EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ

Του Μενέλαου Γκίβαλου*

Από την επόμενη κιόλας μέρα που συγκροτήθηκε η νέα κυβέρνηση, η «φαιά μνημονιακή συμμαχία» ανασυντάχθηκε προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες «απαιτήσεις των καιρών», όπως τις καθορίζουν οι δανειστές και κυρίως η γερμανική ελίτ. Πολιτικοί – κομματικοί εκφραστές της «φαιάς συμμαχίας» η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και οργανικοί τους συμπαραστάτες οι τραπεζίτες, οι εργολάβοι, οι ιδιοκτήτες των μνημονιακών ΜΜΕ. Τι κι αν έχασαν πανηγυρικά τις εκλογές; Μήπως είχαν ποτέ την εμπιστοσύνη της κοινωνίας; Ισχύς τους, η αγάπη και η εμπιστοσύνη του Σόιμπλε και της Μέρκελ…

Αυτό το «δίδυμο» ήταν και είναι και σήμερα η πηγή της «νομιμοποίησής» τους· για χάρη τους εκδίδουν τις κομματικές τους ανακοινώσεις, καταφερόμενοι κατά της ελληνικής κυβέρνησης. Όμως το σύνθετο δίκτυο πολιτικών και οικονομικών παραγόντων που συγκροτεί το πλαίσιο της νέας αποικιοκρατικής δομής στη χώρα μας έχει διαμορφωθεί εδώ και καιρό. Από την εποχή του σημιτικού εκσυγχρονισμού επιβλήθηκε ως αξία, ως ύπατη πολιτική αρχή ο ορθολογισμός του οικονομισμού και του ανταγωνισμού. Την περίοδο εκείνη αναδύθηκε και κυριάρχησε μέχρι σήμερα το πολιτικό – επιστημονικό προσωπικό της νεοφιλελεύθερης κοσμοαντίληψης, που το είδαμε την περίοδο των Μνημονίων να καταλαμβάνει θέσεις πρωθυπουργού, υπουργών Οικονομικών, τραπεζιτών, να διαχειρίζεται και να εκχωρεί τη δημόσια περιουσία. Αυτό το δίκτυο της σύγχρονης αποικιοκρατικής μορφής ελέγχου διευρύνθηκε τα τελευταία χρόνια και εκλεκτά μνημονιακά στελέχη κατέλαβαν καίριες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, στις επιχειρήσεις του Δημοσίου, όπου λαμβάνονται οι κρίσιμες αποφάσεις.

Αλλά η γερμανική διείσδυση δεν αρκέστηκε σ’ αυτό. Γνωρίζει πολύ καλά την ιδεολογική και πολιτική σημασία κρίσιμων θεσμών, όπως είναι τα κομματικά ινστιτούτα, τα οποία τα τέσσερα τελευταία χρόνια κατέκλυσαν τη χώρα. Η χειραγώγηση, ο επηρεασμός, η «καθοδήγηση» των ελληνικών κομμάτων είναι φανερό ότι αποτελούν στόχους μιας ευρύτερης στρατηγικής προκειμένου να γίνει αποδεκτό με όρους «συναίνεσης» το γερμανικό imperium, η σύγχρονη αυτή πολιτικοοικονομική δικτατορία.

Θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε τη στάση και συμπεριφορά των μνημονιακών κομμάτων ως μια συνήθη αντιπολιτευτική τακτική, έστω και επιζήμια την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση διεξάγει κρίσιμες διαπραγματεύσεις. Όμως αυτό το όριο έχει ξεπεραστεί προ πολλού. Γιατί τα κόμματα αυτά –και τα συμφέροντα που τα στηρίζουν– διαδραματίζουν ανοιχτά τον ρόλο της πέμπτης φάλαγγας στο εσωτερικό της χώρας.

Η ανοιχτή πολεμική που ασκείται από τη γερμανική πολιτικοοικονομική ηγεσία και τα θεσμικά φερέφωνά της, οι ανοίκειοι χαρακτηρισμοί, οι καταφορές και οι προσβλητικές εκφράσεις που εκτοξεύονται κατά της ελληνικής κυβέρνησης, του υπουργού Οικονομικών, ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού, όχι μόνο υιοθετούνται, αλλά και αναπαράγονται πολλές φορές αυτολεξεί στις επίσημες ανακοινώσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού.

Πρόκειται συνεπώς για την ανοιχτή και συντονισμένη συνεργασία δύο «μαύρων μετώπων» του εσωτερικού και του εξωτερικού. Για να τονίσει και να επισημοποιήσει, μάλιστα, αυτή την οργανική σχέση ο Μάρτιν Σουλτς επέκρινε δριμύτατα τον Έλληνα πρωθυπουργό για το γεγονός ότι συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ και δεν προτίμησε το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη ώστε να διαθέτει ο Σουλτς το δικό του «μνημονιακό υποχείριο» στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπετε, οι μνημονιακοί «γερμανοτσολιάδες» είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι τέτοιες εποχές. Προς επίρρωση, μάλιστα, έσπευσε ο κ. Θεοδωράκης να καταφερθεί δριμύτατα κατά της ελληνικής κυβέρνησης μόλις ετέθη επισήμως το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Μόνο για αγνώμονα δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε…

Ο έτερος ισχυρός πόλος της πέμπτης φάλαγγας είναι τα μνημονιακά ΜΜΕ. Πρώτη τους είδηση οι πολεμικές ιαχές, οι υλακές και οι ύβρεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και των φερέφωνών του, οι απειλές για Grexit, για χρεοκοπία, για στάση πληρωμών. Καμιά ανάλυση, κανένας αντίλογος, καμιά επιχειρηματολογία από την πλευρά των «λαλίστατων» μνημονιακών προπαγανδιστών, που λειτουργούν ανενδοίαστα ως γραφεία Τύπου των δανειστών και του Β. Σόιμπλε.

Γι’ αυτό και ως πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης θα πρέπει να τεθεί η αποδυνάμωση και διάλυση των μηχανισμών της πέμπτης φάλαγγας που λειτουργεί μέχρι τώρα ανεμπόδιστα. Γιατί κάθε καθυστέρηση και ολιγωρία, κάθε συμβιβασμός μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικός.

* Αναπληρωτής καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Αθηνών


ΠΗΓΗ: ΕΠΙΚΑΙΡΑ
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μιλώντας στα παιδιά για την οικονομική κρίση

Στην εποχή μας το κύριο θέμα συζήτησης είναι η οικονομική κρίση. Είναι γεγονός πως η οικονομική κρίση προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα, ανασφάλεια, φόβο και άγχος και δεν επηρεάζει μόνο τους ενήλικες αλλά και τα παιδιά.
 
Τα παιδιά επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό ψυχολογικά από την οικονομική κρίση είτε μέσω των αλλαγών που υφίσταται ο τρόπος ζωής τους και το βιοτικό επίπεδο της οικογένειας, είτε μέσω των αλλαγών στην ψυχική κατάσταση και συμπεριφορά των γονέων, είτε μέσω των στάσεων και πεποιθήσεων που προβάλλονται από τα Μ.Μ.Ε και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Δεν είναι εφικτό και θεμιτό να ακοπρύπτουμε από τα παιδιά την πραγματικότητα προκειμένου να τα προστατέψουμε και να τα απομονώσουμε από τις δυσκολίες και τα προβλήματα που συνεπάγεται η οικονομική κρίση. Δε γίνεται σε καμία περίπτωση να κλείσουμε τα παιδιά μέσα σε μια γυάλα για να μην έχουν επαφή με την εξωτερική πραγματικότητα. Άλλωστε ακόμη και αν το δικό τους οικογενειακό περιβάλλον παραμείνει αλώβητο από την οικονομική κρίση, τα παιδιά εισπράττουν το αρνητικό ψυχολογικό κλίμα και τον πανικό που αυτή τη στιγμή κυριαρχεί στη χώρα μας. Βλέπουν πχ. καθημερινά στο σχολείο τους συμμαθητές τους να λιποθυμούν απο τον υποσιτισμό. Τα παιδιά ως γνωστό διαθέτουν γόνιμη φαντασία και κατασκευάζουν πολλά τρομακτικά σενάρια με αποτέλεσμα στο μυαλό τους το πρόβλημα να διογκώνεται ακόμη περισσότερο.
Καθώς τα παιδιά βρίσκονται σε μια τρυφερή και αθώα ηλικία, όπου σταδιακά θα διαμορφώσουν την αντίληψή τους για τη ζωή, ως ενήλικες οφείλουμε να φροντίσουμε να τα καθησυχάσουμε και να τα κάνουμε να νιώσουν όσο πιο ασφαλή γίνεται, ώστε να θωρακίσουμε την ψυχική τους υγεία.
 
Οι γονείς θα πρέπει να μιλήσουν στο παιδί και να του εξηγήσουν τι συμβαίνει με απλές και κατανοητές λέξεις και με τρόπο που να αντιστοιχεί πάντα στη χρονολογική και νοητική του ηλικία. Απαντήστε λοιπόν ανοιχτά και ειλικρινά σε όλες τις ερωτήσεις και απορίες που θα σας εκφράσει το παιδί. Καλό θα είναι να αποφεύγουν τις υπερβολές και την καταστροφολογία γιατί έτσι το μόνο που μπορούν να πετύχουν είναι να ενισχύσουν το άγχος, το φόβο και την ανασφάλεια που νιώθουν τα παδιά.
 Όσο μικρότερα είναι τα παιδιά, τόσο πιο ευάλωτα είναι στη διαχείριση τραυματικών καταστάσεων. Καλό είναι λοιπόν να μη χρησιμοποιούν φοβικές εκφράσεις μπροστά στα παιδιά, όπως "χανόμαστε", "καταστρεφόμαστε", "βουλιάζουμε", "πιάσαμε πάτο", "θα πεθάνουμε της πείνας", "θα χάσουμε τα πάντα και θα μείνουμε στο δρόμο" κλπ.
 
Τα παιδιά νιώθουν επίσης ενοχή για κάτι που δεν τους αναλογεί. Όταν π.χ. σας βλέπουν προβληματισμένους, αγχωμένους ή στεναχωρημένους θεωρούν πως κάτι δεν έκαναν σωστά και πως αυτά ευθύνονται για την κατάστασή σας. Καλό είναι να αποφεύγετε να κάνετε αναλυτικές, φορτισμένες συναισθηματικά και λεπτομερείς συζητήσεις με το σύντροφό σας ή άλλους ενήλικες ενώπιον των παιδιών. Άλλωστε τα παιδιά δεν είναι εφικτό να κατανοήσουν οικονομικούς όρους, καθώς οι άγνωστες και μη κατανοητές λέξεις (όπως δείκτες, μετοχές, χρηματιστήριο, spreads, επιτόκια, δάνεια, κατασχέσεις κλπ.) ενδέχεται να προκαλέσουν μεγαλύτερη ανησυχία και σύγχυση.
Σίγουρα τα οικονομικά προβλήματα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στην καθημερινή ρουτίνα της οικογένειας, που μπορεί να επηρεάσουν την εκπαίδευση των παιδιών, τις δραστηριότητές τους, το διατροφικό τους πρόγραμμα και τον ύπνο τους.
 Οι γονείς ωστόσο είναι αυτοί που είναι σε θέση να καλλιεργήσουν στο παιδί ένα αίσθημα ασφάλειας ανεξάρτητα από την τροποποιημένη καθημερινότητα και τις έντονες αλλαγές που υφίσταται και βιώνει όλο το οικογενειακό σύστημα. Εξηγήστε και προετοιμάστε το παιδί για τις αλλαγές που ίσως είναι αναγκαίο να αντιμετωπίσει (π.χ. αλλαγή σχολείου, μια μετακόμιση σε μικρότερο σπίτι, η συγκατοίκηση με τη γιαγιά και τον παππού, η πώληση του αυτοκινήτου κ.ά) προσθέτοντας πάντα θετικές λέξεις και μια νότα αισιοδοξίας. Τα παιδιά έχουν ανάγκη να νιώθουν πως οι γονείς είναι η ομπρέλα που πάντα θα τα προστατεύει στην καταιγίδα και πως έχουν τον έλεγχο της κατάστασης ότι και αν συμβαίνει.
Δείξτε στο παιδί καθημερινά πόσο το αγαπάτε με μια αγκαλιά. Όταν τα παιδιά νιώθουν ανασφάλεια, φόβο και άγχος επιζητούν μεγαλύτερη προσοχή και έχουν ανάγκη τη σωματική επαφή και τη γονεϊκή στοργή ακόμη περισσότερο.
 
Για να μεταδώσετε στο παιδί θετική ενέργεια και ένα πνεύμα αισιοδοξίας παρόλες τις δύσκολες καταστάσεις που καλείστε να αντιμετωπίσετε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, θα πρέπει να καλλιεργήσετε πρωτίστως εσείς για τον εαυτό σας τον αντίστοιχο τρόπο σκέψης, για να κατορθώσετε στη συνέχεια να τον εμφυσήσετε επιτυχώς και στα παδιά. 
Βοηθήστε το παιδί να εκφράσει τα συναισθήματα που νιώθει από την κατάσταση που βιώνει. Με αφορμή τις οικονομικές δυσκολίες διδάξτε στα παιδιά να μην είναι σπάταλα, να μοιράζονται πράγματα και να βοηθούν τους άλλους στο βαθμό που μπορούν. Το αντίδοτο στην οικονομική κρίση είναι να διδάξουμε στα παιδιά την ανθρωπιά και την προσφορά βοήθειας στον πιο αδύναμο.
Τονίστε πως είναι σημαντικό να είναι κανείς ευχαριστημένος από τη ζωή και να εκτιμά όλα όσα έχει καθώς τίποτα δεν είναι δεδομένο.
Βοηθήστε τα να αναπτύξουν στρατηγικές αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων που θα είναι απαραίτητες για τη μετέπειτα πορεία τους και την υγιή ψυχική τους εξέλιξη.
 
Βρείτε εναλλακτικούς τρόπους ψυχαγωγίας με χαμηλό ή μηδενικό κόστος όπως ένας περίπατος με όλη την οικογένεια στη φύση, ζωφραφική, ποδηλασία ,επιτραπέζια παιγνίδια, μελέτη μέσω της δανειστικής βιβλιοθήκης κ.ά, που θα ενισχύσουν την επικοινωνία και θα σας φέρουν πιο κοντά με τα παιδιά.
Στα μεγαλύτερα παιδιά μπορείτε να δώσετε την ευκαιρία να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να προτείνουν τρόπους για να μειώσετε τα οικογενειακά έξοδα και έτσι θα ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή τους και θα ενδυναμώσετε τη σχέση σας.
 
Προστατέψτε τα παιδιά από την έκθεση στα Μ.Μ.Ε και την καταστροφολογία και την παραπληροφόρηση που αναπαράγεται και ανακυκλώνεται μέσα από αυτά. 
Και μην ξεχνάτε πως ένα από τα θετικά στοιχεία της οικονομικής κρίσης είναι πως μας δίνει την ευκαιρία να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες και να δώσουμε έμφαση και προτεραιότητα σε σημαντικά πράγματα όπως είναι ο ποιοτικός χρόνος που περνάτε με τα παιδιά σας και η εξασφάλιση της συνασθηματικής τους σιγουριάς και της ψυχικής τους ισορροπίας. Πιο σημαντικό από την υλική ευημερία είναι για όλους τους γονείς το να βλέπουν το παιδί τους χαρούμενο και να περνούν κοντά του ποιοτικό χρόνο. 
ΥΓΕΙΑΣ ΔΡΟΜΟΙ
ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΝΤΖΗΛΑ
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
 


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μικρές ποινές για τη μεγάλη κομπίνα του ΙΚΑ

ΕΦΑΓΑΝ ΕΚ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΒΙΛΕΣ ΜΕ ΑΣΑΝΣΕΡ 

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Χρόνια τώρα γράφουμε ότι ένας απλός έλεγχος στις περιουσίες που χρησιμοποιούν δημόσιοι λειτουργοί ,όλων των βαθμίδων,δημοσιογράφοι,δικηγόροι,γιατροί,επιχειρηματίες είναι το πρώτο βήμα.


Ύστερα γίνεται το δεύτερο βήμα,που είναι η διασταύρωση αυτών των στοιχείων με τις φορολογικές δηλώσεις.

Το τρίτο βήμα είναι οι εξηγήσεις για τις χαώδεις διαφορές που έχουν βίλες στα βουνά της Αρρικής και σε παραλίες με τις φτωχές δηλώσεις.Αλλά πραγματικές εξηγήσεις και όχι εξηγήσεις για αόρατες κληρονομιές…

Αυτό έγινε ως ένα μικρό βαθμό στη δίκη των κλεφτών του ΙΚΑ.

Το κακουργιοδικείο επέβαλε ποινές αλλά ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ παρότι μερικοί τις παρουσιάζουν σε βαριές καμπάνες.

Αποδείχθηκε ότι είχαν βίλες σε παραθαλάσσιες όχθες και είχαν βάλει (τουλάχιστον σε μια) και πισίνα με ασανσέρ ,γιατί είναι τεράστια και σε έκταση και σε ύψος.

Τα χρήματα που βούτηξαν εκατομμύρια.Το κακό που έκαναν δίνοντας πλαστά στο περιεχόμενο έγγραφα σε άλλους για να βουτήξουν και αυτοί τεράστιο.

Στην ουσία έφαγαν 7-8 χρόνια κάθειρξης αφού τα 30 χρόνια στα οποία καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό στο Εφετείο θα πέσουν,οι ποινές βάσεις είναι μικρές και με τα ευεργετήματα και την καλή διαγωγή και την εργασία που (υποτίθεται ότι) θα κάνουν θα μειώσει την πραγματική φυλάκιση σε 7-8 χρόνια και ίσως και λιγότερα.

Για να συγκρίνετε το μέγεθος θυμίζουμε οτι νομικός σύμβουλος του κράτους(Σοφός) για 300.000 ευρώ που πήρε ως μίζα για να μια γνωμοδότηση έφαγε ισόβια.
  • Γιατί αυτές οι μικρές ποινές στη (κυρίως γυναικεία) συμμορία του ΙΚΑ;
  • Ποιόν μεγαλοσχήμονα συγγενή έχει μια εξ αυτών;
  • Ποιός χρησιμοποιεί σήμερα τη βίλα με το ασανσέρ;
  • Ποιοί μας δουλεύουν με την απονομή Δικαιοσύνης;


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χίλιες φορές σκλάβος αξιών, παρά δούλος της αναξιοπρέπειας

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Χίλιες φορές να είσαι πεσμένος στα γόνατα και να έχεις διαχωρίσει την θέση σου με τους εισβολείς αποικιοκράτες. Καλύτερα σκλάβος παρά «ελεύθερος» στα μέτρα της Ελευθερίας που σου ορίζουν οι κατακτητές σου. Σκλαβωμένος και αξιοπρεπής να ξέρεις ότι από πάνω είναι οι εξουσιαστές και οι ελληνομασκοφόροι που τους φυλάνε τα πόδια για το ψίχουλο της δόξας της ματωμένης εξουσίας τους.

Αυτό εδώ δεν είναι Ελευθερία, αυτό εδώ είναι αποδοχή της δουλοπρέπειας περιμένοντας τον αφέντη της αποικίας να σου δώσει ένα ξεροκόμματο και να νιώθεις ευτυχισμένος που έχεις την τιμή να εργάζεται με το τσαπί στα κτήματα του κοτζαμπάση. Να καμαρώνεις που θα έχει το ελεύθερο ο Αφέντης Θεσμός θα σου βιάσει την κόρη και γαλαζοαίματο σπέρμα θα κυλήσει στο βρώμικο κύτταρό της. Να καμαρώνεις στο μαχαλά ότι η γυναίκα σου πλένει τα βρακιά της Βασίλισσας Αγκέλας και αυτά ανεμίζουν σαν σημαίες στο σχοινί της μπουγάδας του φτωχοκάλυβού σου.

Χίλιες φορές σκλάβος, με χαλκά βαρύ στο πόδι να σε πονάει και κάθε φορά που το βλέπεις να οργίζεσαι και να μετράς ανάποδα τα δευτερόλεπτα που θα κάνεις το ντου ενάντια στον δεσμοφύλακά σου και θα του φας το λαρύγγι.

Να κλείνεσαι στο υπόγειο και να μαθαίνεις στο παιδί σου τους όρους της πραγματικής ελευθερίας βάζοντας να αποστηθίσει τους κανόνες που ορίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Να το κοιμίζεις με ιστορίες όπως αυτές του Σπάρτακου και του Κατσαντώνη.

Να του μαθαίνεις κρυφά ιστορία ότι οι σκλάβοι σε τούτη την χώρα άλλαζαν αφεντικά αλλά διαχώρισαν την θέση τους από τα δουλικά και τους ραγιάδες. Δεν φόρεσαν ποτέ τον φουλάρι των Βαυαροκρατών για να πάρουν μερτικό πουλώντας πατρίδα. Κατουρούσαν κρυφά στα Ανάκτορα του Όθωνα και στους Κήπους της Αμαλίας όσο οι πατριδοκάπηλοι με το σπαθί της εξουσίας που τους έδωσαν οι Αφέντες Ευρωπαίοι, έβαζαν στα κελιά Κολοκοτρωναίους και δολοφονούσαν πισώπλατα Καραϊσκάκηδες.

Χίλιες φορές στην απειλή του ικριώματος ως απείθαρχος σκλάβος παρά ως πειθαρχημένος στους κανόνες της υποτελούς Ελευθερίας των αποικιοκρατών.

Χίλιες φορές να στήνεσαι στο εδώλιο ως κατηγορούμενος για προδοσία εναντίον του Όθωνα παρά να σε ταΐζει καροτάκια πουρέ η Βαυαρή μπυροκανάτα. Καλύτερα μόνο το μαστίγιο παρά το καρότο. Μόνο μαστίγιο για να μετράς τις βουρδουλιές στην πλάτη σου και να τις κάνεις όρκους υπέρ της πραγματικής ελευθερίας σου. Κάθε βουρδουλιά σε σένα χίλιες μαχαιριές την στιγμή που θα είσαι τετ α τετ πρώτα με αυτόν που σε παρέδωσε ως σκλάβο στον αποικιοκράτη και μετά με τον ίδιο τον Αφέντη.

Χίλιες φορές σκλάβος, να μην έχεις δικαίωμα διαπραγμάτευσης και να μην καταντάς ο άβουλος αποδέκτης των μέτρων που θα μεταρρυθμίσουν την αποικία πατρίδα σου. Να είσαι εκτός αυτών των δείπνων και τραπεζιών που κάνουν δουλικά με το προσωπείο της δημοκρατίας με τους αφέντες τους, οι οποίοι δεν έχουν ανάγκη μάσκας για να καλύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Να μην είσαι μέσα σε αυτούς που πολεμάνε για το «κοινό μέλλον με όραμα» του ολοκληρωτισμό της Μεγάλης Ιδέας της Ευρώπης (το ίδιο όραμα είχε και ο Χίτλερ).

Να σε έχουν δεμένο με πραγματικές αλυσίδες δηλώνοντας έτσι τον φόβο τους για σένα και όχι με ανελεύθερες «δημοκρατικές» αλυσίδες νομίζοντας ότι από εσένα εξαρτάται η Βασιλεία της Ε.Ε. και να καμαρώνεις σαν δούλος δύο αφεντάδων ότι από τα δικά σου «βαρίδια» εξαρτάται η εξουσία τους.

Χίλιες φορές σκλάβος να οραματίζεσαι τον κόσμο με μία ημέρα ελευθερίας παρά δούλος και επιλεκτικά από την εξουσία ελεύθερος να κλειδώνεις με χαλκάδες τα ίδια σου τα πόδια.

Σκλάβος της υπέρτατης αξίας χίλιες φορές, παρά δούλος για μια ώρα αναξιοπρέπειας που προσωποποιείται μέσω ψήφου σε υποτακτικούς, λιμοκοντόρους, βαυαρολάτρεις, βασιλοκαθεστωτικούς, ραγιαδόσκυλους, αριστεροπατριωτικοπροδότες.

Πηγή



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα κριτήρια για προστασία από τους πλειστηριασμούς -Τι προβλέπει το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς είναι χαμηλότερα από αυτά που σχεδιάζονταν αρχικά.

Η προστασία από τους πλειστηριασμούς έχει διάρκεια μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015 και αφορά σε κύρια κατοικία αξίας έως 300.000 ευρώ. Οι δανειολήπτες που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτή τη ρύθμιση πρέπει να πληρούν αθροιστικά τις εξής προϋποθέσεις, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Να έχουν ετήσιο καθαρό δηλωθέν εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 50.000 ευρώ.

Η συνολική αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους να είναι μικρότερη ή ίση των 500.000 ευρώ. Το ύψος των καταθέσεων και κινητών αξιών σε Ελλάδα και εξωτερικό δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ έως τις 31/12/2014. Εξαιρούνται οι περιοδικές παροχές από συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά προγράμματα.

Για οικογένειες που βαρύνονται φορολογικά με τρία ή περισσότερα παιδιά, άτομα με αναπηρία 67% και άνω και όσοι βαρύνονται φορολογικά με άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή ένας τουλάχιστον από τους οφειλέτες είναι αποδεδειγμένα άνεργος και παραμένει ως τη λήξη της ισχύος του νόμου, τα παραπάνω όρια αυξάνονται κατά 20%.

Οσοι μπουν στη ρύθμιση υποχρεούνται να καταβάλουν κάθε μήνα στις τράπεζες 10% του καθαρού μηνιαίου εισοδήματος, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 25.000 ευρώ. Σε περίπτωση που το ξεπερνά, καταβάλλουν 10% μέχρι τις 25.000 ευρώ και 20% στο υπερβάλλον εισόδημα. Από αυτό εξαιρούνται όσοι βαρύνονται φορολογικά με τρία ή περισσότερα παιδιά, άτομα με αναπηρία 67% και άνω και όσοι βαρύνονται φορολογικά με άτομα με αναπηρία 67% όταν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα είναι έως 35.000 ευρώ.

Την περίοδο απαγόρευσης πλειστηριασμού οι καταβολές αφαιρούνται από το ανεξόφλητο υπόλοιπο, ενώ δεν επιβαρύνονται με επιτόκιο υπερημερίας για αυτό το διάστημα. Για τους άνεργους οφειλέτες και αυτούς με μηδενικό εισόδημα δίνεται η δυνατότητα μηδενικών καταβολών.





iefimerida.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Για σωματεμπορία κατηγορείται ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας φούρνων

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αποκαλύπτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πως οι κοπέλες εκδίδονταν παρά τη θέληση τους, για να «ξεχρεώσουν» τη βίζα τους στην Ελλάδα, πως συντηρούνταν με κοκαΐνη για να μην αντιδρούν και πως κρατούνταν φυλακισμένες.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αποκαλύπτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πως οι κοπέλες εκδίδονταν παρά τη θέληση τους, για να «ξεχρεώσουν» τη βίζα τους στην Ελλάδα, πως συντηρούνταν με κοκαΐνη για να μην αντιδρούν και πως κρατούνταν φυλακισμένες.

Ήταν Νοέμβρης του 2008 όταν η αστυνομία, σε συνεργασία με την Ιντερπόλ συνέλαβαν 23 άτομα ως μέλη σπείρας σωματεμπορίας. Η επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «λευκός άρτος». Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι συνέστησαν εγκληματική οργάνωση που έκανε εμπόριο λευκής σάρκας και νομιμοποιούσε τα έσοδα, μέσω της αλυσίδας αρτοποιίας που διατηρούσε ο αρχηγός. Η υπόθεση θα εκδικαστεί την Τρίτη, 31 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Ψαρά και του Λευτέρη Μπιντέλα από το Έθνος, το κύκλωμα συνεργαζόταν με γραφεία ευρέσεως εργασίας σε χώρες της πρώην Σοβιετικής ένωσης. Εκεί εντοπίζονταν οι πιο καλλίγραμμες, τους υπόσχονταν ότι θα τους βρουν δουλειά στην Ελλάδα και τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και τα αεροπορικά τους εισιτήρια.

Όταν τα κορίτσια έφταναν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, τις παραλάμβανε ένας Μολδαβός στενός συνεργάτης των αφεντικών και τις εγκαθιστούσε σε διαμερίσματα του κυκλώματος. Για την «εξυπηρέτηση» αυτή, τις χρέωναν με 30.000 ευρώ. Και μετά τους έλεγαν πως θα τους ξεπλήρωναν με την εργασία τους. Να χορεύουν στα νυχτερινά κέντρα που διατηρούσε η οργάνωση στην Αττική και να κλείνουν ερωτικά ραντεβού.

Όσες αντιδρούσαν , πείθονταν με βία και απειλές. Τα έσοδα, ξεπλένονταν από τις αλυσίδες φούρνων. Έτσι κι αλλιώς είχαν συστήσει μια κυπριακή offshore για να αποφεύγουν τους ελέγχους. Από τα αναλυτικά στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι οι ημερήσιες εισπράξεις κατά μέσον όρο έφταναν τα 25.000 ευρώ.

Από τα αναλυτικά στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι οι ημερήσιες εισπράξεις κατά μέσον όρο έφταναν τα 25.000 ευρώ. Σημειώνεται εδώ ότι τα μαγαζιά αυτά, όπως και κάποια άλλα που φέρονται να κατέχουν οι κατηγορούμενοι, συνεχίζουν να λειτουργούν, χωρίς όμως να εμφανίζονται οι ίδιοι ιδιοκτήτες, που πλέον εμφανίζονται μόνο στις αλυσίδες των αρτοποιείων.

Μάλιστα, αδιαμφισβήτητος αρχηγός της οργάνωσης ήταν ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας φούρνων. Υπαρχηγός, ήταν ο αδερφός του. Ο αρχηγός εμφανιζόταν καθημερινά στα νυχτερινά κέντρα. Όπως και ένας συνταξιούχος αστυνομικός, που πληρωνόταν για να ειδοποιεί για τις ξαφνικές εφόδους.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αξιωματικών της Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, στα στριπτιζάδικα εργάζονταν περισσότερες από 50 γυναίκες. Το πρόγραμμα περιλάμβανε και live sex που προβαλλόταν σε γιγαντοοθόνη.

Οι κατηγορούμενοι εξακολουθούν να έχουν την αλυσίδα φούρνων.






Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το 2016 στον Πειραιά

Από τη Δευτέρα έως τον Οκτώβριο του 2016 θα διαρκέσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά λόγω εργασιών για το ΤΡΑΜ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Λόγω εργασιών κατασκευής τροχιόδρομου του ΤΡΑΜ θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις των οχημάτων στις κατωτέρω οδούς, περιοχής Δήμου Πειραιώς, κατά το χρονικό διάστημα από 30-3-2015 έως και 30-9-2016, καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου, ως εξής:

Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της οδού Εθνάρχου Μακαρίου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Καραολή Δημητρίου, μέγιστου μήκους 300μ., ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, με εξαίρεση τα οχήματα των Μ.Μ.Μ., στον συνδετήριο κλάδο εξόδου της οδού Εθν. Μακαρίου προς την οδό Μ. Ασίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

Κατά την ανωτέρω διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται δεξιά από την Καρ. και Δημητρίου.

Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον συνδετήριο κλάδο της οδού Εθν. Μακαρίου με την οδό Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, 2,85μ. από το αριστερό άκρο του οδοστρώματος, μέγιστου μήκους 90μ., ρεύμα κυκλοφορίας προς Μικρολίμανο.

Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα της Λ. Ποσειδώνος - Μ. Ασίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζερβού και Γρ. Λαμπράκη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

Κατά την ανωτέρω διακοπή η έξοδος της Μ. Ασίας προς την οδό Πειραιώς θα παραμείνει ανοιχτή.
Περαιτέρω και στο πλαίσιο των ανωτέρω εργασιών, θα πραγματοποιηθούν και οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας, σε σαράντα (40) χλμ/ώρα, στην περιοχή των έργων και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης αυτών.

Απαγόρευση του προσπεράσματος επί των οδών Εθν. Μακαρίου και Λ. Ποσειδώνος - Μ. Ασίας.
Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση".




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το πρώτο 3D εκτυπωμένο… αυτοκίνητο στην Κίνα (video)

Μια κινέζικη εταιρεία αποφάσισε να… πατήσει γκάζι και δημιούργησε το πρώτο 3D εκτυπωμένο αυτοκίνητο.

Η εταιρεία τεχνολογίας Sanya Si Hai 3D αποκάλυψε την πρώτη τρισδιάστατη εκτύπωση αυτοκινήτου στη χώρα: ένα χρυσό σεντάν, που ονόμασαν Shuya.


Το ηλεκτροκίνητο διθέσιο αυτοκίνητο μπορεί να πιάσει ταχύτητα 40 χιλιομέτρων την ώρα και ήδη έκανε τις πρώτες του βόλτες στους δρόμους της επαρχίας Hainan στη νότια Κίνα.


Το αυτοκίνητο εκτυπώθηκε μέσα σε πέντε μέρες, όπως αναφέρει η MailOnline, ενώ το κόστος του ανέρχεται στα 1.700 δολάρια.






πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Πόλεμος» στις Βρυξέλλες: Απίστευτες απαιτήσεις από τους δανειστές

Μαραθώνιες είναι οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες επί της λίστας μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση και η οποία δεν έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, πλήρως αποδεκτή από τους θεσμούς.

Οι διαφορές είναι μεγάλες και θα προσπαθήσουν τα κλιμάκια του Brusells Group να τις γεφυρώσουν ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά την Ελλάδα.

Τις τελευταίες εξελίξεις, και τις «διορθώσεις» που πρέπει να γίνουν θα απασχολήσει το κυβερνητικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργού η συνεδρίαση έχει ορισθεί στις 19:00 στη Βουλή.

«Θα συζητήσουμε τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, στηρίζουμε τον πρωθυπουργό και είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια της χώρας», είπε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υπουργός Υγείας που θα παραστεί στο κυβερνητικό συμβούλιο.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να καταλάβουν στην Ευρώπη και θα το καταλάβουν ότι όσο μικρή και να είναι η χώρα, όταν υπάρχει η βούληση μιας νεοεκλεγμένης κυβέρνησης που υπηρετεί τον τόπο να υπερασπιστεί αυτά που πρέπει να υπερασπιστεί θα το κάνουμε και θα δείτε ότι κερδισμένη θα βγει η χώρα». Όπως τόνισε «άμα πάνε οι Ευρωπαίοι σε ρήξη, ας αναλάβουν και την ευθύνη» διευκρινίζοντας ότι «Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα δεν υπάρχει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για το τέλος των υφεσιακών μέτρων και ότι δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις όσο και ο Γιάνης Βαρουφάκης που είπε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στον ΦΠΑ.

Απαιτήσεις και κόκκινες γραμμές

Για δύσκολη διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση κάνουν λόγο κύκλοι των Βρυξελλών, την ώρα που στην Αθήνα το Μαξίμου διαρρέει πως οι συζητήσεις διεξάγονται σε καλό κλίμα αναγνωρίζοντας την ύπαρξη διαφωνιών.

Ενδεικτικό πάντως των δυσκολιών είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες στις συζητήσεις στο Brussels Group υπήρξε απαίτηση από τους εταίρους να προχωρήσει η κυβέρνηση σε παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό με αύξηση των ορίων ηλικίας ενώ όπως δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, ζητήθηκε ακόμα και η μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 90%.

Για την κυβέρνηση οι «κόκκινες γραμμές» εστιάζονται στο ασφαλιστικό, τα εργασιακά και σε αποφυγή μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, με το θέμα ωστόσο να παραμένει αγεφύρωτο.

Η κυβέρνηση πάντως τάσσεται εναντίον νέων μειώσεων μισθών και συντάξεων ενώ όταν το θέμα τέθηκε σε κυβερνητικά στελέχη για μείωση των επικουρικών ήταν αρνητικά διακείμενα.

Το Μαξίμου δεν συζητά περαιτέρω αλλαγή των εργασιακών σχέσεων με την κυβέρνηση να έχει επεξεργαστεί τις συλλογικές συμβάσεις και αναμένεται να νομοθετήσει σχετικά.

Στο ασφαλιστικό το Μαξίμου δεν συζητά αύξηση ορίων ηλικίας, αναγνωρίζει όμως ότι χρειάζεται παρέμβαση που θα είναι όμως αποτέλεσμα ευρύτατου πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου.

Στα «αγκάθια» συγκαταλέγεται το ΦΠΑ για το οποίο τα τεχνικά κλιμάκια ήθελαν αλλαγή, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση μελετά την αντικατάστασή του από ΦΜΑΠ, από τον οποίο θα εξαιρείται η πρώτη κατοικία.

Επίσης συζητούν οι δυο πλευρές ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα με δικαιότερη κατανομή των βαρών, αλλά και το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε αλλαγή των κλιμακίων φορολόγησης με αύξηση έως και 48% για τα πολύ υψηλά εισοδήματα.

Πιθανοί είναι οι ειδικοί φόροι σε είδη όπως ποτά, καύσιμα και είδη πολυτελείας όπως τα προσωπικά μεγάλα σκάφη ή κότερα, ενώ αναμένεται επανεξέταση φοροαπαλλαγών από μηδενική βάση αλλά και κατάργηση των επιδομάτων στο Δημόσιο με κάποιες όμως εξαιρέσεις.

Με καλό μάτι βλέπει η Αθήνα το Ενιαίο Μισθολόγιο στο Δημόσιο για εξορθολογισμό πόρων και δαπανών ενώ μελετάται και η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Σταδιακό «φρένο» προωθείται στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ενώ είναι πιθανός ο φόρος σε τρόφιμα με υψηλά λιπαρά.

Πολύ σημαντικό για την αύξηση των εσόδων του κράτους θεωρείται η online απόδοση του ΦΠΑ γι” αυτό και αναμένονται κίνητρα για χρήση χρεωστικών καρτών ενώ αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις οι δυο πλευρές δεν τις αποκλείουν με την κυβέρνηση, ωστόσο, να θέλει στρατηγικό ρόλο του Δημοσίου και συμμετοχή στο νέο σχήμα, τασσόμενη όμως υπέρ των συμπράξεων με διεθνείς συνέργιες.

Κίνητρο για να ζητούν οι πολίτες αποδείξεις είναι η λοταρία ώστε να ενισχυθεί το κύμα αυτό που έχει υποχωρήσει.

Τα παζάρια

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι εκπρόσωποι των δανειστών είναι ανελαστικοί αναφορικά με τα δημοσιονομικά αποτελέσματα, δεν δέχονται υπερβάσεις δαπανών, συζητούν αλλαγές μέσα στη λογική ότι αν υπάρξουν πρόσθετες δαπάνες θα πρέπει να συνοδεύονται και από πρόσθετα έσοδα.

Τις επόμενες μέρες οι συζητήσεις με την Ελλάδα θα επικεντρωθούν σε ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και ασφαλιστικό με στόχο την περάτωση των συζητήσεων εντός της εβδομάδας αν και πολλοί βλέπουν συνέχιση και την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Τελικός στόχος είναι να περάσει η συζήτηση στο διακρατικό επίπεδο δηλαδή σε συνεδρίαση του EuroWorking Group και μετά του Eurogroup.

Με δηλώσεις του στο Βήμα της Κυριακής, ο Γ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι παρά τις πιέσεις για ανατροπές στο ΦΠΑ, δεν πρόκειται να γίνουν αυξήσεις: «H διαπραγμάτευση συνεχίζεται ώρα με την ώρα. Δεν πρόκειται να υπάρξουν υφεσιακά μέτρα, ούτε αύξηση συντελεστών ΦΠΑ. Αντιθέτων, να περιμένετε αλλαγές στον τρόπο είσπραξης του ΦΠΑ ως τον Ιούνιο και διεύρυνση της φορολογικής βάσης».

Κοινοτικές πηγές που επικαλείται το Έθνος της Κυριακής, βλέπουν «φως» στις διαπραγματεύσεις και εκτιμούν ότι είναι δυνατή η άμεση αποδέσμευση 1 δισ. ευρώ που θα μπορούσε να δοθεί στην Ελλάδα στις 8 Απριλίου ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα διασυνδεθούν με την εκπλήρωση προαπαιτούμενων δράσεων και η εκταμίευσή τους θα γίνεται τμηματικά.

Το Reuters μετέφερε δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει η Ελλάδα παράλληλο νόμισμα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Με δηλώσεις του στους Financial Times ο Δ. Μάρδας χαρακτήρισε ανεδαφικά αυτά τα σενάρια, αλλά απέφυγε να απαντήσει για τη δυνατότητα καταβολής 448 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ, στις αρχές Απριλίου: 
«Ό,τι χρειάζεται να πληρωθεί, θα πληρωθεί στην ώρα του. Αυτό σημαίνει μισθούς, συντάξεις και την επιχορήγηση στο ΙΚΑ».

Τι χρωστάμε

Μέσα στον Απρίλιο πρέπει να βγουν από τα κρατικά ταμεία 3,5 δισ ευρώ. Μόλις στις 9 του μήνα, πρέπει να πληρωθούν 448 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ και για τόκους συνολικά άλλα 200 εκατ. ευρώ. Για μισθούς και συντάξεις πρέπει να πληρωθεί 1,5 δισ ευρώ. 465 εκατ. ευρώ από αυτά πρέπει να βρεθούν και να καταβληθούν στο πρώτο 15νθήμερο του μήνα.
Ανελαστικές χαρακτηρίζονται και οι δαπάνες για ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, που φτάνουν στο 1,1 δισ ευρώ. Ο Απρίλιος είναι «φορτωμένος» και με έντοκα 2,4 δισ ευρώ. Στις 14 του μήνα πρέπει να ανανεωθούν 1,4 δισ ευρώ και στις 17 του μήνα άλλο 1 δισ ευρώ.



Πηγή
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι αλλάζει για τους 18χρονους φορολογούμενους

Νέα δεδομένα στην υποχρέωση υποβολής φορολογική δήλωσης. Με εγκύκλιό της η γγ Δημοσίων Εσόδων Καταρίνα Σαββαΐδρου, ορίζει ότι δεν προβλέπεται πλέον εξαίρεση από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης για τα ενήλικα τέκνα ακόμη και αν αυτά αναγνωρίζονται ως εξαρτώμενα μέλη φορολογούμενου από τη στιγμή που αποκτούν εισόδημα.

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι από φέτος, οι γονείς με παιδιά τα οποία έχουν σπίτι ή αυτοκίνητο στο όνομά τους, ή βγάζουν έστω και ένα ευρώ εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να καταθέσουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο ο φορολογούμενος που έχει συμπληρώσει το 18° έτος της ηλικίας του υποχρεούται να δηλώνει όλα τα εισοδήματά του, πραγματικά ή τεκμαρτά, τα φορολογούμενα με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλιμακίων ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενα.

Σημειώνεται ακόμη ότι οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σε κάθε περίπτωση.

Ποιοι άνω των 18 ετών δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν φορολογική δήλωση

Από την άλλη μεριά, δεν υποχρεούνται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης οι φορολογούμενοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν αποκτούν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.

Ακόμη, δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση οι κεκαρμένοι μοναχοί για το καθαρό ποσό της σύνταξης που καταβάλλεται σε αυτούς κατά το χρονικό διάστημα που διατηρούν την ανωτέρω ιδιότητα, εφόσον αυτό δεν υπερβαίνει το ποσό των εννέα χιλιάδων πεντακοσίων (9.500) ευρώ.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αστέρια των σαλονιών στα εδώλια … ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΕ «ΧΙΛΤΟΝ, ΕΚΑΛΗ ΚΑΙ ΜΥΚΟΝΟ» ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Θέλετε να συναντήσετε εκείνα τα πρόσωπα-γίγαντες της περασμένης δεκαετίας και αρκετά πιο πίσω και λίγο πιο κοντά;

Παλαιότερα θα έπρεπε να ξοδέψετε μια περιουσία και πάλι θα έπρεπε να κάνετε το κόλπο που έκανε ο …Τομ Κρούζ στα «Μάτια ερμητικά κλειστά» με τη μάσκα η κάτι ανάλογο και πάλι δύσκολα να μπαίνατε στα πριβέ  «κλάμπ» των βορείων προαστίων ,της Bουλιαγμένης η σε κλειστά σαλόνια κεντρικών πανάκριβων ξενοδοχείων της Αθήνας.

Στις μέρες μας δεν χρειάζεστε χρήματα,αλλά απλά να θυσιάσετε λίγο χρόνο απο τη μέρα σας και να περάσετε απο τα διάφορα Κακουργιοδικεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Πρέπει βέβαια να το ψάξετε λίγο η να επικοινωνήσετε μαζί μας να σας δώσουμε πληροφορίες για τις μέρες και τις ώρες που κάνουν την εμφάνισή τους,συγνώμη …που παίρνουν θέση στο εδώλιο, οι άλλοτε πριμαντόνες της δημόσιας ζωής,της πολιτικής,της επιχειρηματικής κλπ.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο εξαιρετικά ευφυής και καλά πληροφορημένος Θέμος επινόησε την αθλιότητα με το ΟΛΑ, στην οποία εμφανίζεται με τη γνωστή δήθεν ελαφρότητα,πολύ νωρίς. Όταν άρχισαν να σχηματίζονται οι πρώτες σοβαρές δικογραφίες για τις πριμαντόνες. Και ο ίδιος είχε τη δική του ,αλλά φυσικά ήταν μια σκευωρία, αφού πια αθώωθηκε…

Τον ισχυρισμό περί σκευωριών έχουν στα διάφορα κακουργιοδικεία και οι «επώνυμοι» και αυτό είναι μια καλή δικαιολογία να μην γράφονται περί αυτών στα μεγάλα ΜΜΕ παρά μόνο ορισμένες αναγγελίες δικών σε μικρά ελεγχόμενα κείμενα.

Αν λοιπόν περάσετε από τα Κακουργιοδικεία θα βρείτε όλες τις σούπερ παρέες της Πολιτείας,της Εκάλης και της Μυκόνου. Δίπλα τους θα βρείτε μια στρατιά καθηγητών πανεπιστημίων(πότε αλήθεια διδάσκουν;)μεγαλοδικηγόρων,οι οποίοι κατά τα άλλα θα φτιάξουν την κοινωνία με συμβουλές από τηλεοράσεων και φυσικά στενούς συγγενείς δικαστών,οι οποίοι εξασφαλίζουν με το αζημίωτο «επιρροή».
 

«η γυναίκα μου δεν θέλει να βλέπει τον τάδε γιατί μας πήρε μια αστρονομική αμοιβή για τη δίκη μας και ακόμα τραβιόμαστε. Βέβαια ,υπόσχεται ότι θα καθαρίσει αλλά …» μας έλεγε πριν καιρό κάποιος εβρισκόμενος σε δύσκολη θέση και τότε και σήμερα για σοβαρότατες κατηγορίες περί το δημόσιο χρήμα.

Αυτός που δεν θέλει να βλέπει είναι πρώην ανώτατος δικαστικός,κάτοικος βορείων προαστίων.Στενός συγγενής του είναι δίπλα στους καθηγητάδες σε ένα φοβερό σκάνδαλο που συγκλόνισε τη χώρα.

layrentiadΟ ανώτατος είχε πάντα θέσεις εμφανείς και αφανείς στο πολιτικό στερέωμα… Η δίκη του κατηγορούμενου ως νεοΚοσκωτά Λαυρεντιάδη γινόταν και χθες στο κακουργιοδικείο και εκεί ζητήθηκε να μην διαχωριστεί η δίκη του πρώην κορυφαίου εκδότη και ιδιοκτήτη ΜΜΕ στη χώρα ,του Κυριακίδη ,ο οποίος κρύβεται κάπου και δεν εμφανίστηκε στη δίκη.

Το αίτημα θα εξετασθεί και στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου που θα γίνει μετά το Πάσχα,για να μπορέσουν να περάσουν και καλά τις γιορτές.
 

Ελάχιστοι ασχολήθηκαν και με αυτή τη δίκη,όπως ελάχιστοι ασχολούνται πια με τον Ρέστη,με τους ΕΝΕΡΓΚΑ και ΔΕΗ ,με τα εξοπλιστικά και τους μετά τον Τσοχατζόπουλο μιζαδόρους,οι οποίοι μαζί με πρώην υπουργούς,επιχειρηματίες και δημοσιογράφους (ο Θωμάς π.χ.) ήταν κάθε εβδομάδα σε «κλάμπ» και στις Μυκόνους και τους κρατούσαν αγκαζέ πριμαντόνες της τότε και της σημερινής δημοσιογραφίας .Αλλά και παρουσιαστές που ανερυθρίαστα σήμερα εξακολουθούν να «διδάσκουν» από τα παράθυρά τους.

Σε διπλανή αίθουσα από εκείνη του Λαυρεντιάδη δικαζόταν χθες ο …πλουσιότερος σύμφωνα με τους πολιτικούς απατεώνες της …χθες Ελληνας.

Ένας κρατούμενος στις φυλακές και άφραγκος.Είχε το θάρρος να μιλήσει στηριζόμενος από τον συνήγορό του ποινικολόγο της Θεσσαλονίκης Χρήστο Κάτσιο και να αποκαλύψει την συμμετοχή πολιτικών ,αλλά και ανώτατων υπαλλήλων του κράτους στη ληστεία δημοσίου χρήματος.

Από τις αποκαλύψεις του άρχισαν να πέφτουν ισόβιες καθείρξεις σε πολλά στελέχη και αυτά μένουν ακόμα στα μουλωχτά… Για να τον εκδικηθούν ,πριν δυο χρόνια τον εμφάνισαν ως τον μεγαλύτερο …οφειλέτη του δημοσίου με ποσό 4 …δις ευρώ!Αυτά ήταν όλα πρόστιμα με προσαυξήσεις.Και εκείνος άφραγκος.ΤΟ στήσιμο φαίνεται από το γεγονός ότι και τότε παρά τις καταδίκες των στελεχών σε ισόβια ,το δημόσιο ΔΕΝ στράφηκε με αγωγές η πρόστιμα κατά των μεγάλων περιουσιών που απέκτησαν αυτά τα στελέχη,αλλά ούτε και κατά των χρημάτων που βρέθηκαν στη…λίστα Λαγκάρντ.

Το δικαστήριο κατάλαβε την υπόθεση και καταδίκασε τον Νίκο Κασιμάτη (περί αυτού πρόκειται) σε μικρή ποινή τονίζοντας τη συνεργασίας του με τις αρχές ,αλλά και εκφράζοντας την απορία του για τον διασκορπισμό των δικογραφιών μήπως και πετύχουν μια μεγάλη καταδίκη του για να τον φοβίσουν…

Αυτό το Ελλαδιστάν μάχεται τώρα να επανέλθουν στην εξουσία οι προηγούμενοι που ήταν κατά τον Πρετεντέρη «σοβαροί και υπεύθυνοι»…




πηγη
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

H ΑΡΓΗ, ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΗ, ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ

Η μετάβαση σε μια αχρήματη κοινωνία δεν είναι κάτι που πρόκειται να συμβεί σε μια νύχτα. Τουναντίον, πραγματοποιείται με αργούς ρυθμούς και πολύ συστηματικό τρόπο μέσα από ανεπαίσθητα αλλά ανησυχητικά αυξανόμενα βήματα. Σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν ήδη πάρει περιοριστικά μέτρα στη χρήση των μετρητών για (υποτίθεται) λόγους ασφαλείας.
 

Ως πολίτες, μας λένε ότι αυτό γίνεται για να αποτραπεί η εγκληματικότητα, η τρομοκρατία, το εμπόριο ναρκωτικών, το ξέπλυμα χρήματος και η φοροδιαφυγή. Η αλήθεια όμως που διαφεύγει του εστιακού φακού του κοινού είναι πως οι εναλλακτικοί τρόποι πληρωμών είναι πολύ ευκολότερο να στοχοποιηθούν από τις κυβερνήσεις, εξ ου και η επιθυμία τους να προτιμάμε αυτές παρά τα μετρητά.

Μεταβαίνουμε ταχέως στο σημείο όπου η χρήση των μετρητών θεωρείται “ύποπτη δραστηριότητα” στην κυριολεξία. Σχεδόν σε όλο τον κόσμο, αν πληρώσεις το λογαριασμό σε ξενοδοχείο με μετρητά ή αν πληρώσεις σε κατάστημα λογαριασμό αρκετών εκατοντάδων ευρώ με μετρητά, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσεις γέλια ή να θεωρηθείς γραφικός ή απομεινάρι προϊστορικής εποχής!

Το απτό γεγονός όμως είναι ότι, όλοι αρχίζουμε να εκπαιδευόμαστε στην ιδέα ότι η χρήση μεγάλων ποσών μετρητών είναι όντως ασυνήθιστη. Λογικό είναι ότι το επόμενο βήμα θα είναι η νόμιμη και επίσημη απαγόρευση μεγάλων ποσών μετρητών στις δοσοληψίες, όπως πράττει ήδη η Γαλλία και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Από το Σεπτέμβριο του 2015 λοιπόν, στη Γαλλία θα απαγορεύεται να προβαίνει κάποιος σε δοσοληψίες με μετρητά για ποσά άνω των 1.000 ευρώ!

Σύμφωνα με έγκυρους χρηματοοικονομικούς αναλυτές, ειδικούς και άρθρα σε ανάλογα sites, στους Γάλλους πολίτες θα απαγορεύεται να πληρώνουν με μετρητά άνω των 1.000 ευρώ, από το σημερινό όριο των 3.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Λόγω όμως της ιδιαίτατης κατάστασης της Γαλλικής οικονομίας, το όριο πληρωμών για ξένους τουρίστες θα παραμείνει υψηλό, δηλαδή στα 10.000 ευρώ (από τα 15.000 ευρώ που ισχύουν σήμερα).

Συναφώς, ο Γάλλος πολίτης θα συναντήσει νόμιμη απαγόρευση αν προσπαθήσει να μετατρέψει τα ευρώ του σε άλλο νόμισμα, χωρίς ταυτότητα, για ποσά άνω των 1.000 ευρώ, από τα… 8.000 ευρώ που ισχύει σήμερα!

Επιπλέον, κάθε κατάθεση ή ανάληψη ποσών άνω των 10.000 ευρώ σε ένα ημερολογιακό μήνα θα αναφέρεται στη Γαλλική Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος.

Οι Γαλλικές αρχές θα πρέπει επίσης να ενημερώνονται για κάθε μεταφορά χρημάτων-κεφαλαίων μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των επιταγών, πληρωμών με Prepaid κάρτες, ή αγορές-πωλήσεις χρυσού.

Η Ισπανία ακολουθεί φυσικά κατά πόδας και έχει ήδη απαγορέψει δοσοληψίες με μετρητά πάνω από 2.500 ευρώ, ενώ η Ιταλία απαγόρεψε δοσοληψίες με μετρητά άνω των 1.000 ευρώ.

Η Ελλάδα έχει επιβάλλει — αρχικά από το 2011 — την απαγόρευση κάθε πληρωμής με μετρητά άνω των 1.500 ευρώ και από το 2013 μείωσε το όριο αυτό στα 500 ευρώ. Οι Έλληνες πολίτες υποχρεώνονται να πληρώνουν το φόρο εισοδήματος, τα χρέη τους, ή άλλες μεγάλες αγορές με ποσά άνω των 500 ευρώ, υποχρεωτικά με επιταγή ή κάθε είδους κάρτα.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν επιβάλλει, ακόμα, τέτοιες παράλογες απαγορεύσεις, πλην όμως έχουν επιβάλλει δια νόμου άλλου είδους αυστηρές απαιτήσεις. Για παράδειγμα, αν κάποιος προβαίνει σε τακτικές τραπεζικές καταθέσεις μεγάλων ποσών, είναι πολύ πιθανό να θεωρηθεί ύποπτος και να αναφερθεί για ύποπτες δραστηριότητες. Το 2013, υποβλήθηκαν από τις τράπεζες στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση περίπου 1,5 εκατομμύρια αναφορές ύποπτων οικονομικών δραστηριοτήτων.

Για να κατανοηθεί περισσότερο το μέγεθος του παρόντος θέματος, παρατίθενται οι ενδείκτες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, βάση των οποίων οι τράπεζες, οι θυγατρικές τους και άλλες οικονομικές 
υπηρεσίες υποχρεώνονται από ομοσπονδιακές οδηγίες (των ΗΠΑ) να υποβάλλουν αναφορές:

1. Εγκληματικές οικονομικές παραβάσεις οποιουδήποτε ποσού

2. Εγκληματικές παραβάσεις συνολικού ποσού 5.000 δολαρίων και άνω, όταν έχει αναγνωρισθεί ο ένοχος.

3. Εγκληματικές παραβάσεις συνολικού ποσού 25.000 δολαρίων και άνω, ασχέτως ύπαρξης ενόχου ή όχι.

4. Δοσοληψίες μέσω τράπεζας (ή συνεργαζόμενης υπηρεσίας) για ποσά 5.000 δολαρίων και άνω, όταν η τράπεζα υποπτεύεται τον πελάτη. Θα αρχίσει να υποπτεύεται δε τον πελάτη:

-Όταν πιθανότατα ενέχει ξέπλυμα χρήματος ή άλλη παράνομη δραστηριότητα (π.χ. χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων).

-Υπάρχει υποψία φοροδιαφυγής.

-Δεν υπάρχει επιχειρηματικός ή άλλος νομιμοφανής σκοπός ή δεν φαίνεται λογική δοσοληψία σε σχέση με το όλο προφίλ του πελάτη και η τράπεζα αδυνατεί να εξηγήσει λογικά τη δοσοληψία μετά την εξέταση όλων των δεδομένων.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αδυνατούν να το συνειδητοποιήσουν αλλά υπάρχουν περιορισμοί στις τράπεζες, οι οποίες είναι υποχρεωμένες από κάποιο σημείο και μετά να συντάσσουν αναφορές ύποπτων δραστηριοτήτων όταν εκδηλώνονται τα “σημάδια”. Αν δεν υποβάλλουν αυτές τις αναφορές (και μάλιστα πολλές σε αριθμό!) αντιμετωπίζουν πρόστιμα (και άλλα χειρότερα). Τώρα έρχεται η κυβέρνηση Obama και λέει ότι ίσως αυτό, δηλαδή να υποβάλλουν μόνο αναφορές, δεν είναι αρκετό!

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι τράπεζες ωθούνται να επικοινωνούν απευθείας με τις Υπηρεσίες Οικονομικού Εγκλήματος αν διαπιστώσουν κάτι ύποπτο…

Υψηλός αξιωματούχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τόνισε πως, οι τράπεζες θα πρέπει να πάνε ένα βήμα παραπέρα απ’ τις απλές αναφορές αν διαπιστώσουν ύποπτη δραστηριότητα.

“Η πλειοψηφία των οικονομικών οργανισμών υποβάλλει αναφορές ύποπτων δραστηριοτήτων όταν βλέπουν ότι ένας λογαριασμός σχετίζεται με ομιχλώδεις κινήσεις”, είπε ο βοηθός εισαγγελέα Leslie Caldwell σε συγκέντρωση τραπεζικών στελεχών, “ωστόσο, αναλόγως την υπόθεση, ωθούμε τους οικονομικούς αυτούς οργανισμούς να το ξανασκεφθούν για το αν πρέπει να λάβουν περισσότερα μέτρα: δηλαδή, να ειδοποιήσουν απευθείας τις υπηρεσίες οικονομικού εγκλήματος”.

Οι δηλώσεις αυτές προαναγγέλλουν εμμέσως πλην σαφώς ότι οι τράπεζες αναμένεται να χρησιμοποιήσουν κάτι περισσότερο από απλές αναφορές (διαδικασία χρονοβόρα και κοστοβόρα επί του παρόντος).

Η εξέλιξη αυτή από μόνη της θα’ πρεπε να φέρει ρίγη ανησυχίας σε όλους.
Αμερικανός δημοσιογράφος, κατέθεσε ένα μελλοντικό σενάριο όπου ένας αμέριμνος Αμερικανός πολίτης πηγαίνει στην τράπεζα να κάνει ανάληψη μεγάλου ποσού δικών του χρημάτων, σε μετρητά…

Μετρητά στο χέρι ή άμεσα διαθέσιμα κάπου είναι λογικό στις μέρες μας, ειδικά όταν βομβαρδιζόμαστε από ειδήσεις “χειραγώγησης” των χρημάτων κατά το δοκούν από τις τράπεζες και ειδικά όταν τις πληρώνουμε για το προνόμιο να παίζουν με τα χρήματά μας.

Πηγαίνει λοιπόν στο γκισέ ο πελάτης και λέει στην υπάλληλο ότι επιθυμεί ανάληψη 5.000 δολαρίων από το λογαριασμό του.

Αυτή (η υπάλληλος) προς στιγμήν αντιδρά νευρικά και ρωτά το λόγο της ανάληψης.
Ο πελάτης ευγενικά της λέει ότι αυτό δεν ενδιαφέρει την τράπεζα καθώς πρόκειται για δικά του λεφτά.

Η υπάλληλος φεύγει για λίγα λεπτά, αφήνοντας τον πελάτη σε αναμονή…
Επιστρέφοντας, λέει στον πελάτη ότι θα του δώσουν τα χρήματά του σε λίγες μέρες καθώς δεν έχουν τόσα μετρητά προς το παρόν.

Ελαφρά ενοχλημένος, ο πελάτης φεύγει και πάει σπίτι του. Όταν φτάνει εκεί όμως τον περιμένει μια έκπληξη: δύο αστυνομικοί θέλουν να του πουν δυο λογάκια για το λόγο της ανάληψης που επιχειρήθηκε νωρίτερα στην τράπεζα!

Πιθανότατα να νομίζουν όλοι ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί σε μεγάλη κλίμακα ή στους ίδιους (ψυχολογία των μαζών όπου στους άλλους συμβαίνουν αυτά και όχι σε μένα). Το παρακάτω όμως πράγματι συνέβη σε μία χήρα στην Αϊόβα των ΗΠΑ.

Ο τραπεζικός λογαριασμός της χήρας αυτής κατασχέθηκε από την αντίστοιχη ΔΟΥ και αντιμετωπίζει κατηγορίες οικονομικού εγκλήματος επειδή κατέθεσε τα νόμιμα χρήματα της κληρονομιάς της σε δόσεις και όχι όλα μαζί.

Η κα Janet Malone, ετών 68, είχε στο λογαριασμό ένα ποσό της τάξης των 18.000 δολαρίων – νόμιμη κληρονομιά του πρόσφατα θανόντος συζύγου της — το οποίο κατασχέθηκε. Σύμφωνα με το επίσημο κατηγορητήριο, το ότι κατέθεσε τα χρήματά της σε αρκετές δόσεις και όχι όλο το ποσό μαζί, αποτελεί ύποπτη συναλλαγή.

Η κα Malone κατέθεσε τα χρήματά της τμηματικά σε ποσά μεταξύ 5.800 και 9.000 δολαρίων. Προφανώς, οι ιδιωτικές οικονομικές συναλλαγές της κας Malone πυροδότησαν τον κόκκινο συναγερμό της τράπεζας και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Να τονισθεί ότι, δεν διέπραξε κανένα έγκλημα παρά το ότι κατέθεσε τα χρήματά της σε δόσεις και όχι όλα μαζί.

Αν λοιπόν οι οικονομικές και κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ήταν τόσο αδιάλλακτες και ανηλεείς σε μια ηλικιωμένη χήρα, πόσο οίκτο θα δείξουν σε νέους ή ενεργούς πολίτες σε παρόμοιες περιστάσεις;

Γιατί το κάνουν αυτό;

Θέλουν να αποθαρρύνουν τους πολίτες από τη χρήση μετρητών.
 

Όλες οι κυβερνήσεις το δείχνουν ανοιχτά πλέον και δεν ντρέπονται: δεν τους αρέσουν τα μετρητά. Προκειμένου λοιπόν να πετύχουν το σκοπό τους, τι καλύτερο από το να αρχίσουν να τρομοκρατούν τους πολίτες ώστε να φοβούνται τα μετρητά.

Κάθε χρόνος που περνάει φέρνει παγκοσμίως όλο και περισσότερους περιορισμούς στη χρήση μετρητών και ο ρόλος τους στην καθημερινή ζωή μας θα ελαχιστοποιείται συνεχώς. Στο τέλος, η μετάβαση σε μια εντελώς αχρήματη (από μετρητά) κοινωνία θα φαντάζει φυσικό γεγονός.

Το απτό, ζεστό, κολλαριστό και φρέσκο χρήμα — τα χαρτονομίσματα και τα νομίσματα — δολοφονείται καθημερινά βήμα-βήμα, αργά και σταθερά, σε σημείο που να μην το καταλαβαίνει κανείς ούτε και να κάνει ένσταση…

Η κατάργηση των μετρητών είναι μέγιστη ανάγκη για τις κυβερνήσεις και ο ασφαλέστερος τρόπος συγκάλυψης της μεγαλύτερης απάτης όλων των εποχών. Μιας απάτης που σχετίζεται με το χρήμα.

Η κατάργηση των μετρητών θα συγκαλύψει την απάτη (εικονικά χρέη κρατών και ατόμων) ώστε αυτή να συνεχιστεί με άλλο τρόπο: να αλλάξει κάγκελα το κλουβί για να αλλάξει και η ψυχολογία του κρατούμενου!

ΟΛΕΣ οι εξελίξεις αναφορικά με το χρέος της Ελλάδας από το 2010 και μετά, ακόμη και της τρέχουσας περιόδου (εκλογές Φεβρουαρίου 2015 και εντεύθεν), στόχο έχουν την εγκαθίδρυση της αχρήματης κοινωνίας ΚΑΙ στην Ελλάδα γιατί αν αποκαλυφθεί η απάτη που αναφέρθηκε προηγουμένως ο λαός θα ξεσηκωθεί.

Για να αποφευχθεί το τελευταίο, θα πρέπει να μεταβούμε πάση θυσία στην αχρήματη κοινωνία και να πεισθεί ο λαός για την αναγκαιότητά της για να γλυτώσουν πάλι οι “υπεύθυνοι”, αυτοί που χειρίζονται τις τύχες των λαών και δημιούργησαν τα χρέη.

Όσο για το ποια είναι η απάτη;

Αυτό έγκειται στην προσωπική αναζήτηση του καθενός να τη βρει!

Υπάρχει εκεί έξω, εδώ, εκεί, αλλού, στο διαδίκτυο, στη ζωή μας, στις άλλες χώρες, στην ΕΕ, στο ΔΝΤ, αλλά ο “νήδυμος” καλά κρατεί.


Γ. Αθανασίου
georgeatha@rocketmail.com

pentapostagma.gr




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκάνε «βόμβες» στο «παραδικαστικό Νο2»

Του Πέτρου Κουσουλού

Ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωσή της βρίσκεται μια από τις πλέον πολυσυζητημένες υποθέσεις των τελευταίων ετών που εδώ και χρόνια βρίσκεται στην ανακριτική διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικός εφέτης ανακριτής, κ. Νικήτας Χριστόπουλος, ο οποίος έχει σηκώσει το βάρος της δικαστικής διερεύνησης του φακέλου και της απόδοσης κατηγοριών στα μέλη του αποκαλούμενου «Προδικαστικού Νο 2» είναι έτοιμος να αποστείλει κλήσεις σε απολογία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ανάμεσα στα πρόσωπα τα οποία θα κληθούν να παρασταθούν ως κατηγορούμενοι στο γραφείο του δικαστικού λειτουργού είναι πρώην λειτουργοί της Δικαιοσύνης, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, κληρικοί, πρόσωπα τα οποία έχουν απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν αλλά και επιχειρηματίες.

Την ίδια στιγμή για απόπειρά «εξόντωσης» του κάνει λόγο ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, δικηγόρος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος ο οποίος κατέγραψε εκ των έσω την δράση της οργάνωσης. Ο κ. Παρασκευόπουλος από τον Οκτώβριο του 2009 και καθ” όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας βρισκόταν σε στενή συνεργασία με τις Αρχές Ασφαλείας, για να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία για τη μεγαλύτερη, ίσως, δικογραφία οργανωμένου εγκλήματος, αποτελούμενη από 25.000 σελίδες και άλλες τόσες με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατεγράφησαν από τον κοριό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

Ο δικηγόρος έχει καταγγέλλει ακόμη και πρώην πολιτικά πρόσωπα ως βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, και είχε ενταχθεί, ο ίδιος και η οικογένεια του, στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Σήμερα είναι κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας για την υπόθεση της «Αιξωνής». Αξίζει να σημειωθεί, ότι δικαστικοί κύκλοι είχαν ξαφνιαστεί στο άκουσμα της απόφασης και την καταδίκη του σε πέντε φορές ισόβια. Το πλέον οξύμωρο είναι όμως ότι με διάφορες… προφάσεις, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, η αίτηση αντικατάστασης της κράτησής του δεν έχει συζητηθεί. Κάνει λόγο για «ομηρία» και για πράξεις «αντεκδίκησης» εξαιτίας του ότι άνοιξε το στόμα του και περιέγραψε τη δράση του κυκλώματος.

Οι κατηγορίες

Η προκαταρκτική εξέταση του σκανδάλου που αποκαλείται και ως «παραδικαστικό Νο 2» αποκαλύφθηκε χάρη στην αρωγή του δικηγόρου αλλά και τις τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων προσώπων που έκανε η ΕΥ, μετά την έκδοση δικαστικών βουλευμάτων. Ξεκίνησε το 2012. Την έρευνα διενήργησε ο νυν προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κ. Ισίδωρος Ντογιάκος ο οποίος κατέληξε σε έκδοση πορίσματος ζητώντας την άσκηση ποινικών διώξεων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δωροδοκία, απάτη, παράβαση καθήκοντος κ.λ.π.

Πρέπει να σημειωθεί οτι  η δικογραφία διαχωρίστηκε για τα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα τα οποία αποδίδονται στους εμπλεκόμενους (με το βούλευμα 1132/14) μπροστά στον κίνδυνο της παραγραφής. Η δίκη έχει αναβληθεί για τις 3 Απριλίου. Γι′ αυτό το σκέλος έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου 23 άτομα τα οποία εμπλέκονται και στο κυρίως σκέλος της μεγάλης υπόθεσης του νέου παραδικαστικού κυκλώματος, παρακλάδι της οποίας θεωρείται και η «μαφία των ακινήτων».

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι δικηγόροι, εφοριακοί, επιχειρηματίες και τραπεζικοί υπάλληλοι, ενώ τα αδικήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι κατά περίσταση είναι δωροδοκίες, δωροληψίες, παραβάσεις καθήκοντος, πλαστογραφίες, διατάραξη συνεδριάσεων κ.ά.

Η… τύχη του μάρτυρα

Όπως αναφέρθηκε ο βασικός μάρτυρας του αποκαλούμενου «Παραδικαστικού Νο 2» βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας καταδικασμένος για μια άλλη υπόθεση. Εκείνη της Αιξωνής. 
Καταδικάστηκε σε ποινή πεντάκις ισοβίων την στιγμή που οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι της υπόθεσης καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης με αναστολή. Το κύκλωμα της Αιξωνής είχε βασικό στόχο να βρίσκει ανυποψίαστους αγοραστές με σκοπό να πουλήσει τα οικόπεδα. Μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν ανθρώπους που δέχονταν να υπογράψουν προσύμφωνα με τα οποία εμφανίζοντας ως αγοραστές των οικοπέδων. Αυτά τα προσύμφωνα τα χρησιμοποιούσαν ως τίτλους ιδιοκτησίας και στην συνέχεια οι «ιδιοκτήτες» έδιναν εντολή σε άλλους να τα πουλήσουν. 
Προσκομίζοντας τα παλιά προσύμφωνα έπαιρναν ταυτόχρονα και όλες τις απαραίτητες βεβαιώσεις απο το Δημαρχείο για την αγοραπωλησία και έτσι εξασφάλιζαν τίτλους ιδιοκτησίας που τις έδειχναν κατ” επέκταση σε αγοραστές οι οποίοι νόμιζαν ότι θα αποκτήσουν οικόπεδο φιλέτο σε πολύ χαμηλή τιμή.

Η τελευταία αίτηση προσωρινής αποφυλάκισης του Παρασκευόπουλου, που συζητήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Αναστολών στις 3 Δεκεμβρίου, απορρίφθηκε με πλειοψηφία 3-2.

Εκείνο ωστόσο που προκαλεί εντύπωση, είναι το γεγονός ότι, ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος είχε αιτηθεί την αποφυλάκισή του ακόμη τέσσερις φορές. Οι αιτήσεις του δεν είχαν φτάσει ποτέ στο ακροατήριο του αρμοδίου δικαστηρίου αναστολών, εξαιτίας του γεγονότος ότι η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για τα οικόπεδα της Αιξωνής, δεν είχε καθαρογραφεί, πράγμα το οποίο τελικά συνέβη, δυόμιση χρόνια μετά.

Εντύπωση προκαλεί επίσης, το γεγονός ότι μια ακόμα αίτηση του (τον περασμένο Νοέμβρη) δεν συζητήθηκε, καθώς ο ίδιος δεν ενημερώθηκε ποτέ για την ορισμένη δικάσιμο. Σύμφωνα με την επίσημη δικαιολογία, η κλίση προς τον Δημήτρη Παρασκευόπουλο, πήγε από λάθος σε άλλη φυλακή και συγκεκριμένα σ» εκείνη του Μαλανδρίνου.

Τον περασμένο Ιούλιο, κι ενώ είχε καθοριστεί ημερομηνία εμφάνισης του βασικού μάρτυρα στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ώστε να συζητηθεί η αίτηση αναστολής της ποινής του και έως οτου εκδικαστεί στο Εφετείο, η απάντηση που είχε πάρει ήταν πως δεν μπορεί να συζητηθεί το αίτημα του, καθώς η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση δεν είχε ακόμα καθαρογραφεί. Νομικοί κύκλοι πάντως χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα «περίεργη» αυτή την κωλυσιεργία.

Τον Σεπτέμβρη είχε οριστεί νέα ημερομηνία αυτοπρόσωπης παρουσίας του στο πενταμελές Εφετείο το οποίο θα συζητούσε το αίτημα της αναστολής. Οι δικαστές ωστόσο περίμεναν μάταια τον δικηγόρο, αφού ο γραμματέας του συμβουλίου μπερδεύτηκε και αντί να στείλει τη διαταγή της μεταγωγής στις φυλακές της Λάρισας όπου και κρατείται, την έστειλε στις φυλακές Μαλανδρίνου.




*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δρίτσας: Διευκρινίσεις για τον ΟΛΠ θα δοθούν με την επιστροφή Δραγασάκη

«Η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής. Ό,τι δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα, θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα» δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη που φέρεται να έχει κάνει στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων», ο κ. Δρίτσας τόνισε:

«Τα δημοσιεύματα αυτά δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν μεταβολή της θέσης της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα του λιμανιού του ΟΛΠ».




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ερχεται ο νέος «ΕΝΦΙΑ» - Διπλή ανατροπή στον φόρο ακινήτων

Tης Mαρίας Bουργάνα

Mια ιδιαίτερα δύσκολη εξίσωση αποτελεί η φορολόγηση των ακινήτων, με το οικονομικό επιτελείο υπό το βάρος των σκληρών ταμειακών και δημοσιονομικών συνθηκών να αναζητά λύσεις που δεν .. θα οδηγήσουν σε σημαντικές απώλειες εσόδων και ταυτόχρονα θα περιορίσουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις που προκαλεί ο ENΦIA στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Tο τοπίο στη φορολογία των ακινήτων παραμένει θολό και δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Oικονομικών Nάντια Bαλαβάνη, μέχρι το τέλος Mαΐου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε όλη τη χώρα.

Oι νέες αντικειμενικές τιμές θα αποτελέσουν «πιλότο» για τη διαμόρφωση του νέου Φόρου Mεγάλης Aκίνητης Περιουσίας, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ENΦIA και θα καθορίσουν το ύψος του αφορολογήτου ορίου πάνω από το οποίο θα επιβληθεί ο νέος φόρος.

H αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θα γίνει ανά περιοχή και ανά ζώνη και όχι οριζόντια. Για την αναπροσαρμογή των τιμών θα ληφθούν υπόψη τα στοιχεία που διαθέτει η Διεύθυνση Φορολογίας Kεφαλαίου του υπουργείου Oικονομικών και η Tράπεζα της Eλλάδος για τις εμπορικές τιμές των ακινήτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της TτE, οι αντικειμενικές τιμές είναι σήμερα περίπου 15%-20% υψηλότερες κατά μέσο όρο σε σχέση με τις πραγματικές. Xαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι πολύ ακριβές περιοχές του Λεκανοπεδίου, ενώ σε πολύ υποβαθμισμένες περιοχές οι εμπορικές αξίες σήμερα είναι εξαιρετικά χαμηλές και βρίσκονται στο μισό ή ακόμα και στο 1/4 της αντικειμενικής τιμής.

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα υπάρξει μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων καθώς σήμερα υπερβαίνουν τις τιμές που επικρατούν στην αγορά. Mείωση των αντικειμενικών τιμών σημαίνει:

Mείωση των εσόδων από τον νέο φόρο ακινήτων καθώς βάση για τον υπολογισμό του φόρου θα αποτελέσουν οι χαμηλότερες αντικειμενικές αξίες.

Mείωση των εσόδων από όλους τους φόρους μεταβίβασης (αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, δωρεές, κληρονομιές).

Mείωση των τεκμηρίων διαβίωσης για τις κατοικίες και μείωση των τεκμαρτών εισοδημάτων που προκύπτουν από τη δωρεάν παραχώρηση και την ιδιοχρησιμοποίηση ακινήτων τα οποία υπολογίζονται στο 3% των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Tα σενάρια για τον νέο φόρο
Πολλά είναι τα σενάρια για τον νέο φόρο που κυκλοφορούν στο υπουργείο Oικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπουν:

Aλλαγή του ονόματος του φόρου από ENΦIA σε Φόρο Aκίνητης Περιουσίας.
Θέσπιση αφορολογήτου ορίου. Eξετάζονται διάφορες προτάσεις, όπως:

Tο αφορολόγητο όριο να αφορά μόνο μία κατοικία, τη λεγόμενη «πρώτη». Aν η αξία της κατοικίας αυτής είναι μικρότερη από το αφορολόγητο όριο, θα απαλλάσσεται πλήρως μόνο η κατοικία αυτή, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα που ανήκουν στην περιουσία του φορολογούμενου, δηλαδή τα λοιπά κτίσματα, τα οικόπεδα εντός σχεδίου, τα αγροτεμάχια και οι λοιπές εδαφικές εκτάσεις εκτός σχεδίου, θα υπόκεινται κανονικά σε φόρο. Aν η αξία της πρώτης κατοικίας είναι μεγαλύτερη του αφορολογήτου ορίου, τότε θα φορολογείται και η κατοικία αυτή, αλλά μόνο για το τμήμα της αξίας της το οποίο υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο, ενώ τυχόν υπόλοιπα ακίνητα του φορολογούμενου θα υπόκεινται κι αυτά κανονικά σε φόρο.

Aπαλλαγή από τον φόρο ενός συγκεκριμένου αριθμού τετραγωνικών της κύριας κατοικίας κάθε νοικοκυριού. Mάλιστα, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο η απαλλαγή να δοθεί μόνο σε περιοχές που έχουν τιμή ζώνης έως ένα συγκεκριμένο όριο, όπως για παράδειγμα τα 1.400 ευρώ ανά τετραγωνικό.
O νέος φόρος θα υπολογίζεται με προοδευτική κλίμακα και ο ανώτερος συντελεστής ενδεχομένως θα φθάνει στο 2%.

Aπαλλαγή των αγροτεμαχίων που καλλιεργούνται.
Eπανεξέταση των απαλλαγών που ισχύουν σήμερα για τον ENΦIA.
Tα σενάρια για τις αλλαγές
Aναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων μέχρι το τέλος Mαΐου.
Aλλαγή του ονόματος του φόρου από ENΦIA σε Φόρο Aκίνητης Περιουσίας.

Θέσπιση αφορολογήτου ορίου. Tο αφορολόγητο όριο εξετάζεται να αφορά μόνο την πρώτη κατοικία ή συγκεκριμένο αριθμό τετραγωνικών της κύριας κατοικίας κάθε νοικοκυριού. Aνοικτό το ενδεχόμενο η απαλλαγή να δοθεί μόνο σε περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης.

O νέος φόρος θα υπολογίζεται με προοδευτική κλίμακα και ο ανώτερος συντελεστής ενδεχομένως θα φθάνει στο 2%.

Aπαλλαγή των αγροτεμαχίων που καλλιεργούνται.
Eπανεξέταση των απαλλαγών που ισχύουν σήμερα για τον ENΦIA.

Με ευνοϊκή ρύθμιση νόμιμα με φόρο 20% τα «κρυφά» εισοδήματα
«Δηλώστε, πληρώστε και σώστε». Tο μήνυμα αυτό σχεδιάζει να στείλει η κυβέρνηση στους φορολογουμένους που θα εμφανιστούν αυτοβούλως στην εφορία για να αποκαλύψουν αδήλωτα εισοδήματα, καταθέσεις σε Eλλάδα και εξωτερικό, μετοχές και ομόλογα που αποκτήθηκαν από μη νόμιμα κεφάλαια.

Όσοι το πράξουν μέσα σε μια προθεσμία που θα τους δοθεί, θα κληθούν να πληρώσουν φόρο 15% - 20% επί των αδήλωτων εισοδημάτων και θα εξασφαλίσουν «φορο-αμνηστία», δηλαδή θα γλιτώσουν από ποινικές διώξεις, υπέρογκα πρόστιμα και ποινές φυλάκισης.

Tο υπουργείο Oικονομικών επεξεργάζεται ένα σχέδιο για τη νομιμοποίηση αδήλωτων εισοδημάτων και «μαύρων» καταθέσεων στην Eλλάδα και το εξωτερικό.

Όπως έχει δηλώσει η αναπληρώτρια υπουργός Oικονομικών Nάντια Bαλαβάνη εξετάζεται η τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας και εθελοντικά όσοι θέλουν θα μπορούν να δηλώσουν στην εφορία ποσά που δεν έχουν φορολογηθεί. Σύμφωνα με την υπουργό θα θεσπιστεί ένας ενιαίος συντελεστής -ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί- για τη φορολόγηση των εισοδημάτων αυτών, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι θα αρθούν οι ποινικές διώξεις για όσους προχωρήσουν στη νομιμοποίησή τους.

H δυνατότητα αυτή θα δοθεί τόσο για όσους έχουν αποκρύψει εισοδήματα τα οποία διατηρούν στην Eλλάδα αλλά και για αυτούς που έχουν βγάλει «μαύρες» καταθέσεις στο εξωτερικό. Mάλιστα, σύμφωνα με τη ρύθμιση, θα δίνεται η δυνατότητα τα κεφάλαια να παραμείνουν στο εξωτερικό αφού καταβληθεί ο φόρος.

Σε κάθε περίπτωση όσοι έχουν «μαύρο χρήμα» στο εξωτερικό θα πρέπει να εμφανίζουν κατά τη δήλωση των εισοδημάτων αυτών και τα σχετικά τραπεζικά έγγραφα που θα αποδεικνύουν την ύπαρξη των χρημάτων.

Όσοι δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα οικειοθελούς αποκάλυψης κρυφών καταθέσεων στο εξωτερικό, θα έρθουν αντιμέτωποι με έλεγχο και ποινικές διώξεις. Tο ίδιο και όσοι δεν αποκαλύψουν τα αδήλωτα εισοδήματα εσωτερικού.

O υπουργός Eπικρατείας Παναγιώτης Nικολούδης έχει δηλώσει πως στα χέρια του έχει περισσότερες από 3.500 υποθέσεις φοροδιαφυγής με οφειλόμενους φόρους 7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων εκτιμά πως μπορεί να εισπραχθούν έως το καλοκαίρι 2,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, ο κλοιός από όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Oικονομικών έχει αρχίσει να σφίγγει μετά την ηλεκτρονική ενοποίηση των στοιχείων που υπάρχουν σε όλες τις λίστες (Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου, Λονδίνου, Λιχτενστάιν, 65 CD).

Tα τελευταία πέντε χρόνια, αθροιστικά 140 δισ. ευρώ καταθέσεων έκαναν «φτερά» από τις ελληνικές τράπεζες, στερώντας από το εγχώριο πιστωτικό σύστημα πολύτιμη ρευστότητα. Aν στα δεδομένα αυτά προστεθούν οι εκτιμήσεις του κ. Nικολούδη για κρυμμένο θησαυρό 120 δισ. ευρώ σε επενδυτικούς λογαριασμούς του εξωτερικού, στους οποίους οι ελληνικές αρχές δεν έχουν άμεση πρόσβαση, είναι σαφές ότι το πεδίο εφαρμογής των σχεδιαζόμενων κινήτρων για την αποκάλυψη κρυφών εισοδημάτων είναι εξαιρετικά μεγάλο.


Yπενθυμίζεται ότι η αμνήστευση κεφαλαίων δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοσθεί στην Eλλάδα. Tο 2004 ο τότε υπουργός Oικονομικών Γ. Aλογοσκούφης έφερε στη Bουλή σχέδιο το οποίο έγινε νόμος του κράτους και προέβλεπε τον επαναπατρισμό κεφαλαίων (N. 3259/2004). O συντελεστής φορολόγησης των επαναπατρισθέντων κεφαλαίων είχε ορισθεί σε 3% υπό την προϋπόθεση ότι τα κεφάλαια αυτά θα επιστρέψουν έως τον Φεβρουάριο του 2005. Λόγω του μικρού ενδιαφέροντος η διαδικασία παρατάθηκε μέχρι 4 Iουνίου 2005. Tα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο ανήλθαν σε 18,7 εκατ. ευρώ, ενώ στην Eλλάδα επέστρεψαν συνολικά 625 εκατ. ευρώ.



ημερησια

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Έχει στο εσωτερικό του φύλλα χρυσού, αλλά η όψη του είναι κακόγουστη
Χαρακτηρίζεται ως πολυτελές τροχόσπιτο ή γιώτ στεριάς, στοιχίζει 3 εκατ. λίρες, ζυγίζει 20 τόνους, θεωρείται το όχημα με τις υψηλότερες προδιαγραφές της αγοράς, η όψη του προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα και ιδιοκτήτης του είναι ένας Σεΐχης του Ντουμπάι.

Το eleMMent Palazzo προσφέρει πολύ περισσότερα από ένα συμβατικό τροχόσπιτο και περισσότερο μοιάζει με γιώτ παρά με τον συμβατικό, φτωχό συγγενή του που κυκλοφορεί ευρέως στην αγορά.


 
Το ειδικά διαμορφωμένο τροχόσπιτο, όπως αναφέρει το www.tornosnews.gr, διαθέτει θερμαινόμενο πάτωμα και μια βασική κρεβατοκάμαρα. Το καθιστικό του είναι εξοπλισμένο με όλα τα τελευταία γκάτζετ που κυκλοφορούν στην αγορά, όπως και ένα τζάκι, μια τηλεόραση 40 ιντσών, ένα πτυσσόμενο κοκτέιλ μπαρ και μια κουζίνα διακοσμημένη με σύγχρονα έργα τέχνης. Επίσης, ο ένοικος μπορεί να απολαύσει τη θέα, στο σημείο όπου έχει παρκάρει, από την πλήρως αφαιρούμενη οροφή του.


 
Όπως αναφέρεται και στην κριτική που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Auto Evolution, «οι περισσότεροι από εμάς θα συμφωνήσουν ότι αυτό το γιώτ ξηράς αποτελεί ένα πολύ άσχημο μέσο μεταφοράς, όμως η άσχημη όψη του τροχόσπιτου καλύπτεται από φύλλα χρυσού επειδή το Ντουμπάι αναφέρεται στον Σεϊχη που το αγόρασε] είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα της χλιδής και του κακού γούστου».






 
 
 



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!