EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη λόγω των εργασιών για το Μετρό

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες προβλέπεται να παραμείνουν σε ισχύ για τα επόμενα τρία χρόνια, θα ισχύσουν από αύριο, Τετάρτη, στην Καλαμαριά, για το έργο επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης, για την κατασκευή του σταθμού «Νομαρχία».

Ειδικότερα, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διακόπτεται:

-Στο τμήμα της οδού Μητροπολίτου Κυδωνιών, από τη συμβολή της με την οδό Γεωργίου Παπανδρέου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Πάτμου και

-Στο τμήμα της Μητροπολίτου Κυδωνίων από τη συμβολή της με την οδό Ιφιγενείας μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας.

Επιπλέον, αμφιδρομείται το ρεύμα πορείας προς τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας της οδού Μητροπολίτου Κυδωνιών μεταξύ των οδών Πάτμου και Ιφιγενείας. Το τμήμα αυτό της οδού θα διαθέτει μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Δημιουργείται νέα οδός διπλής κατεύθυνσης, βορειοδυτικά και παράλληλα της οδού Μητροπολίτου Κυδωνιών, που συνδέει την οδό Γ. Παπανδρέου και τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας.

Η εν λόγω οδός θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

-Διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

-Η κίνηση των πεζών θα διεξάγεται μέσω των τριών σηματοδοτούμενων πεζοδιαβάσεων και των πεζοδρομίων που δημιουργούνται εκατέρωθεν της οδού.

-Η κίνηση των οχημάτων θα ρυθμίζεται με φωτεινούς σηματοδότες στο ύψος της συμβολής της με την οδό Γ. Παπανδρέου και με τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας.

Παράλληλα, δημιουργείται νέα συνδετήρια οδός μεταξύ της προαναφερθείσας οδού και της οδού Μητροπολίτη Κυδωνιών.

Η εν λόγω οδός θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

-Είναι διπλής κατεύθυνσης.

-Διαθέτει μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πορείας.

-Η κίνηση των πεζών θα διεξάγεται μέσω της σηματοδοτούμενης πεζοδιάβασης στο ύψος της συμβολής της με την οδό Μητροπολίτου Κυδωνιών και των πεζοδρομίων που δημιουργούνται εκατέρωθεν της οδού.

-Η κίνηση των οχημάτων θα ρυθμίζεται με φωτεινούς σηματοδότες στο ύψος της συμβολής της με τη νέα οδό και με την οδό Μητροπολίτου Κυδωνιών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων μεταξύ των οδών Μητροπολίτου Κυδωνιών και Μοσχονησίων θα διεξάγεται ως εξής:

-Με κατεύθυνση προς ανατολικά μέσω των οδών Μητροπολίτου Κυδωνιών Γρ. - Καπετάν Γκόνη - Μητροπολίτου Καλλίδου - Νέα Οδός - Νέα Συνδετήρια Οδός - Ιφιγενείας – Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας - Μοσχονησίων.

-Με κατεύθυνση προς δυτικά μέσω των οδών Μοσχονησίων - Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας - Νέα Οδός - Γ. Παπανδρέου - Μητροπολίτου Κυδωνιών. Μονοδρομείται, τέλος, το τμήμα της οδού Μητροπολίτου Καλλίδου μεταξύ των οδών Γ. Παπανδρέου και Καθηγητή Ρωσίδου, με φορά κίνησης προς την οδό Γ. Παπανδρέου.





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γαλάζια ρουσφέτια, μέρος δεύτερον

Μέρος δεύτερο και εξίσου αποκαλυπτικό με το πρώτο, στη βιομηχανία των γαλάζιων, και όχι μόνον, ρουσφετιών επί των ημερών Σαμαρά: Το tvxs.gr φέρνει σήμερα στο φως και νέα έγγραφα - ντοκουμέντα για το μπαράζ αιτημάτων από υπουργούς και βουλευτές της (τότε κυβερνητικής) ΝΔ προς τη Γενική Γραμματεία Εσόδων για το βόλεμα «δικών τους παιδιών».

Μετά την επίσημη Νέα Δημοκρατία, τους υπουργούς Σίμο Κεδίκογλου και Θεόδωρο Καράογλου, σειρά στο... γκισέ των ρουσφετιών πήραν κι άλλοι υπουργοί και βουλευτές του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά.
 
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, με επίσημο έγγραφο του πολιτικού του γραφείου, το οποίο μάλιστα - άκουσον, άκουσον - πρωτοκολλείται με πάσα επισημότητα στο υπουργείο Οικονομικών, ζητά:

*Ο Α. Σγ. να πάει διευθυντής στη διεύθυνση Υποστήριξης Ηλεκτρονικά Συναλλασσόμενων.




ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πατήστε πάνω στα έγγραφα για να τα δείτε σε μεγέθυνση

Ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Δημήτρης Χριστογιάννης, με επίσημο έγγραφό του και εκείνος, προς τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη προτείνει:

*Να αναλάβει διευθυντής στην Εφορία Κατερίνης ο Αθ. Μπ.



Έτερος βουλευτής, της ΝΔ και αυτός (Άρτας), ο Γιώργος Στύλιος, με έγγραφό του που φέρει το λογότυπο της Βουλής των Ελλήνων:

*Παρακαλεί να κριθεί ως διευθυντής της Εφορίας Άρτας ο Μπ. Ζ.



Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, με επίσημο έγγραφο του υπουργείου που φέρει και το εθνόσημο, δια του διευθυντή του Γραφείου του:

*Παρακαλεί για το προσωπικό ενδιαφέρον του κ. Θεοχάρη ώστε να αποσπαστεί η κυρία Ψ. Αν. από τη ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης στη ΔΟΥ Σπάρτης.


Σε άλλο έγγραφό του, έναν μήνα μετά, ο κ. Γεροντόπουλος:

*Ζητά να ακυρωθεί η μετακίνηση της υποδιευθύντριας Γ. Δ. από το τελωνείο Κήπων σε άλλο τελωνείο.



Ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης ζητά:

*Να αποσπαστεί ο εφοριακός Τζ. Δ. από τη Β Εφορία Θεσσαλονίκης στην υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης.



Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Πειραιά της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, με επίσημα πρωτοκολλημένο έγγραφο και εκείνος ζητά:

*Ο Κ.Α. να μεταταγεί από τον δήμο Κω στο τελωνείο Κω.



Ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος, με πρωτοκολλημένο και αυτός έγγραφο ζητά:

*Τη μετάταξη της Π. Γ. από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στο τελωνείο Κυπαρισσίας ή Καλαμάτας.

Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση πάνω στο έγγραφο (προφανώς από το γραφείο του κ. Θεοχάρη): Να μπει «στο φάκελο με τα ρουσφέτια»...



Ο βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ Σπύρος Ταλιαδούρος, με προσωπική του επιστολή ζητά από τον «κύριο Γενικό»:

*Να επιλεγεί η Π. - Π. Μ. ως διευθύντρια της Εφορίας Καρδίτσας από προϊσταμένη του δικαστικού τμήματος που ήταν έως τότε.



Και για το τέλος, κι ένα γαλάζιο «ρουσφέτι» - προσφορά προς τους συγκυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ:

Η βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Μαρία Αντωνίου, εγγράφως μέσω mail, προτείνει και συστήνει στον κ. Θεοχάρη να επιλέξει συγκεκριμένο υποψήφιο για θέση διευθυντή. Συγκεκριμένα, γράφει:

*Κύριε Γενικέ, για την επιλογή προϊσταμένου για την ΔΟΥ Καστοριάς έχω ενημερωθεί (!) ότι έχουν κάνει αιτήσεις δύο. Και οι δύο ανήκουν (απ' όσο γνωρίζω) στο ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ όμως ότι ο κ. Ρ. Δ. είναι πιο αποδεκτός και αποτελεί καλύτερη επιλογή.







πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διαμελίστηκε ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας στα Σεπόλια, όταν επιχείρησε να διασχίσει τς γραμμές του τρένου περνώντας πάνω από τα κάγκελα. Την ώρα εκείνη περνούσε αμαξοστοιχία Χαλκίδας-Αθήνας και τον διαμέλισε.

Στο σημείο διεκόπη η κυκλοφορία και ομάδα της Πυροσβεστικής επιχείρησε νε απεγκλωβίσει τον άτυχο άνδρα.

Για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί προανάκριση η αστυνομία. Η κυκλοφορία των τρένων διεξάγεται κανονικά.

 
 
 
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συγκέντρωση των συνταξιούχων αύριο στο κέντρο της Αθήνας

Παναττική συγκέντρωση πραγματοποιούν αύριο στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης οι συνταξιούχοι του λεκανοπεδίου.  

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων καθώς και όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου να πάρουν μέρος στην Παναττική Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, καθώς εκτιμά ότι ο αγώνας για την κατάργηση των μνημονιακών, αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων πρέπει να συνεχισθεί και να ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Τα αιτήματα:

- Στήριξη του δημόσιου ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος δημόσιας υγείας.
 

- Ακύρωση των σχεδίων μετατροπής του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης από αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό.
 

- Αποκατάσταση, μέσω αυξήσεων, των μεγάλων απωλειών στις συντάξεις.
 

- Κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.
 

- Αμεση χρηματοδότηση όλων των ταμείων (ΜΤΠΥ, ΕΤΕΑ, ΤΠΔΥ) για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους δικαιούχους.
 

- Επαναφορά της κράτησης του 3% στις προμήθειες του Δημοσίου υπέρ του ΜΤΠΥ.
 

- Αποκατάσταση των απωλειών λόγω του PSI.

 
 
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ…»UFO» ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Ένα «μυστηριώδες» ελληνικό αεροσκάφος το οποίο σύμφωνα με τους Τούρκους πριν από λίγο καιρό παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, προκάλεσε μεγάλη ταραχή στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο καθώς δεν έγινε δυνατόν να διαπιστωθεί η ταυτότητα και το είδος του κάτι που έχει προκαλέσει μια μεγάλη συζήτηση για το σύστημα παρακολούθησης των τουρκικών ραντάρ στην περιοχή του Αιγαίου.

                Dimosievma Milliyet111



Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που επικαλούνται το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, πριν από λίγο καιρό ένα «μυστηριώδες» ελληνικό αεροσκάφος πετώντας βορειοανατολικά της ελληνικής νήσου Χίου προχώρησε σε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου την πρώτη φορά για έξη ολόκληρα λεπτά. Το ελληνικό αεροσκάφος πλησίασε την τουρκική ακτή του Karaburnu στην απέναντι από την Χίο μικρασιατική ακτή και πολύ κοντά στην Σμύρνη, προκαλώντας τον συναγερμό στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο καθώς δεν έγινε δυνατόν να διαπιστωθεί ο τύπος του αεροσκάφους κάτι που εξέπληξε δυσάρεστα τους Τούρκους αφήνοντας τους πολλά ερωτηματικά.

Όπως αναφέρεται, αμέσως το τουρκικό Γενικό Επιτελείο έστειλε σήμα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να προβεί σε διαμαρτυρία προς την ελληνική πλευρά. Την ίδια σχεδόν ώρα ένα φουσκωτό σκάφος με ελληνική σημαία, σύμφωνα πάντα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, παραβίαζε τα «τουρκικά χωρικά ύδατα» στην περιοχή των Ιμίων, η οποία σύμφωνα με τους Τούρκους ανήκουν στην τουρκική πλευρά. Η μέρα όμως ήταν φαίνεται πολύ έντονη καθώς πάλι σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς την ίδια ώρα στην περιοχή πέριξ της νήσου Λήμνου τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 συνεπλάκησαν σε αλλεπάλληλες αερομαχίες με τα ελληνικά της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή ανοιχτά της Σμύρνης όπου έγινε η εμφάνιση του ανεξακρίβωτου ελληνικού αεροσκάφους, θεωρείται από τους Τούρκους σαν η πιο «εύφλεκτη» περιοχή καθώς πολύ συχνά παρατηρούνται εμπλοκές των πλοίων της ακτοφυλακής των δυο χωρών εξ’ αιτίας του μεγάλου ρεύματος των λαθρομεταναστών που επιλέγουν την εν λόγω περιοχή για να προωθηθούν στην Ελλάδα από τις μικρασιατικές ακτές. Παράλληλα στο εναέριο χώρο της περιοχής μεταξύ Λήμνου Λέσβου και Χίου στο βόρειο Αιγαίο. Συχνά γίνονται αλλεπάλληλες αερομαχίες

Πάντως το τελευταίο επεισόδιο με το «ανεξιχνίαστο» ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος για άλλη μια φορά καταρρίπτει τους μύθους περί της τουρκικής υπεροπλίας στο Αιγαίο και καταρρακώνει όλο αυτό το κλίμα της τουρκικής υπερδύναμης που έχει καλλιεργηθεί σκόπιμα από διάφορες ελληνικές πηγές δημιουργώντας ένα κλίμα ηττοπάθειας στην ελληνική πλευρά και εξυπηρετώντας ξένα προς τα ελληνικά συμφέροντα κέντρα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μήνυση για εσχάτη προδοσία στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου διαβίβασε στο σώμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Εσχάτη προδοσία ? Και δεν λέει κανένας τίποτα? Ποιοί είναι αυτοί? Και τι διέπραξαν ? Γιατί κανείς δεν μας ενημέρωσε?

Επίσης, έχω την τιμή να ανακοινώσω στο Σώμα ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή στις 23 Μαρτίου του 2015, σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συντάγματος, 83 παράγραφος 1 του Κανονισμού …της Βουλής και 1 και 4 του ν. 3126/2003 που αφορά την «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», όπως ισχύει, ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν των από 18-8-2014 «Αναφορών-Καταγγελιών» και των από 5-11-2014 Υπομνημάτων που επέχουν θέση εγκλήσεων των Χαραλάμπους Καλογεράκη του Γεωργίου, του Αντωνίου Σαριδάκη του Μύρωνος, Ηλία-Θεοχάρη Τσικόγια του Γεωργίου και Γεωργίου Ερμή του Κωνσταντίνου, κατοίκων Ρεθύμνου Κρήτης, που αφορά όλα τα μέλη της πρώην Κυβερνήσεως για το φερόμενο ως τελεσθέν αδίκημα της εσχάτης προδοσίας (άρθρο 134 Π.Κ. και 120 του Συντάγματος) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.



πηγη
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βγάλτην έξω να την μετρήσουμε

Του Γιάννη Λαζάρου

Το μόνο που δεν έκαναν στην Βουλή ήταν να τις “βγάλουν” έξω για να τις μετρήσουν. Τις αξιοπρέπειές τους ντε, μην ταράζεστε. Όσο πιο κοντή την έχεις τόσο περισσότερο θα ασχολούνται μαζί σου ΜΜΕ και ψηφολάγνοι. Στους καφενέδες δεν θα πλακώνονται οι οπαδοί για το κόμμα αλλά για το ποιος αρχηγός την έχει πιο κοντή. Μόνο, που μετά τα τελευταία και σ” αυτό είναι ισόπαλοι μεταξύ τους, είναι όλοι ίδιοι.

Αν θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι εκπροσωπεί την αξιοπρέπεια των Ελλήνων τότε τα στάνταρ του είναι λιλιπούτεια. Από την διαπραγμάτευση περάσαμε στον συμβιβασμό. “Τον έντιμο συμβιβασμό”, όπως είπε με νεύρο από το βήμα της Βουλής.

Από πότε το έντιμος έγινε επιθετικός προσδιορισμός στο ουσιαστικό συμβιβασμός; Δηλαδή υπάρχει και έντιμος βιασμός; Μήπως υπάρχει έντιμος ραγιαδισμός; Όταν ομιλούν οι πολιτικοί κρύβονται οι ελληνικές λέξεις από την ντροπή τους για την συμφορά που τις περιμένει κατά την στοίχισή τους από τους πολιτικούς.

Άγνωστο αν νιώθουν οι ψηφοφόροι του κυρίου Τσίπρα έντιμα εξευτελισμένοι μετά την φοβερή ομιλία του μέσα στην Βουλή. Ο ένας πόντος αξιοπρέπεια που ήταν πάνω στο τραπέζι έγινε μισός και όσο περνάει ο καιρός και το μειράκιον Αλέξης συνεχίζει να μιλάει τότε θα μείνουν στο τραπέζι το κενό και το υποδεκάμετρο.

Αλλά ο άντρας ο πολλά βαρύς που από το συνεχές αντρίκειο σκύψιμο στα Γιουρογρούπ και στις Συνόδους Κορυφής με τους δανειστές τυφλώθηκε, ήρθε να μιλήσει περί “αντρικής σχολής”. Ο κ. Σαμάρας. Ακούγοντας τον με τα σκηνοθετημένα βλέμματα και σιωπές στον λόγο του, ερχόταν ασυνείδητα ως μουσική κάλυψη του λόγου του, το σκυλάδικο της κακιάς ώρας “ο τέλειος άντρας, ο άντρας ο σωστός, ο πρόστυχος, ο τέλειος, ο γοητευτικός”. Όχι, δεν μίλησε για ανδρεία ο πρώην πρωθυπουργός κι ας ψεύδεται δικαιολογώντας την πρότασή του. Μίλησε για ανδρισμό.
Την έβγαλε κι αυτός έξω την αξιοπρέπεια του καλώντας τους απέναντι που ίσως να μην είναι φανατικοί της αντρικής σχολής να τις μετρήσουν. Όμως η σχολή που έβγαλε ο κ. Σαμαράς, έβγαλε μόνο άντρες. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την ελληνική βουλή:

“Είμαι σε αυτά τα έδρανα από το 1977”! Πω, πω, πω, κοντά 40 χρόνια στα θρανία της διαχείρισης του λαού και της εξουσίας. Αυτό κι αν είναι αντρίκειο βιογραφικό. Όπως έχει τα ένσημα ο οικοδόμος με 40 χρόνια πηλοφόρι και κάθεται στην ουρά του ΙΚΑ για γενόσημο στα γεράματα του; Ε, ένα τέτοιο πράγμα και ο κύριος Σαμαράς με την μεγάλη του αξιοπρέπεια. Μην βροντοχτυπάς την πένα, πιάσε λίγο και την χτένα, Αντώνη που από το 1977 άλλη δουλειά δεν έκανες από το να μετράς μαζί με τους ομοϊδεάτες συναδέλφους σου τις αξιοπρέπειες σας που χωράνε στην χούφτα ενός μυρμηγκιού.

Για τους υπόλοιπους που συμμετέχουν σε αυτή την υποκουλτουριάρικη δημοκρατική φιέστα ήταν ο ρόλος του κομπάρσου που έπαιζαν σε όλη την συνεδρίαση. Για την πτέρυγα του ΚΚΕ μόνο η κατάθεση της παράτασης της δανειακής σύμβασης που δεν ήρθε στην Βουλή προς ψήφιση ήταν το αγκάθι. Όλα τα άλλα περί “έντιμου συμβιβασμού” τα περί “Συμφωνίας Ανάπτυξης”, τα αντιμνημονιακά νομοσχέδια Ανθρωπιστική Βοήθειας δεν ενόχλησαν.

Η αξιοπρέπεια ενός εκπροσώπου του ΚΚΕ δεν δίνει το δικαίωμα να ρίξουμε στο τραπέζι την πραγματική αξιοπρέπεια ενός λαού και μιας χώρας με αποδείξεις κάνοντας τους πολιτικούς αντιπάλους να μαζέψουν την γλώσσα τους τουλάχιστον. Άντε και ήρθε η δανειακή σύμβαση για ψήφιση. Και τι έγινε; Να δείξετε ποιοι βουλευτές θα πουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Αντί να τους ρουφιανέψουμε να αυτορουφιανευτούν; Θεωρεί το ΚΚΕ ότι υπάρχει ένας φιλοφεντεραλιστής, φιλοευρωπαϊστής πολιτικός μέσα στην Βουλή που θα ντραπεί για το ΝΑΙ του; Εδώ δεν ντρέπεται που παίρνει 7,000 ευρώ μισθό, έχει βουλευτικό αμάξι, ατέλειες και ασυλία την στιγμή που για 2,000 ευρώ ένας Έλληνας χάνει το σπίτι του.

Το “Ποτάμι δεν γυρίζει πίσω”, έλεγε ο λαϊκός αοιδός, και το “Ποτάμι” της Ε.Ε ένα ερώτημα που μόνο μπροστά μάς πάει βρήκε να κάνει στην κυβέρνηση. “Με το λόμπι της δραχμής ή με την Ευρώπη”; Με το λόμπι των Ελλήνων, κ. Θεοδωράκη, αλλά αυτό δεν σε συμφέρει διότι δεν χρειάζεται να βγάλει έξω την αξιοπρέπειά του για να την μετρήσετε. Η δικιά του αξιοπρέπεια διαγράφεται, αν και κρυμμένη, από μίλια μακρυά. Δεν σε παίρνει λοιπόν, κ. Θεοδωράκη να μιλήσεις για λόμπι Ελλήνων παρά μόνο για τα λόμπι που ξέρεις πολύ καλά από την προπολιτική ενασχόλησή σου ότι πάντα ήταν αυτά που μετρούσαν την αξιοπρέπεια με τον παρά. Σου πέταγαν πεντοχίλιαρο και το άρπαζες, σου πετάνε 50ευρω και το αρπάζεις.

Στην γωνία πάνω-πάνω δεξιά η Χ.Α που πήρε εργολαβία την ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, να παπαγαλίζει ότι το Μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση είναι ένα και το αυτό. Ακριβώς, κ. Μιχαλολιάκο όπως ανεξαρτησία και φασισμός δεν συζούν εντός των ελληνικών συνόρων. Ή λοιπόν η δική σου αξιοπρέπεια πρέπει να μεταναστεύσει ή να μεταναστεύσει η Ελλάδα.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απουσίαζε. Ήταν το ταξίδι στις ΗΠΑ που έβγαλε έξω την δική του αξιοπρέπεια και ζήτησε συγκυβέρνηση (G2G) με την Αμερική. Στο βήμα τον εκπροσώπησε ο βουλευτής του, πρώην βουλευτής της Ν.Δ στην Πάτρα το 1991, Νικολόπουλος. Σε εκείνο το σημείο ακριβώς η αξιοπρέπεια θυμήθηκε τον Καλαμπόκα και τον Τεμπονέρα και κοίταξε τον κ. Τσίπρα με παράπονο.

Όσο ο βουλευτής της συγκυβέρνησης ανακοίνωνε ότι οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουν τις διαπραγματεύσεις “έντιμου συμβιβασμού” του κ. Τσίπρα, η αξιοπρέπεια μετρήθηκε με σιδερολοστό. Και βρέθηκε σε ένα προαύλιο σχολείου σκοτωμένη.-



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εισαγγελική έρευνα για τον Παπασταύρου μετά από καταγγελία

Προκαταρκτική εξέταση για το αν ο πρώην σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας στην διάρκεια της κατάθεσής του στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ έχει διατάξει ο οικονομικός εισαγγελέας, κ. Γαληνός Μπρης, σύμφωνα με το «Βήμα».

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και προέκυψε μετά από καταγγελία που κρίθηκε σοβαρή.

Η αποκάλυψη αυτή του «Βήματος» έρχεται να προστεθεί σε ένα πλέγμα πληροφοριών για τους ελέγχους που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ σε βάρος του άλλοτε ισχυρού άνδρα του μεγάρου Μαξίμου, με κορυφή του παγόβουνου τις καταθέσεις των 5.397.000 ευρώ στη λίστα Λαγκάρντ.

Σημειώνεται ότι το HOT DOC είχε αποκαλύψει τον περασμένο μήνα πώς η προηγούμενη κυβέρνηση επεχείρησε να χρησιμοποιήσει το ΣΔΟΕ για να συγκαλύψει υποθέσεις που έπρεπε να ελεγχθούν, μία αποκάλυψη που επανέφερε στη δημοσιότητα η ιταλική εφημερίδα La Stampa με σχετικό της άρθρο. Η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, όταν στη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση στη Βουλή έγινε αναφορά στην υπόθεση Παπασταύρου, ήταν να πει ότι «μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου»…

ΠΗΓΗ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλειστές λόγω εργασιών οι σήραγγες Αγίου Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προγραμματίστηκαν στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ) στο ύψος της Φθιώτιδας, στο πλαίσιο εκτέλεσης εργασιών επιθεώρησης, αποκατάστασης φωτισμού (ημέρας και νύχτας) και ελέγχου συστήματος πυρανίχνευσης σηράγγων στον τοπικό αυτοκινητόδρομο.

Συγκεκριμένα, από 31 Μαρτίου έως και 2 Απριλίου, κατά τις ώρες 08.00-18.30, θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα του ΠΑΘΕ, από το 177,6 χλμ έως και το 166,2 χλμ, δηλαδή στις σήραγγες Αγίου Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μέσω του παλαιού οδικού δικτύου, από τον δυτικό ημικόμβο Καμένων Βούρλων, στην περιφερειακή οδό Καμένων Βούρλων, στην ευρύτερη περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου, έως τον ανισόπεδο κόμβο Λογγού.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Reuters: Το Grexit θα κόστιζε ακριβά στην ΕΚΤ

Η αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα κόστιζε πολύ ακριβά στην ΕΚΤ, εκτιμά σε δημοσίευμα του το Reuters. Σύμφωνα με την ανάλυση του ειδησεογραφικού πρακτορείου, ένα Grexit θα σήμαινε απώλειες δεκάδων δισ. ευρώ πίστωσης, μία τρύπα που η Γερμανία και άλλες χώρες της ευρωζώνης μπορεί να κληθούν να καλύψουν.

Οποιεσδήποτε τέτοιες απώλειες, θα έρθουν να προστεθούν στην αθέτηση μέρους ή του συνόλου του εθνικού χρέους της Ελλάδας που ξεπερνάει τα 320 δισ. ευρώ και, και αυτό προσθέτει ακόμη ένα λόγο για την διατήρηση της χώρας στη ζώνη του ευρώ, σημειώνει επίσης το Reuters.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι αλλάζει η κυβέρνηση στις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. και τα Γενικά Επιτελεία Στρατού

Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο κρίσεων και προαγωγών της ΕΛΑΣ μελετά η κυβέρνηση.
«Οι πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ, διενεργήθηκαν με πλήρη διαφάνεια.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι το υπουργείο μας μελετά ήδη την τροποποίηση- βελτίωση του Νομοθετικού Πλαισίου κρίσεων και προαγωγών, στο οποίο οι ρυθμίσεις του θα στηρίζονται σε ένα σύστημα ετήσιας αξιολόγησης με αντικειμενικά κριτήρια, καθώς και μετρήσιμα μεγέθη αποδοτικότητας, αποτελεσματικότητας κλπ)», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ο κ. Πανούσης αναφέρει, πάντως, ότι για τον λόγο αυτό θα ζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι προτάσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων και αφού αξιολογηθούν, σε σύντομο χρόνο θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας με την οποία κατήγγειλε ότι «αγανάκτηση και έντονο προβληματισμό προκάλεσαν οι φετινές κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία», καθώς «πλήθος άξιων αξιωματικών καρατομήθηκαν». Ο βουλευτής έκανε ειδική αναφορά στον ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη για τον οποίο σημείωνε ότι αποστρατεύτηκε αν και είναι ένας από τους ικανότερους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.

Ο κ. Πανούσης αναφέρεται στο υφιστάμενο πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο οι κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργούνται βάσει των τηρουμένων, στους ατομικούς φακέλους και στα λοιπά ατομικά τους έγγραφα, στοιχείων και πραγματοποιούνται μόνο από τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια κρίσεων που λειτουργούν ως ανεξάρτητα συλλογικά όργανα, έχοντας ως γνώμονα το υπηρεσιακό συμφέρον και τη συνείδηση των μελών τους, οι δε αποφάσεις των δευτεροβάθμιων συμβουλίων είναι υποχρεωτικές για τον υπουργό. Ο κ. Πανούσης επισημαίνει ότι τα στοιχεία που τηρούνται στους ατομικούς φακέλους είναι σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 24/1997 και ότι για κάθε συνεδρίαση των συμβουλίων τηρούνται πρακτικά, στα οποία καταχωρίζονται οι αποφάσεις που λαμβάνονται συμπεριλαμβανομένων τυχόν δυσμενών κρίσεων επαρκώς αιτιολογημένων με την παράθεση των συγκεκριμένων στοιχείων που στηρίχθηκαν.

Ο συγκεκριμένος βουλευτής έχει απευθύνει αντίστοιχη ερώτηση και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο με την οποία αναφέρεται στην αποστρατεία του αντιστρατήγου Χρίστου Μανωλά, «παρότι είχε συμπληρώσει μόνον 12 μήνες στη θέση του αρχηγού του ΓΕΣ» και «διέθετε ένα εκ των πιο πλούσιων βιογραφικών».

Στην απάντησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τονίζει ότι οι νέες επιλογές σε καμία περίπτωση δεν θίγουν την αξία των απερχόμενων αρχηγών, τους οποίους το υπουργείο τιμά για την προσφορά τους στην πατρίδα και στις Ένοπλες Δυνάμεις. «Στο πλαίσιο των κρίσεων δεν αποχωρεί κάποιος ο οποίος δεν είναι κατάλληλος, κλείνει απλώς ένας κύκλος», αναφέρει ο κ. Καμμένος και τονίζει ότι «δεν υπάρχουν πλέον εξωθεσμικά γραφεία με κομματικούς αποστράτους».
Ο υπουργός θυμίζει ότι μέχρι σήμερα δεν υφίσταται θητεία ή άλλοι περιορισμοί και προϋποθέσεις σ΄αυτές τις επιλογές οι οποίες ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ΚΥΣΕΑ και επαναλαμβάνει ότι βούληση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ αποτελεί η θεσμοθέτηση συγκεκριμένης πλέον θητείας για τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, διάρκειας τριών (2+1) ή τεσσάρων (2+2) ετών, με στόχο την εξασφάλιση της πιο εύρυθμης λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων και προς αυτή την κατεύθυνση πρόκειται να αναληφθεί σχετική νομοθετική πρωτοβουλία σε εύθετο χρόνο.

 
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ελλάδα: Οι «θεσμοί» είναι πάντα στη παρανομία

Του Renaud Vivien Μετάφραση: Γιώργος Μητραλιάς​

​ΠΗΓΗ: www.contra-xreos.gr​

Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου μεταξύ της Ελλάδας και 18 άλλων κρατών της Ευρωζώνης παρατείνει για 4 μήνες το πρόγραμμα που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση με την Τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή) που μετονομάστηκε τώρα σε «θεσμούς». Αυτοί θα ξεμπλοκάρουν ένα νέο δάνειο υπό τον όρο ότι αποδέχονται τις μεταρρυθμίσεις που θα τους παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση. Σε αυτή τη συμφωνία, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε επίσης να πληρώσει στο ακέραιο το χρέος της μέσα στις δοσμένες διορίες.

Ωστόσο, αυτό το χρέος είναι σε μεγάλο βαθμό αμφισβητήσιμο. Στις 4 Μαρτίου, η πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε εξάλλου τη δημιουργία επιτροπής λογιστικής ελέγχου για να ταυτοποιηθεί ο απεχθής, άνομος ή παράνομος χαρακτήρας των χρεών που συνάφθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Με δεδομένο το βάρος αυτού του χρέους, η αναστολή της αποπληρωμής του για τη διάρκεια αυτού του λογιστικού ελέγχου εμφανίζεται ως η καλύτερη επιλογή. Αυτή η δυνατότητα έχει μάλιστα νόμιμη βάση.

Δεδομένης της οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση θα είχε κάθε δικαίωμα να επικαλεστεί το νομικό επιχείρημα της «κατάστασης ανάγκης» για να αναστείλει τις αποπληρωμές. Από την επέμβαση της Τρόικας το 2010 μέχρι τώρα, το ποσοστό παιδικής θνησιμότητας αυξήθηκε κατά 43%. Σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού βρίσκεται σήμερα χωρίς ασφάλιση υγείας και το ποσοστό ανεργίας φτάνει το 29% του ενεργού πληθυσμού (60% στους νέους).

Αυτή η δυνατότητα να ανασταλούν μονομερώς οι αποπληρωμές βασίζεται επίσης στην υποχρέωση που έχουν όλα τα κράτη να δίνουν προτεραιότητα στο σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων έναντι όλων των άλλων δεσμεύσεών τους όπως εκείνων προς τους πιστωτές. Αυτό το καθήκον το υπενθυμίζουν ειδικότερα ο πρώην εμπειρογνώμων του ΟΗΕ για το χρέος, ο Cephas Lumina, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κοινωνικών δικαιωμάτων. Με την απόφασή της της 7ης Δεκεμβρίου 2012, αυτή η επιτροπή στην οποία είχε προσφύγει η Ομοσπονδία Ελλήνων συνταξιούχων, καταδίκασε το ελληνικό κράτος για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Χάρτας επειδή εφάρμοσε τα μέτρα που περιλαμβάνονταν στη συμφωνία με την Τρόικα. Οι δραστικές μειώσεις αυτών των συντάξεων (γύρω στο 30%) από το 2010 ήταν, σύμφωνα με αυτή την απόφαση, ικανές να προκαλέσουν μια σημαντική υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης μεγάλου αριθμού συνταξιούχων. Τονίζοντας ότι όλα τα κράτη είναι υποχρεωμένα να σέβονται σε κάθε περίπτωση τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, η επιτροπή απέρριψε το επιχείρημα της ελληνικής κυβέρνησης σύμφωνα με το οποίο αυτή δεν έκανε τίποτα άλλο από το να εφαρμόζει τη συμφωνία με την Τρόικα.

Ευρισκόμενες αντιμέτωπες με δυο ασύμβατες μεταξύ τους δεσμεύσεις, οι κυβερνήσεις υποχρεώνονται λοιπόν να δίνουν προτεραιότητα στο σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και να μην εφαρμόζουν τις συμφωνίες που οδηγούν στην παραβίαση αυτών των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αυτή η υποχρέωση περιλαμβάνεται και στο άρθρο 103 του Χάρτη του ΟΗΕ. Το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο θα νομιμοποιούσαν κατά συνέπεια ενδεχόμενες μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας ακόμα και αν η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου απαγορεύει κάθε μονομερή ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης.

Τέτοιες μονομερείς ενέργειες προορισμένες να απαντήσουν κατά προτεραιότητα στις ανάγκες του πληθυσμού (όπως ένα μορατόριουμ πάνω στο χρέος, η αύξηση του ελάχιστου μισθού, η επανακρατικοποίηση ιδιωτικοποιημένων τομέων) δικαιολογούνται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι τα προγράμματα της Τρόικα είναι παράνομα.

Από τη μια πλευρά, οι Ευρωπαϊκές συμβάσεις δεν επιτρέπουν στη Τρόικα να νομοθετεί σχετικά με το δικαίωμα στην απεργία, την υγεία, το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι, την εκπαίδευση και τη ρύθμιση των μισθολογικών επιπέδων. Από την άλλη, τα μέτρα που επέβαλε η Τρόικα σε αυτές τις συμφωνίες παραβιάζουν με έκδηλο τρόπο μια σειρά ανθρώπινων δικαιωμάτων όπως το έχουν αποδείξει ξεκάθαρα πολυάριθμες νομικές εισηγήσεις και μελέτες. Η τελευταία μελέτη που επιγράφεται «Of austerity, Human Rights and International Institutions» («Περί λιτότητας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διεθνών θεσμών») είναι της Margot E. Salomon, διευθύντριας του Κέντρου μελέτη των ανθρώπινων δικαιωμάτων στο London School of Economics and Political Science.

Αυτή η μελέτη αποδεικνύει ειδικότερα ότι είναι πλήρης η νομική ευθύνη της Τρόικα στη παραβίαση αυτών των δικαιωμάτων καθώς αυτή εμπλέκεται σε όλα τα επίπεδα στην επεξεργασία και την εφαρμογή της συμφωνίας. Αντίθετα προς τις δηλώσεις του ΔΝΤ σύμφωνα με τις οποίες τα κράτη αποφασίζουν μόνα τους για τις πολιτικές τους, η Ελλάδα βρίσκεται υπό την κηδεμονία των πιστωτών της και δεν διαθέτει κανένα περιθώριο ελιγμών.

Αυτές οι παρανομίες, που η Επιτροπή λογιστικού ελέγχου θα πρέπει να καταδείξει, προκαλούν την ακύρωση των δεσμεύσεων της προηγούμενης κυβέρνησης προς την Τρόικα, συμπεριλαμβανομένων των δανείων που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα σε αντάλλαγμα για την εφαρμογή αυτών των παράνομων συμφωνιών.

Για να τεθεί σε αμφισβήτηση η ισχύς αυτών των δεσμεύσεων, οι Έλληνες ηγέτες θα μπορούσαν να στηριχτούν στις μαρτυρίες του Paulo Nogueira Batista και του Philippe Legrain, αντιστοίχως εκτελεστικού διευθυντή του ΔΝΤ και συμβούλου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο την εποχή του δανείου της Τρόικα το 2010. Σε ένα ντοκιμαντέρ που μόλις πρόβαλε το (γερμανο-γαλλικό) κανάλι ARTE («Puissante et Incontrôlée : La Troïka » του Harald Schumann)***, ο Batista δηλώνει ότι όλα τα διευθυντικά στελέχη του ΔΝΤ γνώριζαν πριν ψηφίσουν αυτό το δάνειο ότι αυτό είχε στη πραγματικότητα ως στόχο «να σώσει τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες και όχι την Ελλάδα».

Ο Legrain συμπληρώνει διευκρινίζοντας ότι: «Εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις στο ΔΝΤ μπήκαν σε μειοψηφία από τον τότε διευθυντή του ΔΝΤ, τον Ντομινίκ Στρος-Καν που εκείνη την εποχή διεκδικούσε την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας και άρα δεν ήθελε να επιβάλει απώλειες στις γαλλικές τράπεζες. Από τη δική τους πλευρά, οι γερμανικές τράπεζες έπεισαν την Άνγκελα Μέρκελ ότι θα ήταν δραματικό να χάσουν χρήματα. Και έτσι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης αποφάσισαν να κάνουν σαν η Ελλάδα να αντιμετώπιζε απλώς προσωρινές δυσκολίες». Και για αυτό, «παρέκαμψαν μια ουσιαστική αρχή της ρήτρας του Μάαστριχτ, τη ρήτρα της μη διάσωσης».

Βέβαια, η Τρόικα δεν υπάρχει πια στα χαρτιά, αλλά εξακολουθεί να υφίσταται η νομική ευθύνη των οργανώσεων που την αποτελούσαν όπως εξάλλου εξακολουθούν να υφίστανται και οι απαιτήσεις που κατέχουν έναντι της Ελλάδας. Αυτοί οι «θεσμοί» κατέχουν το 80% του ελληνικού χρέους από την εποχή αυτού του σχεδίου διάσωσης των τραπεζών. Είναι κατεπείγουσα η ανάγκη να τεθούν υπό αμφισβήτηση αυτά τα χρέη με δεδομένες τις αποπληρωμές που πρέπει να γίνουν στο αμέσως προσεχές μέλλον καθώς η Ελλάδα καλείται να πληρώσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ στο ΔΝΤ το Μάρτη και 6,7 δισεκατομμύρια ευρώ στην ΕΚΤ στην περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου.

*Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε ως «ελεύθερο βήμα» στην ιστοσελίδα της μεγαλύτερης γαλλόφωνης εφημερίδας του Βελγίου Le Soir καθώς και σε εκείνη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης του Βελγίου RTBF.

**O Renaud Vivien είναι νομικός, γενικός συν-γραμματέας του βελγικού τμήματος της Επιτροπής για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM).

***Για να δείτε αυτό το ντοκιμαντέρ πατήστε εδώ


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΒΟΜΒΑ! Σπάει τα στενά όρια της Ελλάδας η ΑΕΚ!Αυτό που έκανε πριν από λίγη ώρα η «Ένωση» δεν το έχει κάνει ΚΑΜΙΑ ελληνική ομάδα ΠΟΤΕ...

Η Ένωση γίνεται, όχι απλώς η πρώτη ΠΑΕ, αλλά η πρώτη ελληνική εταιρεία που μπαίνει στο καινοτόμο πρόγραμμα της διαχειρίστριας εταιρείας του αγγλικού χρηματιστηρίου για φιλόδοξες επιχειρήσεις. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες.

Σε ακόμη μια πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε η ΑΕΚ. Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ έγινε η πρώτη ελληνική εταιρεία που συμμετάσχει σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα με την ονομασία ELITE, την υλοποίηση του οποίου έχει αναλάβει η διαχειρίστρια εταιρεία του Χρηματιστηρίου του Λονδίου, London Stock Exchange

Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετάσχουν φιλόδοξες εταιρείες από όλη την Ευρώπη, αποκτώντας παράλληλα την προοπτική, εφόσον το επιθυμούν, να ενταχθούν στη συνέχεια και στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η «πλατφόρμα» ELITE δίνει στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις εύκολη πρόσβαση σε συμβούλους, επενδύσεις και εξειδίκευση και είναι σχεδιασμένο προκειμένου να βοηθά τις επιχειρήσεις να σχεδιάζουν και να οικοδομούν το επόμενο στάδιο ανάπτυξης, διευκολύνοντας την πρόσβασή τους σε μια ευρεία γκάμα πιθανών χρηματοδοτικών επιλογών, ενώ αυξάνει την ορατότητά τους και την ελκυστικότητά τους για τους δυνάμει επενδυτές.

Ο Raffaele Jerusalmi, διευθυντής Κεφαλαιαγοράς της LSEG, μιλώντας για την ένταξη της ΑΕΚ στο πρόγραμμα τόνισε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την ΑΕΚ στο ELITE και αισθανόμαστε σίγουροι πως τα εργαλεία και οι συμβουλές που παρέχει το πρόγραμμα θα στηρίξει την επιχείρησή της στην προσπάθεια να αναπτυχθεί. Η ΑΕΚ θα γίνει μέρος της ζωηρής κοινότητας του ELITE, όπου οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις ευημερούν, ανταλλάσσοντας εμπειρίες μεταξύ τους».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Αλέξανδρος Δέδες είπε: «Η ΑΕΚ είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία που παράγει έσοδα. Είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε στο ELITE και αισθανόμαστε σίγουροι πως θα πετύχουμε τους στόχους μας και τις φιλοδοξίες μας».

Η θέση της ΠΑΕ

Από την πλευρά της ΑΕΚ επιβεβαιώθηκε η συγκεκριμένη -σημαντική- εξέλιξη. Όπως τονίζουν από την ΠΑΕ, από την αρχή της τρέχουσας σεζόν υπήρξαν διαδοχικές επαφές με τον Χρηματιστήριο του Λονδίνου, το οποίο ανέλαβε να ελέγξει οικονομικά και αναπτυξιακά την Ένωση ως εταιρεία και έκρινε ότι έχει μεγάλη προοπτική, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στάνταρ. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι αφού ολοκληρώσει η ΠΑΕ ΑΕΚ το πρόγραμμα, της ανοίγεται ο δρόμος για επενδύσεις που, σε συνδυασμό με την κατασκευή του γηπέδου, θα κάνουν την ομάδα πολύ ισχυρή.

Η ανακοίνωση της ELITE

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το London Stock Exchange Group, αναφέρονται τα εξής:

«H ELITE καλωσορίζει την πρώτη ελληνική εταιρεία – την ΠΑΕ ΑΕΚ

-Η ελληνική ποδοσφαιρική εταιρεία ΠΑΕ ΑΕΚ, με βάση την Αθήνα, μπήκε στο πρόγραμμα της ELITE

Η London Stock Exchange Group καλωσορίζει την ΠΑΕ ΑΕΚ, επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα της Ελλάδας, που ιδρύθηκε το 1924, στο ELITE, ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα υψηλής ποιότητας, για φιλόδοξες ευρωπαϊκές εταιρείες. Σχεδιασμένο για να βοηθάει εταιρείες να προετοιμαστούν και να «κατασκευάσουν» το επόμενο βήμα ανάπτυξής τους, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα για πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα πιθανοτήτων το οποίο αυξάνει την ελκυστικότητα για πιθανούς επενδυτές.

Η ELITE προσφέρει στις εταιρείες ένα πλήρες πρόγραμμα το οποίο θα τις βοηθήσει να αναπτυχθούν και περιλαμβάνει, εκπαιδευτικό πρόγραμμα και άμεση πρόσβαση στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομική και συμβουλευτική κοινότητα, μέσω ενός μοναδικού διαδικτυακού πόρταλ. Ομάδες μάνατζμεντ καθοδηγούν τους συνεργαζόμενους για το ποιος είναι ο ταχύτερος τρόπος ανάπτυξης και πως μπορούν να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους. Πώς να αποκτήσουν πρόσβαση στα πιο ταιριαστά για αυτούς επενδυτικά προγράμματα, είτε αυτό αφορά σε προσωπικές μετοχές, σε κεφάλαια υψηλού ρίσκου η σε «τολμηρές» μετοχικές αγορές, και να δίνει συμβουλές για το πως μπορεί να στηθεί μία τέτοια εταιρία και να επεκταθεί.

Η Elite δίνει επίσης τη δυνατότητα στους διεθνείς συμβούλους της και τους επενδυτές της να συνεργαστούν με έναν διευρυμένο κύκλο υψηλής ποιότητας εταιριών και επιχειρηματιών, οι οποίοι είναι ανοιχτοί στις συμβουλές, τις ευκαιρίες και τις διασυνδέσεις που το πρόγραμμα της Elite προσφέρει».






πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένα βήμα πριν το μεγάλο «κανόνι» οι εφημερίδες του Γ. Μπόμπολα – Τι αποκαλύπτει η Moore Stephens

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η «Πήγασος Εκδοτική» (Έθνος και Έθνος της Κυριακής).
Η έκθεση του ορκωτή λογιστή δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για τη μελλοντική πορεία της ναυαρχίδας των δραστηριοτήτων της οικογενείας Μπόμπολα, με βάση τα οικονομικά μεγέθη του 2014.

Η MOORE STEPHENS ως ελεγκτική εταιρεία στην ετήσια έκθεση της διαπιστώνει καθεστώς αβεβαιότητας την πορεία της εταιρείας Πήγασος και την ίδια στιγμή διατυπώθηκαν βάσιμες αμφιβολίες για την ικανότητά της να συνεχίσει τη δραστηριότητάς της».

Με την κρίσιμη αυτή επισήμανση κλείνει η έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας.
 

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η ετήσια έκθεση του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου που στα κρίσιμα ζητήματα, υπάρχει πλήρη ταύτιση.

Το περιεχόμενο της έκθεσης του διοικητικού συμβουλίου στην ουσία προετοιμάζει τους πιστωτές για το μεγάλο γεγονός.
 

Η έκθεση της εταιρείας περιγράφει με περισσότερες λεπτομέρειες την τραγική οικονομική κατάσταση της εκδοτικής επιχείρησης.

Αναφέρεται ότι η διοίκηση αξιολογεί τις επιπτώσεις των συσσωρευμένων ζημιών επι της ταμιακής ρευστότητας της εταιρείας και το ομίλου σε συνδυασμό με ληξιπρόθεσμες δόσεις των δανείων, γεγονός που υποδηλώνει την ύπαρξη ουσιωδώς αβεβαιότητας για την ικανότητα του ομίλου να συνεχίσει τη δραστηριότητά του.
 

Την ίδια στιγμή όμως η διοίκηση προτίθεται να αναλάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που θα επιτρέπουν τι συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης.

Στα όρια του κραχ η Πήγασος Εκδοτική

Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις είναι υψηλότερες κατά 131 εκατομμύρια ευρώ για το Όμιλο και 79 εκατ. για την εταιρεία σε σχέση με την τρέχουσα αξία των περιουσιακών της στοιχείων που έχει στην κατοχή της η Πήγασος Εκδοτική.
 

Δηλαδή στην περίπτωση που πουληθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας του μεγαλοεκδότη Μπόμπολα θα έχει οφειλές 131 εκατ. ευρώ έναντι των τραπεζών.

Πόσα χρωστάει στις τράπεζες

Το ύψος των δανείων διαμορφώθηκε στα 196,5 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2014 έναντι 181 εκατ. ευρώ το 2013 πέρυσι.
 

Η Πήγασος παρουσίασε ζημίες ύψους 32,8 εκατ. ευρώ ενισχυμένες από τα 31,5 εκατ. ευρώ πρόπερσι.
 

Ο κύκλος εργασιών παρέμεινε σταθερός σε 58,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα ebitda αν και βελτιώθηκαν παρέμειναν αρνητικά σε 2,54 εκατ. ευρώ.
 

Να σημειωθεί ότι πριν τη εκδήλωση της υφεσιακής λαίλαπας στη χώρα ο τζίρος «άγγιζε» τα 150 εκατ. ευρώ.
 

Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας έφθαναν μόλις το 1 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2014.

Η «σωτηρία» της Πήγασος

Η διοίκηση έχει έρθει σε συμφωνία με τρεις τράπεζες για την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 80 εκατ. ευρώ, με σκοπό την αναχρηματοδότηση του χρέους.
 

Η συμφωνία όμως είναι στον αέρα, καθώς δεν έπεσαν ακόμη οι υπογραφές για την υλοποίηση του σχεδίου, όπως αναφέρει η διοίκηση στην έκθεση της.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Πήγασος Εκδοτικής κ. Φώτης Μπόμπολας, καλείται να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά» που σκοπό θα έχουν τη διάσωση της εκδοτικής επιχείρησης, η οποία να σημειωθεί ότι τα τελευταία 34 χρόνια έχει να επιδείξει αρκετές δημοσιογραφικές επιτυχίες μέσα από τις σελίδες του Έθνους και του Έθνους της Κυριακής.

Η συγχώνευση ΔΟΛ – Πήγασος και στο βάθος το άρθρο 99….

Στελέχη του τραπεζικού κλάδου θεωρούν ότι η συγχώνευση των δύο παραδοσιακών ομίλων της έντυπης ενημέρωσης θα λειτουργήσει ως «πικρό» φάρμακο για τη διάσωσής τους.
Μέχρι σήμερα το σενάριο αυτό έχει διαψευστεί από τον όμιλο Πήγασος.
 

Τον περασμένο Ιούλιο, με αφορμή δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας που έλεγε έδωσαν τα χέρια Μπόμπολας – Ψυχάρης, με ανακοίνωσή της, η Πήγασος το διέψευσε κατηγορηματικά.
 

Το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα θα ήταν μια κάποια λύση.
 

Το ενδεχόμενο αυτό δεν το είχε αποκλείσει στο παρελθόν ούτε ο κ. Φώτης Μπόμπολας.
Ωστόσο, τα οικονομικά αδιέξοδα της «Πήγασος Εκδοτικής» με τους 620 εργαζόμενους μπορούν να ξεπεραστούν, αρκεί ο CEO κ. Φώτης Μπόμπολας να κάνει τη δική του προσωπική υπέρβαση.




Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

[bankingnews.gr]



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παύση πληρωμών – Η μόνη απάντηση στους εκβιασμούς και στα σενάρια των μαφιόζων

Ευθεία απειλή προς την κυβέρνηση και επίδειξη πυγμής των Ευρωπαίων ήταν το σημαντικότατο προχθεσινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters βάσει του οποίου «η Ελλάδα μπορεί να εισάγει εναλλακτικά μέσα πληρωμών, παράλληλα με το ευρώ, για ορισμένες εσωτερικές πληρωμές, αν η συμφωνία ‘’μεταρρυθμίσεις’’ έναντι μετρητών με τους πιστωτές δεν εξασφαλιστεί σύντομα». Οι πληροφορίες αποδίδονται σε αξιωματούχους της ευρωζώνης…

τoυ ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ

Το σκεπτικό του νέου αυτού σχεδίου ξεκινάει από την πρόθεση της κυβέρνησης να εξοφλήσει πλήρως και εγκαίρως τη δόση στο ΔΝΤ της 9ης Απριλίου, που ανέρχεται σε 458 εκ. ευρώ(ή 360 εκατ. Ειδικά Τραβηχτικά Δικαιώματα-ΣΔΡ), όπως ξεκαθάρισε η κυβέρνηση την Παρασκευή το μεσημέρι, αποδεικνύοντας έτσι ότι…
αναφορές τόσο του υπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις Ευκλ. Τσακαλώτου περί ρήξης ήταν λεονταρισμοί.

Τσάμπα Μαγκιά πούλαγαν οι υπουργοί του Συριζα! Η κυβέρνηση ούτε καν εξετάζει το ενδεχόμενο παύσης, ακόμη και ολιγοήμερης καθυστέρησης των πληρωμών επί του δημοσίου χρέους, όπως φάνηκε με διορθωτική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η πρόθεση της ωστόσο προσκρούει στην άρνηση των Ευρωπαίων να εγκρίνουν τις δόσεις των δανείων, σε μια κυνική προσπάθεια να αναγκάσουν την κυβέρνηση να υιοθετήσει αντιλαϊκά μέτρα που ως γνωστόν είναι άμεσης απόδοσης. Έτσι, παραμένει άγνωστο κατά πόσο θα γίνου δεκτά αύριο από τις Βρυξέλες όσα μέτρα συμφωνήθηκαν Παρασκευή πρωί στο γραφείο του Τσίπρα. Με βάση την κυβέρνηση πρόκειται για 18 μέτρα που αφορούν κυρίως την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και έσοδα από άδειες στα ΜΜΕ( εξηγείται έτσι η συκοφαντική επίθεση του Βήματος στο Γ. Κατρούγκαλο), ενώ από την εφαρμογή τους αναμένονται έσοδα 3,2 δις ευρώ. Παρότι έγινε ξεκάθαρο πως δεν περιλαμβάνονται αντιλαϊκά μέτρα, δηλώσεις κορυφαίων υπουργών όπως του Γ . Σταθάκη ότι «θα επανεξεταστεί η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ» αφήνουν ορθάνοιχτη την πόρτα εφαρμογής νεοφιλελεύθερων αντιλαϊκών μέτρων.

Οι ταμειακές δυσκολίες της κυβέρνησης «χτυπούν κόκκινο» πρώτον και κύριον λόγω της απροθυμίας των Ευρωπαίων να παρέχουν όλες εκείνες τις διευκολύνσεις που παρείχαν και τα προηγούμενα χρόνια: από γενναία αύξηση των χρηματοδοτήσεων έκτακτης ανάγκης μέσω του ΕLA μέχρι την δυνατότητα έκδοσης εντόκων γραμματίων από την κυβέρνησης άνω του ορίου των 15 δις ευρώ. Πρόκειται για πλάγιες, παρακαμπτήριες οδούς που θα επέτρεπαν στο δημόσιο να χρηματοδοτηθεί έμμεσα πλην όμως αποτελεσματικά. Γι’ αυτό και τις μπλόκαραν.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο οι πιστωτές δηλώνουν στην κυβέρνηση, μέσω του ρόιτερς, ότι δεν υφίστανται κανένα δραματικό δίλημμα αν δεν εγκριθούν τα μέτρα της λίστας Τσίπρα και η ίδια συνεχίσει να είναι απρόθυμη να πάρει νέα αντιλαϊκά μέτρα. Μπορούν και οι μισθοί στο Δημόσιο μαζί με τις συντάξεις να καταβληθούν και η δόση στο ΔΝΤ να πληρωθεί. Με τη διαφορά ότι οι πληρωμές στο εσωτερικό θα διεκπεραιώνονται με υποσχετικές(IOU – αρκτικόλεξο του Ι owe you, δηλαδή «σου χρωστάω») που μπορούν να βαφτιστούν και δραχμές, ενώ η πληρωμή του χρέους θα γίνει με ευρώ. Κοινώς, το καλό νόμισμα, το ευρώ θα πάει στους πιστωτές «για να αποφύγει τη χρεοκοπία» η Ελλάδα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, και το «παλιόχαρτο» θα δίνεται στους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Παρότι η εισαγωγή παράλληλου νομίσματος προτείνεται ως προσωρινό μέτρο, είναι εμφανές ότι θα σηματοδοτήσει μια νέα φάση στην κρίση που μαίνεται στην Ελλάδα από το 2008. Επί της ουσίας θα πρόκειται για μια νέα μετάσταση της στον τομέα των συναλλακτικών μέσων, που ια κάνει ακόμη πιο αναγκαία την οριστική έξοδο από το ευρώ και την ανάκτηση της νομισματικής κυριαρχίας. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι πως το παράλληλο νόμισμα θα σηματοδοτήσει την εισαγωγή ενός νομισματικού απαρτχάιντ που θα καταδικάσει τα πιο λαϊκά και φτωχά στρώματα του πληθυσμού να συναλλάσσονται με «πατσαβούρια», τα οποία κάθε μέρα θα υποτιμούνται, αφήνοντας τα ευρώ για την πληρωμή του δημόσιου χρέους. Το παράλληλο νόμισμα θα φέρει ραγδαία φτωχοποίηση!

Η νέα τροπή που παίρνει η ελληνική κρίση καθιστά επιτακτική ανάγκη την επιθετική προβολή του αιτήματος άμεσης παύσης πληρωμής του δημόσιου χρέους. Η δόση της 9ης Απριλίου δεν πρέπει να πληρωθεί γιατί θα σημάνει την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση πρέπει να αναγκαστεί από τους εργαζόμενους να δηλώσει στάση πληρωμών και αθέτηση κάθε άλλης δανειακής υποχρέωσης απέναντι στους πιστωτές. Πιο ωμά δεν μπορούσε να τεθεί τι δίλημμα από τον τρόπο που τίθεται τώρα: «Μισθοί ή δόσεις στο ΔΝΤ». Κι η απάντηση δεν μπορεί να είναι παρά μισθοί και διαγραφή του χρέους!





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποκάλυψη – βόμβα της ολλανδικής εφημερίδας De Telegraaf! Ετσι φοροδιαφεύγει η Eldorado Gold από την Ελλάδα!

Σε μια αποκάλυψη βόμβα προχωρά η ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf, σύμφωνα με  μελέτη που δημοσιεύτηκε σήμερα για τις πρακτικές πολυεθνικών εταιριών.
 

«Η Ολλανδία βοηθά εταιρείες στην Ελλάδα να αποφεύγουν την φορολογία μέσω «εταιριών-γραμματοκιβωτίων» εκτρέπονται εκατομμύρια χρήματα φορολογικών εσόδων σε φορολογικούς παραδείσους, όπως η Καραϊβική. Αυτό αναφέρει μελέτη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από το Κέντρο Ερευνών για τις Πολυεθνικές Εταιρείες (Somο).

Σύμφωνα με το Somo, τς τελευταία δυο χρόνια η ελληνική κυβέρνηση έχασε τουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια ευρώ από φορολογικά εσόδα μέσω της Φοροαποφυγής της Καναδικής μεταλλευτικής εταιρείας Eldorado Gold.

Όπως τονίζει η έρευνα, που αποκαλύπτει η εφημερίδα, μέσα από μια περίπλοκη δομή της εταιρείας φεύγουν από την πολυεθνική (μέσω της ελληνικής θυγατρικής Hellas Gold), έσοδα από τόκους μέσα από «εταιρείες γραμματοκιβώτια» στις Κάτω Χώρες και συγκεκριμένα στα Μπαρμπάντος που είναι ολλανδική αποικία!

Σύμφωνα με το SoΜο πολλοί ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα χρησιμοποιούν μια φορολογική διαδρομή μέσα από την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο. Περίπου το 80% των άμεσων επενδύσεων από την Ολλανδία στις χώρες της νότιας Ευρώπης είναι μέσω εικονικών εταιρειών, σύμφωνα με τους ερευνητές.

ΠΗΓΗ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χωρίς τρόλει σήμερα η Αθήνα, από 11.00 έως 16.00

Χωρίς τρόλεϊ θα είναι σήμερα Τριτη , από τις 11 το μεσημέρι έως και τις 4 το απόγευμα η Αθήνα, λόγω στάσης εργασίας του προσωπικού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των εργαζομένων.


Τα τρόλεϊ θα αρχίσουν να αποσύρονται για τα αμαξοστάσια μία ώρα νωρίτερα και η αποκατάσταση των δρομολογίων αναμένεται γύρω στις πέντε το απόγευμα






ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣτΕ: «Μπλόκο» σε ομπρέλες, ξαπλώστρες, αναψυκτήρια κλπ στις παραλίες

Η απευθείας παραχώρηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού των παραλιών προκειμένου να τοποθετούνται καθίσματα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αναψυ-κτήρια, κανό, θαλάσσια ποδήλατα, κ.λπ., αλλά και πε¬ραιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης παραλίας σε τρίτους, δεν μπορεί να γίνεται συλλήβδην για όλη την Ελλάδα με μία μόνο υπουργική απόφαση.

Η παραχώρηση πρέπει να γίνεται «μεμονωμένα, κατά περίπτωση και ύστερα από εξατομικευμένη κρίση της διοίκησης» και εφόσον υπάρχουν διαγράμματα τα οποία θα καθορίζουν τις προϋποθέσεις και τους όρους παραχώρησης.

Αυτό έκρινε η πενταμελής σύνθεσης του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας και λόγω σπουδαιότητας του θέματος παρέπεμψε το όλο ζήτημα για νέα κρίση στην αυξημένη επταμελή σύνθεση του ίδιου Τμήματος.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζητώντας να ακυρωθεί υπουργική απόφαση του 2009 (αντικαταστάθηκε με μεταγενέστερες υπουργικές αποφάσεις με το ίδιο περιεχόμενο μέχρι και το 2014) που επιτρέπει την «απευθείας παραχώρηση, με αντάλ¬λαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και πα¬ρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, στους Οργανι¬σμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού».

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων ο αιγιαλός και η παραλία περιλαμβάνονται μεταξύ των ζητημάτων για τα οποία αναγνωρίζεται στους δικηγορικούς συλλόγους το δικαίωμα άσκησης ενδίκων βοηθημάτων. Κατά συνέπεια, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών είχε έννομο συμφέρον να ζητεί την ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης, όπως επισημαίνεται στην δικαστική απόφαση.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας στην υπ΄ αριθμ. 646/2015 απόφασή του, κατ΄ αρχάς αναφέρει ότι «οι ακτές αποτελούν ευθέως αντικείμενο της επιβαλλομένης με το άρ¬θρο 24 του Συντάγματος προστασίας».

Ακόμη, σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, ότι «η απευθείας παραχώρηση της απλής χρήσης αιγια¬λού, πα¬ραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσι¬μων ποταμών, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού γίνεται για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουομέ¬νους ή την αναψυχή του κοινού (όπως εκμίσθωση θαλασσίων μέ¬σων αναψυχής, καθισμάτων, ομπρελών, λειτουργία τροχήλατου αναψυ¬κτη¬ρίου κ.λπ.).

Στη συνέχεια το Συμβούλιο της Επικρατείας αφού ερμηνεύει το Σύνταγμα και την νομοθεσία, υπογραμμίζει ότι «η παρα¬χώρηση δικαιωμάτων απλής χρήσης επί του αιγιαλού και της παραλίας, στους πρωτοβάθμιους Ο.Τ.Α. για την άσκηση δραστηριοτήτων που είναι, καταρχήν, ήπιες και συμβατές με τον προορισμό των στοιχείων αυτών του φυσικού περιβάλλοντος ως κοινοχρήστων, πρέπει να γίνεται μεμονωμένα και κατά περίπτωση, ύστερα από εξατομικευμένη κρίση της διοικήσεως, συνοδευόμενη από τα αναγκαία διαγράμματα, με την οποία θα τίθενται και οι αναγκαίοι όροι και περιορισμοί ενόψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του υπό παραχώρηση συγκεκριμένου τμήματος του αιγιαλού, προκειμένου να διασφαλισθεί και η κατά προορισμό χρήση του ως κοινόχρηστου αγα¬θού».

Ακόμη, σημειώνουν οι δικαστές ότι κατά την έννοια των διατάξεων του νόμου 2971/2001 η έγκριση των αρμοδίων υπουργών για «την περαιτέρω μεταβίβαση σε τρίτους του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας εκ μέρους των Ο.Τ.Α. ως παραχωρησιούχων, χο¬ρηγείται κατά περίπτωση, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του νο¬μο¬θέτη για την προστασία των παράκτιων οικοσυστημάτων, που κινδυ¬νεύουν από την υπερεκμετάλλευση και να διαφυλαχθεί η κοινοχρησία τους, δεδομένου άλλωστε ότι δεν νοείται συλλήβδην εκ των προτέρων έγκριση εκ μέρους των αρμοδίων υπουργών μεταβιβάσεων που θα χωρί¬σουν μελλοντικά».

Αυτό γιατί –συνεχίζει η δικαστική απόφαση- «αφενός έτσι απεμπολούν την αρμοδιότητα ασκήσεως εποπτείας επί των πράξεων των Ο.Τ.Α., ενώ ταυτόχρονα θέ¬τουν σε διακινδύνευση τα παράκτια οικοσυστήματα».

Κατά συνέπεια, υπογραμμίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας:

1) «η συλλήβδην παραχώρηση με την προσβαλλόμενη κοινή υπουργική απόφαση του συνόλου των αιγιαλών της χώρας στους πρωτοβάθμιους Ο.Τ.Α. βρίσκεται εκτός των ορίων της εξουσιοδοτήσεως της παραγράφου 5 του άρθρου 13 του νόμου 2971/2001» και

2) η σχετική διάταξη της επίμαχης υπουργικής απόφασης, με την οποία «εγκρίνεται η πε-ραιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παρα¬λίας από τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού προς τρίτους, είναι εκτός των ορίων της εξουσιοδοτήσεως του άρθρου 15 παράγραφος 3 του νόμου 2971/2001».




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!