EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

9 δισ. € δόθηκαν τους τρεις πρώτους μήνες για την αποπληρωμή του χρέους

Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχουν δοθεί από το ελληνικό δημόσιο για την αποπληρωμή του χρέους περίπου 9 δισ. ευρώ, κυρίως προς το ΔΝΤ και σε έντοκα γραμμάτια.

Επίσης, η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει να δώσει μέχρι το τέλος Αυγούστου, επιπλέον 21,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και σε έντοκα γραμμάτια, ενώ η Ελλάδα δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τους πιστωτές εδώ και 9 μήνες…

(Αγαπητέ Jo Di, αποδεικνύεται πως λεφτά υπάρχουν. Η κυβέρνηση θα διαγράψει το χρέος, πληρώνοντάς το. Και θα το πληρώσει, και θα το διαγράψει. Έτσι, θα τηρήσει και την προεκλογική της υπόσχεση.)


Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ !

Θετικά απάντησε στο ερώτημα εάν κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές θα κινηθούν οι διαδικασίες στα εσωκομματικά της ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη, στέλνοντας το μήνυμα ότι τελειώνουν οι ημέρες του Αντώνη Σαμαρά στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας.

Με την απάντησή της αυτή ωστόσο, η κα Μπακογιάννη ουσιαστικά απάντησε και στο ερώτημα που απασχολεί τον παραδοσιακό κεντροδεξιό ψηφοφόρο, γιατί δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς επενδύει στην καταστροφή του σύμπαντος και επιδιώκει με τη στάση του μία αποτυχία στις προσπάθειες της κυβέρνησης Τσίπρα…

«Πιστεύω πως τότε θα κινηθούν οι διαδικασίες, αλλά πρώτα απ’ όλα να πούμε ότι η ΝΔ δεν εύχεται τη δικαίωσή της δια της καταστροφής της χώρας. Άρα αυτό το οποίο όλοι ευχόμαστε είναι να υπάρξει μία συμφωνία. Ευχόμαστε να επικρατήσει η υπευθυνότητα. Ευχόμαστε και θα στηρίξουμε μία πορεία προς τα εκεί, διότι εμάς, σε τελική ανάλυση, αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η Ελλάδα». σημείωσε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι «πεδίο άσκησης αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει λαμπρό. Δεν θα δυσκολευτούμε να κάνουμε αντιπολίτευση. Λίγο να δείτε τα θέματα παιδείας, δημόσιας τάξης, ασφάλειας, ανυπαρξίας οικονομίας, ανυπαρξίας αναπτυξιακής πολιτικής, μπορώ να σας μιλάω μέχρι αύριο. Αλλά επί της ουσίας ότι η χώρα πρέπει να μείνει μέσα στην Ευρωζώνη, ότι πρέπει να έχουμε μία συμφωνία θα σπρώξουμε την κυβέρνηση με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση».

«Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί κανένας να θέσει θέματα την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται κρεμασμένη σε μία κλωστή» πρόσθεσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αναφερόμενη στη στάση που θα κρατήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα ενδεχόμενο τρίτο πακέτο στήριξης τόνισε ότι «καταρχήν δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση. Δεύτερον, τέτοια απόφαση που να μην περάσει από τη συζήτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν γίνεται, σας το λέω από την αρχή.Θα γίνει συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα με βάση όλα τα δεδομένα και θα αποφασίσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν θα αποφασίσει δηλαδή κανένας σε κανένα γραφείο μεταξύ τριών».





ΠΗΓΗ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΔΕ για γυμνασιάρχη με ... πλαστό πτυχίο

Στη διενέργεια ΕΔΕ προχώρησε η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, για την περίπτωση γυμνασιάρχη που εντοπίστηκε με ... πλαστό πτυχίο.

Η παρατυπία του γυμνασιάρχη εντοπίστηκε μέσα από έλεγχο το Υπουργείου Παιδείας και, άμεσα, ο καθηγητής τέθηκε σε αργία.

Πιο συγκεκριμένα, ο γυμνασιάρχης εντοπίστηκε να διαθέτει πλαστό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας στα Αγγλικά.

Πρόκειται για νέα υπόθεση που έρχεται στην επιφάνεια με τους ελέγχους του Υπουργείου ενώ είχαν προηγηθεί και άλλες δυο με εκπαιδευτικούς σε σχολεία του Ηρακλείου που είδαν την πόρτα της εξόδου από τα σχολεία που εργάζονταν.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Το «κουδούνι» για τις πανελλήνιες εξετάσεις χτυπά στις 18 Μαΐου και πλέον οι μαθητές της Γ' Λυκείου, αλλά και το υπουργείο Παιδείας μπαίνουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους. Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου, οι ενδοσχολικές εξετάσεις και πράγματα που χρειάζεται να ξέρετε για τις εξετάσεις.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο, τα μαθήματα στα σχολεία τελειώνουν στις 13 Μαΐου, ενώ από τις αρχές του μήνα, οι υποψήφιοι θα έχουν αποκτήσει το δελτίο εξεταζόμενου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο αυτό, εκτός προσωπικών στοιχείων του υποψηφίου, θα αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα ή σε τυχόν ειδικά μαθήματα.

Σημειώνεται ότι, οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄), θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 18 Μαΐου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ως είθισται, και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Εκτός από τις πανελλήνιες, ωστόσο, στα Λύκεια θα πραγματοποιηθούν και οι λεγόμενες ενδοσχολικές εξετάσεις, για τους μαθητές όλων των τάξεων. Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων, θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά. Όσον αφορά τις απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄), σε επίπεδο σχολικής μονάδας, θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 10 Ιουνίου και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Εξάλλου, περί τα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, θα παραλάβουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), από το Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση), θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.

Όσον αφορά τα μηχανογραφικά δελτία, η υποβολή τους θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου.

Στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται, επίσης, ότι όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. Οι υποψήφιοι (οι μαθητές και οι αντίστοιχοι απόφοιτοι) θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Για όλες τις παραπάνω διαδικασίες, οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται από τα Λύκειά τους με σχετικές εγκυκλίους. Παράλληλα, ενημερωτικό υλικό, εγκύκλιοι, υποδείγματα κ.λπ. θα αναρτώνται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, www.minedu.gov.gr, στον σύνδεσμο «Εξετάσεις».

Όσον αφορά τις γραπτές εξετάσεις των μαθητών του γυμνασίου, αυτές ξεκινούν μία μέρα μετά την έναρξη των Πανελληνίων, δηλαδή στις 19 Μαΐου, και θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου. Εξάλλου, μέχρι και τις 18 Ιουνίου, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τυχόν επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων.




Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με μηνύσεις απειλεί ο αναπληρωτής υπουργός που έβγαλε 80.000 ευρώ στο εξωτερικό, αν δημοσιευθεί το όνομα του

Τρικυμία έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση το δημοσίευσα της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για την υπόθεση μεταφοράς 80.000 ευρώ στο εξωτερικό από αναπληρωτή υπουργό.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της περιμένει την αποκάλυψη του ονόματος προκειμένου να περάσει στην αντεπίθεση.

Ο αναπληρωτής υπουργός σε συνομιλία του με τη «Μ» το κυβερνητικό στέλεχος διέψευσε το δημοσίευμα της «Θεσσαλονίκης», ζητώντας επιτακτικά να μην αναφερθεί επουδενί το όνομά του. Περιορίστηκε, ωστόσο, να αναφέρει ότι σε διάστημα πριν να μπει στην κυβέρνηση προέβη σε μεταφορά χρημάτων προς το εξωτερικό, χωρίς όμως να δώσει περισσότερα στοιχεία γι’ αυτό.

Απειλεί με μηνύσεις αν δημοσιευθεί το όνομά του

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε πως «το δημοσίευμα που αναφέρεται σε μεταφορά ποσού 80.000 ευρώ, σε τράπεζα του Λουξεμβούργου, εντός του Μαρτίου, το διαψεύδω τελείως και εάν χρησιμοποιηθεί το όνομά μου θα κινηθώ εναντίον οποιασδήποτε εφημερίδας. Τώρα στέλνω και σχετική διάψευση στο Μαξίμου».

Στο ερώτημα εάν «υπάρχει κάποια ανάλογη τραπεζική συναλλαγή που να αφορά κάποιο άλλο ποσόν, σε διαφορετικό χρόνο;» ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε ότι «αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Δεν έχει σχέση με την περίοδο κατά την οποία βρίσκομαι στην κυβέρνηση. Εγώ δούλευα στο Βέλγιο από το 1992…».

Και η σύζυγος του κινεί χρήματα

Στην επισήμανση της “Μ” ότι το ερώτημα δεν αφορά χρήματα που αποκτήθηκαν κατά το μακρινό παρελθόν από δραστηριότητα στο εξωτερικό, αλλά σε πρόσφατη μεταφορά χρημάτων, το κυβερνητικό στέλεχος απάντησε ότι “…και η σύζυγός μου κινεί χρήματα και ούτε ξέρω τι κάνει και η σύζυγός μου μπορώ να σου πω”.

«Δεν ξέρετε εάν έχει γίνει μεταφορά χρημάτων από κάποιο μέλος της οικογένειάς σας προς το εξωτερικό;», ρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός και απάντησε: «Κατά τη διάρκεια που αναφέρεστε και από τότε που είμαι στην κυβέρνηση δεν υφίστανται τέτοιες μετακινήσεις. Δεν υπάρχει λογαριασμός στο Λουξεμβούργο. Διαψεύδω αυτό που γράφετε, δηλαδή τη μεταφορά 80.000 ευρώ, σε τράπεζα του Λουξεμβούργου για την περίοδο που είμαι στην κυβέρνηση».

Παραπέμπει στο πόθεν έσχες του

Στο ερώτημα: «Ενδέχεται, δηλαδή, να έχει γίνει μεταφορά χρημάτων, κάποιου άλλου ποσού, προς άλλες τράπεζες του εξωτερικού;», ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Ε, αυτό το ‘χει κάνει ο μισός πλανήτης, αλλά όχι σε περίοδο που είμαι μέσα στην κυβέρνηση». Προσέθεσε επίσης ότι «η κόρη μου θα σπουδάσει στο εξωτερικό, είναι εύλογο ότι κάποια χρήματα θα χρειαστεί για να κάνει αυτές τις σπουδές της». Παράλληλα, παρέπεμψε κάθε ενδιαφερόμενο να δει το “πόθεν έσχες” του στο οποίο φαίνονται όλοι οι λογαριασμοί του.

Η “Μ” εξακολουθεί να δεσμεύεται από το τραπεζικό απόρρητο από το οποίο δεν την “απελευθέρωσε” ο εν λόγω αναπληρωτής υπουργός προκειμένου να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία. Ο λόγος ανήκει, πλέον, στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο εάν πράγματι το επιθυμεί έχει τη δυνατότητα να ελέγξει όλες τις τραπεζικές κινήσεις από την Ελλάδα προς το εξωτερικό του συγκεκριμένου κυβερνητικού στελέχους, καθώς και των συγγενικών προσώπων του.

Στο θέμα παρενέβη χθες η Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα σε σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Κώστα Καραγκούνη για όσα ειπώθηκαν το μεσημέρι στο μπρίφιγκ τονίζεται ότι “ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πολλά, αλλά δεν είπε απολύτως τίποτε – για την ακρίβεια απάντησε πως ‘δεν γνώριζε’ – ως προς το πρώτο που θα έπρεπε να γνωρίζει: Αν υπάρχει σήμερα κυβερνητικό στέλεχος και μάλιστα με αρμοδιότητες στην οικονομία, που έβγαλε χρήματά του στο εξωτερικό και μάλιστα αφότου ανέλαβε κι ενώ ασκεί καθήκοντα. Πότε θα μάθει; Και τι θα κάνει σχετικώς;”.

Πάντως τον υπουργό φωτογράφισε με αναφορά του στην Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος είπε απευθυνόμενος προς την κα Νάντια Βαλαβάνη:«Υπάρχει ζήτημα με υπουργό σας που φαίνεται να ακολούθησε την πεπατημένη που ακολούθησε και υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν ξέρω αν μπορείτε εσείς να δώσετε απαντήσεις ή ο υπουργός με ένα «Μ» ή ο κ. Σακελλαρίδης. Αν ισχύει όμως πρέπει να δοθούν εξηγήσεις αλλιώς να καταγγελθεί η εφημερίδα». Ο κ. Κεγκέρογλου απέκλεισε τον κ. Βαρουφάκη και έδειξε προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών που όπως είπε συνέχισε την πεπατημένη του κ. Γκίκα Χαρδούβελη.



Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο απυρόβλητο οι «χρυσοί» Αγροτικοί Συνεταιρισμοί

Του Θάνου Πασχάλη

Τον Σεπτέμβριο του 2010 με εντολή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή καλείτο η Οικονομική Επιθεώρηση Θεσσαλίας να προχωρήσει σε φορολογικό έλεγχο 206 Αγροτικών Συνεταιρισμών του Νομού Καρδίτσας καθώς εμφάνιζαν ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 20,2 εκ.ευρώ (εαν έχουν υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, συγκεντρωτικές τιμολογίων και ΕΛΓΑ για τα έτη 2004-2009) και να συντάξει πορισματική έκθεση για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ ύψους 12,3 εκ.ευρώ ,οι οποίες δόθηκαν απο την Εφορία Καρδίτσας σε εκατοντάδες αγρότες ειδικού καθεστώτος του Νομού ,σε εκτέλεση τιμολογίων πώλησης αγροτικών προϊόντων στους παραπάνω Συνεταιρισμούς.

Αιτία του επανελέγχου στάθηκε η μεγάλη θετική ζημιά που υπέστη το Δημόσιο απο παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, αλλά και η άρνηση πολλών απο τους Συνεταιρισμούς να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στο Δημόσιο…Η εντολή του κ.Ρακιντζή όριζε ότι ο επανέλεγχος για τις επιστροφές ΦΠΑ σε αγρότες,αλλά και η πορισματική έκθεση για τον φορολογικό έλεγχο στους 206 Συνεταιρισμούς του Νομού Καρδίτσας θα έπρεπε να ολοκληρωθούν το αργότερο στις 31 Ιανουαρίου του 2011. Στις 31 /1/2011 η Οικονομική Επιθεώρηση Θεσσαλίας απάντησε με έγγραφό της οτι δεν δύναται να ολοκληρωθεί ο επανέλεγχος μέχρι τα τέλη του 2011 , καθώς τα συνεργεία με υπαλλήλους της Εφορίας Καρδίτσας, συγκροτήθηκαν μόλις στις 27/1/201.

Το 2011 πέρασε,όπως το 2012,το 2013,το 2014 και μόλις τον περασμένο Απρίλιο η ΔΟΥ Καρδίτσας ( η Οικονομική Επιθεώρηση έχει πλέον καταργηθεί ) απάντησε για το τι είχε πράξει έως τότε. Έλεγξε ,όπως αναφέρει σε έγγραφό της, σε σύνολο 206 Συνεταιρισμών μόλις 10 ,ενω άλλοι 5 βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου.

Ο κ.Ρακιντζής εξερράγη και με έγγραφό του στο Υπουργείο Οικονομικών ζητεί άμμεσα την ολοκλήρωση του πορίσματος.. Αν χρειάστηκαν λοιπόν 5 χρόνια για να γίνει επανέλεγχος σε 10 απο 206 Αγροτικούς Συνεταιρισμούς του Νομούς Καρδίτσας με τους ρυθμούς αυτούς ο επανέλεγχος αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 100 χρόνια. Ζωή σε λόγου μας…



Πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κυβέρνηση σε Μ.Ντράγκι: «Ανοίγεις τη χρηματοδότηση ή δόσεις προς την ΕΚΤ τέλος»

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ταξίδι που πραγματοποιούν σήμερα στη Φρανκφούρτη οι Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος και η συνάντησή τους με με τον Ευρωπαίο τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι, καθώς το θέμα που θα τεθεί είναι ή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανοίγει τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα δίδοντας ανάσα ρευστότητας προκειμένου να υπάρξει μία συμφωνία-πακέτο ως τον Ιούνιο ή η Ελλάδα μη έχοντας άλλη επιλογή δεν θα πληρώσει τις δόσεις προς αυτήν.

Συγκεκριμένα, η ελληνική κυβέρνηση που «παίζει» σε τρία ταμπλό, πέραν της Φρανκφούρτης, στο Brussels Group όπου συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και σε Παρίσι-Βρυξέλλες όπου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης θα συναντηθεί με το Γάλλο ομόλογο του Μισέλ Σαπάν και τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, επιχειρεί να ρίξει «γέφυρες» και να έχει ένα απτό αποτέλεσα στο θέμα που λέγεται χρηματοδότηση εν’ όψει του κρίσιμου Eurogroup της 11ης Μαΐου.

Απόψε στις 9:30 το βράδυ στη Φραγκφούρτη οι κ.κ. Δραγασάκης και Τσακαλώτος θα ζητήσουν από τον κύριο Ντράγκι, όχι μόνον να μην κλείσει τη γραμμή χρηματοδότησης από τον ELA αλλά και να δώσει έμμεση χρηματοδότηση στην Αθήνα εγκρίνοντας την Τετάρτη την αύξηση του ορίου δανεισμού από έντοκα κατά 2-3 δισ. ευρώ (από τα 15 δισ. που έχουν φτάσει σήμερα σε περίπου 17-18 τουλάχιστον).

Θα ζητήσουν, επίσης, από τον Ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη να δοθούν τώρα και χωρίς αξιολόγηση 1,9 δισ. ευρώ από κέρδη της ΕΚΤ για ελληνικά ομόλογα που κατέχει και δεν κουρεύτηκαν με το PSI το 2012.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις, θα εξηγήσουν στον κ. Ντράγκι πως δεν υπάρχει άλλη πηγή χρηματοδότησης για την Ελλάδα και αν η ΕΚΤ βάλει φρένο στη χρηματοδότηση, τότε η Αθήνα θα αναγκαστεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, αντί τους δανειστές. Αυτό ξεκαθαρίζεται σε όλους τους τόνους από την κυβέρνηση.

Και συγκεκριμένα στην ΕΚΤ πρέπει να πληρωθεί στις 20 Ιουλίου ένα ποσό της τάξεως των 3,5 δισ. ευρώ και ένα ακόμη, του ίδιου μεγέθους (3,2 δισ. ευρώ) τον Αύγουστο. Τα χρήματα αυτά ασφαλώς και δεν θα υπάρχουν όταν ενδιάμεσα θα πρέπει να πληρωθούν άλλες μικρότερες δόσεις και προς το ΔΝΤ, το οποίο η κυβέρνηση βάζει ως προτεραιότητα προκειμένου να το έχει «σύμμαχο» στις διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» του χρέους.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πληρώσει τα 750 εκατ. ευρώ που απομένουν προς το Ταμείο για το μήνα Μάιο (στις 12 του μηνός) και να συμμαχήσει με το ΔΝΤ για μία συμφωνία-πακέτο που θα περιλαμβάνει και το ζήτημα του χρέους. Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν και η χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ήρθε μετά το δημοσίευμα των «Financial Times» σύμφωνα με το οποίο ο Πόλ Τόμσεν διεμήνυσε στη Ρίγα της Λετονίας στους «θεσμούς» πως το ΔΝΤ δεν δίνει ξανά λεφτά στην Ελλάδα αν δεν κουρευτεί το χρέος της!

Το πρόβλημα για την ΕΚΤ είναι, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, πως βάσει του καταστατικού της, όπως και εκείνου του ΔΝΤ, δεν μπορεί να δεχτεί «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων. Πάνω σε αυτό «πατάει» η Ελλάδα πιέζοντας και αυτή με το δικό της τρόπο τους Ευρωπαίους εταίρους να βρουν λύση και να υπάρξει μία συμφωνία χωρίς μέτρα-μνημονίου, εντός του Μαΐου ή το αργότερο τον Ιούνιο, που θα διασφαλίζει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Αν δεν συμβεί αυτό, αν δηλαδή η ΕΚΤ δεν δεχθεί να αυξήσει το όριο δανεισμού μέσω εντόκων γραμματίων και δεν δώσει το 1,9 δισ. ευρώ, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, δεδομένου των υποχρεώσεων που έχει η Ελλάδα το επόμενο διάστημα σε πληρωμές μισθών και συντάξεων, αλλά και προς τους δανειστές.






Πηγη  defencenet.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ταξί τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει στη Θεσσαλονίκη

Στις φλόγες τυλίχθηκε ταξί, νωρίτερα το πρωί, την ώρα που το όχημα βρισκόταν εν κινήσει.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στην περιοχή του Φοίνικα, στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Ο οδηγός εγκατέλειψε εγκαίρως το φλεγόμενο όχημα και είναι καλά στην υγεία του, ενώ η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έφτασε στο σημείο με δύο οχήματα και προσωπικό.



Πηγη 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιούχαραν και έβρισαν στα δικαστήρια τους γονείς του 4χρονου κοριτσιού που δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε από τον ίδιο τον πατέρα της

Ασυγκράτητο ήταν το συγκεντρωμένο πλήθος στην Ευελπίδων όταν αντίκρυσε τον πατέρα της τετράχρονης Άννυ, που δολοφόνησε με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο το κοριτσάκι του, στην οδό Ευελπίδων.

Οι πολίτες πήγαν να λιντσάρουν τον άντρα και τη μητέρα της Αννυ, φωνάζοντας «πώς το έκανες αυτό, αλήτη», ενώ οδηγούνταν στον εισαγγελέα.

Από την οργή του κόσμου δεν γλύτωσε ούτε η μητέρα του κοριτσιού, καθώς ο κόσμος πιστεύει ότι έχει ευθύνες για το τραγικό τέλος της μικρής.

Αυτή την ώρα οι δύο γονείς βρίσκονται στον εισαγγελέα και ακολούθως αναμένεται να μεταφερθούν στον ανακριτή.

Το τραγικό τέλος της μικρής Αννυ

Στο υπόγειο της Μιχαήλ Βόδα, οι σπαρακτικές φωνές και το κλάμα της μικρής Άννυ, τις ημέρες του Πάσχα δεν συγκίνησαν κανέναν… Γιατί πολλοί την άκουγαν να σπαράζει, όμως κανείς δεν το κατήγγειλε. Την 4χρονη άφησε ή ουσιαστικά εγκατέλειψε εκεί η μητέρα της για να πάει στη Γερμανία και το κοριτσάκι έζησε για λίγες ημέρες με τον βιολογικό της πατέρα. Και ο 27χρονος τυφλωμένος από ζήλια για την 25χρονη που τον άφησε και «κομμάτια» από την ηρωίνη ξέσπαγε καθημερινά πάνω στο ίδιο του το παιδί…

Όμως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε και ο Σάββας από τη Βουλγαρία στραγγάλισε (ενδεχομένως και να σκότωσε το κοριτσάκι με γροθιές και κλωτσιές) γιατί – είπε στους αστυνομικούς – το αγαπούσε η πρώην σύζυγός του περισσότερο από αυτόν.

Οι αστυνομικοί λένε πως όλα αυτά είναι δικαιολογίες από έναν κυνικό, ψυχρό αδίστακτο άνθρωπο καθώς στη συνέχεια με απόλυτη ψυχραιμία και διαύγεια κατέστρωσε σχέδιο για να εξαφανίσει το μικρό αγγελούδι… «Το τεμάχισε στην μπανιέρα, το μαγείρεψε στην κατσαρόλα με ρύζι και στη συνέχεια σε διαφορετικές χρονικές στιγμές το πετούσε σε κάδους απορριμάτων της περιοχής σαν αποφάγια…» είπε στους αστυνομικούς ο Βούλγαρος φίλος του Νίκι, που δεν άντεξε να κρατήσει μέσα του ένα τέτοιο μυστικό.

Το Πάσχα

Ήταν περίπου στα μέσα Απριλίου, εκεί γύρω στο Πάσχα. Η Άννυ περνάει δύσκολες ώρες στο υπόγειο του πατέρα της. Φωνές, ξύλο, κλάματα. Στο σπίτι φιλοξενείται και ο Νίκι που στη συνέχεια αποδεικνύεται καταλύτης για τη λύση του μυστηρίου. Φεύγει και επιστρέφει στη Βουλγαρία αφήνοντας τον 27χρονο μόνο με την Άννυ.

«Ξύπνησα μετά από χρήση ναρκωτικών και είδα την Άννυ νεκρή στον καναπέ. Ήταν άρρωστη, αλλά δεν ήξερα τι είχε. Σκέφτηκα ότι άμα το πω στη μητέρα της θα με εγκατάλειψει για πάντα και αυτή και αποφάσισα να την εξαφανίσω» είπε στους αστυνομικούς ο πατέρας – δολοφόνος, που φυσικά δεν πίστεψαν τις δικαιολογίες του, ότι δηλαδή δεν σκότωσε με τα χέρια του το κοριτσάκι.

Στη συνέχεια αφού εξαφάνισε για πάντα το πτώμα, είπε στην 25χρονη που είχε επιστρέψει από τον φίλο της στη Γερμανία ότι το παιδί εξαφανίστηκε (δεν προκύπτει μέχρι στιγμής ότι αποκάλυψε στην πρώην γυναίκα του πως το σκότωσε) και αφού επισκέφτηκαν αρχικά την πατρίδα τους γύρισαν στην Αθήνα και άρχισαν τα ψέματα…

Στις 21 Απριλίου πηγαίνουν στο «Χαμόγελο του παιδιού» δεν δηλώνουν την εξαφάνιση της Άννυ και τρεις ημέρες αργότερα πηγαίνουν στο Α.Τ Ομονοίας και λένε ότι το παιδί χάθηκε. «Κάθε μέρα μας έλεγαν ένα διαφορετικό σενάριο. Ότι εξαφανίστηκε, ότι το απήγαγαν, ότι χάθηκε μόνο του από το σπίτι. Ακόμα και όταν εντοπίσαμε τη γυναίκα με το παιδί στη Νίκαια (υπήρξε πληροφορία ότι ήταν η Άννυ) και αποδείχθηκε ότι δεν είχαν καμία σχέση, η 25χρονη συνέχισε να επιμείνει ότι μάλλον το κοριτσάκι είναι η κόρη της» λέει αστυνομικός και προσθέτει «είχαμε καταλάβει ότι να πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε ότι ο ίδιος του πατέρας θα το τεμάχιζε και θα το έβραζε για να εξαφανίσει τα ίχνη του…».

Ο ρόλος της μητέρας

Αργά χθες το βράδυ συνελήφθη και η μητέρα του παιδιού για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Ποια όμως η σχέση της με τη δολοφονία; Σίγουρα –λένε οι αστυνομικοί – δεν έχει εμπλοκή στο αποτρόπαιο έγκλημα. Γνώριζε όμως τι είχε συμβεί και το έκρυβε; Ήξερε ότι το κοριτσάκι είναι νεκρό και συνέχιζε να το ψάχνει λέγοντας ψέματα στους αστυνομικούς και τους δημοσιογράφους; Η ψυχολογική της κατάσταση χθες, δεν ήταν τέτοια που θα επέτρεπε τους αστυνομικούς να την ανακρίνουν. Είναι όμως θέμα ωρών να αποκαλυφθεί και ο δικός της ρόλος.

Το μεσημέρι η Αστυνομία θα κάνει επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση. «Μόνο το 10% των όσων έχουν συμβεί βγήκαν στη δημοσιότητα. Τα όσα θα αποκαλυφθούν θα συγκλονίσουν το πανελλήνιο» λέει με νόημα στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. και προσθέτει «ίσως μιλάμε για το πιο απεχθές και φρικαλέο έγκλημα του αιώνα…».

Οι αντιφάσεις στις καταθέσεις

Οι γονείς του άτυχου παιδιού είχαν δηλώσει την δήθεν εξαφάνιση της κόρης τους από τις 24 Απριλίου, ωστόσο εξ αρχής έδιναν αντιφατικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο εξαφανίστηκε το κοριτσάκι γεγονός, που έκανε τους αστυνομικούς να εξετάσουν από την πρώτη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα και τελικά να φτάσουν στην τραγική εξιχνίαση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, μετά τη δολοφονία της 4χρονης από τον πατέρα της και τις φρικιαστικές ενέργειες που ακολούθησαν, οι γονείς της Άννυ έφυγαν για τη Βουλγαρία. Όταν επέστρεψαν, αρχικά η μητέρα είχε πει στους αστυνομικούς ότι άφησε τη μικρή σε μία συμπατριώτισσά της. Όπως στη συνέχεια ισχυρίστηκε η μητέρα της 4χρονης, η συμπατριώτισσά της της είπε, μόλις γύρισε από τη Βουλγαρία, ότι είχε πάει με την 4χρονη σε ένα πάρκο στο κέντρο της Αθήνας όπου ξέφυγε από την προσοχή της και τελικά δεν κατάφερε να την εντοπίσει.

Τότε ο πατέρας-δολοφόνος κατηγορούσε στις καταθέσεις του την ίδια του την μητέρα ότι πήρε το παιδί και το έχασε στην παιδική χαρά. Εν τω μεταξύ σχεδόν από μέρα σε μέρα και οι δύο γονείς άλλαζαν τις καταθέσεις τους.

Στη συνέχεια η μητέρα της άτυχης Άννυ άλλαξε το σενάριο βάσει του οποίου το κορίτσι είχε χαθεί από την παιδική χαρά και υποστήριξε ότι το κορίτσι έφυγε από το σπίτι την ώρα που ήταν εκεί ο άντρας της. «Το παιδί βγήκε έξω και χάθηκε. Δεν ήταν κλειδωμένη η πόρτα. Το έχει ξανακάνει και στην πεθερά μου και στη μάνα μου», είχει πει η Ντμιτρίνα στους αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα ο 27χρονος πατέρας – δολοφόνος δήλωνε άγνοια για την υπόθεση. Μέχρι χθες που ομολόγησε το φρικιαστικό του έγκλημα.




Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για είσπραξη 4 δισ. από ρυθμίσεις χρεών

Ενώ μέσα στο 2014 εισπράχθηκαν 4 δισ. ευρώ για παλαιές οφειλές, την ίδια στιγμή έμεναν απλήρωτοι φόροι και δημιουργήθηκαν νέα χρέη 14,4 δισ. ευρώ

Δύσκολα θα φέρουν στο δημόσιο οι ρυθμίσεις χρεών τα σχεδόν 4 δισ. ευρώ σε έσοδα  που απέφεραν το 2014 τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και οι κατασχέσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μέσα στην προηγούμενη χρονιά  έγιναν 55.579 κατασχέσεις απαιτήσεων εις χείρας τρίτων (σε καταθέσεις, ενοίκια, μισθούς κλπ) καθώς και άλλες 8.569 κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων (κυρίως ακινήτων).  Από αυτά εισπράχθηκαν συνολικά 3,68 δισ. ευρώ.

Ενώ όμως μέσα στο 2014 εισπράχθηκαν 4 δισ. ευρώ για παλαιές οφειλές, την ίδια στιγμή έμεναν απλήρωτοι φόροι και δημιουργήθηκαν νέα χρέη 14,4 δισ. ευρώ! Αυτό επιχειρείται να ξεπεραστεί με τις νέες ρυθμίσεις των 100 δόσεων, καθώς προϋπόθεση για την διατήρηση των ευεργητημάτων της και για αποφυγή των κατασχέσεων,  είναι να πληρώνουν οι οφειλέτες κανονικά τους επόμενους φόρους στο μέλλον. Αν αυτό θα συμβεί όμως μένει να φανεί  στην πορεία αφού, προς το παρόν, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να εισπράττεται κανένας φόρος του 2015 (φόρος εισοδήματος, φόρος ακίνητης περιουσίας) καθώς όλοι μετατίθενται για το β΄εξάμηνο του 2015.


Είχαν και δεν πλήρωναν

Με βάση τις ως τώρα πληροφορίες πάντως από το υπουργείο Οικονομικών, από τις νέες ρυθμίσεις χρεών τον Μάρτιο και τον Απρίλιο μπήκαν κάτι λιγότερο από 300 εκατ. ευρώ στα κρατικά ταμεία και συνολικά ρυθμίστηκαν να πληρωθούν σε έως 100 δόσεις περί τα 2,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο από μόλις  663 μεγαλοφειλέτες με χρέη πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ ο καθένας, το 2014 η εφορία κατέσχεσε 356 εκατ. ευρώ. Δηλαδή βρήκε πάνω από 500.000 ευρώ κατά μέσο όρο από τον καθένα.

Οι 663 που είχαν αλλά δεν πλήρωναν ως το 2014 τα χρέη τους -περιμένοντας μία νέα ρύθμιση χρεών πιθανότατα- επελέγησαν μεταξύ των 4.095 μεγαλοφειλετών, με χρέη πάνω από 1 εκατ. ευρώ, τους οποίους κυνήγησε η Ειδική Μονάδα Είσπραξης (Ε.Μ.ΕΙΣ).

Οι λιγοστοί ελεγκτές της Ειδικής Μονάδας Είσπραξης -που ασχολείται αποκλειστικά μόνον με τους μεγαλοφειλέτες- πέτυχε μέσα σε μία χρονιά να φέρει έσοδα μισού δισ. ευρώ, αφού σε 4.095 μεγαλοφειλέτες έγιναν 8.569 κατασχέσεις (περίπου 2-3 κατά μέσο όρο στον καθέναν) και εισπράχθηκαν 395 εκατ. ευρώ. Για το σκοπό αυτό, από την ΕΜΕΙΣ έγιναν επίσης 55.579 κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, 114 παραγγελίες κατάσχεσης και εγγραφές υποθηκών, 49 αιτήσεις αμοιβαίας συνδρομής σε κράτη μέλη της Ε.Ε. και 18 πλειστηριασμοί ακινήτων.

Σύμφωνα  με αναλυτικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση απολογισμού της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το έτος 2014:

-        Μαζί με όλες τις ΔΟΥ , οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο που εισπράχθηκαν το 2014 συνολικά, από τις όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΔΕ ανήλθαν σε 3,68 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 12,8%, σε σχέση με τις αντίστοιχες συνολικές εισπράξεις του 2013 (3,25 δισ. ευρώ).

Η αύξηση αυτή ήταν αποτέλεσμα της εντατικοποίησης των δράσεων του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και ειδικότερα της αύξησης του αριθμού των κατασχέσεων και των λοιπών στοχευμένων ενεργειών αναγκαστικής είσπραξης.

-         Το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις Δ.Ο.Υ. ανερχόταν σε 75,24 δισ. ευρώ την 1η-1-2015.

Εξ’ αυτών, τα 17,3 δισ. ευρώ (23%) ήταν ποσά ληξιπρόθεσμων οφειλών έως 1,5 εκατ. ευρώ, τα οποία χρωστούσαν 3.934.500 οφειλέτες (99,87% του συνόλου), ενώ τα υπόλοιπα 57,9 δισ. ευρώ (76,7% του συνόλου) ήταν ποσά οφειλών άνω του 1,5 εκατ. ευρώ, τα οποία χρωστούσαν από 4.853 οφειλέτες (μόλις 0,13% του συνόλου).

-          Από τα 75,24 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο που είχαν συσσωρευτεί την 1η-1-2015, ποσό ύψους 14,42 δισ. ευρώ (19%) προέρχεται από την περίοδο 1/1/2014 έως 31/12/2014. Ποσοστό 42% προέρχεται από την περίοδο 1/1/2010 έως 31/12/2013 και το υπόλοιπο 39% δημιουργήθηκε πριν την 1η/1/2010.



Πηγη 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σχέδιο για αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Ποιοι θα δουν μειώσεις μισθών

Σενάριο για αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για ετήσια εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων άμεσης εισπρακτικής απόδοσης για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2015.

Το βασικό σενάριο προβλέπει κατάργηση της έκπτωσης του 30% στην εισφορά αλληλεγγύης αναδρομικά από 1η-1-2015 για ετήσιο εισόδημα πάνω από 50.000 ευρώ. Η εφαρμογή του μέτρου θα επιφέρει αύξηση της παρακράτησης στις μηνιαίες αποδοχές.

Ωστόσο, οι οριστικές αποφάσεις για τη νομοθετική εφαρμογή του μέτρου θα ληφθούν σε συνάρτηση με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για το πακέτο των μεταρρυθμίσεων και, όπως λένε χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου Οικονομικών, δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην εφαρμογή νέων φορολογικών μέτρων πριν από την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς.

Ωστόσο, αν αποφασιστεί τελικά η επαναφορά κατά 100% της έκτακτης εισφοράς, αυτό θα έχει ως επίπτωση μειώσεις στους μισθούς από 459 ευρώ ως και 1.260 ευρώ τον χρόνο.

Υπάρχει βεβαίως και το σενάριο που θα είναι πολύ χειρότερο. Δηλαδή την αύξηση αναδρομικά της έκτακτης εισφοράς για όσους έχουν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ το χρόνο κατά 30% και κατά 40% με 50% για όσους έχουν εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ.

Για όσους έχουν εισόδημα ως 20.000 ευρώ αυτή τη στιγμή η έκτακτη εισφορά είναι στο 7%, για εκείνους που έχουν εισοδήματα ως 50.000 ευρώ η έκτακτη εισφορά υπολογίζεται στο 1,4%.

Ένα τρίτο σενάριο προβλέπει να αλλάξουν και οι κλίμακες της έκτακτης εισφοράς ειδικά για τα μεσαία εισοδήματα από 25.000 ευρώ τον χρόνο και πάνω.




Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα Mustang: Το ταχύτερο Ford μαζικής παραγωγής όλων των εποχών στην Ευρώπη

Τον τίτλο του ταχύτερου μοντέλου μαζικής παραγωγής στην Ευρωπαϊκή ιστορία της Ford κατέχει η νέα Ford Mustang μοντέλο 5.0 V8 fastback με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο αφού η επιτάχυνση 0 - 100 χλμ/ώρα έρχεται σε μόλις σε 4,8”. Η Ford Mustang– που κυκλοφορεί στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην 50χρονη ιστορία του μοντέλου – διατίθεται με κινητήρα Ford 5.0 V8 που αποδίδει 421 PS και ροπή 530 ή με τον πιο αποδοτικό 2.3 EcoBoost που παράγει ισχύ 317 PS και ροπή 432 Nm.
Σημειώνεται ότι το μοντέλο 5.0 V8 fastback είναι ταχύτερο από οποιοδήποτε άλλο Ford στην Ευρώπη από το 2005 που λανσαρίστηκε το Ford GT με χαμηλό όγκο παραγωγής.

Οι κινητήρες υψηλών επιδόσεων της νέας Ford Mustang υποστηρίζονται από ένα στάνταρ Performance Pack στην Ευρώπη που προσφέρει αναβαθμισμένα φρένα και ψύξη για οδήγηση υψηλών ταχυτήτων. Μία προηγμένη δομή πλαισίου και αμαξώματος, και προηγμένη τεχνολογία βοηθούν επίσης στη βελτιστοποίηση της δυναμικής συμπεριφοράς με στόχο τη σπορ εμπειρία που απαιτούν οι πελάτες της Ford Mustang.

Selectable Drive Modes ελέγχονται από διθέσιους διακόπτες στην κεντρική κονσόλα και προσαρμόζουν τον ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας AdvanceTrac, την απόκριση του γκαζιού, τη χαρτογράφηση αλλαγών σχέσεων αυτομάτου κιβωτίου και το σύστημα διεύθυνσης στα προγράμματα Normal, Sport+, Track ή Snow/Wet. Το Selectable Effort Electric Power Assisted Steering επιτρέπει στους οδηγούς να επιλέγουν Normal, Comfort ή Sport ‘βάρος’ και αίσθηση στο τιμόνι.

Για πλήρη αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου στην αγωνιστική πίστα, η Ford Mustang προσφέρει επίσης Track Apps που ελέγχονται μέσω του τιμονιού και προβάλλονται στο ταμπλό οργάνων. Μεταξύ αυτών είναι επιταχυνσιόμετρο, χρονόμετρο επιτάχυνσης και απόδοση φρένων, που μετρά το χρόνο φρεναρίσματος και την απόσταση από μία προκαθορισμένη ταχύτητα.

Το σύστημα Launch Control που διατίθεται με τον κινητήρα 5.0 V8 με μηχανικό κιβώτιο, κρατά τον κινητήρα σε μία προκαθορισμένη ζώνη στροφών μεταξύ 3.000 rpm και 4.500 rpm με το γκάζι πλήρως πατημένο. Με το άφημα του συμπλέκτη, η κατανομή ροπής στους πίσω τροχούς ελέγχεται για μέγιστη πρόσφυση και σταθερότητα επιταχύνσεων από στάση. Ένα ηλεκτρονικό σύστημα Line Lock που διατίθεται για τον 5.0 V8 χρησιμοποιεί μόνο τα εμπρός φρένα, για να μπορεί ο οδηγός να ζεσταίνει τα πίσω ελαστικά.

Η Ford Mustang χρησιμοποιεί πλήρως ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός και πίσω για σπορ δυναμική συμπεριφορά και άνεση. Περιλαμβάνεται πίσω ανάρτηση integral-link που βελτιστοποιεί την οδηγική άνεση και τη μηχανική πρόσφυση και γόνατα MacPherson με διπλούς σφαιρικούς συνδέσμους που επιτρέπουν τη χρήση μεγάλων ισχυρών φρένων, χωρίς να επηρεάζεται η αίσθηση του τιμονιού.

Τα πρώτα αυτοκίνητα πρόκειται να φτάσουν στα καταστήματα εμπόρων της ηπειρωτικής Ευρώπης τον Ιούλιο και στη Βρετανία από τον Οκτώβριο.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Κύμα» επισχέσεων εργασίας από ειδικευόμενους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία

Σε Σισμανόγλειο, «Αμαλία Φλέμινγκ», Ευαγγελισμός, «Γ. Γεννηματάς», Ερυθρός Σταυρός, Ογκολογικό «Άγιοι Ανάργυροι» και «Παμμακάριστος» εκατοντάδες ειδικευόμενοι γιατροί έχουν βγάλει την ιατρική μπλούζα ζητώντας την καταβολή των εφημεριών - Η συμμετοχή των ειδικευομένων στην επίσχεση εργασίας είναι σχεδόν καθολική«Κύμα» επισχέσεων εργασίας υψώνεται στα δημόσια νοσοκομεία από τους ειδικευόμενους γιατρούς, που διεκδικούν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών τους.

Εκατοντάδες ειδικευόμενοι γιατροί στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, «Αμαλία Φλέμινγκ», Ευαγγελισμός, «Γ. Γεννηματάς», Ερυθρός Σταυρός, Ογκολογικό «Άγιοι Ανάργυροι» και «Παμμακάριστος» έχουν βγάλει την ιατρική μπλούζα ζητώντας την καταβολή των εφημεριών του τελευταίου τετραμήνου ή και του περασμένου έτους -ανάλογα με το νοσοκομείο- καθώς και υψηλής ποιότητας δημόσια και δωρεάν υγεία για τους πολίτες.

Από μεθαύριο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ξεκινούν επίσχεση ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι γιατροί.

Όπως επισημαίνει το Συντονιστικό όργανο όλων των Συλλόγων Ειδικευομένων και των Ειδικευομένων Ιατρών Αθήνας, «δεν υπάρχει ως τώρα καμία απολύτως συγκεκριμένη δέσμευση από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών από 1/1/15 και μετά, ούτε για τα οφειλόμενα του 2013». Τα ποσά που διεκδικούν οι ειδικευόμενοι είναι περίπου 500 ευρώ για τις εφημερίες τους κάθε μήνα, δηλαδή 2.000 ευρώ για το πρώτο τετράμηνο του έτους - ενώ ανάλογα με το νοσοκομείο υπάρχει και οφειλή για τις εφημερίες του 2013. Σημειωτέον ότι ο μηνιαίος μισθός του ειδικευόμενου γιατρού ανέρχεται σε περίπου 1.100 ευρώ.


Επισφαλείς οι εφημερίες

Η συμμετοχή των ειδικευομένων στην επίσχεση εργασίας είναι σχεδόν καθολική, γεγονός που προκαλεί μεγάλα ρήγματα στη λειτουργία των νοσοκομείων. Με δεδομένο ότι οι ειδικευόμενοι αποτελούν μείζον κομμάτι του δυναμικού κάθε κλινικής και επωμίζονται μεγάλα βάρη στην καθημερινή λειτουργία της κλινικής αλλά και στα Επείγοντα, αντιλαμβάνεται κάποιος ότι η επίσχεση πλήττει και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, ενώ μετακυλίει σημαντικό φόρτο εργασίας στους ειδικευμένους γιατρούς.

Οι Σύλλογοι ειδικευομένων των νοσοκομείων που βρίσκονται σε επίσχεση υπογραμμίζουν πως υπό αυτές τις συνθήκες οι εφημερίες στο ΕΣΥ είναι επισφαλείς και ζητούν από τις διοικήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους ασθενείς που πηγαίνουν ή θα πάνε στα Επείγοντα.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό όλων των Συλλόγων Ειδικευομένων και των Ειδικευομένων Ιατρών Αθήνας, τις επόμενες ημέρες θα μπουν σε επίσχεση εργασίας και άλλοι ειδικευόμενοι από νοσοκομεία της Αττικής αλλά και της περιφέρειας. Το χρονοδιάγραμμα των κινητοποιήσεων περιλαμβάνει επισχέσεις εργασίας μέχρι την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Για την τρέχουσα εβδομάδα το Συντονιστικό όργανο των Ειδικευομένων έχει προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στη συνέχεια στο υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 8 Μαΐου.


Καταγγελίες των ειδικευόμενων για εκφοβισμό 

Σκληρές καταγγελίες για εκφοβισμό των ειδικευομένων γιατρών στα νοσοκομεία κάνει η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (ΑΡΣΙ), χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά τη φράση «Κράτος και Παρακράτος ενάντια στους αγωνιζόμενους γιατρούς» και περιγράφοντας «μια συντονισμένη και καθοδηγημένη αισχρή επίθεση αυταρχισμού και τρομοκράτησης που εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες ενάντια στους αγωνιζόμενους νοσοκομειακούς γιατρούς -ιδιαίτερα ενάντια στους ειδικευόμενους- που παλεύουν για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών τους και για την αποτροπή της κατάρρευσης των δημόσιων νοσοκομείων».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΑΡΣΙ, η πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευομένων στο Σισμανόγλειο δέχεται ανώνυμα τηλεφωνήματα με απειλητικό περιεχόμενο, ενώ στο Παίδων Πεντέλης ο υποδιοικητής και η νομική σύμβουλος κοινοποίησαν έγγραφο με το οποίο απειλούσαν τους ειδικευόμενους πως ο χρόνος της επίσχεσης δεν θα λαμβάνεται υπ' όψιν ως χρόνος ειδικότητας και τους ειδικευμένους πως ο χρόνος επίσχεσης δεν θα λαμβάνεται υπόψη για την εξέλιξή τους.

Αναφέρουν επίσης ότι στο «Αμαλία Φλέμιγκ» η διοικήτρια απειλούσε πως θα φέρει εισαγγελέα για να ελέγξει «αν τα χρήματα των εφημεριών για τα οποία κάνουν επίσχεση οι ειδικευόμενοι τα έχουν όντως ανάγκη» και στο «Ελπίς» τομεάρχης με έγγραφό του μέσω πρωτοκόλλου απειλούσε πως θα «φέρει τον εισαγγελέα» αν δεν παρουσιαστούν οι γιατροί που είχαν δηλώσει επίσχεση.





Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το πετρέλαιο της Shell «πνίγει» τη Νιγηρία [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο χριστιανός πάστορας Λεκόβα Κπαντέι φορά την κάμερα επάνω σαν να ήταν όπλο, πάνω από ένα κοντομάνικο μπλουζάκι που λέει στον πετρελαϊκό «κολοσσό» της Shell τρεις λέξεις: «Ομολόγησε. Πλήρωσε. Καθάρισε».

Χρειάστηκε μόλις ένας σκουριασμένος αγωγός πετρελαίου ηλικίας 55 ετών της εταιρείας Shell για να προκληθεί μέσα ένα χρόνο τεράστια οικολογική καταστροφή στο Δέλτα του ποταμού Νίγηρα: 100.000 βαρέλια μαζούτ έχουν ξεχυθεί κατά μήκος των παραποτάμιων πόλεων της περιοχής Ογκόνι.

Ο Κπαντέι περιγράφει στο αραβικό δίκτυο Al Jazeera μια εικόνα απόλυτης καταστροφής: λίμνες και παραπόταμοι μολυσμένοι, ψάρια και ζώα νεκρά. Από το 2008, οπότε σημειώθηκε η πρώτη διαρροή στο Δέλτα ο ίδιος περιδιαβαίνει το ποτάμι και τραβάει φωτογραφίες για λογαριασμό της Διεθνούς Αμνηστίας. Αυτές χρησιμοποιούνται ως αποδεικτικά στοιχεία για τις μηνύσεις που υποβάλλονται τόσο στη Shell όσο και σε άλλες πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες έχουν ρυπάνει τους κολπίσκους του Ογκόνι. «Η ζωή ήταν πολύ σκληρή, όχι μόνο για μένα αλλά και για ολόκληρη την κοινότητα», σημειώνει.


       

Τον Ιανουάριο του 2015 η Shell είχε ανακοινώσει ότι θα απέδιδε ποσό ύψους 83,2 εκατ. δολαρίων ως αποζημίωση για τις πετρελαιοκηλίδες, σε μια προσπάθεια να προχωρήσει σε διακανονισμό με τους μηνυτές της και να αποφύγει μια πολύκροτη δικαστική διαμάχη στο Λονδίνο. Ήταν η πρώτη φορά που πετρελαϊκή εταιρεία απέδιδε απευθείας σε φυσικά πρόσωπα (περίπου 3.000 δολάρια ανά άτομο) μια τόσο μεγάλη αποζημίωση.
 
Ανεπανόρθωτη ζημιά

Ωστόσο, παρά το διακανονισμό, η ζωή στο Ογκόνι και ιδίως στην παραποτάμια πόλη Μπόντο δεν θα είναι ποτέ πια ίδια. Η περιβαλλοντική ζημιά που έχει προκληθεί εξαιτίας των πετρελαιοκηλίδων, σύμφωνα με τους κατοίκους είναι ανεπανόρθωτη.

«Ακόμη και τώρα πίνουμε υδρογονάνθρακες και αναπνέουμε υδρογονάνθρακες. Όλοι μας έχουμε ένα καθημερινό ραντεβού με το θάνατο», τονίζει ο Συλβέστερ Κογκμπάρα, αρχηγός της κοινότητας Μπόντο. Κατά τον ίδιο τα ποσοστά θνησιμότητας έχουν εκτοξευθεί κατακόρυφα από τότε που σημειώθηκε η ρύπανση.


Στην Μπόντο το ψάρεμα πλέον απαγορεύεται. Εδώ και έξι χρόνια τα νερά παραμένουν καλυμμένα από το αργό πετρέλαιο. H μαγκρόβια βλάστηση, που άλλοτε αποτελούσε φυσική κοιτίδα για τους γόνους ψαριών, έχει περιοριστεί σε κατάμαυρους πασσάλους, ενώ αναρίθμητα καβούρια ξεβράζονται καθημερινά νεκρά στις ακτές.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από την άλλοτε πλούσια πόλη των ψαράδων βρίσκεται κι ένα χωριό-φάντασμα, το Μπιντερέ. Το χωριό, βουτηγμένο στο μαζούτ, ερήμωσε μετά τις πετρελαιοκηλίδες, με τους κατοίκους του να μετακινούνται σε πιο καθαρές περιοχές.

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αυτή η καταστροφή θα αποτελούσε αιτία πρόκλησης ενός εθνικού συναγερμού. Στη Νιγηρία, όμως, φαίνεται πως κάτι τέτοιο αποτελεί μια στάνταρ διαδικασία για την πετρελαϊκή βιομηχανία», λέει η Όντρεϊ Γκόχραν, διευθύντρια του γραφείου διεθνών θεμάτων της Αμνηστίας.

«Το ανθρώπινο κόστος είναι τρομακτικό», καταλήγει η ίδια.

«Το Δέλτα του Νίγηρα είναι ίσως η πλέον μολυσμένη περιοχή του πλανήτη, όταν μιλάμε για πετρελαιοκηλίδες», λέει ο Ινέμο Σαμιάμα, επικεφαλής του Δικτύου για τη Δημοκρατία στη Νιγηρία και προσθέτει: «Κανείς δεν μπορεί ούτε καν να φανταστεί τι θα χρειαστεί προκειμένου να αποκαθαριστεί η περιοχή, είτε μιλάμε για χρόνο είτε για χρήμα».




Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Περίθαλψη για όλους τους ανασφάλιστους χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

Αυτό το μέτρο αποτελεί αδήριτη κοινωνική ανάγκη, καθώς εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών έμειναν ανασφάλιστοι χιλιάδες έλληνες, σύμφωνα με τους υπογράφοντες την ΚΥΑ

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) εντάσσονται στην ασφάλιση όλοι οι ανασφάλιστοι της χώρας, οι οποίοι δεν είχαν υγειονομική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, είτε γιατί είχαν χάσει την εργασία τους, είτε γιατί είχαν κλείσει τις επιχειρήσεις τους.

Oι αναπληρωτές υπουργοί ασφάλισης  Δημήτρης Στρατούλης, Υγείας Α. Ξανθός, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος που υπογράφουν την ΚΥΑ «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας» τόνισαν ότι αυτό το μέτρο αποτελεί αδήριτη κοινωνική ανάγκη, καθώς εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών έμειναν ανασφάλιστοι χιλιάδες έλληνες είτε επειδή έμειναν άνεργοι, είτε επειδή έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους.

Ειδικότερα ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε  ότι δεν θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια ώστε να καλυφθούν όλοι οι ανασφάλιστοι και συμπλήρωσε: «Τα μοναδικά κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για τους άνω των 18 ετών, είναι να έχουν νόμιμη διαμονή στη χώρα μας και να έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα, ενώ για τους ανασφάλιστους κάτω των 18 ετών, δηλαδή τους ανήλικους, δεν απαιτούνται ούτε νομιμοποιητικά έγγραφα.

Στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση είχαμε χαράξει τις πρώτες γραμμές, είχαμε περιλάβει σε αυτό ορισμένες κατηγορίες πολιτών που χρειάζονταν μια πρώτη, άμεση προστασία.

Είχαμε προχωρήσει στην κάλυψη παροχών ασθενείας στους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Σκαραμαγκά και των ναυπηγείων Ελευσίνας, στην παροχή ασφαλιστικής ικανότητας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με 50 ένσημα, αντί για 100 το χρόνο, στην ασφάλιση όλων των ανασφάλιστων με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ, όπως επίσης και όλων υπερήλικων, ανασφάλιστων και ομογενών.

Όλα αυτά ήταν το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Τώρα, ακολουθεί το δεύτερο μεγάλο βήμα, το οποίο θα είναι η πλήρης υγειονομική περίθαλψη των ανασφάλιστων.

Εμείς, ως υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, ώστε να εκδίδονται ,όσο πιο γρήγορα γίνεται,  οι αποφάσεις για την έκδοση των βιβλιαρίων υγείας των ανασφάλιστων.

Αυτό μπορούμε να το κάνουμε αξιοποιώντας το πληροφοριακό εργαλείο που διαθέτουμε, δηλαδή την ΗΔΙΚΑ.  Τα δύο σύγχρονα πληροφοριακά μας συστήματα, το ΑΤΛΑΣ και το ηλεκτρονικό μητρώο για τον ΑΜΚΑ, θα βοηθήσουν, ώστε να χορηγούνται πιο άμεσα τα βιβλιάρια των ανασφάλιστων.

Υπενθυμίζω ότι το μέτρο αυτό ήταν στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις και στις προγραμματικές μας δηλώσεις, οι οποίες ψηφίστηκαν στη Βουλή.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση αποδεικνύει ότι η αριστερή αντιμνημονιακή κυβέρνηση επιμένει στην υλοποίηση του προγράμματος της, χωρίς ταλαντεύσεις, χωρίς υπαναχωρήσεις, χωρίς να φοβάται πιέσεις και εκβιασμούς.

Σας διαβεβαιώνω, ότι θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας μέχρι τέλους. Δεσμευόμαστε, ότι όποια συμφωνία και αν κάνουμε με τους λεγόμενους εταίρους της χώρας, στην ουσία τους δανειστές της, αυτή σε καμία περίπτωση δεν θα ακυρώνει τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις και τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, οι οποίες εγκρίθηκαν με 162 ψήφους στη Βουλή των Ελλήνων».



Πηγη 



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανατροπές στον δημόσιο τομέα φέρνει το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου

Μια σειρά από σημαντικές ανατροπές στον δημόσιο τομέα φέρνει το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου το οποίο έχει προκαλέσει την σφοδρή σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Η επαναπρόσληψη χιλιάδων δημοσίων υπάλληλων, η κατάργηση της διαθεσιμότητας και τις πολιτικής επιστράτευσης των απεργών είναι μερικά από τα άρθρα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στην εισήγηση του ο Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι πρόκειται για πρώτο πλήγμα στην «μνημονιακή πολιτική» των προηγούμενων κυβερνήσεων και αποτελεί μια «θεσμική» αποκατάσταση που επιχειρεί αυτή η κυβέρνηση.

Όσον αφορά την κατάργηση της επιστράτευσης ο ίδιος επισήμανε ότι με τις συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση παύει να χρησιμοποιεί το κράτος ως απεργοσπαστικό μηχανισμό την επιστράτευση και της δίνει ξανά την συνταγματικότητα της.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο ότι η κυβέρνηση χωρίς καμία αξιολόγηση επιχειρεί την διόγκωση του δημοσίου για να εξυπηρετήσει πελατειακές σχέσεις. Η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Νίκη Κεραμέως εκδηλώνει μια σαφή τάση οπισθοδρόμησης, διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για στρεβλώσεις και «εκσυνδικαλισμό» της δημόσιας διοίκησης.

Εγείρονται σοβαρότατα ζητήματα σε τουλάχιστον τρεις άξονες: Πρώτον, διογκώνει ανεξέλεγκτα τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων με την αθρόα επαναφορά προσωπικού, δεύτερον, θίγει την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα διαδικασιών και τρίτον, ευνοεί την ατιμωρησία, μεταξύ άλλων, περιορίζοντας τους λόγους οριστικής παύσης των υπαλλήλων και αδρανοποιώντας εν τοις πράγμασι το θεσμό της αυτοδίκαιης αργίας».

Μαξίμου: Καμία αλλαγή στην Διαύγεια

Ωστόσο μια τροπολογία που κατατέθηκε παραμονή Πρωτομαγιάς και αφορά αλλαγές στην Διαύγεια προκάλεσε νέο σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Η αντίδραση του Μαξίμου ήταν άμεση «Και η προβοκάτσια έχει τα όρια της! Κάποιοι ανακάλυψαν ότι με προτεινόμενη τροπολογία το Υπουργείο οικονομικών «ξηλώνει την ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Μόνο που συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο! Με την τροπολογία που κατέθεσαν τέσσερις υπουργοί, προβλέπεται ότι συγκεκριμένες πράξεις που εκδίδονται την 31.12. κάθε χρόνου, ισχύουν από τότε που εκδίδονται και όχι από το χρόνο που δημοσιεύονται. Αυτό δεν αναιρεί καμία υποχρέωση δημοσίευσης των πράξεων αυτών! Αν φρόντιζαν να διαβάσουν ολόκληρη την τροπολογία θα καταλάβαιναν ότι έγινε για να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά.» σημείωναν κυβερνητικές πηγές.

Αξίζει να σημειωθεί πως επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη είχαν δύο φορές ενισχυθεί οι μηχανισμοί της Διαύγειας, προκειμένου να αυστηροποιηθούν ακόμα περισσότερο οι κανόνες.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου: «Ο θεσμός της Διαύγειας, που κατοχυρώσαμε το 2010, είναι πολύ σημαντικός γιατί επιτρέπει σε κάθε πολίτη να ελέγχει με άμεσο και διαφανή τρόπο τις δαπάνες του Δημοσίου και των λειτουργών του. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών ξηλώνει το θεσμό της Διαύγειας και για αυτό την καταγγέλλουμε Θα δώσουμε μάχη στη Βουλή να μην περάσει η συγκεκριμένη ρύθμιση».

Τέλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Πεταλωτής, αφού υπενθύμισε σε ανακοίνωσή του ότι την Διαύγεια θέσπισε η κυβέρνηση Παπανδρέου, τόνισε: «Η νόθευση αυτή θα αποτύχει και πάλι, γιατί ο θεσμός αυτός καθιερώθηκε εδώ και πέντε χρόνια στη συνείδηση των πολιτών ως στοιχειώδης δημοκρατική λειτουργία της Διοίκησης».




Πηγη 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απειλεί την Ελλάδα με αποχώρηση αν δεν πάρει νέα σκληρά μέτρα – Άντε στο καλό και να μας γράφετε…

Νέες Απειλές από το ΔΝΤ προς την Ελλάδα… Η συνήθεια που έγινε λατρεία… Αυτή τη φορά μάλιστα ο Τόμσεν και η παρέα του απειλούν με αποχώρηση αν δεν παρθούν νέα σκληρά μέτρα… Άντε λοιπόν στο καλό και να μας γράφετε… Σιγά που θα στεναχωρηθούμε κι όλα…

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απειλεί να αποσυρθεί από το ελληνικό πρόγραμμα και να “παγώσει” τη δική του συνεισφορά στη δόση των 7,2 δισ. ευρώ (που χρειάζεται απεγνωσμένα η Αθήνα για να αποφύγει την χρεοκοπία), καθως η εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης έχει εκτροχιαστεί πλήρως και το δημοσιονομικό πλεόνασμα που υποτίθεται οτι θα εμφάνιζε η Ελλάδα φέτος έχει μετατραπεί σε έλλειμμα, έως και 1,5% του ΑΕΠ !

Η προειδοποίηση έρχεται στο φως ενώ έγινε γνωστό ότι ο Αλ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Κρ. Λαγκάρντ όπου συζήτησαν για την ελληνική οικονομία και προφανώς για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για ανατροπές σε ασφαλιστικό, εργασιακά.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ των Financial Times που υπογράφει ο Πίτερ Σπίγκελ, ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη (και πρώην υπεύθυνος για το ελληνικό Μνημόνιο) Πολ Τόμσεν φέρεται να προειδοποίησε τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης στο πλαίσιο του ταραχώδους Eurogroup της Ρίγας ότι η εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών της Αθήνας παραπέμπει σε περαιτέρω διόγκωση του δημόσιου χρέους. Για να καταστεί αυτό βιώσιμο (προϋπόθεση για να συνεχιστεί η εκταμίευση των δόσεων από το Ταμείο) πρέπει είτε η ελληνική κυβέρνηση να λάβει “δραστικά” μέτρα λιτότητας, είτε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συναινέσουν σε “κούρεμα” του χρέους.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που ήταν παρόντες στην συνάντηση υποστήριξαν ότι ο Τόμσεν αναφέρθηκε σαφώς στην ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, κάτι που αποτελεί προς το παρόν “κόκκινο πανί” για όλες τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ πίεζε ασφυκτικά για “κούρεμα” του ελληνικού χρέους και το 2012 και πείστηκε να εκταμιεύσει τη δόση που του αναλογούσε μόνο μετά την (ουδέποτε εφαρμοσθείσα) δέσμευση του Eurorogroup να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλιστεί ότι το ελληνικό χρέος θα έχει υποχωρήσει κάτω από το 110% του ΑΕΠ έως το 2022, από 176% του ΑΕΠ στο τέλος του 2014.



Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

9 Μαΐου, o Πούτιν «εντελώς μόνος»;

Της Dominique Marcilhacy

Είναι πλέον επιβεβαιωμένο: κανείς αρχηγός κράτους, κανείς επικεφαλής κυβέρνησης της Βορείου Αμερικής ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (με μόνη εξαίρεση την Ελλάδα -στμ. μένει να επιβεβαιωθεί, αντιθέτως σίγουρα θα παραστεί ο Ν. Αναστασιάδης, πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας) δεν θα τιμήσει με τη παρουσία του τον μεγαλοπρεπή εορτασμό της 9ης Μαΐου στην Μόσχα, για την εβδομηκοστή επέτειο της συνθηκολόγησης του Γ΄ Ράιχ και της νίκης των δυνάμεων των ενωμένων εθνών, ανεξάρτητα από το ποια ήταν τα καθεστώτα τους και ποια η νομιμοποίησή τους, ενάντια στον ναζισμό.

Ο λόγος είναι γνωστός: το «χαστούκι» των κυρώσεων για την εξωτερική πολιτική του Βλαδίμηρου Πούτιν, και συγκεκριμένα για την επέμβασή του στην εσωτερική σύγκρουση της Ουκρανίας. Η προχθεσινή σύμμαχος αντιμετωπίζεται και τιμωρείται ως ατίθασο παλιόπαιδο από τους ηγέτες, των οποίων η ευαισθησία στην μεταβλητή γεωμετρία προσαρμόζεται ωστόσο σε συμφωνίες, συμμαχίες, συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με χώρες και πολιτικούς που δεν είναι τόσο υποδειγματικοί όσο ο πρόεδρος της Ρωσσίας.

Οι υποστηρικτές και οι υπεύθυνοι γι’ αυτές τις κυρώσεις δεν έχουν καν τη στοιχειώδη ευγένεια να ανταποδώσουν την παρουσία του Πούτιν τον περασμένο Ιούνιο στις εορτές μνήμης για την απόβαση στη Νορμανδία, και να διασταυρωθεί εκεί για πρώτη φορά με τον Ουκρανό συνάδελφό του Ποροσένκο. Παραμερίζουν μια από τις θεμελιώδεις αρχές της διπλωματίας η οποία, όπως πρέσβευε ο στρατηγός Ντε Γκωλ, βάζει προ των συναισθημάτων την πραγματικότητα και προτιμά να αγνοεί τις φιλίες για να αναγνωρίζει τα κράτη.

Η προσβολή που κάνουν προς τη Ρωσσία είναι κατ’ αρχήν περιφρόνηση, σχεδόν αναθεωρητικού χαρακτήρα, προς την ίδια την Ιστορία. Το παρόν θα διαγράψει το παρελθόν, όπως στον «Μεγάλο Αδελφό» του Όργουελ; Μήπως η πολιτική πρέπει να υπερισχύει της αλήθειας; Ο κ. Ομπάμα, ο κ. Ολάντ, ο κ. Κάμερον, και οι άλλοι δυτικοί ηγέτες των οποίων το όνομα αν δεν έχει ήδη ξεχαστεί σύντομα θα γίνει, συμπεριφέρονται «μπακαλίστικα» απέναντι στο δέος της απόδοσης τιμής των είκοσι εκατομμυρίων νεκρών που η Ρωσσία του Στάλιν πλήρωσε για μια υπόθεση που ήταν κοινή τον καιρό ενός παγκοσμίου πολέμου. Επιπλέον, αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν μόνον κοντόθωρα. «Ο Πούτιν μόνος στην Κόκκινη Πλατεία», ήταν εχθές ο τίτλος της «Le Journal du dimanche». Αλήθεια, είναι μόνος;

Τουλάχιστον οι Άγγλοι χρησιμοποιούν το χιούμορ τους στο γνωστό και τετριμμένο: «Ομίχλη στην Μάγχη: η [ευρωπαϊκή] ήπειρος απομονωμένη». Εκτός από την παρουσία ένδεκα αρχηγών αφρικανικών κρατών, μιας ντουζίνας αρχηγών ασιατικών κρατών, των προέδρων της Κούβας και της Βενεζουέλας, ο Πούτιν θα φιλοξενήσει στα τείχη του Κρεμλίνου και κάποια πρόσωπα του παρασκηνίου, όπως είναι το νούμερο ένα της πολιτικής ηγεσίας της Κίνας και το νούμερο ένα της Ινδίας.

Δηλαδή το επόμενο Σάββατο, στη Μόσχα, θα εκπροσωπηθεί στο υψηλότερο επίπεδο περισσότερος από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη. Ίσως να είναι η ώρα να δούμε τον κόσμο όχι όπως ήταν ή όπως φανταζόμαστε ότι παραμένει αλλά τέτοιος που πραγματικά είναι.

http://www.bvoltaire.fr/dominiquemarcilhacy/
Απόδοση στα ελληνικά: Σ. Δημόπουλος

 
Πηγη 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όσο φοβόμαστε το Grexit θα είμαστε δούλοι του κάθε εκμεταλλευτή.

Όσο οι δυνάστες μας (ντόπιοι και ξένοι) βλέπουν ότι φοβόμαστε το Grexit, τόσο θα είμαστε εύκολα εκβιάσιμοι και υπόδουλοι στις ορέξεις τους.
 
Καλούμε όσους από εμάς είχαμε δουλέψει και είχαμε αποκτήσει περιουσία πριν μπούμε στο ευρώ, να σκεφτούμε, αν ποτέ είχαμε άγχος για το εάν θα έχουμε να φάμε, αν θα μας κατάσχουν την περιουσία επειδή δεν είχαμε να πληρώσουμε τους φόρους, αν ποτέ αγχωθήκαμε ότι δεν θα βρούμε τα χρήματα έγκαιρα για να πληρώσουμε μια δόση από κάποιο γραμμάτιο, αν θα βάλουμε πετρέλαιο για τη θέρμανση κ.λ.π.; Υπήρξε ποτέ περίπτωση να μην υπάρχουν φάρμακα και μάλιστα γνήσια ή να μην τα καλύπτει ο ασφαλιστικός μας φορέας; Υπήρξε ποτέ πρόβλημα με την καταβολή των μισθών, των συντάξεων και των εφάπαξ; Σκεφτείτε αν μετά με το ευρώ, κτίστηκε κάποιο νοσοκομείο ή κάποιο σχολείο κ.λ.π.; Μόνο δρόμοι ιδιωτών με συνεχή διόδια

Οι νεότεροι δεν γνώρισαν αυτή τη ζωή και τρομοκρατούνται από τα ΜΜΕ για την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Εμείς οι παλιότεροι όμως τι στο διάολο το θέλουμε το ευρώ;

Δικαιολογημένα θα πει κάποιος ότι τα χρέη δεν έγιναν μόνο επί ευρώ, αλλά έρχονται και από την εποχή της δραχμής. Ναι, αλλά με εθνική κυριαρχία επί του εθνικού νομίσματος, το κράτος μπορούσε να χειριστεί εύκολα την όποια κατάσταση και να ξεπερνά διάφορα εμπόδια. Ποτέ δεν υπήρξε περίπτωση να μην πληρώσουμε τους δανειστές στην ώρα τους.

Φωνάζαμε κάποιοι από το 2010. «Τώρα επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, αργότερα θα είναι αργά». Όμως η ολιγαρχία του τόπου που ελέγχει απόλυτα το πολιτικό σύστημα, διέταξε να μπούμε σε μνημόνια και να παραδώσουμε την εθνική μας κυριαρχία, προκειμένου να μην χάσει τον έλεγχο. Πέντε χρόνια μετά και αφού έχουμε ηττηθεί κατά κράτος σαν έθνος, φοβόμαστε ακόμα και να συζητήσουμε για το εάν θα πρέπει να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα!!! Ακόμα όμως και τώρα υπάρχουν δρόμοι διαφυγής. Αργότερα θα τα έχουμε χάσει όλα και θα έχουμε διαλυθεί πλήρως.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!