EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Χειροπέδες στον άρχοντα των μαύρων «διευκολύνσεων» Ριχάρδο Μυλωνά

Χειροπέδες που όμως δεν ήταν… χρυσές,  για μια ακόμη φορά φόρεσε ο περιβόητος «ενεχυροδανειστής»  Ριχάρδος, λόγω απόκρυψης συναλλαγών που προέκυψαν από πελάτες του οι οποίοι δεν έλαβαν τα απαιτούμενα εκ του νόμου φορολογικά στοιχεία για αγορές αντικειμένων αξίας ύψους άνω των 500 ευρώ. Πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψή του και μέσα σε διάστημα μικρότερο του έτους, και έγινε την Πέμπτη μετά από επιτόπιο έπειτα από φορολογικό έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δύο πελάτες, οι οποίοι είχαν προβεί σε συναλλαγή με το κατάστημα (πώληση τιμαλφών έναντι χρηματικού ποσού), δεν έλαβαν τα προβλεπόμενα από το νόμο φορολογικά στοιχεία, αξίας ύψους άνω των 500 ευρώ, κατά την αγορά αγαθών, με αποτέλεσμα την απόκρυψη των συναλλαγών.

Ακολούθησε λεπτομερής φορολογικός έλεγχος και συλλέχθηκαν φορολογικά και λοιπά στοιχεία προς περαιτέρω έλεγχο και επεξεργασία. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα απασχολούνταν δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τα αποτελέσματα των ελέγχων θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Ι.Κ.Α., Δ.Ο.Υ.) για την επιβολή των σχετικών κυρώσεων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας.

Το ereportaz είχε φέρει πρώτο το θέμα «Ριχάρδου» στη δημοσιότητα

Το θέμα του συγκεκριμένος ιδιοκτήτη αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων είχε φέρει με δημοσίευμά του στο προσκήνιο το ereportaz, το οποίο με τη σειρά του προκάλεσε την αντίδραση του ανεξάρτητου τότε βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος είχε καταθέσει ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής ζητούσε να ενημερωθεί αν έχει γίνει φορολογικός έλεγχος στην επιχείρηση και τα υποκαταστήματά της, επικαλούμενος πληροφορίες ότι διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων.
Η απάντηση του υφυπουργού Χρήστου Μαυραγάνη, ανέφερε ότι είχαν γίνει όλες οι δέουσες ενέργειες από το ΣΔΟΕ για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Με λίγα λόγια παραδεχόταν ότι οι επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κυρίου είχαν ελεγχθεί.

Ο 48χρονος Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς συνελήφθη για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας στις 14 Ιουλίου του 2014. Όλα ξεκίνησαν από τους ελέγχους που έκαναν οι αστυνομικοί σε δύο καταστήματα ιδιοκτησίας του, στα οποία κανονικά θα έπρεπε βάσει ιδιωτικών συμφωνητικών να φυλάσσονται για ένα μήνα τιμαλφή προερχόμενα από ενέχυρο. Αν και στο βιβλίο που τηρούσε η επιχείρηση υπήρχαν εγγραφές αντικειμένων αξίας άνω των 70.000 ευρώ, αυτά δεν βρέθηκαν.

Ο ίδιος αρνήθηκε να υποδείξει τους χώρους όπου φυλάσσονται τα συγκεκριμένα τιμαλφή, όπως ορίζει ο νόμος για να είναι δυνατός ο έλεγχός τους, χωρίς να αποδεικνύει έτσι ότι βρίσκονται σε ασφάλεια και να γεννά υποψίες ότι τα ιδιοποιήθηκε παρανόμως μαζί με άγνωστους συνεργούς του. Έτσι, συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ξέπλυμα και παράβαση της διάταξης περί υποχρεώσεων αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση του συγκεκριμένου ατόμου έχει απασχολήσει μέχρι και τη Βουλή, με τις δραστηριότητές του να δείχνουν «πολυποίκιλες» και εξαιρετικά υψηλού εισαγγελικού «ενδιαφέροντος» παρ” όλα αυτά, και παρ” ότι το ΣΔΟΕ γνωρίζει ήδη πάρα πολλά από το 2012 τουλάχιστον, ουδείς έχει καταφέρει να τον «αγγίξει», αν εξαιρέσει κανείς κάποιες… «μικροταλαιπωρίες» που έχει υποστεί με συλλήψεις των οποίων ακολουθούν αποφυλακίσεις και συνέχιση της εξαιρετικά βρόμικης δραστηριότητάς του.






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θανατηφόρο βακτήριο «E.coli» στο νερό της Ηγουμενίτσας σε ανάλυση του Γενικού Χημείου του Κράτους

Ανησυχία προξενεί η ανάλυση του Γενικού Χημείου του Κράτους στο νερό της Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με την οποία το επικίνδυνο βακτήριο E.coli εντοπίστηκε σε ποσοστό <4 cfu's/ml, με το νομοθετικό όριο να είναι 0.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο βακτήριο είχε προκαλέσει το 2011 επιδημία του αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου (ΗUS) που είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 30 ανθρώπους, και είχε προκαλέσει περισσότερα από 2.200 κρούσματα σε 12 χώρες. Άλλα στελέχη του E.coli προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος ή άλλες λοιμώξεις.

Το βακτήριο περνάει στον άνθρωπο αν έρθει σε επαφή με σωματίδια από τα περιττώματα ανθρώπων ή ζώων που το φέρουν στον οργανισμό τους. Αυτό μπορεί να συμβεί μέσω της κατανάλωσης τροφής ή νερού που έχει μολυνθεί με το βακτήριο.

                                                    

Η ανάλυση του νερού της Ηγουμενίτσας έγινε μετά από παραγγελία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, από το Γενικό Χημείο του Κράτους, σε δείγμα από το Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου, στις 28/4/2015.

                                                   

Το επικίνδυνο βακτήριο Escherichia coli, εντοπίστηκε σε ποσοστό <4 cfu’s/ml, με το νομοθετικό όριο να είναι 0, ενώ στο δείγμα έχουν ανιχνευθεί πάνω από το όριο και ολικά κολοβακτηριοειδή και ολικοί καλλιεργήσιμοι μικροοργανισμοί.

Σημειώνεται ότι το Ράδιο Ηγουμενίτσα που φέρνει στο φως το θέμα, είχε δημοσιεύσει από τον Δεκέμβριο του 2014 τις ανησυχίες του, καλώντας τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ και Αντιδήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Σωτήρη Μήτση, να ενημερώσει τους πολίτες για την ποιότητα του πόσιμου νερού στην Ηγουμενίτσα.

Μετά από παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Κατσίλη, απάντησε ο Πρόεδρος, κ. Μήτσης, δηλώνοντας πως «ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Υ2/2600/2001, ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΟΣΙΜΟ».




Πηγή: Radio Igoumenitsa

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Να θεσμοθετηθούν τα καθήκοντά τους ζητάνε οι νοσηλευτές

Πολλά δύσκολα και χρονίζοντα θέματα από την υπηρεσία των νοσηλευτών έθεσε το σχετικό ομώνυμο συνέδριο που ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 7.000 και πλέον παραγόντων υγείας. Συγκεκριμένα ζητήθηκαν από την πολιτεία,
  • Προσλήψεις Νοσηλευτών, μιας και οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις της τελευταίας πενταετίας αποψίλωσαν σε σημείο τραγικό τις δομές του ΕΣΥ και διόγκωσαν το ήδη υπάρχον πρόβλημα της έλλειψης Νοσηλευτών στα νοσοκομεία και τις δομές του ΕΣΥ και του ΠΕΔΥ.
  • Δημιουργία  κλάδου Νοσηλευτών ΕΣΥ κατά το πρότυπο του κλάδου Ιατρών και Φαρμακοποιών, κάτι που θα λύσει πολλά εσωτερικά προβλήματα της κοινότητας των νοσηλευτών, όπως ειδικό σύστημα αξιολόγησης, ειδικό μισθολόγιο, κάλυψη κενών με το θεσμό της δυνητικής εφημερίας.
Ο κ. Αριστείδης Δάγλας ΓΓ της ΕΝΕ προσέθεσε: «Όπως είναι γνωστό, σε όλα τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία απασχολούνται μερικές χιλιάδες νοσηλευτών των κατηγοριών εκαπίδευσης ΑΕΙ και ΤΕΙ (ΠΕ και ΤΕ), υπαγόμενοι άπαντες οργανικώς στις οικείες νοσηλευτικές υπηρεσίες. Αναμφίβολα πρόκειται περί ενός ομοιογενούς συνόλου υπαλλήλων, ήτοι ενός ολόκληρου κλάδου, που παρέχει τις υπηρεσίες του κάτω υπό ιδιαίτερες συνθήκες απασχόλησης.

Ενόψει των παραπάνω χαρακτηριστικών και προκειμένου να καταστεί ευχερέστερη η γενική ρύθμιση παντός ζητήματος που άπτεται της άσκησης του νοσηλευτικού επαγγέλματος στα δημόσια νοσοκομεία ή της εν γένει υπηρεσιακής κατάστασης των δημοσίων υπαλλήλων – νοσηλευτών, προτείνεται η δημιουργία ενός ειδικού κλάδου Νοσηλευτών.

Την συγκεκριμένη ανάγκη δημιουργίας ειδικού κλάδου νοσηλευτών είχε, εξάλλου, διαβλέψει και ο νομοθέτης του Νόμου 2071/1992, πλην όμως η σχετική εξουσιοδοτική διάταξη του άρθρου 102 του ως άνω Νόμου ουδέποτε εφαρμόστηκε από την κανονιστικώς δρώσα διοίκηση.

Σήμερα πιστεύουμε ακράδαντα, ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει πλήρως για την δημιουργία του ειδικού κλάδου των νοσηλευτών, δια σχετικής νομοθετικής διάταξης που θα προβλέπει την έκδοση είτε Προεδρικού Διατάγματος, είτε Υπουργικής Απόφασης.»

Η ΕΝΕ προτείνει την ακόλουθη Ρύθμιση:

«Συστήνεται κλάδος Νοσηλευτών – Νοσηλευτριών σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και λοιπούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας. Με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υγείας ρυθμίζονται οι όροι ένταξης των υπηρετούντων υπαλλήλων στον κλάδο, οι όροι απασχόλησης, το καθεστώς υπηρεσιακών μεταβολών, οι μισθολογικές απολαβές, ζητήματα εκπαίδευσης και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος».
  • Θεσμοθέτηση του καθορισμού των νοσηλευτικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων, κάτι που έχει ήδη σχεδιαστεί από την αρμόδια διεύθυνση Επαγγελματιών Υγείας του Υπουργείου.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 παρ. 1 του Νόμου 3868/2010, «Στο τέλος του άρθρου 10 του ν. 3754/2009 (ΦΕΚ 43 Α”), όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 4 του άρθρου 2 του ν. 3812/2009 (ΦΕΚ 234 Α”) προστίθεται παράγραφος 3, ως εξής: 3. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θεσπίζεται καθηκοντολόγιο του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού των νοσοκομείων και των λοιπών νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Ε.Σ.Υ.».

Ανατρέχοντας στη σχετική εισηγητική – αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την προαναφερθείσα ρύθμιση, διαβάζουμε τα εξής χαρακτηριστικά : «Η προτεινόμενη διάταξη για την θέσπιση καταλόγου αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του νοσηλευτικού προσωπικού, τίθεται προκειμένου να καθιερωθούν ενιαίοι κανόνες άσκησης του νοσηλευτικού επαγγέλματος προς διευκόλυνση του έργου τους και να ενδυναμωθεί ο ρόλος τους, ως επαγγελματιών υγείας».

Όπως προκύπτει εκ των ανωτέρω, εν προκειμένω γίνεται ευθέως λόγος περί της θέσπισης καταλόγου αρμοδιοτήτων και καθηκόντων των νοσηλευτών. Κατά συνέπεια είναι σαφές, ότι ο νομοθέτης παρέχει εξουσιοδότηση στην κανονιστικώς δρώσα διοίκηση για την θέσπιση – περιγραφή συγκεκριμένων πράξεων ή άλλως καταλόγου πράξεων, η εκτέλεση των οποίων αποτελεί αρμοδιότητα και καθήκον των νοσηλευτών. Με άλλα λόγια, αναφερόμενος ο νομοθέτης στον όρο «καθηκοντολόγιο» εννοεί τον κατάλογο αρμοδιοτήτων και καθηκόντων των νοσηλευτών. Προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορεί αναμφίβολα και η διατύπωση της εισηγητικής έκθεσης, που αποτελεί το ερμηνευτικό εργαλείο των εκάστοτε τιθέμενων διατάξεων. 

Ως ενδεικτικό παράδειγμα μνημονεύονται οι διατάξεις του ΠΔ 231/2007 περί των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων των Τελωνειακών Υπαλλήλων, που θεσπίστηκαν κατ’ εξουσιοδότηση των διατάξεων του άρθρου 49 παρ. 1 του Νόμου 1591/1986.

Τέλος, ομιλώντας ο νομοθέτης περί νοσηλευτικού προσωπικού και ενιαίων κανόνων άσκησης του νοσηλευτικού επαγγέλματος, προφανώς αναφέρεται εις όλους τους φέροντες τον επαγγελματικό τίτλο του νοσηλευτή κατ’ άρθρον 5 παρ. 2Α του Νόμου 1579/1985.

Υπογραμμίζεται, ότι η έκδοση της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης θα ρυθμίσει επιτέλους το ακανθώδες ζήτημα των νοσηλευτικών καθηκόντων και θα καταστήσει σαφές ποιες ακριβώς πράξεις αποτελούν αρμοδιότητα των νοσηλευτών, επιλύοντας πλήθος προβλημάτων και συγκρούσεων αρμοδιοτήτων που μοιραία ανακύπτουν κατά την καθημερινή λειτουργία ιδίως των δημόσιων νοσοκομείων. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό θα ευνοηθεί και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κατά το μέρος που θα προσδιορισθεί επακριβώς η δυνατότητα συμμετοχής και των νοσηλευτών δια της εκτέλεσης των προβλεπομένων νοσηλευτικών πράξεων, οι οποίες σε δεύτερο χρόνο θα πρέπει να κοστολογηθούν.
  • Κοστολόγηση των ανωτέρω νοσηλευτικών πράξεων και ενεργοποίηση του άρθρου 22 του Νόμου 3204/2003 για την ελεύθερη άσκηση ιδιωτικού έργου από τους νοσηλευτές.
  • Ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας με την ανάπτυξη κοινοτικών υπηρεσιών (Κέντρα Ψυχικής Υγείας, κινητές Μονάδες, ψυχιατρικές κλινικές σε Γενικά Νοσοκομεία, Μονάδες Επανένταξης και Αποκατάστασης). Επανασχεδιασμό της Τομεοποίησης και τη συμμετοχή Νοσηλευτών στις Τομεακές Επιτροπές. Εξασφάλιση της επαρκής χρηματοδότησης των Μονάδων ψυχικής υγείας και επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου συνεργασίας Λυκουρέντζου – Αντόρ. Μετασχηματισμό και συνέχιση της λειτουργίας των εναπομείναντων μεγάλων ψυχιατρικών νοσοκομείων και μετά τον Ιούνιο του 2015. Ενίσχυση της λειτουργίας των ΚΟΙΣΠΕ για την επαγγελματική αποκατάσταση των ψυχικά ασθενών.
  • Διασφάλιση της λειτουργίας των Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με σχετική πρόβλεψη για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών, μέχρι την πλήρη κάλυψή τους απο τις ΥΠΕ. Έκδοση των σχετικών Οργανισμών και των εσωτερικών κανονισμών λειτουργίας κατόπιν διαβούλευσης με τους επιστημονικούς θεσμικούς φορείς (ΠΙΣ, ΕΝΕ, κλπ).
  • Δημιουργία κεντρικών μονάδων διάλυσης των κυτταροστατικών φαρμάκων και εξορθολογισμό του πλαισίου διαχείρισης, τόσο από πλευράς δημόσιας υγείας και ασφάλειας, όσο και από πλευράς οικονομίας (χάνονται εκατομμύρια ευρώ).
  • Νοσηλευτικές Ειδικότητες. Αύξηση του αριθμού των νοσηλευτικών ειδικοτήτων, έναν θεσμό που χρήζει ευρύτερης αναβάθμισης από το 1985 που νομοθετήθηκε. Οι νοσηλευτικές ειδικότητες προσδιορίσθηκαν δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 5 παρ. 2 του Νόμου 1579/1985, που ορίζουν τα εξής : «Για τους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες ορίζονται οι παρακάτω ειδικότητες: α) Ειδικότητα νοσηλευτικής παθολογικής. β) Ειδικότητα νοσηλευτικής χειρουργικής. γ) Ειδικότητα νοσηλευτικής παιδιατρικής. δ) Ειδικότητα νοσηλευτικής ψυχικής υγείας. Με π.δ/γμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ύστερα από γνώμη του ΚΕ.Σ.Υ., μπορεί να ορίζονται και άλλες νοσηλευτικές ειδικότητες».
Δοθέντος ότι από το έτος 1985, οπότε και ετέθησαν σε ισχύ οι προαναφερθείσες διατάξεις, μέχρι και σήμερα έχουν πλέον παρέλθει περίπου τριάντα (30) χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων η επιστήμη της Νοσηλευτικής έχει εξελιχθεί και έχουν ανακύψει νέα πεδία εξειδίκευσης, κρίνεται επιβεβλημένη η χρήση των εξουσιοδοτικών διατάξεων προκειμένου να διευρυνθεί και να επικαιροποιηθεί ο κατάλογος των νοσηλευτικών ειδικοτήτων, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της άσκησης του νοσηλευτικού επαγγέλματος και τις σύγχρονες ανάγκες της αποτελεσματικής λειτουργίας όλων των δομών παροχής υπηρεσιών υγείας (ακολουθούν συνημμένα έγγραφα με τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις της ΕΝΕ επί του θέματος).

·         Εγγραφή στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος των αποφοίτων νοσηλευτών από τη  Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ). Σύμφωνα με τις διατάξεις των περιπτώσεων στ΄ και ζ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 3 του Νόμου 3252/2004, όπως αυτές προστέθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 2 του Νόμου 3918/2011, «Τακτικά μέλη της Ε.Ν.Ε. είναι υποχρεωτικά όλοι οι νοσηλευτές που είναι απόφοιτοι της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής και της Πρώην Σχολής Αξιωματικών Αδελφών Νοσοκόμων».

Ενόψει των παραπάνω διατάξεων όλοι οι ανωτέρω απόφοιτοι οφείλουν να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στα μητρώα της ΕΝΕ και να ανανεώνουν ετησίως αυτήν, κατά τις διατάξεις των άρθρων 3 και 4 του Νόμου 3252/2004, όπως ισχύουν.

Ενόψει της μη εισέτι υποβολής αίτησης εγγραφής από τους ως άνω κατά νόμο υπόχρεους, δέον όπως εκδοθεί σχετική (ερμηνευτική) εγκύκλιος, επαναλαμβάνουσα το περιεχόμενο των ανωτέρω νομοθετικών διατάξεων και καθιστώντας σαφές, ότι οι εν λόγω απόφοιτοι της ΣΑΝ υποχρεούνται να εγγραφούν ως μέλη της ΕΝΕ. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί η ορθή και πλήρης εφαρμογή των επίμαχων νομοθετικών διατάξεων και θα επικρατήσει κλίμα ισονομίας και ισότητας έναντι του Νόμου.

·         Ενιαία Τριτοβάθμια Νοσηλευτική Εκπαίδευση Πανεπιστημιακού Επιπέδου. Ζητήσαμε και λάβαμε τη στήριξη και τη σύμφωνη γνώμη του κ. Χασάπη για Ενιαία Πανεπιστημιακή Νοσηλευτική Εκπαίδευση (ακολουθούν συνημμένα έγγραφα με τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις της ΕΝΕ επί του θέματος).
  • Συμμετοχή νοσηλευτών και εκπροσώπων της ΕΝΕ σε θεσμικούς φορείς
Η ΕΝΕ αποτελεί, ως γνωστόν, ΝΠΔΔ και έχει ως μέλη της όλους τους ενεργούς νοσηλευτές της χώρας. Ενόψει της φύσεως και των σκοπών της διαθέτει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στο χώρο της υγείας, ιδίως κατά το μέρος που το νοσηλευτικό προσωπικό αποτελεί τον βασικό πυλώνα στήριξης της λειτουργίας όλων των δημόσιων δομών υγείας.
Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω, κρίνεται επιβεβλημένη η συμμετοχή εκπροσώπου της ΕΝΕ σε μια σειρά θεσμικών φορέων, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας και συμβάλλουν στη χάραξη της κατευθυντήριας πολιτικής.
Με άλλα λόγια δικαίως και βασίμως υποστηρίζεται η άποψη, ότι οι αποφάσεις στο χώρο της υγείας δεν μπορούν να συνεχίσουν να λαμβάνονται ερήμην των νοσηλευτών, οι οποίοι επί σειρά ετών στηρίζουν το πολύπαθο Ε.Σ.Υ.

Προτεινόμενες Συμπληρωματικές Διατάξεις:
 
Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ)
Η περίπτωση ια΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 25 του Νόμου 3984/2011 αντικαθίσταται ως εξής : «ια. έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Νοσηλευτών – Νοσηλευτριών Ελλάδος».
 
Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ)
Στην περίπτωση Β΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του Νόμου 1278/1982 προστίθεται εδάφιο – υποπερίπτωση ζ΄ ως εξής : «ζ) Της Ένωσης Νοσηλευτών – Νοσηλευτριών Ελλάδος (ΕΝΕ)».
 
Συμμετοχή νοσηλευτών  στις τομεακές επιτροπές ψυχικής υγείας
Στην περίπτωση β΄ της παραγράφου 6 του άρθρου 3 του Νόμου 2716/1999 απαλείφεται η φράση «νοσηλευτές με ψυχιατρική ειδικότητα». Στο τέλος της ως άνω παραγράφου 6 προστίθεται περίπτωση δ΄ ως εξής : δ) Νοσηλευτές με ειδικότητα στη Νοσηλευτική Ψυχικής Υγείας ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών συναφούς αντικειμένου, οι οποίοι ορίζονται μετά από γνώμη της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) με τους νόμιμους αναπληρωτές τους.
 
Συμμετοχή νοσηλευτών στο Παρατηρητήριο Άνοιας
Στην παράγραφο 3 του άρθρο 1 του Νόμου 4316/2014, προστίθενται στη σύνθεση του Παρατηρητηρίου δύο επιπλέον μέλη Νοσηλευτές, με ειδικότητα στη Νοσηλευτική ψυχικής υγείας ή μεταπτυχιακό στην ψυχική υγεία και εμπειρία σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας, κατόπιν εισήγησης από την ΕΝΕ. Η συμμετοχή Νοσηλευτών στη σύνθεση του Παρατηρητηρίου είναι απαραίτητη διότι ο ρόλος τους στη φροντίδα των ασθενών με Άνοια είναι εξαιρετικά σημαντικός. Πρόκειται για τον επιστήμονα υγείας, ο οποίος είναι δίπλα στον ασθενή περισσότερο απο κάθε άλλον και έχει συλλογική εικόνα της κατάστασης υγείας του ασθενή, των αναγκών και των προβλημάτων του.
 
Συμμετοχή νοσηλευτών στη σύνθεση της Διαρκούς Επιτροπής για την περιγεννητική φροντίδα.
Στην παράγραφο 7, του άρθρου 2 4316/2014, προστίθεται στη σύνθεση της Διαρκούς Επιτροπής για την περιγεννητική φροντίδα Νοσηλευτής/τρια κατόπιν εισήγησης από την ΕΝΕ. Έχει εκπροσώπους μεταξύ άλλων και των Μαιών, επειδή όμως πρόκειται για επιτροπή με αντικείμενο την παρακολούθηση της παρεχόμενης περιγεννητικής φροντίδας στη χώρα, τη συλλογή των στοιχείων που την αφορούν, συμπεριλαμβανομένων αυτών που συλλέγονται από τους διεθνείς οργανισμούς, την επεξεργασία αυτών, την εισήγηση μέτρων για τη βελτίωση της παρεχόμενης περιγεννητικής φροντίδας, τη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας για την κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την περιγεννητική φροντίδα, καθώς και τη γνωμοδότηση επί όλων των θεμάτων που αφορούν την περιγεννητική φροντίδα η συμμετοχή Νοσηλευτή/τριας με εμπειρία σε Τμήματα Νοσηλείας Νεογνών είναι αναγκαία.
 
Προϊστάμενοι Μαιευτικών – Γυναικολογικών τμημάτων
Στο άρθρο 55 παρ. β του Νόμου 4316/2014. Είναι δικαιολογημένο να προΐσταται σε Μαιευτικά Τμήματα Μαία, αλλά όχι και στα Γυναικολογικά. Η διάταξη αναφέρει «… Μαιευτικών Γυναικολογικών κλινικών ή τμημάτων…». Ως εκ τούτου ζητάμε να απαλειφθεί η λέξη «Γυναικολογικών».
 
Λειτουργία Τομέων Νοσηλευτικών Υπηρεσιών σε επίπεδο Υποδιεύθυνσης
Στην παράγραφο 2 του άρθρου 8 του Νόμου 2889/2001 προστίθεται εδάφιο ως εξής: Οι Τομείς των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων του ΕΣΥ λειτουργούν σε επίπεδο Υποδιεύθυνσης. Με αυτή τη διατύπωση θα είναι σαφή ότι ο Τομέας ταυτίζεται με την Υποδιεύθυνση και ανάλογα οι Τομεάρχες με τους Υποδιευθυντές. Προς το παρόν αυτό δεν είναι διατυπωμένο σε νόμο, παρά μόνο στους Οργανισμούς των νοσοκομείων, όσων έχουν εκδοθεί τελευταία, με αποτέλεσμα σε αυτούς που δεν υπάρχει η συγκεκριμένη διατύπωση (τους παλιούς οργανισμούς) να κινδυνεύουν να τους περικοπεί το επίδομα Υποδιευθυντή.
 
Για τα  Διοικητικά Συμβούλια νοσοκομείων προτείνουμε: Στο πλαίσιο πάντα της αναβάθμισης του ρόλου των νοσηλευτικών υπηρεσιών, ως των πλέον νευραλγικών στο οργανόγραμμα των νοσοκομείων, την εκ νέου καθιέρωση της συμμετοχής των διευθυντών τους στα συλλογικά όργανα διοίκησης διασυνδεόμενων και μη νοσοκομείων. Προς τον σκοπό  αυτό χρήζει τροποποίησης η διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 7 του Νόμου 3329/2005.
 
Για τα Επιστημονικά Συμβούλια των νοσοκομείων προτείνουμε να εκλέγεται Η περίπτωση η) του άρθρου 9 του Νόμου 3329/2005 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: Έναν Νοσηλευτή ΠΕ ή ΤΕ ή Μαία ή Επισκέπτρια Υγείας με βαθμό τουλάχιστον Γ’, που εκλέγεται από όλους τους νοσηλευτές και μαίες του Νοσοκομείου με τον αναπληρωτή του.
 
  • Απόφοιτοι Ανωτέρας Σχολής Νοσηλευτριών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΑΣΝΕΕΣ)
Προσφάτως ετέθησαν σε ισχύ οι ρυθμίσεις του άρθρου 50 περ. 3 του Νόμου 4305/2014, δυνάμει των οποίων ορίστηκε ότι «οι απόφοιτοι της Ανωτέρας Σχολής Νοσηλευτριών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (τετραετούς φοίτησης), οι οποίοι αποφοίτησαν από το 1993 μέχρι και το 2013 αποκτούν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος της Νοσηλεύτριας».

Οι εν λόγω διατάξεις, πέραν του φωτογραφικού χαρακτήρα τους, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την σχετικώς κείμενη νομοθεσία ως και τα νομολογιακά πορίσματα των υπ’αριθμ. 4813/1995 και 1102/2008 Αποφάσεων του ΣτΕ.

Ως εκ τούτου οι επίμαχες πρωτοφανείς νομοθετικές ρυθμίσεις, τις οποίες ακολούθησε η ομοίως πρωτοφανής υπ’αριθμ. Π.Υ/οικ. 110/14-01-2015 Εγκύκλιος του Υπουργού Υγείας (ΑΔΑ : Ω221Θ-Ρ20), θα πρέπει άμεσα να καταργηθούν με νομοθετική διάταξη.
 


πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Έφυγε» ο τραγουδιστής των Hot Chocolate, Έρολ Μπράουν

«Έφυγε» σε ηλικία 71 ετών, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Hot Chocolate, Έρολ Μπράουν, που με τη χαρακτηριστική του φωνή «υπέγραψε» μεγάλες επιτυχίες, όπως το «You Sexy Thing» και το «Emma».

Ο Βρετανός τραγουδιστής, τζαμαϊκανής καταγωγής, γεννήθηκε το 1943 και υπήρξε μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές της δεκαετίας του 1970.

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1969, όταν ο ίδιος και κάποιοι φίλοι του έστειλαν μια διασκευή του τραγουδιού «Give Peace a Chance» στον Τζον Λένον.

Ο Έρολ Μπράουν είχε τιμηθεί το 2003 για τις υπηρεσίες του στη μουσική από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β”, η οποία τον έχρισε ιππότη και μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.


         


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βρετανία: Μεγάλη νίκη του Κάμερον στις εκλογές – Συντριβή για τους Εργατικούς αντιπάλους του

Ανατρέποντας τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων σύμφωνα με τις οποίες οι φετινές εκλογές θα ήταν οι πιο αμφίρροπες εδώ και δεκαετίες, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πέτυχε μια εντυπωσιακή νίκη στη Βρετανία, και ετοιμάζεται για τη δεύτερη και τελευταία θητεία του στην Ντάουνινγκ Στρητ.

Σημειώνεται ότι οι Συντηρητικοί έχουν ήδη εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία 326 εδρών, κάτι που τους επιτρέπει να κυβερνήσουν μόνοι τους για πρώτη φορά από το 1992. Αυτό σημαίνει ότι ο Κάμερον δεν χρειάζεται πλέον τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες με τους οποίους κυβερνά από το 2010.

Τη νίκη Κάμερον, ακολούθησαν οι ανακοινώσεις παραίτησης των Μίλιμπαντ, Κλεγκ και Φάρατζ, καθώς τα κόμματά τους (Εργατικοί, Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, Ευρωσκεπτικιστές) ηττήθηκαν κατά κράτος.

Παράλληλα, η νίκη του Κάμερον σημαίνει ότι η Βρετανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με το δημοψήφισμα το οποίο έχει υποσχεθεί ο πρωθυπουργός, για τη συνέχιση της συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ. Ο Κάμερον λέει πως θέλει την παραμονή στην Ένωση, αλλά μόνον αν μπορέσει να επαναδιαπραγματευθεί τη σχέση της Βρετανίας με τις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μετά τη συνάντησή του με τη βασίλισσα Ελισάβετ, από την οποία πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα προχωρήσει στο δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ υποσχέθηκε επίσης στη Σκωτία ότι θα της μεταβιβάσει περισσότερες εξουσίες ώστε να δημιουργηθεί εκεί «η πιο ισχυρή αποκεντρωμένη κυβέρνηση στον κόσμο».

Ανοιχτό φαίνεται να παραμένει και το ενδεχόμενο διάσπασης της ενιαίας χώρας, καθώς παρά το ότι η Σκωτία ψήφισε μόλις πέρυσι υπέρ της παραμονής της στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τις νέες εκλογές θα στείλει στο κοινοβούλιο μόνο τρεις αντιπροσώπους μεγάλων βρετανικών κομμάτων, και δε θα έχει εκπροσώπους στην κυβέρνηση, γεγονός που θα μπορούσε να αναζωπυρώσει τις φωνές που ζητούν την έξοδο της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πως γίνεται μια μετάβαση στην νέα Δραχμή και ποιος θα την κάνει προς όφελος του Λαού μας.

Του Σταύρου Κατσούλη*

Στις πρόσφατες εκλογές ο Λαός μας βρέθηκε προ ενός και μοναδικού διλήμματος: Να αφήσει να συνεχίσουν την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μαζί με τα δεκανίκια τους τις καταστροφικές μνημονιακές τους πολιτικές ή να επιλέξουν μια άλλη δύναμη, που θα μπορούσε να τους βγάλει από την κρίση; Σε αυτό το δίλημμα, ο λαός μας απάντησε ξεκάθαρα: Προτίμησε να καθαιρέσουν τα παλαιά κόμματα της υποτέλειας και να δώσει την ευκαιρία σε νέες δυνάμεις να μας βγάλουν μέσα από την κρίση.


Ποιες ήταν οι προϋποθέσεις γι αυτήν την υποτιθέμενη σωτηρία από την κρίση; Ο κ. Τσίπρας, μας το είπε ξεκάθαρα πολλές φορές πριν τις εκλογές με διάφορους τρόπους: Λύση μέσα στο Ευρώ και την Ε.Ε. αλλά όχι πάσα θυσία. Είναι λοιπόν βέβαιο, ότι η πλειοψηφία του κόσμου που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, είχε ως ενδεχόμενο στο μυαλό του ακόμη και την έξοδό μας από το Ευρώ και κατά συνέπεια και από την Ε.Ε., άσχετα αν αυτό το ενδεχόμενο ήταν το τελευταίο πιθανό. Οι υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης προεκλογικά όπως αυτές εκφράστηκαν στο πρόγραμμα της ΔΕΘ, ήταν λυτές ακόμη και καθ ομολογία των ίδιων, σε σχέση με αυτά που χρειάζεται ο Λαός μας για να ευημερήσει πραγματικά κι όχι απλά να έχει μια ανακούφιση. Όμως, όπως αποδείχθηκε τρανά από τις πρώτες μόλις μέρες της νέας διακυβέρνησης, ακόμη και αυτά τα μέτρα δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν μέσα στο υπάρχον πλαίσιο της Ε.Ε. και των δανειστών της χώρας.

Μέσα στο Ευρώ και την Ε.Ε. θα έχουμε πάντα να αντιμετωπίσουμε τους αδυσώπητους  «θεσμούς»

Αυτό που είδαμε τους επόμενους δύο μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήταν οι απεγνωσμένες προσπάθειες να «πείσουν» την νεοβαπτισθείσα Τρόικα ως «θεσμούς», το Eurogroup και τους υπόλοιπους δανειστές να λασκάρουν λίγο τα μέτρα, ώστε να μπορέσει να καταστρώσει ένα σχέδιο. Η κυβέρνηση κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών και μεγάλων δυνάμεων της Ευρώπης, υποσχέθηκε σχεδόν άμεσα, δηλαδή στο πρώτο Eurogroup, ότι θα συνεχίζει να πληρώνει τους δανειστές «πλήρως και εγκαίρως», όπως ακριβώς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Στην συνέχεια προχώρησε δύο φορές στην χρήση αποθεματικών από ταμεία και οργανισμούς για να πληρώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το ΔΝΤ. Και ας μην ξεχάσουμε και την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία η κυβέρνηση δέσμευσε τα ταμειακά διαθέσιμα της Γενικής Κυβέρνησης για να τα χρησιμοποιήσει για αποπληρωμή των δανειστών.
Και δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να κινηθεί με αυτόν τον τρόπο. Η κυβέρνηση, δεν έχει άλλη εναλλακτική, όσο σέβεται τους θεσμούς που την αναγκάζουν να συνεχίσει την μνημονιακή πολιτική.
Το πρόβλημα της πληρωμής των δανειστών κυριολεκτικά δια μέσου της αφαίμαξης απολύτως όλων των διαθέσιμων χρημάτων που έχει το δημόσιο αλλά και οι πολίτες, θα υπάρχει και θα γίνεται όλο και πιο τρομακτικό, όσο η Ελλάδα ως κράτος μαζί με την κυβέρνησή της, αποδέχονται τους όρους  των «εταίρων» και δανειστών μας, ακόμη και αν προσπαθεί – έστω για τα μάτια του κόσμου – να κρατήσει τις κόκκινες γραμμές της. Γιατί δεν είναι δυνατόν να υπηρετεί κανείς τα συμφέροντα του Λαού του και την ίδια στιγμή να θεωρεί ως φίλιες δυνάμεις και «εταίρους», τις δυνάμεις εκείνες που έχουν πλέον αποδείξει περίτρανα ότι τα συμφέροντά τους είναι διαφορετικά από αυτά του Λαού μας και ότι θα τα υπερασπίσουν άσχετα εάν αυτά φέρνουν την αποτέφρωση σε κάθε απλό πολίτη και κοινωνικό θεσμό στην Πατρίδα μας.

Είναι φυσικό λοιπόν, ότι όλο και πιο πολύ ο κόσμος αναρωτιέται για το τι θα γινόταν, εάν αλλάζαμε ριζικά την πολιτική μας στάση μπροστά στην κατάφωρη εκμετάλλευση και εκβιασμούς που δεχόμαστε από τους «εταίρους» μας. «Εταίρους», που φυσικά στα μάτια του λαού μας, δεν είναι σε καμιά περίπτωση «εταίροι», αλλά επικυρίαρχες δυνάμεις που φέρονται απολύτως εχθρικά προς τα λαϊκά στρώματα του Λαού μας.

Τι θα γινόταν άραγε, εάν λέγαμε ένα βροντερό και αδιαμφισβήτητο όχι προς όλους αυτούς και χαράζαμε επιτέλους τον δικό μας, ανεξάρτητο δρόμο;

Μπροστά στον όλεθρο που μας έφερε η «Ευρωπαϊκή προοπτική» και οι «θεσμοί» της, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας επιθυμούν πλέον να γνωρίζουν, όχι απλά το αν υπάρχει άλλος δρόμος προς μια νέα Δραχμή, αλλά το πως ακριβώς θα γίνει και τι σημαίνει αυτό πρακτικά. Το Ε.ΠΑ.Μ., είναι η μόνη πολιτική δύναμη σήμερα που έχει την ολοκληρωμένη απάντηση σε αυτό το ερώτημα, με πρακτικούς και κατανοητούς όρους και μάλιστα προς όφελος του Λαού μας.

Το θέμα του χρέους

Το πρώτο και κύριο πράγμα που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε πολίτης που επιθυμεί να γνωρίζει το πως γίνεται σήμερα μια μετάβαση στην Δραχμή/Εθνικό Νόμισμα, είναι ότι όσο πληρώνει η Ελλάδα τις απαιτήσεις των δανειστών μας, δεν υπάρχει καμιά διέξοδος, ούτε με, ούτε χωρίς Δραχμή/Εθνικό Νόμισμα. Κι αυτό, γιατί το χρέος μας σήμερα, είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί μόνο με νέους δανεισμούς.  Κάθε νοήμων άνθρωπος, γνωρίζει ότι αυτή η συνταγή, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον οικονομικό όλεθρο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Κάθε δάνειο που βασίζεται σε τέτοιου μεγέθους απάτη, θεωρείται από κάθε νομική άποψη παράνομο και οι συμβάσεις και συνθήκες στις οποίες στηρίζεται μπορούν να θεωρηθούν ως ουδέποτε γενόμενες. Και ως παράνομες, καταχρηστικές, ληστρικές και χειροπιαστά θανατηφόρες για τον Λαό μας, αυτές οι συμβάσεις μαζί με το χρέος, θεωρούνται πάντα ως παράνομες από το διεθνές δίκαιο.

Το πρώτο πράγμα λοιπόν που θα έπρεπε να κάνει μια Πατριωτική-Δημοκρατική κυβέρνηση, είναι να καταγγείλει το χρέος μας ως παράνομο και την ίδια στιγμή, να σταματήσει να αποπληρώνει το χρέος. Οι δανειστές είναι αυτοί που θα έχουν το πρόβλημα, και ας κάνουν εκείνοι τις κινήσεις και προσφυγές που πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουν, για να πείσουν τα διεθνή δικαστήρια ότι πρέπει να πληρωθούν καταχρηστικοί τόκοι, με το να πεθάνουν χιλιάδες άνθρωποι και να καταστραφεί ένα ολόκληρο ανεξάρτητο κράτος. Αυτοί, γνωρίζουν, ότι τέτοιες αποφάσεις δεν παίρνονται ποτέ από την διεθνή δικαιοσύνη. Σε αυτήν την κίνηση λοιπόν, το πάνω χέρι το έχει η χώρα μας. Το Ε.ΠΑ.Μ. έχει εκφράσει λεπτομερώς, πως θα γίνει ακριβώς αυτή η μονομερής διαγραφή του χρέους, και τα επιχειρήματα και εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα, είναι πολλαπλά.  Αυτό σημαίνει βεβαίως, έξοδο από την Ε.Ε. και την ελευθερία μας επιτέλους, να πράξουμε ως ανεξάρτητο κράτος με αξιοπρέπεια.

Το θέμα των τραπεζών

Ένας βασικός πυλώνας ενός πραγματικού Εθνικού νομίσματος, είναι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας. Η Κεντρική Τράπεζα που διαχειρίζεται ένα πραγματικά Εθνικό/Λαϊκό άτοκο νόμισμα, οφείλει αναγκαστικά να ανήκει στο κράτος. Να ανήκει δηλαδή καθ ολοκληρία στο δημόσιο και όλες τις διαδικασίες που την διέπουν, να είναι απόλυτα διαφανείς προς κάθε πολίτη. Στον αντίποδα της Κεντρικής Τράπεζας, βρίσκονται βεβαίως και οι άλλες, ιδιωτικές τράπεζες, που οφείλουν να διεκπεραιώνουν τον ένα και μοναδικό σκοπό τους: Να διευκολύνουν τις οικονομικές συναλλαγές των πολιτών της χώρας μας.

Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα και οι ιδιωτικές τράπεζες σήμερα, δεν πληρούν ούτε καν αυτό το βασικό χαρακτηριστικό. Οι εγχώριες τράπεζες δεν έχουν πλέον την δυνατότητα να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Κι όχι απλά δεν έχουν αυτήν την δυνατότητα, αλλά αντίθετα δρουν ως πυλώνες του συστήματος εκμετάλλευσης του Λαού μας προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων και την ίδια στιγμή έχουν τρομακτικά ελλείμματα, τα οποία κάθε λίγο και λιγάκι καλείται να πληρώσει ο Λαός μας, δια μέσου των περίφημων τραπεζικών ανακεφαλαιώσεων.

Γι αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να εξυγιανθεί ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα. Ευτυχώς, αυτή είναι μια διαδικασία που είναι σχετικά εύκολη, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση και ένα ρωμαλέο λαϊκό κίνημα που να στηρίζει αυτήν την πολιτική βούληση. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να γίνουν δύο πράγματα: Για την μεν Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας να εθνικοποιηθεί και να ελεγχθεί λογιστικά ώστε να καθαριστούν οι παρανομίες και διαφόρων λογής χρηματοπιστωτικά παιχνίδια. Για τις υπόλοιπες ιδιωτικές, θα πρέπει να υπάρξει ένας βαθύς και εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος ο οποίος επιτέλους θα οδηγήσει στην απονομή ευθυνών και την υποχρεωτική χρεοκοπία τους εφ” όσον αυτό κριθεί ως καλύτερη λύση για κάθε μιά τους. Ο στόχος είναι να διαλυθούν οι τράπεζες που είναι βάρος στην εθνική οικονομία αλλά και την κοινωνία και να αντιμετωπίσουν την δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι. Οι τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών δεν θα χαθούν, μια και τις εγγυάται πάντα το ίδιο το κράτος.

Ρευστότητα στα λαϊκά στρώματα: Η άμεση λύση στην κρίση.

Το μεγαλύτερο πρακτικό πρόβλημα που έχει η Ελληνική κοινωνία μας στις μέρες της κρίσης, είναι η διαθεσιμότητα χρήματος στην πραγματική οικονομία, δηλαδή μέσα στα λαϊκά στρώματα του λαού μας. Αυτό σημαίνει, ότι η πραγματική οικονομία μας έχει επιτακτική ανάγκη από διαθέσιμο ρευστό, όχι στις τράπεζες και τους λοιπούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, αλλά μέσα στον απλό Λαό μας, τον μικρομεσαίο, τον συνταξιούχο και τον κάθε εργαζόμενο που παράγει αξία.

Εάν μπορεί να υπάρξει η ρευστότητα αυτή, και βεβαίως εάν αυτή δεν στηρίζεται σε δανεικά και σε τόκους, τότε αυτή θα έχει μια απίστευτα θετική επίδραση στην οικονομία της χώρας και μάλιστα άμεση. Το ελάχιστο ετήσιο εισόδημα κατ άτομο σήμερα πάνω από το όριο της φτώχειας, είναι περίπου 5000 ευρώ.  Αυτό σημαίνει ότι κάθε πολίτης που δεν έχει αυτό το εισόδημα, θα πρέπει να το έχει από την πρώτη κιόλας εβδομάδα μιας Πατριωτικής/Δημοκρατικής διακυβέρνησης, πριν καν υλοποιηθούν όλα τα υπόλοιπα μέτρα.

Η πιθανότητα πληθωρισμού – σε αντίθεση με αυτά που μας λένε οι διάφοροι «καλοθελητές» – σε αυτήν την περίπτωση, είναι ανύπαρκτη, μια και η οικονομία μας έχει απόλυτη ανάγκη από αυτήν την ρευστότητα η οποία θα αντικατοπτρίζει εν μέρη τις πραγματικές ανάγκες την οικονομίας. Μάλιστα, οι ανάγκες της οικονομίας μας σε άτοκο ρευστό είναι τόσο μεγάλες, που ο πληθωρισμός δεν υπεισέρχεται καν ως αποτέλεσμα από την εισαγωγή του Εθνικού Νομίσματος/Δραχμής ακόμα και αν διατεθούν πολλά πολλαπλάσια ακόμα του ποσού που χρειάζονται οι πιο ευπαθείς ομάδες του Λαού μας. Γι αυτό και θα διατεθεί και ρευστότητα σε άλλες μορφές που θα αποφασιστούν καταλλήλως κατά την διάρκεια της μετάβασης, χωρίς καμιά επίδραση στον πληθωρισμό και με θετικότατα αποτελέσματα στην εθνική μας οικονομία και γενικότερα στην κοινωνία. Είναι σημαντικό να επαναλάβουμε ότι αυτή η ρευστότητα πρέπει να είναι άτοκη και ελεύθερη χρέους. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρηματοδοτηθεί μόνο από ένα άτοκο Εθνικό/Λαϊκό νόμισμα το οποίο εκδίδει ένα κυρίαρχο κράτος δια μέσου μια εθνικοποιημένης/κοινωνικοποιημένης κεντρικής τράπεζας.

Η καθ” εαυτού μετάβαση στην Δραχμή. 


Η έκδοση χαρτονομίσματος είναι μια διαδικασία που χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα 6 έως 12 μήνες. Παρ όλ” αυτά όπως παρατέθηκε παραπάνω, ο Λαός μας θα χρειαστεί ρευστό χρήμα από την πρώτη μέρα της διαδικασίας μετάβασης. Αυτό σήμερα λύνεται εύκολα δια μέσου του ηλεκτρονικού χρήματος. Η κυβέρνηση, δια μέσου της Κεντρικής Τράπεζας που πλέον θα είναι υπό τον έλεγχό της, θα εκδώσει ηλεκτρονικό χρήμα σε Ευρώ χωρίς να χρειαστεί να τυπώσει άμεσα χαρτονόμισμα. Για όσους πιστεύουν ότι αυτό είναι αδύνατον, ας κοιτάξουν τον κ. Ντράγκι της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, ο οποίος δημιουργεί χρήμα εκ του μηδενός, για να χρηματοδοτήσει τις φυλλορροούσες τράπεζες του Ευρωσυστήματος.   Κι όπως ακριβώς σήμερα είναι δυνατόν να πληρώσει κανείς με κάρτα τις συναλλαγές του, έτσι και στις πρώτες μέρες της μετάβασης πριν υπάρξει η νέα Εθνική/Λαϊκή Δραχμή οι συναλλαγές θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω χρεωστικής κάρτας, χωρίς βέβαια να απαγορεύεται και η χρήση των διαθέσιμων χαρτονομισμάτων. Εφ όσον θα υπάρξει πλέον ο κυβερνητικός έλεγχος της ΤτΕ, η υλοποίηση αυτή είναι εξαιρετικά απλή, μια και χρειάζονται μόνον κάποιες αλλαγές των πληροφοριακών συστημάτων των τραπεζών οι οποίες μπορούν να γίνουν άμεσα και με πολύ μικρό κόστος.

Εν τω μεταξύ θα έχουν αρχίσει και οι διαδικασίες έκδοσης του αυτού καθ εαυτού νομίσματος. Μέχρι να έρθει η ημέρα της επίσημης κυκλοφορίας του, η χώρα μας θα έχει ήδη δει πολύ καλύτερες μέρες. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν αρχίσει να φυτρώνουν μέσα στην εγχώρια οικονομία μας. Η αγροτική παραγωγή, καθώς και μια σειρά από άλλους άρρωστους σήμερα παραγωγικούς κλάδους θα ανθίσουν άμεσα, μια και οι συνθήκες και το διαθέσιμο ρευστό θα είναι σε πολύ καλύτερα επίπεδα. Εργασία με νόημα και αληθινή παραγωγή για κάθε πολίτη θα αρχίσει άμεσα και γρήγορα να γίνεται όλο και πιο διαθέσιμη και το εισόδημα του θα έχει βελτιωθεί δραματικά.

Οι αναγκαίες πολιτικές προστασίας του Εθνικού μας νομίσματος/ νέας Δραχμής. 

Όπως είναι φυσικό, τα διάφορα υπερ-διεθνή συμφέροντα, θα προσπαθήσουν είτε να κερδοσκοπήσουν, είτε να καταστρέψουν το νέο νόμισμα της Ελλάδας. Σε αυτήν την πρόκληση, η απάντηση της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι σαφής και απόλυτη: Θα πρέπει αν υπάρξουν πολιτικές που θα απαγορέψουν την κερδοσκοπία με το νέο μας νόμισμα. Θα πρέπει να υπάρξουν απαγορευτικές διατάξεις και έλεγχος εισαγόμενων και εξαγόμενων κεφαλαίων. Κι όσον αφορά την αγορά της νέας Δραχμής από οποιονδήποτε, θα υπάρξει έλεγχος τέτοιος που να μην επιτρέπει την χειραγώγηση του νέου νομίσματος στις αγορές.

Η όποια προσπάθεια ανάπτυξης στην χώρα θα διέπεται πλέον από κανόνες που για πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία του Έθνους θα προστατεύουν από την μία μεριά την εθνική οικονομία και από την άλλη, θα διασφαλίζουν ότι η κάθε αναπτυξιακή δράση, είναι όντως τέτοια, κι όχι απλά μια προσπάθεια αφαίμαξης της νέας οικονομίας μας. Ο στόχος της οικονομικής αλλά και αναπτυξιακής πολιτικής στην Ελλάδα, θα γίνει για πρώτη φορά τελείως διαφορετικός: Ο στόχος θα είναι η ενδυνάμωση ολόκληρου του απλού Λαού, με μια πραγματικά δημοκρατική διανομή της οικονομικής δύναμης και ευκαιριών σε ολόκληρη την κοινωνία, προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας.

Θα πρέπει να αναφερθεί εδώ ότι μια οικονομία στηριζόμενη στο Εθνικό νόμισμα/νέα Δραχμή, θα πρέπει να έχει υλοποιήσει μια σειρά από μέτρα πραγματικής εγχώριας ανάπτυξης και παραγωγής. Η ανάταξη της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και υποδομών θα χρηματοδοτηθεί από την νέα Δραχμή στην αρχή με μεγάλες διευκολύνσεις για όλους όσους θα θελήσουν να δημιουργήσουν παραγωγή. Θα είναι πλήρης και εκτεταμένη, έχοντας όμως πάντα τις διαδικασίες που θα διασφαλίζουν ότι όλα γίνονται προς όφελος της κοινωνίας και της γενικής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας.

Η νέα Δραχμή δεν θα είναι απλά μια λύση αλλά ένας οικονομικός βράχος που θα τον ζηλεύουν και επιθυμούν όλοι

Καθώς η νέα οικονομία της Ελλάδας θα αναπτύσσεται ραγδαία, είναι φυσικό ότι και το νέο μας νόμισμα, θα λάβει την αντίστοιχη αξία. Εάν οι πολιτικές συνεχίζουν να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων όπως ακριβώς θα γίνει και στην αρχή του εγχειρήματος, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη κάποιας υποτίμησης της. Αλλά ακόμη και να χρειαστεί κάτι τέτοιο, αυτό θα είναι περιορισμένης έκτασης και δεν θα επηρεάσει την οικονομία αρνητικά, μια και θα έχει εξισορροπητικό ρόλο.

Αντιθέτως, το πιο πιθανό είναι να υπάρξει μια μεγάλη επιθυμία από διεθνείς επενδυτές να αγοράσουν την νέα Δραχμή που δεν θα υπόκειται σε χειραγωγήσεις, για λόγους καθαρά σταθερής επένδυσης, μέσα σε μια παγκόσμια οικονομία που σίγουρα εκείνη την εποχή θα έχει τρομακτικά προβλήματα με την πραγματική αξία των γνωστών αποθεματικών νομισμάτων, όπως το ευρώ και το δολάριο.

Το πρόβλημα μας δηλαδή, δεν θα είναι πως θα διαχειριστούμε την όποια τεχνητή υποτίμηση της νέας Δραχμής, αλλά το πως θα διαχειριστούμε την αύξηση της πραγματικής της αξίας στα μάτια της πραγματικής οικονομίας αλλά και πως θα το προστατεύσουμε από τους διάφορους κερδοσκόπους. Με λίγα λόγια, η νέα Δραχμή θα είναι ένας επιθυμητός νομισματικός βράχος σε τέτοιο σημείο που θα προκαλεί ζήλο σε μεγάλο μέρος της αγοράς και θα δώσει στην Πατρίδα μας μια νέα θέση ισχύος στην διεθνή κοινότητα, αλλά και θα αναδείξει περισσότερο από ποτέ άλλοτε την ανάγκη μιας συνεχούς πολιτικής προστασίας των συμφερόντων της Πατρίδας μας.

Οι ανάγκες της χώρας σε εισαγόμενα προϊόντα, πετρέλαιο κλπ.

Ένας από τους λόγους που η λύση του ηλεκτρονικού χρήματος στην αρχή της μετάβασης είναι τόσο αποτελεσματική, είναι διότι θα αφήσει την κυβέρνηση να έχει το υπάρχον Ευρώ ως διαθέσιμο για συναλλαγές με παροχείς εκτός της χώρας. Επίσης, ένα από τα καλά της αποδέσμευσης μας από την Ευρωζώνη αλλά και την Ε.Ε., είναι το ότι θα μας ανοιχθεί πλέον η δυνατότητα να διαπραγματευτούμε ελεύθερα και χωρίς τους περιοριστικούς όρους της Ε.Ε. με όποιον παροχέα αγαθών επιθυμεί η χώρα.
Αντίθετα λοιπόν με αυτά που υποστηρίζουν οι στυλοβάτες του κατεστημένου συστήματος της διαπλοκής και της διασπάθισης κάθε κυρίαρχου δικαιώματος, οι περιορισμοί που μας επιβάλει η Ε.Ε. και η Ευρωζώνη, θα είναι πλέον παρελθόν και η εσωστρέφεια και απομόνωση που υπάρχει σήμερα μέσα στο κλουβί της Ε.Ε. θα πάψει να υπάρχει για την Ελλάδα.

Έτσι για παράδειγμα, οι ανάγκες μας για πετρέλαιο, θα μπορούν να γίνουν ελεύθερα και με όποιον διακανονισμό μπορούμε να διαπραγματευτούμε. Θα μπορεί η πληρωμή να γίνει με το διαθέσιμο ευρώ μέχρι να υπάρξει το νέο νόμισμα ή ακόμη και με όρους ανταλλαγής προϊόντων. Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση όχι μόνο δεν θα επιδεινωθεί, αλλά υπάρχουν όλο και περισσότερο νέες ευκαιρίες να βρεθούν πολλοί καλύτεροι από τους σημερινούς όρους συναλλαγής μας με την διεθνή αγορά. Αυτό βεβαίως, δεν ισχύει μόνο για το πετρέλαιο, αλλά και για όποιο άλλο αγαθό έχει ανάγκη η χώρα μας.

Καλά όλα αυτά, αλλά ποιος θα τα κάνει όλα αυτά;

Το Ε.ΠΑ.Μ..

Μαζί με την βοήθεια κάθε δημοκράτη και αγνού πατριώτη που θέλει να βοηθήσει.

Κι αυτό γιατί, η μόνη πατριωτική δύναμη που σήμερα έχει την επιθυμία αλλά και τον τρόπο να οδηγήσει επιτυχώς την Πατρίδα μας προς μια νέα Δραχμή – βράχο της οικονομίας μας, είναι το Ε.ΠΑ.Μ.
Το Ε.ΠΑ.Μ. δεν προσβλέπει απλά σε κάποια συμβιβαστική λύση που θα ανακουφίσει τους πολίτες προσωρινά, αλλά σε έναν νέο δρόμο προς την ευημερία.

Το Ε.ΠΑ.Μ., δεν προτείνει την λύση ως ιδεολογική απόρροια ή κάποιο κομματικό συμφέρον και γι αυτό δεν διαχωρίζει τον Λαό μας σε ομάδες αυτήν την στιγμή, που προέχει η σωτηρία της Πατρίδας μας.

Το Ε.ΠΑ.Μ. έχει μελετήσει την διαδικασία εξόδου από την Ε.Ε. την ευρωζώνη και της μετάβασης προς το εθνικό νόμισμα λεπτομερώς και σε βάθος. Κι όμως, δεν μένει στάσιμο το Ε.ΠΑ.Μ.. Ακούει και παρακολουθεί στενά τις ανησυχίες των πολιτών της χώρας, ασχέτως ιδεολογικής τους καταβολής και ενημερώνει συνεχώς το σχέδιο αυτό ώστε να είναι το πληρέστερο δυνατό και πάντα προς όφελος του Λαού μας.

Η ανάκτηση της εξουσίας από τον Λαό, για τον Λαό δια μέσου της στήριξής του Ε.ΠΑ.Μ., είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Είναι καιρός να αφήσουμε τις παλαιές μας νοοτροπίες, και να ενωθούμε όλοι οι αληθινά δημοκράτες, ώστε όχι μόνο να οδηγήσουμε την Πατρίδα εκτός του τρελοκομείου της Ευρωζώνης, των παράνομων χρεών και της Ε.Ε., αλλά να την εκτοξεύσουμε προς μια νέα περίοδο ευημερίας βασισμένη στους θεμέλιους λίθους της Εθνικής Ανεξαρτησίας που είναι το Εθνικό νόμισμα και η πραγματική Δημοκρατία μεταξύ άλλων.

Κι έτσι η Ελλάδα θα μετατραπεί από ένα παράδειγμα προς αποφυγή σε ένα παράδειγμα προς μίμηση που κάποια στιγμή θα οδηγήσει στην γέννεση μιας νέας Ευρώπης, αυτή την φορά όχι των τραπεζών, αλλά της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας των Λαών της.

*Ο Σταύρος Κατσούλης είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ.
 
( Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΥΣΤ του Τομέα Ε.ΠΑ.Μ. Κρήτης)


sπηγη
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Για να μην λησμονούμε..!

Επειδή έρχονται μέρες δύσκολες, εξεταστική για το μνημόνιο κλπ, καλό είναι να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας και να θυμηθούμε ορισμένα γεγονότα που εξαιτίας τους, το μαύρο πέπλο της απελπισίας πλανάται εδώ και πέντε χρόνια πάνω από την Ελλάδα. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο συνταγματολόγος εξ επαγγέλματος Ε. Βενιζέλος (οι πολιτικές ιδιότητες είναι πάρα πολλές και δεν τις γράφω για συντομία) υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση, η οποία καταδίκασε έναν ολόκληρο λαό με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ο κύριος αυτός λοιπόν, υπενθυμίζω συνταγματολόγος ων, προχώρησε σε μια ακόμη πολιτικά ανήθικη πράξη για να ολοκληρωθεί το πολιτικό έγκλημα: αυτή τη δανειακή σύμβαση που έδεσε χειροπόδαρα έναν ολόκληρο λαό, ουδέποτε την έφερε ως όφειλε, προς κύρωση στην Βουλή των Ελλήνων! Επιπροσθέτως, ούτε καν την τροποποίηση (μεσοπρόθεσμο) της δανειακής σύμβασης δεν έφερε στη Βουλή αλλά προτίμησε με τη γνωστή μέθοδο (προσφιλής στα χουντικά χρονικά) της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου να την κυρώσει!
ΡΑΦ



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πήρε μπροστά η… ΜΟΜΑ ! Εντυπωσιακές εικόνες !

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, παρέστη στην τελετή ενεργοποίησης λειτουργίας της Διακλαδικής Διοίκησης Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού «Δεινοκράτης» (πρώην ΜΟΜΑ), με επιχειρησιακό τίτλο ΔΙΔΕΡΓΩΝ, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Μηχανικού στο Λουτράκι.

Στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:




Είμαστε σήμερα εδώ με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, για να εγκαινιάσουμε τη Διακλαδική Διοίκηση Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού, με διακριτικό τίτλο «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» και ιστορικό τίτλο «ΔΕΙΝΟΚΡΑΤΗΣ».



Με τη δημιουργία της «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» παίρνει σάρκα και οστά, η προγραμματική μας υπόσχεση να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες δυνατότητες των Ενόπλων μας Δυνάμεων στην υπηρεσία του ελληνικού λαού και προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Είναι σημαντικό ότι η τελετή λαμβάνει χώρα στην Ιστορική Σχολή του Μηχανικού, στο Λουτράκι, εδώ δηλαδή, που ξεκίνησε η εκπαίδευση των πρώτων χειριστών μηχανημάτων οδοποιίας, εδώ που ξεκινούσε την εκπαίδευσή του το προσωπικό των σπουδαίων, σε προσφορά στον τόπο μας, υπηρεσιών ΜΟΜΑ (Μεικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης) και ΣΥΚΕΑ (Στρατιωτική Υπηρεσία Κατασκευής Έργων Ανασυγκρότησης),













Η νέα αυτή υπηρεσία δεν αποτελεί μια απλή αναβίωση των αντιστοίχων υπηρεσιών του παρελθόντος, άλλωστε άλλοι καιροί και άλλα δεδομένα, αλλά μια σύγχρονη υπηρεσία προσαρμοσμένη στις νέες απαιτήσεις και ένα ακόμη βήμα προς τη διακλαδική συνεργασία και τη συνέργεια των κλάδων και των μέσων, για ακόμη καλλίτερα αποτελέσματα.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σφαγή στα ΜΜΕ και βαριές διώξεις!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Mε πυρετώδεις ρυθμούς κινούνται στο παρασκήνιο οι άνθρωποι του Μαξίμου σε μια κατεύθυνση που όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις ακολούθησαν με ευλάβεια. Αυτή της δημιουργίας «οικείας» επιχειρηματικής και μιντιακής κάστας. Όπλο στα χέρια και της σημερινής κυβέρνησης το γεγονός ότι οι φιλικοί προς τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ επιχειρηματίες και μιντιάρχες είναι είτε θαλασσοδανεισμένοι είτε εν δυνάμει υπόδικοι. Η υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων όσων θα ζήσουμε τα χρόνια που έρχονται σε περίπτωση που η κυβέρνηση καταφέρει να πετύχει συμφωνία με τους εταίρους.

Προσέξτε: Δεν υπάρχει λόγος η κυβέρνηση να στοχοποιήσει συγκεκριμένους ανθρώπους του Επιχειρείν και των ΜΜΕ. Απλά θα φροντίσει όπως διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου να εφαρμοσθούν οι Νόμοι και οι υποθέσεις τους να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη. Πράγματι αυτό αρκεί να έλθουν τα πάνω κάτω στο μηντιακό σύμπαν και σε ένα κομμάτι του διαπλεκόμενου με τις προηγούμενες κυβερνήσεις επιχειρηματικού κόσμου.»

Στη «Ζούγκλα» δημοσιεύεται αναλυτικότατο ρεπορτάζ για τις διώξεις που αφορούν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ο συντάκτης διερωτάται γιατί δεν γράφονται αναλυτικά οι διώξεις αυτές και στα άλλα ΜΜΕ.

Είναι γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημ.Κοντομηνάς,ο οποίος διώκεται για την υπόθεση αυτή, πάντα ήταν ένας μεγάλος «παίκτης» του χώρου των επιχειρήσεων και των ΜΜΕ.Τον συνόδευαν δυο-κατά βάση- φήμες.Η μία πως είναι κάτι σαν τον Μίδα και τα καταφέρνει στις επιχειρήσεις πάσης μορφής.Η άλλη,ότι ήταν πολύ απρόσεκτος στις προσωπικές του παρέες και κάνοντας συχνά πολύ απότομες στροφές είχε έντονα «τρακαρίσματα» μέσα από αυτές στον αδυσώπητο χώρο της πολιτικής,της επιχειρηματικότητας και των ΜΜΕ.

Έτσι κατέληξε,αν και τελευταίος στη σειρά ερευνών από τη Δικαιοσύνη, να βρει πρώτος και δυσανάλογα τον μπελά του και να κινδυνεύει να αποτελέσει τον αποδιοπομπαίο των ΜΜΕ,μεγαλοεπιχειρηματίες των οποίων τον είχαν πάντα στο στόχαστρο και του κατάφερναν σοβαρά πλήγματα,αφού σχεδόν ποτέ δεν είχε στοιχειώδη οργάνωση στο χώρο.Ούτε καν την στοιχειώδη…Μάλιστα την ώρα που οι άλλοι του πετούσαν ναπάλμ απαντούσε με τις προσωπικές του επαφές και τους πετούσε…βερίκοκα!

Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποτε επιχείρησε να κάνει μια σοβαρή έρευνα σε μια περιοχή όπου «νταβατζήδες » των ΜΜΕ και της επιχειρηματικής και πολιτικής διαπλοκής έχουν κάνει κάθε είδους όργιο.

Υπέκυψε στις παρακλήσεις ισχυρών και στις υποσχέσεις…υγιούς ανταγωνισμού και ζήτησε από τον απεσταλμένο ερευνητή-δημοσιογράφο να γυρίσει πίσω ΧΩΡΙΣ να κάνει την έρευνα

Το ίδιο έκανε και σε σειρά άλλων δυνατών σκανδάλων για τα οποία πολιτικοί πέρασαν φοβερές τροπολογίες υπέρ «νταβατζήδων» κλπ.

Είναι βέβαιο πως είχε πιστέψει ότι η εισαγγελέας, που ερευνούσε την υπόθεση του Ταμιευτηρίου θα κατέληγε στην αθωότητά του…

Έπεσε από τα σύννεφα ή απο τη …βερικοκιά όταν έμαθε ότι η εισαγγελέας ζητεί την παραπομπή σε δίκη του ίδιου και πολλών ακόμα γνωστών προσώπων,όπως ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού(επί Βαρδινογιάννη) Άγγελου Φιλιππίδη με βαριές κατηγορίες για ποσά που είναι «κάτι ψιλά» σε σχέση με αυτά που λεηλατούν,όχι εφάπαξ,αλλά σε …ετήσια βάση εκείνοι, για τους οποίους κανένα ΜΜΕ δεν γράφει,όπως θα έλεγε και η «ΖΟΥΓΚΛΑ»…

Με βερίκοκα βέβαια δεν γίνονται πόλεμοι ,αλλά απλές παραδόσεις.

 
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Θα πάει πολύς κόσμος φυλακή»! Κορυφαία πηγή του ΥΠΕΘΑ για την σύλληψη του απόστρατου

“Θα πάει πολύς κόσμος φυλακή”, είπε κορυφαία πηγή του ΥΠΕΘΑ στο Onalert.gr σχολιάζοντας την σύλληψη του  απόστρατου αντισυνταγματάρχη ο οποίος φέρεται να είχε σε λογαριασμούς του 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο απόστρατος αξιωματικός ,με εξαιρετικά προσόντα σ΄ ότι έχει να κάνει με το βιογραφικό του αλλά και την καριέρα του στις Ενοπλες Δυνάμεις ,είχε διατελέσει στενός συνεργάτης του εισαγγελέα Γιώργου Ζορμπά την αμέσως μετά από την εκλογική νίκη της ΝΔ το 2004. Από την θέση αυτή είχε γνώση και άποψη για τα περισσότερα από τα εξοπλιστικά προγράμματα που “κληρονόμησε” τότε η ΝΔ από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τα πιο σημαντικά απ΄αυτά ήταν τα άρματα μάχης Leopard και βέβαια το θέμα των γερμανικών υποβρυχίων.

Η ΝΔ είχε ανέλθει στην εξουσία έχοντας κάνει σημαία την διαφθορά στο χώρο των εξοπλισμών και η τοποθέτηση του εισαγγελέα Γιώργου Ζορμπά είχε γίνει αποδεκτή απ΄ όλο το πολιτικό σύστημα. Η πορεία του στο χώρο της Δικαιοσύνης ήταν η εγγύηση ότι θα γινόταν τουλάχιστον σοβαρή προσπάθεια για να ριχτεί άπλετο φως σε κάποιες έστω υποθέσεις εξοπλισμών. Και εκ του αποτελέσματος αυτό έγινε με τις συλλήψεις ,καταδίκες και φυλακίσεις του Άκη Τσοχατζοπουλου, Γιάννη Σμπώκου και άλλων. Μπορεί ο Ζορμπάς να αποχώρησε σχετικά σύντομα από τη θέση του στο ΥΠΕΘΑ, ωστόσο οι βάσεις για να στοιχειοθετηθούν έρευνες που είχαν ξεκινήσει είχαν μπει.

Η σύλληψη του πρώην συνεργάτη του έσκασε σαν βόμβα στο χώρο της Άμυνας με ότι αυτός περιλαμβάνει. Και βέβαια στον χώρο των εξοπλισμών. Ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης είχε αναπτύξει νόμιμα μετά από την αποστρατεία του επαγγελματική δραστηριότητα στο χώρο των εξοπλισμών κυρίως με γερμανικών συμφερόντων εταιρείες.

Εξαιρετικά ικανός και εύστροφος όπως χαρακτηρίζεται από τους συναδέλφους του, είχε εξίσου καλή πορεία στον ιδιωτικό τομέα όπως και στην στρατιωτική του σταδιοδρομία. Τα πρώτα “σύννεφα” άρχισαν να συγκεντρώνονται όταν ενεπλάκη στις έρευνες για το μαύρο χρήμα στους εξοπλισμούς το όνομα του Πάνου Ευσταθίου, με τον οποίο ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης είχε σχέση. Κανείς όμως δεν ανέμενε ότι θα έφθανε η στιγμή να συλληφθεί, κατηγορούμενος όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες για 3 εκατομμύρια ευρώ που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Με δεδομένο ότι οι κατηγορίες που μπορεί να του απαγγελθούν θα είναι σοβαρές πολλοί στον χώρο της Άμυνας , θεωρούν δεδομένο ότι θα υπάρξουν εκ μέρους του αποκαλύψεις που θα οδηγήσουν πιθανότατα στην επιβεβαίωση της δήλωσης που έκανε κορυφαία πηγή του ΥΠΕΘΑ στο Onalert.gr, σύμφωνα με την οποία “θα πάει πολύς κόσμος φυλακή”.




πηγη

  
 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκβιάζουν χρήστες του διαδικτύου μέσω… cybersex

Για περιπτώσεις αθέμιτης βιντεοσκόπησης χρηστών του διαδικτύου εν ώρα cybersex ενημερώνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου οι πολίτες να αποφύγουν τυχόν εκβίασή τους.

Όπως ανακοινώθηκε, το τελευταίο διάστημα χρήστες του διαδικτύου, κυρίως άνδρες, προσεγγίζονται απο άγνωστα άτομα, τα οποία τους προτρέπουν να κάνουν cybersex και τους βιντεσκοπούν εν αγνοία τους.

Στη συνέχεια τους ζητούν χρήματα προκειμένου να μη δημοσιοποιήσουν τα βίντεο σε διάφορες ιστοσελίδες και να μην αποστείλουν το υλικό σε φίλους τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Η προσέγγιση των θυμάτων γίνεται κυρίως μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και chatrooms. Μάλιστα, οι δράστες δημιουργούν προφίλ στα οποία εμφανίζονται ως όμορφες και γοητευτικές γυναίκες, με φωτογραφίες που αναρτούν.

Δεδομένων των παραπάνω περιστατικών η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προτρέπει τους πολίτες να μη συνομιλούν με αγνώστους στο διαδίκτυο, να μην ανοίγουν την κάμερα του υπολογιστή του όταν συνομιλούν με αγνώστους και να είναι επιφυλακτικοί όσον αφορά τα αιτήματα φιλίας που δέχονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χοντρό επεισόδιο κατά Α.Σαμαρά στις Σέρρες – «Φύγε είσαι αλήτης…» του φώναζαν αγρότες

Με υβριστικά σχόλια και έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν αγρότες τον Αντώνη Σαμαρά στις Σέρρες, τις οποίες θυμήθηκε να επισκεφθεί δύο μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. Τα πνεύματα μάλιστα οξύνθηκαν κάποια στιγμή και ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρούσε να υπερασπιστεί τη μνημονιακή-καταστροφική του πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση του και παρενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες και προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στις περιοχές Μαυροθάλασα και Πεθελινό, όπου επισκέφθηκε ο κ. Σαμαράς χθες κάνοντας περιοδεία στην ευρύτερη περιοχή. Αγρότες, ξέσπασαν όταν τον είδαν γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση είχε καθυστερήσει να τους δώσει τις αποζημιώσεις για τη χαλαζόπτωση του Ιουνίου του 2014. «Είσαι αλήτης, ήρθαμε στην Κηφισιά να σε δούμε κι εσύ μας έπνιξες στα χημικά» του φώναζαν μεταξύ άλλων.

Στο Πετελεινό μάλιστα έγιναν σύμφωνα με πληροφορίες και δύο προσαγωγές, καθώς αγρότες φώναζαν υβριστικούς χαρακτηρισμούς, υποστηρίζοντας ότι είχαν ζητήσει να δουν τον πρώην πρωθυπουργό αλλά τα ΜΑΤ τους απώθησαν. Υπάρχουν μάλιστα και πληροφορίες που θέλουν τον κ. Σαμαρά να ολοκλήρωσε άρον άρον την επίσκεψη του προκειμένου να μην γενικευτούν τα επεισόδια.

Κι αυτά συνέβησαν στις Σέρρες, που θεωρείται προπύργιο της ΝΔ λόγω και της καταγωγής του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν ο κ. Σαμαρά επισκεφθεί άλλες περιοχές, όπου η φτώχια και η ανεργία λόγω της μνημονιακής πολιτικής έχει ρημάξει εντελώς της αγροτιά.

Ο κ. Σαμαράς όμως, μάλλον δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και πήγε σε ανθρώπους που είδαν πέρυσι τις σοδειές τους να χάνονται εξαιτίας της χαλαζόπτωσης και ζητούσαν να αποζημιωθούν από το κράτος και ο ίδιος έστειλε τα ΜΑΤ να τους υποδεχτούν όταν επιχείρησαν να τον συναντήσουν, να τους μιλήσει κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του νομοσχεδίου για τη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων.

Με το νομοσχέδιο αυτό θεσπίζεται αφορολόγητο 12.000 ευρώ για τους αγρότες και δεν θα φορολογούνται οι αποζημιώσεις και οι επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι αγρότες. Ο κ. Σαμαράς τι ακριβώς πήγε να τους πεί; Ότι είχε σχέδια γι’ αυτούς (προφανώς να τους ξεκάνει εντελώς) και δεν πρόλαβε να τα υλοποιήσει γιατί έγιναν εκλογές και τις έχασε;

Δυστυχώς με αυτόν αρχηγό η ΝΔ χάνει συνεχώς από τη βάση της και κινδυνεύει να γίνει ΠΑΣΟΚ αν δεν αναληφθούν σύντομα πρωτοβουλίες. Ακόμη και πρώην στενοί του συνεργάτες, όπως ο Τάκης Μπαλτάκος του ζητούν να κινήσει τις διαδικασίες για Συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας.



defencenet.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έξι τραυματίες από μεγάλη πυρκαγιά στα ΕΛΠΕ- Εργαζόμενοι καταγγέλλουν: Στο βωμό του κέρδους θυσιάζει ο Λάτσης την ασφάλειά μας

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε μέσα στα διυλιστήρια Ασπρόπυργου στις 8 το πρωί και έχει σημάνει συναγερμός καθώς εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν με σοβαρά εγκαύματα στο Θριάσιο και υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για έλλειψη ασφάλειας στις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ, καταγγέλλουν ότι υπάρχουν ακόμα και εγκλωβισμένοι συνάδελφοί τους στα διυλιστήρια.

«Δεν χτύπησε καν ο συναγερμός. Δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής. Θα θρηνούσαμε θύματα. Ούτε μας έχουν μετρήσει, μας βάζουν και δουλεύουμε στοιβαγμένοι. Δουλέυουμε για ένα ψευτομεροκάματο σε άθλιες συνθήκες για να κερδίζει ο Λάτσης» είπαν και πρόσθεσαν ότι παίρνουν 20 ευρώ μερομάκατο με κίνδυνο της ζωής τους και η εταιρεία βγάζει υπέρογκα κέρδη.

Συνολικά έξι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν από τη φωτιά, εκ των οποίων οι τρεις είναι σοβαρά. Μάλιστα, ο ένας τραυματίας βρίσκεται διασωληνωμένος με καθολικά εγκαύματα.

Η διοίκηση των ΕΛΠΕ, διαψεύδει την πληροφορία ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι.

Ως προς την αιτία της πυρκαγιάς, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια δεξαμενή που εξερράγη και στη συνέχεια η φωτιά μεταφέρθηκε σε χόρτα. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μεταξύ της εκδήλωσης φωτιάς και της έκρηξης, μεσολάβησε διάστημα περίπου δέκα λεπτών, γεγονός που απέτρεψε χειρότερες επιπτώσεις από το ατύχημα.

Κλειστό λόγω εργασιών συντήρησης ήταν το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Γρηγόρης Στεργιούλης.

Το χρονικό


Εντός των διυλιστηρίων στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούσε η πυρασφάλεια της εταιρείας και λίγο μετά τις 9.30 και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνέβαλαν στο να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Στο σημείο έσπευσε από νωρίς η Πυροσβεστική με 7 οχήματα ωστόσο αναμένε για ώρες εκτός του ιδιωτικού χώρου καθώς δεν της είχε επιτραπεί η είσοδος.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πέντε εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική

Πέντε εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ βρίσκονται διασωληνωμένοι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική έπειτα από την πυρκαγιά μέσα στα διυλιστήρια του Ασπροπύργου.

Στο Θριάσιο νοσηλεύονται δύο εργαζόμενοι, νεαροί σε ηλικία, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, με καθολικά εγκαύματα. Έχουν διασωληνωθεί στην Ενταντική Μονάδα Θεραπείας του νοσοκομείου και η πορεία της υγείας τους κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Την ίδια ώρα, άλλοι τρεις συναδελφοί τους νοσηλεύονται στην Ενταντική στο Αττικό Νοσοκομείο με εγκαύματα που καλύπτουν το 70% του σώματός τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, το υπουργείο Υγείας θα εκδόσει ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους.



Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διαψεύδει ο Τσιρώνης ότι έρχονται νέοι φόροι στην πετρελαιοκίνηση

Ότι ουδέποτε μίλησε για νέους φόρους ή τέλη στην πετρελαιοκίνηση, τόνισε λίγο νωρίτερα μέσω ανακοίνωσης ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα.

Αναλυτικότερα και όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Τσιρώνης πιστεύει και ανέλυσε πολιτικά την ανάγκη για μετάβαση σε μία οικονομία με λιγότερη εξάρτηση από το πετρέλαιο, στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τα επόμενα χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιρώνης, σε συνέντευξή του στο enikonomia.gr υποστήριξε ότι τα πετρελαιοκίνητα οχήματα είναι τα πιο επικίνδυνα και τα πλέον ρυπογόνα, ενώ τόνισε πως τα κράτη μέλη της ΕΕ, το ένα μετά το άλλο, λαμβάνουν μέτρα κατά της πετρελαιοκίνησης, καθώς οι εκπομπές μικροσωματιδίων αποτελούν κίνδυνο-θάνατο για την υγεία των πολιτών.

«Στην Ελλάδα, και ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες η συγκέντρωση μικροσωματιδίων είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τους πολίτες που ζουν εκεί. Δεν είναι δυνατό να αντικρίζεις καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, ταξί και φορτηγά που κατά την εκκίνηση ή την πορεία τους να δημιουργείται ένα πυκνό μαύρο σύννεφο που δεν σου επιτρέπει να δεις ούτε την πινακίδα του και να αναρωτιέσαι πώς κανένας αστυνομικός, κανένα ΚΤΕΟ ή γενικότερα κανένας ελεγκτικός μηχανισμός δεν έχει κόψει από την κυκλοφορία αυτά τα οχήματα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας ότι αυτό πρέπει να σταματήσει, επικαλούμενος την ενεργοποίηση ελεγκτικών μηχανισμών.

Οι παραπάνω δηλώσεις του οδήγησαν κάποια ΜΜΕ στο συμπέρασμα ότι δρομολογούνται για το επόμενο χρονικό διάστημα μέτρα κατά της πετρελαιοκίνησης, αναφερόμενα σε «πράσινο χαράτσι» από την κυβέρνηση, γεγονός που ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας διέψευσε.



Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στα ίχνη σπείρας που «παγίδευε» ΑΤΜ εξαπατώντας τράπεζες βρίσκονται οι αρχές

Στα ίχνη σπείρας που «παγίδευε» ΑΤΜ τραπεζών, «σηκώνοντας» δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς που ανοίχτηκαν με τη χρήση πλαστών ΑΦΜ και αστυνομικών ταυτοτήτων, βρίσκονται οι αρχές, οι οποίες έχουν ήδη στα χέρια τους τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» της οργάνωσης.

Πρόκειται για έναν 49χρονο Κύπριο, ο οποίος κρατείται από τον περασμένο Οκτώβριο στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, καθώς είχε συλληφθεί μαζί με άλλα τρία άτομα, με την κατηγορία ότι είχε κεντρικό ρόλο σε κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες.

Ωστόσο, ο 49χρονος Κύπριος, φαίνεται πως δεν περιορίστηκε στις σε βάρος του αποδιδόμενες παράνομες διακινήσεις αλλοδαπών, καθώς φέρεται να είναι και βασικός «πρωταγωνιστής» σε μία καλοστημένη απάτη, το ύψος της οποίας ξεπερνάει τις 67.000 ευρώ, εναντίον τριών ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εκτός από τον 49χρονο, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι τρεις άγνωστοι συνεργοί του.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τη δικογραφία, από τον Αύγουστο του 2005 έως τον Φεβρουάριο του 2014, ο Κύπριος κατηγορούμενος, χρησιμοποιώντας πλαστά δελτία ταυτότητας των Αρχών της πατρίδας του, σε κάποια από τα οποία εμφανίζονται δύο από τους συνεργούς του, κατηγορείται ότι υφάρπαξε συνολικά επτά ΑΦΜ από διάφορες Εφορίες της χώρας μας.

Στη συνέχεια φέρεται ότι απευθύνθηκε σε τραπεζικά ιδρύματα, όπου με τη χρήση των πλαστών δικαιολογητικών, εξασφάλισε την έκδοση τραπεζικών προϊόντων, όπως λογαριασμούς, κάρτες ανάληψης κ.ά., πραγματοποιώντας παράνομες συναλλαγές μέσω ΑΤΜ.

Συγκεκριμένα, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, είτε ο ίδιος είτε κάποιος συνεργός του, κατά τη διαδικασία ανάληψης «παγίδευαν» τη θύρα εξόδου των χρημάτων με μεταλλικό έλασμα που συγκρατούσε τα χρήματα. Την ίδια ώρα, οι φερόμενοι ως δράστες ακύρωναν τη συναλλαγή, με αποτέλεσμα να μην πιστώνεται η κίνηση των λογαριασμών παρότι τα χρήματα είχαν αφαιρεθεί από τη θυρίδα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των συνεργών του.




Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φθηνό και γρήγορο διαδίκτυο σε όλη την Ελλάδα μέσα στα επόμενα 2 χρόνια

Διαδίκτυο παντού! Σε  χωριά, βουνά και θάλασσες ,σε όλη την Ελλάδα ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του έργου ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας συνολικού προϋπολογισμού 161.077.032 € (χωρίς ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδοτείται με τη μορφή Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονία - Θράκη», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007- 2013» καθώς και από ιδιωτική δαπάνη προερχόμενη από τους αναδόχους του έργου.

Σύμφωνα με την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, το έργο, που ξεκίνησε το 2015 και έχει διετή ορίζοντα ολοκλήρωσης, αποσκοπεί στη μείωση του «ευρυζωνικού χάσματος» μεταξύ των πλέον μειονεκτικών περιοχών της Ελλάδας οι οποίες χαρακτηρίζονται ως λευκές αγροτικές περιοχές και των περιοχών της υπόλοιπης χώρας όπου ήδη προσφέρονται ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου θα προσφέρεται γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο στους κατοίκους 5.493 αγροτικών και νησιωτικών περιοχών, όπου μέχρι σήμερα δεν υπήρχε οικονομικό ενδιαφέρον για επένδυση από τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, στερώντας έτσι από τους κατοίκους τους τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Το έργο κατά την υλοποίηση του παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες εξαιτίας ορισμένων τεχνικών, γεωγραφικών και κοινωνικοοικονομικών λόγων που σχετίζονται άμεσα με το προφίλ των λεγομένων λευκών αγροτικών περιοχών. Έχει διαπιστωθεί η αποτυχία της αγοράς να παράσχει αξιόπιστα ευρυζωνικές υπηρεσίες στις περιοχές αυτές.

Οι κυριότεροι λόγοι που οδηγούν στην έλλειψη προσφοράς τέτοιων υπηρεσιών είναι η σημαντική έλλειψη υποδομής που θα απαιτούνταν για την υποστήριξη της παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών καθώς και το σημαντικό κόστος που απαιτείται για την ανάπτυξη μίας τέτοιας υποδομής σε αυτές τις περιοχές.

Λαμβάνοντας υπόψη τη χαμηλή πληθυσμιακή πυκνότητα, αυτό το κόστος είναι σημαντικά υψηλότερο σε ό,τι αφορά τις τιμές μονάδας (πχ. κόστος ανά σύνδεση) σε σύγκριση με τις πιο πυκνοκατοικημένες και τις αστικές περιοχές. Επίσης, η αναλογικά χαμηλότερη αγοραστική ισχύ της δυνητικής πελατειακής βάσης, λόγω διαφόρων κοινωνικοοικονομικών αιτίων και η διστακτικότητα των ιδιωτών παρόχων ευρυζωνικών υπηρεσιών να επενδύσουν σε αυτές τις περιοχές αποτέλεσαν ανασταλτικούς παράγοντες επένδυσης μέχρι σήμερα, δεδομένου ότι δεν τις θεωρούν οικονομικά βιώσιμες.

Το έργο αυτό αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένης συνεργασίας του δημόσιου τομέα και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με τη μορφή ΒΟΤ (Build, Operate, Transfer) για την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών χονδρικής στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, με την αξιοποίηση της υποδομής (δίκτυο) που θα αναπτυχθεί.

Οι Ιδιωτικοί Φορείς Σύμπραξης του έργου θα κληθούν να αναπτύξουν, να θέσουν σε λειτουργία και να διαχειριστούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ένα δημόσιο δίκτυο τηλεπικοινωνιακών (ευρυζωνικών) υποδομών, το οποίο θα υποστηρίζει την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών από τρίτους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους προς τελικούς χρήστες (πολίτες και επιχειρήσεις) στις περιοχές αυτές.

Το μοντέλο αυτό θα επιτρέψει τη βιώσιμη αξιοποίηση και λειτουργία των υποδομών σε μακροπρόθεσμη βάση, ενθαρρύνοντας παράλληλα τον ανταγωνισμό.

Κύριος στόχος του έργου είναι η επαρκής ευρυζωνική κάλυψη των περιοχών αυτών, προκειμένου να εκπληρωθεί σταδιακά ο στόχος της «συνολικής ευρυζωνικής κάλυψης» που θέτει η Ψηφιακή Ατζέντα 2020, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής της ΕΕ για το «Ψηφιακό θεματολόγιο για την Ευρώπη», όπου η υψηλή πληθυσμιακή κάλυψη θα πρέπει να θεωρείται ως βασική προτεραιότητα, αλλά και η ευρεία γεωγραφική κάλυψη είναι επίσης κρίσιμη, προκειμένου να επιτευχθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε ευρυζωνικές υπηρεσίες στο σύνολο του πληθυσμού μέχρι το 2020.

Επίσης η δυνατότητα παροχής οικονομικών και ταυτόχρονα αξιόπιστων υπηρεσιών ευρυζωνικότητας σε αυτές τις περιοχές σε σχέση με τις υπηρεσίες που παρέχονται ήδη στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές, ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο δημιουργίας ενός νέου «ευρυζωνικού χάσματος» στο μέλλον.

Επιμέρους στόχοι του έργου είναι η ανάπτυξη μιας ισχυρής και ανθεκτικής στο χρόνο δικτυακής υποδομής που θα μπορεί να υποστηρίξει τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους διείσδυσης, σύμφωνα με την Ψηφιακή Ατζέντα 2020, καθώς επίσης και την προσδοκώμενη βαθμιαία αύξηση των ταχυτήτων εξυπηρέτησης, χωρίς όμως να απαξιώνεται η αρχική επένδυση έχοντας τη δυνατότητα αναβάθμισης με την πάροδο του χρόνου.

Το έργο αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενθάρρυνση του ανταγωνισμού, την αποτροπή οποιουδήποτε μεμονωμένου παρόχου από το να αποκτήσει ειδικά πλεονεκτήματα έναντι των υπολοίπων καθώς και τον επαρκή κρατικό έλεγχο των αρχών λειτουργίας του δικτύου.

Η δημιουργία ενός τέτοιου δικτύου ουσιαστικά συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη των συνήθως υποβαθμισμένων αυτών περιοχών και συμβάλλει στη μείωση του φαινομένου της αστυφιλίας καθώς και στην παροχή ίσων ευκαιριών όσον αφορά στην πρόσβαση σε ηλεκτρονικές δημόσιες και μη υπηρεσίες, υπηρεσίες τηλεϊατρικής, e-learning και γενικότερα πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο για το οποίο απαιτούνται υψηλές ταχύτητες πρόσβασης.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι αλλάζει σε εργασιακά, ασφαλιστικό ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ

Υποχωρήσεις σε βασικά ζητήματα, που αποτελούσαν «κόκκινες» γραμμές, δείχνει η συμφωνία που φαίνεται να καταλήγει η κυβέρνηση με τους δανειστές. Έτσι, αλλάζουν πολλά σε θέματα όπως εργασιακά, το ασφαλιστικό και οι φόροι όπως ο ΦΠΑ και ο ΕΝΦΙΑ.

  • ΦΠΑ:
Με την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή από 16% ως και 18% η φορολόγηση κάποιων προϊόντων αναμένεται να μειωθεί, ωστόσο θα υπάρξει αύξηση σε άλλα.
Παράλληλα όλα δείχνουν ότι θα αυξηθεί και ο κατώτατος συντελεστής ΦΠΑ από το 6,5 στο 8%.
Έτσι θα υπάρξει αύξηση περίπου 2,65% σε υπηρεσίες και προϊόντα όπως οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, σε τρόφιμα, την εστίαση, ενώ θα υπάρξουν μειώσεις σε ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη. Η μείωση αυτή θα είναι άνω του 5%.
  • Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ:
Μένει ως έχει ο ΕΝΦΙΑ και η μόνη ελπίδα των πολιτών για κάποια μείωση είναι η μείωση μέσω των αντικειμενικών αξιών η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί ως τα τέλη του Ιουνίου.
  • Ασφαλιστικό:
Κατ’ απαίτηση των δανειστών μπαίνει μπλόκο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις με πολλούς ασφαλισμένους να χάνουν το θεμελιωμένο δικαίωμα που είχαν είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω ενσήμων. Επίσης μπαίνουν αντικίνητρα με μεγάλες μειώσεις στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά σε υπαλλήλους ΔΕΚΟ και Τραπεζών.

Θίγονται άμεσα ασφαλισμένοι πριν το 1993, μητέρες ανηλίκων ασφαλισμένες στο ΙΚΑ, εργαζόμενες με βαρέα και ανθυγιεινά, άνδρες δημόσιοι υπάλληλοι με 25ετια και ανήλικο τέκνο, άνδρες σε ειδικά ταμεία που βγαίνουν σε σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας με 35ετια και γυναίκες σε ΔΕΚΟ και τράπεζες με ασφάλιση πριν το 1983 για τις οποίες προβλέπεται έξοδος στα 52 έτη.
  • Εργασιακά:
Σε ό,τι αφορά στα εργασιακά φαίνεται ότι «παγώνει» το θέμα των αυξήσεων στον κατώτατο μισθό, ενώ και σε ό,τι αφορά στις συλλογικές συμβάσεις όλα δείχνουν ότι πάμε σε ένα ευρωπαϊκού τύπου μοντέλο με συμβάσεις οι οποίες θα έχουν ευέλικτο χαρακτήρα στα πρότυπα άλλων κρατών της Ε.Ε. όπου προβλέπεται ένα ανώτατο όργανο το οποίο καθορίζει τον κατώτατο μισθό, αλλά και τον αριθμό των απολύσεων.

Για παράδειγμα στη Γαλλία και τη Γερμανία οι ομαδικές απολύσεις επιτρέπονται εφόσον προηγηθεί διαβούλευση εργαζόμενων εργοδοτών.



Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!