EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αποκάλυψη TPP: Το σκάνδαλο της «ποσόστωσης»

Στις αρχές Απριλίου ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Γιώργου Κατρούγκαλου αναφέροντας ότι «το θέμα είναι ηθικό». Λίγες ημέρες νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ είχε αποχωρήσει και από την επιτροπή δημόσιας διοίκησης πάλι επειδή σε αυτή συμμετείχε ο Κύριος Κατρούγκαλος. Ήρθε λοιπόν η ώρα να δούμε πως άσκησε τη δημόσια διοίκηση το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ και την ΔΗΜΑΡ.

του Κώστα Εφήμερου

Το σκάνδαλο είναι λίγο-πολύ γνωστό. Η περίφημη «ποσόστωση» που συμφωνήθηκε το 2012 προέβλεπε τα τρία κόμματα να μοιράσουν την πίτα του δημοσίου με κομματικά κριτήρια σε προσυμφωνημένες αναλογίες. Κανείς μας δεν περίμενε λοιπόν να σοκαριστεί όταν ξεκίνησε η ανάγνωση των εκατοντάδων εσωτερικών εγγράφων που έχουμε πλέον στα χέρια μας. Κι όμως η πραγματικότητα ήταν διαφορετική.

Ξεκινήσαμε με διάθεση για μια έρευνα σε βάθος κρατώντας σημειώσεις για τα ονόματα, διασταυρώνοντας τα στοιχεία και δημιουργώντας πίνακες αλλά σύντομα καταλάβαμε ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο που κρύβεται σε αυτό τον τεράστιο όγκο ντοκουμέντων είναι η ίδια η μεγαλύτερη εικόνα του: Το μέγεθος της κομματικής διαπλοκής στον δημόσιο βίο.

Οι επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς σχεδίασαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν ένα περίπλοκο μαθηματικό μοντέλο πλήρους επιβολής κομματισμού και αναξιοκρατίας μέσω των θέσεων του δημόσιου τομέα.

Στα έγγραφα που επεξεργαζόμαστε και θα δημοσιοποιούμε σταδιακά τις επόμενες ημέρες γίνεται σαφές ότι από τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές του 2012 στήθηκε ένας μηχανισμός εντός της γραμματείας συντονισμού του κυβερνητικού έργου που ανέλαβε να εκτελέσει την σχεδιασμένη «ποσόστωση». Η περιπλοκότητα του σχεδίου οδήγησε τους υπεύθυνους να φτιάξουν μέχρι και σχεδιαγράμματα αλλά και πίνακες σύμφωνα με τους οποίους ολόκληρο το δημόσιο μοιράζεται σαν κομμάτια πίτσας στα τρία κόμματα.




Και όταν λέμε το δημόσιο μιλάμε για όλο το δημόσιο. Από τις θέσεις των προέδρων σε αρχές και εταιρίες δημοσίου δικαίου μέχρι και τη στελέχωση των κατώτερων στελεχών σε νοσοκομεία, αγροτικούς συναιτερισμούς και λιμενικά γραφεία. Η «ποσόστωση» αφορούσε τα πάντα!

Αφού λοιπον οι υπεύθυνοι των κομμάτων συναποφάσισαν για τις θέσεις που θα έπρεπε να κατέχουν στο δημόσιο ξεκίνησε ένα παζάρι μεταξύ των κομμάτων για τις ίδιες τις θέσεις. Στα έγγραφα που έχουμε στην κατοχή μας (πολλά από αυτά με την σημείωση «Εμπιστευτικό») οι κομματικοί μηχανισμοί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ενημερώνουν τον ειδικό σύμβουλο του υπουργείου για συγκεκριμένα ονόματα, σημειώνοντας μάλιστα σχεδόν πάντα ποιος βουλευτής πρότεινε τον κάθε υποψήφιο.

Ανάμεσα στα έγγραφα που έχουμε στην κατοχή μας βρίσκονται επίσης και πολλά βιογραφικά που επισυνάπτονται μαζί με τις προτάσεις των βουλευτών. Ενδεικτικό της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα είναι ότι υπάρχουν βιογραφικά υποψηφίων που αφοροπύν αποκλειστικά την κομματική δράση του ενδιαφερόμενου. Φαίνεται ήταν το μόνο που έπαιζε ρόλο.




Ένα άλλο τρομακτικό στοιχείο που γίνεται σαφές από την πρώτη ανάγνωση των ντοκουμέντων είναι ότι η κυβέρνηση ήταν διατεθειμένη να περάσει τροπολογίες (όπως και το έκανε) τροποποιώντας τις θέσεις ανά οργανισμό προκειμένου να βγούνε τα νούμερα στις ποσοστώσεις. Είναι προφανές ότι το «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» είχε εκληφθεί εντελώς εσφαλμένα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Στις επόμενες η μέρες το TPP θα συνεχίσει το ρεπορτά;ζ για την δημόσια διοίκηση και θα παρουσιάσει ολοκληρωμένα ρεπορτάζ για συγκεκριμένες θέσεις. Μέχρι τότε θα περιμένουμε και την δικαιοσύνη να ξεκινήσει από την πλευρά της έρευνα αφού τα έγγραφα που φέρνουμε στο φώς φωτογραφίζουν μια σπείρα εντός του δημοσίου που όριζε τους επικεφαλής όλων των οργανισμών αποκλειστικά βάσει κομματικών πεποιθήσεων και με την υπόδειξη εν ενεργεία βουλευτών, οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν υποπέσει σε εγκληματικές πράξεις όπως αυτή της απιστίας ή της ενεργητικής δωροδοκίας.

Κι αν το δημοσίευμα μας δεν καταφέρει να κινητοποιήσει αυταπάγγελτα τα γρανάζια της δικαιοσύνης θα πάμε εμείς να καταθέσουμε τα στοιχεία αφού ακόμα και αν παραδεχτούμε ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή μπορούμε πάντα να ελπίζουμε ότι δεν έχει κουφαθεί και από πάνω… και αυτά τα στοιχεία φωνάζουν από απόσταση…





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι απαντά η Google στην Κομισιόν


Λίγες ώρες μετά τις κατηγορίες της Κομισιόν ότι η Google έχει καταχραστεί τη θέση της στην αγορά, αλλοιώνοντας τα στρεβλώνοντας» τα αποτελέσματα των αναζητήσεων στο Ίντερνετ υπέρ της υπηρεσίας της Google Shopping, εκπρόσωπος του κολοσσού απαντά.
Σε μακροσκελές μήνυμά του στο Google Plus ο Αμίτ Σινγκάλ, αντιπρόεδρος της Google Search αναφέρει πως χάρη στο γεγονός ότι η Google είναι η πιο διαδεδομένη μηχανή αναζήτησης «οι χρήστες μπορούν να βρουν και να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες με διαφορετικούς τρόπους».

Ο Σινγκάλ επισημαίνει, μάλιστα, πως οι κατηγορίες περί «βλάβης» σε καταναλωτές και ανταγωνιστές έχουν αποδειχθεί πέρα για πέρα ανακριβείς, καθώς οι χρήστες έχουν περισσότερες επιλογές από ποτέ.

Την ίδια ώρα, η εταιρία παραθέτει μία σειρά άλλων διαδικτυακών εταιριών που παρέχουν υπηρεσίες όπως η Google, αναφέροντας ότι «είναι σαφές πως υπάρχει σημαντικός ανταγωνισμός -που συμπεριλαμβάνει την Amazon και το eBay, δύο από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες αγορών στον κόσμο- και τα αποτελέσματα της Google για τις αγορές δεν έχουν βλάψει τον ανταγωνισμό».

Μάλιστα, διευκρινίζεται πως οι χρήστες χρησιμοποιούν ολοένα περισσότερο σελίδες κοινωνικής δικτύωσης «όπως το Facebook, το Pinterest και το Twitter για να βρουν συστάσεις σχετικά με το πού να φάνε, τι να δουν ή πώς να διακοσμήσουν τα σπίτια τους. Όταν μιλάμε για ενημέρωση, οι χρήστες συχνά πηγαίνουν κατευθείαν στις αγαπημένες τους σελίδες. Για παράδειγμα, η Bild και ο Guardian παίρνουν απευθείας το 85% της κίνησής τους. Λιγότερο από το 10% προέρχεται από τη Google».

Από την άλλη, λόγος έγινε από την Κομισιόν για το λειτουργικό σύστημα Android σχετικά με το οποίο διερευνώνται πιθανές παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν συναφθεί αντιανταγωνιστικές συμφωνίες ή αν η Google έχει καταχραστεί τη θέση της στον τομέα των λειτουργικών, εφαρμογών και των υπηρεσιών για έξυπνα τηλέφωνα.

Σε αυτό η εταιρία απαντά πως το λειτουργικό σύστημα Android έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ενίσχυση του ανταγωνισμού και των επιλογών, μειώνοντας τις τιμές και αυξάνοντας τις επιλογές για όλους, εξηγώντας ότι κυκλοφορούν πα΄νω από 18.000 διαφορετικές συσκευές.
Παράλληλα, ο Σινγκάλ τονίζει ότι η εταιρία σέβεται αλλά διαφωνεί κάθετα με την κοινοποίηση αιτιάσεων (SO-Statement of Objections) και συμπληρώνει πως θα παρουσιάσει τις θέσεις της στις ερχόμενες εβδομάδες.

Τώρα, η εταιρία έχει χρόνο δέκα εβδομάδων μέχρι να απαντήσει επισήμως στις κατηγορίες και μπορεί να απαιτήσει και ακρόαση, ωστόσο η διαδικασία αυτή αναμένεται να διαρκέσει μήνες, αν όχι χρόνια, όπως επισημαίνουν διεθνή δίκτυα.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συμφώνησαν για τον κατώτατο μισθό εργοδότες και συνδικάτα

Ολοκληρώθηκε η πρώτη τριμερής συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων και της κυβέρνησης, με αντικείμενο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, η οποία διεξήχθη σήμερα στο υπουργείο Εργασίας.

Στο σημερινό τραπέζι διαλόγου παρευρέθησαν η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Παναγόπουλος εξερχόμενος της συνάντησης δήλωσε ότι «Πρέπει να υπάρξει νομοθέτηση και υλοποίηση, γιατί ακόμα βρισκόμαστε σε επίπεδο υποθέσεων».

Κατά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας εκτιμάται έθεσε τις βασικές νομοθετικές αλλαγές τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτερου μισθού, στην προ του μνημονίου κατάσταση.

Το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το επόμενο διάστημα, προβλέπει την ολική επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων με τους όρους που ίσχυαν πριν από τα μνημόνια, την ενίσχυση του ρόλου του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ, ενώ εισάγει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και σε επίπεδο ομίλων επιχειρήσεων.

Ο κ. Σκουρλέτης προανήγγείλε την αύξηση εντός του έτους των κατώτατων αμοιβών στα 650 ευρώ μεικτά με νομοθετική παρέμβαση και την επαναφορά στα 751 ευρώ έως το 2016, έπειτα από συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμφωνία των κοινωνικών εταίρων. Στις προθέσεις του υπουργείου Εργασίας είναι, επίσης, η κατάργηση της ρύθμισης που προβλέπει μειωμένη αμοιβή για τους νέους κάτω των 25 ετών.

Τα συνδικάτα ωστόσο ζήτησαν την άμεση επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του βασικού μισθού στα 751 ευρώ μεικτά. Από την πλευρά τους, οι εργοδοτικοί φορείς υποστηρίζουν την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την υποχρεωτική επέκταση των συλλογικών συμβάσεων, διαφοροποιούνται όμως στο θέμα του κατώτερου μισθού. Συμφωνούν στην αύξηση των κατώτερων αμοιβών, ζητούν, όμως, η επαναφορά να γίνει σταδιακά και ύστερα από συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. «Υπέρ» τάχθηκαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ καταψήφισαν ΝΔ και ΠAΣOΚ. Επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια η ΧΑ, το Ποτάμι και το ΚΚΕ.

Η εισηγήτρια της πλειοψηφίας Αγλαΐα Κυρίτση τόνισε ότι με το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ αποκαθίσταται μία αδικία σε βάρος των εργαζομένων της που κατ’ εντολή της τρόικας απολύθηκαν, ενώ επουλώνεται ένα τραύμα που καταδικάστηκε από την κοινή γνώμη και εξέθεσε τη χώρα διεθνώς.

Συγκριτικά στοιχεία

Μάλιστα παρουσίασε συγκριτικά στοιχεία όσον αφορά τους υπαλλήλους που απασχολούνται σε ξένους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς για να αντικρούσει τις κριτικές που ασκούνται για την επαναπρόσληψη των απολυθέντων. Σύμφωνα με αυτά το BBC απασχολεί 20.700 εργαζόμενους, αριθμός που αναλογεί σε 329 υπαλλήλους ανά ένα εκατομμύριο βρετανών, ενώ το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται ετησίως για κάθε νοικοκυριό σε 175 ευρώ.

Στην Γερμανία και στο ARD απασχολούνται 26.600 εργαζόμενοi, δηλαδή κατ’ αναλογία 330 εργαζόμενοι ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων και το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται σε 215,75 ευρώ ετησίως ανά νοικοκυριό, ενώ στην Αυστρία, στην ORF,  απασχολούνται 4.280 εργαζόμενοι, αναλογία 499 εργαζόμενοι ανά ένα εκατομμύριο πολιτών κλπ.

Όπως είπε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει με 224 εργαζομένους ανά εκατομμύριο πολιτών με ετήσιο ανταποδοτικό τέλος 36 ευρώ, όταν ο μέσος όρος στις ευρωπαϊκές χώρες είναι 129 ευρώ.

Η εισηγήτρια της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη αμφισβήτησε τα στοιχεία λέγοντας ότι «προφανώς δεν είναι ίδια τα μεγέθη και δεν μιλάμε για τα ίδια πράγματα». «Δεν μπορεί να γίνει τέτοια σύγκριση», είπε επισημαίνοντας ότι «η προπαγάνδα των αριθμών είναι εύκολο πράγμα», ενώ εμφανίστηκε σίγουρη ότι θα αυξηθεί το ανταποδοτικό τέλος «διότι τα χρήματα δεν φτάνουν», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η νέα εφαρμογή της Ferrari είναι… ψαρωτική!

Μια εξαιρετική εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας δημιούργησαν οι άνθρωποι της Ferrari Ωκεανίας. Χάρη σε αυτήν οι υποψήφιοι πελάτες όταν επισκέπτονται την έκθεση να ενημερωθούν για το αυτοκίνητο για το οποίο ενδιαφέρονται, θα μπορούν απλώς να στρέψουν το tablet τους σε αυτό και να δουν τα πάντα σε ψηφιακή μορφή.

Η Ferrari AR Showroom, όπως ονομάζεται η εφαρμογή, θα παρέχει πληροφορίες με απεικόνιση σε video και φωτογραφίες για τα περισσότερα χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων. Προς το παρόν λειτουργεί με έξι από αυτά, τις 458 Speciale και Spider, FF, California T και F12 Berlinetta.

Παράλληλα μέσα από αυτή θα μπορεί ο υποψήφιος πελάτης να κάνει επιτόπου και τη διαδικασία της εξατομίκευσης του οχήματός του, που όπως έχει αποδειχτεί τα τελευταία χρόνια είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία στις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους πελάτες αυτής.


          


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του αρθρου !!!!!

Στο 0,4% το πρωτογενές πλεόνασμα το 2014, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Με πρωτογενές πλεόνασμα 0,4% του ΑΕΠ έκλεισε το 2014, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Σε επίπεδο γενικής κυβέρνησης το έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 3,5% του ΑΕΠ ή 6,4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη Στατιστική αρχή η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι τεράστια, καθώς το έλλειμμα περιορίστηκε από 10,2% του ΑΕΠ το 2011 στο 3,6% του ΑΕΠ πέρυσι, παρά την πρωτοφανή ύφεση που οδήγησε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στα 179 δισ. ευρώ.

Το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2014 ανήλθε στα 317,1 δισ. ευρώ ή 177,1% του ΑΕΠ.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτοί είναι οι 93 κατηγορουμένοι για το σκάνδαλο Koriopolis

Ονόματα βόμβες περιλαμβάνει η λίστα των 93 κατηγορούμενων για το σκάνδαλο Koriopolis! Ανάμεσά τους βρίσκονται οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μποροβήλος, Κουντούρης, Μενδρινός, Μπάκος. Διαβάστε για ποιους προτείνεται η απαλλαγή τους.

H αθλητική ιστοσελίδα sdna.gr δημοσιοποίησε την λίστα και αποκαλύπτει την πρόταση του αντιεισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Πούλιου προς το δικαστικό συμβούλιο για το ποιοι πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη και ποιοι πρέπει να απαλλαχθούν για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων το περίφημο Koriopolis που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2011.
Στα ονόματα προτείνεται η παραπομπή και η απαλλαγή προσώπων από όλο το φάσμα του ποδοσφαίρου όπως ιδιοκτήτες, ομάδων, προπονητές, ποδοσφαιριστές, μάνατζερ, πρακτόρων ΟΠΑΠ και παικτών του στοιχήματος.

Τον τελευταίο λόγο θα τον έχει το συμβούλιο Εφετών, το οποίο με βάση την πρόταση Πούλιου θα αποφασίσει ποιους τελικά θα παραπέμψει σε δίκη και ποιους θα απαλλάξει εκδίδοντας τα σχετικά βουλεύματα.

Ο Παναγιώτης Πούλιος προτείνει την παραπομπή των 93 προσώπων σε δίκη για διάφορα αδικήματα (για τους περισσότερους πλημμελήματα) και παράλληλα προτείνει την απαλλαγή 59 ατόμων από όλες τις κατηγορίες. Το πόρισμα του Παναγιώτη Πούλιου αριθμεί περίπου 3.100 σελίδες.

Οι 93 που παραπέμπονται σε δίκη είναι οι εξής:

- Αχιλλέας Μπέος (πρώην πρόεδρος, νυν Δήμαρχος)
- Γιώργος Τσακογιάννης (πρώην ιδιοκτήτης Ηλιούπολης)
- Αβραάμ Παπαδόπουλος (ποδοσφαιριστής, προτείνεται η παραπομπή του σε συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ΄εξακολούθηση)
- Μιχάλης Νικολόπουλος (ποδοσφαιριστής)
- Νίκος Παντέλης (προπονητής)
- Γιάννης Κομπότης (πρόεδρος Λεβαδειακού)
- Αντώνης Μανίκας (προπονητής)
- Άγγελος Τραυλός (μάνατζερ)
- Γιώργος Πουλόπουλος (ποδοσφαιριστής)
- Γιώργος Μποροβήλος (πρόεδρος Αστέρα Τρίπολης και Super League)
- Δημήτρης Μπάκος (ιδιοκτήτης Αστέρα Τρίπολης)
- Γιώργος Γρηγορόπουλος (πρώην πρόεδρος Καλαμάτας)
- Κωνσταντίνος Χρυσοχοϊδης (μεγαλομέτοχος Διαγόρα)
- Σιδηρόπουλος Μάκης (ποδοσφαιριστής)
- Κώστας Μενδρινός (ποδοσφαιριστής)
- Κουντούρης Μιχάλης (πρόεδρος Ερασιτέχνη Ολυμπιακού)
- Κανελλάκης Χρήστος (Πρόεδρος της ΠΑΕ Ιωνικός)
- Γιώργος Σέγκος (πρώην διαιτητής)
- Νύκταρης Ηρακλής (αφανής παράγοντας του ΟΦΗ)
- Νίκος Παπαδόπουλος
- Αλέκος Βοσνιάδης (προπονητής)
- Νίκος Πηρούνιας (πρώην πρόεδρος του Εθνικού)
- Θοδωρής Σαββάκης (ιδιοκτήτης Πανθρακικού)
- Δημήτρης Τζελέπης (πρόεδρος Πανθρακικού)
- Κώστας Χαραλαμπίδης (πρώην πρόεδρος Ιωνικού)
- Στ. Δαϊλάκης (πρώην βουλευτής, πρόεδρος Δόξα Δράμας)
- Θανάσης Σάμιος (πρώην πρόεδρος Δόξας Δράμας)
- Βασίλης Καρακούλιας
- Ανδρέας Δημόπουλος
- Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής)
- Παπαδόπουλος Γιάννης (πρώην υπάλληλος ΕΠΟ)
- Βασίλης Γεωρτσιάκος (παίκτης στοιχήματος)
- Αναστάσιος Ντότσης (μάνατζερ)
- Νικόλαος Χάλκος (πρώην πρόεδρος της Ηλιούπολης)
- Ευστάθιος Προβατίδης (ποδοσφαιριστής)
- Πέτρος Ρουτζιέρης (προπονητής)
- Ιωάννης Ναυρινιάδης (πρόεδρος Αετού Σκύδρας)
- Βασίλειος Αδαμάκης (πρόεδρος Εθνικού Αστέρα)
- Παύλος Δήμου (ποδοσφαιριστής)
- Απαρεσίδο Αλβες Λουίς Μιγκέλ (ποδοσφαιριστής)
- Ιωάννης Τσιγιάννης
- Άκης Πάσσαλης
- Λουκάς Αποστολίδης (ποδοσφαιριστής)
- Γεώργιος Πράττος (μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου)
- Γεώργιος Βαρουτσίκος (μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου)
- Γεώργιος Τόρης (αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου)
- Γεωργόπουλος, Καραμανίδης, Καραμάνης
- Χρήστος Σφήκας (πρώην διαιτητής)
- Θεοχαρίδης Νεοκλής
- Θεοχαρίδης Κ
- Βίλλας
- Μιχαήλ Τσιβελέκης

- Αυγίδου, Διονύσης Κοτίνης, Μαρία Βυθοπούλου, Αναστάσιος Θάνος, Τσεκερίδης, Τάμπασης, Θεόσογλου, Τυριακίδης, Ζώης, Κάσσης, Λιόντος, Ρόδης, Βεργώνης, Λερογιάννης, Μπαλάφας, Νταής, Μαρτίνης, Ψέλλας,  Πιταράκης,  Βασιλόπουλος,  Ζέρβας,  Μουδάτσος,  Διγώνης,  Γανάτος, Μπόης, Κουγιουμτζίδης, Μημίδης, Καραμανίδης, Νεοχωρίτης, Μαυρόπουλος, Χίλης, Γούτας, Μανώλης, Νάκος, Γαλαίος, Ημελλος, Παπαγγέλης, Ηρακλής, Σούκας.

Οι 59  που προτείνει την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία είναι οι:

- Μαρινάκης (πρόεδρος Ολυμπιακού)
- Κανελλόπουλος (δικηγόρος)
- Καλογιάννης (πρόεδρος Football League)
- Γιάχος (διαιτητής)
- Λιμπάντζης (πρώην πρόεδρος Κέρκυρας)
- Σαλαμαστράκης (ποδοσφαιριστής)
- Ρέγιες (ποδοσφαιριστής)
- Γκούτμαν (ποδοσφαιριστής)
- Τρύφωνας (παλαίμαχος διαιτητής)
- Καλόποπουλος (παλαίμαχος διαιτητής)
- Γιάννης Σπάθας (παλαίμαχος διαιτητής)
- Γεωργιάδης ΓΧ (προπονητής ΠΑΟΚ)
- Λυράκης (πρώην γενικός διευθυντής Λάρισας)
- Παντελίδης Σάββας (προπονητής)
- Δημητρόπουλος Αλέξανδρος (διαιτητής)
- Φυντάνης (προπονητής)
- Καλογερόπουλος Χαράλαμπος (διαιτητής)
- Στέλιος Σφακιανάκης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής)
- Ντίτσος (διαιτητής)
- Τσακίρης Κων/νος (πρώην πρόεδρος Πανιωνίου),
- Γιαννόπουλος (πρώην τιμ μάνατζερ Ολυμπιακού Βόλου)

- Αρφάνης, Σπάρταλης, Μουστάκας, Φασουλής, Αρβανιτάκης, Οικονομίδης, Παπασταθόπουλος Λεωνίδας, Καλυβίτης, Αλβέρτης, Ανδρέου, Πουλουγούρης, Κωστουλέας, Ηλιόπουλος, Βερρής, Κουτσουμπού, Παναγιωτίδης, Ελευθεριάδης, Ντούμος, Παπαδόπουλος Αν., Παπαδόπουλος Κ., Καμπουράκης, Σαλευρής Κ., Μπιτούνης, Πηρούνιας Σ., Κητζίδης, Ντάγκας, Τσελεκίδης, Στεφανίδης, Μερτύρης, Πουργούρης, Μάραμα Αλμπέρτο, Φακλής, Κοτσαύτης, Μαρουλής, Κοτσογιάννης, Μπούκης, Κιοτζένης, Μασούρης.  


 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επίθεση ακτιβίστριας στον Ντράγκι [Φωτο + Βιντεο]

Απότομα διακόπηκε η συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι καθώς μια ακτιβίστρια μπήκε μέσα στην αίθουσα, ανέβηκε πάνω στο γραφείο, και φώναξε «Κάτω η δικτατορία της ΕΚΤ» πετώντας κομφετί και άλλα αντικείμενα πάνω στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στη συνέχεια επενέβησαν οι άνδρες της ασφαλείας και την απομάκρυναν. Ο Μάριο Ντράγκι αποχώρησε προσωρινά από την αίθουσα. Επέστρεψε λίγο αργότερα για να συνεχίσει τη συνέντευξη Τύπου.

         





















 πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εldorado Gold: «Φοροαποφεύγουμε αλλά… αυτό κάνουν όλοι»!

O κ. Paul Wright είναι ο CEO, το μεγάλο αφεντικό της Eldorado Gold και μεταξύ των πλέον ακριβοπληρωμένων CEOs του Καναδά. 

Οι ετήσιες αποδοχές του $18,7 εκατ. για το 2012 και $7,5 εκατ. για το 2014.
 
Στις 5.4.2015 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» συνέντευξη του σχετικά με την πορεία της «επένδυσης» της εταιρείας στην Ελλάδα, με τον τίτλο«Αν συνεχισθεί η κατάσταση, σταματάμε» [1] Επειδή όλα τα θέματα στα οποία αναφέρεται ο CEO της Eldorado έχουν αναλυθεί από το «Παρατηρητήριο» και έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές, θα σχολιάσουμε τη συνέντευξη σημείο προς σημείο. Και  ξεκινάμε από το τέλος:

1. Πόσα λεφτά ξόδεψε η εταιρεία στην Ελλάδα;

  • «H επένδυση για τα περιουσιακά στοιχεία ήταν περίπου 2,5 δισ. καναδικά δολάρια [1,82 δισ. ευρώ]. Εχουμε ήδη δαπανήσει περίπου 450 εκατ. δολάρια ΗΠΑ [418 εκατ. ευρώ] για την ανάπτυξή τους και ο σκοπός μας είναι η επένδυση αυτή να φτάσει το 1 δισ. δολάρια ΗΠΑ [930 εκατ. ευρώ]. Για μια εταιρεία της οποίας η κεφαλαιοποίηση κυμαίνεται στα 5 δισ. δολάρια ΗΠΑ, είναι φανερό ότι η Χαλκιδική είναι σημαντικό μέρος του πώς αντιλαμβανόμαστε το μέλλον».
Ο κ. Ράιτ δίνει την εντύπωση ότι αυτά τα αστρονομικά ποσά έχουν δοθεί στην Ελλάδα αλλά αυτό είναι απολύτως αναληθές. Βεβαίως, η αναφορά δεν είναι τυχαία: η Eldorado επισείει την απειλή των αποζημιώσεων που θα ζητήσει από το Ελληνικό Δημόσιο αν σταματήσει η «επένδυση» και ήδη έχει αρχίσει να ακούγεται το ποσό των 3 δις…
Τα 2,5 δις καναδικά δολάρια για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων στη Χαλκιδική πληρώθηκαν με τη μορφή της ανταλλαγής μετοχών στην προηγούμενη ιδιοκτήτρια των Μεταλλείων Κασσάνδρας, την επίσης Καναδική European Goldfields. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει την υπεραξία που πήραν τα μεταλλεία μετά την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων τον Ιούλιο του 2011 με τη υπογραφή του Γ. Παπακωνσταντίνου.
Το Ελληνικό Δημόσιο για την «πώληση» των Μεταλλείων Κασσάνδρας εισέπραξε ένα τεράστιο μηδενικό. Ο κ. Δημήτρης Κούτρας, πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ και κάτοχος του 99,9% των αρχικών μετοχών της Ελληνικός Χρυσός, αγόρασε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας για 11 εκατ. ευρώ που το Δημόσιο ποτέ δεν εισέπραξε, γιατί δόθηκαν για να πληρωθούν τα χρέη της προηγούμενης εταιρείας, TVX Hellas, προς τους απολυμένους εργάτες κλπ. Αμέσως μετά τέθηκε σε εφαρμογήτο αφανές Μνημόνιο του 2003 για τη μοιρασιά των μεταλλείων της Χαλκιδικής και μέσα από διαδοχικές μεταβιβάσεις, η Εuropean Goldfields έγινε κάτοχος του 95% των μεταλλείων έναντι συνολικού τιμήματος 349 εκατ. Το ποσοστό αυτό, μετά την περιβαλλοντική αδειοδότηση της “επένδυσης”, αποτιμήθηκε στα 2,5 δις καναδικά δολάρια.
Mε άλλα λόγια, αν ναυαγήσει τελικά η «επένδυση», ο κ.Ράιτ μπορεί να κλαίει τα χρήματα των μετόχων του, αλλά αυτό δεν αφορά την Ελλάδα!
Όσο για τα 418 εκατ. ευρώ που υποτίθεται ότι έχει δαπανήσει η εταιρεία στην Ελλάδα, το ποσό «φουσκώνει» όσο φαίνεται ότι πλησιάζει το τέλος… Μόλις στις 25 Φεβρουαρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός κ. Θεοδωρακόπουλος δήλωνε ότι η Eldorado έχει δαπανήσει 350 εκατ. ευρώ … Kαι στις 30 Οκτωβρίου 2014, έλεγαν ότι έχουν επενδύσει άνω των 300 εκατ. ευρώ. 
Και βέβαια, οι αξιότιμοι διευθύνοντες σύμβουλοι έχουν κάποια πράγματα να εξηγήσουν:
  • Πώς υποτίθεται ότι ξοδεύτηκαν 300 ή 350 ή 418 εκατ. ευρώ για μία ανακαίνιση εργοστασίου στην Ολυμπιάδα, 2 μύλους στις Σκουριές, 2 στοές, υλοτομίες και χωματουργικά έργα.
  • Πού πήγαν τα περίπου 100 εκατ. ευρώ, καθαρό και άκοπο κέρδος, που αποκόμισε η Ελληνικός Χρυσός από την πώληση του στοκαρισμένου στην Ολυμπιάδα χρυσοφόρου αρσενοπυρίτη που χαρίστηκε στην εταιρεία με τη σύμβαση του 2003;
  • Πού πήγαν τα καθαρά κέρδη που έχει βγάλει η εταιρεία από τα χρυσοφόρα συμπυκνώματα της Ολυμπιάδας που πουλά από το τέλος του 2012 μέχρι σήμερα; Δείτε σχετικά: Κερδίζει το Δημόσιο από τον χρυσό της Ολυμπιάδας;

2. Ποιος δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του από τη σύμβαση;

«Η επένδυση αυτή στηρίζεται σε μία σύμβαση με το κράτος, σε μία νομικά δεσμευτική συμφωνία που υποχρεώνει τα συμβαλλόμενα μέρη να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Αυτό ισχύει τόσο για εμάς, όσο και για το ελληνικό Δημόσιο».
Ακριβώς! Και όπως έχουμε επισήμως καταγγείλει, η θυγατρική της Εldorado, Ελληνικός Χρυσός, δεν τηρεί τη βασικότερη υποχρέωση που απορρέει από τη σύμβασή της με το Δημόσιο που είναι η κατασκευή και λειτουργία μεταλλουργίας χρυσού. Η μεταλλουργία είναι ο στόχος της σύμβασης και ο στόχος της «επένδυσης», διότι μόνο από την εγχώρια παραγωγή καθαρών μετάλλων θα έχει ουσιαστικά φορολογικά έσοδα το Ελληνικό Δημόσιο και θα εξυπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον. Όπως αποδεικύεται από δημοσιευμένη έκθεση της ίδιας της εταιρείας, η Ελληνικός Χρυσός δεν είχε ποτέ την πρόθεση να τηρήσει αυτή της την υποχρέωση [6] και εξαπάτησε τις αρχές προκειμένου να λάβει την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΚΥΑ 201745/2011). Το όχημα της απάτης ήταν μια μεταλλουργική μέθοδος – η περίφημη «ακαριαία τήξη» ή flash smelting – η οποία εγκρίθηκε μεν αλλά δεν έχει καμμία πιθανότητα να εφαρμοστεί διότι είναι ακατάλληλη για τα μεταλλεύματα της Χαλκιδικής που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αρσενικό και άλλες μεταλλικές ακαθαρσίες (δείτε ενδεικτικά:Tο πρόβλημα του αρσενικού στη μεταλλουργία χαλκού. Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ το «έλυσε» με απάτη ).
Χωρίς μεταλλουργία, η εταιρεία θα συνεχίσει να πουλάει στο εξωτερικό τα πολύτιμα μέταλλα από τα σπλάχνα της Χαλκιδικής με τη μορφή συμπυκνωμάτων, δηλαδή φτηνών πρώτων υλών, χωρίς να αποδίδει φόρους στο Δημόσιο. Και έτσι, ο στόχος της συμβασης δεν υλοποιείται και το «δημόσιο όφελος» από την επένδυση πάει περίπατο…
Δείτε σχετικά: Μια Τεκμηριωμένη Πρόταση για Αναστροφή της Σύμβασης της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ –  Η Απάτη της Μεταλλουργίας Flash Smelting – Αντί δημοσίου οφέλους, καταλήστευση δημόσιου πλούτου και φυγάδευση αφορολόγητων κερδών € 13,68 δις .

3. Μπορεί να εφαρμοστεί η μέθοδος της ακαριαίας τήξης στα συμπυνώματα της Χαλκιδικής;

Όπως αποδεικνύεται από το σύνολο της διεθνούς βιβλιογραφίας και της εργοστασιακής πρακτικής η απάντηση είναι κατηγορηματικά «ΟΧΙ». Έχει ενδιαφέρον όμως τι απαντά ο κ. Ράιτ:
  • «η ακαριαία τήξη χρησιμοποιείται ευρύτατα στη βιομηχανία μας. Για το κοίτασμα αρσενοπυρίτη της Ολυμπιάδας συνεχίζουμε να κάνουμε μηχανολογικές δοκιμές μαζί με τη φινλανδική εταιρεία Outokumpu για να τελειοποιήσουμε τη μέθοδο. Η ακαριαία τήξη, όπως θα την εφαρμόσουμε, εξάγει τον χρυσό και σταθεροποιεί και αδρανοποιεί το αρσενικό που παράγεται».
Η Eldorado μπορεί να συνεχίσει τις δοκιμές όσο θέλει, όμως η ΜΠΕ που κατέθεσε η Ελληνικός Χρυσός το 2010 διαβεβαιώνει ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες δοκιμές που αποδεικνύουν ότι η μέθοδος είναι έτοιμη για εφαρμογή σε βιομηχανική κλίμακα με τους πυρίτες της Ολυμπιάδας. Το ίδιο βεβαιώνει και η Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων, αλλά και η απόφαση 1492/2013 του ΣτΕ.
Υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι εδώ, ότι τα αποτελέσματα αυτών των δοκιμών δεν δόθηκαν ποτέ στις αρμόδιες υπηρεσίες γιατί όπως φαίνεται δεν υπάρχουν.Υπάρχει κι άλλο ένα προβληματάκι: ότι η ίδια η κάτοχος της τεχνολογίας flash smelting, η Φινλανδική Outotec διαψεύδει και «αδειάζει» την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ , [6] βεβαιώνοντας ότι οι μόνες δοκιμές που έκανε ήταν σε κλίμακα εργαστηρίου. Και επίσης, ότι οι εντολές που είχε πάρει από την Ελληνικός Χρυσός ήταν να φτιάξει μια διαδικασία που θα παράγει ένα εμπορεύσιμο συμπύκνωμα καιόχι καθαρά μέταλλα όπως επιβάλλει η σύμβαση.
Πριν ακόμα υποβάλει τη ΜΠΕ, η Ελληνική θυγατρική της Eldorado είχε λάβει την επενδυτική απόφαση να παραβεί τη σύμβασή της με το Δημόσιο.

4. Τι θα συμβεί αν η κυβέρνηση τηρήσει τη δέσμευσή της για ακύρωση της «επένδυσης»;

Σε ερώτηση της «Κ» για τη μορφή που θα έπαιρνε η περιστολή των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν στηρίξει την επένδυση, ο κ. Ράιτ απαντά:
  • «Θα μειωνόταν το εργατικό δυναμικό σε όσους είναι απαραίτητοι για τη διατήρηση των περιουσιακών στοιχείων, αλλά δεν θα αναπτύσσονταν περαιτέρω τα ορυχεία. Η επένδυση ουσιαστικά θα σταματούσε».
Και παρακάτω:
«Αν δεν τα καταφέρουμε στην Ελλάδα, οι θεσμικοί επενδυτές της Eldorado θα το εκλάβουν όχι ως κάτι που οφείλεται σε εμάς, αλλά ως αποτέλεσμα του πλαισίου εντός του οποίου έπρεπε να λειτουργήσουμε».»
Σύμφωνα με όσα αναφέραμε παραπάνω και έχουν κατατεθεί ως πρόταση στο ΥΠΑΠΕΝ, το Υπουργείο οφείλει να προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης με την εταιρεία που δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της, κατά το άρθρο 4 της σύμβασης μεταβίβασης:
  • “Η μη εκπλήρωση από οποιοδήποτε συμβαλλόμενο μέρος των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει με την παρούσα σύμβαση συνιστά λόγο καταγγελίας αυτής. Η καταγγελία γίνεται με κοινοποίηση σχετικού εγγράφου και συνεπάγεται λύση της σύμβασης και αναστροφή της μεταβίβασης σύμφωνα με τους όρους της παρούσας. Στο πλαίσιο αυτό η Αγοράστρια υποχρεούται να επιστρέψει το σύνολο των στοιχείων που περιγράφονται στο άρθρο 1 της παρούσας στο Ελληνικό Δημόσιο και αντίστοιχα αυτό υποχρεούται να επιστρέψει άμεσα στην Αγοράστρια το καταβληθέν τίμημα των έντεκα εκατομμυρίων ευρώ (11.000.000 ευρώ) άτοκα χωρίς να αποκλείεται και η καταβολή εύλογης αποζημίωσης στο συμβαλλόμενο μέρος που δεν ευθύνεται για την καταγγελία”.
Η αναστροφή θα είναι με ξεκάθαρη υπαιτιότητα της εταιρείας, άρα το Δημόσιο όχι μόνο δεν θα υποχρεωθεί στην πληρωμή των υπέρογκων αποζημιώσεων που πιθανόν θα ζητήσει η εταιρεία, αλλά αντίθετα θα δικαιούται το ίδιο να ζητήσει την καταβολή εύλογης αποζημίωσης. Αν λοιπόν το Υπουργείο πράξει αυτό που κατά την άποψή μας ΟΦΕΙΛΕΙ να πράξει, τα περιουσιακά στοιχεία των μεταλλείων θα περιέλθουν στο Δημόσιο άρα δεν θα έχει τίποτα να «διατηρήσει» ο κ. Ράιτ.
Και βεβαίως, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και άδικης δυσφήμησης της χώρας, θα πρέπει να γίνει απολύτως σαφές ότι αυτή δεν είναι παρά η επιβεβλημένη κίνηση για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος  και όχι μια ακατανόητη απόρριψη μιας μεγάλης ξένης επένδυσης, όπως χωρίς αμφιβολία θα την παρουσιάσει η Eldorado Gold. Θα είναι η αυτονόητη εκδίωξη ενός «επενδυτή» που εξαπάτησε το Δημόσιο και που είχε την πρόθεση να παραβιάσει τη σύμβαση πριν ακόμα λάβει την έγκριση. 
Τι άλλο δηλαδή θα έπρεπε θα κάνει μια εταιρεία για να απολέσει τον τίτλο του «αξιόπιστου επενδυτή»;

5. Στηρίζει την επένδυση η τοπική κοινωνία;

  • «Οι αντιδράσεις κατά της επένδυσης είναι σχετικά μικρής κλίμακας… Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, εξαιρώντας την Ιερισσό, στρατηγείο του αντι-μεταλλευτικού κινήματος, η Νέα Δημοκρατία έλαβε 42% στον Δήμο Αριστοτέλη, έναντι 28% του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε αντιταχθεί σφόδρα στην επένδυση».
Δυστυχώς για τον κ. Ράιτ, τον διαψεύδουν οι παλιότερες δηλώσεις των στελεχών της εταιρείας του. Μέχρι τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, η εταιρεία επικαλούνταν ως «δημοψήφισμα υπέρ της επένδυσης» τη νίκη του εκλεκτού της Δημάρχου, Χρήστου Πάχτα στις προηγούμενες εκλογές, του 2010. Όμως το 2014 οι πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη έδιωξαν τον Πάχτα και εξέλεξαν τον Γιάννη Μίχο που είχε αναδειχθεί μέσα από το κίνημα κατά των μεταλλείων. Οι Δημοτικές Εκλογές στο Δήμο Αριστοτέλη ΗΤΑΝ Δημοψήφισμα και ήταν αρνητικό για την «επένδυση χρυσού», [9] πράγμα που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Χρήστος Πάχτας δηλώνοντας: «Ο κόσμος ψήφισε στις εκλογές με διακύβευμα τα μεταλλεία χρυσού»! 
Αφού λοιπόν το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών δεν συνέφερε πλέον την εταιρεία… το γύρισαν στις εθνικές εκλογές! Φαιδρό, πραγματικά. Μόνο σε ανθρώπους που είναι εντελώς ανίδεοι για τα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας θα μπορούσε να φανεί λογικό αυτό το επιχείρημα και φαίνεται ότι ο κ. Ράιτ νομίζει ότι απευθύνεται σε τέτοιους.

6. «Η μελέτη μας έχει εγκριθεί από το ΣτΕ»

  • «Στα πέντε χρόνια κατάρτισης της ΜΠΕ, υπήρξαν τρεις νομικές προσφυγές εναντίον της οι οποίες έφτασαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Και στις τρεις περιπτώσεις, το δικαστήριο έκρινε υπέρ της εταιρείας. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να αποφανθεί ότι η συγκεκριμένη επένδυση είναι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας».
Απαραίτητη εδώ η διευκρίνιση ότι το ΣτΕ κάνει έλεγχο νομιμότητας και όχι ουσίας. Εξετάζει μόνο την πληρότητα του φακέλου της μελέτης, όχι την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της. Όμως τόσο η μελέτη όσο και η απόφαση του ΣτΕ έχουν πολλαπλά προβλήματα, με σημαντικότερο όλων αυτό της μεταλλουργικής μεθόδου της ακαριαίας τήξης. Στο ΣτΕ υποβλήθηκαν από το «Παρατηρητήριο» όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Ελληνικός Χρυσός εξαπάτησε τη Διοίκηση προκειμένου να πετύχει την έγκριση της μελέτης, όμως το δικαστήριο αποφάσισε να μην τα λάβει υπ’οψη ως εκπρόθεσμα. Έτσι το πιο ουσιαστικό πρόβλημα της ΜΠΕ και της ΚΥΑ 201745/2011 Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, που αναμφίβολα θα οδηγούσε στην ακύρωση της, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο. (σχετικό το [8], παρ. 4.5, 4.7).

7. Φοροαποφεύγουμε αλλά… αυτό κάνουν όλοι!

Όπως αποκάλυψε το Ολλανδικό Κέντρο Μελέτης Πολυεθνικών Επιχειρήσεων (SOMO) [11], η Eldorado χρησιμοποιεί ενδιάμεσες εταιρείες-θυρίδες (mailbox companies) στην Ολλανδία για να μεταφέρει τα κέρδη της από την Ελλάδα στον φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής, αποφεύγοντας να πληρώνει φόρους στην Ελλάδα. Επί αυτού ο κ. Ράιτ είναι …απολαυστικά κυνικός:
  • «Κατ’ αρχάς, προς το παρόν δεν έχουμε κέρδη στην Ελλάδα. Εχουμε επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και πληρώνουμε φόρους -ΦΠΑ και άλλους- που ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια. Οσον αφορά τον φορολογικό μας σχεδιασμό και τη χρήση ολλανδικών εταιρειών, κάνουμε ό,τι κάνουν οι περισσότερες πολυεθνικές επιχειρήσεις και είναι απολύτως νόμιμο. Προσπαθούμε, όπως κάθε επιχείρηση και κάθε φυσικό πρόσωπο, να ελαχιστοποιήσουμε με νόμιμα μέσα τους φόρους που θα κληθούμε να πληρώσουμε. Το 2017, όταν -εκτός απροόπτου- καταγράψει για πρώτη φορά κέρδη η «Ελληνικός Χρυσός», θα φανούν τα οφέλη που θα δρέψει από την ολλανδική φορολογική τεχνογνωσία».
Με άλλα λόγια ναι, φοροαποφεύγουμε, αλλά είναι «νόμιμο» και το κάνουν όλοι! Τώρα σας κλέβουμε λίγο, αλλά από το 2017 που προγραμματίζουμε να έχουμε κέρδη, θα σας κλέβουμε σοβαρά… Ούτε αυτά βεβαίως τα είχε υπ’οψη τυ το ΣτΕ.
Το πιο εκπληκτικό δεν είναι το θράσος του κ. Ράιτ, είναι ότι ο δημοσιογράφος της «Κ» τη δέχτηκε αυτή ως ικανοποιητική απάντηση.

8. Από πού τα 50 εκατ. ευρώ φόροι;

Το σίγουρο είναι ότι κατά την τελευταία διετία η Ελληνικός Χρυσός δεν έχει πληρώσει φόρους αφού οι ισολογισμοί της για τις χρήσεις 2012 και 2013  [12] εμφανίζουν ζημίες, 17 εκατ. ευρώ και 13 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Ας μην ξαναρωτήσουμε πού πήγαν τα λεφτά από τις 26.444 ουγγιές χρυσού που εξήγαγε κατά το 2013 η εταιρεία από τα τέλματα της Ολυμπιάδας…
Για να δούμε τι είναι αυτά τα 50 εκατομμύρια πάμε λίγο πίσω : Στις 30 Οκτωβρίου 2014,  παραμονή της παρουσίασης των προκαταρκτικών ευρημάτων της SOMO στη Θεσσαλονίκη, οι τρεις Ελληνικές θυγατρικές της Eldorado (Ελληνικός Χρυσός, Χρυσωρυχεία Θράκης, Μεταλλευτική Θράκης) εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση [4] όπου αφού κατηγορούν τα …σκοτεινά κέντρα που τους επιτίθενται, λένε το εξής καταπληκτικό:
  • «Έχουμε, εμείς και οι εργαζόμενοί μας, καταβάλει περίπου 47 εκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές».
O κ. Ράιτ δηλαδή εμφανίζει σαν «φόρους» που πλήρωσε η εταιρεία ΤΟΥ, τις ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζομένους αλλά και τους φόρους που πλήρωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι! Πώς δεν το σκέφτηκε καμμία άλλη επιχείρηση, απορούμε… Κανείς δε γνωρίζει τι άλλο έχει μπει μέσα σε αυτά τα «50 εκατομμύρια» για να γίνει πιο εντυπωσιακό το νούμερο, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι όλοι οι ισχυρισμοί της εταιρείας πρέπει να αντιμετωπιστούν με την απαραίτητη δόση υγιούς σκεπτικισμού. Και με έναν σε βάθος έλεγχο από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών.




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπογιόπουλος : Τατσόπουλος … Μετά την μισή Αθήνα και την μισή… Ιστορία!

Ο λόγος για μια παρέμβαση που τάραξε τα λιμνάζοντα πολιτικά και ιστορικά ύδατα. Όχι μόνο στον τόπο μας. Επιτρέψτε μας να πιστεύουμε και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόκειται για την τοποθέτηση στην οποία προέβη ο γνωστός συγγραφέας, μέγας πολιτικός, ιστορικός ογκόλιθος  και – κατά δήλωσή του – διακεκριμένος «πηδήχτουλας» της μισής Αθήνας, κύριος Πέτρος Τατσόπουλος.

Αφορμή για την ρηξικέλευθη τοποθέτηση του κυρίου Τατσόπουλου υπήρξε η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία και κυρίως η κατάθεση στεφάνου του Έλληνα πρωθυπουργού στο μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη στο Κρεμλίνο.

Το γεγονός αυτό ερέθισε τα μάλα τον κύριο Τατσόπουλο. Τον έβγαλε από τα ρούχα του. Έξω φρενών, λοιπόν, για λόγους που θα αφήσουμε να περιγράψει ο ίδιος με το δικό του λογοτεχνικό αγλάισμα, με το δικό του ύφος και τα δικά του λογάκια, ο κύριος Τατσόπουλος απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα του έστειλε το ακόλουθο μήνυμα (μέσω Facebook):
«Έγραψες σήμερα ότι κατέθεσες στεφάνι στο Κρεμλίνο “για όσους έδωσαν τη ζωή τους για να ηττηθεί ο Ολοκληρωτισμός”.
Μάλιστα. 
Άκου αγόρι μου, μεγάλο παιδί είσαι πια, σαραντάρισες, έγινες πρωθυπουργός, τέτοιες μαλακίες δεν γίνεται να τις πετάς στα ξεκούδουνα, γιατί τις παίρνουν και τα διεθνή πρακτορεία και μας βγάζουν βούκινο σε όλο τον πλανήτη. 
Δεν γίνεται να τα έχεις όλα σαλάτα μέσα στο κεφάλι σου. 
Ο σοβιετικός στρατός πολέμησε το Ναζισμό – και μάλιστα όχι από την αρχή, όχι από το 1939, τουναντίον, το 1939, μήνα Σεπτέμβριο, τα έκανε πλακάκια με τη Βέρμαχτ και μοίρασαν σε δυο φέτες την Πολωνία του Φλαμπουράρη. 
Πολέμησε το Ναζισμό από το 1941, μήνα Ιούνιο – αυτό, δεν μπορεί, σίγουρα το έχεις ακουστά. 
Ο σοβιετικός στρατός έχυσε ποταμούς αίματος εναντίον του Ναζισμού. 
Όχι όμως – πρόσεχε, στο σημείο αυτό, συγκεντρώσου – εναντίον του Ολοκληρωτισμού. 
Ο σοβιετικός στρατός ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ τον Ολοκληρωτισμό. 
Υπηρετούσε το σταλινικό καθεστώς, ένα από τα πιο αδυσώπητα ολοκληρωτικά καθεστώτα που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.
Είπαμε.
Δεν είσαι κανένας φλούφλης γυμνασιόπαις πλέον να κάνεις κοπάνες από το μάθημα.
Είσαι ο πρωθυπουργός. 
Και μας εκθέτεις, ρε φίλε. 
Μας εκθέτεις ανεπανόρθωτα. 
Με την αγάπη μου».


Αυτά έγραψε ο κύριος Τατσόπουλος. Ορισμένες παρατηρήσεις:
***
α) Το ύφος που χρησιμοποιεί ο κύριος Τατσόπουλος για να απευθυνθεί στον πρωθυπουργό είναι υπόθεση δική του και του πρωθυπουργού. Ας το λύσουν μεταξύ τους. Πολύ περισσότερο που ο κ.Τσίπρας είχε δώσει πολιτική στέγη στον κύριο Τατσόπουλο. Και είχε αφιερώσει και ειδικό χρόνο για το μεταξύ τους «βελούδινο» διαζύγιο» μέχρι ο κύριος Τατσόπουλος να βρει τον εαυτό του στο«Ποτάμι». Διερωτόμαστε, βέβαια, πως ένας τόσο ευφυής κύριος όπως ο Τατσόπουλος δεν είχε καταλάβει όσο ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι βρισκόταν σε ένα κόμμα όπου ο αρχηγός του λέει «λαλακίες». Χαιρόμαστε, πάντως, που τώρα βρήκε ένα νέο κόμμα, στο οποίο ο νέος του αρχηγός, προφανώς, δεν λέει…
***
β) Ο ξεδιάντροπος τρόπος με τον οποίο ο κύριος Τατσόπουλος κάνει επίδειξη ιστορικών «γνώσεων» δεν είναι δική του υπόθεση. Και δεν είναι δική του υπόθεση γιατί μέσα στην ευρυμάθειά του εκείνο που του ξέφυγε (;) του κυρίου Τατσόπουλου είναι ότι στο πλαίσιο του λεγόμενου δημόσιου διαλόγου λειτουργεί σαν παπαγαλάκι της ημιμάθειας και παριστάνει τον «προφέσορα» μιας ιστορίας γραμμένης με το μελάνι του βούρκου.

Για να το πούμε στη γλώσσα του – μπας και το καταλάβει – ο κύριος Τατσόπουλος παπαγαλίζει μια «ιστορία» την οποία συνηθίζουν να διαδίδουν οι ενσωματωμένοι (είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα) τσανακογλύφτες των νικητών του ψυχρού πολέμου. Αυτοί, δηλαδή, που εδώ και δεκαετίες έχουν προβεί σε κάθε είδους παραχάραξη, παραποίηση και διαστρέβλωση ώστε να ξαναγράψουν την Ιστορία στα μέτρα του «Τέλους της Ιστορίας». Τουτέστιν:
  • Ας ψάξει ο κύριος Τατσόπουλος από πότε η Σοβιετική Ένωση ικέτευε Άγγλους, Γάλλους και Αμερικάνους να πολεμηθεί ο ναζισμός.
  • Ας ψάξει από πότε η Κομμουνιστική Διεθνής φώναζε για τον επερχόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τον φασισμό.
  • Ας ψάξει τι συνέβη στο Μόναχο το 1938, όταν (έναν ολόκληρο χρόνο πριν από τη συμφωνία μη επίθεσης μεταξύ Ρίμπεντροπ – Μολότοφ) η Αγγλία και η Γαλλία τα έκαναν (πραγματικά) «πλακάκια» με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι.
  • Ας ψάξει τι είδους «παράξενος πόλεμος» ήταν αυτός όπου οι δυτικοί «σύμμαχοι» δεν έριξαν μισή τουφεκιά ενάντια στον Άξονα για έξι ολόκληρους μήνες από την έναρξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.
  • Ας ψάξει υπό ποιο καθεστώς «συμμαχικής» υπονόμευσης η Σοβιετική Ένωση προετοιμαζόταν ενάντια στην επερχόμενη ναζιστική εισβολή όταν αυτοί, οι «σύμμαχοι» – που ο κύριος Τατσόπουλος τρέμει μη και γίνουμε «βούκινο» στ’ αυτιά τους – παρακολουθούσαν το φαινόμενο.
Ακόμα και ο τελευταίος «φλούφλης γυμνασιόπαις» κάτι θα έχει ακούσει για όλα αυτά που, ατυχώς, διέλαθαν της προσοχής του κυρίου Τατσόπουλου…
***
γ) Δικαίωμα του κυρίου Τατσόπουλου να έχει όποια άποψη θέλει και για τον Στάλιν, για τον Λένιν, για τον Μπρέζνιεφ και για το σοσιαλιστικό σύστημα γενικώς.

Δικαίωμά του να τάσσεται με τη χυδαία εκείνη ιδεολογική όχθη που στη θέση της ελπίδας για ένα κόσμο με ισότητα, ελευθερία και δικαιοσύνη αναζητά την «δικαίωση» της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στην πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Δικαίωμά του ακόμα – ακόμα δέκα μέρες πριν από την δίκη των χρυσαυγιτών να γίνεται βαποράκι της άθλιας θεωρίας των «δυο άκρων» και της ελεεινής επιχείρησης «εξίσωσης» κομμουνισμού – φασισμού.

Δικαίωμά του να ψάχνει μερικά δευτερόλεπτα δημόσιου βήματος αναμηρυκάζοντας τα γελοία σχήματα περί «Χίτλερ – Στάλιν», κατά τα πρότυπα του Σαμαρά, του Γεωργιάδη και των Μπαλτάκων.

Δικαίωμά του να το παίζει φωστήρας περί «ολοκληρωτισμών», άλλωστε τι γνήσιος «ευρωπαϊστής» θα ήταν αν δεν λάνσαρε κι αυτός τα από δεκαετίας  αντικομμουνιστικά «μνημόνια» της ΕΕ.

Εκείνο όμως που δεν έχει δικαίωμα ο κύριος Τατσόπουλος και ο κάθε Τατσόπουλος είναι να βγάζει γλώσσα στο ποτάμι του αίματος των 27 εκατομμυρίων θυμάτων της Σοβιετικής Ένωσης απέναντι στο ναζισμό.

Και δικαίωμα δικό μας να θεωρούμε ότι απαιτείται ο μέγιστος, ο απόλυτος, ο ολοκληρωτικός σεβασμός σε αυτή τη θυσία. Θυσία τόσο ανεκτίμητη που – ευτυχώς για τον κύριο Τατσόπουλο – επιτρέπει σήμερα στους κάθε λογής «πηδήχτουλες» να λένε την μαλακία τους…

email: mpog@enikos.gr 
πηγη    

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιτέλους αποκτάει ακτινολογικό μηχάνημα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η έγκριση της συμβασιοποίησης του έργου «Προμήθεια και Εγκατάσταση C-Arm για την Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας», προϋπολογισμού 141.450 ευρώ.

Το έργο που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός ακτινολογικού – ακτινοσκοπικού συστήματος (C-ARM) για την ορθοπεδική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, το οποίο θα αντικαταστήσει ένα ήδη υπάρχον C-ARM παλαιάς τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στα χειρουργεία του Νοσοκομείου τόσο από την ορθοπεδική κλινική όσο και από άλλες ειδικότητες, και έχει εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο το 1995.

Το νέο C-ARM θα διαθέτει, βραχίονα με άνοιγμα μεγαλύτερο των 70 cm και δυνατότητα περιστροφής, ακτινολογική λυχνία, ενισχυτή εικόνας υψηλής ανάλυσης, δύο οθόνες απεικόνισης και ψηφιακό υπολογιστικό σύστημα μεγάλου αποθηκευτικού χώρου.

Η προμήθεια του συστήματος C-ARM θα αναβαθμίσει κατακόρυφα το επίπεδο υπηρεσιών (διαγνωστικών) που παρέχει το Νοσοκομείο και θα οδηγήσει σε γονιμότερη επιστημονική συνεργασία μεταξύ της Ιατρικής Σχολής και του Νοσοκομείου με περαιτέρω αναβάθμισή προβολή του έργου του. Μετά την έγκριση αυτή, θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία υπογραφής της σχετικής Συμβάσεως για να ξεκινήσει η προμήθεια του εξοπλισμού.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός σημειώνει τα εξής: «Η προμήθεια της Ορθοπεδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με νέο ακτινολογικό και ακτινοσκοπικό εξοπλισμό, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην αδιάκοπη προσπάθειά μας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, στα δημόσια νοσοκομεία και συνολικά στις τρεις βαθμίδες των υπηρεσιών υγείας. Εμείς μέσω του ΕΣΠΑ το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, ικανοποιήσαμε στο σύνολό τους τα αιτήματα των φορέων της υγείας και της πρόνοιας και προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε όλα αυτά τα έργα, είτε πρόκειται για κτηριακά, είτε για κτηριακές υποδομές, για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ή αγορά ασθενοφόρων. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε στο βαθμό του δυνατού στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Καλούμε όλους τους φορείς της υλοποίησης των έργων υγείας να «τρέξουν» γρήγορα τις διαδικασίες, έτσι ώστε να υλοποιηθούν όλα τα έργα μέχρι το τέλος του 2015».







πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Γαλλία προωθεί τα γενόσημα με τη συνεργασία των φαρμακοποιών

Ένα νέο πλάνο δράσης υπέρ των γενόσημων προβλέπει οι Γάλλοι φαρμακοποιοί να αυξήσουν κατά 5 μονάδες σε 3 χρόνια τις συνταγές με γενόσημα, με στόχο την εξοικονόμηση 350 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι φαρμακοποιοί που παίζουν το παιχνίδι το «παιχνίδι» των γενόσημων εδώ και 10 χρόνια υιοθέτησαν παμψηφεί το σχέδιο αυτό.

Για να πετύχει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση βάζει στο παιχνίδι και τους ιατρούς και ειδικά αυτούς που είναι στα νοσοκομεία.



Οι ιατροί όμως, αποφάσισαν να το απορρίψουν.

Ο φαρμακοποιός, λοιπόν, ως ειδικός του φαρμάκου, και με ενεργό ρόλο στην παρακολούθηση των θεραπειών, θα παίξει ενεργό ρόλο και στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Το σχέδιο νόμου δίνει μεγάλη αξία στους φαρμακοποιούς και ουσιαστικά βασίζεται σε αυτούς για να συνεχίσουν την υπεύθυνη υποκατάσταση πρωτοτύπων φαρμάκων με γενόσημα.

Ουσιαστικά, τα μέτρα αυτά δίνουν νέες προοπτικές στους φαρμακοποιούς και σύμφωνα με τον Philippe Gaertner, πρόεδρο των Φαρμακευτικών Ενώσεων της Γαλλίας (FSFP) «με τα μέτρα αυτά ο φαρμακοποιός θα βρει τη θέση του και θα συνεισφέρει ώστε να ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη του ασθενή σε κάτι που θα έπρεπε από την αρχή να ονομαστεί απλά φάρμακο και όχι γενόσημο».





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρωταθλητές στους φόρους

Θλιβερή πρωτιά κατέχει η Ελλάδα ως προς τη συνολική επιβάρυνση (tax burden) του εισοδήματος μίας οικογένειας με δύο παιδιά και ένα εργαζόμενο μέλος, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Συγκεκριμένα, η επιβάρυνση, όπως προκύπτει από τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους, ενός εργαζομένου με δύο παιδιά ανέρχεται σε 43,4% έναντι 26,9% που είναι ο μέσος όρος στα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ.

Ακολουθούν το Βέλγιο (40,6%) και η Γαλλία (40,5%), ενώ στη Νέα Ζηλανδία καταγράφεται η χαμηλότερη επιβάρυνση (3,8%) στο εισόδημα οικογένειας με δύο παιδιά και ένα εργαζόμενο μέλος. Χαμηλά στην κατάταξη βρίσκονται η Ελβετία (9,8%) και η Ιρλανδία (9,9%).

Επίσης, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ίδια ομάδα με τη Χιλή και το Μεξικό, όπου η «φορολογική σφήνα» (δηλ. η αναλογία των φόρων που πληρώνει ένας εργαζόμενος χωρίς παιδιά προς το αντίστοιχο συνολικό κόστος για τον εργοδότη) είναι χαμηλότερη για εργαζομένους με παιδιά σε σχέση με άγαμους και άτεκνους εργαζομένους.

Έτσι, η επιβάρυνση για άγαμο υπάλληλο του ιδιωτικού τομέα ανέρχεται σε 40,4% του εισοδήματος έναντι 36% του μέσου όρου του ΟΟΣΑ, με την Ελλάδα να κατατάσσεται στην 14η θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία. Πάντως, υπάρχουν και… χειρότερα: το Βέλγιο κατέχει την πρώτη θέση (55,6%) και ακολουθούν η Αυστρία (49,4%) και η Γερμανία (49,3%).

Ακόμη οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης εργαζομένων και εργοδοτών αντιστοιχούν στο 83% της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης σε σύγκριση με το 63% του συνολικού μέσου όρου του ΟΟΣΑ.


Τέλος, από τη σύγκριση των επιβαρύνσεων από φόρους και εισφορές μεταξύ των ετών 2010 και 2014 προκύπτει ότι ο μέσος άγαμος εργαζόμενος «σηκώνει» περισσότερα βάρη κατά 1,3%, δηλαδή από 39,1% το 2010 σε 40,4% το 2014. Αυτό όταν κατά την ίδια τετραετία στα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ το αντίστοιχο βάρος μειώθηκε κατά 0,7%.
image



Πηγή: Zougla.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ηλεκτρονική «μύτη» θα μυρίζει τον καρκίνο του στομάχου

Μια φορητή ηλεκτρονική «μύτη», που χρησιμοποιεί νανοσωματίδια χρυσού, ανιχνεύει τις οργανικές πτητικές ουσίες που υπάρχουν στην αναπνοή του ανθρώπου και οι οποίες αποτελούν τη χημική «υπογραφή» των δυνητικά επικίνδυνων προκαρκινικών αλλοιώσεων στο στομάχι.

Το μη επεμβατικό τεστ, που αποτελεί εναλλακτική λύση σε σχέση με την επεμβατική ενδοσκόπηση, βρίσκεται στο στάδιο της τελειοποίησής του, από ισραηλινούς και λετονούς ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Χοσάμ Χάϊκ του Τμήματος Χημικών Μηχανικών και Νανοτεχνολογίας του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Ισραήλ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο γαστρεντερολογικό περιοδικό «Gut», σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Θα πρέπει πάντως να γίνουν μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές προτού το τεστ εφαρμοστεί ευρέως, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη δοκιμή στην Ευρώπη.

Αν η έρευνα όντως επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα του τεστ, τότε η νέα μέθοδος θα βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του στομάχου, πράγμα σημαντικό για την εξέλιξη του ασθενούς, καθώς συνήθως αυτή η μορφή καρκίνου διαγιγνώσκεται αργά, με συνέπεια η προοπτική για τον καρκινοπαθή να έχει επιδεινωθεί. Βασική αιτία γι” αυτή την καθυστερημένη διάγνωση είναι ότι συχνά τα συμπτώματα της νόσου (πόνοι στο στομάχι, δυσπεψία κ.α.) μπερδεύονται με παρεμφερή συμπτώματα άλλων παθήσεων.

Στην πρώτη αυτή μικρή κλινική δοκιμή, οι επιστήμονες ανέλυσαν δείγματα αναπνοής από εκατοντάδες ασθενείς, από τους οποίους ορισμένοι είχαν διαγνωσμένο καρκίνο του στομάχου, ενώ οι υπόλοιποι ανησυχητικά συμπτώματα (μερικοί εμφάνιζαν προκαρκινικές αλλοιώσεις).

Το τεστ κατάφερε να διακρίνει αρκετά καλά τα καρκινικά δείγματα από τη μη καρκινικά. Επίσης, είχε ενθαρρυντικά αποτελέσματα στον εντοπισμό των προκαρκινικών αλλοιώσεων και στη διάκριση μεταξύ αυτών που ήσαν χαμηλού και υψηλού κινδύνου για να εξελιχθούν σε καρκίνο. Όμως το τεστ δεν ήταν πάντα ακριβές και μερικοί άνθρωποι διαγνώστηκαν λανθασμένα ότι κινδύνευαν πολύ από καρκίνο, χωρίς αυτό να συμβαίνει πράγματι.


 

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ! Να πως μας θέλουν και «μοιράζουν» τον ΚΑΡΚΙΝΟ σε όλο τον κόσμο!

Στοιχεία που προκαλούν ΣΟΚ έρχονται στην επιφάνεια, σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μία παγκόσμια ελίτ θέλει και μοιράζει τον καρκίνο σε όλο τον κόσμο.

Όλα αυτά γίνονται βέβαια με μοναδικό στόχο το κέρδος, αφού αρχικά δημιουργείται ο καρκίνος και στη συνέχεια οι φαρμακοβιομηχανίες μας βάζουν να πληρώσουμε για θεραπείες δίχως αποτέλεσμα!

Είναι καλά τεκμηριωμένο το σενάριο πως η Λέσχη της Ρώμης, ο Bill Gates, Τεντ Τέρνερ, οι Ροκφέλερ, ο Warren Buffet και πολλοί άλλοι παγκοσμιοποιητές σχεδιάζουν να κυριαρχήσουν και να αποδεκατίσουν την ανθρωπότητα με τη μείωση του πληθυσμού.
 

Όπως βλέπετε οι παγκοσμιοποιητές πρώτα μας προκαλούν τονκαρκίνο και στη συνέχεια μας παρέχουν τις αναποτελεσματικές θεραπείες τους, με σκοπό… το κέρδος! Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, 1.638.910 νέα κρούσματα καρκίνου προέκυψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του 2012. Περίπου 577.190 ασθενείς με καρκίνο αναμένεται να πεθάνουν αυτό το έτος.
 

Ένας στους δύο άντρες πάσχουν από καρκίνο (ένας στους τέσσερις θα πεθάνει), όπως και μια στις τρεις γυναίκες (μία στις πέντε θα πεθάνει). Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ο καρκίνος είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου, που ακολουθείται από την καρδιοπάθεια.

Το 1971, ο Πρόεδρος Νίξον και το Κογκρέσο δήλωσαν πόλεμο κατά του καρκίνου. Από τότε, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ξοδεψει πάνω από $105 δισεκατομμύρια για την καταπολέμησης του καρκίνου. Το 2010 μόνο, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου είχε προϋπολογισμό της τάξης του 6,4 δισ. δολαρίων.
 

Από τον Μάρτιο του 2011, η Susan Komen του Ιδρύματος Β., φέρεται να ηγείται του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού και είχε 439.451.449 δολάρια «των συνολικά δημόσια εσόδων» ο φαρμακευτικός κολοσσός Merck είχε μόνο στον προϋπολογισμό του 2010 ανάπτυξη των 8.120.000.000.

Γιατί ακόμα ο κόσμος βασανίζεται μέχρι θανάτου παρά τα δισεκατομμύρια, αν όχι τρισεκατομμύρια, σε κρατικές και ιδιωτικές έρευνες για τον καρκίνο; Γιατί οι θεραπείες για τον καρκίνο παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες από το 1950: με τοξική ακτινοβολία, χημειοθεραπεία, και χειρουργική επέμβαση;

Η απάντηση είναι απλή:
 

Η θεραπεία του καρκίνου είναι επικερδής. Ο Καρκίνος προωθεί επίσης τον στόχο της παγκοσμιοποίησης και την μαζική εξόντωση του πληθυσμού. Οι περιπτώσεις καρκίνου παγκοσμίως είναι πιθανόν να αυξηθούν κατά σχεδόν 75% μέχρι το 2030 , σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο Lancet Oncology.
 

Μια ομάδα με επικεφαλής τον Φρέντι Μπρέι, του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) στη Λυών, στη Γαλλία, ανέφερε ότι το 2008 υπήρχαν 12,7 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου, τα οποία θα ανέλθουν σε 22,2 εκατομμύρια το 2030, με 90% σε άνοδο στις φτωχότερες χώρες.
 

Είναι γνωστό από διατροφολόγους και θεραπευτές ότι ο καλύτερος τρόπος για να νικήσουμε τον καρκίνο, είναι να μην τον δεχτούμε . Δηλαδή, θα πρέπει να έχουμε τη σωστή διατροφή και άσκηση για να κρατηθεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να λειτουργεί σωστά. Πρέπει επίσης να εξαλείψουμε όλες τις μορφές των τοξινών από το καθημερινό περιβάλλον μας.

1. Η BPA.
 

Δισφαινόλη Α (BPA) είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη χημική ουσία που μπορεί να συμπεριφέρεται όπως τα οιστρογόνα. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή των πολυκαρβονικών πλαστικών και στις εποξικές ρητίνες. Η BPA είναι σε πολλά καταναλωτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης της συσκευασίας τροφίμων ποτών, και δοχείων, σε πλαστικές συσκευασίες τροφίμων, στεγανωτικά υλικά οδοντιατρικής. Η έκθεση σε ανθρώπους είναι πολύ διαδεδομένη και εμφανίζεται κυρίως σε μολυσμένα τρόφιμα και ποτά.
 

Μελέτες σε ζώα και ανθρώπους έχουν συνδέσει την ορμόνη BPA- ευαίσθητων καρκίνων, όπως του μαστού και του προστάτη. Μια πρόσφατη μελέτη στην Κίνα διαπίστωσαν ότι η έκθεση σε BPA μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για έναν κοινό τύπο όγκου του εγκεφάλου που ονομάζεται μηνιγγίωμα. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη με τα υψηλότερα επίπεδα της BPA στα ούρα ήταν περίπου 1,6 φορές (160%) με περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με μηνιγγίωμα σε σύγκριση με εκείνους με τις χαμηλότερες συγκεντρώσεις.

Η BPA βρίσκεται στα ούρα του 95% των ενηλίκων. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η κατανάλωση κονσερβοποιημένης σούπας, μπορεί να καρφώσει τα ουρικά επίπεδα του (BPA σας) κατά 1.200% έναντι της φρέσκιας σούπας
 

Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αποφεύγονται τα πλαστικά προϊόντα και να χρησιμοποιείτε ποτήρι. Δυστυχώς, σχεδόν από όλους το εμφιαλωμένο νερό πωλείται σε πλαστικές φιάλες.

2. Φθόριο.
 

Μιλώντας για το νερό, σχεδόν σε κάθε περιοχή του νερού στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει τοξικά φθοριούχο νάτριο στο νερό της βρύσης. Μετά από χρόνια άρνησης, το ΚΠΑ / Ροκφέλερ της ελεγχόμενης ομοσπονδιακής κυβέρνησης παραδέχθηκε ότι το φθόριο βλάπτει τα παιδιά. Παρά την αφαίρεση των τοξινών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απαίτησε μια μείωση του ποσού φθοριδίου που προστέθηκε στις δημόσιες παροχές νερού, αναφέροντας το αρνητικό αποτέλεσμα της στα δόντια (οδοντική φθορίωση).
 

Φυσικά, εδώ και πολύ καιρό γνωστή από τους ερευνητές, σε αντίθεση με την American Dental Association, ότι το φθόριο βλάπτει τα δόντια. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι αρκετές ανήθικες εταιρείες εμφιάλωσης νερού προσθέτουν φθόριο στο νερό τους και διαφημίζουν ότι το φθόριο είναι καλό για τα παιδιά και το προωθούν δήθεν για γερά δόντια παρά τα συντριπτικά στοιχεία για το αντίθετο.

3. Φυτοφάρμακα.
 

Συνεχίζουν σε κοινή θέα, όταν οι νομοθέτες στην Καλιφόρνια ενέκριναν τη χρήση του ιωδιούχου μεθυλίου στην Καλιφόρνια σε καλλιέργειες φράουλας, με τη γνώση ότι συνδέεται με τον καρκίνο, τη νόσο του θυρεοειδούς και σε νευρολογικές βλάβες στον άνθρωπο. Το 2007, η κυβέρνηση Μπους ενέκρινε το ιώδιο μεθυλίου σε εθνικό επίπεδο σε 47 κράτη που καταχωρούν τη χημική ουσία για χρήση.
 

Οι εργαζόμενοι που εφαρμόζουν ορισμένα φυτοφάρμακα για να καλλιεργήσουν, είναι δύο φορές πιο πιθανό να συμβληθούν από μελάνωμα, μια θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος. Ωστόσο, μας λένε ότι τα μη βιολογικά τρόφιμα είναι ασφαλή για κατανάλωση.
Ομοίως, οι ερευνητές βρίσκουν υψηλότερα επίπεδα των κοινών φυτοφαρμάκων σε νοικοκυριών στα ούρα των παιδιών με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, μια μορφή καρκίνου που αναπτύσσεται συνήθως μεταξύ τριών και επτά ετών.
 

Οι παρατεταμένες επιδράσεις των φυτοφαρμάκων και η χρήση του DDT έχει αυξημένα ποσοστά καρκίνου .

4. Paraben.
 

Οι καρκινογόνες χημικές ουσίες έχουν προστεθεί και σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής. Τα Parabens είναι μια χημική ένωση που βρέθηκε σε προϊόντα καθημερινής υγιεινής όπως κρέμες, make-up, αφρός ξυρίσματος, λοσιόν μαυρίσματος και οδοντόκρεμα. Βρίσκονται επίσης σε πολλές μάρκες αποσμητικού μασχάλης. Μια μελέτη 160 γυναικών με καρκίνο του μαστού έδειξε ότι τα parabens ήταν παρόντα στους όγκους όλων των γυναικών. «Συνολικά, 160 δείγματα συλλέχθηκαν, τέσσερα από κάθε γυναίκα. και βρήκαν 99 τοις εκατό των δειγμάτων ιστού που περιέχονται τουλάχιστον ένα paraben και 60 τοις εκατό των δειγμάτων είχε πέντε».

5. Αλουμίνιο.
 

Τα περισσότερα αποσμητικά περιέχουν αλουμίνιο,. Το αλουμίνιο μπορεί να απορροφηθεί από τον ιστό του μαστού των γυναικών, όπου θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού ή άλλα προβλήματα υγείας.
 

Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού έχουν υψηλότερα επίπεδα αλουμινίου στην θηλή τους (NAF) Μελέτες έχουν δείξει ότι σε προϊόντα ανθιδρωτικά αλουμινίου, επικάθονται στον ιστό του μαστού, καθώς και μελέτες σε ζώα έχουν επίσης βρεθεί ότι το αλουμίνιο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Μελέτες επίσης να ταξινομούν το Αλουμινίο ως νευροτοξίνη που σχετίζεται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

6. Chemtrails / γεωμηχανικής.
 

Τα Chemtrails περιέχουν τοξίνες, όπως αλουμινίου και βαρίου, τα οποία ψεκάζονται στην ατμόσφαιρα καθημερινά και είναι ένα από τα πιο κραυγαλέα εργαλεία του προγράμματος μείωσης του πληθυσμού. 
Ως εκ τούτου, ο αέρας που αναπνέουμε όλοι μας τώρα περιέχει σωματίδια αλουμινίου και βαρίου που δεν θα έπρεπε να είναι εκεί.
 

Η ρύπανση σωματιδίων μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου του πνεύμονα και κρίσεις άσθματος και μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη και την αποτελεσματικότητα των πνευμόνων.
 

Τα Chemtrails δηλητηριάζουν κάθε μορφή ζωής στον πλανήτη και οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν ακόμη και να το παρατηρήσουν. Παρακαλώ πάρτε λίγο χρόνο και κάντε τη δική σας έρευνα σχετικά με τα chemtrails / γεωμηχανικής.

7. Τα αντηλιακά.
 

Πολλά δημοφιλή αντιηλιακά περιέχουν συστατικά που είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη και εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων του δέρματος , τα οποία δεδηλωμένος στόχος τους, είναι για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Ακόμα χειρότερα, η FDA φέρεται να έχει λάβει γνώση αυτών των κρίσιμων πληροφοριών τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους για αυτό.
 

Μόνο το 7,8% των εξετασθέντων αντηλιακών έχουν κριθεί «ασφαλές και αποτελεσματικά.» Το άλλο 92,2%, που αντιπροσωπεύουν εκατοντάδες των αντηλιακών προϊόντων στην αγορά σήμερα, περιέχουν ένα ή περισσότερα συστατικά που είναι γνωστό ότι είναι επιβλαβή για την υγεία.

8. Ζάχαρη.
 

Από καιρό ήταν γνωστό ότι τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται με ζάχαρη και ότι τα άτομα με καρκίνο θα πρέπει να μειώσουν την ζάχαρη. Σήμερα, οι Αμερικανοί καταναλώνουν 22 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρης την ημέρα. (Σχόλιο «τροφής»: Ε, με 22 κουταλάκια την ημέρα, δεν φταίει η ζάχαρη που κάποιοι αποφάσισαν να είναι η αυτοκτονία τους… γλυκιά!!)

9. Κοινή και Ιατρική Ακτινοβολία.
 

Οι αξονικές τομογραφίες σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, αλλά οι ασθενείς δεν έχουν προειδοποιηθεί για τον κίνδυνο. Εκθέτοντας ένα παιδί με την πυρηνική ακτινοβολία από δύο ή τρεις αξονικές τομογραφίες (CT), το κεφάλι μπορεί να τριπλασιάσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου μετέπειτα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια 20ετή μελέτη.
 

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι ένα παιδί που εκτίθεται στην ακτινοβολία σε μεταξύ πέντε και 10 αξονικές τομογραφίες, έχει τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες από ό, τι ένα παιδί που δεν έχει εκτεθεί να αναπτύξει λευχαιμία.
 

Ομοίως, οι οδοντιατρικές ακτινογραφίες αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου . Μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 1.400 ασθενείς με καρκίνο βρήκε ότι οι ασθενείς που δήλωσαν ότι έχουν ετήσιες εξετάσεις σε (οδοντιατρικές ακτίνες Χ) είχαν έως και δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μηνιγγίωμα. (Σχόλιο «τροφής»: Τεράστιο επίσης θέμα οι μαστογραφίες, για τις οποίες θα ακολουθήσει ξεχωριστό άρθρο.)

10. Τα κινητά τηλέφωνα.
 

Η ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, ενδεχομένως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο οργανισμός τώρα απαριθμεί τη χρήση του κινητού με την ίδια «καρκινογόνο επικινδυνότητα» της κατηγορίας, όπως ο μόλυβδος, η εξάτμιση του κινητήρα, και το χλωροφόρμιο.
 

Η Ακτινοβολία έχει επίσης συνδεθεί με βλάβες στο DNA και καρκίνο. Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακάλυψε μια 50% αύξηση στο μετωπιαίο και τον κροταφικό λοβό όγκων σε παιδιά κατά την διάρκεια δέκα χρόνων στα έτη 1999 και 2009, που κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από τα κινητά τηλέφωνα. Ένα στα τρία παιδιά ηλικίας κάτω των δέκα διαθέτουν σήμερα ένα κινητό τηλέφωνο στην κατοχή τους. Οι ερευνητές προειδοποιούν: «Τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα μόνο για βασικές ανάγκες και να κάνουν κλήσεις μικρής διάρκειας.» Ωστόσο, παρά τον προφανή κίνδυνο , η κυβέρνηση δεν απαιτεί καμία προειδοποίηση ακτινοβολίας ή καρκίνου σε κινητά τηλέφωνα.
 

Ομοίως, οι φορητοί υπολογιστές έχουν συνδεθεί με καρκίνο από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

11. Υδράργυρος.
 

Ο Υδράργυρος σε οποιαδήποτε μορφή είναι δηλητηριώδης. Ο υδράργυρος συνήθως επηρεάζει τη νευρολογική, γαστρεντερική (GI) και τα νεφρικα συστήματα οργάνων. Δηλητηρίαση μπορεί να προκύψει από την εισπνοή ατμών υδραργύρου, κατάποση υδράργυρου, υδράργυρο σε ένεση, και η απορρόφηση του υδραργύρου μέσω του δέρματος. Οι πρότυποι λαμπτήρες πυρακτώσεως ήταν να αντικατασταθούν με λαμπτήρες CFL, οι οποίες είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, επειδή είναι γεμάτες με τοξικό υδράργυρο. «Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2008 από το Maine Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος αποκάλυψε ότι, όταν μια λάμπα CFL σπάσει, μπορεί να απελευθερώσει επικίνδυνα υψηλά επίπεδα υδραργύρου στον αέρα.
 

Ευτυχώς η σχεδιαζόμενη απαγόρευση καταργήθηκε και εσείς δεν χρειάζεται να μολύνετε το σπίτι σας με λαμπτήρες CFL. Έχει αποδειχθεί ότι ο υδράργυρος εξαντλεί γρήγορα το ανοσοποιητικό σύστημα. 
Ο υδράργυρος έχει αποδειχθεί επίσης ότι προκαλεί αυτοάνοσα νοσήματα. Οτιδήποτε μειώνει και διαταράσσει το ανοσοποιητικό σύστημα θα αυξήσει τις πιθανότητες ενός ατόμου να προσβληθεί από καρκίνο .

12. Τα εμβόλια.
 

Τα εμβόλια είναι ίσως η τελευταίο όπλο που χρησιμοποιεί η παγκόσμια ελίτ για χρήση κατά της ανθρωπότητας.
 

Κορυφαία επιστήμονας εμβολίου της Merck, Το Ίδρυμα Καρκίνου SV40 παρέχει πρόσθετες πληροφορίες και έρευνα. Εν τω μεταξύ, το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας εξακολουθεί να χρησιμοποιείται εναντία σε ανυποψίαστους πολίτες των εθνών του τρίτου κόσμου. Πρόσφατα ένα ιταλικό δικαστήριο έκρινε τους κατασκευαστές εμβολίων ότι ευθύνονται για την καταστροφή των παιδιών.
 

Όμως, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι κατασκευαστές εμβολίων είχαν σχεδόν σβηστεί από αγωγές που ασκούνται από τους γονείς των τραυματισμένων παιδιών, το Κογκρέσο τους χορήγησε νομική ασυλία. Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την ασυλία δηλώνοντας ότι τα εμβόλια είναι «αναπόφευκτα επισφαλή».
 

Ο Μπιλ Γκέιτς ευγονιστής παγκοσμιοποίησης και άλλοι, όπως το , χρηματοδότούν τις έρευνες εμβολίων, προκειμένου να μειώσουν τον ανθρώπινο πληθυσμό. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που πολλές κυβερνήσεις πιέζουν να κάνουν εμβόλια υποχρεωτικά, ακόμα και με ενημέρωση στους γονείς από πόρτα σε πόρτα. (Σχόλιο «τροφής»: Είναι να αναρωτιέται κανείς, σε μία δύσκολη εποχή «κρίσης» σαν την τωρινή και ενώ όλες οι διαγνωστικές, νοσηλευτικές υπηρεσίες και όλα τα φάρμακα έχουν ή τείνουν να γίνουν απλησίαστα οικονομικά και τα ταμεία καταρρέουν, πως παρόλα αυτά βρίσκουν τρόπο να μας προσφέρουν εμβόλια… δωρεάν;)

13. Ψήγματα Οδοντιατρική.
 

Τα οδοντιατρικά αμαλγάματα είναι η κύρια πηγή έκθεσης στον υδράργυρο για τους Αμερικανούς. Το μέσο άτομο έχει οκτώ σφραγίσματα αμαλγάματος και θα μπορούσε να απορροφήσει έως 120 μικρογραμμάρια υδραργύρου ανά ημέρα. Για λόγους σύγκρισης, η κατανάλωση από μολυσμένα με υδράργυρο θαλασσινά θα σας εκθέσει σε περίπου 2,3 μικρογραμμάρια ανά ημέρα.
 

Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου συσχέτισε την περιοδοντική πάθηση με τον καρκίνο του παγκρέατος. «Η μελέτη μας παρέχει τις πρώτες ισχυρές ενδείξεις ότι η περιοδοντική νόσος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος», δήλωσε ο δρ Ντομινίκ, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ στη Βοστόνη, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας. Οι άνδρες με ιστορικό περιοδοντικής νόσου, είχαν 64% αύξηση του κινδύνου καρκίνου του παγκρέατος σε σύγκριση με όσους δεν διαθέτουν τέτοιο ιστορικό.

14. Σιρόπι καλαμποκιού φρουκτόζης.
 

Υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού (HFCS) χρησιμοποιείται ως γλυκαντική ουσία σε χιλιάδες συσκευασμένα τρόφιμα που πωλούνται σε όλο τον κόσμο, από το ψωμί για πρωινό με δημητριακά, ακόμη και τη σόδα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Λος Άντζελες (UCLA) διαπίστωσαν ότι τα καρκινικά κύτταρα έχουν μια ιδιαίτερη συμπάθεια για την εκλεπτυσμένη φρουκτόζη. Στις δοκιμές, τα καρκινικά κύτταρα του παγκρέατος τρέφονται με εκλεπτυσμένη φρουκτόζη και πολλαπλασιάζονται ταχύτατα μέσα στο σώμα.
 

Δημοσίευση στο περιοδικό Cancer Research, τα ευρήματα αποκαλύπτουν επίσης ότι δεν είναι όλα τα σάκχαρα ίδια, μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση στην επικρατούσα ιατρική. Τα καρκινικά κύτταρα αγαπούν τόσο τη ζάχαρη γλυκόζης και τη φρουκτόζη της ζάχαρης, αλλά η φρουκτόζη προκαλεί άμεσα τα καρκινικά κύτταρα να αναπαραχθούν και να εξαπλωθούν.
 

Ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει 12 κουταλάκια του γλυκού HFCS κάθε μέρα ! Έτσι, απλά με την κατανάλωση της τυπικής αμερικανικής διατροφής των επεξεργασμένων τροφίμων, οι καταναλωτές είναι σε θέση να εκτεθούν από υπερβολικά υψηλά επίπεδα υδραργύρου (;) που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια ασφαλείας που καθορίζονται από την EPA.
 

Το Σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, επίσης, συμβάλλει στην παχυσαρκία. Ένα πανεπιστήμιο του Princeton από μια ερευνητική ομάδα έδειξε ότι ποντίκια που έχουν πρόσβαση σε φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού παρουσίασαν σημαντικά περισσότερο βάρος από εκείνα που έχουν πρόσβαση σε επιτραπέζια ζάχαρη, ακόμα και όταν η συνολική θερμιδική πρόσληψη τους ήταν η ίδια.
 

Η παχυσαρκία συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά καρκίνου . Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο, περισσότερες από 100.000 περιπτώσεις καρκίνου στις ΗΠΑ συνδέονται με το υπερβολικό σωματικό λίπος – τα περισσότερα από αυτά μπορούν να προληφθούν.

15. Φούρνοι μικροκυμάτων.
 

Σχεδόν κάθε σπίτι έχει έναν φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταίνετε γρήγορα ή να μαγειρέψετε τα τρόφιμα. Ωστόσο, πολλές μελέτες που πραγματοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν επανειλημμένως επισημάνει τις καταστροφικές συνέπειες των φούρνων μικροκυμάτων στην ανθρώπινη υγεία.Στην πραγματικότητα οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι τόσο επικίνδυνοι που είχαν απαγορευτεί στη Ρωσία 1976 – 1987. («Τροφή»: Έπεται ξεχωριστό θέμα και για τους φούρνους μικροκυμάτων.)
 

Η παστερίωση ανακαλύφθηκε από τον Louis Pasteur στα μέσα του 1800 και γίνεται στο γάλα, τους χυμούς. Η παστερίωση καταστρέφει τις βιταμίνες, και τα ένζυμα και παρεμποδίζει την απορρόφηση. 
Όταν βράσει το υγρό, μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια και να κάνει τα τρόφιμα αποστειρωμένα. Κατά τη διαδικασία, δεν μπορείτε να βοηθήσετε, αλλά επηρεάζουν τη γεύση και τη θρεπτική αξία των τροφίμων αυτών. Η παστερίωση είναι η διαδικασία της θέρμανσης ενός υγρού σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να σκοτωθούν ορισμένα βακτήρια και να απενεργοποιηθούν ορισμένα ένζυμα.

16. Ακτινοβολία τροφίμων.
 

Η FDA ενέκρινε την ακτινοβόληση των τροφίμων Η Βιομηχανία και το FDA επιμένει ότι τα ακτινοβολημένα τρόφιμα, έχουν δοκιμαστεί εκτενώς και είναι απολύτως ασφαλής. Ωστόσο, στη Νέα Υόρκη, και το Νιου Τζέρσεϊ, έχουν απαγορεύσει την πώληση και διανομή των ακτινοβολημένων τροφίμων, και οι ξένες κυβερνήσεις, όπως η Γερμανία, η Δανία, η Σουηδία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Οι μελέτες έχουν συνδέσει την ακτινοβόληση των τροφίμων με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου. Η Πυρηνική ακτινοβολία είναι επίσης ένα θανατηφόρο εργαλείο, και οι θάνατοι από ακτινοβολία είναι πολύ πιο δύσκολο να αποδειχθούν, όπως οι θάνατοι από το κάπνισμα, γιατί η πηγή είναι άγνωστη σχεδόν πάντα στην ποσότητα του.

Σε αντίθεση με την κυβερνητική προπαγάνδα που διανέμεται από τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης , δεν υπάρχει καμία δόση ακτινοβολίας. Μια γαλλική μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of Cancer βρήκε ποσοστό λευχαιμίας διπλάσιο μεταξύ των παιδιών κάτω των 15 ετών που ζουν κοντά σε 3,1 μίλια ακτίνα από 19 πυρηνικά εργοστάσια ενέργειας της Γαλλίας.
 

Η μελέτη προστίθεται στα πορίσματα μιας γερμανικής μελέτης που δημοσιεύθηκε στο τέλος του 2007 μελετώντας γερμανικά παιδιά κάτω των 5 ετών, η οποία διαπίστωσε ότι τα παιδιά αυτής της ηλικίας στην περιοχή των γερμανικών πυρηνικών σταθμών είχε υποστεί μια αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης της παιδικής λευχαιμίας.
 

Το 2003, μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κινδύνου Ακτινοβολίας, έχει αναφερθεί σε 61.600.000 θανάτους από καρκίνο σε όλο τον κόσμο από το νέφος της δοκιμής ατομικής βόμβας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 και του 1960. Η Βροχή έφερε το νέφος στην αγορά των τροφίμων.

Αυτό το ραδιενεργό νέφος που, όπως λέγεται, μεταφέρει κάτι που ονομάζεται στρόντιο-90, το οποίο είναι το πιο φοβερό δηλητήριο στον κόσμο. Και μία μόνο κουταλιά να μοιραστούν όλα τα μέλη της ανθρώπινης φυλής θα μπορούσε να παράγει ένα επικίνδυνο επίπεδο ραδιενέργειας στα οστά του κάθε ατόμου.

17. Η ασπαρτάμη.
 

Ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει περίπου 2 ή 3 mg / kg κάθε ημέρα ασπαρτάμης με σόδα διαίτης και τεχνητών γλυκαντικών ουσιών. «Η μελέτη μας έχει δείξει ότι η ασπαρτάμη είναι μια καρκινογόνος ένωση των οποίων οι καρκινογόνες επιδράσεις είναι επίσης εμφανείς σε μία ημερήσια δόση των 20 mg ανά κιλό σωματικού βάρους (mg / kg), και ιδίως λιγότερο από την τρέχουσα αποδεκτή ημερήσια δόση για τους ανθρώπους.

18. Χλώριο.
 

Το χλώριο έχει χρησιμοποιηθεί για την απολύμανση των ΗΠΑ και της Βρετανίας σε αποθέματα νερού της βρύσης για 100 χρόνια. Τα χαμηλά επίπεδα χλωρίου στο νερό της βρύσης που χρησιμοποιούνται για την κολύμβηση μπορεί να διπλασιάσουν σχεδόν τον κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης. Η κολύμβηση σε δημόσιες πισίνες, μπορούν επίσης να παρουσιάσουν κίνδυνο γιατί τα επίπεδα χλωρίου είναι πολύ υψηλότερα .
 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που ζουν σε περιοχές με υψηλή περιεκτικότητα σε χλώριο του νερού, και που λούζονται τακτικά, είχαν 83%περισσότερες πιθανότητες να έχουν έναν όγκο από ό, τι τα άτομα με χαμηλά ποσοστά σε χλώριο περιοχές. Εκείνοι που έπιναν από το νερό βρύσης με υψηλό-χλώριο είχαν 35% πιθανότητα να πάθουν καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Η κανονική κολύμβηση στις πισίνες, έχει αυξήσει τον κίνδυνο σε 57%.
 

Απορροφώντας χλώριο μέσω του δέρματος είναι ότι πιο επικίνδυνο επειδή παρακάμπτει το ήπαρ, το οποίο φιλτράρει πολλές βλαβερές χημικές ουσίες, όταν το νερό έχει καταποθεί.
 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλές παιδικές πάνες και γυναικεία προϊόντα όπως (σερβιέτες/ταμπόν) περιέχουν χλώριο.

19. Γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.
 

Ο Δρ Στάνλεϊ Ewen, ένας παθολογος σύμβουλος στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Αμπερντίν, λέει ότι ένα κουνουπίδι που χρησιμοποιείται σε γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο του στομάχου και του παχέος εντέρου.
 

Τα ΓΤ παράγωγα της Monsanto rBGH (η οποία είναι μια γενετικά τροποποιημένη-αυξητική ορμόνη, έχει δοθεί στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, ώστε να καταστούν περισσότερο γάλα) και έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την παραγωγή του IGF-1 70 – 1000%. Ο IGF-1 είναι μια πολύ ισχυρή ορμόνη που έχει σχετιστεί με 2,5 έως 4 φορές υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του ανθρώπινου παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη.
 

Το νιτρικό άλας και άλλα συντηρητικά προστίθενται συνήθως στο επεξεργασμένο κρέας (αλλαντικά) και συνδέονται με αυξημένα ποσοστά καρκίνου. Είναι καλύτερα να αγοράζετε κρέας χωρίς συντηρητικά..

Συμπέρασμα
 

Η παγκοσμιοποιητές έχουν εφαρμόσει σαφώς την ατζέντα τους και δηλητηριάζουν το φαγητό μας, τον αέρα, το νερό και τους οργανισμούς με τις τοξίνες για να μας δώσουν τον καρκίνο. Αυτές οι ελίτ ωφελούνται πάρα πολύ από την πώληση των φαρμάκων, μέσα από τις φαρμακευτικές εταιρείες που τα ελέγχουν . Αυτά τα φάρμακα συνήθως παρέχουν προσωρινή ανακούφιση από τον καρκίνο, ενώ παράλληλα ψευδώς στην αγορά προωθούνται ως μια θεραπεία με ψεύτικες μελέτες και διεστραμμένα στατιστικά στοιχεία.
 

Η Καταπολέμηση λοιπόν του καρκίνου, είναι να μην δεχτούμε τον καρκίνο.


 

πηγη
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!