EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αυτό είναι το πιο hi-tech πλοίο του πλανήτη (φωτό)


Το «πιο έξυπνο κρουαζιερόπλοιο στην ιστορία» το «Quantum of the Seas», είναι το νεότερο μέλος του στόλου της Royal Caribbean και θεωρείται το πιο hi-tech πλοίο του πλανήτη.


1


2


Ρομπότ που σερβίρουν, εξομοιωτής αλεξίπτωτου ελεύθερης πτώσης και βιονικά μπαρ, είναι μόνο κάποιες από τις παροχές που προσφέρει το «διασκεδαστικό παλάτι στην θάλασσα», όπως το χαρακτήρισε το CNN.

4

5

Το υπερσύγχρονο κρουαζιερόπλοιο με μήκος στα 348 μέτρα και ύψος 92 μέτρα, φθάνει σε μέγεθος πέντε Boeing 747 στη σειρά και είναι το τρίτο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο.

6

7

Το εσωτερικό του θυμίζει τοπίο βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, με ρομπότ που σερβίρουν, εξομοιωτή ελεύθερης πτώσης, το πρώτο ψηφιακό σύστημα ψυχαγωγίας στον κόσμο, συγκρουόμενα, εικονικά μπαλκόνια, δωμάτια χωρίς παράθυρα και βιονικά μπαρ!

9

10

Το Quantum of the Seas διαθέτει 18 καταστρώματα, 16 γυάλινους ανελκυστήρες, 19 εστιατόρια, 2090 καμπίνες και χώρο για να φιλοξενήσει περίπου 5000 επιβάτες και 1500 άτομα προσωπικό.

Χτισμένο στο ναυπηγείο Meyer Werft, στο Papenburg της Γερμανίας, με κόστος ένα δισεκατομμύριο δολάρια, το πρώτο ταξίδι του στο τέλος του περασμένου έτους ήταν από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη και μια οκταήμερη κρουαζιέρα στην Καραϊβική ξεκινά από 1.333 δολάρια.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: 0-1 (διακοπή)

Ο Ολυμπιακός σώθηκε στο 89΄σκοράροντας με τον Χάρα, το ποδόσφαιρο συνεχίζει την αυτοκαταστροφική του πορεία, καθώς η εισβολή των οπαδών της ΑΕΚ , στη φάση του γκολ, αμαύρωσε την ωραία εικόνα του ΟΑΚΑ, ως εκείνη τη στιγμή. Διεκόπη το ματς σε βάρος της "Ένωσης" που κινδυνεύει με τιμωρία αφαίρεσης βαθμών.

Σα να μην έγινε τίποτε όλες αυτές τις μέρες. Να μην διακόπηκε το πρωτάθλημα, να μην έκλεισαν οι πόρτες. Εκεί το... βιολί μας. Να χαλάμε και την ωραία εικόνα ενός κατάμεστου γηπέδου. Ο Ολυμπιακός σώθηκε στο 89, σε ένα ματς που φαινόταν ότι θα πήγαινε να τελειώσει με κουλούρια και την ΑΕΚ να πανηγυρίζει την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου. Ένα γκολ από τον παίκτη-φάντασμα και ... τους οπαδούς φαντάσματα, που δεν συγκρατήθηκαν, βλέποντας τους "ερυθρόλευκους" και τον Περέιρα να πανηγυρίζουν έξαλλα στο σημαιάκι του κόρνερ. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο, πέταξαν φωτοβολίδες και το ματς διακόπηκε σε βάρος της Ένωσης!

Ο Φράνκο Χάρα, σχεδόν απαρατήρητος για 88 λεπτά, προέταξε το στήθος του, για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη κάνοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό, σε μια φάση όπου οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι. Δεν ήταν όπως φάνηκε και από τα δεκάδες ριπλέι της τηλεόρασης του ΟΤΕ.

Η εισβολή και οι φωτοβολίδες που έπεσαν σε βάρος των "ερυθρολεύκων" μετά τους πανηγυρισμούς στην φάση του γκολ (ο Περέιρα έκανε και χειρονομίες προς την εξέδρα και ο Πορτογάλος οφείλει τουλάχιστον να συγκρατεί τα νεύρα του, γιατί μοιάζει με κιινητή βόμβα) έστειλαν τον διαιτητή Καλογερόπουλο στα αποδυτήρια. Λίγο αργότερα, διέκοπτε οριστικά τον αγώνα όπως είχαν ΟΛΟΙ συμφωνήσει μετά τα τελευταία επεισόδια ότι θα γινόταν στην επόμενη φορά. Θα νόμιζε κανείς ότι θα αργούσε η επόμενη φορά. Ε, δεν πέρασαν παρά ελάχιστε μέρες και έγινε το έλα να δεις.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: OAKA
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Μερκενίδης (Μακεδονίας)
ΑΕΚ (Δέλλας) : Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μάνταλος (67 Ντακόλ), Πλατέλλας (87΄Ντούνης), Μπαρμπόζα, Αραβίδης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς (64΄Φορτούνης) , Μανιάτης (52 Κασάμι), Ντομίνγκες, Ντουρμάζ (11΄Αφελάι), Ντοσεβί, Χάρα
Γκολ: Χάρα (89΄)
Κάρτες: 24' Μάνταλος, 43 Μιλιβόγεβιτς, 71 Μποτία, 80' Κασάμι, 82 Μπακάκης, 87 Πλατέλας

Ανασκόπηση αγώνα

Οι εξέδρες είχαν γεμίσει από νωρίς με το πάθος των 60 χιλιάδων ΑΕΚτζήδων να ξεχειλίζει και από τα δυο διαζώματα. Ο Τραϊανός Δέλλας δεν έκρυβε εκπλήξεις στον σχηματισμό της ενδεκάδας του. Έβαλε αυτούς που έπαιξαν και στο Καραϊσκάκη. Σα να λέμε "αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται". Και το σχέδιο ίδιο ήταν. Πάνω οι γραμμές, πίεση από ψηλά, για να χάσει την μπάλα ο Ολυμπιακός.

Ο Περέιρα έχοντας την εικόνα και του πρώτου ματς στα μάτια του, έβαλε τον Μποτία δίπλα στον Σιόβα και δίπλα στο Μανιάτη έριξε το Μιλιβόγεβιτς δίπλα στο Μανιάτη, για να βοηθάνε στο κατέβασμα της μπάλας. Έξω έμεινε ο Κασάμι, ενώ ο Τσόρι ξεκίνησε στην ενδεκάδα, που είχε δεξιά τον Ντουρμάζ, αριστερά τον Ντοσεβί και στην κορυφή της επίθεσης τον Χάρα.

Πριν καν ξεδιπλωθεί η τακτική του Ολυμπιακού, ο Τζίμι Ντουρμάζ τέθηκε νοκ-άουτ. Το διάστρεμμα που έπαθε σε μια προσπάθειά του να βγάλει γρήγορα την μπάλα μπροστά, τον έστειλε πρόωρα στον πάγκο. Ο Περέιρα σήκωνε τον Αφελάι, για να τον στείλει από την αριστερή πλευρά, φέρνοντας τον Ντοσεβί από τα δεξιά. Νωρίς-νωρίς, μια αλλαγή που την υπαγόρευε ένας ξαφνικός τραυματισμός.

Ένα σουτ βρε αδερφέ

Μετά την πρώτη "ανακατωσούρα" από την πίεση των παικτών της ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός ηρέμησε το παιχνίδι του. Κυκλοφόρησε την μπάλα, αλλά είχε πρόβλημα στην ... τελική πάσα. Ο Δέλλας είχε δώσει εντολή για διπλό μαρκάρισμα στον Τσόρι Ντομίνγες μόλις ο Αργεντινός έπαιρνε την μπάλα.
Κι αν το μαρκάρισμα δε γινόταν, υπήρχε φάουλ. Τις περισσότερες φορές, πάντως, ο κυμματοθραύστης Γιόχανσον έκοβε κανονικά την μπάλα. Με την ΑΕΚ να περιμένει μια κόντρα, τον Ολυμπιακό να έχει κατοχή αλλά ανούσια, η τελική προσπάθεια (ένα σουτ βρε αδερφέ) ήταν το πρώτο ζητούμενο!

Τελικά ... λίγο μετά το μισάωρο (στο 33) υπήρξε μια αφορμή να σηκωθεί το γήπεδο στο πόδι. Ο Γιόχανσον έβγαλε ωραία διαγώνια πάσα στον Πλατέλα που τρύπησε την άμυνα του Ολυμπιακού από τα δεξιά σέντραρε σωστά, πρώτα όμως το απλωμένο πόδι του Μποτία και εν συνεχεία το μπούτι του Αραβίδη έστειλαν την μπάλα άουτ. Τελική δεν υπήρξε, ήταν όμως ευκαιρία! Η πρώτη του ματς. Αμέσως μετά, ο Αραβίδης που είχε πάει στο δεξί άκρο συλλαμβανόταν αδίκως σε θέση οφ-σάιντ. Τον κάλυπτε ο Μαζουακού.

Ένα κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο ήταν η απάντηση του Ολυμπιακού. Και το πρώτο σουτ του ματς στο 39 (!), ψηλά άουτ από το Μανιάτη η δεύτερη. Όχι σπουδαία πράγματα, πάντως. Όποιον κι αν ρωτήσουν τι θυμάται απ' αυτό το πρώτο ημίχρονο θα πει "τίποτα". Με μπόλικο καθόλου, θα προσθέταμε...

Φυσικά, το πρόβλημα ήταν του Ολυμπιακού. Αυτός έπρεπε να παίξει μπάλα. Να κάνει φάσεις και να βάζει γκολ. Η ΑΕΚ βολευόταν και με το 0-0, μια φυσιολογική κατάληξη ενός τέτοιου ημιχρόνου

Έξω και ο Μανιάτης, ευκαιρία ο Μάνταλος!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το ...πρώτο. Με αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μανιάτης στραβοπάτησε στην προσπάθειά του να σταματήσει τον Πλατέλα (έκανε φάουλ, αλλά ο διαιτητής άφησε σωστά τη φάση να εξελιχθεί) και έπεσε στο χορτάρι! Το πρόβλημα στο γόνατο ήταν ολοφάνερο. Ο Περέιρα σήκωνε τον Κασάμι για αντικαταστήσει τον αρχηγό του.
Ο Ολυμπιακός έπρεπε να παίξει μπάλα, η ΑΕΚ ... την έκρυψε στο 55! Στην πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα, ο Πλατέλας έκανε σπουδαία κάθετη πάσα στον Μάνταλο, που πλάσαρε αμέσως. Ο Ρομπέρτο είχε βγει σωστά και με το πόδι έσωσε το σχεδόν σίγουρο 1-0.

Καθώς οι "ερυθρόλευκοι" έπρεπε να αρχίσουν να κερδίζουν μέτρα, ανεβαίνοντας προς την επίθεσή τους, άφηναν κενά στα μετόπισθεν. Οι ταχυκίνητοι μεσοι και επιθετικοί της ΑΕΚ είχαν το πεδίο να δράσουν. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μποτία προλάβαινε την τελευταία στιγμή την πάσα του Πλατέλα. Η "Ένωση" είχε ξεθαρρέψει και παίρνοντας δύναμη από την εξέδρα, έχασε κι άλλη ευκαιρία. Η βολίδα του Μάνταλου στο 58' πέρασε, μόλις άουτ.

Ο ανέμπνευστος Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ανοιγόταν μεν, χωρίς ουσία δε. Με μηδενικές ιδέες, ανέμπνευστος, χωρίς κίνηση, χωρίς συνεργασίες. Ο Χάρα μόνος του στην κορυφή, είτε έπαιζε, είτε δεν έπαιζε ήταν το ίδιο. Ο Αφελάι γύριζε από τον εαυτό του, ο Ντοσεβί έκανε ντρίπλες έξω από την περιοχή, ο Τσόρι είχε στενό κορσέ τον Γιόχανσον. Ο Περέιρα δεν είχε πολλές επιλογές. Στο 65΄έριχνε και τον Φορτούνη στο παιχνίδι, μπας και λειτουργήσει καλύτερα στη μεσαία γραμμή.

Ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα, πλέον. Η ΑΕΚ έχανε τον Μάνταλο με τραυματισμό και Δέλλας έβαζε τον Ντακόλ. Ο Βραζιλιάνος πέρασε σέντερ φορ, με τον Μπαρμπόζα να παίρνει τον ρόλο του Μάνταλου. Ο Ολυμπιακός, εν τω μεταξύ, επέμενε διαρκώς από την πλευρά του Σοϊλέδη, προσπαθώντας για ρήγματα με Σαλίνο-Ντοσεβί.

...χάνει την ευκαιρία του αιώνα!

Παρόλα αυτά στην πρώτη φορά που έπαιξε γρήγορα (με τον Φορτούνη να ξεκινάει την αντεπίθεση) οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν το άχαστο! Στο 76 η βαθιά σέντρα του Μαζουακού, βρήκε τον Τσόρι Ντομίνγκες που γύρισε σωστά την μπάλα. Ο Ντοσεβί δεν είχε παρά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 0-1. Την έσπρωξε, αλλά την έστειλε στο κάθετο δοκάρι. Απίθανο...

Ο Ολυμπιακός άρχισε, πλέον, να κλέβει μπάλες και να βγαίνει μπροστά. Ο Δέλλας έπρεπε να αντιδράσει. Ο Ρόβας έπαιρνε τη θέση του Μπαρμόσα, για να υπάρχει ένας ακόμη παίκτης στη μεσαία γραμμή. Ο Ολυμπιακός, πλέον, πίεζε. Η ΑΕΚ αμυνόταν και ο Ανέστης παραλίγο να κάνει μοιραίο λάθος στο 81 όταν έκανε άστοχη έξοδο. Ο Σιόβας δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και η μπάλα, αποκρούστηκε εύκολα από τους αμυντικούς.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έπεσε σωστά και στο 84', αλλά το δυνατό σουτ του Τσόρι πέρασε άουτ.

Με σκόρερ τον Χάρα (τι λες τώρα)!

Το γήπεδο είχε κατηφορίσει προς την περιοχή της ΑΕΚ. Και εκεί άρχισε να διαφαίνεται μια αμυντική αστάθεια της ΑΕΚ, που προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει το μηδέν. Οι γηπεδούχοι είχαν χάσει την ψυχραιμία τους. Και στο 89' ο Αφελάι έσωσε την μπάλα πιρν βγει αράουτ, σέντραρε στην καρδιά της περιοχής, όπου ο Φορτούνης κέρδισε την κεφαλιά πάσα. Ο Χάρα, που δεν είχε ακουμπήσει μπάλα ως τότε, ήταν εκεί που έπρεπε. Με το στήθος (και όχι το χέρι, όπως διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτες της ΑΕΚ) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Ο σκόρερ πέταξε τη φανέλα του, μαζί με τους συμπαίκτες του και τον Περέιρα πανηγύριζαν -με χειρονομίες- στο σημαιάκι του κόρνερ. Κάποιοι οπαδοί της ΑΕΚ, έκαναν την εισβολή που ... όλοι απεύχονταν (εκτός απ' αυτούς που μπήκαν στο χορτάρι)  κι άρχισαν να ρίχνουν φωτοβολίδες προς τους παίκτες του Ολυμπιακού. Οι διαιτητές ως όφειλαν, πήγαν στα αποδυτήρια. Μετά από λίγο διέκοψαν τον αγώνα. Σε βάρος της ΑΕΚ, που κινδυνεύει πλέον με απώλειες. Όχι της πρόκρισης των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος, την οποία πήρε ο Ολυμπιακός, αλλά των βαθμών, που θα χάσει...

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ζητούν από ξενοδοχοϋπάλληλους να δουλέψουν ανασφάλιστοι και δωρεάν

Εντατικοί είναι πλέον οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας στα ξενοδοχεία μετά από καταγγελίες ότι ορισμένοι επιχειρηματίες ζητούν από τους υπαλλήλους τους να δουλέψουν ανασφάλιστοι και δωρεάν για τις ημέρες καθαρισμού των ξενοδοχείων. 

Η ανακοίνωση του Σωμετείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κάνει λόγο για λίγες, ευτυχώς, περιπτώσεις:

«Άρχισαν οι καθαρισμοί των Ξενοδοχείων εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν και ως συνήθως κάποιοι επιχειρηματίες, ευτυχώς λίγοι, θέλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν αυτές τις ημέρες ανασφάλιστοι και δωρεάν αλλά δυστυχώς για αυτούς άρχισαν και οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας με το Εργατικό Κέντρο και το Σωματείο μας με αποτελέσματα.

Καλούμε τους εργοδότες να είναι νόμιμοι ασφαλίζοντας το προσωπικό τους και τους εργαζόμενους να μας ενημερώνουν άμεσα πότε πάνε για καθαρισμό. Οι έλεγχοι θα εντείνονται ανά βδομάδα με μικτά κλιμάκια ελεγκτών για να παταχθεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία».



πηγη
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Lamborghini Aventador LP750-4 Superveloce

H Lamborghini έκανε δυναμική είσοδο στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσιάζοντας την Aventador στην έκδοση SV (Superveloce).

Γνωρίζουμε από το παρελθόν (Murcielago, Diablo) πως η ιταλική φίρμα αφιερώνει τα δύο γράμματα SV σε ειδικές εκδόσεις των μοντέλων της που στόχο έχουν την περαιτέρω ανάδειξη της δυναμικής της εταιρείας στα supercars.


Lamborghini-Aventador_LP750-4_SV_2015_News-(3)


Με αυξημένη ιπποδύναμη, χαμηλότερο βάρος, σαφώς ενισχυμένη αεροδυναμική και καινοτόμα τεχνολογία, το νέο δημιούργημα από τη Sant’Agata έχει ατόφιο το DNA της φίρμας περί ανόθευτης οδηγικής απόλαυσης στο δρόμο. Με έμφαση στη μείωση του βάρους ταυτόχρονα με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών, όπως το LDS-Lamborghini Dynamic Steering που προσαρμόζει την κρεμαγιέρα ανάλογα με το δρόμο και την επιλογή του οδηγού, οι τεχνικοί της εταιρείας έφτασαν στην πιο σπορ, ανόθευτη συναισθηματικά Lamborghini που κύλησε ποτέ τους τροχούς της στο δρόμο.


Lamborghini-Aventador_LP750-4_SV_2015_News-(4)


Η εξαντλητική δίαιτα απέφερε μείον 50kg, ο ατμοσφαιρικός 12κύλινδρος, σε διάταξη V, κινητήρας φτάνει πλέον τους 750ps με αναλογία 2,03kg/ps. Η Lamborghini Aventador LP750-4 Superveloce επιταχύνει από στάση στα 100km/h σε μόλις 2.8sec με την τελική να φτάνει τα 350km/h. Όλα αυτά επιτυγχάνονται πατώντας σε ειδικά εξελιγμένα για το μοντέλο Pirelli PZero Corsa και ζάντες κατασκευασμένες εξ’ολοκλήρου από χαμηλού βάρους υλικά διαστάσεων 20’’ και 21’’ αντίστοιχα.


Lamborghini-Aventador_LP750-4_SV_2015_News-(6)

Στο εσωτερικό της Lamborghini Aventador LP750-4 Superveloce απαντάται η γνώριμη πλέον από το Audi TT ηλεκτρονική οθόνη οργάνων TFT με πληθώρα δυνατοτήτων παραμετροποίησης, τα μαύρα καθίσματα alcantara, η κυριαρχία του carbon σε όλο το σαλόνι και η διαφάνεια σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου δίνοντας μία πιο «καθαρή «οπτική» του εσωτερικού. Η τιμή της Lamborghini Aventador LP750-4 Superveloce αναμένεται στην Ευρώπη στα 319.000€ προ φόρων, με ποικιλία δυνατοτήτων ώστε ο υποψήφιος αγοραστής να δημιουργήσει μία εντελώς προσωπική σύνθεση, ενώ το ντεμπούτο της αναμένεται στα τέλη της άνοιξης του τρέχοντος έτους.


Lamborghini-Aventador_LP750-4_SV_2015_News-(8)




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διακοπή των δρομολογίων του Ηλεκτρικού στο τμήμα Ν.Φάληρο-Πειραιάς ην ερχόμενη Παρασκευή 13 και το ερχόμενο Σάββατο 14 Μαρτίου

Διακοπή των δρομολογίων του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στο τμήμα Νέο Φάληρο-Πειραιάς θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 13 και το ερχόμενο Σάββατο 14 Μαρτίου, από τις  19:00 έως τη λήξη της βάρδιας, λόγω προγραμματισμένων τεχνικών έργων στην επιδομή του εν λόγω τμήματος. 

Οι ίδιες εργασίες θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, οπότε θα διακοπεί και πάλι η κυκλοφορία από τις 19:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Κατά της διακοπής της κυκλοφορίας οι επιβάτες στο τμήμα Πειραιάς-Ν. Φάληρο και Ν. Φάληρο-Πειραιάς θα εξυπηρετούνται, με το ίδιο εισιτήριο, από τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές καθώς και από την ειδική λεωφορειακή γραμμή της ΟΣΥ Χ1 Πειραιάς-Σταθμός Φάληρο.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σοκ στις τράπεζες: «Κόκκινα» δάνεια 1 δισ. ευρώ μέσα σε δύο μήνες!

«Εκρηξη» σημειώθηκε το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου στις καθυστερήσεις των δανείων οι οποίες αυξήθηκαν σχεδόν κατά 1 δισ. ευρώ, και τα τραπεζικά επιτελεία βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για να αντιμετωπίσουν το νέο τσουνάμι των «κόκκινων» οφειλών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνους, καταγράφεται σημαντική αύξηση στον ρυθμό δημιουργίας νέων καθυστερούμενων δανείων και τα τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι το πρώτο τρίμηνο 2015 το σύστημα θα επιβαρυνθεί με πάνω από 1-1,2 δισ. ευρώ «κόκκινα» δάνεια. Δηλαδή δημιουργούνται περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα νέες καθυστερούμενες οφειλές και αυτό τη στιγμή που η κατάσταση παρουσίαζε σημάδια βελτίωσης και οι νέες επισφάλειες δεν ξεπερνούσαν τα 130 εκατομμύρια ευρώ (ανά μήνα) την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2014.

Σημειώνεται πως ήδη από το 2014, ένα στα τρία δάνεια αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Συγκεκριμένα, κατά την προηγούμενη χρονιά, κρίθηκαν κόκκινα δάνεια ύψους 78,5 δισ. ευρώ σε ένα σύνολο 212,1 δισ ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για ένα ποσοστό της τάξης του 37%. Την ίδια ώρα τα αντίστοιχα κόκκινα δάνεια το 2009 δεν ξεπερνούσαν το 8% γεγονός που δείχνει την επίπτωση της κρίσης.

Τα στοιχεία των δύο πρώτων μηνών του 2015 δείχνουν ότι η εικόνα όχι απλώς δεν έχει αλλάξει, αλλά επιβαρύνεται σημαντικά. Μάλιστα σύμφωνα με τραπεζικά στοιχεία στις απλήρωτες οφειλές προστίθενται κάθε μήνα 400 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που κάνει την εικόνα ακόμη χειρότερη.

Μόνο θετικό στοιχείο, λένε στελέχη των τραπεζών σε ό,τι αφορά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι πως τις τελευταίες ημέρες έχει σταθεροποιηθεί το ποσό των καταθέσεων με σχεδόν πλήρη περιορισμό των εκροών, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις επιστροφή ποσών.



Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Να πως ο ΓΑΠ προσπάθησε να βάλει ταφόπλακα στο Γερμανικό αναγκαστικό κατοχικό δάνειο..

Στην σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης (δανειακή σύμβαση) της 8ης Μαΐου 2010 με την επονομαζόμενη «τρόικα» στο κεφάλαιο που αφορά την αποπληρωμή (παρ.7 πληρωμές) αναγράφεται ότι:
«Όλες οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν από τον δανειολήπτη καταβάλλονται στο ακέραιο, χωρίς μείωση λόγω συμψηφισμού ή ύπαρξης ανταπαίτησης….».
 

Με αυτή την φράση όπως αντιλαμβάνεστε οι δανειστές μας αναγνωρίζουν την ύπαρξη ανταπαιτήσεων της χώρας μας και στην ουσία με την επίμαχη παράγραφο της δανειακής, επιδιώκουν να αποτρέψουν ένα ενδεχόμενο πρότασης συμψηφισμού.  
Παρόμοια αναφορά γίνεται και στην παράγραφο 9 της δανειακής σύμβασης (Κατανομή πληρωμών)…   
9. ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 
 

1. Κάθε Δανειστής δεσμεύεται να μην επιδιώξει την καταβολή από τον Δανειολήπτη, των δικαιωμάτων του που απορρέουν από Δάνεια με άλλο τρόπο από εκείνον που απορρέει από τους όρους της παρούσας Συμφωνίας και της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης, δεσμεύεται να καταβάλει όλα τα ποσά που τυχόν ελήφθησαν από αυτόν σε σχέση με τη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης τα οποία δεν έχουν ληφθεί από την ΕΚΤ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρούσα 
Συμφωνία και τη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης, στον λογαριασμό που αναφέρεται στο Άρθρο 3 με σκοπό να διανεμηθούν σε αναλογική βάση σύμφωνα με τους όρους της παρούσης Συμφωνίας. Δεσμεύονται επίσης, να μην συμψηφίσουν απαιτήσεις που μπορεί να έχουν έναντι του Δανειολήπτη κατά το ύψος των ποσών που οφείλουν στον Δανειολήπτη, εκτός της επιφύλαξης τήρησης του παρόντος Άρθρου.




Με δεδομένη την αναγνώριση, από τους δανειστές μας, ανταπαιτήσεων της χώρας μας στην δανειακή  του 2010…επιβάλλεται άμεσα να προχωρήσουμε στην αναζήτηση εξόφλησης αυτών των ανταπαιτήσεων, όπως για παράδειγμα το Γερμανικό αναγκαστικό κατοχικό δάνειο..  
Τώρα είναι η ώρα…  
Είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας και Εθνική επιταγή..


exomatiakaivlepo




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η μεγάλη πλαστογραφία της τρόικας

Και πλαστογράφοι οι τροϊκανοί! Συγκλονιστική η καταγγελία που έκανε ο κ. Γ. Ρωμανιάς ότι οι αναλογιστικές μελέτες στις οποίες στηρίχτηκαν οι περικοπές των συντάξεων συντάχθηκαν κατ΄ εντολή της τρόικας και δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Αν αυτή είναι η αλήθεια, και δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλουμε για την ειλικρίνεια και την εντιμότητα του κ. Ρωμανιά, ούτε για την επιστημονική του αρτιότητα, τότε οι τροϊκανοί έχουν πελώρια ευθύνη.

Δεν είμαι νομικός για να γνωρίζω αν υπάρχουν νομικές συνέπειες, αλλά οι πολιτικές είναι τεράστιες και αποτελούν ένα ακόμα ατού στα χέρια της κυβέρνησης στην προσπάθεια να απαλλαχτεί η χώρα από την τρόικα.

Τώρα, αμέσως και όχι αύριο να θέσουν το ζήτημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να ζητήσουν εξηγήσεις. Όπως εξηγήσεις θα πρέπει να δώσουν και εκείνοι που από την ελληνική πλευρά αποδέχτηκαν τις «κατασκευασμένες» αναλογιστικές μελέτες.

Για την τρόικα αυτό δεν είναι το μοναδικό ολίσθημα, για να μην πούμε έγκλημα. Ο λάθος πολλαπλασιαστής που ομολόγησε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ καταδίκασε την Ελλάδα σε μεγαλύτερη ύφεση και οι κύριοι αυτοί όχι μόνο δεν φρόντισαν να πάρουν διορθωτικά μέτρα, αλλά αντιθέτως ζήτησαν και άλλα υφεσιακά που βύθισαν τη χώρα σε μεγαλύτερη κρίση, αύξησαν τα «λουκέτα» και εκτόξευσαν την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη. Λες και ήθελαν να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό.

Η αποκάλυψη για τις πλαστές αναλογιστικές μελέτες επαναφέρει στη μνήμη τις «κουκούλες». Τη μείωση, δηλαδή των μισθών, όχι γιατί η οικονομία απαιτούσε τέτοια λύση, αλλά γιατί το ζήτησαν επιτακτικά από την τρόικα επιχειρηματικοί κύκλοι.

Αποτελεί κοινό μυστικό και μόνο απτές αποδείξεις δεν διαθέτουμε ακόμα πως συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα ζήτησαν και πέτυχαν την περικοπή των μισθών, νομίζοντας οι ανόητοι πως οι ίδιοι θα κερδίσουν. Μπορεί περιστασιακά να πέτυχε ο σκοπός τους, αλλά βυθίζοντας την οικονομία σε κρίση και ύφεση βρέθηκαν και αυτοί παγιδευμένοι από την πλευρά των ζημιωμένων, όπως αποκαλύπτεται από την κατάσταση των επιχειρήσεων.

Και το πελώριο ερώτημα είναι τι κάνουμε μετά τις αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της τρόικας σε βάρος του λαού.
Η απομάκρυνσή της από την Ελλάδα δεν αρκεί. Η κυβέρνηση και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να την καταγγείλουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να συστήσουν μία διεθνή επιτροπή που θα κάνει έλεγχο των πεπραγμένων και αν διαπιστωθεί ότι συνειδητά προκάλεσαν ζημιά στον ελληνικό λαό, να απαιτήσουμε ακόμα και αποζημίωση για την ανθρωπιστική κρίση, αυτή τη σύγχρονη πανούκλα που έπληξε δεκάδες χιλιάδες Ελληνες. Να απαιτήσουμε αποζημιώσεις από τους θεσμούς και εν τέλει να επιμείνουμε να τιμωρηθούν και οι ίδιοι οι αλαζόνες επικεφαλής της τρόικας.

Οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ηθική, πολιτική και εθνική υποχρέωση να ρίξουν άπλετο φως στη σκοτεινή πλευρά της δράσης της τρόικας. Το απαιτεί η αλήθεια, το θέλει η ιστορία και το έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός.




Πηγή: Newsit

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φιάσκο η κομπίνα μαμούθ στα τελωνεία – Απαλλάχθηκαν όλοι με βούλευμα

Δέκα τελωνειακοί της Κακαβιάς, της Μέρτζιανης και των Ιωαννίνων που, από το 2010 ήταν αντιμέτωποι με βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις, δεν θα καθίσουν τελικά ποτέ στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost.gr με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ιωαννίνων, απαλλάσσονται όλοι από τις κατηγορίες καθώς δεν προέκυψαν τα στοιχεία ικανά να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2010, ύστερα από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Μάλιστα είχε χαρακτηριστεί ως μία μεγάλη υπόθεση διαφθοράς για την αποκάλυψη της οποίας είχε προηγηθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου και παρακολουθούνταν επί μακρόν τηλεφωνικές συνομιλίες.

Είχε χαρακτηριστεί ως κομπίνα μαμούθ, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία χιλιάδες φορτηγά με εμπορεύματα περνούσαν από την Ελλάδα προς την Αλβανία χωρίς κανένα έλεγχο καθώς συγκεκριμένοι τελωνειακοί χρηματίζονταν.

Η δικογραφία περιελάμβανε κακουργηματικές πράξεις σε βάρος πέντε τελωνειακών της Κακαβιάς, τεσσάρων της Μέρτζιανης και ενός του Κεντρικού Τελωνείου των Ιωαννίνων.

Στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων είχαν γίνει ανώνυμες καταγγελίες οι οποίες ανέφεραν ότι τελωνειακοί έναντι χρηματικής αμοιβής, επέτρεπαν την έξοδο από τη Χώρα μας φορτηγών-οχημάτων, τα οποία μετέφεραν διάφορα προϊόντα, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

Η έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων ήταν πολύμηνη και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που είχε δοθεί στη δημοσιότητα οι τελωνειακοί «δεν καταχωρούσαν συγκεκριμένες διελεύσεις φορτηγών στα προβλεπόμενα επίσημα βιβλία, εισπράττοντας κάθε φορά χρηματικό αντάλλαγμα, που κυμαινόταν ανάλογα με το είδος και την αξία του φορτίου».

Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα τεχνάσματα, καθώς σε άτυπα βιβλία εισόδου – εξόδου που χρησιμοποιούσαν, κατέγραφαν τις σχετικές διελεύσεις με την ένδειξη κενό ή βάζοντας παύλα (-) ή μη καταχωρώντας οποιαδήποτε επισήμανση στη σχετική στήλη».

Τελικά όμως στο στάδιο της ανάκρισης τίποτα απ” όλα αυτά δεν επιβεβαιώθηκε και οι τελωνειακοί απαλλάσσονται όλων των κατηγοριών χωρίς καν η υπόθεση να φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.

Ωστόσο αυτό που εγείρει πράγματι ερωτήματα είναι ο τρόπος με τον οποίο στοιχειοθετούνται τόσο σοβαρές υποθέσεις από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Κι αυτό γιατί πέρα από την παρούσα περίπτωση των τελωνειακών, ανάλογη ήταν η εξέλιξη και στην υπόθεση των συνοριακών και αστυνομικών που είχαν κατηγορηθεί για βαρύτατα αδικήματα και τελικά αθωώθηκαν όλοι.






ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

H Alexa και οι βρώμικες μπίζνες της ελληνικής Μαφίας του Διαδικτύου

Θα ξεκινήσουμε με ένα απλό παράδειγμα φοροδιαφυγής, μαύρου χρήματος-όπως θέλετε πείτε το-βγαλμένο μέσα από τη δημιουργική φαντασία των φοροφυγάδων.

Ας πούμε ότι ο Πέτρος, ιδιοκτήτης μιας βίλας στην Πολιτεία, έχει συμφωνήσει με τον ενοικιαστή του το μίσθωμα να μη δηλώνεται στην Εφορία. Ο ιδιοκτήτης Πέτρος βγάζει μια χρεωστική κάρτα στο όνομά του και την δίνει στον ενοικιαστή του κατόπιν της μεταξύ τους συμφωνίας. Ο ενοικιαστής με την χρεωστική κάρτα στο όνομα του ιδιοκτήτη μπορεί να βάζει κάθε μήνα το ποσό του ενοικίου στο λογαριασμό σαν να είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης που καταθέτει τα χρήματα στον εαυτό του.
Αυτό βοηθάει εάν ο ιδιοκτήτης και ο ενοικιαστής έχουν χιλιομετρική απόσταση για παράδειγμα, που δεν επιτρέπει την συναλλαγή χέρι με χέρι.

Αν βάλετε την φαντασία να δουλέψει θα βρείτε πολλές «εφαρμογές» των δυνατοτήτων που δίνει μια τέτοια συναλλαγή για παράδειγμα.

Εάν είσαι μια πολυεθνική εταιρεία και προσφέρεις μέσω του διαδικτύου «υπηρεσίες» σε ολόκληρο τον πλανήτη, έχεις την δυνατότητα να πληρώνεσαι π.χ. με το Pay Pal από τους Έλληνες, τους Τούρκους, τους Βούλγαρους, τους Γάλλους πελάτες σου χωρίς οι Εφορίες των αντίστοιχων χωρών να παίρνουν σεντ γι΄ αυτού του είδους την συναλλαγή.

Μιλάμε για υπηρεσίες-όχι για προϊόντα όπως είναι το να αγοράσεις ρούχα ή καλλυντικά. Αυτά περνάνε από τελωνείο. Οι υπηρεσίες όχι.

Αυτή είναι μια εισαγωγή που με μια πρώτη ματιά μοιάζει άσχετη με το θέμα στην βρώμικη και βαθιά διεφθαρμένη παράγκα του «εγχώριου» διαδικτύου.

Ας πάρουμε τώρα μια πολυεθνική-κολοσσό τα προϊόντα της οποίας μπαίνουν σχεδόν σε όλα τα ελληνικά σπίτια.

Η συγκεκριμένη εταιρεία επιλέγει να εξαγοράσει (υπακούοντας και στις υποδείξεις του media shop) έναν-δύο μεγαλοδημοσιογράφους – μηντιάρχες μπουκώνοντάς τους με μυθικά ποσά σε διαφήμιση-χορηγίες.

Η συγκεκριμένη πολυεθνική είναι «ικανή» ενώ ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ σε διαφήμιση στα ΜΜΕ τηλεαστέρων, να δηλώνει ζημίες στην Ελλάδα για να μην πληρώνει μία στη χώρα μας.

Οι μεγαλοδημοσιογράφοι-μεγαλομηντιάρχες τώρα, από τη μεριά τους έχουν στήσει φτηνιάρικα sites μέσα από τα οποία τιμολογούν τις διαφημίσεις για να μην πληρώνουν αγγελιόσημο.

Ακόμη και πολλές από τις καταχωρήσεις που μπαίνουν στις εφημερίδες τους -τίς οποίες είναι μυστήριο πόσοι θα την αγοράζανε χωρίς τίς προσφορές-αυτές τιμολογούνται στα διαδικτυκά τους ΜΜΕ για να γλιτώνουν το αγγελιόσημο.

Έτσι μέσα σε χρόνο dt oι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εμφανίζονται με καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό-σε φορολογικούς παραδείσους. Η πλειοψηφία των προβεβλημένων τηλεαστέρων έχει καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων.

Καταθέσεις που θα έπρεπε να απασχολήσουν τον κ. Νικολούδη-(στην κεντρική φωτό)-όσο και οι καταθέσεις του Χαρδούβελη για παράδειγμα. Oι περισσότεροι από δαύτους έχοντας χρεοκοπήσει αρχικά τις εφημερίδες και τα κανάλια τους-τα οποία πλέον ζουν από τα θαλασσοδάνεια-στράφηκαν τα τελευταία χρόνια στο διαδίκτυο. Εδώ μετέφεραν τις πρακτικές και τις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν και στις εφημερίδες τους. Κυρίως δύο από αυτές: το λάδωμα και τον εκβιασμό.

Για την βρώμικη μπίζνα την οποία θα αναλύσουμε στην συνέχεια πως λειτουργεί χρησιμοποιούν το άλλοθι της περίφημης λίστας επισκεψιμότητας των sites.

Πώς παίζεται το παιγνίδι της διαφήμισης στο διαδίκτυο; Σε δύο μέτωπα: Κατ΄ αρχή έχουμε τις σχέσεις διαπλοκής ανάμεσα σε ΜΜΕ και συγκεκριμένα στελέχη των media shops που χειρίζονται το digital κομμάτι. Αυτό δεν αφορά όλες τις διαφημιστικές, τις εταιρείας επικοινωνίας και τα media shops. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Υπάρχουν εταιρείες που σκάβουν συστηματικά για να βρουν τους σωστούς διαύλους επικοινωνίας στα ΜΜΕ του διαδικτύου. Τα στελέχη τους διαβάζουν, αναλύουν, αφουγκράζονται από τον κοινωνικό τους περίγυρο ποια sites και blogs του διαδικτύου είναι αυτά που λέμε talk of the town. Ποια έχουν την μεγαλύτερη διεισδυτικότητα, ποια διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό την επικαιρότητα.

Μια εταιρεία που έχει κάνει εκπληκτική δουλειά σε βάθος σ΄ αυτή την κατεύθυνση είναι η Weber Shandwick.

Η συγκεκριμένη εταιρία μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχει κατακτήσει το διαδίκτυο. Μπορεί να μην είναι media shop ή διαφημιστική αλλά κατά βάση εταιρία επικοινωνίας, έχει καταφέρει όμως να υπάρχει στα περισσότερα μέσα του διαδικτύου. Η Weber Shandwick χτίζει ήδη ένα πολύ δυνατό προφίλ στην εγχώρια επικοινωνία.

Το μυστικό της είναι ότι τα στελέχη της δουλεύουν στην σωστή κατεύθυνση. Σε πολλές διαφημιστικές το digital κομμάτι το χειρίζονται στελέχη τα οποία για τους δικούς τους λόγους επιλέγουν την εύκολη λύση των κολλητών στα ΜΜΕ ή χρησιμοποιούν σαν άλλοθι της απραγίας τους την περίφημη Alexa. Πως λειτουργούν οι παρέες στην χρεοκοπημένη Κολομβία των Βαλκανίων;

4-5 εμπορικοί διευθυντές sites από αυτά τα θαλασσοδανεισμένα των μεγάλων εκδοτών ή από εκείνα που ανήκουν σε τηλεπερσόνες έχουν αναπτύξει τις γνωστές σχέσεις που κυμαίνονται σε μια κλίμακα παρέας-φιλίας-διαπλοκής με τα στελέχη των media shops που χειρίζονται το μπάτζετ για το διαδίκτυο.

Έτσι κάθε νέα καμπάνια προιόντος πηγαίνει στα ίδια μαγαζιά με τυφλό φανατισμό που θα ζήλευε το κράτος του Ισλάμ.

Τα media shop δεν μπαίνουν στον κόπο να κουράσουν τα στελέχη τους ώστε να δουν εάν υπάρχουν αξιοπρεπείς προσπάθειες στο διαδίκτυο-πέρα από τα ΜΜΕ που ανήκουν στους «σεσημασμένους» και χρεοκοπημένους μηντιάρχες και σε κάποιες τηλεπερσόνες.

Μάλιστα οι ιδιοκτήτες αυτών των sites για να έχουν το άλλοθι της επισκεψιμότητας φροντίζουν να πληρώνουν την Alexa με ποσά που ξεπερνούν και τις 20.000 ευρώ το χρόνο για να εμφανίζονται στις πρώτες 50 θέσεις της λίστας.

Τα ποσά-μηνιαίες συνδρομές δίνονται για να έχουν τα συγκεκριμένα ΜΜΕ περισσότερα στοιχεία για το αναγνωστικό τους κοινό-μόνο που αυτό το παρέχει δωρεάν η Google.

H Alexa πληρώνεται συνήθως με PayPal για τις υπηρεσίες που παρέχει. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να γνωρίζαμε τι ποσό εισπράττει το χρόνο η Αlexa από συγκεκριμένους ιδιοκτήτες sites και blogs στην Ελλάδα. Εχοντας εξασφαλίσει εμφάνιση στις πρώτες θέσεις της Alexa οι ιδιοκτήτες των συγεκριμένων ΜΜΕ δίνουν το άλλοθι στα media shops να τους σπρώχνουν χρήμα σε βάρος του πελάτη, ο οποίος καταπίνει το επιχείρημα της διαφημιστικής εταιρείας.

-Δώσαμε σ΄ αυτό το site επειδή είναι ψηλά στη λίστα…

Όταν ο δύστυχος πελάτης καταλάβει ότι όλο το παιγνίδι είναι μια φούσκα και μια «παράγκα» σε βάρος του είναι συνήθως πολύ αργά.

Όπως αναφέραμε στην αρχή της αναρτησής μας εξίσου χυδαίο και βρώμικο παιγνίδι παίζεται με κάποιους τηλεαστέρες της Κολομβίας των Βαλκανίων. Υπάρχει εμπορικός διευθυντής μεγάλης εταιρίας ποτών που για πολλά χρόνια σπρώχνει χρήμα σε συγκεκριμένο τηλεαστέρα. Τόσο ο εμπορικός, όσο και ο τηλεαστέρας είναι ζάπλουτοι. Η εταιρία σχεδόν χρεοκοπημένη!

Υπάρχουν πολυεθνικές που κάνουν την ίδια δουλειά. Φροντίζουν- μέσα από τα media shops- να ταΐζουν συγκεκριμένες τηλεπερσόνες και συγκεκριμένα ΜΜΕ με τεράστια ποσά ενώ εμφανίζουν ζημίες στην Ελλάδα για να μην φορολογούνται.

Οι μεγαλοδημοσιογράφοι εξασφαλίζουν σ΄αυτές τις εταιρίες με παρεμβάσεις τους τον μή έλεγχο από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες της χώρας μας. Η τουλάχιστο αυτό έκαναν σε πολλές περιπτώσεις ως σήμερα. Καταλυτικό ρόλο στο σπάσιμο αυτής της νοσηρής αλυσίδας είναι να συνειδητοποιήσουν οι πελάτες που δίνουν το χρήμα-μικρές και μεγάλες εταιρίες-ότι δεν πρέπει να εμπιστεύονται τυφλά τα λεφτά τους.

(Σε λίγο η συνέχεια…)

Πηγή: kourdistoportocali.com


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πανέτοιμοι ΑΕΚ και Ολυμπιακός για έναν αγώνα «do or die»

Όλα είναι για το ντέρμπι του Κύπελου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού σε ένα κατάμεστο, με περισσότερους από 65.000 φιλάθλους των γηπεδούχων, ΟΑΚΑ, στον επαναληπτικό του 1-1 για την προημιτελική φάση του θεσμού.

Ο Τραϊνός Δέλλας έχει ρίξει μεγάλο βάρος στην ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας αφού οι παίκτες του για πρώτη φορά θα αγωνιστούν μπροστά σε τόσες δεκάδες χιλιάδες κόσμου, που θα ασκήσει πίεση για την πρόκριση.

Το πλάνο του κιτρινόμαυρου προπονητή προβλέπει ασφυκτική πίεση μπροστά στην αντίπαλη εστία, ανάπτυξη από τα άκρα με παιχνίδι κατοχής και ασταμάτητο τρέξιμο ώστε να αποσυντονίσει τους φιλοξενούμενους.

Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα ο «Κολοσσός» έχει καταλήξει: Ανέστης τερματοφύλακας, Μπακάκης δεξί μπακ, Σοϊλέδης αριστερό μπακ, Τζανετόπουλος – Κολοβέτσιος στόπερ, Γιόχανσον, Ανάκογλου δίδυμο στα χαφ, Μάνταλος σε επιτελικό ρόλο, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα στα πλάγια της επίθεσης και Αραβίδης στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός

Ο Βίτορ Περέιρα μίλησε στους ποδοσφαιριστές του για την σημασία του αγώνα με την ΑΕΚ σε μία προσπάθεια να τους τονώσει την ψυχολογία: «Είναι το πιο μεγάλο ματς μέχρι το επόμενο. Το πιο σπουδαίο που μας περιμένει αυτήν την στιγμή και θα πρέπει να αντιδράσουμε ανάλογα. Είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε πολύ καλά, να κερδίσουμε και να προχωρήσουμε στο Κύπελλο. Θα πρέπει να τα δώσουμε όλα και να κλείσουμε την σεζόν με το νταμπλ. Είναι ένας αγώνας με μεγάλη σημασία και αξία για όλους εμάς».

Όσον αφορά στην ενδεκάδα ο προπονητής των ερυθρόλευκων προβληματίζεται για δύο θέσεις. Η μία είναι του τερματοφύλακα με τον Ρομπέρτο να έχει προβάδισμα στο να χριστεί βασικός αντί του Μέγιερι που αγωνίζετια σε όλους τους αγώνες κυπέλου και η άλλη για το αριστερό άκρο της επίθεσης, όπου αμφιταλαντεύεται μεταξύ του Κασάμι και του Αφελάι.
Στο κέντρο της άμυνας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Μποτία θα κάνει την επανεμφάνισή του στον Σιόβα. Ο Μαζουακού θα είναι στο ένα άκρο και ο Σαλίνο στο άλλο αντί του τραυματία, Ελαμπντελαουί.

Ο Μανιάτης και ο Μιλιβόγιεβιτς θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ. Η θέση του Τσόρι Ντομίνγκες στην 11άδα είναι αδιαμφισβήτητη ενώ ο Ντοσεβί φαίνεται να έχει το μεγάλο προβάδισμα για να ξεκινήσει στο ένα άκρο.

Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να αρχίσει ο Χάρα αντί του τραυματία Μήτρογλου.

Μέτρα ασφαλείας

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και συρματοπλέγματα στην τάφρο του ΟΑΚΑ πήρε η αστυνομία ενόψει του επαναληπτικού αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακού. Ο σχεδιασμός προβλέπει δίχτυα ασφαλείας μπροστά από το «πέταλο» των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ αλλά και την παρουσία χιλιάδων αστυνομικών καθώς και εκατοντάδων ανδρών από εταιρεία ασφαλείας. Το παρών στο γήπεδο αναμένεται να δώσουν τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Πανούσης όσο και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής καθώς αναμένεται να δεχθεί την πρόκληση που του έχει γίνει από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ παρακαλεί τους χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας που θα προσέλθουν στο Ολυμπιακό Στάδιο την Τετάρτη 11/3, να προσέξουν τα παρακάτω:

Να προσέλθουν στο γήπεδο νωρίς για να αποφύγουν τον συνωστισμό στα σημεία πρόσβασης και ελέγχου.

Οι πύλες του γηπέδου θα ανοίξουν για τον σκοπό αυτό τρεις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα δηλαδή στις 16:00.

Να μην κατέχουν απαγορευμένα αντικείμενα όπως αυτά περιγράφονται στους κανόνες ασφαλείας γηπέδων και από την αθλητική νομοθεσία. Πιο συγκεκριμένα λέιζερ, καπνογόνα, κροτίδες, φωτοβολίδες κλπ, καθώς η χρήση τους εκτός από την πιθανή σύλληψη του χρήστη θα έχει ως αποτέλεσμα τη βέβαιη τιμωρία της ομάδας με διακοπή του αγώνα και εξοντωτικά πρόστιμα.

Να υπακούουν στις υποδείξεις των αρμοδίων και να αποφεύγουν οποιαδήποτε προστριβή μαζί τους αφού στόχος όλων μας είναι η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και η αποφυγή οποιασδήποτε ενέργειας μπορεί να βλάψει την ομάδα μας.

Κανείς να μην προσέλθει στο ΟΑΚΑ αν δεν έχει προηγουμένως προμηθευτεί εισιτήριο και αφού εισέλθει στη θύρα θα πρέπει να καθίσει άμεσα στη θέση που αναγράφει το εισιτήριό του ή το διαρκείας του και να μην μετακινείται από εκεί.

Λόγω της παρουσίας χιλιάδων φιλάθλων στο γήπεδο έχει προβλεφτεί να υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός διασωστών και γιατρών περιμετρικά των θυρών για να παρέχουν πρώτες βοήθειες εφόσον χρειαστεί.

Τέλος για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των φιλάθλων έχει τοποθετηθεί έξτρα σήμανση σε όλους τους χώρους εντός του Σταδίου.

Αύριο το βράδυ ευχή όλων μας είναι να ζήσουμε ένδοξες στιγμές και να συνοδευτούν οι προσπάθειες της ομάδας μας με μια μεγάλη πρόκριση επί του Ολυμπιακού».





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Ηράκλειο αποκτά «έξυπνες» εφαρμογές

Ένα καινοτόμο σύστημα εφαρμογών για smartphones, tablets κ.α., πρόκειται να εφαρμόσει ο δήμος Ηράκλειου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Το σύστημα θα έχει στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, την τουριστική προβολή της πόλης και θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο,

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λότζια μεταξύ του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και του αναπληρωτή διευθυντή του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, Δημήτρη Καφετζόπουλου, παρουσία στελεχών του ΙΤΕ και του δήμου, τέθηκαν οι βάσεις για τη συνεργασία αυτή.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης ευρύτερα η συνεργασία δήμου Ηρακλείου-ΙΤΕ σε θέματα νέων τεχνολογιών, παρεμβάσεων και προγραμμάτων και συμφωνήθηκε η συνάντηση να επαναληφθεί σύντομα προκειμένου να καθοριστούν το πλαίσιο και οι τομείς υλοποίησης.

Μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός τόνισε: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας, για συνεργασία ενός από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα με διεθνή αναγνώριση και σπουδαία επιτεύγματα, το ΙΤΕ και θα εργαζόμαστε συνεχώς προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή την αξιοποίηση όλων των επιστημονικών Ιδρυμάτων προς όφελος των πολιτών».

Τέλος, επισημάνθηκε ότι οι εφαρμογές αυτές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους κατοίκους του Ηρακλείου και τους επισκέπτες της πόλης, αλλά και από την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς θα βοηθήσουν τους μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία τη πόλης και τα μνημεία της.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε μακροχρόνια ανέργους

Στη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε 37.514 μακροχρόνια ανέργους και σε 36.344 ασφαλισμένους υπηκόους τρίτων χωρών, που διαθέτουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης προχώρησε η Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος, θα επακολουθήσουν αποδόσεις ασφαλιστικής ικανότητας και σε επιπλέον μακροχρόνια ανέργους, των οποίων το δικαίωμα της ικανότητας λήγει σε μεταγενέστερους χρόνους, μετά την παραλαβή και επεξεργασία των αρχείων που θα αποσταλούν από τον ΟΑΕΔ.

Η διοίκηση του Ιδρύματος συνιστά στους ασφαλισμένους αυτών των κατηγοριών, προκειμένου να αποφύγουν την άσκοπη ταλαιπωρία, να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους - Συνταξιούχους / Ασφαλιστική Ικανότητα) προκειμένου να επιβεβαιώνουν ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα, και να μην προσέρχονται προς τούτο στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ, στη συγκεκριμένη διαδικτυακή εφαρμογή από τις 16/02/2015, οπότε τέθηκε σε λειτουργία, μέχρι χθες έχουν γίνει 761.427 επισκέψεις για επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας και ταυτοποιήθηκαν ότι τη διαθέτουν οι 654.577.

Η διοίκηση του ΙΚΑ υπενθυμίζει ότι τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι και τέκνα) που είναι καταχωρημένα στα οικογενειακά βιβλιάρια υγείας ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΝ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προκειμένου να εξυπηρετούνται από τους Παρόχους Υγείας. Οι Πάροχοι Υγείας (Νοσοκομεία, Κλινικές, Διαγνωστικά Κέντρα, Ιατροί κ.λπ.) εξυπηρετούν όλους τους ανωτέρω με την επίδειξη του ατομικού και οικογενειακού βιβλιαρίου.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Eνας σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο στον Κηφισό - Μποτιλιάρισμα 7 χιλιομέτρων στην άνοδο

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη τα ξημερώματα στη γέφυρα Ροσινιόλ στον Κηφισό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ένα ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο στο ρεύμα προς Λαμία με αποτέλεσμα ο οδηγός της μηχανής να τραυματιστεί σοβαρά. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για εμπλοκή νταλίκας στο ατύχημα.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν άμεσα σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Λόγω του ατυχήματος έχει δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα στην άνοδο του Κηφισού που ξεκινά από του Ρέντη και φτάνει τα 7 χιλιόμετρα.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στην κάθοδο, καθώς αρκετοί είναι οι οδηγοί που μειώνουν ταχύτητα για να δουν τι συμβαίνει.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

53 δις πήραν οι ναζιστές από τους ….τεμπέληδες.

Πέρα από τα δισεκατομμύρια που έχει πάρει για τα υποβρύχια που γέρνουν, τα Leopard κ.λπ. κ.λπ.

Α λα καρτ αντιμετωπίζει την Ελλάδα ο… αδιάφθορος γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε. Όλα τα χρόνια πριν μας βάλουν τον… ζουρλομανδύα των Μνημονίων η Ελλάδα ήταν καλή και όσο τους κάναμε τη χάρη να αγοράζουμε τα υποβρύχιά τους μας είχαν στα ώπα ώπα.
Με το μαχαίρι στον λαιμό απαιτούσε η κυρία Μέρκελ από τον Κώστα Καραμανλή, όταν ήταν πρωθυπουργός, να παραλάβει το υποβρύχιο που έγερνε. Αλλά και τα Leopard και ένα σωρό άλλα εξοπλιστικά προγράμματα. Όπως η κότα με το χρυσό αυγό ήταν η Ελλάδα και για τη Ζήμενς τους, που από το 1952 κέρδιζε και συνεχίζει να κερδίζει αμύθητα ποσά λαδώνοντας κόμματα και πρωτοκλασάτους υπουργούς, γαλάζιους και πράσινους. Και όταν ο Εισαγγελέας ακούμπησε τους διαφθορείς -Χριστοφοράκο, Σίκατσεκ και ΣΙΑ-, τους φυγάδευσαν στη Γερμανία και αρνούνται να τους παραδώσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να δικαστούν, γιατί φοβούνται ότι μπορεί να ανοίξουν το στόμα τους…
 

Όταν τελείωσαν όμως τα λεφτά, η Ελλάδα έγινε η διεφθαρμένη χώρα της ΕΕ και Σόιμπλε – Μέρκελ την έστησαν στον τοίχο και την εκβιάζουν με έξοδο από το ευρώ, που το χρησιμοποιούν ως… παιχνιδάκι τους, απειλώντας τον ελληνικό λαό με αργό θάνατο!
Είναι χρήσιμος και αναγκαίος, όμως, ένας ξεκάθαρος λογαριασμός για το ποιος είναι ο κερδισμένος από τη σχέση αυτή, ώστε να ξέρει ο καθένας, μέσα και έξω από την Ελλάδα, πώς χρησιμοποιεί η Γερμανία τη δύναμή της για να πλουτίζει, ενώ άλλοι λαοί πεινάνε και ψάχνουν στα σκουπίδια για ένα πιάτο φαΐ.
 

Ψάξαμε να βρούμε πόσα χρήματα δίνει η Ελλάδα για εισαγωγές από τη Γερμανία αλλά και ποια είναι η αξία των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στη Γερμανία. Πολύ αποκαλυπτικά είναι τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως προκύπτει από τον παρακάτω πίνακα του Εμπορικού Ισοζυγίου Ελλάδας – Γερμανίας που δημοσιεύουμε. Οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων από το 2003 μέχρι και το 2013 ήταν 21,287 δισεκατομμύρια ευρώ και οι εισαγωγές από τη Γερμανία ήταν 52,704 δισεκατομμύρια ευρώ, ήτοι η διαφορά υπέρ της Γερμανίας είναι 31,417 δισεκατομμύρια ευρώ! Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο ελληνικός λαός, αγοράζοντας γερμανικά προϊόντα, δουλεύει για να έχουν δουλειά οι γερμανοί εργαζόμενοι. Μια σωστή κυβέρνηση θα απαιτούσε από την κάθε κυρία Μέρκελ να είναι ισοσκελισμένο το εμπορικό ισοζύγιο ανάμεσα στις δύο χώρες. Δηλαδή, οι αγορές ελληνικών προϊόντων να είναι ίσης αξίας. Εν προκειμένω, μας χρωστάτε, κύριε Σόιμπλε, αγορά ελληνικών προϊόντων αξίας 31,417 δισ. ευρώ.
Πήραν και 360 εκατ. ευρώ από τόκους
 

Την ώρα που μας λέει ο κ. Σόιμπλε ότι μας ταΐζουν και ζούμε χάρις στα λεφτά τους αποκαλύπτεται ότι τίποτε δεν μας χαρίζουν, αντίθετα από τη φτωχή Ελλαδίτσα κερδίζουν ένα σκασμό λεφτά και από πάνω μας βρίζουν. Το Γερμανικό Δημόσιο έχει εισπράξει από το 2010 βάσει δικών τους στοιχείων 360 εκατ. ευρώ σε τόκους από τη ληστρική δανειακή σύμβαση. Και το επιβεβαιώνει η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση που υπεβλήθη στην Μπούντεσταγκ εκ μέρους της ΚΟ του αριστερού κόμματος Ντι Λίνκε. Οι πληρωμές αυτές έγιναν μεταξύ 2010 και 2014 ενώ θα καταβάλλονται 20 εκατ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα χρόνια. Να σημειώσουμε ότι και οι άλλες δανείστριες χώρες κερδίζουν λεφτά από την Ελλάδα.
 


Η Αυστρία εισέπραξε 100 εκατ. ευρώ για τόκους.
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Στο €1τρις το κόστος της φοροδιαφυγής στην Ευρώπη από τις πολυεθνικές!

Τα μέχρι στιγμής –φτωχά- επιτεύγματα, αλλά και τα βραχυπρόθεσμα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποτελεσματική καταπολέμηση του φαινομένου της επιχειρηματικής φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, παρουσιάζει ο Επίτροπος Φορολογίας, Δασμών, Οικονομικών & Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, στην απάντησή του σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην ερώτησή του έθετε το θέμα της φοροδιαφυγής των μεγάλων εταιρειών «μέσω φορολογικών παραδείσων και τη χρήση φορολογικών και χρηματοπιστωτικών συμφωνιών» και ζητούσε από την Κομισιόν πληροφορίες σχετικά με «το μέγεθος των απωλειών σε φορολογικά έσοδα των κρατών μελών από την διεθνή και ευρωπαϊκή πρακτική της νομιμοφανούς φοροαποφυγής μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών», από τη μια, και τη στρατηγική που σκοπεύει να αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Ένωση για «την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής πολυεθνικών εταιρειών», από την άλλη.

Στην απάντησή του ο Επίτροπος Μοσκοβισί αναφέρει ότι «η Επιτροπή δεν διαθέτει στοιχεία σχετικά με τον συνολικό αριθμό των φορολογικών απωλειών στην ΕΕ». Σημειώνει, ωστόσο, ότι «σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν υπόψη με σύνεση, το κόστος της φοροδιαφυγής ανέρχεται περίπου σε 1 τρισεκατομμύριο ευρώ ετησίως». Εν συνεχεία, παραθέτει τα επιτεύγματα του Κοινού Φόρουμ για τον Καθορισμό των Τιμών Μεταβίβασης (ενδο-ομιλικές συναλλαγές) στην ΕΕ, πολλά από τα οποία, σύμφωνα με την Κομισιόν, «αποτελούν πλέον τη βάση για τις επιμέρους δράσεις του σχεδίου δράσης του ΟΟΣΑ για την αντιμετώπιση της διάβρωσης της βάσης και της μεταφοράς των κερδών».

Καταλήγοντας στην απάντησή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημειώνει τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του Συμβουλίου για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής εταιρειών και συγκεκριμένα την «προσθήκη ρήτρας απαγόρευσης των καταχρήσεων στην οδηγία για τις μητρικές και τις θυγατρικές εταιρείες της ΕΕ» και την «έκδοση οδηγίας για την επέκταση του πεδίου εφαρμογής της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών», επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης της Κομισιόν για το 2015 «προτίθεται να εκπονήσει φέτος ένα νέο σχέδιο δράσης, το οποίο θα περιλαμβάνει μέτρα σε επίπεδο ΕΕ με στόχο τη μετάβαση προς ένα σύστημα βάσει του οποίου η χώρα όπου πραγματοποιούνται τα κέρδη είναι επίσης η χώρα φορολόγησης… και να παρουσιάσει την άνοιξη πρόταση για τη διασφάλιση της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των κρατών μελών, σχετικά με διασυνοριακές φορολογικές αποφάσεις και συμφωνίες προκαθορισμένων τιμών».

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση και απάντηση:

Ερώτηση E-010149/2014 προς την Επιτροπή
Άρθρο 130 του Κανονισμού
Dimitrios Papadimoulis (GUE/NGL)

Θέμα: Δράσεις κρατών-μελών για την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής μέσω transfer-pricing.

Σε πρόσφατη επιστολή τους οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας, ζητούν από την Επιτροπή την ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών με στόχο την πάταξη της φοροαποφυγής των μεγάλων εταιρειών μέσω φορολογικών παραδείσων -από τη μια- και τη χρήση φορολογικών και χρηματοπιστωτικών συμφωνιών, από την άλλη.​

Την ίδια στιγμή, όμως, σύμφωνα με απάντηση της Επιτροπής (Ε-6613/14), τα κράτη-μέλη της ΕΕ συνεργάζονται στο «πλαίσιο του Κοινού Φόρουμ για τον Καθορισμό των Τιμών Μεταβίβασης (ΚΦΤΜ), με σκοπό την εξεύρεση πρακτικών λύσεων σε προβλήματα που ανακύπτουν σε σχέση με τις τιμές μεταβίβασης».

Με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο Φόρουμ Συζητήσεων έχει ξεκινήσει τις εργασίες του από το 2002, ερωτάται η Επιτροπή:

1. Διαθέτει εκτιμήσεις για το μέγεθος των απωλειών σε φορολογικά έσοδα των κρατών μελών από τη διεθνή και ευρωπαϊκή πρακτική της νομιμοφανούς φοροαποφυγής μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών;

2. Ποιες είναι οι «πρακτικές λύσεις» στις οποίες μετά από 12 χρόνια έχουν καταλήξει τα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής μέσω ενδο-ομιλικών συναλλαγών και υποτιμολόγησης (transfer pricing);

3. Σκοπεύει η ΕΕ να αναπτύξει τη δική της, ολοκληρωμένη και αποτελεσματική, στρατηγική για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής πολυεθνικών εταιρειών ή θα περιοριστεί σε μια ήπια εναρμόνιση της νομοθεσίας της με τις συστάσεις του ΟΟΣΑ;

E-010149/2014 Απάντηση του κ. Moscovici εξ ονόματος της Επιτροπής (19.2.2015)
Η Επιτροπή δεν διαθέτει στοιχεία σχετικά με τον συνολικό αριθμό των φορολογικών απωλειών στην ΕΕ, καθώς οι εν λόγω πληροφορίες δεν δημοσιεύονται σε όλα τα κράτη μέλη. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν υπόψη με σύνεση, το κόστος της φοροδιαφυγής ανέρχεται περίπου σε 1 τρισεκατομμύριο ευρώ ετησίως .

Τα επιτεύγματα του κοινού φόρουμ της ΕΕ για τον καθορισμό των τιμών μεταβίβασης (ΚΦΚΤΜ ΕΕ) παρατίθενται στον ιστότοπο του ΚΦΚΤΜ ΕΕ. Πολλά από αυτά αποτελούν πλέον τη βάση για τις επιμέρους δράσεις του σχεδίου δράσης του ΟΟΣΑ για την αντιμετώπιση της διάβρωσης της βάσης και της μεταφοράς των κερδών («σχέδιο δράσης BEPS»), π.χ. (i) η δομή και το περιεχόμενο του βασικού φακέλου/τοπικού φακέλου στον κώδικα δεοντολογίας σχετικά με την τεκμηρίωση των τιμών μεταβίβασης για τη δράση 13 (τεκμηρίωση), (ii) οι οδηγίες του ΚΦΚΤΜ ΕΕ για τις χαμηλής προστιθέμενης αξίας ενδοομιλικές υπηρεσίες, για τη δράση 10 (πληρωμές που διαβρώνουν τη βάση) και (iii) ο κώδικας δεοντολογίας σχετικά με τη σύμβαση διαιτησίας για τη δράση 14 (επίλυση διαφορών). Άλλα επιτεύγματα, για παράδειγμα η έκθεση του ΚΦΚΤΜ ΕΕ για τη διαχείριση κινδύνου μεταβιβαστικής τιμολόγησης, αποσκοπούν στη θέσπιση κοινών διαδικασιών στα κράτη-μέλη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροαποφυγής από τις πολυεθνικές εταιρείες.

Τον Δεκέμβριο του 2012 η Επιτροπή δημοσίευσε το σχέδιο δράσης της για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής. Στα πρόσφατα επιτεύγματα συγκαταλέγονται η προσθήκη ρήτρας απαγόρευσης των καταχρήσεων στην οδηγία για τις μητρικές και τις θυγατρικές εταιρείες της ΕΕ και η έκδοση οδηγίας για την επέκταση του πεδίου εφαρμογής της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών. Όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα εργασίας της για το 2015, η Επιτροπή προτίθεται να εκπονήσει φέτος ένα νέο σχέδιο δράσης, το οποίο θα περιλαμβάνει μέτρα σε επίπεδο ΕΕ με στόχο τη μετάβαση προς ένα σύστημα βάσει του οποίου η χώρα όπου πραγματοποιούνται τα κέρδη είναι επίσης η χώρα φορολόγησης. Επιπλέον, για να αυξηθεί η διαφάνεια, η Επιτροπή θα παρουσιάσει την άνοιξη πρόταση για τη διασφάλιση της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των κρατών-μελών, σχετικά με διασυνοριακές φορολογικές αποφάσεις και συμφωνίες προκαθορισμένων τιμών.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σαπίλα!

Τα πέντε χρόνια που πέρασαν είχαμε:

α)  Έναν πρωθυπουργό που πήγε στις Κάννες, του είπαν εκεί η Μέρκελ, οι «εταίροι» και οι εγχώριοι «σωτήρες» ότι η θητεία του έληξε πριν την ώρα της, εκείνος το δέχτηκε, παρέδωσε την κυβέρνηση και όλα αυτά …  θυμήθηκε να τα «καταγγείλει» μετά από 4 χρόνια μόνο και μόνο για να πάρει μερικά ψηφαλάκια και να μπει στη Βουλή…
     
β) Έναν δεύτερο πρωθυπουργό, δοτό, που διορίστηκε από τους εγχώριους «σωτήρες» με μόνη του ιδιότητα ότι ήταν τραπεζίτης, εκλεκτός της ΕΚΤ, που συγκρότησε κυβέρνηση με κοινοβουλευτικό μανδύα τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, μόνο και μόνο για να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που αφαιρούσαν το αίμα του λαού για να ποτίζονται οι γερμανικές, οι γαλλικές, οι ελληνικές και κάθε «εθνικότητας» τράπεζες… 
   
 γ) Έναν τρίτον πρωθυπουργό που έχτισε το αντιπολιτευτικό προφίλ του στην «αντιμνημονιακή» ρητορική, αλλά όταν έγινε πρωθυπουργός υπέγραψε επιστολές ότι τα Μνημόνια ήταν δικής του… «ιδιοκτησίας» και έφτασε να απολογηθεί ενώπιον της Μέρκελ για την προηγούμενη «αντιμνημονιακή» ρητορική του λέγοντας εκείνο το απίθανο «ουδείς αναμάρτητος»…
     
δ) Τώρα μαθαίνουμε ότι είχαμε κι έναν υπουργό Οικονομικών, ο οποίος το διάστημα 2012 – 2014, όταν έξι εκατομμύρια Έλληνες βούλιαζαν στα Τάρταρα της φτώχειας και της ανέχειας, όταν το πολιτικό σύστημα μιλούσε στους Έλληνες για τον «πατριωτισμό των θυσιών», εκείνος φυγάδευε τα λεφτά του στο εξωτερικό, διότι φοβόταν ο καημένος μην τα χάσει λόγω της πολιτικής που εφαρμοζόταν στην Ελλάδα την οποία, όμως, οι υπόλοιποι Έλληνες έπρεπε να την υφίστανται σαν «πατριωτική»!   
   
 Αλήθεια – και χωρίς περιστροφές – αν όλα αυτά δεν αποτελούν αλάνθαστο μέτρο και αδιαφιλονίκητη απόδειξη για την «ποιότητα» της τάξης που κυβερνά αυτό τον τόπο, την ευτέλεια και ενίοτε την σαπίλα εκείνου που αποκαλείται αστικό πολιτικό σύστημα αυτής της χώρας, τότε τι είναι; 
     
Υστερόγραφο: Και μη μας πει κανείς ότι όλα αυτά άλλαξαν μετά τις 25 Γενάρη. Τίποτα δεν άλλαξε και τίποτα δεν θα αλλάξει όσο την πολιτική εξουσία (που είναι κάτι πολύ ευρύτερο και βαθύτερο από την κυβερνητική εξουσία) θα συνεχίζει να την έχει εκείνη η τάξη που προκαλεί και στηρίζεται στην ευτέλεια και την σαπίλα. 




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς σκοπεύει η ΕΚΤ να «πλημμυρίσει» με λεφτά τις αγορές

Η Ευρώπη εφαρμόζει τελικά τη μαζική νομισματική τόνωση που ξεκίνησε πριν από χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και την Ιαπωνία.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άρχισε την Δευτέρα να αγοράζει ομόλογα που εκδίδονται από κυβερνήσεις στην ευρωζώνη, σηματοδοτώντας  την έναρξη του προγράμματος 1 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την ενίσχυση  του πληθωρισμού και την αναζωογόνηση της οικονομίας.

Ιδού τρία πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την ευρωπαϊκή ποσοτική χαλάρωση:

1. Πώς λειτουργεί;

Η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ δημιουργούν νέο χρήμα για να αγοράσουν ομόλογα με ρυθμό 60 δισεκατομμυρίων ευρώ μηνιαίως. Οι αγορές θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2016, αλλά μπορεί και περισσότερο, αν απαιτηθεί για την επαναφορά του πληθωρισμού στο στόχο της ΕΚΤ που είναι λίγο κάτω από 2%.

Οι κεντρικές τράπεζες αγοράζουν κρατικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, δε μπορούν να αγοράσουν απευθείας από τον εκδότη.

Με τα επιτόκια ουσιαστικά στο μηδέν, η ΕΚΤ ελπίζει ότι το όπλο αυτό θα ωθήσει προς τα κάτω τις αποδόσεις των ομολόγων – τα οποία κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση με τις τιμές. Η ιδέα είναι να μειωθεί το κόστος δανεισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη, όχι μόνο για τις κυβερνήσεις αλλά και για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

2. Θα κάνει διαφορά;

Έχει ήδη κάνει. Τα ομόλογα έχουν σημειώσει άνοδο, εν αναμονή της κίνησης της ΕΚΤ. Τα κρατικά ομόλογα αναφοράς 10 ετών στη Γερμανία έχουν πλέον απόδοση μόνο 0,3% – σχεδόν 2% λιγότερο από τα αντίστοιχα των ΗΠΑ. Οι αποδόσεις των πενταετών ομολόγων της Γερμανίας έχουν αρνητική απόδοση. Αυτό ελαφραίνει την πίεση στους προϋπολογισμούς των κρατών σε όλη την Ευρώπη. Η Ιρλανδία, η οποία βγήκε από το διεθνές σχέδιο διάσωσης πριν από μόλις ένα χρόνο, μπορεί να δανείζεται με 0,8%.

Η προοπτική μιας πλημμυρίδας φρέσκου χρήματος έχει βοηθήσει και με άλλους τρόπους. Το ευρώ έχει υποχωρήσει κατά 10% έναντι του δολαρίου το 2015 σε χαμηλά 11 ετών στα 1,09 δολάρια, και μπορεί να πλησιάσει και την απόλυτη ισοτιμία. Αυτό έχει διπλά οφέλη γιατί καθιστά τις ευρωπαϊκές εξαγωγές φθηνότερες στις παγκόσμιες αγορές και αυξάνει το κόστος των εισαγωγών – δίνοντας μια ώθηση στις τιμές στην ευρωζώνη, οι οποίες μειώνονται εδώ και τρεις μήνες.

Το φθηνό χρήμα επίσης σπρώχνει τους επενδυτές σε αγορές μετοχών προς αναζήτηση καλύτερων αποδόσεων. Οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν σημειώσει άνοδο μέχρι στιγμής φέτος: ο δείκτης DAX της Γερμανίας έχει αυξηθεί σχεδόν 11% από την ανακοίνωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ στις 22 Ιανουαρίου. Συγκριτικά, ο δείκτης S&P 500 έχει παραμείνει στάσιμος.

3. Θα βοηθήσει την Ελλάδα;

Προς το παρόν, όχι. Οι αγορές δε θα πραγματοποιηθούν για χώρες που εξακολουθούν να λαμβάνουν κεφάλαια διάσωσης από την ΕΕ. Το υπάρχον πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδα έχει μόλις παραταθεί κατά τέσσερις μήνες μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Η ΕΚΤ θα μπορούσε να δεχθεί τα ελληνικά ομόλογα με μη επενδυτική διαβάθμιση. Αλλά πρέπει να πειστεί ότι η χώρα πληροί τους όρους της διάσωσης. Δεν είναι σαφές ακόμα.

Οποιαδήποτε συμμετοχή της Αθήνας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είναι εξαιρετικά απίθανη πριν από τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, και ακόμα και τότε αυτό θα εξαρτηθεί από τις χρηματοδοτικές συμφωνίες της Ελλάδα με την ευρωζώνη, όταν λήξει το τρέχον πακέτο διάσωσης



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!