EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τα γκολ του Σαββάτου

Ο Παναθηναϊκός με δυο τέρματα από το πρώτο μέρος επικράτησε του Εργοτέλη στην Κρήτη με 2-0 διευρύνοντας το σερί τους. Το χρέος του έκανε ο Ατρόμητος απέναντι στον Πανθρακικό. Νίκησε με 2-0 στο Περιστέρι και εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στην πεντάδα. Κερδισμένος ο Αστέρας από την λευκή ισοπαλία στην Τούμπα.

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-2

Την όγδοη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε το Σάββατο το μεσημέρι ο Παναθηναϊκός στο Παγκρήτιο επικρατώντας με 2-0 του Εργοτέλη ακόμα πιο εύκολα από ότι δείχνει και το τελικό σκορ. Οι πράσινοι πήραν το προβάδισμα από το πρώτο μέρος χάρη στα γκολ των Μπεργκ και Ατζαγκούν και στο δεύτερο ημίχρονο έριξαν ρυθμό.

Ακολουθούν άλλωστε δυο πιο δύσκολα παιχνίδια εκτός έδρας με Ατρόμητο και Βέροια μέσα σε μια εβδομάδα και είναι λογικό ο Παναθηναϊκός να έχει το μυαλό του και σε αυτά τα παιχνίδια καθώς αν κερδίσει και σε αυτά τότε κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ καθώς δεν αγωνίστηκαν οι Σίλντενφελντ, Πράνιτς και Ζέκα και τις θέσεις τους πήραν οι Κουτρουμπής, Ατζαγκούν και Δώνης. Επίσης ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε να μην ξεκινήσει τον Καρέλη παρά το καλό του παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ ενώ δεν τον χρησιμοποίησε ούτε στην διάρκεια του αγώνα αφού δεν χρειάστηκε.

Από την άλλη και ο Εργοτέλης παρατάχθηκε με αρκετά προβλήματα πριν την έναρξη του αγώνα τα οποία έγιναν ακόμα περισσότερα με τον τραυματισμό του Σαράνοφ και περιορίστηκε σε έναν αρκετά παθητικό ρόλο στην διάρκεια της αναμέτρησης δημιουργώντας ελάχιστες φάσεις.

Ατρόμητος - Πανθρακικός 2-0

Μια κλάση ανώτερος ο Ατρόμητος σε σχέση με τον Πανθρακικό. Δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτά που έκαναν τη διαφορά. Οι Περιστεριώτες άφησαν πίσω την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης και αποδίδοντας ουσιαστικό ποδόσφαιρο έφτασαν σε μια σημαντική νίκη, που τους επιτρέπει να διατηρηθούν κοντά στην πεντάδα.

Ο Πανθρακικός όταν επιχείρησε να... ξυπνήσει αποδείχθηκε ότι ήταν αργά. Για την ομάδα της Κομοτηνής ακολουθεί εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα, μια και οι προσεχείς αντίπαλοι είναι ο ΠΑΟΚ, ο Εργοτέλης στην Κρήτη, ο Παναθηναϊκός, ο Αστέρας στην Τρίπολη, η Βέροια στην Ημαθία και το ντέρμπι της Θράκης με την Ξάνθη.

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 0-0

Δεν αποδίδει την εικόνα του αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης το 0-0 στην «παγωμένη» και άδεια Τούμπα. Οι δύο ομάδες-κυρίως οι γηπεδούχοι-προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να πετύχουν και το πολυπόθητο γκολ, αλλά λίγο η αστοχία των παικτών τους (με πιο αξιοσημείωτη την περίπτωση του Μακ που βρέθηκε τέσσερις φορές σε θέση βολής), λίγο οι αποκρούσεις του Θεοδωρόπουλου και του Ιτάνζ και μία απόφαση του Τριτσώνη να κλείσει τα μάτια σε καθαρή ανατροπή του Σαλίγγίδη από τον Παντελιάδη στο 58΄  οδήγησε το ματς στα… κουλουράκια.

Ο βαθμός είναι σαφώς κέρδος για τους φιλοξενούμενους που έμειναν σε απόσταση βολής από τον ΠΑΟΚ (στους τρεις βαθμούς η διαφορά τους), ενώ η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη μπορεί να κρατήσει6 την αμυντική βελτίωση μία εβδομάδα μετά τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε στη Λεωφόρο. Σίγουρα, όμως, απέχει από το σύνολο που έκανε προέλαση στην αρχή της περιόδου.



Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυξάνονται από τον Μάρτιο οι λογαριασμοί ρεύματος

Κεραυνούς εξαπέλυσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κατά της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) κατηγορώντας την για απόφαση της με την οποία θα αυξηθούν οι λογαριασμοί ρεύματος από τον Μάρτιο.

Ο Π. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει ως απολύτως απαράδεκτη και μακιαβελική την απόφαση της ΡΑΕ και πρωτοφανή όσο και εξοργιστική την μεθόδευση που ακολουθήθηκε για να μην δημοσιοποιηθεί.

»Η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) να αυξήσει για μια ακόμα φορά το ΕΤΜΕΑΡ και κατά συνέπεια τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά , τους αγρότες και άλλες επιχειρηματικές κατηγορίες, είναι επί της ουσίας απολύτως απαράδεκτη και κυρίως είναι απαράδεκτη, πρωτοφανής και εξοργιστική η μεθόδευση που ακολουθήθηκε για να δημοσιοποιηθεί.

Να σημειώσουμε ότι, η μνημονιακή αυτή απόφαση της ΡΑΕ ελήφθη στις 30/12/2014, δηλαδή στην αρχή της προεκλογικής περιόδου και προφανώς, σε συμπαιγνία με την απελθούσα Κυβέρνηση και για μην προκαλέσει δυσμενείς εντυπώσεις σε βάρος της, έμεινε αδικαιολόγητα και προκλητικά στο συρτάρι, για να δημοσιοποιηθεί δύο και πάνω μήνες μετά, στις 04/03/2015 επί των ημερών της νέας Κυβέρνησης.

Το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ καταγγέλλει αυτές τις μακιαβελικές πρακτικές, οι οποίες θα έμοιαζαν με φαρσοκωμωδία αν δεν είχαν βαρύ τίμημα για τους πολίτες, σε μια περίοδο σκληρότατης δοκιμασίας τους».

H ΔΕΗ τα ρίχνει στη ΡΑΕ

Διαβάστε και την ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η ΔΕΗ για τις αυξήσεις, με την οποία αναφέρει ως υπεύθυνη την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

»Με αφορμή παντελώς ανακριβείς αναφορές ορισμένων ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία η ΔΕΗ ΑΕ με δικές της αποφάσεις επιβάλλει αύξηση του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), από την Επιχείρηση παρέχονται – για πολλοστή φορά – οι ακόλουθες διευκρινήσεις:

· Το τέλος ΕΤΜΕΑΡ καθορίζεται με Απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

· Το τέλος ΕΤΜΕΑΡ χρεώνεται στους λογαριασμούς ρεύματος ανεξαρτήτως προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

· Η Απόφαση της ΡΑΕ 772/30.12.2014 αναρτήθηκε από τη ΡΑΕ στον αντίστοιχο ιστότοπο της Διαύγειας την Παρασκευή 13 Μαρτίου .

Ως εκ τούτου, η ΔΕΗ – όπως και όλοι οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας – οφείλει να εφαρμόσει άμεσα την εν λόγω απόφαση της ΡΑΕ για αναπροσαρμογή του τέλους ΕΤΜΕΑΡ, που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς των πελατών της, το οποίο η ΔΕΗ αποδίδει στους από τη Νομοθεσία προβλεπόμενους δικαιούχους».


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καμμένος εναντίον Σόιμπλε: Είχε εμπλακεί σε υπόθεση δωροδοκίας και κουνά το δάχτυλο στην Ελλάδα

Δριμύτατη επίθεση, με βαριές αιχμές και χωρίς ίχνος διπλωματίας, εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος εναντίον του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Και το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι επέλεξε να εξαπολύσει αυτήν την επίθεση, μιλώντας στην … Bild, την πιο κίτρινη εφημερίδα της Γερμανίας, που έχει κατεξακολούθηση αναπαράγει αρνητικά στερεότυπα για την Ελλάδα.

Ο Υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κατηγόρησε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως δηλητηριάζει τις σχέσεις των λαών της Ελλάδας και της Γερμανίας και πως «δεν έχει πάντα δίκιο να κάνει κριτική για τη διαφθορά στην Ελλάδα, γιατί αφενός έχει κι ο ίδιος εμπλακεί σε υπόθεση υπεξαίρεσης και αφετέρου, η Γερμανία δεν έχει εκδόσει τον Χριστοφοράκο».

[ Πάνος Καμμένος: «Δεν υπάρχει πρόβλημα ανάμεσα στους λαούς, αλλά ανάμεσα στις κυβερνήσεις. Η γερμανική κυβέρνηση ανακατεύεται σε πράγματα που δεν την αφορούν. Παραβιάζει τη συμφωνία μη εμπλοκής της στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών. Πώς γίνεται ο Γερμανός πρέσβης να έχει πιέσει τον ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνει μαζί μας κυβέρνηση; H Deutche Bank συνέταξε έγγραφο ενάντια στο σχηματισμό κυβέρνησης με το κόμμα μου. Έχω την αίσθηση ότι η γερμανική κυβέρνηση και κάποιοι άλλοι θέλουν να μας διώξουν από την ευρωζώνη».

Δημοσιογράφος: Εννοείτε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε;

Καμμένος: «Δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε ημέρα κάνει νέες δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας. Είναι σαν ψυχολογικός πόλεμος και ο Σόιμπλε δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο χωρών. Δεν έχω πρόβλημα που ο κ. Σόιμπλε δεν συμπαθεί εμένα και τον κ. Βαρουφάκη. Αλλά και οι δύο εκλεχθήκαμε από τον ελληνικό λαό και μιλάμε εκ μέρους τους. Αυτή είναι η Δημοκρατία και πρέπει να τη σεβαστεί. Ο κ. Σόιμπλε τώρα έχει να κάνει μαζί μας. Και όλη η κριτική για τη διαφθορά στην Ελλάδα από τη Γερμανία και τον κ. Σόιμπλε δεν είναι πάντα σωστή».

Δημοσιογράφος: Τι εννοείτε;

Καμμένος: «Εμείς οι Έλληνες θυμόμαστε καλά ότι ο κ. Σόιμπλε έπρεπε να εγκαταλείψει τη θέση του ως ηγέτης κόμματος γιατί είχε εμπλακεί σε υπόθεση δωροδοκίας. Αλλά σήμερα είναι υπουργός Οικονομικών. Όσο για τη διαφθορά, είναι σαν την αγάπη ή το ταγκό, πάντα χρειάζεται δύο. Για παράδειγμα, γιατί προστατεύονται από τη γερμανική κυβέρνηση CEO της Siemens που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις διαφθοράς; Γιατί πάντα πρέπει να πληρώνουν πρόστιμα εκατομμυρίων για διαφθορά μόνο στη Γερμανία οι γερμανικές εταιρείες, αλλά όχι εδώ στην Ελλάδα; Υπάρχουν πολλά παραδείγματα γερμανικών εταιρειών που έχουν εμπλακεί σε διαφθορά, αλλά δεν ακούγεται τίποτα. Αν ζητάμε ονόματα ή στήριξη, δεν υπάρχει βοήθεια». ]

Ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση πως εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, η Ιταλία και η Ισπανία θα είναι οι επόμενες που θα φύγουν.

«Εάν η Ελλάδα εκραγεί, η Ισπανία και η Ιταλία θα ακολουθήσουν και κατόπιν σε ένα βαθμό, η Γερμανία. Πρέπει, επομένως, να βρούμε μία λύση εντός της ευρωζώνης, ωστόσο η λύση αυτή δε μπορεί να είναι οι Έλληνες να πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν» υποστήριξε, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο Έλληνας υπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης αλλά «ένα κούρεμα όπως ακριβώς έλαβε η Γερμανία το 1953 στη σύνοδο του Λονδίνου».

Ο Πάνος Καμμένος σχολίασε και το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων σε αυτή τη συνέντευξη, υπογραμμίζοντας ότι «ο χρυσός που οι ναζί μετέφεραν στο Βερολίνο από την Αθήνα αξίζει πολλά χρήματα. Εμείς αναμένουμε να αποζημιωθούμε από αυτό, όπως επίσης και από το αναγκαστικό δάνειο και την καταστροφή των αρχαιολογικών μνημείων».

Ο Έλληνας υπουργός υπονόησε επίσης, σύμφωνα με το Reuters, ότι η Ελλάδα θα σταματήσει να υποδέχεται πρόσφυγες στην περίπτωση που «εκδιωχθεί» από την ευρωζώνη.

«Τότε οι συμφωνίες δεν θα έχουν καμία αξία, δεν θα υπάρχουν συνθήκες, τίποτα. Δεν θα είμαστε πια υποχρεωμένοι να δεχόμαστε πρόσφυγες ως χώρα υποδοχής. Οιοσδήποτε θέλει να μας οδηγήσει εκτός ευρωζώνης θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό».

Ο ίδιος εξάλλου υποστήριξε ότι η Ελλάδα χάνει πολλά χρήματα εξαιτίας των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία για την ουκρανική κρίση και προσέθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να αποζημιωθεί από την Ε.Ε.

«Ειδάλλως εμείς δε μπορούμε και δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, που το μόνο που κάνουν είναι να πλήττουν την οικονομία μας».


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με διόδια παραδίδεται τη Δευτέρα τμήμα του Μαλιακού

Χωρίς κόψιμο κορδέλας ή τελετή εγκαινίων, πιθανότατα όχι μόνο λόγω της συγκυρίας αλλά και των μεγάλων καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του έργου, θα δοθεί επιτέλους στην κυκλοφορία το νέο τμήμα Ραχών – Στυλίδας στο Μαλιακό κόλπο.

Όπως αιφνιδίως ανακοινώθηκε σήμερα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή», από την κοινοπραξία Κεντρική Οδό, τη Δευτέρα πρόκειται να ανοίξει το ρεύμα προς Αθήνα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Η λειτουργία του νέου τμήματος θα συνοδευτεί από τη λειτουργία ενός νέου μετωπικού σταθμού διοδίων στη θέση Μαυρομαντήλα (ενδεικτικά, 1,75 ευρώ για τα ΙΧ) και δύο πλευρικών, στην Αγία Μαρίνα και τη Στυλίδα (Καραβόμυλος).

Το τμήμα Ραχών- Στυλίδας είχε ολοκληρωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά για άγνωστο λόγο δεν είχε μέχρι τώρα παραδοθεί. Το τμήμα ανακατασκευάστηκε με έξοδα του Δημοσίου και παραδόθηκε στην κοινοπραξία Κεντρική Οδό, η οποία και θα το διαχειρίζεται για τη χρηματοδότηση της κατασκευής και συντήρησης του Ε65 (ό,τι απέμεινε από τον αρχικό σχεδιασμό).



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!