EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το δύσκολο GREXIT και οι Έλληνες απατεώνες

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

» Είναι ένα τεράστιο ψέμα ότι πλήρωσαν οι ευρωπαίοι επί 5 χρόνια για το προγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.Πλήρωσαν ,όσοι πλήρωσαν σε αυτό το πρόγραμμα για να διασώσουν τις γερμανογαλλικές Τράπεζες μέσα απο αυτό το προγραμμα.

Οι τράπεζες αυτές κερδοσκοπώντας ασύστολα και σε συνεννόηση με τις κυβερνήσεις τους βύθιζαν την Ελλάδα και την αιχμαλώτιζαν οικονομικά.Αυτό είναι το περίφημο χρέος και αυτό θα ελεγχθεί και δεν πρόκειται αυτή η κυβέρνηση να κάνει πίσω.»


Αυτά είναι λόγια του Στάθη Λεωτσάκου ,βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ,σήμερα,ανήμερα της επίθεσης της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης για ανήθικο ρουσφέτι σε «απατεώνες φοροφυγάδες».

Την ίδια ημέρα η διάσημη εφημερίδα «WALL STREET J» των ΗΠΑ σε ένα μακροσκελές άρθρο της αναφέρει πόσο δύσκολο είναι να που στην Ελλάδα οι Γερμανογάλλοι «Φύγε» απο την Ευρωζώνη. Η αντιποίτευση υποστηρίζει ότι με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου εντάσσονται στις 100 δόσεις και χαρίζονται προσαυξήσεις σε απατεώνες και φοροφυγάδες.

Αναφέρουν οτι γλιτώνουν απατεώνες του λαθρεμπορίου,των εικονικών και πλαστών τιμολογίων κλπ.
Ανάμεσα στους βουλευτές που ύψωσαν δυνατή φωνή στις κάμερες ήταν η πρώην υπουργός Φώφη Γεννηματά,ο Βασίλης Οικονόμου,ο Βασίλης Κεγκέρογλου και άλλοι.

Ονόματα δεν έχουν αυτοί οι απατεώνες ώστε να ελέγξουμε τι έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση ελαντνίον του;΄
Φυσικά ΔΕΝ έκανε τίποτα και απλά τους κρατούσε σε μια ομηρία,ώστε και να την στηρίζουν με τα ΜΜΕ που ελέγχουν κάποιοι εξ αυτών,αλλά και αντι να πληρώνουν δόσεις να πληρώνουν κάτω απο το τραπέζι μίζες σε ιδιοκτήτες και δημοσιογράφους…

Ας βγάλουν ονόματα και θα έχετε εικόνα ντροπής…

Ιδιαίτερα καθώς μέσα σε αυτούς που είπαν ότι «τέτοια σκανδαλώδης ρύθμιση δεν έχει ξαναγίνει απο καμία κυβέρνηση στην ιστορία του ελληνικού κράτους είναι και ο κ.Χάρης Θεοχάρης του Ποταμιού.Ο Γνωστός για την άθλια επίδοσή του στις εισπράξεις και για τις βαρύτατες καταγγελίες του Γιώργου Σούρλα ,ότι χάρισε ο Χάρης απίστευτα ποσά κλπ κλπ

Ονόματα λοιπόν…

Αντίθετα πολύ συγκεκριμένο είναι το θέμα που βάζει η εφημερίδα των ΗΠΑ για το κατα πόσον θα πετάξουν την Ελλάδα απο την ευρωζώνη η θα υποχωρήσουν οι Γερμανογάλλοι,όπως υποστηρίζουμε εμείς,ότι είναι μονόδρομος γι αυτούς.
Δείτε μέρος του ρεπορτάζ και βγάλτε συμπέρασμα για το τρελοκομείο,στο οποίο επωφελείται και η Βίκυ Σταμάτη -Τσοχατζοπούλου.

(Αν δεν κάνει το απονεννοημένο ή δεν κλειστεί κάμποσες μέρες σε ένα δωμάτιο με το παιδί της που θα πάει και πως δεν θα αφήσει,διαταραγμένη ούσα, σημάδια;)


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το τέλος της εισφοράς αλληλεγγύης προανήγγειλε ο Βαρουφάκης

Κατηγορηματική διαβεβαίωση πως οι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά δεν θα αυξηθούν και ότι ο ίδιος δεν θα υπογράψει κάτι τέτοιο παρέσχε σήμερα Πέμπτη από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Απαντώντας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινό ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε πως ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ πιέζουν για την εξομοίωση των συντελεστών ΦΠΑ σε νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα.

«Δεσμεύομαι προσωπικά ότι δεν θα προσυπογράψω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Δεχόμαστε ασφυκτικές πιέσεις, το ξέρετε. Είναι ιδεολογήματα αυτά» ανέφερε. «Θα αυξήσετε τον ΦΠΑ στα νησιά», μας λένε. «Όχι», τους απαντάμε», είπε ο υπουργός και απέδωσε τα προβλήματα στην είσπραξη του ΦΠΑ στην υποστελέχωση των φορολογικών υπηρεσιών.«Πασχίζουμε να μιλήσουμε γι’ αυτά τα θέματα, αλλά αντιμετωπίζουμε τον τοίχο του ιδεολογήματος που δεν θέλει να μπει στην ουσία» εξήγησε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε επίσης στη Βουλή ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι μόλις τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις να τελειώσει και η έκτακτη εισφορά. «Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εισήγαγε το 2011 την έκτακτη εισφορά και την ονόμασε εισφορά αλληλεγγύης. Κάπως έτσι στον καιρό του Μνημονίου εξευτελίστηκε η έννοια της αλληλεγγύης. Εντυπωσιάζομαι που βλέπω εσάς κύριε Κρεμαστινέ (σ.σ. ήταν ο ερωτών βουλευτής), που σας εκτιμώ ιδιαίτερα προσωπικά, άλλωστε είναι γνωστό ότι έχουμε και καταβολές από την ίδια ιδεολογική παράταξη, εκπροσωπώντας το κόμμα που εισήγαγε την έκτακτη εισφορά, σκεφτήκατε ότι αυτήν τη στιγμή πρέπει να αντιπολιτευτείτε αυτή την κυβέρνηση, η οποία πασχίζει να μην γίνονται αυτές οι έκτακτες εισφορές»

«Να σας θυμίσω ότι λόγω του κυρίου Βενιζέλου και του νόμου της έκτακτης εισφοράς, το 2011 οι Έλληνες πολίτες κατέβαλαν 1.161 εκατομμύρια, το 2012 κατέβαλαν 1.536 εκατομμύρια, το 2013 κατέβαλαν 1.073, κοκ. Και αυτό επεκτάθηκε και φέτος γιατί ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Όσο για τις δικές μας προθέσεις, η έκτακτη εισφορά που είναι δημιούργημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και που εξευτέλισε την έννοια της αλληλεγγύης, τελειώνει με εμάς. Όταν λήξει αυτή η μεγάλη σκληρή διαπραγμάτευση, θα προχωρήσουμε στην εκπόνηση ενός φορολογικού νομοσχεδίου που πρέπει να είναι σταθερό, πρέπει ο κόσμος της αγοράς οι πολίτες να γνωρίζουν για πολλούς μήνες και χρόνια μπροστά τι τους περιμένει, όσον αφορά τη φορολόγηση, να είναι προοδευτικό, να είναι πραγματικά αλληλέγγυο προς τους συμπολίτες μας, να εμπεριέχει το αφορολόγητο, και να μην εξευτελίζει την έννοια της αλληλεγγύης» πρόσθεσε.

Τέλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «η καθιέρωση αφορολόγητου ποσού 12.000 ευρώ θα δώσει ανάσες σε όλους ιδίως σε εκείνους που επλήγησαν περισσότερο». «Η κατάργηση του αφορολόγητου ήταν μέγιστη ντροπή. Εμείς βιαζόμαστε πραγματικά να το επαναφέρουμε το αφορολόγητο και ματώνουμε στις διαπραγματεύσεις. Θα επιστρέψει το αφορολόγητο» σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης και παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις της κ. Βαλαβάνη ότι το δεύτερο εξάμηνο θα διαμορφωθεί το φορολογικό σύστημα το οποίο θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2015 που θα δηλωθούν το 2016. Στο νέο φορολογικό σύστημα θα θεσμοθετηθεί το αφορολόγητο όριο και ενιαία και προοδευτική κλίμακα με πολλές διαβαθμίσεις. «Αυτό υποσχεθήκαμε και αυτό θα πράξουμε» κατέληξε ο υπουργός.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έφυγε σαν το «φάντασμα» η Σταμάτη

Του Χρήστου Ζιώγα
Με το κλειδί στο χέρι και χωρίς να την αντιληφθεί κανείς έφυγε από το Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη χθες το βράδυ. Η απόδρασή της, που χρονολογείται στις 1:15 με 5:00, στην αλλαγή βάρδιας των φρουρών, προκάλεσε πανικό και έσπειρε ανησυχίες για το μέλλον της ίδιας και του παιδιού της.

Υπεύθυνοι της απόδρασής παρουσιάζονται οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι τη φρουρούσαν όλο το 24ώρο σε τρεις βάρδιες. Μάλιστα, έχουν ήδη προσαχθεί και παραμένουν στην Ασφάλεια, ενώ παραμένει ανοιχτό και το ενδεχόμενο της σύλληψής τους εφόσον πρώτα σχηματιστεί δικογραφία εναντίον τους.

stamati 1

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Δεκάδες ερωτηματικά προκαλεί ο τρόπος που οργάνωσε η ίδια την απόδρασή της από το ΨΝΑ. «Η πόρτα ήταν ανοιχτή. Το λουκέτο δεν παραβιάστηκε», δήλωσε ο διοικητής της ψυχιατρικής, κ. Θεοδωράκης. Οι έρευνες για τυχόν εξωτερικό συνεργάτη έχουν ήδη ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, καθώς τα μέτρα ήταν δρακόντεια και η ίδια, όπως και κάθε νοσηλευόμενος ασθενής, είχε πάντα δίπλα της δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Κανείς δεν αντιλήφθηκε τίποτα

stamati 5

Εντύπωση προκαλεί σε όλους το γεγονός ότι κάτοικοι και εργαζόμενοι σε νυχτερινά καταστήματα έναντι του ΨΝΑ δεν αντιλήφθηκαν τίποτε καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας.

«Ήρθα στις 7 το πρωί να αλλάξω την κοπέλα που είχε νυχτερινή βάρδια. Και είδα κάμερες και αστυνομία να έχουν περικυκλώσει το κτίριο. Ούτε εγώ αλλα ούτε και η συνάδερφός μου είδαμε κάτι. Η βραδιά κύλησε ομαλά. Και η κ. Σταμάτη σίγουρα έφυγε με αυτοκίνητο. Δεν ξεφεύγουν έτσι από το κτίριο ασθενείς», δήλωσε εργαζόμενη σε κοντινό κατάστημα.
Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ereportaz.gr, οι κάτοικοι του σπιτιού έναντι της κλινικής δε γνώριζαν καν την είδηση.

«Μένω ακριβώς δίπλα από την ψυχιατρική κλινική και τώρα ενημερώθηκα για την είδηση. Το ότι το κτίριο βρίσκεται δίπλα μας, δεν επηρεάζει καθόλου την καθημερινότητα της περιοχής».
Άλλοι πάλι υποστηρίζουν το αντίθετο: «Αυτό που έγινε χθες βράδυ με την Σταμάτη γίνεται με διαφορετικό τρόπο και με άλλους ασθενείς. Δουλεύω χρόνια εδώ απέναντι και δεν είναι λίγες οι φορές που ασθενής με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα φτάνουν σε σημείο να πηδάνε μέχρι και τα κάγκελα. Ευτυχώς οι υπάλληλοι τους αντιλαμβάνονται και τους μαζεύουνε πάλι πίσω».

Τρόμος ή ασφάλεια;

stamati 1

Η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη έφερε πάλι στο προσκήνιο το θέμα προστασίας ψυχιατρικών κλινικών και σωφρονιστικών κτιρίων. Αν τελικά τέτοια κτίρια σε γειτονίες της Αθήνας σκορπούν αγωνία και φόβο στους κατοίκους, ή τα δρακόντεια μέτρα προσφέρουν ασφάλεια και στην περιοχή.

«Δε μας πειράζει καθόλου το γεγονός ότι μια τέτοια κλινική με ίσως επικίνδυνους για την κοινωνία ανθρώπους είναι δίπλα μας. Κανείς και ποτέ δεν μας έκανε κάτι κακό, ποτέ δεν ακούσαμε φωνές, πυροβολισμούς και φασαρίες. Αντιθέτως νιώθουμε τόσο ασφαλείς που η αστυνομία σε αυτή την περιοχή περιπολεί κάθε γωνία».

stamati 4



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οφειλές 40 εκατ. ευρώ καλούνται να καταβάλουν άμεσα οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας

Οφειλές που φτάνουν τα 40 εκατ. ευρώ καλούνται να καταβάλουν άμεσα τα κανάλια εθνικής εμβέλειας και τα συνδρομητικά κανάλια, για τη χρήση των συχνοτήτων για τα έτη που δεν το έχουν πράξει (2011 έως 2014), σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση.

Οι οφειλές αφορούν το τέλος του 2% που έπρεπε να καταβάλλουν με βάση τον τζίρο τους από το 2011 (αφορά τον ισολογισμό του 2010) ως σήμερα.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία, για την πληρωμή του ετήσιου ανταλλάγματος υπέρ του Δημοσίου για τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων, οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014 καλούνται να καταβάλουν 24.15 εκ. ευρώ, ενώ τα συνδρομητικά κανάλια ΟΤΕ ΑΕ και Multichoice Ελλάς για τα έτη 2012, 2013 και 2014 16.32 εκ. ευρώ.

Όπως τονίζεται στη σχετική απόφαση, βάσει των διατάξεων του άρθρου 21 του Ν. 2328/1995, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, η άδεια λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών χορηγείται υπό τον όρο της καταβολής ελάχιστου ετήσιου ανταλλάγματος υπέρ του ελληνικού δημοσίου για τη χρήση ορισμένου ή ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων, μέσω επίγειων πομπών που παραχωρούνται στον σταθμό αυτής της κατηγορίας. Στις ως άνω διατάξεις προβλέπεται ρητώς και ευθέως ότι το αντάλλαγμα καθορίζεται σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί των ακαθάριστων εσόδων των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ τα ποσοστά αυτά μπορούν να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Τύπου και Μ.Μ.Ε. και εισπράττονται σε ετήσια βάση κατά τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων, όπως ισχύει κάθε φορά.

Ακόμα επισημαίνεται ότι, με την ίδια κανονιστική πράξη της Διοίκησης, η υποχρέωση καταβολής ετήσιου ανταλλάγματος μπορεί να επεκτείνεται στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης κάθε κατηγορίας με βάση τα ίδια κριτήρια και τον ίδιο ή ανάλογο τρόπο υπολογισμού (“Αρθρ.22, παρ. 3 του Ν. 3166/2003 (ΦΕΚ Α ́ 178).



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κένυα: Τουλάχιστον 70 φοιτητές νεκροί και 79 τραυματίες από την επίθεση της αλ Σεμπάμπ

Τουλάχιστον 70 φοιτητές έπεσαν νεκροί σε επίθεση των ισλαμιστών Σεμπάμπ στο Πανεπιστήμιο της Γκαρίσα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών της Κένυας.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Τζόζεφ Ενκαϊσέρι, από τους 815 φοιτητές που βρίσκονταν μέσα στις εστίες από τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν η οργάνωση εξαπέλυσε την επίθεσή της, «περίπου 500 έχουν καταγραφεί (είναι ασφαλείς) αλλά χάσαμε πολλές ζωές». Παράλληλα μίλησε για τουλάχιστον 70 νεκρούς και 79 τραυματίες, υπογραμμίζοντας ότι ο απολογισμός αυτός είναι ακόμη προσωρινός.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν οι υπόλοιποι φοιτητές παραμένουν όμηροι ή αν πρόλαβαν να διαφύγουν αλλά δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη στις αρχές, ενώ ο υπουργός διευκρίνισε σχετικά ότι η επιχείρηση για τη διάσωση των ομήρων και την απόκρουση των δραστών έχει ολοκληρωθεί «κατά 90%» και ότι 4 από τους ενόπλους ισλαμιστές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκειά της.

Ωστόσο, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το ενδεχόμενο να υπάρχουν ακόμη και άλλοι συνεργοί τους μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου. «Η επιχείρηση συνεχίζεται, μπορεί να συμβεί οτιδήποτε», προειδοποίησε.

Σημειώνεται ότι για λόγους ασφαλείας οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες (από τις 18:30 σήμερα μέχρι τις 06:30 της Παρασκευής) σε τέσσερις επαρχίες κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λύση στα προβλήματά τους ζητάνε οι νοσηλευτές

• Στις καλένδες τα κρίσιμα ζητήματα των νοσηλευτών πριν τη σημαντική συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Υγείας
• Τραγικά υποστελεχωμένες από νοσηλευτές οι δομές υγείας
• Επιτακτική ανάγκη η άμεση πρόσληψη νοσηλευτών στο ΕΣΥ

Ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Υγείας, το ΔΣ της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ τονίζει την ύπαρξη έντονης ανησυχίας των Νοσηλευτών του ΕΣΥ για τη συνεχιζόμενη και συνεχώς επιδεινούμενη συνολική απαξίωση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Τα νοσοκομεία της χώρας έχουν προ πολλού σταματήσει να λειτουργούν όπως αρμόζει σε ένα σύστημα υγείας που σέβεται τους πολίτες, αλλά και τους εργαζόμενους στις μονάδες και τις υπηρεσίες του.

Οι ανθρώπινοι πόροι έχουν εξαντληθεί προ πολλού, με αποτέλεσμα οι ελάχιστοι νοσηλευτές που έχουν απομείνει να έχουν χάσει κάθε ίχνος αντοχής και αξιοπρέπειας.

Η χώρα μας βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση σε Νοσηλευτές από πλευράς στελέχωσης των υπηρεσιών υγείας μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, ενώ αντιθέτως η σχέση τους με τους γιατρούς είναι αντιστρόφως ανάλογη απ’ ότι στις υπόλοιπες χώρες του εν λόγω Οργανισμού. Παρά ταύτα και ενώ είχαμε διαβεβαιώσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για προσλήψεις Νοσηλευτών, εσχάτως ακούμε και διαβάζουμε μόνον για προσλήψεις γιατρών. Προφανώς ο άκαμπτος ιατροκεντρικός προσανατολισμός του ΕΣΥ δεν αποτελεί αντικείμενο προς θεραπεία από την κυβέρνηση, αλλά φαίνεται πως παρακολουθούμε ένα ακόμη επεισόδιο από το σίριαλ της καταδυνάστευσης των δομών του συστήματος από τον πληθωριστικό ιατρικό κλάδο, πνίγοντας κάθε άλλη
φωνή και διεκδίκηση των άλλων επιστημόνων και επαγγελματιών του χώρου της υγείας. Δείγμα του προαναφερθέντος, αποτελούν οι πρόσφατοι διορισμοί στις Υγειονομικές Περιφέρειες, τα νομικά πρόσωπα και τις δομές του ΕΣΥ και του ΠΕΔΥ, από όπου απουσιάζουν αισθητά οι Νοσηλευτές ή άλλοι σχετικοί με τη διοίκηση των υπηρεσιών υγείας επιστήμονες.

Επιπροσθέτως, πρέπει να τονίσουμε το ότι από το 2008 και ένθεν (από την προκήρυξη 7Κ του ΑΣΕΠ), δεν έχει γίνει ουδεμία πρόσληψη μόνιμου Νοσηλευτή στο ΕΣΥ, παρότι έχουν αποχωρήσει με συνταξιοδότηση πάνω από 5.000. Σχετικά με το μείζον ζήτημα των προσλήψεων, σημειώνουμε επίσης ότι δεν εφαρμόστηκε ούτε καν η μνημονιακή εξαίρεση για τις προσλήψεις 1:5, αφήνοντας το ΕΣΥ κυριολεκτικά στην τύχη του, αποψιλωμένο από προσωπικό, χωρίς υγειονομικό υλικό και το κυριότερο χωρίς προοπτική ανάκαμψης.

Με βάση τα παραπάνω, καλούμε τον κύριο Πρωθυπουργό αύριο κιόλας, να λύσει με αποφασιστικότητα το γόρδιο δεσμό της τραγικής έλλειψης των Νοσηλευτών στα νοσοκομεία, θεωρώντας το παρόν αίτημα ως πρωταρχικό και βασικότατο, προκειμένου να συζητήσουμε για τα επόμενα χρόνια και φλέγοντα θέματα του ΕΣΥ.

Τέλος, τονίζουμε στον κ. Πρωθυπουργό ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται ένα βήμα πριν την οριστική τους κατάρρευση, κάτι που καλείται να αντιμετωπίσει αξιοποιώντας άμεσα τους 8.000 άνεργους Νοσηλευτές της χώρας.




 πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!