EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Απέλυσαν εργαζόμενη... λόγω αναρρωτικής άδειας

Εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο απέλυσε εργαζόμενη επειδή βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια - 4ωρη στάση εργασίας αύριο για την ανάκληση της απόλυσης.

Η αναρρωτική άδεια στοίχισε τη δουλειά της, σε εργαζόμενη εταιρείας που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο. Η διοίκηση της εταιρείας, προχθές, κάλεσε τη γυναίκα και της ανακοίνωσε την απόλυσή της, αιτιολογώντας την απόφαση, λέγοντας πως "θα αργήσει να γυρίσει στην εργασία της και η απουσία της δεν βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου".

Στην παρέμβαση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, χθες, στην εργοδότρια ειπώθηκαν κι άλλα ... επιχειρήματα όπως: “χάρη της γίνεται που την κράτησα τόσο καιρό”, “όταν γίνει καλά ας έρθει από εδώ να την εξετάσει και ο δικός μας γιατρός και βλέπουμε” και ότι “είναι νόμιμο , είναι και ηθικό.”

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων κατακεραυνώνει τη στάση της εταιρείας, διαπιστώνοντας ότι η εργοδοσία θέλει εργαζόμενους τους οποίους θα"ξεζουμίζει στη δουλειά και όταν σακατευτούν πλέον και δεν μπορούν να δουλέψουν άλλο για να αυγατίζει τα κέρδη της εργοδοσίας, να την πετάει στον καιάδα της ανεργίας".

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων:

Το “όταν γίνει καλά ας έρθει από εδώ να την εξετάσει και ο δικός μας γιατρός και βλέπουμε” αποτελεί χείριστη αντιμετώπιση ανθρώπου και παραπέμπει σε άλλες εποχές. Εποχές που δεν υπήρχε κοινωνική ασφάλιση, εργατικές ασθένειες, εργασιακά δικαιώματα, εποχές που ο εργοδότης απασχολούσε όποτε ήθελε τον εργαζόμενο για όσο ήθελε.

Νόμιμο και ηθικό ονομάζει η εργοδοσία, να απολύεται μία εργαζόμενη μάνα επειδή τόλμησε να πάθει σοβαρή ζημιά στην σπονδυλική της στήλη και να χρειαστεί εγχείρηση. Μάλιστα σε μία επιχείρηση που από τη φύση της εργασίας, οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να σκύβουν συνέχεια.

Το σωματείο μας και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της ανακύκλωσης δεν θα αφήσουν να περάσει αυτή η απόλυση. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα , θα κινητοποιήσουμε γη και θάλασσα, γιατί νόμιμο και ηθικό είναι το δίκιο εκείνου που παράγει τον πλούτο με τον μόχθο του, η ζωή με δικαιώματα και όχι ο σύγχρονος μεσαίωνας .

Η ¨Ενωση καλεί το δήμο Ηρακλείου να τοποθετηθεί για το θέμα, καθώς διατηρεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία. Παράλληλα καλούνται όλα τα σωματεία και φορείς του νομού να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να στηρίξουν των αγώνα των εργαζομένων για άμεση ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης.

Η ΕΙΥΗ και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ξεκινάνε αγώνα, με 4ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 20/3/2015 για την δικαίωση της απολυμένης γυναίκας.




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στις 5.383 οι αναφορές των πολιτών στον Συνήγορο του Καταναλωτή το 2014

Σε 5.383 ανήλθε ο αριθμός των αναφορών που υποβλήθηκαν στην ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» κατά το 2014, συμπεριλαμβανομένων των παρεμβάσεων που πραγματοποίησε η Αρχή στο πλαίσιο των αυτεπάγγελτων αρμοδιοτήτων της, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση (30,5%) σε σχέση με το 2013, γεγονός που καταδεικνύει μια υπαρκτή ανάγκη των πολιτών για τη λειτουργία ενός θεσμικού μηχανισμού φιλικής επίλυσης, όπως ο Συνήγορος του Καταναλωτή.

Αυτό αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της Αρχής, που υποβλήθηκε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, από τον Συνήγορο, Λευτέρη Ζαγορίτη και την αναπληρώτρια Συνήγορο, Αθηνά Κοντογιάννη.

Ταχυδρομικές υπηρεσίες και ηλεκτρονικές επικοινωνίες, χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες (πιστωτικά ιδρύματα και ασφαλιστικές εταιρείες) και καταναλωτικά αγαθά είναι διαχρονικά, οι κλάδοι της αγοράς για τους οποίους υποβάλλονται οι περισσότερες αναφορές στον Συνήγορο του Καταναλωτή. Κατά δεύτερο λόγο, σχετικά μεγάλος αριθμός αναφορών υποβάλλονται για τους κλάδους της ενέργειας/ύδρευσης και των γενικών υπηρεσιών προς καταναλωτή (υπηρεσίες υποστήριξης, προσωπικής μέριμνας, επισκευής μεταφορικών μέσων, καθαρισμού, κλπ).

Η Αρχή πετυχαίνει με τη διαμεσολάβησή της, τη φιλική επίλυση περίπου οκτώ στις δέκα καταναλωτικές διαφορές (ποσοστό επίλυσης 81,14%), επίτευγμα που διαχρονικά παραμένει σταθερό και αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα του θεσμού.

Οι κλάδοι των ταχυδρομικών υπηρεσιών και των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, των καταναλωτικών αγαθών και, για πρώτη φορά, των υπηρεσιών εκπαίδευσης εμφανίζουν τα συντριπτικότερα ποσοστά επίλυσης (άνω του 80%, έως και 92%), ενώ σε ποσοστά άνω του 70% κυμαίνεται η φιλική επίλυση διαφορών που εμπίπτουν στους κλάδους των υπηρεσιών αναψυχής, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, των γενικών υπηρεσιών προς καταναλωτή και των υπηρεσιών μεταφορών.

Σε κάθε περίπτωση, τα ποσοστά φιλικής επίλυσης των καταναλωτικών διαφορών δεν πέφτουν κάτω από 60%, ενώ αξιοσημείωτη είναι η δυνατότητα του Συνηγόρου του Καταναλωτή να επιλύει διαφορές ήδη στο στάδιο της εκατέρωθεν ακρόασης, κατά το οποίο έχει την ευχέρεια να απευθύνει συμβιβαστικές προτάσεις προς τα εμπλεκόμενα μέρη, χωρίς κατ' ανάγκη να απαιτείται η διατύπωση έγγραφης σύστασης.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή έχει διαχειριστεί από συστάσεώς του, περισσότερες από 32.000 έγγραφες αναφορές καταναλωτών, παράγοντας ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα:

Ποσοστό 81,14% των αναφορών καταλήγουν σε φιλική διευθέτηση (72,65% υπέρ καταναλωτή, 8,49% υπέρ προμηθευτή).

Υπολείπονται όσες διαφορές δεν μπόρεσαν να επιλυθούν φιλικά (ποσοστό 18,86%) είτε διότι οι καταγγελλόμενοι προμηθευτές δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της εναλλακτικής επίλυσης ή ενδεχομένως έχουν πάψει να λειτουργούν (ποσοστό 5,9%) είτε διότι εξαντλήθηκαν ανεπιτυχώς όλα τα διαθέσιμα μέσα επίτευξης συμβιβασμού (ποσοστό περίπου 12,9%), για λόγους πάντως που δεν μπορούν να αποδοθούν σε τυχόν έλλειμμα αποτελεσματικότητας της διαμεσολάβησης που προσφέρει ο Συνήγορος του Καταναλωτή, αφού για το ανέφικτο της επίλυσης ευθύνονται συνήθως, η ιδιόμορφη ή περίπλοκη φύση ορισμένων υποθέσεων (πχ αιτήματα που στηρίζονται σε δυσαπόδεικτους, για τα δεδομένα της εξωδικαστικής διαδικασίας, ισχυρισμούς) και ενίοτε, η παντελής έλλειψη συναινετικού πνεύματος μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.

Η Αρχή επιτυγχάνει την επίλυση των διαφορών επί των οποίων επιλαμβάνεται, εντός χρονικών διαστημάτων που κατά μέσο όρο δεν ξεπερνούν τις 87 ημέρες. Αυτό το μέσο διάστημα καταλήγει να είναι αρκετά μικρότερο (μόλις 55 ημέρες, το 2014), εάν ο υπολογισμός του χρόνου ζωής των αναφορών γίνει για κάθε έτος ξεχωριστά.


Συνοπτική στατιστική εικόνα το 2014

Η συνολική αύξηση του αριθμού των αναφορών το 2014 επιμερίζεται στους περισσότερους εμπορικούς κλάδους, με εξαίρεση τις γενικές υπηρεσίες προς καταναλωτή (μείωση 11,2 %), τις υπηρεσίες εκπαίδευσης (μείωση 11,5%) και τον τομέα της ενέργειας/ύδρευσης (μείωση 1,8%). Υπενθυμίζεται πως το 2013, η μείωση του αριθμού των αναφορών είχε παρατηρηθεί κυρίως, στις υπηρεσίες μεταφορών και στις υπηρεσίες αναψυχής.

Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη αύξηση ήταν τα καταναλωτικά αγαθά (σχεδόν κατά 60%) και, όπως και το 2013, οι ταχυδρομικές υπηρεσίες και ηλεκτρονικές επικοινωνίες (αύξηση σχεδόν κατά 35%), που είναι και ο εμπορικός κλάδος με τις περισσότερες εις βάρος του υποβληθείσες αναφορές (σχεδόν το 1/3 όλων των αναφορών που δέχτηκε η Αρχή εντός του 2014 αφορούσαν τον συγκεκριμένο κλάδο).

Ειδικότερα, οι περισσότερες αναφορές σχετίζονται με:

- Την ποιότητα των αγαθών (ελαττωματικά αγαθά ή αγαθά που δεν ανταποκρίνονται στην παραγγελία του καταναλωτή).

- Την παράδοση/παροχή των αγαθών (αγαθά που δεν παραδίδονται καθόλου ή που παραδίδονται στον καταναλωτή μερικώς και με μεγάλες καθυστερήσεις).

- Οικονομικές διαφορές (εσφαλμένους λογαριασμούς, αδικαιολόγητες ή αδιαφανείς τιμολογήσεις, διαδικασίες είσπραξης χρεών, αλλαγές στον συνήθη τρόπο χρέωσης).

- Θέματα κατάρτισης και εκτέλεσης συμβάσεων (πλημμελή ή ελλιπή προσυμβατική ενημέρωση, μονομερή τροποποίηση όρων, προβλήματα στην άσκηση υπαναχώρησης, αιτήματα καταγγελίας συμβάσεων).

Κατά δεύτερον, οι καταναλωτές καταγγέλλουν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές (παραπλανητικούς όρους ή προϋποθέσεις συναλλαγής, εσφαλμένη ή παραπλανητική ένδειξη χρεώσεων, επιθετική πώληση αγαθών ή χωρίς τη ρητή συναίνεση του καταναλωτή) και τη μη τήρηση εγγυήσεων (εμπορικών, νομικών).

«Η Ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, την οποία καταθέσαμε, συμπίπτει με τη συμπλήρωση, φέτος, 10 χρόνων λειτουργίας της Αρχής. Σε ένα περιβάλλον παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και δημοσιονομικής δυσπραγίας, ο Συνήγορος του Καταναλωτή αποδεικνύει ότι είναι εφικτή η υψηλού επιπέδου, ανέξοδη προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών με την εξώδικη, συναινετική επίλυση των διαφορών τους με προμηθευτές. Το 2014, χρονιά μέσα στην οποία πήρα τη σκυτάλη από τον προκάτοχό μου, υπήρξε μεγάλη αύξηση αναφορών, πάνω από 30%, σε σχέση με το 2013. Ποσοστό 81,14% αυτών κατέληξαν σε φιλική διευθέτηση και, μάλιστα, 72,65% υπέρ καταναλωτή και 8,49% υπέρ προμηθευτή. Με τη φιλική επίλυση των διαφορών, ενδυναμώνονται ταυτόχρονα η αγορά, η επιχειρηματικότητα και η ανταγωνιστικότητα. Η Ανεξάρτητη Αρχή είναι έτοιμη να συμβάλει υπεύθυνα και εποικοδομητικά, παρεμβαίνοντας σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον καταναλωτή, όχι μόνο σε σχέση με τα καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες, αλλά και στο μείζον ζήτημα των λεγόμενων "κόκκινων δανείων", που παρουσιάζει πολλές παραμέτρους και βρίσκεται σε κρίσιμη φάση εξέλιξης» τόνισε ο κ. Ζαγορίτης.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απόλυτη χλιδή στο νέο κτίριο της ΕΚΤ

Τώρα η ΕΚΤ έχει ένα νέο αστραφτερό πύργο που έχει σχεδιαστεί από το διάσημο αυστριακό γραφείο Coop Himmelb(l)au.

Τα γραφεία αποτελούνται από δύο γυάλινους πύργους, ύψους 185 και 165 μέτρων, που ενώνονται με ένα κεντρικό αίθριο. Στον 41ο όροφο τα διοικητικά μέλη συγκεντρώνονται στην αίθουσα συναντήσεων του συμβουλίου, σε ένα κυκλικό τραπέζι με θέα το ποτάμι και την πόλη. Στην οροφή βρίσκεται ένας αφηρημένος χάρτης της Ευρώπης από αλουμίνιο, που ενισχύει την ακουστική και διαχέει το φως.



Το αίθριο που ενώνει τους δύο πύργους





Η αίθουσα συνεδριάσεων





Η θέα από την αίθουσα συνεδριάσεων






















πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κοινωνικό πείραμα: Πόσο ρατσιστές είμαστε (Video)

Ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού, μέσω ενός κοινωνικού πειράματος, στέλνει η «ActionAid» ενόψει της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του φαινομένου αυτού στις 21 Μαρτίου.

Τι κάνουμε όταν ένας άνθρωπος δέχεται ρατσιστική επίθεση; Το ερώτημα αυτό θέλησε να απαντήσει η ΜΚΟ στήνοντας ένα σκηνικό φραστικής ρατσιστικής επίθεσης στην Αθήνα. Στις 20 Φεβρουαρίου δύο ηθοποιοί, ο ένας από το Μπαγκλαντές και ο άλλος από την Ελλάδα βρέθηκαν σε δύο στάσεις λεωφορείου στην περιοχή Συγγρού-Φιξ.

«Σήκω από το παγκάκι να καθίσει κανένας άνθρωπος», επαναλάμβανε διαρκώς ο Έλληνας ηθοποιός θέλοντας να προσβάλει τον μετανάστη από το Μπαγκλαντές.

Το σκηνικό αυτό επαναλήφθηκε 22 φορές σε οκτώ ώρες και περισσότεροι από 200 περαστικοί υπολογίζεται ότι ήταν οι μάρτυρες του στιγμιότυπου. Την ίδια ώρα οι κάμερες της «ActionAid» κατέγραφαν το σκηνικό και τις αληθινές αντιδράσεις των ανθρώπων που περίμεναν το λεωφορείο.

Κάποιοι σώπασαν, κάποιοι επικρότησαν τις προσβολές. Οι περισσότεροι όμως αντέδρασαν. «Τα αποτελέσματα μας εξέπληξαν θετικά», λέει η υπεύθυνη επικοινωνίας της «ActionAid Ελλάς», Άννα Μπότσογλου. Συγκεκριμένα, τις 15 φορές οι παρευρισκόμενοι υπερασπίστηκαν το θύμα, τέσσερις φορές ο κόσμος αδιαφόρησε και μόλις δύο φορές παριστάμενοι τάχθηκαν υπέρ του θύτη. Σε μία περίπτωση υπήρξαν συγχρόνως και οι δύο αντιδράσεις, υπεράσπισης του θύματος και του θύτη.


Δείτε το βίντεο:

       



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εισβολή του ΣΔΟΕ σε μιντιακό «μαγαζί»!!!- Τα κάνουν όλα φύλλο και φτερό!!!

Σύμφωνα με όσα ακούγονται, οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τα κάνουν όλα φύλλο και φτερό ”

Αληθεύει ότι ο ΣΔΟΕ έχει εισβάλει σε γνωστό μιντιακό «μαγαζί» και κάνει ελέγχους, τα τελευταία 24ωρα; Σύμφωνα με όσα ακούγονται, οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τα κάνουν όλα φύλλο και φτερό.

Το αποτέλεσμα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, σύμφωνα με το zoornalistas.blogspot.gr και το aixmi.gr, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο να μη βρουν τίποτα οι.. φοροκομμάντος. Τις επόμενες μέρες.. θα μάθουμε περισσότερα.

 
 
 
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εισάγεις από αυτές τις 33 χώρες; Φόρος …26%

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή ως τμήμα του νομοσχεδίου για την «επανεκκίνηση της οικονομίας» -είναι το νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνονται και οι διατάξεις για τις 100 δόσεις- προβλέπει ότι θα γίνεται παρακράτηση φόρου 26% στις συναλλαγές που γίνονται με τις χώρες οι οποίες χαρακτηρίζονται ότι έχουν ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς. Πρακτικά, είναι οι χώρες που εφαρμόζουν χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή για τα νομικά πρόσωπα σε σχέση με το 26% που εφαρμόζει η Ελλάδα ενώ μεταξύ αυτών είναι η Βουλγαρία, η Κύπρος και η Αλβανία.


Με αυτή τη διάταξη, το υπουργείο Οικονομικών θέλει να πλήξει τις λεγόμενες «τριγωνικές συναλλαγές». Δηλαδή τις εισαγωγές προϊόντων με τελικό προορισμό την Ελλάδα, οι οποίες όμως περνούν μέσα από ενδιάμεσους σταθμούς έτσι ώστε το μεγαλύτερο κομμάτι του κέρδους να φορολογηθεί στη χώρα με τον χαμηλότερο συντελεστή. Αν ψηφιστεί η διάταξη, οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν αυτές τις χώρες, θα πρέπει να πληρώνουν φόρο 26% επί της συναλλαγής. Αυτά τα χρήματα θα μπορούν να τα πάρουν πίσω αν αποδείξουν ότι η συναλλαγή είναι πραγματική και όχι «μαϊμού». Ποιες είναι όμως οι χώρες με το «ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς;». Ο πλήρης κατάλογος όπως έχει διαμορφωθεί από τις αρχές του 2014, έχει ως εξής:


Άγιος Μαρίνος
Αλβανία
Ανδόρα
Βανουάτου
Βερμούδες
Βοσνία – Ερζεγοβίνη
Βουλγαρία
Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι
Γιβραλτάρ
Γκέρνσεϋ
Ιρλανδία
Κατάρ
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Κύπρος
Λίχτενσταϊν
Μαυροβούνιο
Μακάο
Μονακό
Μονσεράτ
Μπαχάμες
Μπαχρέϊν
Μπελίζ
Ναουρού
Νήσοι Κέϋμαν
Νήσοι Μάρσαλ
Νήσος του Μάν
Νήσοι Τέρκς και Κάϊκος
Ομάν
Παραγουάη
Σαουδική Αραβία
Σεϋχέλλες
Τζέρσεϋ
ΠΓΔΜ

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς να υπολογίσετε τη σύνταξη όσοι κάνετε αίτηση το 2015

Το ΙΚΑ παραθέτει τους συντελεστές με τους οποίους καθορίζονται οι συντάξιμες αποδοχές κατά τα πέντε καλύτερα χρόνια από τα τελευταία δέκα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπηρεσίες του στον υπολογισμό της σύνταξης. Αφορά ασφαλισμένους προ του 1993.
 
Εγκύκλιος του ΙΚΑ που αφορά ασφαλισμένους πριν από την 1η Ιανουαρίου 1993 που υπέβαλλαν ή θα υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης εντός του 2015, καθορίζει τους συντελεστές βάσει των οποίων καθορίζεται το ύψος της σύνταξης.
 
Αναλυτικά, ορίζεται ότι κατά τη διαδικασία προσδιορισμού των συντάξιμων αποδοχών των πέντε επιλεγέντων από τον ασφαλισμένο ή την αρμόδια υπηρεσία του ΙΚΑ ημερολογιακών ετών από το σύνολο των 10 ετών που προηγούνται εκείνου στο οποίο υποβάλλεται η αίτηση συνταξιοδότησης, σε περίπτωση υποβολής της σχετικής αίτησης μέσα στο έτος 2015, οι λόγοι και οι συντελεστές με τους οποίους πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι αποδοχές των ανωτέρω 10 ετών είναι οι εξής:
Στη συνέχεια το σύνολο των αναπροσαρμοσθεισών συντάξιμων αποδοχών των συμφερότερων πέντε ετώνθα διαιρεθεί με το σύνολο των ημερών εργασίας που πραγματοποίησε ο ασφαλισμένος μέσα σε αυτά τα πέντε έτη, οι οποίες δεν μπορεί να είναι λιγότερες από 1000 ημέρες. Με το μέσο ημερομίσθιο που θα προκύψει, θα γίνει ηκατάταξη σε ασφαλιστική κλάση, βάσει των πινάκων που ισχύουν έως 31/12/2014.
Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση που δεν συμπληρώνονται 1000 ημέρες εργασίαςμέσα στα 5 έτη που επελέγησαν ως συμφερότερα εντός της τελευταίας δεκαετίας, λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές του αμέσως προηγούμενου του έτους από εκείνο κατά το οποίο υποβάλλεται η αίτηση συνταξιοδότησης, αν και δεν έχει επιλεγεί.
Μάλιστα, το ΙΚΑ επισημαίνει πως επειδή οι αποδοχές αυτού του τελευταίου έτους μπορεί να είναι χαμηλότερες από αυτές των υπολοίπων ετών και επειδή οι υπολογισμοί με βάση άλλες πενταετίες είναι πάρα πολλοί – γεγονός ιδιαίτερα χρονοβόρο για τις υπηρεσίες του ταμείου – θα καλείται ο ασφαλισμένος να επιλέξει κάποια άλλη πενταετία, στην οποία συμπληρώνονται 1000 ημέρες εργασίας και στη συνέχεια θα γίνεται διπλός υπολογισμός της ασφαλιστικής κλάσης.
Εφόσον με την επιλεγείσα από τον ασφαλισμένο πενταετία προκύπτει μεγαλύτερη ασφαλιστική κλάση, η σύνταξη θα απονέμεται βάσει αυτής, δεδομένου ότι η βούληση του νομοθέτη επιδιώκει το συμφέρον του ασφαλισμένου.
Για τον προσδιορισμό των συντάξιμων αποδοχών θα ληφθεί υπόψη το σύνολο των μηνιαίων πραγματικών αποδοχών και μέχρι το ύψος της ανώτατης ασφαλιστικής κλάσης, για το οποίο καταβλήθηκαν ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς τον υπολογισμό των δώρων εορτών και του επιδόματος άδειας.
Στις περιπτώσεις που όλες οι συντάξιμες αποδοχές ανάγονται σε χρονικό διάστημα πριν την 31/12/1990 ή την 31/12/1991, η κατάταξη σε ασφαλιστική κλάση θα γίνεται μέχρι την 22η ή την 25η κλάση αντίστοιχα,δηλαδή την ανώτερη ασφαλιστική κλάση που ίσχυε.
Στην εγκύκλιο επισημαίνεται επίσης ότι στην περίπτωση που υπάλληλος του ΙΚΑ ή άλλου Ν.Π.Δ.Δ που υπάγεται σε ειδικό συνταξιοδοτικό καθεστώς (ν. 3163/55) επιλέξει να συνταξιοδοτηθεί με τις διατάξεις της νομοθεσίας του ΙΚΑ που αφορούν τους κοινούς ασφαλισμένους, η ασφαλιστική κλάση, η οποία αποτελεί τη βάση υπολογισμού του ποσού της σύνταξης, προσδιορίζεται από το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών για τις οποίες έχουν καταβληθεί εισφορές υπέρ Ο.Ε.Κ και ασθένειας.
Συνεπώς, τα ποσά που έχουν καταβληθεί ως αποζημίωση στους υπαλλήλους που απασχολήθηκαν στα κλιμάκια εργασίας για την επιτάχυνση των συνταξιοδοτικών υποθέσεων, θα συνυπολογισθούν για την εύρεση της ασφαλιστικής κλάσης.
* Οι λόγοι και οι συντελεστές με τους οποίους πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι αποδοχές των ανωτέρω δέκα (10) ετών:
-Οι αποδοχές του έτους 2005 κατά το λόγο: 51,11 =1,1362 , 44,98
-Οι αποδοχές του έτους 2006 κατά το λόγο:   51,11 =1,0925, 46,78
-Οι αποδοχές του έτους 2007 κατά το λόγο:   51,11 =1,0505, 48,65
-Οι αποδοχές του έτους 2008 κατά το λόγο:   51,11 =1, 51,11
-Οι αποδοχές του έτους 2009 κατά το λόγο:   51,11 =1, 51,11
-Οι αποδοχές του έτους 2010 κατά το λόγο:   51,11 =1,  51,11
- Οι αποδοχές του έτους 2011 κατά το λόγο:   51,11 =1,  51,11
- Οι αποδοχές του έτους 2012 κατά το λόγο:   51,11 =1,  51,11
- Οι αποδοχές του έτους 2013 κατά το λόγο:   51,11 =1,  51,11
- Οι αποδοχές του έτους 2014 κατά το λόγο:   51,11 =1,  51,11
 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διεθνή εγκληματική οργάνωση με σκοπό το κέρδος συνέταξε την δανειακή σύμβαση. Θα επιληφθεί εισαγγελέας;

Σύσταση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το κέρδος, καρτέλ κατά οικονομίας κράτους μέλους της Ε.Ε, και του ευρώ  συνιστούν την ευρωαπάτη που έχουν στήσει οι «δανειστές».

Υπάρχει, διακρατική υπερεθνική διεθνής ζημία εις βάρος των πιστωτών και ειδικότρεα των Ευρωπαίων φορολογουμένων αφού απόκρυψαν την αξία του ενεργητικού, δηλαδή την αξία της υποθήκης του κρατικού χρέους. Η καταχρηστική αποξένωση από ευρωπαϊκά συλλογικά όργανα, σε συνταγματική εθνική παραχωρημένη αρμοδιότητα….(2002 ένταξη της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ-126(9)-136 ΣΛΕΕ ), από από τις 8/05/2010, απόκρυψη καθαρής περιουσίας αξίας ως ενεργητικού, υψίστου αγαθού της, ζωής 10 εκτμ Ελλήνων (ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΞΙΑ 2,5 ΤΡΙΣ) και της ιδιωτικής περιουσίας αυτών εγγεγραμμένων ως ενέχυρο εντός της δανειακής συνθήκης ως εξωτερικό χρέος σε αγγλικό δίκαιο! Βίαιη αποκοπή από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΑΜΑ και τον Κοινοτικό Χάρτη των θεµελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων, του ελληνικού Λαού.

Η εγκληματική βουβή και βίαιη οικονομική αποκοπή από εθνικά συνταγματικά-ευρωπαϊκά δικαιώματα, απόκρυψη από δόλο της ενεχυρίασης αυτού ως Λαού, ως εξωτερικό χρέος, μηδενικής αξίας της Ζωής του (δικαίωμα στην ζωή) 10 εκτμ Ελλήνων (ελάχιστης αξίας ελληνικού λαού 2,5 τρις ευρώ, ως ύψιστο αγαθό, δεν αποτιμάται), και της ιδιωτικής περιουσίας αυτού, παράνομη φορολόγηση ελληνικού πληθυσμού επί ενεχυριασμένων ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων, ενέχυρο εις χείρας τρίτου, σε παραχωρημένη συνταγματική αρμοδιότητα ιδιωτικής περιουσίας αυτού, ενεχυριασμένη αυτή ως ιδιωτική περιουσία, σε αγγλικό δίκαιο από το 2010 σε διεθνή συνθήκη.
Κανείς δεν επιτρέπεται να ζει υπό καθεστώς δουλείας, ολικής ή μερικής. Η δουλεία και το δουλεμπόριο υπό οποιαδήποτε μορφή απαγορεύονται.

Παραβίαση διεθνών – ευρωπαϊκών λογιστικών, τύπων [Δημοσιονομικά - Χρηματοοικονομικά Πρότυπα (ΔΧΛΠ) στέρηση,αυτοδιάθεσης,κατάχρηση δημοκρατικών αρχών, υποκείμενο ως λαός, σε δικαΐκες διατάξεις, δικονομικό πλαίσιο, υπερεθνικού χαρακτήρα, απόκρυψη με δόλο, πληροφόρησης, αυτού (ελληνικού λαού) εγγραφής του, ως εξωτερικό χρέους και υποκείμενο ως ενέχυρο εις χείρας τρίτου! διαθέσιμος προς χρήση των δανειστών-ενεχυροδανειστή]. Καρτέλ κατά κράτους της Ε.Ε, και της αξίας του νομίσματος του ευρώ, απόκρυψη, καθαρής περιουσίας αξίας, στρατηγικών οικουμενικών κρατικών έννομων αγαθών στρατηγικού χαρακτήρα, διακρατική υπερεθνική ζημία.
Η από 3/5/2010 προσυμφωνημένη ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΙΣΤΩΤΩΝ, καρτέλ, υπέρ του Γερμανικού Κράτους, Ευθύνη του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, οφέλη αυτής της διακρατικής συμφωνίας υπέρ κρατικού γερμανικού συμφέροντός παραβίαση οικονομικης συλλογικότητας, εις βάρος του ευρώ, στην συνθήκη Δανειακής Διευκόλυνσης ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (Διακρατική σύμβαση (εθνικό δίκαιο) που ναι μεν διέπεται από το αγγλικό δίκαιο αλλά τα συμβαλλόμενα μέρη πρέπει επιπροσθέτως να σέβονται και το ενωσιακό τηρούμενης της Αρχής της Υπεροχής Καταχρηστικό όταν κράτος εφαρμόζει το εθνικό του δίκαιο, δεν συνάδει με το σύστημα του δικαίου της Ένωσης),εις βάρος του ΕΥΡΩ, (Παραβίαση Συλλογικότητας, καταχρηστική Ευρωπαϊκή Θεσμική Συμπεριφορά, κατά κράτους, υπερ κράτους, η Ελληνική Δημοκρατία δεν συμβάλλεται) διεθνούς χαρακτήρα (συνθήκη ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ), αιτία η αποξένωση από συλλογικά ευρωπαϊκά όργανά από τις 8/10/2010 με ευθύνη ευρωπαϊκών θεσμών, πολιτειακών παραγόντων, κρατών μελών για ζημίες τις οποίες υπέστησαν ιδιώτες λόγω παράβασης του δικαίου της Ένωσης.

Στρέβλωση από δόλο οικονομικών πραγματικών γεγονότων, αριθμητικών δεδομένων, των όρων της ελεύθερης διεθνούς αγοράς εντός της εσωτερικής αγοράς,Θεσμικών Ευρωπαϊκών – Κρατικών λειτουργών.

17.2.2014 ΓΝΩΜΟ∆ΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ , όσον αφορά τη διερευνητική έκθεση σχετικά µε τον ρόλο και τις δραστηριότητες της Τρόικας (ΕΚΤ, Επιτροπή και ∆ΝΤ) όσον αφορά τις χώρες της ζώνης του ευρώ που έχουν υπαχθεί σε πρόγραµµα δηµοσιονοµικής προσαρµογής (2013/2277(INI)) 11. τονίζει ότι τα θεσµικά όργανα της Ε.Ε.δεσµεύονται πλήρως από το δίκαιο της Ένωσης και ότι υποχρεούνται όταν ενεργούν στο πλαίσιο της Τρόικας να τηρούν τα θεµελιώδη δικαιώµατα, τα οποία ισχύουν ανά πάσα στιγµή σύµφωνα µε το άρθρο 51 του Χάρτη των Θεµελιωδών ∆ικαιωµάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, κανένα κράτος μέλος δεν μπορεί να θίξει την ιδιαιτερότητα του δικαίου της Ένωσης να ισχύει πλήρως και ενιαία σε ολόκληρη την επικράτειά της.

Το οικονομικό σύνταγμα ανταποκρίνεται σε μια θεμελιώδη και συνολική απόφαση της πολιτικής κοινότητας που ισχύει ως κανόνας δικαίου και ορίζει το πρότυπο και τις αρχές λειτουργίας της οικονομικής διαδικασίας σε σχέση μάλιστα με το καίριο πρόβλημα των μορφών και των ορίων των κρατικών παρεμβάσεων στην λειτουργία της αγοράς, στην καταπολέμηση κάθε μορφής διασυνοριακής εγκληματικότητας, και, αντίστοιχα, την εγκληματολογική και ποινική μελέτη – της διεθνούς διάστασης της αντιεγκληματικής πολιτικής. 1.Α+(1.Α.8). Διεθνής Χάρτα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Μορφωτικά Δικαιώματα,Στέρηση Δικαιώματος αυτοδιάθεσης,

Οι λαοί καθορίζουν ελεύθερα το πολιτικό καθεστώς τους (εάν έχει ενημέρωση) και εξασφαλίζουν ελεύθερα την οικονομική και μορφωτική ανάπτυξή τους, για να επιτύχουν τους σκοπούς αυτούς όλοι οι λαοί μπορούν να διαθέτουν ελεύθερα τον πλούτο και τους φυσικούς πόρους τους, με την επιφύλαξη των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη διεθνή οικο­νομική συνεργασία που στηρίζεται στην αρχή του αμοιβαίου συμφέροντος και του διεθνούς δικαίου. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί ένας λαός να στερηθεί από τα δικά του μέσα επιβιώσεως.

Τα Συμβαλλόμενα Κράτη αναλαμβάνουν να εγγυηθούν ότι τα δικαιώματα που περιέχονται σ” αυτό θα ασκούνται χωρίς οποιαδήποτε διάκριση φυλής, χρώματος, γένους, γλώσσας, θρησκεύματος, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων, εθνικής ή κοινωνικής προέλευσης, περιουσίας, γεννήσεως ή κάθε άλλης καταστάσεως.

Παραβίαση Αρχών Οικονομικης Νομιμοτητας, Δεθνη εγκληματική οργάνωση με σκοπό το κέρδος,

ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΑΡΧΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,

Οι Κρατικοί Σχηματισμοί Διέπονται από δύο Ύψιστες Οργανωτικές Αρχές: Κράτος Δικαίου («rule of law») και την Δημοκρατία. η άμεση ισχύς του δικαίου της Ένωσης, βάσει της οποίας οι διατάξεις του δικαίου της ΕΕ ισχύουν πλήρως και ομοιόμορφα σε όλα τα κράτη μέλη και ιδρύουν δικαιώματα και υποχρεώσεις για τα κράτη μέλη αλλά και τους πολίτες τους, Άρθρο 5. -

1. Καμιά διάταξη του Συμφώνου αυτού δεν μπορεί να ερμηνευθεί ότι υπονοεί όπως έχει δικαίωμα ένα Κράτος, μια ομάδα ή ένα άτομο να επιδοθεί σε μια δραστηριότητα ή σε ενέργεια πράξεως που αποβλέπει στην καταστροφή των αναγνωριζομένων με το Σύμφωνο αυτό δικαιωμάτων ή ελευθεριών ή σε περιορισμούς μεγαλύτερους από αυτούς που προβλέπονται με το Σύμφωνο.

2. Είναι απαράδεκτος οποιοσδήποτε περιορισμός ή παρέκκλιση από τα βασικά δικαιώματα του αν­θρώπου που είναι αναγνωρισμένα ή ισχύουν σε οποιαδήποτε χώρα με νόμους, συμβάσεις, κανονισμούς ή έθιμα, με το πρόσχημα ότι το Σύμφωνο αυτό δεν αναγνωρίζει τέτοια δικαιώματα ή τα αναγνωρίζει σε μι­κρότερα βαθμό. Αιτία χειραγώγηση της ελληνικής οικονομίας απόκρυψης Καθαρής περιουσίας εις γνώση των Θεσμικών Ευρωπαϊκών – Πολιτειακών Οργάνων. Εμπορία επιρροής, στον Ε.Ο.Χ. επί σκοπού ευρωπαϊκού κοινωνικού μείζονος ενδιαφέροντος για πολίτες, πιστωτές της Ένωσης και του ΔΝΤ.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο «λάκκο των λεόντων»…

Γράφει: Ο Θοδωρής Λαπαναΐτης

Αντιμέτωπη με τη «δημιουργική ασάφεια» της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου είναι η κυβέρνηση, η οποία καλείται να βαδίσει τις επόμενες μέρες και εβδομάδες σε ένα οικονομικό ναρκοπέδιο και ταυτόχρονα να υφίσταται ένα διαρκές bullying από τους λεγόμενους εταίρους της ΕΕ και πιστωτές της χώρας.

Η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα πραγματικό πρόβλημα που είναι το στέγνωμα της πραγματικής οικονομίας και εν πολλοίς οφείλεται στην τακτική του μαρτυρίου της σταγόνας που εφαρμόζει η ΕΚΤ παρέχοντας ρευστότητα με το σταγονόμετρο στις ελληνικές τράπεζες.

Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να ζητήσει από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου D. Tusk πενταμερή συνάντηση με τη συμμετοχή της Γερμανίδας Καγκελαρίου, του Γάλλου Προέδρου, του επικεφαλής της Κομισιόν και του κεντρικού τραπεζίτη της ΕΕ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο στόχος του Αλέξη Τσίπρα απ’ αυτή την πενταμερή συνάντηση θα ήταν να ζητήσει την παρέμβαση των βασικών ηγετών της ΕΕ (Μέρκελ και Ολάντ) προκειμένου «να δοθεί πολιτική λύση για το χρηματοδοτικό κενό της χώρας», που σε απλά ελληνικά μεταφράζεται σε χρηματοδότηση πριν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τα τεχνικά κλιμάκια (πρώην τρόικα) που βρίσκονται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα εντεινόταν από την πορεία της αξιολόγησης των εκπροσώπων των δανειστών που βρίσκονται στην Αθήνα καθώς ουσιαστικά ζητούσαν η κυβέρνηση να ξαναπιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε η προηγούμενη. Κοινώς οι δανειστές δια των αντιπροσώπων τους έθεταν ως βάση συζήτησης το email Χαρδούβελη ερμηνεύοντας κατά ανάλογο τρόπο την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του ελληνικού αιτήματος
κατά το μεσημέρι της χθεσινής μέρας για πενταμερή συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.

Η Κομισιόν στο διαρκές αίτημα της πολιτικής διαπραγμάτευσης και λύσης του ελληνικού ζητήματος παρέπεμψε στις διαπραγματεύσεις σε επίπεδο «τεχνικών κλιμακίων» και στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Παράλληλα έγινε έκτακτη σύνοδος του Euro Working Group και οι πιέσεις των Ευρωπαίων κορυφώθηκαν με δύο κινήσεις.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισενμπλουμ άφησε ανοιχτό το σενάριο για κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων αλά Κύπρο, ενώ ο Κοστέλο επιχείρησε να μπλοκάρει κάθε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ως μονομερή ενέργεια, ακόμα και για νομοσχέδια που συζητούνται ήδη στη βουλή και βρίσκονται ένα βήμα πριν από την ψήφισή τους!

Το μήνυμα αυτή τη στιγμή προς την Ελλάδα από τους δανειστές και την ΕΕ είναι σαφές: Ερμηνεύουν εντελώς διαφορετικά από την ελληνική κυβέρνηση την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και θέλουν την ολοκλήρωση των μνημονιακών εκκρεμοτήτων της προηγούμενης κυβέρνησης.

Όπλο τους είναι αυτή τη στιγμή το γεγονός ότι κρατάνε τα κλειδιά της χρηματοδότησης και της ρευστότητας μέσω της ΕΚΤ και η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δίνει μόνο πολιτικές απαντήσεις του τύπου «η Ελλάδα δεν εκβιάζεται» και περισσότερο επιδίδεται σε μια πολιτική διαχείριση της κατάστασης με αποδέκτες το εσωτερικό καλώντας την αντιπολίτευση να υπερψηφίσει τα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί στη βουλή.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει απαντήσεις για το γεγονός ότι από τη μετεκλογική στάση των Ευρωπαϊκών Θεσμών έχουν δεχτεί ισχυρά πλήγματα βασικές προεκλογικές της παραδοχές όπως το ότι «η Ευρώπη αλλάζει».

Κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν το μέγεθος του προβλήματος και το αδιέξοδο που υπάρχει αυτή τη στιγμή ωστόσο επιμένουν ότι μπορεί να υπάρξει «αμοιβαία επωφελής λύση», συνεχίζοντας όμως να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης και αρκούνται απλά να δηλώνουν ότι θα επιμείνουν στο επίπεδο της πολιτικής διαπραγμάτευσης για μια λύση στο ελληνικό ζήτημα.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση ο Γιάννης Δραγασάκης με άρθρο του στους FT που συνυπογράφουν οι Γιάνης Βαρουφάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν ζητάει ειδική μεταχείριση αλλά μεταχείριση στο πλαίσιο της ισοτιμίας των κρατών μελών της ΕΕ.

Σε κάθε περίπτωση όμως τα γεγονότα μετά την 20η Φεβρουαρίου δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι έχουν στα χέρια τους τα χρηματοδοτικά εργαλεία και μπορούν να χρησιμοποιούν προς όφελός τους το χρόνο.

Το πιο ισχυρό χαρτί αυτή τη στιγμή της κυβέρνησης είναι το γεωπολιτικό για να ελπίζει σε ένα συμβιβασμό και στην αποφυγή της ρήξης αν αυτός είναι ο στόχος της.

Τον γεωπολιτικό παράγοντα φαίνεται πως λαμβάνουν υπόψη του το Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και από την άποψη αυτή δεν είναι τυχαίες οι διαρροές που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα το περιβάλλον της Γερμανίδας Καγκελαρίου ότι επιθυμεί ένα συμβιβασμό με την Ελλάδα για «γεωπολιτικούς λόγους» και στη συνέχεια πήρε την πρωτοβουλία η Άγκελα Μέρκελ να καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο.

Παρόλα αυτά, σε ότι αφορά αυτό καθ’ αυτό το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας η Άνγκελα Μέρκελ φρόντισε να «αδειάσει» τον Αλέξη Τσίπρα στον ορυμαγδό των χθεσινών εξελίξεων με μια διαρροή που συνιστά κίνηση unfair. Η Γερμανίδα Καγκελάριος φέρεται να είπε σε στελέχη του Κόμματός της ότι οι συνομιλίες της με τον Αλέξη Τσίπρα δεν υποκαθιστούν τις συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα!

Οι κινήσεις αυτές της Άγκελας Μέρκελ δεν είναι άσχετες με τη στάση των Αμερικανών που δηλώνουν ότι ανησυχούν για την πορεία της ευρωζώνης, ούτε με τους διαύλους επικοινωνίας που θέλει να ανοίξει ο Αλέξης Τσίπρας με τη Ρωσία, μεταβαίνοντας μάλιστα στη Μόσχα στις 8 Απριλίου προσκεκλημένος του Βλ. Πούτιν.

Ο Λευκός Οίκος πάντως έχει προτρέψει για επίτευξη λύσης και συμφωνίας. Στην Αθήνα μάλιστα βρέθηκε χτες η Βικτόρια Νούλαντ βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ όπου είχε και συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό καθώς επίσης και με τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Πάνου Καμμένου που σημείωσε τη σημασία «της βοήθειας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στη σκληρή στάση που διατηρεί η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα».

Σε κάθε περίπτωση οι ισορροπίες είναι εύθραυστες και η πορεία του ελληνικού ζητήματος θα κριθεί από παράγοντες που υπερβαίνουν τη χώρα και τα οικονομικά της μεγέθη.

 


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλάζουν όλα στο εφάπαξ – Ανατροπές στις πληρωμές σε 17 Ταμεία – Πως θα γίνεται ο νέος υπολογισμός των χρημάτων

Τα πάνω κάτω έρχονται και πάλι στο εφάπαξ, όμως αυτή τη φορά τα νέα είναι καλύτερα για τους ασφαλισμένους.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες και με βάση τα όσα έχουν πει οι κύριοι Στρατούλης και Ρωμανιάς οι αλλαγές που έρχονται θα φέρουν μεν κάποιες μειώσεις, ωστόσο αυτές θα είναι περιορισμένες σε σχέση με τον προηγούμενο σχεδιασμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος καταργείται πλήρως ο μαθηματικός τύπος που οδηγούσε σε μειώσεις από 40% ως και 60% στο ποσό που δικαιούται κάθε ασφαλισμένος και πλέον ο υπολογισμός του εφάπαξ θα γίνεται με βάση τα επιτόκια της τράπεζας της Ελλάδος καθ΄όλη τη διάρκεια του εργασιακού βίου του κάθε ασφαλισμένου.

Σήμερα το μέσο εφάπαξ είναι στις 27.000 ευρώ. Με το προηγούμενο σύστημα με τον μαθηματικό τύπο το εφάπαξ θα έπεφτε στις 17.000 ευρώ. Με το νέο σύστημα η μείωση θα ψαλιδιστεί πολύ. Οι πρώτοι που θα πάρουν το νέο εφάπαξ με τον νέο υπολογισμό θα είναι όσοι πήραν σύνταξη μετά το Σεπτέμβριο του 3013 και είναι ακόμη σε αναμονή.

Με βάση τον νέο υπολογισμό ένας υπάλληλος ΠΕ που αποχώρησε από το Δημόσιο πριν το Σεπτέμβριο του 2013 μετά από 35 έτη εργασίας και έλαβε εφάπαξ 39.900, πλέον θα δικαιούται ένα εφάπαξ της τάξης των 35.000 ευρώ.

Αντίστοιχα για έναν εργαζόμενο ΤΕ με ανάλογα έτη τομ εφάπαξ από τα 38.200 ευρώ πάει με το νέο σύστημα στα 33.500 ευρώ.

Ένας υπάλληλος του Δημοσίου ΔΕ με 35 έτη ενώ ως τον Αύγουστο του 2013 λάμβανε εφάπαξ 34.200 ευρώ, πλέον θα λαμβάνει 30.000 ευρώ.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συγκέντρωση των καθαριστριών δημοτικών σχολείων σήμερα για πλήρη, σταθερή δουλειά

Σε συγκέντρωση στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων σήμερα Πέμπτη 19 Μάρτη στις 2 το μεσημέρι, καλεί η επιτροπή καθαριστών - καθαριστριών των δημοτικών σχολείων του Δήμου Αθήνας, απαιτώντας μεταξύ άλλων την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, με πλήρη σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ότι «το προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, μετατάχθηκε στους δήμους την 1-1-2011 σε προσωποπαγείς θέσεις, ως υπάλληλοι καθαριότητας των σχολείων. Αυτό σημαίνει ότι καταργήθηκε η οργανική θέση των εργαζομένων με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Με την εφαρμογή του "Καλλικράτη" επιταχύνεται η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων, από την καθαριότητα μέχρι τους τομείς Παιδείας - Υγείας - Πρόνοιας.

Εξέλιξη όλων των παραπάνω είναι τελικά η ανάθεση της καθαριότητας των σχολείων, σε εταιρείες καθαρισμού και συνεργεία. Όπως επίσης είναι ξεκάθαρο ότι το κόστος της καθαριότητας των σχολείων θα μεταφερθεί στους εργαζόμενους και άνεργους γονείς, αφού σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζεται η επαρκής χρηματοδότηση, και παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να φορολογήσουν ακόμα περισσότερο τους δημότες.

Εργοδότης μας είναι οι Σχολικές Επιτροπές, οι οποίες και έχουν την ευθύνη να πληρωνόμαστε κάθε μήνα. Κι όμως ο δήμος επικαλείται ότι δεν έχει ευθύνη για το ότι δεν πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενοι, ή πληρώνονται με καθυστέρηση πολλών μηνών, και ότι θα πληρωθούν όταν μεταφερθούν οι πιστώσεις από τον αρμόδιο φορέα του υπουργείου Παιδείας στις σχολικές επιτροπές. Και η φετινή σχολική χρονιά για τους συμβασιούχους καθαριστές - καθαρίστριες, ξεκίνησε με προβλήματα.

Οι καθαριστές- καθαρίστριες στα Δημόσια σχολεία με συμβάσεις έργου ακόμα και 13 χρόνων, και μισθούς πείνας, θα βρεθούν τέλη Ιούνη στην ανεργία, μια και ο δήμος για την καινούργια σχολική χρονιά, προσανατολίζεται να παραδώσει την καθαριότητα των σχολείων σε εργολάβους και ιδιωτικά συνεργεία».

Διεκδικούν επίσης:

• Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία.
• Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.
• Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών - καθαριστριών για καθαρά σχολεία.
• Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
• Καμία σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
• Άμεση τροποποίηση των συμβάσεων, από συμβάσεις έργου σε αορίστου χρόνου.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σουηδία: Φονική επίθεση ενόπλων στο Γκέτεμποργκ

Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν και αρκετά ακόμη τραυματίστηκαν σε επίθεση με αυτόματο όπλο, σε εστιατόριο στην πόλη του Γκέτεμποργκ, αργά την Τετάρτη, 18 Mαρτίου.

Η σουηδική αστυνομία δήλωσε ότι, παρόλο που διεξάγονται συνεχείς ανακρίσεις, δεν είναι, προς το παρόν, σε θέση να αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με τους υπόπτους.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η επίθεση έγινε στο Biskopsgarden, ένα προάστιο του Γκέτεμποργκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας. Η γειτονιά έχει μακρά ιστορία βίας και συμμοριών. Εντούτοις, η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ulla Brehm, σημειώνει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό χτύπημα.

Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο σουηδικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό SVT, δύο άνδρες εισήλθαν στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν με αυτόματα όπλα.

«Δεν πρόλαβα να συνειδητοποιήσω τι συμβαίνει. Ξαφνικά, είδα το φίλο μου να κείτεται αιμόφυρτος. Προσπάθησα να σταματήσω την αιμορραγία με το χέρι μου», είπε ο μάρτυρας, ο οποίος δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθεί το όνομά του.

Οι πυροβολισμοί έγιναν μέσα σε ένα εστιατόριο που ονομάζεται Var Krog och Bar, το οποίο σημαίνει "ταβέρνα και μπαρ" στα σουηδικά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, το εστιατόριο άνοιξε το 1995 και διαθέτει επίσης ένα αθλητικό μπαρ και ένα νάιτ κλαμπ που είναι ανοιχτό κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Στις 30 Ιανουαρίου, ένας άντρας τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών στην πλατεία έξω από το εστιατόριο, αλλά ακόμα δεν είναι σαφές το κατά πόσο συνδέονται τα δύο περιστατικά.

Η οπλοκατοχή και η βία δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στις μεγάλες πόλεις της Σουηδίας, αν και σπάνια σημειώνονται παρόμοιες επιθέσεις, με πολλαπλά θύματα σε δημόσιους χώρους.

«Τα προβλήματα βίας στη Σουηδία είναι ακριβώς τα ίδια όπως σε όλο τον κόσμο», τονίζει η η Ulla Brehm.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εργαζόταν επί πέντε χρόνια στο Δημόσιο με πλαστά πτυχία

Εκτός υπηρεσίας τέθηκε από τον Δήμο Βόλου ένας υπάλληλος, ο οποίος κατέθεσε πλαστά πτυχία για την πρόσληψή του πριν από πέντε χρόνια. Ο έλεγχος της νομιμότητας των τίτλων σπουδών των εργαζόμενων στο Δήμο Βόλου, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για περίπου ένα χρόνο και πλέον, έφερε τις υπηρεσίες αντιμέτωπες με το δεύτερο περιστατικό υπαλλήλου, ο οποίος για να κερδίσει τη θέση εργασίας κατέθεσε πτυχία τα οποία επί της ουσίας δεν είχε αποκτήσει ποτέ.

Πρόκειται για ηλεκτροτεχνίτη, ο οποίος είχε προσληφθεί το 2010 με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, μετά από προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ το 2009.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε καταταχθεί δεύτερος στη σειρά του πίνακα κατάταξης υποψηφίων. Συνολικά είχε συγκεντρώσει 1.709 μόρια, εκ των οποίων τα 1.014 μόρια από τους τίτλους σπουδών που προσκόμισε ως δικαιολογητικά και οι οποίοι αποδείχθηκαν ότι δεν ήταν δικοί του.

Ο τότε υποψήφιος και μέχρι προχθές εργαζόμενος στο Δήμο, είχε προσκομίσει πτυχίο ειδικότητας εσωτερικών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων με βαθμό 17 και 2/7 και πτυχίο ειδικότητας εγκαταστάσεων κτιρίων και βιομηχανικών χώρων ηλεκτρολογικού τομέα με βαθμό 16 και 3/11. Μετά από διασταύρωση των πτυχίων από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με το 4ο Επαγγελματικό Λύκειο Ν. Ιωνίας (Εσπερινό), διαπιστώθηκε ότι τα πτυχία δεν αφορούν στο συγκεκριμένο υπάλληλο.

Στην απόφαση που υπέγραψε προχθές ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και αναρτήθηκε χθες στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ο εργαζόμενος επί πέντε χρόνια στο Δήμο, απολύεται και ταυτόχρονα διαγράφεται από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου.

Πηγή: taxydromos




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη γραμμή Πάτρα-Ιταλία επιστρέφει το «Olympic Champion»

Eπιστρέφει στη γραμμή Πάτρα – Ιταλία το πλοίο «Olympic Champion» της ANEK LINES σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τo ζήτημα της συντηρητικής κατάσχεσης που είχε προκύψει προ περίπου δεκαπέντε μέρες, όπως ήταν αναμενόμενο λύθηκε και αυτή την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 ξεκινάει κανονικά τα δρομολόγιά του από και προς την Ιταλία. Το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί στις αρχές Μαρτίου με την επίδοση κατασχετηρίου, του «Olympic Champion».

Tελικά το θέμα λύθηκε και σύμφωνα και το πλοίο θα αποπλεύσει στις 23:59 της Παρασκευής από την Πάτρα, θα φτάσει στην Ηγουμενίτσα στις 6 το πρωί του Σαββάτου και στην Βενετία της Ιταλίας στις 7 το πρωί την Κυριακής 22 Μαρτίου.

Στις 12 το μεσημέρι θα αναχωρήσει από την Βενετία για την εκτέλεση του δρομολογίου προς την Πάτρα.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η δικαίωση του Βαρουφάκη: Μονταρισμένο το Video με το υψωμένο δάχτυλο στην Γερμανία

Είναι αναμφίβολα η δικαίωση του Γιάνη Βαρουφάκη στη διαμάχη του με τους Γερμανούς. Μια διαμάχη που αποδεικνύεται περίτρανα πια πως δημιουργήθηκε (αυτή όχι οι προηγούμενες) από ένα κακόγουστο «αστείο» μιας σατιρικής εκπομπής, που μόνταρε video με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και τον έδειχνε να κάνει άσεμνη χειρονομία και να υψώνει το μεσαίο δάχτυλο στη Γερμανία.

Ήδη μέσω twitter, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναρωτιέται, απευθυνόμενος στον παρουσιαστή του ARD, Γκίντερ Γιάχουκ, αν υπάρχει καμία συγγνώμη στον ορίζοντα γιατί χρησιμοποίησε ένα παραποιημένο video για να φιμώσει μια συμφιλιωτική ελληνική φωνή!

                  varoufakis-twit-daxtylo

Το video προκάλεσε σάλο όταν πριν από μερικές μέρες προβλήθηκε στην εκπομπή του Γκίντερ Γιάχουκ στο κανάλι ARD, με καλεσμένο τον Γιάνη Βαρουφάκη. Έδειχνε τον υπουργό Οικονομικών το 2013, σε εκδήλωση στο Ζάγκρεμπ, να λέει ότι η Ελλάδα έπρεπε να ανακοινώσει πως χρεοκοπεί τον Ιούνιο του 2012 και να «δείξει το δάχτυλο στη Γερμανία και να της πει αντιμετώπισε τώρα το πρόβλημα». Και τη στιγμή που το έλεγε αυτό, έκανε και τη γνωστή, άσεμνη, χειρονομία.
Μόλις προβλήθηκε το video, ο Γιάνης Βαρουφάκης αμέσως τόνισε πως έχει μονταριστεί και ότι εκείνος ποτέ δεν έκανε την άσεμνη αυτή χειρονομία.

Ο γερμανικός Τύπος δεν πίστεψε τον Έλληνα υπουργό και εξαπέλυσε εναντίον του επιθέσεις.
Την Τετάρτη, όμως, οι συντελεστές της σατιρικής εκπομπής του καναλιού ZDF, Neο Magazin Royale (σ.σ. της εκπομπής που έφτιαξε και το video clip V for Varoufakis), παραδέχτηκαν ότι το video που δείχνει τον Έλληνα υπουργό να υψώνει το δάχτυλο στη Γερμανία, το έφτιαξαν εκείνοι και ο Γιάνης Βαρουφάκης ουδέποτε έκανε τη χειρονομία!

Όπως μάλιστα περιγράφουν, ήθελαν πλάνα από τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας αλλά δεν έβρισκαν. Μια από τους συντελεστές της εκπομπής κατάγεται από την Κροατία, έχει φίλους στο Ζάγκρεμπ και κατάφερε να βρει πλάνα από την ομιλία Βαρουφάκη. Μετά, χρησιμοποίησαν τον σωσία του, ο οποίος πρωταγωνιστεί και στο βιντεο κλιπ που έφτιαξαν για τον Έλληνα υπουργό, και κάπως έτσι παραποίησαν την εικόνα!

Στόχος τους, υποστήριξαν, δεν ήταν να παγιδεύσουν τον Γιάνη Βαρουφάκη αλλά τον παρουσιαστή του ARD και να τονίσουν πως οι Γερμανοί οργίζονται και επιτίθενται με πάθος σε όσους πιστεύουν ότι βάλλουν κατά της Γερμανίας.

ΟΛΟ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

      



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Μαύρη τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ: Χρωστάει 140 εκατ. σε νοσοκομεία του εξωτερικού

Τα 140 εκατομμύρια ευρώ φτάνουν οι οφειλές της Ελλάδας σε νοσοκομεία του εξωτερικού, για νοσηλεία πολιτών τα τελευταία 20 χρόνια.

Μάλιστα, στις 31 Μαΐου οι συγκεκριμένη οφειλή καθίσταται ληξιπρόθεσμη, κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται να βρεθεί ρευστό την τελευταία στιγμή. Εξαιτίας αυτού έγινε σύσκεψη την Τετάρτη στο υπουργείο Υγείας υπό τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και τους εκπροσώπους των ασφαλιστικών ταμείων.

Από το ελληνικό Δημόσιο απαιτούν τα ανεξόφλητα νοσήλια η Ελβετία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Μ. Βρετανία, σύμφωνα με τα στοιχεία. Αυτά αφορούν επεμβάσεις ή άλλες ιατρικές πράξεις στο εξωτερικό, στις οποίες υποβλήθηκαν Ελληνες ασφαλισμένη μετά από έγκριση του ασφαλιστικού τους φορέα.

Στην ίδια σύσκεψη τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ σημείωσαν ότι η Ελλάδα διεκδικεί 100 εκατομμύρια ευρώ από ασφαλιστικά ταμεία άλλων ευρωπαϊκών χωρών για νοσηλείες πολιτών τους και πρότεινε συμψηφισμό.




Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρευνες για υδρογονάνθρακες στα Ιωάννινα

Συνεργεία επιστημόνων της Energean Oil & Gas βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή παραχώρησης «Ιωάννινα», στο πλαίσιο της ερευνητικής διαδικασίας για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων.

Η διαδικασία θα επαναληφθεί και με άλλες εταιρείες, οι οποίες στη συνέχεια θα διαγωνιστούν για την εκτέλεση του έργου.

Τα συνεργεία προχώρησαν, επίσης, στη δειγματοληψία πετρωμάτων για ειδικές γεωχημικές αναλύσεις, οι οποίες θα δώσουν πληροφορίες για τις δυνατότητες γένεσης υδρογονανθράκων από τους γεωλογικούς σχηματισμούς της περιοχής.

Λήφθηκαν επίσης δείγματα πετρελαίου από φυσικές αναβλύσεις πετρελαίου, όπως της Δραγοψάς και των Μπαουσίων, τα οποία θα σταλούν σε εργαστήρια του εξωτερικού και σε ελληνικά πανεπιστήμια για εξειδικευμένες αναλύσεις.

Λήψεις δειγμάτων

Παράλληλα, ξεκίνησε μελέτη για τα χαρακτηριστικά των πετρωμάτων, τα οποία θα μπορούσαν να αποθηκεύσουν (ταμιευτήρες) το πετρέλαιο στο υπέδαφος. Οι μελέτες ταμιευτήρων περιλαμβάνουν υπαίθριες ειδικές έρευνες και λήψεις δειγμάτων για εργαστηριακές αναλύσεις σε ειδικά εργαστήρια σε συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια.

Οι εργασίες έρχονται σε συνέχεια της έρευνας που εκκίνησε η Energean - μετά την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης της περιοχής με την ελληνική κυβέρνηση τον Οκτώβριο. Επιπλέον, όπως προβλέπεται στον νόμο, κατατέθηκε στο αρμόδιο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας η πρώτη βασική περιβαλλοντική μελέτη (baseline) στην οποία αποτυπώνεται και η γενικότερη κοινωνικοοικονομική κατάσταση της περιοχής παραχώρησης.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φθηνότερα διόδια και αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης προανήγγειλε ο Σταθάκης

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να μελετήσει τις συμβάσεις παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, του Ε65 και της Ιόνιας Οδού, με πρόθεση να τις αναθεωρήσει προκειμένου να επέλθει η ισορροπία που δεν έχουν οι συμβάσεις, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού & Ναυτιλίας, Γιώργος Σταθάκης.

Κατά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής σχετικά με τα έργα λειτουργίας και συντήρησης του Δυτικού Τομέα και των κάθετων αξόνων της Εγνατίας οδού, ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε ακόμη ότι θα αναθεωρηθεί και η πολιτική των διοδίων για το σύνολο των δρόμων προς την κατεύθυνση καθιέρωσης ενός ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων ως δικαιότερο σύστημα και με ιδιαίτερη μέριμνα στην καθιέρωση «κοινωνικών διοδίων» (εφαρμογής του μέτρου δηλαδή με κοινωνικά κριτήρια).

Αφού ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι η πολιτική των διοδίων σχεδιάστηκε με βάση τις αρχικές συμβάσεις και τις προδιαγραφές της οικονομίας πριν από το 2009, είπε πως «αυτή η δομή είναι εκτός τόπου και χρόνου». Πρόσθεσε πως και με την αναθεώρηση των συμβάσεων πριν από δύο χρόνια πρυτάνευσε η ιδέα ότι τα έργα θα αποσβεσθούν αν εξαντλήσουμε τα ανώτατα όρια των διοδίων, όπως προβλέπονται στις συμβάσεις και αν εφαρμόσουμε την πλήρη ανάπτυξη των διοδίων, και τόνισε ότι «αυτή η πολιτική είναι χωρίς νόημα τελικά».

Αναφορικά με την Εγνατία, η οποία, όπως είπε ο κ. Σταθάκης, έχει χαμηλά διόδια - είναι μόλις το μισό σε σχέση με τους υπόλοιπους οδικούς άξονες (0,03 ευρώ ανά χλμ έναντι 0,066 ευρώ ανά χλμ) -, υπογράμμισε ότι θα διατηρηθούν τα διόδια με χαμηλές χρεώσεις για τη συντήρηση του δρόμου και ταυτοχρόνως την ανάπτυξη των κάθετων αξόνων.

Δεδομένου ότι τα διόδια των άλλων αυτοκινητόδρομων «είναι εξαιρετικά υψηλά», ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε ότι η αναθεώρηση θα εισάγει άλλες μέριμνες: Πρώτον, τη μείωση της προβλεπόμενης απόδοσης και δεύτερον αύξηση του ρόλου του Δημοσίου ως μετόχου. «Για να αποφευχθεί η αύξηση των διοδίων και να κάνουμε μία προσέγγιση η οποία θα αλλάξει πιθανότατα και τη χρονική διάρκεια απόσβεσης, προκειμένου να επιτραπεί μια σημαντική μείωση των διοδίων στο σύνολο των δρόμων με βάση πάντα την αναλογική αρχή η οποία θα πρυτανεύσει» εξήγησε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στην παραχώρηση της Εγνατίας οδού, ο κ. Σταθάκης είπε: «Δεν έχει πάει η εταιρεία στο ΤΑΙΠΕΔ ακόμη. Θα εξετάσουμε όλες τις δυνατότητες να βρούμε άλλη λύση, ή μία λύση συμβατή με τις δικές μας προτεραιότητες».
«Όλοι θέλουμε να ολοκληρωθούν τα έργα και θα ολοκληρωθούν» δεσμεύτηκε ο υπουργός, ο οποίος πάντως σημείωσε ότι οι παραχωρήσεις εγείρουν πολλά θέματα, όπως η κοστολόγηση, η ποιότητα των συμβάσεων επίσης, καθώς και το αν διασφαλίζεται η ισότιμη αντιμετώπιση του δημόσιου συμφέροντος και των συμφερόντων των ιδιωτών. «Προφανώς υπάρχει ένα πεδίο κριτικής στη δομή αυτών των συμβάσεων, στα χαρακτηριστικά, στις προδιαγραφές τους» τόνισε, ανακοινώνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης για αναθεώρηση του πλαισίου των συμβάσεων αυτών.

Ειδικότερα, ο υπουργός τόνισε πως το κόστος κατασκευής ανέρχεται σε 7 εκατ. ευρώ ανά χλμ, το κόστος συντήρησης κυμαίνεται από 60.000 έως 250.000 ευρώ ανά χλμ, ενώ σε άλλες συμβάσεις είναι ακόμη πιο υψηλό. Όπως μάλιστα σχολίασε, τα 6,5 δισ. ευρώ που κόστισε η Εγνατία αυτοκινητόδρομος, δεν θα αποσβεστούν ποτέ. «Αυτά είναι πάνω από τους διεθνείς μέσους όρους, κατά τη γνώμη μας» συμπλήρωσε και σημείωσε ότι το κόστος των έργων θα μπορούσε να είναι χαμηλότερο αν άλλαζε ο τρόπος κοστολόγησης.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!