EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι γυμνόστηθες Femen ήρθαν στην Ακρόπολη και καλούν τις Ελληνίδες να αντισταθούν

Στην Ελλάδα βρέθηκε εκπρόσωπος της ακτιβιστικής οργάνωσης Femen, η οποία στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για την κατάσταση στη χώρα, φωτογραφήθηκε γυμνόστηθη με φόντο το ναό του Ερεχθείου στην Ακρόπολη.

Η ξανθιά γυναίκα, μέλος της οργάνωσης που τα τελευταία χρόνια απασχολεί συχνά τα μέσα με τις δυναμικές παρεμβάσεις της, φορώντας ένα στεφάνι από πολύχρωμα λουλούδια, και με λευκό «χιτώνα», φέρει στο θώρακά της το σύνθημα «Όχι Θεός, όχι αφεντικό».

Παράλληλα, με μήνυμα που αναρτήθηκε συνοδεύοντας τη φωτογραφία στο ελληνικό προφίλ που διαθέτουν οι Femen στο Twitter, μέσω του οποίου ενημερώνουν στα ελληνικά για τις συχνές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας τους σε ολόκληρο τον κόσμο, οι γυμνόστηθες ακτιβίστριες καλούν τις Ελληνίδες να αντισταθούν και να ενταχθούν στην οργάνωση.


tweet

«Αντισταθείτε, παλέψτε μέχρι τέλους, γίνετε FEMEN, γράψτε στο joinfemengreece@gmail.com», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.




Πηγη 



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Περισσότερα από 1 εκατ. λίρες πεταμένα στη μέση του δρόμου (φωτό)

Δεκάδες βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί χρειάστηκε να καταφθάσουν στο σημείο μιας σύγκρουσης μεταξύ δυο φορτηγών, καθώς, το φορτίο του ενός εκ των δυο δεν ήταν τίποτε λιγότερο παρά 1 εκατ. λίρες σε κέρματα τα οποία και ξαφνικά βρέθηκαν στη μέση του δρόμου.



Το κωμικό, αφού δεν υπήρξε και κάποιος τραυματισμός, περιστατικό συνέβη σήμερα το μεσημέρι στην πόλη Swindon του Wiltshire, στα νότια της Βρετανίας και ενώ το μεγάλο όχημα της χρηματαποστολής επιχείρησε να εισέλθει σε κυκλικό κόμβο, όπου και εμβολίστηκε από άλλο φορτηγό, με αποτέλεσμα να χυθεί το υπερπολύτιμο φορτίο του στον δρόμο και με ολόκληρες διμοιρίες των ειδικών δυνάμεων να το φρουρούν μέχρι να καταφέρει να μεταφορτωθεί σε άλλο όχημα και να φτάσει σώο και ασφαλές στον προορισμό του…





Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το αθλητικό νομοσχέδιο

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή, το αθλητικό νομοσχέδιο, με τις πρώτες ενδοκυβερνητικές διαφοροποιήσεις να κάνουν την εμφάνισή τους, με αποχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο επίμαχο άρθρο 5 και με την καταψήφιση όλων των άρθρων από το βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλο Χαϊκάλη. Ακόμα, και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Χάρης Κάτανας, διαφοροποιήθηκε ως προς το άρθρο 5, που αφορά στη δυνατότητα της ΕΠΟ να επιλέγει τακτικούς δικαστές, ενώ ψήφισε όλα τα υπόλοιπα άρθρα.

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, έκανε κάποιες αλλαγές στα άρθρα 5 και 15, και έτσι το τελευταίο αποσύρθηκε από την ονομαστική, ενώ αναμένεται η απάντηση της UEFA.

Αναλυτικότερα, το άρθρο 5 αναφέρει ότι η ΕΠΟ θα επιλέγει τακτικούς δικαστές από λίστα που θα συντάσσει η Δικαιοσύνη, και συγκεκριμένα ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών ή άλλο αρμόδιο δικαστικό όργανο, των οποίων η θητεία θα είναι τριετής.

Για το συγκεκριμένο άρθρο εκφράστηκε ο προβληματισμός του κατά πόσο επιτρέπεται συνταγματικά η ΕΠΟ, που είναι ΝΠΙΔ, να επιλέγει τους τακτικούς δικαστές, δηλαδή από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, και αν είναι παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο να ορίζει τη διάρκεια της θητείας ή τη διαδικασία επιλογής.

Έντονη ήταν η αντίδραση από την πλευρά του κ. Γιακουμάτου, ο οποίος ζήτησε διευκρινίσεις και βελτιώσεις, για να αποφασίσει αν θα ψηφίσει ή όχι. «Ο νόμος καταλύει το αυτοδιοίκητο. Είπατε και κάτι άλλο, πιο επικίνδυνο. Ωραία, ψηφίζουμε το νόμο και, αν η UEFA διαφωνήσει, θα φέρω τροπολογία. Είναι σοβαρά αυτά; Είναι σοβαρά; Είπατε ότι, αν πάνε να μας πετάξουν έξω, θα το αλλάξω! Σας λέω κάτι, κύριε υπουργέ, προσπαθείτε να καταλύσετε το αυτοδιοίκητο με Δούρειο Ίππο το υπουργείο σας. Χθες είδα ματς και ζήλεψα. Είδα Μπάρτσα-Μπάγερν. 112.000 φίλαθλοι. Ούτε τσιγάρο δεν άναψαν. Είμαστε δίπλα, να βοηθήσουμε. Πονάει το κεφάλι, δεν το κόβεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος.

«Πολλοί συνάδελφοι, οι οποίοι μας καλούν να πάρουμε μέτρα, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε αποβολή των ελληνικών ομάδων, συγχρόνως μας προτρέπουν να πάρουμε μέτρα για ζητήματα που αποτελούν τον πυρήνα του αυτοδιοίκητου. Μας λένε πάρτε νομοθετικά μέτρα. Δεν το καταλαβαίνω. Από τη μία προτρέπετε να νομοθετήσει η κυβέρνηση κατά παράβαση του αυτοδιοίκητου. Από την άλλη, οι ίδιοι μας λέτε ότι υπάρχει κίνδυνος εξόδου των ομάδων» απάντησε ο κ. Κοντονής.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Aθανάσιος Πετράκος υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο και μίλησε για «εγχώριους κουκουλοφόρους της ΕΠΟ στα δικαστήρια», ενώ συνέχισε, κάνοντας λόγο για «νομοτεχνική βελτίωση, για να λήξει η ιστορία».



Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νεαρή Μαροκινή προσπάθησε να περάσει στην Ισπανία το 8χρονο παιδί της μέσα σε βαλιτσάκι!

Κυριολεκτικά άφωνοι έμειναν οι υπεύθυνοι Ασφαλείας σε συνοριακό φυλάκιο της ισπανικής πόλης Ceuta που συνορεύει με το Μαρόκο, όταν μέσα σε μια μικρή βαλίτσα 19χρονης κοπέλας εντόπισαν ένα οκτάχρονο αγόρι.

Η νεαρή κοπέλα κίνησε εξ αρχής τις υποψίες των Ισπανών Αστυνομικών εξ αιτίας της μεγάλης της νευρικότητας, κάτι που τους έκανε να πιστέψουν πως πιθανόν να μετέφερε ναρκωτικά. Όταν ωστόσο πέρασαν τη συγκεκριμένη αποσκευή από το μηχάνημα ακτίνων Χ, έκπληκτοι είδαν το… περίγραμμα ενός μικρού παιδιού, το οποίο βρισκόταν στριμωγμένο εκεί μέσα και μάλιστα χωρίς αέρα να αναπνεύσει.



Αμέσως άνοιξαν τη βαλίτσα και ο οκτάχρονος πιτσιρικάς πετάχτηκε από μέσα λέγοντας στους «παγωμένους» αξιωματικούς, «γειά σας, με λένε Αμπού».



Η γυναίκα συνελήφθη ενώ λίγο αργότερα οι ισπανικές Αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη ενός άνδρα από την Ακτή Ελεφαντοστού, ο οποίος φέρεται να είναι και ο πατέρας του… Αμπού.

Όπως δήλωσαν οι αξιωματικοί, η ζωή του παιδιού διέτρεχε άμεσο κίνδυνο, καθώς ο θάνατος λόγω έλλειψης αέρα ήταν απλά θέμα λίγων λεπτών.



Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΔΟΕ: εντοπίστηκαν μεγαλοκαταθέτες με τη...γίδα στην πλάτη - όλος ο κατάλογος

Νέο κατάλογο κατηγορούμενων για φοροδιαφυγή έδωσε στη δημοσιότητα το ΣΔΟΕ. Τα περισσότερα ευρήματα προέρχονται από τη σύγκριση των φορολογικών δηλώσεων με τα υπόλοιπα των τραπεζικών καταθέσεων. Δικηγόροι, ιατροί, συνταξιούχοι, ανεπάγγελτοι έχουν και πάλι την «τιμητική τους» ενώ δεν λείπουν περιπτώσεις έκδοσης εικονικών τιμολογίων.

Ολόκληρος ο κατάλογος έχει ως εξής:

Ι. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΓΑΙΟΥ

1. Δικηγόρος, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία και με αυτό τον τρόπο απέκρυψε εισοδήματα 802.810,76 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

2. Δικηγόρος, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία και με αυτό τον τρόπο απέκρυψε εισοδήματα 277.515,60 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

3. Ξενοδοχειακή επιχείρηση, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 590.387,36 € υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.

4. Επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στον τομέα του χονδρικού εμπορίου τροφίμων και οπωρολαχανικών, καταχώρησε σε 875 περιπτώσεις, αγορές χωρίς δικαιολογητικά στο Βιβλίο ισοζυγίου γενικού αναλυτικού καθολικών, συνολικής αξίας 6.796.244,25 €.

5. Τέσσερις (4) επιχειρήσεις έλαβαν παράνομα φορολογικά στοιχεία (εικονικά) με σκοπό την μη απόδοση του ΦΠΑ και την μείωση του φορολογητέου εισοδήματος. Το ύψος των ανύπαρκτων συναλλαγών ανέρχεται σε 1.002.448,20 €.

6. Τρείς (3) επιχειρήσεις εξέδωσαν σωρεία πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικού ύψους 1.847.175,50 €.

II. ΕΙΔΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

1. Ιατρός, προσαύξησε την περιουσία του κατά τα έτη 2001 έως 2010 κατά 1.194.988,66 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

2. Φυσικό πρόσωπο, μέλος Ν.Π., προσαύξησε την περιουσία του κατά τα έτη 2008 και 2009 κατά 718.459,44 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

3. Εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων, δεν εξέδωσε για τις χρήσεις 2008 έως 2012, 1069 φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 617.978,59 €, ενώ για τις χρήσεις 2008 και 2009 εξέδωσε 8 αθεώρητα φορολογικά στοιχεία από είσπραξη ενοικίων συνολικής αξίας 21.411,60 €.

4. Επιχείρηση εμπορίας προϊόντων και υπηρεσιών τεχνολογίας και ειδών Η/Υ, εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 8.342.447,33 €, ενώ ζήτησε και έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 7.426.657,26 €.

Σε οργανωμένες περιπτώσεις φοροδιαφυγής η σύσταση μιας επιχείρησης γίνεται με απώτερο σκοπό τη διακίνηση εικονικών φορολογικών στοιχείων (μέσω της έκδοσης ή λήψης) σε υπαρκτές επιχειρήσεις. Η χρήση εικονικών φορολογικών στοιχείων, αποσκοπεί στην αύξηση της αξίας των εισροών και κατά συνέπεια την μείωση του Φ.Π.Α. που αποδίδεται στο δημόσιο, καθώς και στη μεταβολή των αποτελεσμάτων της επιχείρησης ως προς τη φορολογία εισοδήματος.

5. Επιχείρηση εμπορίας προϊόντων και υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 175.000,00 €.

6. Ανώνυμη εταιρεία, που δραστηριοποιείται στο χώρο των τουριστικού και ξενοδοχειακού τομέα, δεν απέδωσε ασφαλιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία συνολικής αξίας 4.621.396,27 €, ενώ δεν απέδωσε τέλη υπέρ τρίτων και λοιπών φορολογιών και Φ.Μ.Υ. συνολικής αξίας 497.560,11 €.

7. Ανώνυμη εταιρεία κατασκευής αλουμινίων, δεν απέδωσε ασφαλιστικές εισφορές στο Ι.Κ.Α. συνολικής αξίας 160.160,99 €. Επίσης δεν είχε υποβάλει περιοδική δήλωση Φ.Π.Α. για το Δεκέμβριο 2010 συνολικής αξίας 65.887,59 €, πράγμα που έκανε μετά τον έλεγχο.

ΙΙΙ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

1. Φυσικό πρόσωπο, με αντικείμενο εργασιών την εμπορία επίπλων, προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 659.424,86 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

2. Φυσικό πρόσωπο, επιχειρηματίας καφέ-μπαρ προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 492.992,13 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

3. Συνταξιούχος προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 438.517,64 €, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

4. Φυσικό πρόσωπο χρησιμοποίησε ευάλωτο άτομο προκειμένου να καλύψει δικές του συναλλαγές με εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 675.717,52 €. Κατ’ αυτό τον τρόπο δεν απέδιδαν ΦΠΑ και απέκρυπταν ισόποσα καθαρά κέρδη. Πρόκειται για συνήθη πρακτική φοροδιαφυγής αφού η είσπραξη των φόρων και των προστίμων από τα πρόσωπα αυτά είναι αδύνατη, αφού στερούνται εισοδήματος και περιουσίας. Βεβαίως στις περιπτώσεις αυτές οι κυρώσεις επιβάλλονται τόσο στον φερόμενο ως εκδότη του στοιχείου, όσο και στον υποκρυπτόμενο, που είναι υπαρκτός.

5. Τρείς (3) επιχειρήσεις έλαβαν παράνομα φορολογικά στοιχεία (εικονικά) με σκοπό την μη απόδοση του ΦΠΑ και την μείωση του φορολογητέου εισοδήματος. Το ύψος των ανύπαρκτων συναλλαγών ανέρχεται σε 3.971.015,41 €.

6. Έξι (6) επιχειρήσεις έλαβαν μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 2.924.488,90 €.

7. Λαθρεμπορία τσιγάρων- 130.706 κούτες των 10 πακέτων διαφόρων εταιριών – από φυσικό πρόσωπο, ανεπάγγελτο, με διαφυγόντες δασμούς και φόρους 4.461.201,14 €.
Επίσης από έρευνα της Υπηρεσίας ανακαλύφθηκαν σε ισόγεια αποθήκη και κατασχέθηκαν ως προϊόν λαθρεμπορίας 796 φιάλες των 0,7 λίτρων διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών. Ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και ο δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

ΙV. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

1) Τρείς (3) αγρότες του ειδικού καθεστώτος έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία για παράνομη επιστροφή Φ.Π.Α. συνολικής αξίας 662.115,00 €.

2) Εκατόν εξήντα δύο (162) φορολογούμενοι συμπεριέλαβαν στις φορολογικές τους δηλώσεις εικονικές – πλαστές αποδείξεις είσπραξης ποσών δωρεών προς Ιερούς Ναούς, προκειμένου να τύχουν μείωσης της φορολογίας. Το συνολικό ύψος των πλαστών-εικονικών αποδείξεων ανέρχεται στο ποσό των 610.650,00 €.

V. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

1) Μεσίτης ακινήτων, για τις χρήσεις 2000 έως 2002 προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 8.514.860,60 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις. Επίσης δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 553.966,63 €.

2) Φυσικό πρόσωπο, χωρίς επαγγελματική ιδιότητα, προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 3.866.144,90 €, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

3) Φυσικό πρόσωπο, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 157.666,00 € υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

4) Εργολάβος – μηχανικός δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία και απέκρυψε εισοδήματα ύψους 4.160.815,04 € υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις. Επίσης υπέβαλε ανακριβή δήλωση μεταβίβασης συνολικής αξίας 239.340,37 €.

5) Επιχείρηση κατασκευής μηχανημάτων εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων για τη χρήση 2006 συνολικής αξίας 14.332.141,87 €, ενώ για τις χρήσεις 2007 έως 2009 έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 12.042.296,10 €.

6) Τρείς (3) επιχειρήσεις έλαβαν παράνομα φορολογικά στοιχεία (εικονικά) συνολικής αξίας 455.474,80 €.

7) Τέσσερεις (4) αγρότες ειδικού καθεστώτος έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 251.830,90 €.

8) Επιχείρηση προώθησης τραπεζικών προϊόντων εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 138.543,00 €.

VΙ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

1) Εργολάβος, προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 304.575,00 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

2) Μεσίτης ακινήτων προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 303.376,00 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

3) Επιχείρηση εκσκαφών και γεωργικών επιχειρήσεων εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 389.200,00 €.

4) Επιχείρηση γενικών κατασκευαστικών εργασιών έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 239.040,00 €.




Πηγη 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στάση εργασίας σε μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ την Παρασκευή

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7:00 π.μ..

Τα σωματεία εργαζομένων στα τρία μέσα σταθερής τροχιάς κατηγορούν τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) ότι «δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο να τακτοποιήσει ημέτερους, δίχως να υπολογίζει το κόστος».

Παράλληλα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η διοίκηση «δεν πράττει αυτά που οφείλει για να αναδειχθούν τα οργανικά κενά ώστε να προκύψουν θέσεις εργασίας».




Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το πιο οικονομικό αυτοκίνητο της αγοράς

Παγκόσμιο ρεκόρ κατανάλωσης καυσίμου σε μεγάλη απόσταση, πέτυχε το Peugeot 208 στην πετρελαιοκίνητη έκδοση 1.6 BlueHDi 100.

Το γαλλικό supermini αναδείχθηκε το πιο οικονομικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, διανύοντας με 43 λίτρα πετρελαίου 2.152 χιλιόμετρα, έχοντας μέση κατανάλωση καυσίμου μόλις 2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Το ρεκόρ επετεύχθη πριν λίγες μέρες στην εργοστασιακή πίστα δοκιμών στην Γαλλία. Οι οδηγοί εναλλάσσονταν πίσω από το τιμόνι, καθώς το αυτοκίνητο κινούνταν συνεχώς για 38 ώρες. Την διαδικασία έλεγχαν μέλη της Γαλλικής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, Μοτοσικλετών και Ποδηλάτων (UTAC).

Το αυτοκίνητο εφοδιαζόταν με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης της Michelin και πίσω spoiler. Να σημειώσουμε πως, η μέση κατανάλωση καυσίμου που δίνει η Peugeot για το 208 1.6 BlueHDi 100 είναι 3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 79 γρ./χλμ.


Πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόγραμμα επιχορήγησης διδακτόρων για εξειδίκευση σε ερευνητικά κέντρα

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει ένα πρόγραμμα επιχορήγησης νέων διδακτόρων για εξειδίκευση σε ερευνητικά κέντρα επιχειρήσεων.

Στόχος του νέου προγράμματος είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη πνεύματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στους νέους Έλληνες επιστήμονες, στην καλύτερη διασύνδεση της ακαδημαϊκής και της βιομηχανικής έρευνας, καθώς και στην καταπολέμηση της «διαρροής εγκεφάλων» από την Ελλάδα.

Οι επιχορηγούμενοι θα είναι Έλληνες πολίτες, κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, που δεν έχουν συμπληρώσει το 32ο έτος της ηλικίας τους. Θα χρηματοδοτηθούν από το Ίδρυμα προκειμένου να εκτελέσουν ένα ερευνητικό έργο διετούς διάρκειας σε μία από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, σε συνεργασία με πεπειραμένο επιβλέποντα ερευνητή στην επιχείρηση.

Για το έτος 2015 προσφέρονται επτά ερευνητικά έργα. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έλθουν απευθείας σε επικοινωνία με τους επιβλέποντες ερευνητές των έργων στις επιχειρήσεις, προκειμένου να καθοριστεί αν υπάρχει ενδιαφέρον για συνεργασία και από κοινού υποβολή ερευνητικής πρότασης προς το Ίδρυμα.

Για κάθε έργο θα υποβληθεί στο Ίδρυμα μία μόνον πρόταση ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@bodossaki.gr. Για φέτος, καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων είναι η 20ή Ιουνίου 2015.



Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Σικάγο αποζημιώνει όσους βασανίστηκαν από αστυνομικούς

Το Σικάγο θα καταβάλλει ποσό ύψους 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε δεκάδες ανθρώπους οι οποίοι είχαν βασανιστεί από αστυνομικούς τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, ενώ θα αναλάβει κι άλλες πρωτοβουλίες για την ηθική δικαίωση των προσώπων αυτών, όπως η ανέγερση ενός μνημείου για τα θύματα βασανιστηρίων, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

«Είμαστε αρκετά δυνατοί για να παραδεχθούμε ότι κάναμε λάθος» δήλωσε ο δήμαρχος Ραμ Εμάνιουελ μετά την ψηφοφορία. «Το Σικάγο θα αντιμετωπίσει επιτέλους το παρελθόν του, θα συμβιβαστεί μαζί του, θα διορθώσει την αδικία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η απόφαση προβλέπει ακόμη ότι ο δήμος της αμερικανικής μεγαλούπολης θα προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη, θέσεις απασχόλησης και άλλες υπηρεσίες στα πρόσωπα τα οποία υπέστησαν βασανιστήρια από αστυνομικούς.

Το Σικάγο και η κομητεία Κουκ έχουν ήδη καταβάλει περίπου 100 εκατ. δολάρια κατόπιν εξωδικαστικών συμβιβασμών και δικαστικών αποφάσεων έπειτα από προσφυγές στη δικαιοσύνη για τη δράση του πρώην επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης, του Τζον Μπερτζ. Ο Μπερτζ αποτάχθηκε το 1993 κι αργότερα καταδικάστηκε για ψευδορκία λόγω των καταθέσεών του με τις οποίες είχε προσπαθήσει να συγκαλύψει υποθέσεις βασανισμού πολιτών από αστυνομικούς.

Τα περισσότερα θύματα ήταν Αφροαμερικανοί

Τα περισσότερα από τα θύματα μιας ομάδας επίορκων αστυνομικών που δρούσε υπό τον Μπερτζ ήταν Αφροαμερικανοί• αρκετοί εξ αυτών ήταν παρόντες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη. Αρκετά από τα θύματα και μέλη των οικογενειών τους, που φορούσαν μπλουζάκια με το σύνθημα «Αποζημιώσεις Τώρα», σηκώθηκαν και χειροκρότησαν όταν ανακοινώθηκε η —ομόφωνη— απόφαση. Ενας από τους άνδρες ξέσπασε σε λυγμούς.

«Το Σικάγο έκανε ένα ιστορικό βήμα για να δείξει στη χώρα και στον κόσμο ότι δεν πρέπει να υπάρχει ημερομηνία παραγραφής της υποχρέωσης καταβολής αποζημιώσεων για εγκλήματα τόσο ειδεχθή όσο τα βασανιστήρια», σημείωσε ο Στίβεν Χόκινς, εκτελεστικός διευθυντής του παραρτήματος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Διεθνής Αμνηστία στις ΗΠΑ.

Η απόφαση, πρόσθεσε ο ίδιος, δημιουργεί ένα νομικό προηγούμενο για να λογοδοτήσουν οι βασανιστές στο Σικάγο και αλλού στις ΗΠΑ.



Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αναβάλλονται πρωτάθληματα και Κύπελλο στην Ισπανία!

Αναβάλλονται επ’ αόριστον η δράση σε όλες οι επαγγελματικές κατηγορίες του ισπανικού ποδοσφαίρου από τις 16 Μαϊου, καθώς και ο τελικός του Copa Del Rey.

Η ομοσπονδία, με την υποστήριξη της ένωσης ποδοσφαιριστών, ανακοίνωσε τη συγκεκριμένη απόφαση, με έναν από τους λόγους να είναι το ότι η ισπανική κυβέρνηση, μαζί με την λίγκα, άλλαξαν το σύστημα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα χωρίς να συμπεριλάβουν στις διαπραγματεύσεις την ίδια, αλλά και τον σύνδεσμο των επαγγελματιών παικτών.

Επιπλέον, δεν διευθετήθηκε κανένα από τα εσωτερικά προβλήματα που είχαν συζητηθεί σε μεταξύ τους συνάντηση στις 30 Απριλίου, καθώς και τα οικονομικά προβλήματα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (κυρίως των χαμηλότερων κατηγοριών).

Ως εκ τούτου, αν δεν βρεθεί η «χρυσή» τομή μέσα τις επόμενες μέρες, δεν ξέρουμε πότε θα δούμε τις δύο τελευταίες αγωνιστικές της Primera Division (στις 17 και 23 Μαϊου), όπου μεταξύ άλλων είναι και η αναμέτρηση της Ατλέτικο με τη Μπαρτσελόνα που πιθανών να κρίνει και τον τίτλο.

Ακόμη, άγνωστο θα παραμείνει και το πότε θα γίνει ο τελικός των «μπλαουγκράνα» με τη Μπιλμπάο που ήταν προγραμματισμένος για τις 30 Μαΐου.

Επιμέλεια: Γιώργος Μπινιχάκης



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Je suis Boateng (pics)

Δεν έχει τελειωμό το «γλέντι» που έχει στηθεί στο διαδίκτυο για το… χορευτικό του Ζερόμ Μπόατενγκ στην δεύτερη γκολάρα του Μέσι απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.

Το «Je suis Boateng» έγινε… ανάρπαστο, ενώ οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές του τρολαρισμάτος που δέχεται ο καψερός Γερμανός αμυντικός.











Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο εδώλιο Κοντομηνάς, Λαυρεντιάδης, Ρέστης, Μπακατσέλος, Φιλιππίδης και Γριβέας για επιχειρηματικά δάνεια από το ΤΤ που άλλαξαν… διαδρομή

Καταπέλτης η εισαγγελική πρόταση για τα κόκκινα, επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που δόθηκαν για επιχειρηματικούς σκοπούς αλλά είχαν ως τελικό «σταθμό» τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων ή μετατράπηκαν σε πολυτελή ακίνητα για να χαθούν εντελώς τα ίχνη τους.

Η εισαγγελέας εφετών Μαρία Σουκαρά-Κατσικάδη στην πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο που αριθμοί πάνω από 1000 σελίδες ζητεί να καθίσουν στο εδώλιο για σειρά κακουργημάτων 40 πρόσωπα , μεταξύ των οποίων ο τότε επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, στελέχη της Τράπεζας αλλά και οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Περικλής Λίβας, Δημήτρης Μπακατσέλος, Βίκτωρας Ρέστης, Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα.

” Η συνολική εκτιμηθείσα ζημία της περιουσίας της Τράπεζας ανήλθε στο ποσό των 209.768.000 ευρώ, με την συνολική ανεπάρκεια προβλέψεων να διαμορφώνεται στο ποσό των 88.077.000 ευρώ», αναφέρει στην πρότασή της η εισαγγελική λειτουργός.

Τα βασικότερα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι απάτη από κοινού υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις (ειδικότερες συνθήκες εγκληματικής δράσης, αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας), απιστία από κοινού και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η δικαστική έρευνα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2013 μετά από παραγγελία της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου και οι ποινικές διώξεις ασκήθηκαν στις 9 Ιανουαρίου του 2014 από την επίκουρη εισαγγελέα διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου.





Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένας πλανήτης, 38 εκατ. εκτοπισμένοι άνθρωποι

Στον αριθμό-ρεκόρ των 38 εκατομμυρίων φτάνουν οι άνθρωποι που έχουν εκτοπιστεί μέσα στη χώρα τους λόγω της βίας και των εσωτερικών συγκρούσεων, κυρίως στη Συρία και την Ουκρανία, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στη Γενεύη από νορβηγική μη κυβερνητική οργάνωση, το Παρατηρητήριο Εσωτερικού Εκτοπισμού (IDMC).

«Είναι τα χειρότερα στοιχεία που αφορούν τους ανθρώπους οι οποίοι εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εδώ και μία γενιά, απόδειξη ότι έχουμε αποτύχει παντελώς στο θέμα της προστασίας αθώων αμάχων», δήλωσε ο Γιαν ‘Εγκελαντ, γενικός γραμματέας του Νορβηγικού Συμβουλίου Προσφύγων (NRC), στο οποίο ανήκει το IDMC.

Τα 38 εκατομμύρια των ανθρώπων αυτών ισοδυναμούν με τους πληθυσμούς τριών μεγάλων πόλεων μαζί, του Λονδίνο, της Νέας Υόρκης και του Πεκίνου, επισημαίνει η ΜΚΟ.

Ενδεικτικό είναι ότι σε σχέση με το 2013, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 14,1%.

Μόνο το 2014, υπήρξαν 11 εκατομμύρια νέοι εκτοπισμένοι και το 60% αυτών ζουν σε πέντε χώρες: στο Ιράκ, το Νότιο Σουδάν, τη Συρία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Νιγηρία. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι το 2014, 30.000 άνθρωποι εγκατέλειπαν καθημερινά τις εστίες τους.

Οι ιρακινοί πολίτες επλήγησαν περισσότερο από τον εσωτερικό εκτοπισμό το 2014, με τουλάχιστον 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Παράλληλα, τουλάχιστον το 40% του συριακού πληθυσμού -παγκόσμιο ρεκόρ- δηλαδή 7,6 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, αναζητώντας καταφύγιο αλλού στη χώρα.

Η έκθεση αφορά μόνο εκτοπισμένους και δεν συμπεριλαμβάνει τους πρόσφυγες, δηλαδή ανθρώπους που εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να βρουν καταφύγιο στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τον Ιούνιο του 2014 η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, υπήρχαν 16,7 εκατομμύρια πρόσφυγες παγκοσμίως το 2013. Συνεπώς, ο αριθμός των εκτοπισμένων είναι διπλάσιος αυτού των προσφύγων στον κόσμο.



Πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρία-θλον και Βερολίνο! (video)

Η Μπαρτσελόνα με κρεσέντο του απολαυστικού Μέσι (2 γκολ) και άλλο ένα του Νειμάρ στις καθυστερήσεις διέλυσε την Μπάγερν (3-0) και έκλεισε (πρόωρα) θέση στον τελικό του Βερολίνου!

Ο Νόιερ κρατούσε, η Μπάγερν δυνάμωνε όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Μέσι όμως, δεν είχε μιλήσει. Άρθρωσε δύο κουβέντες μαχαιριά στο κορμί της Μπάγερν, πέτυχε δύο τέρματα (77 το σύνολο σε 100 εμφανίσεις) κι έδειξε γιατί είναι ο κουρυφάιος!

Πεσμένη πια στο καναβάτσο η Μπάγερν δέχθηκε και τρίτη μαχαιριά στις καθυστερήσεις από την ασίστ του Μέσι στον Νειμάρ!

Οι Καταλανοί έχουν πια στο χέρι το εισιτήριο του τελικού!Η τόλμη του Γκουαρντιόλα απέναντι στην πρώην δεν του κόστισε στο πρώτο 20λεπτο και γι αυτό αποκλειστικός υπεύθυνος ήταν ο κύριος στα γκολπόστ.

Η αφιονισμένη τριάδα της Μπαρτσελόνα, Μέσι, Νειμάρ, Σουάρες πίεσε λυσσασμένα έβγαλε φάσεις, κυρίως στην πλάτη άμυνας των Γερμανών, αλλά (όχι) ίσως ο κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου είπε όχι στο πλασέ του Σουάρες. Πολύ ρισκο εμπεριείχε η κίνηση του Γκουαρντιόλα να ανεβάσεις την άμυνα ψηλά και να κοιτάξει στα μάτια την Μπάρτσα στο σπίτι της και εντέλει τι να του πεις. Είχε φύλακα άγγελο, είχε και μεγάλη φάση.

Ή τουλάχιστον τη βρήκε, μέσα στην ατέλειωτη πίεση της Μπάρτσα. Από το γύρισμα του Μίλερ η προβολή του Λεβαντόφσκι πέρασε οριακά άουτ.

Ήταν η στιγμή της Μπάγερν να προκαλέσει ισχυρό σοκ στους… 90011 γηπεδούχους.όπως και να χει η Μπάρτσα είχε τα σκήπτρα και μέσα σε άπειρους ωραίους συνδυασμούς, ήρθε και η δεύτερη στιγμή που χρειάστηκε να επέμβει ο Γερμανός γίγαντας.

Στο 40′ ο Ντάνι ΆΛβες έκανε το σουτ πέφτωντας και σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο ο Νόιερ έδιωξε. Τ

ο 0-0 στο πρώτο μέρος ήταν παράσημο για την Μπάγερν με τον στρατιώτη Νόιερ πολυτιμότερο της μάχης.

Η Μπάγερν και ειδικότερα ο Νόιερ είχε καταφέρει να προβληματίσει τους Καταλανούς, αλλά καίριο πλήγμα η Μπάρτσα δεν είχε στο κορμί της. Μετά το 77′ έγιναν τα σπουδαία, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υήρχε καθαρή ευκαιρία γηπεδούχων, ούτε και της Μπάγερν η οποία επιστρεάτευσε δύναμη στο παιχνίδι της, αλλά συνέχισε να παίζει πολύ ψηλά την άμυνα.

Ο Νειμάρ ζήτησε πέναλτι (το οποίο μάλλον ήταν), αλλά ο Ριτσόλι έδειξε παίζετε. Στη αμέσως επόμενη φάση ο Ντάνι Άλβες πίεσε σωστά τη δεξιά πλευρά των Βαυαρών, κέρδισε και πέρασε για τον Μέσι, ο οποίος πήρε τα βήματα και νικησε με υπέροχο σουτ τον Νόιερ. Το Καμπ Νου σηκώθηκε στο πόδι για πρώτη φορά, χωρίς να γνωρίζει τι θα επακολουθήσει. Το έπος του Μέσι ήταν η φάση του 80′. Στο ένας με έναν με τον Μπόατενγκ έριξε κάτω τον αμυντικό της Μπάγερν με ντρίμπλα και πλάσαρε υποδειγματικά τον Νόιερ για το 2-0! Αυτό ήταν!

Ο απόλυτος Θεός της Βαρκελώνης είχε βάλει τη σφραγίδα του στον ημιτελικό.Τα βάσανα της Μπάγερν δεν είχαν τελειώσει ακόμα. Στις καθυστερήσεις ο μαέστρος της Μπάρτσα πέρασε ασίστ στον κενό χώρο για τον Νειμάρ ο οποίος τελείωσε με πλασέ τα όνειρα της Μπάγερν!

        

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο (89' Μπάρτρα), Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (82' Τσάβι), Ινιέστα (87' Ραφίνια), Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Μπενατιά, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ, Τόμας Μίλερ (79' Γκέτσε), Τιάγκο Αλκάνταρα, Λεβαντόβσκι.



Πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η λύση στην οικονομική ασφυξία

Ο Νίκος Μπογιόπουλος περιγράφει μέσω πέντε απλών κινήσεων (ή και πράξεων νομοθετικού περιεχομένου) πως μπορεί η Ελλάδα να βρει μια λύση στην οικονομική ασφυξία που της επιβάλλεται από το εξωτερικό:

«Αντί, λοιπόν, να μας πουλάνε φούμαρα «αριστερής» (!) κατήχησης περί «δίκαιης (!) λιτότητας» (κατά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Φίλη), γιατί δεν πάνε να κάνουν μερικές… δίκαιες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).

Τουτέστιν:

1) Σε αυτή τη χώρα που με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έφτασαν 6 εκατομμύρια άνθρωποι να ζουν στη φτώχεια, υπάρχουν 559 «πατριωτάκια» μας που μέσα στα χρόνια της κρίσης είδαν τα πλούτη τους να εκτινάσσονται στα 76 δισ. δολάρια («Βήμα», 24/8/2014) και να ανέρχονται στο 45% του ΑΕΠ της χώρας. Γιατί δεν πάει η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση, κι όπως οι προηγούμενοι επέβαλαν χαράτσια και ΕΝΦΙΕΣ στο λαό (που η ίδια τα διατηρεί), αυτή – με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – να επιβάλει μια έκτακτη εισφορά στο περίσσευμα των εν λόγω προυχόντων; Ακόμα και με ένα συμβολικό ποσοστό 10% θα μάζευε 7,6 δισ. ευρώ. Γιατί δεν πάει; Ε;

2) Σε αυτή τη χώρα που με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι ρίχτηκαν στην ανεργία, υπάρχουν 11 «πατριωτάκια» μας που μέσα στα χρόνια της κρίσης (έρευνα της «Wealth-Χ» και της ελβετικής τράπεζας «UBS») είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται από 16 δισ. δολάρια το 2013 στα 18 δισ. δολάρια το 2014 και να κατέχουν σχεδόν το 10% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας. Η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση, γιατί δεν πάει –με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου– να επιβάλει μια έκτακτη εισφορά στα πλούτη αυτών των Κροίσων; Με ένα συμβολικό ποσοστό του 10% θα μάζευε πάνω από 1,5 δισ. ευρώ. Γιατί δεν πάει; Ε;

3) Σε αυτή τη χώρα που με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έφτασαν 686.000 παιδιά να υποσιτίζονται (έκθεση Unicef), υπάρχει κι ένα 10% του πληθυσμού που είδε τα πλούτη του να εκτινάσσονται τα χρόνια της κρίσης φτάνοντας σήμερα στο σημείο να κατέχει το 56,1% του εγχώριου πλούτου από το 48,6% που συγκέντρωνε το 2007 (έκθεση της ελβετικής τράπεζας «Credit Suisse»). 
Γιατί η«πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση, δεν πάει – με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – να επιβάλει μια έκτακτη εισφορά, όχι μεγάλη, μόλις 10%, στο θησαυροφυλάκιο αυτής της κάστας; Θα μάζευε περί τα 10 δισ. ευρώ. Γιατί δεν πάει; Ε;

4) Στην Ελλάδα της εξαετούς ύφεσης, περίπου16.000 οικογένειες, σύμφωνα με κορυφαίους τραπεζίτες («Βήμα», 24/8/2014) διαθέτουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ, αποκλειστικά για επενδύσεις σε διάφορα ενεργητικά. Τουτέστιν περί τα 16 δισ. ευρώ. Η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση, αντί να υποδεικνύει στον λαό τον «λιτό βίο», γιατί δεν πάει – με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – να τους επιβάλει μια έκτακτη εισφορά 10%; Θα εισέπραττε πάνω από 1,5 δισ. ευρώ. Γιατί δεν πάει; Ε;

5) Σύμφωνα με τις λίστες του «Wealth-X Institute», στο «Οffshore Βanking» της Ελβετίας έχουν βρει καταφύγιο κεφάλαια ελληνικών συμφερόντων (συμπεριλαμβανομένου του εφοπλιστικού κεφαλαίου) ύψους 140 δισ. ευρώ. Αντί η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση να διατηρεί άθικτη την «οικειοθελή» φορολόγηση των πατρικίων, αντί να σχεδιάζει ρυθμίσεις που στην ουσία «ξεπλένουν» κι αφήνουν στο φορολογικό απυρόβλητο αυτόν τον πακτωλό, γιατί δεν πάει – με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κι εξαντλώντας κάθε δυνατό μέτρο – να τους επιβάλει μια έκτακτη εισφορά 10%; Θα εισέπραττε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 14 δισ. ευρώ. Ε; Γιατί δεν πάει;

Μόνο από αυτά, η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση θα είχε σχεδιάσει να μαζέψει περί τα 35 δισ. ευρώ. Θα είχε, δηλαδή, ιχνηλατήσει το δρόμο, σπάζοντας τον «έξωθεν στραγγαλισμό» (και έχοντας στο πλευρό της την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού) για να λυθεί το πρόβλημα της «οικονομικής ασφυξίας» και της ρευστότητας όχι μόνο για φέτος, αλλά και για του χρόνου! »

πηγή: ημεροδρόμος

(Αγαπητέ Jo Di, τι είναι αυτά τα κομμουνιστικά που βάζεις στο μπλογκ μου; Έχεις κάνει το μπλογκ μου άντρο κομμουνιστοσυμμοριτών σαν τον Νίκο Μπογιόπουλο. Είναι ποτέ δυνατόν η κυβέρνηση να φορολογήσει τους ολιγάρχες; Τις «υγιείς δυνάμεις» του τόπου; Αν η κυβέρνηση έβαζε έκτακτη εισφορά στους ολιγάρχες, θα ήταν αριστερή κυβέρνηση. Τι, αριστερή είναι η κυβέρνηση; Α, καλά τότε.)
 
 
 
pitsirikos.net
Πηγη 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εισαγγελική πρόταση παραπομπής 40 προσώπων για την υπόθεση δανείων του ΤΤ

Την παραπομπή 40 προσώπων για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προτείνει η εισαγγελέας Μαρία Σουκαρά, με πρόταση που υπέβαλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών.

Αναλυτικότερα, η εισαγγελέας προτείνει σχετικά με τα δάνεια εκατομμυρίων που είχαν χορηγηθεί σε επιχειρηματίες από το 2008 έως το 2010, τη παραπομπή πρώην στελεχών του ΤΤ, των συγκεκριμένων επιχειρηματιών, και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι κατηγορίες για τις οποίες προτείνεται να δικαστούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι της απιστίας, της απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών, και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η τελική απόφαση για την παραπομπή των 40 προσώπων θα ληφθεί από το Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου Αθηνών.



Πηγη 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λίστα Λαγκάρντ: 3 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Δημοσίου μέσα σε δέκα ημέρες

Καρπούς φαίνεται πως αποδίδει η επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχων σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς μέσα σε διάστημα μόλις δέκα ημερών, η συντονισμένη δουλειά που πραγματοποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές, έφερε στα ταμεία του δημοσίου 3 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά έχουν καταβάλει πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ και ελέγχονται από τις δικαστικές αρχές με βάση διασταυρώσεις και ελέγχους στους λογαριασμούς τους και τις δηλώσεις τους από το 2000 έως το 2013.

Μάλιστα, το ποσό αυτό προέρχεται μόνο από τέσσερις περιπτώσεις, με ενδεικτική την περίπτωση του διευθύνοντα συμβούλου της Ελλάκτωρ, Λεωνίδα Μπόμπολα, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες κατέβαλε το ποσό του 1.866.000 ευρώ προκειμένου να τακτοποιήσει την οικονομική του οφειλή στο Δημόσιο, ενώ άλλος ένας επιχειρηματίας κατέβαλε στις 30 Απριλίου 500.000 ευρώ.

Τα υπόλοιπα χρήματα μοιράστηκαν άλλοι δυο επιχειρηματίες.


Πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!