EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ζήστε την επανάσταση στην εκτύπωση!

Μοιάζει με laser,λειτουργεί σαν laser αλλά… κοστίζει τα μισά! Ο λόγος για τον εκτυπωτή Officejet Pro X576dw της HP ο οποίος φέρνει την επανάσταση στον χώρο των εκτυπωτών παρέχοντας σας ποιότητα, ταχύτητα και οικονομία! Είναι ιδανικός τόσο για μεγάλες όσο και για μικρές επιχειρήσεις. Τυπώνει έως και 70 σελίδες ανά λεπτό ενώ σε αυτόν μπορούν να είναι συνδεδεμένοι μέχρι και 15 χρήστες.  Σας προσφέρει τους ταχύτερους χρόνους επιτραπέζιας εκτύπωσης στον κόσμο – που σημαίνει ότι η επιχείρησή σας όχι απλά θα ανταποκρίνεται, αλλά θα θέσει νέους ρυθμούς. Εκτυπώστε έως και 6.000 σελίδες ανά μήνα.

Οι συσκευές HP inkjet με εκτύπωση σε όλο το πλάτος της σελίδας (page-wide), σημαντικές ταχύτητες, ποιότητα εκτύπωσης και δυνατότητες διαχείρισης χαρτιού, θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν οι πελάτες την τεχνολογία inkjet.

Όσοι δοκίμασαν τον εκτυπωτή της HP εντυπωσιάστηκαν. H πρότυπη τεχνολογία εκτύπωσης HP παράγει χιλιάδες ομοιόμορφες σταγόνες μελάνης, με σταθερή ταχύτητα και κίνηση, δημιουργώντας με συνέπεια ακριβείς εικόνες και κείμενα. Τα αυθεντικά δοχεία μελάνης HP παράγονται από ειδικά παρασκευασμένες χρωστικές που αποδίδουν υψηλά κορεσμένα χρώματα και πιο βαθύ μαύρο, με ανθεκτικότητα στις κηλίδες, το νερό και τους μαρκαδόρος επισήμανσης.

Ποιότητα και οικονομία

Οι αυθεντικές μελάνες HP παράγονται από ειδικά παρασκευασμένες χρωστικές που αποδίδουν υψηλά κορεσμένα χρώματα και πιο βαθύ μαύρο, με ανθεκτικότητα στις κηλίδες, το νερό και τους μαρκαδόρους επισήμανσης.

Εκτυπώστε με έως και το μισό κόστος ανά σελίδα σε σύγκριση με τους laser χωρίς να θυσιάζετε την ποιότητα. Οι περισσότεροι εκτυπωτές HP Officejet χρησιμοποιούν έως 50% λιγότερη ενέργεια από τους έγχρωμους laser6, και με προηγμένες λύσεις διαχείρισης ροής εργασίας στη διάθεσή σας, θα δείτε επίσης σημαντική μείωση στο κόστος συστημάτων πληροφορικής σας.
Γιατί να συμβιβάζεστε με λιγότερα όταν μπορείτε να τα έχετε όλα;




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιχειρείν… οικονομικά!

Το να ξεκινήσεις μια καινούργια επιχείρηση σε περίοδο κρίσης έχει σίγουρα ρίσκο. Το σημαντικότερο ίσως για να πετύχετε, είναι να διατηρήσετε χαμηλά τα έξοδα της επιχείρησης σας. Το δεύτερο, είναι να δημιουργήσετε έναν χώρο, επαρκώς εξοπλισμένο, που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της επιχείρησης σας.

«Ποιότητα και οικονομία δεν πάνε μαζί» λέει η λογικά, κάτι που ωστόσο καταρρίπτεται αφού η ανάγκη των καιρών δημιούργησε οικονομικά προϊόντα που μπορούν να γίνουν ο καλύτερος σύμμαχος ενός επιχειρηματία. Ο υπολογιστής HP ProDesk 400 G1 Series είναι ένα παράδειγμα χαμηλού κόστους- υψηλής απόδοσης. Προσφέρει επεκτάσιμες επιλογές επιτραπέζιου υπολογιστή που ικανοποιούν τις καθημερινές επαγγελματικές σας ανάγκες, προσφέροντας αρκετό χώρο για ανάπτυξη.

Ελαχιστοποιώντας το συνολικό κόστος κτήσης αποτελεί μια έξυπνη επένδυση εφόσον διαθέτει Windows 8.1 και επεξεργαστή Intel® Core™ i5-4570 4ης γενιάς, με ισχυρό chipset και μνήμη. Η μέγιστη ασφάλεια και η προστασία των δεδομένων και των συσκευών εξασφαλίζονται με το HP Client Security, το οποίο περιλαμβάνει το HP Trust Circles για πρόσβαση στα αρχεία μόνο από εξουσιοδοτημένες χρήστες.

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χρειάζονται ευελιξία και δύναμη σε χαμηλότερη τιμή, η HP έχει αναπτύξει τη σειρά μικρών επιτραπέζιων υπολογιστών PRODESK 600. Η PRODESK διαθέτει Intel Shark Bay Q85 chipset και επεξεργαστή Intel® Core™ i5-4590T 4ης γενιάς που διατίθενται έως και με δυνατότητες απομακρυσμένης διαχείρισης της Intel. Το Prodesk 600 Mini PC, απευθύνεται επίσης και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που τις αφορά η ασφάλεια, εφόσον διαθέτει: HP Client Security, HP BIOSphere, HP Drive Encryption και το Microsoft Security Essentials για επιπλέον ξεγνοιασιά.

Ξεκινήστε την επιχείρηση σας σήμερα με τα προϊόντα του αύριο!





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα αύριο και την Κυριακή

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας
θα πραγματοποιηθούν αύριο, από τις 8 το πρωί, λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Παράλληλα, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν και την Κυριακή και συγκεκριμένα από 08.00 έως 12.30, λόγω της διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου Αγώνα Δρόμου.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

– Λεωφόρος Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ Βασ. Όλγας και Συγγρού, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

– Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ της Βασ. Όλγας και της Πανεπιστημίου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 04.00 έως 14.00.

– Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

– Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

– Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

– Σόλωνος, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

– Πλατεία Ομονοίας.

– Πλατεία Συντάγματος.

– Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

– Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ της Λεωφ. Αλεξάνδρας και της πλατείας Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

– Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ της Λεωφ. Αλεξάνδρας και της Αγίου Μελετίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 08.45 έως 10.30.

– Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Πετμεζά και τη Λεωφ. Αμαλίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

– Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Συγγρού.

– Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

– Αραβαντινού, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

– Ησιόδου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

– Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κολωνού και της πλατείας Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

– Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της πλατείας Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

– Ανώνυμη οδός (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.

– Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.

– Μονή Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Βασ. Σοφίας.

– Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της.

– Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.

– Τσόχα, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Βασ. Σοφίας.

– Λεωφόρος Βουλιαγμένης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τιμολέοντος και Αρδηττού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθ. Διάκου.

– Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ Βουλιαγμένης και Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

– Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ Βασ. Όλγας και Β. Αλεξάνδρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

– Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ Βασ. Αλεξάνδρου και Φειδιππίδου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

– Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ Βασ. Κων/νου και Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, πλην της οδού Παπαδιαμαντοπούλου. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 08.15 έως 13.00.

– Λεωφόρος Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ Πανόρμου και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Βασ. Σοφίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

– Λεωφόρος Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, πλην των οδών Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη.

– Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαγοράς και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λεωφ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

– Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Μεσογείων και Βασ. Σοφίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λεωφ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων από την Ημιμαραθώνια διαδρομή, κατά τις ώρες που τα τμήματα αυτής, θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων, εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:

– Λεωφόρος Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους.

– Λεωφόρος Αλεξάνδρας – Χαρ. Τρικούπη.

– Πατησίων – Κοδριγκτώνος.

– Πατησίων – Στουρνάρα.

– Βασ. Σοφίας – Ηρώδου Αττικού (μόνο για τα οχήματα της Πυροσβεστικής).

– Βασ. Σοφίας – Ριζάρη (μόνο για τα οχήματα του ΕΚΑΒ).

– Βασ. Σοφίας – Παπαδιαμαντοπούλου.

– Βασ. Σοφίας – Ρηγίλλης (μόνο για οχήματα της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ).

– Βασ. Σοφίας – Μαρασλή (μόνο για τα οχήματα του ΕΚΑΒ).

– Βασ. Κων/νου – Ριζάρη.

– Βασ. Κων/νου – Βασ. Γεωργίου.

– Βασ. Κων/νου – Βασ. Σοφίας.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιους ιδιοκτήτες ΙΧ «καίει» ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης

Η αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης θα είναι 30% και αναμένεται «να χτυπήσει» όσους έχουν ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άνω των 1.928 κυβικών, είτε πρόκειται για ακριβά μοντέλα αυτοκινήτων είτε όχι.

Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης λοιπόν για τα αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβικών και παλαιότητας ως και 10 ετών αυξάνεται από 10% ως και 13%. Ετσι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες μετά τις αυξήσεις φωτιά στα τέλη θα δουν τώρα νέα αύξηση στους φόρους. Η αδικία όπως λένε ιδιοκτήτες ΙΧ είναι πως θα έρθει ίδια αύξηση στο φόρο για ένα αυτοκίνητο αξίας 15.000 και ένα αυτοκίνητο αξίας 50.000 ευρώ.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λήμνος: Νέα τροποποίηση στα δρομολόγια του «Νήσος Μύκονος» λόγω Πρωτομαγιάς

Τροποποιούνται εκ νέου τα δρομολόγια του πλοίου «Νήσος Μύκονος» εν όψει της Πρωτομαγιάς και της απεργίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Σύμφωνα λοιπόν με το ταξιδιωτικό γραφείο «Pravlis Travel», το πλοίο θα αναχωρήσει από Πειραιά προς Λήμνο την Πέμπτη 30/04 στις 23.45 το βράδυ με άφιξη στο λιμάνι της Σάμου (Βαθύ) στις 10.40 το πρωί της 1η Μαΐου, όπου θα παραμείνει μέχρι 02/05 στις 00:05.

Το δρομολόγιο διαμορφώνεται στη συνέχεια ως εξής:

Χίος – Μυτιλήνη 02/05/15 στις 03.00 τα ξημερώματα.
Μυτιλήνη – Λήμνος 02/05/15 στις 07.00 το πρωί.
Λήμνος – Καβάλα 02/05/15 στις 11.50 το πρωί.





Πηγή: limnosfm100.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η αστυνομία στις ΗΠΑ αντιμέτωπη με 300 εκατ. όπλα!

Η αμερικανική αστυνομία ευθύνεται κάθε χρόνο για 400 «δικαιολογημένους φόνους», σύμφωνα με το FBI. Και σ'αυτούς περιλαμβάνονται μόνο οι φόνοι όσων διαπράττουν ένα έγκλημα.

Η αναφορά αυτών των φόνων είναι εθελοντική, άρα ο πραγματικός αριθμός πρέπει να είναι μεγαλύτερος. Για λόγους σύγκρισης, από τον Μάρτιο του 2012 ως τον Μάρτιο του 2013 οι αστυνομικοί στην Αγγλία και την Ουαλλία χρησιμοποίησαν τα όπλα τους τρεις φορές και δεν σκότωσαν κανέναν.

Αυτές οι συγκρίσεις, βέβαια, είναι σχετικές, επισημαίνει ο Economist. Η αμερικανική αστυνομία λειτουργεί σε μια χώρα με 300 εκατομμύρια όπλα και μια εγκληματικότητα έξι φορές μεγαλύτερη από εκείνη της Γερμανίας. Τα τελευταία χρόνια, η αστυνομία της Νέας Υόρκης κλήθηκε να αντιμετωπίσει κατά μέσο όρο 200.000 επεισόδια με όπλα κάθε χρόνο, πυροβόλησε 28 ανθρώπους και είδε να πυροβολούνται έξι αστυνομικοί (οι περισσότεροι επέζησαν). Παρά τους μεγάλους τίτλους των εφημερίδων, είναι μια από τις πιο συγκρατημένες αστυνομίες της Αμερικής.

Οι αστυνομίες που πυροβολούν ευκολότερα λειτουργούν σε μικρότερες πόλεις όπου ζουν λιγότεροι δημοσιογράφοι. Ο Πίτερ Μόσκος από το John Jay College επινόησε έναν τρόπο να τις αξιολογήσει, συσχετίζοντας τις φορές που χρησιμοποιεί η αστυνομία τα όπλα της με τον αριθμό των φόνων σε μια πόλη. Με βάση αυτό το κριτήριο, πρώτες έρχονται οι Ρίβερσαϊντ, Σαν Ντιέγκο και Σακραμέντο στην Καλιφόρνια και ακολουθούν οι Τουσόν και Φοίνιξ στην Αριζόνα.





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

O OΜΙΛΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓIA TON ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (OΠEK) ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ CIA ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


 


 Οι εκσυγχρονιστές ή μεταρρυθμιστές σοσιαλδημοκράτες:     Στελέχη όπως ο Κώστας Σημίτης. Ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και διανοούμενοι που ανήκαν στα μεσαία και ανώτερα στρώματα πίστευαν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας και σε μία γενικά μετριοπαθή και σοσιαλδημοκρατική πολιτική."


Ο εκσυγχρονισμός -αυτή καθ' αυτή η έννοια- ηχεί θετικά ....κυρίως μετά την "επικοινωνιακή επιβολή" της -από τα ΜΜΕ- ως βασικού πολιτικού μοχλού ανάπτυξης ....των κλεπτοκρατικών κυβερνήσεων Σημίτη.

Όμως στο ΠΑΣΟΚ (κ.α κόμματα) ....ανάλογα με την πολιτική συγκυρία και τα συμφέροντα, ο όρος "Εκσυγχρονισμός"
 χρησιμοποιήθηκε παραπλανητικά  ....γιατί όχι μόνο δεν πέτυχε τα εξ' ορισμού αυτονόητα, αλλά "στήριξε" -στο όνομα της ανάπτυξης- την διαφθορά, την διαπλοκή, το πλιάτσικο και εν τέλει την οικονομική καταστροφή της χώρας και την φτωχοποίηση εκατομμυρίων Ελλήνων.

Τα παραπάνω -λίγο πολύ- είναι γνωστά ....ίσως αυτό που δεν γνωρίζουμε ....είναι ότι ο "Εκσυγχρονισμός" -ως ΠΑΣΟΚικός όρος και περιεχόμενο- "εμφανίστηκε" στην εποχή του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ" ....με οργανωμένη μορφή το 1991!  ....και κορύφωση στην εποχή Σημίτη.

Τότε ιδρύθηκε ο ΟΠΕΚ όχι του πετρελαίου αλλά της απάτης και της προδοσίας της χώρας!

Από σχετική ανάρτηση του 2011 διαβάζουμε:

"Ο κ. Γ. Στουρνάρας με τους κ.κ,  Κ. Σημίτη, Γ. Βερνίκο, Ε. Βενιζέλο, Μ. Χρυσοχοϊδη, Τ. Γιαννίτση, Σ. Κοσμίδη, Β. Ράπανο, Ν. Χριστοδουλάκη, Ρ. Σωμερίτη, κ.α, στον «ΟΠΕΚ» !…

Κάποιοι φαίνεται μυρίστηκαν   «μαύρο χρυσό» στην κρίση, ….με μαλ...ες -κατ’ αυτούς- εργαζόμενους, ανήμπορους συνταξιούχους, γονατισμένους μικροεπιτηδευματίες και χρεωμένους μικροϊδιοκτήτες στην Ελλάδα και κάνουν πολιτικοκοινωνική «ε(σ)ώριξη» ύποπτων ιδεολογημάτων και φόβου….για λογαριασμό του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου και «ο ….νοών, νοήτω».
Φαίνεται ότι είναι ακόμα «ζωντανός» -ο οργανισμός-  αφού:   Η «Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η  (Σε Γενική Συνέλευση Ο.Π.Ε.Κ. – Κατάθεση υποψηφιοτήτων)» –είχε γίνει για-  «Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011 και ώρα 19.00, ….με ημερήσια διάταξη….
Ο Πρόεδρος Β. Θ. Ράπανος,  Ο Γραμματέας Π. Κ. Ιωακειμίδης."

Στο όνομα του "Εκσυγχρονισμού" με αρχιερέα τον αρχιπροδότη Σημίτη, έγινε το μεγαλύτερο Πλιάτσικο (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΌ, ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ) στην ιστορία της Χώρας.

ΥΣΤΕΡΑ ΗΡΘΕ Ο ΓΑΠ Ο ΠΑΠΑΔΗΜ(Ι)ΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΑΝ



Ο ΓΑΠ στον ΟΠΕΚ (Λείπει ο Μάρτης;...)


ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΡΧΙΚΑ Ο ΡΑΠΑΝΟΣ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΟΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  
ΠΑΠΑΔΗΜ(Ι)ΟΣ, ΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ...

ΤΥΧΑΙΟ;


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δύο δις ευρώ σε δέκα μέρες από την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων χρεών

Από τα συνολικά 77 δισεκατομμύρια ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών, τα 60 δις ανήκουν σε 6.500 μεγαλοοφειλέτες

Ποσό που αγγίζει τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ κατάφερε να συγκεντρώσει η ρύθμιση - «εξπρές», για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών με γενναία διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων, μέσα σε δέκα ημέρες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ρύθμιση, διαφορετική από αυτή των 100 δόσεων, που ενεργοποιήθηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η οποία συζητείται στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της βουλής.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, εξήγησε πως, για να «αποφύγουμε το βραχνά του χρέους, θα πρέπει να πληρώσουν και οι "μεγάλοι"».

Συγκεκριμένα, η Νάντια Βαλαβάνη σημείωσε ότι από τα συνολικά 77 δισεκατομμύρια ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών, τα 60 δις ανήκουν σε 6.500 μεγαλοοφειλέτες, «για τους οποίους δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια. Ειδικά για όσους μπορούν να πληρώσουν, αλλα δεν το κάνουν».

Μάλιστα, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι από τους 240.000 οφειλέτες που έσπευσαν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, οι 72 εμφανίζουν χρέη μεγαλύτερα του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ακόμα, η Νάντια Βαλαβάνη συμπλήρωσε πως «ο κατάλογος με τους 72 περιλαμβάνει ναυτιλιακές εταιρείες του Αιγαίου και θυγατρικές συστημικών τραπεζών».




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Της γραφειοκρατίας το ανάγνωσμα – Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης καταδίκασε νεκρό για ρευματοκλοπή

Μια παράξενη υπόθεση εκδικάστηκε σε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης καθώς η απόφαση ήταν καταδικαστική για τον 46χρονο άνδρα που κατηγορούνταν για ρευματοκλοπή και ο οποίος στο μεταξύ πέθανε!

Παρότι ο συνήγορός του ενημέρωσε σχετικά το δικαστήριο, η δίκη προχώρησε. Ο εκλιπών είχε συρθεί πριν από έναν χρόνο στα δικαστήρια από τη ΔΕΗ, ενώ ήταν άνεργος και πατέρας τριών παιδιών, που τρέφονταν από τα συσσίτια, κατηγορούμενος ότι έκλεψε ρεύμα από τη χελώνα της ΔΕΗ. Σύμφωνα με το seleo.gr

Η υπόθεση είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, όταν ο 46χρονος τότε είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο με την κατηγορία της ρευματοκλοπής. Στο πλευρό του στάθηκαν κάτοικοι και φορείς από τους Νέους Επιβάτες, όπως και ο δήμος Θερμαϊκού, γνωρίζοντας τα πολλά προβλήματα που είχε λόγω της οικονομικής κρίσης και πως ο ίδιος αναζητούσε δουλειά, βρίσκοντας περιστασιακά μεροκάματα. Τελικά ύστερα από δύο αναβολές η υπόθεση του 46χρονου είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί χθες από το μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Παρότι στο πινάκιο ήταν η προτελευταία, ο συνήγορός του Χρήστος Μπακέλλας, που τον είχε εκπροσωπήσει και τις άλλες δύο φορές, όταν η εκδίκαση αναβλήθηκε, ενημέρωσε από το πρωί το δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος έχει πεθάνει και επιχειρεί να βρει, για να προσκομίσει στις δικαστικές αρχές, το πιστοποιητικό θανάτου.

Γι’ αυτό το λόγο ζήτησε να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης, προκειμένου στην επόμενη δικάσιμο, που θα οριζόταν, να προσκομιστεί το πιστοποιητικό και να κλείσει η δικογραφία. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής και, όταν η υπόθεση έφτασε στη σειρά της, καταδίκασε ερήμην το νεκρό κατηγορούμενο, επιβάλλοντας μάλιστα σε βάρος του ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή!

Στο δικαστήριο επίσης δεν εμφανίστηκε κανένας από τους μάρτυρες υπεράσπισης του άτυχου 46χρονου, παρότι είχαν δηλωθεί στην πρώτη δίκη, προφανώς γνωρίζοντας ότι ο άνθρωπος είχε πεθάνει. Μάλιστα μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης ήταν ο τότε αντιδήμαρχος Γιάννης Τσακμάκας, ενώ ο δήμος την περίοδο εκείνη είχε ανακοινώσει ότι κάλυπτε τα έξοδα υπεράσπισης του τρίτεκνου ανέργου στο δικαστήριο. «Πέθανε πριν από δύο εβδομάδες ξαφνικά», επιβεβαίωσαν στη «Μ» παράγοντες του δήμου Θερμαϊκού, που γνώριζαν την κατάσταση της οικογένειας.

Η δίκη

Ο άτυχος άνεργος είχε συλληφθεί από την αστυνομία στα μέσα Μαρτίου 2014 ύστερα από μήνυση της ΔΕΗ, που τον κατηγόρησε για ρευματοκλοπή. Η σύλληψή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην κοινωνία των Νέων Επιβατών. Η οικογένεια τρεφόταν στα συσσίτια, ενώ αρκετοί κάτοικοι και ειδικά δύο δημοτικοί υπάλληλοι ήταν κοντά της φροντίζοντας να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης.

Mετά τη σύλληψή του ο 46χρονος είχε παραπεμφθεί στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο, ενώπιον του οποίου κατέθεσε ο υπάλληλος της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι ο άνεργος έκλεβε… διαρκώς ενέργεια από τη δημόσια επιχείρηση, την οποία κοστολόγησε για εννέα ημέρες σε… 150 ευρώ! Η κατάθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο ακροατήριο για την αναλγησία που επέδειξε η ΔΕΗ, καθώς και για τον παράλογο, όπως τονίστηκε, υπολογισμό του κόστους ρεύματος. Μάλιστα από το ακροατήριο είχαν ακουστεί αποδοκιμασίες κατά του υπαλλήλου της ΔΕΗ.

Οι ισχυρισμοί της ΔΕΗ αμφισβητήθηκαν και επισήμως από την υπεράσπιση του τρίτεκνου ανέργου. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε πως συνελήφθη για ρευματοκλοπή μιας ημέρας, που αντιστοιχούσε στο… εξωφρενικό ποσό των 7 ευρώ! Τελικά η δίκη δεν είχε ολοκληρωθεί τότε, καθώς το δικαστήριο έκρινε πως ήταν αναρμόδιο, παραπέμποντας την υπόθεση στο μονομελές πλημμελειοδικείο. «Η κατάσταση είναι άσχημη. Δούλευα και σε υπηρεσίες σεκιούριτι και σε διάφορες δουλειές, όμως δεν υπάρχει τίποτε», είχε πει τότε στη «Μ» ο άνεργος, ευχαριστώντας τους κατοίκους των Νέων Επιβατών για την υποστήριξή τους. Τραγωδία: Ακόμη και στο θάνατο έψαχναν χρήματα

Η περιπέτεια της οικογένειας όχι μόνον δεν τελείωσε μετά την υπόθεση της ρευματοκλοπής αλλά και μετά το θάνατό του. Μετά τη σύλληψη του 46χρονου η επίσης άνεργη σύζυγός του αναγκάστηκε -με τη συναίνεσή του- να μεταναστεύσει στη Γερμανία και ο ίδιος έμεινε μόνος του με τα τρία ανήλικα παιδιά τους. Λόγω της ανάγκης να βρίσκει περιστασιακές δουλειές άφηνε ορισμένες φορές τα παιδιά μόνα τους, κάτι το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών και τα παιδιά φιλοξενούνται σε ίδρυμα.

Πριν από λίγο καιρό η γυναίκα του επέστρεψε από τη Γερμανία και άρχισαν οι προσπάθειες επανασύνδεσης της οικογένειας. «Νοίκιασαν ένα καλό σπίτι στους Νέους Επιβάτες, η κοπέλα είχε κάποια χρήματα από τη δουλειά, αγόρασαν έπιπλα και ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν πάλι τη ζωή τους και να πάρουν τα παιδιά στο σπίτι, όμως ένα πρωί πριν από δύο εβδομάδες ο άνθρωπος δεν ξύπνησε», περιέγραψε στη «Μ» κάτοικος των Νέων Επιβατών, που εξεπλάγη, όταν πληροφορήθηκε ότι ο 46χρονος καταδικάστηκε, ενώ είναι νεκρός. Ακόμη όμως και μετά το θάνατό του τα προβλήματα δεν σταμάτησαν.

Παρότι συγγενείς του από την Πέλλα ανέλαβαν να μεταφερθεί η σορός στον τόπο καταγωγής του, για να ταφεί, η αναγκαιότητα προσωρινής μεταφοράς στην ιατροδικαστική υπηρεσία για τη διενέργεια νεκροτομής οδήγησε τη σύζυγο σε άλλο οικονομικό αδιέξοδο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάστηκε να επιστρατευτούν οι υπηρεσίες του δήμου, που χορήγησαν δωρεάν αυτοκίνητο για τη μεταφορά της σορού και την ολοκλήρωση των διαδικασιών.





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι μάθημα διδάσκει ο Γιάννος Παπαντωνίου στο Πανεπιστήμιο του Πακιστάν;

Μετά από μια… λαμπρή καριέρα ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας, ο Γιάννος Παπαντωνίου που κατάφερε να συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τα πλέον δυσώδη σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ και κατά πολλούς, (πάρα πολλούς), ίσως θα έπρεπε να πίνει τον καφέ του παρέα με τον Άκη, o άνθρωπος με το χαμόγελο απεγνωσμένου ασφαλιστή και σοσιαλιστής με τις γραβάτες των χιλιάδων ευρώ, είπε να μην κρατήσει όλη τη σοφία για τον ελληνικό λαό και τον εαυτό του αλλά να τη μεταλαμπαδεύσει και σε άλλους λαούς, αλαργινούς, αποφασίζοντας να διδάξει οικονομικά σε Πανεπιστήμιο του Πακιστάν !

Ήδη και σύμφωνα με… ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του ereportaz, μαθαίνει στους Πακιστανούς φοιτητές πώς αύριο ως υπουργοί μπορούν να κατακλέβουν τα δημόσια ταμεία χωρίς να τσαλακώνουν το Armani τους, με την επόμενη ενότητα να είναι «πώς να ξεχνάς 1,3 εκατ. ευρώ σε μια τράπεζα του εξωτερικού».

Το πιο δύσκολο όμως μάθημα που έχει να τους διδάξει είναι «πώς να σε φτύνουν και συ να λες πως βρέχει»… Αλλά σίγουρα θα τα καταφέρει, καθώς, ειδικά σε αυτό, ο Γιάννος έχει πολλά διδακτορικά…




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απορροφήθηκε η ΣΙΔΕΝΟΡ από τη Viohalco SA

Την έναρξη της διαδικασίας για τη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση της Σιδενόρ Συμμετοχών από την Viohalco, αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την 29 Απριλίου 2015, τα διοικητικά συμβούλια της Viohalco SA (Viohalco) και της Σιδενόρ Εταιρία Συμμετοχών ΑΕ (Σιδενόρ Συμμετοχών), εταιρειών συμμετοχών χωρίς παραγωγική δραστηριότητα, προέκριναν τη συγχώνευση των δύο εταιρειών ως τη βέλτιστη ενδεδειγμένη τεχνική λύση για την άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση των βιομηχανικών εταιρειών και εργοστασίων παραγωγής χαλυβουργικών προϊόντων της Σιδενόρ Συμμετοχών που λειτουργούν στην Ελλάδα και την υποστήριξή τους σε βάθος χρόνου, μέσω της ευχερέστερης πρόσβασης που θα διασφαλίσει, απλοποιημένο πλέον, το νέο εταιρικό σχήμα στην εγχώρια και στη διεθνή αγορά χρήματος και κεφαλαίων.

«Η συγχώνευση εξυπηρετεί την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης και μακροπρόθεσμης υποστήριξης με κεφάλαια που θα αντληθούν εκτός Ελλάδος των εργοστασίων παραγωγής χαλυβουργικών προϊόντων που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη και στον Αλμυρό Μαγνησίας.









ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχεται νέα αξιολόγηση, «ξεσπιτώνονται» εφοριακοί, rotation στις εφορίες

Μεγάλες παρεμβάσεις και ανατροπές στο δημόσιο και ειδικά στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Σε συνεργασία με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που, όπως όλα δείχνουν, αναβαθμίζεται σε βραχίονα της κυβερνητικής πολιτικής, προωθείται σειρά μέτρων και αλλαγών όπως:

– Νέο μοντέλο Αξιολόγησης των Δημοσίων υπαλλήλων

– Κώλυμα εντοπιότητας στους διορισμούς εφοριακών, όπως ισχύει για τους δικαστές

– Επανασύσταση της Οικονομικής Επιθεώρησης στο υπουργείο Οικονομικών

– Καταγραφή της δημόσιας ακίνητης περιουσίας

Μετά από συνάντηση που είχε στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο κ.Βαρουφάκης έκανε λόγο για την «αρχή μίας αγαστής συνεργασίας με το υπουργείο» και προανήγγειλε πως «θα κάνουμε πολλές συναντήσεις» τονίζοντας πως «έχουμε ανάγκη τον κύριο Ρακιντζή για μια πιο χρηστή και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών του υπουργείου και δημοσίου».

Προσδιόρισε μάλιστα τις μεγάλες ανατροπές που συζήτησαν και δεσμεύτηκε πως θα προωθήσουν άμεσα στην κυβέρνηση, με τη μορφή νομοσχεδίων. Συγκεκριμένα:

– Δημιουργία νέου συστήματος πραγματικής αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, σε αντιδιαστολή με την μορφή αξιολόγησης που είχε επιλέξει η προηγούμενη κυβέρνηση.

– Νέο σύστημα τοποθέτησης εφόρων που θα εμποδίζει την δημιουργία επιλήψιμων σχέσεων με τις τοπικές κοινωνίες και την αγορά. Προτείνεται μεταξύ άλλων και πρόταση για να τεθεί κώλυμα εντοπιότητος στους εφοριακούς, όπως ισχύει και τους δικαστικούς.

– «Ανακύκλωση» (rotation) εφοριακών και τελωνειακών, μετά την πάροδο κάποιου ευλόγου χρονικού διαστήματος.

– Νέο μοντέλο για την επανασύσταση της Οικονομικής Επιθεώρησης, που καταργήθηκε πέρυσι και θα αναλάβει τον διαχειριστικό έλεγχο του δημοσίου.

– Χαρτογράφηση της δημόσιας περιουσίας με στόχο την αξιοποίηση της, όπως για πιθανή δημιουργία μίας Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Για όλα αυτά τα θέματα αναλαμβάνει δράση μία μικτή επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών και της ΓΕΔΔ.

Ο κύριος Ρακιντζής από πλευράς του έκανε λόγο για μία προσπάθεια απαλλαγής της δημόσιας διοίκησης από «βαρίδια», για εγκαθίδρυση αξιοκρατίας και για να αποδώσουν καλύτερα το κράτος και η οικονομία.

Ειδικά για το θέμα της δημόσιας Περιουσίας, ο κύριος Ρακιντζής είπε πως τα εθνικά κληροδοτηματα αποτιμώντας σε περίπου 10 δισ. ενώ οι Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου διαχειρίζεται πολλαπλάσιας αξίας ακίνητη περιουσία, αλλά πρέπει η κυβέρνηση να καθορίσει τις χρήσεις και τους σκοπούς που θα επιλέξει για την αξιοποίησή της.






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο 13% ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης και από 3% έως 5% ο φόρος διαμονής σε νησιά

Κάρτα για όλες τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ, ειδικό φόρο διαμονής από 3% εως 5% σε ξενοδοχεία από 3 αστέρια και άνω και αύξηση κατά 3% του πολυτελούς φόρου διαβίωσης είναι ορισμένα από τα μέτρα που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης και θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες.

Το οικονομικό επιτελείο πραγματοποιεί τις τελευταίες ώρες αγώνα ταχύτητας προκειμένου να ολοκληρώσει τον κρίσιμο κατάλογο μέτρων που θα παρουσιαστεί στο Εurogroup της 11ης Μαίου ώστε να ξεκλειδώσει η πολυπόθητη δόση.

Οι προωθούμενες ρυθμίσεις στοχεύουν στην αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απαίτηση των δανειστών στην αύξησή του ενώ όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές «το πολυνομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα».

Όπως αποκάλυψε ήδη από χθες το protothema.gr ο κατάλογος των μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη θα περιλαμβάνει:

– Ηλεκτρονική κάρτα για όλες τις συναλλαγές ανω των 70 ευρώ σε νησιά άνω των 3.100 κατοίκων

– Ειδικό φόρο διαμονής κατά την τουριστική περίοδο (Απρίλιος – Οκτώβριος) για συγκεκριμένο αριθμό διανυκτερεύσεων, συγκεκριμένες περιοχές και συγκεκριμένα καταλύματα (σ.σ. πιθανότατα από ξενοδοχεία 3ων αστέρων και άνω).

Σύμφωνα με πληροφορίες στο προσχέδιο αναφέρεται ότι ο φόρος διαμονής θα εφαρμοστεί σε νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων όπου ισχύει ο μειωμένος φορολογικός συντελεστής 6% ως εξής:

Α) σε ξενοδοχεία 3 αστέρων 3% ειδικός φόρος
Β) σε ξενοδοχεία 4 αστέρων 4%
Β)σε ξενοδοχεία 5 αστέρων 5%

«Ανοικτό» ζήτημα παραμένει ο καθορισμός του αριθμού διανυκτερεύσεων. Πάντως, ορισμένοι υπερυπουργοί που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις διαφωνούν με το παραπάνω προσχέδιο και ζητούν να εξαιρεθούν από τον ειδικό φόρο τα καταλύματα 3ων αστέρων.

– Ειδική πρόβλεψη ώστε η μη απόδοση ΦΠΑ να θεωρείται κακούργημα
– Διάταξη που θα προβλέπει την πλήρη αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων
– Προστασία πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας εως 200.000 ευρώ από πλειστηριασμούς.
– Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων»
– Αύξηση του συντελεστή από 10% στο 13% για το φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Το μέτρο θα αφορά αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες.
– «Μπόνους» για τους συνεπείς φορολογουμένους που θα καταχωρούν τις αποδείξεις τους σε ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής.
– Κίνητρα για επαναπατρισμό κεφαλαίων.
– Επικαιροποιημένο κατάλογο εταιριών και περιοχών προς ιδιωτικοποίηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατάλογος δεν θα περιλαμβάνει περιπτώσεις για τις οποίες το ΣτΕ έχει ήδη απορρίψει όπως η πώληση της ΕΥΔΑΠ. Πιθανότατα θα προβλέπεται ποσοστό πώλησης (για παράδειγμα 51%-49% ή 60%-40%) ώστε το Δημόσιο να διατηρεί ποσοστά ιδιοκτησίας.

Επίσης, η ρύθμιση θα ικανοποιεί εν μέρει την βούληση της κυβέρνησης να διοχετεύει μέρος των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις για την στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων.

Πάντως, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ανοικτά ζητήματα, εκφράζουν όμως την αισιοδοξία τους ότι θα κλείσουν με θετικό πρόσημο για την κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες.

Αναφορικά με τον φόρο επι των τηλεοπτικών διαφημίσεων, κυβερνητικές πηγές εξηγούν ότι δεν χρειάζεται να νομοθετήσουν καθώς υπάρχει ήδη νόμος που τον «πάγωναν» οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τροπολογίες. Σημειώνουν ωστόσο ότι ο συγκεκριμένος φόρος θα επεκταθεί και στις διαφημίσεις των ηλεκτρονικών ΜΜΕ πιθανότατα με τροπολογία που θα κατατεθεί σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια. Εξηγούν δε ότι με μικρότερα νομοσχέδια ή τροπολογίες θα «κλείσουν» μια σειρά από εκκρεμότητες που δεν θα προλάβουν να ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεκάδες έκτακτες προσγειώσεις μέσα σε μια ημέρα εξ αιτίας προβληματικής εφαρμογής των iPad

Αφάνταστη ήταν η ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες της American Airlines αλλά και τεράστια η οικονομική ζημιά για την ίδια την εταιρεία της οποίας δεκάδες πτήσεις αναγκάστηκαν την Τρίτη να προσγειωθούν  μόλις λίγα λεπτά από την απογείωσή τους, εξ αιτίας ενός προβλήματος σε… apllication των iPad τα οποία υπάρχουν στα πιλοτήρια και μέσα στα οποία βρίσκονται καταχωρημένοι οι χάρτες των πτήσεων.

Μπροστά στην ελαχιστοποίηση των εξόδων και την μεγιστοποίηση του κέρδους, η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία αποφάσισε, αντί για ντοσιέ με τους χάρτες να χρησιμοποιούνται από τους κυβερνήτες τα iPads, λόγω του μικρότερου βάρους το οποίο με τη σειρά του σημαίνει μικρότερη κατανάλωση καυσίμων για το ίδιο το αεροσκάφος, λογική βασισμένη στην λεγόμενη «οικονομία κλίμακας»…


iPad-EFB-American-Airlines-cockpitΩστόσο, το απρόβλεπτο μικρό bag που εμφανίστηκε στην εφαρμογή αυτή τη συγκεκριμένη μέρα, ήταν αρκετό ώστε να οδηγήσει τα αεροσκάφη πίσω στους αερολιμένες αποχώρησης, κάνοντας παράλληλα τους επιβάτες έξαλλους καθώς δεν μπορούν να διανοηθούν πώς είναι δυνατόν, μια ολόκληρη πτήση να εξαρτάται από ένα iPad με το οποίο θα μπορούσε να παίζει και ένα μικρό παιδί…
Αξίζει να σημειωθεί πως, η AA ισχυρίζεται πως από το 2013 που έχει αντικαταστήσει όλους τους όγκους χαρτιών από τα πιλοτήρια με tablets, εξοικονομεί «σε ετήσια βάση καύσιμα τουλάχιστον 1,2 εκατ. δολαρίων».

Η εταιρεία ζήτησε συγνώμη από τους χιλιάδες επιβάτες της, δήλωσε πως βρίσκεται σε φάση διερεύνησης για το όλο μείζον ζήτημα που ανέκυψε ενώ πιλότοι είπαν στο BBC πως έπρεπε οπωσδήποτε να επιστρέψουν οι πτήσεις ώστε τα αεροσκάφη να βρουν και πάλι Wi-Fi και να διορθώσουν το error του συγκεκριμένου λογισμικού του iPad.


πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!