EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Κάθισαν στο εδώλιο» την Siemens

Δύο χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να εκδικαστεί στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας συμβιβασμού με τη Siemens που είχε καταθέσει από το 2012 η ΜΚΟ Έλληνες Φορολογούμενοι. To Ελληνικό Δημόσιο μετά από τέσσερις αναβολές, παρέστη στη δίκη, υποστηρίζοντας με τις προτάσεις τη συμφωνία συμβιβασμού του 2012 με τη Siemens, με την οποία εξάλλου εμφανίστηκε με κοινές προτάσεις μπροστά στο ακροατήριο. Η απόφαση για την υπόθεση που ανέδειξε το ereportaz  αναμένεται  να γίνει γνωστή στα μέσα Απριλίου.

H αίτηση ακύρωσης της «συμφωνίας συμβιβασμού»

Οι «Έλληνες Φορολογούμενοι», ζήτησαν την ακύρωση της συμφωνίας υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου και την αξιοπρέπεια της ελληνικής κοινωνίας, ενάντια στην γερμανική εταιρεία και ενάντια στη διαφθορά.

Όπως επισημαίνουν στην αίτηση ακύρωσης, «η διεκδίκηση και είσπραξη από το Ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον δύο δισεκατομμυρίων ευρώ από τη SIEMENS επιβάλλεται από αποχρώντα λόγο όχι απλώς δημοσίου αλλά εθνικού συμφέροντος. Όπως έχει κρίνει και η πρόσφατη νομολογία του Δικαστηρίου Σας (ΣτΕ 1620/2011, Ολ 668/2012, Ολ 1972/2012): «Τέτοιο λόγο (δημοσίου συμφέροντος) δεν αποτελεί το απλό ταμειακό συμφέρον του Δημοσίου, αποτελεί, όμως, η διασφάλιση «της δημοσιονομικής ισορροπίας του Κράτους». Μάλιστα όταν η δημοσιονομική ισορροπία του ελληνικού Κράτους, όπως είναι γνωστό, έχει ήδη σοβαρότατα κλονισθεί. Το δημόσιο έλλειμμα και το δημόσιο χρέος είναι τεράστια, ανερχόμενα σε πρωτοφανή, στην ιστορία των δημόσιων οικονομικών της Χώρας, επίπεδα».

Οι Έλληνες Φορολογούμενοι τονίζουν οτι σε επίπεδο οικονομικό, η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια από τη Siemens, σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα της Βουλής, τόσο μέσω ελληνικών, όσο και μέσω αμερικανικών δικαστηρίων. Υπογραμμίζουν ωστόσο οτι η υπόθεση έχει να κάνει και με την εθνική μας αξιοπρέπεια, αλλά και την αξιοπιστία και τη διαύγεια του πολιτικού συστήματος.

Στο πλευρό της Siemens τάχθηκε το ελληνικό Δημόσιο

Απ την άλλη, οι προτάσεις του Δημοσίου υποστήριξαν όπως και οι προτάσεις της Siemens, ότι το ΣτΕ δεν έχει δικαιοδοσία σε συμβάσεις όπως αυτή, ότι οι αιτούντες δεν θεμελιώνουν άμεσο έννομο συμφέρον και ότι το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που καταγράφεται ως ζημιά σύμφωνα με το πόρισμα της Βουλής είναι απλή αναφορά και όχι αποδεδειγμένη εκτίμηση.

Επίσης το Δημόσιο περιέγραψε την πρόοδο στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της συμφωνίας από την πλευρά της Siemens αναφέροντας ότι με την ολοκλήρωση του 4ου χρόνου της συμφωνίας θα έχει αξιοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που προέβλεπε αυτή. Στις ενέργειες αυτές περιλαμβάνεται η διαγραφή εισπρακτικών απαιτήσεων 80 εκατ. ευρώ, η παροχή 90 εκατ. ευρώ σε πέντε έτη για υποστήριξη φορέων και δραστηριοτήτων του δημοσίου και η υποστήριξη ερευνητικών προγραμμάτων και υποτροφιών.

Η υπόθεση

Υπενθυμίζεται, ότι η υπόθεση αφορά στη συμφωνία την οποία ενέκρινε με νόμο προ τριετίας η Βουλή, στην τελευταία συνεδρίαση πριν από τη διάλυσή της τον Απρίλιο του 2012. Ειδικότερα, ο νόμος ενέκρινε το «Σχέδιο Συμφωνίας Συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών Siemens AG και Siemens ΑΕ» δίνοντας την εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών να την υπογράψει σε μεταγενέστερο χρόνο.

Η «συμφωνία συμβιβασμού» μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ομίλου των εταιριών της Siemens, έχει αντικείμενο «την αποκατάσταση της τυχόν βλάβης που υπέστη το ελληνικό δημόσιο και την διευθέτηση των διοικητικών προστίμων σε σχέση με τις κάθε είδους υποθέσεις που σχετίζονται με δραστηριότητες διαφθοράς, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, πληρωμές, παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens».

Τον Αύγουστο του 2012 ο Γιάννης Στουρνάρας υπέγραψε την εν λόγω σύμβαση μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας Siemens. Η συμφωνία τερμάτιζε φιλικά τη διένεξη παρά το γεγονός ότι οι 590 σελίδες του πορίσματος της Βουλής αποφαίνονται ότι υπήρξε ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο που ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 7 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο κέντρο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν, όπως έγινε γνωστό από τοπικούς αξιωματούχους.

«Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά νεκρούς και 22 τραυματίες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά», δήλωσε ο διοικητής των νοσοκομείων της αφγανικής πρωτεύουσας, Σάγεντ Κάμπιρ Αμίρι.

Σύμφωνα με τον Σέντικ Σεντίκι, εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών ο οποίος επιβεβαίωσε τη βομβιστική επίθεση, ένα αυτοκίνητο γεμάτο με εκρηκτικά εξερράγη κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας της συνοικίας.

Στο σημείο της έκρηξης, που ακούστηκε στο κέντρο της Καμπούλ περίπου στις 16:30 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας), περισσότερα από δέκα αυτοκίνητα έχουν υποστεί ζημιές, πρόσθεσε ο Σεντίκι.

Σημειώνεται ότι το αρχηγείο της αστυνομίας, που ήταν και στόχος της επίθεσης, βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου είναι το προεδρικό μέγαρο, το υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Οικονομικών.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι απίστευτοι μισθοί των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών & προπονητών

Τη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές και προπονητές του κόσμου για το 2014 δημοσίευσε το δημοφιλές γαλλικό περιοδικό France Football.

Σύμφωνα με το περιοδικό, πρώτος στη λίστα είναι ο Αργεντίνος «μάγος» της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ
Μέσι (65 εκατομμύρια ευρώ), του οποίου το ετήσιο εισόδημά είναι 35 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που εισπράττει κάθε εβδομάδα από την Μπαρτσελόνα, ενώ έχει και δύο μεγάλες χορηγίες από τις Adidas και TurkishAirlines.
Δεύτερος στη σχετική λίστα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 55 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στους προπονητές, ο πιο ακριβοπληρωμένος είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο με 17 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Κάρλος Αντσελότι με 15,4 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικά η λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών το 2014:

1.Λιονέλ Μέσι 65 εκατ.

2.Κριστιάνο Ρονάλντο 52 εκατ.

3.Νεϊμάρ 36 εκατ.

4.Τιάγκο Σίλβα 25,7 εκατ.

5.Ρόμπιν Φαν Πέρσι 25,5 εκατ.

6.Γκάρεθ Μπέιλ 23 εκατ.

7.Γουέιν Ρούνεϊ 22 εκατ.

8.Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς 21,4 εκατ.

9.Σέρχιο Αγουέρο 21 εκατ.

10.Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι 20 εκατ.

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι προπονητές του 2014:

1.Ζοσέ Μουρίνιο 17 εκατ.

2.Κάρλο Αντσελότι 15,4 εκατ.

3.Πεπ Γκουαρντιόλα 15,2 εκατ.

4.Αρσέν Βενγκέρ 11 εκατ.

5.Λουίς Φαν Χάαλ 9,9 εκατ.

6.Φάμπιο Καπέλο 8,9 εκατ.

7.Αντρέ Βίλας – Μπόας 8,4 εκατ.

8.Σβεν Γκόραν Έρικσον 8 εκατ.

9.Γιούργκεν Κλοπ 7,2 εκατ.

10.Λοράν Μπλαν 6,9 εκατ.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νίπτει τας χείρας της η Γερμανία για Siemens και Χριστοφοράκο


Θέση για τη στάση που η Γερμανία θα κρατήσει στο αίτημα που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον της καγκελαρίου Μέρκελ για βοήθεια ως προς τη διελεύκανση του σκανδάλου Siemens, πήρε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας. «Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν αναμειγνυόμαστε», ήταν το μήνυμα που έστειλε η Γερμανία μέσω της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Κριστιάνε Βιρτς.

«Η Δικαιοσύνη στην Γερμανία είναι ανεξάρτητη και η κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται. Εάν υπάρχουν οποιαδήποτε αιτήματα για δικαστική συνδρομή από την ελληνική πλευρά και εμπίπτουν στους κανόνες και τα κριτήρια της δικαστικής συνδρομής, τότε βεβαίως θα εξεταστούν και θα ανταποκριθούμε - εάν εμπίπτουν στους κανόνες», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας, σημειώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή οι έρευνες τρέχουν» και ως εκ τούτου δεν μπορεί να πάρει θέση.

«Υπάρχουν τυπικές διαδικασίες για την δικαστική συνδρομή μεταξύ κρατών, άρα υπάρχουν και συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία πρέπει να τηρηθούν», δήλωσε η Κριστιάνε Βιρτς.

Σχολιάζοντας δε το ενδεχόμενο του Μιχάλη Χριστοφοράκου, η κυβερνητική αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Γερμανίας επισήμανε πως «σε ό,τι αφορά τα αιτήματα έκδοσης υπάρχουν κανόνες που ορίζονται από τον νόμο. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να πω σε λεπτομέρειες αν υπάρχει ένα τέτοιο αίτημα έκδοσης. Αλλά εάν υπάρχει, τότε πρέπει να αποφασιστεί σύμφωνα με τα νομικά κριτήρια».



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χωρίς κάγκελα και με πρόσκληση... σε γλέντι η φετινή παρέλαση

Χωρίς κάγκελα και ανοιχτή στο κοινό μετά από 3 χρόνια στο Σύνταγμα, πραγματοποιήθηκε η σημερινή στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας. Στη φετινή παρέλαση οι θεατές δεν έπρεπε να έχουν «κάλεσμα» για να την παρακολουθήσουν, ήταν ωστόσο όλοι προσκεκλημένοι... στο παραδοσιακό γλέντι που ακολούθησε, για τον φοκλόρ χαρακτήρα του οποίου η κυβέρνηση δέχτηκε πολλές επικρίσεις τις προηγούμενες μέρες.

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση

Ευρωπαϊκή χροιά είχαν τα μηνύματα τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και του πρωθυπουργού μετά το πέρας των εκδηλώσεων. Να οικοδομήσουμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα πάνω στις αξίες του ανθρωπισμού, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης ζήτησε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Το μήνυμα ότι «όση δύναμη και αν έχουν οι αντίπαλοι, όταν ένας λαός διεκδικεί, αν είναι αποφασισμένος και έχει το δίκιο με το μέρος του, τότε όλα μπορεί να τα καταφέρει», έστειλε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σε μέρες όπως η σημερινή και σε περιόδους όπως η τωρινή είναι ζωτικό να θυμόμαστε εκείνους που έδωσαν την ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι. Nα θυμόμαστε ότι η ελευθερία έχει περιεχόμενο ζωής, αξιοπρέπειας, δικαιωμάτων και δημοκρατίας. Οτιδήποτε λιγότερο είναι κατώτερο της κληρονομιάς που μας άφησαν εκείνοι που θυσιάστηκαν», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντοπούλου.

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας  λέγοντας πως «για διαφημιστικές ανάγκες φοράει τη μάσκα του πατριώτη εθνικιστή, παρελαύνοντας "υπερήφανα" για να γιορτάσει τις νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις της».

Μπορεί οι φετινές παρελάσεις να μην είχαν την ένταση των προηγούμενων χρόνων, δεν έλειψαν ωστόσο κάποια... παραλειπόμενα.
 
Δείτε όσα έγιναν σήμερα, μέσα από τον φακό του ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Η δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο





Πρώτη για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας











Η Αριστερά πάει παρέλαση

 







Περνάει ο Στρατός της Ελλάδος... φρουρός

 















Χωρίς κάγκελα και προσκλήσεις

 















Το υπό βροχή... γλέντι

 

























πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το αεροδρόμιο Changi στη Σιγκαπούρη είναι το καλύτερο στον κόσμο -Πισίνες, χλιδάτα εστιατόρια και γυμναστήρια (εικόνες)

Το αεροδρόμιο Changi στη Σιγκαπούρη ψηφίστηκε ως το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο για το 2015, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Βραβεία Αεροδρομίων.


Αυτή είναι η τρίτη φορά που το Changi κατακτά την κορυφή στη λίστα με τα καλύτερα αεροδρόμια της Skytrax, που κάθε χρονιά αξιολογεί πάνω από 400 διεθνείς αερολιμένες στον κόσμο για τις υπηρεσίες τους, το check-in, τις μεταφορές, τα καταστήματα, τα θέματα μετανάστευσης και άλλα.

Βέβαια, η κατάκτηση της κορυφής από το Changi δεν είναι τυχαία μια και το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δε μοιάζει με τα άλλα. Το εν λόγω διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο παρέχει απίστευτες ανέσεις, όπως έναν κήπο γεμάτο πεταλούδες, πισίνα στον τελευταίο όροφο, κινηματογράφους, ξενοδοχεία, σπα, ακόμα και μια τσουλήθρα τεσσάρων ορόφων.

Φυσικά, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολύς κόσμος το επισκέπτεται για να διασκεδάσει και να περάσει ευχάριστα η ώρα του.



Οι περισσότεροι επιβάτες εισέρχονται στο αεροδρόμιο από τον Τερματικό 3, το νεότερο και μεγαλύτερο Τερματικό του Changi. Η έκτασή του είναι τουλάχιστον 380.000 τ.μ. και ο σταθμός είναι ευρύχωρος, με ψηλές οροφές που προσδίδουν στον χώρο μία ανοιχτή και ευάερη αίσθηση



Υπάρχει επίσης ένας καταπράσινος κάθετος τοίχος που ονομάζεται «Πράσινο Τείχος». Περιέχει περισσότερες από 20 ποικιλίες φυτών, ενώ αμπέλια και λουλούδια αναπτύσσονται πάνω του.



Οι μετακινήσεις μεταξύ των τερματικών γίνονται με το Skytrain



Στον τελευταίο όροφο  του Τερματικού 1 βρίσκεται μία πισίνα που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε έναντι 14 δολαρίων



Μπορείτε να απολαύσετε τις απογειώσεις και προσγειώσεις από το pool garden



Που έχει και το δικό του Tiki Bar



Σας δίνει τη δυνατότητα να γυμναστείτε και να σπολαυσετε στη συνέχεια ένα ζεστο ντους



Το αεροδρόμιο έχει και το δικό του φυσικό μονοπάτι το οποίο οι επιβάτες ενθαρρύνονται να επισκεφθούν για να αναπνεύσουν καθαρό αέρα για όσο διάστημα βρίσκονται στο αεροδρόμιο. Συνολικά υπάρχουν πέντε κήποι, με έναν από αυτούς να είναι γεμάτος ηλιοτρόπια



Ο κήπος με τις πεταλούδες είναι ο μοναδικός που έχει δημιουργηθεί ποτέ σε αεροδρόμιο, αποτελεί σπίτι για πολλά είδη πεταλούδων, φυτών, λουλουδιών, ενώ χαρακτηρίζεται από πλούσια βλάστηση και ένα καταρράκτη έξι μέτρων



Το αεροδρόμιο έχει στο εσωτερικό του κι άλλους κήπους



Τα πάντα εδώ έχουν γίνει με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ακόμη και οι τουαλέτες που διαθέτουν ένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου, με το οποίο οι επιβάτες μπορούν να βαθμολογήσουν πόσο καθαρές είναι. Αν δεν είστε ευχαριστημένοι, απλά πατήστε το δυσαρεστημένο πρόσωπο στην οθόνη



Στη συνέχεια μπορείτε να εξηγήσετε το λόγο της δυσαρέσκειάς και αμέσως το μήνυμα θα σταλέι σε κάποιον υπεύθυνο που θα μεριμνήσει για το θέμα


Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε τα ψώνια σας σε μεγάλους οίκους



Τα παιδιά σας θα λατρέψουν αυτή την τσουλήθρα που μετρά τέσσερις ολόκληρους ορόφους. Μπορείτε να γλιστρήσετε σε αυτή με 10 δολάρια



Ο μπουφές για τα εισιτήρια της πρώτης θέσης είναι πλούσιος



Έχει και μεγάλη ποικιλία στα γλυκά



Αν κουραστήκατε από τα ψώια, μπορείτε να κάνετε μία στάση και να απολαύσετε μία ταινία



Ακόμα και τα εκθέματα είναι μαγευτικά



Στο Ghangi μέχρι το τέλος του 2017 θα ολοκληρωθεί και ο Τερματικός 4



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!