EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

McLaren 570S Coupe

Μετά από μήνες που η McLaren μας έψηνε για το νέο της coupe με αινιγματικές φωτογραφίες το παρουσιάζει πλέον σε όλο του το μεγαλείο του λίγες μέρες πριν την έκθεση της Νέας Υόρκης. Η γκάμα της McLaren χωρίζεται πλέον σε 3 μέρη : την Ultimate Series που έχει ως βάση την McLaren P1, τη Super Series με βάση την McLaren 650S και τέλος η Sport Series με την McLaren 570S.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η ισχύς είναι 570ps τα οποία υπερέχουν κατά 10ps σε σχέση με τα 560ps που αποδίδει η Porsche 991 Turbo S που είναι ο κοντινότερος ανταγωνιστής της. Στη ροπή ωστόσο υστερεί η McLaren 570S Coupe σε σχέση με το γερμανικό με 61.18kg.m και 72.39kg.m αντίστοιχα. Εντυπωσιακό είναι ότι ενώ η McLaren 570S Coupe είναι πλέον το λιγότερο ισχυρό μοντέλο στη γκάμα της McLaren τo 0-100km/h είναι μόλις 3.2sec και τα 0-200km/h έρχονται σε 9.5sec. Η 991 Turbo S λόγω τετρακίνησης υπερισχυεί μέχρι τα 100km/h με 3.1sec αλλά υστερεί στο 0-200km/h με 10.3sec. Τελική ταχύτητα 328km/h για την 570S σε σχέση με 318km/h για τον ανταγωνιστή της.


Ο κινητήρας της McLaren 570S Coupe είναι ο ίδιος twin turbo 3.8 V8 που χρησιμοποιείται και στα υπόλοιπα μοντέλα της McLaren αλλά με 30% νέα μέρη. Το κιβώτιο είναι το γνωστό διπλού συμπλέκτη (SSG) που πρωτοείδαμε στην 12C. Με κίνηση στους πίσω τροχούς και τόση δύναμη, χρειάζεσαι οπωσδήποτε κεραμικά φρένα τα οποία είναι στο βασικό εξοπλισμό. Για τη καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο υπάρχουν ανεξάρτητοι μεταξύ τους αποσβεστήρες μεταβαλλόμενης απόσβεσης, σε συνδυασμό με μπροστά και πίσω αντιστρεπτικές και διπλά ψαλίδια.

Υπάρχουν τρεις επιλογές οδήγησης , Normal, Sport και Track. Η πρώτη είναι για καθημερινή χρήση και οι άλλες δυο για πίστα. Όπως και στην 650S, έχουμε και εδώ τη χρήση “μπανιέρας” από ανθρακόνημα αλλά τροποποιημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ευκολότερη η είσοδος και η έξοδος του επιβάτη από τη καμπίνα. Σε συνδυασμό με τις εξωτερικές επιφάνειες από αλουμίνιο, το συνολικό βάρος χωρίς υγρά είναι μόλις 1.313kg.

Σύμφωνα με την McLaren, το διθέσιο coupe της είναι 150kg ελαφρύτερο από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο στη κατηγορία. Εξωτερικά, το μπροστινό μέρος της McLaren 570S Coupe με τα μεγάλα LED φώτα έχει σαφές επιρροές από τα μεγάλα αδέρφια της 650S και P1. Το αμάξωμα είναι σχεδιασμένο με βάση την καλύτερη δυνατή διαχείριση του αέρα. Το ειδικά σμιλεμένο καπό και οι πόρτες αλά McLaren F1 είναι εκεί για να στέλνουν αέρα στους δυο πλαϊνούς αεραγωγούς πίσω από τις πόρτες.

Αν παρατηρήσει κανείς το αυτοκίνητο από το πλάι θα δει το χώρισμα που υπάρχει στο τέλος του τζαμιού. Έτσι ουσιαστικά ο αέρας διοχετεύεται πάνω από τη περιοχή που βρίσκεται ο κινητήρας και βοηθάει στη καλύτερη ψύξη του. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια πολύ μικρότερη αλλά και σταθερή αεροτομή σε σχέση με τις υπόλοιπες McLaren. Οι δυο εξατμίσεις βρίσκονται χαμηλά στις δυο άκρες του διαχύτη. Το αλουμινένιο κάλυμμα του κινητήρα προσφέρει καλύτερη ψύξη αλλά και εξωτερική οπτική επαφή με το κινητήρα.



Στο εσωτερικό της McLaren 570S Coupe έχουμε παντού δέρμα αλλά υπάρχουν και επιλογές με δέρμα Napa ή Alcantara στον πρόσθετο εξοπλισμό. Όπως σε πολλά από τα τελευταία μοντέλα, ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός αλλά αλλάζει εμφάνιση ανάλογα με το ποια επιλογή οδήγησης έχει επιλεγεί. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει το σύστημα infotainment IRIS από το οποίο ελέγχεται και ο κλιματισμός. Επίσης υπάρχουν διάφοροι συνδυασμοί χρωμάτων “By McLaren” για το εσωτερικό όπως πρωτοείδαμε και στην 675LT. Τέλος, υπάρχει και η επιλογή μεταξύ 4,8 ή 12 ηχείων, με τη τελευταία επιλογή της Bowers & Wilkins να αποδίδει 1280W!



 

 







πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΟΚ – Ταξιτζήδες επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν στην Κίνα

Με κίνδυνο της ζωής τους διαμαρτυρήθηκαν κατά της κυβέρνησης δεκάδες ταξιτζήδες στην Κίνα, που επιχείρησαν να δηλητηριαστούν.

Οι οδηγοί έχασαν τις αισθήσεις τους και έπεσαν στο πεζοδρόμιο, έξω από εμπορικό κέντρο του Πεκίνου, βγάζοντας αφρούς από το στόμα, καθώς νωρίτερα είχαν πιει χημικά, εκφράζοντας με αυτό τον επικίνδυνο τρόπο την αντίθεσή τους για μία κυβερνητική απόφαση.

Σοκαρισμένοι οι περαστικοί κοίταζαν άφωνοι τους λιπόθυμους οδηγούς. Πάνω από 30 άτομα μετείχαν σε αυτή τη διαμαρτυρία και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά σύμφωνα με την αστυνομία ευτυχώς δεν είχαν σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ολοι τους προέρχονταν από πόλη της βορειοανατολικής επαρχίας Heilongjiang, στα σύνορα με τη Ρωσία. Αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν στο Πεκίνο για μία κυβερνητική μεταρρύθμιση που επηρεάζει τις ενοικιάσεις των ταξί. Οταν κανείς από το υπουργείο Μεταφορών δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις τους για μία συνάντηση, εκείνοι αποφάσισαν να πιούνε χημικά.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτό είναι το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, με τις αλλαγές που αφορούν στο εξεταστικό σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, για το επόμενο σχολικό έτος (2015-2016).

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το νέο σύστημα περιλαμβάνει τρεις ομάδες προσανατολισμού, Ανθρωπιστικές, Θετικές, και Οικονομίας & Πληροφορικής, καθώς και πέντε επιστημονικά πεδία.
Παράλληλα, το ωρολόγιο πρόγραμμα των Μαθημάτων Προσανατολισμού της Γ΄ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου συνολικά περιλαμβάνει 15 ώρες, ενώ τα διδασκόμενα μαθήματα είναι πέντε, αλλά δεν είναι και τα πέντε πανελλαδικώς εξεταζόμενα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ανά ομάδα προσανατολισμού:

Διδασκόμενα Μαθήματα Ομάδας Προσανατολισμού ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΑΡΧΑΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΛΑΤΙΝΙΚΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ


Διδασκόμενα Μαθήματα Ομάδας Προσανατολισμού ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΑΕΠΠ (Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον)


Διδασκόμενα Μαθήματα Ομάδας Προσανατολισμού ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΑΟΘ (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας)
ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΑΕΠΠ (Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον)
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ


Τα Επιστημονικά πεδία ορίζονται ως εξής:

1ο Επιστημονικό πεδίο (Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Σπουδές)
2ο Επιστημονικό πεδίο (Τεχνολογικές και Θετικές Σπουδές)
3ο Επιστημονικό πεδίο (Σπουδές Υγείας και Ζωής)
4ο Επιστημονικό πεδίο (Παιδαγωγικές Σπουδές)
5ο Επιστημονικό πεδίο (Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής)

Με υπουργική απόφαση θα καταταχθούν τα Τμήματα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ στα παραπάνω Επιστημονικά Πεδία.

Στις Εξετάσεις Εισαγωγής του σχολικού έτους 2015-16 δίνονται στους μαθητές και στις μαθήτριες οι εξής δυνατότητες:

Α) Να δώσουν εξετάσεις σε τέσσερα (4) μαθήματα και να είναι υποψήφιοι/ες σε ένα μόνο Επιστημονικό Πεδίο, όπως προβλεπόταν από το πρόσφατα νομοθετημένο σύστημα εισαγωγής (Ν.4186/2013).

Β) Αν οι υποψήφιοι/ες επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα δεύτερο Επιστημονικό Πεδίο, θα πρέπει να επιλέξουν και ένα 5ο μάθημα (Γενικής Παιδείας ή Ομάδας Προσανατολισμού), όπως αυτά περιγράφονται στους πίνακες που ακολουθούν.

Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξάρτητα από την ομάδα προσανατολισμού, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από τρία επιστημονικά πεδία το ένα ή τα δύο επιστημονικά πεδία στα οποία θα έχουν πρόσβαση.
Στον υπολογισμό των μορίων, δύο από τα τέσσερα μαθήματα που θα αντιστοιχούν σε ένα Επιστημονικό Πεδίο θα έχουν αυξημένο συντελεστή βαρύτητας, που θα ορισθεί με υπουργική απόφαση.

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο η πρόσβαση είναι εφικτή από όλες τις ομάδες προσανατολισμού.

Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα

Κάθε ομάδα Προσανατολισμού έχει τρία κοινά μαθήματα που απαιτούνται σε όλα τα επιστημονικά πεδία όπου έχει πρόσβαση η Ομάδα Προσανατολισμού. Το τέταρτο μάθημα αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο. Με ένα διαφορετικό τέταρτο μάθημα ανοίγεται η δυνατότητα πρόσβασης σε δεύτερο επιστημονικό πεδίο. Κάθε Ομάδα Προσανατολισμού παρέχει τρεις επιλογές από τις οποίες κάθε υποψήφιος μπορεί να επιλέξει μία ή δύο.

Τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ανά ομάδα προσανατολισμού και ανά επιστημονικό πεδίο περιγράφονται αναλυτικά στους πίνακες που ακολουθούν:

Σύμφωνα με τα παραπάνω:

Α) Αν οι υποψήφιοι εκτός από τα τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στα Λατινικά της Ομάδας Προσανατολισμού, τότε έχουν πρόσβαση στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο.

Β) Αν οι υποψήφιοι εκτός από τα τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στη Βιολογία Γενικής Παιδείας, τότε έχουν πρόσβαση με μειωμένα μόρια στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο.

Γ) Αν οι υποψήφιοι εκτός από τα τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, τότε έχουν πρόσβαση στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο.

Σύμφωνα με τα παραπάνω:

Α) Αν οι υποψήφιοι, εκτός από τα τρία κοινά μαθήματα, επιλέξουν να εξετασθούν στα Μαθηματικά Ομάδας Προσανατολισμού, τότε έχουν πρόσβαση στα Τμήματα του 2ου Επιστημονικού Πεδίου.

Β) Αν οι υποψήφιοι εκτός από τα τρία κοινά μαθήματα, επιλέξουν να εξετασθούν στη Βιολογία Ομάδας Προσανατολισμού, τότε έχουν πρόσβαση στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο.

Γ) Αν οι υποψήφιοι, εκτός από τα τρία κοινά μαθήματα, επιλέξουν να εξετασθούν και στην Ιστορία Γενικής Παιδείας, τότε έχουν πρόσβαση στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο.

Σύμφωνα με τα παραπάνω:

Α) Αν οι υποψήφιοι, εκτός από τα ανωτέρω τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στη Βιολογία Γενικής Παιδείας, τότε έχουν πρόσβαση με μειωμένα μόρια στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο.

Β) Αν οι υποψήφιοι, εκτός από τα ανωτέρω τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στην Ιστορία Κατεύθυνσης, τότε έχουν πρόσβαση στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο.

Γ) Αν οι υποψήφιοι εκτός από τα ανωτέρω τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), τότε έχουν πρόσβαση στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο.

Υπουργείο Παιδείας: Στόχος να θεραπευτούν κενά και δυσλειτουργίες

Ο στόχος της νέας νομοθετικής ρύθμισης – σύμφωνα με το υπ. Παιδείας – είναι «να θεραπευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κενά και οι δυσλειτουργίες του πρόσφατα νομοθετημένου συστήματος εισαγωγής, καθώς και του ισχύοντος μέχρι σήμερα».
Διευκρινίζεται ότι οι ρυθμίσεις για τα ΕΠΑΛ δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί, επειδή αναμένεται η σχετική πρόταση του ΙΕΠ, όπως προβλέπει ο νόμος.

Σε ό,τι αφορά στη δομή του ωρολογίου προγράμματος διαμορφώνονται τρεις ομάδες προσανατολισμού: Ανθρωπιστικών Σπουδών, Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής. Συνολικά οι μαθητές/τριες θα παρακολουθούν 32 διδακτικές ώρες την εβδομάδα στη 
Γ τάξη του Ημερήσιου ΓΕΛ και 25 ώρες στη Δ΄ τάξη του Εσπερινού ΓΕΛ.

Για όλα τα γνωστικά αντικείμενα (Μαθήματα Γενικής Παιδείας, Μαθήματα Προσανατολισμού και Μαθήματα Επιλογής) θα ακολουθηθούν προγράμματα σπουδών ήδη εγκεκριμένα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ή το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, που αντιστοιχούν σε επίσης ήδη εγκεκριμένα σχολικά εγχειρίδια. Ειδικά για τα Λατινικά Θεωρητικού προσανατολισμού και τη Χημεία Θετικού προσανατολισμού επιστημονικές ομάδες που έχουν συγκροτηθεί εργάζονται για την προσαρμογή της διδακτέας ύλης, καθώς η διδασκαλία τους δεν προβλεπόταν στο πρόγραμμα του Νέου Λυκείου για τη φετινή Β΄ Τάξη.

Το υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε ότι θα προβεί στις αλλαγές αυτές, για τους παρακάτω λόγους:

1) Με το σύστημα του Νέου Λυκείου, οι μαθητές της Γ΄ Τάξης είχαν δυνατότητα πρόσβασης σε πολύ περιορισμένο αριθμό τμημάτων, αφού οι επιλογές τους περιορίζονταν μόνο σε ένα επιστημονικό πεδίο. Εξαιτίας αυτού του εγκλωβισμού των υποψηφίων σε πολύ μικρό αριθμό τμημάτων, θα αποκλείονταν χιλιάδες νέοι και νέες από την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρότι μπορεί να είχαν επιτύχει υψηλή βαθμολογία στις εξετάσεις. Παράλληλα, αυτή η ρύθμιση θα έπληττε εκτός από τους μαθητές/τριες και τα ίδια τα Πανεπιστήμια, καθώς ήταν εξαιρετικά πιθανό να στερούνταν φοιτητές/τριες με πολύ υψηλές επιδόσεις, οι οποίοι δεν θα κατάφερναν να εισαχθούν στο ένα και μοναδικό επιστημονικό πεδίο στο οποίο μπορούσαν να είναι υποψήφιοι.

2) Υπήρχαν όμως και σοβαροί τεχνικοί λόγοι που επέβαλαν τις νέες ρυθμίσεις. Λόγω καθυστέρησης του έργου των επιστημονικών επιτροπών του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής που είχε σημειωθεί ήδη πριν από την αλλαγή της ηγεσίας του ΥΠΟΠΑΙΘ, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών όλων των μαθημάτων της Γ΄ τάξης του Νέου Λυκείου και δεν έχουν καν ξεκινήσει οι διαδικασίες συγγραφής και κρίσης των αντίστοιχων σχολικών εγχειριδίων. 
Συνεπώς, δεν είναι εφικτή η εφαρμογή της νομοθεσίας του Νέου Λυκείου για τη Γ΄ Λυκείου. Να σημειωθεί ότι σε όλη την εκπαιδευτική διαδικασία και ακόμα περισσότερο σε αυτήν την τάξη απαιτείται έγκαιρη ενημέρωση και προετοιμασία των μαθητών/τριών καθώς και έγκαιρη και επαρκής ενημέρωση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που αναλαμβάνουν τη διδασκαλία νέων προγραμμάτων σπουδών και σχολικών εγχειριδίων.

3) Επίσης δεν ήταν δυνατόν να διατηρηθεί ανέπαφο το σύστημα εισαγωγής της φετινής Γ΄ Ημερήσιου ΓΕΛ και Δ΄ Εσπερινού ΓΕΛ -για τις οποίες υπάρχουν βέβαια εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σχολικά εγχειρίδια- επειδή θα αιφνιδιάζονταν οι υποψήφιοι του σχ. έτους 2015-16 για τους εξής λόγους: ενώ γνώριζαν ότι θα έδιναν Πανελλαδικές εξετάσεις σε τέσσερα (4) μαθήματα, θα έπρεπε να προετοιμαστούν για έξι (6) ή επτά (7) και βέβαια οι υπάρχουσες Κατευθύνσεις (Θεωρητική, Θετική και Τεχνολογική) απαιτούσαν διαφορετικό συνδυασμό πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων για τα επιστημονικά πεδία από εκείνον που τους είχε ήδη ανακοινωθεί. Για παράδειγμα, οι υποψήφιοι των Ιατρικών σχολών σύμφωνα με το σημερινό σύστημα θα έπρεπε να εξετασθούν υποχρεωτικά και στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, ενώ αυτό το μάθημα δεν περιλαμβανόταν στα τέσσερα μαθήματα που τους είχαν γίνει ήδη γνωστά ως πανελλαδικώς εξεταζόμενα για αυτές τις σχολές. Με τις νέες ρυθμίσεις είναι στη δική τους επιλογή αν θα εξετασθούν και στα Μαθηματικά, για να αυξήσουν τα επιστημονικά πεδία πρόσβασης.

4) Επιπλέον, στο ισχύον μέχρι φέτος σύστημα εισαγωγής έχουν παρατηρηθεί στρεβλώσεις που θεωρήθηκε αναγκαίο να αντιμετωπισθούν, όπως για παράδειγμα, η δυνατότητα να εισαχθεί κάποιος σε Χημικό τμήμα, χωρίς να έχει διδαχθεί και εξετασθεί στο μάθημα της Χημείας Κατεύθυνσης.

Το σύστημα Εξετάσεων Εισαγωγής που περιγράφηκε στις παραπάνω παραγράφους σχεδιάστηκε ως μεταβατικό σύστημα, για να αντιμετωπίσει ελλείψεις, κενά και στρεβλώσεις τόσο του συστήματος του Νέου Λυκείου όσο και του ισχύοντος σήμερα εξεταστικού συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Υπήρχαν πάρα πολλοί αντικειμενικοί περιορισμοί, που δεν επέτρεπαν την επιδίωξη ενός σχεδιασμού εκ του μηδενός. Όμως δίνει σαφώς περισσότερες ευκαιρίες στους υποψήφιους της επόμενης σχολικής χρονιάς, από εκείνες που έδινε το σύστημα του Νέου Λυκείου, χωρίς να αιφνιδιάζει τους μαθητές και τις μαθήτριες και να ανατρέπει τον προγραμματισμό τους.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δήμος Πάτμου: «Δώρισε» αιολικό πάρκο σε εταιρεία γνωστού επιχειρηματία

Του Θάνου Πασχάλη

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό..Ο Δήμος Πάτμου καταγγέλλεται από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ότι από το 2002 παραχώρησε παρανόμως και μάλιστα δωρεάν δημοτική έκταση σε εταιρεία, γνωστού και πολυσχιδούς επιχειρηματία, η οποία εγκατέστησε από το 2004 αιολικό πάρκο στο νησί, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας , αποκομίζοντας μέχρι σήμερα σχεδόν 1,5 εκ ευρώ.

thumb_640

Ο Δήμος εισέπραξε μόνο το ειδικό τέλος το οποίο αποτιμάται σε 33.000 ευρώ..Η δημοτική αρχή αφυπνίστηκε μόλις το 2013 -μετά απο πολύχρονη καθυστέρηση- προχωρώντας  στη διεκδίκηση αυτών που της οφείλονται ..Η ιστορία έχει ως εξής..Το 2002 -όπως αναφέρουν σε έκθεσή τους -οι Επιθεωρητές που ερεύνησαν την υπόθεση,ο Δήμος Πάτμου σε συνεργασία με την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου υπέγραψε προγραμματική σύμβαση στην οποία αναφέρεται η δημιουργία και η αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο νησί,με την υποχρέωση ο Δήμος της Πάτμου «..να εξασφαλίσει με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο (παραχώρηση της χρήσης,μεταβίβαση της κυριότητας κλπ) οικόπεδα ,η παραχώρηση των οποίων προς Μικτή Εταιρεία θα επιτρέψει την εγκατάσταση μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με τη μορφή ανεμογεννητριών».

Ο Δήμος κατά παράβαση του άρθρου 247 του Π.Δ του 1995 έσπευσε και παραχώρησε δωρεάν, στην εταιρία του γνωστού επιχειρηματία στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης,τη χρήση και εκμετάλλευση δημοτικής του έκτασης 39,3 στρεμμάτων στη θέση «Κόκκινος Κάβος»για την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου ,χωρίς να προκύπτουν -όπως σημειώνουν οι Επιθεωρητές
στο πόρισμά τους-λόγοι έκτακτης και επείγουσας ανάγκης η δραστηριότητα που είναι κοινωφελής η προάγει τα τοπικά συμφέροντα . Λόγοι που θαδικαιολογούσαν τη δωρεάν παραχώρηση προς εκμετάλλευση και χρήση δημοτικού ακινήτου σε ιδιώτη.

assets_LARGE_t_942_43388369

Το αιολικό πάρκο στήθηκε από την εταιρεία του γνωστού επιχειρηματία αλλά παρότι πέρασαν από τότε 13 χρόνια οι όροι της σύμβασης αθετήθηκαν και απο τις δυο πλευρές . Η σύμβαση προέβλεπε οτι η εταιρία -δικαιούχος του αιολικού πάρκου θα αναλάμβανε να διαθέτει την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια για την υποστήριξη έργων στο νησί (επεξεργασία και παραγωγή πόσιμου νερού και επεξεργασίας λυμάτων) .Τα έργα παραγωγής πόσιμου νερού και λυμάτων ουδέποτε υλοποιήθηκαν με αποτέλεσμα ο μεν Δήμος Πάτμου να συνεχίζει να υδροδοτείται απο την εκμετάλλευση της λιμνοδεξαμενής στην περιοχή «Λιβάδι Γερανού » ,δημοτικών γεωτρήσεων και μεταφοράς νερού με υδροφόρα πλοία, ο δε επιχειρηματίας να πωλεί με το αζημίωτο το παραγόμενο ρεύμα στη ΔΕΗ..Οι επιθεωρητές , στο πόρισμά τους, κάνουν λόγο για χρόνια αδράνεια των δημοτικών αρχών της Πάτμου ,με αποτέλεσμα οι απολαβές στα ταμεία του Δήμου απο την δωρεάν εγκατάσταση ,σε δημοτική έκταση , του αιολικού πάρκου ,να είναι σχεδόν μηδενικές .

Μόλις το 2013 ο Δήμος Πάτμου αντελήφθη την αδράνεια και ζήτησε με έγγραφό του απο την εταιρεία-δικαιούχο του αιολικού πάρκου την επαναδιαπραγμάτευση των όρων ,για τη δωρεάν παραχώρηση της δημοτικής έκτασης επι της οποίας εγκαταστάθηκε το αιολικό πάρκο ,επιζητώντας την είσπραξη διαφυγόντων εσόδων.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ…




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μάρδας: Στα 278,7 δισ. ευρώ οι γερμανικές αποζημιώσεις

Τα 278,7 δισ. ευρώ φτάνουν οι γερμανικές οφειλές σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, όπως σημείωσε σε παρέμβασή του ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Μάρδας, στην Επιτροπή της Βουλής για το λογιστικό έλεγχο του χρέους.

Στο συγκεκριμένο ποσό, τα 10,3 δισ. ευρώ αφορούν στο λεγόμενο «αναγκαστικό» δάνειο που χορηγήθηκε στους ναζί, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν σε αποζημιώσεις σε συγγενείς θυμάτων ή για καταστροφές υποδομών.

Αναλυτικότερα και αναφερόμενος στην πρόσφατη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που έχει ήδη δοθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ο κ. Μάρδας σημείωσε ότι «Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά, η οποία έχει αντικείμενο τη συλλογή όλων εκείνων των στοιχείων που δικαιολογούν μέρος του χρέους που συνδέεται με τις λεγόμενες «γερμανικές αποζημιώσεις». Έχουν συγκεντρωθεί όλοι οι φάκελοι και είναι διαθέσιμο όλο το υλικό το οποίο χρειάζεται σε κάθε αρμόδιο φορέα, ο οποίος θα το ζητήσει».

«Σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς, το χρέος το οποίο συνδέεται με τις γερμανικές αποζημιώσεις ανέρχεται στα 278,7 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 10,3 δισεκατομμύρια είναι το λεγόμενο «αναγκαστικό δάνειο» και όλα τα υπόλοιπα ποσά έχουν σχέση με αποζημιώσεις που αφορούν ιδιώτες ή υποδομές. Στη Συνδιάσκεψη των Παρισίων του 1946 το ποσό αυτό είχε οριστεί στα 341,2 δισεκατομμύρια δολάρια εκείνη την εποχή», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Μάρδας σημείωσε ότι «αυτή είναι η αρμοδιότητα την οποία έχουμε και σε ό,τι αφορά τον Οργανισμό Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους, διαχειριζόμαστε όλες τις κινήσεις των κεφαλαίων που αφορούν την εξόφληση του δημόσιου χρέους, όπως και τη δανειοδότηση της ελληνικής οικονομίας».



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αντισυνταγματική η μείωση κατά 32% στους μισθούς των νέων

Αντισυνταγματική χαρακτηρίστηκε από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης η μείωση αμοιβής κατά 32% στους νέους εργαζόμενους έως 25 ετών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ, για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε ο αντισυνταγματικός και άρα «παράνομος χαρακτήρας συνολικά της αντεργατικής 6ης ΠΥΣ του 2012, αλλά και ειδικότερα της διάταξης για την αυτόματη και μεγαλύτερη μείωση κατά 32% για τους νέους εργαζόμενους έως 25 ετών και την επιβολή αμοιβής τους με τα κατώτατα όρια αποδοχών, ανεξάρτητα από το εάν υπάγονταν σε ειδικότερη (εν προκειμένω κλαδική) συλλογική σύμβαση εργασίας».
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης:

1. η ρύθμιση της 6ης ΠΥΣ 2012 που εισάγει δυσμενή διάκριση αμοιβής σε βάρος των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών (-32%) παραβιάζει τα συνταγματικά προστατευόμενα δικαιώματα της ισότητας ενώπιον του νόμου (4παρ.1), της μισθολογικής ισότητας και της συλλογικής αυτονομίας (22 παρ.1), της προστασίας της νεότητας (21παρ.3).

2. η προστασία της νεότητας και των νέων εργαζομένων αποτελεί υποχρέωση της χώρας με βάση το ενωσιακό και διεθνές δίκαιο, που τη δεσμεύει και της επιβάλει τη σχετική υποχρέωση.

3. η διάκριση σε βάρος των νέων σε ηλικία εργαζομένων στηρίχθηκε σε στοιχεία τυχαία και ατεκμηρίωτα ως προς τη μεταχείριση των εργαζομένων, οι οποίοι διακρίνονται με βάση το τυπικό και συγκυριακό στοιχείο της ηλικίας τους, δημιουργώντας δε διάκριση τόσο σε βάρος των νέων σε ηλικία εργαζομένων όσο και των παλαιών εργαζομένων.

4. δεν συνέτρεχε κανένας λόγος δημοσίου συμφέροντος για την επιβολή μέτρων μισθολογικής και άρα κοινωνικοασφαλιστικής ανισότητας, καθώς από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε αιτιώδης ή λογική συνάφεια της προστασίας της εθνικής οικονομίας με τη δραματική μείωση των ορίων των κατωτάτων μισθών και ημερομισθίων.

5. η 6η ΠΥΣ συνολικά είναι ανεφάρμοστη, καθώς περιέχει πρωτογενείς κανόνες δικαίου, οι οποίοι εκδόθηκαν κατά παράβαση του Συντάγματος (26, 43 παρ.2) από αναρμόδιο όργανο (Υπουργικό Συμβούλιο).

Κλείνοντας, η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι προσβλέπει στην αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας που επιβάλει στο Κράτος την άμεση λήψη μέτρων αποκατάστασης της προστασίας των εργαζομένων σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι χάνουν τη σύνταξη στα 55 και πάνε στα 62

Πέντε κατηγορίες ασφαλισμένων βρίσκονται στο επίκεντρο των αλλαγών στο ασφαλιστικό και εφόσον δεν έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα εξόδου στη σύνταξη, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να ανεβαίνουν από τα 55 στα 62.

Τα νέα όρια ηλικίας θα επηρεάσουν -όπως το λέει ξεκάθαρα η νεότερη εκδοχή των μέτρων που έστειλε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες- όσους δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα εξόδου στη σύνταξη.

Δηλαδή θα επηρεάσουν είτε όσους έχουν κατοχυρωμένο δικαίωμα με το χρόνο ασφάλισης, χωρίς να έχουν πιάσει ακόμη την ηλικία εξόδου, είτε έχουν την ηλικία συνταξιοδότησης αλλά δεν έχουν συμπληρώσει το χρόνο ασφάλισης.

Οι αλλαγές θα γίνουν εντός του 2015, μετά το δεύτερο εξάμηνο, και ο χρόνος εφαρμογής του νέου νόμου θα είναι το 2016.

Το «κλειδί» των επικείμενων ρυθμίσεων δεν είναι μόνο ότι θα ξεκινήσουν από το 2016, αλλά και το μεταβατικό διάστημα που θα προβλεφθεί -αν προβλεφθεί- για όσους έχουν μεν κατοχυρωμένα δικαιώματα, αλλά απέχουν 2 ή 3 έτη για να πιάσουν και την ηλικία εξόδου.

Οι πέντε κατηγορίες ασφαλισμένων που χάνουν τη δυνατότητα να συνταξιοδοτούνται με γενικές ή ειδικές διατάξεις πριν από τα 62 είτε με μειωμένη είτε με πλήρη σύνταξη είναι:

1. Ανδρες που υπηρετούν στο Δημόσιο πριν από το 1983 και βγαίνουν σε σύνταξη με 35ετια χωρίς όριο ηλικίας.

2. Ανδρες και γυναίκες του Δημοσίου με πρόσληψη μετά το 1983, που συνταξιοδοτούνται, έχοντας ανήλικο παιδί και 25 έτη υπηρεσίας στα 52 έτη, ενώ μπορούν να βγουν στα 58 ή τα 59 έτη με 35 ή 37 έτη.

3. Οι ίδιοι ασφαλισμένοι, με λιγότερα χρόνια μπορούν να πάρουν μειωμένη σύνταξη από 56 ως 58 και πλήρη από τα 61 ως τα 63.

4. Γυναίκες που υπηρετούν στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες με ή χωρίς ανήλικο παιδί, αλλά και μητέρες ασφαλισμένες πριν από το ’93 στο ΙΚΑ που έχουν ανήλικο παιδί και 5.500 ένσημα ως το 2012.

5. Ανδρες και γυναίκες που κατοχυρώνουν δικαίωμα στο ΙΚΑ με 10.500 ένσημα ως το 2012, αλλά και γυναίκες που κατοχυρώνουν έξοδο με όριο τα 57 ή τα 55 ( για μειωμένη) με 10.000 ένσημα ως το 2012.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέες αποκαλύψεις για την ανάθεση των 500 εκατ. δολαρίων για τα πολεμικά αεροπλάνα (έγγραφα)

Εν κρυπτώ, σε μια χρονική συγκυρία που η χώρα διέρχεται τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποφάσισε να διαθέσει 500 εκατ.ευρώ για να προχωρήσει σε αναβάθμιση πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού που είναι σήμερα παροπλισμένα από το 2009. Η απόφαση ελήφθη από Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας που συνεκλήθη στις 15 Μαρτίου του 2015 και με τις υπογραφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και των άλλων μελών του ΚΥΣΕΑ ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος αποφασίζοντας την απευθείας ανάθεση με διακρατική συμφωνία στην αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin.

Σε χρόνο ρεκόρ, προτού καν συμπληρωθούν 20 μέρες από την έγκριση του ΚΥΣΕΑ, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έσπευσε να ενεργοποιήσει την σύμβαση με τις ΗΠΑ καταβάλλοντας την προκαταβολή των 45 εκατ.ευρώ στην ανάδοχο εταιρεία, αφού συγκέντρωσε ευρώ-ευρώ το κονδύλι που συμφωνήθηκε με τους Αμερικανούς.

Μετά την αποκάλυψη των λεπτομερειών της κυβέρνησης, τα κόμματα αντέδρασαν καταγγέλλοντας την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ότι διαθέτει 200 εκατ.ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ενώ απλόχερα πληρώνει 500 εκατ.δολάρια για οπλικά συστήματα.
Εκ των υστέρων, η κυβέρνηση προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αποφάσεις να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου εξοπλιστικού προγράμματος έπειτα από 10 χρόνια, κίνηση που προκάλεσε σάλο και διαμαρτυρίες που συνεχίζονται από τους πολίτες οι οποίοι επισημαίνουν τις αντιφάσεις μεταξύ των εξαγγελιών της κυβέρνησης και των ακολουθούμενων αποφάσεων αλλά και θέτουν μια σειρά από ερωτήματα που η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει.

Με μία ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί καταβάλλει το ιλιγγιώδες ποσό των 500 εκατ. δολαρίων την ίδια στιγμή που κάνει διαβήματα στους δανειστές να εκταμιεύσουν οικονομική βοήθεια επικαλούμενη το άμεσο κίνδυνο που διατρέχει η χώρα να μην καταφέρει να εξασφαλίσει τα χρήματα εκείνα που απαιτούνται για αποπληρωμή των δόσεων στους πιστωτές και γιακαταβολή μισθών και συντάξεων. Λεφτά όμως υπήρχαν για να δοθεί σιωπηρά η προκαταβολή των 45 εκατ.δολαρίων στους Αμερικανούς για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών, μια προκαταβολή που εκταμιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ενεργοποιώντας την σύμβαση των αεροσκαφών P-3.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο των ανακοινώσεων της κυβέρνησης με τις απαντήσεις του ρεπορτάζ στα επιχειρήματα του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Κυβέρνηση: 1. Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ προβλέπει τον εκσυγχρονισμό πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας του πολεμικού ναυτικού “P-3 Orion”, έναντι 500 εκ. δολαρίων στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Τα αεροσκάφη αυτά είχαν αποκτηθεί δωρεάν από τις ΗΠΑ [την περίοδο 1991-1992], είναι σήμερα ηλικίας 25 ετών και ο εκσυγχρονισμός τους θα τους δώσει παράταση ζωής για ακόμα 15.000 ώρες. Το πρόγραμμα αναβάθμισής τους είχε ενεργοποιηθεί σε απόφαση ΚΥΣΕΑ από το 2012.

Απάντηση

Πρόκειται για την απόλυτη επιβεβαίωση του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ που δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα και προκάλεσε πανελλήνια αίσθηση, φέρνοντας στο φως μία υπόθεση που η κυβέρνηση αποφάσισε να αποσιωπήσει. Στις 15 Μαρτίου το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τον εκσυγχρονισμό πέντε αεροσκαφών P-3 Orion, αδιαφορώντας για τις οικονομικές επιπτώσεις σε μία περίοδο που τα διαθέσιμα του Δημοσίου «εξατμίζονται», ενώ σχεδόν την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστελνε επιστολή στην Αγκελα Μέρκελ απευθύνοντας έκκληση για λύση και προειδοποιώντας ότι η Αθήνα είτε θα καταβάλλει μισθούς και συντάξεις, είτε θα πληρώσει τις δόσεις στους δανειστές. Είκοσι μέρες μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, η Αθήνα εκταμίευσε προκαταβολή 45 εκατ. δολαρίων προς την Ουάσιγκτον ενεργοποιώντας τη σύμβαση. Είναι προφανές ότι αν η ενεργοποίηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού προβλεπόταν σε απόφαση του ΚΥΣΕΑ του 2012 (ή του 2014) τότε δεν υπήρχε κανένας λόγος το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας να συνεδριάσει ξανά στις 15 Μαρτίου του 2015 για να δώσει έγκριση για την αναβάθμιση των P-3 και την εκταμίευση 500 εκατ. δολαρίων.

Το γεγονός ότι υπάρχει απόφαση ΚΥΣΕΑ να γίνει ένα εξοπλιστικό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι η προμήθεια θα υλοποιηθεί. Για παράδειγμα, επί των κυβερνήσεων Σημίτη υπήρχαν δύο αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για αγορά μαχητικών Eurofighter οι οποίες ουδέποτε ενεργοποιήθηκαν γιατί δεν δόθηκαν προκαταβολές. Στην υπόθεση του εκσυγχρονισμού των P-3 Orion που αποφάσισε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου συμφωνώντας να καταβάλει το τίμημα των 500 εκατ. δολαρίων που ζήτησαν οι Αμερικανοί η σύμβαση ενεργοποιήθηκε σε χρόνο-ρεκόρ, μέσα σε 20 μέρες από την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, αοφύ οι αρμόδιες υπηρεσίες κατάφεραν να συγκεντρώσουν 45 εκατ. ευρώ για προκαταβολή, την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών «ρουφάει» και το τελευταίο ευρώ από τα διαθέσιμα των ΔΕΚΟ και τα δημόσια ταμεία για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και τους δανειστές. Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι τα αεροσκάφη δεν είναι 25, αλλά 35 ετών σήμερα, αφού παραχωρήθηκαν από τις ΗΠΑ μεταχειρισμένα και όχι καινούρια. Κατά συνέπεια σε 7,5 χρόνια που θα ολοκληρωθεί η αναβάθμισή τους, θα είναι 42,5 ετών!

Κυβέρνηση: 2. Ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών θα γίνει από την Lockheed Martin στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία [ΕΑΒ]και άλλες ελληνικές εταιρείες ως υποκατασκευαστές κρίσιμων συστημάτων που θα ενσωματωθούν στα παλιά αεροσκάφη. Με την ανάθεση της δουλειάς στην ΕΑΒ εξασφαλίζεται εργασία για 7 χρόνια.

Απάντηση: Με την ανάθεση της δουλειάς στην ΕΑΒ εξασφαλίζεται εργασία για επτά χρόνια λένε στην κυβέρνηση. Προβάλλουν ως επίτευγμά τους δηλαδή ότι όσο διαρκεί το πρόγραμμα, η ΕΑΒ θα λειτουργεί με έμμεση κρατική χρηματοδότηση από τα 500 εκατ. δολάρια που θα καταβάλουν οι φορολογούμενοι από το υστέρημά τους! Πώς επιλέχθηκαν οι άλλοι υπεργολάβοι; Εγινε διαγωνισμός από τη Lockheed Martin; Ακολουθήθηκε κάποια άλλη διαφανής διαδικασία; Απαίτησε και επέβαλλε το υπουργείο Αμυνας διαγωνισμό όπως προβλέπει η οδηγία της ΕΕ για την άμυνα; Η εγκύκλιος της ευρωπαϊκής οδηγίας ορίζει ρητά ότι μετά την ανάθεση ενός προγράμματος στον κύριο κατασκευαστή, οι διαδικασίες θα πρέπει να διασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση των ευρωπαϊκών εταιρειών στο υποκατασκευαστικό έργο, δηλαδή θα πρέπει να γίνονται διαγωνισμοί. Μήπως ο απώτερος σχεδιασμός ήταν να χρησιμοποιηθεί η διακρατική σύμβαση για να «τακτοποιηθούν» συγκεκριμένες εταιρείες;

Κυβέρνηση 3. Τα αεροπλάνα “P-3 Orion” πετούσαν κανονικά μέχρι το 2009. Με απόφαση του τότε Υπουργού Άμυνας [Ευ. Μεϊμαράκης] τα αεροπλάνα καθηλώθηκαν λόγω παλαιότητας, αν και είχαν ακόμα ώρες πτήσης. Αν ο εκσυγχρονισμός τους γινόταν εκείνη την εποχή δεν θα κόστιζε τόσα χρήματα, ενώ οι σκέψεις για αγορά καινούργιων αεροσκαφών δεν προχώρησαν λόγω της οικονομικής κρίσης που ερχόταν.

Απάντηση: «Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο να φύγουμε από το εξοπλιστικό μοντέλο του παρελθόντος και να σχεδιάσουμε την αποτρεπτική ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων σε μια νέα βάση που να λαμβάνει υπόψη τη δυσχερή οικονομική πραγματικότητα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στις 21 Οκτωβρίου του 2014, έπειτα από συνάντησή του με τον πρώην υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Αυτά λίγους μήνες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Διότι σήμερα, η κυβέρνηση της Αριστέρας μοιάζει να ψέγει προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν διέθεσαν χρήματα για αμυντικούς εξοπλισμούς, παραγνωρίζοντας το γεγονός πως από το 2005 μέχρι σήμερα δεν είχε δοθεί ούτε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα αξίας μεγαλύτερης των 300 εκατ. ευρώ λόγω της οικονομικής κρίσης. Επρεπε να γίνονται νέες αγορές πανάκριβων οπλικών συστημάτων σε μία περίοδο που οι πολίτες «μάτωναν» για να κλείσουν τα ελλείμματα; Μήπως θα έπρεπε να αξιολογηθούν οι προτεραιότητες αρχής γενομένης από τη συντήρηση των κύριων οπλικών συστημάτων που υπήρχαν ήδη στο οπλοστάσιο των Ενόπλων Δυνάμεων; Τι έχουν να πουν για το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα υπάρχουν μεγάλα προβλήματα ακινησιών σε σημαντικό αριθμό πολεμικών πλοίων του Στόλου λόγω της ανυπαρξίας ανταλλακτικών; Πώς ερμηνεύουν τις προβληματικές έως πολύ χαμηλές διαθεσιμότητες των μαχητικών αεροσκαφών επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για ανταλλακτικά και ούτε προβλέπεται να εξοικονομηθούν οι σχετικές πιστώσεις;

Κυβέρνηση: 4. Από το 2009 μέχρι σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό έμεινε χωρίς αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας. Που είναι το πρόβλημα; Το κάθε αεροσκάφος «P -3» μπορεί να πετά επί 12 ώρες συνεχώς και να ελέγχει τεράστιες περιοχές του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Τι ελέγχει; Από κινήσεις υποβρυχίων και πλοίων μέχρι μεταναστευτικές ροές, κλπ. Το θέμα δεν είναι κυρίως “ελληνικό” αλλά ΝΑΤΟϊκό. Το NATO θέλει κάθε μέρα για τις δικές του ανάγκες εναέρια επιτήρηση σε Αιγαίο και νοτιοανατολική Μεσόγειο. Χωρίς αεροπλάνα αυτό δεν μπορούσε να γίνει σωστά. Στην αρχή χρησιμοποιήθηκαν τα C-130, μετά τα … πυροσβεστικά αεροσκάφη, και στη συνέχεια πλοία! Μετά έγινε το αναμενόμενο. Την νατοϊκή επιτήρηση ανέλαβαν οι Τούρκοι που έχουν νέα αεροσκάφη τα CN -235. Οι Τούρκοι, λοιπόν, άρχισαν να πετούν με “νατοϊκό καπέλο” και πηγαίνοντας προς νοτιοανατολική Μεσόγειο περνούν απ’ όλο το Αιγαίο με τις ευλογίες του NATO.

Απάντηση: Η χώρα, λένε στο Μαξίμου, δεν διέθετε αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας από το 2009 μέχρι το 2015 και δεν θα έχει τα P-3B μέχρι το 2022 οπότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός τους. Κινδυνεύει η χώρα από αυτή τη συγκεκριμένη έλλειψη; Κινδυνεύουμε σήμερα από την απουσία αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας και θα συνεχίσουμε να είμαστε υπό απειλή λόγω της απουσίας των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας μέχρι το 2022;

Κυβέρνηση: 5. Πως καλύπταμε το κενό της επιτήρησης στο Αιγαίο; Ακριβά. Κυρίως με πλοία τα οποία καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες καυσίμων και δεν ήταν αποτελεσματικά. Αν δούλευαν τα αεροσκάφη, με ένα απ’ αυτά θα υπήρχε “δορυφορική” εικόνα όλου του Αιγαίου. Με δυο αεροπλάνα καλύπτεις όλο το 24ωρο.

Απάντηση: Τα αεροσκάφη P-3 Orion δεν είναι η μοναδική λύση για να υπάρχει δορυφορική εικόνα όλου του Αιγαίου σε 24ωρη βάση. Μήπως θα έπρεπε να εξεταστεί κάποια από τις λύσεις που έχουν δοθεί από άλλες χώρες, λύσεις οι οποίες σύμφωνα με τους ειδικούς είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από άποψης κόστους-απόδοσης; Γιατί δεν αναζητήθηκαν λύσεις κατα πολύ φθηνότερες, δοκιμασμένες και αξιόπιστες, και ικανές να υλοποιηθούν σε πολύ μικρό διάστημα;
Κυβέρνηση: 6. Κρίθηκε, λοιπόν, απαραίτητο ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας καθώς το κόστος ανακατασκευής του δίνει δουλειά σε εκατοντάδες εργαζόμενους, ενώ υπάρχει και έλεγχος των συνόρων. Παράλληλα τα χρήματα θα δοθούν τμηματικά και μεσομακροπρόθεσμα η ανακατασκευή τους θα επιφέρει μειώσεις στον συνολικό προϋπολογισμό των ενόπλων δυνάμεων.

Απάντηση: Η άποψη των κυβερνητικών στελεχών ότι η ανακατασκευή των P-3 Orion θα μειώσει τον συνολικό προύπολογισμό των Ενόπλων Δυνάμεων αν δεν είναι ανεκδοτολογικού περιεχομένου, είναι σίγουρα καινοφανής και μάλλον αξίζει να μελετηθεί από όλους τους στρατούς του ΝΑΤΟ που αναδιοργανώνουν τις δυνάμεις τους για να περιορίσουν τα λειτουργικά κόστη, πολιτική που εμείς ακόμα αγνοούμε. Στο επιχείρημα ότι τα χρήματα θα δοθούν τμηματικά και μεσομακροπρόθεσμα η απάντηση είναι ότι το πρόγραμμα θα έχει αποπληρωθεί ολικά μέχρι το 2022 παράλληλα με την εκτιμώμενη ολοκλήρωση της παράδοσης των εκσυγχρονισμένων αεροσκαφών. Μήπως εννοούν ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα αποκτήσει τα αναβαθμισμένα P-3 μεσομακροπρόθεσμα; Αν όμως συμβαίνει αυτό τότε προφανώς αυτοαναιρούνται όταν επικαλούνται τη δήθεν επείγουσα ανάγκη της προμήθειας των 500 εκατ.δολαρίων. Τι συμβαίνει τελικά; Η χώρα έχει άμεση ανάγκη τα αναβαθμισμένα P-3 ή μήπως τα χρειάζεται μεσομακροπρόθεσμα δεδομένου ότι οι πληρωμές θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το τέλος των παραδόσεων του υλικού;

Μήπως τελικά θεωρούν επίτευγμα και αποτελεσμα «σκληρών διαπραγματεύσεων» το γεγονός ότι πέτυχαν να μην πληρώσουν και το σύνολο του τιμήματος των 500 εκατ. σήμερα για αεροπλάνα που θα παραδοθούν σε επτά χρόνια;

Στο πλαίσιο της διαφάνειας που επικαλούνται στην κυβέρνηση δεν έχουν παρά να δημοσιοποιήσουν τον πίνακα μελλοντικών δόσεων για την αποπληρωμή του προγράμματος, όπως είθισται να ανακοινώνεται σε όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα. Αλλά θα μου πείτε, εδώ απέκρυψαν την απόφαση του ΚΥΣΕΑ της 15ης Μαρτίου, την εκταμίευση της προκαταβολής και την ενεργοποίηση της σύμβασης…

Και ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε σιγή ασυρμάτου και πρωτοφανής προσπάθεια συσκότισης, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα από το πρώτο Θέμα απολογητική ανακοίνωση με διευκρινίσεις εξέδωσε και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Κυβέρνηση 7. (Η ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας): Η συμφωνία για την αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P3 είναι διακρατική μέσω FMS. Απαράβατος όρος της ελληνικής πλευράς ήταν οι εργασίες να γίνουν στην Ελλάδα από ελληνική βιομηχανία. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούν πολλές χώρες ανάμεσα στις οποίες είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Νορβηγία, η Ν. Κορέα, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Βραζιλία. Όλες αυτές οι χώρες τα αναβαθμίζουν και τα διατηρούν στη δύναμη τους. Η λύση της αναβάθμισης κρίνεται συμφερότερη από την προμήθεια νέων αεροσκαφών για πολλούς λόγους.

Ο χρόνος ζωής των αεροσκαφών παρατείνεται για τουλάχιστον 20 χρόνια, διαθέτουμε ήδη ανταλλακτικά για τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, εκπαιδευμένο προσωπικό, οργανωμένη μονάδα υποστήριξης. Είχε προταθεί η προμήθεια παροπλισμένων αεροσκαφών του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, τα οποία όμως χρειάζονταν τις ίδιες εργασίες αναβάθμισης με μεγαλύτερο κόστος ώστε να είναι διαθέσιμα ενώ όλες οι εργασίες θα γίνονταν στις ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα. Το ΓΕΝ είχε εισηγηθεί να γίνει επισκευή μέσω FMS και πέρασε ΚΥΣΕΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2014. Στη συνέχεια η ίδια συμφωνία προσυπεγράφη και πέρασε ΚΥΣΕΑ με τους ίδιους όρους και την χρηματοδότηση από την σημερινή κυβέρνηση στις 15 Μαρτίου 2015 που ήταν η καταληκτική ημερομηνία.

Aπάντηση: Σε θέματα τακτικής διαπραγματεύσεων δεν θα επιχειρήσουμε να δώσουμε συμβουλές σε μία κυβέρνηση που επαίρεται ότι κάνει σκληρή διαπραγμάτευση κατηγορώντας τους πολιτικούς της αντιπάλους ότι συνομιλούν ευρισκόμενοι στα τέσσερα. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, η 15η Μαρτίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την έγκριση της συμφωνίας. Παραδέχεται δηλαδή ο υπουργός Αμυνας ότι με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συγκάλεσαν το ΚΥΣΕΑ, έβαλαν τις υπογραφές τους και ενέκριναν τη συμφωνία την ημέρα που οι Αμερικανοί τους έλεγαν ότι λήγει η προθεσμία για την υλοποίηση της σύμβασης. Αφού κάνουν τόσο σκληρή διαπραγμάτευση γιατί δέχτηκαν το τελεσίγραφο και δεν αντέδρασαν όπως σε άλλες περιπτώσεις που προαναγγέλουν αναθεώρηση των ήδη εγκεκριμένων συμβάσεων από την προηγούμενη κυβέρνηση, για παράδειγμα περιφερειακά αεροδρόμια ή οδικούς άξονες; Αναθεωρούνται όλες οι συμβάσεις εκτός από τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας; Μήπως στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας πιστεύουν ότι με το κλίμα που επικρατεί, οι Αμερικανοί δεν θα έκαναν βελτιωμένη προσφορά;

Ένα άλλο στοιχείο βαρύνουσας σημασίας είναι ότι από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, η αλλαγή της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου προκαλεί επιβάρυνση στο ελληνικό Δημόσιο στο πρόγραμμα των αεροσκαφών P-3 κατά περίπου 30%. Ποιος θα πληρώσει τη διαφορά; Επειδή επικαλούνται τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ της προηγούμενης κυβέρνησης από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι σήμερα, μπορούν να μας πουν πού πήγε το δολάριο σε σχέση με το ευρώ από τότε μέχρι σήμερα; Γιατί η συμφωνία δεν πήγε στη Βουλή προτού εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ και πριν την εκταμίευση της προκαταβολής αφού υπάρχει τόσο σοβαρή επιδείνωση των οικονομικών όρων της συμφωνίας;

Το πρόβλημα είναι η δεδομένη στιγμή που υπεγράφη το πρόγραμμα προκαλώντας επιβάρυνση εκατοντάδων εκατομμυρίων στον κρατικό προϋπολογισμό. Σε μία στιγμή που η Ελλάδα διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών και κινδυνεύει να δηλώσει αδυναμία αποπληρωμής των δανείων ή καταβολής μισθών και συντάξεων. Και το κυριότερο: Στην υπόθεση της αναβάθμισης των αεροσκαφών του ΠΝ για την οποία η κυβέρνηση συμφώνησε να πληρώσει 500 εκατ. δολάρια όλα έγιναν κρυφά, χωρίς να ανακοινωθεί τίποτε στους πολίτες εκ των προτέρων. Αυτό είναι το πρόβλημα. Και η τακτική που ακολουθήθηκε αποκαλύπτει πολλά για τις προθέσεις όσων αποφάσισαν το πρόγραμμα των 500 εκατ. δολαρίων.



1

2


Πηγή




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ψάχνουν ακόμη δύο εφοπλιστές, μετά τον Καλλιμανόπουλο

Ποιοι «φωτογραφίζονται» ότι εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου των τζιχαντιστών

Kλιμακώνονται οι εκτεταμένες έρευνες των αμερικανικών διωκτικών αρχών, στο στόχαστρο των οποίων έχουν μπει μέχρι τώρα τρεις Έλληνες εφοπλιστές που εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο πετρελαίου των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με την dealnews, οι εξτρεμιστές του λεγόμενου Iσλαμικού Kράτους, είχαν αναπτύξει συνεργασία, όχι μόνο με Έλληνες, αλλά και Tούρκους εφοπλιστές. Ήδη, το φως της δημοσιότητας έχει δει το όνομα του Γρηγόρη Kαλλιμανόπουλου, ενώ φωτογραφίζονται άλλα δύο από τα ηχηρά ονόματα των Greeks της ναυτιλίας.

Tο πουλόβερ των αποκαλύψεων άρχισε να ξηλώνεται από την τουρκική εφημερίδα «Zaman», που τοποθετείται πολιτικά απέναντι από τον Tαγίπ Eρντογάν, αλλά γρήγορα πήραν διεθνή έκταση με ξεχωριστή αναφορά και από άλλα ΜΜΕ, ενώ κυρίαρχο θέμα συζήτησης έχει γίνει και στα ναυτιλιακά γραφεία άλλων Ελλήνων πλοιοκτητών εντός και εκτός συνόρων.

Aπό τις έρευνες των αμερικανικών αρχών, που πλαισιώνονται και από Bρετανούς πράκτορες, έχει προκύψει διακίνηση λαθραίου πετρελαίου με 5 τάνκερ της εταιρίας Marine Management Services που φέρεται να ανήκει στον Γρηγόρη Kαλλιμανόπουλο.

Kατά τις ίδιες πληροφορίες, τα ελληνόκτητα τάνκερ στοχοποιούνται για τη μεταφορά παράνομου πετρελαίου του Bορείου Iράκ, από το τουρκικό λιμάνι του Tσεϊχάν στο λιμάνι της πόλης Aστντόντ του Iσραήλ, που χρησιμοποιήθηκε ως διακομετακομιστικός κόμβος.Πέραν του Γρηγόρη Kαλλιμανόπουλου οι έρευνες στρέφονται και κατά άλλων δύο Eλλήνων εφοπλιστών. O ένας αυτών δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα των ναυτιλιακών, από το ξηρό φορτίο έως τα τάνκερ και τα γεωτρύπανα, ενώ ο δεύτερος έχει επικεντρωθεί στις business του πετρελαίου.

Και οι δύο ανήκουν στην… αφρόκρεμα των Greeks της ναυτιλίας, ελέγχουν έναν τεράστιο αριθμό πλοίων έκαστος και κινούνται μεταξύ Ελλάδας, Νέας Υόρκης και Λονδίνου. Eπί του παρόντος οι έρευνες συνεχίζονται και δεν έχουν αποδοθεί συγκεκριμένες κατηγορίες κατά των εμπλεκομένων συνεργατών του Iσλαμικού Xαλιφάτου.

Kαλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στο στόχαστρο έχουν μπει και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εφοπλιστών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και πού υπάρχουν ροές χρημάτων. Tην ίδια στιγμή, έλεγχοι φαίνεται να γίνονται πέραν από τις αμερικανικές και από τις ευρωπαϊκες μυστικές υπηρεσίες, καθώς πέρα από το πετρέλαιο εξετάζεται και το ενδεχόμενο του λαθρεμπορίου φαρμάκων και όπλων.Oι διωκτικές αρχές έχουν βάσιμες υποψίες για συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν γίνει βασικοί προμηθευτές των τζιχαντιστών.

Kαι στην περίπτωση αυτή, το ελληνικό στοιχείο δείχνει να είναι ένας κρίσιμος κρίκος στην αλυσίδα των ερευνών.H όλη υπόθεση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους Έλληνες εφοπλιστές, καθώς τις τελευταίες μέρες αποτελεί στην κυριολεξία το πρώτο θέμα στις κατ” ιδίαν συζητήσεις τους. Στην παρούσα φάση, εκείνο που περιμένει ο εφοπλιστικός κόσμος είναι να ξεκαθαρίσει η εικόνα και να φανεί αν όντως υπάρχει στοιχειοθετημένη κατηγορία σε βάρος των τριών Eλλήνων, από την πλευρά των οποίων δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια απάντηση για όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σε «πρώτο πλάνο»

Σε «πρώτο πλάνο» ωστόσο έχει μπει ο εφοπλιστής Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος. Πέντε τάνκερ της εταιρίας του 78χρονου πλοιοκτήτη, της Marine Management Ser-vices(United Emblem, United Dynamic, United Grace, United Carrier, Delta Sailor) είναι εκείνα που φέρονται να μετέφεραν πετρέλαιο για λογαριασμό του Ισλαμικού Χαλιφάτου για το οποίο το παράνομο εμπόριο αργού αποτελεί τη βασική πηγή εσόδων, αποφέροντάς του 1 εκατ. δολ. την ημέρα.

Το «United Emblem» παρουσιάζεται δε, ως εκείνο το πλοίο που πραγματοποίησε τα περισσότερα δρομολόγια για τη μεταφορά του πετρελαίου. Στην επίμαχη λίστα των Τούρκων συμπεριλαμβάνονται παρόλ” αυτά και τα ελληνικής ιδιοκτησίας, αλλά με ξένη σημαία πλοία «Kamari», «Angelica An» κ.α. που έκαναν business για λογαριασμό των τζιχαντιστών.

Ο πρώτος θόρυβος γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση ξέσπασε το καλοκαίρι του 2014 με αφορμή τους τότε βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Τότε αποκαλύφθηκε από τον Τουρκικό τύπο ότι τα καύσιμα των ισραηλινών αεροπλάνων που βομβάρδιζαν τη Γάζα προέρχονταν από την Τουρκία και τις πετρελαιοπηγές του Βορείου Ιράκ. Παρουσιάστηκε τότε να έχει στηθεί ένα «ιδιαίτερο κύκλωμα», αποτελούμενο από τζιχαντιστές, Κούρδους του Βορείου Ιράκ, την Τουρκία και από ελληνικά τάνκερ που δραστηριοποιείτο στην εξαγωγή του παράνομου πετρελαίου πρωτίστως προς το Ισραήλ και δευτερευόντως προς την Αμερική.



dealnews
 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Ραβασάκια» σε 2,5 εκατ. ιδιοκτήτες που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ τα οχήματά τους

Ενεργοποιήθηκε το σύστημα ηλεκτρονικής διασταύρωσης οχημάτων και μοτοσυκλετών που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και σύντομα οι ιδιοκτήτες των οχημάτων και δικύκλων θα λάβουν το ειδοποιητήριο που θα τους δίνει την επιλογή ελέγχου ή προστίμου.

Μάλιστα, ο αριθμός των οχημάτων που «απέχουν» από τον θεσμό υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια εκ των οποίων το 1 εκατ. αφορά σε δίκυκλα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μία από τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το 2015 και εκτιμάται ότι θα συνδυαστεί με το μέτρο της μείωσης ή της κατάργησης των προστίμων εκπρόθεσμου ελέγχου ΚΤΕΟ, που περιγράφεται στην νέα λίστα μέτρων του υπουργείου Οικονομικών.

Από το 2013, οι έλεγχοι καταγράφονται στο ηλεκτρονικό σύστημα μηχανογράφησης τόσο από τα Ιδιωτικά όσο και από τα Δημόσια ΚΤΕΟ και η διασταύρωση των στοιχείων είναι πολύ εύκολη για να διαπιστωθούν με απόλυτη ακρίβεια πόσα είναι τα οχήματα και οι μοτοσικλέτες που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους», αποτέλεσμα είναι η τήρηση δύο παράλληλων αρχείων, αυτό που περιλαμβάνει όλες τις άδειες κυκλοφορίας που βρίσκονται σε ισχύ και ενός δεύτερου που περιλαμβάνει τα στοιχεία των οχημάτων που έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο.
Από τη λειτουργία μίας εφαρμογής που θα συνδέει αυτά τα δύο αρχεία αναμένεται να προκύψει ο ακριβής αριθμός των ανέλεγκτων οχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρόστιμο για τα επιβατικά οχήματα ανέρχεται σε 16 ευρώ, 33 ευρώ και 65 ευρώ για εκπρόθεσμο έλεγχο έως 30 ημέρες, από 30 ημέρες έως 6 μήνες και άνω των 6 μηνών, αντίστοιχα.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι χάκερ της ιστορίας: Έριξαν τη NASA και το FBI

Πιστεύετε ότι είστε ασφαλείς στο διαδίκτυο; Η τεχνολογία εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς μερικές φορές υπέρ και μερικές κατά μας.

Οι περιπτώσεις μερικών κορυφαίων χάκερ του κόσμου, αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Τζόναθαν Τζέιμς - «Comrade»
Εσπασε τους σέρβερ της NASA και έριξε τα συστήματά της για 3 εβδομάδες το 1999, προκαλώντας ζημιά 41.000 δολαρίων. Ηταν μόλις 16 ετών. Πέρασε 6 μήνες στη φυλακή και αυτοκτόνησε το 2008.

Γκάρι Μακ Κίνον - «Solo»
Το διάστημα 2001-2002 έσπασε αμέτρητα συστήματα του αμερικανικού στρατού και της NASA, έκλεψε εμπιστευτικά έγγραφα και έριξε 2.000 υπολογιστές του στρατού για 24ώρες. Το έκανε «κατά λάθος» ψάχνοντας για UFO. Προκάλεσε ζημία 700.000 δολαρίων σε ηλικία 40 ετών. Συνελήφθη στη Βρετανία και έχει απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ από το 2012.

Κέβιν Μίτνικ - «Brian Merrill»
Το διάστημα 1987-1995, από τα 24 μέχρι τα 32 του, έσπασε αμέτρητα συστήματα επικοινωνιών σε κινητά τηλέφωνα, πιστωτικές κάρτες και διαδίκτυο προκαλώντας ζημιά 1.000.000 δολαρίων. Πέρασε 5 χρόνια στη φυλακή και πλέον είναι επαγγελματίας σύμβουλος ασφαλείας.

Λόρι Λάβ - «Route»
Το 2012-2013 σε ηλικία 27 ετών εισέβαλε στα αρχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ και του FBI, προκαλώντας ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων. Αρχικά συνελήφθη αλλά τώρα βρίσκεται έξω με αναστολή.

Βλαντιμίρ Λεβίν
Το 1994 σε ηλικία 23 ετών έκανε τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση στην ιστορία, κάνοντας τους υπολογιστές της Citybank να μεταφέρουν αμέτρητα ποσά σε λογαριασμούς του στη Φινλανδία, το Ισραήλ, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τις ΗΠΑ. Πλέον είναι ελεύθερος, έχοντας περάσει 3 χρόνια στη φυλακή και καταβάλλει πρόστιμο 240.000 δολαρίων.

Ντέιβιντ Σμιθ - «KWIJIBO»
Το 1999, σε ηλικία 31 ετών σχεδίασε και εξαπέλυσε τον ιό Melissa Worm που μόλυνε 1.000.000 υπολογιστές μέσω e-mail. Το όνομα του ιού το εμπνεύστηκε από μία στρίπερ στο Μαϊάμι. Εχοντας προκαλέσει ζημιά 80.000.000 δολαρίων, πέρασε 20 μήνες στη φυλακή και κατέβαλλε πρόστιμο 5.000 δολαρίων.

Ρόμπερτ Τάπαν Μόρις - «RTM»
Το 1999, σε ηλικία 23 ετών, δημιούργησε το Morris Worm με σκοπό «να μετρήσει το μέγεθος του διαδικτύου». Ο ιός του προκάλεσε 97.000.000 δολάρια ζημιά και ο ίδιος πέρασε 3 χρόνια στη φυλακή και κατέβαλλε 10.000 δολάρια σε πρόστιμα. Πλέον βρίσκεται στο ΜΙΤ.

Αλμπέρτο Γκονζάλες - «J4GUAR»
Το διάστημα 2006-2008, σε ηλικία 25 ετών, υπέκλεψε 170.000.000 νούμερα πιστωτικών καρτών, προκαλώντας ζημιά 200.000.000 με 400.000.000 δολαρίων. Βρίσκεται ακόμα στη φυλακή όπου εκτίει 20ετή κάθειρξη.

Μάικλ Κάλς - «Mafiaboy»
Το «αστέρι» της λίστας, το 2000 και σε ηλικία μόλις 15 (!) ετών «γκρέμισε» ιστοσελίδες παγκοσμίου φήμης όπως το Yahoo και το eBay υποκλέπτοντας αμέτρητες πληροφορίες και προκαλώντας ζημιές 1.200.000.000 δολαρίων. Πλέον είναι ελεύθερος, έχοντας εκτίσει 8μηνη ποινή φυλάκισης.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το διευρυμένο ωράριο των καταστημάτων τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων 5 Απριλίου από τις 11:00 μέχρι τις 18:00 στην Αθήνα και μέχρι τις 16:00 στον Πειραιά

Οι εμποροϋπάλληλοι αντιδρούν και στο πλαίσιο αυτό έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία. Τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ισχύσει το συνεχές και διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

• Από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
• Τη Μεγάλη Παρασκευή το ωράριο λειτουργίας είναι 13.00-19.00.
• Το Μεγάλο Σάββατο 09.00-17.00 για την Αθήνα, 09.00-15.00 για τον Πειραιά και 10.00-16.00 για τη Θεσσαλονίκη.

Η Δευτέρα του Πάσχα 13 Απριλίου είναι υποχρεωτική αργία και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Το δώρο του Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα καταβάλλεται μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη.

Η μη καταβολή του αποτελεί ποινικό αδίκημα που διώκεται με τη διαδικασία του αυτόφωρου και επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι έξι μηνών και πρόστιμο από 25 ως 50% του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού.

Προϋπόθεση καταβολής του δώρου είναι η ύπαρξη απασχολήσεως (εργασιακής σχέσεως) του μισθωτού από την αρχή του έτους.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτές είναι οι ομάδες που διεκδικούν την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ – Η βαθμολογία των πλέι οφ

Η ΑΕΚ και ο Ηρακλής είναι τα φαβορί για την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία, ωστόσο υπάρχουν ακόμη τέσσερις ομάδες που διεκδικούν δύο εισιτήρια...

Οι «κιτρινόμαυροι» μπαίνουν στα πλέι οφ με δέκα βαθμούς και επί της ουσίας έχουν κερδίσει ήδη την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, καθώς η διαφορά δυναμικότητας της ΑΕΚ με τις υπόλοιπες ομάδες είναι πολύ μεγάλη. Το δεύτερο φαβορί για την άνοδο είναι και ο Ηρακλής, ο οποίος παρότι ηττήθηκε από την ΑΕΛ μπαίνει στα πλέι οφ με επτά βαθμούς.

Οι υπόλοιπες ομάδες είναι οι: Απόλλων, ΑΕΛ, Ολυμπιακός Βόλου και Παναχαϊκή, οι οποίος ξεκινούν με μηδέν βαθμούς και θα διεκδικήσουν τα δύο τελευταία εισιτήρια, αν δεν συμβεί κάτι συνταρακτικό με την ΑΕΚ και τον Ηρακλή.

Αναλυτικά η βαθμολογία που θα ξεκινήσουν οι ομάδες τα πλέι οφ:

1. ΑΕΚ 10

2. ΗΡΑΚΛΗΣ 7

3. ΑΠΟΛΛΩΝ 0

4. ΛΑΡΙΣΑ 0

5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0

6. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 0




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θυμήσου..

Τούτη την βδομάδα των Παθών που έρχεται,
     ..και που οι αφέντες των διοδίων, των προμηθειών, των εργολαβιών, και της προπαγάνδας με σαφή εντολή από τους τοκογλύφους-διεθνείς απατεώνες, με την αμέριστη υποστήριξη των πολιτικών εγκληματιών που απεικονίζονται δίπλα
     ..θα προσπαθήσουν να σε τρομοκρατήσουν με κάθε μέσο, να πατήσουν πάνω στους πιό μύχιους φόβους σου, να σου πικράνουν την χαρά για την ανάσταση της χώρας που επιχείρησες,
     ..για να σε καταστήσουν και πάλι συνένοχό τους,
     ..θυμήσου!

     ΘΥΜΗΣΟΥ ΛΑΕ:
     Την δυστυχία και την καταστροφή που έσπειραν.
     Πόσους και πόσους νέα παιδιά, νέους επιχειρηματίες είδες, πάνω που οι προσπάθειές τους άνθιζαν, και οι ίδιοι είχαν κάνει ανοίγματα πιστεύοντας στην δουλειά τους και το μέλλον τους,
     ..πόσους απ' αυτούς δεν είδες να καταστρέφονται για πάντα, να γίνονται ψυχικά ερείπια,
     ..πόσων νέων το μέλλον και οι ζωές έσβησαν πριν καλά-καλά ξεκινήσουν,
     ..πώς έγινε η Ελλάδα μας χωματερή ονείρων, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

     Για να επιβιώσουν μόνον αυτοί που οι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΛΕΟΝ τράπεζες, έχοντας χρηματοδοτηθεί και αναχρηματοδοτηθεί, και επανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα που χρεώθηκε ο ελληνικός λαός,
     ..δανείζουν με εκατομμύρια τις παθητικές τους επιχειρήσεις, και αποκόβουν τον πραγματικά δικαιούχο πολίτη από κάθε ελπίδα στήριξης των τίμιων προσπαθειών του.

     Παλιάνθρωποι κάθε είδους χρώματος και υφής, ζητάνε θρασύτατα, πάλι να κυβερνήσουν ή να συγκυβερνήσουν!
     Μέσα απ' τα ερείπια της χώρας ελπίζουν. Ο θάνατός μας η ζωή τους!

     Όλα αυτά θυμήσου λαέ όταν ξεσπάσει ο ορυμαγδός της διαπλεκόμενης τρομοκρατίας.
     Βαστήξου απ' την θλίψη και την οργή που ένοιωσες τόσα χρόνια τώρα!
     Κρατήσου από το μίσος για την αδικία, το ψέμα και την προδοσία που σε πνίγει!

     Δεν είναι δύσκολο να τους κατατροπώσουμε, να περάσουμε από πάνω τους σαν να μην υπάρχουν, για να ξανακερδίσουμε το μέλλον των παιδιών μας, και ό,τι απέμεινε απ' το δικό μας.

     Αρκεί μόνο να κλείσουμε τ' αυτιά μας,
     ..και να κοιτάμε μόνο μέσα μας. Τις καρδιές μας.
     Και τις καρδιές των διπλανών μας!.. 




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Την Μεγάλη Τετάρτη τα οικογενειακά επιδόματα

Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΟΓΑ Ξ. Βεργίνη η προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων θα καταβληθεί την Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου.

Πριν από λίγο ο Διοικητής του ΟΓΑ, με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε πως τα οικογενειακά επιδόματα θα πληρωθούν την Μεγάλη Τετάρτη.

«Τα οικογενειακά επιδόματα θα δοθούν κανονικά ως προκαταβολή με βάση τα στοιχεία του 2014, χωρίς καμία περικοπή σε περίπου 693.000 δικαιούχους».





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν εισιτήρια του ΟΑΣΘ για 1.500 απόρους

Χίλια πεντακόσια δωρεάν εισιτήρια του ΟΑΣΘ για απόρους, που δέχονται βοήθεια από τις κοινωνικές δομές της εκκλησίας και με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα, χορήγησε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) Γιάννης Παλαιστής, έπειτα από συναντήσεις που είχε με τους μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Άνθιμο και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα.

Ο κ. Παλαιστής παρέδωσε από 750 εισιτήρια του ΟΑΣΘ στις έδρες των δύο Μητροπόλεων, για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Οι δύο ιεράρχες εξήραν το έργο του ΣΑΣΘ, ενώ ο κ. Παλαιστής ανέφερε πως «η εκκλησία αποτελεί στις μέρες μας μια πηγή ελπίδας, κουράγιου, δύναμης και ουσιαστικής προσφοράς, ειδικά μέσω των συσσιτίων, στα οποία δυστυχώς ο αριθμός των πολιτών που καταφεύγουν συνεχώς αυξάνεται».





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα κτηνωδία στις ΗΠΑ: Αστυνομικοί δολοφονούν εν ψυχρώ έγκυο και μητέρα τριών παιδιών (Video-Photos)

Μια νέα εν ψυχρώ δολοφονία φέρνει και πάλι στα πρωτοσέλιδα των διεθνών ΜΜΕ την ακραία και εκτός κάθε λογικής βία των αμερικανών αστυνομικών, με το έγκλημά τους μάλιστα αυτή τη φορά να ξεπερνά κάθε προηγούμενο, αφού το θύμα τους δεν ήταν παρά μια γυναίκα έγκυος, η οποία, σε κατάσταση έντονης ψυχικής ταραχής δεν απείλησε κανέναν παρά μόνον τον εαυτό της.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 4 Aπριλίου στη μικρή βόρεια Πολιτεία των ΗΠΑ Αϊντάχο, όταν,  η 35χρονη Jeanetta Riley, μητέρα τριών ακόμη μικρών παιδιών και άτομο με ιστορικό ψυχικών εντάσεων, βρέθηκε έξω από το νοσοκομείο Sandpoint και κρατώντας ένα μαχαίρι άρχισε να φωνάζει πως θέλει να αυτοκτονήσει.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο, και όπως κατέγραψε τόσο η κάμερα του περιπολικού όσο και εκείνες που φέρουν οι ίδιοι επάνω τους, αντί να πλησιάσουν την έγκυο γυναίκα και να της αποσπάσουν το μαχαίρι προκειμένου να την προστατέψουν από τον εαυτό της, την απείλησαν με τα όπλα και στο τέλος την σκότωσαν από απόσταση εν ψυχρώ, δίχως η ζωή τους να τεθεί στον παραμικρό κίνδυνο.

Το video-ντοκουμέντο που αποδεικνύει την εν ψυχρώ δολοφονία της Jeanetta Riley


          


Το οπτικό υλικό έδωσε σήμερα η Αστυνομία του Αϊντάχο στη δημοσιότητα, δείχνει τους δυο αξιωματικούς να κατεβαίνουν από το περιπολικό και να μην κάνουν την παραμικρή προσπάθεια να ηρεμήσουν την άτυχη έγκυο η οποία προφανώς βρισκόταν σε «επεισόδιο», την διέταξαν να πετάξει το μαχαίρι, εκείνη αρνήθηκε και 15 δεύτερα αργότερα, η Riley έπεφτε νεκρή, έχοντας δεχθεί χωρίς απολύτως κανέναν λόγο, τα πυρά των αστυνομικών.

274AE5C600000578-3026060-In_the_summer_of_2012_Jeanetta_married_Shane_and_two_years_later-m-79_1428207633321 (1)
Η άτυχη Jeanett και ο σύζυγός της Shane την ημέρα του γάμου τους


efq4tyΤραγική λεπτομέρεια πως τη γυναίκα είχε μεταφέρει στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Shane, προκειμένου οι γιατροί να αντιμετωπίσουν την κρίση της, καθώς, επί πολλές ώρες η ίδια προσπαθούσε να βλάψει τον εαυτό της.

Δυστυχώς όμως η πράξη του αυτή, αντί να της σώσει τη ζωή την σκότωσε, καθώς πλέον οι αμερικανοί αστυνομικοί, ήδη, από τις 6 Αυγούστου του 2014, με πρώτον τον αφροαμερικανό έφηβο Μάικ Μπράουν στο Ferguson, δείχνουν να έχουν υιοθετήσει την αλόγιστη χρήση θανατηφόρων πυρών, έχοντας προβεί σε σειρά εν ψυχρώ δολοφονιών πολιτών, προκαλώντας τεράστιο κύμα διαδηλώσεων αλλά και ακραίων συγκρούσεων που έλαβαν μορφή εξεγέρσεων, με καμμένα κτίρια και καταστήματα, απ” άκρου σ” άκρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Οι Αστυνομικοί ενήργησαν καλώς»

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη η Αστυνομία αποφάνθηκε πως για το περιστατικό οι αξιωματικοί ενήργησαν απολύτως σύννομα ενώ προς την οικογένεια δεν απευθύνθηκε ούτε μία συγνώμη ή κάποια έστω έκφραση συμπάθειας για μια 35χρονη ψυχικά διαταραγμένη γυναίκα που χάθηκε καθώς και έναν ακόμη άνθρωπο που, πριν καν προλάβει να έρθει στον κόσμο, γνώρισε την απόλυτη κτηνωδία της αμερικανικής «έννομης τάξης».




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Παγκόσμια Τράπεζα χρηματοδότησε προγράμματα που καταπάτησαν ανθρώπινα δικαιώματα»

H Παγκόσμια Τράπεζα προσέφερε χρηματοοικονομική υποστήριξη σε αναπτυξιακά προγράμματα τα οποία οδήγησαν σε κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Νότια Αμερική και στην Ασία, καταγγέλλει η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam σε μια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα. 

Η ΜΚΟ καταφέρθηκε ιδίως εναντίον του τμήματος της Παγκόσμιας Τράπεζας που συνδέεται με τον ιδιωτικό τομέα, το Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδότησης (ΔΟΧ), ορισμένα εκ των δανείων που έχει χορηγήσει οδήγησαν σε «σκανδαλώδεις παραβιάσεις», από την αρπαγή γαιών ντόπιων πληθυσμών μέχρι δολοφονίες. 

«Η οδυνηρή αλήθεια είναι ότι (...) ο ΔΟΧ δεν γνωρίζει πού καταλήγει το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που χορηγεί, εάν προσφέρουν βοήθεια ή προκαλούν κακό» επισήμανε ο Νίκολας Μόμπριαλ, διευθυντής του γραφείου της Oxfam στην Ουάσιγκτον. 

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ΔΟΧ διαβεβαίωσε ότι παίρνει «πολύ σοβαρά» τα συμπεράσματα της έρευνας που δημοσιοποιήθηκε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Σε αυτό το έγγραφο, η Oxfam επισημαίνει ιδίως τα δάνεια που χορηγήθηκαν από τον ΔΟΧ σε οικονομικούς ή χρηματοπιστωτικούς μεσάζοντες των αναπτυσσόμενων χωρών (τράπεζες, επενδυτικοί οίκοι...) τα οποία κατόπιν κατανεμήθηκαν σε προγράμματα χωρίς ωστόσο να έχουν υποβληθεί «τα απαραίτητα δικαιολογητικά» σχετικά με τον ενδεχόμενο αντίκτυπό τους σε ανθρώπινο και σε κοινωνικό επίπεδο. 

Η ΜΚΟ αναφέρει χαρακτηριστικά το παράδειγμα ενός δανείου που χορηγήθηκε σε μία εταιρεία στην Ονδούρα για τις οποία υπήρχαν υποψίες ότι εμπλεκόταν σε δολοφονίες και εκδιώξεις χωρικών με στόχο να προστατευτεί μια μονάδα παραγωγής λαδιού από φοίνικα. 
Ένας εσωτερικός έλεγχος της Παγκόσμιας Τράπεζας αποκάλυψε αυτές τις παραβιάσεις τον Ιανουάριο του 2014. Η Oxfam αναφέρεται ακόμη σε παραβιάσεις στα προγράμματα για την ηλεκτροδότηση στην Ινδία ή την κατασκευή φραγμάτων στη Γουατεμάλα που δεν αποτελούν, σύμφωνα με την οργάνωση, παρά μόνο «την κορυφή του παγόβουνου». 

«Οι περιπτώσεις αυτές δείχνουν ότι πρέπει να βελτιώνουμε συνεχώς την προσέγγισή όσον αφορά την εποπτεία», είπε μια εκπρόσωπος του ΔΟΧ στο Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με την έκθεση της Όξφαμ, τα δάνεια προς ιδιώτες οικονομικούς μεσάζοντες έχουν σημειώσει εκρηκτική άνοδο και ανέρχονται στο ποσό των 36 εκατομμυρίων δολαρίων το διάστημα μεταξύ 2009 και 2013, δηλαδή ήταν 2 φορές υψηλότερα από τα κεφάλαια που χορηγούνται στους τομείς της υγείας κατά την ίδια περίοδο. 

Η Όξφαμ κάλεσε τον ΔΟΧ να ελαττώσει αυτού του είδους τις επενδύσεις όσο δεν διαθέτει «επαρκή συστήματα προκειμένου να διαχειριστεί και να μειώσει αυτούς τους κινδύνους». Στις αρχές Μαρτίου η Παγκόσμια Τράπεζα είχε αναγνωρίσει το λάθος της και παραδέχθηκε ότι ορισμένα από αυτά τα αναπτυξιακά σχέδια οδήγησαν σε εκτοπίσεις πληθυσμών.




πηγη 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δωρεάν εκπαίδευση για εργαζόμενους και εργοδότες - Πώς θα πάρετε τα 1500 εισιτήρια

Περισσότερους από 1.500 εργοδότες και εργαζόμενους θα εκπαιδεύσει μέχρι τον Ιούνιο το Ινστιτούτο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

 Της Έφης Καραγεώργου.

Η εκπαίδευση που έχει στόχο την καλύτερη κατάρτιση τους πάνω στο αντικείμενο τους, θα γίνει με δωρεάν σεμινάρια. Συγκεκριμένα πρόκειται για 15 προγράμματα διάρκειας 70 ωρών, τα οποία θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν με τη μέθοδο της μικτής μάθησης, δηλαδή 35 ώρες εκπαίδευση με φυσική συμμετοχή και 35 ώρες εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι απασχολούμενοι στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, δηλαδή εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι και συμβοηθούντα μέλη των μικρών βιοτεχνικών και εμπορικών επιχειρήσεων, άνω των 18 ετών.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στα σεμινάρια δεν περιλαμβάνει καμία οικονομική επιβάρυνση, καθώς, το επιμορφωτικό έργο, στο σύνολό του, υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και εθνικών πόρων

Επίσης μέχρι τις 30 Απριλίου θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, όσοι ενδιαφέρονται να μετέχουν στο πρόγραμμα ως εκπαιδευτές. Να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες κατόπιν της αξιολόγησης τους κατατάσσονται σύμφωνα με την πόλη διαμονής, τις περιφέρειες στις οποίες επιθυμούν να απασχοληθούν και τις θεματικές ενότητες που έχουν δηλώσει στην αίτηση τους. Το μητρώο εκπαιδευτών θα αξιοποιείται από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ αναλόγως με τις ανάγκες των προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ θα υλοποιήσει 80 δωρεάν προγράμματα διά βίου μάθησης, και ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων αναμένεται να ανέλθει σε 1.600 άτομα πανελλαδικά (20 άτομα ανά σεμινάριο).

Σημειώνεται ότι η πρόσκληση για υποβολή αίτησης των υποψηφίων εκπαιδευομένων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου αριθμού αιτήσεων. Για την επιλογή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης.

Τα προγράμματα εκπαίδευσης είναι τα ακόλουθα:
  1. Ζητήματα διακρίσεων και ετερότητας στην εργασία

  2. Δεξιότητες εργαζομένων στον γραπτό λόγο και την επικοινωνία

  3. Ικανότητα διαχείρισης συγκρούσεων στο χώρο εργασίας

  4. Θέματα οικονομικού και επιχειρησιακού γραμματισμού

  5. Μεταγνωστικές ικανότητες

  6. Στοιχεία σύγχρονης εργατικής νομοθεσίας και εργασιακές σχέσεις στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον

  7. Κοινωνική οικονομία και καινοτόμες μορφές επιχειρηματικότητας

  8. Ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικής ασφάλισης

  9. Θέματα οικονομίας και εργασιακός βίος

  10. Ξενόγλωσση επιχειρηματική ορολογία (Ρωσική γλώσσα)

  11. Τεχνικές παρέμβασης στην λειτουργία της επιχείρησης και αντιμετώπιση της κρίσης και της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας

  12. Αγγλική γλώσσα εστιασμένη στο χώρο της εργασίας

  13. Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία

  14. Διοικητικές και Οργανωτικές Ικανότητες

  15. Εκπαίδευση εκπαιδευτών και ποιότητα στη Διά Βίου Μάθηση
Μετά τη λήξη της εκπαίδευσης, παρέχεται στους εκπαιδευθέντες η δυνατότητα συμβουλευτικής υποστήριξης (mentoring), με την οποία επιδιώκεται να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης και θα συμβάλλει στην καλύτερη αξιοποίηση των γνώσεων που αποκτήθηκαν σε «πραγματικές συνθήκες» ζωής και εργασίας.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, είτε σε ηλεκτρονική μορφή, είτε εντύπως στα γραφεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και η διεύθυνση υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης παρέχονται από την ιστοσελίδα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (www.imegsevee.gr).



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!