EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

H "παράπλευρη απώλεια" του ελληνογερμανικού πολέμου

Σε κάθε πόλεμο υπάρχουν και “παράπλευρες απώλειες”...
 
Μία απ΄ αυτές αφορά άμεσα τις ΕΔ ,ειδικότερα το ΠΝ και την ναυπηγική βιομηχανία της χώρας. Ο λόγος για το τελευταίο υποβρύχιο τύπου 214 και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που απασχολούν 850 εργαζόμενους.

Το υποβρύχιο ΚΑΤΣΩΝΗΣ λοιπόν κινδυνεύει να μην παραδοθεί ποτέ στο ΠΝ. Γιατί αυτό;

Το υποβρύχιο έχει “κανιβαλιστεί” για τις ανάγκες των προηγούμενων τριών που έχουν παραδοθεί στο ΠΝ. Για να ολοκληρωθεί η ναυπήγησή του από τους εργαζόμενους πρέπει τα συστήματα που του έχουν αφαιρεθεί να παραγγελθούν. Δυστυχώς από τους Γερμανούς.

Αυτό είναι ένα θέμα.

Το δεύτερο είναι ότι οι Γερμανοί ενδέχεται να χρειαστεί να παρέμβουν σε περίπτωσ η που κάτι δεν πάει καλά στις δοκιμές των υποβρυχίων στη θάλασσα. Ειδικά αν προκύψει κάποιο θέμα στο οποίο οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων δεν θα μπορούν να παρέμβουν όχι απαραίτητα επειδή δεν θα μπορούν, αλλά επειδή αν κάτι πάει στραβά δεν θα υπάρχει η δυνατότητα επίκλησης εγγυήσεων .

Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ανησυχούν πολύ για τις εξελίξεις . Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν ακόμη γίνει δεκτοί από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο . Και θέλουν να συναντηθούν μαζί του γιατί θελουν να του εξηγήσουν ότι είναι άλλο θέμα οι εργαζόμενοι και άλλο οι αμαρτωλές συμβάσεις των υποβρυχίων που υπογράφηκαν με όρους που μόνο τους Γερμανούς εξυπηρετούσαν. Ο Καμμένος είναι η αλήθεια ότι έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στην μεταβίβασή τους στον Σάφα αλλά δεν έχει πει κάτι συγκεκριμένο για τους εργαζόμενους. Κι αυτό προκαλεί ανασφάλεια και ανησυχία.

Υπάρχει κίνδυνος να φθάσουμε μέχρι και στο κλεισιμο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά; Αν δεν προχωρήσει η ναυπήγηση του τέταρτου υποβρυχίου 214, τότε το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα μείνουν ξανά χωρίς έργο και συνεπώς όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά.

Συμπέρασμα; Οι Γερμανοί πρέπει να πιεστούν και να κυνηγηθούν ανελέητα! Τα όσα έκαναν με τα ελληνικά υποβρύχια είναι απαράδεκτα παρά τα όποια ελληνικά λάθη. Στην πλάτη μας και με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων "έκλεισαν" παραγγελίες σε άλλες χώρες και πρώτα απ΄ όλα με την Τουρκία!

Θα πρέπει όμως αυτό να γίνει ταυτόχρονα με την διασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού ΠΝ που χρειάζεται τον ΚΑΤΣΩΝΗ, αλλά και την εξασφάλιση των εργαζομένων. Από τους οποίους ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μόνο κέρδος θα έχει από την συνάντηση που θα έχει μαζί τους. Ξέρουν το θέμα "απ΄ έξω κι ανακατωτά".


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχοναι προσλήψεις στην Υγεία – υποχρεωτική η ειδικότητα για τους νοσηλευτές

Του Θάνου Πασχάλη

Στην κάλυψη χρονιζόντων κενών σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραιατρικό προσωπικό ώστε να «ξανασταθεί στα πόδια του» το ΕΣΥ και να λειτουργήσουν αποδοτικότερα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας και Πρόνοιας στη χώρα μας προχωρεί τους επόμενους μήνες το Υπουργείο Υγείας. Το αργότερο ως τον Ιούνιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ) αλλά και ο ΕΟΠΥΥ θα στελεχωθούν με χιλιάδες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού με μοναδικό γνώμονα να αποκτήσουν οι μονάδες Υγείας και τα Κέντρα Αποκατάστασης και Περίθαλψης ανθρώπινο πρόσωπο.

Πρώτος στόχος για το Υπουργείο Υγείας αποτελεί η κάλυψη μέχρι τον Μάιο των κενών σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που παρουσιάζουν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αρκετές από τις οποίες παραμένουν επί χρόνια κλειστές, ελλείψει προσωπικού, με αποτέλεσμα να χάνονται κάθε χρόνο δεκάδες ανθρώπινες ζωές ενώ την ίδια στιγμή πολυτραυματίες μεταφέρονται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από νομό σε νομό στην αναζήτηση κενού κρεβατιού σε ΜΕΘ.

Σήμερα, όπως εκτιμάται, σε τουλάχιστον 15 ΜΕΘ δεν αξιοποιούνται πάνω απο 150 κρεβάτια. Για το σκοπό της πλήρους αξιοποίησης και λειτουργίας όλων των ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία θα προσληφθούν περίπου 500 γιατροί και νοσηλευτές.

Παράλληλα το Υπουργείο Υγείας προχωρεί άμεσα στην καταγραφή των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων που παρουσιάζουν τα 90 νοσοκομεία της χώρας. Ειδικότερα θα ζητηθεί από την διοίκηση κάθε Νοσοκομείου αλλά και από τα Κέντρα Υγείας να αποστείλουν πλήρη κατάλογο με τα κενά και τις προτεραιότητες που εχουν ανάγκη σε ειδικότητες γιατρών όπως πχ οφθαλμίατροι, αναισθησιολόγοι, καρδιολόγοι κλπ.

Αφού συγκεντρωθούν τα αιτήματα το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει το αργότερο ως τις αρχές Μαϊου στην απορρόφηση 1000 γιατρών, με τις ανάλογες ειδικότητες ,οι οποίοι είχαν κριθεί επιτυχόντες σε παλιότερους διαγωνισμούςτου ΑΣΕΠ. Εκτός αυτών θα ζητηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ορισμένοι από τους 3.900 απολυθέντες υπαλλήλους οι οποίοι, όπως ανακοινώθηκε, θα επαναπροσληφθούν σύντομα να μεταταγούν και να απασχοληθούν ως βοηθητικό προσωπικό σε νοσοκομεία.

Οι περισσότερες προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (περίπου 2.000) θα αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό Τ.Ε και Π.Ε αλλά και παραϊατρικό προσωπικό όπως εργοθεραπευτές, ακτινολόγοι, λογοθεραπευτές , παρασκευαστές, χειριστές ιατρικών μηχανημάτων κλπ.Η επιλογή θα γίνει απο κυλιόμενο πίνακα επιλαχόντων διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που είχε διενεργηθεί το 2009.Στο συγκεκριμμένο διαγωνισμό οι επιλαχόντες νοσηλευτές αλλά και το παραιατρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων φτάνουν σε μερικές χιλιάδες εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι νοσηλευτές όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών..Απο τον κυλιόμενο πίνακα επιλαχόντων των νοσηλευτών θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα οι πτυχιούχοι νοσηλευτικών σχολών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης χωρίς όμως να αποκλείονται και απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης….

Μάλιστα το ΑΣΕΠ θα καλέσει τους ενδιαφερόμενους επιλαχόντες,να προσκομίσουν τυχόν πρόσθετα δικαιολογητικά (όπως δεύτερο πτυχίο,προυπηρεσία κλπ) ώστε να αυξήσουν τα μόρια που είχαν συγκεντρώσει το 2009 και έτσι να καταλάβουν υψηλότερη θέση κατάταξης στον πίνακα επιλαχόντων που βρίσκεται στο ΑΣΕΠ και άρα να προηγηθούν κατά τη διαδικασία των προσλήψεων….Με την ίδια προκήρυξη που θα εκδοθεί θα κληθούν και νέοι
ενδιαφερόμενοι κάθε εκπαιδευτικής κατηγορίας..

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί επίσης στην πρόσληψη διοικητικού προσωπικού υψηλών προδιαγραφών απο παλαιούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ώστε να καλυφθούν κενα στον ΕΟΠΠΥ ωστε να γίνει δυνατή η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων..

Το Υπουργείο υγείας θα προωθήσει σύντομα,σύμφωνα με πληροφορίες, νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα καθιερώνεται ειδικότητα και για τους νοσηλευτές. Συγκεκριμένα όσοι από τους νοσηλευτές ή τις νοσηλεύτριες θα αποφοιτούν από πανεπιστημιακή ή τεχνολογική σχολή θα είναι υποχρεωμένοι για ένα χρόνο να κάνουν πρακτική άσκηση στα νοσοκομεία όπως συμβαίνει με τους ειδικευόμενους γιατρούς ώστε να αποκτούν ειδικότητα και μόνο τότε θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς μέσω του ΑΣΕΠ για την πρόσληψή τους σε μονάδες Υγείας όπως νοσοκομεία ή κέντρα υγείας. Σήμερα οι περισσότεροι νοσηλευτές ή νοσηλεύτριες αποκτούν ειδικότητα αφού εργαστούν επί πολλά χρόνια σε νοσοκομεία. Οι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα έχουν το
δικαίωμα να συμμετάσχουν σε κατατακτήριες εξετάσεις και να εισαχθούν στο δεύτερο έτος μίας νοσηλευτικής σχολής επιπέδου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης… Και στην περίπτωση αυτή για να απασχοληθούν σε νοσοκομεία ως νοσηλευτικό προσωπικό θα πρέπει να αποκτήσουν πρώτα ειδικότητα κάνοντας πρακτική άσκηση σε κάποιο νοσοκομείο.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πεζός παρασύρθηκε από συρμό του προαστιακού


Ατύχημα με παράσυρση πεζού από συρμό του Προαστιακού σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης.
 
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο άνδρας παρασύρθηκε από το συρμό παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες.

Το ατύχημα σημειώθηκε στο ρεύμα προς Άνω Λιόσια.

Ο πεζός τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η πρόληψη και η άμυνα του οργανισμού ακούν στο όνομα βιταμίνη C

Τα Lanes προσφέρουν μία πλούσια σειρά διατροφικών συμπληρωμάτων «Βιταμίνη C» & «Echinacea» σε ποικιλία μορφών και γεύσεων, που είναι ειδικά σχεδιασμένη για να καλύπτει κάθε διατροφική και προληπτική ανάγκη του ανθρώπινου οργανισμού.

H σειρά Lanes Vitamin C, είναι ιδανική για την τόνωση του ανοσοποιητικού, την ενίσχυση της άμυνας και τη θωράκιση του οργανισμού ενάντια στο κοινό κρυολόγημα. Εκτός όμως από την προστασία στα κρυολογήματα, η καθημερινή κατανάλωση μπορεί να προσφέρει αντιοξειδωτική δράση στα κύτταρα, συμβάλλοντας σημαντικά στην καταπολέμηση του καθημερινού άγχους και φυσικά να μειώσει το αίσθημα της κόπωσης και της εξάντλησης.

Είναι γνωστή σε όλους η καθοριστική σημασία της βιταμίνης C για τη σωστή και ομαλή λειτουργία του οργανισμού, καθώς και ευρέως αποδεκτές οι πολυάριθμες ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει σε διαφορετικά κοινά και ευπαθείς ομάδες.

Για το λόγο αυτό, αξίζει να σημειώσουμε για ακόμη μία φορά ότι τα Lanes Vitamin C συμπληρώματα συμβάλουν στη μείωση της κούρασης, στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού αλλά και στην ενδυνάμωση της συνολικής εικόνας της υγείας μας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η βιταμίνη C είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη για τους καπνιστές, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι η νικοτίνη καταστρέφει τη βιταμίνη C από τον οργανισμό.
Ανακαλύψτε τις μοναδικές προτάσεις βιταμίνης C από τα Lanes, που ξεκινούν από 3,90€ και διατίθενται σε ταμπλέτες αλλά και σε αναβράζουσα μορφή για εύκολη λήψη με υπέροχη γεύση. Επίσης σε περιεκτικότητες από 135mg έως και 1000mg αλλά και ενισχυμένες με extra συστατικά όπως Echinacea, Ψευδάργυρο και Ginseng για την κάλυψη κάθε ανάγκης.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ολόκληρο το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Δόθηκε λίγο νωρίτερα στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο που περιμένουν χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου και των ασφαλιστικών Ταμείων, για τη ρύθμιση των οφειλών τους, που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι την 1η Μαρτίου.

Πρόκειται για τις ρυθμίσεις – ανάσα για τις οφειλές που θα μπορούν να πληρωθούν από 2 έως 100 δόσεις ενώ θα γίνονται και σημαντικές περικοπές σε προσαυξήσεις και πρόστιμα.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τις 100 δόσεις για οφειλές σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, μέτρα είσπραξης που αφορούν μεγάλες φορολογικές υποθέσεις (λίστες φοροδιαφυγής, υποθέσεις μεγάλου πλούτου κτλ.), μέτρα είσπραξης ΦΠΑ, και ρύθμιση για τις τριγωνικές συναλλαγές (transfer pricing).

Το πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου αναφέρεται στις δόσεις και στις απαλλαγές από τις προσαυξήσεις και τους τόκους που βαρύνουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Συγκεκριμένα, βεβαιωμένες οφειλές μπορούν να ρυθμίζονται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, εφόσον έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Μαρτίου 2015, με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν ως ακολούθως:

α) Εφάπαξ με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%).

β) από δύο (2) έως και πέντε (5) μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό ενενήντα τοις εκατό (90%).

γ) από έξι (6) έως και δέκα (10) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%).

δ) από ένδεκα (11) έως και είκοσι (20) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%).

ε) από είκοσι μία (21) έως και τριάντα (30) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%).

στ) από τριάντα μία (31) έως και σαράντα (40) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα πέντε τοις εκατό (65%).

ζ) από σαράντα μία (41) έως και πενήντα (50) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%).

η) από πενήντα μία (51) έως και εξήντα (60) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα πέντε τοις εκατό (55%).

θ) από εξήντα μία (61) έως και εβδομήντα (70) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%).

ι) από εβδομήντα μία (71) έως και ογδόντα (80) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό σαράντα πέντε τοις εκατό (45%).

ια) από ογδόντα μία (81) έως και ενενήντα (90) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό σαράντα τοις εκατό (40%).

ιβ) από ενενήντα μία (91) έως και εκατό (100) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%).

Το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 20 ευρώ. Ωστόσο, προβλέπεται και δόση 10 ευρώ σε περίπτωση που «υφίστανται οφειλές που υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος άρθρου και είναι βεβαιωμένες σε περισσότερες της μιας υπηρεσίες της Φορολογικής Διοίκησης».


Διαβάστε εδώ ολόκληρο το νομοσχέδιο.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ισπανίδα πολιτικός ποζάρει ολόγυμνη

Σε μια ιδιαίτερα προκλητική προεκλογική καμπάνια προχώρησε Ισπανίδα πολιτικός, η οποία αποφάσισε να  πετάξει τα ρούχα της για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των συμπολιτών της, διεκδικώντας τη δημαρχία.

Αναλυτικότερα, η Γιολάντα Κουσέιρο Μορίν, μέλος του ακροδεξιού «Κόμματος για την Ελευθερία», πόζαρε ολόγυμνη στην προεκλογική της αφίσα, με σύνθημα «Οι πολιτικοί μας άφησαν ολόγυμνους», διεκδικώντας τη δημαρχία στη γενέτειρά της, την πόλη Portugalete στην περιοχή των Βάσκων.


                     morin


Το Portugalete είναι μια πόλη 47.000 κατοίκων, όπου ο νυν δήμαρχος είναι ο Μικέλ Τόρες από το κεντροαριστερό «Σοσιαλιστικό Κόμμα».


Σημειώνεται ότι η Mορίν είναι η μόνη υποψήφια από το κόμμα της στην περιοχή των Βάσκων, παρά το γεγονός ότι εκατοντάδες υποψήφιοι από το ακροδεξιό «Κόμμα για την Ελευθερία» διεκδικούν τη δημαρχία σε πολλές περιοχές της Ισπανίας.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στάση πληρωμών από το Μετοχικό Ταμείο του Δημοσίου: Χωρίς μέρισμα 230.000 συνταξιούχοι

Το Μετοχικό Ταμείο του Δημοσίου με έγγραφο φωτιά ενημέρωσε το υπουργείο Εργασίας πως με βάση το καταγραφόμενο έλλειμμα, μπορεί να δώσει μέχρι και το μέρισμα Απριλίου.


Στη συνέχεια θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε στάση πληρωμών καθώς θα αδυνατεί να πληρώσει το μέρισμα σε 230.000 συνταξιούχους, όπως γράφει και ο «Ελεύθερος Τύπος» που φέρνει το θέμα στην επιφάνεια.

Όπως αναφέρεται ακόμη κι αν ρευστοποιηθεί όλη η περιουσία που έχει το Ταμείο σε ομόλογα και μετοχές, θα μπορέσει να συγκεντρώσει μόλις 52 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που για τα μερίσματα των μηνών Μαΐου έως Δεκεμβρίου απαιτούνται 158 εκατ. ευρώ.

Για τον λόγο αυτό, το ΜΤΠΥ ζητά από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης νέα έκτακτη επιχορήγηση ύψους 158 εκατ. ευρώ ώστε να αποφύγει τη στάση πληρωμών.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γαλλία: Με νόμο οι ασθενείς σε τελικό στάδιο μπορούν να πέφτουν σε «βαθιά καταστολή»

Το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε το κεντρικό τμήμα ενός ανθρωπιστικού νομοσχεδίου το οποίο αφορά ασθενείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο μιας νόσου και υποφέρουν από τη νόσο. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις που περιγράφονται στα άρθρα του θα επιτρέπεται η χρήση «βαθιάς καταστολής» έως το τελικό στάδιο της ζωής του ασθενούς.

Το νομοσχέδιο παρέχει τη δυνατότητα στους ασθενείς που είναι στο τελικό στάδιο να «κοιμούνται πριν πεθάνουν για να μην υποφέρουν», ανέφερε ο εκ των εισηγητών του νομοσχεδίου Ζαν Λεονετί του δεξιού UMP. Το νομοσχέδιο θα προορίζεται στους ασθενείς με «σοβαρή και ανίατη ασθένεια»και σε καταστάσεις που περιγράφονται με ακρίβεια από τον προτεινόμενο νόμο.

Η καταστολή μπορεί να αποφασιστεί από την ιατρική ομάδα, όταν υποφέρει ο ασθενής, «η ζωή του οποίου θα τελειώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα» και όταν η κατάσταση του (πόνοι) δεν μπορεί να βελτιωθεί με τις θεραπείες των αναλγητικών.

Επίσης, θα είναι δυνατή «αν ο ασθενής δεν μπορεί να εκφράσει τη βούλησή του» σχετικά με την προτεινόμενη θεραπεία της ασθένειας του.

Μια από τις τροπολογίες του νομοσχεδίου η οποία ήταν πρόταση των Σοσιαλιστών, υποχρεώνει τα νοσοκομεία και άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα να τηρούν μητρώα αλλά και την ανωνυμία όσων ασθενών ενδιαφέρονται για την «καταστολή μέχρι το θάνατό τους».



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΓΣΕΕ: Ημερίδα για την καταπολέμηση των διακρίσεων στους χώρους εργασίας

Ημερίδα για την καταπολέμηση των διακρίσεων στους χώρους εργασίας πραγματοποιείται σήμερα στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, στο πλαίσιο των κοινών δράσεων εργαζομένων και εργοδοτών (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ) για την προώθηση της ισότητας.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν εκπρόσωποι των εθνικών εργοδοτικών οργανώσεων, της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ενώ έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμούς ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων και ο πρόεδρος του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (Ο.ΜΕ.Δ.).


Με τις κοινές δράσεις εργαζομένων – εργοδοτών επιδιώκεται να αναδειχθεί η αξία του κοινωνικού διαλόγου για την ευαισθητοποίηση του κόσμου της εργασίας, στην ισότητα των φύλων, στη διαφορετικότητα, μέσα στην πολυφυλετική και αλληλοεξαρτώμενη σύγχρονη κοινωνία, και σηματοδοτούν την ανάγκη οικοδόμησης κουλτούρας σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με στόχο την έγκαιρη και αποτελεσματική καταπολέμηση των φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας στους


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι γίνεται με τη β′ δόση του επιδόματος θέρμανσης;

Πρόβλημα προκύπτει με τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για τη β′ δόση του επιδόματος θέρμανσης και αυτό γιατί ενώ έχουν εκκαθαριστεί, οι δικαιούχοι δεν έχουν εισπράξει το ποσό.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι το πρόβλημα αποκαθίσταται σταδιακά, χωρίς όμως να αναφέρουν ακριβή χρόνο για την εκταμίευση και την καταβολή των επιδομάτων θέρμανσης στους δικαιούχους.

Αρχικώς, λένε παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών υπήρξε πρόβλημα στο μηχανογραφικό σύστημα της ΓΓΠΣ.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκλαβενίτης: διπλασιασμός τζίρου εν μέσω κρίσης - έρχεται και τριπλασιασμός

To 2006, o τζίρος της Σκλαβενίτης έφτανε περίπου στα 600 εκατ. ευρώ. Σήμερα, ξεπερνά τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ με την εξαγορά της Makro Cash & Carry να αποφέρει περίπου τα 300 εκατ. ευρώ. Και αν "κλειδώσει" το μεγάλο deal με τον Βερόπουλο, θα μιλάμε πλέον για έναν όμιλο με έσοδα της τάξεως των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ ο οποίος θα πλασαριστεί σε μια από τις κορυφαίες θέσεις του κλάδου αλλά και του ελληνικού λιανεμπορίου. 

Η στρατηγική της Σκλαβενίτης να αυξήσει τον τζίρο της μέσω των εξαγορών έχει γίνει εμφανής το τελευταίο διάστημα και πλέον έχει αρχίσει να αποδίδει.

Eπιπλέον τζίρο 320 εκατ ευρώ πρόσθεσε για το 2014 η αλυσίδα σουπερμάρκετ Σκαβενίτης μέσω της πρόσφατης εξαγοράς της Makro Cash & Carry.

O τζίρος της Μakro προσέγγισε τα προ διετίας επίπεδα, με τις πωλήσεις της κατά τη διάρκεια της περασμένης οικονομικής χρήσης (1/10/2013-30/9/2014) να διαμορφώνονται στα 319,866 εκατ. ευρώ από 240,022 εκατ. ευρώ που ήταν στη χρήση (9μηνο) (1/1/2013-30/9/2013) και 336,679 εκατ. ευρώ που ήταν στη χρήση 1/1/2012-31/12/2012.

Σε ότι αφορά τα προ φόρων αποτελέσματα της αλυσίδας χονδρικής, οι ζημιές περιορίσθηκαν στα 1,77 εκατ. ευρώ από 3,029 εκατ. ευρώ και 2,437 εκατ. ευρώ. Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της διαμορφώνονται στα 69,415 εκατ. ευρώ από 67,175 εκατ. ευρώ και 74,001 εκατ. ευρώ που ήταν στη χρήση του 2012 ενώ τα διαθέσιμα (ταμείο, καταθέσεις) διαμορφώθηκαν στα 3,177 εκατ. ευρώ από 2,428 εκατ. ευρώ και 5,268 εκατ. ευρώ που ήταν το 2012.

Να σημειωθεί ότι ο τζίρος της Σκλαβενίτης ανέρχεται σήμερα στα 1,2 δισ. ευρώ περίπου , απασχολεί 8.500 εργαζομένους και έχει παρουσία μέσω 110 καταστημάτων λιανικής στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Με την εξαγορά της Makro λειτουργεί, μέσω του νέου δικτύου Cash & Carry, σε 9 επιπλέον σημεία εκ των οποίων τα 7 σε μεγάλες πόλεις εκτός Αττικής.

Μέσω της συγκεκριμένης εξαγοράς, ο όμιλος πλέον και τυπικά ξεκίνησε την δράση και εκτός της Αθήνας. Επέκταση που και να υποστηρίξει με τις νέες της αποθήκες στην Ελευσίνα, που κάποτε ήταν τα κεντρικά γραφεία της Sato.

Πηγές αναφέρουν ότι το πλάνο επέκτασης της Σκλαβενίτης περιλαμβάνει σε πρώτη φάση, την Κόρινθο (εντός του 2015), την Χαλκίδα, τον Ωρωπό αλλά και την Πάτρα, εκμεταλλευόμενη και την έντονη τουριστική κίνηση της πόλης.

Εμπνευστής της στρατηγικής του Ομίλου ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης, ένας άνθρωπος που όσοι τον γνωρίζουν από κοντά υποστηρίζουν ότι είναι ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, ο οποίος από την αρχή της οικονομικής κρίσης σχεδίαζε με προσεκτικά βήματα την επόμενη μέρα του Ομίλου. Βασικός αρωγός του και τα περισσότερα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας με τα οποία διατηρεί άριστες σχέσεις.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το σύστημα εξαπολύει νέα μεγάλη επίθεση κατά της Ελλάδας

Το νέο «αφήγημα» από τα κυρίαρχα μίντια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι ότι η Ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει παραδοθεί πλήρως στις επιταγές των ευρωκρατών και της Γερμανικής ηγεσίας, πράγμα το οποίο είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Η προπαγάνδα είναι τόσο έντονη, που οι αξιωματούχοι της Ελληνικής κυβέρνησης δυσκολεύονται να διαψεύδουν κάθε φορά όλον αυτό τον βομβαρδισμό ψευδών ειδήσεων, διαστρεβλώσεων και ανακριβειών.

Ένα μόνο παράδειγμα, αποτελεί η ψευδής πληροφορία σύμφωνα με την οποία, ο Γιάννης Βαρουφάκης ήταν έτοιμος να αντικατασταθεί από τον Γιάννη Δραγασάκη στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Ορισμένα μίντια μετέδωσαν την είδηση υπονοώντας ότι αυτό έγινε μετά από απαίτηση των δανειστών, καθώς ο Δραγασάκης εμφανίζεται ως περισσότερο έμπειρος και μετριοπαθής. Ο Δραγασάκης βέβαια, το διέψευσε αμέσως.

Ο στόχος αυτής της ψευδούς ροής πληροφορίας ήταν διπλός. Ο πρώτος στόχος ήταν να δοθεί η εντύπωση ότι η Ελληνική κυβέρνηση υποχωρεί στις απαιτήσεις των δανειστών, όχι μόνο στο επίπεδο των όρων της συμφωνίας, αλλά και στο επίπεδο της επιλογής των διαπραγματευτών. Ο δεύτερος στόχος ήταν να διαρραγεί το συμπαγές μέτωπο μέσα στην Ελληνική κυβέρνηση, το οποίο ήδη δοκιμάζεται από την «γκρίνια» της Αριστερής πλατφόρμας.

Η Ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο κατάφερε να πετύχει μια 4μηνη περίοδο εκεχειρίας που θα της επιτρέψει να προετοιμαστεί καλύτερα για ένα ενδεχόμενο Grexit, αλλά το κατάφερε και με εντελώς διαφορετικούς όρους σε σχέση με αυτούς που είχαν τεθεί στο χρονοδιάγραμμα του Ελληνικού πειράματος.

Ας θυμηθούμε ότι, ορισμένες βασικές προϋποθέσεις του τελικού σταδίου του πειράματος, ήταν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε μια επιχείρηση τύπου Treuhand (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/04/treuhand.html), η περαιτέρω συρρίκνωση του κατώτατου μισθού στα 300 ευρώ (http://failedevolution.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html) και η περαιτέρω συρρίκνωση των συντάξεων και του κοινωνικού κράτους. Το σύστημα εξαπέλυσε έναν πόλεμο προπαγάνδας προκειμένου να βοηθήσει την κυβέρνηση Σαμαρά να παραμείνει στην εξουσία, ενώ πρόσφατα ο Τσίπρας αποκάλυψε τον βρόμικο πόλεμο εναντίον της κυβέρνησής του, από τις συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, με τη συνδρομή Σαμαρά. (http://tvxs.gr/news/ellada/sxedio-anatropis-kai-i-antidrasi-samara)

Το μεγαλύτερο επίτευγμα της λίστας Βαρουφάκη, είναι ότι περιέχει ένα ξεχωριστό τμήμα που αναφέρεται στην ανθρωπιστική κρίση, πράγμα που σημαίνει ότι, στην ουσία, οι δανειστές αποδέχτηκαν επισήμως ότι το προηγούμενο πρόγραμμα έχει αποτύχει. Η κυβέρνηση κινείται προς την κατεύθυνση νομοσχεδίων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ενώ γίνονται και κινήσεις προς την κατεύθυνση του λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους. Οι κινήσεις για ιδιωτικοποιήσεις σε νευραλγικούς τομείς, όπως το νερό και η ενέργεια, έχουν σταματήσει.

Με βάση το νέο «αφήγημα», το σύστημα προσπαθεί να περάσει προς τα έξω την εικόνα ότι η τρόικα επέστρεψε στην Ελλάδα, πράγμα το οποίο βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα. Η εικόνα των υπαλλήλων μεσαίας βαθμίδας, με το αλαζονικό ύφος, που υποδείκνυαν στους υπουργούς ποια νομοσχέδια πρέπει να περάσουν, έχει τελειώσει. Αλλά το κυριότερο είναι, ότι οι αξιωματούχοι της Ελληνικής κυβέρνησης γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει και δεν πρόκειται να ανεχτούν μια ανάλογη κατάσταση. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δηλώσεις Κοτζιά το 2011, ο οποίος είχε περιγράψει την τρόικα ως «μαγαζάκι» συγκεκριμένων συμφερόντων και επαληθεύτηκε τρία ολόκληρα χρόνια αργότερα και μάλιστα από στέλεχος της κυβέρνησης Σαμαρά:
http://failedevolution.blogspot.gr/2014/03/blog-post_12.html

Μετά απ’όλα αυτά, τρία βασικά ερωτήματα απορρέουν από την όλη ιστορία. Πρώτον, γιατί οι δανειστές τελικά υποχώρησαν αρκετά στις Ελληνικές γραμμές; Δεύτερον, γιατί χρησιμοποιούν την δεδομένη χρονική στιγμή, τέτοιου είδους προπαγάνδα, σύμφωνα με την οποία η Ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που κυρίως υποχώρησε; Τρίτον, ποιοι είναι οι φορείς αυτής της προπαγάνδας;

Η απάντηση στο πρώτο ερώτημα θα πρέπει να αναζητηθεί κυρίως στον πολιτικό βραχίονα του κυρίαρχου συστήματος στις Βρυξέλλες. Το πιο προφανές συμπέρασμα, είναι ότι οι πολιτικοί έχουν απορρυθμίσει το σύστημα σε τέτοιο βαθμό, που στην πραγματικότητα δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα του τι πρόκειται να συμβεί σε περίπτωση Ελληνικού «ατυχήματος». Τα περισσότερα σενάρια μια τελικής χρεοκοπίας εντός ευρωζώνης μοιάζουν καταστροφικά για τα σχέδιά τους, όπως και η περίπτωση ενός Grexit. Επομένως, η επιμονή σε μια άκαμπτη στάση, ιδιαίτερα απέναντι στον άγνωστο Χ που είναι η παρούσα κυβέρνηση Τσίπρα, θα ήταν ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη.

Η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα, είναι ότι προφανώς δεν θέλουν να δώσουν την εντύπωση στα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης, που επίσης δοκιμάζονται από σκληρά μέτρα λιτότητας, ότι μπορεί να υποχωρήσουν κάτω από πιέσεις, σε περίπτωση που κάποιο μέλος επιλέξει να μην ακολουθήσει τις πολιτικές που επιβάλουν. Άρα, η μόνη επιλογή είναι να επιλέξουν ένα «αφήγημα» σύμφωνα με το οποίο η Ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που ουσιαστικά υποχωρεί. Ένα μέρος αυτής της «επιχείρησης» είναι και το επικοινωνιακό παιχνίδι που παίζεται κυρίως από την πλευρά των Γερμανών, οι οποίοι επιμένουν στον όρο «τρόικα», ειδικά όταν δίνουν συνεντεύξεις και κάνουν δηλώσεις στα κυρίαρχα μίντια.

Η απάντηση στο τρίτο ερώτημα, είναι ότι οι κύριοι φορείς αυτής της προπαγάνδας είναι φυσικά τα κυρίαρχα μίντια και οι ευρωκράτες, που ελέγχονται απόλυτα από τους τραπεζίτες και τα διάφορα λόμπι που «αλωνίζουν» στους διαδρόμους των Βρυξελλών. Κοντά σ’αυτούς, συνδράμουν και μερικοί «αναρχικοί» των αγορών, που έχουν προσαρμοστεί βολικά στη νεοφιλελεύθερη κυριαρχία και είναι άκρως εχθρικοί απέναντι στο κράτος και την προοπτική φορολόγησης διαφόρων χρηματιστηριακών συναλλαγών, προφανώς επειδή βγάζουν πολλά λεφτά.

Μια άλλη ομάδα ανθρώπων προς αυτή την κατεύθυνση, είναι αυτοί που στέκονται δογματικά απέναντι στην όποια κυβέρνηση, επειδή ενδεχομένως παραβλέπουν το γεγονός ότι η όποια νέα κυβέρνηση δεν είναι απαραίτητα συνυφασμένη με το εκάστοτε σύστημα εξουσίας. Το σύστημα εξουσίας μπορεί να πολεμήσει σθεναρά οποιαδήποτε κυβέρνηση απειλεί την κυριαρχία του.
Υπάρχουν βέβαια και οι άνθρωποι που ανήκουν στην άκρα Αριστερά και υιοθετούν μια τέτοια αντίληψη, απλά επειδή δεν πιστεύουν σε κανενός είδους συμβιβασμό και εκλαμβάνουν κάθε διαπραγμάτευση ως υποχώρηση.

Άρα, ο τελικός σκοπός των πλουτοκρατών, είναι κατά κάποιο τρόπο να «υπνωτίσουν» την κυβέρνηση Τσίπρα και να την σύρουν σταδιακά και ομαλά προς τις δικές τους γραμμές, έτσι ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το πείραμα χωρίς άλλες παρενέργειες. Χρησιμοποιούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία, εκβιασμούς (http://failedevolution.blogspot.gr/2015/02/blog-post_5.html) και όλων των ειδών τις τακτικές (http://failedevolution.blogspot.gr/2015/02/blog-post_39.html). Πρόκειται για μια επιχείρηση που το κυρίαρχο σύστημα ξεκίνησε πριν ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/09/blog-post_17.html)

Ελπίζουν εντωμεταξύ, ότι τα ποσοστά αποδοχής της Ελληνικής κυβέρνησης θα μειώνονται συνεχώς, επειδή ακριβώς, η στήριξή της από τον λαό, είναι το κυριότερο όπλο της. Όσο η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού θα δείχνει ότι υποστηρίζει τους κυβερνητικούς χειρισμούς και επιλογές και όσο πλησιάζουμε προς τις Ισπανικές εθνικές εκλογές με τους Podemos να διατηρούν το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, η προπαγάνδα θα γίνεται όλο και πιο άγρια.

Από την άλλη, ο Τσίπρας θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την 4μηνη εκεχειρία, χτίζοντας τις κατάλληλες συμμαχίες και προετοιμάζοντας όσο το δυνατόν καλύτερα τη χώρα για το ενδεχόμενο ενός Grexit.
Ίσως τα πράγματα ξεκαθαρίσουν περισσότερο, μετά την επίσκεψη του στη Μόσχα τον Μάιο …

πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Champions League: Σοκ για Τσέλσι, 2-2 στο Λονδίνο και αποκλεισμός από Παρί , «Σίφουνας» η Μπάγερν, 7-0 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ

Σόκαρε την Τσέλσι αλλά και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο η Παρί Σεν Ζερμέν, που απέσπασε ηρωϊκή ισοπαλία με 2-2 από τους «μπλε» στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς εκμεταλλεύτηκε το 1-1 στο «Παρκ ντε Πρενς» από τον πρώτο αγώνα.

Σόκαρε όχι επειδή η εντυπωσιακή ομάδα του Λοράν Μπλαν δεν άξιζε την πρόκριση ή επειδή σημείωσε κάποια πολύ μεγάλη έκπληξη, αλλά γιατί αναγκάστηκε να παίξει από το 31ο λεπτό με δέκα παίκτες λόγω της (πολύ αυστηρής) αποβολής του Ιμπραΐμοβιτς από τον Ολλανδό Μπιορν Κάιπερς για φάουλ στον Όσκαρ.

Όταν λοιπόν απέναντι σε έναν αντίπαλο τέτοιου επιπέδου αγωνίζεσαι με αριθμητικό μειονέκτημα για περισσότερη από μιάμισι ώρα και αφού χρειάζεται να ισοφαρίσεις δύο φορές στην αντίπαλη έδρα για να προκριθείς, τότε ναι, μιλάμε για μια ομάδα που εκπλήσσει με το μέταλλο και τις δυνατότητές της.

Ο Κάιπερς υπήρξε αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αφού εκτός της αποβολής στο 43΄ δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Τσέλσι, σε ανατροπή του Ντιέγκο Κόστα από τον Καβάνι. Η Παρί, παρότι με παίκτη λιγότερο, ήταν πιο απειλητική από την Τσέλσι και με την εικόνα της, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε δίκαια την πρόκριση.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία του στο 57΄, με τον Καβάνι να περνά και τον Κουρτουά αλλά να σουτάρει από πλάγια στο δοκάρι, ενώ στο 70΄ ο Βέλγος τερματοφύλακας της Τσέλσι απέκρουσε δύσκολα το γύρισμα του Παστόρε και στην εξέλιξη της φάσης νέο σουτ του Αργεντινού έφυγε άουτ.

Η Τσέλσι άνοιξε το σκορ στο 81΄ με το βολέ του Κέιχιλ από το ύψος του πέναλτι και φάνηκε ότι τελείωσε με την πρόκριση, αλλά οι Γάλλοι έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση στο 86΄ με την κεφαλιά ενός πρώην «μπλε», του Νταβίντ Λουίζ.

Από λάθος (χέρι) του Τιάγκο Σίλβα στο 96΄ ο Αζάρ έκανε με πέναλτι το 2-1, αλλά ο Βραζιλιάνος στόπερ εξιλεώθηκε στο 114΄, όταν όπως και ο συμπαίκτης και παρτενέρ του στη «σελεσάο» νίκησε τον Κουρτουά με κεφαλιά για το 2-2, απέναντι σε μια άμυνα που φημίζεται για την ικανότητά της στις στημένες φάσεις και το ψηλό παιχνίδι. 
 
 
Μία από τις πιο εύκολες προκρίσεις στην ιστορία της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση πήρε  η Μπάγερν, που συνέτριψε στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας τη Σαχτάρ Ντόνετσκ με 7-0 και θα είναι παρούσα στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τρία λεπτά διήρκεσε ουσιαστικά ο αγώνας στο Μόναχο ανάμεσα στην Μπάγερν και τη Σαχτάρ, καθώς σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Κούτσερ ανέτρεψε τον Γκέτσε στην περιοχή, ο Σκοτσέζος Κόλουμ έδειξε πέναλτι και αποβολή και ο Μίλερ άνοιξε το σκορ από τα 11 μέτρα.

Από εκεί και ύστερα η «Αλιάντζ Αρένα» άρχισε να… γέρνει από την πλευρά που έκανε τις επιθέσεις της η πρωταθλήτρια Γερμανίας, η οποία είχε δοκάρι στην κεφαλιά του Λεβαντόφσκι, αλλά στο 34΄ ο Μπόατενγκ έγραψε το 2-0 σε φάση διαρκείας στα καρέ των Ουκρανών.

Με γκολ στο 4ο λεπτό ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Σκόρερ ο Ριμπερί, που με έξοχη ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και με άψογο σουτ στην αριστερή γωνία του Πιατόφ έκανε το 3-0 στο 49΄, ενώ στο 52΄ και σε σουτ του Γάλλου ο Μίλερ πήρε το ριμπάουντ για το 4-0.

Το.. σόου είχε όμως και συνέχεια, αφού στο 63΄ ο Ραφίνια σέντραρε και ο Μπαντστούμπερ με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 5-0, για να ανεβάσει τη διαφορά στα έξι γκολ ο Λεβαντόφσκι στο 75΄ και να γράψει το τελικό 7-0 ο Γκέτσε στο 87΄.
 




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Tέλος στην Τράπεζα Θεμάτων: Πώς θα γίνονται στο εξής οι εξετάσεις;

Αποκλειστικά από τους διδάσκοντες στο μάθημα θα ορίζονται τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων των μαθητών Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

Αυτό αναφέρει η εγκύκλιος που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, σε όλα τα λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Βάσει της εγκυκλίου, παύει να ισχύει επομένως από την εξεταστική περίοδο Μάιου - Ιουνίου 2015 η επιλογή τους κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων.

Παράλληλα, επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ενώ ο βαθμός προαγωγής των μαθητών στη Α΄ και Β΄ Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στον βαθμό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τέλος, η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα θα είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας.

Η επιλογή και ο ακριβής προσδιορισμός της για κάθε μάθημα γίνεται με εισήγηση των διδασκόντων και με την έγκριση του Διευθυντή του Λυκείου και γνωστοποιείται στους μαθητές πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πάνω από 800 αστυνομικοί αποδεσμεύονται από τη φρούρηση προσώπων

Οκτακόσιοι εξήντα οκτώ αστυνομικοί θα αποδεσμευτούν από υπηρεσίες φρούρησης στόχων και προσωπική συνοδευτική φρουρά ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, ενώ ήδη 515 έχουν επιστρέψει στις υπηρεσίες από τις οποίες προέρχονται.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ αναφέρονται:
  • από υπηρεσίες φρούρησης στόχων και προσωπική συνοδευτική φρουρά αποδεσμεύονται συνολικά (868) αστυνομικοί,
  • ήδη (515) από αυτούς έχουν επιστρέψει στις Υπηρεσίες προέλευσής τους, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Σώματος και σύντομα αναμένεται να επιστρέψουν και οι υπόλοιποι, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών,
  • παράλληλα, αποδεσμεύονται (114) υπηρεσιακά αυτοκίνητα και (56) μοτοσικλέτες.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, θα πραγματοποιηθεί ανακατανομή προσωπικού, με βάση τις ανάγκες των μάχιμων Υπηρεσιών.

Σκοπός είναι να ενισχυθεί η αστυνόμευση και η ασφάλεια των πολιτών, στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ηγεσίας.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι τρεις τρόποι εισόδου στο Δημόσιο: Ποιους αφορά το μέτρο

Με τρεις τρόπους θα γίνει η επαναπρόσληψη των 3.900 απολυθέντων και υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα καθώς και ο διορισμός των 6.000 αδιορίστων από παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση εντός των επόμενων ημερών.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες στους δημοσιογράφους ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γ. Κατρούγκαλος, θα δίνεται η δυνατότητα τριπλής επιλογής για την επανατοποθέτηση των απολυμένων, διαθέσιμων και αδιορίστων του ΑΣΕΠ, θέτοντας σε εφαρμογή ένα μίνι πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας που θα αποτελέσει πρόβα για την κινητικότητα που θα ακολουθήσει σε όλο το Δημόσιο, γράφει το Εθνος.

Μετά την ψήφιση του νόμου θα δημοσιευτούν οι κενές θέσεις σε όλα τα υπουργεία και τους φορείς, δίνοντας τη δυνατότητα στους απολυμένους, υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα και αδιόριστους, με μία απλή δήλωση να τοποθετηθούν άμεσα στις συγκεκριμένες θέσεις.

Με άλλα λόγια, με το μίνι πρόγραμμα κινητικότητας τόσο οι αδιόριστοι του ΑΣΕΠ όσο και οι απολυθέντες αποδεσμεύονται από τις θέσεις στις οποίες έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς ή υπηρετούσαν στο παρελθόν και τοποθετούνται άμεσα σε θέσεις της ίδιας ειδικότητας και του ίδιου κλάδου όπου υπάρχουν ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό.

Για όσους απολυμένους ή διαθέσιμους δεν συμμετέχουν στο κύμα κινητικότητας προβλέπεται η επανασύσταση των κλάδων διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, των σχολικών φυλάκων και των εκπαιδευτικών τεχνολογικής εκπαίδευσης στις οποίες θα μπορούν να τοποθετηθούν μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος κινητικότητας.

Επίσης οι αδιόριστοι του ΑΣΕΠ θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τις θέσεις που είχαν πετύχει στον διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν.

Τέλος, θα υπάρχει και τρίτη δυνατότητα, να τοποθετηθούν σε προσωποπαγείς θέσεις στα υπουργεία που ανήκουν προκειμένου να διατεθούν ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!