EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ελεγξέ το - διάγραψέ το.

  Του Άρη Χατζηστεφάνου

«Ο πελάτης δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό» διαβάζουμε σε κάθε κατάστημα. Γιατί λοιπόν ανεχόμαστε να πληρώνουμε ένα δημόσιο χρέος χωρίς να βλέπουμε ποτέ τον αναλυτικό λογαριασμό; Και κυρίως, γιατί το αίτημά μας αυτό εξοργίζει ανθρώπους από την άκρα Δεξιά μέχρι την επαναστατική Αριστερά;

Σε ένα εστιατόριο κάποιο γκαρσόνι αφήνει εμβρόντητη μια πενταμελή οικογένεια ανακοινώνοντάς της ότι πρέπει να πληρώσει έναν υπέρογκο λογαριασμό, ο οποίος αντιστοιχεί στο 120% του συνολικού εισοδήματός της. Οταν διαμαρτύρονται, τους κατηγορεί για λαϊκισμό, ενώ τους προσφέρει ένα διακανονισμό. Πριν προλάβουν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί, το χρέος της οικογένειας προς το εστιατόριο έχει ξεπεράσει το 180% του εισοδήματός της. Κάποιοι από τους πελάτες που κάθονται σε διπλανά τραπέζια αρχίζουν κι αυτοί να διαμαρτύρονται καλώντας -πολύ σωστά- την οικογένεια να σηκωθεί και να φύγει χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Οταν όμως η οικογένεια ζητά τον λογαριασμό, προκειμένου να αποδείξει το μέγεθος της απάτης και να δικαιολογήσει την αποχώρησή της, όλοι στρέφονται εναντίον της. Το γκαρσόνι την κατηγορεί για τριτοκοσμικό λαϊκισμό και την καλεί να επανέλθει στην πραγματικότητα, ενώ οι πελάτες, που προηγουμένως διαμαρτύρονταν, τώρα φωνάζουν ότι το να ζητάς τον λογαριασμό αποτελεί ανεπίτρεπτο ρεφορμισμό.

Μια παρόμοια ιστορία, καφκικής εμπνεύσεως, διαδραματίζεται εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια στην Ελλάδα. Οσοι οραματίστηκαν τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης επιτροπής λογιστικού ελέγχου (ΕΛΕ) του δημόσιου χρέους, η οποία θα είχε πρόσβαση σε επτασφράγιστα κρατικά αρχεία και θα ενημερώνει συνεχώς τους πολίτες για το έργο της, δέχτηκαν ομαδικά πυρά εκ δεξιών αλλά και εξ αριστερών.

Την ημέρα μάλιστα που η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανακοίνωνε την έναρξη του λογιστικού ελέγχου του χρέους, μαζί με την ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα και τον ειδικό σε θέματα ελέγχου Ερίκ Τουσέν, ένας δημοσιογράφος μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού ρώτησε εάν η επιτροπή μπορεί να δυναμιτίσει τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί πλήρως: η πρόεδρος ενός θεσμού της αστικής δημοκρατίας ζητούσε να ανοίξουν οι φάκελοι αμαρτωλών συμβάσεων, αλλά και επαχθών δανείων και η πρώτη σκέψη του δημοσιογράφου ήταν μήπως θα έπρεπε να αποκρύψουμε τυχόν αποκαλύψεις!

Θεωρητικά, σε μια υπερχρεωμένη χώρα, όπως η Ελλάδα, η έναρξη λογιστικού ελέγχου θα έπρεπε να προκαλεί αισθήματα πανικού πρώτα και κύρια στους ξένους δανειστές. Οπως απέδειξε όμως και η περίπτωση του Ισημερινού, όπου ο λογιστικός έλεγχος συνέβαλε στη διαγραφή του 70% του χρέους, οι πρώτες αντιδράσεις έρχονται πάντα από το εσωτερικό.

Στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ Debtocracy, εκτός από τον Ερίκ Τουσέν, είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε και έναν από τους επικεφαλής της ΕΛΕ του Ισημερινού και να ακούσουμε από πρώτο χέρι τις πιο κωμικοτραγικές ιστορίες.

Ο Ούγκο Αρίας θυμάται ακόμη πως όταν ζήτησε έγγραφα για τις δανειακές συμβάσεις ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας τον έστειλε σε μια αποθήκη του εθνικού νομισματοκοπείου μερικά χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα. Αντιμέτωπη κυριολεκτικά με ένα σωρό από πεταμένα χαρτιά, η ομάδα του Αρίας χρειάστηκε μία εβδομάδα για να διαπιστώσει ότι δεν υπήρχε τίποτα σχετικό με την έρευνά της και πως τα στοιχεία που είχαν ζητήσει βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή στις αποθήκες της... κεντρικής τράπεζας.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, αρκετά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, που είχαν τοποθετηθεί στις θέσεις τους από προηγούμενες κυβερνήσεις, άρχισαν να συγκεντρώνουν υπογραφές με αίτημα να απαγορευτεί διά παντός η είσοδος του Ούγκο Αρίας στις εγκαταστάσεις του υπουργείου. Παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής της ΕΛΕ βρισκόταν εκεί με προσωπική εντολή του προέδρου της χώρας, αποτελούσε persona non grata για τα στελέχη του σημαντικότερου υπουργείου της χώρας.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέαμετέτρεψε όλους τους πολίτες σε συνένοχους στο «έγκλημα». Με εντολή του η επιτροπή άρχισε να δημοσιεύσει την πορεία των ερευνών, ακόμη και με τηλεοπτικές εκπομπές. Η κυβέρνηση κρατούσε στα χέρια της ένα πανίσχυρο όπλο, το οποίο όμως μπορούσε να λειτουργήσει μόνον εάν συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία και οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι. Ολοι αυτοί, δηλαδή, που έβλεπαν τη ζωή τους να καταστρέφεται από τη συνεχή γιγάντωση του δημόσιου χρέους.

Ο λογιστικός έλεγχος προκαλούσε πάντα πανικό στις πολιτικές και οικονομικές ελίτ καθεστώτων που είχαν διασπαθίσει πόρους του Δημοσίου καταφεύγοντας συνήθως και σε υπέρμετρο δανεισμό με λεόντειους όρους, από το εξωτερικό. Περισσότερο και από τους οικονομικούς κατακτητές ήταν πάντα οι οικονομικοί δωσίλογοι που έφερναν τις μεγαλύτερες αντιστάσεις.
 

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νίκη με συντήρηση δυνάμεων για Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο χρειαζόταν για να νικήσει 79-64 τον Κόροιβο στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα μπάσκετ και παράλληλα να κάνει συντήρηση πριν από την κρίσιμη εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Γαλατάσαραϊ για το Top16 της Ευρωλίγκας.
 
Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης στο Μαρούσι ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος μάζεψε το δεύτερο αμυντικό ριμπάουντ της βραδιάς στο 24'05'', με αποτέλεσμα να "σκαρφαλώσει" στην κορυφή της σχετικής κατηγορίας του ΕΣΑΚΕ. Έφτασε τα 1.506 στην καριέρα του, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον -πρώην συμπαίκτη του- Κώστα Τσαρτσαρή (που έχει 1.505).



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ζορίστηκε, αλλά νίκησε ο Ολυμπιακός

Δυσκολίες συνάντησε ο Ολυμπιακός κόντρα στον αξιόμαχο ΚΑΟΔ στο ΣΕΦ, για το πρωτάθλημα της Βasket League ΣΚΡΑΤΣ. Χρειάστηκε την πολύτιμη βοήθεια των Λαφαγέτ, Λοτζέσκι και Πρίντεζη στο τέλος για να φτάσει στο 72-62 και να επικεντρωθεί πλέον στην κρίσιμη αναμέτρηση με την Εφές του Ιβκοβιτς για την Ευρωλίγκα.

Κορυφαίος της αναμέτρησης -και όχι μόνο στα τελευταία λεπτά- ήταν ο Ματ Λοτζέσκι. Ο Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο πέτυχε 13 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ, πραγματοποιώντας άκρως ουσιαστική εμφάνιση.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 36-27, 51-41, 72-62.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 4, Ντάνστον 8, Ντάρντεν 9 (1), Παπαπέτρου, Λαφαγιέτ 11, Λοτζέσκι 13, Χριστοδούλου, Πρίντεζης 10 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 8 (2), Καββαδάς 2, Κατσίβελης 7 (2).

ΚΑΟΔ (Μέξας): Τρότερ 3, Χάρις 4, Γεωργάκης, Άτκινς 11 (1), Όντομ 12 (2), Σπυριδωνίδης, Μισέλ 7, Ζάρας 11 (1), Λο 4, Χρυσικόπουλος 3 (1), Παπαμακάριος 7.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το σώμα επιθεωρητών εργασίας ερευνά το θανατηφόρο ατύχημα στη Δραπετσώνα

Κατόπιν εντολής του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ, έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα από ειδικούς επιθεωρητές του Σώματος, που έσπευσαν άμεσα στον τόπο του δυστυχήματος, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι αιτίες που προκάλεσαν το τραγικό περιστατικό. Παράλληλα, γίνεται καταγραφή και επανεξέταση των φακέλων όλων των ελέγχων των τελευταίων μηνών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το συγκεκριμένο πλοίο είχε ελεγχθεί στις 10 Μαρτίου από Μικτή Επιτροπή Ελέγχου και δεν εντοπίστηκαν παραβάσεις. Οι Μικτές Επιτροπές Ελέγχου είχαν αδρανοποιηθεί από τον Νοέμβριο του 2014 και ενεργοποιήθηκαν ξανά πρόσφατα, με εντολή του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη.

«Το υπουργείο Εργασίας επαναλαμβάνει τη βούληση της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας για την ενίσχυση των υπηρεσιών και μηχανισμών ελέγχου, αλλά και την περαιτέρω θωράκιση του θεσμικού τους ρόλου, είναι δεδομένη» σημειώνεται.

«Στόχος είναι η ενίσχυση της πρόληψης, ώστε να αποτρέπονται ανάλογες τραγωδίες. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το υπουργείο με αποφασιστικό τρόπο, προκειμένου να διασφαλισθεί η εφαρμογή της νομοθεσίας για την Υγεία και την Ασφάλεια στην εργασία, αλλά και για να αναβαθμισθεί το οικείο θεσμικό πλαίσιο» καταλήγει η ανακοίνωση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΠΕΙΓΟΝ!! Αυτές είναι οι εταιρείες που μας ΤΑΙΖΑΝ ΑΛΟΓΟ και ΜΟΥΛΑΡΙ!! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!

Τη λίστα με τις εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα για το διατροφικό σκάνδαλο που τους προηγούμενους μήνες συγκλόνισε και τη χώρα μας, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΦΕΤ.
Πρόκειται για εταιρείες σε προϊόντα των οποίων ανιχνεύτηκε DNA αλόγου, σύμφωνα με το fpress.gr, ενώ σε μία περίπτωση βρέθηκε και κρέας από… μουλάρι και που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν να έχουν κάνει τη συγκεκριμένη παράβαση. Εντός του Νοεμβρίου οριστικοποιήθηκαν τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν».
Τα συνολικά πρόστιμα στις 23 εταιρίες ανήλθαν σε 228.000 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα επιβλήθηκε:
1.Πρόστιμο € 7.000 στην επιχείρηση παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών SPECIAL ΕΔΕΣΜΑΤΑ Α.Ε. στη Θέρμη διότι διαπιστώθηκαν :
– Δυσχέρανση του ελέγχου.
– Η επιχείρηση χρησιμοποίησε, τουλάχιστον σε μία περίπτωση, κρέας αλόγου για την παρασκευή έτοιμων φαγητών.
2. Πρόστιμο € 8.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ Α.Β.Ε.Ε. στις Αχαρνές διότι διαπιστώθηκε :
– Δείγμα του προϊόντος “κεμπάπ κατεψυγμένο” στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
3. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος ΑΡΙΣΤΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ Α.Β.Ε.Ε. στο Αιγάλεω διότι διαπιστώθηκε :
– Δείγμα του προϊόντος “καβουρμάς” στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
4. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση παραγωγής τυροπιτών – πίτσας ΝΕΤΙΜ Α.ΜΕΧΜΕΤ στο δήμο Μαρωνειας – Σαπων διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων “σαλάμι βοδινό” και “λουκάνικο πέταλο” στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
5. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος Ι. ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ & ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Ε.Π.Ε. – NOSTIMA στην Αλεξανδρούπολη διότι διαπιστώθηκε :
– Δείγμα του προϊόντος “λουκάνικο χωριάτικο” στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
6. Πρόστιμο € 10.000 στο εστιατόριο της φοιτητικής λέσχης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Α. ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – XOYTOS CATERING A.E. στην Ορεστιάδα διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγμα του προϊόντος “σουτζουκάκι” στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
– Διακίνηση δεσμευμένων τροφίμων κατά παράβαση του Αγορανομικού Κώδικα.
7. Πρόστιμο € 14.000 στην ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ T & T FOODS A.E. στη Νέα Προποντίδα διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγμα του προϊόντος “σουτζουκάκι” στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
8. Πρόστιμο € 5.000 στο εστιατόριο της φοιτητικής λέσχης Αλεξανδρούπολης Α.ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – XOYTOS CATERING A.E. διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων “σνιτσελάκι κοτόπουλο αλεσμένο” και “μπιφτέκι” στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
9. Πρόστιμο € 8.000 στην ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ T & T FOODS A.E. στη Νέα Προποντίδα διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων “σνιτσελάκι κοτόπουλο αλεσμένο” και “μπιφτέκι” στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
10. Πρόστιμο € 4.000 στην επιχείρηση Α. ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – XOYTOS CATERING A.E. – ΑΛΣΟΣ ΝΥΜΦΑΙΑΣ στην Κομοτηνή διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγμα του προϊόντος “σνιτσελάκι κοτόπουλο αλεσμένο” στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
11. Πρόστιμο € 6.000 στην ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ T & T FOODS A.E. στη Νέα Προποντίδα διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγμα του προϊόντος “σνιτσελάκι κοτόπουλο αλεσμένο” στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
12. Πρόστιμο € 15.000 στο εστιατόριο της φοιτητικής λέσχης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Α. ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – XOYTOS CATERING A.E. στην Κομοτηνή διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων “μπιφτέκι”, “σουτζουκάκι” και “κοτομπουκίτσες” στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
13. Πρόστιμο € 25.000 στην ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ T & T FOODS A.E. στη Νέα Προποντίδα διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων “μπιφτέκι”, “σουτζουκάκι” και “κοτομπουκίτσες” στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
14. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση ΑΦΟΙ ΜΠΑΤΑΝΙΑΝ Α.Β.Ε.Ε. στο Κορωπί διότι διαπιστώθηκε :
– Δείγμα του προϊόντος “κεμπάπ τύπου αρμένικο” σστο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
15. Πρόστιμο € 17.000 στη βιομηχανία κρέατος – αλλαντικών ΠΑΣΣΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε. στο δήμο Παύλου Μελά διότι διαπιστώθηκαν :
– Δυσχέρανση του ελέγχου.
– Ανεπαρκής εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.
– Η επιχείρηση χρησιμοποίησε επανειλημμένα κρέας αλόγου για την παρασκευή προϊόντων.
16. Πρόστιμο € 7.000 στην επιχείρηση Α. ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – XOYTOS CATERING A.E. στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη διότι διαπιστώθηκαν :
– Δυσχέρανση του ελέγχου.
– Η επιχείρηση κατείχε και διέθεσε προϊόντα τα οποία βρέθηκαν θετικά στην παρουσία κρέατος αλόγου και ημιόνου.
17. Πρόστιμο € 15.000 στην ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ T & T FOODS A.E. στη Νέα Προποντίδα διότι διαπιστώθηκαν :
– Δυσχέρανση του ελέγχου.
– Η επιχείρηση χρησιμοποίησε κρέας αλόγου για την παραγωγή τροφίμων.
18. Πρόστιμο € 10.000 στη βιομηχανία αλλαντικών ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. στην Κηφισιά διότι διαπιστώθηκε :
– Δείγμα του προϊόντος “μπιφτέκια έτοιμα ψημένα” το οποίο βρέθηκε θετικό σε DNA αλόγου. Στη συνέχεια, κλιμάκιο της υπηρεσίας προέβη σε έλεγχο στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην Αττική. Από την επιθεώρηση προέκυψε ότι, ενώ είχε αλλαχθεί η συνταγή του εν λόγω προϊόντος, δεν είχε αλλαχθεί η επισήμανσή του. Συνεπώς, το προϊόν ήταν μη κανονικό ως προς την επισήμανση. Στο προιόν “μπιφτεκι προψημένο” χρησιμοποιήθηκε μόνο βοδινό κρέας ενώ η ετικέτα ανέφερε και χοιρινό κρεας.
19. Πρόστιμο € 5.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος KRIVEK A.E. στη Χερσόνησο Ηρακλείου διότι διαπιστώθηκε :
– Δείγμα προϊόντος στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
20. Πρόστιμο € 10.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. στον Άγιο Στέφανο διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων “παριζάκι μοσχάρι” και “λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης” στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
21. Πρόστιμο € 16.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. στον Άγιο Στέφανο διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων “πάριζα με εκλεκτό μοσχαρίσιο κρέας”, “παριζάκι από φρέσκο κρέας” και “πάριζα από φρέσκο χοιρινό κρέας” στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
22. Πρόστιμο € 36.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. στον Άγιο Στέφανο διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων “παριζάκι από φρέσκο κρέας” και “πάριζα με εκλεκτό μοσχαρίσιο κρέας” στα οποία ανιχνεύτηκε φαινυλοβουταζόνη.
– Δείγμα του προϊόντος “παριζάκι με εκλεκτό μοσχαρίσιο κρέας Fe Zn VITB2 VITB6″ το οποίο βρέθηκε μη κανονικό ως προς την επισήμανση γιατί η ονομασία πώλησης οδηγεί σε σύγχυση τον καταναλωτή ως προς τη φύση του προϊόντος.
– Δείγμα του προϊόντος “πάριζα” στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
23. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. στον Άγιο Στέφανο διότι διαπιστώθηκε :
– Δείγμα του προϊόντος “πάριζα βραστή” στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS!

Την ώρα που τα συστημικά ΜΜΕ ασχολούνται με τα «σκάνδαλα» Κατρούγκαλου και επιδίδονται σε επιθέσεις-μηνύματα προς την κυβέρνηση (όλα αυτά θυμίζουν τις κατά της κυβέρνησης Καραμανλή επιθέσεις, με αιχμή τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, μετά τον «βασικό μέτοχο»), εξακολουθούν να υπάρχουν και… λιγότερο σοβαρά θέματα που «τρέχουν», για τα οποία βέβαια, έγκυρη και αποκαλυπτική ενημέρωση λαμβάνετε μόνο από το Newsbomb.

Ένα απ’ αυτά είναι οι εξελίξεις γύρω απ’ το σκάνδαλο της Siemens, ίσως το μεγαλύτερο της μεταπολίτευσης, το οποίο θάφτηκε απ’ την πολιτική, τη δικαστική και την εκτελεστική εξουσία.
Και θάφτηκε ακριβώς επειδή σε αυτό συμμετείχαν επιφανείς εκπρόσωποι της πολιτικής τάξης, ιδιαίτερα των τότε δύο μεγάλων κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., ενώ φέρονται να εμπλέκονταν και στελέχη του επιχειρηματικού και μιντιακού συστήματος.

Μάλιστα, πάρα πολλοί θεωρούν ότι οι Γερμανοί κρατούν στο χέρι –μέσω των στοιχείων Χριστοφοράκου- πολλούς Έλληνες πολιτικούς και τους εκβιάζουν όποτε το κρίνουν αναγκαίο!
Καταλύτης στις ραγδαίες εξελίξεις που έρχονται είναι η επιστολή που απέστειλε ο τότε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens Σ. Βαλυράκης προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλουπρόσφατα.

Με την επιστολή του αυτή ο Σ. Βαλυράκης καταγγέλλει τη συγκάλυψη που επιχειρήθηκε και απ’ την πολιτική αλλά και απ’ τη δικαστική εξουσία, που είχε σαν αποτέλεσμα να θαφτούν –κυριολεκτικά- τα σημαντικότατα στοιχεία που είχε συλλέξει η Εξεταστική Επιτροπή και προτείνει τη συνέχιση της διερεύνησης αυτής της όζουσας υπόθεσης, με την αξιοποίηση αυτών των στοιχείων.

Υπάρχει, τονίζει, αυτή η δυνατότητα, αφού το σύστημα στο σύνολό του τότε αποδείχτηκε κατώτερο των περιστάσεων και ουσιαστικά συναίνεσε στο θάψιμο του σκανδάλου.

Με στόχο, μεταξύ άλλων, προσθέτουμε, να μη φτάσει η διερεύνηση σε υψηλότατα πολιτικά πρόσωπα και στα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.!
Υπενθυμίζουμε εδώ κάτι που έχουμε αποκαλύψει στο παρελθόν.

Ενώ ο Θ. Τσουκάτος έχει παραδεχτεί ότι πήρε λεφτά απ’ τη Siemens και τα κατέθεσε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, ενώ τον επιβεβαίωσαν στελέχη του ταμείου του ΠΑΣΟΚ, τελικά παραπέμπεται σε δίκη με την κατηγορία ότι τα λεφτά τα έδωσε σε… στελέχη του ΟΤΕ και μάλιστα για μια σύμβαση που είχε υπογραφεί πολύ πριν ο «στρατηγός» πάρει αυτά τα χρήματα!

Και αυτό είναι ένα μόνο –χαρακτηριστικό- παράδειγμα της τεράστιας όσο και τερατώδους επιχείρησης συγκάλυψης που επιχειρήθηκε!

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η Πρόεδρος της Βουλής θα δώσουν συνέχεια στη διερεύνηση αυτής της σκανδαλώδους υπόθεσης αξιοποιώντας και την επιστολή Βαλυράκη.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να συναντηθούν με τον Σ. Βαλυράκη, ώστε να τους δώσει περισσότερα στοιχεία απ’ αυτά που περιλαμβάνει στην επιστολή του.

Σε κάθε περίπτωση θα συνεχιστεί η έρευνα από εκεί που τη σταμάτησαν πολιτικοί, δικαστές και ΜΜΕ συστημικά.
 
 
 
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Stratfor: “Ολες οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις για τον «οικονομικό στραγγαλισμό» της Ελλάδας

Όλες τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της επιχειρεί να δώσει το Stratfor . Ο ειδικός στην Ευρώπη αναλυτής του Adriano Bosoni λίγες ώρες πριν από την συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ περιγράφει μέσω των ερωτήσεων και των απαντησεων την στρατηγική Ελλάδας και δανειστών.

Οι δεύτεροι είναι σαφές τι επιδιώκουν: οικονομικό στραγγαλισμό.

Διαβάστε την ανάλυσή του:

Ποια είναι τα άμεσα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα;

Ελλάδα ασχολείται αυτή τη στιγμή με τρία βασικά προβλήματα:

Προβλήμα ρευστότητας. Η είσπραξη των φόρων μειώνεται, και η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησαν πρόσφατα ότι η Αθήνα απέτυχε να ανταποκριθεί στο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα για το 2014. Κατά τις τελευταίες εβδομάδες, αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν πει ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο διάσωσης από τα μέσα του έτους με ένα ποσό 30 έως 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ουσιαστική αποπληρωμή του χρέους για το υπόλοιπο του έτους.
 Η Ελλάδα έχει την αποπληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τον Ιούλιο μέχρι και τον Δεκέμβριο. Μέχρι στιγμής, η Αθήνα έχει αποπληρώσει το χρέος της προς το ΔΝΤ, αλλά χρησιμοποιώντας ακόμη και τα αποθεματικά των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης, των υπουργείων και των κρατικών επιχειρήσεων.


Εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες. Περίπου € 20 δισεκατομμύρια έχουν φύγει από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τον Δεκέμβριο. Οι εκροές επιβραδύνθηκαν προσωρινά αφού ηΑθήνα κατέληξε σε συμφωνία με τους δανειστές της, στις 20, Φεβρουαρίου για να επεκτείνει το πρόγραμμα διάσωσης της για τέσσερις μήνες. Αλλά στις 18 Μαρτίου, οι ελληνικές τράπεζες είχαν εκροές καταθέσεων μεταξύ 300 και € 400 εκατομμύρια – το υψηλότερο σε μία μόνο ημέρα από τη συμφωνία του Φεβρουαρίου – μετά την επισήμανση του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αναγκαστεί να εφαρμόσει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων .

Τι θέλει η Ελλάδα από τους δανειστές της;

Η Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει μια πιο ολοκληρωμένη λίστα οικονομικών μεταρρυθμίσεων στις επόμενες εβδομάδες. Μια σύνοδο κορυφής του Eurogroup κατά πάσα πιθανότητα θα κληθεί να τις αξιολογήσει. Η Ελλάδα έχει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αιτήματα για τους δανειστές της:

Βραχυπρόθεσμα αιτήματα: Η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα και τα χρειάζεται όσο το δυνατόν συντομότερα. Η Ελλάδα θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να απελευθερώσει την τελευταία δόση του πακέτου διάσωσης αμέσως. Η Ελλάδα θα ζητήσει επίσης από τις Βρυξέλλες να εγκρίνουν στην Αθήνα να εκδώσει ένα μεγαλύτερο εντόκων γραμματίων.
Μακροχρόνια αιτήματα:
 Από τα τέλη Ιουνίου, η Ελλάδα θα ζητήσει μια συμφωνία ανταλλαγής χρέους για να μειωθεί το βάρος του χρέους της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να αντιτίθεται και θα προσφέρουν μεγαλύτερες διάρκειες αποπλοηρωμής και χαμηλότερα επιτόκια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανό να εγκαταλείψει την εκλογική υπόσχεση του και να δεχθεί αυτή την προσφορά, αλλά το βασικό ζήτημα της διαφοράς θα είναι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με τη συμφωνία.
 

Θα μπορούσε η Ελλάδα να αναγκαστεί να εισαγάγει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων;
Από τις Βρυξέλλες δεν έχουν την εξουσία να επιβάλουν ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων για την Ελλάδα, αλλά θα μπορούσαν να στριμώξουν την Αθήνα σε μια γωνία, που δεν θα αφήνει καμία επιλογήι. Αν η φυγή καταθέσεων επιταχυνθεί, η Αθήνα θα μπορούσε να αναγκαστεί να εισαγάγει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων για την προστασία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Μέχρι στιγμής, οι τράπεζες στην Ελλάδα έχουν διατηρηθεί στη ζωή, χάρη στην ενίσχυση της ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – με τη βοήθεια ρευστότητας έκτακτης ανάγκης (ELA). Αλλά οι έλεγχοι κεφαλαίων θα μπορούσαν να γίνουν απαραίτητοι στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Αν η ΕΚΤ σταματήσει να παρέχει χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα. Εάν η Ελλάδα δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές της, η ΕΚΤ θα μπορούσε να σταματήσει να ενεργεί ως δανειστής στην Ελλάδα . Αυτό θα μπορούσε πιθανότατα να δημιουργήσει φόβους μεταξύ των αποταμιευτών και να οδηγήσει σε ένα σοκ τις τράπεζες στην Ελλάδα, κάτι που θα αναγκάσει την Αθήνα να εισαγάγει ελέγχους κεφαλαίων .

Αν η ΕΚΤ αρνηθεί να αυξήσει το όριο για την ενίσχυση της ρευστότητας της. Η τράπεζα είναι υπεύθυνη για τον καθορισμό του ύψους των χρημάτων που διατίθενται για τις ελληνικές τράπεζες μέσω του προγράμματος ELA. Αν οι εκροές καταθέσεων επιταχυνθούν και το πρόγραμμα ELA δεν αυξάνεται, τότε οι ελληνικές τράπεζες δεν θα είναι σε θέση να αντικαταστήσουν τις χαμένες καταθέσεις με χρηματοδότηση από την ΕΚΤ. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, η ΕΚΤ έχει αυξήσει το όριο των διαθέσιμων κονδυλίων για την Ελλάδα, αλλά όχι τόσο πολύ όσο θέλει η Αθήνα.

Οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων θα λύσουν το πρόβλημα στην Ελλάδα;

Ενώ οι έλεγχοι κεφαλαίων θα σταθεροποιησουν προσωρινά τις ελληνικές τράπεζες, δεν θα λύσουν τα προβλήματα ρευστότητας της Αθήνας. Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι θα μπορούσαν να εισαχθούν εάν η Αθήνα θα πρέπει να “αγοράσει” χρόνο για να διαπραγματευτεί με τους δανειστές της, ειδικά μετά το πρόγραμμα διάσωσης που λήγει στα τέλη Ιουνίου. Αλλά αυτό δεν θα σήμαινε μια μόνιμη λύση για τα προβλήματα χρηματοδότησης στην Ελλάδα. Εάν η Ελλάδα δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές της, οι έλεγχοι κεφαλαίων θα μπορούσανπιθανότατα να ακολουθηθούν από την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος για να κρατηθείτο ελληνικό κράτος και οι τράπεζες σε λειτουργία.

Το Eurogroup είναι πεπεισμένο ότι μπορεί να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση, αναγκάζοντας την Αθήνα να αρχίσει να κάνει παραχωρήσεις. Σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 20 Φεβρουαρίου, το Eurogroup έχει μέχρι τα τέλη Απριλίου για να λάβει μια απόφαση για την αποδέσμευση της τελευταίας δόσης διάσωσης στην Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα, το Eurogroup εξακολουθεί να πιστεύει ότι έχει χρόνο για να πιέσει την Αθήνα.

Οι εκροές καταθέσεων θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

Η ελληνική κυβέρνηση. 

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 60 τοις εκατό των Ελλήνων θέλουν η χώρα τους να παραμείνει στην ευρωζώνη, ακόμη και αν αυτό σημαίνει συνέχιση των μέτρων λιτότητας. Αλλάκαι ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε τη διατήρηση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ αλλά και τη διακοπή των μέτρων λιτότητας. Οι πρόσφατες υποσχέσεις της Ελλάδας στο Eurogroup έχουν δημιουργήσει εντάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με ορισμένα μέλη του να λένε ότι η Αθήνα έχει παραχωρήσει πάρα πολλά. Ενώ η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλής, πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η υποστήριξη μειώθηκε από 83 τοις εκατό στις αρχές Φεβρουαρίου σε 59,8 τοις εκατό στα τέλη Μαρτίου.

Τι θα συμβεί στη συνέχεια;

Η υπόσχεση από την Αθήνα για να παρουσιάσει έναν κατάλογο οικονομικών μεταρρυθμίσεων προς τους δανειστές της έχει ως στόχο να κατευνάσει τις αμφιβολίες και να εξασφαλίσει την εκταμίευση της τελευταίας δόσης του προγράμματος διάσωσης της. Η Ευρωομάδα θα συνεχίσει τη στρατηγική της για να πιέζει την Ελλάδα . Κατά πάσα πιθανότητα θα αποφασίσει να “σπάσει” την τελευταία δόση της διάσωσης σε μικρότερες δόσεις, και να συνεχίσουν να πιέζουν την Αθήνα να προβεί σε μεταρρυθμίσεις.

Ακόμη και αν η Ελλάδα λάβει την τελευταία δόση κατά τις προσεχείς εβδομάδες, οι έλεγχοι κεφαλαίων θα είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μια ακόμη φορά, όταν το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας τελειώσει στα τέλη Ιουνίου. Χωρίς ένα πρόγραμμα διάσωσης, η Αθήνα θα είναι μόνη της, να αντιμετωπίσει την απόφαση αν θα πρέπει να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή 
Ένωση περισσότερα χρήματα, να επιστρέψει στις αγορές - το οποίο σε αυτό το σημείο φαίνεται απίθανο λόγω του υψηλού κόστους δανεισμού στην Ελλάδα – ή να προχωρήσει σε αθέτηση των υποχρεώσεών της.




ΠΗΓΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δίνουμε 670 εκατ. ευρώ το χρόνο σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα

Η δωρεάν Παιδεία φαίνεται πως συνεχίζει να μην είναι και τόσο δωρεάν, καθώς έρευνα της Palmos Analysis για λογαριασμό του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής (ΣΕΦΑ) καταδεικνύει ότι οι μισοί μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου δέχονται εξωσχολική στήριξη, με τις οικογένειες τους να διοχετεύουν συνολικά 670 εκατ. ευρώ ετησίως σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα.

Σε καιρούς κρίσης συγγενείς και φίλοι επιστρατεύονται ως εξωσχολικοί δάσκαλοι, ενώ μεγάλο είναι το ποσοστό γονιών που απευθύνονται σε καθηγητές του Δημόσιου σχολείου για να κάνουν ιδιαίτερα στα παιδιά τους. Ανησυχητικό είναι το φαινόμενο της φοροδιαφυγής που είναι εκτεταμένο στον χώρο της παραπαιδείας.


Οι μισοί (49%) μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης (Γυμνασίου και Λυκείου) έχουν κάποιου είδους εξωσχολική στήριξη.



Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 340.000 μαθητές περίπου. Η εξωσχολική υποστήριξη αφορά σε διαφορετικό βαθμό του μαθητές του Γυμνασίου (30% - 95.000 μαθητές) και τους μαθητές του Λυκείου (66% - 245.000 μαθητές).



Η πλειοψηφία των μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης  που έχουν εξωσχολική υποστήριξη απευθύνονται σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης (54% ή 184.000 μαθητές), ενώ περίπου 1 στους 3 (36% ή 121.000 μαθητές) καταφεύγουν στα ιδιαίτερα μαθήματα. Ωστόσο, είναι εντυπωσιακό ότι στο Γυμνάσιο (όπου οι απαιτήσεις είναι ηπιότερες και οι στόχοι λιγότερο πιεστικοί), η πλειοψηφία των μαθητών που έχουν εξωσχολική υποστήριξη καταφεύγουν σε ιδιαίτερα μαθήματα (57% έναντι 35% που απευθύνονται σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης), ενώ στο Λύκειο η μεγάλη πλειοψηφία στρέφεται στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης (61% έναντι 27% στα ιδιαίτερα).



Καταρρίπτεται ο μύθος που θέλει το ιδιαίτερο μάθημα να αποτελεί προνόμιο των εισοδηματικά ισχυρών ομάδων του πληθυσμού, καθώς το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης παρουσιάζει σχετικά ομοιόμορφη διείσδυση στις διάφορες εισοδηματικές ομάδες.



Στην εποχή της κρίσης, φίλοι και συγγενείς επιστρατεύονται προκειμένου να παρέχουν εξωσχολική υποστήριξη στους μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς  1 στους 5 μαθητές παρακολουθεί ιδιαίτερα μαθήματα με φίλο ή συγγενή της οικογένειας. Εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας είναι το ότι το 9% των μαθητών που παρακολουθούν ιδιαίτερα μαθήματα, επιλέγουν να συνεργαστούν με κάποιο καθηγητή Δημόσιου Σχολείου (παρά το γεγονός της δυσκολίας παραδοχής παραβατικής συμπεριφοράς σε τηλεφωνική συνέντευξη). Το φαινόμενο εμφανίζεται εντονότερα σε μαθητές Λυκείου.




Στην αγορά των ιδιαίτερων μαθημάτων υπάρχει μεγάλο εύρος προσφερόμενων ωριαίων αμοιβών που ξεκινά από τα 3,5 ευρώ την ώρα και φτάνει μέχρι και τα 60 ευρώ, με το μέσο όρο να βρίσκεται στα 13 ευρώ ανά ώρα και με μέση διάρκεια εβδομαδιαίας υποστήριξης τις 4,5 ώρες την εβδομάδα.



Ο ετήσιος κύκλος εργασιών που αντιστοιχεί στα ιδιαίτερα μαθήματα Μέσης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα φτάνει στο αστρονομικό ποσό των 250 εκατ. ευρώ (ή ακόμα τα 280 εκατ. ευρώ αν ληφθούν υπόψη και οι μαθητές που μοιράζουν τη δαπάνη για την εξωσχολική τους υποστήριξη μεταξύ ιδιαιτέρων μαθημάτων και φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης).



Μάλιστα, προκύπτει ότι η μέση δαπάνη της οικογένειας για κάθε εβδομαδιαία ώρα ιδιαίτερου μαθήματος σε ετήσια βάση φθάνει τα 500 ευρώ.



Με βάση την ανάλυση των αντίστοιχων κοστολογικών δεδομένων για τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, ο κύκλος εργασιών σε πανελλαδικό επίπεδο εκτιμάται στα 420 εκατ. ευρώ (ή 450 εκατ. ευρώ αν ληφθούν υπόψη και οι μαθητές που μοιράζουν τη δαπάνη για την εξωσχολική τους υποστήριξη μεταξύ ιδιαιτέρων μαθημάτων και φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης).



Η μέση δαπάνη της οικογένειας για κάθε εβδομαδιαία ώρα μαθήματος σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης σε ετήσια βάση φθάνει τα 250 ευρώ με βάση τους επίσημους καταλόγους διδάκτρων του ΣΕΦΑ.



Ανησυχητικό είναι το φαινόμενο της φοροδιαφυγής που είναι εκτεταμένο στον χώρο της παραπαιδείας. Η φορολογική παραβατικότητα στο χώρο των ιδιαιτέρων μαθημάτων είναι εξαιρετικά υψηλή, καθώς το 46% παραδέχεται ότι δεν λαμβάνει καμιά απόδειξη για τις δαπάνες ιδιαιτέρων μαθημάτων και μόνο το 35% ισχυρίζεται ότι λαμβάνει αποδείξεις. Κι αυτό με όλους τους περιορισμούς ως προς την παραδοχή παραβατικής συμπεριφοράς που υφίστανται σε μια έρευνα με τηλεφωνικές συνεντεύξεις...



Μικρότερη είναι η φορολογική παραβατικότητα στο χώρο των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης με το 7% των γονέων να δηλώνει ότι δεν λαμβάνει αποδείξεις από Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και το 9% να λαμβάνει μεν αποδείξεις αλλά μικρότερες του πραγματικού κόστους.



Οι οικονομικοί λόγοι και η οικονομική δυσχέρεια προβάλλουν ως οι βασικοί λόγοι για την έλλειψη εξωσχολικής υποστήριξης στο Λύκειο στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.







πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των ΜΜΜ λόγω παρελάσεων

Σε ισχύ τίθενται την Τρίτη και την Τετάρτη έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, αντίστοιχα, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, από τις 10.00 δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στους παρακάτω οδικούς άξονες:

-Λ.Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Λ.Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σέκερη και
-Λ.Βασ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς πλ. Συντάγματος.
-Λ.Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
-Λ. Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και της καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
-Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της πλ. Συντάγματος.
-Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διον. Αρεοπαγίτου.

Επίσης στο ίδιο χρονικό διάστημα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή και την Τετάρτη 25 Μαρτίου, λόγω της διεξαγωγής της στρατιωτικής παρέλασης.

Συγκεκριμένα δε θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στους παρακάτω οδικούς άξονες, ως εξής:

Από τις 06.00 ως το τέλος της Δοξολογίας στον Ι.Ν. Διον. Αρεοπαγίτου:

-Σκουφά, στο τμήμα της από την οδό Σίνα έως την Πλ. Φιλικής Εταιρείας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
-Λυκαβηττού, σε όλο το μήκος της.
-Δημοκρίτου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.
-Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κανάρη & Σίνα και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
-Ομήρου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σκουφά και Ακαδημίας.

Από τις 06.30 ως το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης:

-Λ. Β. Όλγας, καθ' όλο το μήκος της. Ειδικά η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, θα ισχύσει από τις 19.00 της προηγούμενης.
-Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κωνσταντίνου και Βασ. Αμαλίας.
-Ηρ. Αττικού, καθ' όλο το μήκος της.
-Β. Γεωργίου Β΄, καθ' όλο το μήκος της.
-Β. Γεωργίου Α΄, καθ' όλο το μήκος της.
-Λ. Β. Αμαλίας, καθ' όλο το μήκος της.
-Πανεπιστημίου, καθ' όλο το μήκος της.
-Πλατεία Ομονοίας.
-Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Ομονοίας και της Ιεράς Οδού.
-Αθηνάς, καθ' όλο το μήκος της.
-Αγ. Κων/νου, καθ' όλο το μήκος της.
-Πλ. Καραϊσκάκη.
-Καρόλου, καθ' όλο το μήκος της.
-Μάρνη, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Βάθη και της οδού Καρόλου.
-Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Πανεπιστημίου και της Λ. Αλεξάνδρας.
-Θ. Δηλιγιάννη, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά.
-Αχιλλέως, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Θερμοπυλών.
-Πλατεία Συντάγματος.
-Φιλελλήνων, καθ' όλο το μήκος της.
-Σταδίου, καθ' όλο το μήκος της.
-Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμβρ. Φραντζή και Δ. Αρεοπαγίτου.
-Ακαδημίας, καθ' όλο το μήκος της.

Παρόμοιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των δήμων της Αττικής, που θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις, ενώ θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε κινεζικά χέρια η ιταλική βιομηχανία Pirelli

Η γνωστή ιταλική βιομηχανία ελαστικών Pirelli βρίσκεται από χθες βράδυ και επίσημα υπό κινέζικο έλεγχο, αν και η έδρα της, μαζί με τον τομέα έρευνας και ανάπτυξης, πρόκειται να παραμείνει στο Μιλάνο.

Την πλειοψηφία του πακέτου μετοχών της ιταλικής εταιρίας αγόρασε η κινεζική δημόσια επιχείρηση ChemChina έναντι 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρει σήμερα ο ιταλικός τύπος το μάνατζμεντ της βιομηχανίας ελαστικών πρόκειται να συνεχίσει να διαθέτει αυτονομία κινήσεων και ο πρόεδρός της, Μάρκο Τρονκέτι Προβέρα θα παραμείνει στην θέση του, βάσει της συμφωνίας που υπεγράφη χθες, μέχρι το 2021.

Στο εξής, η παραγωγή ελαστικών για αυτοκίνητα και μηχανές πρόκειται να διαχωριστεί από εκείνη για φορτηγά, η οποία θα αποτελέσει μέρος κοινής βιομηχανικής στρατηγικής με αυτή της εταιρίας Aeolus Tyre, ιδιοκτησίας, πάντα, της ChemChina.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νεκρός ναυτεργάτης σε φωτιά στο High Speed 5

Ένα νεκρό άτομο εντοπίστηκε στο πλοίο High Speed 5 της Hellenic Seaways, στο οποίο εκδηλώθηκε έκρηξη καιπυρκαγιά ενώ ήταν αγκυροβολημένο εντός της επισκευαστικής ζώνης στον μώλο ΔΕΗ Δραπετσώνας.

      




                      ploio drapetswna

Την ώρα της έκρηξης, στο πλοίο εκτελούνταν εργασίες συντήρησης. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της έκρηξης. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται στο πλοίο.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 30 πυροσβέστες, 10 οχήματα της πυροσβεστικής και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο, στο σημείο βρίσκονται και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ «ΜΑΓΚΩΣΟΥΝ» ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ; … ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ… ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ

Είναι μεγάλο, πολύ μεγάλο το παρασκήνιο τόσο γύρω από την Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια και τις καταστροφικές συνέπειές τους στον  ελληνικό λαό, όσο και για τις αντιδράσεις ορισμένων πολιτικών προσώπων τα οποία αντιλαμβάνονται ότι θα βρεθούν στο στόχαστρο λόγω των πολιτικών επιλογών τους.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr προερχόμενες από στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας τα οποία είναι σε θέση να γνωρίζουν, αναφέρουν ότι στα πλαίσια της Εξεταστικής αυτής, η συζήτηση για την οποία θα έρθει στη Βουλή σύντομα, θα διερευνηθούν οι ευθύνες των:

- Γ. Παπανδρέου - Γ. Παπακωνσταντίνου

Οι ευθύνες του τέως πρωθυπουργού και του τέως «τσάρου» της οικονομίας (υπόδικου για τη λίστα Λαγκάρντ) θα διερευνηθούν σχετικά με το πώς φτάσαμε στο πρώτο μνημόνιο, που άνοιξε την κερκόπορτα της λιτότητας, της φτωχοποίησης, της διάλυσης του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας.

Από κει και πέρα θα διερευνηθούν οι ευθύνες όσων συνέχισαν και ολοκλήρωσαν αυτές τις καταστροφικές πολιτικές με διάφορα άλλα μέσα, όπως για παράδειγμα το «κούρεμα» ομολόγων ασφαλιστικών ταμείων και μικροομολογιούχων (PSI) και άλλες επιλογές, δηλαδή των:

- Β. Βενιζέλου - Λ. Παπαδήμου - Γ. Στουρνάρα

Επίσης, θα διερευνηθούν οι ευθύνες του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Α. Γεωργίου, για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, που άνοιξε το δρόμο για τα μνημόνια.

Έγκυροι κυβερνητικοί κύκλοι μάς τόνιζαν, ότι εντός αυτών των πλαισίων κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι οι οξύτατες επιθέσεις που καθημερινά εξαπολύει κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος, που ξεπερνούν σε οξύτητα και τον Αντ. Σαμαρά.

Ενώ επεσήμαιναν με νόημα, ότι «είναι περίεργο και ζητούμενο, αν μετά και τη σύσταση της εξεταστικής θα επιμένει να παραμένει στη θέση του ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας», στον οποίο καταλογίζουν και «περίεργες» κινήσεις σχετιζόμενες με την προσπάθεια συνέχισης της λειτουργίας του γνωστού τραπεζικού κατεστημένου, με ό,τι αυτό σημαίνει…
 
 
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΕΕ και το ΔΝΤ θυσίασαν την Ελλάδα – Ντοκιμαντέρ … Ελληνικοί υπότιτλοι

Το ντοκυμαντέρ των Harald Schumann και Árpád Bondy που εξέπεμψε στις 9/3/15 το 1ο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. 

Μια πιο εκτεταμένη βερσιόν του είχε προβληθεί από το γαλλογερμανικό κανάλι ARTE στις 24/2/15 (https://www.youtube.com/watch?v=xYUqp… στα γερμανικά και

 https://www.youtube.com/watch?v=nYGOW… στα γαλλικά)

             


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πόρισμα- σοκ για τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων

Του Θάνου Πασχάλη

Παράνομες προσλήψεις συμβασιούχων υπαλλήλων, ιατρών και ελεγκτών, αναθέσεις έργου σε ιδιωτικές εταιρείες χωρίς διαγωνισμό, μπόνους – «μαϊμού» σε εργαζόμενους, πλασματικές υπερωρίες και εκτός έδρας, επιδόματα σε υπαλλήλους που δεν τα δικαιούνταν και πλήθος άλλων παρανομιών και παρατυπιών περιλαμβάνει πόρισμα-σοκ του Σώματος  Επιθεωρητών Υγείας για τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων το οποίο  απεστάλη ήδη για ποινική διερεύνηση στην Εισαγγελία Αθηνών. Η έρευνα των Επιθεωρητών αφορά το χρονικό διάστημα 2002-2011 και οι διαπιστώσεις είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές για τις τότε διοικήσεις του Οργανισμού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, την επίμαχη περίοδο προσελήφθησαν παρανόμως  9 υπάλληλοι (5 διοικητικοί, 2 γιατροί και 2 δικηγόροι) με συμβάσεις έργου η με έμμισθη εντολή χωρίς καν να εκδοθούν υπουργικές αποφάσεις για την έγκριση των προσλήψεων, ενώ όλες οι συμβάσεις ανανεώνονταν η παρατείνονταν για αόριστο χρονικό διάστημα με απλές προφορικές εντολές των διοικήσεων του Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Μάλιστα, οι ανανεώσεις των συμβάσεων  προέβλεπαν αυξήσεις στις αποδοχές των συμβασιούχων αλλά και την καταβολή  ετήσιου bonus το οποίο καθοριζόταν αυθαίρετα με απόφαση του  Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού. Από τους συγκεκριμένους υπαλλήλους αλλά και από τους υπευθύνους που προχώρησαν στη σύναψη των  καταχρηστικών αυτών συμβάσεων έργου οι Επιθεωρητές Υγείας ζητούν άμεσα  την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων χρημάτων και την απόδοση ευθυνών στις διοικήσεις του Οργανισμού.

Συμβάσεις προμηθειών- υπηρεσιών με εταιρείες… χωρίς διαγωνισμό

Στο ίδιο πόρισμα οι Επιθεωρητές Υγείας κάνουν λόγο για καταχρηστικές, -με επίκληση του κατεπείγοντος- συνάψεις συμβάσεων έργου με ιδιωτικές εταιρείες χωρίς να προηγηθούν για  ορισμένες από αυτές, ούτε κάν πρόχειροι διαγωνισμοί. Οι συμβάσεις μάλιστα αυτές, αφορούσαν την παροχή  έργου το οποίο μπορούσε κάλλιστα να καλυφθεί απο τις διοικητικές-οικονομικές υπηρεσίες του Οργανισμού, ενώ αρκετά συχνά οι αρχικές συμβάσεις παρατείνονταν με ταυτόχρονη αλλαγή των όρων και προϋποθέσεων καθώς «εμπλουτίζονταν» με αύξηση των αμοιβών και επιπλέον κόστος για τον Οργανισμό.

Αν οι συμβάσεις έργου ξεπερνούσαν σε κόστος τα  15.000 ευρώ εφαρμοζόταν το γνωστό σύστημα με το σπάσιμο του ποσού της σύμβασης σε  «15άρια» ώστε να προσπερνάται η υποχρέωση για τακτικό διαγωνισμό. «Διαφαίνεται, αναφέρουν στο πόρισμα οι Επιθεωρητές, οτι ο Οργανισμός σε συγκεκριμένη περίπτωση προχώρησε στην κατάτμηση της συνολικής δαπάνης (57.000 ευρώ) σε τρείς επιμέρους συμβάσεις προκειμένου να αποφύγει τη διαδικασία διενέργειας τακτικού
διαγωνισμού»

Επιδόματα και μπόνους με απλές αποφάσεις

Ιδιαίτερα γαλαντόμες εμφανίζονταν οι διοικήσεις του Ε.Ο.Μ σε ότι αφορά την καταβολή πλασματικών αποζημιώσεων μετακίνησης του προσωπικού, έκτακτων αμοιβών και επιδομάτων. Οι ημερήσιες αποζημιώσεις για τα εκτός έδρας των υπαλλήλων υπερέβαιναν κατά πολύ όσα όριζε ο νόμος, ενώ καταβάλλονταν «επιδόματα τοπικών και κλινικών συντονιστών» ύψους 200 ευρώ μηνιαίως για την προώθηση και υποβοήθηση των μεταμοσχεύσεων ακόμη και σε διοικητικούς υπαλλήλους με απλή απόφαση του Δ.Σ του Οργανισμού.

Tο 2007 το Δ.Σ αποφάσισε να χορηγήσει bonus ενος μηνός περίπου για τους υπαλλήλους που εργάστηκαν για την μετεγκατάσταση του Ε.Ο.Μ αλλά ακόμη και σε όσους εργάστηκαν για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Οργανισμού. Το 2009 bonus επαναχορηγήθηκε σε όλους τους υπαλλήλους αλλά και στους συνεργάτες που στελέχωναν το γραφείο του Προέδρου. Τέλος στον οδηγό του Ε.Ο.Μ καταβαλλόταν επίδομα το οποίο αφορούσε σε συμβολή του στον συντονισμό της μεταμοσχευτικής διαδικασίας. Όλα τα παραπάνω ποσά κρίνονται απο τους Επιθεωρητές ως παρανόμως χορηγηθέντα και ζητείται η επιστροφή τους στο Δημόσιο.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιτέλους δημιουργήθηκαν οι έξυπνες σύριγγες που αυτοκαταστρέφονται μετά τη χρήση

Έξυπνες σύριγγες: Θα αυτοκαταστρέφονται μετά τη χρήση Ένα μεγάλο ιατρικό ζήτημα, εξαιτίας του οποίου ταλανίζεται πληθώρα ασθενών έρχεται να λύσει η επιστήμη, δημιουργώντας έξυπνες σύριγγες, οι οποίες θα αυτοκαταστρέφονται μετά τη χρήση.

Παρότι οι νέες βελόνες έχουν μεγαλύτερο κόστος από ότι οι τωρινές, προκύπτει βάσει ερευνών ότι το μελλοντικά το κέρδος είναι διπλό, διότι αφενός θα μειωθούν οι επί-μολύνσεις ασθενειών και αφετέρου τα έξοδα για τα υλικά που απαιτούνται για τις θεραπείες από τις επιμολύνσεις είναι πολύ μεγαλύτερα.

Η επικεφαλής της ομάδας του παγκόσμιου οργανισμού υγείας Selma Khamassi, αναφέρει: «Αυτό ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει την εξάλειψη των επιμολύνσεων και πιο συγκεκριμένα 1,7 εκατομμυρίων περιπτώσεων ηπατίτιδας Β, 300.000 περιπτώσεις ηπατίτιδας C και 35.000 περιπτώσεων HIV κάθε χρόνο, αλλά και για άλλους ιούς που ακόμα δεν έχουμε στοιχεία όπως του Έμπολα και Μάξμπουργκ».

Η «έξυπνη» σύριγγα θα σταματήσει την εμφάνιση πολλών φαινομένων, όπως για παράδειγμα το λάθος που κάνουν γιατροί να χρησιμοποιούν την ίδια σύριγγα για την διαδικασία της αναισθησίας, σε πολλούς ανθρώπους.

Πιο συγκεκριμένα στην αμερικανική πολιτεία της Νεβάδα προέκυψε μεγάλος αριθμός επιμολύνσεων ηπατίτιδας C και στην Καμπότζη μετάδοση του ιού HIV. Επισημαίνεται από τον Π.Ο.Υ, ότι σχεδιάζεται και ένα συγκεκριμένο γάντι για να προφυλάξει τους γιατρούς που χορηγούν την ένεση, διότι εκτίθενται σε “κατά λάθος” τσιμπήματα, όπως αναφέρεται ότι έχει συμβεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της επιδημίας Έμπολα στην Δυτική Αφρική.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!