EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το Βερολίνο ζητά «ευπρέπεια» και η Αθήνα απαντήσεις για τους εξοπλισμούς

Οι Γερμανοί απαιτούν “ευπρέπεια” από την Ελλάδα, η οποία όμως απαιτεί πλέον απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τον ρόλο που έπαιξαν συγκεκριμένες γερανικές εταιρείες στους ελληνικούς εξοπλισμούς και κατά συνέπεια στη διόγκωση του χρέους μας.

Ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ζητά σεβασμό για τη Γερμανία και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μέσω της εφημερίδας Bild επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η Γερμανία θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά περιμένει «σεβασμό και ευπρεπείς τόνους συμπεριφοράς».

Ο Γκάμπριελ υποστηρίζει ότι έχει κάθε κατανόηση για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση υποβάλλει δικές της προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης, αλλά «δεν έχω πλέον καμία απολύτως κατανόηση για τις συνεχείς επιθέσεις στην Γερμανία και τις προσωπικές επιθέσεις και προσβολές προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης».

Τονίζει δε ότι κατά την άποψή του το ποτήρι ξεχείλισε και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ειλικρινά, φτάνει πια! Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Δεν μπορείς να φέρεσαι έτσι στον άλλον! Θέλουμε όλοι μια κοινή λύση και βοήθεια για την Ελλάδα. Και θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ. Οι Γερμανοί φορολογούμενοι έχουν αναλάβει για αυτό στο παρελθόν ρίσκο δισεκατομμυρίων ευρώ».
Είναι έλλειψη ευπρέπειας να υπενθυμίζεις γεγονότα τα οποία συνέβησαν; Γιατί η ελληνική πλευρά και ειδικότερα ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ο οποίος είναι στο επίκεντρο αυτής της διαμάχης δεν έχουν πει μέχρι στιγμής κάποιο ψέμμα. Έχουν επισημάνει όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν και το κυριότερο θέλουν να υποχρεώσουν γερμανικές εταιρείες να επιστρέψουν χρήματα που μοιράστηκαν για μίζες για να κερδίσουν αρκετές φορές χωρίς καν διαγωνισμό εξοπλιστικά προγράμματα. Μίζες που επιβάρυναν τελικά τα δημόσια ταμεία της Ελλάδας. Η γερμανική δικαιοσύνη σε κάποιες περιπτώσεις έχει αποφανθεί κι έχει καταδικασει εταιρείες. Μένει να αποδείξουν και τα γερμανικά κόμματα και η κυβέρνηση ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να προστατεύσουν ότι παράνομο έχει συμβεί εις βάρος της Ελλάδας.

Αν ως ευπρέπεια εννοούν ότι δεν πρέπει να τίθονται τέτοια ζητήματα δημόσια, τότε η μετωπική σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΕΗ: ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ

Ένα απίστευτο παρασκήνιο στις πλάτες του ελληνικού λαού έπαιξε η προηγούμενη κυβέρνηση με τις «κρυφές» αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Την ώρα που ο ελληνικός λαός ζει και βιώνει κάτω από τα όρια της απόλυτης φτώχειας, λίγες μέρες πριν εγκαταλείψουν την εξουσία Σαμαράς και Βενιζέλος φρόντισαν να φορτώσουν τους καταναλωτές με επιπλέον χρεώσεις.

Την ακύρωση των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος που αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με την αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ ανήγγειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μετά την ανακοίνωση των αυξήσεων, στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης σήμανε συναγερμός αφού ο κ. Λαφαζάνης δεν ενημερώθηκε από τους υπευθύνους της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) και της ΔΕΗ στην τελευταία συνάντηση που είχαν.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Λαφαζάνης η απόφαση για αυξήσεις ελήφθη στις 30/12/2014 από Σαμαρά και Βενιζέλο και κρατήθηκε κρυφή για λόγους πολιτικού κόστους.

Κύκλοι του υπουργείου Ενέργειας αναφέρουν ότι η απόφαση της ΡΑΕ με ημερομηνία 30-12-2014 στάλθηκε στις 31-12-2014 στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Εκεί, εντάχθηκε στο ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ 3694/31-12-2014, το οποίο μορφοποιήθηκε (έγινε δοκίμιο) στις 7-1-2015 και στις 12-1-2015 στάλθηκε από το Εθνικό Τυπογραφείο στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης για έλεγχο.

«Αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται με όλα τα προς έκδοση ΦΕΚ, τα οποία μορφοποιούνται στο Εθνικό Τυπογραφείο, αποστέλλονται στη Γενική Γραμματεία προς έλεγχο, επιστρέφονται ελεγμένα από τη Γενική Γραμματεία στο Εθνικό Τυπογραφείο και από το Εθνικό Τυπογραφείο αναρτώνται στο διαδίκτυο και ταυτοχρόνως εκδίδονται και σε έντυπη μορφή, οπότε και μπορούν να παράξουν έννομες συνέπειες», τονίζουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι «από τη Γενική Γραμματεία το ΦΕΚ 3694/31-12-2014 επιστράφηκε ελεγμένο στο Εθνικό Τυπογραφείο στις 4-3-2015 και αυθημερόν αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Η καθυστέρηση της επιστροφής του ΦΕΚ στο Εθνικό Τυπογραφείο είναι εξόφθαλμη, πρωτοφανής και παντελώς αδικαιολόγητη».

Η υπόθεση πήρε άμεσα και πολιτικές διαστάσεις με ανακοινώσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας ότι ψεύδεται πως δεν ήξερε για τις αυξήσεις, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απαντά με αιχμηρή ανακοίνωση αποκαλώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κλέφτη» και κάνει λόγο για συμπαιγνία με τη ΡΑΕ.

Γιατί η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου «έδεσε» τα χέρια της νέας κυβέρνησης

Έτσι όπως χειρίστηκε το ζήτημα η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έφερε τις αυξήσεις προ τετελεσμένων γεγονότων και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον νέο υπουργό αφού, σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ, η αύξηση επιβάλλεται προκειμένου να διασφαλιστούν τα απαιτούμενα έσοδα αφενός για τη χρηματοδότηση του λογαριασμού για τις ανανεώσιμες πηγές και αφετέρου για την κάλυψη μέρους του κόστους ενίσχυσης των βιομηχανιών που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο διαρροής άνθρακα. Δηλαδή τον ανταγωνισμό από τρίτες χώρες όπου δεν υπάρχουν οι επιβαρύνσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού που προκύπτουν από την εφαρμογή της αντιρρυπαντικής πολιτικής της ΕΕ.

Επομένως, ο κ. Λαφαζάνης για να αποτρέψει την αύξηση έχει να αντιμετωπίσει πρώτον, την ίδια την ΕΕ, διότι είναι κοινοτική οδηγία και δεύτερον, πως θα καλύψει τα ελλείμματα. Σημειώνεται ότι το μέτρο θεσμοθετήθηκε πέρυσι στο πλαίσιο σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και ο ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) υπολογίζει το κόστος για το 2013 και το 2014 σε 14-20 εκατ. κατ” έτος, ανάλογα με το εύρος τιμής των CO2 (5 έως 7,5 ευρώ ο τόνος) και τη φετινή τρύπα καλούνται να την πληρώσουν οι καταναλωτές. Ο ΛΑΓΗΕ είχε προϋπολογίσει έσοδα με βάση τις προηγούμενες χρεώσεις, ύψους 1,05 δισ. ευρώ για το 2015, τα οποία λόγω μείωσης της κατανάλωσης περιορίζονται σε 1,025 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός καλεί αφενός τη ΡΑΕ να επανεξετάσει την απόφασή της, δηλώνει ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση θα εξαντλήσει όλους τους τρόπους για την ακύρωση των αυξήσεων.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνει τα εξής:

«Η απόφαση της ΡΑΕ, που ελήφθη στις 30/12/2014 σε συμπαιγνία με την προηγούμενη κυβέρνηση, κρατήθηκε «κρυφή» από τον ελληνικό λαό ως τις αρχές του Μάρτη και προβλέπει αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για νοικοκυριά, αγρότες και παραγωγικές επιχειρήσεις, είναι κάτι παραπάνω από προκλητική και κοινωνικά επαχθέστατη, ενώ η μεθόδευση δημοσιοποίησής της υπήρξε απολύτως σκανδαλώδης.

Αυτή η απόφαση, μάλιστα, είναι διπλά απαράδεκτη επειδή λαμβάνεται σε περίοδο κρίσης, όπου τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος πνίγουν επιπροσθέτως την ελληνική οικονομία και τους πολίτες.
Καλούμε την ΡΑΕ να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει αμέσως την απόφασή της, ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις και να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το υπουργείο θα εξαντλήσει όλους τους δυνατούς τρόπους, και υπάρχουν αυτοί οι τρόποι, προκειμένου να ακυρωθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που προκαλούν το δοκιμαζόμενο λαό μας και βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πρόγραμμα και την πολιτική της κυβέρνησης».

Τι προβλέπουν οι αυξήσεις

Οι λογαριασμοί ρεύματος θα ακριβύνουν από 1,3% έως 31,8%, με στόχο να καλυφθεί το έλλειμμα του λογαριασμού από τον οποίο πληρώνει ο ΛΑΓΗΕ τους παραγωγούς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Η ΡΑΕ ως ανεξάρτητος ρυθμιστής της αγοράς αποφασίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις αυξομειώσεις του τέλους, ώστε να μπορέσουν να αποπληρωθούν οι παραγωγοί ΑΠΕ. 
Στη συνέχεια το αρμόδιο υπουργείο το εγκρίνει και έτσι μετακυλίεται το κόστος στους καταναλωτές. 
Σε αυτή την περίπτωση, η απόφαση της ΡΑΕ είχε πραγματοποιηθεί προεκλογικά στις 31/12/2014, αλλά το ΦΕΚ -ώστε να δοθεί η εντολή στη ΔΕΗ να αυξήσει το ρεύμα- δημοσιοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου το 2015, γεγονός που σημαίνει ότι η αυξήσεις θα είναι αναδρομικές από 1η Ιανουαρίου.

Η αύξηση του τέλους που αποφάσισε η ΡΑΕ για μια μέση οικιακή κατανάλωση ανέρχεται περίπου στα 6 έως 8 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή, οι οικιακοί καταναλωτές θα χρειαστεί να πληρώσουν το 2015 ένα ποσό της τάξης των περίπου 20 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική συμβολή τους στο λογαριασμό ΑΠΕ από τα 454,46 εκατ. ευρώ στα 474,59 εκατ. ευρώ. Για τους οικιακούς καταναλωτές, το τέλος αυξήθηκε κατά 4,22%, από τα 26,30 ευρώ η μεγαβατώρα στα 27,46 ευρώ.

Οι παλιές και νέες χρεώσεις ανά κατηγορία κατανάλωσης είναι:
 

-Υψηλή τάση, από 2,23 σε 2,94 ευρώ ανά μεγαβατώρα (αύξηση 31,8 %).
 

-Μέση τάση με κατανάλωση πάνω από 13 γιγαβατώρες ετησίως, από 2,31 σε 3,04 ευρώ ανά μεγαβατώρα (αύξηση 31,6 %).
 

-Αγροτικό τιμολόγιο μέσης τάσης, από 10,83 σε 12,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα (αύξηση 13,5 %).
 

-Μέση τάση με κατανάλωση κάτω από 13 γιγαβατώρες ετησίως, από 12,77 σε 12,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα (μείωση 3,6 %).
 

-Αγροτικό τιμολόγιο χαμηλής τάσης, από 11,39 σε 12,94 ευρώ ανά μεγαβατώρα (αύξηση 13,6%).
 

-Οικιακό τιμολόγιο, από 26,3 σε 27,46 ευρώ ανά μεγαβατώρα (αύξηση 4,4 %).
 

-Λοιπά τιμολόγια χαμηλής τάσης (περιλαμβάνονται καταστήματα, γραφεία κλπ), από 30,89 σε 31,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα (αύξηση 1,3 %).




πηγη

 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γυμνές συνταγές από την Αργεντινή

Αν δυσκολεύεστε να βρείτε ένα λόγο για να πάτε στην κουζίνα αυτή η 24χρονη σεφ θα σας εξιτάρει τόσο πολύ που από εδώ και πέρα θα περνάτε αρκετές ώρες εκεί.

Ο λόγος για την Jenn από τη Αργεντινή που έγινε διάσημη στη χώρα της βγάζοντας τα ρούχα της και δίνοντας τόπλες συνταγές .

Φορώντας απλά ένα εσώρουχο, παρουσιάζει απλές και γρήγορες συνταγές στο YouTube με στόχο όπως λέει η ίδια να δείξει στους άνδρες ότι το μαγείρεμα είναι διασκεδαστικό και να τους «σπρώξει» να μπουν στην κουζίνα.


Όπως ανέφερε: "Είχα ένα φίλο που το μόνο που ήθελε ήταν να τρώμε fast food, και αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνδρες. Εγώ θέλω να τους δείξω ότι το μαγείρεμα είναι διασκέδαση και ενθαρρύνω τον καθ΄ έναν να μάθει τις συνταγές και την προετοιμασία των τροφίμων."

           



ΠΗΓΗ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!