EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Βίνετο πριν από λίγο ! Η στημένη πορεία των εργαζομένων στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική‏

 Άνθρωποι που για μερικές εκατοντάδες ευρώ, ξεπουλάνε το μέλλον του τόπου και των παιδιών τους, σε μία στημένη-οργανωμένη από την εταιρεία πορεία , η οποία εκμεταλλεύεται τα αποθέματα χρυσού της Χαλκιδικής, ενώ ταυτόχρονα καταστρέφει ευρύτατα το περιβάλλον, χωρίς ουσιαστικά να έχει κανένα συμφέρον ο λαός (πλην αυτών των εργαζομένων).

Παρέλασαν με καπελάκια και τζάκετ της εταιρείας HellasGold, κρατώντας όλοι την ίδια σημαία «ΝΑΙ στην ανάπτυξη» (σλόγκαν Σαμαρά), χωρίς εργατικά-κοινωνικά συνθήματα… το μόνο σύνθημα ήταν υπέρ των συμφερόντων της ιδιωτικής εταιρείας, η οποία εξαγοράζει την δουλεία και την συνείδησή τους, για λίγα ευρώ.

Δεν βρήκαν ανταπόκριση από τους περαστικούς και τους οδηγούς, οι οποίοι τους κοιτούσαν ψυχρά και συζητούσαν μεταξύ τους για το πόσο μπορεί να ξεπέσει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Βανάκι εντός της πορείας έπαιζε μουσική, χρησιμοποιώντας τραγούδια του Νίκου Ξυλούρη.

Ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής ακολουθούσε την πορεία… όλα ήταν καλά οργανωμένα!

Και το κερασάκι στην τούρτα, ο Σπύρος Γεωργιάδης στην κεφαλή της πορείας

        


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πιτσιρίκος : Νόμος είναι το δίκιο των μεταλλωρύχων του Μπόμπολα

Διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα οι μεταλλωρύχοι του Μπόμπολα, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία και διαταράσσοντας την κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης.

Θα πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να δράσει σαν τις κυβερνήσεις Σαμαρά και Παπανδρέου και να στέλνει τα ΜΑΤ να σπάνε στο ξύλο όσους διαδηλώνουν και δεν επιτρέπουν σε εμάς τους υπόλοιπους να κάνουμε τις βόλτες μας.

Δεν είναι δυνατόν μερικές εκατοντάδες άνθρωποι να κλείνουν το κέντρο της Αθήνας και να παραλύουν μια πόλη που είναι γεμάτη τουρίστες, γιατί χαλάνε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό (σ.σ. αυτά δεν μας λένε τόσα χρόνια αυτοί που κόπτονται τώρα για το δικαίωμα των μεταλλωρύχων να ζουν σαν αρουραίοι μέσα σε τρύπες;)

Οι μεταλλωρύχοι έχουν στο πλευρό τους -εκτός από το αφεντικό τους- τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ και τους γνωστούς παπαγάλους, οι οποίοι, αν βρεθούν ποτέ σε μεταλλωρυχείο, θα πάθουν ντουβρουτζά.

Στο πλευρό των μεταλλωρύχων είναι και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εγκατέλειψε την θέση του στα τηλεοπτικά στούντιο και κάνει εξωτερικά γυρίσματα, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Μπόμπολα.
Δεν πρέπει να προκαλεί καμία εντύπωση που ο Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε για πρώτη φορά στη ζωή του σε διαδήλωση εργαζομένων, αφού είναι γνωστό πως ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά.

Οι μεταλλωρύχοι διεκδικούν το δικαίωμά τους να πεθάνουν από καρκίνο και να σκορπίσουν τον καρκίνο -εκτός από τα δικά τους παιδιά- στους συνανθρώπους τους και στα παιδιά τους, αλλά οι συνάνθρωποί τους δεν θέλουν να βγάλουν τον καρκίνο γιατί είναι οπισθοδρομικοί και τριτοκοσμικοί Έλληνες, και θέλουν να ζουν πάνω από τις δυνατότητες που τους προσφέρει ο καρκίνος.

Επίσης, οι μεταλλωρύχοι ζητούν να σβηστούν τα χρέη του αφεντικού τους και των άλλων ιδιοκτητών ΜΜΕ, ενώ ζητούν να δοθούν και άλλα δάνεια στα ΜΜΕ γιατί τα 36 εκατομμύρια στην χρεοκοπημένη Καθημερινή δεν φτάνουν.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα χρεοκοπημένα ΜΜΕ και στους σφουγγοκωλάριους που εργάζονται σε αυτά, γιατί, ενώ επί πέντε χρόνια έκαναν επίθεση σε όλες τις ομάδες εργαζομένων ή αποσιώπησαν όλες τις εργατικές διαδηλώσεις, καλύπτουν τώρα με όλες τους τις δυνάμεις την διαδήλωση των μεταλλωρύχων του Μπόμπολα.

(Με την ευκαιρία να θυμίσω πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να είναι ελεύθεροι. Θέλουν να είναι δούλοι. Και θέλουν πάντα κάποιον να τους λέει τι να κάνουν.)




 πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βουλευτές ΝΔ: Μέγιστη καταστροφή του περιβάλλοντος αν φύγει η El Dorado

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, σχετικά με τα μεταλλεία της Χαλκιδικής κατέθεσαν την Πέμπτη 27 βουλευτές της ΝΔ, σημειώνοντας πως «αν η El Dorado Gold φύγει από την περιοχή, οι συνέπειες για το περιβάλλον θα είναι δραματικές».

Οι 27 «γαλάζιοι» βουλευτές υποστηρίζουν μάλιστα πως είναι «τα στελέχη της κυβέρνησης με τις δηλώσεις και τις πράξεις τους τροφοδότησαν την κοινωνική σύρραξη» και επισημαίνουν πως «ο κίνδυνος να χαθούν ακόμα και ανθρώπινες ζωές από ένα ανεξέλεγκτο ατύχημα είναι πλέον ορατός».
Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Τα Μεταλλεία Χαλκιδικής και οι ανεύθυνες αποφάσεις της κυβέρνησης εις βάρος της προστασίας του περιβάλλοντος, των επενδύσεων και εκατοντάδων εργαζομένων στην περιοχή.

Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός της εξακολουθούν να επιδίδονται σε ασκήσεις ρεβανσισμού στην επένδυση των Μεταλλείων Χαλκιδικής αποσκοπώντας με τετελεσμένες αποφάσεις στην ακύρωσή της και αποθαρρύνοντας συλλήβδην, κατ' αυτόν τον τρόπο, το κλίμα προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα.

Την ίδια στιγμή παρακολουθούν αμέριμνοι το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που αναπτύσσεται στο εσωτερικό της κοινωνίας, αφού πρώτα τα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης με τις δηλώσεις και τις πράξεις τους τροφοδότησαν την κοινωνική σύρραξη εξαιτίας της οποίας ο κίνδυνος να χαθούν ακόμα και ανθρώπινες ζωές από ένα ανεξέλεγκτο ατύχημα είναι πλέον ορατός. Επιπλέον ενώ η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός ενεργούν ωσάν να φέρουν το μονοπώλιο της ευαισθησίας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ξεχνούν- ή επιλέγουν να προσποιούνται ότι δεν το γνωρίζουν- πως αν η Eldorado Gold αποχωρήσει από την επένδυση, όπως έχει προειδοποιήσει ότι θα κάνει με χρονικό ορίζοντα την 28η Απριλίου, τότε θα επέλθει η μέγιστη καταστροφή για το περιβάλλον.

Μέχρι σήμερα μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης η περιοχή έχει επωφεληθεί με συγκεκριμένες δράσεις και έργα βελτίωσης της περιβαλλοντικής υποδομής, τα οποία αν αυτή τη στιγμή εγκαταλειφθούν χωρίς κανείς άλλος να μπορεί να εγγυηθεί την συνέχιση της υλοποίησής τους, οι συνέπειες για το περιβάλλον θα είναι δραματικές. Αντί η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός να προχωρήσουν στον έλεγχο των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της συγκεκριμένης επένδυσης με τα Μεταλλεία Χαλκιδικής ανοικτά, προσπαθούν με "τερτίπια" και δικαστικά προσκόμματα να χρονοτριβήσουν ώστε να εξαναγκάσουν την ανάδοχο εταιρεία να φύγει από μόνη της.
Για το μέλλον δε των εκατοντάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους που θα μείνουν στο δρόμο αν η επένδυση ακυρωθεί, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός της αδιαφορούν επιδεικτικά.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ:

1_ Αν τελικά η κυβέρνηση προχωρήσει στην προεκλογική απειλή της να βάλει "λουκέτο" στα Μεταλλεία στις Σκουριές- όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι παραμένει πρόθεσή της- τί θα κάνει με τους περισσότερους από χίλιους ενιακόσιους (1900) ανθρώπους που εργάζονται ήδη στα Μεταλλεία και πώς θα αποκαταστίσει τις εν δυνάμει δύο χιλιάδες (2000) επιπλέον θέσεις εργασίας που υπολογίζεται ότι θα δημιουργούνταν στον Δήμο "Αριστοτέλη" τα επόμενα χρόνια μέσω της συνέχισης της επενδυτικής δραστηριότητας; Σημειώνεται ότι το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας του κάθε εργαζόμενου να ανέρχεται περίπου στις 40.000 ευρώ, με την εταιρεία να καταβάλλει κάθε χρόνο για το σύνολο της μισθοδοσίας τους περί τα 76 εκατ. ευρώ και με τα ασφαλιστικά ταμεία να εισπράττουν ετησίως περί τα 30 εκατ. ευρώ μέσω της πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών όλων αυτών των εργαζομένων. Από πού, λοιπόν, σκοπεύει η κυβέρνηση να βρει τα λεφτά για την πληρωμή τους, αν δεν έχει σκοπό να εγκλωβίσει αυτούς τους εργαζομένους στην ανεργία; Και επίσης πώς σκέπτεται να καλύψει τα συνεπαγόμενα διαφυγόντα έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία;

2_ Από που συνάγει η κυβέρνηση το συμπέρασμα ότι η επένδυση των Μεταλλείων στις Σκουριές  έχει ανεπανόρθωτες καταστροφικές επιπτώσεις για το περιβάλλον της περιοχής; Λαμβάνει η συγκεκριμένη- ανοιχτά διατυπωμένη- αντίληψη της κυβέρνησης τα αδιαμφισβήτητα δεδομένα; Όπως συγκεκριμένα α) ότι η εν λόγω επένδυση έχει λάβει ήδη από το 2009 θετικές γνωμοδοτήσεις από όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, υποστηρικτικές αποφάσεις των εμπλεκόμενων εκλεγμένων τοπικών οργάνων του Νομού (όμοφωνες αποφάσεις υπέρ της επένδυσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκιδικής τον Δεκέμβριο 2010 αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου Αριστοτέλης) αλλά και επιπροσθέτως την απόφαση 1492 του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Απρίλιο του 2013 με την οποία επισφραγίζεται η απόλυτη νομιμότητα όλων των παραμέτρων της επένδυσης επικυρώνοντας την στο σύνολό της , β) ότι η εξόρυξη χρυσού είναι κατά τα 2/3 υπόγεια και μόνο κατά το 1/3 επιφανειακή με την διάρκειά της να εκτείνεται στα τριάντα (30) έτη, ενώ προβλέπονται παρεμβάσεις σε μήκος 20χλμ (από το Στρατώνι μέχρι την Ολυμπιάδα) με σκοπό να μην είναι ορατή καμία μεταλλευτική δραστηριότητα σε βάθος 5χλμ από την ακτή ώστε όλο το παραλιακό μέτωπο να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο τουριστικά (ενδεικτικά αναφέρεται ότι η παραλία Στρατωνίου έχει "μπλε σημαία" με ό,τι αυτό συνεπάγεται), γ) ότι στο πλαίσιο αυτής της επένδυσης η δραστηριοποίηση της αναδόχου εταιρείας έχει συμβάλει- με τα μέσα και την τεχνογνωσία που διαθέτει- τα μέγιστα στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος από "αμαρτίες" περασμένων δεκαετιών και την βελτίωση των όρων της περιβαλλοντικής προστασίας της περιοχής.

Πολύ συγκεκριμένα είναι δύο απτά παραδείγματα: το παράδειγμα της περιοχής της Ολυμπιάδος (μία λίμνη 400 στρεμμάτων καθαρίζεται από αρσενοπυρίτη, που αν εκχυνόταν θα ήταν ικανός να καταστρέψει όλο το Αιγαίο. Αυτός μετά από ειδική έκπλυση, στεγνώνεται και συσκευάζεται σε ειδικά κοντέινερς με σχεδόν 250 τόνους ημερησίως να φεύγουν για την Κίνα μέσω του λιμένος Θεσσαλονίκης, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 20% της διακίνησης εμπορευμάτων του λιμένος της συμπρωτεύουσας. Ο αρσενοπυρίτης έχει αρχίσει να απομακρύνεται από την λίμνη και μέχρι τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η πλήρης αποκατάσταση της περιοχής με δενδροφύτευση αποτελούμενη από χλωρίδα της περιοχής που έχει αναπτυχθεί σε ένα τεράστιο φυτώριο, στο οποίο εργάζονται σαρανταπέντε (45) περίπου άτομα), και το παράδειγμα της περιοχής του Στρατωνίου (το πολύ μεγάλο πρόβλημα στην πλευρά του Στρατωνίου είναι τα όξινα νερά των δεξαμενών-"Γαλαρίες", τα οποία επιφέρουν καταστροφικές συνέπειες αν εκχυθούν ως τέτοια στην θάλασσα. Έτσι, τα νερά αυτά αντλούνται και, αφού πρώτα μετατραπούν από όξινο σε φυσιολογικό ph νερού, χύνονται στην θάλασσα. Συγχρόνως έχει ξεκινήσει η κατασκευή της στεγανοποίησης των δεξαμενών με ειδική λιθογόμοση, μία εργασία η οποία θα κρατήσει αρκετά ακόμα χρόνια μέχρι να απαλειφθούν πλήρως τα όξινα νερά. Για τις δύο αυτές δραστηριότητες προστασίας του περιβάλλοντος, η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από εκατό (100) εργαζομένους, με ετήσιο κόστος περίπου 10-12 εκατ. ευρώ). Η ανάδοχος εταιρεία έχει διορθώσει και συνεχίζει να διορθώνει "αμαρτίες" δεκαετιών προς όφελος του τόπου μας, και αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη εταιρεία, θα έπρεπε να την είχαμε ανακαλύψει. Αν αποχωρήσει και η επένδυση σταματήσει εξαιτίας των ανεύθυνων αποφάσεων της κυβέρνησής σας, ποιός έχει την τεχνογνωσία να υλοποιήσει αυτές τις δράσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και ποιός θα μπορεί να τις χρηματοδοτήσει;

3_ Με βάση τα παραπάνω αδιάψευστα στοιχεία αλλά και πολλών άλλων, και με το δεδομένο του ανυπόστατου των ισχυρισμών πώς δήθεν η μεταλλουργική δραστηριότητα απαξιώνει το τουριστικό προϊόν της προ του Άθω περιοχής που αναπτύχθηκε την δεκαετία του '90, όταν- σημειωτέον- ανθούσε η λειτουργία των μεταλλείων, για ποιόν λόγο η κυβέρνηση δεν προχωρά στον έλεγχο των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εν λόγω επένδυσης αλλά με τα Μεταλλεία ανοιχτά και την ανάδοχο εταιρεία σε λειτουργία;

ΟΙ ΕΠΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:
ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ)
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΔΩΝΙΣ
ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ
ΚΟΝΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ
ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΝΟΤΗΣ
ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη στη Γαλλία από το βιασμό και τη δολοφονία 9χρονου κοριτσιού

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα που συνέβη στο Καλαί της Γαλλίας με θύμα ένα εννιάχρονο κοριτσάκι, που απήχθη από άγνωστο άνδρα μπροστά στα μάτια της μητέρας της την ώρα που έπαιζε σε παιδική χαρά, και στη συνέχεια βιάστηκε και δολοφονήθηκε από το ίδιο άτομο, σοκάρει την κοινή γνώμη.

Αναλυτικότερα, η Κλοέ, όπως ονομαζόταν το κοριτσάκι σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, έπαιζε με τους φίλους της σε παιδική χαρά της πόλης, ενώ παρούσα ήταν και η μητέρα της.

Κάποια στιγμή σταμάτησε κοντά στα παιδιά ένα κόκκινο αυτοκίνητο, και ξαφνικά ένας άντρας βγήκε και άρπαξε το μικρό κορίτσι, πριν προλάβει κανείς να αντιδράσει.

Τις συγκλονιστικές στιγμές περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι έβλεπαν τη μητέρα του κοριτσιού να ουρλιάζει, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί. Άμεσα, η άτυχη μητέρα ειδοποίησε την αστυνομία, και τους ενημέρωσε ότι ένας φαλακρός άντρας με μαύρα γυαλιά απήγαγε την κόρη της.

Αν και η κινητοποίηση των αρχών ήταν τεράστια, το κοριτσάκι εντοπίστηκε όταν ήταν ήδη πολύ αργά.

Οι αστυνομικοί βρήκαν το πτώμα της 9χρονης Κλοέ, γυμνό και πεταμένο στην άκρη του δάσους, σε κοντινή απόσταση από το σημείο που απήχθη.
Όπως αποκάλυψε η έρευνα, το κοριτσάκι είχε βιαστεί και στραγγαλιστεί από τον άνδρα που την απήγαγε.

Μια ακόμα τραγική λεπτομέρεια στην ιστορία, είναι ότι όλα έγιναν μέσα σε διάστημα μιάμισης ώρας, καθώς το κορίτσι απήχθη στις 3:30 το μεσημέρι και βρέθηκε στις 5.

Λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομία συνέλαβε κοντά στο δάσος έναν 38χρονο άντρα πολωνικής καταγωγής, που ομολόγησε τις πράξεις του. Η αστυνομία εντόπισε τον ίδιο, πολύ μεθυσμένο, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, αλλά και το αυτοκίνητό του με τις πολωνικές πινακίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο άντρας είχε βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο και είχε απελαθεί από τη Γαλλία στο παρελθόν.





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αφαιρούνται από τον μισθό οι κρατήσεις για ασφάλιστρα και εισφορές υπέρ επαγγελματικών ταμείων

Οδηγίες αναφορικά με την παρακράτηση φόρου στο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις παρέχει με εγκύκλιό της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διατάξεις της εγκυκλίου στις οποίες προβλέπεται η εξαίρεση από τον υπολογισμό του εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις, πέραν των κρατήσεων υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, και των εισφορών εργαζομένου υπέρ των επαγγελματικών ταμείων που έχουν συσταθεί με νόμο καθώς και των ασφαλίστρων που καταβάλλονται για λογαριασμό του εργαζομένου στο πλαίσιο ομαδικών ασφαλιστηρίων συνταξιοδοτικών συμβολαίων.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, σε πολλές περιπτώσεις επιχειρήσεις συνάπτουν ομαδικά ασφαλιστήρια συνταξιοδοτικά συμβόλαια για λογαριασμό των εργαζομένων τους και τα ασφάλιστρα για την καταβολή των οποίων βαρύνεται ο εργαζόμενος, παρακρατούνται μέσω της μισθοδοσίας του κατ’ ανάλογο τρόπο όπως και οι υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων οι οποίες επιβάλλονται με νόμο. Ανάλογη παρακράτηση μέσω μισθοδοσίας πραγματοποιείται πολλές φορές και για εισφορές υπέρ επαγγελματικών ταμείων που έχουν συσταθεί με νόμο για την καταβολή των οποίων βαρύνεται επίσης ο εργαζόμενος. Στις περιπτώσεις αυτές οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας προκειμένου να υπολογίσουν τον παρακρατούμενο φόρο στο μηνιαίο καθαρό εισόδημα από μισθωτή εργασία, θα αφαιρέσουν από το ακαθάριστο ποσό του μισθού, πέραν από τις νόμιμες κρατήσεις για υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές του εργαζομένου, και τις ανωτέρω κρατήσεις για ασφάλιστρα και εισφορές υπέρ επαγγελματικών ταμείων που για την καταβολή τους βαρύνεται επίσης ο εργαζόμενος.




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επεισόδια και χημικά στο κέντρο της Αθήνας (φωτό)

Την ώρα που περισσότεροι από 6.000 άτομα από τις Σκουριές Χαλκιδικής, μεταλλωρύχοι με τις οικογένειές τους, βρίσκονται στην Αθήνα ζητώντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να μη χάσουν τις δουλειές τους, παράλληλα, στην πρωτεύουσα πραγματοποιείται συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού της Ελληνικός Χρυσός.








Η συγκέντρωση οργανώθηκε στο πλαίσιο ένδειξης αλληλεγγύης προς τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής).



Ωστόσο, σύντομα διεκόπη, καθώς σημειώθηκαν εντάσεις έξω από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και αντιεξουσιαστών.

Οι συγκεντρωμένοι αντιεξουσιαστές κινήθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων με καδρόνια και πέτρες. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης, ενώ ακολούθησε κυνηγητό στα Προπύλαια.

Λίγα λεπτά αργότερα, η κατάσταση φαίνεται πως εκτονώθηκε, με τους διαδηλωτές να είναι χωρισμένοι στα δύο, ενώ ισχυρή παραμένει η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Κλειστές παραμένουν οι οδοί Σταδίου και Πανεπιστημίου, ενώ κυκλοφοριακό χάος επικρατεί μέχρι αυτή την ώρα στους δρόμους της πρωτεύουσας.








πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ενταση έξω στο Εργασίας -Υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα έκαναν ντου [εικόνες & βίντεο]

Eνταση σημειώθηκε έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου διεξάγεται διάλογος μεταξύ του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη και των κοινωνικών εταίρων για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Η ένταση προκλήθηκε όταν δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα -οι οποίοι δεν ήταν προσκεκλημένοι στον διάλογο- έκαναν ντου στο υπουργείο.

Σημειώνεται ότι σήμερα γίνεται η πρώτη τριμερής συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων και της κυβέρνησης, με αντικείμενο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, πρόκειται να διεξαχθεί σήμερα στο υπουργείο Εργασίας. Αιχμή του διαλόγου θα αποτελέσουν η επαναφορά της ισχύος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και το χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού.










          



Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποια εισπρακτικά μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση;

Επί τάπητος βρίσκονται τα εισπρακτικά μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση με τους δανειστές για άμεση εφαρμογή τους και τόνωση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.

Σε αυτά, όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό είναι η αυτόματη απόδοση του ΦΠΑ μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών, η παρακολούθηση των ψηφιακών εμπορικών συναλλαγών και η αύξηση του φόρου πολυτελείας.

Παράλληλα, από το κυβερηνητικό επιτελείο σχεδιάζεται η καθιέρωση αυτόματου ηλεκτρονικού συστήματος για τον διαχωρισμό των πληρωμών στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων άνω των 500 ευρώ και μεταξύ επιχειρήσεων και πωλητών λιανικής άνω των 1500 ευρώ.

Αναφορικά με την παρακολούθηση των ψηφιακών συναλλαγών εξετάζεται να δοθεί στις φοροελεγκτικές υπηρεσίες η δυνατότητα να δημιουργούν ψεύτικα προφίλ στο διαδίκτυο ώστε να έχουν συναλλαγές με ψηφιακές επιχειρήσεις ύποπτες για φοροδιαφυγή.

Όσον αφορά στον φόρο πολυτελείας, οι συγκεκριμένοι συντελεστές αναμένεται να αυξηθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Επιπλέον, εξετάζεται ειδική πρόβλεψη για περαίωση φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν στις δικαστικές αίθουσες. Ο αριθμός των υποθέσεων αυτών φτάνει τις 64.000 και εκτιμάται ότι από αυτές, με την έκτακτη περαίωση μπορούν να εισπραχθούν άμεσα επιπλέον έσοδα μέχρι και 200 εκατ. ευρώ.

Ωε μέτρο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στον ΓΠΑ επιδίωξη είναι να χρησιμοποιηθεί ειδικό λογισμικό που επιτρέπει την ηλεκτρονική παρακολούθηση όλων των συναλλαγών που θεωρούνται ύποπτες για εξαπάτηση του Δημοσίου. Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα επιδιωχθεί μάλιστα να γίνει από τη Siemens, μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού που έχει υπογραφεί με την εταιρεία.

Επιπλέον, προωθείται η επανεξέταση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ώστε να αλλάξουν οι κανόνες για τη διαγραφή χρεών που δεν είναι δυνατό να εισπραχθούν ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται και μέτρα για τα εισπράξιμα χρέη, όπως η επέκταση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων και σε μισθούς πέραν του ακατάσχετου ορίου, αλλά και στο περιεχόμενο των τραπεζικών θυρίδων.

Σημειώνεται ότι σε όλα αυτά τα μέτρα που εξετάζονται από κυβέρνηση και δανειστές, συμπεριλαμβάνεται αξιοσημείωτη αυστηροποίηση των ποινικών κυρώσεων για τη φοροδιαφυγή με δόλο και επιβολή τέλους αδειών στη λειτουργία ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ενώ «στο τραπέζι» μπαίνουν και ξεχασμένα τέλη με στόχο να εισπραχθούν.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!