EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ -Που θα αυξηθούν οι τιμές [λίστα]

Δίκοπο μαχαίρι είναι η εφαρμογή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, ειδικά αν αυτός κινείται πολύ πάνω από το όριο του 15% που ορίζει η σχετική Κοινοτική Οδηγία.

Κι αυτό γιατί μια τέτοια κίνηση δεν θα φέρει μόνο μειώσεις τιμών, αλλά και αυξήσεις, ενώ συν τοις άλλοις η αναθεώρηση του πλαισίου του ΦΠΑ εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην κατάργηση απαλλαγών και εξαιρέσεων, όπως αυτή των μειωμένων κατά 30% συντελεστών για τα νησιά.

Ποια είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή; Η κυβέρνηση απορρίπτει αυξήσεις στο ΦΠΑ μέσω μετατάξεων, ενώ χαρακτηρίζει ως υφεσιακό μέτρο την κατάργηση των ειδικών συντελεστών στα νησιά. Από την άλλη πλευρά, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο Π. Μοσκοβισί στον Κώστα Χρυσόγονο, η Κομισιόν πιέζει για μετάταξη του Τουρισμού από το 6,5% στο 13% εδώ και τώρα, ενώ είναι πάγια η επιθυμία των δανειστών για την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος στα νησιά, παρά το ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ισχύουν ειδικοί συντελεστές για συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Μαδέιρα της Πορτογαλίας.

Προκειμένου να ξεπεράσει το σκόπελο, η Αθήνα είναι διατεθειμένη να συζητήσει από τον Ιούνιο, αλλαγές στο πλαίσιο, με φόντο το νέο αναπτυξιακό πλάνο. Σε αυτή τη συζήτηση μπορεί να τεθεί ακόμα και ενιαίος συντελεστής, με το Γ. Βαρουφάκη να κάνει λόγο για 15%, εκφράζοντας μάλλον φρούδες ελπίδες, αφού μια τέτοια συζήτηση- όπως δείχνει η εμπειρία ανάλογων διαβουλεύσεων στο πρόσφατο παρελθόν- δεν νοείται για χαμηλότερο συντελεστή από το 18- 19%.

Τι θα φέρει ο ενιαίος συντελεστής;

Αυξήσεις σε:
  • θέατρα,
  • ξενοδοχεία,
  • λογαριασμούς ΔΕΚΟ,
  • εστίαση,
  • μεταφορές,
που σήμερα είναι στον υπερμειωμένο συντελεστή 6,5% ή στο 13%.

Αλλά και μειώσεις σε:
  • φαρμακευτικά προϊόντα,
  • καύσιμα,
  • οινοπνευματώδη,
  • ένδυση,
  • τηλεφωνία,
  • καπνικά,
  • αυτοκίνητα,
  • ηλεκτρονικά- ηλεκτρικά είδη,
  • υπηρεσίες (κομμωτήρια, γυμναστήρια κ.λ.π.),
που σήμερα επιβαρύνονται με 23%.

Το φλέγον ερώτημα είναι βέβαια σε ποιόν συντελεστή θα υπαχθούν τα «ευαίσθητα» αγαθά. Πρόθεση της ελληνικής πλευράς είναι να διατηρηθούν σε χαμηλό συντελεστή τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα βιβλία. Το ερώτημα είναι, όμως, αν αυτός ο συντελεστής θα είναι 13% και 6,5% αντιστοίχως ή θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις...




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βιβλιάριο υγείας για όλους τους ανασφάλιστους; Εσύ αποφασίζεις

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης με τίτλο «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας» που προβλέπει σύστημα χορήγησης Βιβλιαρίων Υγείας Ανασφάλιστων (ΒΥΑ) σε όλους τους ανασφάλιστους, χωρίς εισοδηματικό κριτήριο.

Με το ΒΥΑ όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας, και όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, «δεδομένου ότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης, στόχος της Κ.Υ.Α είναι να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση των ανασφάλιστων στην υγειονομική περίθαλψη, στη φαρμακευτική κάλυψη και στις εργαστηριακές εξετάσεις».

Επίσης, θεσπίζεται ένα νέο σύστημα με το οποίο οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά (των οποίων ο αριθμός μειώνεται) θα κατατίθενται στα ΚΕΠ, από τα οποία θα προμηθεύονται οι δικαιούχοι και το Βιβλιάριο Υγείας Ανασφάλιστου.

Στην κατηγορία των δικαιούχων εντάσσονται κατηγορίες πληθυσμού, που είτε αποκλείονταν από το Σύστημα Υγείας είτε αντιμετώπιζαν προβλήματα προσβασιμότητας.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ. Ξανθός, εντείνονται οι προσπάθειες για στελέχωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας έτσι ώστε, «αφενός η νέα ρύθμιση να είναι άμεσα υλοποιήσιμη και χωρίς να προκαλεί χρόνους αναμονής και αφετέρου προκειμένου το κόστος το οποίο θα συνεπάγεται η αυξημένη ζήτηση να απορροφηθεί από τον ευρύτερο σχεδιασμό για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης υποβάλλοντας τις απόψεις, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους μέχρι το μεσημέρι της 11ης Μαΐου.







πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

New Yorker: Oι αδιαμφισβήτητες αλήθειες Βαρουφάκη για το χρέος

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο «αιχμηρός θιασώτης της Θεωρίας των Παιγνίων», τέθηκε στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων, το… παίγνιο της κρίσης όμως δεν τέλειωσε. Διότι το παιχνίδι «είναι πολιτικό και «όχι οικονομικό» και διότι οι αλήθειες που λέει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είναι «αδιαμφισβήτητες».

Μ’ αυτό το συμπέρασμα το New Yorker κάνει μια διαφορετική προσέγγιση της υπόθεσης Βαρουφάκη και της ευρωπαϊκής διαπραγμάτευσης και ο γνωστός αναλυτής του αμερικανικού περιοδικού Τζον Κάσιντι προειδοποιεί ότι εάν δεν αντιμετωπιστεί το θέμα του ελληνικού χρέους δεν θα υπάρξει και λύση του δράματος.

Ο Τζον Κάσιτνι, αφού παραθέτει το χρονικό του «ψαλιδίσματος» Βαρουφάκη, επισημαίνει ότι η κίνηση αυτή μπορεί βραχυπρόθεσμα να βοηθήσει και να κάνει σχετικά πιο εύκολο τον συμβιβασμό και για τις δύο πλευρές.

«Στη βάση πως καμία πλευρά δεν θέλει να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, υποστηρίζω σταθερά πως θα υπάρξει μιας μορφής συμφωνία την ενδεκάτη ώρα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει νομοθεσία μέσα από την οποία θα εφαρμόσει κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις που ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως οι αλλαγές στον ΦΠΑ και οι ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών και αεροδρομίων. Σε αντάλλαγμα, η Ευρώπη μπορεί να αφήσει στην άκρη, επί του παρόντος, ορισμένες απαιτήσεις όπως οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και στα εργασιακά.

Αυτά τα ζητήματα, όμως, δεν πρόκειται να φύγουν, όπως δεν θα φύγει και η ελληνική χρηματοοικονομική κρίση. Σ’ αυτή τη φάση, στην πραγματικότητα, η παρατεταμένη κόντρα για τα 7,2 δισ. δολάρια αρχίζει να μοιάζει με λεπτομέρεια. Μόλις έρθει ο Ιούνιος, οι δύο πλευρές θα πρέπει να καταλήξουν σε μια άλλη συμφωνία για την αναδιάρθρωση, ή την αναχρηματοδότηση του χρέους της Ελλάδας που συνολικά φθάνει στο 175% του ΑΕΠ της χώρας. Με βάση τα όσα είδαμε τους τελευταίους μήνες, οι πιθανότητες αυτές οι διαβουλεύσεις να καταλήξουν σε συμφωνία είναι ελάχιστες.

Εκείνο που χρειάζεται, όπως συμφωνούν οι περισσότεροι αντικειμενικοί αναλυτές, είναι μια μεγάλη διαγραφή χρεών κι ένα νέο πολιτικό μοντέλο που θα αποκαθιστά την οικονομική ανάπτυξη: Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο επιλύονται σχεδόν όλες οι κρίσεις κρατικού χρέους. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως, η διάσωση του 2010, η οποία αναθεωρήθηκε το 2012, δεν επέβαλε κούρεμα στους πιστωτές της Ελλάδα, οι οποίοι ήταν κυρίως μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί.

Σχεδιασμένη από την τρόικα – την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ – η διάσωση είχε στόχο «να προστατεύσει τις γερμανικές, και κυρίως τις γαλλικές, τράπεζες από μια διαγραφή δανείων». (Αυτό δεν το λέει ο Βαρουφάκης, το λέει ο Καρλ Οττο Πελ, πρώην πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας).

Επιπροσθέτως, πέραν του ότι επιβάρυνε την Ελλάδα με ένα ασήκωτο φορτίο χρέους, η τρόικα ανάγκασε την κυβέρνηση της Αθήνας να περικόψει τις δαπάνες και να μειώσει θεαματικά το διογκούμενο δημοσιονομικό της έλλειμμα. Τους στόχους αυτούς τους πέτυχε, αλλά με τεράστιο κόστος για την υπόλοιπη ελληνική οικονομία. Ανάμεσα στο 2010 και το 2014, το ΑΕΠ μειώθηκε περίπου κατά 25% και η ανεργία ανέβηκε πάνω από το 25%. Η διάσωση έφερε την μεγάλη ύφεση στην Ελλάδα.

Για όσους παρακολουθούν την ελληνική υπόθεση, αυτή η ιστορία είναι γνωστή αλλά μοιάζει να επαναλαμβάνεται. Από τότε που ανέλαβε υπουργός Οικονομικών, Βαρουφάκης έδειξε να υποκύπτει σε ευσεβείς πόθους, στην κωλυσιεργία και στην αυτο-δραματοποίηση. Όμως τα επιχειρήματα που προέβαλε ο Βαρουφάκης για το ελληνικό δράμα και για τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας που συνόδευσαν τα πακέτα διάσωσης του 2010 και του 2012 είναι αδιαμφισβήτητα.

Δυστυχώς, ούτε τώρα υπάρχουν ενδείξεις πως οι ηγέτες της ΕΕ είναι πρόθυμοι να αναγνωρίσουν αυτές τις αλήθειες, ένα πρόβλημα που τόνισε πολύ ξεκάθαρα πρόσφατα και ο οικονομολόγος του Μ.Ι.Τ. και πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου Αθανάσιος Ορφανίδης. Γιατί οι Ευρωπαίοι δείχνουν τόσο πείσμα; Δεν είναι ζήτημα μόνον λανθασμένης οικονομικής ανάλυσης, παρ’ ότι υπάρχει και μια τέτοια πλευρά.

Το βασικό πρόβλημα είναι πολιτικό. Έχοντας εξαναγκάσει τα υπόλοιπα κράτη-μέλη που πήραν πακέτα διάσωσης – Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος – να πιουν το φάρμακο της λιτότητας, οι θεσμοί της ΕΕ (και πολλές από τις κυβερνήσεις της) είναι πρόθυμες να κάνουν ο,τιδήποτε που θα φαινόταν ότι δίνει στην Ελλάδα, και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, μια ανάσα.

Ένας τρόπος για να υπερκεραστεί αυτό το πρόβλημα θα ήταν να υιοθετηθεί πλέον μια νέα πανευρωπαϊκή πολιτική που θα είχε ως στόχο τη μείωση της υπερχρέωσης, όπως είναι οι προτάσεις για επαναγορές χρέους που παρουσίασε πρόσφατα το Center for Economic Progress του Λονδίνου. Αντί να κινηθούν όμως προς αυτήν την κατεύθυνση, οι πολιτικές ηγεσίες των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης επιμένουν να υποκρίνονται πως η Ελλάδα θα καταφέρει στο τέλος να αποπληρώσει όλα τα χρέη της.

Εάν αυτή η αντιπαράθεση συνεχιστεί, ανεξαρτήτως με το τί θα συμβεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, είναι πιθανότατα απλά θέμα χρόνου το πότε η Ελλάδα θα αθετήσει κάποιες από τις υποχρεώσεις πληρωμών που έχει. Σ’ αυτή την περίπτωση, οι επιλογές θα είναι είτε να κηρύξει χρεοκοπία και να πάει σε νέο νόμισμα ή να προσπαθήσει να χρεοκοπήσει χωρίς να εγκαταλείψει το ευρώ. Η πρώτη επιλογή θα περιλάμβανε μια ισχυρή δόση επώδυνων συνεπειών βραχυπρόθεσμα – περιορισμούς στις αναλήψεις από τις τράπεζες, ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων και, πιθανώς, εκτίναξη του πληθωρισμού.

Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, θα έδινε στην Ελλάδα τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την υποτίμηση ως δρόμο διαφυγής από την ύφεση και απόδρασης από τον κλοιό του χρέους. Η δεύτερη επιλογή θα ήταν περίπλοκη. Ένας από τους κορυφαίους ευρωπαίους οικονομολόγους, ο Charles Wyplosz του Centre for Economic Policy τονίζει ότι πολλά θα εξαρτηθούν τότε από το τι θα κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Εάν δεν δεσμευτεί, πριν κηρυχθεί χρεοκοπία, ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί ως πιστωτής έσχατης καταφυγής, τότε στην Ελλάδα θα υπάρξει bank run και, πιθανώς, πλήρης χρηματοοικονομική κατάρρευση.

Εάν αυτό ακούγεται πολύ σκληρό, είναι επειδή όντως είναι σκληρό. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια απαίσια κατάσταση. Και το γεγονός ότι παρακάμφθηκε ένας ενοχλητικός, αδέξιος πελάτης δεν το αλλάζει αυτό.




Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Reuters: Δε θα θεωρηθεί χρεοκοπία αν η Ελλάδα δεν πληρώσει μια δόση σε ΔΝΤ και ΕΚΤ

Ότι οι μεγαλύτεροι οίκοι αξιολόγησης δε θα θεωρούσαν «αθέτηση πληρωμών» την αδυναμία της Ελλάδας να καταβάλει μία από τις δόσεις που οφείλει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει μέσα στον Μάιο 1 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ και ακόμη 7 εκατ. ευρώ προς την ΕΚΤ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ όσο περνάει ο καιρός και δεν καταλήγει σε συμφωνία με τους δανειστές της, οι ανησυχίες ότι δε θα καταφέρει να είναι τυπική στις προαναφερθείσες υποχρεώσεις της μεγαλώνουν.

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, επισημαίνει το πρακτορείο, και η Ελλάδα δεν καταφέρει να πληρώσει μια δόση, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θέσει το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη υπό αμφιβολιών και να εγείρει διάφορα ερωτήματα σχετικά με το αν θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση, που θα περιλαμβάνει πληρωμές σε άλλους επίσημους πιστωτές ή σε ιδιώτες δανειστές- κάτι που θα επιδείνωνε τα προβλήματά της.

Ωστόσο, ακόμα και αν η χώρα βρεθεί σε αυτή τη θέση, οι περισσότεροι οίκοι αξιολόγησης, σημειώνουν πως μια χαμένη πληρωμή προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ δε θα στιγματίσει τη χώρα σε σημείο χρεοκοπίας.

Συγκεκριμένα, τρεις από τους τέσσερις μεγαλύτερους οίκους αξιολόγησης παγκοσμίως, ο Standard & Poor’s, o Fitch και ο DBRS υπογραμμίζουν ότι η μη καταβολή μίας δόσης στους επίσημους πιστωτές, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, μπορεί μεν να οδηγήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, αλλά όχι και να τη θέσει στην κατηγορία της «αθέτησης πληρωμών», ενώ δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χρεοκοπία.

«Αν η Ελλάδα, για οποιοδήποτε λόγο, έχανε μια πληρωμή προς το ΔΝΤ ή την ΕΚΤ, αυτό δεν θα συνιστούσε αθέτηση πληρωμών με βάση τα κριτήριά μας καθώς πρόκειται για «επίσημο» τομέα» ανέφερε ο Φρανκ Τζιλ, ο οποίος αξιολογεί την Ελλάδα για λογαριασμό του S&P. Ο Εντ Πάρκερ του Fitch’s και ο Φέργκους Μακόρμικ του DBRS είπαν ότι και οι δικοί τους οίκοι συμμερίζονται την άποψη του S&P.

Όσο για τον οίκο Moody’s, ενώ συμφωνεί σε ό,τι αφορά στη μη καταβολή μιας δόσης προς το ΔΝΤ, έχει διαφορετική άποψη για την ΕΚΤ. Ο αναλυτής του οίκου για θέματα ευρωζώνης, Ντίτμαρ Χόρνουνγκ, είπε ότι η μη πληρωμή στην ΕΚΤ θα θεωρείτο χρεοκοπία γιατί οι τίτλοι που διακρατεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι δυνητικά διαπραγματεύσιμοι και επομένως θα αντιμετωπίζονταν με τον ίδιο τρόπο με οποιοδήποτε άλλο διαπραγματεύσιμο χρέος.

Σημειώνεται ότι οι νομικοί εμπειρογνώμονες θεωρούν, επίσης ελάχιστο, τον κίνδυνο ενός αυτόματου «αλυσιδωτού πιστωτικού γεγονότος» (croos default) από άλλους επίσημους και ιδιώτες πιστωτές εάν δεν καταβληθεί μια δόση προς το ΔΝΤ ή την ΕΚΤ.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Εμμανουηλίδη της Allen & Overy’s, η μοναδική πιθανή επίπτωση θα ήταν ότι τεχνικά θα δινόταν η δυνατότητα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) να ζητήσει την άμεση αποπληρωμή ενός από τα μεγάλα δάνεια που έχουν δοθεί στην Ελλάδα. Όμως δεδομένου ότι το EFSF είναι κυβερνητικά ελεγχόμενο, αυτό φαντάζει απίθανο, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Femen εναντίον Λεπέν και ναζισμού – Με τα γυμνά τους στήθη στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς



Aκτιβίστριες κρέμασαν απο το μπαλκόνι ξενοδοχείου δύο πανό με σβάστικα και φώναζαν «Χάιλ Μαρίν» – «Αυτή η Πρωτομαγιά είναι όλο εκπλήξεις», σχολίασε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου.



Τα γυμνά τους στήθη προέταξαν στη Μαρίν Λεπέν μέλη των Femen από το μπαλκόνι ενός κτιρίου, που είχαν κατακλύσει διαδηλωτές του γαλλικού «Εθνικού Μετώπου» στο Παρίσι, φωνάζοντας «Χάιλ Μαρίν»:

«Αυτή η Πρωτομαγιά είναι όλο εκπλήξεις», δήλωσε η επικεφαλής του «Εθνικού Μετώπου», σχολιάζοντας το ναζιστικό… καλωσόρισμα που της επιφύλαξαν οι πανομοιότυπες γυμνόστηθες ακτιβίστριες, στο Παρίσι εκεί που βρίσκεται το Άγαλμα της Ζαν Ντ” Αρκ. Οι τρεις ακτιβίστριες είχαν την ίδια κόμμωση: κατάξανθες με κοντό καρέ , λες και φορούσαν την ίδια περούκα.

Οι γυμνόστηθες ακτιβίστριες είχαν κρεμάσει από το μπαλκόνι δύο πανό με τη σβάστικα.

Άμεση ήταν η παρέμβαση της αστυνομίας με τις κάμερες να απαθανατίζουν το περιστατικό ενώ η Λεπέν περίμενε να απομακρυνθούν οι Femen για να συνεχίσει την ομιλία της.



Στην πορεία του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου παρέστη και ο πατριάρχης της γαλλικής Ακροδεξιάς και πατέρας της Μαρίν , Ζαν Μαρί Λεπέν.






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αφορμή για…γιορτή: Μολότοφ και οδοφράγματα από αναρχικούς στα Εξάρχεια, μετά την πορεία της Πρωτομαγιάς

Στην αναμπουμπούλα, οι αναρχικοί χαίρονται! Πριν καλά καλά τελειώσει η ειρηνική πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας, έπεσαν οι πρώτες μολότωφ στα Προπύλαια, έτσι, για να τιμήσουν την επέτειο βρε αδερφέ!

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έριξαν μολότωφ στους δρόμους γύρω από την Πρυτανεία και τα ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Μικρή ένταση σημειώθηκε και έξω από την Μ.Βρετανία, όπου άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών έριξε μια μολότοφ αλλά τα ΜΑΤ δεν απάντησαν.

Στη συνέχεια οι αναρχικοί κινήθηκαν στα λημέρια τους. Αυτή την ώρα ένταση επικρατεί στα Εξάρχεια όπου οι αναρχικοί έχουν στήσει οδοφράγματα στη Στουρνάρη αναποδογύριζοντας κάδους.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Έφυγε» ο θρυλικός Ben E. King, η φωνή του «Stand By Me»

«Έφυγε» σήμερα σε ηλικία 76 ετών ο θρυλικός Αμερικανός τραγουδιστής Benjamin Earl King, γνωστός ως Ben E. King, από τους πλέον δημοφιλείς ερμηνευτές της soul και της R&B, που είναι γνωστός στο ευρύ κοινό ως ο ερμηνευτής του τραγουδιού «Stand by Me».

Την είδηση του θανάτου του, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του, Φιλ Μπράουν, αναφέροντας ότι ο γνωστός ερμηνευτής πέθανε από φυσικά αίτια.

Με μια καριέρα που κράτησε σχεδόν 60 χρόνια, ο Αφροαμερικανός καλλιτέχνης γνώρισε μεγάλες επιτυχίες, ξεκινώντας αρχικά με το συγκρότημα «Drifters», και ακολουθώντας στη συνέχεια σόλο καριέρα.

Έγινε παγκοσμίως γνωστός με το τραγούδι που σημάδεψε και 25 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του την ομότιτλη ταινία (1986), το πολυαγαπημένο «Stand By Me», το οποίο τον έφερε το 1961 στο αμερικανικό top-5.

Συνολικά, το Stand By Me» βρέθηκε επτά φορές στο US Billboard 100, δύο φορές στην αυθεντική εκδοχή του και επτά ακόμη σε διασκευές από αρκετούς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων και ο Τζον Λένον.


          



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με επεισόδια & συλλήψεις γιορτάστηκε η εργατική Πρωτομαγιά στην Τουρκία

Με επεισόδια και συλλήψεις γιορτάστηκε και φέτος η εργατική Πρωτομαγιά στην Τουρκία, ενώ δεν έλειψαν και οι τραυματισμοί.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 136 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη, με την αστυνομία να χρησιμοποιεί δακρυγόνα και αντλίες νερού προσπαθώντας να διαλύσει το μεγάλο μπλοκ διαδηλωτών που είχε συγκεντρωθεί στη συνοικία Μπεσίκτας, με στόχο να κινηθούν προς την κεντρική πλατεία Ταξίμ.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις μεταξύ των περίπου 1.500 διαδηλωτών και των αρχών, όπου η αστυνομία δήλωσε διατεθειμένη να επιτρέψει σε μία ομάδα 300-500 ανθρώπων να εισέλθουν ειρηνικά στην Ταξίμ. Ωστόσο οι διαδηλωτές ανταπάντησαν ότι θέλουν να κινηθούν ενωμένοι προς την πλατεία και όχι μόνο κάποια «αντιπροσωπεία» τους.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός CNN Türk, η απόφαση των αστυνομικών να διαλύσουν το πλήθος αιφνιδίασε τους διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν ήδη αποφασίσει να απομακρυνθούν ειρηνικά, χωρίς να κινηθούν προς την κεντρική πλατεία.

Αρκετοί είναι αυτοί που τραυματίστηκαν στη διάρκεια των εντάσεων, μεταξύ τους και τρία μέλη της τουρκικής Βουλής. Νωρίτερα, μάλιστα, η Αστυνομία επενέβη βίαια ώστε να σκορπίσει ομάδα διαδηλωτών του Κομουνιστικού Κόμματος που κατόρθωσε να εισχωρήσει τρέχοντας στην Ταξίμ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε απευθύνει σειρά προειδοποιήσεων πως δεν θα επιτρέψει μαζικές κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά, και μετέτρεψε την Κωνσταντινούπολη σε πολιορκημένη πόλη ένεκα της ημέρας, με 10.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός, κιγκλιδώματα να περικλείουν την Ταξίμ, και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

«Δε θέλουμε να ‘κλείσουμε’ την Πρωτομαγιά για οποιονδήποτε. Το αντίθετο, προσπαθούμε να την κρατήσουμε ανοιχτή τους πάντες στην Κωνσταντινούπολη», δήλωσε σήμερα από την Άγκυρα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ χθες, ο πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, διαμήνυσε ότι κάθε προσπάθεια διοργάνωσης μαζικών κινητοποιήσεων θα ερμηνευθεί από την κυβέρνηση ως απόπειρα να «προκληθεί χάος».

Σημειώνεται, ότι η Πρωτομαγιά είναι μια ημέρα με πολύ ισχυρό συμβολισμό στην Τουρκία, αφότου 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις του 1977 στην Ταξίμ.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παγκόσμιος διασυρμός του ιατρικού λειτουργήματος: Έδωσε 6η καρδιά στον 99χρονο Ροκφέλερ επειδή είναι… ο Ροκφέλερ

Στην έκτη κατά σειρά μεταμόσχευση καρδιάς υπεβλήθη ο πατριάρχης της δυναστείας των Ροκφέλερ, ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ και στα 99 του χρόνια, κάτι που σίγουρα αποτελεί περίτρανα και για μια ακόμη φορά, πως με το χρήμα, μπορεί να μην γλυτώνεις τον… χάρο αλλά μια αναβολή την παίρνεις σίγουρα και φυσικά μόνο τιμή δεν περιποιοί για την Ιατρική, καθώς την μετατρέπει απροκάλυπτα σε υπάλληλο των πλέον ισχυρών του πλανήτη.

Η εγχείρηση, η οποία μάλιστα έγινε, όχι σε κάποιο νοσοκομείο αλλά στο σπίτι του στο Ποκαντίκο Χιλς της Νέας Υόρκης, όπως φυσικά ήταν αναμενόμενο και με τόσο χρήμα που… επένδυσε, πέτυχε, μέχρι βέβαια ο… «Παντοδύναμος» να αποφασίσει πως αρκετά δισεκατομμύρια έβγαλε και ίσως είναι η ώρα να τον συναντήσει…

Σε μια παλαιότερη δήλωσή του η οποία μάλλον αποτελεί την… επιτομή της αρχαίας Ύβρεως, ο ίδιος ο Ροκφέλερ δήλωσε πως «έχει σκοπό να φτάσει τα 200»…

Και την ίδια ακριβώς στιγμή, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιών αλλά και ενηλίκων, σε κάθε περίπτωση όμως πολύ… μικρότερης ηλικίας, δεν «βρίσκουν», όχι την… έκτη αλλά ούτε καν την πρώτη τους καρδιά προκειμένου να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

1η Μάη από το 1886 έως το 2015: «Τίποτα δεν έχει αλλάξει… Τίποτα δεν είναι όπως παλιά»

Την Κυριακή 2 Μαΐου 1893 περίπου 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα και διαδήλωσαν, ζητώντας την καθιέρωση της οκτάωρης ημερήσιας εργασίας. Ήταν η Πρώτη «Εργατική Πρωτομαγιά» στην Ελλάδα. Την κινητοποίηση είχε οργανώσει ο Κεντρικός Σοσιαλιστικός Σύλλογος του Σταύρου Καλλέργη, ο οποίος είχε ιδρύσει τον Σύλλογο τρία χρόνια πριν, ενώ εξέδιδε παράλληλα την εφημερίδα «Σοσιαλιστής».

Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ψήφισμα, το οποίο επέδωσαν στον Πρόεδρο της Βουλής. Με το ψήφισμα ζητούσαν, εκτός από το οκτάωρο, την καθιέρωση της αργίας της Κυριακής και τη χορήγηση σύνταξης στα θύματα των εργατικών ατυχημάτων. Η άρνηση του προέδρου να το εκφωνήσει, προκάλεσε τη θορυβώδη αντίδραση του Καλλέργη και τελικά τη σύλληψη και την καταδίκη του σε φυλάκιση 10 ημερών «για διατάραξη της συνεδρίασης».


Τον επόμενο χρόνο, οι σοσιαλιστικές ενώσεις επανέλαβαν τον εορτασμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με ομιλητές τον Πλάτωνα Δρακούλη και τον Σταύρο Καλλέργη. Στα αιτήματα προστέθηκε και η κατάργηση της θανατικής ποινής. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι αρχές έκαναν συλλήψεις και ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς απαγορεύτηκε.



Η Πρωτομαγιά καθιερώθηκε σαν τη παγκόσμια μέρα των εργατικών διεκδικήσεων, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Σοσιαλιστικού Συνεδρίου, (Β” Σοσιαλιστικής Διεθνούς) τον Ιούλιο του 1889, στο Παρίσι. Σκοπός ήταν να οργανώνεται κάθε χρόνο, την ίδια μέρα, μια διεθνής εκδήλωση κατά την οποία οι εργάτες να θέτουν στις αρχές των κρατών το αίτημα για νομοθετική μείωση της εργασίας σε οκτώ ώρες την ημέρα, καθώς και την εφαρμογή των άλλων αποφάσεων της διεθνούς.

Η συγκεκριμένη ημέρα επιλέχθηκε προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων της αιματηρής καταστολής των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου του 1886.

Την άνοιξη του 1886, ο «Σύνδεσμος για την Καθιέρωση του Οκτάωρου», ο οποίος ακoλουθούσε το πολιτικό πρόγραμμα της Διεθνούς, ξεκίνησε μεγάλες κινητοποιήσεις στο Σικάγο και σε άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, με βασικό αίτημα την καθιέρωση του οκτάωρου.

Την τελευταία Κυριακή πριν από την Πρωτομαγιά, οργανώθηκε μια μεγάλη διαδήλωση στην οποία πήραν μέρος περίπου 20.000 άτομα. Την 1η Μαΐου, εκατοντάδες από χιλιάδες εργάτες πήραν μέρος στην απεργία που είχε προκηρύξει ο «Σύνδεσμος» και περισσότεροι από 90.000 στην απεργιακή συγκέντρωση στην πόλη του Σικάγου. Η απεργία συνεχίστηκε τις επόμενες ημέρες, ενώ οι συμπλοκές στα εργοστάσια μεταξύ απεργών και απεργοσπαστών ήταν καθημερινό φαινόμενο.

Σε μια τέτοια συμπλοκή στις 3 Μαΐου, έξω από το εργοστάσιο Μακ Κόρμικ στο Χάρβεστερ, η αστυνομία πυροβόλησε κατά των απεργών. Σκοτώθηκαν έξι εργάτες και την επομένη (4 Μαΐου) περίπου 3.000 εργάτες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αγοράς για να διαμαρτυρηθούν. Η συγκέντρωση ήταν ειρηνική, ενώ ήταν παρών και ο δήμαρχος της πόλης Χάρισον, ο οποίος είχε δώσει την άδεια να πραγματοποιηθεί.

Κατά τη διάρκειά της, ξέσπασε δυνατή βροχή που ανάγκασε τους περισσότερους να αποχωρήσουν. Και ενώ ο “Αλμπερτ Πάρσον ολοκλήρωνε την ομιλία του, μέσα από ένα αυτοκίνητο, κάποιος πέταξε μια χειροβομβίδα προς την πλευρά των αστυνομικών. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 66 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι επτά πέθαναν αργότερα.



Ύστερα από αυτό, οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν κατά του πλήθους. Από τα πυρά αυτά, σκοτώθηκαν τέσσερις διαδηλωτές και τραυματίστηκαν 200. Ακολούθησαν συλλήψεις των ηγετών του κινήματος και στη δίκη που ακολούθησε οκτώ συνδικαλιστές καταδικάσθηκαν σε θάνατο.

Ο Αύγουστος Σπάις, ο “Αλντολφ Φίντεν, ο Τζορτζ Ένγκελ και “Αλμπερτ Πάρσον, κρεμάστηκαν στις 11 Νοεμβρίου του 1887. Ο Λούις Λινγκ αυτοκτόνησε στο κελί του, ενώ οι ποινές των υπολοίπων μετατράπηκαν σε ισόβια και αργότερα, μετά την αναθεώρηση της δίκης απελευθερώθηκαν. Η υπεράσπιση των συνδικαλιστών υποστήριξε την εκδοχή της προβοκάτσιας, όμως έως σήμερα δεν έχει εξακριβωθεί ποιος έριξε τη βόμβα.

Η Πρωτομαγιά του 1936 στη Θεσσαλονίκη

Στην Ελλάδα, θα χρειαστεί να περάσουν 17 χρόνια, έως ότου επιχειρηθεί εκ νέου η οργάνωση εργατικών εκδηλώσεων την Πρωτομαγιά. Την 1η Μαΐου του 1911, η Φεντερασιόν στη Θεσσαλονίκη, οργανώνει συλλαλητήριο. Στην Αθήνα, την ίδια μέρα, πραγματοποιείται συγκέντρωση στο Μετς με πρωτοβουλία της σοσιαλιστικής ομάδας του Νίκου Γιαννιού και σύνθημα «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση και 8 ώρες ύπνο».



Στη Θεσσαλονίκη, επεμβαίνει η Αστυνομία και συλλαμβάνονται οι ηγέτες της Φεντερασιόν, Αβραάμ Μπεναρόγια, Σαμπετάι Λεβί και Σαμουήλ Γιονά. Ο πρώτος μαζικός εορτασμός της Πρωτομαγιάς θα γίνει ταυτόχρονα σε δώδεκα πόλεις το 1919, ένα χρόνο μετά την ίδρυση της ΓΣΕΕ. Οι εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς επαναλαμβάνονται τα επόμενα χρόνια, με κοινό χαρακτηριστικό τη διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος, τη χαμηλή συμμετοχή των εργαζομένων και την καταστολή.

Τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης την Πρωτομαγιά του 1936, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως το «ελληνικό Σικάγο». Η διεθνής ύφεση του 1929 είχε προκαλέσει σημαντική πτώση στις εξαγωγές του καπνού και της σταφίδας. Η πτώχευση του 1932 είχε επιδεινώσει την κατάσταση και από τις αρχές του 1936, ξεσπούν απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αθήνα, στην Καλαμάτα, στη Θεσσαλονίκη, στη Δράμα και στην Ξάνθη. Από την αρχή του έτους και έως την επιβολή της δικτατορίας στις 4 Αυγούστου, είχαν προκηρυχθεί περισσότερες από 200 τοπικές και γενικές απεργίες.

Ειδικότερα, στη Βόρεια Ελλάδα η αλλαγή στον τρόπο παραγωγής του καπνού είχε επιφέρει μεγάλη ανεργία στον κλάδο. Παράλληλα, ο μεγάλος αριθμός των προσφύγων που αναζητούσαν εργασία είχε μειώσει τις αμοιβές των καπνεργατών, τουλάχιστον κατά 50%, ενώ η συλλογική σύμβαση του κλάδου δεν είχε ανανεωθεί από το 1924. Οι καπνεργάτες αποτελούσαν στη βόρεια Ελλάδα ένα συμπαγή κλάδο, ο οποίος αριθμούσε την εποχή εκείνη περισσότερους από 40.000 εργαζομένους με αναπτυγμένη συνδικαλιστική συνείδηση, ήδη από την εποχή της Φεντερασιόν.

Στις 29 Απριλίου ο κλάδος ξεκίνησε γενική απεργία. Τα βασικά αιτήματα ήταν η αναπροσαρμογή του ημερομισθίου, το οποίο είχε φθάσει τις 65 έως 70 δραχμές για τους άνδρες και τις 24 έως 30 για τις γυναίκες. Η εφαρμογή του νόμου «περί Τόγκας» όριζε υψηλότερες κατώτερες αμοιβές, η βελτίωση των παροχών του κλαδικού ταμείου για τους «παρήλικας και τους φυματικούς» και τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος 500 δραχμών στους άνεργους καπνεργάτες ενόψει των εορτών του Πάσχα. Στις διεκδικήσεις είχαν ενταχθεί και πολιτικά αιτήματα, όπως «η χορήγηση γενικής αμνηστίας εις τους πολιτικούς φυλακισμένους, εξορίστους και καταδικασμένους και ιδιαίτερα των καπνεργατικών στελεχών».

Από την 1η και έως τις 8 Μαΐου, οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις επεκτείνονται στις Σέρρες, στη Δράμα, στην Ξάνθη, στον Λαγκαδά, στον Βόλο και στην Καρδίτσα. Ταυτόχρονα οι βιομήχανοι και οι έμποροι καπνού έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κηρύσσοντας λόκ άουτ. Στις 9 Μαΐου ξεκινά γενική απεργία στη Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετέχουν και άλλοι κλάδοι σε ένδειξη συμπαράστασης στους καπνεργάτες. Οργανώνονται συλλαλητήρια και πορείες, ενώ η Χωροφυλακή προσπαθεί να εμποδίσει τους διαδηλωτές να κατευθυνθούν προς το Διοικητήριο (το κτίριο που στεγάζεται σήμερα η γραμματεία Μακεδονίας Θράκης).

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από τη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Εγνατίας, όπου το συνδικάτο των αυτοκινητιστών είχε στήσει οδόφραγμα. Οι αυτοκινητιστές προσπάθησαν να απελευθερώσουν συνάδελφό τους που είχε συλληφθεί και η χωροφυλακή απάντησε με πυροβολισμούς. Σκοτώθηκε ο Τάσος Τούσης. Ο νεκρός μεταφέρεται πάνω σε μια πόρτα από διαδηλωτές που κατευθύνονται προς το Διοικητήριο και οι ταραχές γενικεύονται.



Ο απολογισμός είναι 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Την επομένη, οι κηδείες των θυμάτων μετατρέπονται με μαζικές διαδηλώσεις. Στις 11 Μαΐου κηρύσσονται απεργίες διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις της χώρας και στις 13 Μαΐου πανελλαδική απεργία. Η αναταραχή τερματίζεται την επομένη, με σημαντικές υποχωρήσεις από την πλευρά των καπνεμπόρων, ενώ το κράτος υπόσχεται να χορηγήσει συντάξεις στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο θρήνος της μητέρας πάνω από το νεκρό γιο της, απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό και ενέπνευσε τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο, στο έργο «Επιτάφιος».

Τον Ιούλιο ξεσπούν νέες απεργίες και μετά τη δημοσίευση του διατάγματος, το οποίο καθιστά υποχρεωτική την διαιτησία σε κάθε περίπτωση εργατικής διαφοράς, τα συνδικάτα κηρύσσουν γενική πανελλαδική απεργία για τις 5 Αυγούστου του 1936.

Με αφορμή την απεργία αυτή, ο Ιωάννης Μεταξάς ζητά από τον τότε βασιλιά Γεώργιο Β” την αναστολή των άρθρων του Συντάγματος, που προστατεύουν τις ατομικές ελευθερίες και στις 4 Αυγούστου επιβάλλει δικτατορία.

Οι συγκεντρώσεις και οι απεργίες απαγορεύονται και επιβάλλεται κρατικός έλεγχος στα συνδικάτα. Λίγους μήνες αργότερα, στις 7 Απριλίου του 1937, με τον Αναγκαστικό Νόμο 606/1937 το καθεστώς καθιερώνει την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου σαν «Εβδομάδα Εργατικής Αλληλεγγύης» και την 1η Μαΐου σαν «Ημέρα Εορτασμού της Εργασίας».

Ο νόμος προβλέπει, μεταξύ άλλων, ηθικές αμοιβές σε εργαζόμενους αλλά και σε εργοδότες, οι οποίοι θα κριθούν από τους υπευθύνους της Εργατικής Εστίας αν έχουν προσφέρει στην βελτίωση της εθνικής παραγωγής, «ώστε να απονέμονται αι προσήκουσαι τιμαί εις την εργασίαν εν τη εθνική ιδεολογική και πραγματική αυτής έννοια λαμβανομένης».

Οι αμοιβές απονέμονται την 1η Μαΐου παράλληλα με οργανωμένες εκδρομές εργαζομένων στην ύπαιθρο και πολιτιστικές εκδηλώσεις στα εργατικά κέντρα. Επιβάλλεται, επίσης, ειδική εισφορά στους εργοδότες προς την Εργατική Εστία, πέντε δραχμών ανά μισθωτό, προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες για τις δραστηριότητες αυτές.

Η Πρωτομαγιά στην Κατοχή

Το 1942 και το 1943 τα παράνομα συνδικάτα επιχειρούν να σπάσουν τις απαγορεύσεις των αρχών κατοχής με μικρές κινητοποιήσεις σε ορισμένους κλάδους, όπως τα μηχανουργεία, με συμβολικούς κυρίως στόχους.

Η πρωτομαγιά του 1944 θα καταγραφεί στη συλλογική μνήμη, όχι λόγω των εργατικών κινητοποιήσεων, αλλά εξαιτίας ενός τρομερού εγκλήματος, το οποίο συνδέεται, με την «Εργατική Πρωτομαγιά».

Στις 27 Απριλίου του 1944 διμοιρία του 8ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ Πελοποννήσου σκοτώνει, σε ενέδρα στον δρόμο Μολάων Σπάρτης στη Λακωνία, τον Γερμανό στρατιωτικό διοικητή Πελοποννήσου, στρατηγό Φράντς Κρεχ και τρεις άνδρες της συνοδείας του. Σε αντίποινα, ο στρατός κατοχής αποφάσισε «την εκτέλεση 200 κομμουνιστών, καθώς και την εκτέλεση όλων των ανδρών που θα συλλαμβάνονται μεταξύ Μολάων και Σπάρτης».



Παρά τις προσπάθειες των οργανώσεων του ΕΑΜ και του αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού για τη διάσωσή τους, η απόφαση υλοποιήθηκε και οι εκτελέσεις των 200 έγιναν την 1η Μαΐου στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Από αυτούς, οι 170 ήταν πρώην κρατούμενοι των φυλακών της Ακροναυπλίας και οι 30 πρώην εξόριστοι από την Ανάφη, που είχαν συλληφθεί για «κομμουνιστική δράση» πριν από την Κατοχή. Ανάμεσά τους πολλά συνδικαλιστικά στελέχη και ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Στέλιος Σκλάβαινας.

Ο δήμος Καισαριανής οργανώνει κάθε χρόνο σειρά εκδηλώσεων, για να τιμήσει τα θύματα της ομαδικής εκτέλεσης. Ο αριθμός των εκτελεσμένων στη Λακωνία τις ίδιες μέρες δεν έχει εξακριβωθεί με βεβαιότητα, υπολογίζεται πάντως στους 100.

Η πρώτη ανοικτή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά μετά τον πόλεμο γίνεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο, σχεδόν αμέσως μετά τα Δεκεμβριανά. Μετά τη λήξη του Εμφυλίου πολέμου, ο εορτασμός γίνεται με πολλές δυσκολίες, κυρίως σε κλειστούς χώρους, καθώς υπάρχουν σοβαροί περιορισμοί στις δημόσιες συναθροίσεις και την πολιτική δράση. Οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ διορίζονται από τα δικαστήρια, τακτική που θα συνεχισθεί έως τη Μεταπολίτευση και σε ορισμένες περιπτώσεις μετά από αυτήν.

Με την κήρυξη της δικτατορίας των συνταγματαρχών, στις 21 Απριλίου του 1967, επιβλήθηκε ο στρατιωτικός νόμος και απαγορεύτηκε κάθε συγκέντρωση.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, στις 15 Απριλίου του 1968, το καθεστώς καθιερώνει την Πρωτομαγιά ως αργία με τον Αναγκαστικό Νόμο 380/68. Σύμφωνα με το πρώτο άρθρο του νόμου, η πρωτομαγιά μπορεί να κηρύσσεται υποχρεωτική αργία με απόφαση του υπουργού Απασχόλησης, διαφορετικά εντάσσεται στις προαιρετικές αργίες.

Ο πρώτος εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, σε συνθήκες νομιμότητας θα γίνει τον Μάιο του 1975. Η 1η Μαίου συνέπιπτε με τη Μεγάλη Παρασκευή και η διοίκηση της ΓΣΕΕ με το Εργατικό Κέντρο, όρισαν σαν ημέρα του εορτασμού τις 9 Μαΐου. Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το δημαρχείο της Αθήνας και ήταν ιδιαίτερα μαζική. Ανάλογη συγκέντρωση έγινε και στη Θεσσαλονίκη μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της Πόλης.

Από το 1976 η συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην Αθήνα, πραγματοποιείται στο Πεδίο του “Αρεως μπροστά από το κτίριο της ΓΣΕΕ.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΟΚ! Παραγράφηκαν τα αδικήματα της Λίστας Λαγκάρντ;

Μεγάλος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση αποτελεί η πολύκροτη Λίστα Λαγκάρντ την οποία χθες το βράδυ η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου επεχείρησε να  ανοίξει εκ νέου σε μια προσπάθεια καταλογισμού ευθυνών και συγκέντρωσης άδηλων πόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr νομικοί κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως «για τη συντριπτική πλειονότητα των κατόχων τραπεζικών λογαριασμών που περιλαμβάνονται στη λίστα, τα αδικήματα έχουν παραγραφεί».

Αρκετοί μάλιστα καταθέτες είναι και με το νόμο… πτωχοί καθώς τα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις που τους είχαν σταλεί κατά το παρελθόν χαρακτηρίστηκαν από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων ως ανεπίδεκτα είσπραξης.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βροχή οι δημεύσεις περιουσιακών στοιχείων σε φοροφυγάδες…

Ανακάλυψαν άνεργους, συνταξιούχους και επιχειρηματίες με εκατομμύρια αδήλωτες καταθέσεις

Ανεργοι, ανεπάγγελτοι, συνταξιούχοι περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στη λίστα των εκατομμυριούχων υπόπτων για φοροδιαφυγή που έχουν καταρτίσει οι οικονομικοί εισαγγελείς, οι οποίοι και εξέδωσαν αποφάσεις για τη δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων, δηλαδή τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους και τις τραπεζικές τους θυρίδες. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επιχείρηση κατά της φοροδιαφυγής και κατά της διαφθοράς που ολοκληρώθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς Παν. Αθανασίου, Ι. Δραγάτση και Γαλ. Μπρη, από την οποία ευελπιστούν ότι θα εισρεύσει χρήμα στα δημόσια ταμεία.

Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των ελεγχόμενων για φοροδιαφυγή προσέφυγε κατά της απόφασης για δήμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους στο Εφετείο, πλην όμως οι περισσότερες αποφάσεις του Εφετείου ήταν απορριπτικές για τους ενδιαφερόμενους. Ετσι ολοκληρώθηκε η δήμευση της περιουσίας τους, ενώ ταυτόχρονα κλήθηκαν όλοι να δικαιολογήσουν τη διαφορά με τα όσα είχαν δηλώσει στην εφορία με τα ποσά που βρέθηκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Η πρώτη απόφαση για δήμευση περιουσιών υπόπτων για φοροδιαφυγή εξεδόθη στις 9 Ιανουαρίου 2015 (δηλαδή πριν από τις εκλογές) και η τελευταία, που αφορά έναν επιχειρηματία, μόλις προχθές στις 29 Απριλίου 2015.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι εισαγγελείς όταν πραγματοποίησαν έλεγχο στον τραπεζικό λογαριασμό της Α. Κ. (σ.σ. τα πλήρη ονόματα των υπόπτων για φοροδιαφυγή βρίσκονται στη διάθεσή του «Βήματος») που δήλωνε άνεργη και ανεπάγγελτη και ανακάλυψαν ότι είχε καταθέσεις 97 εκατ. ευρώ. Το περίεργο στην υπόθεση αυτή είναι ότι η εν λόγω κυρία δήλωνε στη φορολογική της δήλωση επί τρία συνεχή χρόνια 15 εκατ. ευρώ και ενώ εμφανιζόταν άνεργη, ουδείς την ήλεγξε πού τα βρήκε και εάν έκρυβε και άλλα ποσά.

Ο έμπορος Μ. Κ. είχε δηλώσει την περίοδο 1996 -2015 2,5 εκατ. ευρώ και του βρήκαν αδήλωτες καταθέσεις 36 εκατ. ευρώ. Μία άλλη, η Δ. Μ. που εμφανίστηκε ως νοικοκυρά, δήλωσε στην εφορία 7 εκατ. ευρώ, αλλά βρήκαν στους τραπεζικούς της λογαριασμούς 23 εκατ. ευρώ και καλείται τώρα να τα δικαιολογήσει. Εως ότου μπορέσει να τα δικαιολογήσει έχουν δημευθεί όλα τα περιουσιακά της στοιχεία. Ο έμπορος Ι.Μ. δήλωσε 1,4 εκατ. ευρώ, του βρήκαν 34 εκατ. ευρώ. Ενας άλλος συνταξιούχος από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης είχε δηλώσει στην περίοδο 1996 -2007 4 εκατ. ευρώ και του βρήκαν 12,1 εκατ. ευρώ. Μία ολόκληρη (γνωστή) οικογένεια, δηλαδή πατέρας, μητέρα και δύο κόρες δήλωναν όλοι μαζί στην εφορία 5 εκατ. ευρώ και βρήκαν σε κοινό λογαριασμό τους 60 εκατ. ευρώ. Ενας άλλος ανεπάγγελτος Μ.Π. δήλωνε 10 εκατ. ευρώ από το 2007 (και ουδείς τον είχε ενοχλήσει). Βρήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς 40 εκατ. ευρώ. Ενας φαρμακοποιός από την Αθήνα, δήλωνε εισόδημα 1 εκατ. ευρώ και βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του 10 εκατ. ευρώ. Η νοικοκυρά Ε.Σ. δήλωνε εισόδημα 35.000 ευρώ και βρέθηκαν σε λογαριασμό της στην τράπεζα 7 εκατ. ευρώ. Δύο αδέλφια, ιδιωτικοί υπάλληλοι (κατά δήλωσή τους) δήλωναν 10 εκατ. ευρώ, βρέθηκαν σε κοινό λογαριασμό 18 εκατ. ευρώ. Μία άλλη κυρία με ασυνήθιστο επάγγελμα (κάτι σαν ρυμουλκός εσωτερικών υδάτων) προσπαθεί ακόμα να δικαιολογήσει τα 18 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς της. Η τελευταία δήμευση περιουσιακών στοιχείων έγινε μόλις προχθές σε γνωστό επιχειρηματία (Α. Κ.), ο οποίος κλήθηκε να δικαιολογήσει ένα ποσό αρκετών εκατομμυρίων που βρέθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό του. Συνολικά στους τελευταίους τρεις μήνες οι οικονομικοί εισαγγελείς εξέδωσαν αποφάσεις για 29 δημεύσεις περιουσιών υπόπτων για φοροδιαφυγή. Ο έλεγχος συνεχίζεται.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΔΗΓΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΘΑ ΑΝΘΗΣΕΙ…

Βοηθήστε να εξαπλωθεί η ανάγκη για την κίνηση της ελευθερίας… Τα εκατομμύρια που βοηθούν ας συνεργαστούν με ακόμη περισσότερα εκατομμύρια για την επιτάχυνση του στόχου…

Ο Πόλεμος του Μέλλοντος –


 Το Μυστικό Πεπρωμένο της Ανθρωπότητας Αποκαλύπτεται


         



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπό την εποπτεία των Αρχών έξι παιδόφιλοι

Διευρύνεται ο κατάλογος με τους παιδόφιλους, που έχουν τεθεί κάτω από εποπτεία της αρμόδιας Αρχής, ώστε να μην επαναλάβουν τα ίδια αδικήματα, ούτε και να εργοδοτούνται σε χώρους όπου υπάρχουν παιδιά.

Από τα τρία άτομα που υπήρχαν πρόσφατα, σύντομα θα τεθούν στον σχετικό κατάλογο άλλα τρία, γεγονός που δείχνει και την αύξηση των υποθέσεων. Η Αρχή Εποπτείας που συστάθηκε στη βάση του νέου νόμου, που ψήφισε η Βουλή για πάταξη της παιδοφιλίας, παρακολουθεί την κατάσταση και σύμφωνα με μέλος της, όταν υπάρχει καταδίκη, ζητείται από το δικαστήριο η έγκριση ώστε να τεθεί υπό εποπτεία.

Οι τρεις κατάδικοι, που θα τεθούν τις επόμενες ημέρες υπό εποπτεία, εκτίουν ποινές φυλάκισης. Λειτουργός της Νομικής Υπηρεσίας πήρε έγκριση από τον Γενικό Εισαγγελέα και θα ζητήσει την έκδοση δικαστικού διατάγματος εποπτείας τους, όπως προβλέπεται από τον σχετικό νόμο. «Φιλελεύθερος» της Πρωτομαγιάς




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΔΥΤΙΚΟΥ… «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

1) Ήταν ένα πρωινό αρχές Σεπτεμβρίου και το Παρίσι είχε πάρει ήδη την φθινοπωρινή του όψη. Ο σταθμός του μετρό, στην Plaz de la Nation, ακόμα δεν είχε πολύ μεγάλη κίνηση.

Ανέβηκε στον συρμό για να πάει στην Σχολή. Από τις επόμενες στάσεις άρχισε να ανεβαίνει πολύς κόσμος, κυρίως εργάτες και υπάλληλοι που πήγαιναν στις δουλειές τους. Όλοι ήταν σιωπηλοί και βλοσυροί. Νόμιζες πως ένα σκοτεινό σύννεφο, όπως ήταν και ο παριζιάνικος καιρός, σκέπαζε τις όψεις τους. Αυτός κάθονταν σε μια καλή θέση δίπλα στο παράθυρο κοντά στην πόρτα.

Σε μια στάση και ενώ όλες οι θέσεις ήταν ήδη κατειλημμένες, ανέβηκε μια Γαλλίδα αφρικάνικης καταγωγής που ήταν μάλλον στο τελευταίο στάδιο της εγκυμοσύνης. Φαίνονταν καταβεβλημένη και το πρόσωπο της ήταν λίγο ιδρωμένο παρά του ότι δεν έκανε ζέστη. Κοίταξε γύρω του. Όλοι ήταν απασχολημένοι στον κόσμο τους και οι πιο πολλοί διάβαζαν εφημερίδα ή κανένα βιβλίο. Ξανακοίταξε την Νέγρα που προσπαθούσε με δυσκολία να πιαστεί από κάποιο σιδερένιο στύλο ενώ έδειχνε πως ζαλίζονταν έτοιμη να σωριαστέι στο πάτωμα. Ένοιωσε πολύ άσχημα. Σηκώθηκε αυθόρμητα και της προσέφερε την θέση του. Εκείνη τον κοίταξε έκπληκτη. Ήταν κάτι που δεν το περίμενε. Κάποιοι γύρισαν και τον κοίταξαν περίεργα, μάλλον εχθρικά.

Η Νέγρα αφού του είπε τρεις φορές μερσί, κάθισε ανακουφισμένη μην πιστεύοντας ακόμα στην χειρονομία του. Κάποιος πιο πέρα ψιθύρισε, «Il est fou» ! Δεν το «χώνεψε» πως ένας λευκός σηκώθηκε για να καθίσει μια Νέγρα, στο Παρίσι, στο κέντρο της… «Ενωμένης Ευρώπης»! Και ύστερα σου λένε πως οι Έλληνες είναι…ρατσιστές!

2) Εκείνο το καλοκαίρι το Παρίσι είχε γεμίσει από Γιαπωνέζους τουρίστες. Παντού όπου πηγαίνεις συναντούσες Γιαπωνέζους που είχαν πάντα μαζί τους μια φωτογραφική μηχανή φωτογραφίζοντας τα πάντα. Νόμιζες πως η φωτογραφική μηχανή ήταν ένα κομμάτι από το σώμα τους, σαν κάποιο χέρι ή πόδι. Αυτά τα «γιαπωνέζικα μηχανάκια» είχαν τότε κατακτήσει όλη την Ευρώπη. Εκείνο το πρωινό έκανε πραγματικά πολύ ζεστή και περπατούσε δίπλα στον Σηκουάνα πηγαίνοντας προς της Σχολή. Ήδη οι Γιαπωνέζοι είχαν ξεχυθεί με κατεύθυνση προς την Notre Dame.

Ξαφνικά ένας απελπισμένος νέος ανέβηκε πάνω σε μια γέφυρα δείχνονται πως θέλει να αυτοκτονήσει. Πλησίασε να δει τι γίνεται. Οι Γιαπωνέζοι αμέσως μαζεύτηκαν σαν τα μυρμήγκια που οσμίζονται κάποιο φαί και σαν τρελοί έβγαζαν αμέτρητες φωτογραφίες ενθουσιασμένοι για το «λαβράκι» που είχαν πιάσει. Ο επίδοξος αυτόχειρας κοιτούσε με σκοτεινό βλέμμα το κενό. Ο Ρωμιός αισθάνθηκε πραγματικά άσχημα καθώς έβλεπε πως οι Γιαπωνέζοι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να απαθανατίσουν την σκηνή και μάλιστα φαίνονταν πως επιθυμούσαν με αγωνία να πηδήξει στο κενό. Μονό που δεν τον προέτρεπαν με τις φωνές τους! Τα κλικ των μηχανών τους είχαν πάρει φωτιά ενώ τα πρόσωπα τους κοιτούσαν με μεγάλη ένταση.

Σε μια στιγμή και ενώ άρχισαν να ακούγονται τα τσιρίγματα των σειρήνων από τα περιπολικά που πλησίαζαν, ο νέος τελικά έκανε ξαφνικά το απελπισμένο άλμα . Οι Γιαπωνέζοι άρχισαν να χοροπηδάνε ενθουσιασμένοι καθώς είχαν καταγράψει την όλη σκηνή. Μια ανθρώπινη ζωή για μερικές εκατοντάδες φωτογραφικά κλικ! Ένοιωσε ένα σφίξιμο στο στομάχι του αλλά ευτυχώς ο νέος την γλύτωσε με μερικά τραύματα.

3) Τους θερινούς μήνες είχε πιάσει δουλειά σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο στην Κρήτη προσπαθώντας να βγάλει λίγα λεφτά για να συνεχίσει τις σπουδές του. Έρχονταν τότε πολλοί τουρίστες, κυρίως Γερμανοί και άλλοι Σκανδιναβοί. Εκείνη την μέρα είχε φτάσει ένα μεγάλο γκρουπ Φιλανδών τουριστών. Ήταν όλοι τους καλοθρεμμένοι και τα πρόσωπα τους πρόδιδαν καλοπέραση καθώς έπρεπε να ήταν υψηλών εισοδημάτων. Μιλούσαν φωναχτά, αδιαφορώντας αν ενοχλούσαν τους άλλους και οι περισσότεροι ήταν χαρακτηριστικά παχύσαρκοι και κοκκινωποί.

Το βράδυ πριν πιάσει την βάρδια έκανε μια μικρή βόλτα στην παραλία του Αγίου Νικόλαου, εκείνο το πανέμορφο λιμάνι της Κρήτης. Καθώς γύριζε για να πιάσει δουλειά, κοντά στο ξενοδοχείο διέκρινε κάποιες σιλουέτες ξαπλωμένες στο έδαφος. Έτρεξε και πλησίασε κοντά να δει τι συνέβαινε. Οι σιλουέτες βρωμούσαν κρασί και μπύρα. Ήταν αναίσθητοι ενώ κάποιοι μιλούσαν ακαταλαβίστικα μέσα σε μια ζωώδη κατάσταση. Με έκπληξη κατάλαβε ότι ήταν από το γκρουπ των Φιλανδών τουριστών.

Είχαν πιεί ένα ποτάμι από αλκοόλ και τώρα ξαπλώνονταν σαν ζώα στο έδαφος ημιαναίσθητοι. Ήταν και πολλών κιλών και αυτό δυσκόλευε το έργο της… ανάσυρσης τους. Ένας από αυτούς είχε ξεσπάσει σε ένα θορυβώδες παραλήρημα που έμοιαζε με κλάμα και γοερές κραυγές. Πριν από χρόνια στην πανέμορφη Κρήτη.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr
πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θετικός σε κάνναβη ο Γκιστ του ΠΑΟ

Ο Τζέιμς Γκιστ ήταν μεταξύ εκείνων που έδωσαν δείγμα στο ντόπινγκ κοντρόλ, μετά τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Απόλλωνα, στις 5/4 και βρέθηκε θετικός στη χρήση ινδικής κάνναβης. Η ποινή που έχει επιβληθεί σε παρόμοια περιστατικά (χωρίς να υπάρχει προηγούμενη ποινή), ξεκινά από 30 ημέρες και φτάνει τις 40, από τη δειγματοληψία. Οι 30 ημέρες εκπνέουν τη Δευτέρα 4/5 και άρα αν είναι αυτή η ποινή, θα χάσει μόνο το ματς με τον Ολυμπιακό.

Εδώ θα πρέπει να σας πούμε ότι ανάλογα με την ποσότητα, αλλά και τον πρότερο βίο (να θυμίσουμε ότι ο Γκιστ είχε τιμωρηθεί κατά τη θητεία του στη Φενέρμπαχτσε, με τρεις μήνες, για τη χρήση της ίδιας ουσίας) η ποινή μπορεί να φτάσει και τους 6 μήνες, έως τον ένα χρόνο, εξ ου και οι "πράσινοι" δήλωσαν πως επιφυλάσσονται για το μέλλον της σχέσης τους με τον Αμερικανό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Όπως μας πληροφόρησε το ΕΣΚΑΝ, ο αθλητής Τζέιμς Γκιστ κατά την πρώτη εξέταση του δείγματος που έδωσε στον έλεγχο που υποβλήθηκε μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Απόλλωνα Πάτρας, στις 5 Απριλίου 2015, βρέθηκε θετικός στη χρήση ινδικής κάνναβης.

Μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης του δείγματος και να τελεσιδικήσει η υπόθεση, όπως ορίζουν οι κανονισμοί και οι νόμοι έτσι κι εμείς, ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην οποιαδήποτε ενέργεια.

Τέλος, είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού, μέσα σε φίλαθλα και κόσμια πλαίσια, θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας στον αγώνα του Σαββάτου (2/5) στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό".






πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χιλή: Καπνός και τέφρα μετά τη νέα έκρηξη του ηφαιστείου Καλμπούκο

Για τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα το ηφαίστειο Καλμπούκο της Χιλής εξερράγη εκτοξεύοντας στάχτες και μια πελώρια στήλη καπνού, αναγκάζοντας τις αρχές να κηρύξουν «κόκκινο συναγερμό».

«Όπως προβλεπόταν, ήρθε και η τρίτη έκρηξη του ηφαιστείου Καλμπούκο. Κόκκινος συναγερμός», έγραψε στο Twitter η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Ορυχείων (Sernageomin).

Οι ηφαιστειολόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι η ενεργοποίηση του ηφαιστείου μπορεί να διαρκέσει πολλές εβδομάδες. Γύρω στο μεσημέρι τοπική ώρα, από τον κρατήρα του Καλμπούκο εκτοξεύτηκαν στάχτες ενώ η περιοχή καλύφθηκε από πυκνό καπνό.


Οι Αρχές διέταξαν την απομάκρυνση όλων των κατοίκων σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από το ηφαίστειο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1.300 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Σαντιάγκο. Στη ζώνη κοντά στο ηφαίστειο οι αρχές κατέβαλαν προσπάθειες τις τελευταίες ημέρες για να αφαιρεθεί το παχύ στρώμα στάχτης που έπεσε σε δρόμους και σπίτια.
Η τέφρα από το Καλμπούκο την περασμένη εβδομάδα έφτασε μέχρι την Αργεντινή και την Ουρουγουάη, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν πολλές πτήσεις από και προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απαγόρευση άσκησης επαγγέλματος σε 3 διαιτητές για δωροδοκία – δωροληψία

Την απαγόρευση άσκησης επαγγέλματος στους Κώστα Ιωαννίδη, Γιάννη Κάμπαξη και Αποστόλη Αμπάρκιολη αποφάσισαν εισαγγελέας και ανακριτής, μετά την απολογία των τριών διαιτητών ενώπιον του ανακριτή, Γιώργου Ανδρεάδη.

Οι τρεις διαιτητές βαρύνονται με την κατηγορία της δωροδοκίας – δωροληψίας, και απολογήθηκαν στον ανακριτή για την υπόθεση δράσης εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Σημειώνεται ότι ακόμα τρεις διαιτητές της Super League έχουν κληθεί από τον ανακριτή προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, και έχουν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για τον Ηλ. Σπάθα για τον αγώνα Ξάνθη – Παναθηναϊκός (3-1) που έγινε πέρυσι, και το φετινό Αστέρας Τρ. – Ολυμπιακός (0-0), τον Αθ. Γιάχο για τον τελικό κυπέλλου 2013 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρ., και τον Αλ. Δημητρόπουλο για το παιχνίδι Παναχαϊκή – Ολυμπιακός (1-1) για το κύπελλο το 2012.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εντολοδόχος της NSA η Γερμανία – Κατασκόπευε Γάλλους και Ευρωπαίους

Αποκαλύψεις, σύμφωνα με τις οποίες το Βερολίνο συνεργαζόταν με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), κατασκοπεύοντας υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έρχονται τώρα στο φως εκθέτοντας τη Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία μέχρι πρότινος εξέφραζε τη δυσαρέσκειά της για παρόμοιες τακτικές της NSA απέναντι σε Γερμανούς αξιωματούχους.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν κατασκοπεύσει υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Γαλλίας όπως και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για λογαριασμό της NSA.

«Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών (BND) βοήθησαν την NSA να διενεργήσει πολιτική κατασκοπεία», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα και προστίθεται ότι οι υποκλοπές συνομιλιών «υψηλόβαθμων αξιωματούχων του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, του προεδρικού μεγάρου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» πραγματοποιήθηκαν από τον σταθμό υποκλοπών στο Μπαντ Άιμπλινγκ, στην Βαυαρία.

Σημειώνεται ότι η γερμανική αντιπολίτευση έχει ήδη κατηγορήσει την κυβέρνηση πως δήλωνε ψευδώς ότι έχει άγνοια σχετικά με κατασκοπείες από την NSA σε γραπτή απάντηση που έδωσε στις 14 Απριλίου στην κοινοβουλευτική ομάδα του αριστερού κόμματος Die Linke.

Η γερμανική κυβέρνηση τότε αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή, με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ, να δηλώνει πως «είναι ψευδής η κατηγορία ότι η κυβέρνηση δεν είπε την αλήθεια».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σχετικά ότι περιμένει από τις γερμανικές αρχές να ξεδιαλύνουν την υπόθεση, ενώ ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε ότι προτίθεται να μιλήσει ενώπιον βουλευτικής επιτροπής σχετικά με τις πρακτικές της NSA.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!