EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μάχη με το χρόνο για συμφωνία με τους δανειστές – Το θρίλερ των επόμενων 10 ημερών

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters την πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της. Οι συζητήσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της μπαίνουν σε νέα, κρίσιμη φάση, ενόψει των δυο κρίσιμων ημερομηνιών: της 20ης Απριλίου όταν η Ελλάδα ελπίζει να έχει επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και της 24ης Απριλίου όταν θα γίνει το νέο Eurogroup, στη Ρίγα της Λετονίας.

Το δημοσίευμα του Reuters «κατηγορεί» την ελληνική κυβέρνηση πως με την τακτική που έχει ακολουθήσει έχει κλονίσει σε τέτοιο βαθμό την εμπιστοσύνη των εταίρων ώστε να μην υπάρχει πλέον η πολιτική πρόθεση που θα στήριζε μία οικονομική διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του χρέους.

«Τώρα, είναι εκτός συζήτησης. Απλώς δεν υπάρχει διάθεση στην ευρωζώνη για μία μεγάλη διαπραγμάτευση για την απορρόφηση του χρέους από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της ευρωζώνης Αναφερόταν σε μία διευθέτηση σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα αποπλήρωνε νωρίς τα ακριβά της δάνεια από το ΔΝΤ, θα εξαγόραζε τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ και θα επεξέτεινε την ωρίμανση των ομολόγων που κατέχουν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης εξασφαλίζοντας χαμηλότερα επιτόκια για τα επόμενα χρόνια.

Αυτό θα χαμήλωνε το πραγματικό επιτόκιο του ελληνικού χρέους στο 2%, πολύ χαμηλότερα από αυτό που πλήρωνε η Αθήνα πριν από την έναρξη της κρίσης το 2009 και θα μείωνε δραστικά το αρχικό ποσό που θα έπρεπε να αποπληρωθεί την επόμενη δεκαετία, δίνοντας στην Ελλάδα δημοσιονομική ανάσα για να ανατάξει την οικονομία της.

Όμως, εάν η οικονομική διαχείριση έχει νόημα για την Ελλάδα, οι εταίροι της δεν έχουν πλέον την πολιτική διάθεση, σύμφωνα με το Reuters.

Οι καταγγελίες του Τσίπρα για την λιτότητα που επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι απαιτήσεις για γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις, η προσέγγιση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και η κωλυσιεργία του Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις μαζί με τα αρχικά αιτήματα για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους αποστέγνωσαν τη δεξαμενή της συμπάθειας για την Αθήνα, εξηγεί το δημοσίευμα.

Πιστωτές σαν τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Φινλανδία τείνουν προς τη διατήρηση της εμπλοκής του ΔΝΤ ως πίεση για την εφαρμογή οικονομικών μεταρρυθμίσεων και τη διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας διότι δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα ότι θα τηρήσει τον λόγο της, ούτε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα την ωθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση.

«Θα προτιμούσαν να προσφέρουν ελάφρυνση του δημοσίου χρέους σε ετήσια βάση για να διατηρήσουν την πίεση επί της Ελλάδας ώστε να παραμείνει προσηλωμένη στο πρόγραμμα», σύμφωνα με τη Μιράντα Ξαφά του Centre for International Governance Innovation.

Από τη στιγμή που η Ελλάδα παραμένει στάσιμη ως προς την υλοποίηση του προγράμματος και δεν έχει πρόσβαση στις αγορές, ο μόνος τρόπος για να αποπληρώσει 24 δισεκατομμύρια ευρώ που οφείλει στο ΔΝΤ και να εξαγοράσει τα ομόλογα 27 δισεκατομμυρίων που κατέχει η ΕΚΤ θα ήταν ένα δάνειο από τον μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης, εξηγεί το Reuters, γεγονός που θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να πεισθούν τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης να διακινδυνεύσουν περισσότερα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών τους από τα 170 δισεκατομμύρια που έχουν ήδη δανείσει στην Ελλάδα στο πλαίσιο δύο πακέτων διάσωσης ύψους 240 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα εάν οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ με τίμημα επώδυνες οικονομικές μεταρρυθμίσεις ή μία ταχεία αλλαγή κυβερνητικού συνασπισμού με την εισδοχή κεντρώων πολιτικών δυνάμεων που τάσσονται υπέρ των μεταρρυθμίσεων είναι ίσως οι καλύτερες επιλογές του, ακόμη και αν οδηγήσουν στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το Reuters.

Το πρακτορείο αναφέρεται τέλος στον διχασμό των πιστωτών της Ελλάδας ανάμεσα στην επιθυμία διατήρησής της στην ευρωζώνη, για να αποφευχθεί ένα προηγούμενο εξόδου μίας χώρας, και στην ανησυχία μήπως, εάν ο Τσίπρας καταφέρει να αποφύγει τη λιτότητα και διασφαλίσει ελάφρυνση του χρέους, ενθαρρύνει συγγενικές πολιτικές δυνάμεις στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιος και γιατί κατέθεσε 895.000 ελβετικά φράγκα σε λογαριασμό της Βίκυς Σταμάτη;

Την ώρα που η Βίκυ Σταμάτη βρίσκεται αντιμέτωπη με τις Αρχές για την απόδραση της από το Δρομοκαϊτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, στοιχεία για εμβάσματα σε λογαριασμούς στην τράπεζα UBS στη Γενεύη βρίσκονται στα χέρια των ελβετικών αρχών.

Τα ποσά που φτάνουν τα 895.000 ελβετικά φράγκα, κατατέθηκαν σε λογαριασμό της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου- σε χρονικό διάστημα πέραν αυτού που έχει ερευνήσει η ελληνική δικαιοσύνη- και την καθιστούν δυνητικά ύποπτη για τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Πρόκειται για κινήσεις στον λογαριασμό της UBS το διάστημα μεταξύ Ιουλίου 2005 και Δεκεμβρίου 2006, και όχι το διάστημα μεταξύ 2001 και 2003, οπότε και εντοπίζεται από τις ελληνικές αρχές η κίνηση τριών εμβασμάτων  ύψους 40.000 ελβετικών φράγκων το καθένα.

Για τα τρία αυτά εμβάσματα, η Βίκυ Σταμάτη είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό  σε πολυετή κάθειρξη.

«Είναι αδύνατον να έχουν κατατεθεί σε αυτό το χρονικό διάστημα (2005-2006) αυτά τα χρήματα. Η ασφαλιστική εταιρεία που έστελνε χρήματα κάθε χρόνο στην σύζυγό μου  έτυχε από λάθος να στείλει χρήματα μέσω του λογαριασμού του Ζήγρα, το επόμενο έτος διορθώθηκε» είναι η εξήγηση που έδωσε στις ελβετικές αρχές ο Άκης Τσοχατζόπουλος.



βικη σταματηΤο στοιχείο που αφήνει άφωνους  ακόμη και τους έμπειρους σε ανάλογες υποθέσεις είναι το γεγονός ότι κατατίθενται  500.000 ελβετικά φράγκα  στον λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρείας για το συμβόλαιο ζωής που είναι στο όνομα το Ζήγρα με επιταγή  που εκδίδεται απευθείας από την Bluebell S.A.

Τα χρήματα αυτά σιγά-σιγά, σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών, περνούν στον λογαριασμό της Β. Σταμάτη, για να πληρωθεί μία ασφάλειά της.

Σχετικά με αυτό ο Άκης Τσοχατζόπουλος είπε: «Δεν το γνωρίζω… Δεν έχω καμία σχέση  με την Bluebell, ούτε εγώ ούτε η γυναίκα μου. Η εταιρεία είναι του Ζήγρα, δεν έχει σχέση με εμένα».



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεκινάει την Τετάρτη ο διάλογος για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στην πρώτη τριμερή συνάντηση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και της κυβέρνησης, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

Στο επίμαχο νομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνεται το χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμα η «Αυγής της Κυριακής».

Όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Εργασίας, σε επιστολή του προς τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων και των συνδικάτων, από την 1η Οκτωβρίου θα αυξηθούν κατά 10,91% οι κατώτατες αμοιβές (στα 650 ευρώ μεικτά ο μηνιαίος μισθός για τους υπαλλήλους και 29,05 ευρώ μεικτά το ημερομίσθιο για τους εργατοτεχνίτες), και η άρση των μισθολογικών διακρίσεων με βάση την ηλικία των εργαζομένων.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι «η σταδιακή επαναφορά έως τον Ιούλιο του 2016, του γενικού κατώτατου μισθού στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2012», δηλαδή στα 751 ευρώ μεικτά.

Τι προβλέπει ο νέος νόμος

Με το νέο νόμο, επαναφέρονται οι αρμοδιότητες του Οργανισμού Μεσολάβησης και της Διαιτησίας, (ΟΜΕΔ) και παρέχεται η δυνατότητα της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, όταν το ένα μέρος αρνείται την μεσολάβηση ή απορρίπτει την μεσολαβητική πρόταση.

Επεκτείνεται επίσης, η αρμοδιότητα της διαιτησίας επί του συνόλου της κρινόμενης συλλογικής διαφοράς και παρέχεται η δυνατότητα της επαναδιατύπωσης της πρότασης του μεσολαβητή και η αναζήτηση συγκλίσεων για την οριστική μεσολαβητική πρόταση.

Καταργείται τέλος, ο δεύτερος βαθμός διαιτησίας και δικαστικού ελέγχου της διαιτητικής απόφασης με τον δικαστικό έλεγχο να παραμένει σε πρώτο βαθμό μόνο ως προς τη νομιμότητα της διαιτητικής διαδικασίας.

Σημαντικές αλλαγές προωθούνται στον τομέα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπου επανέρχονται οι αυξήσεις των επιδομάτων πολυετίας και των ωριμάνσεων, και επαναφέρεται η πλήρης μετενέργεια των κανονιστικών όρων των συλλογικών συμβάσεων έξι μήνες μετά από τη λήξη τους, με δυνατότητα παράτασής της σε περίπτωση προσφυγής στον ΟΜΕΔ.

Εισάγεται η υποχρέωση των διαπραγματευόμενων μερών για κωδικοποίηση των όρων προηγούμενων όρων συλλογικών συμβάσεων και διαιτητικών αποφάσεων στο περιεχόμενο των νέων συλλογικών ρυθμίσεων, προκειμένου αυτές να διατηρηθούν σε ισχύ.

Ακόμη, καθιερώνεται η υποχρέωση των εργοδοτικών οργανώσεων για διαπραγμάτευση και αίρεται η αναστολή της δυνατότητας επέκτασης των κλαδικών και ομοιεπαγγελματικών συμβάσεων όταν υπογράφονται από εργοδοτικές οργανώσεις που τα μέλη τους απασχολούν την πλειοψηφία των εργαζόμενων στον κλάδο.

Επαναφέρεται τέλος η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης για τους εργαζόμενους σε περίπτωση συρροής των συλλογικών συμβάσεων και θεσμοθετείται η συλλογική διαπραγμάτευση και σε επίπεδο ομίλων επιχειρήσεων.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φονική επίθεση από ένοπλο σε πανεπιστήμιο της Β. Καρολίνας

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας ένοπλος αναζητείται μετά τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν στο πανεπιστήμιο του Γκόλντσμπορο, στη Βόρεια Καρολίνα, το οποίο έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα News-Argus, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε όταν ο ένοπλος που αναζητείται άνοιξε πυρ μέσα στο Κοινοτικό Κολέγιο Γουέιν. Ένας εκπρόσωπος της σχολής είπε ότι το επεισόδιο σημειώθηκε στη βιβλιοθήκη.

Το πανεπιστήμιο "είναι περικυκλωμένο, δεν πρόκειται για άσκηση, ολόκληρο το πανεπιστήμιο είναι αποκλεισμένο", αναφέρεται στον ιστότοπο του Κολεγίου Γουέιν, χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις.

Στο Κοινοτικό Κολέγιο Γουέιν φοιτούν περίπου 4.000 σπουδαστές ενώ αρκετές χιλιάδες είναι αυτοί που παρακολουθούν μεμονωμένα μαθήματα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο ύποπτος είναι ένας λευκός, φαλακρός άνδρας με μούσι και τατουάζ πάνω από το αριστερό μάτι του, που φορά μπλε τζάκετ και ανοιχτόχρωμο παντελόνι. Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν ασαφή, ενώ αδιευκρίνιστο είναι αν υπάρχουν και άλλα θύματα.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανατροπή στην υπόθεση Γιακουμάκη: Ο ιατροδικαστής δεν επιβεβαιώνει την αυτοκτονία – Δύο συμφοιτητές του στο στόχαστρο

Για «φαινόμενη αυτοκτονία» κάνει λόγο ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όπως αποκαλύπτει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ο κ. Μπούκας, μιλώντας στο Star, διευκρίνισε ότι «Η ιατροδικαστική έκθεση μιλάει για φαινόμενη αυτοχειρία τουτέστιν για κάτι το οποίο δεν είναι απολύτως βέβαιο. Το γεγονός ότι λείπει ένα μεγάλο τμήμα του σώματος του μακαρίτη του Βαγγέλη, εμπόδισε τον ιατροδικαστή να καταλήξει.

Συνεπώς, ο ιατροδικαστής δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμη και την εγκληματική ενέργεια.
Παράλληλα, ο δικηγόρος, αναφέρει ότι περιμένει να πάρει τη δικογραφία στα χέρια του για να βεβαιωθεί αν προκύπτουν αδικήματα από τις συμπεριφορές κάποιων συμφοιτητών.

Μάλιστα, στο στόχαστρο των αρχών φαίνεται πως μπαίνουν άλλοι δύο συμφοιτητές του Βαγγέλη, οι οποί μέχρι στιγμής δεν είχαν τραβήξει την προσοχή.

Ο ιδιωτικός ερευνητής κ. Βρόσγος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πέρα από το κλείσιμο την ντουλάπας πέρα από τα δεσίματα, ήταν και κάποιοι που τον είχαν χτυπήσει. Εκτός της παρέας των Κρητικών. Είναι ένα δυο άτομα. Ό,τι έκαναν οι Κρητικοί το έκαναν κι αυτοί…»




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα μεγάλη διαδικτυακή κομπίνα

Έναν νέο ευφάνταστο τρόπο επινόησαν για  να πλουτίσουν οι κυβερνο-εγκληματίες στην Ελλάδα, καθώς …εκτρέπουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές ιδιωτών και εταιρειών.

Οι  χάκερ «σπάνε» τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εταιρειών και υποκλέπτουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους, αποσκοπώντας στον εντοπισμό ηλεκτρονικών εμπορικών συναλλαγών.

Πως γίνεται το κόλπο


XakerΟι δράστες, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που φαίνεται να έχουν σταλεί από επιχειρήσεις, προτρέπουν τους παραλήπτες να καταθέσουν το οφειλόμενο χρηματικό ποσό από τη μεταξύ τους εμπορική συναλλαγή σε νέο τραπεζικό λογαριασμό, ισχυριζόμενοι ότι αυτός έχει αλλάξει

Οι χρήστες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καλούνται να μην καταθέτουν χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, χωρίς προηγουμένη επιβεβαίωση

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εφιστά την προσοχή του κοινού, για απάτες που διαπράττονται σε βάρος εταιρειών και επιχειρήσεων που εδρεύουν στη χώρα μας, μέσω απατηλής δρομολόγησης πληρωμών σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων και όχι των πραγματικών δικαιούχων.

Ειδικότερα, τρίτα πρόσωπα διεισδύουν ηλεκτρονικά (cracking) στoυς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) εταιρειών και υποκλέπτουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους, αποσκοπώντας στον εντοπισμό ηλεκτρονικών εμπορικών συναλλαγών.

Στη συνέχεια, αφού υφαρπάξουν τα στοιχεία των συναλλαγών, ενημερώνουν μέσω απατηλών ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mail), την εταιρεία που πρόκειται να καταθέσει το οφειλόμενο χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό συνεργαζόμενης εταιρείας, ότι πρέπει αυτά να κατατεθούν σε
διαφορετικό λογαριασμό, λόγω αλλαγής του προηγούμενου.

Το αποτέλεσμα είναι η εταιρεία, στην οποία υπάρχει η χρηματική οφειλή και για την οποία έγινε η κατάθεση του χρηματικού ποσού, να μην το λάβει ποτέ.

Προσοχή!

Οι εμπορικές εταιρείες, προκειμένου να διασφαλίσουν τα ψηφιακά δεδομένα τους, αλλά και να προστατεύσουν τις τραπεζικές συναλλαγές τους, καλούνται να εντείνουν την προσοχή τους στις διαδικασίες πληρωμών που γίνονται μέσω των Τραπεζικών Ιδρυμάτων και να τηρούν τις ακόλουθες διαδικασίες:

-Να επαληθεύουν συνεχώς την ορθή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εταιρειών – επιχειρήσεων, με τις οποίες πραγματοποιείται η επικοινωνία για επικείμενες συναλλαγές.

-Σε περίπτωση που απαιτείται αποστολή χρημάτων με οποιονδήποτε τρόπο, θα πρέπει να πραγματοποιούν επαλήθευση των στοιχείων αποστολής και με άλλο τρόπο, πλην του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (τηλέφωνο, διαδικτυακή συνομιλία κ.τ.λ.).

-Να επαληθεύουν τις συναλλαγές απευθείας με τους τραπεζικούς οργανισμούς, στους οποίους πρόκειται να γίνει η μεταφορά των χρημάτων.

-Να τηρούν δεύτερο ή επιπρόσθετο κωδικό ασφαλείας κατά την διαχείριση των λογαριασμών ηλεκτρονικών ταχυδρομείων, που λαμβάνουν – αποστέλλουν ευαίσθητα ή τραπεζικά δεδομένα.

-Να ενημερώνουν συνεχώς τα προγράμματα προστασίας και ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων.

-Οι αρμόδιοι υπάλληλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διαδικασίες πληρωμών, μέσω των Τραπεζικών Ιδρυμάτων.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

AEK ετών 91!



Η ΑΕΚ σβήνει κεράκια καθώς συμπληρώνει 91 χρόνια ένδοξης πορείας στον κόσμο του αθλητισμού, με τον «δικέφαλο αετό» να θέλει να πετάξει ακόμη ψηλότερα.


                          ςς

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ:

Τα 91 χρόνια της ιστορίας της συμπληρώνει σήμερα 13 Απριλίου η ΑΕΚ! Ο σύλλογος που ιδρύθηκε το 1924 για να «στεγάσει» τους Κωνσταντινουπολίτες και Μικρασιάτες αθλητές της Αθήνας, έμελλε να γίνει πανελλήνιο σύμβολο και να αποκτήσει διεθνή αναγνώριση, κυρίως με τις επιτυχίες του στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Η πρωταγωνιστική παρουσία, όμως, της ΑΕΚ και σε άλλα ατομικά και ομαδικά αθλήματα, την έχει αναδείξει σε έναν από τους συλλόγους-πυλώνες του ελληνικού αθλητισμού διαχρονικά.

Μια παρέα αθλητών από την Πόλη που επιθυμούσε διακαώς να συνεχίσει τη δραστηριότητά της και στη νέα της πατρίδα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και τον μεγάλο διωγμό, αποφάσισε σαν σήμερα πριν από 91 χρόνια την ίδρυση της Αθλητικής Ενωσης Κωνσταντινούπολης.
Στο κατάστημα αθλητικών ειδών των Αιμίλιου Ιωνά και Κωνσταντίνου Δημόπουλου στη στοά Λουξ της οδού Βερανζέρου 24 στην Αθήνα, οι Αιμίλιος και Μενέλαος Ιωνάς, Κώστας Δημόπουλος, Μενέλαος Καροτσιέρης, Τιμολέων Τάγαρης, Κώστας Σπανούδης (ο πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ, εκδότης της εφημερίδας «Πρόοδος» στην Πόλη και αργότερα υπουργός και βουλευτής της κυβέρνησης Ελ. Βενιζέλου στην Αθήνα), Μίλτος Ιερεμιάδης, Στέφανος Κεχαγιάς, Νικηφόρος Ελεόπουλος, Παντελής Καραγιάννης, Φωκίων Δημητριάδης (σπουδαίος σκιτσογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ), Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, Αλέξανδρος Μακρίδης, Κώστας Ζαρίφης και πολλοί ακόμα έγραψαν την πρώτη σελίδα μιας μεγάλης ιστορίας.

Η ιδρυτική Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου του 1924 και το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο είχε την εξής σύνθεση: πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Σπανούδης, αντιπρόεδρος ο Νίκος Ελεόπουλος, γενικός γραμματέας ο Κώστας Δημόπουλος, ταμίας ο Τιμολέων Τάγαρης και σύμβουλοι οι Μενέλαος Καροτσιέρης και Μίλτος Ιερεμιάδης. Αργότερα προστέθηκε και ο Φωκίων Δημητριάδης. Στις 7 Ιουλίου 1924 κατατέθηκε στις αρμόδιες αρχές η αίτηση σύστασης του συλλόγου και στις 18 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, το Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 3844 απόφαση αναγνώρισε τη σύσταση του σωματείου.

Το πρώτο Καταστατικό ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σκοπός του συλλόγου είναι η περισυλλογή και συγκέντρωσις των εκ Κωνσταντινουπόλεως εν Αθήναις και Πειραιεί Αθλητών προς συνέχισιν του έργου των διαφόρων Αθλητικών Σωματείων Κωνσταντινουπόλεως, των οποίων ενεργά μέλη ήσαν οι αθληταί ούτοι». Η πρώτη πρόχειρη στέγη της ΑΕΚ ήταν η ΧΑΝ (Χριστιανική Αδελφότητα Νέων) όπου η ΑΕΚ απέκτησε ένα δικό της γραφειάκι μετά από πρωτοβουλία του Νίκου Ελεόπουλου, ο οποίος ήταν, αντιπρόεδρος και καθηγητής του Κολεγίου Αθηνών.

Πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας της ΑΕΚ δεν ήταν η νίκη επί του Ολυμπιακού με 3-2 στο φαληρικό ποδηλατοδρόμιο –όπως πιστευόταν επί δεκαετίες- αλλά το 1-1 με τον Ατρόμητο τον Οκτώβριο του 1924. Παράλληλα με το τμήμα ποδοσφαίρου το 1924 ιδρύθηκε το τμήμα καλαθοσφαίρισης και το τμήμα στίβου. Το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια εγκαινιάστηκε το 1930 και το 1932 η ΑΕΚ κατέκτησε τον πρώτο ποδοσφαιρικό τίτλο της, το Κύπελλο Ελλάδας.

Σε αυτά τα 91 χρόνια, η ΑΕΚ κατέκτησε κάθε τίτλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ εκπροσώπησε την Ελλάδα διεθνώς όσο λίγοι σύλλογοι. Ομως και τα άλλα τμήματα του συλλόγου έγραψαν χρυσή ιστορία, με πιο χαρακτηριστικούς τους δύο ευρωπαϊκούς τίτλους της ομάδας μπάσκετ, το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1968 και το Κύπελλο Σαπόρτα του 2000.

Ατενίζοντας το μέλλον προς τη συμπλήρωση ενός αιώνα ιστορίας, η ΑΕΚ κοιτάζει και πάλι ψηλά και προσφέρει ξανά στους οπαδούς της όραμα και ελπίδα. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας!



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι Σκουριές «κατεβαίνουν» στην Αθήνα: «Όχι στην εξόρυξη χρυσού, ούτε βήμα πίσω»

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) την Πέμπτη 16 Απριλίου, στις 18:00, διοργανώνεται συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία με κεντρικό σύνθημα «Ούτε βήμα πίσω, εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική δεν θα γίνει». Σημειώνεται πως για την ίδια ημέρα «κάθοδο» και κινητοποίηση στην Αθήνα έχουν προγραμματίσει και οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής.

Αναλυτικά η Επιτροπή αλληλεγγύης της Αττικής στη Χαλκιδική αναφέρει στο κάλεσμά της:

«Με εντατικό ρυθμό συνεχίζεται η ισοπέδωση του δάσους των Σκουριών, στη Χαλκιδική. Τώρα, έχουμε όλοι και τη ζωντανή εικόνα της καταστροφής που συντελείται. Παρόλα αυτά, ότι έχουμε δει, ως τώρα, δεν είναι παρά ένα μικρό μόνο μέρος των όσων σχεδιάζονται, προκειμένου να υλοποιηθεί μια από τις πιο καταστροφικές επενδύσεις των τελευταίων δεκαετιών, αυτή της εξόρυξης χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική. Ξέρουμε, επίσης, πως κατάφεραν να φτάσουν ως εδώ. Με αδειοδοτήσεις στηριγμένες σε ψεύτικα στοιχεία και διάτρητες μελέτες. Με τον εκμαυλισμό και τον εκβιασμό μέρους της τοπικής κοινωνίας. Με τη βία, την καταστολή και τις διώξεις εναντίον όσων αντιδρούν. Με τη συγκατάνευση μιας «τυφλής» δικαιοσύνης. Και, τέλος, με την πλήρη υποστήριξη των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών.

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, η Eldorado Gold, οι υποστηρικτές της και οι πολιτικοί προστάτες της πίστεψαν ότι έλυσαν το πρόβλημα δια παντός. Και ότι μπορούν να προχωρήσουν ανενόχλητοι την καταστροφική επένδυση στη Χαλκιδική. Υπολόγισαν λάθος. Λίγο η πολιτική αλλαγή των τελευταίων μηνών, πολύ περισσότερο ο ανυποχώρητος αγώνας της πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής, έφτασαν για να αρχίσει πάλι ο πανικός και η ταραχή. Που εκδηλώνεται με τον πιο άσχημο τρόπο και με «πολιορκητικό κριό» τους εργαζόμενους στην εταιρεία, όπως έγινε πριν λίγες μέρες στο «Χοντρό δέντρο». Στημένες αντισυγκεντρώσεις, προπηλακισμοί και τραυματισμοί αγωνιζόμενων κατοίκων, τραμπουκισμοί στα χωριά. Και πάλι με τις «πλάτες» της αστυνομίας και πάλι με μαζική παραπληροφόρηση από τα κανάλια των εργολάβων, τα δικά τους κανάλια.

Αυτοί που λοιδωρούσαν και κατακεραύνωναν τους αγωνιζόμενους κατοίκους για τις αδιάκοπες κινητοποιήσεις τους, ανακάλυψαν όψιμα την αξία των κινητοποιήσεων και του «πεζοδρομίου». Των κινητοποιήσεων, βέβαια, που γίνονται με τα λεφτά της εργοδοσίας και με την επικοινωνιακή προβολή που αυτή τους εξασφαλίζει. Τώρα, οργανώνουν «κάθοδο» των εργαζομένων στην Αθήνα, την Πέμπτη 16/4. Αποσκοπούν, αφενός, να πιέσουν τη νέα κυβέρνηση να αφήσει ασύδοτη την Eldorado Gold και, αφετέρου, να δημιουργήσουν ένα ευρύτερο κλίμα συμπάθειας στους «διωκόμενους βιοπαλαιστές», που παλεύουν για το «ψωμί των παιδιών τους» κλπ.

Η αλήθεια, όμως, είναι λίγο διαφορετική. Γιατί το «δικαίωμα» στην εργασία δεν είναι προνόμιο των λίγων, που έδειξαν ελαστική συνείδηση και λειτουργούν σαν τυφλά όργανα της εργοδοσίας. Γιατί η ανάγκη για δουλειά αφορά και τους πολλούς, που είτε θα χάσουν τις δουλειές τους, είτε θα χάσουν κάθε ελπίδα να απασχοληθούν, στο μέλλον, στον τόπο τους, εξαιτίας της ολοκληρωτικής επικράτησης της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Γιατί, τέλος, η ανάγκη για δουλειά δεν μπορεί να νομιμοποιήσει την οποιαδήποτε δραστηριότητα, ακόμη κι αυτήν, που, σε ένα βάθος χρόνου, θα περιθωριοποιήσει και τους ίδιους τους εργαζόμενους στα μεταλλεία και τα παιδιά τους.

Ας μην περιμένουν, λοιπόν, να συναντήσουν, στην Αθήνα που θα «κατέβουν», κάποιο κύμα συμπάθειας. Η συμπάθεια, η αλληλεγγύη και η υποστήριξή μας αφορά εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας της Χαλκιδικής που αγωνίζεται όχι για το προσωπικό - ατομικό συμφέρον, αλλά για το κοινό, συλλογικό όφελος. Που, δυο δεκαετίες τώρα, αντιστέκεται και «ματώνει». Που δε διστάζει να βάλει σε κίνδυνο και την ατομική ελευθερία εκατοντάδων αγωνιστών, οι οποίοι οδηγούνται στα δικαστήρια, σαν κοινοί εγκληματίες, με σωρεία κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα. Που μας έπεισε ότι αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας αγώνας».





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΗΠΑ: Τρίχρονο αγοράκι βρήκε όπλο στο σπίτι και σκότωσε το ενός έτους αδελφάκι του

Ένα αγορά τριών ετών, στο Κλίβελαντ του Οχάιο, σκότωσε το αδελφάκι του, μόλις ενός έτους, πυροβολώντας το με πιστόλι που βρήκε στο σπίτι της οικογένειας.

Πρόκειται για άλλο ένα τραγικό περιστατικό στις ΗΠΑ που σχετίζεται με την ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή. «Πρέπει να βάλουμε τέλος στη γοητεία που ασκούν τα όπλα, όχι μόνο στην πόλη αλλά και σε όλη τη χώρα. Για άλλη μια φορά έχουμε ένα αθώο θύμα στην πόλη μας. Είναι μια μαύρη μέρα για το Κλίβελαντ», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, Κάλβιν Γουίλιαμ.

«Αυτός που έφερε το όπλο στο σπίτι και το άφησε αφύλαχτο θα πρέπει να λογοδοτήσει στις αρχές. Την ώρα της τραγωδίας μέσα στο σπίτι υπήρχε τουλάχιστον ένας ενήλικας», πρόσθεσε, ενώ οι αρχές αναζητούν αυτόν που άφησε το όπλο γεμάτο και κοντά στα παιδιά.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χριστός Ανέστη

Χριστός Ανέστη













ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!