EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΕΦΕΤ: Ανάκληση πλαστικής κουτάλας και παιδικού πλαστικού μπολ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος, "Kουτάλα με τρύπες", στο οποίο διαπιστώθηκε η μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών σε ποσότητα που υπερβαίνει τα νομοθετημένα όρια για τη χρήση του σε επαφή με τρόφιμα.

Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία "Bosfor HOUSEWARE", προέλευσης Τουρκίας, με αριθμό παρτίδας Lot: 28062014 και αριθμό γραμμοκώδικα 8693395006331. Επίσης, στη συσκευασία αναγράφεται ο κωδικός BSF633.

Επιπλέον, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, προέβη σε έλεγχο παιδικού πλαστικού μπολ, το οποίο διαπιστώθηκε, μέσω εργαστηριακών δοκιμών από το Γενικό Χημείο του Κράτους ότι δεν πληροί τους όρους για τη χρήση που προορίζεται, με επιπτώσεις στην ασφάλεια των τροφίμων, διότι κατά τη δοκιμή μετανάστευσης σε προσομοιωτές τροφίμων παρατηρήθηκαν αποκολλήσεις της πλαστικής διακοσμητικής επίστρωσης τόσο στο εσωτερικό (βυθό) όσο και στο χείλος του μπολ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το παιδικό μπολ, με την εμπορική ονομασία "Μπολ πλαστικό ζούγκλα" και αριθμό παρτίδας Lot NO:RA 1401 - 04.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα διακινήθηκαν από την ελληνική εταιρεία "JUMBO S.A.".

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την επιχείρηση την άμεση ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα χρησιμοποιήσουν.







ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απορρίπτεται η πρόταση για ανακοστολόγηση διαγνωστικών εξετάσεων που πρότεινε ο ΕΟΠΥΥ

Με απόλυτο τρόπο απέρριψε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος την πρόταση του ΕΟΠΥΥ για ανακοστολόγηση των διαγωνστικών εξετάσεων. Συγκεκριμένα η επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντό έχει ως εξής:

Απαντώντας στο υπ΄αριθμ.πρωτ. οικ.13120/7.4.2015 έγγραφό σας με θέμα: «Αποστολή πρότασης ανακοστολόγησης διαγνωστικών εξετάσεων στον Π.Ι.Σ», με το οποίο μας ζητάτε παρατηρήσεις, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα κάτωθι:

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 17.4.2015, αλλά και μετά από εισήγηση των Οργανώσεων στις οποίες κοινοποιείται, απορρίπτουμε την πρόταση περί ανακοστολόγησης των ιατρικών πράξεων, θεωρώντας της ως ένα οριζόντιο μέτρο, το οποίο πλήττει ουσιαστικά τη λειτουργία των Ιδιωτικών Εργαστηρίων και Κέντρων, αλλά και έχει επιπτώσεις στην περίθαλψη των ασφαλισμένων.

Η πλήρης κοστολόγηση από το ΚΕ.Σ.Υ. όλων των ιατρικών πράξεων και εξετάσεων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τα δημογραφικά δεδομένα, αποτελεί τη λύση, η οποία θα πρέπει να προχωρήσει και μέσα από την οποία ο ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να προβεί στις αναγκαίες του ενέργειες.




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ισπανία: Πυρκαγιά σε πλοίο - Διασώθηκαν οι επιβαίνοντες

Έπλεε ανοιχτά της Μαγιόρκα - Σώοι οι 160 επιβάτες - Συμπτώματα δηλητηρίασης σε μέλη του πληρώματοςΠυρκαγιά ξέσπασε στο επιβατικό πλοίο «Sorrento» της εταιρίας Transmediterranea, ενώ έπλεε σε απόσταση 20 μιλίων από την Μαγιόρκα.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα δόθηκε η εντολή εκκένωσης των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε δεύτερο σκάφος που έσπευσε να βοηθήσει.

Σώοι είναι οι 160 επιβάτες, ενώ τέσσερα μέλη του 46μελούς πληρώματος παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης αφού εισέπνευσαν καπνό.



Η πυρκαγιά ξέσπασε στο τέταρτο κατάστρωμα και στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλα σημεία του πλοίου, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που την προκάλεσαν.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν πλοία της ισπανικής ακτοφυλακής σε συνεργασία με την ιταλική ακτοφυλακή.

Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν το πλοίο να έχει τυλιχτεί σε καπνούς.





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εξαρθρώθηκε εγκληματική σπείρα που «ξάφριζε» εταιρίες & καταστήματα στα Βόρεια και Νότια προάστια Αττικής

Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, που διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές σε βάρος εταιριών και καταστημάτων σε περιοχές των νοτίων και βορείων προαστίων της Αττικής, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου.

Η εγκληματική σπείρα θεωρείται υπεύθυνη για τουλάχιστον 30 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, ενώ το οικονομικό όφελος των δραστών από τις παράνομες δραστηριότητές τους υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 210.000 ευρώ σε μετρητά και το ποσό των 150.000 ευρώ σε αξία κλαπέντων αντικειμένων.

Αναλυτικότερα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αρχών, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25, 27, 28 και 36 ετών, οι οποίοι το τελευταίο εξάμηνο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και διέπρατταν μεθοδικά και οργανωμένα κλοπές σε βάρος εταιριών και καταστημάτων. Μάλιστα, οι δράστες στοχοποιούσαν κυρίως εταιρίες εντός των οποίων πιθανολογούσαν την ύπαρξη χρηματοκιβωτίου.

Η σπείρα δρούσε με «επαγγελματικό» τρόπο, διαθέτοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό και λαμβάνοντας ιδιαίτερες προφυλάξεις και μέτρα ώστε να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός της.

Οι δράστες κινούμενοι με διαφορετικά οχήματα, ιδιόκτητα ή ενοικιαζόμενα, εντόπιζαν γραφεία εταιριών ή μεγάλα καταστήματα και τα έθεταν σε παρακολούθηση, για να συλλέξουν τις απαραίτητες πληροφορίες και να σχεδιάσουν τον τρόπο δράσης τους.

Όταν έφτανε η ημέρα που είχαν αποφασίσει να «χτυπήσουν», οι δράστες προσέγγιζαν το στόχο τους μεμονωμένα, με διαφορετικά οχήματα, τα οποία στάθμευαν σε κοντινή απόσταση και σε διαφορετικές θέσεις. Ο ένας εκ των συνεργών παρέμενε εκτός του κτιρίου για να φυλάει «τσίλιες» και οι άλλοι εισέρχονταν στην εταιρία και άμεσα εξουδετέρωναν τα συστήματα συναγερμού, με την αποκοπή των τηλεφωνικών καλωδίων και τη χρήση ηλεκτρονικής συσκευής απενεργοποίησης σημάτων κινητής τηλεφωνίας.



Παράλληλα, και προκειμένου να προφυλαχτούν από τις κάμερες, αφαιρούσαν τα καταγραφικά μηχανήματα κλειστού κυκλώματος που διέθεταν οι εταιρίες.

Για τις διαρρήξεις των γραφείων και των χρηματοκιβωτίων χρησιμοποιούσαν φιάλες οξυγόνου και προπανίου, επαγγελματικά τρυπάνια, κόφτες, φακούς και διάφορα ειδικά διαρρηκτικά εργαλεία. Έφεραν δε μαζί τους ενδύματα και υποδήματα προκειμένου να αλλάζουν μετά από κάθε επιχείρηση.

Ενδεικτικό του «επαγγελματικού» τρόπου δράσης τους είναι ότι προ της αποχώρηση τους, ψέκαζαν με ειδικό υγρό τις επιφάνειες που είχαν έρθει σε επαφή ώστε να μην είναι δυνατή η εύρεση και επεξεργασία βιολογικού υλικού.

Στη συνέχεια οι δράστες έφευγαν μεμονωμένα και συναντιόντουσαν σε μεγάλη απόσταση για το διαχωρισμό και τη διανομή των κλοπιμαίων.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και σε έρευνα στα σπίτια και στα οχήματα τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– Το χρηματικό ποσό των 10.720 ευρώ και 500 δολάρια Η.Π.Α.
– Πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τιμαλφή, ρολόγια κλπ.
– Μία συσκευή απενεργοποίησης σημάτων κινητής τηλεφωνίας ( jammer )
– Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, γάντια, κουκούλες κ.α.
– Πέντε (5) φιάλες οξυγόνου και προπανίου.
– Δύο (2) οχήματα Ι.Χ.Ε

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν τριάντα (30) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και ενδεικτικά τεχνικής εταιρίας, κοσμηματοπωλείου, εταιρίας πώλησης μηχανών καφέ, δισκογραφικής εταιρίας και εταιρίας υπολογιστών στο Νέο Ψυχικό, δύο (2) ναυτιλιακών εταιριών στη Γλυφάδα, εταιρίας παιχνιδιών στην Κηφισιά, εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στο Χολαργό και στην Αργυρούπολη, φαρμακευτικής εταιρίας στην Παλλήνη κλπ.



Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και είχαν εκτίσει ποινές φυλάκισης.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όχι στην άκρατη απελευθέρωση του ιατρικού λειτουργήματος λένε οι γιατροί

Η άκρατη απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος θα φέρει περισσότερα προβλήματα στην λειτουργία τόσο του λειτουργήματος όσο και των ιατρείων ειδικά της περιφέρειας λένε τώρα οι γιατροί και απαντούν με επιστολή τους στον υπουργό υγείας κ. Π. Κουρουμπλή. Η επιστολή έχει ως εξής:

Μετά την συνάντηση του Προεδρείου του Π.Ι.Σ. την οποία είχαμε την 27η Μαρτίου 2015 συζητήθηκε το θέμα της άκρατης απελευθέρωσης του ιατρικού επαγγέλματος, το οποίο έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία ιατρείων και εργαστηρίων, ιδιαίτερα της περιφέρεια και των νησιωτικών περιοχών.

Μετά από το αίτημά μας, συζητήσαμε τροποποίηση της ανάλογης εγκυκλίου της εφαρμογής του Ν.3919/2011, και σύμφωνα και με τη δική σας επιθυμία προς τακτοποίηση των ανωτέρω ζητημάτων και της αποστολής από τον Π.Ι.Σ. ολοκληρωμένης πρότασης, σας αποστέλλουμε μετά και από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ι.Σ. της 17/4/2015 και την εισήγηση της νομικής μας υπηρεσίας, την τροποποίηση της εγκυκλίου ως κάτωθι:

1.Τροποποιείται η εγκύκλιος Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής ΑλληλεγγύηςΥ3β/Γ.Π./οικ.120760/4.11.2011 όσον αφορά στην άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος.

2. Επιτρέπεται σε κάθε ιατρό να ασκεί ιατρική δραστηριότητα μόνο εντός των ορίων της Περιφέρειας του Ιατρικού Συλλόγου στον οποίο είναι εγγεγραμμένος.

3. Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση και όταν το δικαιολογούν συγκεκριμένες ανάγκες η άσκηση ιατρικής ορισμένες ημέρες και ώρες σε άλλον Ιατρικό Σύλλογο μόνο μετά από προηγούμενη έγγραφη αιτιολογημένη άδεια του κατά τόπο Ιατρικού Συλλόγου.

4. Εξαιρούνται οι ιατροί εργασίας, οι οποίοι έχουν δικαίωμα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλη την Επικράτεια.



πηγη

 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πλυντήριον «Η Ωραία Ελλάς»: Νομοσχέδιο-σκάνδαλο ξεπλένει το μαύρο χρήμα αντί ενός μικρού ποσοστού – Πανηγυρίζουν ακόμη και οι ποινικοί εγκληματίες…

Σε μια πρωτοφανή, ακόμη και για τα… ελληνικά δεδομένα, νομοθετική «ρύθμιση» ετοιμάζεται να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση η οποία, θα δώσει τη χρυσή ευκαιρία σε όλους τους γνωστούς και άγνωστους μεγαλοφοροφυγάδες, (απατεώνες, ακόμη και τυχόν εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου) που με τον ένα ή άλλο τρόπο… εναπόθεσαν το βρώμικο χρήμα τους σε ελβετικές τράπεζες, να το ξεπλύνουν, αντί ενός τιμήματος της τάξεως του 15% έως 20%, ένα ποσοστό εξαιρετικά συμφέρον, με δεδομένο πάντα την απολύτως… αδιευκρίνιστη προέλευσή του.
Αδυνατώντας πλήρως, και παρά τις περί αντιθέτου εκατοντάδες διαβεβαιώσεις της, η κυβέρνηση να κυνηγήσει πραγματικά τη φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα που έχει φύγει στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια, η συγκεκριμένη απόφαση που μετατρέπει στην ουσία την Ελλάδα στο καλύτερο «πλυντήριο», επιβεβαιώνει με τον πλέον τραγικό τρόπο την αποκάλυψη στην οποία είχε προβεί το ereportaz ήδη από τον Οκτώβριο του 2014, για την πλήρη άρνηση της Ελβετίας να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια στην Ελλάδα για τους έλληνες καταθέτες της HSBC  τα ονόματα τα οποία περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ, υπό το σκεπτικό ότι αυτή είχε παρανόμως περιέλθει στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης.


Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, το μήνυμα «Αυτοκαταγγελθείτε… – Συμφέρει», καλεί όλους όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό να προσέλθουν «εθελοντικά» και να τα νομιμοποιήσουν, με μια καταβολή μέρους αυτών που, παρ” ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί ακριβώς, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει το 20%, και αυτό μετά από σχετικές πιέσεις των ίδιων των ελβετικών τραπεζών που εκτιμούν πως ένα ποσοστό μεγαλύτερο, θα οδηγούσε τους καταθέτες να αποσύρουν τα χρήματά τους επιλέγοντας άλλους τραπεζικούς, ανά τον κόσμο, «παραδείσους».

Με τις δηλώσεις Νικολούδη (Φεβρουάριος 2015) πως μπορεί άμεσα το κράτος να εισπράξει 2,5 δισ. ευρώ να αποδεικνύονται όνειρα… κάθε εποχής, νυκτός, η κυβέρνηση προχωρά σε μια κίνηση που δεν μπορεί παρά να ομολογεί την πλήρη της «αδυναμία» να χτυπήσει ουσιαστικά τη φοροδιαφυγή, κάτι που εμμέσως ή σαφώς, πάλι ο ίδιος ο υπουργός για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε άλλες του δηλώσεις (3 Απριλίου 2015) εμμέσως πλην σαφώς ομολογεί, λέγοντας ξεκάθαρα πως είναι πρακτικώς αδύνατον να ελεγχθούν οι offshore αλλά και οι διάφορες λίστες, ενώ, μόλις έξι ημέρες αργότερα, στη βελγική εφημερίδα Libre Belgique φέρεται να δηλώνει πως «ακόμη και αν εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, στην καλύτερη περίπτωση, τα πρώτα χρήματα δεν θα μπορούν να μπουν στα κρατικά ταμεία νωρίτερα από το… 2017!

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και η οποία θα απαλλάσσει οριστικά και αμετάκλητα κάθε μετέπειτα έλεγχο των κεφαλαίων στην Ελλάδα, συζητήθηκε στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη με τον Ελβετό υφυπουργό Οικονομικών Ζακ Ντε Βαντβίλ.

Όπως δήλωσαν μετά τη συνάντηση:
 
 – Ο κ.Βαρουφάκης: «Η ελληνική κυβέρνηση θα νομοθετήσει την εθελοντική αποκάλυψη εκ μέρους Eλλήνων πολιτων καταθέσεων τους στο εξωτερικό»

– Ο κ.Νικολούδης: Μήνυμα σε όσους χρωστούν ή φοροδιαφεύγουν να σπεύσουν να δηλώσουν τα χρήματα γιατί τους συμφέρει

– Ο κ.Ζακ Ντε Βαντβίλ: Έχουμε καταλήξει σε μία συμφωνία με την ΕΕ και θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα.

Πώς θα λειτουργήσει το νέο σύστημα

Αμέσως μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, θα υπογραφεί η τελική συμφωνία Ελλάδας – Ελβετίας. Επίσης άμεσα, η Ελβετία θα αποστείλει ειδοποιητήρια σε όσους οι ελβετικές τράπεζες γνωρίζουν ότι έχουν ελληνικό ΑΦΜ, είναι κάτοικοι ή υπήκοοι Ελλάδος κλπ, με την οποία θα τους προειδοποιεί ότι θα τους κλείσουν τον λογαριασμό αν μέχρι ένα εύλογο χρονικό διάστημα (πχ έως τον Σεπτέμβριο) δεν δηλώσουν τα χρήματα στην Ελλάδα.

Όπως προέκυψε όμως από τη συνάντηση:


– Η Ελλάδα δεν θα λάβει κάποια προκαταβολή έναντι των χρημάτων αυτών, όπως σχεδιαζόταν επί Στουρνάρα

– Οι καταθέτες θα τύχουν φορολογικής «αμνηστίας» με ένα χαμηλό κόστος, γιατί αν τεθεί υψηλό πρόστιμο (πχ 40%) οι Ελβετοί φοβούνται πως οι καταθέσεις θα φυγαδευτούν σε άλλους προορισμούς (στην Άπω Ανατολή ή άλλους φορολογικούς παραδείσους).

– Οι φορολογικοί έλεγχοι για τη λίστα Λαγκάρντ, εμβασμάτων κλπ δεν θα «τρέξουν», καθώς οι Ελβετοί αρνούνται την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών για τους ελεγχόμενους.





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Καλοκαιρινό» το ΙΚΑ Παγκρατίου από ασφαλισμένο που δεν άντεξε την παράνοια της γραφειοκρατίας

Κυριολεκτικά «λαμπόγυαλα» τα έκανε στο ΙΚΑ Παγκρατίου ένας άνδρας ο οποίος βρέθηκε πλέον εκτός εαυτού με τα δικαιολογητικά που του ζητούσαν προκειμένου να διεκπεραιωθεί κάποια υπόθεσή του.

Το εξαιρετικά σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα την Πέμπτη όταν ο ασφαλισμένος, αρχικά ζήτησε να δει τον Διευθυντή του Υποκαταστήματος και όταν εκείνος δεν έδειχνε να… αντιλαμβάνεται το ότι άνθρωπος που είχε απέναντί του είχε φτάσει πλέον στα άκρα του, ο 4ος όροφος του κτιρίου μετατράπηκε σε βομβαρδισμένο τοπίο με φοριαμούς, γραφεία, και φακέλους να μετατρέπονται σε… υλικά οικοδομών.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στο ΙΚΑ, πρόκειται για «ένα γεγονός το οποίο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, το ότι οι συναλλασσόμενοι με το ΙΚΑ πολίτες, δεν εξυπηρετούνται όπως θα άρμοζε σε ένα Δημόσιο Οργανισμό Κοινωνικής Ασφάλισης ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού Κράτους».

Οι συνδικαλιστές του Ιδρύματος τονίζουν όμως ότι τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών έχουν επιδεινωθεί από το γεγονός ότι μέσα στην τελευταία πενταετία παραμένουν να υπηρετούν, ειδικά στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, λιγότεροι από τους μισούς υπαλλήλους.

Γίνεται, επίσης, λόγος για «απροσπέλαστα εμπόδια εν έτη 2015, όπως είναι η γραφειοκρατία, η δαιδαλώδης ασφαλιστική νομοθεσία αλλά και η απουσία ολοκληρωμένων πληροφοριακών Συστημάτων στα Ασφαλιστικά Ταμεία».

Τέλος, οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΙΚΑ για «προκλητική αδράνεια όταν δεν παίρνει καν εγγράφως θέση που να καταδικάζει (έστω με δελτία τύπου) αυτά τα περιστατικά, αλλά και δεν προτίθεται να προσφέρει νομική στήριξη στους υπαλλήλους οι οποίοι λειτουργούν σαν κυματοθραύστης των δικών της δυσλειτουργιών και παραλείψεων».





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πέφτουν τα κεφάλια της ΕΕΤΤ για το «μαύρο» των ιδιωτικών καναλιών από τη DIGEA

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης με δημόσια δήλωση του ζητά τις παραιτήσεις των δύο Αντιπροέδρων και των υπολοίπων Μελών της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Ο κ Σπίρτζης υπογραμμίζει ότι η πολύωρη διακοπή λειτουργίας του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης με αποκλειστική ευθύνη της ιδιωτικής DIGEA, η οποία αποτελεί και τον μοναδικό πάροχο δικτύου, εγείρει θέμα πλημμελούς εκτέλεσης καθηκόντων της διοίκησης της ΕΕΤΤ.

Η λεγόμενη ανεξάρτητη αρχή, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, είναι επιφορτισμένη από την πολιτεία και τη νομοθεσία με το καθήκον, να διασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις ελέγχου και μέτρων, ώστε να μην εκδηλώνονται τριτοκοσμικού τύπου φαινόμενα στη λειτουργία του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος.

Για να μην «μαυρίζουν» οι τηλεοπτικές οθόνες των πολιτών. Παράλληλα τονίζει ο κ Σπίρτζης ότι με αφορμή τη διακοπή του τηλεοπτικού σήματος προκύπτουν ερωτηματικά, τα οποία άπτονται των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων της ΕΕΤΤ και αφορούν στις συμβατικές υποχρεώσεις και στη λειτουργία της ίδιας της DIGEA.

Συγκεκριμένα τα ερωτήματα που προκύπτουν αφορούν στην στελέχωση της DIGEA με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, την επάρκεια του τεχνικού εξοπλισμού της, την ύπαρξη εναλλακτικών και εφεδρικών συστημάτων εκπομπής, την ετοιμότητα άμεσης αντιμετώπισης πιθανών τεχνικών προβλημάτων. Κυρίως όμως ερωτηματικά που σχετίζονται με τον σεβασμό του ίδιου του προγράμματος που μεταδίδεται και την ενημέρωση των πολιτών.

Είναι εντυπωσιακό ότι κατά το διάστημα της διακοπής του σήματος δεν υπήρξε ούτε μία απλή ενημερωτική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της DIGEA.

Ο κ. Σπίρτζης τονίζει καταλήγοντας ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα των πολιτών και στον ραδιοτηλεοπτικό τομέα. Το πρώτο βήμα έγινε με το νέο νόμο για την λειτουργία της ΕΡΤ, ενώ λίαν συντόμως προωθείται στη Βουλή νέα νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα των ραδιοτηλεοπτικών αδειών.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτες επιδόσεις για τη νέα Bugatti Chiron!



Ο αντικαταστάτης της Veyron βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της εξέλιξης, με τους μηχανικούς της γαλλικής εταιρείας να δοκιμάζουν το αυτοκίνητο σε πραγματικές συνθήκες.



Το ισχυρότερο και ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής, που πιθανότατα ονομάζεται Chiron, εθεάθη πλήρως καμουφλαρισμένο σε δημόσιο δρόμο. Σύμφωνα με τις φήμες, η νέα Bugatti τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του W16 8.0 λίτρων κινητήρα με τέσσερα turbo, έχοντας απόδοση μεταξύ 1.400 και 1.500 ίππων.



Οι επιδόσεις είναι εξωπραγματικές, με τα 0-100 να έρχονται σε μόλις 2 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 463 χλμ./ώρα. Όπως είναι φυσικό, το αυτοκίνητο ενσωματώνει τα πιο προηγμένα συστήματα και τεχνολογίες. Η κίνηση περνάει στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, φέρει carbon κεραμικά φρένα, ενεργή αεροδυναμική και ειδικά σχεδιασμένη πίσω πτέρυγα, που συμβάλλει στην βελτίωση της κάθετης δύναμης.



Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά, όπως ανθρακονήματα, με τους σχεδιαστές να έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην εργονομία και την αύξηση των διαθέσιμων χώρων στο εσωτερικό.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!