EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ισχύς τους η αγάπη του λαού!..

Ώστε η περίφημη»εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ»που μας πιπιλούσε τ” αυτιά ο πρώην »πρωθυπουργός», ..και που η σύνταξή της, (που έγινε κατά τους γνωρίζοντες από έλληνες),κόστισε 900.00 ευρώ, ..ήταν τελικά το εργαλείο συγκεκριμένου υπουργούπρος εξυπηρέτηση »πάνω στην τούρλα του χαμού» συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων!
 

Να μην ξεχνάμε πως στην περίφημη αυτή »εργαλειοθήκη» περιλαμβάνονταν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, οι ρυθμίσεις για το γάλα, για το ψωμί, τις τιμές των φαρμάκων, και άλλα που εφαρμοζόμενα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην αγορά και μεγάλα κέρδη για κάποιους!
 
     Σήμερα μαθαίνουμε επίσης, πως το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Ελλάδα της κρίσης, μεγάλωσε δραματικά σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Hans Böckler,
 
     ..καθώς οι φτωχότεροι επιβαρύνθηκαν φορολογικά κατά 337% ενώ οι εύποροι κατά 9%!
 
     Στην ίδια έρευνα αναφέρεται επίσης πως το 2012 ένα στα τρία ελληνικά νοικοκυριά έπρεπε να αντεπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις με ετήσιο εισόδημα περί τα 7.000 ευρώ.
 
     Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τα μη προνομιούχα νοικοκυριά έχασαν μέσα στην κρίση το 86% του συνολικού τους εισοδήματος, ενώ οι πιο εύπορες οικογένειες μόλις το 16% με 20%!
 
     Κι αυτά όλα έγιναν »με εντολή Ψευταρά», συνεπικουρούντος του Μέγιστου Χυδαίου, και που οι δυό μαζί τίμησαν και συνέχισαν το έργο του Μεγάλου Ηλίθιου.
 
     Αυτοί όλοι, και τα υπουργάκια-δουλικά τους,
 
     ..κριτικάρουν σήμερα, τανιόνται και σφίγγονται μέσα στην Βουλή,
 
     ..και κάνουν πως δεν βλέπουν ότι και η παραμικρή συμφωνία κι αν γίνει αυτές τις μέρες στις Βρυξέλλες,
 
     ..θα είναι η σφραγίδα τού προδότη στο κούτελό τους, και ο δρόμος προς την φυλακή!
     Επειδή το blog αδυνατεί να περιγράψει όλο αυτό τόσο καλά όσο ο φίλος Στάθης, παραθέτει εδώ αυτούσιο ένα κομμάτι απ” το προχθεσινό του σχόλιο: 
 
      »Αυτοί που συγκυβέρνησαν με τον Μπαλτάκο και κυβερνώνται απ’ τον Σόιμπλε την πέφτουν στους Έλληνες και τους καλούν να διορθώσουν την ψήφο τους, αλλιώς θα τους τη διορθώσουν αυτοί. Πώς; Με τον πνιγμό και την οικονομική ασφυξία. Αυτοί, οι απολογητές της κυρίας Μέρκελ που παρομοιάζουν τον κ. Τσίπρα με τον Χίτλερ, δεν είναι απλώς γελοίοι – τότε θα ήταν ακίνδυνοι. Είναιτο ίδιο το σύστημα, είναι η πεμπτουσία του. Είναι η στρατηγική του. Διότι ένα σύστημα δεν δημιουργεί 1.500.000 ανέργους για πλάκα, ούτε λεηλατεί μισθούς και συντάξεις για χαβαλέ. Το κάνει για να δημιουργήσει μια νέου τύπου νεοταξίτικη χώρα-παρία. Και αυτό υπερασπίζονται οι ρατσιστές (οι αρχιρατσιστές) που ενοχοποιούν (για να τον αδρανοποιήσουν) τον λαό για πράγματα που ο ίδιος δεν πιστεύει, ότι δηλαδή είναι περιούσιος ή ανάδελφος και άλλα τέτοια χρυσαυγίτικα. Δουλειά των ρατσιστών, σμπίρων του συστήματος, είναι να ενοχοποιούν τον λαό για χρυσαυγιτισμό, να βγάζουν τον Αγανακτισμένο φασίστα, και τον αριστερό, λαϊκιστή. Ποιοι; αυτοί που δεν έχουν αφήσει κατουρημένη ποδιά χωρίς να μηδίσουν μπροστά της..»
 
     Από αυτήν ακριβώς την εφαρμοσμένη κακουργία ξεφύγαμε στις 25 Ιανουαρίου.
     Από “δω κι εμπρός ό,τι κι αν μας συμβεί αποκλείεται να είναι χειρότερο (τουλάχιστον μεσο-μακροπρόθεσμα), από αυτό που μας ετοίμαζαν τα κουρέλια που κριτικάρουν ακόμα!
     Εμείς, ο λαός, ναί!
     Δικαιούμαστε να κρίνουμε.
     Και αυστηρά μάλιστα.
     Εκείνοι δικαιούνται μόνον να απολογηθούν στο Ειδικό Δικαστήριο!..


πηγη
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

H Πορτογαλία και η Ισπανία του «πετυχημένου» μνημονίου: Στέλνουνε αστυνομικούς για να πετάνε οικογένειες στον δρόμο (εικόνες)

Το παράδειγμα των δύο χωρών της Ισπανίας και της Πορτογαλίας που σαν καλά «πρόβατα» βγήκαν απο το Μνημόνιο και τρώνε με χρυσά κουτάλια μας έδιναν εδώ στην Ελλάδα, μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεκάδες αστυνομικοί κινητοποιούνται για να πετάξουν έξω από το σπίτι της τη Χουλιάνα Φερέρα (Juliana Ferrera) και τα δυο ανήλικα παιδιά της.

Οι γείτονες και οι αλληλέγγυοι που έσπευσαν να βοηθήσουν, δυστυχώς δεν τα έβγαλαν πέρα με τις πάνοπλες διμοιρίες.

Μετά την Ισπανία, οι μαζικές εξώσεις έχουν αρχίσει και στην Πορτογαλία, χώρες που αμφότερες υποτίθεται ότι ζουν ένα ακόμη «success story» και έχουν βγει από το μνημόνιο.

ispania_1

ispania_2

ispania_3

ispania_4

ispania_5



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μέσα ή έξω να τελειώνει το μαρτύριο της σταγόνας

Η κυβέρνηση και ειδικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει πλέον να το πάρουν απόφαση.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει στην εντατική και να βρίσκεται σε ένα διαρκές κώμα το οποίο έχει προκαλέσει ο οικονομικός στραγγαλισμός από τους ξένους τοκογλύφους.
Πρέπει να αποφασίσουμε που πάμε και τι κάνουμε. Οι επιλογές είναι αυστηρά περιορισμένες. Ή προσκυνάμε τους δανειστές και υπογράφουμε νέα μνημόνια που θα εξευτελίσουν τη χώρα και θα εξαθλιώσουν ολοκληρωτικά το λαό λεηλατώντας παράλληλα τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία ή τους στέλνουμε στο διάολο και φεύγουμε μόνοι μας από το ευρώ.
Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.

Το δίλημμα αυτό θα πρέπει να θέσει ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που θα έχει την Δευτέρα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο.

Γιατί η ακίνδυνη διπλωματία δεν φέρνει, όπως αποδείχθηκε αποτελέσματα. Αντίθετα καταστρέφει ότι απέμεινε από την πραγματική οικονομία και αδειάζει τα αποθέματα των τραπεζών και εξανεμίζει τις ελάχιστες πλέον οικονομίες των Ελλήνων πολιτών.

Η ελληνική απάντηση θα πρέπει να στηρίζεται στο δόγμα του Σοκ και του Δέους.

Αντί να στραγγαλίζουν οι τοκογλύφοι τη χώρα μας, να ρίξουμε εμείς την Ευρώπη στην κόλαση της ύφεσης και της οικονομικής καταστροφής.
Γιατί μόνο έτσι θα καταλάβουν οι τοκογλύφοι, ότι δεν μπορούν να παίζουν άλλο με τις τύχες και την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού και μιας ιστορικής χώρας. Άλλωστε όπως δήλωσε τόσο ο πρόεδρος Ομπάμα, όσο και ο Βρετανός πρωθυπουργός, οι συνέπειες από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι καταστροφικές για την παγκόσμια οικονομία.

Αντίθετα, η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Γιατί επί πέντε χρόνια βιώνουμε μια κατοχική ανθρωπιστική κρίση, με φτώχεια, πείνα, ανεργία και εξαθλίωση, με 7.000 αυτοκτονίες και η επιστροφή σε ένα εθνικό νόμισμα θα λειτουργούσε ίσως λυτρωτικά για την οικονομία και το λαό.

Η δυναμική που θα προκαλούσε μια επανεκκίνηση με εθνικό ανταγωνιστικό νόμισμα, θα προκαλούσε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αναπτυξιακή έκρηξη, ενώ θα ανθούσε και πάλι η ελληνική βιοτεχνία και οι παραγωγικές επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να κλείσουν εξαιτίας των πολιτικών και πρακτικών, που ακολούθησαν τα παγκόσμια μονοπώλια, το ευρωπαϊκό τραπεζικό κατεστημένο και η άγρια υπερφορολόγηση του ελληνικού λαού.

Η Ελλάδα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της γεωστρατηγικής θέσης που κατέχει και να επιχειρήσει να αναπτύξει και πάλι τον αναπτυξιακό της βραχίονα που απαξίωσε το ιερατείο των Βρυξελλών.

Αυτό για να γίνει προϋποθέτει απεγκλωβισμό απ’ τις δαγκάνες των ξένων τοκογλύφων, που μας έχουν περάσει τη θηλιά στο λαιμό και τη σφίγγουν λίγο-λίγο για να ζούμε το μαρτύριο της σταγόνας και του αργού θανάτου.

Ο λαός και η χώρα βρίσκονται μπροστά σε ένα κρίσιμο δίλημμα και γι’ αυτό πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.

Ο χρόνος πιέζει, το πολιτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης κινδυνεύει να εξαντληθεί, ενώ εγκυμονεί και ο κίνδυνος ατυχήματος, δηλαδή της χρεοκοπίας μέσα στο ευρώ.

Ο πρωθυπουργός θα πρέπει μετά τη συνάντηση με την Μέρκελ να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό και αν χρειαστεί να προχωρήσει σε εκλογές και δημοψήφισμα, με μοναδικό ερώτημα την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, διότι σίγουρα δεν είναι σωστό να αναλάβει αυτός μόνος του το βάρος της ευθύνης μιας τόσο σοβαρής απόφασης, πρέπει ο ίδιος ο κυρίαρχος λαός να αποφασίζει τη λύση που θέλει και να λυτρωθεί η χώρα απ’ το καθεστώς της ασφυξίας, που πνίγει την οικονομία και τσακίζει την κοινωνία.

                 





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γαία: Ο νέος ηλεκτρονικός οδηγός για αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία

H «Γαία» είναι η νέα ηλεκτρονική πύλη του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου που θα βγει στο διαδίκτυο ως το τέλος του 2015 και θα παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε στοιχεία, φωτογραφίες και αποφάσεις σχετικά με 25.000 μνημεία, ιστορικούς τόπους και κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και για 7.500 δημόσια ακίνητα που διαχειρίζεται το υπουργείο Πολιτισμού.

Το έργο αποτελεί την πρώτη οργανωμένη, ενιαία, συστηματική και διαρκώς επικαιροποιούμενη ψηφιακή καταγραφή και τεκμηρίωση δημοσίων ακινήτων που διαχειρίζεται το υπουργείο, αλλά και προστατευόμενων μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών τόπων, συμπεριλαμβανομένων των ορίων προστασίας τους.

Το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου, το οποίο παρουσιάστηκε την Παρασκευή σε ειδική ημερίδα στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, υπολογίζεται να κοστίσει περίπου 7 εκατ. ευρώ και έχει ενταχθεί σε περιφερειακά προγράμματα και στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Το έργο αποτελείται από δυο βασικά μέρη: Τη διαδικτυακή πύλη «Γαία» και το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα στελέχη των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού για την εισαγωγή στοιχείων στη βάση δεδομένων.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παράταση μέχρι τις 24 Μαρτίου οι αιτήσεις των φορέων του Δημοσίου για υπαλλήλους

Παρατείνεται έως και τις 24 Μαρτίου, από 19 Μαρτίου, όπως είχε οριστεί αρχικά, η προθεσμία για την αποστολή αιτημάτων κάλυψης άμεσων αναγκών σε προσωπικό, σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου, η παράταση αποφασίστηκε «κατόπιν υποβολής προφορικών και εγγράφων αιτημάτων πολλών φορέων για παράταση της προθεσμίας και προκειμένου η υπηρεσία μας να έχει ολοκληρωμένη και ασφαλή εικόνα των αιτημάτων για το σύνολο των φορέων».

Υπενθυμίζεται ότι η εγκύκλιος για την αποστολή αιτημάτων κάλυψης άμεσων λειτουργικών αναγκών σε προσωπικό, έχει αποσταλεί προς όλους τους φορείς του δημοσίου ενόψει της κατάθεσης σχεδίου νόμου (ήδη βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση) για την επαναπρόσληψη απολυμένων και διαθέσιμων του δημοσίου, καθώς και την απορρόφηση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.







ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μία προσαγωγή μετά την ένταση στις Σκουριές Χαλκιδικής

Επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και ΜΑΤ σημειώθηκαν αργά το μεσημέρι της Παρασκευής στο δάσος έξω από το εργοτάξιο εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Ένας διαδηλωτής προσήχθη και οδηγήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Πολυγυρου, έξω από την οποία πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλληλέγγυοι.

Η πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής από τον κόμβο της Μεγάλης Παναγιάς από φορείς, συλλογικότητες και απλούς πολίτες. «Το χιόνι και το κρύο δεν μας πτοούν. Διαδηλώνουμε και ζητάμε να σταματήσει τώρα η καταστροφή που προκαλεί η επένδυση στις Σκουριές και να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών», δήλωσε ο Σωτήρης Τσόκας, από την Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

                View image on Twitter

Παράλληλα αντιδυγκέντρωση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στην «Ελληνικός Χρυσός». Οι εργαζόμενοι υποστηρίζοντας τις δραστηριότητες της εταιρίας κατηγορούν τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη για εμπαιγμό, καθώς όπως λένε η κυβέρνηση προβάλλει εμπόδια στις εργασίες τους και προαναγγέλλουν διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις στα χωριά και στα εργοτάξια της περιοχής αλλά και στα Υπουργικά Γραφεία.

«Δεν έχουμε τίποτε με τους ανθρώπους που εργάζονται στην επένδυση, αλλά είμαστε αντίθετοι με την καταστροφή που προκαλεί η επένδυση» ήταν η τοποθέτηση του Σωτήρη Τσοκά αναφορικά με την αντισυγκέντρωση.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ με κλούβες, που προσπάθησαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν πορεία προς το δάσος.

Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων αλλά και χειροβομβίδας κρότου λάμψης. Στην προσπάθεια των κατοίκων να προσεγγίσουν το δάσος έγινε η προσαγωγή ενός διαδηλωτή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έγινε αναίτια και από αστυνομικό με πολιτικά.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο Α.Τ. Πολύγυρου όπου και πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο προσαχθέντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προσαχθέντας θα αφεθεί ελεύθερος σε λίγη ώρα με εντολή εισαγγελέα.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πτώματα 5 βρεφών βρέθηκαν μέσα σε καταψύκτη

Τα πτώματα 5 νεογέννητων βρεφών ανακάλυψαν την Πέμπτη οι αρχές της Γαλλίας σε ένα σπίτι στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, δήλωσε σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Ένας άνδρας ειδοποίησε τις αρχές ότι ανακάλυψε το άψυχο σώμα ενός βρέφους μέσα σε ένα φορητό ψυγείο στο σπίτι όπου διέμενε με τη σύζυγό του στην πόλη Λουσάτ. Μετά από έρευνες της αστυνομίας στην κατοικία του ζεύγους, 4 ακόμα νεκρά βρέφη ανακαλύφθηκαν τοποθετημένα μέσα σε ένα καταψύκτη. Ο άνδρας είπε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε εάν η σύζυγός του ήταν έγκυος.

Ο 40χρονος άνδρας συνελήφθη από τις αρχές και οδηγήθηκε για ανάκριση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Η 35χρονη γυναίκα προφανώς «γέννησε μέσα στο σπίτι μόνη της», δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην πόλη Μπορντό προκειμένου να υποβληθεί σε γυναικολογικές και ψυχιατρικές εξετάσεις. Η γυναίκα εικάζεται ότι «πάσχει από κάποια ψυχική νόσο», πρόσθεσε η πηγή.

Από τη νεκροψία που θα διεξαχθεί στα 5 βρέφη πρόκειται να διαπιστωθεί εάν αυτά γεννήθηκαν ζωντανά, δήλωσε στο AFP αστυνομική πηγή.

Το ζευγάρι έχει δύο κόρες ηλικίας 13 και 15 ετών.

Η χειρότερη υπόθεση παιδοκτονίας στην πρόσφατη ιστορία της Γαλλίας ήταν το 2010 όταν μία μητέρα παραδέχτηκε ότι σκότωσε 8 από τα βρέφη της, πνίγοντάς τα αμέσως μετά τη γέννησή τους.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άρειος Πάγος: Νόμιμο το επιτόκιο 16,5% στις πιστωτικές κάρτες

Νόμιμο κρίθηκε από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το επιτόκιο 16,5% που επιβάλλουν οι τράπεζες στις πιστωτικές κάρτες, ανεξάρτητα από το εάν το επιτόκιο αυτό είναι μεγαλύτερο από το συνήθως επιβαλλόμενο διατραπεζικό.

Αναλυτικότερα, στις 16 Νοεμβρίου 2004 εκδόθηκε πιστωτική κάρτα καταναλώτριας. Το τραπεζικό επιτόκιο, όπως είχε καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το σχετικό νόμο, ανερχόταν τότε στο 8% ετησίως, αλλά στο συμβόλαιο της τράπεζας, το οποίο υπέγραψε η ενδιαφερόμενη καταναλώτρια, αναγραφόταν επιτόκιο 15,9%.

Το επιτόκιο αυτό υπολογίζεται επί του άληκτου πιστωθέντος κεφαλαίου, δηλαδή του υπολοίπου, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σ” αυτό και η προβλεπόμενη εισφορά του νόμου 128/1975, με την άθροιση της οποίας το συνολικό ετήσιο επιτόκιο ανέβαινε σε ποσοστό 16,50%.

Όταν η καταναλώτρια διαπίστωσε τη διαφορά και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, δικαιώθηκε από το Εφετείο, αλλά ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση.

Αναλυτικά, οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι το επίμαχο επιτόκιο δεν είναι παράνομο, ο όρος και η σύμβαση που κατήρτισαν τα δύο μέρη δεν είναι άκυρα, ενώ δεν υπάρχει το στοιχείο του παρανόμου για να θεμελιωθεί αξίωση της καταναλώτριας από τις διατάξεις περί αδικοπραξιών, ούτε από τις διατάξεις του νόμου 2251/1994 για την προστασία του καταναλωτή.

Ακόμα, ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι δεν παραβιάστηκε η θεμελιώδης Αρχή της προστασίας του καταναλωτή, που είναι η διαφάνεια.

Στη δικαστική απόφαση αναφέρεται ακόμη ότι οι οικονομικές συνέπειες και επιβαρύνσεις από τον σχετικό όρο του συμβολαίου είναι ευκρινείς για την καταναλώτρια, υπό την έννοια, ότι «μπορούν να γίνουν άμεσα κατανοητές από αυτήν ως μέση καταναλώτρια, η οποία δεν διαθέτει εξειδικευμένες νομικές και οικονομικές γνώσεις».

Τέλος, στη σχετική απόφαση σημειώνεται ότι η διατύπωση του σχετικού όρου στο συμβόλαιο υπήρξε σαφής και κατανοητή και «ο τρόπος υπολογισμού του επιτοκίου ήταν για την καταναλώτρια σαφώς περιγεγραμμένος και προσδιορισμένος και η καταναλώτρια μπορούσε να αντιληφθεί με πλήρη σαφήνεια την αναλαμβανόμενη υποχρέωση ως προς το ύψος του επιτοκίου του».


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών εν όψει της 25ης Μαρτίου

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:

Την Τρίτη 24 Μαρτίου, για το ρεύμα εξόδου, από τις 16.00 έως τις 21.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου

β) στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410)

γ) στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

ε) στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας από το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340) έως την Χ.Θ. 97+650 (μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα).

Την Τετάρτη 25 Μαρτίου, για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα, από τις 15.00 έως τις 21.00, θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

α) στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας

β) στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι)

γ) στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης

δ) στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης

ε) στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα του Στρυμόνα μέχρι την διασταύρωση Ρεντίνας.

Από την απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται:

α) τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου

β) τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών

γ) τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα

δ) τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο

ε) τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα

στ) τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού

ζ) τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά

η) τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού»

θ) τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων

ι) τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.

ια) τα μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της τοπικής Δ/νσης Τροχαίας

ιβ) τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εκλογικό υλικό, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από παραστατικά έγγραφα

ιγ) τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα, τα οποία προορίζονται για τον εφοδιασμό πλοίων γραμμών εξωτερικού, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά (συνήθη εμπορικά και τελωνειακά έγγραφα) στα οποία αναφέρεται το όνομα του πλοίου, για το οποίο προορίζονται καθώς και το Λιμάνι ελλιμενισμού του.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το 2022 το πρώτο χειμωνιάτικο Μουντιάλ!

Μετά από διαβουλεύσεις μηνών, αντιδράσεις και πολλά «αλλά», αποφασίστηκε ότι τον Νοέμβριο του 2022 θα παρακολουθήσουμε για πρώτη φορά στην ιστορία Παγκόσμιο Κύπελλο -αυτό στα γήπεδα του Κατάρ- μέσα στο χειμώνα.

Η εκτελεστική επιτροπή της FIFA ανακοίνωσε τη σχετική απόφασή της, καθώς και το ότι ο τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 18 Δεκεμβρίου του 2022, παρά τις ενστάσεις που υπήρχαν, κυρίως απ” την αγγλική ομοσπονδία.

Σημειώνεται ότι το ακριβές πρόγραμμα του θεσμού στην ασιατική χώρα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ωστόσο σήμερα οριστικοποιήθηκε η ημέρα του τελικού της διοργάνωσης και τα υπόλοιπα θέματα θα μπουν εν καιρώ σε σειρά.

Σημειώνεται ότι η 18η Δεκεμβρίου είναι μέρα εθνικής Ανεξαρτησίας στο Κατάρ, ενώ αποτελεί και τη «χρυσή τομή» μεταξύ παγκόσμιας ομοσπονδίας και Βρετανών, καθώς η αγγλική ομοσπονδία δεν ήθελε το Παγκόσμιο Κύπελλο να τους… κόψει την Boxing Day στο Νησί, εξ ου και ο τελικός «μπήκε» μια εβδομάδα πριν την εν λόγω παράδοση.

Αυτό που μένει να φανεί είναι το υπό ποια «βάση» θα διεξαχθεί το -ούτως ή άλλως πρωτόγνωρο- Μουντιάλ του 2022. Αν δηλαδή θα υπάρξει διακοπή πρωταθλημάτων για περίπου δύο μήνες (το επικρατέστερο και… λογικό σενάριο) ή αν οι ομάδες θα κληθούν σε μια δύσκολη καμπή της σεζόν να στερηθούν τους διεθνείς παίκτες τους.



Πηγή: sport-fm.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Γλίτωσαν από τη μεταφορά του ΟΓΑ Αγρινίου 2,5 ευρώ και πλήρωσαν 8.000 για τη μετακόμιση

Του Θάνου Πασχάλη

Στα πλαίσια μείωσης του λειτουργικού αλλά και του κόστους στέγασης την οποία επιζητούν οι δημόσιες υπηρεσίες όταν αυτές «φιλοξενούνται″σε μισθωμένα κτίρια εντάσσεται και η περίπτωση των υπηρεσιών του Ο.Γ.Α Αγρινίου..Η περίπτωση αυτή όμως μοιάζει τραγελαφική.
Το 2014 οι υπηρεσίες προχώρησαν σε διακήρυξη ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για τη μίσθωση ακινήτου προκειμένου να στεγαστούν σε νέο κτίριο..Οι προσφορές κατατέθηκαν από δύο ενδιαφερόμενους.

Από τον μέχρι τότε ιδιοκτήτη ακινήτου στο οποίο στεγάζονταν οι υπηρεσίες του Ο.Γ.Α και του οποίου η προσφορά ήταν 1.912,25 ευρώ το μήνα,και από έτερο συμμετέχοντα στο διαγωνισμό ο οποίος προσέφερε για εκμίσθωση το ακίνητό του επί της οδού Καλλέργη έναντι 1.910,25 ευρώ δηλαδή 2,5 ευρώ το μήνα λιγότερο..Με βάση τον διαγωνισμό μειδότης ανακηρύχθηκε αυτός που προσέφερε το χαμηλότερο ,κατά 2,5 ευρώ το μήνα,μίσθωμα..Η μίσθωση ορίστηκε στα 5 χρόνια με σύνολο εξοικονόμησης για τον Ο.Γ.Α τα 30 ευρώ ανά μισθωτικό έτος και στο σύνολο της πενταετούς μίσθωσης τα 150 ευρώ.Ως εδώ όλα καλά..

Παράλληλα ζητήθηκαν προσφορές για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών στο νέο κτίριο. Η μετεγκατάσταση (μεταφορά των υπηρεσιών )στοίχισε 8.000 ευρώ..Δηλαδή οχι απλώς δεν υπήρξε εξοικονόμηση αλλά αύξηση του λειτουργικού κόστους για τον ΟΓΑ Αγρινίου καθώς στην ουσία κλήθηκε να καταβάλλει επιλέον 7.850 ευρώ τα οποία αντιστοιχούν στην διαφορά του κέρδους που είχε απο το μειωμένο κατά 2,5 ευρώ το μήνα μίσθωμα του νέου κτιρίου (150 ευρώ για την 5ετία) και τα 8.000 ευρώ που δαπάνησε για τα μεταφορικά και την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του στα νέα γραφεία.Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που ζήτησε εξηγήσεις για την αλλαγή γραφείων του Ο.Γ.Α στο Αγρίνιο η οποία εν τέλει αύξησε το λειτουργικό κόστος του Οργανισμού αντι να οδηγήσει σε εξοικονόμηση.

Αθάνατο ελληνικό Δημόσιο..

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σταθμός για κρουαζιερόπλοια το πρώτο λιμάνι της χώρας

 Για τουλάχιστον δύο ημέρες θα παραμείνει στον Πειραιά, το κρουαζιερόπλοιο Carnival Vista της αμερικανικής εταιρίας κρουαζιέρας Carnival Cruise, καθώς το ελληνικό λιμάνι επιλέχθηκε ως «home port», δηλαδή ως λιμάνι «υποδοχής» των πλοίων της εταιρίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, το συγκεκριμένο πλοίο έχει δυναμικότητα 4.000 επιβατών και 1.500 μελών πληρώματος, ενώ τα δρομολόγιά του θα ξεκινήσουν το 2016.

«Ο ΟΛΠ Α.Ε. συμμετέχει στο Miami Seatrade, τη μεγαλύτερη ετήσια έκθεση κρουαζιέρας του κόσμου, μαζί με τον Ε.Ο.Τ. και την ΕΛΙΜΕ με περίπτερο και συνεχείς συμμετοχές και παρεμβάσεις στο Συνέδριο Κρουαζιέρας. Από πλευράς ΟΛΠ Α.Ε. συμμετέχουν ο Γενικός Δ/ντής και επίτιμος Πρόεδρος της Medcruise κ. Σταύρος Χατζάκος και ο Δ/ντής Κρουαζιέρας κ. Θεόδωρος Τσίτουρας, οι οποίοι και συναντήθηκαν με όλες τις μεγάλες εταιρίες του κόσμου, προκειμένου τα πλοία τους να προγραμματίσουν νέες αφίξεις στον Πειραιά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η Carnival Cruise Lines είχε αποσύρει τα πλοία της από τη Μεσόγειο το 2014, όμως η άνοδος του τουρισμού στην περιοχή την οδήγησε στην επαναφορά κάποιων δρομολογίων.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπουργείο Υγείας: Ενεργοποίηση της διαδικασίας για την πληρωμή των εφημεριών

Σε ενεργοποίηση της διαδικασίας που αφορά στην αποπληρωμή των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών προχώρησε το υπουργείο Υγείας, με τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Το σχετικό ΦΕΚ υπογράφουν οι υπουργοί Υγείας και Οικονομικών και με τη δημοσίευσή του ξεμπλοκάρεται η διαδικασία για την πληρωμή των εφημεριών στους γιατρούς του ΕΣΥ, ΠΕΔΥ και ΕΚΑΒ τα έτη 2012, 2013 και 2014.

Το κονδύλι που αφορά στην καταβολή των εφημεριών, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, ανέρχεται σε 24 εκατ. ευρώ, ενώ όπως έχει επισημάνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, το πιο σημαντικό είναι ότι πλέον η διαδικασία της καταβολής θα γίνεται πολύ πιο γρήγορα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, θα πληρωθεί για υπερωρίες και πρόσθετες αμοιβές και το υπόλοιπο προσωπικό, εκτός των ιατρών, των παραπάνω υγειονομικών φορέων για το ίδιο χρονικό διάστημα.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιο στυλ σεξ κάνει καλό στην υγεία

Το σεξ συμβάλλει στην ψυχολογία μας με πολλές έρευνες που το αποδεικνύουν αυτό αλλά και χωρίς αυτές το καταλαβαίνουμε σίγουρα και μόνοι μας άλλωστε! Αποδεδειγμένα επίσης το σεξ βοηθάει και στην υγεία μας σε πολλούς τομείς στον οργανισμό μας. Παρακάτω θα δούμε τέσσερα είδη σεξ που βάσει ερευνών είναι τα καλύτερα για την υγεία μας!

Πρωινό σεξ

Έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο Queen’s στο Belfast της Ιρλανδίας έδειξε πως το πρωινό σεξ που γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών επεισοδίων. Κι αυτό επειδή διευκολύνει την ροή του αίματος στις αρτηρίες και έτσι ρίχνει την αρτηριακή πίεση. Πέρα από την υγεία άλλωστε σου φτιάχνει και τη μέρα!

Το σεξ με νεότερο

Όπως έχουν δείξει έρευνες, το σεξ με έναν/μια νεότερο/η σύντροφο ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη και μειώνει έτσι τον κίνδυνο για εγκεφαλικό

Το kinky σεξ

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Sexual Medicine», έδειξε πως αυτοί που κάνουν kinky σεξ έχουν και λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα το σεξ αυτού του είδους αποσυμπιέζει τους συντρόφους από το άγχος και το στρες ενώ τους γεμίζει αυτοπεποίθηση.

Συντροφικό σεξ

Ο απόλυτος συγχρονισμός στο σεξ βοηθά επίσης πάρα πολύ στην υγεία και των δυο συντρόφων. Κι αυτό επειδή τους γεμίζει με περισσότερη ικανοποίηση, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πωλητήριο…σε γνωστό εμπορικό κέντρο

Στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του εμπορικού κέντρου Smart Park στα Σπάτα θέλει να προχωρήσει η διοίκηση της Reds (του Ομίλου της Ελληνικής Τεχνοδομικής).

Το Smart Park, που διαθέτει εμπορική επιφάνεια 36.500 τ.μ. είναι επένδυση της τάξης των 55 εκατ. ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει κάποιες επαφές με υποψήφιους επενδυτές, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάτι δεδομένο.

Ωστόσο, προβληματισμός επικρατεί και ως προς την επισκεψιμότητα του κέντρου καθώς αγοραστική κίνηση εμφανίζεται μόνο τα Σάββατα και πολύ μικρή τις καθημερινές. Επίσης οι καταναλωτές είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στις αγορές τους.

Μάλιστα έντονη δυσαρέσκεια υπήρξε στο παρελθόν και στους μισθωτές των καταστημάτων διότι η κίνηση είναι πολύ μικρότερη της αναμενόμενης με αποτέλεσμα να έχουν εμφανιστεί προβλήματα στην πληρωμή υποχρεώσεων στα μισθώματα και στους προμηθευτές.

Μάλιστα η εταιρία έστειλε και εξώδικα σε κάποιους μισθωτές του Smart Park γιατί δεν πλήρωναν το ενοίκιο.

Να σημειωθεί ότι λόγω αυτή της κατάσταση η δεύτερη φάση του εμπορικού κέντρου το οποίο είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινούσε στο τέλος του 2012 και η οποία θα περιελάμβανε την δημιουργία πολυκινηματογράφων Village, έχει πλέον παγώσει.

Mάλιστα το project προέβλεπε την ανάπτυξη συγκροτήματος πέντε κινηματογραφικών αιθουσών με υποστηρικτικές δραστηριότητες κυλικείου, café bar, καταστήματος λιανικής πώλησης ειδών κινηματογράφου καθώς και κατάστημα διεξαγωγής ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών.

Σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών για το 2013 η Γυαλού Εμπορική και Τουριστική που διαχειρίζεται το Smart Park κατέγραψε έσοδα από μισθώσεις 4,9 εκ. ευρώ έναντι 4,7 εκ. ευρώ το 2012.

Τα EBITDA ήταν ζημιογόνα και διαμορφώθηκαν σε 6,2 εκ. ευρώ ενώ κατέγραψε και ζημίες προ τόκων και φόρων (EBIT) ύψους7,5 εκ. ευρώ. Η εταιρία παρουσίασε ζημίες μετά από φόρους ποσού 9,3 εκ. ευρώ έναντι κερδών μετά από φόρους ύψους 55.000 ευρώ το 2012.



πηγή: www.notioanatolika.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το κρυφό όπλο

Συντάκτης: Τάσος Παππάς

Τη μέρα που η Μέρκελ καλούσε τον Τσίπρα στο Βερολίνο, ο Σόιμπλε κατηγορούσε την ελληνική κυβέρνηση ότι γκρέμισε την εμπιστοσύνη που είχε χτιστεί τα τελευταία χρόνια και επέμενε στη θεωρία του ατυχήματος. Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και οι φίλοι του, ο Φινλανδός Κατάινεν και ο Λετονός Ντομπρόφσκι, οι οποίοι δεν βήχουν αν δεν τους δώσει την άδεια ο Σόιμπλε.

Την ίδια μέρα ο εκλεκτός της Γερμανίδας καγκελαρίου, Πολωνός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, δήλωνε ότι «μια έξοδος της Ελλάδας θα ήταν το δραματικότερο κεφάλαιο σε ολόκληρη την Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης», χαρακτηρίζοντας το σενάριο του ατυχήματος «ανόητο».

Ποιο συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε; Υπάρχει σοβαρή αντίθεση στο εσωτερικό της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας και οφείλει η ελληνική κυβέρνηση να την αναδείξει, να τη διευρύνει και να την εκμεταλλευτεί ώστε να πετύχει τους στόχους της; Μήπως πρόκειται για το γνωστό παιχνίδι του καλού και κακού μπάτσου, όπου οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι εσκεμμένα, αλλά ο στόχος είναι κοινός; Από την Ιστορία ξέρουμε ότι ακόμη και τα πιο συμπαγή συστήματα εξουσίας δεν είναι απρόσβλητα από το μικρόβιο της διαφοροποίησης.

Γνωρίζουμε όμως επίσης ότι όποιοι έσπευσαν να αξιολογήσουν ως στρατηγικού τύπου διαφωνία μία διαφορά τακτικού χαρακτήρα, σύντομα βρέθηκαν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Θα κάνει λάθος η ελληνική κυβέρνηση αν πιστέψει ότι η διαφορετική γλώσσα που χρησιμοποιούν Μέρκελ και Σόιμπλε για το ελληνικό πρόβλημα συνιστά επί της ουσίας απόκλιση ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Παρά τις αποχρώσεις, οι πάντες καταλήγουν στην άποψη ότι «η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της». Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή την οποία δεν μπορούν να υπερβούν υπό τις παρούσες συνθήκες γιατί θα είναι σαν να παραδέχονται ότι μέχρι τώρα εφάρμοσαν μια καταστροφική συνταγή στην Ελλάδα, επιτρέποντας έτσι και σε άλλες δυνάμεις να επικαλεστούν το ελληνικό παράδειγμα για να εξασφαλίσουν πλεονεκτήματα για τις δικές τους χώρες.

Η στρατηγική της λιτότητας δεν είναι διαπραγματεύσιμη ούτε για τη Μέρκελ ούτε για τον Σόιμπλε. Αυτό όμως που θα τους υποχρέωνε να επανεξετάσουν τη στάση τους και να μετριάσουν την αδιαλλαξία τους (όχι βεβαίως χωρίς ανταλλάγματα) είναι η γεωπολιτική διάσταση που έχει το ελληνικό ζήτημα. Τις συνέπειες που θα προκύψουν από ένα οικονομικό ατύχημα της Ελλάδας στις έτσι κι αλλιώς ασταθείς ισορροπίες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή φοβούνται.

Το ομολόγησε ευθέως ο Τουσκ, ο οποίος, εκτός από θαυμαστής της Μέρκελ, είναι και στενός φίλος των Αμερικανών, όταν είπε ότι «η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν είναι μόνο ζήτημα χρημάτων, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί στο γεωπολιτικό πλαίσιο». Αυτό το χαρτί πρέπει να το παίξει η ελληνική κυβέρνηση. Με σχέδιο, σύνεση και υπομονή. Στην οικονομία είναι ο αδύναμος κρίκος κι αυτό δεν αλλάζει. Στο πεδίο της γεωπολιτικής όμως, η οικονομική αδυναμία της μπορεί να αποδειχτεί ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο.

Ανάγωγα

Οι δηλώσεις του πλαστογράφου Ντάιζελμπλουμ για την εφαρμογή στην Ελλάδα του μοντέλου της Κύπρου (κούρεμα καταθέσεων) και η απαίτηση Κοστέλο να αποσυρθούν τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις γιατί θεωρεί ότι είναι μονομερείς ενέργειες συνιστούν εκβιασμό στην πιο χυδαία μορφή του. Θα βγάλουν καμιά ανακοίνωση τα κόμματα της αντιπολίτευσης ή δεν το κρίνουν απαραίτητο; Πιστεύουν πως ό,τι δυσκολεύει την κυβέρνηση ευνοεί τα ίδια; Δεν μου φαίνεται και πολύ πατριωτική στάση αυτή.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία αύριο

Τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα, θα σημειωθούν σε μεγάλο μέρος της χώρας αύριο, Παρασκευή. Τα φαινόμενα, πιθανόν τις πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ αναμένεται και πτώση της θερμοκρασία στα ανατολικά και τα βόρεια.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή:

Αττική
Καιρός: τοπικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά με πρόσκαιρες βροχές και βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 3 έως 9 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 300 μετρά και στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν τις πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας και βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 9 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νοτιά. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές και βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ασθενήσουν στα βόρεια.
Θερμοκρασία: από 03 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στα νοτιά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νίκος Νικολόπουλος: Παρέμβαση για τα δάνεια των κομμάτων – Βολές κατά ΠΟΛΑΝ – ΝΔ- ΠΑΣΟΚ

«Χαρίστηκαν δάνεια στα Ελληνικά κόμματα εξουσίας της μεταπολίτευσης και τα πληρώνει ο Ελληνικός λαός»;

Το παραπάνω ερώτημα απευθύνει προς τον Υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ο βουλευτής Αχαΐας, Γενικός Γραμματέας των ΑΝΕΛ και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, με σχετική επερώτησή του στην Βουλή.

Ο κ. Νικολόπουλος αφού χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «με τα δεδομένα της προηγούμενης συγκυβέρνησης, έστω και αν 5.000 ευρώ να χρωστούσε ο πολίτης στο κράτος πήγαινε φυλακή, ενώ κυκλοφορούσαν ελεύθερα κάποια πολιτικά πρόσωπα, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, τα οποία όφειλαν στις τράπεζες περί τα 250 εκατ. ευρώ», παραθέτει τα εξής:

«Αν, τελικά, τα Κόμματα που χρωστούν, αδυνατούν, πλέον, να εξυπηρετήσουν τα τεράστια δάνεια που πήραν, μήπως θα έπρεπε να αναζητηθούν ευθύνες, όχι μόνον από αυτούς που τα έλαβαν, αλλά και από εκείνους που ενέκριναν και τα χορήγησαν;

Με δεδομένη την απαράδεκτη σιωπή της προηγούμενης συγκυβέρνησης επί του θέματος, το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων για τον τρόπο χειρισμού του θέματος από τη νέα κυβέρνηση είναι πλέον έντονο και υπαρκτό.

Το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των Κομμάτων, μάλλον δεν είχε προβλέψει, τι θα γίνει, στην περίπτωση που ένα κοινοβουλευτικό Κόμμα σταματήσει την λειτουργία του, όντας βουτηγμένο σε χρέη, όπως συνέβη (π.χ.) με την «ΠΟΛ.ΑΝ.», του πρώην πρωθυπουργού. Εντύπωση μας είχε κάνει, όταν σε παλαιότερο φύλλο της Κυριακάτικης «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ», μεταξύ άλλων, ο έγκριτος αρθρογράφος, Κωνσταντίνος Ζούλας, εκφράζοντας τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη, είχε αναρωτηθεί: …“εάν ένα κόμμα πτωχεύσει, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις οφειλές του, ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο;”.

Στις 27/12/2011 ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ως μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη, με ερώτησή του ζήτησε διευκρινήσεις από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, για τα δάνεια και τις κρατικές επιχορηγήσεις που έλαβαν Κόμματα, τα οποία είχαν διαλυθεί, μεταξύ των οποίων και η «Πολιτική Άνοιξη».

Ο Βουλευτής Ηρακλείου επεσήμανε, ότι η «Πολιτική Άνοιξη» είχε χρηματοδοτηθεί από κρατική τράπεζα, αλλά δεν είχε γίνει γνωστό, εάν τα δάνεια αποπληρώθηκαν ή ρυθμίστηκαν… Και ουδείς έχει διαψεύσει κάτι επί τούτου, από τότε…

Επιπλέον, σε πιο πρόσφατο χρόνο και …χώρο πολιτικής δράσης, «σκελετό» πορίσματος για τη μαύρη τρύπα εκατομμυρίων ευρώ στα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ, έκρυβε επί μακρόν και ως φαίνεται, συνεχίζει πεισματικά να κρύβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ίσως να τον αφήνει αδιάφορο η ανάγκη Διαφάνειας στον δημόσιο πολιτικό βίο, ενώ είναι άγνωστο, το αν αναζήτησαν να «βγάλουν» αυτόν τον «σκελετό» από την ντουλάπα των γραφείων του ΠΑΣΟΚ οι δικαστικές αρχές.

Επειδή το «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος» έχει απευθυνθεί στο παρελθόν στους αρμόδιους θεσμούς και φορείς μέσω του Κοινοβουλευτικού Έλεγχου, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν πήρε απάντηση πειστική, που να καλύπτει τα όμοια με αυτό του παραπάνω αρθρογράφου εύλογα ερωτήματα, που διατρέχουν οριζόντια τον Ελληνικό λαό.

Επειδή ουδέποτε έχει δοθεί εκ μέρους των αρμοδίων Υπουργών, αλλά και αυτού του ίδιου του μέχρι πρότινος Πρωθυπουργού, κάποια εντολή διευθέτησης οικονομικής ή μια επαρκής εγγυοδοσία ή νομοθετική πρόβλεψη για τη δανειοδότηση των Κομμάτων, με κριτήρια αξιοπιστίας και σεβασμού στο Δημόσιο συμφέρον.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:

-Ποια επώνυμα πρόσωπα ευθύνονται για τη χορήγηση δανείων προς τα Κόμματα, χωρίς να τηρούνται τα αυτονόητα κριτήρια τραπεζικών χορηγήσεων, έτσι ώστε να καθίσταται μαθηματικά βέβαιο ή έστω λίαν πιθανό, τα εν λόγω δάνεια να μην εξοφληθούν ποτέ;

-Για ποιο λόγο ανέχτηκαν επί μακρόν οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου, στην εποπτεία των Ελληνικών τραπεζών (ένεκα της ανακεφαλαιοποίησής τους από το Ελληνικό Δημόσιο), την ατιμωρησία των υπευθύνων τραπεζικών στελεχών για τη χορήγηση δανείων προς το Κόμματα, υπό τις άνω επισφαλείς και πλήρως αδιαφανείς σε ενδεχόμενο έλεγχο συνθήκες;

-Με ποια τεχνοκρατική λογική έχει προεξοφληθεί από τα αρμόδια τραπεζικά στελέχη, ότι η μειωμένη κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει το ΠΑΣΟΚ από το 2012, δεδομένης της μετέπειτα εκλογικής του κατάρρευσης, θα επαρκέσει για να καλυφθούν σε εύλογο χρόνο δάνεια περίπου 120 εκ. ευρώ, που χρωστά το ως άνω Κόμμα, κυρίως στην τέως “Αγροτική Τράπεζα”, η οποία ανήκει πλέον στη «Πειραιώς»;

-Με ποια τεχνοκρατική λογική έχει, ότι η ΝΔ είναι δυνατόν να κατορθώσει ποτέ να καλύψει σε εύλογο χρόνο οφειλές περίπου 132 εκατ. στην ίδια, ως άνω, τράπεζα;

-Όταν έκλεισε η «Πολιτική Άνοιξη», πόσα χρωστούσε, σε ποιες τράπεζες και τι απέγιναν αυτά τα δάνεια, εάν υπήρχαν; Εξοφλήθηκαν ή παραγράφηκαν;

-Αν όντως, διαγράφηκαν τα χρέη πολιτικών Κομμάτων, όπως διαφαίνεται, χωρίς να εξετάζεται η πιθανότητα επαναπατρισμού των δανεισμένων κεφαλαίων από τους κατά το Νόμο υπεύθυνους των εμπλεκόμενων σε αυτά Κομμάτων, θα εφαρμοστεί το ίδιο σκεπτικό και για τα επιχειρηματικά δάνεια των χρεοκοπημένων λόγω της ύφεσης και της κρίσης, έντιμων επιχειρηματιών και νοικοκυριών, που συνομολογήθηκαν την ίδια χρονική περίοδο;


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επανέρχεται ο αστυνομικός της γειτονιάς

Ο αστυνομικός της γειτονιάς ήταν μια από τις πρώτες εξαγγελίες του κ. Γιάννη Πανούση, όταν ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου, ως αναπληρωτής υπουργός και όπως τονίζεται αποτελεί τον κορμό του μοντέλου κοινοτικής αστυνόμευσης και τη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και αστυνομίας και εντάσσεται στην φιλοσοφία της νέας αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου, που περιλαμβάνει δράσεις προληπτικού και αποτρεπτικού χαρακτήρα, καθώς και προστασία και εξυπηρέτηση του πολίτη στις γειτονιές.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά σε 22 γειτονιές, σε τέσσερις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Καλλιθέα, στο Χαλάνδρι, στην Τούμπα- Τριανδρία και στον Εύοσμο.

Οι αστυνομικοί της γειτονιάς θα περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και θα επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς. Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι η καθημερινή «επώνυμη» παρουσία της Αστυνομίας στη γειτονιά για θέματα ασφάλειας, παραβατικότητας και συναφή ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Όπως διευκρινίστηκε από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, βασική προτεραιότητα του αστυνομικού της γειτονιάς είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων της γειτονιάς σχετικά με αιτήματα, παράπονα, καταγγελίες ή αδικήματα, ενημερώνοντάς τους για την εξέλιξη και πορεία των θεμάτων τους.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τον θεσμό θα απασχολούνται αποκλειστικά με τα καθήκοντά του αστυνομικού της γειτονιάς, ενώ θα φέρουν πέραν του βασικού τους εξοπλισμού, ειδικό σήμα και κινητό υπηρεσιακό τηλέφωνο.

Ανάλογη υποδομή προβλέπεται και στα αστυνομικά τμήματα, όπου λειτουργεί Γραφείο Αστυνομικού της Γειτονιάς με την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη.

Σε πρώτη φάση, για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος στις 22 γειτονιές, θα διατεθούν περίπου 50 αστυνομικοί, από τα τοπικά τμήματα και κυρίως νέοι ή αστυνομικοί που έχουν αποδεσμευτεί από φρουρήσεις προσώπων και άλλα καθήκοντα.

Τον Ιούνιο, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα υποβληθούν οι αναφορές από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για τις διαπιστώσεις από την εφαρμογή του μέτρου.

Τα αποτελέσματα από τον πιλοτικό επανασχεδιασμό θα αξιολογούνται από τις αρμόδιες επιτελικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την περαιτέρω βελτίωση του θεσμού, στο πλαίσιο της επέκτασής του και σε άλλες περιοχές.

Με αφορμή την εφαρμογή του θεσμού, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης δήλωσε: «Είχα δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, ότι ο Αστυνομικός της Γειτονιάς αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Από τη Δευτέρα ξεκινάμε. Εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή για τη συμφιλίωση της Αστυνομίας με τους πολίτες. Είμαι σίγουρος ότι οι κάτοικοι στις γειτονιές θα αγκαλιάσουν και πάλι τον Αστυνομικό της Γειτονιάς, που αυτή τη φορά έρχεται για να μείνει».





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!