EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πώς ελέγχουν οι αεροπορικές εταιρείες την ψυχική υγεία των πιλότων τους;

Το δυστύχημα της Germanwings γέννησε νέα ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται τα ψυχολογικά τεστ στους πιλότους.

Τη μέρα της πτώσης της πτήσης 9525 της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, προέκυψε ένα νέο δεδομένο: η πιθανότητα να μην πρόκειται για ένα ατύχημα αλλά για μια εσκεμμένη πράξη του συγκυβερνήτη.

Όπως μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ, η φωνή του πιλότου Πάτρικ Σοντερχάιμερ ακούστηκε στον καταγραφέα ήχων του πιλοτηρίου να λέει στον 28χρονο συγκυβερνήτη, Αντρέας Λούπιτζ, να αναλάβει τον έλεγχο του αεροσκάφους κι έπειτα βγήκε από το πιλοτήριο. Αμέσως μετά το αεροπλάνο άρχισε να χάνει ύψος, με τον Σοντερχάιμερ να φωνάζει μπροστά στην κλειδωμένη πόρτα του πιλοτηρίου για να καταφέρει να μπει και πάλι μέσα. Ο Λούπιτζ δεν του απάντησε ποτέ, ενώ είναι καταγεγραμμένος ο ήχος της αναπνοής του έως και τη στιγμή της πτώσης.

Όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Μπρις Ρομπέν, ο Λούμπιτζ πραγματοποίησε μια «ηθελημένη απόπειρα» να καταστρέψει το αεροσκάφος.

Το περιστατικό αυτό γέννησε πολλά ερωτηματικά για τα ψυχολογικά τεστ που περνούν όλοι οι πιλότοι. Στις ΗΠΑ, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας ορίζει ότι όλοι οι υποψήφιοι πιλότοι δεν πρέπει να έχουν κανένα ιστορικό «διαταραχής προσωπικότητας η οποία να είναι αρκετά σοβαρή ώστε να έχει επανειλημμένα εκδηλωθεί με εμφανείς πράξεις», ψύχωσης, διπολικής διαταραχής ή εξάρτησης από ουσίες.

Οι Γερμανοί πιλότοι δεσμεύονται από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εναέριας Ασφάλειας. Όπως αναφέρεται, «οι υποψήφιοι πιλότοι δεν θα πρέπει να έχουν κανένα σοβαρό ιατρικό ιστορικό ή κλινική διάγνωση οποιασδήποτε ψυχιατρικής ασθένειας ή αναπηρίας, πάθησης ή διαταραχής, οξείας ή χρόνιας, συγγενούς ή επίκτητης, η οποία ενδέχεται να επηρεάσει την ασφαλή άσκηση των προνομίων τής υπό αίτηση άδειας», και ότι «οι αιτούντες οφείλουν να περάσουν με επιτυχία ψυχιατρική αξιολόγηση πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους». Αναφέρεται επίσης ότι αιτούντες οι οποίοι επιδεικνύουν «συγκεκριμένο ιστορικό ή κλινική διάγνωση σχιζοφρένειας, σχιζοτυπική ή παραληπτική διαταραχή, πρέπει να αξιολογούνται ως ακατάλληλοι».

Στις ΗΠΑ, ο ψυχίατρος και ο κλινικός ψυχολόγος συντάσσουν διαφορετικές αξιολογήσεις, ενώ στην Ευρώπη «η ψυχιατρική διάγνωση δύναται να απαιτείται ως μέρος ή ως συμπληρωματικό της ειδικής ψυχιατρικής ή νευρολογικής εξέτασης».

Ο CEO της Lufthansa, Κάρστεν Σπορ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Λούμπιτζ είχε μπει στην εταιρεία το 2013, έπειτα από εξάμηνη διακοπή της εκπαίδευσή του το 2008 για ανεξήγητους λόγους. Πρόσθεσε δε, ότι αυτού του είδους οι διακοπές κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης είναι μια διαδικασία ρουτίνας, και πως όταν ο Λούμπιτζ επέστρεψε, εξετάστηκε και διαγνώσθηκε κατάλληλος για να συνεχίσει.

Οι αρχές δεν έχουν αποκαλέσει ακόμη την πράξη του Λούμπιτζ «αυτοκτονία». Παρόλα αυτά, εάν πραγματικά υπέστη ψυχολογική κατάρρευση την ώρα που βρισκόταν εκείνος στο πηδάλιο, αυτό δεν θα ήταν κάτι το οποίο συνέβη για πρώτη φορά.

Τον Μάρτιο του 2012 ο πιλότος Κλέιτον Όσμπον κλειδώθηκε έξω από το πιλοτήριο του στο αεροσκάφος της εταιρείας JetBlue Airways, αφότου άρχισε να παραληρεί εν μέσω της πτήσης από τη Νέα Υόρκη προς το Λος Άντζελες. Τον έβγαλαν τα μέλη του πληρώματος και οι επιβάτες, και το αεροσκάφος προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στο Τέξας.

Γάλλοι και Γερμανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ένδειξη ότι ο Λούμπιτζ είχε σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις. Τα κοντινά του πρόσωπα τον περιέγραψαν ως έναν φιλικό άνθρωπο χωρίς κανένα σημάδι κακών προθέσεων. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Ρομπίν, ο Λούμπιτζ ενήργησε «για λόγους τους οποίους δεν γνωρίζουμε ακόμη».






Πηγή: CNNMoney


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΕΗ: Κέρδη 91,3 εκατ. ευρώ το 2014

Αύξηση κερδών παρά τη μικρή μείωση του κύκλου εργασιών κατέγραψε η ΔΕΗ το 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης.

Μετά από φόρους κέρδη ύψους 91,3 εκατ. ευρώ εμφάνισε η ΔΕΗ ΔΕΗ-4,07% το 2014, έναντι ζημιών 225,3 εκατ. το 2013. Τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν αύξηση 15,9%, ενώ το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε στο 17,4% έναντι 14,8% το 2013.

Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 1,8% και διαμορφώθηκε σε 5.863,6 εκατ. ευρώ έναντι 5.970,8 εκατ. ευρώ το 2013. Στον κύκλο εργασιών περιλαμβάνεται ποσό 72,1 εκατ. ευρώ που αφορά στη συμμετοχή χρηστών του δικτύου για τη σύνδεσή τους σε αυτό, έναντι 90,2 εκατ. ευρώ το 2013.

Τα έσοδα από πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκαν κατά 1,9%, σε 5.654,6 εκατ. ευρώ το 2014 από 5.765,8 εκατ. ευρώ το 2013.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, στα αποτελέσματα του 2014 περιλαμβάνεται εφάπαξ θετική επίπτωση ύψους 23,2 εκατ. ευρώ, η οποία αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα του α ́ τριμήνου του 2014, από την αναδρομική εφαρμογή της έκπτωσης στην τιμή του φυσικού αερίου για το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Αντίθετα, η θετική επίπτωση, η οποία επίσης είχε αποτυπωθεί στα αποτελέσματα του α ́ τριμήνου του 2014 από την ανάκτηση συνολικού ποσού ύψους 21,3 εκατ. ευρώ ως κρατική ενίσχυση προς την Αλουμίνιον Α.Ε. για το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο 2007 έως τον Μάρτιο 2008 αντιστράφηκε στο γ ́ τρίμηνο σε συνέχεια της ακύρωσης από το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης της σχετικής Απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ΔΕΗ άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Γενικού Δικαστηρίου.

Επιπρόσθετα, τα αποτελέσματα του 2014 έχουν επηρεαστεί αρνητικά από πρόβλεψη ύψους 48,3 εκατ. ευρώ για κάλυψη του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ που δημιουργήθηκε στην αγορά του Ημερήσιου Ενεργειακού Προγραμματισμού (ΗΕΠ), κατά τη διάρκεια των ετών 2011 και 2012 από τρίτους προμηθευτές, οι οποίοι αποχώρησαν από την αγορά.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ρίχνει τους τόνους η κυβέρνηση μετά το μπαράζ αντιδράσεων – Σενάριο φαντασίας τα περί στάσης πληρωμών

Η χώρα έχει να εισπράξει δόση από Κομισιόν ή ΔΝΤ από τον Αύγουστο του 2014, παρόλα αυτά εκπληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της Αναδιπλώνεται η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τα περί απειλών, προειδοποιήσεων ή σεναρίων περί στάσης πληρωμών.
 

Ειδικότερα, ανώτατες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως οι πληροφορίες πως το Μαξίμου ανακοινώνει στάση πληρωμών (!) μόνο σε σενάριο φαντασίας μπορεί να στηριχτεί.
 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η απόφαση της κυβέρνησης πως δεν θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το χρέος της, αν η Ελλάδα δεν λάβει τις δόσεις, αφορά το ιστορικό της διαπραγμάτευσης και δεν προσθέτει τίποτα καινούριο.
 

«Αποτελεί καταγραφή της πορείας της διαπραγμάτευσης και το επίμαχο σημείο δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να επαναλαμβάνει σημείο της επιστολής του πρωθυπουργού προς τους ηγέτες της Ευρωζώνης», τονίζουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Τι ανέφεραν νωρίτερα ανώτατες κυβερνητικές πηγές
 

Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, από ίδιους πόρους, εάν οι δανειστές δεν προχωρήσουν άμεσα στην εκταμίευση των δόσεων τις οποίες καθυστερούν από το 2014, διαμηνύουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, κατά τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο μηνών ζωής.

Η κυβέρνηση περνά στην αντεπίθεση, απειλώντας ευθέως τους δανειστές με στάση πληρωμών, εάν δεν έχει προηγηθεί η εκταμίευση του χρέους.
 

Όπως εξηγούν οι κυβερνητικές πηγές, η χώρα έχει να εισπράξει δόση από Κομισιόν ή ΔΝΤ από τον Αύγουστο του 2014, παρόλα αυτά εκπληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της.
 

Όπως διαμηνύουν επίσης, τα παραπάνω ζητήματα αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους χωρίς να τίθεται σε διακινδύνευση πληρωμές του δημοσίου στους Έλληνες πολίτες, μισθοί, συντάξεις, υγεία, παιδεία, άμυνα, δημόσια έργα.

Ο απολογισμός του κυβερνητικού έργου
 

Η Κυβέρνηση συγκροτήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, λιγότερο των δύο ημερών, με διεκπεραίωση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών, γεγονός που δείχνει καλή προετοιμασία και συντονισμό ενεργειών.
 

Στο διάστημα των δύο μηνών έχει συνεδριάσει δύο φορές το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ συγκροτήθηκαν και συνεδρίασαν κατ’επανάληψη τα ακόλουθα Κυβερνητικά συλλογικά όργανα.

α) Το Κυβερνητικό Συμβούλιο (ΚΥ.ΣΥΜ.)
 

β) Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) που συστήθηκε από τη νέα Κυβέρνηση
 

γ) Το ΚΥΣΕΑ το οποίο ολοκλήρωσε τις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Αστυνομίας – Πυροσβεστικής. Οι ρυθμοί συνεδρίασης των συλλογικών Κυβερνητικών Οργάνων εντείνονται, ώστε να εξασφαλίζεται πλήρως η συλλογική λειτουργία της Κυβέρνησης.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα η Κυβέρνησης ανακοίνωσε (Υπουργικό Συμβούλιο /27-2-2015) το νομοθετικό έργο το οποίο υλοποιεί σε πλήρη συνέπεια προς τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Βουλή.
 

Κατατέθηκε, εγκρίθηκε και έγινε δεκτός με μεγάλη πλειοψηφία ο νόμος για την «Επείγουσα αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και άλλες διατάξεις». Υλοποιήθηκε έτσι η βασική προτεραιότητα του Κυβερνητικού Προγράμματος έναντι των δοκιμαζομένων από την οικονομική κρίση πολιτών και την Μνημονιακή λιτότητα. Ρυθμίστηκαν ακόμη ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων με κύρια δράση θεσμοθέτηση της Γενικής Γραμματείας κατά της Διαφθοράς για την επικουρία του έργου του Υπουργού Επικρατείας κατά της Διαφθοράς.

Κατατέθηκε, συζητήθηκε και έγινε δεκτό το Σχέδιο Νόμου για την ρύθμιση σε 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και άλλες διατάξεις, που ρυθμίζουν σημαντικά φορολογικά θέματα κατά της φοροδιαφυγής και της ταχύτερης είσπραξης των φορολογικών εσόδων κάθε κατηγορίας και είδους. Ο νόμος αυτός εκτιμάται ότι θα αυξήσει σημαντικά τα φορολογικά έσοδα κατά το τρέχον οικονομικό έτος, παράλληλα όμως, λόγω της άρσης του συνόλου των μέτρων καταστολής λόγω οφειλών, αναμένεται να συμβάλλει άμεσα και αποτελεσματικά στην επανεκκίνηση της Οικονομίας, με την επαναδραστηριοποίηση επιχειρήσεων που θα λάβουν τώρα, λόγω της ρύθμισης, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, άρση κατασχέσεων λογαριασμών και ποινικών διώξεων.

Με τη ρύθμιση κατά των εικονικών τριγωνικών συναλλαγών αναμένεται άμεση μείωση τιμών των εισαγόμενων προϊόντων πρώτης ανάγκης και σύλληψη φοροδιαφυγής μέσω της έκδοσης εικονικών τιμολογίων.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα η Κυβέρνηση ολοκλήρωσε την επεξεργασία των ακολούθων σ/ν που θα κατατεθούν στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα:
 

(α) Επανασύστασης και λειτουργίας της ΕΡΤ Α.Ε. όπως λειτούργησε μέχρι την ημέρα πραξικοπηματικής διακοπής της λειτουργίας της. Η ψήφισή του θα ολοκληρωθεί άμεσα μετά το Πάσχα.
 

(β) Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Κατάργηση των σωφρονιστικών καταστημάτων Γ΄ τύπου και άλλες διατάξεις» με το οποίο επιχειρείται η συνολική αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των φυλακών και του σωφρονιστικού συστήματος όπως διαμορφώθηκε ιδίως με τις πρόσφατες ρυθμίσεις της απελθούσας Κυβέρνησης. Το σ/ν θα γίνει νόμος του Κράτους αμέσως μετά το σ/ν της ΕΡΤ Α.Ε.
 

(γ) Σχέδιο νόμου για την αποκατάσταση των αδικιών στους δημοσίους υπαλλήλους και την εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την προώθηση της αξιοκρατίας.
 

(δ) Σχέδιο νόμου για την αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση των δόσεων των στεγαστικών δανείων με βάση το πραγματικό εισόδημα των οφειλετών.
 

Το ίδιο χρονικό διάστημα με σειρά αποφάσεων των αρμοδίων Υπουργών και τροπολογιών στα ψηφισθέντα νομοσχέδια, λύθηκαν σειρά σοβαρών ζητημάτων και εκπληρώθηκαν ή εκπληρώνονται βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.
 

(α) Διατήρηση των κυρίων και επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα που είχαν διαμορφωθεί την 31/12/2014 ώστε να μην μειωθούν περεταίρω στα πλαίσια των μνημονιακών ρυθμίσεων. Η νέα κυβέρνηση, δηλαδή, ανέστειλε μνημονιακούς νόμους που προβλέπουν μαθηματικό τύπο για τον υπολογισμό του εφάπαξ που το μειώνει κατά πολύ, μη εφαρμογή του μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις (ουσιαστικά θα τις μηδένιζαν…), καθώς και μη εφαρμογή του τριμηνιαίου δείκτη βιωσιμότητας των κύριων συντάξεων. Νόμους που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Σαμαρά και η νέα κυβέρνηση δεν εφαρμόζει!
 

(β) Απαλλαγή από αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης όσων στερούνται εισόδημα και άλλες αναγκαίες ρυθμίσεις, για τη φορολογική ελάφρυνση των πολύ οικονομικά αδύναμων.
Κεντρικό ζήτημα, βέβαια, της κυβερνητικής πολιτικής το δίμηνο αυτό, υπήρξε η διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές για τη διαμόρφωση των όρων της μεταμνημονιακής εποχής και της μετάβασης από τα μνημόνια της λιτότητας στην περίοδο της κοινωνικής ευαισθησίας, δικαιοσύνης, ανάπτυξης και της αποκατάστασης της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας.

Ειδικότερα:
 

α) Η απόφαση του Eurogroup της 20/2/2015 καθιέρωσε το πλαίσιο της μεταβατικής περιόδου Φεβρουαρίου – Ιουνίου 2015, για την τελική συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους και την διαμόρφωση ενός νέου εθνικού σχεδίου οικονομικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης που θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο.
 

β) Η Κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε επίμονα και σε όλα τα επίπεδα τη συμφωνία νέων δράσεων σε αντικατάσταση των μνημονιακών και έθεσε τα όρια και τα θέματα τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα. Ταυτόχρονα τερμάτισε οριστικά την προκλητική παρουσία της τρόϊκα στα υπουργεία και τα δημόσια κτήρια της χώρας, απέρριψε δε κάθε απόπειρα επέμβασης των δανειστών στα προτεινόμενα υπό την Κυβέρνηση σ/ν προς ψηφίσει και το περιεχόμενό τους (νόμος για την ανθρωπιστική κρίση και την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών).
 

γ) Έκανε απολύτως σαφές σε όλα τα επίπεδα της ευρωζώνης και το ΔΝΤ, ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, από ίδιους πόρους, εάν οι δανειστές δεν προχωρήσουν άμεσα στην εκταμίευση των δόσεων τις οποίες καθυστερούν από το 2014. Η χώρα έχει να εισπράξει δόση από Κομισιόν ή ΔΝΤ από τον Αύγουστο του 2014, παρόλα αυτά εκπληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της.
 

δ) Ζήτησε στη βάση της ίσης μεταχείρισης και των κανόνων λειτουργίας της ΕΚΤ, την άρση όλων των περιορισμών οι οποίοι έχουν επιβληθεί από τις 4/2/2015 σε βάρος αφ΄ ενός της χρηματοδότησης των Ελληνικών Τραπεζών αλλά και της χρηματοδότησης του Δημοσίου από τις Ελληνικές Τράπεζες.
 

ε) Ανέπτυξε πρωτοβουλία για την προσέλκυση επενδυτών/χρηματοδοτήσεις από τρίτες χώρες όπως κυρίως η Κίνα στην οποία μετέβη επίσημη αποστολή υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.
 

στ) Τα παραπάνω ζητήματα αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους χωρίς να τίθεται σε διακινδύνευση πληρωμές του δημοσίου στους Έλληνες πολίτες, μισθοί, συντάξεις, υγεία, παιδεία, άμυνα, δημόσια έργα.

Η Κυβέρνηση κληρονόμησε από την προηγούμενη Κυβέρνηση μια εξαιρετικά πρωτοφανή κατάσταση.
 

Οι δανειστές ESM, ΔΝΤ και ΕΚΤ, έχουν αναπτύξει από το πρώτο εξάμηνο 2014 το σύνολο των εκταμιεύσεων και της χρηματοδότηση της χώρας, ποσά που είχαν σκοπό αποκλειστικά να εξυπηρετήσουν την πληρωμή του δημοσίου χρέους, η Ελλάδα συνέχισε να καταβάλλει στη λήξη τους ομόλογα του IMF, τόκους και δόσεις προς την ECB και ESM.
 

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που εξοφλεί το δημόσιο χρέος χωρίς αναχρηματοδότησή του από ιδίους εθνικούς πόρους και εσωτερικό δανεισμό (T. Bills).

Κυβέρνηση: Απέστειλε νωρίτερα τη λίστα μεταρρυθμίσεων, ώστε να υπάρξει χρόνος για βελτιώσεις
Με την ελληνική κυβέρνηση να στέλνει τη λίστα με τις προτεινόμενες προτάσεις 48 ώρες νωρίτερα, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να εισπράξει θέσεις, διαθέσεις και προθέσεις από την πλευρά των εταίρων και πιστωτών ώστε να έχει το χρονικό περιθώριο του Σαββατοκύριακου να επανέλθει με βελτιωμένη πρόταση, πάντα στο πλαίσιο των «κόκκινων γραμμών» που έχει ήδη θέσει.


Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τα δύο μέλη της ομάδας του Brussels Group, Νίκος Θεοχαράκης και Έλενα Παναρίτη, θα αναχωρήσουν με την απογευματινή πτήση για τις Βρυξέλλες με στόχο να διεξαχθεί η σύσκεψη του κλιμακίου απόψε.
 

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το αργότερο αύριο το πρωί το Μέγαρο Μαξίμου και το Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνησης θα έχουν πλήρη εικόνα για τα αποτελέσματα του Brussels Group και ειδικότερα για το που υπάρχουν σημεία συμφωνίας, σύγκλισης αλλά και αποκλίσεις μεταξύ της ελληνικής μεταρρυθμιστικής πρότασης και των αξιώσεων των εταίρων.

Ακολούθως θα συνταχθεί νέα λεπτομερής λίστα – προτάσεων η οποία θα τεθεί υπόψιν των εταίρων και δανειστών με στόχο να κερδηθεί χρόνος και να συνέλθει το Euro Working Group την Δευτέρα και την Τρίτη ή το αργότερο Τετάρτη να συγκαλέσει ο Jeroen Dijsselbloem το Eurogroup και να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
 

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου εκφράζουν την αισιοδοξία τους αλλά εμφανίζονται συγκρατημένες καθώς εκτιμούν ότι οι πιστωτές θα επιμείνουν στην εφαρμογή μέτρων με άμεση δημοσιονομική απόδοση που ωστόσο δεν περιλαμβάνονται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης όπως η αύξηση του ΦΠΑ σε ορισμένες κατηγορίες.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες το προσχέδιο που έχουν στις αποσκευές τους οι κ.κ. Θεοχαράκης και Παναρίτη αφήνει μικρά περιθώρια υποχωρήσεων που θα ικανοποιήσουν τυχόν αξιώσεις των δανειστών ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση της συμφωνίας της 20 Φεβρουαρίου και να αποκατασταθεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση διαμηνύει ότι είναι αποφασισμένη να μην υπαναχωρήσει σε αξιώσεις που παραπέμπουν σε υφεσιακού χαρακτήρα μέτρα και περικοπές ενώ επισημαίνει ότι δεν θέτει σε διαπραγμάτευση την υλοποίηση του κυβερνητικού της προγράμματος σε βάθος τετραετίας.
 

Ενδεικτική των διαπραγματευτικών προθέσεων και τις στάσης που θα κρατήσει η κυβέρνησης πάντως είναι και η αναφορά κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου για τα πεπραγμένα τις κυβέρνησης με αφορμή της συμπλήρωση δυο μηνών από την εκλογή της.
 

«Η κυβέρνηση έκανε απολύτως σαφές σε όλα τα επίπεδα της ευρωζώνης και το ΔΝΤ, ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, από ίδιους πόρους, εάν οι δανειστές δεν προχωρήσουν άμεσα στην εκταμίευση των δόσεων τις οποίες καθυστερούν από το 2014» σημειώνουν οι κύκλοι του πρωθυπουργικού γραφείου συμπληρώνοντας ότι «η χώρα έχει να εισπράξει δόση από Κομισιόν ή ΔΝΤ από τον Αύγουστο του 2014, παρόλα αυτά εκπληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της».



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΕΟ… ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;

ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΥΓΟΔΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΑΛΜΑΤΩΝ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ… ΕΠΙΦΥΛΑΧΘΗΚΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

Νέο «χτύπημα» στην δικαιοσύνη που γεννά πολλά ερωτηματικά, μόλις λίγα 24ωρα μετά την ποινή – «σκάνδαλο» στον Παπακωνσταντίνου, αυτή τη φορά στην έναρξη της δίκης για το σκάνδαλο της Proton Bank.

Πρωτόγνωρο για τα δικαστικά χρονικά περιστατικό εκτυλίχθηκε σήμερα στη δίκη για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank, ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ με βασικό κατηγορούμενο τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Τη στιγμή που δινόταν μάχη μεταξύ συνηγόρων υπεράσπισης και έδρας για διάφορα διαδικαστικά ζητήματα εμφανίστηκαν από το πουθενά τρεις δικηγόροι οι οποίοι δήλωσαν ότι εκπροσωπούν τους τέσσερις καταζητούμενους για την ίδια υπόθεση και συγκεκριμένα τον επιχειρηματία Πέτρο Κυριακίδη και το γιο του Γιώργο, την Ελένη Σκούρα και το σύζυγό της Αντώνη Λιβά. Και αντί το δικαστήριο να ζητήσει εξηγήσεις για τη στάση (φυγοδικία) των εντολέων τους αντ” αυτού οι δικηγόροι με περίσσιο ύφος – σύμφωνα με παριστάμενους στη διαδικασία- «απαίτησαν» ουσιαστικά την ανάκληση των ενταλμάτων σύλληψης των τεσσάρων εντολέων τους που εκκρεμούν εις βάρος τους!

Τα εν λόγω εντάλματα εκδόθηκαν όταν οι τέσσερις δεν εμφανίστηκαν να απολογηθούν στο στάδιο της ανάκρισης και κατά τους δικηγόρους τους πρέπει να ανακληθούν με το σκεπτικό ότι αυτά επιδόθηκαν σε «σεκιουριτάδες», της εταιρείας Κυριακίδη. Το πλέον κωμικοτραγικό είναι πως το δικαστήριο αντί να απορρίψει πάραυτα το παράλογο αίτημα επιφυλάχθηκε να απαντήσει! Αυτή η στάση της έδρας ως ήταν φυσικό και επόμενο, εξόργισε τους συνηγόρους υπεράσπισης ορισμένων κατηγορουμένων, ενώ λόγω κωλύματος στο πρόσωπο άλλων συνηγόρων υπεράσπισης τελικά το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση του για τις 24 Απριλίου.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να διοριστούν δικηγόροι ad hoc, στη θέση όλων όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα, προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση. Πρόταση, η οποία προκάλεσε την οργίλη αντίδραση των δικηγόρων, που έκαναν λόγο ακόμη και για καταπάτηση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τον γνωστό επιχειρηματία, μαζί του κατηγορούνται ακόμη 42 πρόσωπα, τα οποία αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες.

Ειδικότερα, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει σωρεία κακουργηματικών πράξεων που κατά περίπτωση αφορούν συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απάτη και απιστία. Σε κάποιους από τους κατηγορουμένους, η κατηγορία αποδίδεται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Μεταξύ των συγκατηγορουμένων του επιχειρηματία, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος τον Δεκέμβριο του 2012 και παρέμεινε έγκλειστος επί 18 μήνες για την υπόθεση, περιλαμβάνονται συνεργάτες του αλλά και πρώην στελέχη της τράπεζας όπως οι Τρύφωνας Κολλίντζας, Δημήτρης Αραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου.
 
 
 
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δραγασάκης: Θα πουλήσουμε το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ανακοίνωσε το Σάββατο από το Πεκίνο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες η Ελλάδα θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ.

Οι δηλώσεις του Γ. Δραγασάκη έγιναν στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, όπως μετέδωσε το Reuters, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Η Cosco και οι άλλοι διεκδικητές μπορούν να υποβάλουν μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γ. Δραγασάκης πρόσθεσε ότι «η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός εβδομάδων αφότου υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση λόγω της αλλαγής της ελληνικής κυβέρνησης».

Σημειώνεται πως πέραν της Cosco, ενδιαφέρον για τον ΟΛΠ έχουν εκφράσει η ICTS από τις Φιλιππίνες αλλά και η ολλανδική APM Terminals, θυγατρική του «κολοσσού» των μεταφορών κοντέινερ Maersk, συμφερόντων Δανίας.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μικροεπεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο στην περιοχή του Πολυτεχνείου, μετά τη λήξη πορείας που πραγματοποίησαν αλληλέγγυοι προς τους φυλακισμένους απεργούς πείνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδες νεαρών έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και εν συνεχεία μπήκαν στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων με τη συνδρομή αστυνομικών απομάκρυναν τους κάδους. Στο σημείο παραμένουν σε επιφυλακή αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα κατά την πορεία που είχε ξεκινήσει από το Μοναστηράκι και κατέληξε στα Προπύλαια διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπογιές στην πλαϊνή πλευρά του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» στην οδό Πανεπιστημίου.







ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μαζική διαδήλωση στην Ιταλία κατά της κυβέρνησης Ρέντσι

Συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιεί το απόγευμα του Σαββάτου στους δρόμους της Ρώμης το συνδικάτο Fiom-Cgil, το οποίο εκπροσωπεί τους εργάτες των βιομηχανιών μετάλλου στην Ιταλία.

Η διαδήλωση πραγματοποιείται ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, η οποία, σύμφωνα με το Fiom-Cgil, οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ιταλικά ΜΜΕ, την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας «κοινωνικής συμμαχίας» έχει αναλάβει ο γραμματέας του συνδικάτου Μαουρίτσιο Λαντίνι (στο κέντρο της φωτογραφίας).


Ο ίδιος σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι «τα έσοδα και δικαιώματα των πολιτών που ζουν χάρη στην δουλειά τους δεν μπορούν διαρκώς να συρρικνώνονται, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι».

Στην πορεία, η οποία θα ολοκληρωθεί στην Πλατεία του Λαού (Piazza del Popolo) πρόκειται να λάβουν μέρος εργάτες από τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri, αλλά και από τα χαλυβουργεία του Τέρνι, τα οποία ανήκουν στον γερμανικό όμιλο ThyssenKrupp. Πρόσφατα, έπειτα από μακρά διαπραγμάτευση, απετράπη μεγάλη μείωση του προσωπικού τους, που είχε προγραμματίσει η εργοδοσία.

Το «παρών», στην κινητοποίηση της Fiom- Cgil πρόκειται να δώσει και το ιταλικό κόμμα Αριστερά και Ελευθερία, βουλευτές και γερουσιαστές της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος του Ματέο Ρέντσι, το κόμμα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης και το ιταλικό ψηφοδέλτιο «η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», το οποίο έχει εκλέξει τρεις ευρωβουλευτές. Aπό τους κεντρικούς ομιλητές, με αναφορά στον κεντρικό ρόλο της κοινωνίας των πολιτών, θα είναι και ο γνωστός συνταγματολόγος Στέφανο Ροντοτά.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκτροχιασμός τρένου έξω από τη Θεσσαλονίκη – 2 τραυματίες

Ελαφρά τραυματισμένοι ανασύρθηκαν δύο μηχανοδηγοί εμπορικής αμαξοστοιχίας, η οποία εκτροχιάστηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί του Σαββάτου στο χωριό Γέφυρα, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμαξοστοιχία είχε ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τα Σκόπια φορτωμένη με ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. Λόγω της καταρρακτώδους βροχής είχε υποχωρήσει το έδαφος κάτω από τις ράγες, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν τα 19 από τα 27 βαγόνια της αμαξοστοιχίας.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, ενώ εξαιτίας του ατυχήματος διακόπηκε προσωρινά η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σκοπίων.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προβλήματα έχουν προκύψει και στον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο στη γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα, λόγω κατολισθήσεων.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο εργατικό ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία

Συναγερμό σήμανε στις αρχές του Ηρακλείου το πρωί όταν έλαβαν μια κλήση για ένα άνδρα που έπεσε από τον τρίτο όροφο.

Το γεγονός συνέβη στη Μονή Καρδιωτίσσης 46, κοντά στο Πανάνειο, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για έναν αλλοδαπό εργάτη που έπεσε από τον τρίτο όροφο μέσα σε μια τρύπα.

Στο σημείο βρέθηκε άμεσα κλιμάκιο της ΕΜΑΚ οι άντρες του οποίου ανέσυραν τον εργάτη και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε διασωληνωμένο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο καθώς φέρει σοβαρά τραύματα.

Για το θέμα ενημερώθηκε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Γ. Βρέντζο «στο συγκεκριμένο σπίτι εκτελούνταν εργασίες κατεδάφισης, είχαν ανοίξει τρύπες γι’ αυτό το σκοπό, με αποτέλεσμα ο άτυχος άντρας κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έπεσε από μεγάλο ύψος μέσα σε μια τρύπα».

Πηγή: www.cretapost.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το μακρύτερο τούνελ μήκους 25 χιλιομέτρων!

Στη Νορβηγία είναι απόλυτα συνηθισμένο για να μετακινηθείς από μία πόλη σε άλλη να πρέπει να διασχίσεις τουλάχιστον μία σήραγγα. Η χώρα αυτή άλλωστε έχει πάνω από 900 τούνελ, μεταξύ αυτών και το μακρύτερο σε μήκος, καλύπτοντας μια απόσταση 24,5 χιλιομέτρων, αλλά και 33 υποθαλάσσιες σήραγγες. Η σήραγγα Laerdal είναι ένας μακρύς δρόμος που συνδέει το Όσλο με το Μπέργκεν.

Η απόσταση καλύπτεται περίπου σε 20 λεπτά και για να σπάσει αυτή η οδηγητική μονοτονία οι κατασκευαστές δεν έκαναν τον δρόμο ευθεία σε όλο του το μήκος αλλά δημιούργησαν στροφές και ένα μεγάλο σπήλαιο. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο φωτισμό. Το μπλε και το κίτρινο φως δίνουν την ψευδαίσθηση της οδήγησης σε φως ημέρας ενώ το χρυσό φως δημιουργεί την ψευδαίσθηση της ανατολής του ήλιου. Όσο για τον εξαερισμό; Η σήραγγα Laerdal είναι η πρώτη στον κόσμο που είναι εξοπλισμένη με μια μονάδα επεξεργασίας αέρα, απομακρύνοντας τη σκόνη και το διοξείδιο του αζώτου μέσα από τη σήραγγα.

















πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

15,8 εκατομμύρια ευρώ ξόδεψε το Δημόσιο για πάρκινγκ 274 θέσεων στον Κεραμεικό

Αν δεν έχετε ακόμα πειστεί ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με την κρίση του διεθνούς καπιταλισμού και με τους αεροψεκασμούς, ένα σημερινό ρεπορτάζ της Καθημερινής μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο για την κριτική σκέψη σας.

Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο, να ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλιου στην Καθημερινή:


(...)Τελικά επελέγη η δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ και το 2007 προκηρύχθηκε διαγωνισμός, με προϋπολογισμό 8,3 εκατομμύρια ευρώ και ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2009.
Εν τω μεταξύ όμως, λόγω της πολύχρονης εγκατάλειψης, ο «λάκκος» είχε μετατραπεί... σε πισίνα. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν συν τω χρόνω προβλήματα στη στατικότητα του κελύφους του σταθμού, μέσα στο οποίο θα κατασκευαζόταν το πενταώροφο υπόγειο πάρκινγκ. Ο κατασκευαστής έκανε επιπρόσθετες εργασίες, με συνέπεια ο προϋπολογισμός του έργου να ανεβεί κατά 978 χιλιάδες ευρώ. Ομως ο κατασκευαστής, εκτιμώντας ότι τα έξοδά του ήταν περισσότερα, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, που του επιδίκασε φέτος επιπλέον 419.000 ευρώ.
Επομένως, αν συνυπολογιστούν και τα 5,8 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δαπανηθεί για την κατασκευή του κελύφους του σταθμού, το κόστος του υπόγειου χώρου στάθμευσης υπερβαίνει τα 15,8 εκατομμύρια ευρώ (όταν λ.χ. το υπόγειο πάρκινγκ στον σταθμό Συγγρού-Φιξ κόστισε 13,2 εκατ. ευρώ με τις διπλάσιες -642- θέσεις).




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δρομολογήθηκε η Ενιαία Πανεπιστημιακή Νοσηλευτική Εκπαίδευση

Μέσα σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Δημήτριου Χασάπη και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

Το πρώτο θέμα που τέθηκε στη συζήτηση, ήταν το χρόνιο και ακανθώδες ζήτημα του διχασμού της τριτοβάθμιας νοσηλευτικής εκπαίδευσης. Μέχρι σήμερα ισχύει ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίζεται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ Νοσηλευτικής. Η πρόταση της ΕΝΕ προς το Υπουργείο Παιδείας που είναι αρμόδιο γι’ αυτό το θέμα, είναι η ενοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης νοσηλευτικής σε μια αδιαίρετη βαθμίδα σε επίπεδο πανεπιστημιακό. Γι’ αυτό το ζήτημα παραδόθηκε στον κ. Χασάπη σχετικό μελετητικό υπόμνημα της ΕΝΕ.

Ο κ. Χασάπης συντάχθηκε πλήρως με το σκεπτικό της Ένωσης, τόνισε ότι συμφωνεί απολύτως με την πρόταση και προανήγγειλε την έναρξη διαλόγου αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα, με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων αναφοράς των υπό ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων Νοσηλευτικής, όπως περιγράφονται στο σχέδιο της ΕΝΕ, προκειμένου να ρυθμιστούν όλες οι σχετικές παράμετροι της – εκ προοιμίου- συμφωνηθείσας μετάβασης.

Στο διάλογο αυτόν, εκτός της ΕΝΕ που ούτως ή άλλως θα έχει ρυθμιστικό ρόλο, θα συμμετάσχουν επίσης οι πρόεδροι όλων των Τμημάτων Νοσηλευτικής των ΤΕΙ και των πανεπιστημίων Αθήνας και Πελοποννήσου, μαζί με τους υπευθύνους των Σχολών Υγείας των ως άνω αναφερθέντων πανεπιστημίων, ώστε να συζητηθούν θέματα διαχείρισης ανθρώπινων και υλικών πόρων, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια προς την προαναφερθείσα κατεύθυνση.

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε, ήταν η εκπαίδευση νοσηλευτικής όπως αυτή ακολουθείται από σχολές και κολλέγια που λειτουργούν με το σύστημα της δικαιόχρησης (franchise). Η ΕΝΕ ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της αναφορικά με τον θεσμικό της ρόλο πάνω σ’ αυτό το θέμα. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε το πώς πρέπει να συνδεθεί η επαγγελματική αναγνώριση των πτυχίων νοσηλευτικής με βάσει την κείμενη νομοθεσία. (ΚΥΑ 45621/ΙΑ ΦΕΚ 1480/ 4-05-2012)

Στη συνέχεια, συζητήθηκε η αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας (2005/36) για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων, που έγινε με την ΕΟ 2013/55 και που η χώρα μας πρέπει να ενσωματώσει μέχρι τον Ιανουάριο του 2016. Ο κ. Χασάπης κατανόησε τη σπουδαιότητα της οδηγίας για τους νοσηλευτές και κατόπιν εντολής του ορίστηκε συνάντηση με τη Διεύθυνση Διεθνών
Σχέσεων που έγινε αμέσως μετά την πρόθυμη ανταπόκριση της κυρίας Τανταλλίδη. Συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία στη διαδικασία ενσωμάτωσης της οδηγίας για θέματα που αφορούν τους νοσηλευτές και η συμμετοχή της ΕΝΕ σε Ομάδα Εργασίας για αυτό το σκοπό μαζί με άλλους επαγγελματίες υγείας σε συνεννόηση και με το Υπουργείο Υγείας.

Η ΕΝΕ επικροτεί την θετική διάθεση του Γενικού Γραμματέα να ασχοληθεί με τα παραπάνω ζητήματα. Αναγνωρίζει το γεγονός ότι ο κ. Χασάπης ήταν ενημερωμένος για τα θέματα που του τέθηκαν και ευελπιστεί ότι σύντομα το Υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στην επίλυσή τους.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η πρώτη μεταμόσχευση ανδρικού γεννητικού οργάνου και η γλώσσα του σεξ

Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι η επιστήμη θα εξελισσόταν σε τέτοιο βαθμό ώστε σήμερα να μπορούμε να μιλάμε για την πρώτη επιτυχή μεταμόσχευση ανδρικού γεννητικού οργάνου. Για την επιστροφή στον άνδρα του ανδρισμού του, της ίδιας του της φύσης. Και ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι τη στιγμή που πλέον είναι δυνατή η εφαρμογή μεθόδων και τεχνικών που μέχρι πρόσφατα ανήκαν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας θα βιώνουμε την κατάσταση όπου ένα εκατομμύριο άνδρες βρίσκονται σε σεξουαλική αποχή, ένας στους δύο γάμους καταλήγει σε διαζύγιο, ένα στα δύο ζευγάρια δεν μπορεί να κάνει παιδιά, ένα στους δύο Έλληνες βιώνει αποκλειστικά εικονικό σεξ.

Η πλήρης αντιδιαστολή της επιστημονικής άνθισης με τη βαθιά σεξουαλική κρίση που συνυπάρχουν στη σύγχρονη κοινωνία δημιουργεί μία σειρά ερωτημάτων αναφορικά με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Ερωτήματα που «γέννησαν» την ιδέα και θα αποτελέσουν και το βασικό αντικείμενο του 2ου Μεσογειακού Συνέδριου για την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα & Αναπαραγωγή, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο, Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (αίθουσα Banquet) στις 3 και 4 Απριλίου 2015.

Το συνέδριο με θέμα «Από την ανέπαφη αναπαραγωγή στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα» περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές θεματικές ενότητες, εξετάζοντας την ανθρώπινη σεξουαλικότητα μέσα από το πρίσμα της επιστήμης και τον διάλογό της με την τέχνη, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, την ψυχολογία και σε κάθε μια από τις οποίες θα συμμετέχουν αναλόγως γιατροί, φυσικοί, φιλόσοφοι, ψυχαναλυτές, καλλιτέχνες, κριτικοί τέχνης, δημοσιογράφοι.

Ο καθηγητής Ουρολογίας Andre van der Merwe, ο πρώτος και μόνος ιατρός που έχει επιτύχει μεταμόσχευση ανδρικού γεννητικού οργάνου παγκοσμίως, θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά διεθνώς, τη μέθοδο του, στη χώρα μας.

Ο κορυφαίος ψυχαναλυτής στη χώρα μας Ματθαίος Γιωσαφάτ με εμπειρία σε έξι χιλιάδες ζευγάρια που ψυχανάλυσε, θα απαντήσει γιατί ο άνθρωπος έχει ανάγκη το γάμο, αυτή την σχέση, που επιλέγουν σχεδόν όλοι για να αγαπήσουν να αγαπηθούν αλλά και να ματαιωθούν πολλές φορές.

Ο Δρ. Κ. Κωνσταντινίδης, ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, της ΕΜΑΣ (Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας) και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, θα απαντήσει στο αν και στο πως μπορούμε σήμερα με γονιδιακές εντολές να κατασκευάσουμε γεννητικά όργανα και όργανα αναπαραγωγής.

Ο Θανάσης Λάλας, ο έμπειρος δημοσιογράφος και φιλόσοφος, θα μιλήσει για μία άλλη γλώσσα επικοινωνίας. Για αυτήν την ερωτική και ποιητική γλώσσα που ο εγκέφαλος μεταφράζει σε πάθος για τον άλλον και επηρεάζει τα πάθη και τους πόθους των ανθρώπων.

Με δεδομένο ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια τυποποιημένη απάντηση στην ερώτηση τι πραγματικά είναι και από τι επηρεάζεται η σεξουαλικότητα, αυτά είναι μόνο κάποια από τα θέματα τα οποία οι ομιλητές του συνεδρίου καλούνται να αναλύσουν και να αναπτύξουν σε βάθος εξετάζοντας την ανθρώπινη σεξουαλικότητα εντός των πλαισίων της επιστήμης, της βιολογίας και της ιατρικής, αλλά και της φαντασίας, της μυθολογίας και της ιδεολογίας.

Το συνέδριο είναι ανοικτό στο κοινό το οποίο οι διοργανωτές του Συνεδρίου θεωρούν ως κρίσιμο και απαραίτητο συνομιλητή και σύμμαχο στο να δοθούν απαντήσεις στη μακρά διαδρομή της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.



πηγη

 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣτΕ: Νόμιμη η κατάργηση του Δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα στους συνταξιούχους

Συνταγματικές και σύμφωνες με τη διεθνή και ευρωπαϊκή νομοθεσία έκρινε πως είναι οι περικοπές των επιδομάτων (δώρων) Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και του επιδόματος θερινής αδείας, των συνταξιούχων, το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αναλυτικότερα, το Α΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε κατά πλειοψηφία, με τις υπ΄ αριθμ. 1031-1035/2015 αποφάσεις του, ότι είναι συνταγματικές και σύμφωνες με τη διεθνή και ευρωπαϊκή νομοθεσία οι περικοπές των επιδομάτων (δώρων) Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και του επιδόματος θερινής αδείας των συνταξιούχων των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης (εκτός του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων), και απέρριψε προσφυγές Συλλόγων Συνταξιούχων.

Σημειώνεται ότι στο ΣτΕ, κατά των περικοπών των επιδομάτων, που έγιναν με νομοθετικά μέτρα (Ν. 3845/2010, κ.λπ.) και με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών και Εργασίας του 2010, είχαν προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΔΕΗ, το Πανελλήνιο Σωματείο Συνταξιούχων Εργατοϋπαλλήλων Εταιρειών Πετρελαίου και Υγραερίου, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Αγροτικής Ανάπτυξης, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ, καθώς και ατομικά συνταξιούχοι.

Οι προσφεύγοντες υποστήριξαν ότι οι περικοπές των επιδομάτων των συνταξιούχων είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αλλά και σε διεθνείς συμβάσεις.

Ωστόσο, το ΣτΕ απέρριψε όλες τις προσφυγές των συνταξιούχων κρίνοντας ότι οι περικοπές των επιδομάτων έγιναν στο πλαίσιο σειράς νομοθετικών μέτρων λιτότητας που απέβλεπαν στον περιορισμό των δαπανών της γενικής κυβέρνησης.

Επίσης, έκρινε ότι οι επίμαχες περικοπές «δεν αντίκειται στα άρθρα 22 του Συντάγματος και 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, ούτε στην κατοχυρωμένη από το άρθρο 22 του Συντάγματος αρχή της αναλογικότητας», αλλά ούτε είναι αντίθετες στην Διεθνή Σύμβαση «περί του Ευρωπαϊκού Κώδικος Κοινωνικής Ασφαλείας».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Α΄ Τμήματος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου μειοψήφησε σε όλες τις περιπτώσεις και υποστήριξε ότι οι περικοπές των επιδομάτων των συνταξιούχων είναι αντίθετες στην ΕΣΔΑ και το Σύνταγμα.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Reuters: Ευρώ και δραχμή παράλληλα

Η Ελλάδα είναι μάλλον απίθανο να φύγει από το ευρώ, είτε σκόπιμα είτε εξαιτίας κάποιου ατυχήματος, ωστόσο ενδέχεται να πιεστεί προκειμένου να εισάγει έναν εναλλακτικό τρόπο πληρωμής παράλληλα με το ευρώ, έτσι ώστε να καλύψει ορισμένα εγχώρια έξοδα σε περίπτωση που δεν διασφαλιστεί σύντομα συμφωνία με τους εταίρους, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο  αξιωματούχους της Ευρωζώνης, τους οποίους όμως δεν κατονομάζει.

«Κάποια στιγμή, όταν η κυβέρνηση δεν θα έχει διαθέσιμα ευρώ για να πληρώσει μισθούς ή λογαριασμούς, μπορεί να ξεκινήσει να εκδίδει IOUs ((I Owe You που σημαίνει σου οφείλω ή «έχεις λαμβάνειν») . Στην ουσία πρόκειται τίτλους που θα λένε πως οι κάτοχοί τους θα λάβουν ένα ποσό Χ σε ευρώ κάποια στιγμή στο μέλλον", δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος.

«Αυτά τα IOUs θα άρχιζαν τότε γρήγορα να διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά με μεγάλη έκπτωση σε σχέση με τα αληθινά ευρώ και θα γίνονταν ‘νόμισμα’ ανεξάρτητα από το ποια θα ήταν η ονομασία του, που θα υπήρχε παράλληλα με το ευρώ» εξήγησε ο αξιωματούχος.

Το Reuters, επισημαίνει πως σε περίπτωση που η ελληνική Κυβέρνηση ξεμείνει από ευρώ θα αναγκαστεί να εφαρμόσει το μέτρο του capital control, κεφαλαιακούς ελέγχους, προκειμένου να αποφευχθεί μια μαζική φυγή κεφαλαίων από τη χώρα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να περιορίσει το ποσό ανάληψης από τα ΑΤΜ που θα μπορεί να κάνει κάποιος πολίτης, δηλαδή κάτι αντίστοιχο που συνέβη στην Κύπρο το 2013.

Τα IOUs, δεν θα γίνονταν φυσικά ευρέως αποδεκτά, όπως σε καταστήματα, αλλά θα χρησιμοποιούνταν για την αποπληρωμή λογαριασμών προς το κράτος, αρχικά τουλάχιστον, όπως τονίζει το Reuters.
Έτσι η κυβέρνηση θα κρατούσε τα ευρώ από την καταβολή φόρων για να καλύψει τις αποπληρωμές του χρέους και να αποφύγει τη στάση πληρωμών.

«Αυτός ο διακανονισμός θα ήταν προσωρινός για να κρατηθεί η κυβέρνηση, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί μια συμφωνία με τους εταίρους για να ξεκλειδώσει περισσότερα ευρώ σε δάνεια» προσθέτει ένας δεύτερος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η Ελλάδα έχει ήδη δείξει στο παρελθόν ότι είναι διατεθειμένη να καθυστερήσει πληρωμές για τις εσωτερικές της υποχρεώσεις για να εξασφαλίσει τα ευρώ που χρειάζονται για την εξοφλήσεις του χρέους.

«Δεν υπάρχει τρόπος να αναγκάσεις μια χώρα να φύγει από το ευρώ ή από την Ε.Ε. και η Ελλάδα δεν έχει καμία πρόθεση να το κάνει από μόνη της» πρόσθεσε στο Reuters ένας από τους αξιωματούχους που δεν κατονομάζεται.

«Εάν θέλουν να χρεοκοπήσουν είναι καλύτερα να το κάνουν μέσα στην Ευρωζώνη παρά έξω από αυτήν» δηλώνει στο ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείοο ένας τρίτος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Το μεγαλύτερο ερώτημα σε αυτό το ενδεχόμενο είναι τι θα κάνει η ΕΚΤ με τις ελληνικές τράπεζες, αναφέρει το Reuters και διερωτάται εάν η ΕΚΤ θα συνέχιζε να στηρίζει τις τράπεζες μέσω του ELA που είναι σχεδιασμένος για βιώσιμες τράπεζες που έχουν προβλήματα ρευστότητας.

«Η ΕΚΤ θα τις άφηνε να καταρρεύσουν και να ανακεφαλαιοποιηθούν με το νέο νόμισμα; Ή σε περίπτωση που οι συνέπειες θα ήταν ολέθριες θα υπήρχε συμφωνία για ανακεφαλαιοποίηση μέσω του ESM;» συνεχίζει το Reuters

Τέλος οι αξιωματούχοι, από τους οποίους κανείς δεν κατονομάζεται, τονίζουν ότι οι επιλογές αυτές είναι πολύ θεωρητικές και δεν έχουν καν συζητηθεί επίσημα.





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ολιγόωρες διακοπές κυκλοφορίας στην Κορίνθου - Πατρών

Ολιγόωρες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπή της κυκλοφορίας, θα τεθούν σε ισχύ στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών και στα δύο ρεύματα τη Δευτέρα 30 Μαρτίου και την Πρωταπριλιά (Τετάρτη 1η Απριλίου), από τις 21:00 έως τις 6:00 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Κατά τη διακοπή τη κυκλοφορίας τα οχήματα θα εκτρέπονται στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών.

Η διακοπή της κυκλοφορίας θα ισχύσει:

- στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα μεταξύ των Κόμβων Σελιανιτίκων (Χ.Θ.182,7) και Ρίου (Χ.Θ.206,3).

- στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα μέσω προσωρινών κλάδων σύνδεσης με την Π.Ε.Ο. μεταξύ των ΧΘ196 και ΧΘ192 της Ν.Ε.Ο.

Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες εκσκαφής υψηλού ορύγματος περί τη ΧΘ195,5 από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΑΚΤΩΡ, μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ).




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!