EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ακυρώνονται οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

Ακυρώνονται οι αυξήσεις του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που είχε αποφασίσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από 1-1-2015, με τροπολογία – προσθήκη που έχει συντάξει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η τροπολογία πρόκειται να συμπεριληφθεί στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Παράλληλα , σύμφωνα με το υπουργείο θα προχωρήσει επανεκτίμηση των εσόδων του λογαριασμού χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κλπ. που τροφοδοτείται από το εν λόγω τέλος.

Η τροπολογία προβλέπει συγκεκριμένα ότι: «Για το έτος 2015 οι μοναδιαίες χρεώσεις του Ειδικού Τέλους για τη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων παραμένουν αμετάβλητες στο ύψος που έχουν καθοριστεί για το έτος 2014».

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, «Η ρύθμιση κρίνεται αναγκαία προκειμένου να παρασχεθεί η δυνατότητα επανεκτίμησης και επαναπροσδιορισμού των εσόδων του Ειδικού Λογαριασμού του άρθρου 40 του ν. 2773/1999 για την εξυπηρέτηση των σκοπών που επιδιώκει, χωρίς την εν τω μεταξύ επιβάρυνση των καταναλωτών από τυχόν αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ».

Με τον τρόπο αυτό όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, «υλοποιείται η δέσμευση του υπουργού ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη που δήλωσε από την πρώτη στιγμή πως εάν δεν ακυρώσει η ίδια η ΡΑΕ τις απαράδεκτες αυτές αυξήσεις θα τις ακυρώσει η Κυβέρνηση με δικές της παρεμβάσεις, καθώς η δύσκολη οικονομική συγκυρία επιβάλλει όχι μόνο να μην επιβάλλονται αυξήσεις, αλλά, αντίθετα, καθιστά αδήριτη ανάγκη να γίνουν μειώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και για την προστασία των νοικοκυριών, αλλά και ως εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Μεσολάβησε την περασμένη εβδομάδα συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΡΑΕ η οποία δεν προχώρησε ωστόσο σε ανάκληση των αυξήσεων.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αρχίζει πόλεμος! Ο Τσίπρας δεν ανέχεται άλλη λάσπη – Θα τσακίσει τους βαρόνους των ΜΜΕ

Έτσι λένε καλά ενημερωμένες πηγές, σημειώνοντας όμως πως σε ό,τι αφορά του ιδιοκτήτες των καταχρεωμένων Μέσων, η κυβέρνηση δεν κρατά ένα αλλά πολλά νταούλια που μπορούν να τους κάνουν να χορέψουν σε πολλούς ρυθμούς.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το tweet που εξαπέλυσε την Κυριακή το πρωί ο Πάνος Καμμένος: «Ανοίγουν οι κρατικές διαφημίσεις ΚΕΛΠΝΟ….. κάθε πληρωμή στο διαδίκτυο και επίθεση στην τότε αντιπολίτευση καλύπταν και τις αγωγές…».

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και με συγκεκριμένους αποδέκτες. Τρανταχτά ονόματα…

Ενδιαφέρον έχει και το ρεπορτάζ που Newsbomb, το οποίο αναφέρει ότι η κατάσταση με τα διάφορα παράκεντρα που εκτοξεύουν λάσπη κατά της κυβέρνησης έχουν ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικού fairplay με αποκορύφωμα τις κατηγορίες που εκτοξεύουν ελληνικά μέσα ενημέρωσης κατά υπουργών, με πρόσφατο παράδειγμα τα όσα λέγονται και γράφονται για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο.

Όπως τονίζουν στο Newsbomb.gr στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού διαπιστώνεται και διαπιστώθηκε ιδιαίτερα τις μέρες που προηγήθηκαν της κρίσιμης συνάντησης των «εφτά» μια «κεντρικά συντονισμένη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, δημιουργίας σοβαρότατης έντασης με τους δανειστές, κλίματος ανεξέλεγκτης κρίσης, προετοιμασία της κοινής γνώμης για συνθήκες χρεοκοπίας, τρομοκράτηση του λαού κι εκβιασμού του πρωθυπουργού»!

Το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, γράφει το Newsbomb, εκτιμά ότι σε αυτή την άθλια επιχείρηση συμμετείχαν – και εξακολουθούν να κρύβονται πίσω από τις «κουρτίνες» – επιχειρηματικά και μιντιακά κέντρα μέσα κι έξω απ” τη χώρα, με συντονισμένα δημοσιεύματα πλήρη ψευδών, κατασκευασμένων «ειδήσεων» και καλλιέργειας κλίματος πόλωσης και ρήξης.

Σύμφωνα με συνεργάτη του, σε όλη αυτή την επιχείρηση πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισαν δύο συγκροτήματα στην Ελλάδα, 3-4 sites, ορισμένες εφημερίδες και 2-3 ραδιόφωνα.

Αναπαρήγαγαν όλα τα ανθελληνικά παραληρήματα, τους εκβιασμούς ορισμένων κύκλων της Ε.Ε., τις ιταμές προκλήσεις τους, τις προβοκάτσιες εναντίον στελεχών της κυβέρνησης, με κεντρικό στόχο τον Γ. Βαρουφάκη.

Απέκρυπταν οποιαδήποτε φιλική προς την κυβέρνηση φωνή, επένδυσαν στην τρομοκράτηση του λαού ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες αποσταθεροποίησης και γενικά έστρωναν το δρόμο για κλίμα ακόμα και χρεοκοπίας!

Έφτασαν, όπως μας υπογράμμισε ο συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα, στο σημείο να διαλαλούν την αποτυχία της συνάντησης των «εφτά» και να «προβλέπουν» πλήρη ρήξη μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων!

Η δολιότητά τους, κατά τον ίδιο, έφτασε μέχρι του σημείου να προβάλλουν «ρεπορτάζ» για μεγάλη κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω μιας ανάρτησης του Γ. Μηλιού, όταν ήταν γνωστό δυο βδομάδες πριν ότι αφού δεν εξελέγη στην Π.Γ. του κόμματος δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να έχει την ευθύνη για την οικονομική πολιτική, ωστόσο οι… έγκυροι το ανακάλυψαν με καθυστέρηση «όλως τυχαίως» την προπαραμονή της κρίσιμης συνάντησης!

Ο ίδιος συνεργάτης του πρωθυπουργού δήλωσε στο Newsbomb.gr, ότι «αν συνεχιστεί η αθλιότητα, τότε ο Αλέξης θα μιλήσει με συγκεκριμένα ονόματα και… διευθύνσεις, δεν θα περιοριστεί σε γενικές καταγγελίες» για αποσταθεροποίηση και μηχανορραφίες…

Φαίνεται πως ο Αλ. Τσίπρας έχει διδαχτεί απ” τα παθήματα της κυβέρνησης Καραμανλή την περίοδο του «βασικού μετόχου» και λαμβάνει τα μέτρα της.

Μάλιστα προσεχώς, σύντομα, θα υπάρξουν παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της καταπολέμησης αυτής της ιδιόμορφής διαπλοκής επιχειρηματιών και βαρόνων των μίντια…





ΠΗΓΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Υπόθεση Κατρούγκαλου»: Μοχθηρία προβοκατόρικης ανοησίας

Οι «νταβάδες» της διαπλοκής είναι αδίστακτοι. Το ίδιο όπως οι διεθνείς ληστές και δήμιοι των λαών (το 4ο Ράιχ): Απαιτούν ολοκληρωτικό ΕΛΕΓΧΟ και ΥΠΟΤΑΓΗ, δεν αποδέχονται ούτε ψήγματα κυβερνητικής ανεξαρτησίας, ούτε ασπιρίνες φιλολαϊκών μέτρων…
 

Οι ευρώ-αποικιοκράτες κτυπούν λυσσασμένα και αδυσώπητα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
επειδή τόλμησε να «κουνηθεί» λίγο και να διεκδικήσει έναν ΕΛΑΧΙΣΤΟ χώρο …ανεξαρτησίας, μια μικρή αχτίδα φιλολαϊκού φωτός…

Τα λυσσασμένα σκυλιά του 4ου Ράιχ δεν ικανοποιούνται με το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση τα έχει πάρει ΟΛΑ πίσω, ότι έχει αποδεχτεί το αποικιοκρατικό τους πλαίσιο.

Οι ευρώ-αποικοκράτες και οι μαφίες του χρήματος ΘΕΛΟΥΝ και ΑΠΑΙΤΟΥΝ την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ πτώση και ταπείνωση της νέας κυβέρνησης, την ΑΦΑΙΡΕΣΗ κάθε δυνατότητας φιλολαϊκής πολιτικής, την ΑΦΑΙΡΕΣΗ και κάθε άλλοθι πολιτικής ανεξαρτησίας και κάθε «αριστερού» ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ…

Έτσι κάθε τέτοιο «άλλοθι» και «τεκμήριο», κάθε «μεταρρυθμιστική διεκδίκηση», έστω ελάχιστη, έξω από τα όρια των αποικιοκρατών, αποκτά επαναστατικό χαρακτήρα

Το ίδιο και οι εγχώριοι «νταβάδες»: Απαιτούν πλήρη ΥΠΟΤΑΓΗ της νέας κυβέρνησης και δεν ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ καμία …παρατυπία έξω από την πεπατημένη…

Παλιότερα οι Έλληνες «νταβάδες» της διαπλοκής είχαν υπομονή. Περίμεναν να κτυπήσουν όταν μια νέα κυβέρνηση άρχιζε να φθείρεται…

Σημείωση: Φυσικά μετά την ολοκληρωτική επικράτηση του «εκσυγχρονισμού» οι κυβερνήσεις, ιδιαίτερα οι συγκυβερνήσεις του 4ου Ράιχ, αποτελούσαν τους αχυρανθρώπους των «νταβάδων»: Η «ομαλότητα» του ολοκληρωτισμού των «νταβάδων» είχε αποκατασταθεί…

Με την κυβερνητική αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖΑ η «ομαλότητα» αυτή αποσταθεροποιήθηκε…

Αλλά και οι «νταβάδες» …χάσανε την υπομονή τους. Είναι πολύ βιαστικοί και δεν έχουν περιθώρια (σήμερα) αναμονής. Βλέπουν και το άκρως συμβιβαστικό πνεύμα και τις απαστράπτουσες διαθέσεις ΥΠΟΤΑΓΗΣ της νέας κυβέρνησης και αποχαλινώνονται…

Προϊόν αυτής της βιασύνης και της αποχαλίνωσης αποτελεί και το δημοσίευμα του «Βήματος», σύμφωνα με το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε συνάψει συμβόλαια με απολυμένους του δημοσίου τομέα που θα του έφερναν 12% αποζημίωση σε περίπτωση που επαναπροσλαμβάνονταν.

Δεν χρειάζεται κανείς να διαθέτει πολύ μυαλό για να αντιληφτεί ΑΜΕΣΩΣ ότι πρόκειται περί μιας άθλιας, μοχθηρής, κακότεχνης και βλακώδους προβοκάτσιας.

Και ο πλέον ανόητος πολιτικός, ο πλέον τυφλός λάτρης του χρήματος, δεν θα συμπεριφερόταν έτσι.

Η αλαζονική βιασύνη των προβοκατόρικων χαλκείων του καθεστώτος, καθώς και η στραταρχική τους αυθάδεια τους οδήγησε σε μια τέτοια τερατωδώς άθλια και ηλίθια ενέργεια: Βιάζονται πάρα πολύ να βάλουν τη νέα κυβέρνηση στο «γύψο», να αποκαταστήσουν την παλιά «τάξη πραγμάτων»…

Γι αυτό και η «παλιά τάξη πραγμάτων» εκτινάχτηκε σαν ελατήριο, αφηνιασμένα και με αφρισμένους αλαλαγμούς να ανακυκλώσει την προβοκατόρικη ανοησία του Λαμπρακιστάν!!!

Και μόνο αυτή η «μαύρη συμμαχία» των πιο σκοτεινών, αλαζονικών και μοχθηρών λαμογιών της πολιτικής μας ιστορίας, είναι αποκαλυπτικότατη, αλλά και αποκρουστική: ΟΧΙ μόνο σε προβοκατόρικη αθλιότητα, χυδαιότητα και ανοησία, αλλά και σ’ αχαλίνωτη ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ…

Να μιλούν για πολιτικό ήθος οι εκτελεστές της ελληνικής κοινωνίας, οι πωρωμένοι σφαγείς του ελληνικού λαού και οι βάρβαροι ΙΣΟΠΕΔΩΤΕΣ κάθε έννοιας Ηθικής και Δικαίου.

Να μιλούν αυτοί οι γίγαντες των οικονομικών σκανδάλων, της μίζας και της «αρπαχτής» για ηθικό σκάνδαλο…


Να μιλά και ο Βενιζέλος με την αλεξίσφαιρη BMW των 750.000 ευρώ!!!

Ή ο Μητσοτάκης με τα «δωράκια» της Ζίμενς…

Ή ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οικότροφος των «νταβάδων»…

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ…


Οι πάντες έσπευσαν να συνταχθούν πίσω από την προβοκάτσια του Λαμπρακιστάν: Τόσο ξετσίπωτα δούλοι…

Δεν είναι, συνεπώς, καθόλου τυχαίο ότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ τέτοια ποσοστά και εξαφανίζουν τη ΝΔ (σχετικώς) και το καθαρόαιμο κόμμα των «νταβάδων» (ΠΑΣΟΚ), ΕΝΤΕΛΩΣ…

ΟΤΑΝ το Λαμπρακιστάν κτυπάει με τέτοια προβοκατόρικη κακοήθεια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που καταφέρνει είναι να την ανυψώνει στα μάτια του ελληνικού λαού.

Διότι οι πάντες γνωρίζουν το ρόλο του Συγκροτήματος…

Οι πάντες γνωρίζουν ότι αποτελεί την ιστορική μήτρα της καθεστωτικής προπαγάνδας και προβοκατόρικης πρακτικής…

Οι πάντες γνωρίζουν ότι το Λαμπρακιστάν ΠΑΝΤΑ ήταν ένα ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ πολιτικών συνωμοσιών, δολοπλοκιών, προβοκατσιών και ΑΜΕΣΗΣ παρέμβασης στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας…

Και το δημοσίευμά του για τον Κατρούγκαλο βρίθει από ψέμματα. Αναδημοσιεύουμε ένα απόασπασμα από το ρεπορτάζ: «Γ. Κατρούγκαλος για το δημοσίευμα του Βήματος: Συλλεκτικό κομμάτι κιτρινισμού το δημοσίευμα». 




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξανά περί εθνικών παρελάσεων

Η «ιερά συμμαχία» των δωσίλογων ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ (η πρώην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και η μοχθηρή τσόντα του «Ποταμιού»), σήκωσε τα «αντιεθνικιστικά» λάβαρα εναντίον των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου…
 

Στην πρωτοπορία του …αγώνα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Αυτή η νεοταξική, παραληρηματική αυθάδεια του σημιτισμού και ο οικότροφος των μεγάλων (!!!) Ελλήνων αντιεθνικιστών» και «αντιρατσιστών»: Των «νταβάδων» της διαπλοκής…  

Πολύ εύστοχα, ο Στάθης,
χαρακτηρίζει αυτήν την «αντιεθνικιστική ιερή Συμμαχία» της αλαζονικής εθνομηδενιστικής υποτέλειας, σαν «Το έπος της κατουρημένης ποδιάς».   



Γι αυτά τα ζητήματα έχουμε γράψει πολλά κείμενα στο ΡΕΣΑΛΤΟ. Θα αναδημοσιεύσουμε ενδεικτικά ένα παλιό μας κείμενο (γραμμένο το Μάιο του 2003) με τίτλο:
«Γιατί σήμερα οι εθνικές παρελάσεις είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ;»


Θεωρούμε, ωστόσο, σκόπιμο να παρατηρήσουμε εισαγωγικά τα ακόλουθα:

Μέχρι το 2000 δεν είχε τεθεί από κανέναν το «αίτημα» για την κατάργηση των παρελάσεων…


Ιδιαίτερα δεν έθεσε ΠΟΤΕ τέτοιο αίτημα ο ελληνικός λαός, το εργατικό και λαϊκό κίνημα, ούτε τα κινήματα νεολαίας…

ΑΝΤΙΘΕΤΑ:

Τα κινήματα της νεολαίας, καθώς και τα εργατικά και λαϊκά κινήματα και τη σημαία κρατούσαν και παρελάσεις έκαναν.

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου έγινε με υψωμένη την ελληνική σημαία. Και ακόμα μέχρι σήμερα στην επέτειο η νεολαία πραγματοποιεί ΠΑΡΕΛΑΣΗ!!!

Φυσικά και αυτήν την πρόσφατη ιστορική μνήμη επιχειρούν να την εξευτελίσουν και σιγά-σιγά να τα καταργήσουν όλα…

Η συστηματική και ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον των εθνικών παρελάσεων άρχισε το 2000, επί Σημίτη: Και αυτό ΜΟΝΟ αναδείχνει το ύποπτο, το δόλιο και κατευθυνόμενο του «εγχειρήματος».

Από τότε άρχισε να εμπλουτίζεται το οπλοστάσιο
κατά των εθνικών παρελάσεων και οι «κεφαλές» των επαγγελματιών του είδους: Πλήθος ΜΚΟ, ποικίλες «εστίες» και «δίκτυα» με «αριστερές» και «αντιεξουσιαστικές» πανοπλίες…

Από τότε άρχισαν να μας κατακλύζουν τα ιδεολογήματα του χρηματιστηριακού «διεθνισμού» εναντίον του «εθνικισμού», του «ρατσισμού», των «φασιστικών παρελάσεων» και CIA…

O ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη σκυτάλη από το σημιτικό «εκσυγχρονισμό» και μπήκε στην πρωτοπορία του «αγώνα», δίπλα-δίπλα με τους επιδοτούμενους «αντιρατσιστές», «αντιεθνικιστές» και υστερικούς εχθρούς των εθνικών παρελάσεων…

Τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ατόνισε, σχετικώς, τον «αγώνα» κατά των παρελάσεων επειδή είχε απορροφηθεί τελείως από τον «αγώνα» για την κατάκτηση της κυβερνητικής εξουσίας…

ΣΗΜΕΡΑ, ως κυβέρνηση πλέον ευθυγραμμίζεται, οπορτουνιστικά, με το εθνικό λαϊκό αίσθημα μπαίνει ενεργά στο χορό των εθνικών εκδηλώσεων: Άλλο το να είσαι το 4% και άλλο το 35-40%... 




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα επτά…άγνωστα επιδόματα του ΟΑΕΔ

Επτά «άγνωστα» επιδόματα αναμένουν τους δικαιούχους. Πρόκειται κυρίως για παροχές του ΟΑΕΔ που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Ταυτόχρονα οι δήμοι και οι αποκεντρωμένες διοικήσεις ετοιμάζουν δύο νέα βοηθήματα που αφορούν τα πολύ χαμηλά εισοδήματα (ένδεια) και τις ευπαθείς ομάδες στην περιφέρεια (μειονεκτικές περιοχές). Τρίμηνη επιδότηση ανέργων: Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά και «επίκαιρα» βοηθήματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ.

Απευθύνεται σε ανέργους οι οποίοι δεν δικαιούνται ένταξη στην τακτική επιδότηση. Το ύψος του βοηθήματος ανέρχεται σε 216 ευρώ και καταβάλλεται κάθε τρεις μήνες (συνολικά 648 ευρώ το χρόνο). Βοήθημα μετά τη λήξη της επιδότησης: Οσοι παραμένουν άνεργοι για ένα μήνα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας δικαιούνται ειδικό βοήθημα εφάπαξ 187 ευρώ.





Τα ετήσια οικογενειακά εισοδήματα του δικαιούχου δεν πρέπει να υπερβαίνουν το ποσό των 9.977 ευρώ.
  • Οικογενειακό επίδομα για όλους: Ο ΟΑΕΔ προσφέρει οικογενειακό επίδομα ακόμα και σε εργαζομένους των οποίων η κλαδική σύμβαση δεν το προβλέπει. Πρόκειται για το ΔΛΟΕΜ, το οποίο δίνει 49 ευρώ και χορηγείται εφάπαξ.
  •  Παροχή λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη: Πληρωμή μισθών που αντιστοιχούν σε τρία μηνιάτικα. Απευθύνεται σε εργαζομένους με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, των οποίων οι εταιρίες βρίσκονται σε πτώχευση ή εκκαθάριση. Η συγκεκριμένη παροχή, ιστορικά, βρήκε μεγάλη εφαρμογή στην περίπτωση της Πειραϊκής Πατραϊκής.
  • Επίδομα σε νέους 20-29 ετών: Οι απόφοιτοι λυκείου, πανεπιστημίου και ΤΕΙ, εφόσον παραμένουν άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για έναν χρόνο, δικαιούνται μηνιαίο επίδομα 73,37 ευρώ. Χορηγείται για πέντε μήνες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και όσοι εκπλήρωσαν μόλις τη στρατιωτική θητεία τους.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σακελλαρίδης: Ποια «υπόθεση Κατρουγκαλου»; Ο Βορίδης εκπροσωπούσε τις εταιρείες που έφαγαν τα χαράτσια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον Real Fm, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Βήματος για τον υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο τόνισε πως ο υπουργός έδωσε «αποστομωτικές απαντήσεις» στη συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα υπενθύμισε και την περίπτωση του Μάκη Βορίδη, ο οποίος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είχε αναλάβει την «περίφημη υπόθεση με τις δύο ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας (ENERGA και HELLAS POWER), που έφαγαν τα χαράτσια, που είχε πληρώσει ο ελληνικός λαός». «Και υπερασπιζόταν αυτούς που έφαγαν τα χρήματα», τόνισε.

«Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το δημοσίευμα, κάλεσε συνέντευξη Τύπου, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να δώσει απαντήσεις στους δημοσιογράφους και να δεχτεί ερωτήσεις, κάτι που αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν προσπάθησε ο κ. Κατρούγκαλος να κρυφτεί ή να κλείσει το θέμα, αλλά ο ίδιος έδωσε τις απαντήσεις δημοσίως και δέχθηκε ερωτήσεις ώστε να μη μείνει καμία απολύτως ψευδής αίσθηση ότι το δημοσίευμα είναι βάσιμο. Επίσης βγήκε σε αντιπαράθεση με τον δημοσιογράφο που συνέταξε και το ρεπορτάζ αυτό και νομίζω ότι οι απαντήσεις που έχει δώσει είναι αποστομωτικές και δείχνουν στην ουσία ότι όχι απλώς δεν τίθεται θέμα, αλλά τίθεται θέμα για αυτούς που βάζουν το θέμα», δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε:

«Μου προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση η σπουδή με την οποία έσπευσαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να υιοθετήσου ένα ρεπορτάζ, το οποίο κινείται στη σφαίρα της φαντασίας και μάλλον ο μόνος λόγος για τον οποίο πραγματικά μπορεί να είναι χρήσιμο είναι στον τομέα της λάσπης απέναντι στην κυβέρνηση».

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει «ηθικό ζήτημα» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Μα τι ηθικό ζήτημα να υπάρχει; Αδυνατώ να ακολουθήσω αυτή τη συλλογιστική. Ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν μάχιμος δικηγόρος, υπερασπιζόταν ανθρώπους που είχαν χάσει τις δουλειές τους, τους μισθούς τους, μέσα από την βάρβαρη μνημονιακή πολιτική, ποιο είναι το ηθικό ζήτημα όταν αφότου γίνεται ευρωβουλευτής σταματάει αυτού του τύπου το λειτούργημά και πολύ περισσότερο όταν είχε γίνει Υπουργός. Για το τι έκανε πριν γίνει ευρωβουλευτής ο κ. Κατρούγκαλος, όχι μόνο δεν πέφτει λόγος στον κ. Καραγκούνη, ούτε σε εμάς.

Αντιθέτως είναι μια πολύ φυσιολογική κατάσταση, το να ασκεί το λειτούργημά του και να δίνει μάχες υπέρ αυτών των ανθρώπων. Με την ίδια λογική οποιοσδήποτε ήταν δικηγόρος δεν έχει το δικαίωμα να δικηγορεί προτού γίνει ευρωβουλευτής, προτού γίνει Υπουργός. Ξέρουμε βουλευτές οι οποίοι ασκούσαν το επάγγελμά τους ενώ ήταν βουλευτές και μάλιστα σε περιπτώσεις οι οποίες στρέφονταν κατά του δημοσίου και μάλιστα σε σκοτεινές υποθέσεις. Να θυμίσω ότι το κ. Βορίδης, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είχε αναλάβει την περίφημη περίπτωση με τις δύο ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας (ENERGA και HELLAS POWER), που έφαγαν τα χαράτσια, που είχε πληρώσει ο ελληνικός λαός και υπερασπιζόταν αυτούς που έφαγαν τα χρήματα».

Μάλιστα για την «υπόθεση Βορίδη» είπε πως «είναι ανοικτό το θέμα, από την άποψη ότι πρέπει να ρίξουμε άπλετο φως για τους λόγους τους οποίους επιλέχθηκε να στοχοποιηθεί όχι μόνο ο κ. Κατρούγκαλος αλλά και η κυβέρνηση». «Αυτό που έχει αυτή η κυβέρνηση και δεν το έχει καμία άλλη, είναι το ηθικό πλεονέκτημα και το γεγονός ότι έχουμε υποσχεθεί στον κόσμο και έχουμε δεσμευτεί ότι θα αποδώσουμε δικαιοσύνη, θα χτυπήσουμε τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Για αυτό ακριβώς τον λόγο δεν έχει κλείσει για εμάς το θέμα. Τώρα ανοίγει, και θα πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν τις υποθέσεις αυτές. Ο κ. Κατρουγκαλος δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά τα ζητήματα, έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις. Για εμάς τώρα θα αρχίσει όλη η υπόθεση της αποκάλυψης», τόνισε.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αφγανιστάν: Αθώα η γυναίκα που λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου από όχλο

Η είδηση του φρικτού θανάτου της 27χρονης Φαρκχούντα στο Αφγανιστάν, που λιντσαρίστηκε από όχλο, ο οποίος στη συνέχεια την έκαψε, είχε κάνει πριν από μερικές ημέρες το γύρο του κόσμου. Η γυναίκα είχε κατηγορηθεί πως έκαψε το Κοράνι, ωστόσο την Κυριακή ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο ανακριτή πως ήταν αθώα.

«Εξέτασα όλα τα έγγραφα, αλλά δεν μπόρεσα να βρω κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως η Φαρκχούντα έκαψε το Κοράνι», πράξη που επισείει την ποινή του θανάτου. Η γυναίκα, δασκάλα Ισλαμικών Σπουδών, λιντσαρίστηκε από έναν όχλο, που στη συνέχεια την έκαψε. Το φριχτό έγκλημα καταγράφηκε σε βίντεο από κινητό και έκανε το γύρο του κόσμου.

«Η Φαρκχούντα ήταν απολύτως αθώα», δήλωσε ο ανώτερος ποινικός ανακριτής στους δημοσιογράφους στην κηδεία της γυναίκας που τελέστηκε σήμερα. Παράλληλα υποσχέθηκε πως οι εμπλεκόμενοι θα τιμωρηθούν, ανακοινώνοντας πως ήδη έχουν συλληφθεί 13 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και οκτώ αξιωματικοί της αστυνομίας.

Το περιστατικό συνέβη στη συνοικία Σάχι Ντοσαμσίρα στην Καμπούλ. Στην κηδεία παρευρέθηκε πλήθος κόσμου που ζήτησε δικαιοσύνη για το φρικτό έγκλημα, ενώ το φέρετρο μετέφεραν γυναίκες. Αφγανοί αξιωματούχοι και ο πρόεδρος της χώρας καταδίκασε τη δολοφονία, ωστόσο υπήρξαν και ορισμένοι φονταμεταλιστές κληρικοί που επικαλέστηκαν το δικαίωμα των ανδρών να υπερασπίζονται την πίστη τους.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το υπερ-αεροπλάνο που έφτιαξε η Ρωσία και οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι είναι αδύνατο να κατασκευαστεί

Η Ρωσία ετοιμάζεται να παράξει μαζικά υπερηχητικό-μεταγωγικό αεροπλάνο για το οποίο οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι είναι αδύνατο να κατασκευαστεί.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο η βιομηχανία όπλων της Ρωσίας σχεδίασε και ετοιμάζεται να βγάλει στην παραγωγή το υπερηχητικό-μεταγωγικό βαρέων οχημάτων αεροσκάφος PAK TA, ενώ όπως σημειώνει η Μόσχα, θα έχουν κατασκευαστεί 80 τέτοια σούπερ αεροπλάνα έως το 2024.

Το PAK TA είναι ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η αεροναυπηγική σε αεροσκάφη του μεγέθους του, την ώρα που η Ρωσία έχει αποφασίσει να επενδύσει 130 δισ. δολάρια για τον εκσυγχρονισμό της αεροπορικής της ισχύος.

Οι Αμερικανοί δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι η Ρώσοι μπορούν να κατασκευάσουν τέτοιων προδιαγραφών και μεγέθους αεροσκάφος, την ώρα που το πέμπτης γενιάς ρωσικό επιθετικό αεροσκάφος T-50, αντιμετωπίσει σχεδιαστικά και μηχανολογικά προβλήματα.





Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, θεωρούν πως το υπερηχητικό μεταγωγικό αεροσκάφος, με την δυνατότητα μεταφοράς φορτίου 200 τόνων, ακόμα και αν κατασκευαστεί και πετάξει θα είναι δύσκολο να… προσγειωθεί αφού θα χρειάζεται πολύ μεγαλύτερο αεροδιάδρομο, πράγμα που θα απαιτήσει την ανακατασκευή των ρωσικών πολεμικών αεροδρομίων, που θα φιλοξενούν τον ρωσικό γίγαντα.

aeroplano_2

Το PAK TA θα χρειαζόταν τέτοιας ποσότητας καύσιμα, που πολύ λίγα αεροδρόμια θα μπορούσαν να το εξυπηρετήσουν.

Πάντως τα στοιχεία που η Μόσχα διαρρέει για το νέο αεροσκάφος είναι άκρως εντυπωσιακά.

aeroplano_3

Το ρωσικό υπεραεροπλάνο θα μπορεί να μεταφέρει 200 τόνους φορτίου σε απόσταση 4.350 μιλίων, δηλαδή 80 τόνους παραπάνω από το μεγαλύτερο αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος (C-5 Galaxy).

aeroplano_4

Το RT υποστηρίζει ότι το PAK TA θα μπορεί να μεταφέρει μεγάλο αριθμό άρματων T-14 Armata, σε 7,5 ώρες σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, δίνοντας την δυνατότητα ευρέος φάσματος επέμβασης, ενώ όπως σημειώνεται θα λειτουργεί και με ηλεκτρική ενέργεια.

aeroplano_5



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέρμα τα …μυστικά για τους τραπεζικούς λογαριασμούς

Γιατί οι Ευρωπαίοι φοροφυγάδες ίσως αρχίζουν να κρύβουν τα χρήματα τους κάτω από το στρώμα.

Οι Ευρωπαίοι φοροφυγάδες ίσως αναγκαστούν σύντομα να αρχίσουν να κρύβουν τα χρήματά τους κάτω απ’ το στρώμα αντί να τα βάζουν σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.

Η Ελβετία συμφώνησε να αρχίσει να μοιράζεται χρηματοπιστωτικές πληροφορίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθιστώντας πολύ δύσκολη για τους Ευρωπαίους την απόκρυψη πλούτου από τις φορολογικές αρχές.

Η συμφωνία σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες στο μέλλον θα λαμβάνουν αυτόματα το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό φορολογικού μητρώου και την ημερομηνία γέννησης των κατοίκων τους που διαθέτουν λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξήρε τη συμφωνία ως ένα σημαντικό βήμα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Η Ελβετία είναι ένας πασίγνωστος πόλος έλξης για τον υπεράκτιο πλούτο.

Για πολλά χρόνια, η χώρα δίσταζε να αλλάξει την εγχώρια νομοθεσία που διέπει το τραπεζικό απόρρητο, η οποία επιτρέπει στις τράπεζες να αρνηθούν να παραδώσουν τα προσωπικά στοιχεία των πελατών τους στις αρχές. Κάποιοι ελβετικοί τραπεζικοί λογαριασμοί δεν έχουν καν καταγεγραμμένο το όνομα του κατόχου, παρά μόνο ένα νούμερο!

Καθώς όμως κορυφώνεται η παγκόσμια πίεση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η Ελβετία αναγκάστηκε να συνάψει διμερείς συμφωνίες με χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία, ενώ διαπραγματεύεται και μία αντίστοιχη συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Ο παγκόσμιος τραπεζικός γίγαντας HSBC έμπλεξε για τα καλά τον περασμένο μήνα, όταν αποκαλύφθηκε ότι βοήθησε τους πελάτες του – στους οποίους συμπεριλαμβάνονται έμποροι όπλων, φοροφυγάδες, δικτάτορες και celebrities – να κρύψουν 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε μυστικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας συμβούλων Deloitte, οι ελβετικές τράπεζες διαθέτουν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις ξένων υπηκόων – περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου.

Πίσω από την Ελβετία, ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ με 1,7 τρισεκατομμύρια και 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα. Όμως, σύμφωνα με την Deloitte, ασιατικές χώρες όπως το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη αναμένεται σύντομα να προσπεράσουν την Ελβετία ως πρωτεύουσες του υπεράκτιου πλούτου.

Το ελβετικό υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι η συμφωνία υπηρετεί το συμφέρον της Ελβετίας ως επιχειρηματικός προορισμός. Όμως, μια συνέπεια των πληγμάτων εναντίον της φοροδιαφυγής είναι ότι η Ελβετία εμφανίζεται να έχει χάσει περίπου 7% των καταθέσεων στις τράπεζές της τα τελευταία χρόνια.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Google αναγνωρίζει το πρόσωπό σας ανάμεσα σε εκατομμύρια

Η νέα τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου είναι ένα μεγάλο βήμα προς την τεχνητή νοημοσύνη και το deep learning.

Το σύστημα λέγεται Facenet και είναι δημιούργημα τριών ερευνητών της Google. Σύμφωνα με το paper που δημοσίευσαν, πρόκειται για την ακριβέστερη μέθοδο αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιεί την database Labeled Faces in the Wild, μια δημόσια ανοιχτή βάση δεδομένων με δημόσια πρόσωπα, η οποία χρησιμοποιείται για ερευνητικούς σκοπούς.

Εκπαιδευμένο σε μια βάση δεδομένων 260 εκατ. εικόνων γενικά από το Internet, το Facenet μάντεψε σωστά στο 86% των περιπτώσεων του Labeled Faces in the Wild. Η συγκεκριμένη βάση χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς και κάθε κατασκευαστής software αναγνώρισης προσώπου μετρά εκεί τα αποτελέσματά του.

Τον περασμένο Δεκέμβριο μια ομάδα Κινέζων ερευνητών υποστήριξε ότι πέτυχε ακρίβεια 99%, ενώ ερευνητές της Facebook ανακοίνωσαν ότι πέτυχαν 97%. Πώς, λοιπόν, η μέθοδος της Google ξεχωριζει; Η Google δεν ακολούθησε την πεπατημένη, σύμφωνα με την οποία απλώς διαπιστώνεις αν δύο εικόνες δείχνουν τον ίδιο άνθρωπο. Η μέθοδός της εξετάζει το πρόσωπο καθ’ αυτό και του δίνει όνομα.

Οι έρευνες αυτές θα έχουν εφαρμογή σε πολλά πεδία: από την καταπολέμηση του εγκλήματος μέχρι την αυτόματη επιλογή στο Tinder. Θέλετε κάποιον/αν που να μοιάζει όσο γίνεται περισσότερο στον/στην πρώην σας ή στον αγαπημένο σας σταρ του σινεμά; Ορίστε 500 προφίλ που προσομοιάζουν περισσότερο.

Το σύστημα της Facebook λέγεται DeepFace και, μαζί με το Facenet, θα τα δούμε πιθανότατα στις εφαρμογές social media των εταιρειών να μας βοηθούν να tagάρουμε πρόσωπα και να ψάχνουμε για ανθρώπους που δεν είναι tagged. Οι εταιρείες θα βρουν πολύ ενδιαφέρον το να ξέρουν π.χ. ποιοι διάσημοι ηθοποιοί και τραγουδιστές απεικονίζονται συχνότερα στα προφίλ και στον τοίχο των χρηστών, ακόμα και αν δεν τους έχουν ονοματίσει.

Η τεχνολογία πίσω από αυτές τις εξελίξεις λέγεται deep learning και είναι μια μορφή τεχνητής νοημοσύνης η οποία επιτρέπει στους υπολογιστές να αναγνωρίζουν τοπία, αντικείμενα, επιγραφές, ακόμα και χειρόγραφα και ήδη λειτουργεί σε εφαρμογές όπως το Google Goggles και το Evernote με ακρίβεια μεγαλύτερη από εκείνη των ανθρώπων.

Η Microsoft, η Yahoo και η Baidu χρησιμοποιούν και εκείνες μεθόδους deep learning και τις εφαρμόζουν στις φωνητικές εντολές των κινητών, στην αυτόματη μετάφραση φωνής του Skype, στην πρόβλεψη κειμένου και στην αναζήτηση αντικειμένων μέσα σε εικόνες. Το Spotify και το Netflix τις χρησιμοποιούν για να βελτιώσουν τις προτάσεις τους και το PayPal για να μειώσει τις περιπτώσεις απάτης.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπερατλαντικές πτήσεις με… 15 δολάρια; Πολύ καλό για να είναι αληθινό

Εγκαταλείπει τα σχέδια της για επέκταση στην αμερικανική αγορά η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair.

Λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση της Ryanair για τις πρώτες υπερατλαντικές πτήσεις της με πολύ χαμηλό κόστος, η ίδια η εταιρεία διαψεύδει τον εαυτό της. Συγκεκριμένα την Τρίτη ανακοινώθηκε ότι το ΔΣ της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους έδωσε το «πράσινο φως» για την ένταξη υπερατλαντικών πτήσεων στα δρομολόγιά της. Μάλιστα ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους υποσχέθηκε ότι οι τιμές θα μείνουν «προσγειωμένες» σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, με ορισμένες πτήσεις να στοιχίζουν λιγότερο από 15 δολάρια.

To σχέδιο προέβλεπε πτήσεις από και προς 14 πόλεις της Αμερικής, συνδέοντας μεταξύ άλλων το Δουβλίνο, το Λονδίνο και το Βερολίνο με τη Νέα Υόρκη, τη Βοστόνη και την Ουάσιγκτον. Το αντίτιμο για το χαμηλότερο ναύλο απλής μετάβασης (one way ticket) θα ανερχόταν σε 15 δολάρια, ενώ τα δρομολόγια θα ξεκινούσαν σε μια πενταετία, καθώς η εταιρεία θα έπρεπε πρώτα να προχωρήσει στην αγορά 20 έως 30 αεροσκαφών ευρείας ατράκτου από τις εταιρείες Airbus ή Boeing.

Όπως μεταδίδουν όμως σήμερα τα Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία, η Ryanair δήλωσε πως δεν έχει εγκρίνει κανένα σχέδιο για υπερατλαντικά δρομολόγια και δεν σκοπεύει να το κάνει στο μέλλον.

Η ανακοίνωση της Πέμπτης ανέφερε : «Σχετικά με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορήσαν, οι μέτοχοι της εταιρείας δήλωσαν πως θέλουν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν σκέφτονται ούτε έχουν εγκρίνει υπερατλαντικά πρότζεκτ και ούτε σκοπεύουν να το κάνουν».

Μόλις την Τρίτη ο πρόεδρος της Ryanair, Michael O’Leary, δήλωνε : «Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θέλουν να μπορούν να ταξιδεύουν οικονομικά στην Αμερική και το ίδιο ισχύει και για τους Αμερικανούς που επισκέπτονται την Ευρώπη. Η κίνησή μας αποτελεί τη λογική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή αγορά».

Άγνωστα παραμένουν ακόμη τα αίτια της υπαναχώρησης από τη συγκεκριμένη επένδυση, ενώ όπως αναφέρει το Cnn Money η Ryanair θεωρεί ότι υπήρχε «κακή επικοινωνία» που οδήγησε σε αυτό το μπέρδεμα.

Οι υπερατλαντικές αεροπορικές διαδρομές είναι από τις πιο επικερδείς παγκοσμίως και κυριαρχούνται από παραδοσιακές ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες, όπως η British Airways και η American Airlines.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!