EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών με έδρα την Ελλάδα

Διεθνές κύκλωμα, με έδρα την Ελλάδα και παρακλάδια τόσο σε πολλές περιοχές της χώρα μας όσο και στα Σκόπια, τη Σερβία, την Ουγγαρία και την Αυστρία, που διακινούσε παράνομους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια στην Ευρώπη, μέσου των Ευζώνων Κιλκίς, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.

Οπως ανακοίνωσαν σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας, ταξίαρχος, Χρήστος Παπαζαφείρης και ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος, οι δράστες παραλάμβαναν τους αλλοδαπούς από συνεργάτες τους, οι οποίοι τούς έφερναν από την Τουρκία, τους κρατούσαν για λίγο στην Αθήνα, σε σπίτια, αποθήκες και άλλους χώρους, έπειτα τούς μετέφεραν με το ΚΤΕΛ ή τρένο στη Θεσσαλονίκη και μετά στους Ευζώνους. Εκεί τους άφηναν να περπατήσουν έξι με επτά χιλιόμετρα, μέχρι να περάσουν τα σύνορα, από όπου τους παραλάμβαναν οι άλλοι δουλέμποροι και μετά από περιπετειώδη ταξίδια κατέληγαν πρώτα στην Ουγγαρία και αργότερα μετέβαιναν στον τελικό προορισμό τους, που ήταν, συνήθως, η Αυστρία.

Σημειώνεται, ότι πολλές φορές οι παράνομοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων ήταν γυναίκες και μικρά παιδιά, αναγκάζονταν να μένουν στα δάση του Κιλκίς, κοντά στα σύνορα, κάτω από πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες και δριμύ ψύχος, με κίνδυνο της ζωής τους.

Τα μέλη του κυκλώματος ελάμβαναν ως αμοιβή από κάθε μετανάστη, από 3.050 έως 4.200 ευρώ, ανάλογα με την περίπτωση.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 11 αλλοδαπούς, μέλη του κυκλώματος, (τέσσερις υπηκόους Συρίας, έξι υπηκόους Πακιστάν και έναν υπήκοο Ιράκ) ενώ χθες το πρωί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 21 υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι διακινήθηκαν παράνομα από την οργάνωση.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ, αποδείξεις εμβασμάτων από και προς την ΠΓΔΜ, τη Σερβία, την Ουγγαρία, την Αυστρία, τη Γερμανία και άλλες χώρες, πλήθος κινητών τηλεφώνων, ασυμπλήρωτες αιτήσεις χορήγησης ασύλου και βιβλία (τεφτέρια).

Από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης τουλάχιστον 200 αλλοδαποί ταξίδεψαν παράνομα από την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το 2014 συνελήφθησαν 1.171 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών, ενώ το 2013 είχαν συλληφθεί 843, (ποσοστό αύξησης πάνω από 38,91%).



Πηγή



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ !!! Δέσμευση καταθέσεων και περιουσίας για 21 άτομα της λίστας Λαγκάρντ

Ο κύβος ερρίφθη. Η είσπραξη φόρων και προστίμων από τη λίστα Λαγκάρντ,…αλλά και τις άλλες λίστες ξεκίνησε. 

Ηδη έχουν δεσμευτεί οι καταθετικοί λογαριασμοί 21 φορολογούμενων, καθώς και όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία (κινητά και ακίνητα) και τραπεζικές θυρίδες.
 

Η δέσμευση έγινε με απόφαση των εισαγγελέων που ανήκουν στην ομάδα του υπουργού Επικρατείας κατά της Διαφθοράς και της Διαπλοκή κ. Παναγιώτη Νικολούδη και οι οποίοι ερευνούν όλους όσους βρίσκονται σε μία τουλάχιστον από τις λίστες.

Η ενέργεια, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε προληπτικά και πριν ακόμα ενημερωθεί ο φορολογούμενος για το αποτέλεσμα των ερευνών το οποίο σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι πως έχει διαπράξει φοροδιαφυγή.

Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να αποτραπεί οποιαδήποτε ανάληψη καταθέσεων και οποιαδήποτε μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων όταν ο φοροφυγάς, κατά τους ερευνητές, ενημερωνόταν για το αποτέλεσμα των ερευνών.

Η διαδικασία που ακολουθείται μετά τη δέσμευση των καταθέσεων και των περιουσιακών στοιχείων, είναι η ενημέρωση των φοροφυγάδων –σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας- ενώ θα ακολουθήσει και η κλήτευση να πληρώσουν. Αν δεν το κάνουν, τότε υπάρχει και το επόμενο στάδιο που είναι η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

Σε όσους ελπίζουν ότι θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο για τα αδήλωτα εισοδήματα και να ξεμπλέξουν πληρώνοντας φόρο 15 ως 20% (ανάλογα με το συντελεστή που θα αποφασιστεί), η απάντηση είναι πως αυτές οι περιπτώσεις δεν θα συμπεριληφθούν στη ρύθμιση που θα γίνει με την ψήφιση του νόμου.

Πρόκειται για τις πρώτες πράξεις που γίνονται ύστερα από την ενοποίηση όλων των λιστών που έχει στα χέρια του ο κ. Νικολούδης.

Η ενοποίηση η οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και προχωρά μα ταχύτητα έχει φανερώσει ότι πολλά άτομα της λίστας Λαγκάρντ βρίσκονται και σε άλλες λίστες, όπως για παράδειγμα της λίστας Λιχτενστάιν, της λίστας με τα ακίνητα στο Λονδίνο.

Όπως λένε παράγοντες με γνώση του θέματος ο κ.Νικολούδης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει την έρευνα μέχρι και το τελευταίο όνομα και ότι η ομάδα του εργάζεται μεθοδικά με στόχο να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση των πορισμάτων στα οποία καταλήγει για κάθε περίπτωση.

Οι ίδιοι προσθέτουν ότι τα έσοδα που θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία θα είναι πολύ μεγάλα και κάνουν λόγο για πολλά δισεκατομμύρια.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι οι έρευνες της ομάδας Νικολούδη γίνονται για ξέπλυμα χρήματος και όχι φοροδιαφυγή, γιατί έτσι έχει τη δυνατότητα να ερευνήσει το παρελθόν και πέραν της δεκαετίας.




πηγη

 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο αντίπαλος είναι απέναντι

Γράφει ο Cogito ergo sum
Όσοι εμπιστεύονται την ενημέρωσή τους στα τηλεοπτικά ψευτοδελτία ειδήσεων ή στις πουλημένες αστικές φυλλάδες των εργολάβων της ενημέρωσης (και όχι μόνο αυτής), έχουν σχηματίσει την εντύπωση ότι για τα κακά αυτού του τόπου φταίνε τρία πράγματα: ο ξεχαρβαλωμένος δημόσιος τομέας, οι υπερβολικές αμοιβές κάποιων βολεμένων υπαλλήλων και η φοροδιαφυγή των αυτοαπασχολουμένων (εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών). Φυσικά, η αλήθεια βρίσκεται πολύ μακρυά από το σημείο όπου θέλουν να εστιάζουν ο Πρετεντέρης, ο Παπαδημητρίου ή ο Κύρτσος και οπωσδήποτε πολύ μακρύτερα από εκεί όπου υπεννοεί η πρόσφατη γελοία κουβέντα για τουρίστες που θα καλωδιώνονται και θα μετατρέπονται σε φορομπάτσους.

Όλα τα τερτίπια αυτής της κατευθυνόμενης «ενημέρωσης» δεν αποτελούν παρά επί μέρους τακτικές μιας γενικώτερης στρατηγικής, η οποία συνιστά μια καθ” όλα μεθοδευμένη και βρόμικη προπαγάνδα σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων. Στόχος αυτής της στρατηγικής είναι να διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός και να στραφούν η μία κατά της άλλης όλες οι κοινωνικές ομάδες, οι οποίες αποτελούν στο σύνολό τους θύματα της πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου. Στόχος της, δηλαδή, είναι να ενεργοποιεί και να υποδαυλίζει αυτό που μάθαμε να αποκαλούμε «κοινωνικό αυτοματισμό».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλης αυτής της διαδικασίας είναι τα περίφημα «τροφεία» της ΔΕΗ. Σηκώθηκε μπουχός, ξέσπασε αντάρα, πήραν φωτιά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δεκάδες ρεπορτάζ στα κανάλια, απλοί πολίτες ξεσπάθωσαν βρίζοντας όχι μόνο τον Φωτόπουλο αλλά συλλήβδην τους συνδικαλιστές και, γενικά, η κοινή γνώμη αισθάνθηκε βαθύτατη προσβολή από το γεγονός ότι κάποιοι εργαζόμενοι σε τούτον τον τόπο κατάφεραν να εξασφαλίσουν φαγητό αξίας 6 ευρώ την ημέρα. Μόνο που, παρά τα τόσα και τόσα που ειπώθηκαν και ακούστηκαν, ελάχιστοι κατάλαβαν ότι αυτά τα «τροφεία» αφορούσαν μόνο εκείνους που δουλεύουν στα λιγνιτωρυχεία κι όχι όλους τους εργαζομένους της ΔΕΗ. Οι περισσότεροι κατάλαβαν ότι κάτι τέτοια «τροφεία» φταίνε που οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έχουν γίνει ανυπόφοροι. Ο «κοινωνικός αυτοματισμός» σε όλο του το μεγαλείο.

Η βρόμικη στρατηγική που προαναφέραμε έχει μια πολύ απλή λειτουργία.  Στην αρχή, στοχοποιήθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Παρουσιάστηκαν ως οι ιδιαίτερα ευνοημένοι μεταξύ των εργαζομένων και δέχτηκαν τόννους λάσπης από παντού. Ακούσαμε για την τεμπελιά τους, για τα μειωμένα τους ωράρια, για τις ανέσεις στους χώρους δουλειάς τους κλπ. Εν συνεχεία, επιχειρήθηκε η περαιτέρω διάσπασή τους, τόσο με το φαρμάκι που χύθηκε για διαφορές μεταξύ μονίμων και συμβασιούχων όσο και για τα υψηλά επιδόματα που κάποιοι απολαμβάνουν. Έτσι, τα «υπόγεια» έμαθαν να αλληλομισούνται με τα «ρετιρέ», δίχως να προσέχουν ότι στην ίδια ετοιμόρροπη πολυκατοικία έμεναν όλοι.

Μετά,  μπήκε μπροστά το κόλπο με τους «προνομιούχους» των κλειστών επαγγελμάτων: οι μεταφορείς έγιναν εμπόδιο στους παραγωγούς, οι αγρότες έγιναν εχθροί των λιμενεργατών, οι γιατροί έγιναν εχθροί των ασθενών, οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες αναδείχθηκαν σε μάστιγα του επιβατικού κοινού κλπ.  Η κοινή γνώμη έπρεπε να πειστεί ότι για το ακριβό ψωμί έφταιγε ο φούρναρης της γειτονιάς και για το ακριβό φάρμακο ο φαρμακοποιός της γειτονιάς. Μόνον έτσι θα έδινε την συγκατάθεσή της να πουλάνε ψωμί και φάρμακα τα σουπερμάρκετ. Βέβαια, κανείς δεν θα υπενθύμιζε σ’ αυτή την δόλια κοινή γνώμη ότι τα σουπερμάρκετ μπορεί να φέρνουν κατεψυγμένο ψωμί από την Κίνα και δεν πουλάνε φάρμακα βερεσέ…

Με απλά λόγια, γίναμε μάρτυρες αλλεπάλληλων βομβαρδισμών κατασυκοφάντησης των εργαζομένων, μόνο και μόνο για να ευνοηθεί η πολιτική γενικευμένης μείωσης των αποδοχών τους και κατάλυσης κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους. Κανένας δεν μας είπε μερικές απλές αλήθειες, όπως για παράδειγμα:
 

–  Το κράτος έδινε τόσα χρόνια τα λογής-λογής επιδόματα, τα οποία ήρθε κατόπιν να ισοπεδώσει, μόνο και μόνο για να αντισταθμίσει εν μέρει τις μισθολογικές αυξήσεις που δεν έδινε. Μήπως πρέπει να θυμηθούμε εδώ ότι η αλήστου μνήμης ΑΤΑ (αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή) δινόταν μόνο στον βασικό μισθό κι όχι στα επιδόματα;
 

–  Το κράτος μείωνε τις ώρες εργασίας των εκπαιδευτικών, σε αντάλλαγμα των εξευτελιστικών μισθών που έδινε και συνεχίζει να δίνει. Δεν είναι μακρυά η εποχή που οι δάσκαλοι στα χωριά θεωρούνταν φουκαράδες και στήριζαν την επιβίωσή τους στην φιλανθρωπία του κόσμου. Η λαϊκή ρήση «πήρε το απολυτήριο με έναν τενεκέ λάδι» είναι χαρακτηριστική. Όσοι γνωρίζουν τον Μέλιο του Λουντέμη καταλαβαίνουν απόλυτα τι εννοώ.
 

–  Το κράτος ευνόησε την ανάπτυξη των «κλειστών επαγγελμάτων», σε αντάλλαγμα για τις ευτελέστατες -έως ανύπαρκτες- παροχές του. Οι συντάξεις πείνας του ΤΕΒΕ, του ΤΣΑ ή του Ταμείου Εμπόρων (ΤΑΕ) έχουν μείνει παροιμιώδεις.

Το πιο ωραίο τερτίπι της στρατηγικής του «κοινωνικού αυτοματισμού» ήταν οπωσδήποτε η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Αφού προηγήθηκε επίμονη και διαρκής πλύση εγκεφάλου της κοινής γνώμης περί «υδροκέφαλου κράτους», περί «βολεμένων» και «τεμπέληδων» αλλά και περί «άχρηστων» που γίνονταν βαρίδια στα πόδια της κοινωνίας και δεν την άφηναν να αναπτυχθεί, μπήκε μπρος η φάμπρικα της «διαθεσιμότητας». Η κοινή γνώμη έπρεπε να πειστεί ότι ήταν άδικο να απολαμβάνουν ασυλία οι δημόσιοι υπάλληλοι, την ώρα που στον ιδιωτικό τομέα οι απολύσεις έπεφταν βροχή. Μόνο που η ταλαίπωρη κοινή γνώμη δεν έμαθε ποτέ ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα δεν ήσαν ποτέ περισσότεροι από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όπως δείχνει το διάγραμμα (εννοείται ότι μετά από πέντε χρόνια μνημόνια, με τις απολύσεις που έχουν γίνει και με τις προσλήψεις που δεν έχουν γίνει, η κατάσταση έχει αλλάξει και το 22% του διαγράμματος έχει γίνει 14%):

CG1

Πέρα, όμως, από όσα δεν ειπώθηκαν, είναι και τα ψέμματα τα οποία μας σέρβιραν. Για παράδειγμα, κοντέψαμε να παλαβώσουμε ακούγοντας τον Μανδραβέλη, τον Κώνστα και την Μακρή να μας μιλάνε για εργαζομένους του ΟΣΕ με ετήσιες αποδοχές 70-80.000 ευρώ. Αυτό, βέβαια, το οποίο απεδείχθη με την δημοσιοποίηση των ακριβών στοιχείων έτους 2009 (προ μνημονίων, δηλαδή) για την μισθοδοσία στο δημόσιο, ανατρέπει ολόκληρη τη φιλολογία των κυβερνώντων και των ενεργούμενών τους στα ΜουΜουΕ. Πράγματι, τα στοιχεία για τις αποδοχές των περίπου 760 χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο είναι αποκαλυπτικά:  το 80% είχαν συνολικό μικτό εισόδημα μέχρι 2.078 ευρώ (απ” αυτούς, σχεδόν οι 3 στους 4 είχαν μικτό μηνιαίο εισόδημα κάτω από 1640 ευρώ), το 10% είχε μικτές αποδοχές μέχρι 2.418 ευρώ και μόνο το υπόλοιπο 10% είχε υψηλότερες αποδοχές! Αυτά το 2009, πριν κοπούν δυο μισθοί (δώρα εορτών και επιδόματα αδειών) και πριν αρχίσουν τα τσεκουρώματα και οι μειώσεις. Επαναλαμβάνω δε ότι τα ποσά αφορούν μικτές αποδοχές, όχι τα λεφτά που πήγαινε στην οικογένειά του ο κάθε εργαζόμενος.

Το γεγονός ότι αποκαλύπτονταν ψεύδη για το επίπεδο των αμοιβών των εργαζομένων στο δημόσιο, καθόλου δεν εμπόδιζε τις κυβερνήσεις να επιχειρούν συνεχείς μειώσεις των αποδοχών τους. Προβάλλοντας ως πρόσχημα αφ’ ενός το μεγάλο δημόσιο χρέος και την ανάγκη συνέχισης των κανονικών πληρωμών του αφ’ ετέρου δε το λαϊκίστικο «με τέτοια ανεργία, δεν μπορείτε εσείς να παίρνετε τόσα» (λες και για την ανεργία ευθύνονταν κάποιοι εξωγήινοι!), ισοπέδωσαν τους μισθούς προς τα κάτω. Όπως έλεγαν, έπρεπε να μειωθεί ακόμα περισσότερο το συνολικό κονδύλι για μισθούς σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας. Μόνο που κι εδώ έλεγαν ψέμματα:

–  Το 1990, για τους μισθούς και τις συντάξεις των 633.522 εργαζομένων και συνταξιούχων του δημόσιου τομέα, η κοινωνία πλήρωνε το 14,1% του ΑΕΠ της χώρας.
 

–  Το 2000, με εργαζόμενους και συνταξιούχους να έχουν φτάσει τα 769.704 άτομα, οι μισθοί και οι συντάξεις τους είχαν περιοριστεί στο 10,1% του ΑΕΠ.
 

–  Το 2009, με το σύνολο των αμειβομένων από το δημόσιο να φτάνει στα 914.946 άτομα και το ΑΕΠ να παρουσιάζει κάμψη, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν όλο κι όλο γύρω στο 9%.
Για το παραμύθι περί «σπάταλου κράτους», πάνω στο οποίο στηρίχτηκε η κατεδάφιση κάθε έννοιας σχετικής με κοινωνικές παροχές, πρόνοια, υγεία κλπ, ας αφήσουμε να μιλήσει το σχετικό διάγραμμα. Είναι λαλίστατο…

CG2

Θα μπορούσα να πω πολλά ακόμη αλλά δεν υπάρχει λόγος. Το γεγονός είναι ότι ο λαός πρέπει να είναι ενωμένος για να αντιμετωπίσει τις αλλεπάλληλες επιθέσεις τις οποίες δέχεται και οι οποίες δεν προβλέπεται να μειωθούν. Στον κακοπληρωμένο δημόσιο υπάλληλο δεν φταίει ο έμπορος που «κλέβει», στον εξαθλιωμένο ελεύθερο επαγγελματία δεν δημιουργεί βάρος ο αγρότης που «κονομάει» από τις επιδοτήσεις, στον έμπορο που παλεύει με νύχια και με δόντια να αποφύγει το λουκέτο δεν είναι αντίπαλος ο κακοπληρωμένος δάσκαλος που «κάθεται» 3 μήνες τον χρόνο και στον ιδιωτικό υπάλληλο της «ελαστικής απασχόλησης» δεν στέκεται εμπόδιο ο φορτηγατζής, ο φαρμακοποιός ή ο λιμενεργάτης. Ο εργάτης είναι πάντα εργάτης και ο αντίπαλός του δεν μπορεί να ανήκει στην τάξη του. Ο αντίπαλος είναι απέναντι.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

HAIL HYDRA: ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δισεκατομμυριούχος χαιρετά την τεχνολογία της Παγκοσμιοποίησης για τον έλεγχο της κοινωνίας..

Ο διάσημος Αμερικανός δημοσιογράφος, Alex Jones αποκαλύπτει το πώς ο κόσμος ελέγχεται και πως οι τομείς της κοινωνίας διευθύνονται από την κυβερνώσα ελίτ.


           



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διπλή παγίδα από τεκμήρια, πόθεν έσχες

Αντιμέτωποι με τις επικίνδυνες παγίδες υπερ-φορολόγησης που κρύβουν τα τεκμήρια της εφορίας βρίσκονται φέτος εκατομμύρια φορολογούμενοι.

Λόγω της σημαντικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων, την οποία έχει προκαλέσει η πολυετής οικονομική κρίση, κινδυνεύουν να φορολογηθούν όχι με βάση τα πολύ χαμηλά εισοδήματα που απέκτησαν το 2014, αλλά με βάση τα εξωπραγματικά ποσά τεκμαρτών εισοδημάτων που θα τους προσδιορίσει φέτος η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με βάση το άδικο σύστημα των τεκμηρίων διαβίωσης και το νέο αυστηρότερο καθεστώς τεκμηρίων απόκτησης περιουσιακών στοιχείων που προβλέπει για φέτος ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος.

Στις φετινές φορολογικές δηλώσεις εκατομμύρια πολίτες είναι πιθανό να εμφανιστούν με ετήσια φορολογητέα εισοδήματα πολύ μεγαλύτερα από τα πραγματικά, καθώς μαζί με το παράλογο σύστημα των τεκμηρίων διαβίωσης θα εφαρμοστεί ένα ακόμη πιο ενισχυμένο σύστημα τεκμηρίων απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

Ο υπολογισμός

Σύμφωνα, ειδικότερα, με τα όσα προβλέπουν τα άρθρα 30-34 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, αλλά και με βάση τα όσα διευκρινίζονται σε σχετική αναλυτική εγκύκλιο που εξέδωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Αικ. Σαββαΐδου, με το νέο σύστημα τεκμηρίων διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, που θα ισχύσει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, η ΓΓΔΕ θα προσδιορίζει το συνολικό ύψος του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος κάθε φορολογούμενου αθροίζοντας τα ακόλουθα ποσά:

1 Την ελάχιστη τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης, η οποία ανέρχεται σε 3.000 ευρώ για κάθε άγαμο, διαζευγμένο ή χήρο φορολογούμενο και σε 5.000 ευρώ για τους έγγαμους συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση. Η ελάχιστη τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης θα υπολογίζεται μόνο εφόσον ο φορολογούμενος ή ένας εκ των δύο συζύγων δηλώνει έστω κι ένα ευρώ πραγματικό εισόδημα ή εφόσον βαρύνεται με οποιοδήποτε άλλο τεκμήριο διαβίωσης λόγω χρήσης κατοικίας, αυτοκινήτου, σκάφους κ.λπ. Ωστόσο, εάν το εισόδημα που δηλώνεται προέρχεται μόνο από τόκους και ακίνητα, δεν θα εφαρμόζεται η ελάχιστη τεκμαρτή δαπάνη.

2 Τα τεκμήρια διαβίωσης ή «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης». Τα τεκμήρια διαβίωσης, τα οποία ονομάζονται πλέον «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης», είναι ποσά τα οποία, σύμφωνα με τη λογική του υπουργείου Οικονομικών αντιπροσωπεύουν τις ελάχιστες ετήσιες δαπάνες χρήσης και συντήρησης περιουσιακών στοιχείων, όπως κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη και πισίνες, αλλά και ποσά που, σύμφωνα με το υπουργείο, αντιπροσωπεύουν τα ελάχιστα ετήσια έξοδα του φορολογούμενου για την ατομική του συντήρηση. Στις «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης» υπάγονται και οι πραγματικά καταβληθείσες δαπάνες για την πληρωμή διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία, καθώς και τα έξοδα για την καταβολή αποδοχών σε υπηρετικό προσωπικό. Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του ΕΤ





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

“Με ένα νόμο και σε ένα άρθρο…”

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

    «Η Ελληνική Δημοκρατία θεωρεί ότι είναι υπερήφανο αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αμετάκλητο μέλος της ευρωζώνης».
 
    Τα παραπάνω θεωρήθηκε σκόπιμο να καταγραφούν από τον κ.Βαρουφάκη στο προοίμιο της (νέας) λίστας που απέστειλε στους… «θεσμούς».
 
    Σε αυτή την Ελλάδα, λοιπόν, στο «υπερήφανο», «αναπόσπαστο» και «αμετάκλητο» μέλος της ΕΕ, εκείνο που θεωρείται «ρεαλιστικό» μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη είναι η «δημιουργική ασάφεια».
Είναι να θεωρείται «καλό» και «σεβαστό» το 70% του Μνημονίου. Είναι να θεωρείται αναγκαίος ένας νέος δανεισμός για να πληρώνονται τα τοκογλυφικά στα ΔΝΤ, και τούτο παρότι αρχικά ακούγαμε ότι η νέα κυβέρνηση δεν θέλει νέα δανεικά.
 
    Το «ρεαλιστικό», το «αποδοτικό» και το «πρέπον» σε αυτή την Ελλάδα θεωρείται ότι είναι να συνεχίσει – και μετά τις εκλογές – να πληρώνεται «πατριωτικά» ο ΕΝΦΙΑ ακόμα κι από εκείνους που (όπως είπε η αρμόδια υπουργός)… δεν μπορούν να τον πληρώσουν. Είναι να παράγονται «πλεονάσματα» ακόμα και σχεδόν 4% (!) που όμως προεκλογικά θεωρούνταν από τον ΣΥΡΙΖΑ «εξωπραγματικά» και «εξοντωτικά» και μετεκλογικά λεγόταν, πάλι από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «δεν θα εφαρμοστούν»…
 
    «Ρεαλιστικό» σε αυτή την Ελλάδα θεωρείται η «σταδιακή» και η «στο μέλλον» εφαρμογή ακόμα και εκείνων των (κουτσουρεμένων μετεκλογικά) μέτρων τύπου «Ερυθρός Σταυρός» που περιλάμβανε το «άμεσης εφαρμογής» - κατά τα προεκλογικώς λεχθέντα -  «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».
 
    «Ρεαλιστικό» θεωρείται  να υπογράφεται παράταση των δανειακών και μνημονιακών συμβάσεων (που βαφτίζονται «γέφυρα»). Να επαναλαμβάνεται το έργο της προηγούμενης 5ετίας, το έργο των «δόσεων», αλλά αυτή τη φορά το έργο παίζεται με λίστες (πρώτη λίστα Βαρουφάκη, δεύτερη λίστα Βαρουφάκη, μετά λίστα Τσίπρα, τώρα νέα λίστα Βαρουφάκη κοκ).
 
    «Ρεαλιστικό» - για ένα «υπερήφανο» και «αμετάκλητο» μέλος της ΕΕ - θεωρείται να επαναλαμβάνεται  και το άλλο έργο: Μιας Ελλάδας που άγεται και φέρεται μεταξύ Μέρκελ, Ντάισελμπλουμ και Γιούνκερ. Μόνο που αυτή τη φορά το πήγαινε – έλα γίνεται «περήφανα». Απόδειξη: Τώρα την λιτότητα για τον ελληνικό λαό  δεν την συζητάει η τρόικα με τις ελληνικές κυβερνήσεις. Την συζητούν και την διαπραγματεύονται οι… «θεσμοί».   
 
    Όλα αυτά θεωρούνται «ρεαλιστικά». Και είτε επί Μνημονίων είτε επί «κατάργησης των Μνημονίων», καταθλιπτικά ίδια και ετσιθελικά απαράλλακτη, με ισχύ «σιδερένιας φτέρνας», επελαύνει και εμπεδώνεται – «πρώτη φορά (από) Αριστερά» - η γνωστή θεωρία: Αυτός είναι ο μόνος «ρεαλισμός» που υπάρχει!
 
    Αλλά αυτός είναι, πράγματι, ο μόνος «ρεαλισμός» που υπάρχει; Άλλος δρόμος δεν υπάρχει; Άλλη πορεία δεν υπάρχει; Ένας είναι ο δρόμος και το μόνο που αλλάζει είναι οι λωρίδες του, που όμως κινούνται στην ίδια πάντα κατεύθυνση;
 
    Τι να σας πούμε κι εμείς. Περιοριζόμαστε - αντί της προσωπικής μας άποψης περί «μονόδρομου» - να υπενθυμίσουμε την άποψη ενός άλλου. Όπως και τον τρόπο που την διατύπωνε:
 
    «Η μόνη ρεαλιστική και σωτηρία εναλλακτική πρόταση – έλεγε – είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο, όλων των μέτρων λιτότητας».



 
    Ναι, έτσι έλεγε ο κ.Τσίπρας. Ισχυριζόταν, δηλαδή, ότι θα κρατούσε στην ίδια μασχάλη τόσο το καρπούζι της ΕΕ, όσο και το καρπούζι του τέλους της λιτότητας.
 
    Βέβαια από τότε που τα έλεγε αυτά δεν έχει αλλάξει τίποτα. Παρά μόνο ένα. Ο κ.Τσίπρας είναι πρωθυπουργός. Γεγονός που καθιστά αδύνατο πλέον να πορεύεται με δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.
 
    Τώρα ο κ.Τσίπρας είναι επικεφαλής μιας κυβέρνησης που κάθε σκέψη για κατάργηση «με ένα νόμο και σε ένα άρθρο» της λιτότητας την αποτάσσεται και την θάβει στον Καιάδα των «μονομερών ενεργειών».
 
    Τώρα ο κ.Τσίπρας είναι επικεφαλής μιας κυβέρνησης που ενώ διαπραγματεύεται με τους φορείς της λιτότητας μέσα στις αρένες της ευρωλιτότητας, φροντίζει, ταυτόχρονα, να τους συστήνεται ως «υπερήφανο αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αμετάκλητο μέλος της ευρωζώνης»...

ΠΗΓΗ




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εμφύτευμα - πυξίδα στον εγκέφαλο τυφλών πειραματόζωων, τους επιτρέπει να ξαναβρίσκουν τον δρόμο τους

Ιάπωνες επιστήμονες για πρώτη φορά μετέτρεψαν τον εγκέφαλο τυφλών πειραματόζωων σε«ζωντανή» πυξίδα, χάρη σε ένα γεωμαγνητικό εμφύτευμα, και με αυτό τον τρόπο επέτρεψαν στους αρουραίους να προσανατολίζονται στον χώρο τους σαν να βλέπουν γύρω τους.

Η νευροπροσθετική συσκευή (γεωμαγνητικός ηλεκτρονικός αισθητήρας) θα μπορούσε στο μέλλον να αξιοποιηθεί και από τυφλούς ανθρώπους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να βρίσκουν το δρόμο τους. Σε πρώτη φάση, τέτοιοι αισθητήρες θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στα ειδικά μπαστούνια των τυφλών.

Σε κάθε περίπτωση, το επίτευγμα αποκαλύπτει την εκπληκτική πλαστικότητα και τις κρυμμένες δυνατότητες του εγκεφάλου των θηλαστικών, ο οποίος μπορεί να αναπληρώσει το κενό μιας χαμένης αίσθησης (εν προκειμένω της όρασης), με άλλες αισθητηριακές πληροφορίες (γεωμαγνητικές). Γι' αυτό, ορισμένοι επιστήμονες δεν αποκλείουν ότι κάποια στιγμή οι άνθρωποι θα μπορέσουν να διευρύνουν κυριολεκτικά τους ορίζοντές τους,αποκτώντας -με τη βοήθεια της τεχνολογίας- νέες αισθήσεις, όπως γεωμαγνητικές, υπέρυθρης όρασης, υπερηχητικής ακοής κ.α.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τόκιο, με επικεφαλής τον Γιούτζι Ικεγκάγια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Current Biology», σύμφωνα με το «Science», δήλωσαν ότι η συσκευή τους δεν αποκαθιστά την όραση, αλλά την υποκαθιστά με μια αίσθηση προσανατολισμού, που επιτρέπει σε έναν οργανισμό να αναγνωρίζει τη θέση του σώματός του στο περιβάλλον.

Ο ψηφιακός αισθητήρας είναι παρόμοιος με εκείνους που υπάρχουν στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και είναι συνδεδεμένος με δύο μικροηλεκτρόδια, τα οποία συνεχώς στέλνουν σήματα ενεργοποίησης στην περιοχή της όρασης στον εγκεφαλικό φλοιό. Η συσκευή τροφοδοτείται από μια ενσωματωμένη μικροσκοπική μπαταρία.

Όταν ενεργοποιείται η «πυξίδα», ο αισθητήρας αυτόματα ανιχνεύει τη θέση του κεφαλιού και γεννά ηλεκτρικά ερεθίσματα, που μεταφέρουν στον εγκέφαλο την πληροφορία προς ποια κατεύθυνση είναι στραμμένο το κεφάλι σε σχέση με τον γεωμαγνητικό άξονα βορρά νότου.

Τα υπόλοιπα είναι θέμα της πλαστικής «μαγείας» του εγκεφάλου. Μέσα σε δύο - τρεις ημέρες, μετά από πολλές δοκιμές και αποτυχίες, τα πειραματόζωα έμαθαν από μόνα τους να χρησιμοποιούν κατάλληλα το εμφύτευμα για να προσανατολίζονται σε έναν πολύπλοκο λαβύρινθο, σχεδόν σαν να έβλεπαν κανονικά (ποσοστό επιτυχίας άνω του 80%).

Προς μεγάλη έκπληξη των επιστημόνων, ορισμένοι τυφλοί αρουραίοι με την «πυξίδα» τα κατάφερναν εξίσου καλά με τα ζώα που έβλεπαν κανονικά. Όταν ο αισθητήρας - πυξίδα αφαιρέθηκε, οι αρουραίοι έχασαν και πάλι τον προσανατολισμό τους.

«Ίσως δεν κάνουμε πλήρη χρήση του εγκεφάλου μας» δήλωσε ο Γιούτζι Ικεγκάγια. «Ο περιορισμός δεν αφορά την έλλειψη προσπάθειας, αλλά τα αισθητηριακά όργανα του σώματός μας. Ο πραγματικός αισθητηριακός κόσμος πρέπει να είναι πολύ πιο 'πολύχρωμος' από ό,τι σήμερα βιώνουμε».




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέες μορφές κακοποίησης παιδιού και εφήβου

Η θυματοποίηση των παιδιών, είτε ως κακοποίηση είτε ως παραμέληση, είναι ένα τεράστιο ζήτημα που απασχολεί τις τελευταίες δεκαετίες τόσο τους επιστήμονες όσο και την κοινωνία, με αποτέλεσμα από τη δεκαετία του ’50 κι έπειτα να περάσει εντός του γενικότερου θέματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στις μέρες μας δε, μετά τις χωρίς προηγούμενο κοινωνικές και επιστημονικές αλλαγές αλλά και τον κυρίαρχο ρόλο του διαδικτύου, η θυματοποίηση έλαβε νέες μορφές άγνωστες μέχρι πρόσφατα, με αποτέλεσμα να γίνει επιτακτικότερη η ανάγκη νέων προσεγγίσεων και πρακτικών στην αντιμετώπισή της.

Στο βιβλίο που έχουν γράψει οι:

ΟΡΕΣΤΗΣ ΓΙΩΤΑΚΟΣ
Ψυχίατρος, MSc, PhD, Επιστημονικός Υπεύθυνος «Ομπρέλα»
Διεπιστημονική Εταιρεία Ψυχολογικής Παρέμβασης (www.obrela.gr)
ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΛΙΑΚΟΥ
Νομικός, LLM, PhD, Μ.Α. Εγκληματολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΣΙΤΣΙΚΑ
Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής ΕΚΠΑ,
Επιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ),
Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών,
Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΒΕΛΑΣ
Ψυχολόγος MSc, MPH, cPhD
αναλύονται μεθοδικά διάφορες μορφές κακοποίησης, όπως η σωματική, η σεξουαλική κακοποίηση ή η παιδική εργασία, συζητείται διεξοδικά ο ρόλος του διαδικτύου, το cyberstalking, το sexting, η αποπλάνηση, η παιδική πορνογραφία αλλά και η αυτοκτονία μέσω διαδικτύου, εξετάζεται υπό νεότερο πρίσμα το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, και προτείνονται δρόμοι για τη συνολικότερη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της θυματοποίησης.

Τόσο οι επιστήμονες που έμμεσα ή άμεσα καταπιάνονται με τέτοια ζητήματα όσο και οι γονείς που δικαίως ανησυχούν για τα παιδιά τους, θα βρουν σ’ αυτό το βιβλίο έναν πλήρη θεωρητικό και πρακτικό οδηγό, ο οποίος φιλοδοξεί να επαναφέρει τη συζήτηση για την παιδική κακοποίηση μέσα σ’ ένα σύγχρονο πλαίσιο, συμβάλλοντας στη γνώση και την ευαισθητοποίηση όλων μας μπροστά σ’ ένα τόσο σοβαρό και προβληματικό φαινόμενο.




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νεκρό 10χρονο αγόρι από σφαίρες αστυνομικών σε φαβέλα του Ρίο ντε Ζανέιρο

Nεκρό από σφαίρες αστυνομικών έπεσε την Παρασκευή ένα 10χρονο αγόρι σε φαβέλα του Ρίο Ντε Ζανέιρο, όταν βρέθηκε ανάμεσα σε καταιγισμό πυρών μεταξύ Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας της Βραζιλίας και βαρύτατα οπλισμένων εμπόρων ναρκωτικών.

bazuca

Μέχρι και αντιαρματικά όπλα έφεραν μαζί τους οι διακινητές ναρκωτικών
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην κοινότητα του Αρεάλ, όπου λίγες μόνο ώρες πριν, άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αντίστοιχων επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

Rio+Complexo+da+Mare+Favelas+Remain+Unpacified+OASRWUJP3vEl

Η αιματηρή συμπλοκή που κατέληξε με τον θάνατο του άτυχου παιδιού ξεκίνησε όταν, αστυνομικοί οι οποίοι περιπολούσαν, άρχισαν ξαφνικά να δέχονται πυρά από βαριά οπλισμένους εγκληματίες σε μια από τις χειρότερες φαβέλες του συγκροτήματος που ονομάζεται Αλεμάο.

BRAZIL-VIOLENCE-SHANTYTOWN

Οι γονείς κατηγορούν την αστυνομία για τον θάνατο του παιδιού

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρόσωπο του αστυνομικού που διέλυσε την ζωή μου. Όταν έτρεξα για να του μιλήσω, εκείνος προέταξε το όπλο του εναντίον μου. Του είπα: «Μπορείς να με σκοτώσεις, η ζωή μου έχει ήδη τελειώσει» περιέγραψε η μητέρα του αγοριού στο ειδησεογραφικό site G1.

RioFavelaDaMare

Eν τω μεταξύ, μόλις την Τετάρτη, μία γυναίκα σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της, και η κόρη της τραυματίστηκε, καθώς αστυνομικοί και διακινητές ναρκωτικών συγκρούονταν σε κοντινή απόσταση.

Οι έμποροι ναρκωτικών επιχειρούν να ανακτήσουν τον έλεγχο σε αυτό το τεράστιο συγκρότημα από φαβέλες, το οποίο ελέγχει η αστυνομία τα τελευταία χρόνια.

Οι συνθήκες θανάτου δύο ακόμα ανθρώπων δεν έχουν διευκρινιστεί από την αστυνομία

Ένα χρόνο πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, το θέμα της ασφάλειας παραμένει ένα μεγάλο στοίχημα για το Ρίο, όπου πολλοί αστυνομικοί έχουν χάσει την ζωή τους από διακινητές και σε συγκρούσεις που συχνά ξεσπούν μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θανατοποινίτης αθωώνεται παμψηφεί μετά από 30 χρόνια στη φυλακή (Video – Photos)

«Κάθε στιγμή, κάθε μέρα, κάθε μήνα, η πολιτεία μου έκλεβε κάτι το οποίο τώρα δεν έχει τη δυνατότητα να μου το επιστρέψει πίσω. Και αυτό ήταν η ζωή μου».

Με αυτά τα λόγια, και σχεδόν καταρρέοντας, ο 58χρονος πλέον Anthony Ray Hinton, άκουσε την Παρασκευή 3 Απριλίου από το Δικαστήριο της Αλαμπάμα τη λέξη «αθώος» που ο ίδιος δεν έπαψε να τη φωνάζει ούτε λεπτό, τα 30 χρόνια που έμεινε φυλακισμένος έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο για δυο φόνους τους οποίους, όπως αποδείχθηκε, ουδέποτε είχε διαπράξει.

anthony-hinton-death-row
Η τραγική ιστορία

HintonarchiveΤο 1985 ο Hinton είχε κατηγορηθεί και κρίθηκε ένοχος για τις δολοφονίες δυο διευθυντών εστιατορίων στο Μπέρμπιγχαμ της Αλαμπάμα, με μόνα στοιχεία, που φέρονταν να τον συνδέουν με τα εγκλήματα, τις σφαίρες από τις οποίες σκοτώθηκαν τα θύματα και ένα revolver που ο ίδιος είχε στο σπίτι του.
 
Από την πρώτη στιγμή, ο 28χρονος τότε Hinton διακήρυσσε με κάθε τρόπο την αθωότητά του, εκλιπαρώντας την έδρα και τους ενόρκους να τον πιστέψουν, λέγοντας πως δεν είχε την παραμικρή σχέση με όλα αυτά για τα οποία τον κατηγορούσαν.

Κακός δικηγόρος υπεράσπισης – «Φτηνός» πραγματογνώμων

Βάσει όμως της σχετικής νομοθεσίας της Αλαμπάμα, αποτελούσε δική του υποχρέωση να βρει ειδικό διαπιστευμένο πραγματογνώμονα ο οποίος θα πραγματοποιούσε τη βαλλιστική έρευνα και θα επιβεβαίωνε τους ισχυρισμούς του, για το ότι δηλαδή οι επίμαχες βολίδες δεν είχαν βγει από το δικό του όπλο.

Με τη διαδικασία ωστόσο αυτή να είναι εξαιρετικά δαπανηρή, και θεωρώντας ο δικηγόρος του, απολύτως αυθαίρετα όπως προέκυψε εκ των υστέρων, πως ο εντολέας του δεν θα μπορούσε να διαθέσει για μια τέτοια πραγματογνωμοσύνη, το ποσόν των 1.000 δολαρίων,  ποσόν ευτελές για μια τέτοια υπόθεση, βρήκε τον πιο φτηνό που υπήρχε στην «αγορά» και ο οποίος δέχθηκε να το αναλάβει, κοστίζοντας στον τραγικά άτυχο Anthony Ray Hinton τα επόμενα 30 χρόνια της ζωής του…

IJ1-0304006-kzIE-U10860623085E4C-1024x683@GP-Web

Όπως αποδείχθηκε, τόσο ο δικηγόρος του που τον «υπεράσπιζε» όσο και ο ειδικός των… 1.000 δολαρίων που ανέλαβε την πραγματογνωμοσύνη, ήταν τόσο ανεπαρκείς που, κατά τη διάρκεια της δίκης, οι ένορκοι συχνά γελούσαν μαζί τους, καθώς δεν μπορούσαν καν να απαντήσουν σε βασικά ζητήματα.

Τριάντα χρόνια σκεφτόταν τη στιγμή της εκτέλεσης

Ο Hinton καταδικάστηκε σε θάνατο και από την πρώτη μέρα της καταδίκης του μεταφέρθηκε στην πτέρυγα μελλοθανάτων των φυλακών της Αλαμπάμα, στην οποία και παρέμεινε σε καθεστώς σχετικής απομόνωσης επί τρεις ολόκληρες δεκαετίες.

arh-stevensonjpg-6631e85409778982Με την τεχνολογία της εγκληματολογίας να έχει κάνει αλματώδη βήματα τα τελευταία 30 χρόνια, μετά από κινητοποίηση του σημερινού δικηγόρου του, στο revolver του Hinton έγινε νέα βαλλιστική εξέταση, για να αποδειχθεί πως οι κραυγές αθωότητας του ανθρώπου που θα εκτελείτο «κατά λάθος» ήταν απολύτως ειλικρινείς:

Οι ραβδώσεις και τα άλλα ίχνη στις σφαίρες που δολοφόνησαν τους δυο άνδρες στο Μπέρμπιγχαμ δεν είχαν καμία σχέση με την κάννη του όπλου του Hinton.

Mετά και από αυτό το συγκλονιστικό εύρημα, ο δικηγόρος του Bryan Stevenson ζήτησε την επαναδίκαση της υπόθεσης, επικαλούμενος, αποδεδειγμένα πλέον, ανεπαρκή υπεράσπιση κατά την πρώτη δίκη, αίτημα το οποίο το Συμβούλιο των Πολιτειακών Φυλακών του  Jefferson στο Birmingham έκανε δεκτό, με αποτέλεσμα την επανάληψη της δίκης και την παμψηφεί, οριστική και αμετάκλητη απόφαση αθώωσης του Hinton.

ap_hinton_lb_150403_16x9_992

Χιλιάδες οι εφιάλτες, λίγα τα όνειρα

Κυριολεκτικά συντετριμμένος, ο άνθρωπος του οποίου η περίπτωση θα μπορούσε να αποτελέσει τον εφιάλτη κάθε συστήματος Δικαιοσύνης, επέστρεψε ξανά πίσω στη ζωή, μια ζωή που ωστόσο τώρα θα κληθεί να φτιάξει, με τους χιλιάδες εφιάλτες του παρελθόντος και με όσα όμορφα όνειρα μπορεί να χωρέσει η ζωή ενός πλέον μεσήλικα…






πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποια φορτηγά χάνουν την άδεια κυκλοφορίας τους

Εγκύκλιο με την οποία απαγορεύει την κυκλοφορία καθώς και τη μεταβίβαση φορτηγών από 1/04/2015 εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφορών.

Η εγκύκλιος αφορά τις κατηγορίες Μ2, Μ3, Ν2, Ν3, Ο3, Ο4 που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά, σε οποιαδήποτε χώρα μετά από την 1/1/1999, εφόσον δεν διαθέτουν εγκατεστημένο σύστημα ΣΑΠ.

Σε εφαρμογή της αναφερόμενης παραπάνω απαγόρευσης κυκλοφορίας, κατά τον Περιοδικό Τεχνικό Έλεγχο (ΠΤΕ) θα σημειώνεται στον κωδικό 1404 του πίνακα "Σημείων προς έλεγχο και διαβάθμισης των ελλείψεων", ως επικίνδυνη έλλειψη (ΕΕ), με αιτιολογία "Δεν φέρει σύστημα ABS" και θα αφαιρούνται η άδεια κυκλοφορίας και οι κρατικές πινακίδες σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία που κατά περίπτωση ισχύει για Δημόσια ή Ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

Τα αφαιρούμενα στοιχεία κυκλοφορίας θα αποστέλλονται στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας και θα επιστρέφονται από την Υπηρεσία αυτή στον κάτοχο του οχήματος, εφόσον προσκομιστεί Βεβαίωση ΚΤΕΟ τοποθέτησης ΣΑΠ (ΒΚΤΕΟΤ) που εκδίδεται μετά την εκ των υστέρων τοποθέτηση ΣΑΠ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υποπαράγραφο Α.5.3 της παραγράφου Α.5. ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ της 3 σχετ. εγκυκλίου.

Για την διενέργεια του ειδικού ελέγχου έγκρισης της διασκευής και ακολούθως την έκδοση της προαναφερόμενης βεβαίωσης από το ΚΤΕΟ απαιτείται η επίδειξη στο ΚΤΕΟ του ΔΤΕ που χορηγήθηκε με την επικίνδυνη έλλειψη στον κωδικό 1404 και αφορά την μη ύπαρξη συστήματος ABS.

Σε αυτή την περίπτωση η νέα άδεια κυκλοφορίας θα πρέπει να φέρει την παρατήρηση της παραγράφου Β.6 "ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΣΑΠ" της 3 σχετ. εγκυκλίου.

Mετά την έκδοση της νέας άδειας κυκλοφορίας, διενεργείται επανέλεγχος του περιοδικού τεχνικού ελέγχου και εκδίδεται ΔΤΕ, στο οποίο σημειώνεται ημερομηνία επόμενου περιοδικού ελέγχου και επικολλάται Ενδεικτικό Σήμα Τεχνικού Ελέγχου (ΕΣΤΕ).

Στην περίπτωση που όχημα προσέρχεται στο ΚΤΕΟ για την διενέργεια ΠΤΕ στο οποίο διαπιστώνεται η ύπαρξη ΣΑΠ χωρίς να έχει εκδοθεί νέα άδεια κυκλοφορίας με τις κατά περίπτωση αναγραφόμενες παρατηρήσεις που αφορούν την ύπαρξη προεγκατεστημένου ή εκ' των υστέρων τοποθέτησης συστήματος ΣΑΠ που ορίζονται στην 3 σχετ. εγκύκλιο, διενεργείται ο τεχνικός έλεγχος και στο εκδιδόμενο ΔΤΕ αναγράφεται η παρατήρηση "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ" και ενημερώνεται από το ΚΤΕΟ η αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας.

Από την ανωτέρω διαδικασία εξαιρούνται τα οχήματα που ταξινομήθηκαν ως καινουργή μετά την 1/1/2004 σε εφαρμογή της παρ. Γ.4.2. της 3 σχετ. εγκυκλίου.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεκινά ο λογιστικός έλεγχος του χρέους

Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η διαδικασία συγκρότησης της Επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει τα αίτια δημιουργίας και διόγκωσης του δημόσιου χρέους.

Στην επιτροπή, που συστήθηκε με απόφαση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, θα συμμετέχουν επιστήμονες, ειδικούς και ενεργούς πολίτες στη διεκδίκηση λογιστικού ελέγχου του χρέους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 7 Απριλίου, ενώ στη διάρκεια του τετραημέρου, θα υπάρξουν χαιρετισμοί και παρεμβάσεις πολιτειακών παραγόντων, υπουργών, αρμόδιων φορέων της Πολιτείας, μελών της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το συντονισμό και τις σχέσεις της Επιτροπής με το Ευρωκοινοβούλιο και τα ξένα κοινοβούλια έχει αναλάβει η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, ενώ τον επιστημονικό συντονισμό της διεθνούς ομάδας έχει αναλάβει ο ειδικός επί θεμάτων χρέους Ερίκ Τουσσαίν.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ: ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥΣ

Τα χρήματα που χρωστούν τα κόμματα στα κανάλια από την διαφημιστική τους προβολή λόγω εκλογών, επικαλούνται οι καναλάρχες για να μην πληρώσουν τις οφειλές τους προς το κράτος. Δεν θέλουν να δώσουν ούτε ευρώ στα ταμεία. 

Δείτε τι απαντάει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα χρήματα που χρωστούν οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας και συνδρομητικών τηλεοράσεων, οι καναλάρχες με απύθμενη υποκρισία ισχυρίζονται ότι αυτά τα χρήματα εμμέσως έχουν πληρωθεί, αφού συμψηφίζονται με τα χρήματα που χρωστούν τα κόμματα από τον διαφημιστικό χρόνο που νοίκιαζαν κατά τη διάρκεια των εκλογικών αναμετρήσεων.

Τι ισχυρίζονται δηλαδή; «Τα κόμματα μας χρωστούν λεφτά από τα διαφημιστικά τους σποτ και την προβολή των προγραμμάτων τους, άρα… πατσίζουμε κι εμείς με την εισφορά που χρωστάμε».

Βεβαίως ο συμψηφισμός αυτός στερείται σοβαρής επιχειρηματολογίας και παράλληλα δείχνει τη διάθεση των καναλαρχών οι οικονομικές διαφορές με το κράτος να «κουκουλώνονται» με αδιαφανείς διαδικασίες.

Δεν υπάρχει συμψηφισμός λέει η κυβέρνηση

Η αντίδραση της κυβέρνησης στην επιχειρηματολογία των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών ήταν άμεση: Ξεχάστε τους συμψηφισμούς.

Όπως τονίζουν στελέχη του Μαξίμου: «Η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει στην πράξη την ίση μεταχείριση όλων απέναντι στο νόμο, ενώ προασπίζεται και τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου και γι” αυτό προχώρησε στην εφαρμογή του νόμου σχετικά με το αντάλλαγμα για την χρήση διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας κατά τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014.

Βάσει των διατάξεων του άρθρου 21 του Ν. 2328/1995, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, η άδεια λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών χορηγείται υπό τον όρο της καταβολής ελάχιστου ετησίου ανταλλάγματος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου για τη χρήση ορισμένου ή ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων που παραχωρούνται στο σταθμό αυτής της κατηγορίας.

Στις ως άνω διατάξεις προβλέπεται ρητώς και ευθέως ότι το αντάλλαγμα καθορίζεται σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί των ακαθάριστων εσόδων των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ τα ποσοστά αυτά μπορούν να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Τύπου και Μ.Μ.Ε. και εισπράττονται σε ετήσια βάση κατά τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων, όπως ισχύει κάθε φορά.

Δεν υπάρχει, όμως, διάταξη που να προβλέπει συμψηφισμούς για το τέλος αυτό. Τελευταία φορά που υπογράφτηκαν παρόμοιες αποφάσεις καταβολής ανταλλαγμάτων ήταν από τον τότε Υπουργό Επικρατείας κ. Παντελή Καψή για τα έτη μέχρι το 2010 και από τότε μέχρι σήμερα δεν εκδόθηκε καμία σχετικά απόφαση».

Η κόντρα κυβέρνησης – καναλαρχών μόλις άρχισε και αναμένεται να είναι σφοδρή.
 
 
 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το υπερσύγχρονο ρωσικό τανκ που προκαλεί «πονοκεφάλους» στη Δύση ΒΙΝΤΕΟ

Το «Armata», ως όνομα, κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό στην επικαιρότητα. Πρόκειται για τον τελευταίο «κληρονόμο» της μακράς ρωσικής/ σοβιετικής παράδοσης αρμάτων μάχης, η οποία εμπεριέχει «βαριά» (κυριολεκτικά και μεταφορικά) ονόματα, όπως το T-90, το T-80, το T-62, το T-72 και άλλα, που έχουν «δει» δράση (με άλλοτε μεγαλύτερη και άλλοτε μικρότερη επιτυχία) σε διάφορα θέατρα επιχειρήσεων του πλανήτη.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα πραγματικά επαναστατικό άρμα μάχης, το οποίο έχει ως βασικό χαρακτηριστικό τις αυξημένες δυνατότητες παραμετροποίησης, προκειμένου να προσαρμόζεται σε διαφορετικά δεδομένα. Με το επίσημο ντεμπούτο του να βρίσκεται κάτι λιγότερο από έναν μήνα μακριά (9 Μαΐου, στην παρέλαση της Μόσχας), το ρωσικό πρακτορείο Sputnik κάνει λόγο για «μοναδικά χαρακτηριστικά» του νέου τανκ, το οποίο, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Stern, αποτελεί σημαντική ένδειξη του ταχέος εκσυγχρονισμού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Το Τ-14 Armata είναι ένα ολοκαίνουριο, σχεδιασμένο εκ βάθρων, άρμα μάχης, κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει σε σχέση με τα βασικά αντίπαλα δέη της Δύσης, όπως το Leopard 2, το Μ1 Abrams, το Leclerc, και το Challenger 2, που σχεδιάστηκαν αρχικά δεκαετίες πριν, και οι σύγχρονες εκδόσεις τους, παρά τις βελτιώσεις τους, διαθέτουν σε γενικές γραμμές τα ίδια χαρακτηριστικά.

Το T-14, σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων, διαθέτει μη επανδρωμένο, τηλεκατευθυνόμενο πυργίσκο, εξοπλισμένο με smoothbore πυροβόλο των 125 χιλιοστών, το οποίο- σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik- είναι ισχυρότερο από το πανίσχυρο Rheinmetall του γερμανικού Leopard 2, το οποίο, σημειωτέον, συναντάται και στο οπλοστάσιο του Ελληνικού Στρατού. Πρωτοτυπία για ρωσικής προέλευσης άρμα μάχης είναι η ιδιαίτερη μέριμνα που δείχνει να έχει δοθεί στην προστασία του τριμελούς πληρώματος, το οποίο βρίσκεται σε μια θωρακισμένη κάψουλα, η οποία διαχωρίζεται από τον χώρο αποθήκευσης πυρομαχικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Russia Today, το T-14 ενσωματώνει όλες τις εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών πάνω στα άρματα μάχης. Επίσης, όπως προαναφέρθηκε, ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι η δυνατότητα να προσαρμόζεται σε διαφορετικά δεδομένα, καθώς υπάρχει αυξημένη δυνατότητα παραμετροποίησης: το Armata, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, μπορεί να εξοπλιστεί επίσης με πανίσχυρο πυροβόλο των 152 χιλιοστών, ενώ διαθέτει και πολυβόλο των 30 χιλιοστών για αντιμετώπιση ιπτάμενων στόχων. Επίσης, βάσει μελέτης του Foreign Military Studies Office (Φορτ Λέβενγουορθ), το άρμα μάχης- το οποίο είναι ελαφρώς ταχύτερο και παράλληλα μικρότερου βάρους από το Μ1 Abrams, βασικό όπλο του Όπλου Τεθωρακισμένων των ΗΠΑ- φαίνεται ότι θα διαθέτει και ένα πρωτοποριακό αμυντικό σύστημα ενεργού προστασίας, ικανό να αναχαιτίζει ένα μεγάλο εύρος αντιαρματικών πυρομαχικών – πυραύλων και βλημάτων. «Ακόμα και το πλέον σύγχρονο ελικόπτερο Apache δεν θα έχει 100% δυνατότητα καταστροφής του Τ-14 με τους πυραύλους του.

Η ενεργή του άμυνα (Afganit) βρίσκεται στο σύνολο της περιμέτρου του πυργίσκου σε διάφορα επίπεδα, κάτι που διασφαλίζει την πλήρη προστασία των πιο σημαντικών στοιχείων του άρματος» αναφέρεται σχετικά. Η ιπποδύναμη θεωρείται ότι δεν θα είναι κατώτερη των 1.500 ίππων, ενώ το όχημα διαθέτει μεγάλο αριθμό καμερών, επιτρέποντας αυξημένη αντίληψη του χώρου. Όσον αφορά στον αριθμό που αναμένεται να προμηθευτεί ο ρωσικός στρατός, ενδεχομένως να ανέλθει στις 2.300 μονάδες. Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες για το Τ-14 παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, καθώς το άρμα δεν έχει αποκαλυφθεί επίσημα ακόμα, και, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Business Insider, ίσως τμήμα των φερόμενων δυνατοτήτων του να αποτελεί προπαγάνδα. Σύμφωνα με το The Diplomat, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σχεδιάζουν την αντικατάσταση του 70% του στόλου των αρμάτων μάχης τους με το Armata, το οποίο θα πάρει τη θέση παλαιότερων T-72 και Τ-90, λειτουργώντας ως «πλατφόρμα» για 13 ερπυστριοφόρα οχήματα, από μονάδες αυτοκινούμενου πυροβολικού μέχρι ΤΟΜΠ κ.α.



       

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κίνημα Καναλαρχών Δεν Πληρώνω

Κίνημα Καναλαρχών Δεν Πληρώνω

 

Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης, Ψυχάρης, Κυριακού, Κοντομηνάς, Αλαφούζος, Καρατζαφέρης
Μέλη του Κινήματος Καναλαρχών Δεν Πληρώνω
Αγαπητέ Jo Di, η κυβέρνηση ζητάει τώρα αναδρομικά από τους καναλάρχες το 2% του τέλους που δεν πλήρωναν από το 2011.
 

Οι καναλάρχες πάντα ήταν στο κίνημα Δεν Πληρώνω αλλά κατηγορούσαν τους πολίτες που δεν πλήρωναν.

Βέβαια, υπάρχει ένα θέμα εδώ: Γιατί οι κυβερνήσεις από το 2011 δεν απαιτούσαν να πληρωθούν το 2% που προβλεπόταν από τον νόμο.

Η απάντηση είναι πως δεν ζητούσαν το 2% από τους καναλάρχες-ολιγάρχες γιατί τα άθλια κανάλια τους είχαν αναλάβει να προωθούν τα Μνημόνια και να τρομοκρατούν τους πολίτες.

Φυσικά, το μεγάλο θέμα είναι τι θα γίνει με τα δάνεια στα ιδιωτικά ΜΜΕ και με την απάτη της DIGEA, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά παραχώρησε για 15 χρόνια στους καναλάρχες το ψηφιακό φάσμα, με ένα αντίτιμο 16 χιλιάδες ευρώ το μήνα για κάθε κανάλι.




πηγη

 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

CNN – Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε σχετικά με την τρίτη δόση του ελληνικού θρίλερ

  1. Οι πληρωμές που οφείλονται
Η Ελλάδα έχει κάποιες βαριές πληρωμές για να κάνει τον Απρίλιο. Θα πρέπει να στείλει περίπου 460 εκατομμύρια ευρώ για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την επόμενη Πέμπτη. Η κυβέρνηση φέρεται να αντιμετωπίζει ένα «λογαριασμό» 1,7 δισ ευρώ για τους μισθούς και τις συντάξεις του δημόσιου τομέα μέχρι το τέλος του μήνα .

  1. Τελειώνουν τα χρήματα
Μόνο οι Έλληνες γνωρίζουν πόσα χρήματα είναι πραγματικά στο ταμείο τους. Τα φορολογικά έσοδα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο τέθηκαν σε  1.100.000.000 € κάτω από τις προβλέψεις . Κάποιοι μάλιστα λένε ότι η Αθήνα θα ξεμείνει από χρήματα την επόμενη εβδομάδα – ένα σενάριο, που η κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί .

  1. Τελειώνει ο χρόνος
Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως το τελικό τμήμα 240 δισ διεθνούς πακέτου διάσωσης . Η Αθήνα πιέζει για τα χρήματα το συντομότερο δυνατόν. Αλλά οι πιστωτές θα κυκλοφορήσουν τα μετρητά μόνο εάν η Ελλάδα δεσμευτεί σε ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

  1. Μεταρρυθμίσεις
Η Αθήνα υπέβαλε μια νέα λίστα των μεταρρυθμίσεων την Τετάρτη. Το έγγραφο , που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Financial Times  περιέχει με λεπτομέρειες τα σχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης . Όμως, ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από μέτρα τα οποία είναι πιθανό να πυροδοτήσουν  μια σπασμωδική κίνηση από τους πιστωτές  Η κυβέρνηση θέλει να αντιστρέψει προηγούμενες μεταρρυθμίσεις επανεισάγοντας τον 13ο μήνα πληρωμής των συντάξεων, καθώς και τη διάλυση των περικοπών στις κρατικές συντάξεις.

  1. Οι αγορές ανησυχούν
Οι αγορές γίνονται όλο και ανήσυχες καθώς οι προθεσμίες πληρωμής λήγουν. Τα αποθέματα από τις κύριες ελληνικές τράπεζες έχουν όλα λάβει μια ήττα. Οι επενδυτές δείχνουν να ανησυχούν όλο και περισσότερο για την ικανότητα της κυβέρνησης να αποπληρώσει το χρέος της.



πηγη
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!