EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σοβαρά τραυματισμένος ο ηθοποιός Χάρισον Φορντ μετά τη συντριβή του αεροπλάνου του

Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Χάρισον Φορντ υπέστη την Πέμπτη σοβαρούς τραυματισμούς όταν το μικρό αεροπλάνο στο οποίο ήταν κυβερνήτης συνετρίβη σε ένα γήπεδο γκολφ στο Λος Άντζελες λίγο μετά την απογείωσή του από το τοπικό αεροδρόμιο, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο πηγές.

Το μονοκινητήριο αεροπλάνο προσέκρουσε στο έδαφος μόλις 1,6 χιλιόμετρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Σάντα Μόνικα και ο πιλότος επέζησε αλλά βρίσκεται σε «σχετικά σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο βοηθός αρχηγού της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Λος Άντζελες, Πάτρικ Μπάτλερ. Ο ίδιος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν ο Φορντ βρισκόταν μέσα στο αεροσκάφος, ωστόσο πηγή προσκείμενη στις έρευνες δήλωσε ότι όντως ο 72χρονος ηθοποιός ήταν ο πιλότος που αεροπλάνου.

«Είναι στο νοσοκομείο. Ο μπαμπάς είναι εντάξει. Τραυματισμένος αλλά εντάξει», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο γιος του Φορντ, Μπεν. «Είναι ο θαρραλέος άνδρας που ξέρετε όλοι. Είναι ένας απίστευτα δυνατός άνθρωπος».

Εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες δήλωσε ότι η συντριβή έλαβε χώρας στις 14:25 τοπική ώρα (00:25 ώρα Ελλάδας της Παρασκευής) και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η συντριβή οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Ο Μπάτλερ δήλωσε ότι ο πιλότος είχε τις αισθήσεις του, ενώ στον τόπο της συντριβής έσπευσαν παρευρισκόμενοι προτού φθάσουν τα συνεργεία πρώτων βοηθειών και μεταφέρουν το τραυματισμένο πιλότο σε κοντινό νοσοκομείο. Τα μέλη του πληρώματος του ασθενοφόρου που έφτασε πρώτο στον τόπο του δυστυχήματος τοποθέτησαν τον τραυματία σε σανίδα «ακινητοποίησης της σπονδυλικής στήλης και του χορηγήθηκε ορός», δήλωσε ο Μπάτλερ.

Η ιστοσελίδα TMZ ανέφερε ότι ο Φορντ υπέστη πολλαπλούς τραυματισμούς στο κεφάλι και παρουσίασε ακατάσχετη αιμορραγία. Εκπρόσωπος του Φορντ δεν ήταν διαθέσιμος για σχολιασμό.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Κάρλος Λούγκο 63 ετών, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι βρισκόταν στη μέση ενός παιχνιδιού γκολφ όταν είδε ένα αεροπλάνο που πίστευε ότι είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Σάντα Μόνικα, να χάνει τον έλεγχο και να κάνει στροφή προς τα πίσω σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στον διάδρομο.

«Όταν πέταξε πάνω από τα κεφάλια μας ξέραμε ότι δεν προλάβαινε να γυρίσει στο αεροδρόμιο», είπε ο Λούγκο.




Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΟΜΙΚΟΣ… «ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΜΕΣΩ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ;

Διαβάστε το πώς Έλληνας δικαστικός αιτιολογεί τη νομική απαλλαγή του Μιχάλη Ματαντού, ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων στο σκάνδαλο των υποβρυχίων που μοίραζε μίζες εκατομμυρίων ευρώ για να δοθεί η «δουλειά» στους Γερμανούς της Ferrostaal.  – Πώς αυτή η διαδικασία μπορεί να βγάλει… λάδι και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, αν δεν απορρίψει εμφατικά την πρόταση του αντεισαγγελέα Βεργώνη, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Ενα σκάνδαλο μεγατόνων, 37 κατηγορούμενοι, 4 καταζητούμενοι, μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και μια δικογραφία που ανάμεσα σε όλα τα σοβαρά, εμπεριέχει και μια υποψία, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, «δημιουργίας δεδικασμένου», ικανού να βγάλει… λάδι όχι μόνο έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων για ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση, αλλά και έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές και καταζητούμενους στη χώρα μας, μιας άλλης υπόθεσης. Ο λόγος για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και το σκάνδαλο της Siemens.

Πώς μπορεί να συνδέεται το σκάνδαλο των υποβρυχίων και των προμηθειών του ΥΠΕΘΑ με τον άνθρωπο που χαρακτηρίζεται ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος των Γερμανών που λάδωναν κόμματα και πολιτικούς;

Στην Ελλάδα του 2015, τη χώρα που «ρήμαξαν» τα λαμόγια και οι δοσίλογοι, όλα γίνονται.
Αυτό, ωστόσο, το οποίο εξέπληξε είναι η επιλογή του Αντιεισαγγελέα Εφετών, Ευστάθιου Βεργώνη να υιοθετήσει συγκεκριμένη νομική θεωρία στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, η οποία εν οδηγεί στο να κηρυχθεί ως εν μέρει απαράδεκτη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του Μιχαήλ Ματαντού.

Ο λόγος για τον εφοπλιστή που σύμφωνα με το κατηγορητήριο αποτέλεσε το συνδετικό κρίκο, μεσάζοντα της γερμανικής εταιρείας HDW/Ferrostaal και τον άνθρωπο που για λογαριασμό των Γερμανών «λάδωνε» τον Άκη Τσοχατζόπουλο και όχι μόνο, ώστε να «κλειδώσει» την υπογραφή της σύμβασης για τα 3+1 νέα υποβρύχια ύψους 1.385.277.177 ευρώ, την επισκευή άλλων τριών υποβρυχίων τύπου 209, αξίας 826.173.947 ευρώ και την προμήθεια 54 συστημάτων K/B Stinger με τον εξοπλισμό αυτών, αξίας 135.000.000 ευρώ.

Ο Ματαντός λοιπόν που μοίραζε σαν… τραπουλόχαρτα τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ, προτείνεται από τον Αντεισαγγελέα Εφετών κ. Ευστάθιο Βεργώνη, στην ποινική δικογραφία που υπέβαλλε προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών στις 12 Δεκεμβρίου 2014, να πέσει στα μαλακά για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας, λόγω… αλλοδαπού δεδικασμένου. Και τούτο, καθώς ο Ματαντός ακολούθησε το… παράδειγμα Χριστοφοράκου και επέλεξε να συνδιαλαγεί με τις γερμανικές αρχές και να εξασφαλίσει την προστασία τους, ακριβώς με το καθεστώς που απολαμβάνει και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, πρωταγωνιστής και καταζητούμενος στη χώρα μας για το σκάνδαλο της Siemens. H δε γερμανική δικαιοσύνη, φρόντισε από την πλευρά της να αναστείλει οριστικά και αμετάκλητα την κατ” αυτού ποινική διαδικασία, σύμφωνα με το άρθρο 153 α του γερμανικού Κώδικα ποινικής διαδικασίας, με τον κατηγορούμενο να εξασφαλίζει την παύση της ποινικής δίωξης καταβάλλοντας στις γερμανικές αρχές ποσό 250.000 ευρώ.

Ο κ. Βεργώνης ζητά προκαλώντας πολλά ερωτηματικά από το Συμβούλιο Εφετών να εξεταστούν δύο ζητήματα, θέτοντας ευθέως θέμα… απαλλαγής του Ματαντού για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας: «Το πρώτο αν η απόφαση αυτή (σ.σ. του Πρωτοδικείου Μονάχου) αποτελεί δικαστική απόφαση ή δικαστική διαταγή με την οποία περατώνεται αμετάκλητα η ποινική διαδικασία» αναφέρει χαρακτηριστικά και φτάνει στο σημείο για να υποστηρίξει μια άξια απορίας πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών με την οποία επιχειρείται να βγει… λάδι ο Ματαντός, να παραπέμψει σε μελέτη του καθηγητή Θεοχάρη Δαλακούρα, η οποία δημοσιεύτηκε στα «Ποινικά Χρονικά» το 2014 και στην οποία αναφέρει ότι: «υπό το κράτος της κυρίαρχης θέσης της αρχής της νομιμότητας στο γερμανικό ποινικό δικονομικό δίκαιο, η κατά το έτος 1975 εισαγωγή του θεσμού της αποχής από την ποινική δίωξη με τις 153, 153α μέχρι 153e StPO αντιμετωπίστηκε αρχικά με αρκετή επιφυλακτικότητα, γρήγορα όμως εμπεδώθηκε στην πράξη και αναδείχθηκε σε αποτελεσματικό όχημα ελάφρυνσης της ποινικής δικαστικής ύλης».

Η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν συνειδητοποιήσει κανείς ότι ο Ματαντός, δικάστηκε από τις γερμανικές αρχές για πλημμελήματα μικρής απαξίας και περιπτώσεις που υφίστανται δυνητική ευχέρεια στα γεμανικά δικαστήρια μη επιβολής ποινών. Δηλαδή, για ένα τεράστιο σκάνδαλο που ζημίωσε την πατρίδα μας με μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και ποσό σχεδόν 3 δισ που κατέληξε στα ταμεία γερμανικής εταιρείας, η ελληνική δικαιοσύνη καλείται να κρίνει έναν εκ των βασικών κατηγουμένων και να τον… απαλλάξει κατά πρόταση του Αντεισαγγελέα, κ. Βεργώνη, επειδή οι Γερμανοί τον δίκασαν για πλημμέλημα.

Αν κάτι τέτοιο γίνει δεκτό από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, τότε πολλοί μιλούν για μια ακόμη «μαχαιριά» στην καρδιά του ελληνικού κράτους που όμοιά του, όμως, δεν θα έχουμε ξαναζήσει. Γι” αυτό και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στον αγώνα μας για την αποκάλυψη όλων των λεπτομερειών αυτής της σκοτεινής υπόθεσης.

Ετσι… δικάζουν οι Γερμανοί

Αξίζει να σημειωθεί ο τρόπος με τον οποίο δίκασε η γερμανική δικαιοσύνη τον Ματαντό, ζητώντας του να καταβάλλει ποσό 250.000 ευρώ για αποκατάσταση της προκληθείσας ζημιάς. Ο κ. Βεργώνης, στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, τονίζει χαρακτηριστικά: «Στην προκείμενη περίπτωση, όπως διαπιστώνεται από την ανάγνωση της απόφασης, μετά την εκπλήρωση των τεθέντων από τον εισαγγελέα όρων στον κατηγορούμενο, εξαλείφθηκε το δημόσιο συμφέρον για την ποινική δίωξη και αποφασίστηκε ότι η αποδοθείσα σε αυτόν πράξη δεν μπορεί να διωχθεί, κατέστη δηλαδή ανέγκλητη, και έτσι, σύμφωνα με όσα εκτέθηκαν περατώθηκε η ποινική διαδικασία κατ” αυτού, κατ” εφαρμογή του άρθρου 153 α ΚΠΔ, με συνέπεια την οριστική περάτωση της διαδικασίας».

Παράλληλα, ο κ. Βεργώνης ζητά από το Συμβούλιο Εφετών να εξεταστεί ποια είναι η πράξη που αποδόθηκε από τον Γερμανό εισαγγελέα στον εκεί κατηγορούμενο Μιχάλη Ματαντό. «Οπως συνάγεται από το περιεχόμενο της εισαγγελικής πρότασης για την αναστολή, σε αυτόν αποδόθηκαν οι ίδιες πράξεις που του αποδόθηκαν κατά την παρούσα διαδικασία, χαρακτηριζόμενες ως άμεση συνέργεια σε δωροδοκία, ενώ τα ποσά είναι τα ίδια, αφού η άνω «λίστα Ματαντού» επισυνάφθηκε στο αποδοθέν από τον Γερμανό εισαγγελέα».

Στη σχετική λίστα πάντως, δεν συμπεριλαμβάνεται δύο περιπτώσεις που ο Ματαντός φέρεται να προσέφερε μίζες για την υπόθεση των υποβρυχίων. «Μια πληρωμή την 18.6.2002 όταν κατέβαλε δια της εταιρείας ΜΙΕ από τον υπ” αριθ. 0248-446 719** Α λογαριασμό δολαρίων στην τράπεζα UBS Λουκέρνης ποσό 945.700 δολαρίων ΗΠΑ στον υπ” αριθμό 243-376275** τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας Bristle Navigation Group που τηρείται στο κατάστημα UBS Λωζάννης για λογαριασμό του Σωτηρίου Εμμανουήλ και μια πληρωμή την 3.6.2002 ύψους 100.000 ευρώ προς τον Ιωάννη Μανωλέμη» όπως αναφέρεται στη δικογραφία για να καταλήξει ο κ. Βεργώνης, ζητώντας την απαλλαγή του Ματαντού για την πράξη της ενεργητικής δωροδοκίας κατ” εξακολούθηση, για τις υπόλοιπες πράξεις πλην των δύο συγκεκριμένων συνολικού ύψους 1.000.000 ευρώ.

Μοίρασε πάνω από 62.000.000 ευρώ…

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός, από κοινού ενεργώντας με τους Αντώνιο Χάγια, Μιχαήλ Φιλιππίδη, Gran von Puckler, Ago Bemirdjian, Γιάννη Μέλτσιο, Αλέξανδρο Αβατάγγελο και άλλους, τέλεσε το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας κατά του Δημοσίου υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις (αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας), εκ της οποίας το όφελος που πέτυχε η επεδίωξε ο δράστης ή η ζημιά που προξενήθηκε ή απειλήθηκε στο Δημόσιο είναι ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας και υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ο Ματαντός υποσχέθηκε περί το Φεβρουάριο του 2000 στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχαντζόπουλο, στον Σωτήρη Εμμανουήλ, Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή ΕΝΑΕ, στον Ιωάννη Μανωλέμη, Διευθυντή Πωλήσεων Πολεμικών Πλοίων ΕΝΑΕ και τον Γεώργιο Αθανασάκη, με την ιδιότητα του αντιπλοιάρχου Π/Ν ωφελήματα, χρήματα, ανερχόμενα στο ποσό των τουλάχιστον 62.522.902 ευρώ και 2.960.225 ελβετικών φράγκων.

Το Newsbomb.gr εξασφάλισε και θα παρουσιάσει κατ” αποκλειστικότητα όλη την ποινική δικογραφία με τα απίθανα γεγονότα διαφθοράς και σήψης, ακριβώς όπως τα καταγράφει ο Αντεισαγγελέας κ. Βεργώνης, με την ελπίδα το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για την παραπομπή σε δίκη των προσώπων που περιλαμβάνονται σε αυτή, να μην χαριστεί σε καμία των περιπτώσεων στον Μιχάλη Ματαντό, αφού αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε -οριστικά και αμετάκλητα- ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και το σκάνδαλο της Siemens δεν θα έχουν καμία απολύτως αξία, ώστε να απονεμηθεί δικαιοσύνη.

Θα δημοσιοποιήσουμε κεφάλαιο – κεφάλαιο όλη τη δικογραφία, χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις, ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι και με ποιο τρόπο, σύμφωνα με το πόρισμα του Αντεισαγγελέα κ. Βεργώνη, πρωταγωνίστησαν στο όργιο της διαφθοράς και της μίζας, αποτελώντας τα εκτελεστικά όργανα των Γερμανών που εισέπραξαν σχεδόν 2.5 δισεκατομμύρια ευρώ για να μας παραδώσουν υποβρύχια που γέρνουν…

Με την ελπίδα η ελληνική δικαιοσύνη, όπως ήδη έχει πράξει με τον Άκη Τσοχαντζόπουλο να μην επιδείξει καμία απολύτως ανοχή προς εκείνους που διασπάθισαν δημόσιο χρήμα…

Και τη βεβαιότητα ότι η αντίδραση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού θα είναι άμεση, για να αποτραπεί το επιχειρούμενο δικαστικό «πραξικόπημα» που επίκειται, αν η ελληνική δικαιοσύνη δώσει… άφεση αμαρτιών για κακουργηματικές πράξεις, στηριζόμενη σε αποφάσεις γερμανικών δικαστηρίων που τις ίδιες αυτές πράξεις τις χαρακτηρίζουν πλημμελήματα.

Μείνετε συντονισμένοι…

Ακολουθούν τα ονόματα των 37 προσώπων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τη συμμετοχή τους στο σκάνδαλο των υποβρυχίων:

Αντώνιος Κάντας του Νικολάου, προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού: Παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση.
Παναγιώτης Ευσταθίου του Ανδρέα: Ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση.
Ειρήνη Ευσταθίου του Ιωάννη: Ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση.
Εμμανουήλ Σαρτζετάκης του Ιωάννη: Ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση.
Γεώργιος Αθανασάκης του Σταμάτη: Παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση.
Αλέξανδρος Μαδωνής του Ιωάννη: Παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση.
Δημήτριος Παπαθανασίου του Σωτηρίου: Παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση.
Κωνσταντίνος Τζιώτης του Δημητρίου: Παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση.
Ιωάννης Χριστογιάννης του Χρήστου: Νομιμοποίηση.
Βασίλειος Δημητριάδης του Γερασίμου: Παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση.
Παύλος Νικολαίδης του Νικολάου: Παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση.
Γεώργιος Πιντέλας του Εμμανουήλ: Νομιμοποίηση από κοινού με Σκάρλα και Τόλη παθ. δωροδοκίας Νικολαίδη).
Γεώργιος Σκάρλας του Αναργύρου: Νομιμοποίηση από κοινού με Πιντέλα και Τόλη παθ. δωροδοκίας Νικολαίδη).
Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης του Μιχαήλ: Παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση.
Ελευθέριος Ψευδοοικονόμου του Ιωάννη: Νομιμοποίηση.
Ευάγγελος Παππάς του Νικολάου.
Jean – Claude Oswald
Φάνης Λυγινός του Μιχαήλ
Σπυρίδων Μεταξάς του Ανδρέα
Ιωάννης Μπέλτσιος του Δημητρίου, προσωρινά κρατούμενος στον Κορυδαλλό: Ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση.
Σωτήριος Εμμανουήλ του Γεωργίου, προσωρινά κρατούμενος στον Κορυδαλλό.
Ιωάννης Μανωλέμης του Παύλου: Νομιμοποίηση εσόδων από παθητική δωροδοκία.
Αλέξανδρος Αβαταγγέλου: Ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση.
Μιχαήλ Φιλιππίδης του Κωνσταντίνου: Ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση.
Μιχαήλ Ματαντός του Σωτηρίου: Ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση.
Γεώργιος Αγουρίδης του Ευσταθίου: Ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση.
Ευάγγελος Εμμανουήλ του Γεωργίου: Νομιμοποίηση.
Elke Stoffregen: Νομιμοποίηση.
Κωνσταντίνος Τάλλας: Νομιμοποίηση.
Αλέξανδρος Παπαντωνίου του Νικολάου: Ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση.
Σπυρίδων Τραυλός του Ελευθερίου: Απιστία σχετική με την υπηρεσία.
Πάνος Γερμανός του Πάνου: Νομιμοποίηση.
Γεώργιος Νικολάου του Κωνσταντίνου: Ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση.
Αντώνιος Χάγιας του Δημητρίου: Ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση.
Γιώργος Καμάρης του Δημητρίου: Νομιμοποίηση.
Γιώργος Χριστοδουλίδης του Αιμιλίου: Νομιμοποίηση.
Πέτρος Χριστοδουλίδης του Αιμιλίου: Νομιμοποίηση.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ, καθηγητής πανεπιστημίου, αντιπρόεδρος και υπουργός επί σειρά ετών…μας λέει, δια αντιπροσώπου, ότι δεν χειρίζεται υπολογιστές…

17/1/2013
Ολομέλεια της Βουλής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε σχετικά:  



«Ο υπουργός για πολιτικούς λόγους,  για λόγους κοινοβουλευτικού ελέγχου, πολιτικών διαπραγματεύσεων, ενημέρωσης, έχει άτυπες φωτοτυπίες συμβατικές ή ψηφιακές. Βεβαίως.  
Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο Υπουργείο Αμύνης; Βεβαίως έχω. Είναι δυνατόν να μην έχω; Πώς πήγαινα στο ΝΑΤΟ; Πώς πήγαινα στην Ευρωπαϊκή Ένωση;…. 
Δείτε το σχετικό βίντεο 

           


5/3/2015  
Ειδικό δικαστήριο, δίκη Παπακωνσταντίνου..  
Κατάθεση γραμματέως (από το 2005) του Βαγγέλη Βενιζέλου, Σοφίας Μπέλμπα «Όταν δημιουργήθηκε ο θόρυβος για το θέμα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τη μάρτυρα το επίμαχο στικάκι (2.10.2012). Εκείνη το «άνοιξε» για πρώτη φορά για να διαπιστώσει ότι ήταν το συγκεκριμένο, και για δεύτερη πριν το παραδώσει στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος -όπως η ίδια κατέθεσε- το έβαλε σε έναν φάκελο και τον έστειλε με αστυνομικό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η μάρτυρας διαβεβαίωσε ότι ο κ. Βενιζέλος δεν χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή και δεν είχε καμία εικόνα του περιεχομένου του. Η μόνη που είχε δει το περιεχόμενο του στικ, είπε, ήταν η ίδια.» 



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ΜΠΙΡΜΠΟΣ, Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Ο ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

«ΒΡΩΜΙΚΟ» ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ «ΠΛΗΓΩΝΕΙ» ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ… ΞΕΠΛΥΜΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε οικονομική ασφυξία, πάνω στην «αναμπουμπούλα», κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να «κουκουλώσουν» θολές υποθέσεις διαφθοράς από το παρελθόν – Για ποιο λόγο χρήματα που έπρεπε να βρίσκονται στα κρατικά ταμεία, είναι κρυμμένα σε τράπεζες της Ελβετίας;

Έχουν περάσει πλέον 12 μήνες από τότε που αποκαλύφθηκε πως γνωστός δικηγόρος των Αθηνών, διατηρούσε κρυφό λογαριασμό σε Ελβετική τράπεζα, στον οποίον κατηύθυνε τους πελάτες του να του καταθέτουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για υποθέσεις που εκδικάζοντο στην Ελλάδα!

Όμως μετά από τόσους μήνες, ο δικηγόρος αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ ο επίμαχος λογαριασμός παραμένει στο απυρόβλητο, παρά τα κακουργήματα που προκύπτουν από την ύπαρξη του. Την ίδια στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει την πάταξη της φοροδιαφυγής, του μαύρου χρήματος και μια σειρά άλλων μέτρων για να πατάξει παρόμοια φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν επιχειρηματίας, που αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες για το σκάνδαλο των υποβρυχίων στην Ελλάδα, κλήθηκε να καταβάλλει εγγύηση ώστε να αφεθεί ελεύθερος.

Έτσι, ο επιχειρηματίας πείστηκε να καταβάλει τις 500.000 ευρώ στο λογαριασμό Νο CH 490024028588***- U που διατηρούσε ο δικηγόρος Ασημάκης Ασημακόπουλος στην τράπεζα UBS της Γενεύης!

Όταν όμως παρουσιάστηκε στο Α.Τ. της περιοχής του, συνελήφθη με την αιτιολογία ότι «δεν είχε καταβάλλει την εγγύηση»! Δηλαδή μισό εκατομμύριο ευρώ, αντί να καταλήξει στο δημόσιο ταμείο, κατέληξε σε προσωπικό λογαριασμό Έλληνα δικηγόρου στην Ελβετία, χωρίς παραστατικά!

Παρά το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας υπέβαλλε μήνυση και προσκόμισε τα στοιχεία, το κράτος ακόμα δεν έχει κινηθεί. Γιατί;

Πληροφορίες του Newsbomb αναφέρουν ότι με τον εν λόγω δικηγόρο, συνεργαζόταν ο κύριος Μπίρμπος, υιός του κυρίου Θεοχάρη Μπίρμπου, διευθυντή του γραφείου του τ. υπουργού, Χαράλαμπου Αθανασίου!

Αυτό από μόνο του συνιστά ένα σοβαρότατο επιχείρημα που θα έπρεπε να έχει ηχήσει συναγερμό για τις ακαριαίες ενέργειες της πολιτείας.

Θα έπρεπε ο ίδιος ο κύριος Αθανασίου να έχει παρέμβει, ώστε να μην μείνει οποιαδήποτε σκιά για τους συνεργάτες του.

Αντίθετα, μετά από τόσους μήνες ατιμωρησίας, όταν αδύναμοι πολίτες οδηγούνται στις φυλακές για μικροποσά, ο καθένας μπορεί να βγάλει δυσάρεστα συμπεράσματα. Υπάρχει κάποιο ισχυρό χαρτί στα χέρια του κυρίου Ασημακόπουλου; Τι συμβαίνει;

Ας ελπίσουμε πως η νέα κυβέρνηση θα διαλευκάνει άμεσα αυτή την εξαιρετικά σκοτεινή υπόθεση. Για να δούμε επιτέλους με τι θράσος λειτουργούν κάποιοι τόσα χρόνια στην πλάτη της κοινωνίας.

Μείνετε συντονισμένοι στο Newsbomb για να διαβάσετε τον απίθανο τρόπο με τον οποίο η ελληνική δικαιοσύνη ανοίγει το δρόμο για την απαλλαγή κατηγορουμένων για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και τη δημιουργία δεδικασμένου για το «ξέπλυμα» του Μιχάλη Χριστοφοράκου.
 
 
 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εισαγγελέας ερευνά τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ

Προκαταρτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Παϊκόπουλος, με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στις 17 Δεκεμβρίου του 2014 ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην Εισαγγελία Αθηνών για την κατοχή της λίστας Λαγκάρντ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την περίοδο που δεν ήταν υπουργός Οικονομικών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ερευνάται από την δικαιοσύνη προκειμένου να επιβεβαιωθεί η κατηγορία για υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου και κατοχή κι ενδεχομένως επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που προστατεύονται από το τραπεζικό απόρρητο. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατείχε τη λίστα Λαγκάρντ ως υπουργός Οικονομικών από 17 Ιουνίου 2011 -21 Μαρτίου 2012 και από 22 Μαρτίου 2012 – 2 Σεπτεμβρίου 2012 χωρίς να έχει την υπουργική ιδιότητα. Για το χειρισμό της λίστας από τον κύριο Βενιζέλο το πρώτο διάστημα όταν ήταν υπουργός, υπεύθυνη να διερευνήσει τις πιθανές ποινικές του ευθύνες είναι η Ελληνική Βουλή με βάση το νόμο περί Ευθύνης Υπουργών.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωνε πως η συγκεκριμένη λίστα είναι δημόσιο έγγραφο που παραδόθηκε επίσημα στο ελληνικό κράτος από τις γαλλικές αρχές.
 

Προκύπτει λοιπόν πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατείχε τη λίστα για 6 μήνες, χωρίς να έχει την υπουργική ιδιότητα και χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα να την κατέχει. Φεύγοντας από το υπουργείο, πήρε μαζί του ένα δημόσιο έγγραφο μεγάλης σημασίας, το οποίο μάλιστα περιείχε απόρρητα προσωπικά και τραπεζικά δεδομένα 2059 τουλάχιστον καταθετών. Αν και υπήρξαν σοβαροί υπαινιγμοί μέσα στη Βουλή πως αυτή η λίστα μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για άνομη χρήση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν απάντησε ποτέ σε αυτές τις αιτιάσεις.

Για το εξάμηνο στο οποίο αναφέρεται η μηνυτήρια αναφορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν καλύπτεται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών κι ως εκ τούτου θα πρέπει να οδηγηθεί σε δίκη με απλή άρση της ασυλίας του από την ελληνική Βουλή.

ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ

Όπως όλα δείχνουν ο Ευάγγελος Βενιζέλος «αρέσκεται» να έχει στη κατοχή του απόρρητα έγγραφα, και μάλιστα του ιδιαίτερα ευαίσθητου υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σχετικά πρόσφατα είχε δηλώσει και ο ίδιος ευθαρσώς στην Ολομέλεια της  Βουλής στις 17/1/2013: «Ο υπουργός για πολιτικούς λόγους, για λόγους κοινοβουλευτικού ελέγχου, πολιτικών διαπραγματεύσεων, ενημέρωσης, έχει άτυπες φωτοτυπίες συμβατικές ή ψηφιακές. Βεβαίως. Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο Υπουργείο Αμύνης; Βεβαίως έχω. Είναι δυνατόν να μην έχω; Πώς πήγαινα στο ΝΑΤΟ; Πώς πήγαινα στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Γιατί ρωτάτε «πώς τα έχω»; Για να κάνουμε το πραξικόπημα όταν θα πάρετε πλειοψηφία!!!».

Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Παραθέτουμε ακέραια τη μηνυτήρια αναφορά του Κώστα Βαξεβάνη:
«Προς
Τον Προιστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών
κο Ηλία Ζαγοραίο
ΑΝΑΦΟΡΑ
του Κωνσταντίνου Βαξεβάνη,δημοσιογράφου

Το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, με το υπ αριθμόν 3/2014 Βούλευμά του, παραπέμπει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της λίστα Falciani, γνωστή ως λίστας Λαγκάρντ. Τη λίστα αυτή παρέλαβε η Ελλάδα επισήμως από τις γαλλικές Αρχές, προκειμένου να κάνει φορολογικούς ελέγχους σε 2062 έλληνες καταθέτες της Τράπεζας HSBC. Αντίστοιχες λίστες είχαν παραλάβει η Ισπανία, η Γερμανία, η Πορτογαλία και άλλες ευρωπαικές χώρες και κατάφεραν να εισπράξουν έσοδα μέσα από φορολογικούς ελέγχους. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιταλία παρέλαβε μία τέτοια λίστα καταθετών-πιθανών φοροφυγάδων με απλή αίτηση δικαστικής συνδρομής στην Εισαγγελία της Νίκαιας της Γαλλίας.

Το ιστορικό παραλαβής της ελληνικής λίστας Λαγκάρντ, περιγράφεται ως εξής στο Βούλευμα το Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου:

«Στις αρχές Ιουλίου του έτους 2010, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) μετέφερε στο Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδος πληροφορίες που είχε λάβει από την αντίστοιχη αρχή της Γαλλίας, σύμφωνα με τις οποίες το Υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας κατείχε και είχε επεξεργαστεί τη γνωστή διεθνώς ως «λίστα Falciani», που περιελάμβανε σύνολο αρχείων με ονόματα ευρωπαίων καταθετών σε υποκατάστημα της τράπεζας ΗSBC του Χόνγκ – Κόνγκ στην Ελβετία, μεταξύ των οποίων και αρχεία με ελληνικά ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων. Στο χρόνο αυτό είχαν ήδη αξιοποιήσει τη λίστα, με σημαντικά μάλιστα δημοσιονομικά οφέλη, ευρωπαϊκές χώρες κατά την αναζήτηση φορολογητέας ύλης, αφού προηγουμένως απευθύνθηκαν επισήμως και έλαβαν στοιχεία και σχετικές πληροφορίες από τις γαλλικές αρχές. Στις 13-9-2010, το Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδος, με έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Ηλία Πλασκοβίτη, ζήτησε, στα πλαίσια διοικητικής συνδρομής, επικαλούμενο τα άρθρα 23 της από 21-8-1963 φορολογικής σύμβασης μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας και 21 της από 19 Δεκεμβρίου 1977 Οδηγίας 77/799/ΕΕ, ενδιαφέρουσες συναφείς πληροφορίες και στοιχεία από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Οικονομικών της Γαλλίας. Η αρχή αυτή σύντομα ανταποκρίθηκε. Στις 29-9-2010 και ώρα 11.00, παρέδωσε, παρακάμπτοντας τη συνήθη διπλωματική διαδικασία διαβίβασης των αιτηθέντων, απευθείας, με επίσημο, βεβαίως, διαβιβαστικό έγγραφο, στον Κωνσταντίνο Χαλαστάνη, πρεσβευτή της χώρας μας στο Παρίσι, εντός σφραγισμένου φακέλου, ψηφιακό δίσκο CD στον οποίο είχαν καταχωρηθεί και εγγραφεί από τις γαλλικές αρχές τα αιτηθέντα στοιχεία, που, όπως και για καταθέτες άλλων χωρών, είχε ταξινομήσει και τηρούσε πλέον το Υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας. Την κατά τον τρόπο αυτό διαβίβαση των αιτηθέντων στοιχείων ακολούθησε η αρμόδια γαλλική αρχή αφού, από τα μέσα του μηνός αυτού (Σεπτέμβριος 2010), ο τότε Υπουργός Οικονομικών, κατηγορούμενος Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, ευρισκόμενος υπηρεσιακώς στη Γαλλία, είχε παρέμβει στις γαλλικές αρχές και είχε ζητήσει να γίνει η παράδοση και η διαβίβαση των πληροφοριών και των στοιχείων προσωπικώς στον ίδιο, μέσω του ανωτέρω πρεσβευτή, τον οποίο ενημέρωσε τον χρόνο αυτό, χωρίς ειδικότερες διευκρινίσεις και πληροφορίες γι’αυτήν τη διαβίβαση του φακέλου και του απαίτησε την άμεση προς αυτόν, μετά την παραλαβή, αποστολή του. Ο Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, πράγματι, μερίμνησε και με υπάλληλο της ελληνικής πρεσβείας, που αποκλειστικά για το σκοπό αυτό ταξίδευσε, την ίδια μέρα, αεροπορικώς, από το Παρίσι στην Αθήνα και προσήλθε στο Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδος την 19.00 ώρα της ιδίας 29-9-2010, παρέδωσε το φάκελο αυτό, ενυπογράφως, στη διευθύντρια του γραφείου του κατηγορουμένου υπουργού, που και αυτήν προηγουμένως είχε ενημερώσει ο ίδιος για την αποστολή του φακέλου και της είχε ζητήσει να τον παραλάβει και να του τον παραδώσει κατά την επάνοδό του στο γραφείο, όπως και επισυνέβη, τις τελευταίες νυκτερινές ώρες της ιδίας, στις 29-9-2010 δηλαδή, που για το λόγο αυτό, παρά την προχωρημένη ώρα, επανήλθε στο γραφείο του. Η διαβίβαση των στοιχείων από τις γαλλικές αρχές δεν μπορεί, υπό τα δεδομένα αυτά, να θεωρηθεί άτυπη. Συνοδευόταν από σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Οικονομικών της Γαλλίας, έγινε στα πλαίσια ενεργοποίησης διοικητικής συνδρομής προβλεπόμενης από σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, καθώς και από ευρωπαϊκή οδηγία και μετά από έγγραφο αίτημα της χώρας μας».

Συνεπώς η Ελλάδα παρέλαβε επίσημα τη λίστα Λαγκάρντ ως επίσημο έγγραφο με σκοπό την αξιοποίησή του. Όπως επίσης σημειώνει  το βούλευμα, ο ψηφιακός δίσκος που παραδόθηκε είναι έγγραφο αφού :

«Έγγραφο είναι και κάθε μέσο το οποίο χρησιμοποιείται από υπολογιστή ή περιφερειακή μνήμη υπολογιστή, με ηλεκτρονικό, μαγνητικό ή άλλο τρόπο, για εγγραφή, αποθήκευση, παραγωγή ή αναπαραγωγή στοιχείων, που δεν μπορούν να διαβαστούν άμεσα, όπως επίσης και κάθε μαγνητικό, ηλεκτρονικό ή άλλο υλικό στο οποίο εγγράφεται οποιαδήποτε πληροφορία, εικόνα, σύμβολο ή ήχος, αυτοτελώς ή σε συνδυασμό, εφ’ όσον τα μέσα και τα υλικά αυτά προορίζονται ή είναι πρόσφορα να αποδείξουν γεγονότα που έχουν έννομη σημασία».

Ο πρώην υπουργός Γεώργιος Παπακωνσταντίνου πρόκειται να δικαστεί με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, για πράξεις που αφορούν τους χειρισμούς του για ένα δημόσιο έγγραφο, δηλαδή τη λίστα Λαγκάρντ. Αυτό το επίσημο έγγραφο το οποίο η Ελλάδα παρέλαβε για να το αξιοποιήσει, στη συνέχεια δόθηκε από τον γενικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη στον μετέπειτα υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Όπως σημειώνει το βούλευμα:
«το παρέδωσε (σ.σ. ο Διώτης) στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος ήταν ήδη Υπουργός Οικονομικών και, με την ιδιότητα αυτή , πολιτικός προιστάμενός του. Ο τελευταίος το διατήρησε στην κατοχή του για περίπου 15 μήνες, οπότε, μετά από δημοσιογραφικό θόρυβο, που δημιουργήθηκε κατά το Σεπτέμβριο του επόμενου έτους, παρέδωσε το «Π1-USΒ» στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Αυτό συνέβη την 2-10-2012 και την ίδια μέρα, με επίσημη, σχετική αλληλογραφία, το «Π1-USB» απεστάλη από το γραφείο του Πρωθυπουργού στο Στυλιανό Στασινόπουλο, που είχε τοποθετηθεί ήση στη θέση του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ, «για τις δικές του ενέργειες»»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατείχε τη λίστα Λαγκάρντ ως υπουργός Οικονομικών από 17 Ιουνίου 2011 -21 Μαρτίου 2012 και από 22 Μαρτίου 2012 – 2 Σεπτεμβρίου 2012 χωρίς να έχει την υπουργική ιδιότητα. Για το χειρισμό της λίστας από τον κύριο Βενιζέλο το πρώτο διάστημα όταν ήταν υπουργός, υπεύθυνη να διερευνήσει τις πιθανές ποινικές του ευθύνες είναι η Ελληνική Βουλή με βάση το νόμο περί Ευθύνης Υπουργών.
 

Προκύπτει ωστόσο πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατείχε τη λίστα για 6 μήνες, χωρίς να έχει την υπουργική ιδιότητα και χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα να την κατέχει. Φεύγοντας από το υπουργείο, πήρε μαζί του ένα δημόσιο έγγραφο μεγάλης σημασίας, το οποίο μάλιστα περιείχε απόρρητα προσωπικά και τραπεζικά δεδομένα  2059 τουλάχιστον καταθετών.

Η αποκάλυψη της κατοχής της λίστας παρανόμως από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, δημιούργησε στην Ελληνική Βουλή σχόλια από την Αντιπολίτευση και ερωτήματα όπως το «τι κάνατε 6 μήνες με τη λίστα στην τσέπη κύριε Βενιζέλο;» Ξένα Μέσα Ενημέρωσης διακωμωδούσαν το γεγονός πως ο υπουργός που ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ, έφυγε από το υπουργείο παίρνοντας μαζί του το ντοκουμέντο.

Ο πολιτικός και δημοσιογραφικός θόρυβος όμως, δεν ακολουθήθηκε από κανένα νομικό έλεγχο. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρέπει να ελεγχθεί γιατί χωρίς να έχει υπουργική ιδιότητα ή άλλη σχετιζόμενη με το φορολογικό έλεγχο, έκανε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου. Το έγγραφο αυτό επιπλέον περιείχε προσωπικά δεδομένα και δεδομένα που καλύπτονται από το τραπεζικό απόρρητο. Η κατοχή αυτών των δεδομένων δεν συνοδεύτηκε από κάποια λειτουργία που αφορούσε την υπεράσπιση του Δημοσίου συμφέροντος όπως συνέβη με τη δημοσιοποίηση μέρους αυτών των στοιχείων από το περιοδικό HOT DOC. Αντιθέτως υπήρξαν σοβαροί υπαινιγμοί μέσα στη Βουλή πως αυτή η λίστα μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για άνομη χρήση. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν απάντησε ποτέ σε αυτές τις αιτιάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρέπει να ελεγχθεί ποινικά γιατί ως απλός έλληνας πολίτης, απέσπασε από το υπουργείο δημόσιο έγγραφο ύψιστης σημασίας και το κατείχε χωρίς η κατοχή αυτή να δικαιολογείται από ρόλο που είχε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο ή την πολιτική του ιδιότητα. Πρέπει να ελεγχθεί γιατί επί 6 μήνες κατείχε προσωπικά και απόρρητα τραπεζικά δεδομένα, όπως επίσης και για το αν χρησιμοποίησε αυτά τα δεδομένα για άλλους σκοπούς πέρα από αυτόν για τον οποίο του παραδόθηκε η επίσημη λίστα.

Ακόμη και αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος προφασίζεται πως η λίστα ήταν ανεπίσημη και προιόν υποκλοπής, παραμένει υπόλογος γιατί κατείχε εις γνώση του προιόντα εγκληματικής ενέργειας τα οποία μάλιστα κοινοποίησε με καθυστέρηση στο πρωθυπουργικό γραφείο. Ο ισχυρισμός αυτός εξάλλου δεν αναιρεί το περιεχόμενο της λίστας, δηλαδή το είδος και τη σημαντικότητα των δεδομένων.

Πιστεύω πως η Εισαγγελία πρέπει να ερευνήσει τις ευθύνες του Ευάγγελου Βενιζέλου την περίοδο που υπήρξε απλός βουλευτής και κατείχε τη λίστα. Είναι μια υποχρέωση όχι μόνο απέναντι στην απονομή Δικαιοσύνης αλλά στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και την κοινωνία η οποία παρακολουθεί συνεχώς την ατιμωρησία Υπουργών για όσα εγκληματικά πράττουν. Δεν μπορεί η ατιμωρησία να επεκτείνεται και στις περιόδους που δεν καλύπτονται από το νόμο περί Ευθύνης Υπουργών γιατί υπόλογοι δεν θα είναι οι νομοθετούντες αδίκως, αλλά αυτοί που μπορούν να αποδώσουν Δικαιοσύνη και δεν την αποδίδουν.»

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΙΩΤΗ ΚΑΙΕΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Τέλος αξίζει δε να αναφερθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε δύσκολη θέση και από την μαρτυρία του Ιωάννη Διώτη  στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με την οποία παρέδωσε «κατά πάσα πιθανότητα» στον τότε υπουργό Οικονομικών το επίμαχο USB στη Βουλή, στις 8 Ιουλίου 2011. Υπενθυμίζουμε ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πως το στικάκι παραδόθηκε στον ίδιο τον Αύγουστο του 2011. «Το απόγευμα μεταξύ 4 και 4:30 νομίζω, ήρθα σε κάποιο γραφείο της Βουλής και συνάντησα τον κ. Βενιζέλο. Του παρέδωσα και κάποιες εκτυπώσεις. Είχα ρίξει μια ματιά σε αυτό το στικάκι και για αυτό προκύπτει στην πραγματογνωμοσύνη ότι αυτή την χρονική περίοδο άνοιξαν δύο αρχεία».

Ο Εισαγγελέας έχει ζητήσει τα πρακτικά από την δίκη της Λίστας Λαγκάρντ από τα οποία προκύτπουν στοιχεία για την εμπλοκή Βενιζέλου


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν βγήκατε για να κάνετε τον τερματοφύλακα απέναντι στη διαπλοκή αλλά για να βάλετε γκολ

Του Κώστα Βαξεβάνη

Υπάρχουν δυο πολιτικές πρακτικές οι οποίες δηλώνουν εντελώς διαφορετικά πράγματα. Στην πρώτη, ο  Στρατούλης απολογείται στα κανάλια για αυτά που του καταλογίζουν. Στη δεύτερη, τα κανάλια, απολογούνται γι’ αυτά που αποφασίζει και κάνει ο Στρατούλης. Αυτή η δεύτερη εκδοχή, είναι νομίζω η επιθυμία της πλειοψηφίας των κατοίκων αυτής της χώρας. Οι ντουντούκες της διαπλοκής, οι φορείς της διαφθοράς και οι εκφραστές μιας ξεπερασμένης άδικης Ελλάδας, να αρχίσουν να βγάζουν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας γι αυτά που τους κάνει η κυβέρνηση.

Δυστυχώς πιστεύω πως συμβαίνει το πρώτο. Υπουργοί και υφυπουργοί, εμφανίζονται στα κανάλια με την αγωνία να εξηγήσουν τις καλές προθέσεις τους και λιγότερο την πολιτική τους, με το άγχος να αρέσουν με όσα λένε και λιγότερο με όσα κάνουν. Όπως ακριβώς όμως συνέβαινε προεκλογικά το 2012, πριν ολοκληρώσουν την πετυχημένη τους τηλεοπτική εικόνα, τα κανάλια έχουν διαμορφώσει τη δικιά τους γι αυτούς. Όσο η κυβέρνηση δεν προβαίνει στο ευεργετικό πογκρόμ για την κοινωνία, όσο δεν υποβάλει σε «δόγμα του σοκ» από την ανάποδη το σύστημα της ολιγαρχίας και της διαφθοράς, τόσο αυτό θα ανακαλύπτει τον τρόπο να επιβιώνει. Και δυστυχώς και τον τρόπο να γίνεται συμπαθές σε αυτούς που φοβούνται μην τυχόν και γίνουν αντιπαθείς στην τηλεόραση.

Δεν ονειρεύομαι καμιά επίθεση στα «θερινά ανάκτορα». Δεν είμαι οπαδός της άλωσης του κράτους και της μετατροπής του σε κομματικό κράτος. Πολύ περισσότερο δεν πιστεύω πως η πολιτική γράφεται με επιθετικότητα για την επιθετικότητα που θα ικανοποιεί το πολιτικό και ιδεολογικό «εγώ». Πιστεύω επίσης πως πρέπει να εμφανίζεις στοιχεία πολιτικής διαστροφής ή ανασφάλειας για να θεωρείς πως πρέπει να περάσεις την πολιτική σου από τα φίλτρα και τα πάνελ των Αυτιάδων ώστε να χαρακτηριστεί αποδοτική.

Αυτή τη στιγμή όμως υπάρχει ένα δεδομένο. Η κυβέρνηση θεωρεί πως πρέπει ενδεχομένως να βρει την απαραίτητη επικοινωνιακή φόρμουλα για να αρέσει, την ώρα που όσοι την ψήφισαν αλλά και όσοι πλέον την υποστηρίζουν, περιμένουν να μην αρέσει. Δηλαδή να αρέσει στην κοινωνία.

Οι ισχυροί προβληματισμοί για την επικοινωνιακή πολιτική, απλώς φανερώνουν πρόβλημα ή σύγχυση στην πολιτική. Η πολιτική λοιπόν πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Σύγκρουση με τα συμφέροντα που έφεραν τη χώρα εδώ που την έφεραν. Το επιχείρημα πως χρειάζεται προσεκτικές κινήσεις για να μην εκτραπεί η κατάσταση και να μην θορυβηθούν φίλοι και εχθροί στο εξωτερικό είναι απλώς ένα σύνδρομο φόβου που σιγά σιγά μπορεί να γίνει κακή πολιτική φύση.

Άλλωστε στο εξωτερικό, εκτός από τους μερκελιστές και τους οπαδούς της λιτότητας, υπάρχουν και οι δύσπιστοι. Όσοι δηλαδή πιστεύουν πως οι ολιγάρχες δεν πρόκειται να χτυπηθούν.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο διαπραγματευτικό ατού, από μια κυβέρνηση που έχει τη στήριξη του λαού της. Από μια κυβέρνηση δηλαδή που κάθε μέρα εισπράττει το χειροκρότημα του κόσμου για όσα πρωτοφανή κάνει και ταυτόχρονα γίνεται πιο ισχυρή και δημοφιλής εξαιτίας ακριβώς γι αυτό το λόγο.

Η αποκάλυψη πως μέσα στην Αστυνομία στήθηκε μια προβοκάτσια με στόχο τον Πανούση και την κυβέρνηση με επίκεντρο την υπόθεση με τους μετανάστες, δεν αθωώνει την κυβέρνηση. Στον κρατικό μηχανισμό αυτή τη στιγμή υπηρετούν άνθρωποι η οποίοι πρόσφεραν τον καλύτερο εαυτό τους στην εξάρτηση και τις κυβερνήσεις της υποταγής. Το να τους βαφτίζεις τεχνοκράτες οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν αν λάβουν «καλές πολιτικές εντολές» είναι μια ψευδαίσθηση.

Τέτοιοι σύμβουλοι, ακόμη και αν τους επενδύσεις με θεωρίες καλής θέλησης, θα συνεχίσουν να υπηρετούν το σύστημα και να ανατρέπουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Η χειρότερη υπηρεσία τους δεν είναι οι προβοκάτσιες, αλλά η αναποτελεσματικότητα και ο φόβος που καλλιεργούν σε σένα τον φορέα της κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής. Ότι δηλαδή ψαλιδίζουν την προοπτική της κυβέρνησης και την προσμονή του κόσμου με συστημικούς καθωσπρεπισμούς του στυλ «ξέρετε δεν γίνεται κύριε υπουργέ», «είναι επικίνδυνο αυτό σούπερ υφυπουργέ» και άλλα τέτοια στα οποία έχουν εκπαιδευτεί.

Στο Υπουργείο του Γιάννη Πανούση, έστησαν αυτό που έστησαν. Το ίδιο θα κάνουν παντού γιατί θα πάψουν να φοβούνται και θα θεωρήσουν την κυβέρνηση χειρίσιμη και σε απόγνωση.

Η κυρία Σαββαΐδου, πρώην στέλεχος της Price Water House, της εταιρείας δηλαδή που ξέπλυνε το χρήμα της ελληνικής ολιγαρχίας, έγινε Γραμματέας Εσόδων και παραμένει στη θέση της. Η κυρία Στρατινάκη η οποία όπως αποκάλυψε το HOT DOC, ήταν ο εντολοδόχος της τρόικας και θεσμοθέτης των πιο ακραίων μέτρων του Σαμαρά, επίσης παραμένει στη θέση της.

Δεκάδες τραπεζίτες οι οποίοι ήταν και παραμένουν οι πρωταγωνιστές της τραπεζοκλεπτοκρατίας, μοιράζουν θέσεις σε νέες τράπεζες.

Χθες ενδεχομένως να ήταν νωρίς, αλλά αύριο θα είναι αργά. Η απειρία και η αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης, πολύ δε περισσότερο οι διακαναλικές ερωτοτροπίες με τη διαπλοκή πρέπει να αντικατασταθούν από όλα εκείνα τα αυθεντικά στοιχεία που έφεραν την κυβέρνηση στην εξουσία. Η λύση βρίσκεται εκεί έξω. Σε όσα θέλει η κοινωνία και έχουν ανάγκη οι άνθρωποι.

Το ταμπούρωμα μέσα στο Μαξίμου, έστω και με το επιχείρημα πως «τώρα ασχολούμαστε με το μεγάλο πρόβλημα στο εξωτερικό», δημιουργεί λάθος εικόνα και λάθος πολιτική. Επίσης δίνει λάθος μήνυμα στους αντιπάλους.

Οι Εισαγγελίες είναι γεμάτες από δικογραφίες που αφορούν τους ολιγάρχες και τους τραπεζίτες που έφαγαν τα λεφτά της χώρας. Δεν προχωράνε γιατί η διαπλοκή γνωρίζει τον τρόπο να τις μπλοκάρει. Η πολιτική απόφαση που θα βάλει όλα αυτά τα θέματα στην επικαιρότητα, το απλό ερώτημα προς τη Δικαιοσύνη «τι γίνεται με όλες αυτές τις υποθέσεις», θα δημιουργήσει τη φυσική ευεργετική ροή για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία.

Πρέπει ο πρωθυπουργός να ξηλώσει την προκρούστεια κλίνη που συστηματικά κατασκευάζει η διαφθορά για να ξαπλώσει η κυβέρνηση, με το επιχείρημα πως είναι ένα αναπαυτικό κρεββάτι πολιτικής μακροημέρευσης. Πρέπει οι υπουργοί να φύγουν από τα τηλεπαράθυρα και να μπούνε στα λεωφορεία, στις ουρές του ΙΚΑ, στο δρόμο. Προς θεού χωρίς κάμερες. Πρέπει να κάνουν το ακόμη πιο δύσκολο, να αναζητήσουν στα υπουργεία ,και τις υπηρεσίες τους έντιμους, άξιους και ανιδιοτελείς ανθρώπους για να στελεχώσουν τον μηχανισμό που θα ανατρέψει τη διαφθορά. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την παραδοχή πως τη χώρα μπορούν να διοικήσουν αποτελεσματικά μόνο οι πυλώνες της διαπλοκής. Πως τις Τράπεζες μπορούν να ελέγχουν οι ίδιοι άνθρωποι επειδή άλλαξαν πολιτικό πρόσημο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εμμείνει στα στοιχεία που τον ανέδειξαν. Στην ανάγκη ανατροπής. Στην αποκατάσταση της κοινωνίας. Στην τιμωρία αυτών που έκλεψαν και αδίκησαν τη χώρα.

Το ξέρω πως είναι νωρίς για να μιλάμε για ευθύνες, αλλά οι καλύτεροι λογαριασμοί με την ευθύνη, την προσωπική σου ευθύνη, γίνονται όταν δεν την ξεχνάς, όχι όταν τη διαπραγματεύεσαι με συμβούλους και μάλιστα αποδεδειγμένα διεφθαρμένους.

Ο κόσμος δεν πείθεται για την πολιτική όταν την διαφημίζεις στα τηλεπαράθυρα, αλλά όταν τη βλέπει να εφαρμόζεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε την εξουσία για να κάνει τον τερματοφύλακα απέναντι στην επιχειρηματολογία της πολιτικής. Την πήρε για να βάλει γκολ. Βάλτε.
 

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σχεδιασμός για αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής στα διόδια

Η θέσπιση ηλεκτρονικών διοδίων (χρέωση ανάλογα με τη χρήση του δρόμου) και η καθιέρωση κοινωνικών τιμολογίων για τα διόδια, που θα εξυπηρετούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και πολίτες που ζουν κοντά σε περιοχές με διόδια, είναι στα σχέδια της νέας κυβέρνησης.

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού μετά τη συνάντηση του αρμόδιου υπουργού, Γ. Σταθάκη, με τους βουλευτές Μαγνησίας, Πιερίας και Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, με κύριο αντικείμενο την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση αναφορικά με τα διόδια και τους αυτοκινητόδρομους.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, ακόμα, η κατάργηση του νόμου Βορίδη-Ρέππα, ο οποίος, όπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, «ποινικοποιεί τη διαμαρτυρία».

Έγινε, επίσης, λόγος, για την αναγκαιότητα αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής των διοδίων στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των αναγκών της κοινωνίας, όπως είχε περιγράφει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης (Νοέμβριος 2013).



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αύξηση κατά 0,73% σημείωσε η ανεργία τον Ιανουάριο

Μικρή αύξηση κατά 6.252 άτομα ή κατά 0,73%, εμφανίζει ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Ειδικότερα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων που δηλώνουν ότι αναζητούν εργασία, ανήλθε τον Ιανουάριο σε 864.377 άτομα από 858.125, τον Δεκέμβριο του 2014.

Από αυτά τα 459.232 (ποσοστό 53,13%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για 12 μήνες ή και περισσότερο ενώ 405.145 (ποσοστό 46,87%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Μείωση, ωστόσο, κατά 4.422 άτομα ή κατά 2,15%, εμφανίζει ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν αναζητούν εργασία. Μειωμένος κατά 3,45% ή κατά 5.989 άτομα είναι και ο αριθμός των ανέργων που επιδοτούνται.

Το 62,46% των ανέργων είναι ηλικίας είναι ηλικίας 30 έως 54 ετών με το μεγαλύτερο ποσοστό 40,58%, να εντοπίζεται στις ηλικίες από 30 έως 44 ετών. Το 59,95%, είναι γυναίκες και το 48,67%, απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 346.147 είναι «άνδρες» (ποσοστό 40,05%) και οι 518.230 είναι «γυναίκες» (ποσοστό 59,95%).

Στην ηλικιακή ομάδα «15-19 ετών» το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 9.323 άτομα (ποσοστό 1,08%), στην ηλικιακή ομάδα «20-24 ετών» ανήλθε σε 78.252 άτομα (ποσοστό 9,05%), στην ηλικιακή ομάδα «25-29 ετών» ανήλθε σε 123.429 άτομα (ποσοστό 14,28%), στην ηλικιακή ομάδα «30-44 ετών» ανήλθε σε 350.754 άτομα (ποσοστό 40,58%), στην ηλικιακή ομάδα «45-54 ετών» ανήλθε σε 189.087 άτομα (ποσοστό 21,88%), στην ηλικιακή ομάδα «55-64 ετών» ανήλθε σε 105.060 άτομα (ποσοστό 12,15%) και στην ηλικιακή ομάδα «65 ετών και άνω» ανήλθε σε 8.472 άτομα (ποσοστό 0,98%).

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο «χωρίς εκπαίδευση» το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 18.390 άτομα (ποσοστό 2,13%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο «υποχρεωτική εκπαίδευση (έως 3η Γυμνασίου)» ανήλθε σε 279.443 άτομα (ποσοστό 32,33%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο «δευτεροβάθμια εκπαίδευση» ανήλθε σε 420.663 άτομα (ποσοστό 48,67%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο «τριτοβάθμια εκπαίδευση» ανήλθε σε 145.881 άτομα (ποσοστό 16,88%).

Στους «Έλληνες υπηκόους» το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 806.001 άτομα (ποσοστό 93,25%), στους «υπηκόους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανήλθε σε 14.397 άτομα (ποσοστό 1,67%) και στους «υπηκόους τρίτων χωρών» ανήλθε σε 43.979 άτομα (ποσοστό 5,09%).

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που δήλωσαν ότι δεν αναζητούν εργασία

Το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία) για τον μήνα Ιανουάριο 2015 ανήλθε σε 201.381 άτομα έναντι 205.803 τον Δεκέμβριο του 2014. Από αυτούς, οι 70.164 (ποσοστό 34,84%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 131.217 (ποσοστό 65,16%) εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Από το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία οι 79.590 είναι «άνδρες» (ποσοστό 39,52%) και οι 121.791 είναι «γυναίκες» (ποσοστό 60,48%).

Στην ηλικιακή ομάδα «15-19 ετών» το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία ανήλθε σε 1.399 άτομα (ποσοστό 0,69%), στην ηλικιακή ομάδα «20-24 ετών» ανήλθε σε 11.506 άτομα (ποσοστό 5,71%), στην ηλικιακή ομάδα «25-29 ετών» ανήλθε σε 23.784 άτομα (ποσοστό 11,81%), στην ηλικιακή ομάδα «30-44 ετών» ανήλθε σε 81.288 άτομα (ποσοστό 40,37%), στην ηλικιακή ομάδα «45-54 ετών» ανήλθε σε 48.778 άτομα (ποσοστό 24,22%), στην ηλικιακή ομάδα «55-64 ετών» ανήλθε σε 30.740 άτομα (ποσοστό 15,26%) και στην ηλικιακή ομάδα «65 ετών και άνω» ανήλθε σε 3.886 άτομα (ποσοστό 1,93%).
Στο εκπαιδευτικό επίπεδο «χωρίς εκπαίδευση» το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία ανήλθε σε 6.779 άτομα (ποσοστό 3,37%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο «υποχρεωτική εκπαίδευση (έως 3η Γυμνασίου)» ανήλθε σε 87.271 άτομα (ποσοστό 43,34%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο «δευτεροβάθμια εκπαίδευση» ανήλθε σε 84.615 άτομα (ποσοστό 42,02%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο «τριτοβάθμια εκπαίδευση» ανήλθε σε 22.716 άτομα (ποσοστό 11,28%).

Στους «Έλληνες υπηκόους» το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία ανήλθε σε 168.517 άτομα (ποσοστό 83,68%), στους «υπηκόους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανήλθε σε 9.309 άτομα (ποσοστό 4,62%) και στους «υπηκόους τρίτων χωρών» ανήλθε σε 23.555 άτομα (ποσοστό 11,70%).

Επιδοτούμενοι άνεργοι

Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων για τον μήνα Ιανουάριο 2015 (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) ανέρχεται σε 167.537 άτομα, έναντι 173.526 τον Δεκέμβριο του 2014. Από αυτούς, οι 94.999 (ποσοστό 56,70%) είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 72.538 (ποσοστό 43,30%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων.

Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων οι 74.644 είναι «άνδρες» (ποσοστό 44,55%) και οι 92.893 είναι «γυναίκες» (ποσοστό 55,45%).

Στην ηλικιακή ομάδα «15-19 ετών» το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων ανήλθε σε 183 άτομα (ποσοστό 0,11%), στην ηλικιακή ομάδα «20-24 ετών» ανήλθε σε 8.272 άτομα (ποσοστό 4,94%), στην ηλικιακή ομάδα «25-29 ετών» ανήλθε σε 22.228 άτομα (ποσοστό 13,27%), στην ηλικιακή ομάδα «30-44 ετών» ανήλθε σε 82.292 άτομα (ποσοστό 49,12%), στην ηλικιακή ομάδα «45-54 ετών» ανήλθε σε 38.896 άτομα (ποσοστό 23,22%), στην ηλικιακή ομάδα «55-64 ετών» ανήλθε σε 14.940 άτομα (ποσοστό 8,92%) και στην ηλικιακή ομάδα «65 ετών και άνω» ανήλθε σε 726 άτομα (ποσοστό 0,43%).

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο «χωρίς εκπαίδευση» το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων ανήλθε σε 2.517 άτομα (ποσοστό 1,50%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο «υποχρεωτική εκπαίδευση (έως 3η Γυμνασίου)» ανήλθε σε 64.284 άτομα (ποσοστό 38,37%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο «δευτεροβάθμια εκπαίδευση» ανήλθε σε 79.586 άτομα (ποσοστό 47,50%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο «τριτοβάθμια εκπαίδευση» ανήλθε σε 21.150 άτομα (ποσοστό 12,62%).

Στους «Έλληνες υπηκόους» το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων ανήλθε σε 136.254 άτομα (ποσοστό 81,33%), στους «υπηκόους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανήλθε σε 9.901 άτομα (ποσοστό 5,91%) και στους «υπηκόους τρίτων χωρών» ανήλθε σε 21.382 άτομα (ποσοστό 12,76%).



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ελλάδα έχει καταβάλει τόκους 360 εκατομμυρίων στη Γερμανία, σύμφωνα με τη Rheinische Post

Σχεδόν 360 εκατομμύρια ευρώ έχει εισπράξει η Γερμανία από την Ελλάδα σε πληρωμές τόκων, από το 2010 ως το 2014, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Rheinische Post», η οποία επικαλείται έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Για τα επόμενα έτη, το Βερολίνο περιμένει πλέον για τον προϋπολογισμό εισπράξεις περίπου 20 εκατ. τον χρόνο.

Στο έγγραφο, το οποίο αποτελεί απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση της Αριστεράς (Die Linke), καταγράφεται η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ενώ αναφέρονται αναλυτικά τα στοιχεία όλων των βασικών δεικτών της οικονομίας και επισημαίνεται ότι η χώρα έζησε για χρόνια πάνω από τις δυνατότητές της.

Συμπερασματικά, ωστόσο, αναφέρεται ότι δεν διακρίνεται κάποια εναλλακτική από το πρόγραμμα προσαρμογής: «Η εναλλακτική θα ήταν μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας, η οποία θα είχε ως συνέπεια πολύ υψηλό κόστος προσαρμογής», τονίζεται από το υπουργείο του Β. Σόιμπλε.

Από την πλευρά της Αριστεράς, ο Αντρέι Χούνκο επισημαίνει ότι τα στοιχεία δείχνουν πως η πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης, οδήγησε στην ύφεση και στη φτώχεια και τη χαρακτηρίζει αποτυχημένη. Ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε, ωστόσο, επισημαίνει η εφημερίδα, έχει άλλη άποψη. Θεωρεί ότι το πρόβλημα προκάλεσε η ανεξέλεγκτη πολιτική πριν από την κρίση, όχι η πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης.




Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ισπανία: Σχεδόν 35.000 κατοικίες έχουν κατασχεθεί το 2014

Σχέδον 35.000 πρώτες κατοικίες κατασχέθηκαν το 2014 στην Ισπανία από ιδιοκτήτες που δεν μπορούσαν πλέον να αποπληρώνουν τα δάνειά τους, αριθμός που δείχνει μια ετήσια αύξηση κατά 7,4%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαμ την Πέμπτη.

Το 2014 κατασχέθηκαν για να πωληθούν 34.680 πρώτες κατοικίες, δηλαδή 95 την ημέρα, σύμφωνα με το Εθνικο Ινστιτούτο Στατιστικής της Ισπανίας (INE).

Οι ένοικοι αυτών των κατοικιών δεν εκδιώχθηκαν από τις δυνάμεις της τάξης, όμως αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους και να παραδώσουν τα κλειδιά τους στην τράπεζα για να τακτοποιήσουν την οφειλή τους ή να φύγουν πριν από την άφιξη των δικαστικών κλητήρων.

Αν ληφθούν υπόψη οι δευτερεύουσες κατοικίες, τα γραφεία, τα εμπορικά καταστήματα, τα αγροτεμάχια και τα οικόπεδα, οι κατασχέσεις αυξήθηκαν κατά 9,3% το 2014, φθάνοντας τις 119.442.

Στη χώρα αυτή η οποία επλήγη διπλά το 2008 από την οικονομική κρίση και το σκάσιμο της φούσκας της αγοράς ακινήτων και όπου σχεδόν ένας στους τέσσερις (23,7%) που βρίσκονται σε ηλικία εργασίας είναι άνεργοι, οι εξώσεις ιδιοκτητών που δεν μπορούν πια να αποπληρώνουν τα δάνειά τους προκάλεσαν τα τελευταία χρόνια αγανάκτηση στην κοινή γνώμη.

Την αγανάκτηση αυτή ενισχύει το γεγονός ότι ο ισπανικός τραπεζικός τομέας αποτέλεσε το 2012 αντικείμενο ενός ευρωπαϊκού σχεδίου διάσωσης ύψους 41,3 δισεκ. ευρώ, το οποίο επιβαρύνει ακόμη τα δημόσια οικονομικά και τους ισπανούς φορολογουμένους.


Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πιστωτική ασφυξία για την Αθήνα σχεδιάζει η ΕΚΤ με το Βερολίνο – Θα μοιράζει 60 δισ.ευρώ το μήνα σε όλους πλην Ελλάδος

Πιστωτική ασφυξία προσπαθούν να δημιουργήσουν οι Ευρωπαίοι στην χώρα με εκβιαστική ενέργεια απο την ΕΚΤ η οποία δε λειτουργεί θεσμικά, όπως υποχρεούται, μοιράζοντας 60 δισ.ευρώ το μήνα σε όλους πλην Ελλάδος. Η αιτιολογία θα είναι η σημερινή απόρριψη των μεταρυθμίσεων Γ.Βαρουφάκη.

Βλέπουμε έτσι ότι η ΕΚΤ δε θα λειτουργήσει θεσμικά, ως οφείλει, αλλά ως ο επίσημος «στραμπουληχτής» των Γερμανών και των δανειστών. Θα επιχειρήσουν να μας «στραμπουλήξουν» το χέρι μέχρι να δηλώσουμε υποταγή.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την έναρξη αγορών τίτλων, συνολικού ύψους 60 δισ. ευρώ κάθε μήνα. Πρώτη φορά στα χρονικά της Ευρωζώνης.

Για πρώτη φορά η ΕΚΤ δρομολογεί ένα τέτοιας έκτασης πρόγραμμα χρηματοδότησης στην Ευρωζώνη και στην πραγματικότητα η κίνηση αυτή ισοδυναμεί με «τύπωμα» χρήματος.

Οι πρώτες αγορές, κατά πάσα πιθανότητα, αρχίζουν τη Δευτέρα. Την ίδια ημέρα δηλαδή που στις Βρυξέλλες το Εurogroup θα περνάει από κόσκινο το πακέτο έξι μέτρων του Γιάνη Βαρουφάκη και αν κριθούν αρκετά τότε θα ανοίξει η κάνουλα χρηματοδότησης και για την Ελλάδα.

Η Ελλάδα θα μείνει έξω από την χρηματοδότηση που αρχίζει τη Δευτέρα, όσον αφορά τα κρατικά ομόλογα, μέχρι η ΕΚΤ να θεωρήσει ότι το υπάρχον πρόγραμμα είναι επαρκής όρος για να τα κάνει και πάλι αποδεκτά ως εγγυήσεις χρηματοδότησης.

Στο μεταξύ, οι αγορές υποδέχονται τις επικείμενες ανακοινώσεις για το πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης» με μία μεγάλη διολίσθηση του ευρώ έναντι του δολαρίου σε τιμές που είχαμε να δούμε από το 2003 (1,10 δολ./ευρώ)

Η διολίσθηση του ευρώ αναμένεται να επιταχυνθεί όταν αρχίσουν οι αγορές σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Το μεγάλο στοίχημα βέβαια παραμένει το αν η χρηματοδότηση αυτή μαζί με το φθηνό ευρώ και το φθηνότερο πετρέλαιο θα καταφέρουν να «κινήσουν» τις οικονομίες της Ευρωζώνης για να ξεφύγουν από τον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης και του αποπληθωρισμού.

Στο κατακόρυφο βρίσκεται η αγωνία στην κυβέρνηση, αφού οι δανειστές απέρριψαν το πακέτο έξι μέτρων που τους έστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης, προκειμένου να πάρει η Ελλάδα την υπο-δόση του 1,5 δισ. για να πληρωθεί το ΔΝΤ.

O Αλέξης Τσίπρας προήδρευσε πολύωρης σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου χθες το βράδυ, ενώ έστειλε και μήνυμα στον Μάριο Ντράγκι μέσω του Γιάννη Στουρνάρα.

Την ίδια ώρα ο Γιάνης Βαρουφάκης διεμήνυσε στους εταίρους μας, οι οποίοι απέρριψαν το πακέτο των έξι μέτρων που τους είχε αποστείλει, πως η Ελλάδα έχει και plan B χρηματοδότησης, μιλώντας στο Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Την ίδια θέση επανέλαβε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ας σημειωθεί ότι καμία πλευρά -ούτε η Ελλάδα ούτε οι δανειστές- δεν έχει γνωστοποιήσει ποια είναι τα έξι μέτρα που πρότεινε ο κ. Βαρουφάκης.

Όπως και να’χει, η κυβέρνηση θα επιζητήσει και πολιτική λύση στο Eurogroup τη Δευτέρα, για να μην προκύψει «ατύχημα» για τη χρηματοδότηση της χώρας.

«Πάμε στον πόλεμο και σκεπτόμαστε μόνο τη νίκη», τόνισε μάλιστα χθες ο κ. Βαρουφάκης, αλλά συμπλήρωσε πως «έχουμε και εναλλακτικό σχέδιο» αν δεν πάνε καλά τα πράγματα και αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές.

Ερωτηθείς για το τί θα συμβεί αν δεν γίνει εκταμίευση δόσης μέσα στον Μάρτιο και για το πώς θα αποφευχθεί πιστωτικό γεγονός, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως όταν πηγαίνεις για τη μάχη δεν συζητάς την ήττα.

Πρόσθεσε πως «αντιμετωπίζουμε τη διαπραγμάτευση με αισιοδοξία, ιδιαίτερα καλή προετοιμασία και δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει αρνητική εξέλιξη». «Υπάρχει όμως εναλλακτική» είπε για το σενάριο μη εκταμίευσης της δόσης τον Μάρτιο.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει πρόγραμμα για τους επόμενους τέσσερις μήνες που συνδυάζει τη διασφάλιση της χρηματοδότησης από την ΕΕ με την εξόφληση των δόσεων προς το ΔΝΤ και κάποια ομόλογα εκτός PSI. Ανέφερε επίσης ότι ευελπιστεί σε πρόσβαση στη ρευστότητα της ΕΚΤ όταν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Είπε ότι από τη Δευτέρα, στο Eurogroup, θα υπάρξει ενεργοποίηση της διαδικασίας των διαβουλεύσεων για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και παράλληλα η δρομολόγηση της διαδικασίας για τη νέα συμφωνία με τους εταίρους.

Το υπουργείο Οικονομικών αναζητά λύσεις έτσι ώστε να υπάρχει ταμειακή ρευστότητα μέχρι και τον Ιούνιο, για να μην υπάρξει κίνδυνος να θιγούν μισθοί, συντάξεις και καταθέσεις.

Μία λύση είναι το Δημόσιο να κλείσει τις κάνουλες πληρωμών προς τον ιδιωτικό τομέα. Για ακόμη μια φορά, δηλαδή, το κράτος δε θα πληρώσει τα χρωστούμενα, εκμεταλλευόμενο ως και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ στα ταμεία.

Παράλληλα θα συνεχιστεί ο εσωτερικός δανεισμός στα πρότυπα του ΟΠΕΚΕΠΕ, με το οικονομικό επιτελείο να υποστηρίζει πως, από τη στιγμή που τα ταμεία λειτουργούν με επιχορήγηση από το κράτος, το να υπάρχουν διαθέσιμα τα οποία απλά τοκίζονται στις τράπεζες δεν έχει νόημα την ώρα που η κεντρική διοίκηση αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας.

«Μόνο αν η Αθήνα παρουσιάσει κάτι χειροπιαστό, που να είναι συμβατό με το πρόγραμμα, θα έχει θετικό αποτέλεσμα η συνεδρίαση της Δευτέρας», τονίζουν πηγές της Κομισιόν, επιβεβαιώνοντας ότι το επικείμενο Eurogroup θα είναι εξαιρετικό δύσκολο για την ελληνική αντιπροσωπεία αν μείνει στις περιγραφές αξόνων.

Οι ίδιες πηγές αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα ήταν το μοναδικό θέμα που συζητήθηκε στο Euroworking Group της Τετάρτης, λόγω του ότι το πρόβλημα της επαρκούς χρηματοδότησης για τις επόμενες εβδομάδες δεν απασχολεί μόνο την Αθήνα αλλά και τους εταίρους.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν, δε, ότι αυτή τη φορά δεν αρκούν οι δεσμεύσεις -που οδήγησαν στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου- αλλά θα χρειαστούν πολιτικές αποφάσεις ή και νομοθετικές ρυθμίσεις, που να πείθουν για την ειλικρίνεια των προθέσεων της Αθήνας. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι η αναπροσαρμογή κάποιου συντελεστή ΦΠΑ, το οποίο θα ερμηνευόταν ως μέτρο για τη διατήρηση των δημοσιονομικών ισορροπιών.

Για να μην κοροιδευόμαστε έχουμε μπροστά μας ένα chicken game. Όλοι ξέρουν ότι όποιος υποχωρήσει πρώτος, χάνει, και όχι απλώς χάνει, θα έχει υποταχθεί για πολλά χρόνια. Οι Γερμανοί γνωρίζουν ότι για πρώτη φορά σε τόσα χρόνια φάνηκαν στα υπόλοιπ μέλη της ΕΕ ότι δεν μπορούν να επιβληθούν απόλυτα και αναγκάστηκαν να συζητούν. Αυτό οφείλεται στη νυν κυβέρνηση, και είναι κάτι που ψυχολογικά έχει κοστίσει στους Γερμανούς.

Μέχρι τον Ιούνιο θέλουν να μπορέσουν να αναγκάσουν την νέα κυβέρνηση να κάνει ακριβώς ότι και οι προηγούμενες: Να σκύψει το κεφάλι και να δεχθεί να «γδάρει» τον λαό της (οι προηγούμενες σε αυτό δεν προέβαλαν καν αντίσταση).

Το πιστωτικό γεγονός η ΕΕ δεν το θέλει. Γνωρίζει ότι θα ακολουθήσουν άλλες χώρες που είναι ήδη ευάλωτες και μεγάλες οικονομίες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, και η Ισπανία.

Μπορεί να φάινεται περιεργο αλλά θα κερδίσει αυτός που είναι πιο δυνατός ψυχολογικά. Εάν η κυβέρνηση αντέξει την ψυχολογική πίεση που δέχεται από συνδυασμένες επιθέσεις από έξω και από μέσα (κέντρα ανωμαλίας που επιζητούν την πτώση της και είναιπλήρως εναρμονισμένα με τα ξένα και όχι ελληνικά συμφέροντα), τότε αυτοί που θα υποχωρήσουν θα είναι οι Γερμανοί, και τότε θα δούμε αυτούς να καταφεύγουν στις «δημιουργικές ασάφειες» για να μην φανούν ότι έκαναν πίσω για πρώτη φορά.

Για την επιτυχία της κυβέρνησης πρσεύχεται πάνω απ’ολους ο Γάλλος πρόεδρος Φ.Ολάντ, αλλά και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ.Ρέντσι, γιατί ξέρουν ότι μετά έχουν σειρά, και οι λαοί τους δενε είναι συνηθισμένοι να υποφέρουν και να μην έχουν μέλλον.




 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Μπλόκο» του ΣτΕ στην ανάπλαση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε με γνωμοδότησή του (την υπ΄ αριθμ. 28/2015) μη νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ανάπλαση της έκτασης του Αστέρα Βουλιαγμένης και γενικότερα, της χερσονήσου του Μικρού Καβουριού.

Ειδικότερα, κρίθηκε μη νόμιμο ως προς το σκέλος εκείνο που προβλέπει τη δημιουργία νέων μονοκατοικιών («καμπάνες») και την κατασκευή χτισμάτων στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου.
Αναλυτικότερα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κατατεθεί για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο προβλέπεται η έγκριση «του ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης δημοσίου ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), η τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως της Βουλιαγμένης στην έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης και ο καθορισμός χρήσεων γης και όρων δόμησης».

Υπενθυμίζεται ότι ως προτιμητέος επενδυτής για την ανάπλαση της έκτασης είχε επιλεγεί, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, το αραβικών συμφερόντων fund Jermyn street real estate IV.

Η κρίση του ΣτΕ

Οι σύμβουλοι επικρατείας επεξεργάστηκαν το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και με την υπ΄ αριθμ. 28/2015 γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγητή τον πάρεδρο Δημήτρη Βασιλιάδη, έκριναν μη νόμιμο το επίμαχο διάταγμα.

Οι δικαστές, αφού ερμήνευσαν το άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, υπογραμμίζουν: «Απαγορεύεται, κατ” αρχήν, η λήψη μέτρων που επιφέρουν την επιδείνωση των όρων διαβιώσεως και την υποβάθμιση του υπάρχοντος φυσικού ή του προβλεπόμενου από την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία οικιστικού περιβάλλοντος».
Από το περιεχόμενο του επίμαχου διατάγματος- αναφέρεται στη γνωμοδότηση- προκύπτει ότι «η μεταβολή των επιτρεπομένων χρήσεων που επιχειρείται στη ζώνη Ι του ΕΣΧΑΔΑ δεν συνιστά ρύθμιση απορρέουσα από χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό της ευρύτερης περιοχής και ειδικότερα από το νέο ΡΣΑ ή το ΓΠΣ του οικείου δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης».

Ακόμη, αναφέρεται στη γνωμοδότηση ότι «η προσθήκη της χρήσης κατοικίας στις νυν επιτρεπόμενες χρήσεις τουρισμού- αναψυχής και των συνοδευτικών τους χρήσεων στη ζώνη Ι του ΕΣΧΑΔΑ, η οποία περιλαμβάνεται στη χερσόνησο του Μικρού Καβουριού, και μάλιστα με τη δημιουργία ή την ανέγερση μεγάλου αριθμού κατοικιών ύψους 7,5 μ. σε δομημένες αλλά και αδόμητες επιφάνειες της χερσονήσου συνιστά επιβάρυνση των ήδη επιτρεπομένων χρήσεων και μετατρέπει στο διηνεκές την ευαίσθητη περιοχή της χερσονήσου σε οικιστική περιοχή με μικτές χρήσεις, προεχόντως κατοικίας, ενόψει και του συνολικού αριθμού των κατοικιών (έως 100), και δευτερευόντως, τουρισμού».
Κατά συνέπεια, «η προσθήκη της χρήσης κατοικίας στη ζώνη Ι του ΕΣΧΑΔΑ συνιστά επιδείνωση του υφισταμένου φυσικού, πολιτιστικού και του οικιστικού περιβάλλοντος της περιοχής».

Η γνωμοδότηση καταλήγει ότι το επίμαχο σχέδιο διατάγματος «δεν προτείνεται νομίμως κατά το μέρος που επιτρέπει τη χρήση κατοικίας εκτός των ξενοδοχείων συνιδιοκτησίας, ήτοι σε αυτοτελείς κατοικίες με τη διαμόρφωση και ανακατασκευή υφισταμένων κτισμάτων και με την ανέγερση νέων κατοικιών, καθώς και κατά το μέρος που επιτρέπει τη δόμηση σε αδόμητες επιφάνειες της χερσονήσου του Μικρού Καβουριού».

Τι προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα

Με το σχέδιο διατάγματος επιχειρήθηκε:

1) η έγκριση ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης δημοσίου ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) συνολικού εμβαδού 301.864,99 τ.μ. που βρίσκεται στο Μικρό Καβούρι Αττικής,

2) η τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης της Βουλιαγμένης Αττικής στην έκταση του «Αστέρα Βουλιαγμένης»,

3) ο καθορισμός χρήσεων γης και όρων δομήσεως κατά ζώνες και 4) η έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος, η έκταση των 301.864,99 τετραγωνικών μέτρων του Αστέρα Βουλιαγμένης χωρίζεται σε πέντε ζώνες και στην κάθε μια από αυτές καθορίζονται διαφορετικές χρήσεις.

Η πρώτη ζώνη έχει έκταση 201.425 τ.μ. και χαρακτηρίζεται ως περιοχή τουρισμού, αναψυχής και παραθεριστικής κατοικίας.

Από τα 201.425 τ.μ., επιτρέπεται να δομηθούν τα 56.500 τ.μ., εκ των οποίων στα 17.000 τ.μ. θα αναγερθούν αποκλειστικά ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, στα 39.500 τ.μ. θα αναγερθούν κατά κανόνα αυτοτελείς πολυτελείς κατοικίες, αλλά και άλλες εγκαταστάσεις. Ο συντελεστής δόμησης καθορίζεται 0,2 και ο συντελεστής κάλυψης 0,1.

Στην υπόλοιπη έκταση της ζώνης αυτής (161.345 τ.μ.) προβλέπεται η ανέγερση διαφόρων κατασκευών, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή ελικοδρομίων.
Παράλληλα, επιτρέπεται η κατεδάφιση (ολική ή μερική), η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και η κατασκευή δύο νέων υπερπολυτελών.

Στην ίδια πρώτη ζώνη προβλέπεται η κατασκευή δύο εστιατορίων με επιφάνεια μέχρι 800 τ.μ. το καθένα και αναψυκτήρια, η έκταση των οποίων δεν μπορεί να ξεπερνά τα 1.300 τ.μ.

Το σχέδιο διατάγματος προέβλεπε τη συνένωση των υπαρχόντων καμπανών ή τη δημιουργία νέων πολυτελών καμπανών ή τη μετατροπή τους σε κατοικίες. Ο συνολικός αριθμός των καμπανών δεν μπορεί να ξεπερνά τις 100. Επίσης, επιτρέπεται και η κατασκευή νέων μεμονωμένων αυτοτελών πολυτελών κατοικιών, με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 7,5 μέτρα.

Στην υπόλοιπη επιφάνεια της πρώτης ζώνης προβλέπονται συνεδριακά κέντρα, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, αθλητικές εγκαταστάσεις με γήπεδα τένις, γκολφ και άλλων αθλημάτων, αποδυτήρια και γραφεία των αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικοί σταθμοί, στεγασμένα πάρκινγκ για αυτοκίνητα, πούλμαν και αυτοκίνητα μέχρι 3,5 τόνους.

Στη δεύτερη ζώνη, έκτασης 61.505 τ.μ., θα διατηρηθούν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις, ενώ άλλες θα ανακαινιστούν χωρίς να γίνει καμία αύξηση της υπάρχουσας δόμησης.
Στην τρίτη ζώνη, έκτασης 25.845 τ.μ. απαγορεύεται η δόμηση. Αντίθετα, επιτρέπεται η διατήρηση, ανακαίνιση και αποκατάσταση των υφισταμένων εγκαταστάσεων, χωρίς καμία αύξηση δόμησης.

«Περιοχή αγκυροβολίου σε προστατευόμενο όρμο» χαρακτηρίζεται η τέταρτη ζώνη, επιφάνειας 3.000 τ.μ. Στη ζώνη αυτή απαγορεύεται μεν η δόμηση, αλλά επιτρέπονται τα έργα υποδομής για τη μετατροπή του υπάρχοντος αγκυροβολίου σκαφών μικρού μεγέθους σε τουριστική- λιμενική εγκατάσταση.

Η πέμπτη και τελευταία ζώνη των 10.260 τ.μ. χαρακτηρίζεται «περιοχή προστασίας αρχαιολογικού χώρου» και απαγορεύεται η δόμηση. Επιτρέπονται μόνο έργα προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης των αρχαιοτήτων μετά από ειδικές μελέτες, οι οποίες θα εγκρίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και γνωμοδοτικά όργανα του υπουργείου Πολιτισμού.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκάνδαλο Μεγατόνων… Μεγαλοεργολάβος δημοσίων έργων, πήρε μόνος του το 50% του συνολικού προγράμματος του ΕΣΠΑ!

ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ… Ο όρος διαπλοκή κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας. Γύρω από αυτόν περιστρέφονται πολλά ονόματα και πρόσωπα, έχουν γραφτεί πολλά και έχουν ειπωθεί ακόμα περισσότερα. Και όσοι κατηγορούνται για «επιλεκτικές» σχέσεις λέγεται ότι ακολουθούν τη συνήθη υπερασπιστική γραμμή που συμπυκνώνεται στο ακαταμάχητο επιχείρημα «οι κοινωνικές σχέσεις δεν πρέπει να ποινικοποιούνται».

Η «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» σήμερα αποκαλύπτει έγγραφα – «φωτιά» που αποδεικνύουν ότι η κατασκευαστική εταιρεία του Μπόμπολα ΕΛΛΑΚΤΩΡ «ρούφηξε» το 50% των συνολικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ για τον κατασκευαστικό κλάδο, αγγίζοντας το μυθικό ποσό των 6 δις ευρώ!!! Η «Α» δημοσιεύει το σύνολο των επίσημων εγγράφων- ντοκουμέντων τα οποία δείχνουν τα κατασκευαστικά έργα και τα υπέρογκα ποσά που έλαβε η ΕΛΛΑΚΤΩΡ το χρονικό διάστημα από το 2007 μέχρι το 2013.
Άπαντες εντός κι εκτός Ελλάδας συμφωνούν και συνομολογούν σ’ ένα προφανές συμπέρασμα…

Πως για να βγει η χώρα μας από το τέλμα της ύφεσης θα πρέπει να επιστρέψουμε στην «Ανάπτυξη» και βέβαια να γίνουν κάποια στιγμή οι περίφημες «μεταρρυθμίσεις»…. Οι περισσότεροι συνηγορούν πως ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής της επόμενης μέρας… Διότι αυτός – υποτίθεται – παράγει πλούτο, ο οποίος συνακόλουθα αυξάνει τις εξαγωγές και ανακάμπτει το ισοζύγιο… Στην Ελλάδα βέβαια ο ιδιωτικός τομέας στα χρόνια της μεταπολίτευσης έχει αποδειχτεί μεγαλύτερη μαύρη τρύπα, ακόμα κι απ’ αυτό τον αντιπαραγωγικό και κατασυκοφαντημένο δημόσιο τομέα!!!
ΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ1

ΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ2



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στοιχεία ΣΔΟΕ για Φεβρουάριο: Κατασχέθηκαν 30 εκατ. τσιγάρα και 200 κιλά ναρκωτικών ουσιών

Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν από τους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων βρέθηκαν να έχουν διαπράξει τουλάχιστον μια παράβαση, σύμφωνα με τα στοιχεία για το μήνα Φεβρουάριο που ανακοίνωσε σήμερα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Αναλυτικότερα, από την Υπηρεσία Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων πραγματοποιήθηκαν 307 προληπτικοί έλεγχοι επιχειρήσεων, και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 125 από αυτές με ποσοστό παραβατικότητας 41%, ενώ συνολικά διαπιστώθηκαν 484 φορολογικές παραβάσεις.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, οι τελωνιακοί κατέσχεσαν 30.334.000 τσιγάρα, 200 κιλά της ναρκωτικής ουσίας KHAT, 1.060 λίτρα αλκοολούχων ποτών και 36.285 προϊόντα «μαϊμού».

Ακόμα, στο ίδιο πλαίσιο, εισπράχθηκαν μέσω προστίμων 3,5 εκατ. ευρώ από το Β’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης ενώ το Τελωνείο Λαυρίου επέβαλε πρόστιμα 1,056 εκατ. ευρώ για υποθέσεις λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων.

Τέλος, διαπιστώθηκαν 25 παραβάσεις παράνομης διακίνησης ρευστών διαθεσίμων συνολικού ποσού 700.000 ευρώ.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!