EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μεταφορά 120 εκατ. του ΟΑΕΔ στην ΤτΕ

Τη μεταφορά 120 εκατ. ευρώ από το σύνολο των διαθεσίμων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στην Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε κατά πλειοψηφία κατά τη σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Τα χρήματα, προέρχονται από τους Λογαριασμούς Ταμειακής Διαχείρισης και τον κλάδο Λογαριασμού Κοινωνικής Πολιτικής, ενώ από την επένδυση αυτή, ο ΟΑΕΔ επιδιώκει απόδοση που υπερβαίνει το 2% ετησίως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού τα κεφάλαια που μεταφέρονται, «δεν είναι προς επένδυση, ούτε προς άμεση διάθεση για την εξυπηρέτηση τρεχουσών αναγκών του Οργανισμού, καθώς και κεφάλαια όσων λογαριασμών του ΕΣΠΑ δεν είναι -επίσης- προς άμεση διάθεση, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

«Η απόφαση για τοποθέτηση μέρους των διαθεσίμων του ΟΑΕΔ στους ειδικούς λογαριασμούς διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος, αποτελεί την αποδοτικότερη τοποθέτηση των ταμειακών διαθεσίμων του Οργανισμού, δεδομένων των δικλείδων ασφαλείας που παρέχει το υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς» δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη.

«Θα πρέπει να σημειώσω ότι είναι απολύτως διασφαλισμένη η ανταπόκριση του Οργανισμού Απασχόλησης στις τρέχουσες υποχρεώσεις του, οι οποίες μάλιστα θα προκαταβληθούν στους δικαιούχους του, ενόψει των εορτών του Πάσχα την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015», κατέληξε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα ποινική δίωξη για εξοπλιστικό πρόγραμμα

Νέα ποινική δίωξη για μίζες σε ένα ακόμα εξοπλιστικό πρόγραμμα άσκησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος.

Η δίωξη αφορά την προμήθεια των αντιαρματικών ΚΟΡΝΕΤ - Ε και στρέφεται κατά του πρώην διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Αντώνη Κάντα και του αντιπροσώπου της εταιρίας ΚΒΡ.

Οι δυο κατηγορούμενοι διώκονται για δωροδοκία, δωροληψία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περι καταχραστών του δημοσίου (ισόβια) και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η έρευνα είχε διαταχθεί από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου, ενώ τα στοιχεία ενισχύθηκαν από την ομολογία του κατηγορούμενου Αντώνη Κάντα.

Οι δυο επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βελνηκεκούς νέας γενιάς τύπου ΚΟΡΝΕΤ, διακινήθηκαν 3 εκατ.  δολάρια από τον αντιπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας, προκειμένου ο Αντώνης Κάντας να προβεί σε υπηρεσιακές ενέργειες που ανάγονταν στα καθήκοντά του και συγκεκριμένα στην υπογραφή της επίμαχης σύμβασης.

Το συνολικό κόστος σύμβασης ανέρχεταις σε 100 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με την ομολογία του Αντώνη Κάντα, φέρεται να έλαβε από τον επιχειρηματία παράνομη προμήθεια ύψους 3% του συνολικού τιμήματος της σύμβασης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 3 εκατ. ευρώ. 

Μετά την υπογραφή της σύμβασης καταβλήθηκε το 3%, εκ του οποίου τα 700.000 ευρώ σε μετρητά στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα σε λογαριασμό του Κάντα στο υποκατάστημα της τράπεζας UBS στη Ζυρίχη και σε άλλη τράπεζα της Ελβετίας. 

Οι ανακριτές διαφθοράς Νίκος Τσιρώνης και Χριστόφορος Μάρκος ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης.

 
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μεγαλώνοντας αγόρια

Θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα να θέλει κόρη και ήμουν βέβαιη ότι μόλις το αποφάσιζα, θα αποκτούσα κοριτσάκι. Όταν όμως πριν 8 χρόνια ο γυναικολόγος, κατά τη διάρκεια του υπερηχογραφήματος, μου ανακοίνωσε με πλατύ χαμόγελο «ναι, είναι αγοράκι, χωρίς αμφιβολία!» ένιωσα ότι μούδιασα. Εγώ αγοράκι;

Μου φάνηκε αδιανότητο.
«Σίγουρα γιατρέ;» ρώτησα, «γιατί εγώ κοριτσάκι έχω παραγγείλει».

Το αμήχανο χιούμορ μου έπεσε στο κενό και έφυγα από εκεί με τον τρισδιάστατο υπέρηχο στο χέρι, που μου αποδείκνυε περίτρανα το φύλο του παιδιού και με το κεφάλι μου γεμάτο ερωτηματικά.

Πώς θα μεγάλωνα εγώ αγόρι; Τι ήξερα για τα αγόρια; Δηλαδή θα έπαιζα με μπουλντόζες και αυτοκινητάκια, θα έφτιαχνα κάστρα και ό,τι άλλο τέλος πάντως κάνουν τα αγοράκια; Πάει και η εικόνα που είχα για τα ξανθά μπουκλάκια και τα χαριτωμένα κοτσιδάκια, τα νάζια και τα καμώματα. Τώρα έπρεπε να προετοιμάζομαι για «άσε μας ρε μάνα» και αγριοφωνάρες. Πανικός!

Οχτώ χρόνια μετά από εκείνη την ημέρα, ξέρω πια πόσο μαγικό είναι να μεγαλώνεις αγόρι.

Πώς μεγαλώνουμε όμως τα αγόρια; Τι σημαίνει «μεγαλώνω αγόρια»;

Αποκτώντας γιο, μια γυναίκα καταλαβαίνει καλύτερα την ανδρική φύση. Για να το πω πιο απλά, συνειδητοποιεί ότι ορισμένα πράγματα, για τα οποία προβληματιζόταν, ταλαιπωρούταν κι έκλαιγε μια ζωή, είναι τελικά DNA και δε μπορεί κανείς να κάνει κάτι για αυτό. Τι εννοώ;

Τα αγόρια δεν κρατούν θυμούς. Μπορεί να κάνουν τους πιο μεγάλους καβγάδες και μετά από μισή ώρα θα σε ρωτήσουν πώς τα πέρασες σήμερα. Έχουν έντονες εκρήξεις αλλά δε διαρκούν πολύ. Αυτό που οι γυναίκες αντιλαμβανόμαστε ως αναισθησία, είναι απλώς φύση.

Επίσης, τα αγόρια δε θυμούνται τους λόγους που καβγάδισαν, ούτε κρατούν κακίες από «τότε που έκανες αυτό και εκείνο και τότε που δεν έκανες το άλλο…». Όχι. Ξεχνούν τους καυγάδες στο φτερό. Η σκέψη τους είναι απλή.

Επιπλέον, τα αγόρια από μικρά λατρεύουν τα αηδιαστικά πράγματα. Οι λάσπες τα ελκύουν σαν μαγνήτης, τρελαίνονται να κυλιούνται στα χόρτα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να πατάνε κάμπιες, συζητούν με τις ώρες μεταξύ τους για μύξες, σάλια και άλλες σωματικές απεκκρίσεις (δε χρειάζεται να αναφέρω, κατανοείτε), ενώ καμαρώνουν για το πόσο δυνατά ρεύονται και στήνουν ολόκληρους διαγωνισμούς.

Αυτό δεν αλλάζει πολύ στην ενήλικη ζωή τους κι έτσι εμείς γαϊδούρια τους ανεβάζουμε, βόδια τους κατεβάζουμε.

Τα βάζεις με το ζόρι να κάνουν μπάνιο, λες κι έχουν τσακωθεί με το νερό από την εποχή της βάφτισης, και τα κυνηγάς για να αλλάξουν ρούχα και κάλτσες.

Είναι μονίμως σε υπερένταση, πλακώνονται στο ξύλο με τους φίλους τους για πλάκα, αλλά φιλιώνουν μετά από ένα λεπτό θυμού, λέγοντας «πάμε φίλε να παίξουμε μπάλα;» σα να μη τρέχει τίποτα.

Όταν αναλάβουν κάτι στην κουζίνα, ας πούμε να πιούνε νερό, ανακατεύουν το σύμπαν.

Τραβούν τα κοτσιδάκια των συμμαθητριών τους για να τους δείξουν το ενδιαφέρον τους και χαρίζουν ψόφια έντομα στο κοριτσάκι που «αγαπάνε», με περίσσιο καμάρι.

Η λίστα είναι ατέλειωτη, αλλά νομίζω όλοι καταλάβαμε τις αντιστοιχίες.

Εκτός από τα παραπάνω, τα αγόρια γεννιούνται με εκπληκτικές ευαισθησίες, οι οποίες όμως κοινωνικά δεν είναι αποδεκτές για τους άνδρες, με αποτέλεσμα να καταπιέζονται από πολύ τρυφερές ηλικίες.

Έχουμε, λοιπόν, την πλειοψηφία των γονιών να λέει στο αγοράκι «μην κλαις, οι άνδρες δεν κλαίνε.» Γιατί, ρε συ, οι άνδρες δεν κλαίνε; Δεν έχουν αυτοί δακρυικούς πόρους στα μάτια τους; Και τι τα κάνουν, δηλαδή, οι άνδρες τα δάκρυα;

Δημιουργούνται έτσι γενιές ανδρών που καταπιέζουν την ευαισθησία και τα δάκρυά τους, μετατρέποντάς τα σε σκληρότητα. Προσωπικά, θεωρώ άκρως συγκινητική την εικόνα ενός άνδρα που κλαίει και φυσικά δεν τον θεωρώ λιγότερο άνδρα από τους άλλους. Το αντίθετο μάλιστα.

Μεγαλώνοντας αγόρι, χρειάζεται να ενθαρρύνουμε την τρυφερή πλευρά του. Δεν είναι κακό να κοιμάται με το αρκουδάκι του, είναι εντάξει αν κλαίει ή αν ντρέπεται. Τα αγόρια είναι πολύ ευάλωτα στις ενοχές, γι’ αυτό ας μην τους τις ενισχύουμε.

Μεγαλώνοντας αγόρι, χρειάζεται να το μάθουμε να αναγνωρίζει τα συναισθήματά του κι όχι να ντρέπεται για αυτά. Είναι πολύτιμο κεφάλαιο στη ζωή του να μπορεί να διαχωρίζει το θυμό, την αγάπη, τη στεναχώρια, τον ενθουσιασμό και να μπορεί να εμβαθύνει σε αυτά.

Έτσι, ως ενήλικας θα έχει τη δυνατότητα να τα διαχειριστεί σωστά αλλά και να τα δείχνει χωρίς να φοβάται ότι θα τον κοροϊδέψουν ή ότι θα τον απορρίψουν.

Μεγαλώνοντας αγόρι, χρειάζεται να του μάθουμε να είναι ανεξάρτητο και αυτάρκες. Του μαθαίνουμε από νωρίς να πλένει τα πιάτα, να φροντίζει τον εαυτό του, τα ρούχα του, να σιδερώνει, να σκουπίζει το σπίτι.

Με αυτόν τον τρόπο, του μαθαίνουμε ότι η γυναίκα δεν είναι δούλα που οφείλει να τον υπηρετεί. Επίσης, τον βοηθάμε να μάθει ότι οι σχέσεις πρέπει να είναι ισότιμες καθώς και πώς να είναι συντροφικός.

Μεγαλώνοντας αγόρι, χρειάζεται να του μάθουμε ότι οι γυναίκες δεν αρκεί να είναι όμορφες, αλλά χρειάζεται κυρίως να έχουν μυαλό και προσωπικότητα. Αν, πάλι, γίνετε εσείς τέτοιο πρότυπο για εκείνο, ακόμη καλύτερα.

Μεγαλώνοντας αγόρι, χρειάζεται να του μάθουμε τρόπους. Δε χρειάζεται να αναλύσω το γιατί. Τίποτα δεν είναι πιο γοητευτικό από έναν άνδρα με τρόπους.

Μεγαλώνοντας αγόρι, χρειάζεται να του ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση και την εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Βοηθήστε το να πιστέψει στον εαυτό του. Στη ζωή του θα βρεθεί σε διλήμματα, θα αποτύχει, θα χάσει μάχες.

Είπαμε, τα αγόρια είναι πιο ευαίσθητα. Δείξτε του ότι δεν πειράζει να χάνει, ότι η αξία του δεν εξαρτάται από την επιτυχία και ότι μπορεί να τα διορθώσει όλα. Μ΄ αυτό τον τρόπο δημιουργείτε δυνατές προσωπικότητες.

Μεγαλώνοντας αγόρι, αγκαλιάστε το και φιλήστε το σε κάθε ευκαιρία. Ζουλήξτε το και χαϊδέψτε του τα μαλλιά. Πείτε του συχνά «μπράβο γιε μου!». Μην είστε σκληρές μαζί τους, τα αγόρια δε χρειάζονται αυστηρότητα, μόνο όρια.

Τέλος, να έχετε πάντοτε μαζί σας μια δεύτερη αλλαξιά. Και τραυμαπλάστ με τον Μίκι Μάους.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιους θα πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ στις αρχές Απριλίου! Οι τυχεροί και οι άτυχοι του ρευστού


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου


Ότι ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε …όποιον μιλά ελληνικά σε ετούτο τον τόπο, είναι γνωστό. Έγινε όμως γνωστό και στα…πέρατα της γης μέσω του δημοσιεύματος των FT, που αναφέρει ότι το υπουργείο Υγείας παίρνει χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ για να αποπληρώσει εφημερίες και υπερωρίες, επειδή το ρευστό δεν επαρκεί, μέχρι να έρθει η δόση.

Και μπορεί επισήμως να διαψεύδεται στην πράξη όμως το δημοσίευμα αναφέρει ότι ήδη ξέρουμε: χρήματα που προορίζονται για τον ΕΟΠΥΥ και τις πληρωμές των παρόχων του, παρακρατούνται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία για την καταβολή των συντάξεων.

Στο πλαίσιο αυτό είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ο ΕΟΠΥΥ να μη λάβει στο τέλος του μήνα, σε λίγα 24ωρα δηλαδή, τα χρήματα που περιμένει από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης ώστε να καταβάλει μέρος των οφειλών του σε ιδιώτες παρόχους.

Με βάση τον προγραμματισμό της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, στο τέλος Μαρτίου θα πρέπει να εισρεύσουν στα ταμείατου οργανισμού χρήματα ώστε να πληρωθούν για τον μήνα Ιανουάριο γιατροί, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές αλλά και άλλοι ιδιώτες πάροχοι. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, λένε πηγές του HealthReport.gr, είναι σε αναμονή για το αν τελικώς θα δοθούν τα κονδύλια, καθότι έχει λάβει τις σχετικές δεσμεύσεις από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης. Ωστόσο είναι αμφίβολο αν οι γιατροί, οι κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα θα δούνε το …χρώμα του χρήματος καθώς όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση πιθανώς θα διαθέσει αλλού τα κονδύλια αυτά.

Οι μόνοι που φαίνεται πως θα πληρωθούν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, είναι οι φαρμακοποιοί για τον μήνα Δεκέμβριο. Ο ΕΟΠΥΥ έχει στα συρτάρια του περί τα 150 εκατ. ευρώ για να αποπληρωθεί ο κλάδος. Η προτεραιότητα δίνεται επειδή οι φαρμακοποιοί έχουν προαγοράσει τα φάρμακα για τους ασφαλισμένους πληρώνοντας ΦΠΑ κ.α., λέγεται από κύκλους του ΕΟΠΥΥ.

Βέβαια αυτοί που είναι άγνωστο αν και πότε θα πληρωθούν είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις εφημερίες καθώς φαίνεται πως προς ώρας δεν έχουν εξασφαλιστεί όλα τα χρήματα, επειδή ακριβώς ελήφθησαν για να καλυφθούν άλλες ανάγκες. Όμως επειδή ακριβώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στον κλάδο, εκδίδοντας και τη σχετική υπουργική απόφαση, είναι πιθανό να βρεθεί το ρευστό από άλλες πηγές, ώστε να μη φανεί αφερέγγυα.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με ποια στάση του σεξ κινδυνεύει η σωματική σου ακεραιότητα

Μία από τις πιο διαδεδομένες σεξουαλικές στάσεις μόλις χαρακτηρίστηκε από μια ομάδα επιστημόνων ως η πιο επικίνδυνη και υπεύθυνη για αρκετές περιπτώσεις που χρειάστηκαν νοσηλεία.

Η στάση woman on top γνωστή και ως «γυναίκα από πάνω» θεωρήθηκε υπεύθυνη για το ήμισυ του συνόλου των καταγμάτων του πέους που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του σεξ, σύμφωνα με τους ερευνητές της έκθεσης που διεξήχθη στη Βραζιλία.

Οι επιστήμονες λένε ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή η γυναίκα «ελέγχει″ το πέος ενώ αυτό δέχεται την πίεση όλου του βάρους της. Παράλληλα, η στάση αυτή είναι ακατάλληλη γιατί οι γυναίκες δεν μπορούν να αντιληφθούν πότε υπάρχει περισσότερη επιβάρυνση από το φυσιολογικό και δεν μπορούν να καταλάβουν πως ο σύντροφός τους ενδεχομένως να επιβαρύνεται περισσότερο από το φυσιολογικό.

Η στάση με την γυναικά να στηρίζεται στα τέσσερα άκρα της, έρχεται δεύτερη στην κλίμακα με τα ατυχήματα που προκαλούν κάταγμα στο πέος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 29%. Ασφαλέστερη στάση σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε και journal Advances in Urology είναι το «ιεραποστολικό».

Οι συγγραφείς της έκθεσης εξέτασαν τις περιπτώσεις 44 ανδρών που εισήχθησαν σε τρία νοσοκομεία της Βραζιλίας κατά την διάρκεια των τελευταίων δεκατριών ετών. Από τα 44 αυτά κατάγματα τα 28 είχαν συμβεί κατά την διάρκεια ετεροφυλοφιλικού σεξ, τα 4 κατά την διάρκεια ομοφυλοφιλικού σεξ και τα υπόλοιπα από αυνανισμό ή άγνωστες αιτίες.

Οι μισοί από τους ασθενείς περιέγραψαν πως εκτός από τον οξύ πόνο που αισθάνθηκαν, άκουσαν και τον γνώριμο ήχο που συνοδεύει το ράγισμα ενώ το πολύ σε πέντε ώρες είχαν αναγκαστεί να επισκεφτούν νοσοκομείο. Οι συγγραφείς σημειώνουν ότι η ζημία μπορεί να προκαλέσει αμηχανία σε εκείνους που θα υποστούν κάταγμα πέους, πράγμα που σημαίνει ότι συχνά αναβάλλουν να ζητήσουν ιατρική θεραπεία.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο νοσοκομείο με επιπλοκές η δημοσιογράφος Λάρα Λόγκαν -Την είχαν βιάσει 300 άνδρες στην Πλατεία Ταχρίρ [εικόνες]

Η 43χρονη ανταποκρίτρια της εκπομπής 60 Minutes κάλυπτε την Αραβική Άνοιξη το 2011 όταν δέχτηκε βάναυση σεξουαλική επίθεση από 300 άντρες που την άρπαξαν μακριά από το τηλεοπτικό συνεργείο για περίπου 25 λεπτά.

Χθες μεταφέρθηκε για τέταρτη φορά στο νοσοκομείο λόγω επιπλοκών μετά από το τρομακτικό περιστατικό που έζησε πριν από λίγα χρόνια.

«Λυπούμαστε που μαθαίνουμε ότι η Lara Logan επέστρεψε στο νοσοκομείο εχθές. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση» σημείωσε εκπρόσωπος της εκπομπής 60 Minutes, επιβεβαιώνοντα την είδηση και χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της.

Η δημοσιογράφος το 2012 είχε δηλώσει στην εφημερίδα Daily News πως πάσχει από λανθάνουσα διαταραχή μετατραυματικού στρες.







«Εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους. Θέλω να ελευθερωθώ, αλλά δεν είμαι ελεύθερη. Δεν φεύγει. Δεν είναι κάτι που παρακολουθώ. Δεν είναι προβλέψιμο. Μου συμβαίνει περισσότερο από ό,τι θα ήθελα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η επίθεση εναντίον της έγινε τον Φεβρουάριο 2011, στην Πλατεία Ταχρίρ και ενώ μετέδιδε τα νέα για την Αραβική Ανοιξη. Επί 25 λεπτά, 300 περίπου άνδρες την απομάκρυναν από το τηλεοπτικό συνεργείο, την χτύπησαν, την έγδυσαν και τη βίασαν.





Η Λόγκαν, η οποία έχει δύο μικρά παιδιά, πίστεψε ότι είχε πεθάνει εκείνη την ημέρα. Σώθηκε τελικά από μια ομάδα μουσουλμάνων γυναικών και μερικούς στρατιώτες που την βοήθησαν. Μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στη Νέα Υόρκη και έμεινε στο νοσοκομείο για μεγάλο διάστημα, με σοβαρά τραύματα και αιμορραγία. Η Λόγκαν από τότε έχει λάβει χιλιάδες γράμματα συμπαράστασης από συναδέλφους, μαθητές και πολίτες ενώ της τηλεφώνησε και ο πρόεδρος Ομπάμα.

Η Λόγκαν ήταν μοντέλο για μαγιό επί σειρά ετών και έγινε στη συνέχεια επικεφαλής των ανταποκριτών του CBS News από το 2006. Η ίδια μετέβη ως πολεμική ανταποκρίτρια σε πολλά μέτωπα και έζησε πολλά.







Ενα γυναικείο αμερικανικό σάιτ ήταν το μόνο που την καταδίκασε με το επιχείρημα ότι είναι άφρονο για μια μητέρα δύο παιδιών να καλύπτει τον εμφύλιο στην Πλατεία Ταχρίρ.



Aυτό είναι από τη στιγμή της επίθεσης:



Η Λόγκαν επέστρεψε στη δουλειά της τον Απρίλιο του 2012 και δήλωσε ότι δεν θα ξαναμιλήσει ποτέ για το συμβάν.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταδικάστηκε για τραπεζική απάτη σε αστικό δικαστήριο η Marfin Βγενόπουλου

Απάτη σε βάρος επιχειρηματία αναγνώρισε αστικό δικαστήριο κατά της Τράπεζας Marfin, υπό τη Διοίκηση του Ανδρέα Βγενόπουλου, αναγκάζοντάς την να πληρώσει 1.300.000 ευρώ. Παρότι πρόκειται για εκδίκαση αστικής υπόθεσης, το δικαστήριο αναγνωρίζει μέσω το σκεπτικού της απόφασης, πως η Τράπεζα χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη MIG (συμφερόντων Βγενόπουλου) μέσα από διαδικασίες οι οποίες δεν εμφανίζονταν ως δάνεια που οδηγούσαν στην αύξηση κεφαλαίου αλλά ως leasing, ενώ οι μετοχές που αγοράστηκαν κρατήθηκαν από τον Όμιλο, δηλαδή πιθανόν να χειραγώγησαν τη μετοχή.

Η υπόθεση πρέπει να ελεγχθεί από τους Εισαγγελείς κατά της διφθοράς, οι οποίοι ερευνούν τις δραστηριότητες Βγενόπουλου, αφού αποκαλύπτει και μια άγνωστη πιθανή ποινική πλέον ευθύνη.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε αμετάκλητη , με την απόφαση 1501/2014 του Αρείου Πάγου.

Το leasing ήταν αύξηση μετοχικού της MIG

Στην αγωγή του η οποία έγινε δεκτή, ο επιχειρηματίας και ο γιός του, υποστηρίζουν πως τον Μάιο του 2007, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος ήταν γείτονάς του, τον παρέπεμψε στη Marfin στην οποία ήταν επικεφαλής, προκειμένου να πάρει δάνειο. Το ποσό του δανείου που ζητούσε ήταν γύρω στα 4 εκατομμύρια, για το οποίο θα έβαζε υποθήκη ακίνητη περιουσία ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ.
Απευθύνθηκε στο Private Banking της Τράπεζας με το οποίο είχε συναλλαγές. Οι υπεύθυνοι του Private Banking του πρότειναν ωστόσο μια άλλη διαδικασία αντί για δανειοδότηση. Να πουλήσει το ακίνητο στην Τράπεζα και στη συνέχεια αυτή να του το νοικιάσει με τη μέθοδο του leasing, με δικαίωμα εξαγοράς.

Από το ποσό που θα έπαιρνε με τον τρόπο αυτό, θα έδινε 2,5 εκατομμύρια για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη MIG, που την εποχή εκείνη εμφανιζόταν ως επιχείρηση γίγαντας η οποία θα πετύχαινε αύξηση 5,5 δις στο μετοχικό της κεφάλαιο. Σκοπός της μεθόδευσης αυτής θα ήταν να ενισχυθεί προφανώς η MIG ενώ όπως διαβεβαίωναν τον επιχειρηματία, μετά την αύξηση κεφαλαίου θα ανέβαινε η μετοχή, οπότε αυτός θα πουλούσε τις μετοχές του και έτσι θα εξασφάλιζε αποπληρωμή του leasing και κέρδος.

Πριν την υπογραφή των συμβάσεων, ο επιχειρηματίας ανακάλυψε πως υπήρχε όρος πως δεν μπορούσε να πουλήσει τις μετοχές του οι οποίες αποτελούσαν ενέχυρο. Διαμαρτυρήθηκε και αρνήθηκε να υπογράψει, αλλά οι διευθυντές της Τράπεζας, του private banking και του leasing, τον διαβεβαίωναν πως ήταν ένας τυπικός όρος ο οποίος δεν θα ίσχυε και θα μπορούσε να πουλήσει τις μετοχές του.

Ο επιχειρηματίας πείστηκε να υπογράψει. Μετά την υπογραφή, δεσμεύτηκαν από την τράπεζα στο λογαριασμό του 2,5 εκατομμύρια για αγορά μετοχών της MIG. Αφού αγοράστηκαν οι μετοχές και έληξε η διαδικασία αύξησης κεφαλαίου, η μετοχή της MIG ανέβηκε. Επιχείρησε τότε να πουλήσει προκειμένου να γίνουν όσα του είχε υποσχεθεί η Τράπεζα. Οι μετοχές του όμως ήταν δεσμευμένες.

Παρά τα αιτήματά του στην Τράπεζα, οι μετοχές απελευθερώθηκαν στο σύνολό τους μετά από δύο χρόνια, ενώ είχε πέσει η μετοχή της MIG και είχε χάσει 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Τον Οκτώβριο του 2009, ο επιχειρηματίας κατέθεσε αγωγή κατά της Marfin και της Marfin Leasing, Τα δικαστήρια του αναγνώρισαν το δικαίωμά του να αποζημιωθεί από την Τράπεζα καθότι αναγνωρίζουν αστική απάτη.

Έρευνα ή κουκούλωμα;

Η αστική δίκη ωστόσο δεν αποκαλύπτει μόνο μια αστική απάτη αλλά και δύο σημαντικές πλευρές της υπόθεσης «αύξηση μετοχικού κεφαλαίου MIG». Απ ό,τι φαίνεται η Τράπεζα προέτρεπε πελάτες να πάρουν μέρος στην αύξηση της MIG, χωρίς να εκθέτει τους πραγματικούς κινδύνους της επένδυσης.

Αντιθέτως έδινε στην πραγματικότητα δάνεια για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τρόπο που δεν ήταν ορατός ως δάνειο, αλλά εμφανιζόταν ως επιλογή των επιχειρηματιών, άρα ως συνειδητή επιλογή μιας εταιρείας που έδινε την εικόνα του ισχυρού.

Επίσης εξασφάλιζε πως οι μετοχές αυτές δεν θα μπορούν να πουληθούν από τον επενδυτή ώστε να κρατιέται ψηλά η μετοχή της MIG, δηλαδή πιθανόν να οδηγούσε σε χειραγώγηση μέσα από διαδικασίες που φαίνονταν νομότυπες.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς η οποία ερευνά τα έργα και της ημέρες Βγενόπουλου πρέπει να ερευνήσει και το πώς έγινε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG. Δηλαδή αν υπήρξε κατεύθυνση στο πού θα οδηγηθούν τα κεφάλαια και πολύ περισσότερο χειραγώγηση.

Σύμφωνα με όσα έχει δημοσιοποιήσει το www.koutipandoras.gr, οι Κύπριοι διαβεβαιώνουν πως η Εισαγγελία ως σήμερα δεν έχει κάνει κανένα αίτημα στη διαχείριση της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο, η οποία διαθέτει όλο το αρχείο της Marfin και της κίνησης των κεφαλαίων προκειμένου να πάρει τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι έγινε με την Τράπεζα, τα δάνεια σε φίλους του Βγενόπουλου και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βία και πόνος στα συναισθήματά μας

Πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να γίνουν καλά ή να είναι καλά και αυτό το επιβεβαιώνει ο καθημερινός τρόπος που ζούμε «Εμείς πρέπει να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στους άλλους» είπε ο Γκάντι.

Γιατί νοιώθουμε κάθε μέρα να μας βιάζουν τα συναισθήματα μας; 
Πόσο μπούλινγκ κάνουμε εμείς κάθε μέρα σε μας; 
Πώς μπορούμε να αλλάξουμε όλο αυτό το σκηνικό και να βρούμε τον εαυτό μας μέσα στο λαβύρινθο που νοιώθουμε ότι είμαστε πολλές φορές; 
Μήπως αν δεν ξέρουμε που πάμε …τα πάντα νοιώθουμε ότι είναι εναντίον μας;
Ti κρίμα και πόσο μεσαιωνικό ο άνθρωπος να πηγαίνει στον γιατρό, όταν και εφ όσον αρρωστήσει! Το θέμα δεν είναι -όπως λέει και Δρ. Μουρούτης- να πάει κάποιος στον γιατρό αν ασθενήσει. Ο ρόλος του γιατρού δεν είναι να σε κάνει καλά όταν αρρωστήσεις, ο ρόλος είναι να μην αρρωστήσεις. Οι κινέζοι παλαιότερα πληρώνανε τους γιατρούς τους όσο ήταν υγιείς. Μόλις αρρωσταίνανε σταμάταγαν να τους πληρώνουν. Και πιστέψτε με αν οι συνάδελφοί μου κάνανε αυτό που κάνω εγώ στα μέρη που ζούνε, δεν θα είχαμε τόσες αρρώστιες και τόσο ψυχικό πόνο . Στο ψυχοβιοδυναμικό μοντέλο, ο ρόλος του γιατρού είναι να κάνει τον άνθρωπο υπεύθυνο για την ζωή του κι όχι ανεύθυνο, με το να του δίνει απλά μια «θεραπεία», χωρίς αυτός να συμμετέχει! Το αν κάποιος έχει κινητικά προβλήματα ή κάτι άλλο… δεν έχει τόση σημασία, όση το να μπορεί να νοιώθει και να σκέφτεται.

«Οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας «επιτρέπουν» στα γονίδια μας να ενεργοποιηθούν ή να «σβήσουν» αλλάζοντας έτσι την εγκεφαλική μας ανατομία. Οι επιστήμονες έχουν εφεύρει μηχανήματα που μπορούν να παρακολουθούν αυτές τις φυσικές αλλαγές, με σκοπό να ανιχνευτούν οι σκέψεις των ανθρώπων, επιτρέπονται σε παράλυτους λόγου χάριν να ελέγχουν υπολογιστές ή ηλεκτρονικούς μηχανισμούς μόνο με την σκέψη. Μαθαίνουμε πως άνθρωποι με μία μέτρια ευφυΐα μπορούν με ειδικές ασκήσεις, να καλυτερεύσουν την αντίληψη και την κατανόηση, να αναπτύξουν μυϊκή δύναμη ή να μάθουν να παίζουν ένα μουσικό όργανο, απλά με την φαντασία τους. Είναι λοιπόν το επίπεδο των συνάψεων όπου η ψυχολογία, η κουλτούρα και ακόμη η πνευματικότητα συναντιούνται, όπου η μνήμη ενώνεται με τα γονίδια για να δημιουργήσει μια απαράμιλλη ουσία της προσωπικότητας.» (από το βιβλίο του Κωνσταντίνου Μουρούτη «Ανα-δημιουργία εγκεφάλου»)

«Ενώ η δύναμη του αγγίγματος είναι τόσο ισχυρή και αποτελεί ένα τόσο παντοδύναμο μέσο επικοινωνίας, προξενεί πόνο η ιδέα ότι υπάρχουν τόσο μεγάλα «παιδιά «που προσπαθούν να εξισορροπήσουν ή να αντισταθμίσουν το άγγιγμα με το θυμό, την οργή και τη βία. Όταν παύουμε να αγαπάμε ή όταν απαγορεύουμε , εξαιτίας του θυμού ή σαν τιμωρία, την έκφραση της αγάπη, τότε δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να το εξωτερικεύουμε με το να αγγίζουμε ή όχι τους άλλους γύρω μας.

Ως μέρος της διαδικασίας ενσωμάτωσης της αγάπης στη ζωή μας, η επαφή μέσω του αγγίγματος αποτελεί για την ανθρωπότητα κάτι το φυσιολογικό και το υγιές. Ολοένα και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι μέσω της συνήθειας αυτής, χτίζεται ο αυτοσεβασμός, η αυτοεκτίμηση και η αυτοκυριαρχία ενός ανθρώπου. Όταν αρχίζουμε συστηματικά και περιχαρακώνουμε τις δυνατότητες έκφρασης των επαφών μας με τους άλλους, δεν διακυβεύουμε μόνο το «ευ ζην» των τρίτων , αλλά και το δικό μας.» από το βιβλίο του Κωνσταντινου Μουρούτη «Άγγιγμα»




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πόρισμα- φωτιά για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας

Του Θάνου Πασχάλη

Βαριές ευθύνες για διαχειριστικές ατασθαλίες, αναφορικά με την κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα Αττικής (πευκόφυτης έκτασης 43 στρεμμάτων) η διαχείριση της οποίας έχει εκχωρηθεί από το Υπουργείο Υγείας στον Πανελλήνιο Σύλλογο των Υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας για θερινή αναψυχή των οικογενειών των υπαλλήλων του Υπουργείου , επιρρίπτει πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας (στο οποίο προστέθηκε και ΕΔΕ) στο Δ.Σ του συλλόγου των Υπαλλήλων αλλά και στον διαχειριστή της Κατασκήνωσης για το έτος 2012.Η κατασκήνωση των υπαλλήλων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής διαθέτει κυλικείο, τραπεζαρία, χώρους μαγειρείων, γραφείο διαχείρισης,ιατρείο, χώρους αποθήκης τροφίμων κλπ και εδώ και πολλά χρόνια ο Πανελλήνιος σύλλογος των Υπαλλήλων του Υγείας αναλαμβάνει με ανάθεση από τον εκάστοτε Υπουργό Υγείας την οργάνωση και λειτουργία της.

Στο πόρισμα των Επιθεωρητών καταλογίζονται ευθύνες στους παραπάνω για ελλειπή διαχείριση των οικονομικών της Κατασκήνωσης (τα βιβλία τηρούνταν χειρόγραφα και δεν εφαρμοζόταν η διαδικασία εξόφλησης των λογαριασμών σύμφωνα με τη νομοθεσία και το δημόσιο λογιστικό ),για μη εφαρμογή των διαδικασιών πρόσληψης υπαλλήλων(το 2012 προσελήφθησαν 21 άτομα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες της κατασκήνωσης με αδιαφανείς διαδικασίες), η επιλογή των συμμετεχόντων στην κατασκήνωση έγινε χωρίς δημόσια κλήρωση και σειρά προτεραιότητας, ενώ έγιναν μειοδοτικοί διαγωνισμοί για έργα εκτέλεσης εργασιών (αποψίλωση χώρου κατασκήνωσης, βάψιμο, στήσιμο σκηνών κλπ) καθώς και για προμήθειες αγαθών χωρίς απόφαση και έγκριση από το Δ.Σ της Κατασκήνωσης.

Οι Επιθεωρητές Υγείας που διενήργησαν τον τακτικό έλεγχο για τη διαχειριστική περίοδο του 2012 και μετά την ολοκλήρωση Ε.Δ.Ε καταλογίζουν ευθύνες, στο πόρισμά τους, για πλήθος διαχειριστικών ατασθαλιών και παραλείψεων, στο Δ.Σ του Πανελλήνιου Συλλόγου των Υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας, στο Δ.Σ της Κατασκήνωσης, ενώ ζητείται η πειθαρχική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και ατελή εκπλήρωση του υπηρεσιακού καθήκοντος του διαχειριστή της Κατασκήνωσης (στον οποίο καταλογίστηκε και ταμειακό έλλειμμα ύψους 16.000 ευρώ) και του οικονομικού συμβούλου του Δ.Σ της Κατασκήνωσης (της περιόδου 29/06/2012-12/06/2013).




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χανιά: Το δικαστήριο έσωσε από τα χρέη οικογένεια τρίτεκνου συνταξιούχου

Καθοριστικής σημασίας, για μία ακόμη φορά, ήταν η απόφαση που έλαβε το Ειρηνοδικείο Χανίων για τρίτεκνη οικογένεια, υπερχρεωμένου συνταξιούχου.

Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του είχαν συνολικό χρέος σε δύο διαφορετικές τράπεζες ύψους 38.145 ευρώ, ωστόσο οι ίδιοι και τα τρία ανήλικα παιδιά τους ζουν μόνο από τη σύνταξη του 69χρονου πατέρα που μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 700 ευρώ/μήνα.

Η οικογένεια απευθύνθηκε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και αφού η προσπάθεια συμβιβασμού με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έπεσε στο κενό, ο 69χρονος και η 66χρονη σύζυγός του έφτασαν στις αίθουσες του Ειρηνοδικείου Χανίων, ζητώντας να υπαχθούν στο «νόμο Κατσέλη».

Οι δικαστές, αφού συνεκτίμησαν τα δεδομένα και διαπίστωσαν ότι το κόστος αξιοπρεπούς διαβίωσης της οικογένειες υπολογίζεται στα 700 ευρώ, αποφάσισαν τη ρύθμιση του χρέους ώστε κάθε μήνα να καταβάλλεται δόση ύψους 30 ευρώ, ενώ παράλληλα απαγόρευσαν στις τράπεζες να κινήσουν κάθε διαδικασία σε βάρος των δανειοληπτών μέχρι το 2017.



Πηγή: cretapost.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλα δείχνουν ότι ο πιλότος έριξε εσκεμμένα το Αirbus

Σε δραματικές αποκαλύψεις προχώρησε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας για τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις που στοίχισε τη ζωή σε 150 άτομα. Ο ένας εκ των δύο πιλότων του αεροσκάφους της Germanwings φαίνεται να οδήγησε συνειδητά το αεροπλάνο στη συντριβή. Πρόκειται για τον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους. Το όνομά του ήταν Αντρέας Λούμπιτς. Οι επιβάτες, σύμφωνα με τα στοιχεία, είχαν πλήρη συνείδηση της πτώσης, καθώς υπάρχουν καταγεγραμμένες κραυγές λίγο πριν τη συντριβή του Airbus.


Ο συγκυβερνήτης φαίνεται να έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο, είπε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Μπράις Ρόμπιν, επιβεβαιώνοντας ότι ο κυβερνήτης βρισκόταν εκτός πιλοτηρίου τη στιγμή της συντριβής. Ο συγκυβερνήτης ήταν Γερμανός, ονομαζόταν Αντρέας Λούμπιτς και ήταν 28 ετών. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας, δεν υπάρχουν στοιχεία για σχέσεις του με την τρομοκρατία.



Ποιος είναι ο Αντρέας Λούμπιτς που έριξε το airbus της Germanwings: 



Το όνομά του είναι Αντρέας Λούμπιτς. Ήταν 28 ετών, Γερμανός και ήταν ο συγκυβερνήτης του Airbus. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οδήγησε εσκεμμένα σε πτώση το αεροσκάφος παρασύροντας στο θάνατο 150 άτομα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Lufthansa μητρικής εταιρείας της Germanwings ο Λούμπιτς ξεκίνησε να εργάζεται για την εταιρεία τον Σεπτέμβρη του 2013. Είχε μόλις 630 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του. Δεν είναι γνωστό τι επάγγελμα έκανε πριν προσληφθεί στην εταιρεία. Είχε εκπαιδευτεί στην σχολή της Lufthansa στη Βρέμη, όπως και ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Πάτρικ Σ., πατέρας δύο παιδιών.

Όπως γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ κατάγεται από το Μονταμπόρ της Ρηνανίας. Ζούσε εκεί μαζί με τους γονείς του αλλά είχε κι ένα σπίτι στο Ντίσελντορφ. Γείτονες του τον περιγράφουν ως φιλικό.

Υπήρξε μέλος μίας ομάδας αεροπλοΐας από μικρή ηλικία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας μετά το δυστύχημα, το όνειρό του από μικρή ηλικία ήταν να γίνει πιλότος.

Μέχρι στιγμής οι αρχές λένε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για σχέσεις του με τρομοκρατικές ομάδες, ωστόσο, το περιβάλλον του διερευνάται επισταμένως.



Οι εισαγγελέας σημείωσε ότι αρχικές οι συνομιλίες ανάμεσα στους δυο πιλότους ήταν κανονικές και μάλιστα ευχάριστες. Κάποια στιγμή, ο κυβερνήτης έφυγε για να πάει στην τουαλέτα. Ακούγεται η καρέκλα του αλλά και η πόρτα της καμπίνας που ανοίγει και κλείνει. Μόλις ο πιλότος βγήκε ο συγκυβερνήτης πάτησε το κουμπί για την κάθοδο του αεροσκάφους.

Επιστρέφοντας, ο κυβερνήτης ζήτησε πρόσβαση στο εσωτερικό του πιλοτηρίου, κάνοντας χρήση της ειδικής διαδικασίας. Δεν έλαβε καμία απάντηση από το πιλοτήριο. Ωστόσο, η ανάσα του συγκυβερνήτη ακούγεται κανονικά και δεν δείχνει άνθρωπο που βρίσκεται σε ταραχή ή έχει κάποια αδιαθεσία. Εν συνεχεία ο πύργος ελέγχου ζητά επανειλημμένα επικοινωνία αλλά δεν λαμβάνει καμία απάντηση.



Σύμφωνα με τον εισαγγελέα λίγο πριν την πρόσκρουση του αεροπλάνου της Germanwings, ενεργοποιείται ο συναγερμός και τα χτυπήματα του κυβερνήτη στην πόρτα γίνονται όλο και πιο δυνατά. Ωστόσο, δεν εστάλη κανένα σήμα κίνδυνου. Οι εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο συγκυβερνήτης αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα στον πιλότο και εσκεμμένα πάτησε το κουμπί για να χάσει ύψος το αεροσκάφος.

Όσο για τους επιβάτες κατάλαβαν την τελευταία στιγμή τη συνέβη. Λίγο πριν την πρόσκρουση ακούγονται οι κραυγές τους. «Ο θάνατος ήταν ξαφνικός και άμεσος» τόνισε ο Ρόμπιν. Όσο για τα περί αυτοκτονίας του πιλότου, ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι είναι νωρίς για να ειπωθεί κάτι τέτοιο, ωστόσο, δήλωσε ότι «οι άνθρωποι οι οποίοι αυτοκτονούν το κάνουν συνήθως μόνοι τους. Εγώ δεν αποκαλώ αυτό που συνέβη αυτοκτονία». Πρόσθεσε πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Η θεωρία της αυτοκτονίας

Την σκόπιμη αυτοκτονική επιλογή από τον χειριστή του αεροσκάφους της Germanwings, υποστήριξαν από νωρίς Γάλλοι εμπειρογνώμονες. Οι εκτιμήσεις των ειδικών ήρθαν μετά την αποκάλυψη ότι ο πιλότος του αεροσκάφους κλειδώθηκε έξω από το πιλοτήριο και ο συγκυβερνήτης έμεινε μόνος του στην καμπίνα.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο οι εμπειρογνώμονες σημείωσαν ότι ο συγκυβερνήτης πρέπει συνειδητά να αποφάσισε να οδηγήσει την πτήση σε καθοδική πορεία 11 λεπτών που τελικά οδήγησε στην σύγκρουση του αεροσκάφους στις γαλλικές Άλπεις. Όσον αφορά το ενδεχόμενο μιας ξαφνικής αδιαθεσίας του χειριστή αυτή θεωρείται απίθανη καθώς μια τέτοια ήπια καθοδική τροχιά δείχνει συνειδητή απόφαση.





«Μια τέτοια είδους καθοδική πορεία μπορεί να είναι αποτέλεσμα μόνο μιας ηθελημένης δράσης του πληρώματος» σημείωσε εμπειρογνώμονας στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Το να πετάξεις καταπάνω στο βουνό δεν βγάζει κανένα νόημα» προσθέτει. «Είναι είτε μια παράδοξη πράξη από το πλήρωμα που γνωρίζει ακριβώς τι κάνει είτε μια αδυναμία να αντιδράσει για κάποιο λόγο».

Η ηχογράφηση από το μαύρο κουτί που ανακτήθηκε την Τρίτη είναι καλή διατηρημένη, σύμφωνα με πηγές του γαλλικού πρακτορείου. «Κατά την έναρξη της πτήσης, ακούγεται το πλήρωμα να μιλά κανονικά. Στη συνέχεια ακούγεται ο θόρυβος ενός από τα καθίσματα να σπρώχνεται προς τα πίσω. Κατόπιν το άνοιγμα της πόρτας και το κλείσιμο. Δεν υπάρχει καμία άλλη συνομιλία από εκείνη τη στιγμή μέχρι τη συντριβή». Ο δε συναγερμός δεν ακούγεται παρά μόνο όταν το αεροσκάφος πλησιάζει το έδαφος.







Κι άλλοι εμπειρογνώμονες από τη γαλλική αεροπορία υποστηρίζουν επίσης τη θεωρία της αυτοκτονίας. Τονίζουν ότι ο πιλότος που παρέμεινε στην καμπίνα πρέπει επίτηδες να κλείδωσε τον συγκυβερνήτη του έξω από το πιλοτήριο. Ο κυβερνήτης που έφυγε από την καμπίνα θα είχε έναν κωδικό εισόδου για να μπορέσει να ξαναμπεί, εξηγούν οι εμπειρογνώμονες στην εφημερίδα Le Figaro. Μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορούσε ο άλλος χειριστής να τον κρατήσει εκτός πιλοτηρίου.

Ο Νίκολας Ρεντιέρ εξηγεί πως όταν κάποιος πατήσει τον κωδικό επανεισόδου ο χειριστής έχει 30 δευτερόλεπτα για να εμποδίσει το άνοιγμα της πόρτας πιέζοντας το σχετικό κουμπί. Αν ήταν λοιπόν λιπόθυμος η πόρτα θα είχε ανοίξει αυτόματα. Αν ο άλλος πιλότος είχε ξεχάσει τον κωδικό κάποιο άλλο μέλος του πληρώματος θα έπρεπε να τον έχει.

Πηγή από το πολιτικό προσωπικό της Air France που μίλησε επίσης στην Le Figaro σημειώνει ότι υπάρχει ακόμη μια πιθανή εξήγηση. «Ο πιλότος φεύγει από το πιλοτήριο για να πάει τουαλέτα. Εκείνη τη στιγμή το αεροσκάφος υφίσταται μια βίαιη αποσυμπίεση στην καμπίνα που αφήνει λιπόθυμο τον δεύτερο χειριστή, δημιουργεί ζημιές στα όργανα του αεροπλάνου και σφραγίζει την πόρτα της καμπίνας».

Το σενάριο αυτό, ωστόσο, δεν εξηγεί πως το αεροσκάφος είχε τοποθετηθεί σε μια ήπια, ελεγχόμενη, καθοδική πορεία, χάνοντας περίπου 2.000 πόδια ένα λεπτό πριν συντριβή στην πλαγιά του βουνού.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

9 δισ. ευρώ για την ελληνική κυβέρνηση. Δικά μας, όχι δανεικά!

 Πανος Μιχαλοπουλος *

Γίνεται, με τον ΦΠΑ Πραγματικού χρόνου. Δείτε πώς μπορεί να λειτουργήσει.

Σύμφωνα με παλιότερη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στη δεύτερη θέση απώλειας εσόδων από ΦΠΑ σε σχέση με το ΑΕΠ της από τις χώρες της ΕΕ. Ειδικότερα, η αξία της απώλειας εκτιμάται στα 9,7 δισ ευρώ (στοιχεία 2011), δηλαδή ποσό περίπου ίσο με το 4% του ΑΕΠ της χώρας. Υπάρχει δυνατότητα να σταματήσει αυτή η αιμορραγία; Ναι, με την υιοθέτηση του ΦΠΑ πραγματικού χρόνου.

Διαδικασία
 

Υπεύθυνη για την καταβολή του ΦΠΑ είναι η εταιρία που αγοράζει το προϊόν ή την υπηρεσία και όχι ο πωλητής, όπως σήμερα. Κάθε τιμολόγιο για να είναι έγκυρο (να μπορεί να περάσει στα βιβλία της εταιρείας), πρέπει να καταβληθεί ο ΦΠΑ μόνο, όχι η αξία των αγαθών/υπηρεσιών από τον αγοραστή σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κράτους. Και όχι από τον προμηθευτή, όπως γίνεται σήμερα.

Συγχρόνως, για να είναι νόμιμη η συναλλαγή, θα πρέπει να περαστούν στην τράπεζα συνοπτικά τα στοιχεία του τιμολογίου. Αυτό συμβαίνει κατά την αποδοχή του τιμολογίου. Τα στοιχεία π.χ. είναι οι δύο ΑΦΜ, τα ποσά, ο ΦΠΑ ανά κατηγορία και ο αριθμός των αναλυτικών εγγραφών. Οι τράπεζες στο τέλος της ημέρας ή συχνότερα στέλνουν τα συνοπτικά τιμολόγια στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). Εκεί μαζεύεται το βιβλίο αγορών-πωλήσεων για κάθε επιχείρηση.

Συγχρόνως μαζεύεται και ο ΦΠΑ που έχει αποδοθεί από την επιχείρηση.
Η ΓΓΠΣ τηρεί ΦΠΑ που έχει καταβληθεί από κάθε επιχείρηση. Όταν η επιχείρηση καταβάλει ΦΠΑ για κάποιο τιμολόγιο, η Τράπεζα ρωτάει (real-time) την ΓΓΠΣ αν υπάρχει υπόλοιπο καταβληθέντος ΦΠΑ στον πωλητή. Αν υπάρχει, τότε η Τράπεζα αποδίδει το ποσό του ΦΠΑ σε λογαριασμό του πωλητή και η ΓΓΠΣ μειώνει το υπόλοιπο. Αν δεν υπάρχει, τότε το ποσό αποδίδεται υπέρ του δημοσίου. Σε ενδιάμεση κατάσταση επιμερίζονται τα ποσά αναλόγως.

Πλεονεκτήματα:  
1. Το δημόσιο δεν καταβάλλει ΦΠΑ. Απλώς αποφασίζει αν θα πάρει τον ΦΠΑ ή αν ο αγοραστής θα τον δώσει στον πωλητή. Συνεπώς δεν χρειάζεται να κάνει κανένα έλεγχο.

2. Ο αγοραστής πρέπει να καταβάλλει τον ΦΠΑ, αν θέλει το τιμολόγιο να μετράει στα βιβλία του. Πως μπορούμε να το ελέγξουμε αυτό; Μπορεί μία επιχείρηση να επιλέξει το παιχνίδι των καθυστερήσεων. Ενδεχομένως πολλούς μήνες, μέχρι να πάνε οι ορκωτοί για το φορολογικό πιστοποιητικό (η σε μικρές εταιρείες, αόριστο χρόνο). Κι όμως δε χρειάζεται έλεγχος, καθώς ο ΦΠΑ όπως προανέφερα, θα αποδίδεται σε τραπεζικό λογαριασμό του κράτους ουσιαστικά πριν να κοπεί το τιμολόγιο από τον προμηθευτή.

3. Η ΓΓΠΣ έχει άμεση πρόσβαση στα βιβλία των επιχειρήσεων.

4. Δεν χρειάζεται τήρηση βιβλίων.

5. Δεν χρειάζεται σήμανση τιμολογίων.

6. Αντιστρέφεται το κίνητρο στην λιανική

Ο έλεγχος λοιπόν είναι διαφορετικός και δεν χρειάζεται ισχυρό κίνητρο για αποδείξεις, με μόνη πιθανή εξαίρεση τις υπηρεσίες για το κομμάτι της εργασίας. Στη γενική ερώτηση αν υπάρχει τεχνολογική υποδομή στη ΓΓΠΣ & τη ΓΓΔΕ κι ότι μπορεί η αγορά να «κάτσει», απαντώ. «Εκατομμύρια κρατήσεις αεροποριών εισιτηρίων την ημέρα.»

Δε θέλει κόπο. Θέλει τρόπο. Βέβαια υπάρχει και μια απλούστατη λύση χωρίς τη χρήση της τεχνολογίας. Ένας νόμος, ένα άρθρο: Υποχρεωτική καταβολή του ΦΠΑ από τον αγοραστή σε λογαριασμό του κράτους, αλλιώς η συναλλαγή δεν είναι νόμιμη. Σε πιθανό έλεγχο θα υπάρχουν όλες οι επιπτώσεις του υφιστάμενου νομικού πλαισίου. Είναι 9 δισ. ευρώ το χρόνο κύριε Βαρουφάκη. Δικά μας λεφτά, όχι των Γερμανών.

* Ο Πάνος Μιχαλόπουλος είναι συνιδρυτής και πρόεδρος των εταιρειών HELLASTAT A.E., ARK-ANALYTICS AG, HELAEA ΕΠΕ και ειδικός συνεργάτης του Fortune
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πιτσιρίκος : Ειδική Δικαιοσύνη για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κρίθηκε ένοχος από το Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου -έκανε λαθροχειρία στη λίστα Λαγκάρντ, αφαιρώντας τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων- και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή. Για το αδίκημα της πρώην απιστίας, ο πρώην υπουργός κρίθηκε αθώος.
 

Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που πίστευε πως, στη χώρα που χρεοκόπησε και κανένας πολιτικός δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα κατέληγε στη φυλακή;

Το Ειδικό Δικαστήριο έχει έναν «ειδικό» ρόλο και αποτελείται από «ειδικούς» δικαστές.

Οι «ειδικοί» δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου έβγαλαν μια «ειδική» απόφαση.

Βέβαια, οι «ειδικοί» δικαστές δεν έκαναν καλό στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κρίνοντάς τον, ουσιαστικά, αθώο.
Ο μόνος που πρέπει να το έχει αντιληφθεί αυτό είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Η απουσία Δικαιοσύνης συνεχίζει να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, και, αν δεν υπάρξει Δικαιοσύνη, η χώρα θα καταστραφεί ολοσχερώς.

Και τότε δεν θα υπάρξει Ειδικό Δικαστήριο, για όλους όσοι ευθύνονται για την καταστροφή της χώρας.

Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως ζούμε στη χώρα όπου οι δωσίλογοι της Κατοχής όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν για τις άθλιες πράξεις τους αλλά ανέλαβαν και υψηλά αξιώματα μετά την Κατοχή.

΄Ο παππούς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου συνεργάστηκε πολύ καλά με τους Ναζί στην Κατοχή.

Ο εγγονός τίμησε την οικογενειακή παράδοση.

Και η Δικαιοσύνη ήταν παρούσα.

Και τότε και τώρα.


 

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο πυρηνικό άσο βγάζει από το μανίκι του ο Πούτιν

Ως μέρος του εκσυγχρονισμού του συνόλου των πυρηνικών δυνάμεών της, η Μόσχα αναβιώνει ένα ισχυρό πυρηνικό σύστημα το οποίο αποδείχθηκε ως εφιάλτης για το ΝΑΤΟ στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου

Τον Δεκέμβριο του 2014 μια σειρά από επίσημα σχόλια επιβεβαίωσαν όλες τις προηγούμενες αναφορές – η πρόθεση της Ρωσίας να αναπτύξει μια νέας γενιάς στρατηγική πλατφόρφμα σιδηρόδρομων. Στα ρωσικά: Boyevoy Zheleznyy Raketnyy Kompleks (BZhRK) – Πυραυλικό Σύστημα Σιδηροδρομικών Μεταφορών – δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής διοικητής των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, στρατηγός Αντρέι Φιλάτοφ: «Μπορώ να σας πω αυτό που περιμένετε – νομίζω ότι η ιδέα αυτή θα υλοποιηθεί στο εγγύς μέλλον». Μιλώντας με το πρακτορείο ITAR-TASS, ανώνυμες πηγές του τομέα της ρωσικής άμυνας έδωσαν επίσης μια σειρά από λεπτομέρειες του σχεδίου που μπορεί να παραχθεί από το Μοσχοβίτικο Ινστιτούτο Θερμικής Τεχνολογίας, το οποίο αυτή τη στιγμή αναπτύσσει τη νέα πλατφόρμα. Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ υπογράμμισε τη διεθνή νομιμότητα του ρωσικού ανανεωμένου ενδιαφέροντος γύρω από τα «πυρυαλοφόρα τρένα», δηλώνοντας ότι «η ύπαρξη των σχεδίων μας για τη δημιουργία σιδηροδρομικών Διηπειρωτικών Βαλλιστικών Πυραύλων (ICBM) σε καμία περίπτωση δεν έρχεται σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις της Ρωσίας βάσει της συνθήκης START».

Η αναδιάταξη των πυραυλοφόρων τρένων θα αναβιώσει μια πολεμική πλατφόρμα, ικανή να αξιοποιήσει τη γεωγραφία της Ρωσίας. Πριν από τη διάλυσή τoυ, το Πυραυλικό Συγκρότημα Σιδηροδρόμων Μάχης ήταν σε θέση να διανύσει μέχρι 1.000 χιλιόμετρα μέσα σε μια μέρα σε ένα σιδηροδρομικό δίκτυο που εκτεινόταν σε πάνω από 145.000 χιλιόμετρα. Από αυτά, τα 10.000 χιλιόμετρα ήταν ενισχυμένα ώστε για να εξασφαλίσουν ότι θα μπορούσαν να αντέξουν μια εκτόξευση πυραύλου. Επιπλέον, κατασκευάστηκαν ειδικά σχεδιασμένες σιδηροδρομικές γραμμές για να κρύψουν τα τρένα κατά τη διάρκεια των περιόδων ακινητοποίησης, ενώ τα ίδια τα τρένα ήταν έτσι μεταμφιεσμένα/τροποποιημένα εξωτερικά, για την καλύτερη προφύλαξή τους από την αναγνώριση με το ανθρώπινο μάτι. Τα τρένα, ως εκ τούτου, προσέφεραν στη Σοβιετική Ένωση ένα αποτελεσματικό μέσο για τη διατήρηση των χερσαίων πυρηνικών δυνάμεών της που δεν ήταν ευάλωτες στους αμερικανικούς κατασκοπευτικούς δορυφόρυς. Για παράδειγμα, ενώ το αμερικανικό δίκτυο πηλροφοριών ήταν ικανό να εντοπίσει/ανιχνεύσει τις πυραυλικές δοκιμές που διεξάγονταν από το Πυραυλικό Σύστημα Σιδηροδρομικών Μεταφορών, ήταν εξαιρετικά δύσκολο για να καθορίσει τις ακριβείς συντεταγμένες της εκτόξευσης.

Αυτά τα πυραυλοφόρα τρένα, συνολικά 36 συγκροτήματα, αποδείχθηκαν μια σημαντική πηγή ανησυχία για τους σχεδιαστές άμυνας του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Κάθε «σιδηροδρομικό σιλό» (βαγόνι εκτόξευσης) ήταν εξοπλισμένο με έναν πύραυλο RT-23, γνωστό στις ΗΠΑ και στους κύκλους του ΝΑΤΟ ως SS-24 Scalpel, με μια εμβέλεια πάνω από 10.000 χιλιόμετρα. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, οι εκτιμήσεις των αναλυτών ήθελαν τον αριθμό του κάπου μεταξύ 42 και 56 μονάδων. Κάθε τέτοιος πύραυλος μεταφέρει έως δέκα κεφαλές, πράγμα που σημαίνει ότι η συνδυασμένη ικανότητα της δύναμης από το Πυραυλικό Σύστημα Σιδηροδρομικών Μεταφορών ήταν κάπου μεταξύ 360 – 560 κεφαλών, κάθε μία ικανή να πλήξει οποιαδήποτε περιοχή στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης έπληξε το Πυραυλικό Συγκρότημα Σιδηροδρόμων Μάχης. Η υποδομή που κατασκευάστηκε για τη συντήρηση των πυραύλων RT-23 βρισκόταν στην Ουκρανία, αναγκάζοντας τη Μόσχα να επιλέξει ανάμεσα στην επένδυση για ένα διάδοχο σύστημα ή την διάλυση του όλου προγράμματος. Η έλλειψη κονδυλίων την ανάγκασε στην τελευταία επιλογή, και από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 τα περισσότερα πυραυλοφόρα τρένα ακινητοποιήθηκαν και φρουρούνταν. Με πολλά βασικά στοιχεία της πυρηνικής τριάδας σε μαρασμό, η Μόσχα συμπερέλαβε την απόσυρση του RT-23 στη Συνθήκη START II, ​​που με την σειρά του οδήγησε στον παροπλισμό των πυραυλοφόρων τρένων το 2005, και την καταστροφή του τελευταίου πυραύλου RT-23 το 2006. Το γεγονός ότι οικονομικοί παράγοντες και όχι στρατηγικές εκτιμήσεις, ήταν η αιτία του παροπλισμού αυτού του συστήματος, μας βοηθά σήμερα να εξηγήσουμε γιατί η Ρωσία φαίνεται να θέλει να ανασυγκροτήσει ξανά αυτές τις δυνατότητες. Παρά την οικονομική δυσπραγία που προκλήθηκε από τις κυρώσεις και μια πτώση της τιμής του πετρελαίου, οι πόροι που είχαν προβλεφθεί για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του πυρηνικού οπλοστασίου είναι σε μια τέτοια επάρκεια που επιτρέπουν την επανάληψη του Πυραυλικού Συστήματος Σιδηροδρομικών Μεταφορών, εκτιμούν κορυφαίοι αναλυτές.

Το «Barguzin», το διάδοχο πυραυλοφόρ τρένο της Ρωσίας, είναι πιθανό να τεθεί σε υπηρεσία από το 2019, με την προβλεπόμενη διάρκεια ζωής να φθάνει μέχρι το 2040. Διατηρώντας τις ίδιες δυνατότητες με τον προκάτοχό του, το διάδοχο σύστημα αναμένεται να βελτιωθεί σε μια σειρά από σημαντικούς τομείς. Το πιο σημαντικό, το Barguzin είναι πιθανό να είναι εξοπλισμένο με μια έκδοση του πυραύλου RS-24. Από πολλές απόψεις ο πύραυλος RS-24 είναι κατώτερος από τον RT-23, μεταφέρει μόνο τέσσερα οχήματα επανεισόδου (κεφαλές), και το μικρότερο μέγεθός του περιορίζει την παραδοτέα απόδοση του βλήματος μεταξύ 0,4 και 1,2 μεγατόνους, πολύ κάτω από την απόδοση των 5,5 μεγατόνων που θα μπορούσε να παραδοθεί από το RT-23. Ωστόσο, το Barguzin είναι πιθανό να μεταφέρει έξι πυραύλους RS-24, δηλαδή το διπλάσιο του αριθμού των RT-23 που θα μπορούσε να μεταφερθεί από τον σοβιετικής εποχής προκατόχό του. Επιπλέον, ο RS-24 εκτιμάται ότι θα έχει μια πιθανότητα κυκλικού σφάλματος (CEP) από μόλις 45 μέτρα, το οποίο αντιπροσωπεύει μια σημαντική βελτίωση στην ακρίβεια. Με 12.000 χιλιόμετρα, το εύρος του υπερβαίνει επίσης αυτό του RT-23.

Κυρίως, ο νέος πύραυλος θα είναι δραματικά ελαφρύτερος. Σύμφωνα με το διοικητή των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, στρατηγό Σεργκέι Καρακάγιεφ, ο RS-24 θα ζυγίζει μόλις 47 τόνους, λιγότερο από το μισό βάρος του RT-23. Αυτό θα πρέπει να παρέχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα. Πρώτον, ο πύραυλος θα είναι σε θέση να εξαπολύεται από τα τμήματα του ρωσικού σιδηροδρομικού δικτύου που δεν είναι ειδικά ενισχυμένα, επιτρέποντας την ευρύτερη κυκλοφορία των πυραυλοφόρων τρένων, χωρίς να απωλέσουν την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα. Επιπλέον, η πιο συμπαγής φύση του RS-24 αναιρεί την ανάγκη να ενισχυθούν οι τροχοί του τρένου. Αυτό θα εξαλείψει και τα τελευταία διακριτικά χαρακτηριστικά των πυραυλοφόρων τρένων, καθιστώντας το σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί.

Παρά τις εξελίξεις αυτές, προέκυψαν και νέες προκλήσεις. Για παράδειγμα, ο πολλαπλασιασμός των χρηστών των κοινωνικων δικτύων, κινητά τηλέφωνα με ενσωματωμένες φωτογραφικές μηχανές, θα κάνουν τη αποφυγή της αναγνώρισής του πολύ πιο δύσκολο εγχείρημα από ό, τι ήταν η περίπτωση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Ωστόσο, ακόμη και στο πρόσωπο αυτών των νέων κινδύνων ταυτοποίησης, η νέα γενιά των πυραυλοφόρων τρένων αναμένεται να είναι ένα μόνιμο και ικανό χαρακτηριστικό των μελλοντικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας.

Ως μέρος του εκσυγχρονισμού του συνόλου των πυρηνικών δυνάμεών της, η Μόσχα αναβιώνει ένα ισχυρό πυρηνικό σύστημα το οποίο αποδείχθηκε ως εφιάλτης για το ΝΑΤΟ στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου

Τον Δεκέμβριο του 2014 μια σειρά από επίσημα σχόλια επιβεβαίωσαν όλες τις προηγούμενες αναφορές – η πρόθεση της Ρωσίας να αναπτύξει μια νέας γενιάς στρατηγική πλατφόρφμα σιδηρόδρομων. Στα ρωσικά: Boyevoy Zheleznyy Raketnyy Kompleks (BZhRK) – Πυραυλικό Σύστημα Σιδηροδρομικών Μεταφορών – δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής διοικητής των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, στρατηγός Αντρέι Φιλάτοφ: «Μπορώ να σας πω αυτό που περιμένετε – νομίζω ότι η ιδέα αυτή θα υλοποιηθεί στο εγγύς μέλλον». Μιλώντας με το πρακτορείο ITAR-TASS, ανώνυμες πηγές του τομέα της ρωσικής άμυνας έδωσαν επίσης μια σειρά από λεπτομέρειες του σχεδίου που μπορεί να παραχθεί από το Μοσχοβίτικο Ινστιτούτο Θερμικής Τεχνολογίας, το οποίο αυτή τη στιγμή αναπτύσσει τη νέα πλατφόρμα. Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ υπογράμμισε τη διεθνή νομιμότητα του ρωσικού ανανεωμένου ενδιαφέροντος γύρω από τα «πυρυαλοφόρα τρένα», δηλώνοντας ότι «η ύπαρξη των σχεδίων μας για τη δημιουργία σιδηροδρομικών Διηπειρωτικών Βαλλιστικών Πυραύλων (ICBM) σε καμία περίπτωση δεν έρχεται σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις της Ρωσίας βάσει της συνθήκης START».

Η αναδιάταξη των πυραυλοφόρων τρένων θα αναβιώσει μια πολεμική πλατφόρμα, ικανή να αξιοποιήσει τη γεωγραφία της Ρωσίας. Πριν από τη διάλυσή τoυ, το Πυραυλικό Συγκρότημα Σιδηροδρόμων Μάχης ήταν σε θέση να διανύσει μέχρι 1.000 χιλιόμετρα μέσα σε μια μέρα σε ένα σιδηροδρομικό δίκτυο που εκτεινόταν σε πάνω από 145.000 χιλιόμετρα. Από αυτά, τα 10.000 χιλιόμετρα ήταν ενισχυμένα ώστε για να εξασφαλίσουν ότι θα μπορούσαν να αντέξουν μια εκτόξευση πυραύλου. Επιπλέον, κατασκευάστηκαν ειδικά σχεδιασμένες σιδηροδρομικές γραμμές για να κρύψουν τα τρένα κατά τη διάρκεια των περιόδων ακινητοποίησης, ενώ τα ίδια τα τρένα ήταν έτσι μεταμφιεσμένα/τροποποιημένα εξωτερικά, για την καλύτερη προφύλαξή τους από την αναγνώριση με το ανθρώπινο μάτι. Τα τρένα, ως εκ τούτου, προσέφεραν στη Σοβιετική Ένωση ένα αποτελεσματικό μέσο για τη διατήρηση των χερσαίων πυρηνικών δυνάμεών της που δεν ήταν ευάλωτες στους αμερικανικούς κατασκοπευτικούς δορυφόρυς. Για παράδειγμα, ενώ το αμερικανικό δίκτυο πηλροφοριών ήταν ικανό να εντοπίσει/ανιχνεύσει τις πυραυλικές δοκιμές που διεξάγονταν από το Πυραυλικό Σύστημα Σιδηροδρομικών Μεταφορών, ήταν εξαιρετικά δύσκολο για να καθορίσει τις ακριβείς συντεταγμένες της εκτόξευσης.

Αυτά τα πυραυλοφόρα τρένα, συνολικά 36 συγκροτήματα, αποδείχθηκαν μια σημαντική πηγή ανησυχία για τους σχεδιαστές άμυνας του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Κάθε «σιδηροδρομικό σιλό» (βαγόνι εκτόξευσης) ήταν εξοπλισμένο με έναν πύραυλο RT-23, γνωστό στις ΗΠΑ και στους κύκλους του ΝΑΤΟ ως SS-24 Scalpel, με μια εμβέλεια πάνω από 10.000 χιλιόμετρα. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, οι εκτιμήσεις των αναλυτών ήθελαν τον αριθμό του κάπου μεταξύ 42 και 56 μονάδων. Κάθε τέτοιος πύραυλος μεταφέρει έως δέκα κεφαλές, πράγμα που σημαίνει ότι η συνδυασμένη ικανότητα της δύναμης από το Πυραυλικό Σύστημα Σιδηροδρομικών Μεταφορών ήταν κάπου μεταξύ 360 – 560 κεφαλών, κάθε μία ικανή να πλήξει οποιαδήποτε περιοχή στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης έπληξε το Πυραυλικό Συγκρότημα Σιδηροδρόμων Μάχης. Η υποδομή που κατασκευάστηκε για τη συντήρηση των πυραύλων RT-23 βρισκόταν στην Ουκρανία, αναγκάζοντας τη Μόσχα να επιλέξει ανάμεσα στην επένδυση για ένα διάδοχο σύστημα ή την διάλυση του όλου προγράμματος. Η έλλειψη κονδυλίων την ανάγκασε στην τελευταία επιλογή, και από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 τα περισσότερα πυραυλοφόρα τρένα ακινητοποιήθηκαν και φρουρούνταν. Με πολλά βασικά στοιχεία της πυρηνικής τριάδας σε μαρασμό, η Μόσχα συμπερέλαβε την απόσυρση του RT-23 στη Συνθήκη START II, ​​που με την σειρά του οδήγησε στον παροπλισμό των πυραυλοφόρων τρένων το 2005, και την καταστροφή του τελευταίου πυραύλου RT-23 το 2006. Το γεγονός ότι οικονομικοί παράγοντες και όχι στρατηγικές εκτιμήσεις, ήταν η αιτία του παροπλισμού αυτού του συστήματος, μας βοηθά σήμερα να εξηγήσουμε γιατί η Ρωσία φαίνεται να θέλει να ανασυγκροτήσει ξανά αυτές τις δυνατότητες. Παρά την οικονομική δυσπραγία που προκλήθηκε από τις κυρώσεις και μια πτώση της τιμής του πετρελαίου, οι πόροι που είχαν προβλεφθεί για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του πυρηνικού οπλοστασίου είναι σε μια τέτοια επάρκεια που επιτρέπουν την επανάληψη του Πυραυλικού Συστήματος Σιδηροδρομικών Μεταφορών, εκτιμούν κορυφαίοι αναλυτές.

Το «Barguzin», το διάδοχο πυραυλοφόρ τρένο της Ρωσίας, είναι πιθανό να τεθεί σε υπηρεσία από το 2019, με την προβλεπόμενη διάρκεια ζωής να φθάνει μέχρι το 2040. Διατηρώντας τις ίδιες δυνατότητες με τον προκάτοχό του, το διάδοχο σύστημα αναμένεται να βελτιωθεί σε μια σειρά από σημαντικούς τομείς. Το πιο σημαντικό, το Barguzin είναι πιθανό να είναι εξοπλισμένο με μια έκδοση του πυραύλου RS-24. Από πολλές απόψεις ο πύραυλος RS-24 είναι κατώτερος από τον RT-23, μεταφέρει μόνο τέσσερα οχήματα επανεισόδου (κεφαλές), και το μικρότερο μέγεθός του περιορίζει την παραδοτέα απόδοση του βλήματος μεταξύ 0,4 και 1,2 μεγατόνους, πολύ κάτω από την απόδοση των 5,5 μεγατόνων που θα μπορούσε να παραδοθεί από το RT-23. Ωστόσο, το Barguzin είναι πιθανό να μεταφέρει έξι πυραύλους RS-24, δηλαδή το διπλάσιο του αριθμού των RT-23 που θα μπορούσε να μεταφερθεί από τον σοβιετικής εποχής προκατόχό του. Επιπλέον, ο RS-24 εκτιμάται ότι θα έχει μια πιθανότητα κυκλικού σφάλματος (CEP) από μόλις 45 μέτρα, το οποίο αντιπροσωπεύει μια σημαντική βελτίωση στην ακρίβεια. Με 12.000 χιλιόμετρα, το εύρος του υπερβαίνει επίσης αυτό του RT-23.

Κυρίως, ο νέος πύραυλος θα είναι δραματικά ελαφρύτερος. Σύμφωνα με το διοικητή των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, στρατηγό Σεργκέι Καρακάγιεφ, ο RS-24 θα ζυγίζει μόλις 47 τόνους, λιγότερο από το μισό βάρος του RT-23. Αυτό θα πρέπει να παρέχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα. Πρώτον, ο πύραυλος θα είναι σε θέση να εξαπολύεται από τα τμήματα του ρωσικού σιδηροδρομικού δικτύου που δεν είναι ειδικά ενισχυμένα, επιτρέποντας την ευρύτερη κυκλοφορία των πυραυλοφόρων τρένων, χωρίς να απωλέσουν την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα. Επιπλέον, η πιο συμπαγής φύση του RS-24 αναιρεί την ανάγκη να ενισχυθούν οι τροχοί του τρένου. Αυτό θα εξαλείψει και τα τελευταία διακριτικά χαρακτηριστικά των πυραυλοφόρων τρένων, καθιστώντας το σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί.

Παρά τις εξελίξεις αυτές, προέκυψαν και νέες προκλήσεις. Για παράδειγμα, ο πολλαπλασιασμός των χρηστών των κοινωνικων δικτύων, κινητά τηλέφωνα με ενσωματωμένες φωτογραφικές μηχανές, θα κάνουν τη αποφυγή της αναγνώρισής του πολύ πιο δύσκολο εγχείρημα από ό, τι ήταν η περίπτωση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Ωστόσο, ακόμη και στο πρόσωπο αυτών των νέων κινδύνων ταυτοποίησης, η νέα γενιά των πυραυλοφόρων τρένων αναμένεται να είναι ένα μόνιμο και ικανό χαρακτηριστικό των μελλοντικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!