EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τη Μ. Δευτέρα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για προσλήψεις 32.433 ανέργων στους δήμους

Τη Μ. Δευτέρα στις 10.00 ανοίγει η ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, για τη συμμετοχή 32.433 ανέργων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους της χώρας. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Η διάρκεια του πολυαναμενόμενου προγράμματος είναι 5 μήνες και οι αποδοχές θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ τον μήνα για νέους κάτω των 25 ετών έως και 495,25 ευρώ για ανέργους μεγαλύτερης ηλικίας.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ήταν σε εκκρεμότητα από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ εκκρεμεί ακόμη η προκήρυξη άλλων 19.557 θέσεων σε περιφέρειες, υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς. Οι δράσεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το συνολικό κονδύλι φτάνει τα 200 εκατ. ευρώ.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Τα μόρια, τις προϋποθέσεις και το καθεστώς αμοιβής και απασχόλησης όσων επιλεγούν, αναφέρονται στη σχετική προκήρυξη που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ.

Αναλυτικότερα, και όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, το ύψος του εισοδήματος, το χρονικό διάστημα που παραμένει άνεργος, η ηλικία και ο αριθμός των ανήλικων παιδιών είναι τα κριτήρια με βάση τα οποία θα επιλεγούν οι 32.433 άνεργοι για να τοποθετηθούν με 5μηνες συμβάσεις εργασίας στους δήμους.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε, τουλάχιστον, μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. Μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

2. Μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

3. Μακροχρόνια άνεργοι.

4. Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.

5. Άνεργοι άνω των 29 ετών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται τέλος ότι η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει «ανοιxτή» έως τις 27 Απριλίου.









ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΙΣ: Θετικές οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αρκεί να υπάρξει αύξηση της χρηματοδότησης της Υγείας

Σε θετική κατεύθυνση κινούνται οι εξαγγελίες που έγιναν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του την Πέμπτη 2 Απριλίου στο υπουργείο Υγείας και προσβλέπουμε όλοι ότι θα αρχίσουν να υλοποιούνται, προκειμένου η ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, να αναταχθεί.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος όμως, οφείλει να επισημάνει ότι οι δημόσιες δαπάνες για την Υγεία είναι 4,3 % του ΑΕΠ, τη στιγμή που τα ελάχιστα όρια ασφαλείας για κάθε σύστημα Υγείας είναι 6% κι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 6,9% του ΑΕΠ. Για να φτάσουμε λοιπόν το όριο ασφαλείας χρειάζεται 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ να αποδοθούν στον τομέα Υγείας και Περίθαλψης.

Πιστεύουμε ότι τα μηνύματα που έδωσε ο Πρωθυπουργός στη χθεσινή του παρουσία στο Υπουργείο Υγείας, θα δώσουν τη δυνατότητα υλοποίησης αποφάσεων, οι οποίες θα αναμορφώσουν τη διαλυτική κατάσταση που υπάρχει σήμερα στον τομέα Υγείας και Περίθαλψης.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, με ψυχραιμία αλλά και συνεχή αγώνα, θα προσπαθήσει ώστε η Υγεία και η Περίθαλψη στη χώρα μας να στηρίζονται σε κανόνες ασφάλειας και ποιότητας και η ευπρεπής ιατρική λειτουργία να είναι κανόνας απαραβίαστος για κάθε ιατρικό λειτουργό, αλλά και αποφάσεων της Πολιτείας, προς αυτή την κατεύθυνση.



πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο συνταξιούχος με «κομπόδεμα» 400 χιλιάδες ευρώ και ο κοσμηματοπώλης που «ξέχασε» να δηλώσει 4,4 εκ.ευρω

«Βγάζουν μάτια» οι περιπτώσεις φοροδιαφυγής που εντόπισε το ΣΔΟΕ μόνο στο μήνα Μάρτιο.
Ανάμεσα στα «λαβράκια» ξεχωρίζει  πρόσωπο που ασχολείται με την κατασκευή κοσμημάτων ο οποίος κατά τα έτη 2002 – 2011 πλούτισε κατά 4,4 εκατ. ευρώ χωρίς να προκύπτει η πηγή προέλευσης τους, ενώ εταιρεία αστικών ακινήτων απέκρυψε εισόδημα 5,85 εκατ.ευρώ.

«Περίοπτη» θέση στη λίστα κατέχει Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία, συνολικής αξίας 743.160 ευρώ, ενώ ξενοδοχειακή επιχείρηση, που επιχορηγήθηκε βάσει του αναπτυξιακού νόμου, διαπιστώθηκε ότι εξέδωσε εικονικά  φορολογικά στοιχεία.

Αγρότης – συνταξιούχος, προσαύξησε την περιουσία του κατά 402.817 ευρώ χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης, ενώ στη λίστα του ΣΔΟΕ περιλαμβάνονται έξι γιατροί καθώς και φυσικό πρόσωπο που δηλώνει ανεπάγγελτο και υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης συνολικής αξίας 1.369.704,33 ευρώ.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ψύχωση, τρέλλα, πολιτισμός και ο Λούπιτς

Το πρόσφατο δραματικό συμβάν της (όπως διαφαίνεται) εσκεμμένης ρήψης του αεροπλάνου από τον συγκυβερνήτη Λούπιτς μας συγκλόνισε και προκάλεσε ρίγη για τον άτυχο θάνατο τόσων ανθρώπων. Εκτός των άλλων έβγαλε στο φως ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της σημερινής κοινωνίας όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει παρόμοια γεγονότα με διαφορετικές πολιτισμικές αναφορές. Το κλασσικό μοτίβο ”λευκός δολοφόνος = τρελλός, μουσουλμάνος δολοφόνος = τρομοκράτης” αν και ταίριαζε απόλυτα στην διαχείριση από τα ΜΜΕ της περίπτωσης Μπρέιβικ, εδώ αποτελεί ένα στοιχείο ανεπαρκές από μόνο του, αλλά από το οποίο μπορούμε να αντλήσουμε κάτι άλλο. (Ο Μπρέιβικ ήταν όντως ένας τρομοκράτης. Η περίπτωση του Λούπιτς όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τρομοκρατική, μιας και ”τρομοκράτης” είναι κάποιος του οποίου οι ενέργειες του αποσκοπούν στο να διεγείρει συγκεκριμένες αντιδράσεις για πολιτικούς λόγους).

Το αξιοσημείωτο εδώ δεν είναι το γιατί αποκαλούμε τον Λούπιτς ψυχοπαθή και όχι τρομοκράτη (γιατί όντως μάλλον ψυχοπαθής θα ήταν). Δεν είναι ούτε στο γιατί αποδίδουμε στον μουσουλμάνο τρομοκράτη πολιτισμικά χαρακτηριστικά, αλλά το αντίθετο: το αξιοσημείωτο είναι ότι αποδίδουμε στον μουσουλμανικό πολιτισμό τρομοκρατικά χαρακτηριστικά ή χαρακτηριστικά βαρβαρότητας και οπισθοδρόμισης, αλλά δεν αποδίδουμε στον ”δυτικό” πολιτισμό ψυχωτικά χαρακτηριστικά. Με λίγα λόγια, αν τον χαρακτήρα του μουσουλμάνου τρομοκράτη που δεν ανέχεται την ελευθερία του λόγου τον ανάγουμε στην κουλτούρα του, τότε γιατί δεν πράττουμε παρόμοια σε άλλες εκφάνσεις βίας;

Γιατί αν μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις (αυτοκτονίας και μη) είναι, για διάφορους λόγους, ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του σημερινού μουσουλμανικού κόσμου, τότε ακόμα πιο εύκολα μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι οι σχιζοφρενικού, ψυχωτικού τύπου μαζικές δολοφονικές επιθέσεις, χωρίς πολιτικο-κοινωνικό σκοπό, χωρίς καμιά λογική από πίσω τους, είναι καθαρό χαρακτηριστικό του ”δυτικού” κόσμου: αμέτρητες μαζικές σφαγές σε σχολεία από μαθητές με πολυβόλα που μετά αυτοκτονούν (κυρίως στην ΗΠΑ), άτομα που κάνουν παιδιά και τα κρατούν για δεκαετίες στο υπόγειο εν μέσω βιασμών, μαζικές αυτοκτονίες εκατοντάδων σε θρησκευτικές σέκτες κ.α. είναι συμβάντα που παρόμοια τους έχουμε δει πολλά κατά την διάρκεια των τελευταίων 40 χρόνων στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Αν οι τρομοκρατικές ενέργειες μουσουλμάνων αποδίδονται εύκολα σε ζητήματα του πολιτισμικού περιβάλλοντος των δραστών, και κατ’επέκταση η πιο σπάνια ύπαρξη τέτοιων ενεργειών από ”δυτικούς” αποδίδεται στην ανωτερότητα του ”δυτικού πολιτισμού” σε συγκεκριμένα ζητήματα (π.χ. συμβάν Charlie Hebdo: ”ο δυτικός πολιτισμός σέβεται την ελευθερία του λόγου, ο μουσουλμανικός όχι”), γιατί η συχνότητα παρανοικών απάνθρωπων ενεργειών σχιζοφρενών ”δυτικών” δεν αποδίδεται εξίσου σε ζητήματα του πολιτισμικού περιβάλλοντος των δραστών; Γιατί στην μια περίπτωση αναζητούμε (με λάθος ή σωστούς τρόπους) τα κοινωνικά αίτια, αλλά στην άλλη όχι;

Οι τρομοκρατικές ενέργειες από μουσουλμάνους κοινωνικοποιούνται ενώ οι σχιζοφρενικές”δυτικές” εξατομικεύονται, δηλαδή αποδίδονται σε ακατανόητες διαταραχές ενός συγκεκριμένου ατόμου αποκομμένου από το κοινωνικό του πλαίσιο. Το έγκλημα με βαση την σχιζοφρένεια, ψύχωση, ψυχολογική διαταραχή ή όπως αλλιώς την ονομάσουμε έχει κοινωνικά αίτια, εδράζεται στο κοινωνικό είναι (όπως και γενικότερα η διαμόρφωση της προσωπικότητας) και είναι διακριτό χαρακτηριστικό του λεγόμενου δυτικού πολιτισμού. Για παράδειγμα, γιατί είναι τόσο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ΗΠΑ οι αλλεπάλληλες μαζικές δολοφονίες από μαθητές σε σχολεία των ΗΠΑ; Η ψυχική διαταραχή αντανακλά μια κοινωνική παθολογία.

Αφού αποδίδουμε στους άλλους πολιτισμούς τα χαρακτηριστικά συγκεκριμένων δραστών, μήπως θα έπρεπε να αποδώσουμε τα του καίσαρος τω καίσαρι; Μήπως θα έπρεπε τότε να ονομάσουμε τον δυτικό καπιταλιστικό πολιτισμό, με την όλο και εντονότερη ψυχική αλλοτρίωση, τον ναρκισσισμό, την εξατομίκευση, την μοναξιά, την κατάθλιψη και όλες τις ψυχοπάθειες που τις διαμορφώνουν σε μια βίαιη μορφή οι κοινωνικές του σχέσεις- μήπως λοιπόν θα έπρεπε να τον ονομάσουμε ένα ψυχωτικό πολιτισμό;


πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χάνουν το αφορολόγητο 600.000 χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι

Η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης η οποία μάλιστα διαρρέονταν ως και τα μέσα Φεβρουαρίου ήταν για επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση έκανε λόγο για κατάργηση του φόρου εισοδήματος για τα χαμηλά στρώματα μισθωτών και συνταξιούχων, για τους ανθρώπους δηλαδή με μηνιαίες αποδοχές το πολύ ως 1.000 ευρώ.

Πρόκειται για 600.000 άτομα που θα απαλλάσσονταν από τον φόρο, οι οποίοι τώρα, τουλάχιστον όπως είπε ο Γ. Βαρουφάκης, θα πρέπει να περιμένουν ακόμη έναν χρόνο, καθώς το αφορολόγητο θα φτάσει στις 12.000 το χρόνου.

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει αύξηση της φορολόγησης σε μεγαλύτερα εισοδήματα, μάλιστα θα αυξηθεί και ο ανώτατος συντελεστής φόρου, ενώ από ένα σημείο και πάνω, πιθανότατα από τις 25.000 με 30.000 ευρώ θα υπάρξουν και περισσότερες κλίμακες φορολόγησης έτσι ώστε να ισοσκελιστούν οι φορολογικές απώλειες από την αύξηση του αφορολόγητου. Όλα αυτά βέβαια στο μακρινό μέλλον.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλάζει το φορολογικό καθεστώς στα ακίνητα

Νέο φορολογικό καθεστώς για τα ακίνητα το 2015 σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών προχωρώντας σε αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από νέο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας και σε αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος το σενάριο που επεξεργάζονται οι υπηρεσιακοί παράγοντες προβλέπει ότι ο νέος φόρος θα έχει χαμηλό ατομικό αφορολόγητο όριο στα επίπεδα των 50.000 ευρώ, θα κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του ιδιοκτήτη και δεν θα αφορά την πρώτη κατοικία, αλλά θα αφαιρείται από τη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας.

FORODSS

Πάνω από το αφορολόγητο όριο θα καθιερωθεί νέα κλίμακα με πολλούς και προοδευτικούς συντελεστές που θα φθάνουν μέχρι το 2% για ακίνητα μεγάλης αξίας. Επίσης σύμφωνα με την εφημερίδα με βάση τον σχεδιασμό από τον νέο φόρο θα εξαιρούνται οι αγροτικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις και θα επανεξεταστούν οι απαλλαγές και οι εκπτώσεις που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ.

Στόχος των προωθούμενων αλλαγών είναι να απαλλαγούν πλήρως από τη φορολογία οι μικρές ιδιοκτησίες και να ελαφρυνθούν σε σχέση με το σημερινό καθεστώς οι μεσαίες.

Υπολογίζεται ότι δεν θα πληρώσουν φόρο περίπου 2.800.000 ιδιοκτήτες σε σύνολο 5.570.000.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας από το υπουργείου Οικονομικών, το ακριβές ύψος του αφορολόγητου ορίου και η κλίμακα του φόρου θα προσδιοριστούν μέχρι τον Ιούνιο προκειμένου να προσεγγίσουν τις εμπορικές.

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας η αναπροσαρμογή θα φέρει μειώσεις που κατά μέσο όρο θα είναι της τάξης του 15-20%, πράγμα που αυτόματα θα οδηγήσει σε μείωση μιας σειράς φόρων, όπως ο φόρος κατοχής μεταβίβασης, κληρονομιών, γονικών παροχών, τεκμήρια διαβίωσης κ.α.

Σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές στο φόρο ακινήτων, αναμένονται στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, οπότε και θα εξοφληθεί.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στον Κόλπο της Καβάλας μεταφέρεται το Energean Force

Ξεκινά μετά το Πάσχα το νέο γεωτρητικό πρόγραμμα στα κοιτάσματα του Πρίνου που αποσκοπεί στην παραγωγή 30 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου στον Κόλπο της Καβάλας, η ύπαρξη των οποίων έχει επιβεβαιωθεί.

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκαν στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος τα εγκαίνια του γεωτρυπάνου Energean Force, ιδιοκτησίας της Energean Oil & Gas που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής.

Χαιρετισμό εκ μέρους του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετέφερε στην τελετή ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, ευχόμενος συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο πρόγραμμα.

Το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα στον Πρίνο διαμορφώνεται στα 200 εκατ. δολάρια και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 15 γεωτρήσεις στον Πρίνο, στο κοίτασμα Έψιλον και στον Βόρειο Πρίνο τα επόμενα δύο χρόνια με στόχο την αύξηση της παραγωγής στα 10.000 βαρέλια την ημέρα, από 2.000 περίπου που είναι σήμερα. Η αξιοποίηση των διαπιστωμένων αποθεμάτων όπως επισημαίνει η Energean, θα διασφαλίσει τουλάχιστον για μια δεκαπενταετία την παραγωγή πετρελαίου στην περιοχή καθώς και τις θέσεις απασχόλησης, οι οποίες σήμερα φτάνουν τις 307 άμεσα, ενώ εκτιμάται ότι έμμεσα ξεπερνούν τις 1.000 στην τοπική οικονομία της Καβάλας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Energean, Μαθιό Ρήγα, από την υλοποίηση του γεωτρητικού προγράμματος και με την παραδοχή για διακυμάνσεις των τιμών πετρελαίου μεταξύ των 55 και των 70 δολαρίων ανά βαρέλι, τα συνολικά οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο από την καταβολή φόρου εισοδήματος, παρακρατούμενους φόρους και δικαιώματα (royalties) εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 400 εκατ. Από αυτά, περισσότερα από 60 εκατ. θα καρπωθεί η τοπική κοινωνία, μέσω της απόδοσης του περιφερειακού φόρου 5% που υπολογίζεται επί της κερδοφορίας της παραγωγικής δραστηριότητας με βάση την ελληνική νομοθεσία.

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν σήμερα ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο πρέσβης του Καναδά Ρόμπερτ Πεκ, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, οι πρώην υπουργοί Γιάννης Μανιάτης και Γιώργος Καλαντζής. Τον αγιασμό έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος.

Το νέο γεωτρύπανο Energean Force αγοράστηκε από την γερμανική εταιρεία KCA Deutag και μετασκευάστηκε στο Πέραμα. Η συνολική επένδυση στο γεωτρύπανο είναι της τάξης των 30 εκατ. δολαρίων. Έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει σε μέγιστο βάθος θαλάσσης 220 μέτρων και να φτάσει σε βάθος γεώτρησης 6.700 μέτρων, ενώ έχει προσωπικό 116 άτομα. Το Energean Force θα ξεκινήσει τις γεωτρήσεις από την εξέδρα Alpha του Πρίνου, θα συνεχίσει στην εξέδρα Beta του Πρίνου και στη συνέχεια θα εκτελέσει γεωτρήσεις από τη νέα εξέδρα Lamda στο κοίτασμα Έψιλον.





Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Από σήμερα η καταβολή δώρου και επιδομάτων του ΟΑΕΔ

Αρχίζει εντός της ημέρας η καταβολή από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) τα διάφορα επιδόματα, το δώρο Πάσχα για το 2015 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Την ίδια μέρα, θα καταβληθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων. Τα επιδόματα αυτά κανονικά καταβάλλονται από τις σήμερα 3/4 μέχρι και τις 19/4.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Οργανισμού επισημαίνει, ότι ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των μακροχρονίως ανέργων και των δικαιούχων του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα 100 δισ. ευρώ θα αγγίξουν τα «ανεπιθύμητα» ευρωπαϊκά δάνεια

Το 2015 η αξία των συναλλαγών που αφορούν «ανεπιθύμητα» ευρωπαϊκά δάνεια αναμένεται να αγγίξει τα 100 δισ. ευρώ σύμφωνα με την PwC. Οι τράπεζες θα χρειαστούν 5 ακόμη χρόνια διαπραγματεύσεων και συναλλαγών για την οριστική αντιμετώπιση των μη βασικών και μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και η Ιταλία αποτελούν αναδυόμενες αγορές για συναλλαγές μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σύμφωνα με την PwC, έξι χρόνια μετά την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης, οι ευρωπαϊκές τράπεζες εξακολουθούν να κατέχουν περίπου 1,9 τρισ. ευρώ ανεπιθύμητων δανείων, ποσό που αντιστοιχεί στο 4% των συνολικών τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών στην Ευρώπη.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα εκτιμάται ότι ο τραπεζικός κλάδος θα χρειαστεί πέντε ακόμη χρόνια για την οριστική επίλυση αυτού του προβλήματος. Παρ” όλο που σχεδόν το μισό της συνολικής τους αξίας αφορά μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το άλλο μισό αφορά κανονικά, εξυπηρετούμενα τραπεζικά δάνεια που είτε δεν σχετίζονται με τις βασικές δραστηριότητες των τραπεζών που τα κατέχουν είτε οι τράπεζες επιθυμούν να απαλλαγούν από αυτά γιατί δεν εξυπηρετούν πλέον την επιχειρηματική τους στρατηγική.

Το 2014, οι τράπεζες πούλησαν δανειακά χαρτοφυλάκια ονομαστικής αξίας 91 δισ. ευρώ, μια αύξηση ύψους 40% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της PwC, η ονομαστική αξία των χαρτοφυλακίων που θα διατεθούν στην αγορά τη φετινή χρονιά αναμένεται να ανέλθει σε 100 δισ. ευρώ. Οι ιταλικές τράπεζες κατέχουν τα περισσότερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, με την αξία τους να υπολογίζεται από την PwC σε περίπου 185 δισ. ευρώ. Αυτό το ποσό αντιστοιχεί στο 15% περίπου των συνολικών μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρώπη.




Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φοροκυνήγι των ελληνικών Αρχών στην Ελβετία

Την Τρίτη 14 Απριλίου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης θα συναντηθούν με αντιπροσωπεία του υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας, με επικεφαλής τον υφυπουργό για διεθνή Οικονομικά θέματα Dr. Jacques de Watteville, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, οι οποίοι υπενθυμίζουν πως στις 26 Μαρτίου είχε προηγηθεί συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, προκειμένου να υπάρξει επανεκκίνηση και εντονότερη συνεργασία των φορολογικών αρχών των δύο χωρών στο μέλλον.

Οι ελβετικές αρχές, σημειώνουν οι κυβερνητικοί κύκλοι, είχαν εκφράσει τότε την απορία τους για την απουσία ενδιαφέροντος από τις ελληνικές αρχές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα για εκκρεμείς υποθέσεις Ελλήνων πολιτών κι επιχειρήσεων στην Ελβετία. Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, μόνο δεκαπέντε αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.





Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Που μπορείτε να κάνετε αίτηση για δουλειά από την Μ. Δευτέρα

Δουλειά σε 32.433 ανέργους, μέσω της πρόσληψης τους για πέντε μήνες στους δήμους της χώρας, προσφέρουν τα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Η πρώτη Δημόσια Πρόσκληση που εκδόθηκε στις 2-4-2015, προβλέπει ότι η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά από τις 10 π.μ. τη Μεγάλη Δευτέρα 6-4-2015 και λήγει στις 12 μ.μ. τη Δευτέρα 27-4-2015.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με απλό τρόπο, αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο «καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων».

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της πρώτης Δημόσιας Πρόσκλησης, δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. που ανήκουν σε –τουλάχιστον- μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

-Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

-Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

-Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

-Ανεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Ο.Α.Ε.Δ., για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους όπως αυτά αναλύονται στο Παράρτημα II της Δημόσιας Πρόσκλησης

-Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Επισημαίνεται ότι υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν μόνο οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.

Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ, την Γ.Γ.Π.Σ. και την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε..

Τα αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:

1) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες

2) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες

3) Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό

4) Την ηλικία και

5) Τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.







πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Eντολή Μαξίμου για σύλληψη 3 μεγαλοδημοσιογράφων

Eντολή Μαξίμου για σύλληψη 3 μεγαλοδημοσιογράφων !!!!!!!

Εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες-της σύλληψης συμπεριλαμβανομένης- 3 τηλεοπτικών αστέρων (μιλάμε για βαριά ονόματα) οι οποίοι εντοπίσθηκαν με καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό.

Οι συγκεκριμένοι συμπεριλαμβάνονται στην μεγάλη λίστα των ανθρώπων των ΜΜΕ οι οποίοι διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό και στους οποίους παρείχαν ασυλία όλες σχεδόν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η σύλληψή τους σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα ωρών.

Στην περίπτωση μάλιστα του ενός έχει εντοπισθεί και συγκεκριμένο παραδικαστικό κύκλωμα που του παραχωρεί ιδιότυπη ασυλία!
 

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη Siemens εργάζεται η σύζυγος Παπασταύρου …

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η οικονομική εφημερίδα FM VOICE, η σύζυγος του Σταύρου Παπασταύρου- στενού  συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, επί της πρωθυπουργίας του, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στην λίστα Lagarde- σύμφωνα με την ιταλική Lastamba, – είναι σήμερα επαγγελματικό στέλεχος της SIEMENS.

Συγκεκριμένα, η σύζυγος Παπασταύρου εργάζεται ως επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας για τα ΜΜΕ της SIEMENS, όπως αποδεικνύει το δελτίο τύπου με ημερομηνία 31 Μαρτίου 2015 ( σ.σ. το δελτίο τύπου εκδόθηκε την επόμενη ημέρα της περιβόητης δήλωσης του Αντώνη Σαμαρά από το βήμα της βουλής «μακάρι η Ελλάδα να είχε 10 Παπασταύρου).

Η σύζυγος Παπασταύρου ήταν στέλεχος της Siemens, ανέστειλε την επαγγελματική της ιδιότητα όταν προσελήφθη στο Μέγαρο Μαξίμου επί συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου- και επανέκαμψε στην γερμανική πολυεθνική μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε το σχετικό δελτίο τύπου της εταιρείας, που εστάλη προς τα ΜΜΕ, από την σύζυγο Παπασταύρου.

                  221427973736


                 111427973735
               


πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Bank of America: Τι θα συμβεί αν δεν πληρώσει η Ελλάδα το ΔΝΤ

Στις 9 Απριλίου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να τραβήξει το ποσό των 458 εκατομμυρίων ευρώ και να τo μεταφέρει στον λογαριασμό του ΔΝΤ.

Είναι χρήματα που αντιστοιχούν στην τρέχουσα δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε θα πρέπει να αναμένουμε μια αλυσίδα γεγονότων, σύμφωνα με την Bank of America.

H αμερικανική τράπεζα αναφέρει πως, σε αντίθεση με όσους πιστεύουν πως η Ελλάδα θα βρεθεί εντός του Απριλίου μπροστά στο φάσμα ενός πιστωτικού γεγονός, στην πραγματικότητα θα λάβει έναν μήνα ως περίοδο χάριτος και στη συνέχεια, αν και πάλι δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, θα βρεθεί αντιμέτωπη με το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εμείς υποστηρίζουμε ότι η Ελλάδα μπορεί επισήμως να χρεοκοπήσει μόνο τον Μάιο. Ασφαλώς, εάν δεν καταβληθεί μια δόση, θα μπορούσαν να προκληθούν αρνητικά σενάρια, εάν αυτό οδηγήσει σε περισσότερες απώλειες καταθέσεων. Επισημαίνουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει τον λαό ότι έχει λεφτά να πληρώσει το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου, εκτιμούμε χρησιμοποιώντας τα κεφάλαια από τους δήμους και άλλους κρατικούς οργανισμούς».

Εάν δεν πληρωθεί μία δόση στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου, αυτό δεν θα σημαίνει απαραιτήτως μια άμεση χρεοκοπία. Η Ελλάδα ίσως έχει μια σιωπηρή περίοδο χάριτος ενός μηνός. Η αλληλουχία των γεγονότων θα έχει ως εξής:

1) Αποστέλλεται άμεσα προσωπικό του ΔΝΤ καλώντας το μέλος του να κάνει την πληρωμή αμέσως. Στο μέλος δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε χρήση των πόρων του Ταμείου, ούτε να υποβάλει κάποιο αίτημα για τη χρήση των πόρων του Ταμείου προτού τακτοποιηθούν οι καθυστερούμενες οφειλές.

2) Μετά από δύο εβδομάδες, η διοίκηση στέλνει μια ανακοίνωση προς τον επικεφαλής του κράτους-μέλους, τονίζοντας τη σοβαρότητα τού να μην τηρηθούν οι υποχρεώσεις, ζητώντας την πλήρη και ταχεία διευθέτηση.

3) Μετά από έναν μήνα, ο επικεφαλής του ΔΝΤ ενημερώνει το εκτελεστικό συμβούλιο ότι υπάρχει υποχρέωση που δεν έχει διευθετηθεί.

Μόλις ενημερωθεί το εκτελεστικό συμβούλιο για την οφειλή που δεν τακτοποιήθηκε, θα μπορούσε να ξεδιπλωθεί μια κρίσιμη αλληλουχία γεγονότων. Σύμφωνα με την Master Financial Assistance Facility Agreement μεταξύ του EFSF και της Ελλάδας, η κοινοποίηση της καθυστερημένης πληρωμής στο ΔΝΤ θα συνιστούσε μια περίπτωση αθέτησης πληρωμών για τα δάνεια του EFSF.

Ένα τέτοιο σενάριο θα έθετε το ρίσκο το EFSF να ακυρώσει το σύνολο ή μέρος του μηχανισμού διευκόλυνσης ή ακόμη και να ζητήσει το κύριο ποσό των δανείων του, να είναι άμεσα απαιτητό. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα υπήρχε ένα default event για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα του PSI. Ακόμη κι αν η Ελλάδα αποπληρώσει το δάνειο του ΔΝΤ των 458 εκατ. ευρώ στις 9 Απριλίου, πρέπει επίσης να πληρώσει 200 εκατ. ευρώ την 1η Μαΐου και 763 εκατ. ευρώ στις 12 Μαΐου. Η Ελλάδα πρέπει επίσης να πληρώσει τόκους 274 εκατ. ευρώ για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα τον Απρίλιο. Υποθέτοντας ότι πληρώνει 194 εκατ. ευρώ τόκο σε ιδιώτες κατόχους ομολόγων στις 17 Απριλίου, θα μείνει με μια οφειλή τόκων 80 εκατ. ευρώ στην ΕΚΤ στις 20 Απριλίου. Τα ομόλογα που κρατούνται από την ΕΚΤ προβλέπουν μια περίοδος χάριτος 30 ημερών για την αποπληρωμή των τόκων, προτού κηρυχθεί χρεοκοπία. Αυτό συμβαίνει επίσης και για τα GGBs του PSI που κατέχονται από ιδιώτες



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΟΝ ΗΠΙΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ, ΤΡΕΜΗ – ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ – MEGA CHANNEL !!!

Δείτε πώς κατέρρευσε η προβοκάτσια Ευαγγελάτου – Τρέμη στη Ραχήλ Μακρή !!!

Μόλις η Ραχήλ τους τάχωσε για τα αφεντικά του Mega και για τα χρέη τους από εδώ κι από εκεί, τα χαμόγελα χάθηκαν, η Όλγα Τρέμη χλώμιασε, ο Νίκος Ευαγγελάτος αμήχανος άρχισε να λέει ότι είναι «υπάλληλος» και ότι δεν εκπροσωπεί την ιδιοκτησία του Mega !!!

Υπάλληλος που δεν εκπροσωπεί την εργοδοσία του !!!

Γελάνε και τα τσιμέντα !!!



Τον έχουν υπάλληλο τον Ευαγγελάτο στο Mega για να εκπροσωπεί τον εαυτό του !!!




Με στημένο «κοινό» και θεματολογία Grexit υποδέχθηκαν η Όλγα Τρέμη και ο Νίκος Ευαγγελάτοςτη Ραχήλ Μακρή στην εκπομπή τους, το βράδυ της Τετάρτης.

Το «δίδυμο» παρουσίασε ένα υποτιθέμενο σενάριο «εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», στο οποίο μας «ενημέρωσαν» για μια ακόμη φορά ότι δεν θα έχουμε… σιτάρι, κρέας, ρεύμα και πάνες.

Όταν η Ραχήλ Μακρή τους ρώτησε που το βρήκαν αυτό το «σενάριο» δεν μπόρεσαν να απαντήσουν. Ο Νίκος Ευαγγελάτος, αυτή η τεράστια προσωπικότητα της έγκυρης δημοσιογραφίας, ψέλιζε αδυνατώντας να αποδείξει που βρήκαν τα στοιχεία για το εν λόγω «ρεπορτάζ».
Στη συνέχεια έβαλαν ένα νεαρό κορίτσι να ρωτήσει τη Ραχήλ Μακρή πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο 2015. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ορθά ότι σε κάτι τέτοιο δεν μπορεί να απαντήσει.

Πονηρεμένος ο Γιώργος Κυρίτσης της Αυγής, που βρισκόταν κι αυτός καλεσμένος στο πάνελ, γύρισε και ρώτησε τη νεαρή από το κοινό, που ήθελε να μάθει συγκεκριμένο αριθμό νέων θέσεων εργασίας, τι σπουδάζει. Όταν εκείνη του απάντησε ότι «σπουδάζει δημοσιογραφία», την ενημέρωσε ότι με ανεργία 60% στον κλάδο, να είναι βέβαιη ότι δεν θα βρει δουλειά μέσα στο 2015. Η Όλγα Τρέμη που μέχρι εκείνη τη στιγμή καθόταν δίπλα στη νεαρή με ένα ειρωνικό χαμόγελο, της κόπηκε αμέσως, διότι η προβοκάτσια είχε αποκαλυφθεί.

Λες και μια κυβέρνηση αντί να φροντίσει να δημιουργήσει πρωτογενή ανάπτυξη, άλλη έγνοια δεν έχει, από το να βρουν δουλειά οι… «σπουδαστές δημοσιογραφίας», λες και ο τόπος χρειάζεται κι άλλους δημοσιογράφους που δεν παράγουν τίποτα!

Άλλος από το κοινό, ένας «εισαγωγέας», εξέφρασε κι αυτός την αγωνία του στη Ραχήλ Μακρή. Να ήταν τουλάχιστον εξαγωγέας, χαλάλι του, αλλά τον «εισαγωγέα» βρήκατε εκεί ωρέ στο Mega να μας εκφράσει την αγωνία του; Ανάπτυξη, κύριοι του Mega γίνεται με τους εξαγωγείς, όχι με τους εισαγωγείς, κι αν μια κυβέρνηση έχει κάποια προτεραιότητα είναι οι εξαγωγές! Κατανοητό;

Ωστόσο, η στημένη προβοκάτσια του Mega διαταράχθηκε όταν η Ραχήλ Μακρή τα «κουδούνισε» για τα αφεντικά του Mega και πόσα χρωστάνε από εδώ κι από εκεί…

Τότε ήταν που τα χαμόγελα χάθηκαν, η Όλγα Τρέμη χλώμιασε, ο Νίκος Ευαγγελάτος αμήχανος άρχισε να λέει ότι είναι «υπάλληλος» και δεν εκπροσωπεί την ιδιοκτησία του Mega. Ό,τι να ναι, υπάλληλος που δεν εκπροσωπεί την εργοδοσία του, γελάει ο κόσμος… Τον έχουν υπάλληλο τον Ευαγγελάτο στο Mega για να εκπροσωπεί τον εαυτό του! Τέτοια πράγματα…

Συμμεριζόμαστε την αγωνία των υπαλλήλων του Mega, επώνυμων και ανώνυμων, με τόσα χρέη που έχει το κανάλι τους… Αλλά ας προσπαθήσουν να κάνουν, τώρα στα τελευταία τους, αξιοπρεπή τηλεόραση τουλάχιστον. Αυτό το στημένο δημοσιογραφικό τσίρκο, με tweet από τρολ να θέτονται ως… σοβαρά ερωτήματα και κοινό «επιλεγμένο» από φοιτητές δημοσιογραφίας και εισαγωγείς, απλά επιβεβαιώνουν την παγιωμένη άποψη που έχει σχηματίσει ο ελληνικός λαός για τους «υπαλλήλους» του Mega, που «δεν εκπροσωπούν τα αφεντικά τους».




ΠΗΓΗ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ελλάς Ελλήνων Δικαστών

Η έκδοση δικαστικών αποφάσεων που είναι αντίθετες με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και που προκαλούν ερωτηματικά στην κοινωνία για τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται και ενεργούν οι δικαστές, είναι πλέον καθημερινότητα: μετά την ποινή "χάδι" 12 μηνών στον Γ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ, τους 26 μήνες στο "κεφάλι" στον Κώστα Βαξεβάνη για δημοσίευμα σχετικό με τον Βγενόπουλο, σειρά πήρε ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος από το περιοδικό Unfollow που καλείται πρωτοδίκως να καταβάλλει 15.000 ευρώ στον Δημήτρη Μελισσανίδη για το θέμα που είχε δημοσιεύσει το περιοδικό σχετικά με τις υποθέσεις λαθρεμπορίας πετρελαίου του τελευταίου.

του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

Αντιγράφουμε από την πρόσφατα εκδοθείσα υπ' αριθμόν 555/2015 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών το αν θα γελάσουν ή θα κλάψουν (από τα γέλια):

"Περαιτέρω αποδείχθηκε ότι των ανωτέρω ψευδών ισχυρισμών έλαβε γνώση μεγάλος αριθμός αναγνωστών του μηνιαίου περιοδικού UNFOLLOW, στους οποίους δημιουργήθηκε αυτομάτως και συνειρμικώς η εντύπωση ότι ο ενάγων (σ.σ. Δ. Μελισσανίδης) σχετίζεται με το λαθρεμπόριο καυσίμων και ότι είναι διαπλεκόμενος, και ως εκ τούτου υπέστη βλάβη η τιμή και η υπόληψη του ενάγοντος ως ατόμου και επιχειρηματία".

Αφού, λοιπόν, μας κάνουν πλάκα οι δικαστές, θα το γυρίσουμε και εμείς στην πλάκα: αν πατήσεις στο google Μελισσανίδης & λαθρεμπόριο καυσίμων, θα σου βγάλει 561 αποτελέσματα με δημοσιεύματα από το Βήμα μέχρι και τον Ριζοσπάστη, από το 1996 έως σήμερα, που αναφέρονται σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων, διώξεις και καταδίκες του Δ. Μελισσανίδη... Τον Χαραλαμπόπουλο, κ.κ. δικαστές, περίμενε η ελληνική κοινωνία για να της δημιουργηθούν... "συνειρμοί" για τον Μελισσανίδη?

Ο Μελισσανίδης ζητούσε από τον Χαραλαμπόπουλο, ως υπεύθυνου έκδοσης του Unfollow και συντάκτη του επίμαχου δημοσιεύματος, 500.000 ευρώ για την ικανοποίηση της ηθικής του βλάβης, τα οποία θα διέθετε για φιλανθρωπικό σκοπό και ειδικότερα για την ενίσχυση των αναξιοπαθούντων επαναπατρισθέντων συνταξιούχων Ποντίων...

Το τεύχος με το εν λόγω δημοσίευμα είχε κυκλοφορήσει στις 31/3/2013 με τίτλο στο εξώφυλλο "ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ. Θα σπάσει ο κύκλος της σιωπής για την Aegean Oil του Δ. Μελισσανίδη και τα ΕΛΠΕ του Σ. Λάτση". Στους ισχυρισμούς της πλευράς Μελισσανίδη, μεταξύ άλλων, παρέμενε πάγια η θέση ότι εκείνος δεν μετέχει στο δ.σ., ούτε είναι μέτοχος της Aegean Oil... (σ.σ. προφανώς όπως δεν είναι ούτε στον ΟΠΑΠ, ούτε στην ΑΕΚ).

Στην αγωγή του Μελισσανίδη γινόταν και αναφορά στο ότι "στις 2/2/2013 ο εναγόμενος (σ.σ. Χαραλαμπόπουλος) δημοσίευσε στην προαναφερθείσα ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού, άρθρο με τίτλο "Απειλές εναντίον του Unfollow από συστηθέντα ως Δ. Μελισσανίδη", ενώ η αλήθεια είναι ότι ο ενάγων ουδέποτε επικοινώνησε μαζί του".

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ενώ το τηλεφώνημα έγινε από τα γραφεία της Aegean, κανείς εισαγγελέας δεν μπήκε καν στον κόπο να εξετάσει αν η σοβαρότατη καταγγελία του Χαραλαμπόπουλου είναι βάσιμη. Αντίθετα, τότε ο Μελισσανίδη είχε αποστείλει εξώδικο το οποίο ως πληρεξούσιος δικηγόρος υπέγραφε ο σύμβουλος του τότε Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Οι περιπτώσεις των Παπακωνσταντίνου, Βαξεβάνη, Χαραλαμπόπουλου δεν είναι οι μόνες που δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη Δικαιοσύνη. Η χειρότερη όλων, αν και ευτυχώς επανορθώθηκε με το προχθεσινό βούλευμα, ήταν η προ ενός μηνός προφυλάκιση της μητέρας των δύο νεαρών μελών των ΣΠΦ. Μάνα για υπόθαλψη εγκληματία δεν (προ)φυλακίζεις.-

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που στο μεταξύ τα μέλη της κερδίζουν τη μία πίσω από την άλλη τις υποθέσεις για την καταβολή αναδρομικών, οφείλει να εξετάσει για ποιό λόγο υπάρχουν όλα αυτά τα "φάλτσα" στις αποφάσεις των δικαστηρίων και να μην γκρινιάζει μόνο επειδή πέρυσι που αποφασίστηκε να πάρει κάθε δικαστής αναδρομικά 5.500 ευρώ αυτά θα δίνονταν σε δόσεις και όχι εφάπαξ.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!