EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Σείστηκε» η Κόκκινη Πλατεία – Η μεγαλύτερη ρωσική παρέλαση που έγινε ποτέ! (εικόνες,vid)

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλαν σήμερα οι ρωσικές ΕΔ με την εντυπωσιακότερη παρέλαση όλων των χρόνων από την ίδρυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 1991, για πολλούς ακόμα και από το 1945 λόγω της προβολής ισχύος των νέων πρωτοεμφανιζόμενων οπλικών συστημάτων, παρουσία του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν και του Ρώσου ΥΠΑΜ Σεργκέι Σοιγκού, αλλά και του Κινέζου προέδρου Ξι Ζιπίνγκ.

Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν μια πρωτοφανή επίδειξη προβολής ισχύος κατά τη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης που παγματοποιήθηκε σήμερα στη Μόσχα για τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης

Υπό την διοίκηση του αρχηγού του ρωσικού Στρατού στρατηγού Oleg Salyukov στρατιωτικές παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν σε 26 ρωσικές πόλεις

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ για τη συμβολή τους στη νίκη επί των ναζί.

«Ευχαριστώ τους λαούς της Βρετανίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ για τη συμμετοχή τους στη νίκη. Ευχαριστώ τις διάφορες αντιφασιστικές χώρες που πήραν μέρος στις μάχες εναντίον των ναζί από τις τάξεις της αντίστασης και την παρανομία», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος πριν τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου.

Ενώπιον πολλών εκατοντάδων χιλιάδων θεατών, οι ρώσοι στρατιωτικοί παρουσίασαν ένα αντίγραφο της σοβιετικής σημαίας που υψώθηκε τον Μάιο του 1945 στο Βερολίνο και στη συνέχεια ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού επιθεώρησε τους περισσότερους από 16.000 στρατιώτες που συμμετέχουν στην παρέλαση. Ο υπουργός έφθασε στην Κόκκινη Πλατεία επιβαίνοντας σε ένα ανοιχτό Zil της σοβιετικής εποχής.

Στη Μόσχα, ο πρόεδρος Πούτιν υποδέχθηκε τους ηγέτες αναδυόμενων δυνάμεων όπως τους προέδρους της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και της Ινδίας Πρανάμπ Μουχέρτζι, τον αιγύπτιο ομόλογό του Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι ή τον κουβανό πρόεδρο Ραουλ Κάστρο, καθώς και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν.

Το νέο άρμα μάχης Armata, το νέο ερπυστριοφόρο ΤΟΜΑ Kurganets-25, το νέο εξοπλισμένο τροχοφόρο ΤΟΜΠ Bumerang, το νέο Α/Κ πυροβόλο 2S35 Koalitsija-SV πραγματοποίησαν την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους.

Η πρώτη δημόσια παρουσίαση του Armata καθώς και των υπολοίπων οχημάτων ήταν από τα πλέον καλά φυλαγμένα μυστικά της φετινής παρέλασης.

Το Armata είναι εξοπλισμένο με πυροβόλο 2A82 των 125 χλστ., το 2S35 με πυροβόλο των 152 χλστ., το ΤΟΜΑ Kurganets με πυροβόλο των 2A42 των 30 χλστ. και συζυγές PKT των 7,62 χλστ. ενώ θα μεταφέρει και ένα τετραπλό εκτοξευτή Α/Τα πυραύλων Kornet.

Σε ό,τι αφορά το Bumerang ο οπλισμός του θα είναι εξίσου εντυπωσιακός για τροχοφόρο ΤΟΜΠ καθώς θα φέρει και αυτό το πυροβόλο 2A42 των 30 χλστ.

Να σημειωθεί πως το 2S35 διαθέτει διπλό σύστημα αυτόματης επαναγέμισης με ικανότητα βολής 16 βλημάτων το λεπτό, την ώρα που το πλέον σύγχρονο σύστημα της κατηγορίας του- το PzH-2000- μπορεί να βάλει 11 με 12 βλήματα το λεπτό.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατέια της Μόσχα. Ήταν η 70η από τότε που έγινε πρώτη φορά το 1945. Από το 1991 που η Ρωσία υπάρχει με την σημερινή της μορφή, ήταν μακράν η πιο λαμπρή.

Συνολικά 21 τύποι αεροσκαφών της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται εν υπηρεσία συμμετείχαν: στρατηγικά βομβαρδιστικά Tupolev-160, Tupolev 95MS και Tupolev22M3, καταδιωκτικά MiG-31, βομβαρδιστικά Sukhoi-24M και Sukhoi-34, μαχητικά-βομβαρδιστικά Sukhoi-25 SM , εκπαιδευτικά και τζετ Yakovlev-130, και διάφοροι τύποι ελικοπτέρων, όπως Kamov-52, Mi-28N και Mi-35, Mi-26 και Mi-8 AMTSH, Ansat-U

Στην παρέλαση συμμετείχαν 16.500 ένστολοι. Είναι μακράν η μεγαλύτερη ρωσική παρέλαση και για πολλούς, πιθανότατα ξεπέρασε και τις σοβιετικές.

H Victory Parade πραγματοποιήθηκε σε 26 πόλεις σε όλη τη Ρωσία.
































Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν αναμένεται στη Μόσχα παρά την επομένη των εορτασμών, για συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.





























ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βίντεο από το κράξιμο του Σαμαρά στις Σέρρες

Αντιμέτωπος με την οργή αγροτών από χωριά των Σερρών βρέθηκε κατά την περιοδεία του στην περιοχή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε μεταξύ άλλων τις περιοχές Μαυροθάλασα και Πεθελινό, όπου ορισμένοι αγρότες του επιτέθηκαν φραστικά, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι η κυβέρνησή του είχε καθυστερήσει η καταβολή των αποζημιώσεων για τη χαλαζόπτωση του Ιουνίου του 2014.

«Ηρθατε να δείτε τα χάλια σας; «Ντροπή σας».

«Είσαι αλήτης, ήρθαμε στην Κηφισιά να σε δούμε κι εσύ μας έπνιξες στα χημικά», φώναξαν μεταξύ άλλων οι αγρότες, ενώ στο Πετελεινό έγιναν και δύο προσαγωγές.


          


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Ο Στουρνάρας υπονομεύει με διαρροές την εθνική προσπάθεια!

Την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση δίνει τη μεγάλη μάχη της διαπραγμάτευσης με στόχο μια επωφελή για την  πατρίδα συμφωνία με τους δανειστές, οι αμετανόητοι μνημονιακοί Εφιάλτες συνεχίζουν να υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια.

Η αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών προκαλεί ανατριχίλα: Ε-mail (που έχει στη διάθεση της η εφημερίδα) έφυγε από το γραφείο Τύπου του Στουρνάρα με παραλήπτη γνωστό δημοσιογράφο και τίτλο: «Ο Λογαριασμός των 100 ημερών«.

Ποιο είναι το περιεχόμενο του e-mail; Όλη η επιχειρηματολογία αποδόμησης της κυβέρνησης Τσίπρα που αναπαράγουν διαρκώς εντός και εκτός Ελλάδα πρόθυμα παπαγαλάκια!

Να το ξαναπούμε για να γινει κατανοητό: από το γραφείο Τύπου του διοικητή της Τράπεζας της ΕΛΛΑΔΟΣ, έφυγε προς δημοσιογράφο e-mail που παραθέτει επιχειρήματα τα οποία μόνο στόχο έχουν να παρουσιαστεί για την ΕΛΛΑΔΑ η εικόνα μιας ήδη χρεωκοπημένης χώρας. Την ίδια στιγμή, που η ελληνική κυβέρνηση δίνει τεράστια μάχη με τους δανειστές, οι «μονταζιέρες» δουλεύουν σκληρά για να κάνουν ζημιά σε αυτήν την προσπάθεια.

Η Εφημερίδα των Συντακτών με την αποκάλυψή της αφήνει οριστικά έκθετο στα μάτια του ελληνικού λαού τον Γιάννη Στουρνάρα. Τον πάντα πρόθυμο να «σφαγιάσει» τον Ελληνικό λαό υπουργό Οικονομικών του Σαμαρά που συνεχίζει, όπως αποδείχθηκε, το «έργο» του και από το πόστο του διοικητή της ΤτΕ!

Ποιο είναι το περιεχόμενο του e-mail του συνεργάτη του Στουρνάρα; Δείτε και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

- Η φυγή καταθέσεων που κινήθηκε σε ομόλογα του εσωτερικού ή προς τα στρώματα ανέρχεται σε 30 με 35 δισ. ευρώ - 20 με 30 δισ. ευρώ η πτώση αξιών προς εισηγμένες και μη - 10 δισ. ευρώ τα ρέπος - 3 δισ. ευρώ οι παγωμένες πιστώσεις του ΕΣΠΑ, έπρεπε να είχαμε πάρει 4 δισ. ευρώ και έχουμε πάρει μόλις 1 - 20 δισ. ευρώ λείπουν από τα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία - δεν μπορεί να υπολογιστεί η απώλεια στα χρεόγραφα που έχουν οι ξένοι επενδυτές έχουν 70 δισ. ευρώ στα χέρια τους απαξίωση των ακινήτων - 3 δισ. ευρώ λιγότερα στην αγορά από τη μη εξόφληση των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τους ιδιώτες - Στη ζημιά πρέπει να προστεθεί η στάση πληρωμών των ιδιωτών προς τις τράπεζες που αύξησαν τα κόκκινα δάνεια. Οι τράπεζες απέκτησαν επιπλέον πρόβλημα και ίσως χρειαστούν επιπλέον ανακεφαλαιοποίηση

Αλήθεια, κύριε Στουρνάρα, ξέρετε κάτι για τη διακυβέρνηση της χώρας από τους Σαμαράδες και τους Βενιζέλους; Που εφάρμοσαν με πάθος τα μνημόνια τα οποία και τους πολίτες εξόντωσαν αλλά και την ελληνική οικονομία κατέστρεψαν; Θυμάστε, μήπως, ότι εσείς ήσασταν ο τσάρος της οικονομίας στη μνημονιακή συγκυβέρνηση; Ή η ζημιά έγινε τις τελευταίες… εκατό ημέρες;

Ξεχνάει, βέβαια, να μας πει ο συνεργάτης του κυρίου Στουρνάρα ποιος είναι ο λόγος της οικονομικής ασφυξίας. Μήπως ότι ο τραπεζίτης Ντράγκι, ακολουθώντας τις εντολές των δικών του αφεντικών (τα γνωρίζετε κι εσείς κύριε Στουρνάρα τα αφεντικά αυτά….) προσπαθεί να πνίξει την Ελλάδα με προφανή στόχο να ρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα;

Ξεχνάει, επίσης, να μας πει ποια ήταν η πραγματική κατάσταση της οικονομίας του success story που παρέδωσε ο Σαμαράς στον Τσίπρα.

Τουλάχιστον, μαθαίνουμε που βρίσκουν οι παπαγάλοι-εχθροί της κυβέρνησης που με τόσο πάθος στηρίζει ο ελληνικός λαός τα επιχειρήματά τους.

Αλλά μαθαίνουμε και κάτι ακόμη πιο σημαντικό: ότι ο Στουρνάρας αδυνατεί να εκτελέσει τον ρόλο του που είναι να προασπίζει την ελληνική οικονομία. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος πρέπει, ως ανώτατος θεσμικός παράγοντας, να δίνει μάχες προς το συμφέρον της οικονομίας της πατρίδας και όχι να κάνει διαρροές για να την αποδομεί!

Η ιστορία γράφει και η ιστορία θα κρίνει τους πάντες.

Κι όλα αυτά μια μέρα μετά τις αιχμές που άφησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή για τον διοικητή της τράπεζας: «Στηρίζουμε τον Στουρνάρα, αλλά απαιτούμε να τηρεί την εθνική γραμμή», είπε.

Το Σάββατο το πρωί υπάρχουν πλέον και απτές αποδείξεις ότι ο Στουρνάρας ΔΕΝ τηρεί την εθνική γραμμή, ΔΕΝ στηρίζει την εθνική προσπάθεια.


  
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτό είναι το πρώτο high-tech φορτηγό αυτόνομης οδήγησης με άδεια κυκλοφορίας!

Η Daimler Trucks είναι πλέον ο πρώτος κατασκευαστής παγκοσμίως που έχει άδεια κυκλοφορίας για φορτηγά αυτόνομης οδήγησης.

Το πρώτο ταξίδι του λεγόμενου «Freightliner Inspiration Truck», το οποίο έλαβε χώρα στην «U.S. highway 15» των Η.Π.Α., στο Λας Βέγκας, έγινε από τον Brian Sandoval, Κυβερνήτη της Νεβάδα, και τον Dr Wolfgang Bernhard.

Το φορτηγό διαθέτει την τεχνολογία Highway Pilot που περιλαμβάνει ένα ραντάρ, μια κάμερα και αρκετά ακόμη συστήματα ασφαλείας, όπως το ενεργό Cruise Control, επιτρέποντας στο φορτηγό να μπορεί να κινηθεί αυτόνομα στην εθνική οδό

Η εταιρία έχει διανύσει περισσότερα από 16.000 χλμ δοκιμών στη πίστα Papenburg της Γερμανίας, με το φορτηγό να μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια στην εθνική οδό, προσαρμόζοντας την ταχύτητα κυκλοφορίας του, ενώ μπορεί να πετύχει μείωση στη κατανάλωση καυσίμου έως και 5%, και μείωση στις εκπομπές CO2.

http://www.designboom.com/wp-content/uploads/2015/05/freightliner-inspiration-designboom05.jpg

https://cdn2.vox-cdn.com/thumbor/2RA-nbZkKrUh_PD5jYWCLrx4KkU=/1020x0/cdn0.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/3673600/daimler-freightliner-inspiration-truck-9760.0.png

https://cdn0.vox-cdn.com/thumbor/7QaHTpDltfRO51Gg10dPQ-XYhzo=/1020x0/cdn0.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/3672788/daimler-freightliner-inspiration-truck-9218.0.png





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εταιρεία κινητής τηλεφωνίας χαρίζει οφειλές έως και 1500 ευρώ

Σε μία ιδιαίτερα σημαντική κίνηση στην παρούσα οικονομική συγκυρία, προχωρά η Wind για την στήριξη των οικονομικά αδύναμων πρώην πελατών της.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που αφορά όλους τους ιδιώτες συνδρομητές της σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, που έχουν υπαχθεί στο νόμο 4320/2015 περί ανθρωπιστικής κρίσης, και τους προσφέρει τα εξής:

Θα διαγράψει τις παλαιές οφειλές μέχρι του ποσού των 1500€ όσων συνδρομητών της έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυό της έως 31/12/2014 και οι οποίες ήταν απαιτητές, με την προϋπόθεση η σχετική αίτηση να έχει υποβληθεί το αργότερο μέχρι 15/6/2015.

Επιπλέον, σε όσους συνδρομητές υπάγονται στον ανωτέρω νόμο προσφέρει ειδική έκπτωση 10% στο ποσό του παγίου τόσο για νέες όσο και υφιστάμενες συνδέσεις, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, με την προϋπόθεση η σχετική αίτηση να γίνει έως 15/6/2015. Η έκπτωση παρέχεται για ένα έτος και συγκεκριμένα από 01/07/2015 έως και 31/06/2016.

Ποιους αφορά η πρωτοβουλία;

Η πρωτοβουλία αφορά αποκλειστικά τους ιδιώτες συνδρομητές της WIND (ενεργοί και μη) που πληρούν τα κριτήρια και έχουν υπαχθεί στο Νόμο 4320/2015, ακολουθώντας τη σχετική διαδικασία. Επί του παρόντος οι παροχές του Νόμου ισχύουν μέχρι 31/12/2015.

Tι πρέπει να κάνω για τη διαγραφή των οφειλών;

Εφόσον έχετε υπαχθεί στο Νόμο, για να αιτηθείτε την διαγραφή των οφειλών σας μέχρι 1500€ για γραμμές που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο της WIND έως 31/12/2014,θα πρέπει να στείλετε στο email wind4320@wind.gr το σχετικό αποδεικτικό ένταξης στο Ν.4320/2015, με την προϋπόθεση η σχετική αίτηση να έχει υποβληθεί το αργότερο μέχρι 15/6/2015.

Το αποδεικτικό μπορεί να είναι:

είτε το αυτοματοποιημένο εγκριτικό μήνυμα που λάβατε στον υπολογιστή σας,
είτε το εγκριτικό σημείωμα από τα ΚΕΠ.

Tι πρέπει να κάνω για να λάβω την έκπτωση 10% στη γραμμή μου ή σε νέα σύνδεση;

1. Εφόσον έχετε υπαχθεί στο Νόμο, και διατηρείτε ενεργή σύνδεση κινητής ή σταθερής στη WIND, θα πρέπει να στείλετε στο email wind4320@wind.gr το σχετικό αποδεικτικό ένταξης στο Ν.4320 το αργότερο μέχρι 15/6/2015.

Το αποδεικτικό μπορεί να είναι:

είτε το αυτοματοποιημένο εγκριτικό μήνυμα που λάβατε στον υπολογιστή σας,
είτε το εγκριτικό σημείωμα από τα ΚΕΠ.

Η έκπτωση θα σας αποδοθεί από την 01/07/2015 και για 12 μήνες με λήξη στις 30/06/2016.
2. Εφόσον έχετε υπαχθεί στο Νόμο, και επιθυμείτε νέα σύνδεση στα εμπορικά διαθέσιμα προγράμματα κινητής ή σταθερής WIND, θα πρέπει να καλέσετε στο 211/2116251 έως 15/6/2015.
Θα ενημερωθείτε αναλυτικά για προγράμματα της WIND καθώς και για τη διαδικασία ενεργοποίησης της σύνδεσης και αποστολής των δικαιολογητικών.

Η έκπτωση θα ισχύει για λογαριασμούς που θα εκδοθούν από την 01/07/2015 και για 12 μήνες.
Σε περίπτωση ενεργοποίησης νέας σταθερής γραμμής και αν η ημερομηνία ενεργοποίησης είναι μεταγενέστερη της 1ης Ιουλίου, η έκπτωση 10% θα αποδίδεται από την ημερομηνία ενεργοποίησης και για δώδεκα μήνες.

Έως πότε;

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα κριτήρια θα πρέπει να στείλουν το σχετικό αποδεικτικό ένταξης στο νόμο 4320/2015 στο email wind4320@wind.gr το αργότερο μέχρι 15/6/2015.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πόσο θα πληρώνουμε για γάλα, φάρμακα, ρεύμα και είδη σουπερμαρκετ

Δεν είναι μόνο η αλλαγή των συντελεστών ΦΠΑ που θα φέρουν τα πάνω κάτω στις τιμές των προϊόντων πρώτης ανάγκης, Η κυβέρνηση έχει και άλλα σχέδια πολλά από τα οποία παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Φυσικά, ο ΦΠΑ έχει άμεση επίπτωση. Και οι τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο συντελεστές. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο ένας συντελεστής θα χρησιμοποιείται για τρόφιμα, φάρμακα και βιβλία και ο 2ος για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα και υπηρεσίες. Αν λοιπόν επιβεβαιωθεί το σενάριο για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ στο 18%, θα υπάρξουν ανατιμήσεις που θα πονέσουν. Ποιες θα είναι αυτές; Φανταστείτε ένα συν 4% στον λογαριασμό της ΔΕΗ, αύξηση στα delivery και σε πολλά είδη που αγοράζουμε από το supermarket. Αύξηση θα υπάρξει επίσης στον λογαριασμό του νερού, στα εισιτήρια και σε δεκάδες άλλες υπηρεσίες και προϊόντα.

Αυτά όσον αφορά στον ΦΠΑ. Δεν είναι όμως μόνον αυτά. Ο κ. Βαρουφάκης, εξήγγειλε χθες μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που (υποτίθεται) ότι θα λειτουργήσουν θετικά για την τσέπη μας καθώς αποσκοπούν στην ενίσχυση του ανταγωνισμού. Ποιες είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις;

•Η απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου. Αυτό, υποτίθεται ότι θα οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές τόσο για τη θέρμανση όσο και για την κίνηση

•Η υιοθέτηση του γαλλικού μοντέλου διμερών συμβολαίων στη ρύθμιση του κλάδου παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (χωρίς ωστόσο να ιδιωτικοποιεί την υπάρχουσα εταιρία παραγωγής ηλεκτρισμού). Θα σημάνει κάτι αυτό για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος; Θα φανεί στην πράξη…

•Η απελευθέρωση των προδιαγραφών των προϊόντων (π.χ. γαλακτοκομικών προϊόντων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων). Το αν αυτό θα σημαίνει προϊόντα με χαμηλότερα standards και χαμηλότερη τιμή, θα φανεί επίσης στην πράξη

•Η κυβέρνηση σκοπεύει επίσης, με βάση τα όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης, να νομοθετήσει την συμπερίληψη όλων των εκπτώσεων στα τιμολόγια του λιανικού εμπορίου (έτσι ώστε να περιορίσει την ολιγοπωλιακή δύναμη των σούπερ μάρκετ έναντι των τοπικών προμηθευτών). Ο στόχος είναι οι χαμηλότερες τιμές στο ράφι.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έτσι αποφεύγει την πτώχευση η Ελλάδα;

Με τα κρατικά αποθέματα της Ελλάδας να ελαττώνονται καθημερινά, οι ανήσυχοι πιστωτές παρακολουθούν στενά κάθε πληρωμή χρέους και κάθε απόδοση μισθού για να εντοπίσουν σημάδια πως η Αθήνα έχει ξεμείνει από χρήματα.

Παρά τις πολλές προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα θα έπρεπε να έχει στερεύσει ως τώρα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να πληρώσεις τους πιστωτές της – συμπεριλαμβανομένης της δόσης των 200 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που έληγε σήμερα – και παρά τις κάποιες δυσκολίες, και τις συντάξεις και τους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων.

Κάποια από τα χρήματα βρέθηκαν από τους λογαριασμούς των ανεξάρτητων κρατικών αρχών, και τελευταία η κυβέρνηση προσπάθησε να συγκεντρώσει περισσότερο ρευστό, μαζεύοντας τα αχρησιμοποίητα αποθέματα των δήμων – μία κίνηση που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.

Ωστόσο, αφανώς, η ελληνική κυβέρνηση έχει βρει έναν διαφορετικό, πιο παραδοσιακό τρόπο να μαζέψει περισσότερα χρήματα: λαμβάνει περισσότερους φόρους και ξοδεύει λιγότερα.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πριν από μία εβδομάδα – τα οποία αγνοήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, καθώς δημοσιεύτηκαν την ίδια μέρα που πραγματοποιήθηκε μια αρκετά αμφιλεγόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Ρίγα – η ελληνική κυβέρνηση τα πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με το περασμένο έτος στη συλλογή φόρων, τις μειώσεις δαπανών και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Αυτή είναι μια αρκετά σημαντική εξέλιξη, ύστερα από το συλλογικό ρίγος στην ευρωζώνη όταν οι αριθμοί του Ιανουαρίου έδειχναν πως η Αθήνα είχε συγκεντρώσει κατά 1 δις ευρώ λιγότερους από τον στόχο της φόρους, κάτι που εξαφάνισε ένα μεγάλο ποσοστό από το αναμενόμενο πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας.

Ωστόσο, τα στοιχεία του Μαρτίου έχουν σχεδόν πλήρως ανατρέψει αυτήν την τάση. Όχι μόνον έχουν τα έσοδα από τους φόρους επανέλθει σχεδόν στα επίπεδα του περασμένου έτους (και ενδείξεις προ κρίσης) για το πρώτο τρίμηνο του έτους, αλλά και οι δαπάνες έχουν μειωθεί σε τέτοιον βαθμό που η κυβέρνηση ξόδεψε κατά 1,5 δις ευρώ λιγότερα απ’ ότι αναμενόταν.

Αυτά έχουν δημιουργήσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,7 δις ευρώ, δηλαδή 1,6 δις ευρώ πάνω από τις προβλέψεις. Και όλα αυτά είναι χρήματα που η κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει για να επιβιώσει ενώ προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία για να λάβει τα υπολειπόμενα 7,2 δις ευρώ του προγράμματος διάσωσής της.

Σίγουρα, τα πράγματα δεν είναι όλα τέλεια. Η μείωση στις δαπάνες έχει αυξήσει τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης, και μελετώντας τα βιβλία εξόδων του υπουργείου θα βρείτε τεράστια κενά δαπανών.

Έχουν χτυπηθεί συγκεκριμένα οι δαπάνες περίθαλψης. Η καταχώρηση για «κάλυψη νοσοκομειακού ελλείμματος» για παράδειγμα, αναγράφει μόλις 43 εκατ. ευρώ που έχουν πληρωθεί ως τώρα, ενώ τελικά θα κοστίσει 1,1 δις ευρώ για αυτό το έτος. Οι δαπάνες επένδυσης, προϋπολογισμένες στα 6,4 δις ευρώ, είχαν μόλις 542 εκατ. ευρώ σε εκταμιεύσεις. Συνεπώς, αυτοί οι λογαριασμοί θα προκύψουν αργότερα μέσα στο έτος.

Παρ’ όλα αυτά, αν ο Απρίλης κατάφερε να επαναλάβει την απόδοση του Μαρτίου, αυτό θα βοηθούσε σημαντικά στην εξήγηση του πώς η Αθήνα έχει καταφέρει να παραμείνει φερέγγυα μέσα από όλα τα σενάρια χρεοκοπίας.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΧΣ: Στον Βαρουφάκη η παραίτηση της Σακελλαρίου

Μετά την εμπλοκή με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η Αναστασία Σακελλαρίου υπέβαλε την παραίτησή της.

Με μια λιτή ανακοίνωση το ΤΧΣ γνωστοποίησε ότι η Αναστασία Σακελλαρίου έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση της κυβέρνησης.

«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 η κα. Αναστασία Σακελλαρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου, έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του Υπουργού Οικονομικών. Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, το ΤΧΣ διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τον καταστατικό του νόμο (ν. 3864/2010) δεν συντρέχει νομικό κώλυμα για τη συνέχιση της άσκησης των καθηκόντων της».

Με απλά λόγια η κα Σακελλαρίου λέει ότι υπέβαλλε παραίτηση επειδή το ζήτησε η κυβέρνηση και όχι επειδή υπάρχει νομικό κώλυμμα στην άσκηση των καθηκόντων της. Κύκλοι του ΤΧΣ σημειώνουν ότι η κα Σακελλαρίου κατέθεσε στο στάδιο της ανάκρισης και δεν της επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι (χρηματική εγγύηση, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα κλπ). Ακόμα αναφέρουν ότι εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών η οποία και θα κρίνει τελικά πόσοι από τους 40 κατηγορούμενους για την υπόθεση του παλαιού ΤΤ θα παραπεμφθούν σε δίκη και ποιοι θα απαλλαγούν με βούλευμα.

Την παραίτηση της διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασίας Σακελλαρίου, ζήτησε το Μαξίμου, λόγω της υπόθεσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ΤΤ 0,00%. Σημειώνεται ότι το πρωί της Πέμπτης, στο briefing των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε προαναγγείλει πρωτοβουλίες του Μαξίμου για την υπόθεση του Τ.Τ., σημειώνοντας ότι ενώ η κυβέρνηση σέβεται τη δικαιοσύνη η οποία κάνει τη δουλειά της, θα πάρει όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να υπάρξει απόδοση δικαιοσύνης και διαφάνεια παντού.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εφοπλιστές: Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για να μην πληρώσουν φόρους

Χωρίς κανένα ίχνος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης εφοπλιστές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αρνούνται να πληρώσουν ακόμα και τις εισφορές που προβλέπονται από το νόμο, την ώρα που στην Ελλάδα πληρώνουν φόρους ακόμα και οι άνεργοι. 

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική μάχη μετά από προσφυγή Λιβεριανής εταιρείας η οποία εκμεταλλεύεται στην Ελλάδα επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο με ελληνική σημαία άνω των 3.000 κόρων και αρνείται να πληρώσει την εισφορά αλληλεγγύης!

Η θρασύτητα αυτών που επί σειρά ετών κερδίζουν δισεκατομμύρια με τις ελληνικές σημαίες και αρνούνται να καταβάλλουν έστω και το ελάχιστο τίμημα ξεπερνά κάθε όριο.

Στην εταιρεία επιβλήθηκε από τον Δ.Ο.Υ. πλοίων, έκτακτη εφάπαξ εισφορά κοινωνικής ευθύνης κάτι λιγότερο από 300.000 ευρώ με βάση το νόμο 3825/2010 του πρώτου μνημονίου και τώρα η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου υπό τον πρόεδρό της Σωτήρη Ρίζο καλείται να αποφανθεί εάν είναι συνταγματικά ανεκτή και νόμιμη η επιβολή της έκτακτης εφάπαξ εισφοράς.

Ήδη πάντως στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και Εφετείο Πειραιά η εταιρεία έχασε την πρώτη μάχη και άσκησε αναίρεση.

Ο εισηγητής της υπόθεσης, σύμβουλος Επικρατείας Ηρακλής Τσακόπουλος υπενθύμισε ότι με παλαιότερη απόφαση του ΣτΕ του 1984 έχει κριθεί ότι είναι επιτρεπτή η επιβολή έκτακτης εισφοράς στους πλοιοκτήτες.

Δηλαδή το ΣτΕ έχει κρίνει ότι η επιβολή έκτακτης εισφοράς δεν αντιβαίνει σε Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς νομοθετικούς κανόνες, καθώς δεν πλήττει το εισόδημα από την εκμετάλλευση πλοίου, αφού το τελευταίο (πλοίο) «χρησιμοποιείται απλώς ως βάση υπολογισμού του φόρου και ως δείκτης της φοροδοτικής ικανότητας των πλοιοκτητών, οι οποίοι καλούνται να συνεισφέρουν και αυτοί στην υπέρβαση της οικονομικής κρίσης». Βάσει αυτών ο κ. Τσακόπουλος τόνισε πως αν δεχθούμε τη νομολογία (παλαιότερες αποφάσεις) του 1984, τότε θα πρέπει να δεχθούμε το ίδιο και για την προσφυγή της Λιβεριανής εταιρείας.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.

Η παραπάνω υπόθεση αποδεικνύει ότι τις τελευταίες δεκαετίες η χώρα μας είχε μετατραπεί σε φορολογικό παράδεισο για εφοπλιστές που αποκόμιζαν αστρονομικά κέρδη χωρίς να συμβάλλουν ούτε στο ελάχιστο στην Εθνική Οικονομία, την ώρα που οι υπόλοιποιεπιχειρηματίες, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι καταβάλλουν πάνω από το 30% και 40% των εισοδημάτων τους.

Επιτέλους η Δικαιοσύνη πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εφαρμόσει τους νόμους και το Σύνταγμα του κράτους.

Να συμβάλουν όλοι, ο καθένας με τα εισοδήματά του και να σταματήσει η «αιματοχυσία» της φορολογικής αδικίας που οδηγεί τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στην απόγνωση.
 
 
 
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!