EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αν δεν ανατραπεί η ολιγαρχία δεν έχουμε μέλλον.

Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι η ολιγαρχία της χώρας, για τους δικούς της λόγους, δεν θέλει καμία ανάπτυξη την οποία δεν θα ελέγχει απόλυτα η ίδια. Αν αυτό δεν το συνειδητοποιήσουμε, δεν πρόκειται ποτέ να αντιληφθούμε ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός. Και ο εχθρός μας είναι εντός των πυλών.

Η ολιγαρχία της χώρας είναι κρατικοδίαιτη και παρασιτική. Έχει αποκτήσει πλούτο
και δύναμη με κεντρικό μοχλό το κράτος, ελέγχοντας την πολιτική εξουσία, μέσω μιας ψευδοδημοκρατίας, δηλαδή μιας δημοκρατίας παντομίμα που έχει εγκαταστήσει στη χώρα. Την ίδια στιγμή διαιρεί το λαό, διεγείροντας τον κοινωνικό αυτοματισμό και τις μεταξύ μας διαφορές.


Ελέγχει πλήρως τις κάνουλες χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο γραφειοκρατικό τείχος το οποίο μπορεί να υπερπηδά μόνο η ίδια και έτσι έχει σπρώξει την πραγματική κοινωνία έξω στο περιθώριο και στη μετανάστευση. Φοβάται την ανάδειξη νέων ανεξέλεγκτων οικονομικών και πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες, όπως είναι επόμενο θα αμφισβητήσουν την πρωτοκαθεδρία της και τα προνόμιά της.

Ταυτόχρονα δεν επιτρέπει να έλθει και καμία επένδυση από το εξωτερικό, την οποία δεν θα ελέγχει απόλυτα η ίδια. Έτσι όμως, αφενός δεν έρχεται νέο χρήμα στη χώρα, αφετέρου δεν εμπλέκονται σε νέους επιχειρηματικούς τομείς ικανά άτομα από την κοινωνική βάση, με τα οποία θα πρέπει να συνεργαστούν οι επενδυτές.

Η ίδια όμως συνεργάζεται κανονικά με τους δανειστές της χώρας, προκειμένου να ελέγχει το λαό και να αυξάνει τα κέρδη της, από τις παράπλευρες λαϊκές απώλειες.
Επομένως, αν δεν ανατραπεί αυτή η παρασιτική ολιγαρχία, ή έστω να περιοριστεί η εξουσία της, ανάπτυξη και μέλλον ξεχάστε τα. Αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός της χώρας, αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός της κοινωνίας μας.




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σαμαράς-Φούχτελ έστηναν πλιάτσικο ακινήτων σε δήμους! ΒΙΝΤΕΟ

Greek Exclusive Economic Zone (EEZ) — Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ): Η μόνη οικονομική λύση που προσφέρει πραγματικές δυνατότητες  ανάπτυξης, οι οποίες μετατρέπουν το ελληνικό χρέος σε ποσοστό και μόνο. Ολοι ψάχνουν λύσεις στον τομέα της οικονομίας, ενώ εκεί βρίσκονται απλώς τα προβλήματα, οι λύσεις ανήκουν στην στρατηγική.

Ο πραγματικός μας εχθρός δεν είναι παρά μόνο μία μορφή ηττοπάθειας, η οποία μας οδηγεί να μην πιστεύουμε στις ικανότητες και δυνατότητές μας. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες. Είναι λοιπόν σημαντικό να απελευθερωθούμε από τις φοβίες μας που μας παραλύουν τη σκέψη και δεν επιτρέπουν τη στρατηγική μας δράση…
• ΙΟΝΙΟ 2 δις βαρέλια Χ 100 $ = 200 δις $
• ΑΙΓΑΙΟ 1,5 δις βαρέλια Χ 100 $ = 150 δις $
• ΚΡΗΤΗ 14 – 22 δις βαρέλια Χ 100 $ = 1,4 – 2,2 ΤΡΙΣ $
• ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ 50 δις βαρέλια Χ 100 $ = 5 ΤΡΙΣ $
* Το φυσικό αέριο υπολογίζεται σε βαρέλια, για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης με το πετρέλαιο – Για να κατανοούνται καλύτερα τα μεγέθη.
* Το μέγεθος των κοιτασμάτων έχει υπολογιστεί από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ και έχει δημοσιευθεί σε σχετικούς χάρτες.
* Σχετικές μελέτες έχουν γίνει και από το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίου με ανάλογα αποτελέσματα. Η Γαλλία ερευνά τη Μεσόγειο από το 1911.
 
 
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Commerzbank: Δεν είναι σίγουρο ότι τα ταμεία της Ελλάδας είναι τόσο άδεια όσο πιστεύεται

Δεν είναι σίγουρο ότι τα ταμεία της ελληνικής κυβέρνησης είναι τόσο άδεια όσο πιστεύεται, εκτιμά η Commerzbank στη σημερινή της ανάλυση, στην οποία εκτιμά ότι μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και πιστωτών είναι αδύνατο να έλθει πριν τον Ιούνιο.

Στην σημερινή 45σέλιδη ανάλυσή της με τίτλο «How much Greece is in spreads?» (πόσο είναι η Ελλάδα στα spreads), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Commerzbank επιβεβαιώνει ότι μείωση των spreads των ελληνικών ομολόγων είναι απίθανο να έλθει πριν οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Η γερμανική τράπεζα, ωστόσο, εκτός του ότι θεωρεί ότι το ελληνικό ζήτημα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των αγορών τις επόμενες εβδομάδες, προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τις εξελίξεις, πίσω από ένα θολό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τη χώρα.

Σύμφωνα με την ίδια, τα ταμεία της ελληνικής κυβέρνησης, πιθανότατα, να μην είναι τόσο άδεια όσο έχει αφεθεί να εννοείται.

Εδώ και εβδομάδες έχουμε ακούσει από τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών να λέει ότι τα ταμεία της κυβέρνησης είναι άδεια.

Αλλά μέχρι τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει τιμήσει όλες τις υποχρεώσεις πληρωμής της.
Η χώρα έχει ακόμη αποπληρώσει τη δόση των 448 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στις 9 Απριλίου.

Στην πραγματικότητα, η κατάσταση του προϋπολογισμού βελτιώθηκε σημαντικά το Μάρτιο.
Ενώ τα έσοδα του Ιανουαρίου ήταν σχεδόν 1 δισ. ευρώ χαμηλότερα από το προβλεπόμενο στον προϋπολογισμό, τα έσοδα του Μαρτίου ήταν κατά 1 δισ. ευρώ υψηλότερα από ό, τι του στόχου.
Αυτή η εξέλιξη των φορολογικών εσόδων οφείλεται εν μέρει στα κίνητρα που έδωσε η κυβέρνηση στους φορολογούμενους που είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές, τα οποία πιθανόν να συνεχίζουν να επιδρούν θετικά τους επόμενους μήνες.

Εκτός της ανόδους των φορολογικών εσόδων, η κεντρική κυβέρνηση ξόδεψε λιγότερα ό, τι προβλεπόταν το Μάρτιο.
Συνολικά, το πρωτογενές ισοζύγιο, έδειξε πλεόνασμα 1,7 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Μπορούμε τώρα να υποθέσουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της μέχρι τον Ιούνιο.

Ενώ τα φορολογικά έσοδα αναμένεται να υποχωρούν το Μάιο, εξαιτίας εποχιακών παραγόντων, η κυβέρνηση μπορεί ταυτόχρονα να περιορίσει τις δαπάνες της στα απολύτως απαραίτητα και να μην πληρώσει μερικούς λογαριασμούς.

Επίσης, αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση ζήτησε από τους δημόσιους φορείς να μεταφέρουν τα ρευστά διαθέσιμά τους σε λογαριασμό στην κεντρική τράπεζα, ώστε να τεθούν στη διάθεση του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα εμ τις εκτιμήσεις, αυτό θα ενισχύσει τη ρευστότητα της κεντρικής κυβέρνησης περίπου κατά 1,2-2 δισ. ευρώ, εξασφαλίζοντας τις πληρωμές των δανείων προς το ΔΝΤ, ύψους 747 εκατ. ευρώ στις 12 Μαΐου.
Σημειώνεται εδώ ότι μετά κανένα δάνειο δεν λήγει πριν από τον Ιούνιο.

Με αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα και το Eurogroup έχουν περιθώρια μέχρι τον Ιούνιο να συμφωνήσουν σε ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης.

Μια λύση δύσκολα μπορεί να αναμένεται πριν από τότε, καθώς η λίστα μεταρρυθμίσεων που πρέπει να παρουσιάσει η Ελλάδα ακόμα δεν έχει λάβει την έγκριση της νομισματικής ένωσης.

Έτσι, η απόφαση για εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ θα μπορούσε πιθανότατα να γίνει μόνο τον Ιούνιο, όταν το τρέχον πρόγραμμα λήγει.

Είναι απίθανο οι εταίροι να αποφασίσουν ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Η Commerzbank αναφέρεται και στην προσπάθεια των τραπεζών να τα καταφέρουν σε ένα περιβάλλον απουσίας της ρευστότητας, με μόνο την ΕΚΤ να μπορεί να συνεχίσει να παρέχει τη στήριξη της μέσω του μηχανισμού ELA.

Αλλά αν η Ελλάδα δεν δεχτεί να δεσμευτεί στους όρους για τη χορήγηση των δανείων στήριξης, δεν θα παρασχεθούν περισσότερα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Μπορεί μια bad bank να είναι λύση;

Μια πιο εκτεταμένη λύση θα ήταν ο διαχωρισμός των ελληνικών τραπεζών σε καλές τράπεζες, οι οποίες θα εξακολουθούν να λαμβάνουν στήριξη μέσω ELA, και σε κακές τράπεζες, οι οποίες θα τεθούν υπό εκκαθάριση.

Για να πετύχει ο διαχωρισμός θα πρέπει τα περισσότερα στοιχεία του παθητικού να μετατοπιστούν προς τις κακές τράπεζες.

Πιθανόν να μην υπάρχει κανένας τρόπος να αποφευχθεί η κατανομή των υποχρεώσεων του ELA στις κακές τράπεζες, εξέλιξη μπορεί να προκαλέσει μεγάλες απώλειες στην ελληνική κεντρική τράπεζα.
Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ πιθανόν δύσκολα θα συμφωνήσουν σε μια τέτοια λύση, καταλήγει η Commerzbank.






www.bankingnews.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ¨BILD¨: Η Ελλάδα είχε 1000 φορτηγά με 40 τόνους νεκρούς το καθένα κατά τον Β’ΠΠ

Είπατε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε στην Ελλάδα 240δισ. ευρώ σαν δάνειο, το οποίο ισοδυναμεί με 100 φορτηγά από τα οποία το καθένα έχει 40 τόνους χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Η Ελλάδα έχει 1.000.000 νεκρούς εξ’αιτίας των γερμανών ναζί στο Β΄παγκόσμιο πόλεμο. Αν ο καθένας τους ζύγιζε 40kgr.κατά μέσο όρο (υπήρχαν ανάμεσά τους και πολλά παιδιά ) τότε μιλάμε για 40.000 τόνους νεκρούς, 1000 φορτηγά με 40 τόνους νεκρούς το καθένα. Αν για κάθε νεκρό χύνονταν 4 – 5 λίτρα δάκρυα θλίψης και δυστυχίας, τότε αυτό ισοδυναμεί με 100 φορτηγά με 40 τόνους δάκρυα το καθένα από αυτά.

Γιατί εσείς οι Γερμανοί έχετε δίκιο να προκαλείτε πολέμους, να καταστρέφετε ( 2 φορές σε 40 χρόνια σε δύο παγκόσμιους πολέμους), να σκοτώνετε χωρίς κανένα τίμημα, χωρίς συνέπειες? ΞΑΝΑΧΤΙΣΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ MARSHAL ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ! Από πού αντλείτε ηθική και θάρρος για να είστε τόσο σκληροί με την Ελλάδα?

Πού ήταν ο κύριος Σόϊμπλε πριν 10 χρόνια να σημάνει κόκκινο συναγερμό όταν δίνονταν δάνεια στην Ελλάδα χωρίς μέτρο, χωρίς κόκκινες γραμμές ώστε να μην προκύψει στο μέλλον το υπέρογκο χρέος της χώρας? Αλλά προφανώς δεν συνέφερε τη Γερμανία να γίνει αυτό. Πουλούσατε οπλικά συστήματα με μίζες (υποβρύχια). Η SIEMENS έκλεινε συμφωνίες με μίζες. Τώρα και τα περιστέρια ξέρουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Αν έχετε την ελάχιστη αξιοπρέπεια θα καθήσετε σιωπηλοί σε μια γωνιά, χωρίς να κάνετε καμία αναφορά στο χρέος οποιασδήποτε χώρας! ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ!

Για αυτά τα 1000 φορτηγά με 40 τόνους νεκρούς το καθένα και με 40 τόνους δάκρυα το καθένα, ο ελληνικός λαός έχει δίκιο να ζητάει από εσάς να τον αφήσετε να πεθάνει με αξιοπρέπεια, εφόσον δεν θέλετε να βοηθήσετε στο να ζήσει με αξιοπρέπεια. Δεν θέλουμε να πεθαίνουμε σε δόσεις. Αν είναι η μοίρα μας, ας πεθάνουμε μιά και καλή – δεν πειράζει, δεν θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μας που θα συμβεί αυτό εξ’αιτίας σας….

Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια……..

Μετά τιμής,

DRAGAN SIPKA



πηγη  



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αθρόες συλλήψεις από τη «Eurojust» για το τεράστιο σκάνδαλο των 4.700 αλόγων που κατανάλωσαν οι Ευρωπαίοι

Για «οργανωμένη εγκληματική οργάνωση» έκανε λόγο η η Ευρωπαϊκή Μονάδας Δικαστικής Συνεργασίας, (Eurojust), ανακοινώνοντας τη σύλληψη 26 συνολικά ατόμων που εμπλέκονταν στο τεράστιο σκάνδαλο της παράνομης προώθησης αλογίσιου κρέατος, ακατάλληλου για κατανάλωση.Δυο χρόνια μετά την υπόθεση που συγκλόνισε ολόκληρη την Ευρώπη, η Eurojust αναφέρει ως χώρες βασικές χώρες από τις οποίες ξεκίνησε η απάτη τη Γαλλία και το Βέλγιο, στις οποίες έλαβαν χώρα και οι περισσότερες εκ των συλλήψεων.

Οι γαλλικές αρχές «υπολογίζουν ότι το διάστημα μεταξύ του 2010 και του 2013, 4.700 άλογα το κρέας των οποίων ήταν ακατάλληλο προς κατανάλωση θανατώθηκαν και εισήχθησαν στη νόμιμη διατροφική αλυσίδα» σημείωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία.


Αν και η Eurojust δεν διευκρίνισε σε ποιες ακριβώς χώρες πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις, η ολλανδική εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι συνέλαβε τρεις ανθρώπους στην Ολλανδία αφού διεξήγαγε έρευνες σε 15 διαφορετικά σημεία.

Σύμφωνα με την Eurojust, ο βασικός ύποπτος είναι ένας Βέλγος που δραστηριοποιούνταν στο Βέλγιο απ’ όπου ξεκίνησε η έρευνα, την οποία ανέλαβε το 2012 το δικαστήριο της Αρλόν, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Βελγικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τέσσερις Βέλγους, περιλαμβανομένου του αρχηγού του κυκλώματος που συνελήφθησαν στη Γαλλία. Τα ζώα θανατώνονταν στη Μασσαλία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.

Στη Γαλλία «400 διαβατήρια αλόγων με ψευδή στοιχεία έχουν εντοπιστεί» προσέθεσε η Eurojust που υπογράμμισε ότι μια έρευνα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2013 από το δικαστήριο της Μασσαλίας.

Καμία δικαστική αρχή δεν συνδέει προς το παρόν τις συλλήψεις με το σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας του 2013.

Το σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας είχε ξεσπάσει το 2013 στην Ιρλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία έπειτα από τον εντοπισμό αλογίσιου γενετικού υλικού σε κατεψυγμένα μπιφτέκια.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θρήνος στο Νεπάλ: Ξεπερνούν τους 2.000 οι νεκροί από τον σεισμό

Με γυμνά χέρια, αντιμέτωποι με τεράστιες δυσκολίες, οι διασώστες στο Νεπάλ σκάβουν ακόμη στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε τη χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου για να βρουν επιζώντες και να ανασύρουν τους νεκρούς, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται ώρα με την ώρα.

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Νεπάλ και τις γειτονικές χώρες, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό, ενώ σήμερα το πρωί νέοι μετασεισμοί έπληξαν την πρωτεύουσα Κατμαντού όπου οι κάτοικοι, παρά την παγωνιά, αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα στο ύπαιθρο ή σε αυτοσχέδια καταλύματα.








Ο προσωρινός απολογισμός των θυμάτων, μόνο στο Νεπάλ, ανέρχεται στους 1.953 νεκρούς και 4.718 τραυματίες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Κάμαλ Σινγκ Μπαν. Θεωρείται όμως βέβαιο ότι οι αριθμοί αυτοί θα αυξηθούν, την ίδια ώρα που οι υπηρεσίες αρωγής και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως οι Γιατροί του Κόσμου, προσπαθούν να εκτιμήσουν το εύρος της καταστροφής και τις ανάγκες των κατοίκων.





Τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη βόρεια Ινδία, κυρίως στο κρατίδιο Μπιχάρ ενώ από την περιοχή του Θιβέτ αναφέρθηκαν 17 νεκροί. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στο γειτονικό Μπανγκλαντές, προκαλώντας σκηνές πανικού στην πρωτεύουσα Ντάκα.

Στην Κατμαντού, την πρωτεύουσα του Νεπάλ, εκατοντάδες κτίρια κατέρρευσαν. Μια ομάδα διασωστών, με επικεφαλής τον αξιωματικό Σάντος Νεπάλ, προσπαθούσε όλη τη νύχτα να ανοίξει δίοδο σε ένα από τα κτίρια αυτά. Ήταν όμως αναγκασμένοι να σκάβουν με τα χέρια και με εργαλεία χειρός γιατί είναι αδύνατον να περάσουν βαριά μηχανήματα, όπως μπουλντόζες, από τα σοκάκια της αρχαίας πόλης. «Πιστεύουμε ότι υπάρχουν παγιδευμένοι μέσα», είπε ο Σάντος δείχνοντας τα ερείπια της τριώροφης κατοικίας.

Πτώματα μεταφέρονται διαρκώς στα νοσοκομεία της πόλης. Ένας αστυνομικός, ο Σούνταν Σρέστρα, είπε ότι μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας η ομάδα του μετέφερε σε ένα νοσοκομείο 166 νεκρούς. «Είμαι κουρασμένος και εξαντλημένος αλλά πρέπει να δουλέψω και να βρω τη δύναμη», είπε ο αστυνομικός την ώρα που ένα ασθενοφόρο έφερνε άλλα τρία θύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τριμπούβαν.

Τα πτώματα, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, στοιβάζονταν σε έναν σκοτεινό θάλαμο. Απ” έξω, μια 30χρονη γυναίκα θρηνούσε για τον σύζυγό της: «Θεέ μου, γιατί πήρες μόνο αυτόν; Πάρε κι εμένα».

Τα νοσοκομεία ξεχειλίζουν από τραυματίες και το νοσηλευτικό προσωπικό αγωνίζεται να τους φροντίσει όλους. «Παλεύω από τις 5.30 το πρωί. Είμαι τρομοκρατημένος, αλλά πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους άλλους», είπε ένας άνδρας που με το ποδήλατό του μετέφερε στο νοσοκομείο 35 ανθρώπους.





Οι αρχές του Νεπάλ προσπαθούν επίσης να ανακουφίσουν τους χιλιάδες ανθρώπους που πέρασαν τη νύχτα στους δρόμους, μέσα στην παγωνιά και τη βροχή, καθώς πολλοί έχουν μείνει άστεγοι ενώ άλλοι φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ακόμη κι αυτοί που μπόρεσαν να κοιμηθούν για λίγο, ξυπνούσαν από τους αλλεπάλληλους μετασεισμούς. «Δεν κοιμηθήκαμε όλη τη νύχτα. Πώς να κοιμηθούμε; Το έδαφος τρέμει συνεχώς. Μόνο να προσευχόμαστε μπορούμε, να σταματήσει αυτό και να γυρίσουμε στα σπίτια μας», είπε ένας νεαρός τραπεζικός υπάλληλος, ο Νίνα Σρέστρα. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να μοιράσει σκηνές και να μετατρέψει σε καταφύγια τα σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ραμέσουορ Ντάνγκαλ.

Ο Ερυθρός Σταυρός εκφράζει ανησυχίες για τους κατοίκους των απομονωμένων αγροτικών κοινοτήτων που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Η πρόσβαση στις περιοχές αυτές είναι πολύ δύσκολη, αφού οι δρόμοι έχουν καταστραφεί ή έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων. Παράλληλα, τα τηλέφωνα δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα να είναι άγνωστη η κατάσταση που επικρατεί εκεί. Πόσιμο νερό και είδη πρώτης ανάγκης ετοιμάζεται να μεταφέρει επίσης η οργάνωση Oxfam, επειδή το δίκτυο υδροδότησης έχει υποστεί τεράστιες ζημιές.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πάτρα: Είχαν κρύψει στο αμπάρι του πλοίου 73 εκατ. λαθραία τσιγάρα

Περισσότερα από 7.000 χαρτοκιβώτια, μέσα στα οποία ήταν κρυμμένα περίπου 73 εκατ. λαθραία τσιγάρα, μετέφερε το φορτηγό πλοίο «SHT HUSEYIN AKIL», σημαίας Μολδαβίας, το οποίο εντοπίστηκε από σκάφη του Λιμενικού την περασμένη Τετάρτη στη θαλάσσια περιοχή νότια της νησίδας «Άτοκος», δυτικά της Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Λιμενικό, μέσα στα δέκα εμπορευματοκιβώτια που υπήρχαν στο αμπάρι του πλοίου, βρέθηκαν 7.303 χαρτοκιβώτια, μέσα στα οποία υπήρχαν 73.030.000 λαθραία τσιγάρα.

Τα χαρτοκιβώτια ήσαν καλυμμένα με φορτίο καύσιμης ύλης, τύπου πέλετ, ενώ το πλοίο είχε δηλώσει ως προορισμό τον λιμένα Πλατυγυαλίου Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου εκφορτώσει τα εμπορευματοκιβώτια.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!