EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αυτές είναι οι νέες ρυθμίσεις για τα ΚΤΕΛ...

Αλλαγές στις ρυθμίσεις για τα οχήματα δημοσίων υπεραστικών οδικών μεταφορών... ΚΤΕΛ προβλέπει εγκύκλιος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο στις περιπτώσεις μεταβίβασης της κυριότητας, της χρήσης ή της εκμετάλλευσης οχημάτων δημοσίων υπεραστικών οδικών μεταφορών που ανήκουν στην κυριότητα νομικού προσώπου (ΚΤΕΛ) απαιτείται η ασφαλιστική ενημερότητα όλων των υπόχρεων προς ασφάλιση μετόχων.

Με νέα διάταξη «περί ρύθμισης θεμάτων οχημάτων δημοσίων υπεραστικών οδικών μεταφορών», ο έλεγχος ασφαλιστικής ενημερότητας περιορίζεται στα υπόχρεα προς ασφάλιση μέλη του Δ.Σ του Νομικού προσώπου όταν πρόκειται για έκδοση άδειας κυκλοφορίας, πράξης αποχαρακτηρισμού ή μεταβίβαση του οχήματος.

Ειδικότερα η διάταξη προβλέπει:

«Σε κάθε περίπτωση έκδοσης άδειας κυκλοφορίας ή πράξης αποχαρακτηρισμού ή μεταβίβασης λεωφορείου δημοσίας χρήσεως που ανήκει στην κυριότητα του νομικού προσώπου ΚΤΕΛ Α.Ε. ή ΚΤΕΛ ή σε εταιρεία , που είναι ενταγμένη σε τέτοιο φορέα, υπόχρεοι υποβολής ασφαλιστικής ενημερότητας, είναι τα μέλη του Δ.Σ. αυτών».

Διευκρινήσεις - οδηγίες:

Η διάταξη αφορά οχήματα-λεωφορεία δημόσιας χρήσης που ανήκουν ή πρόκειται να υπαχθούν στην κυριότητα Νομικού Προσώπου.

Τα Νομικά πρόσωπα που ανήκουν στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης είναι αποκλειστικά: ΚΤΕΛ Α.Ε., ΚΤΕΛ και οι εταιρείες.

Η υποχρέωση ασφαλιστικής ενημερότητας περιορίζεται στα μέλη του Δ.Σ. του Νομικού προσώπου μόνο στις περιπτώσεις έκδοσης άδειας κυκλοφορίας, αποχαρακτηρισμού του οχήματος ή μεταβίβασής του.

Η διάταξη έχει ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσής της 17/12/2014.

Ως εταιρείες νοούνται πάσης μορφής εταιρείες που έχουν συσταθεί με αποκλειστικό σκοπό την εκμετάλλευση του συνόλου ή μέρους των ενταγμένων στο αντίστοιχο ΚΤΕΛ λεωφορείων.

Για κάθε άλλη περίπτωση υποχρέωση ενημερότητας έχουν όλοι οι υπόχρεοι σε ασφάλιση μέτοχοι του Νομικού προσώπου, σύμφωνα με την διάταξη της παρ. 3 αρθρ. 13 του Π.Δ. 258/05.

Για τη χορήγηση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας μελών Δ.Σ. νομικού προσώπου υποβάλλεται σχετικό αίτημα του νόμιμου εκπρόσωπου συνοδευόμενο - εκτός των άλλων- από τα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την ταυτότητα του εκπρόσωπου, τα μέλη του Δ.Σ. και τον σκοπό για τον οποίο ζητείται η ενημερότητα (πρακτικά Γενικής Συνέλευσης ή Δ.Σ.).

Επιπλέον διενεργείται οικονομικός έλεγχος στα μέλη του Δ.Σ. που έχουν υποχρέωση ασφάλισης ως μέτοχοι του νομικού προσώπου. Όπως είναι γνωστό, στις περιπτώσεις μεταβίβασης οχήματος απαιτείται πλήρης εξόφληση των πάσης φύσεως ασφαλιστικών οφειλών ενώ στις περιπτώσεις έκδοσης άδειας ή αποχαρακτηρισμού απαιτείται εξόφληση ή ρύθμισή τους.

Τέλος, χορηγείται απαντητικό έγγραφο προς τον νόμιμο εκπρόσωπο εφόσον το σύνολο των υπόχρεων προς ασφάλιση μελών Δ.Σ. είναι ενήμεροι.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φορτηγά πλοία κινούμενα με αιολική ενέργεια (BINTEO)

Φορτηγά πλοία κινούμενα με αιολική ενέργεια ενδέχεται να αντικαταστήσουν στο μέλλον τα συμβατικά πλοία που κινούνται με αργό πετρέλαιο και τα παράγωγά του, μειώνοντας την παραγόμενη ρύπανση έως και κατά 80%, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση ομάδας Νορβηγών μηχανικών.

Το «αιολικό πλοίο» ονομάζεται Vindskip και σχεδιάστηκε από το Νορβηγό μηχανικό Τέργε Λάντε με σκοπό να μειώσει το υψηλό κόστος των καυσίμων και να βοηθήσει τις ναυτιλιακές εταιρείες να συμμορφωθούν με τις νέες οδηγίες για τις επιβλαβείς εκπομπές αερίων.

Σχεδόν το 90% όλων των αγαθών μεταφέρεται διεθνώς με πλοία, και για αυτό το λόγο ο Διεθνής Οργανισμός Ναυτιλίας (ΙΜΟ) σκοπεύει να μειώσει τον αρνητικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο των φορτηγών πλοίων.

Από το 2020 τα πλοία θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν, στις περισσότερες περιοχές, καύσιμα με μέγιστη περιεκτικότητα θείου 0,1%. Ωστόσο, τα καύσιμα αυτού του τύπου είναι υψηλότερου κόστους από αυτά που χρησιμοποιούνται κατά κανόνα σήμερα.

Ο Λάντε βρήκε λύση σε αυτό το πρόβλημα σχεδιάζοντας ένα πλοίο το οποίο χρησιμοποιεί αιολική ενέργεια, με τον σκελετό του να χρησιμοποιείται ως συμμετρική αεροτομή. Στην ανοικτή θάλασσα, το Vindskip θα επωφελείται από τους δυνατούς ανέμους, καθιστώντας το ενεργειακά αποδοτικό, ενώ στα περάσματα με ανέμους χαμηλών εντάσεων, το πλοίο θα χρησιμοποιεί ένα σύστημα με υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Η κατανάλωση καυσίμων του πρότυπου πλοίου εκτιμάται πως θα είναι 40% μικρότερη σε σύγκριση με ένα συμβατικό φορτηγό πλοίο, ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μπορούν να μειωθούν έως και κατά 80%, σύμφωνα με τον Λάντε.

Το πλοίο θα χρησιμοποιεί επίσης ένα νέο λογισμικό που υπολογίζει τη βέλτιστη πορεία για την εκμετάλλευση της μέγιστης διαθέσιμης αιολικής ενέργειας, χρησιμοποιώντας μετεωρολογικά δεδομένα και μεγιστοποιώντας την ενεργειακή απόδοση.

Το υβριδικό πλοίο αναμένεται να πλεύσει επίσημα για πρώτη φορά το 2019, εάν όλες οι δοκιμές στεφθούν με επιτυχία.


        


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη δημοσιότητα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, o «Κώδικας Επικοινωνίας Παiδόφιλων», στο διαδίκτυο

O «Κώδικας Επικοινωνίας» προέκυψε από σχετικό εγχειρίδιο που εντοπίστηκε στο σκοτεινό διαδίκτυο (Dark Web), ύστερα από πολύμηνες και στοχευμένες έρευνες εξειδικευμένων Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Για πρώτη φορά στα αστυνομικά χρονικά της χώρας μας, παρουσιάζεται σε περίληψη, μαζί με τα σύμβολα που χρησιμοποιούν οι παιδόφιλοι για να αναγνωρίζουν τις μεταξύ τους σεξουαλικές προτιμήσεις

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνεται στη δημοσιότητα με σκοπό να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς ανήλικων παιδιών και όχι μόνο, «Εγχειρίδιο Παιδόφιλων», στο οποίο εμπεριέχεται «Κώδικας» της μεταξύ τους επικοινωνίας. Το εν λόγω εγχειρίδιο εντοπίστηκε στο «σκοτεινό διαδίκτυο» (Dark Web), ύστερα από πολύμηνες και στοχευμένες έρευνες εξειδικευμένων Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο συγκεκριμένο εγχειρίδιο, καλύπτεται σε επτά (7) κεφάλαια ο,τιδήποτε αφορά στην παιδοφιλία, από την ψυχολογία των παιδιών μέχρι και την προετοιμασία που απαιτείται, ώστε να πραγματοποιήσει ο παιδόφιλος τις ασελγείς του πράξεις.

Περιγράφονται οι τρόποι με τους οποίους ένας παιδόφιλος μπορεί να προσεγγίσει ένα παιδί και να το αποπλανήσει, ενώ επίσης αναλύονται οι τρόποι με τους οποίους ένας παιδόφιλος μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του, αν τυχόν αποκαλυφθεί.

Ακολουθεί σύντομη αναφορά στο περιεχόμενο κάθε κεφαλαίου:

1ο Κεφάλαιο: Παιδοφιλία (pedophilia)

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει τα πάντα γύρω από την παιδοφιλία, την οποία παρουσιάζει σαν φυσικό και παρεξηγημένο σεξουαλικό προσανατολισμό.

Το κεφάλαιο χωρίζεται σε επτά ενότητες.

1η ενότητα: Πρόλογος (Foreword)

Απόσπασμα : Η παιδεραστία είναι ένας σεξουαλικός προσανατολισμός στα ανθρώπινα είδη, που κάνει ώριμους ενήλικες, τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, να έλκονται συναισθηματικά και σεξουαλικά από ανώριμα παιδιά.

2η ενότητα: Η πηγή (The Source)

Απόσπασμα : Δυστυχώς, όμως, η πηγή της παιδοφιλίας είναι επιστημονικό μυστήριο. Κανένας επιστήμονας δεν είναι σε θέση να πει τι προκαλεί την παιδοφιλία με βεβαιότητα και δεν υπάρχει τρέχουσα θεωρία που μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά. Ούτε μπορεί να μετρηθεί ή να ανιχνευθεί με οποιονδήποτε τρόπο, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε επιστημονική διαδικασία ή όργανο. Η παιδοφιλία υπάρχει μόνο σε μια μειονότητα του ανθρώπινου πληθυσμού, και είναι μόνο ένα από τα πολλά μυστήρια του σύμπαντος.

3η ενότητα: Γνήσιοι/προσποιητοί παιδεραστές (Genuine vs. Artificial)

Απόσπασμα : Οι προσποιητοί παιδεραστές δεν είναι λιγότερο άξιοι από τους γνήσιους παιδεραστές, καθώς κατά τη γνώμη μου, είμαστε όλοι εδώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο, ο οποίος είναι ένα σεξουαλικό ενδιαφέρον για τα παιδιά. Απλά το ενδιαφέρον μας για τα παιδιά προέρχεται από διαφορετικές κατευθύνσεις.

4η ενότητα: Προσανατολισμοί (Orientations)

Απόσπασμα: Η νηπιοφιλία αφορά άτομα που ελκύονται από πολύ μικρές ηλικίες παιδιών, όπως βρέφη και νήπια εντός της ηλικίας των 1-3 ετών. Αυτή η κατηγορία είναι από τις σπανιότερες, καθώς δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου.

5η ενότητα: Προκλήσεις (Challenges)

Απόσπασμα : Σε αυτή την ενότητα θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να χειριστείτε και να ξεπεράσετε τις πιο κοινές δυσκολίες που, κατά μέσο όρο, οι γνήσιοι παιδεραστές συναντούν στη διάρκεια της ζωής τους, έτσι ώστε να μπορείτε να οδηγήσετε τον εαυτό σας πιο εύκολα έξω από όλα τα εμπόδια που βάζει η παιδεραστία στο δρόμο μας.

6η ενότητα: Έλεγχος ορμών (Urge Control)

Απόσπασμα: Όσοι ανησυχούν πολύ για τη σεξουαλική επιθυμία και τον έλεγχό τους, θα πρέπει να αυνανίζονται περισσότερο από το μέσο όρο για να κρατήσουν το κεφάλι τους ήσυχο και τη σεξουαλικότητα τους σε έλεγχο, ειδικά όταν είναι (τακτικά) κοντά και οικεία με τα παιδιά.

7η ενότητα: Θα πρέπει να το κάνω; (Should I Do it?)

Απόσπασμα : Όλα θα αλλάξουν, πρώτα απ’ όλα γιατί ξαφνικά κάνεις κάτι που είναι αυστηρά κοινωνικά απαράδεκτο και παράνομο. Και, δεδομένου ότι θα υπάρχει ένας ορισμένος κίνδυνος να πιαστείς, τόσο από την κοινωνία όσο και από την αστυνομία, θα έχεις ένα ορισμένο βάρος φόβου που θα κρέμεται συνεχώς πάνω από τους ώμους σου, από τώρα και στο μέλλον.

2ο Κεφάλαιο: Παιδιά (Children)

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει τα πάντα για τα παιδιά, ξεκινώντας από την σεξουαλικότητα τους και καταλήγοντας στη «χημεία» ανάμεσα σε ένα παιδί και στον παιδεραστή. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε πέντε ενότητες:

1η ενότητα: Foreword (Πρόλογος)
2η ενότητα: Sexuality (Σεξουαλικότητα)
3η ενότητα: Development (Ανάπτυξη)
4η ενότητα: Personalities (Προσωπικότητες)
5η ενότητα: Chemistry (Χημεία)

3ο Κεφάλαιο: Ασφάλεια (security)

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο πραγματεύεται πως ένας παιδόφιλος μπορεί να μείνει ασφαλής και να αποφύγει δύσκολες καταστάσεις, όπως την σύλληψή του. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε εννιά ενότητες.

1η ενότητα: Foreword (Πρόλογος)
2η ενότητα: Child love levels (Επίπεδα ασφάλειας)
3η ενότητα: Secrecy (Μυστικότητα)
4η ενότητα: Evidence (Αποδείξεις)
5η ενότητα: Environment (Περιβάλλον)
6η ενότητα: Getting Caught (Σύλληψη)
7η ενότητα: Surviving Prison (Επιζώντας στην φυλακή)
8η ενότητα: Escaping Planning (Σχέδιο απόδρασης)
9η ενότητα: Child post-trauma (Μετατραυματικό στάδιο του παιδιού)

4ο Κεφάλαιο: Εντοπισμός παιδιών (Finding children)

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει τρόπους με τους οποίους ένας παιδεραστής μπορεί να πλησιάσει ένα παιδί και πως μπορεί να αναπτύξει φιλία και σχέσεις μαζί του. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε επτά ενότητες.

1η ενότητα: Foreword (Πρόλογος)
2η ενότητα: Single moms (Ανύπαντρες μητέρες)
3η ενότητα: Schools (Σχολεία)
4η ενότητα: Kiddie magnets («Μαγνήτες» παιδιών)
5 η ενότητα: Babysitting and scouting (Babysitting και προκοπισμός)
6η ενότητα: Hunting season («Εποχή κυνηγιού»)
7η ενότητα: Befriending children (Ενεργώντας σαν φίλος των παιδιών)
Το 5ο κεφάλαιο αναφέρεται στην 6η ενότητα του 4ου κεφαλαίου (Hunting season/«Εποχή κυνηγιού»)


6ο Κεφάλαιο: Σεξουαλικές επαφές με παιδιά (Sex with kids)

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει λεπτομέρειες για το πως ένας παιδόφιλος μπορεί να αποπλανήσει και να έρθει σε σεξουαλική επαφή με παιδιά. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε πέντε ενότητες.

1η ενότητα: Preparations (Προετοιμασίες)
2η ενότητα: Babies and Toddlers (Μωρά και νήπια)
3η ενότητα: Children (Παιδιά)
4η ενότητα: Adolescents (Έφηβοι)
5η ενότητα: Penetration Training (Εξάσκηση διείσδυσης)

Το 7ο κεφάλαιο αναφέρεται στην 5η ενότητα του 6ου κεφαλαίου (Penetration Training) και μαθαίνει στον παιδόφιλο πως θα πραγματοποιήσει τις ασελγείς του πράξεις.

Ακολουθούν σύμβολα που χρησιμοποιούν οι παιδόφιλοι για να αναγνωρίζουν μεταξύ τους, τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις:





Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 111 88

Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της καινοτόμου εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ας μιλήσουμε επιτέλους!!!

Ας το πάρομε ξανά, το πράγμα από την αρχή.

Μετά από πολλά-πολλά χρόνια δημοσιονομικής κραιπάλης, και εναλλαγής διεφθαρμένων και ανίκανων ελληνικών κυβερνήσεων στην εξουσία –κυβερνήσεων, βέβαια, που εμείς και κανείς άλλος δεν εξέλεγε- έφτασε, αίφνης, γύρω στα τέλη του 2009 ο κόμπος στο χτένι. Για κάποιον αδιευκρίνιστο προς το παρόν λόγο, η Ελλάδα μπήκε στο μάτι των διεθνών αναλυταράδων και λίγο αργότερα, υπό την ηγεσία του ηγεμονίσκου εκ Δυτικής Λιβύης, «δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Δυστυχέστερα, το πολιτικώς ορθόν (sic) δεν μας επέτρεπε να το ομολογήσομε.

Ακόμα χειρότερα, πτωχεύσαμε εντός μιας νομισματικής ένωσης, της οποίας ο σχεδιασμός δεν είχε προβλέψει τίποτα σχετικό. Εντός μιας νομισματικής ένωσης της οποίας τα ελεγκτικά όργανα παρίσταναν ότι έλεγχαν τη υγεία των ελληνικών δημοσιονομικών μεγεθών και που στην πραγματικότητα σφύριζαν κλέφτικα στις αστείες αναφορές των αστειότερων ελληνικών κυβερνήσεων που διέπρεψαν σε αυτό που αργότερα ονομάστηκε “Greek statistics”. Των ίδιων εποπτικών οργάνων που μετά την απογραφή-παρωδία εκείνου του ανεκδιήγητου και αλήστου μνήμης Αλογοσκούφη, θα έπρεπε, ως όφειλαν, να έχουν πατήσει ήδη από το 2004-2005 το κουμπί του συναγερμού για την ελληνική οικονομία. Των ίδιων εποπτικών οργάνων που παρατηρούσαν αδιάφορα τις εκταμιεύσεις των δανείων, πρωτίστως των γερμανικών και δευτερευόντως των γαλλικών τραπεζών προς την ελληνική οικονομία. Των ίδιων εποπτικών οργάνων που γνώριζαν, επειδή όφειλαν να γνωρίζουν, με μια γρήγορη ματιά στα ελλειμματικά ελληνικά εμπορικά ισοζύγια, ότι η αλματώδης αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ, η οποία στηριζόταν στην κατανάλωση πρωτίστως γερμανικών προϊόντων, αποτελούσε τον ορισμό της δημοσιονομικής απάτης. Των ίδιων εποπτικών οργάνων που γνώριζαν, επειδή όφειλαν να γνωρίζουν, ότι το όλο σκηνικό που είχε στηθεί γύρω από την ελληνική «επιτυχία» της πρώτης επταετίας του αιώνα μας, συνιστούσε τη βάση μιας σαθρής οικονομίας, της οποίας η παραγωγική βάση κατέρρεε συστηματικά και που, έτσι όπως εξελίσσονταν τα πράγματα, δεν θα μπορούσε ποτέ να αντεπεξέλθει σε τέτοιες δανειακές υποχρεώσεις και επιβαρύνσεις.

Με αυτά τα δεδομένα, η Ελλάδα μπήκε σε ένα πρόγραμμα που ονομάστηκε πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Μόνο που στην πραγματικότητα διασώθηκαν οι εκτεθειμένες γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, που με σκοπό τη μεγιστοποίηση του οφέλους των στελεχών τους κατά πρώτο και των μετόχων τους κατά δεύτερο λόγο, με αφροσύνη δάνειζαν τις ξεπουλημένες κυβερνήσεις μας, προκειμένου να συνεχίζεται ένα πάρτι νεοπλουτισμού, με τους αχρείους συνδαιτυμόνες, ντόπιους και ξένους, να πετούν που και που κι από ένα ξεροκόμματο από το τραπέζι στο πάτωμα, για να κρατούν ευχαριστημένους και τους πληβείους ψηφοφόρους, τεκμηριώνοντας έτσι και το μεθεπόμενο και περίφημο “όλοι μαζί τα φάγαμε”.

Στη διάρκεια της πενταετούς “διάσωσης” είδαμε το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους στην παγκόσμια ιστορία, όπως με περισσή κομπορρημοσύνη το περιέγραψαν οι ολετήρες εκτελεστές του. Ένα κούρεμα, το οποίο στην πραγματικότητα ρήμαξε τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, διάλυσε τα αποθεματικά των νοσοκομείων, των πανεπιστημίων και όλων των υπόλοιπων δημόσιων δομών που υποχρεωτικά χρηματοδοτούσαν, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας, το δημόσιο χρέος, καθώς και την εξαΰλωση των αποταμιεύσεων όλων εκείνων που είχαν την αφέλεια να τις εμπιστευτούν στο ελληνικό κράτος των μαφιόζων διαχειριστών του. Ακόμα χειρότερα, το περίλαμπρο αυτό κούρεμα, άφησε μια τεράστια τρύπα στους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών, το οποίο, εκτός της οικονομικής καταστροφής των αμέτοχων στην απάτη μετόχων των, καλύφθηκε με συμπληρωματικό δανεισμό που επίσης φορτώθηκε στις καμπούρες των ραγιάδων και των εγγονών των ραγιάδων και των δισεγγόνων των και νυν και αεί.

Όλα αυτά έγιναν παρά την έγκαιρη προειδοποίηση και τις σαφείς επισημάνσεις ότι όλα όσα συνέβαιναν, ήταν άνομες πράξεις και απαράδεκτες παραλείψεις, κατά παράβαση της ελληνικής συνταγματικής τάξης, αλλά και των προνοιών και των προβλέψεων του Διεθνούς Δικαιου.

Όταν πριν λίγες εβδομάδες ο ελληνικός λαός αποφάνθηκε ότι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν μπορούσε πια να συνεχίζεται, οι (συν)εταίροι μας, φοβούμενοι ότι η καλοστημένη απάτη που είχαν εξυφάνει μαζί με τους ντόπιους συνεργούς τους θα μπορούσε να αποκαλυφθεί και στους δικούς τους ψηφοφόρους, έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο της νέας ελληνικής κυβέρνησης και αναίσχυντα αγνόησαν τη νωπή ελληνική λαϊκή εντολή.

Ένας από τους νοσηρότερους εγκέφαλους μεταξύ αυτών που συνέλαβαν αυτήν την απάτη εις βάρος των Ελλήνων και κυρίως κατά εκείνων που είναι σήμερα άστεγοι ή ζουν με κομμένο το ρεύμα και χωρίς θέρμανση ή ως απελπισμένοι άνεργοι κάνουν ουρές στα συσσίτια, ή ως συνταξιούχοι πεθαίνουν πριν της ώρας τους επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος της φαρμακευτικής τους αγωγής ή αυτών που βουτάνε από τις ταράτσες εξαιτίας όσων τους συμβαίνουν, σε συνέντευξή του σε ένα από τα νοσηρότερα γερμανικά έντυπα, σημείωσε, ανερρυθρίαστα ασφαλώς, ότι «κανένας δεν επέβαλε στους Έλληνες το πρόγραμμα βοήθειας».

Επιτέλους, αυτή η απάτη εις βάρος τόσο των Ελλήνων, όσο και όλων των υπόλοιπων Ευρωπαίων πολιτών που έχουν σήμερα επωμιστεί τα ειδεχθή ελληνικά χρέη, πρέπει να λάβει ένα τέλος. Μια χυδαία απάτη, η οποία συνεχίζεται σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα, πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αποκαλυφθεί σε όλο το ανοσιουργό της εύρος.

Η πρόσφατη εξαγγελία της Προέδρου της Βουλής, για τη δρομολόγηση των διαδικασιών σύστασης επιτροπής λογιστικού ελέγχου που θα φέρει στην επιφάνεια τις λεπτομέρειες αυτής της άθλιας απάτης που έχει προκαλέσει μόνο δάκρυα, πόνο, αίμα και θάνατο τα τελευταία χρόνια, είναι ενθαρρυντική και μας κάνει να ελπίζομε ότι σύντομα θα τεκμηριωθεί η παγκοίνως γνωστή αλήθεια.


Εξάλλου, όπως δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε, ο λογιστικός έλεγχος του χρέους είναι μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας!

Υ.Γ. Εν τω μεταξύ, ας αναλογιστούμε αν είναι όντως η επέκταση της δανειακής σύμβασης προϊόν εκβιασμού εκ μέρους των (συν)εταίρων μας. Και αν η απάντηση, με το χέρι στην καρδιά, είναι "ναι", τότε ας αναρωτηθούμε τους λόγους για τους οποίους κάποιοι, λυσσαλέα κόπτονται για την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών εντός της Βουλής και μάλιστα γύρω από ένα προϊόν εκβιασμού! Προς τι η σπουδή τους, εφόσον η δημοκρατία... δεν εκβιάζεται? Ακόμα περισσότερο, αξίζει να αναλογιστούμε: πόσο ευκολότερο θα είναι να αμφισβητηθεί, εν ευθέτω χρόνω, η νομιμότητα μιας συμφωνίας που θα έχει εγκριθεί με περισσότερες από 200 ή 250 βουλευτικές ψήφους?


Το κολάζ είναι από την OKTANA







ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί το ιατρικό σου ιστορικό αξίζει πιο πολύ από τα στοιχεία της πιστωτικής σου;

Συναγερμός έχει σημάνει στους κόλπους του αμερικανικού κολοσσού ασφαλίσεων υγείας Anthem.Από τις 4 Φεβρουαρίου, όταν η εταιρεία ανακάλυψε ότι έπεσε θύμα χάκερς, η διοίκησή της κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς ..ακόμα δεν γνωρίζει τι ακριβώς έχει κλαπεί από τα 80 εκατομμύρια ψηφιακά αρχεία των πελατών και εργαζομένων της. Αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, ηλεκτρονικές διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης και πληροφορίες απασχόλησης είναι βέβαιο ότι παραβιάστηκαν.

Τα ιατρικά αρχεία και λεπτομέρειες ασφαλιστικών απαιτήσεων μάλλον την γλύτωσαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν αυτά ο βασικός στόχος των χάκερς. Όσοι «έσπασαν» τα συστήματα της Anthem ήξεραν πολύ καλά τι ζητούσαν, καθώς τέτοιου είδους αρχεία πωλούνται ωσάν χρυσάφι στις μαύρες αγορές του Ίντερνετ.

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Mandiant, η οποία έχει αναλάβει να ερευνήσει αυτήν την «εξαιρετικά εκλεπτυσμένη κυβερνοεπίθεση» όπως την χαρακτηρίζει, τονίζει ότι η ζημιά μπορούσε να είναι ακόμα χειρότερη εάν ένας υπάλληλος της εταιρείας με αετίσιο μάτι δεν εντόπιζε την περασμένη εβδομάδα το ύποπτο πρόγραμμα που «έτρεχε» εν αγνοία του χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του.

Η υπόθεση αυτή της Anthem αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ηλεκτρονικές παραβιάσεις εταιρικών δεδομένων στην ιστορία. Σαφώς και ο αμερικανικός κολοσσός έχει απευθυνθεί στο FBI και μαζί με την αντίστοιχη υπόθεση της Sony, οι πιέσεις προς την αμερικανική κυβέρνηση για μέτρα υπέρ της κυβερνοασφάλειας θα ενταθούν. Αλλά αυτό που τρομάζει περισσότερο είναι σε ποιους και για τι σκοπούς πωλούνται απόρρητα ιατρικά στοιχεία από τους κυβερνοεγκληματίες.

«Το ερώτημα είναι εάν πρόκειται για κατασκοπεία ή κλοπή» τονίζει αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης. Πάντως, ουδείς μπορεί, ούτε επιθυμεί να φανταστεί που μπορεί να οδηγήσει η απόκτηση ιατρικών πληροφοριών ενηλίκων και κυρίως παιδιών.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Απάτης και Διαφθοράς στην Υγεία (EHFCN) που στοχεύει στον εντοπισμό και αποτροπή φαινομένων απάτης και διαφθοράς στον χώρο της υγείας, προειδοποιεί ότι η κλοπή ιατρικών πληροφοριών καλπάζει με έντονους ρυθμούς και πως αρκετοί επαγγελματίες του χώρου της υγείας και εταιρείες ιατρικού εξοπλισμού εμπλέκονται στην παράνομη απόκτηση ιατρικών δεδομένων.

«Στην μαύρη αγορά βρίσκεις περισσότερες ιατρικές πληροφορίες παρά αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης» υπογραμμίζει δικηγόρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ. Ονόματα γιατρών, ασθένειες, όλο το ιατρικό ιστορικό, φάρμακα που ελήφθησαν και άλλου τέτοιου είδους προσωπικές πληροφορίες πωλούνται συνολικά για εκατομμύρια δολάρια στην σκιώδη αγορά του Διαδικτύου.

Λέγεται δε, πως ένας πλήρης ιατρικός φάκελος ασθενούς συνήθως πωλείται για 251 δολάρια, ενώ ένα αρχείο πιστωτικής κάρτας πιάνει μόλις 33 σεντς!

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Norse Corp. και του ερευνητικού ινστιτούτου SANS, τα πληροφοριακά δίκτυα εκατομμυρίων οργανισμών υγείας έχουν πιθανότατα παραβιαστεί από κυβερνοεγκληματίες ή πληχθεί από κακόβουλο λογισμικό με σκοπό την κλοπή απόρρητων ιατρικών δεδομένων.

Λεπτομέρειες που μόνον ο προσωπικός γιατρός θα έπρεπε να γνωρίζει, βρέθηκαν πριν καιρό στα χέρια δημοσιογράφων του αμερικανικού καναλιού NBC που έκαναν έρευνα γι’ αυτό το θέμα.

Οι πληροφορίες βρέθηκε ότι ήταν απολύτως ακριβείς. «Πρόκειται για τεράστια επιχείρηση» υποστήριξε ο τύπος που ήρθε σε επαφή με τους δημοσιογράφους, δίνοντάς τους έναντι αμοιβής και με τον όρο να διατηρηθεί η ανωνυμία του, περίπου 1.000 ιατρικά αρχεία από την περιοχή της Καλιφόρνια.

Ο ίδιος τα είχε αποκτήσει από κάποιον στην Ινδία, ο οποίος είχε πρόσβαση σε παρόμοια αρχεία ατόμων και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ. Και όπως δηλώνει αφοπλιστικά ο ανώνυμος χάκερ, «άμα ξέρεις να χρησιμοποιείς ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι και μιλάς αγγλικά, μπορείς να το κάνεις…».

Από την Άννα Ρέμπελου

Πηγή: news247.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στα 33 εκατ. ευρώ το κόστος για τους «κερασμένους» καφέδες στη ΓΕΝΟΠ -Τι απαντούν οι συνδικαλιστές

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προσπάθησε να δώσει τη δική της απάντηση στον σάλο που έχει προκληθεί μετά τις αυξήσεις και τον τρόπο με τον οποίο δόθηκαν στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Κώστας Κουτσοδήμας είπε ότι δεν περίμενε μια τέτοια πολεμική εναντίον της ΓΕΝΟΠ και ότι η ΔΕΗ δεν έχει καμία σχέση με τον κρατικό Προϋπολογισμό.

«Εως 6 ευρώ δόθηκαν, που θα είναι ένα τροφείο, ένας καφές και ένα σάντουιτς», είπε και πρόσθεσε ότι είναι άδικο να χρεώνεται το σωματείο έλλειμμα ευαισθησίας.

«Κάναμε μια επέκταση, να παίρνει ο άλλος ένα σάντουιτς. Δεν είναι ότι δεν σκεφτόμαστε την κοινωνία. Πρέπει να απευθυνθούν στις κυβερνήσεις που παίρνουν τις αποφάσεις», είπε και διερωτήθηκε: «Αν δεν πάρουμε εμείς το σάντουιτς, θα το δώσουν στους ανέργους;».
Είπε επίσης ότι ο μέσος μισθός είναι περίπου 1.300 ευρώ, αλλά πρόσθεσε ότι δεν είναι μεγάλος
μισθός γιατί υπάρχει και ο βουλευτικός που είναι μεγαλύτερος.

Η αλήθεια είναι ότι στη ΔΕΗ, μέχρι σήμερα, τέτοια παροχή δεν προβλεπόταν, με αποτέλεσμα η θέσπιση τροφείου να οδηγεί σε μια παροχή ύψους 6 ευρώ την ημέρα ή αλλιώς 150 ευρώ τον μήνα.
Αυτά τα κουπόνια, δηλαδή, που θα χορηγούνται από τη ΔΕΗ ισοδυναμούν με το 8% έως 10% του σημερινού μέσου καθαρού μισθού στη ΔΕΗ, που κυμαίνεται μεταξύ 1.500 και 1.600 ευρώ.

Πόσο κοστίζουν οι παροχές στη ΔΕΗ

Οπως αναφέρει και το capital.gr, το μισθοδοτούμενο προσωπικό της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον ισολογισμό του 9μήνου, ανερχόταν σε 18.766 άτομα, χωρίς να υπολογίζονται οι περίπου 2.500 έκτακτοι. Μόνο για τους μόνιμους, λοιπόν, η εταιρεία θα χορηγεί καθημερινά κουπόνια ύψους έως 6 ευρώ με συνολικό κόστος που φτάνει τις 112 χιλιάδες ευρώ την ημέρα ή αλλιώς τα 2,8 εκατ. ευρώ το μήνα ή 33,7 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Αυτά είναι τα χρήματα που θα πληρώσει το ταμείο της ΔΕΗ, δηλαδή το ταμείο που «γεμίζει» από τα χρήματα που πληρώνουν οι καταναλωτές, δηλαδή τα 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις που προμηθεύονται ρεύμα από τη ΔΕΚΟ. Όσοι δηλαδή αντέχουν ακόμη και πληρώνουν, αφού υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης οι ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔΕΗ έχουν ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα "τέρατα" της Αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας

Τα "τέρατα" της Ελληνικής μυθολογίας είναι πλάσματα δημιουργημένα απολύτως από την αχαλίνωτη ανθρώπινη φαντασία. Συνδυάζουν ρεαλιστικά στοιχεία διαφόρων υπαρκτών πλασμάτων. Ο Πήγασος ας πούμε είναι ένα άλογο με φτερά, ο γρύπας είναι ένα πλάσμα με σώμα λιονταριού που διαθέτει κεφάλι και φτερά αετού.


Τα πλάσματα αυτά κινούνται στη σφαίρα του "Ασυνείδητου "και του εξωπραγματικού που όμως συναντιέται κάποτε με τον πραγματικό ή πιο σωστά με τον αληθοφανή κόσμο, στην οριακή περιοχή όπου δρουν οι μεγάλοι ήρωες και ζουν οι θεοί της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Εκεί, σ’αυτή τη φανταστική χώρα του ελληνικού μύθου, τα τέρατα ζουν τη δική τους ζωή. Γεννιούνται και πεθαίνουν με τρόπους ιδιαίτερους και με τον ίδιο ιδιαίτερο τρόπο περνάνε τη ζωή τους.




Φαίνεται να ορίζουν τους κανόνες, να καταδυναστεύουν τους ανθρώπους, μα στην πραγματικότητα κυνηγάνε το δικό τους πεπρωμένο και κατά κανόνα καλούνται να υπερασπιστούν την ίδια τους την ύπαρξη όταν ένας αποφασιστικός ήρωας βρεθεί στο δρόμο τους. Τα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας είναι κατ’ουσίαν πλάσματα τραγικά. Το πεπρωμένο τους είναι να ενσαρκώνουν με ενθουσιασμό το πρόσωπο του φόβου και της απειλής, αλλά κατά κανόνα μοιάζουν απλώς να διεκδικούν το δικαίωμά τους στη ζωή. Παρακολουθώντας τις πολύπλοκες διαδρομές των κύκλων του ελληνικού μύθου συναντάει κανείς ένα μεγάλο πλήθος τεράτων, που εμφανίζονται συνήθως σε δεύτερους ρόλους, αλλά κερδίζουν την παράσταση με την απόκοσμη παρουσία τους.

Παρακάτω θα βρείτε ένα μέρος από τον ιδιότυπο θίασο των ελληνικών τεράτων θέλοντας να καταδείξω την εντυπωσιακή ποικιλομορφία που είχε για τους αρχαίους Έλληνες η προσωποποίηση του φοβερού. Δεν πρόκειται για έναν εξαντλητικό κατάλογο, τα τέρατα είναι στ’αλήθεια πολλά περισσότερα, αλλά για μια αντιπροσωπευτική πινακοθήκη.




Μινώταυρος

Ο Μινώταυρος γεννήθηκε όταν ο Ποσειδώνας αποφάσισε να εκδικηθεί τον Μίνωα για την ασέβειά του να μην του θυσιάσει έναν όμορφο λευκό ταύρο. Ο θεός έκανε τη σύζυγο του Μίνωα Πασιφάη να συνερευθεί με τον ταύρο αυτόν κι έτσι γεννήθηκε αυτό το τρομερό παιδί, ένας άνθρωπος με κεφάλι ταύρου. Ο Μινώταυρος πέρασε ολόκληρη τη ζωή του έγκλειστος στο Λαβύρινθο που του έκτισε ο Μίνωας, καταβροχθίζοντας ετησίως 7 νέους και 7 νέες από την Αθήνα, μέχρι που τον εξολόθρευσε ο Θησέας. Άγαλμα Μινώταυρου από σύμπλεγμα με τον Θησέα. 1ος αι. μ.Χ. Museo Νazionale Romano, Ρώμη.


Τυφώνας

Ο Τυφώνας ήταν το τελευταίο παιδί που γέννησε η Γαία με τον Τάρταρο και θεωρείται το ισχυρότερο από όλα τα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας. Είχε το πάνω μέρος ανθρώπου, διέθετε φτερά και το κάτω μέρος του αποτελούσαν εκατό ελισσόμενα φίδια. Όταν άρχισε να καταστρέφει πόλεις, να εκσφενδονίζει βουνά και να φοβερίζει ακόμη και τους ίδιους του Ολύμπιους θεούς, ο Δίας τον αντιμετώπισε ρίχνοντάς του 100 κεραυνούς και παγιδεύοντάς τον κάτω από την Αίτνα. Πριν πεθάνει ο Τυφώνας με τη σύντροφό του την Έχιδνα φρόντισαν να γεμίσουν τον κόσμο με ένα σωρό άλλα τέρατα, όπως την Σφίγγα, τη Χίμαιρα, τη Λερναία Ύδρα και τον Κέρβερο.





Κένταυρος

Οι κένταυροι είχαν τον άνω κορμό ανθρώπου και το σώμα αλόγου και ζούσαν στη Θεσσαλία. Κάποτε είχαν την κακή ιδέα να κλέψουν την Ιπποδάμεια, την ημέρα του γάμου της με τον Πειρίθου και να αρπάξουν και τις άλλες γυναίκες των Λαπιθών που επίσης κατοικούσαν στην περιοχή. Η μάχη ήταν αμφίρροπη αλλά ο Θησέας έκρινε το αποτέλεσμα βοηθώντας τους Λαπίθες. Η μάχη αυτή στην αρχαία ελληνική τέχνη συμβολίζει την σύγκρουση ανάμεσα στον πολιτισμό και τη βαρβαρότητα και γι’αυτό επελέγη ως θέμα και στις μετόπες του Παρθενώνα.





Τρίτων

Ο Τρίτωνας είναι γιος του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, μισός άνθρωπος και μισός ψάρι. Είναι ο αγγελιαφόρος του πατέρα του, κυρίαρχος στη θάλασσα, κι έχει συχνά στη μυθολογία το ρόλο του σοφού γέροντα. Σύμφωνα με κάποιες παραδόσεις βοήθησε τους Αργοναύτες όταν χάθηκαν κάπου στις ακτές της Μικράς Ασίας. Τρίτωνας που κρατάει σκήπτρο και δελφίνι.





Σφίγγα

Η σφίγγα έχει σώμα λιονταριού, φτερά πτηνού και γυναικεία κεφαλή. Ως γνωστόν περνούσε τον καιρό της καραδοκώντας αθώους περαστικούς για τη Θήβα τους οποίους καταβρόχθιζε ανερυθρίαστα επειδή δεν ήξεραν να απαντήσουν στον γρίφο που τους έθετε. «Τι είναι αυτό που έχει μια φωνή, τα πόδια του στην αρχή είναι τέσσερα, έπειτα τρία και τέλος δύο;» Ο Οιδίποδας ήταν ο μόνος που ήξερε να απαντήσει.





Άρπυιες

Οι Άρπυιες ήταν γυναίκες με φτερά πουλιών και μάλιστα κατά τον Ησίοδο είχαν ωραία μακριά μαλλιά. Ο ρόλος τους ήταν να βασανίζουν τον Φινέα, τον γέρο βασιλιά της Θράκης, που ο Δίας όχι μόνο τον είχε τυφλώσει αλλά τον είχε καταδικάσει και να μην μπορεί να φάει τίποτα γιατί του το άρπαζαν οι Άρπυιες. Όταν έφτασαν κάποτε στον Φινέα οι Αργοναύτες, εκείνος ζήτησε από τους Βορεάδες, που επίσης μπορούσαν να πετούν σαν γιοι του Βοριά που ήταν, να τις σκοτώσουν. Εκείνοι, σοφά φερόμενοι για να μην εξοργίσουν τον Δία, απλώς τις έδιωξαν μακριά κι ο Φινέας γλύτωσε, έβαλε μια μπουκιά στο στόμα του και βοήθησε με τις συμβουλές του τους Αργοναύτες να συνεχίσουν το ταξίδι τους με ασφάλεια. Οι Άρπυιες επί το έργον.





Σειρήνες

Οι Σειρήνες ήταν πτηνόμορφες με γυναικείο κεφάλι. Ήταν πλάσματα της θάλασσας, κι όχι μόνο δεν ήταν φοβερές στην όψη, αλλά ήταν όμορφες και είχαν γοητευτική φωνή. Είχαν όμως την κακή συνήθεια να παρασύρουν με το τραγούδι τους τους ναυτικούς που πέρναγαν από το νησί τους και να τους κατασπαράζουν. Ο Οδυσσέας περνώντας από εκεί, ειδοποιημένος από την Κίρκη, είχε κλείσει τα αυτιά των ναυτικών του με κερί κι ο ίδιος δέθηκε στο κατάρτι για να απολαύσει το όμορφο τραγούδι. Ο Οδυσσέας δεμένος στο κατάρτι του πλοίου του δέχεται επίθεση από τις Σειρήνες.





Μέδουσα/Γοργόνα

Η Μέδουσα είχε φρικτή μορφή, αντί για μαλλιά είχε φίδια στο κεφάλι και μετέτρεπε σε πέτρα όποιον την κοιτούσε. Ήταν μία από τις τρεις Γοργόνες -οι άλλες ήταν η Σθενώ και η Ευρυάλη- κόρες του Φόρκυ και της Κητώς που ήταν θαλάσσιες θεότητες. Κάποτε ο Πολυδεύκης, βασιλιάς της Σερίφου, ζήτησε από τον ήρωα Περσέα να του φέρει το κεφάλι της Μέδουσας, ελπίζοντας ότι ο νεαρός θα έπεφτε θύμα της. Εκείνος όμως κατάφερε με τη βοήθεια της Αθηνάς να την αποκεφαλίσει χρησιμοποιώντας την ασπίδα του σαν καθρέφτη. Την στιγμή που της έκοβε το κεφάλι ξεπήδησαν από μέσα της ο Πήγασος και ο Χρυσάωρ. Αργότερα ο Περσέας πρόσφερε το κεφάλι της Μέδουσας στην Αθηνά κι εκείνη το στερέωσε στην αιγίδα στο στήθος της.


Σκύλλα

Η Σκύλλα ήταν κι αυτή κόρη του Φόρκυ και της Κητώς, κάποτε όμορφη νύμφη που την ποθούσε ο Ποσειδώνας. Η ζηλιάρα Αμφιτρίτη την μετέτρεψε σε τέρας δηλητηριάζοντας το νερό που έκανε μπάνιο. Η Σκύλλα είχε σώμα ψαριού, γυναικείο άνω κορμό και κεφαλές σκυλιών να προεξέχουν στο στήθος της. Στον Όμηρο η Σκύλλα μαζί με τη Χάρυβδη φυλάνε ένα στενό από το οποίο υποχρεωτικά πρέπει να περάσει ο Οδυσσέας με το καράβι του. Η Σκύλλα καταβροχθίζει ζωντανούς έξι από τους άνδρες του, αλλά ο ήρωας καταφέρνει να περάσει αβλαβής.





Γρύπας

Ο γρύπας έχει σώμα λιονταριού, αλλά φτερά και κεφάλι αετού, συνδυάζει δηλαδή τα δύο εμβληματικότερα ζώα της φύσης κι ίσως γι’αυτό θεωρήθηκε ταιριαστός συνοδός για θεούς και βασιλείς. Ο Ηρόδοτος μαρτυρεί μια παράδοση σύμφωνα με την οποία οι Γρύπες ήταν φύλακες του χρυσού στα βουνά του Βορρά και οι γείτονες τους, οι μονόφθαλμοι Αριμασποί τους επιτίθονταν με τα άλογά τους για να κλέψουν τους θησαυρούς τους.





Λερναία Ύδρα

Η Λερναία Ύδρα ήταν κόρη του Τυφώνα και της Έχιδνας, ένα φρικτό υδρόβιο τέρας με χαρακτηριστικά ερπετού και πολλά κεφάλια - φίδια. Μάλιστα όταν κανείς έκοβε ένα, στη θέση του φύτρωναν δύο άλλα. Ζούσε στην Λέρνα της Αργολίδας και περνούσε τον καιρό της βασανίζοντας τον κόσμο και φυλάγοντας μια πύλη προς τον Κάτω Κόσμο, μέχρι που την εξόντωσε ο Ηρακλής σταλμένος από τον Ευρυσθέα.





Πήγασος

Ο Πήγασος ήταν ένα φτερωτό άλογο, γιος του Ποσειδώνα και της Μέδουσας, από την οποία ξεπήδησε όταν εκείνη έχασε το κεφάλι της. Όταν κάποτε κατέβηκε στην Κόρινθο στην κρήνη Πειρήνη να πιεί νερό, εκεί τον αιχμαλώτισε και τον εξημέρωσε ο ήρωας Βελλεροφόντης και μαζί έκαναν πολλούς άθλους, όπως την εξόντωση της Χίμαιρας.


Χίμαιρα

Η Χίμαιρα ήταν ένα τρικέφαλο ον: είχε σώμα και κεφάλι λιονταριού, ουρά που κατέληγε σε κεφάλι φιδιού και στο μέσον της ράχης της έβγαινε ο λαιμός και η κεφαλή ενός αιγάγρου. Κόρη του Τυφώνα και της Έχιδνας, έβγαζε από το στόμα της φωτιά σύμφωνα με τον Όμηρο και τον Ησίοδο. Ο Βελλεροφόντης μπόρεσε να την σκοτώσει επειδή ήταν σε απόσταση ασφαλείας επάνω στον Πήγασο.




Κέρβερος

Ο Κέρβερος ήταν ένας σκύλος με τρία κεφάλια, με ουρά φιδιού, ο φοβερός φύλακας στην είσοδο του Άδη που δεν άφηνε τις ψυχές να βγουν και τους ζωντανούς να περάσουν. Η εξόντωση του Κέρβερου είναι ο τελευταίος άθλος του Ηρακλή, ο πιο δύσκολος, αυτός για τον οποίο ο ήρωας μυήθηκε πρώτα στα Ελευσίνια μυστήρια. Ο Ηρακλής κατέβηκε στον Άδη (όπου μάλιστα συνάντησε τους φίλους του Θησέα και Πειρίθου) και ζήτησε την άδεια από τον άρχοντα του Κάτω Κόσμου να φέρει τον Κέρβερο στον Ευρυσθέα, πράγμα που κατάφερε μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιήσει όπλα.
 


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΙ «ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ» ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΟΙ «ΧΡΥΣΕΣ» ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΤΡΙΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΦΟΥΧΤΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ.

Τελικά στην πολιτική όλα γίνονται για τα λεφτά. Η ανεξήγητη και κατά πολλούς πρωτοφανής στάση του Σόιμπλε να βομβαρδίζει με εκβιαστικές δηλώσεις τη χώρα μας – παρά το γεγονός ότι υπάρχει πολιτική απόφαση σωτηρίας στο Eurogroup – δεν είναι καθόλου τυχαία.
Τα προηγούμενα 5 χρόνια των μνημονιακών κυβερνήσεων το περιβάλλον της Καγκελαρίας, σε συνεργασία με το ελληνικό πολιτικό προσωπικό είχαν κλείσει πολλά deals και είχαν δρομολογήσει ακόμα περισσότερα.

Ειδικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία είχαν παίξει οι απεσταλμένοι της Άγκελα Μέρκελ: Χόρστ Ράιχνεμπαχ και Γιοακίμ Φούχτελ.

Οι δυο δήθεν φιλέλληνες Γερμανοί είχαν κάνει τις «απαραίτητες» επαφές με υπουργούς, βουλευτές και δημοτικούς άρχοντες και είχαν απλώσει τα δίχτυα τους για λογαριασμό γερμανικών εταιρειών.
Οι χρυσές «μπίζνες» που ήδη έχουν ξεκινήσει στην Ελλάδα οι Γερμανοί, χρησιμοποιούν ως «γέφυρα» την Ελληνογερμανική Συνέλευση, το φορέα δηλαδή… που δημιουργήθηκε προκειμένου να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ δήμων και περιφερειών των δύο χωρών.
Αν και επίσημα ως στόχος εμφανίζεται η ανταλλαγή εμπειριών και η προσφορά τεχνογνωσίας για τον εκσυγχρονισμό και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, δεν μπορεί να παραβλεφθεί η συστηματική βελτίωση των συνθηκών για υποψήφιους Γερμανούς επενδυτές έναντι οποιουδήποτε ανταγωνιστή τους.

Για παράδειγμα αν και έχει γραφτεί στο Τύπο και έχει αποκαλυφθεί και από τον βουλευτή και υπουργό των ΑΝ.ΕΛ. Τέρενς Κουικ κανένας ποτέ δεν απάντησε ποιος ήταν ο ρόλος του επικεφαλής της Task Force κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ στην ανάθεση μελετών σε ξένες εταιρείες;
Κανείς δεν απάντησε αν αληθεύουν οι καταγγελίες ότι ο κ. Ράιχενμπαχ είχε πετύχει να υπογραφεί, ετήσια σύμβαση του ελληνικού κράτους με την ΕΕ, για την ανάθεση μεγάλου αριθμού μελετών σε ξένες κυβερνήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους έδιναν τα έργα σε δικές τους εταιρείες, ενώ θα μπορούσαν φυσικά να έχουν δοθεί σε ελληνικές;

Κανείς Έλληνας πολιτικός παράγοντας δεν είχε την ευθιξία να διαψεύσει τα σενάρια που θέλουν να έχει δαπανηθεί το ποσό των 15 εκατ. ευρώ για έρευνες που πραγματοποιούσαν γερμανικές εταιρείες.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο κ. Φούχτελ, επί σειρά ετών προωθούσε στο παρασκήνιο «χρυσές δουλειές» για γερμανικές εταιρείες στο χώρο των αποκρατικοποιήσεων.
Η ξαφνική αλλαγή στάσης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που θέτει εν αμφιβόλω όλες τις συμφωνίες των προηγούμενων κυβερνήσεων με τη Γερμανία έχει θορυβήσει εξόχως το Βερολίνο.

Ο Τσίπρας «μπλόκαρε» τις κομβικές μπίζνες των Γερμανών και ζήτησε να επανεξεταστούν με διαφανείς διαδικασίες όλες οι συμβάσεις για τα έργα που έχουν βάλει στο… μάτι οι Γερμανοί.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει για τους Γερμανούς ήταν τα αεροδρόμια τη διαχείριση των οποίων επιθυμεί να αναλάβει γερμανική εταιρεία.
Οι «καυτές» απαιτήσεις των Γερμανών, δεν περιορίζονται μόνο στα αεροδρόμια.
Προσέξτε σε ποιες μπίζνες έχουν απλώσει τα δίχτυα τους οι γερμανικές εταιρείες γεγονός που εξηγεί για ποιο λόγο καίγεται το Βερολίνο να προχωρήσει άμεσα σε αποκρατικοποιήσεις η Ελλάδα:

-Ηλεκτρισμός από βιομάζα

Ψηλότερα στον κατάλογο των προχωρημένων συνεργασιών Γερμανίας – Ελλάδας βρίσκεται επένδυση που αφορά παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στον Πεντάλοφο του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, ύψους 12 εκατ. ευρώ!!!

-Καύση και διαχείριση απορριμμάτων

Χρυσά «deals» προετοιμάζονται μεθοδικά και στον προσοδοφόρο τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, με τη βαρύτητα να δίνεται στην ενεργειακή αξιοποίηση. Εκτός από την Αττική στο στόχαστρο γερμανικών εταιρειών έχουν μπει η Νάξος, η Ικαρία και η Πελοπόννησος. Η προώθηση της «θερμικής επεξεργασίας» ως δέουσας λύσης αντιμετώπισης του προβλήματος των σκουπιδιών αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Συνεργασίας και του ίδιου του Φούχτελ.

-Εκμετάλλευση βιολογικών καθαρισμών

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδικοί στον τομέα των βιολογικών καθαρισμών έχουν απευθυνθεί σε αρκετούς δήμους – όπως για παράδειγμα στα Μέγαρα – και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

-Νερό

Ένας άλλος τομέας δράσης για χοντρές μπίζνες είναι η διαχείριση των υδάτων, αν και η μεγάλη αντίδραση των πολιτών στο ξεπούλημα της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ, καθώς και η αρνητική απόφαση του ΣτΕ, τους έχει χαλάσει τη σούπα. Ο επίμονος Γερμανός κ. Φούχτελ είχε συνδέσει άλλωστε το deal με τη διαχείριση των τοπικών δικτύων με την πώληση κυρίως της ΕΥΔΑΠ, που θα μετατρεπόταν σε μια ιδιωτική εταιρεία – «ομπρέλα» για τη διαχείριση των υδάτων και στην περιφέρεια, όπου οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης λειτουργούν με διαδικασίες περασμένων δεκαετιών, ενώ είναι ανύπαρκτες οι επιχειρήσεις αποχέτευσης, αφού δεν υπάρχουν σχεδόν στο σύνολο της χώρας αποχετευτικά δίκτυα.

-Τουρισμός και «Δυαδική εκπαίδευση»

Ο Χανς Γιόακιμ Φούχτελ εκθειάζει εδώ και χρόνια το γερμανικό σύστημα μαθητείας, τη λεγόμενη «δυαδική εκπαίδευση», και το προωθεί ως αποφασιστική συνεισφορά της ελληνογερμανικής συνεργασίας στους ΟΤΑ. Η «δυαδική εκπαίδευση» προβάλλεται ως πανάκεια που θα επιλύσει το πρόβλημα της ανεργίας, και δη της νεανικής. Στην πραγματικότητα, όμως, και υπό το πρόσχημα της μαθητείας και της κατάρτισης οι Γερμανοί προσανατολίζουν τους δήμους και τον ΟΑΕΔ σ” ένα σύστημα που δημιουργεί μια τρίτη ταχύτητα στην αγορά εργασίας, των υπό κατάρτιση εργαζομένων, που απασχολούνται σε συνθήκες ακραίας εκμετάλλευσης, με ελαστικά ωράρια, ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα και εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές.

Το μοντέλο, που προορίζεται κυρίως για τον τουρισμό, προβλέπει ότι ένας νέος κατά τη μαθητεία του και ανάλογα με το επάγγελμα που θα διαλέξει θα αφιερώνει το 70% του χρόνου στην πρακτική εξάσκηση εντός μιας επιχείρησης και το 30% στην απόκτηση θεωρητικών γνώσεων στις δημόσιες επαγγελματικές σχολές.

-Υψηλή τεχνολογία

Παρά τα όσα λέγονται και ακούγονται η Siemens είναι εδώ και μετά το «κλείσιμο» του σκανδάλου με επαχθείς για την χώρα μας όρους, ο γερμανικός κολοσσός θέλει να ξαναμπεί γερά και μονοπωλιακά στο παιχνίδι, ξαναπουλώντας προϊόντα παντού. Από τους ΟΤΑ, μέχρι τα δημόσια νοσοκομεία.

Επειδή όπως έλεγε κι ο Mark Hanna, Αμερικανός πολιτικός (1837-1904): «Στην πολιτική, δύο πράγματα έχουν σημασία: το πρώτο είναι τα λεφτά και δεν μπορώ να θυμηθώ ποιο είναι το δεύτερο», γίνεται ξεκάθαρα αντιληπτό για ποιους λόγους οι Γερμανοί δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας.
 

Το μόνο βέβαιον είναι ότι δεν κόπτονται για την δημοσιονομική σταθερότητα την οποία ευαγγελίζονται.

Τα λεφτά είναι πολλά και για αυτό το Βερολίνο πιέζει διακαώς για την υπογραφή ενός νέου δανείου κι ενός νέου μνημονίου το οποίο θα δένει για αρκετά χρόνια την πατρίδα μας χειροπόδαρα…
 
 
 



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο εργαλειακός χαρακτήρας του τέλους(;) της πλήρους απασχόλησης

γράφει η Γεωργία Δούκουρη

Ο βίαιος μετασχηματισμός του καπιταλισμού που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, αποτελεί μια στρατηγική πρόφαση για περαιτέρω αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, που αποτυπώνεται –μεταξύ άλλων-, στην υπεροχή των ευέλικτων μορφών εργασίας και της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης, έναντι της τυπικής εργασίας. Ταυτόχρονα, όμως, η εργαλειακότητα αυτής της συνθήκης είναι να ανατροφοδοτήσει, μέσω της αναπαραγωγής φόβου (π.χ. της ανεργίας) και της ανασφάλειας (π.χ. από την απορρύθμιση της συλλογικής διεκδίκησης), την επιβολή ενός και μόνου πολιτικο-ιδεολογικού μηχανισμού ως μονόδρομου.

Η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, δεν αποτελεί απότοκο της κρίσης, αλλά μια επωδό της ηγεμονίας του νεοφιλελεύθερου οικονομικού δόγματος. Οι αλλαγές στην παραγωγική διαδικασία και η μετάβαση από τα φορντικά στα μέταφορντικά ή νεοφορντικά μοντέλα της ευέλικτης εργασίας, σηματοδότησαν και τη μετάβαση από τη μόνιμη και κατοχυρωμένη εργασία, στην ευέλικτη μορφή εργασίας, με αύξηση της υποαπασχόλησης και της ανεργίας, και ανακατανομή του καταμερισμού της εργασίας. Οι εργατικές πολιτικές ακολούθησαν τον δρόμο της νεοφιλελεύθερης ηγεμονίας που ουσιαστικά επέβαλλαν τη μείωση του εργατικού κόστους, με την ταυτόχρονη, ωστόσο, αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, δηλαδή βάθυναν την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης. Το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας της αγοράς εργασίας(1), διαμόρφωσε πολιτικές ευελιξίας στο χρόνο και στη μορφή της εργασίας (ευέλικτες μορφές απασχόλησης, μερική και εκ περιτροπής απασχόληση, επινοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, κ.ο.κ.) αλλά και στους μισθούς και στις διαπραγματεύσεις (μείωση κατώτατου μισθού, υπεροχή εξατομικευμένων συμβάσεων έναντι των συλλογικών).

Στην Ελλάδα, με αφορμή την κρίση, συντελέστηκαν μεγάλες αλλαγές στο εργατικό δίκαιο, αλλαγές που κινήθηκαν πιστά στο παραπάνω πνεύμα, με «επισφαλοποίηση» της εργασίας, και απορρύθμιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕ, οι προσλήψεις με καθεστώς μερικής απασχόλησης παρουσιάζουν αύξηση από το 2008 έως το 2012 της τάξης του 161,21%, οι προσλήψεις εκ περιτροπής εργασίας αυξήθηκαν κατά 151,6%, ενώ οι μετατροπές συμβάσεων εργασίας από πλήρους απασχόλησης σε μερικής και εκ περιτροπής αυξήθηκαν κατά 214,96%. Το διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τον Μάρτιο του 2014, είναι το πρώτο διάστημα που οι προσλήψεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης υπερτερούν των προσλήψεων πλήρους απασχόλησης. Το ποσοστό αυτό έκτοτε παγιώνεται και συνεχώς αυξάνεται. Με λίγα λόγια, οι εργαζόμενοι αντικαθίστανται από απασχολούμενους, δηλαδή από φτηνό εργατικό δυναμικό που μπορεί και να μην υπάγεται θεσμικά στο εργατικό δίκαιο, ενώ και τα χαρακτηριστικά της τυπικής εργασίας είναι μειωμένοι μισθοί και δικαιώματα. Πρέπει να τονιστεί, ότι αυτή η συνθήκη είναι εξαναγκαστική για την εργατική τάξη, καθώς το 62,6% των «μερικώς απασχολουμένων» δηλώνει ότι εξαναγκάστηκε σε μερική απασχόληση καθώς δεν μπορεί να βρει εργασία πλήρους απασχόλησης(2).

Ταυτόχρονα, σημειώνεται στροφή του εργατικού δικαίου όχι μόνο προς την προστασία της ελαστικοποίησης της εργασίας, αλλά και στην εξατομίκευση των εργαζομένων(3). Ουσιαστικά επιβλήθηκε κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων με την υπερίσχυση όχι της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής σύμβασης, αλλά της ατομικής έναντι της συλλογικής(4). Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, το 2008, υπήρχαν 161 κλαδικές ή ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις εργασίας, που κάλυπταν σχεδόν το σύνολο των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα. Πλέον μόλις 18 ΣΣΕ βρίσκονται εν ενεργεία, με το 85% των μισθωτών να καλύπτεται είτε από επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας, είτε από ατομικές συμβάσεις. Ταυτόχρονα, υπολογίζεται ότι την τελευταία πενταετία, έχουν υπογραφεί 1.540 επιχειρησιακές συμβάσεις που προβλέπουν μείωση των αποδοχών από 10% έως 50%(5). Η εργατική διαχείριση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφοροποιείται, όπως δηλώνεται στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε στους –πλέον- αποκαλούμενους «θεσμούς», καθώς η Ελλάδα μεταξύ άλλων δεσμεύεται να «επεκτείνει και αναπτύξει τα υπάρχοντα σχέδια που παρέχουν προσωρινή απασχόληση στους ανέργους, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους και όταν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια. Παράλληλα να αναβαθμίσει τα προγράμματα επιμόρφωσης των μακροχρόνια ανέργων.», αλλά και να «προχωρήσει σε μια σταδιακή νέα προσέγγιση στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας με ισορροπία μεταξύ ευελιξίας και δικαιοσύνης. …»

Ωστόσο, το σημαντικό είναι να εξετάσει κανείς τα παραπάνω ιδωμένα από τη σκοπιά της εργαλειακής τους χρήσης. Οι νεοφιλελεύθερες εργατικές πολιτικές ελαστικών μορφών απασχόλησης, έχουν ως προκάλυμμα την καταπολέμηση της ανεργίας. Εντούτοις, συνιστούν δούρειο ίππο που, μέσω της αποδυνάμωσης της εργατικής ενότητας και της συλλογικής διεκδίκησης, θέτουν τις προϋποθέσεις για την αναπαραγωγή της νεοφιλελεύθερης ηγεμονίας. Η υποχώρηση της τυπικής εργασίας σε βάρος νέων μορφών επισφαλούς και μερικής απασχόλησης, λειτουργεί διασπαστικά ως προς την ταξική ενότητα, και αποσταθεροποιεί τη συνοχή της εργατικής τάξης (πχ με αποκλεισμό των επισφαλών εργαζομένων από τα γραφειοκρατικά συνδικάτα), και μάλιστα ενάντια ενός καλά οργανωμένου και ενωμένου κεφαλαίου. Σε αυτή τη κατεύθυνση λειτουργεί και ο ενδοταξικός ανταγωνισμός, καθώς οι παλαιότεροι «ακριβοί» εργαζόμενοι αντικαθίστανται από ευέλικτους» και φτηνούς απασχολούμενους. 
Όχι μόνο έχουμε παραγωγή εργαζομένων πολλαπλών ταχυτήτων, αλλά αυτοί εντοπίζονται και σε επίπεδο επιχείρησης, στο χώρο δουλειάς. Η αποδυνάμωση της ταξικής ενότητας, ο ανταγωνισμός αλλά και η κυριαρχία του φόβου που παράγει η εξατομίκευση μέσω της απορρύθμισης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, διαβρώνει τη συλλογικοποίηση(6). Τα παραπάνω δε επιδρούν και στην τυπική απασχόληση, συμπιέζοντας το περιεχόμενο των εργασιακών σχέσεων.

Το πλέον σημαντικό είναι ότι, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές εμπεδώθηκαν ως μια γενική μορφή σκέψης. Ακόμα και ο συνδικαλισμός «αποδέχτηκε» τον νεοφιλελεύθερο εργαλειακό λόγο και τρόπο διαχείρισης της εργατικής τάξης, τον οικειοποιήθηκε και τον αναπαραγάγει αποδεχόμενος τους όρους τους (π.χ. ορισμός για ανεργία, στατιστικές, προγράμματα κ.ο.κ.). Είναι καθήκον της εργατικής τάξης να επανανοηματοδοτήσει τις έννοιες με τους δικούς της όρους. Να επανασυνδέσει τους καθημερινούς εργατικούς αγώνες με όρους πολιτικής, με στόχο την ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων και των κοινωνικών σχέσεων προς όφελος του εργατικού κινήματος και σε βάρος του κεφαλαίου. Να επαναπροσδιορίσει τους όρους με βάση τις ανάγκες της εργατικής τάξης και της ταξικής πάλης, αμφισβητώντας τον εργαλειακό λόγο του κεφαλαίου, και αυτό αποτελεί πολιτική πράξη.

(1) Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εδώ και δεκαετίες διαρθρώνει πολιτικές ενάντια στις σταθερές σχέσεις εργασίας, και φυσικά τις αντίστοιχες κατευθύνσεις στο εργατικό δίκαιο. Η Πράσινη Βίβλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2007) εισαγάγει την έννοια «flexicurity» που συνίσταται στην ευελιξία σε ό,τι αφορά τους όρους πρόσληψης των εργαζομένων, ενάντια στις σταθερές μορφές εργασίας. Η εικόνα δε για την τωρινή Ευρωπαϊκή Στρατηγική Απασχόλησης (ΕΣΑ) αποτυπώνεται στο σχέδιο «Ευρώπη 2020», το οποίο εμμένει στην έννοια του flexicurity.
(2) ΕΛΣΤΑΤ, 2014 Έρευνα Εργατικού Δυναμικού, Α΄ τρίμηνο κάθε έτους
(3) Στην Ελλάδα από το 2011 και εντεύθεν σημειώνεται μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στο εργατικό δίκαιο και τη χαλάρωσή του όσον αφορά την ελαστικοποίηση της εργασίας και τη στροφή από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στις εξατομικευμένες. Επιπλέον η κλαδική ΣΣΕ πλέον δεν μπορεί με πρωτοβουλία του υπουργού να κηρυχθεί γενικώς υποχρεωτική σε έναν κλάδο, παρά μόνο στις εργοδοτικές ενώσεις που έχουν δεχτεί να την υπογράψουν. Θα πρέπει εδώ να προστεθεί και το ζήτημα της μείωσης της ισχύος της μετενέργειας που επιτείνει την ατομική διαπραγμάτευση έναντι της συλλογικής, όπως επίσης και το γεγονός ότι πλέον δεν μπορούν τα συνδικάτα να καταφύγουν μονομερώς στη διαιτησία.
(4) Για την κατάρρευση της συλλογικής διαπραγμάτευσης βλ.Η Ελληνική Οικονομία και η Απασχόληση Ετήσια Έκθεση 2014, ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, Αύγουστος 2014, σ. 298-304.
(5) Οι οποίες σημειώνουμε ότι μπορούν να υπογράφονται πλέον από ενώσεις προσώπων που κατά βάση γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη για να επιβάλλει συμφωνία με μειώσεις μισθών κ.ο.κ.
(6) Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πολλά πρωτοβάθμια σωματεία, μακριά από γραφειοκρατικές λογικές, στρέφονται στους επισφαλείς εργαζομένους, υποαπασχολούμενους και τους ανέργους, δηλαδή στο κομμάτι της εργατικής τάξης που σε πολλές περιπτώσεις, τόσο το εργατικό δίκαιο όσο και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία αποκλείουν.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ… ΟΙ ΕΣΧΑΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ… ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015… (ΒΙΝΤΕΟ)


ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΤΟΥΣ… ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΡΜΑΓΕΔΟΝΑΣ… ΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΣΧΑΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ… Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015… ΠΩΣ ΟΙ ILLUMINATI ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

        

 


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ένα χέρι δίνει και πόσα μαζεύουν; Ληστεύουν τα κλεμμένα Ταμεία!

Παναγιώτης Μαυροειδής

Κατατίθεται λέει το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης».
 

Το ένα χέρι θα μοιράσει κόλλυβα στην απέραντη κοινωνική κηδεία του κόσμου της εργασίας που αποτελεί τη γιορτή των αρχόντων της ΕΕ και της ελληνικής ολιγαρχίας.
 

Την ίδια ώρα, με πόσα χέρια αλήθεια θα μαζεύουν για να ταΐσουν το μολώχ του χρέους και να ηρεμήσουν τα τέρατα της «δημοσιοοικονομικής σταθερότητας» και του «πλεονασματικού προϋπολογισμού»;

Μακάρι να ήταν υπερβολή αυτές οι κουβέντες, μα δεν είναι.

Διαβάζουμε:

«Στη διασφάλιση ρευστότητας 2 δισ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων της γενικής κυβέρνησης αποβλέπει η κυβέρνηση που δρομολογεί ήδη τις σχετικές διαδικασίες. Μάλιστα, για τις κινήσεις αυτές δεν απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, καθώς υπάρχουν σε ισχύ σχετικές διατάξεις».

Ούτε αυτό θέλει νόμο!

«Η αρχή έγινε ήδη με διαθέσιμα ταμειακά υπόλοιπα του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων), ύψους 200 εκατ. ευρώ περίπου. Με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μεταφέρονται τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού για την πληρωμή των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων σε ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος».

Μιλάμε για το ταμείο που καλύπτει στοιχειωδώς τους αγρότες σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή παρέχει άλλες ενισχύσεις.


«Η απόφαση υπογράφεται από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα. Στην απόφαση διευκρινίζεται ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τη διαχείριση των ταμειακών του διαθεσίμων θα μεταφέρει με έγγραφό του κάθε φορά το ποσό του ταμειακού υπολοίπου που δεν είναι άμεσα απαιτητό προς πληρωμή δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων στα πλαίσια του ΕΓΤΕ-ΕΓΤΑΑ και ΕΑΘΑ σε λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Άμα ακούς Τράπεζα Ελλάδος, δε θέλει πολύ σκέψη: Μαζεύονται χρήματα για τη δόση των 1,6 δις του ΔΝΤ, το πρόγραμμα του οποίου ουδόλως μπήκε σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση από την κυβέρνηση.

Ξεκούδουνη κίνηση; Κάθε άλλο. Μπορεί να τη μάθαμε από διαρροή στο δεξιό τύπο, αλλά κοιτάξτε πώς την υιοθετεί και γενικεύει το Υπουργείο Εργασίας:

«Συνήθη πρακτική» και «πρώτο βήμα εξορθολογισμού της διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων». Έτσι χαρακτήρισε το υπουργείο Εργασίας την πρόταση που έκανε ο κ. Πάνος Σκουρλέτης προς τα ασφαλιστικά ταμεία να επενδύσουν τα ρευστά τους διαθέσιμα σε κρατικά ρέπος’’. Πιο αναλυτικά, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει πως «η βραχυχρόνια αξιοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων με αυτό τον τρόπο είναι μια συνήθης πρακτική, η οποία είναι προς όφελος των Ταμείων». Επίσης επισημαίνεται πως «αποτελεί μάλιστα, ένα πρώτο βήμα εξορθολογισμού της διαχείρισης αυτών των αποθεματικών, η οποία δεν ενέχει κίνδυνο και εξασφαλίζει μεγαλύτερη απόδοση για τους ασφαλιστικούς και άλλους δημόσιους Οργανισμούς».
Λένε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να μαζέψει με αυτό τον τρόπο γύρω στα 2-3 δις.

Να θυμίσουμε κάποια από τα αποτελέσματα αυτής της «συνήθους πρακτικής»;

Πρώτον, επί «κυβέρνησης αλλαγής» (ΠΑΣΟΚ), αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια από τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων έκαναν φτερά με την κατάρρευση της Τράπεζας Κρήτης του Κοσκωτά, στην οποία τα είχαν οδηγήσει κυβερνητικοί και κρατικοί επιτετραμμένοι τους.

Δεύτερον, επί κυβέρνησης Σημίτη, εν μέσω του γνωστού σκανδάλου του Χρηματιστηρίου και πάλι με κρατική καθοδήγηση τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων επενδύθηκαν από τους ατιμώρητους ακόμη Ηρακλειδείς της επιχειρηματικότητας, σε «δομημένα ομόλογα» . Εξανεμίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ.

Τρίτον, τo 2012, με το γνωστό κούρεμα χρέους (PSI), επί κυβέρνησης Παπαδήμου, μέσα σε μια νύχτα εκλάπησαν με τον ίδιο τρόπο τα χρήματα των ασφαλισμένων από τους ίδιους τους κρατικούς «φύλακες».

Τρεις, τυπικές ληστείες, χρημάτων που είχαν βγει με αίμα και ιδρώτα από εκατομμύρια εργαζόμενους.
Οδήγησαν σε κατάρρευση τα ασφαλιστικά ταμεία, μαζί με την εργοδοτική εισφοροδιαφυγή και τη γενίκευση της μαύρης εργασίας.


Και όμως, οι ίδιοι οι θύτες έχουν το θράσος να παριστάνουν τους σωτήρες και να ζητούν να ακούσουν μπράβο και ζήτω. Μας επιδεικνύουν με κάθε σοβαρότητα ότι ξέρουν τις τέσσερις πράξεις της αριθμητικής, όταν παρουσιάζουν σαν «αναλογιστικές μελέτες» το πώς θα μοιραστούν τα εναπομείνοντα ψίχουλα στα κατα-κλεμμένα ταμεία!

Το γνωστό e-mail Βαρουφάκη λέει σχετικά, μεταξύ των άλλων, ότι:
«δεσμευόμαστε να συνεχισθεί η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα και την παροχή των συντάξεων».
Όλα τούτα τα προηγούμενα είναι όπως φαίνεται ο «εκσυγχρονισμός». Κατά τα άλλα, ας είμαστε ήσυχοι ότι «δε θα μειωθούν άλλο οι συντάξεις»…


Όσο για τα «μαζέματα» που ασμένως τρέχει να κάνει η «αριστερή κυβέρνηση», η ανάγκη τους βρίσκεται στην ακόλουθη ρητή δέσμευση της συμφωνίας της με το Eurogroup:
«Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική δέσμευσή τους να τηρήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους πλήρως και εγκαίρως».

Άλλη μια φορά: Προς όλους τους πιστωτές, πλήρως και εγκαίρως

Καμιά ασάφεια….

Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κουρουμπλής: Με εισοδηματικά κριτήρια η συμμετοχή στα φάρμακα. Κατάργηση του εισιτηρίου στα νοσοκομεία

Υπέρ της θέσης, η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα να γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια τάχθηκε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στις πρωινές εκπομπές του Ant1 και του Mega.

«Θα διαβαθμίσουμε τη συμμετοχή με βάση τις οικονομικές δυνατότητες» τόνισε, σημειώνοντας πως «δεν θα υπάρξει αύξηση, αλλά δικαιότερη κατανομή» και πως αυτό θα γίνει «για να προστατεύσουμε τους αδυνάτους». Για το πού θα βρεθούν χρήματα τόνισε ότι θα πληρώσουν από τους ισολογισμούς τους οι πολυεθνικές των φαρμάκων.

Επίσης, ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε ότι εντός των ημερών θα καταργηθεί το 5ευρο στα νοσοκομεία, ενώ, όπως είπε, το δεύτερο εξάμηνο θα καταργηθεί και το ένα ευρώ ανά συνταγή.
Διέψευσε δημοσιεύματα, για περικοπή στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, ενώ έκανε λόγο για «λεόντειες» συμβάσεις που έχουν γίνει με γερμανικές εταιρείες σε βάρος του Δημοσίου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Το ντέρμπι θα γίνει στις 11 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ

Ο επαναληπτικός του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό έχει περάσει από... χίλια κύματα.

Τελικά μετά από αναβολές ημερομηνιών (4 Μαρτίου) και αναβολές πρωταθλήματος και βεβαίως έπειτα από τον αποκλεισμό του ΟΣΦΠ από την Ευρώπη, βρέθηκε «κενή» ημερομηνία για το μεγάλο ντέρμπι.

Οι «κιτρινόμαυροι» αναμένεται να υποδεχθούν στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό στον επαναληπτικό του 1-1, την Τετάρτη 11 Μαρτίου. Για τον λόγο αυτό η ΑΕΚ θα παίξει με την Ερμιονίδα το προσεχές Σάββατο στο ΟΑΚΑ για την Football League, ημέρα που θα φιλοξενήσει ο Πανθρακικός τον ΟΣΦΠ για την Super League.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται σήμερα από την ΕΠΟ, ενώ η ώρα διεξαγωγής του ντέρμπι θα είναι απογευματινή καθώς το βράδυ εκείνης της ημέρας υπάρχουν αγώνες Champions League (απαγορεύεται παιχνίδι να διεξάγεται την ώρα που ξεκινούν οι αγώνες της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης).



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπαράζ ατομικών συμβάσεων ενόψει των αλλαγών στα εργασιακά

Μπαράζ ατομικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα καταγράφουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας αλλά και της ΓΣΕΕ, ενόψει των σχεδιαζόμενων αλλαγών στα εργασιακά και της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Υπό την απειλή της απόλυσης και τον εφιάλτη της ανεργίας καλούνται εκβιαστικά οι εργαζόμενοι να αποδεχθούν ατομικές συμβάσεις μετατροπής βασικών όρων της εργασιακής σχέσης, όπως περικοπή ωρών εργασίας με ανάλογη ή μεγαλύτερη περικοπή αποδοχών, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ, αυτές οι «ατομικές συμφωνίες» που επιβάλλονται από τον εργοδότη έχουν εξαιρετικά δυσμενή αποτελέσματα για τον εργαζόμενο, αφού ουσιαστικά μετατρέπουν τη μόνιμη, αορίστου χρόνου απασχόληση σε μερική ή σε «εκ περιτροπής» εργασία και οδηγούν στην απώλεια κατοχυρωμένων εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Το βασικό χαρακτηριστικό των περισσότερων «ατομικών συμφωνιών» είναι ότι δεν αναφέρεται ρητά η ημερομηνία λήξης τους και της αυτοδίκαιης και χωρίς άλλους όρους επαναφοράς στο πρότερο καθεστώς της εργασιακής σχέσης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, «καθημερινά έρχονται καταγγελίες ανώνυμες και επώνυμες στο προσωπικό μου e-mail ή τηλεφωνήματα στις υπηρεσίες του υπουργείου από εργαζομένους ότι υπάρχει ένα μπαράζ, μια προσπάθεια από μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις ενόψει των αλλαγών που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση στα ζητήματα που διέπουν τις εργασιακές σχέσεις οι οποίοι δουλεύουν υπό άλφα συνθήκες να μεταταγούν στο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Θα ελεγχθούν αυτές οι περιπτώσεις».


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λήξη συναγερμού στην πρεσβεία των ΗΠΑ για "ύποπτο" δέμα

Λήξη συναγερμού σήμανε λίγο πριν το μεσημέρι  στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα,  μετά τοην εντοπισμό ενός «ύποπτου» δέματος σε μαντρότοιχο του κτιρίου.

Συγκεκριμένα, το πρωί   της Τρίτης, οι Αρχές τέθηκαν σε συναγερμό  μετά τον εντοπισμό ενός δέματος στον μαντρότοιχο της πρεσβείας επί της οδού Κόκκαλη, με την περιοχή να είχε αποκλειστεί από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Οι ειδικοί πυροτεχνουργοί που εστάλησαν  για να εξετάσουν το ύποπτο δέμα, δεν εντόπισαν εκρηκτικές ή επικίνδυνες ουσίες.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το σχέδιο για νέο πακέτο 30 δις ευρώ, το παρασκήνιο, οι «άμυνες»

Με προειδοποιητικές βολές για τρίτο Μνημόνιο απαντούν οι εταίροι στο ελληνικό αίτημα για λιγότερη λιτότητα και μείωση του χρέους – ένα αίτημα, που η Ευρώπη δείχνει αποφασισμένη να συνδέσει με πολύ σκληρά ανταλλάγματα.

Την προοπτική του λεγόμενου τρίτου πακέτου έθεσε χθες, για πρώτη φορά επισήμως και επωνύμως, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, δηλώνοντας ότι η ευρωζώνη συζητά νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας ύψους 30 έως 50 δις ευρώ. Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόφσκις λέγοντας στο Bloomberg ότι η Αθήνα θα χρειαστεί ενδεχομένως και νέα συμφωνία διάσωσης, για να ακολουθήσει το – σύνηθες στο ευρωπαϊκό παιχνίδι – γαϊτανάκι αντιδηλώσεων, διαρροών και διαψεύσεων. Εν τέλει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διέψευσε τον αντιπρόεδρό του και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ διέψευσε… εαυτόν, καθώς σύμφωνα με διαρροή στο openEurope είχε και εκείνος αφήσει ανοιχτό παράθυρο για τρίτο Μνημόνιο.

Επί της ουσίας, το μπαράζ των χθεσινών δηλώσεων ήρθε να ενισχύσει το κύμα διαρροών των τελευταίων ημερών, κυρίως στα γερμανικά media, για νέο δάνειο και νέο Μνημόνιο στην Ελλάδα μετά το τέλος της τετράμηνης παράτασης. Ενδεικτικό είναι και το τελευταίο άρθρο του Hugo Dixon του Reuters, σύμφωνα με το οποίο «η κωλοτούμπα του Αλέξη Τσίπρα θα χρειαστεί τρία ακόμη στάδια»: Περισσότερες παραχωρήσεις και συμβιβασμούς προς τους θεσμούς, εγκατάλειψη των περισσότερων προεκλογικών υποσχέσεων και, στο τέλος, τρίτο Μνημόνιο:

«Ο Τσίπρας», έγραψε, «θα πρέπει να συμφωνήσει σε αυτό που πρακτικά θα αποτελεί να νέο MoU (μνημόνιο αλληλοκατανόησης) έως τα τέλη Ιουνίου. Ενδέχεται να αποφύγει τον όρο μνημόνιο, αποκαλώντας το συμβόλαιο ή συμφωνία. Όμως όπως λέει και η βρετανική ρήση, «εάν κάτι περπατάει σαν πάπια και κάνει σαν πάπια, είναι πάπια»… H Αθήνα ενδέχεται να λάβει μια ελάφρυνση χρέους για να γλυκάνει το χάπι. Όμως ακόμη και αυτή δεν είναι διασφαλισμένη…».

Επίσημο σχόλιο επ’ αυτών το μηνυμάτων δεν υπάρχει από την ελληνική πλευρά. Κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι «τα Μνημόνια τελείωσαν στις 25 Ιανουαρίου», ωστόσο και στο Μέγαρο Μαξίμου και στο οικονομικό επιτελείο αναγνωρίζουν ότι η πίεση κλιμακώνεται ραγδαία. Θέση της ελληνικής πλευράς, όπως είπε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης είναι ότι θα απαντήσει στην πίεση αυτή με κοστολογημένες προτάσεις στο Eurogroup της 9ης Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έθετε εκ νέου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, το αίτημα για μείωση του χρέους και σύνδεση των αποπληρωμών με ρήτρα ανάπτυξης – όλα όμως δείχνουν ότι για να φθάσει έως εκεί η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να περάσει μέσα από τις συμπληγάδες της χρηματοδοτικής ασφυξίας και της ακαμψίας των «θεσμών».



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στην Ιεράπετρα η πρώτη παραλία στην Κρήτη για ΑμεΑ

Στην Ιεράπετρα βρίσκεται η πρώτη παραλία στην Κρήτη, στην οποία θα έχουν πρόσβαση άτομα με αναπηρία, καθώς ο δήμος αποφάσισε να προχωρήσει τις διαδικασίες για τοποθέτηση στην παραλία του ειδικού μηχανισμού seatrac, που εξασφαλίζει στα άτομα με αναπηρία, πρόσβαση στη θάλασσα.

Ο μηχανισμός, είναι φορητός, λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και έχει κερδίσει Α΄ βραβείο καινοτομίας καθώς αποτελεί ελληνική πατέντα ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σαμπουάν,οδοντόκρεμες,αφρόλουτρα,κρέμες... αλήθεια τα γνωριζουμε? Μάθετε τι "κρύβουν" !

Τον τελευταίο καιρό όλο και διαβάζω άρθρα για το τι περιέχουν τα σαμπουάν,τα αφρόλουτρα,οι κρέμες σώματος,οι οδοντόκρεμες  αναρωτιέμαι γιατί ποτέ δεν κοιτάμε τα συστατικά τους??αυτό κάνει η διαφήμιση...τυφλή αγορά...οι διαφημίσεις για το καθένα από αυτά είναι τόσο ελκυστικές  καλό είναι να χρησιμοποιούμε 100% φυτικά  για εμάς και πόσο μάλλον για τα παιδιά μας που είναι πιο ευαίσθητα  έκανα λοιπόν μια μικρή έρευνα,παρακάτω θα διαβάσετε μερικά από τα συστατικά τους και τι αντίκτυπο έχουν στην υγεία μας..


Χωρίς να θέλω να σας τρομάξω,και να δηλώσω ότι εννοείτε δεν τα ανακάλυψα και τα έγραψα εγώ,σας παραθέτω τα χημικά που περιέχουν καθένα από αυτά...


SLS & SLES (Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate)

Συνθετικός αφριστικός παράγοντας που βρίσκουμε σε απορρυπαντικά, καθαριστικά πατωμάτων, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, αφρόλουτρα (ακόμη και παιδικά)! 'Eχει ενοχοποιηθεί για σοβαρούς δερματικούς ερεθισμούς και προβλήματα. Καταστρέφει την φυσική ασπίδα του δέρματος, προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις σε άλλες τοξίνες και αλλεργιογόνα, ξεφλουδίζει και σκληραίνει το δέρμα. Στο τριχωτό της κεφαλής μορεί να δημιουργήσει λέπια και πυτιρίδα, να εμποδίσει την ανάπτυξη των τριχών, να αποδυναμώσει τον θύλακα της τρίχας και να δημιουργήσει τριχόπτωση. Το SLS και SLES μπορούνε έυκολα να διεισδύσουν στο δέρμα και να προκαλέσουν εξανθήματα και άφθες στο στόμα και ερεθισμούς στα μάτια. Τέλος μπορούν να δημιουργήσουν μολύνσεις στο ουροποιητικό σύστημα και προβλήματα γονιμότητας. Οι πράσινες οργανώσεις υποστηρίζουν ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος, καταρράκτη και σοβαρά προβλήματα όρασης. Χρησιμοποιείται ακόμη γιατί έχει χαμηλό κόστος.


TEA (Triethanolamine)
Χρησιμοποιείται ευρέως στα καλλυντικά για να εξισοροπεί το Ph. 'Eχει ενοχοποιηθεί για αλλεργικές αντιδράσεις και αφυδάτωση στο δέρμα και στα μάτια. Υποστηρίζεται ότι με την μακροχρόνια χρήση του απορροφάται από το δέρμα και μπορεί να δημιουργήσει καρκίνο.


DEA (Diethanolamine) & COCAMIDES (DEA - Cetyl phosphates, Oleamide DEA, Lauramide DEA , Myristamide DEA, DEA Oleth-3 phosphates)
Χημικά συστατικά που χρησιμοποιούνται ως γαλακτωματοποιητές και αφριστικοί παράγοντες σε καλλυντικά. Το FDA (American Food and Drug Administration) έχει εκδόσει προειδοποιήσεις για τους πιθανούς κινδύνους από το 1979. Το 1998 το NTP (American National Toxicology Program) καταδίκασε την χρήση τους και τα χαρακτήρισε ως καρκινογόνα.


PG (Propylene Glycol, Butylene Glycol)
Βασική ουσία σε βερνίκια, γυαλιστικά πατώματος, υγρά φρένων, καθαριστικά φούρνων, καθαριστικά σπιτιού. Χρησιμοποιείται επίσης σε οδοντόκρεμες, σαμπουάν, αποσμητικά, καλλυντικές κρέμες, φαγητά και είδη υγιεινής. Στα καλλυντικά την βάζουν για να κρατάει την υγρασία. Μπορεί να ερεθίσει το δέρμα ακόμη και όταν είναι σε μικρή ποσότητα και να δημιουργήσει δερματίτιδες και εξανθήματα. Αποτελέσματα από έρευνες που δημοσιεύτικαν από το MSDS (Material Data Safety Sheet) των ΗΠΑ δείχνουν ότι αυτό το συστατικό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο συκώτι, να εμποδίσει την ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος και να χαλάσει την μεμβράνη τους, να αφυδατώσει το δέρμα και να το ξεφλουδίσει. Οι εταιρείες το χρησιμοποιούν επειδή είναι πολύ χαμηλό σε κόστος.


PARABENS (Methyl Paraben, Ethyl Paraben, Propyl Paraben)
Οι παραβίνες είναι τα πιο διαδεδομένα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται απο τις εταιρείες καλλυντικών από προϊόντα προσώπου μέχρι κρέμες για βρεφικά και παιδικά δέρματα...Ιατρικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι παραβίνες επιρεάζουν τα επίπεδα οιστρογόνων στους ανθρώπους και μπορούν να δημιουργήσουν καρκίνο του μαστού στις γυναίκες. Επίσης έχουν ενοχοποιηθεί για αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα και τα μάτια. Η μακροχρόνια χρήση μπορεί να δημιουργήσει μελάνωμα και άλλες μορφές καρκίνου.


PEG (Polyethylene Glycol)
Συνθετικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά ως γαλακτωματοποιητές, επιφανειοδραστικά, διατηρητές υγρασίας. Τα συναντάμε και σε καυστικά σπρέυ που καθαρίζουν τους φούρνους. Αφαιρούν τα φυσικά λάδια του δέρματος. Πρόσφατα αναγνωρίστικαν και ως πιθανά καρκινογόνα.


ΣΙΛΙΚΟΝΗ και Παράγωγα Σιλικόνης (Dimethicone, Dimethicone Copolyol, Cyclomethicone)
Δεν είναι βιοδιασπώμενη. 'Oλα τα παραπάνω είναι συνθετικά παράγωγα του παραφινέλαιου, καουτσούκ. Η σιλικόνη χρησιμοποιείται ευρέως σε καλλυντικά προσώπου και μαλλιών γιατί αφήνει μια βελούδινη υφή. 'Oμως κρύβει έναν κίνδυνο. Η σιλικόνη κολλάει πάνω στο δέρμα και τα μαλλιά και δεν φεύγει με το πλύσιμο αλλά αφήνει ένα μόνιμο κατάλοιπο. Με την επαναλαμβανόμενη χρήση αυτό το κατάλοιπο όλο και μεγαλώνει κι δεν αφήνει το δέρμα και την τρίχα να αναπνέυσουν. Η μακροχρόνια χρήση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όπως η ψαλίδα, αδυναμία στην τρίχα κλπ. Τα παράγωγα της σιλικόνης φράσσουν τους πόρους και συσσωρεύονται στο συκώτι και τους λεμφαδένες. Κάποιοι θεωρούν ότι υποβηθούν τους καρκινικούς όγκους.






ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΑ, PETROLATUM και PARAFFIN GEL (Βαζελίνη)

'Ολα αυτά είναι παράγωγα από την απόσταξη της βενζίνης από το αργό πετρέλαιο. Μπορούν να δημιουργήσουν φωτοευαισθησία. 'Eρευνες έχουν αποδείξει ότι η βαζελίνη αφαιρεί τα φυσικά λάδια της επιδερμίδας και αφήνει ένα λεπτό φιλμ από πάνω της που εμποδίζει την ικανότητα του δέρματος να απορροφά νερό και να διώχνει τις τοξίνες. Δεν αφήνει το δέρμα να αναπνέυσει, φράζει τους πόρους και δημιουργεί πρόωρη γήρανση. Το παραφινέλαιο (mineral oil) είναι το κύριο συστατικό σε πολλά παιδικά προϊόντα περιποίησης δέρματος που υποτίθεται ότι καταπραϋνουν το δέρμα από τα εξανθήματα και το έκζεμα ....ενώ στην ουσία τα προκαλέι γιατί κάνει το δέρμα να ασφυκτιά! Τέλος υποστιρίζεται ότι μπορεί να δημιουργήσει ή να χειροτερεύσει την ακμή. Χρησιμοποιείται λόγω του χαμηλού του κόστους.


CARBOMER

Επίσης παράγωγο του πετρελαίου και έχει τις ίδιες συνέπειες με τα άλλα πετροχημικά.


PHTHALATES (Φθαλικά)

Υπάρχουν έρευνες που τα ενοχοποιούν ότι έχουν τοξικές συνέπειες πάνω σε ανθρώπους και ζώα.


ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

Συνδεδεμένα με αλλεργικές αντιδράσεις, άσθμα, πονοκεφάλους, ναυτία και κούραση.


ALUMINUM (Aluminium Allantoinate, Aluminum Carbonate, Aluminium Chloride)

Ευρέως διαδεδομένο σε αντισηπτικά και αποσμητικά. 'Eχει συνδεθεί με τον καρκίνο του μαστού γιατί μπλοκάρει τους πόρους και έτσι δεν μπορούν να απελευθερωθούν οι τοξίνες μέσω του ιδρώτα. Αυτές οι τοξίνες διοχετεύονται στο στήθος με βλαβερές συνέπειες για τον οργανισμό. Επίσης μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και ενοχοποιούνται για την ασθένεια Alzheimer's.


AMMONIUM HYDROXIDE COMPOUNDS (Συνθέσεις αμμωνίας)

Πολλές συνθέσεις αμμωνίας χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά. Είναι τοξικές και προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις σε πολλούς ανθρώπους. Μακροχρόνια επαφή μπορεί να προκαλέσει βήχα, ανακοπή της αναπνοής με αποτέλεσμα πνευμονικό οίδημα, που μπορεί να προκαλέσει το θάνατο. Πρέπει να τις αποφεύγουμε.


BENZOPHENONE (Βανζοφαινόνη - Benzene, Benzylphenyl, Ketone)

Χρησιμοποιείται ευρέως σε αντιηλιακά, σαμπουάν, καθαριστικά και αρώματα. Ερεθιστικό για τα μάτια, το δέρμα και το αναπνευστικό σύστημα. Βλαβερό με την εισπνοή, την κατάποση ή την απορρόφηση από το δέρμα. Συγκαταλέγεται στη λίστα επικίνδυνων χημικών ουσιών που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από την Παγκόσμια Οργάνωση για τη φύση WWF και υπολείμματά του βρέθηκαν στο μητρικό γάλα.

COLLAGEN (Κολλαγόνο)

Συνήθως προέρχεται από τα πόδια του κοτόπουλου. Τα μόρια του κολλαγόνου είναι πολύ μεγάλα για να απορροφηθούν από το δέρμα και έτσι παραμένουν στην επιφάνεια και την εμποδίζουν να αναπνέει.

FLUORIDE - (Φθόριο)

Είναι δηλητήριο. Πριν δεκαετίες το φθόριο χρησιμοποιείτο σαν δηλητήριο για τα ποντίκια, αρουραίους. Καταστρέφει την ακετυλοχολίνη (μια ουσία που είναι υπεύθυνη για τη μεταβίβαση του νευρικού συστήματος) με αποτέλεσμα να μην μεταδίδεται το αίσθημα του πόνου από τα δόντια στον εγκέφαλο. Όσο λιγότερη ακετυλοχολίνη υπάρχει στον οργανισμό τόσο λιγότερη είναι η ικανότητα μνήμης. (Πρόβλημα στην κυκλοφορία εντολών). Η νόσος Alzheimer οφείλεται σε μειωμένη παραγωγή ακετυλοχολίνης. Το 50% του φθορίου απορροφάται από τα αιμοφόρα αγγεία στο στόμα και συσσωρεύεται κυρίως στα κόκαλα και στα δόντια. Η επίδρασή του στα κόκαλα είναι άμεση και οδηγεί σε οστεοπόρωση και αρθρίτιδα. Στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιείτο από τους Γερμανούς στους φυλακισμένους με αποτέλεσμα νωθρότητα, μειωμένη αντίληψη και σκέψη. Από το 1990 το φθόριο έχει συγκαταλεγεί στις καρκινογόνες ουσίες από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ με ένδειξη καρκίνου των οστών και οστεοσαρκώματος. Η Διεθνής Ακαδημία Στοματικής Ιατρικής και Τοξικολογίας κατέταξε το φθόριο ως μη αποδεκτό οδοντικό φάρμακο, λόγω της υψηλής τοξικότητάς του. Έρευνες έδειξαν ότι αν ένα παιδί καταναλώσει 50ml οδοντόκρεμας που περιέχει φθόριο μπορεί να πεθάνει. Εσείς θα συνεχίσετε να έχετε την οδοντόκρεμα σας στον νιπτήρα σας;


FORMALDEHYDE (Φορμόλη - Φορμαλδεΰδη)

Χρησιμοποιείται σαν συντηρητικό και μικροβιοκτόνο. Συνήθως παράγωγά του χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά γιατί το ίδιο μυρίζει πολύ έντονα. (Χρησιμοποιείται για την ταρίχευση νεκρών, πουλιών και ζώων) προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, πιθανό καρκινογόνο, σίγουρα τοξικό.


IMIDAZOLIDINYL UREA & DIAZOLIDINYL UREA (Ιμιδαζολινική Ουρία)

Αυτά είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιημένα συντηρητικά μετά τα Parabens. Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ακαδημία Δερματολογίας προκαλούν δερματίτιδα, ενώ σε θερμοκρασίες πάνω από 10ο C ελευθερώνουν φορμόλη (ταριχευτικό υγρό που χρησιμοποιείται στα πτώματα). Αυτά τα χημικά είναι τοξικά.


ISOPROPYL ALCOHOL

Διαλύτης που χρησιμοποιείται ευρέως σε βαφές μαλλιών, λάδια μασάζ, κρέμες χεριών, after shaves, αρώματα και πολλά άλλα....Υποστιρίζεται ότι όταν το εισπνέουμε μπορεί να έχουμε πονοκεφάλους, μέθη και ναυτία.


IMIDAZOLIDINYL UREA (Germall PLUS, Germall 115, Germall Imidazolidinyl)

Τα δεύτερα πιο διαδεδομένα συντηρητικά μετά τις παραβίνες. Είναι πολύ τοξικά και έχουν τις ίδιες συνέπειες με την φορμαλεϋδη. Είναι συνδεδεμένα με το έκζεμα και τις δερματοπάθειες.(Πηγή: The American Academy of Dermatology).


STEARALKONIUM CHLORIDE

Χρησιμοποιείται ευρέως σε μακακτικά μαλλιών και ενυδατικές κρέμες. 'Eχει συνδεθεί με αλλεργείες γιατί είναι πολύ τοξικό. Η αρχική του χρήση ήταν ως χημικός μακακτικός παράγοντας υφασμάτων. Παρόλο της τοξικότητάς του οι εταιρείες καλλυντικών το χρησιμοποιούν επειδή είναι πολύ φτηνό.


PVP/ VA COPOLYMER

Θα βρείτε αυτό το παράγωγο πετρελαίου σε πολλά σαμπουάν και μακακτικά μαλλιών. Είναι πολύ τοξικό γιατί τα μόρια του βοηθούν την διείσδυση ξένων σωματιδίων στους πνέυμονες των ευαίσθητων ανθρώπινων οργανισμών.

SODIUM HYDROXIDE (Καυστικό Νάτριο)

Περιέχεται σε πούδρες, σαπούνια, σαμπουάν, προϊόντα που ισιώνουν τα μαλλιά, αφρούς ξυρίσματος, υδατικές κρέμες κλπ. Απορροφάει νερό γρήγορα. Χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό αποχετεύσεων. Η χρήση του για τον καθαρισμό αποχετεύσεων σε συμπύκνωση πάνω από 10% έχει απαγορευτεί στην Αμερική. Προκαλεί δερματίτιδα, ενώ η εισαγωγή του στο σώμα προκαλεί εμετό, σωματική εξάντληση και κατάρρευση του σώματος. Με την εισπνοή του προκαλούνται βλάβες στα πνευμόνια.

η λύση είναι τα σπιτικά καλλυντικά ή τα φυτικά..

σαμπουάν που θα φτιάξετε μόνοι σας...

Χρησιμοποιείστε ένα άδειο μπουκάλι από το παλιό σας σαμπουάν, για να αποθηκεύσετε το καινούργιο, που θα είναι 100% σπιτικό. Θα χρειαστείτε: 1 φλιτζάνι καθαρό, υγρό σαπούνι Καστίλλης (100% φυτικό), 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι (αφού το έχετε βράσει για μισή ώρα), μία κουταλιά της σούπας βιολογικό ελαιόλαδο και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το πράσινο τσάι, με βότανα όπως φασκόμηλο και τσουκνίδα (και πάλι βράζετε για τριάντα λεπτά). Το σαμπουάν σας είναι έτοιμο!

Είναι αλήθεια πως μέχρι τώρα έχει γίνει η μισή δουλειά, καθώς σχεδόν όλοι- αν όχι οι πάντες- χρησιμοποιούμε και conditioner, για λεία μαλλιά, χωρίς κόμπους. Για το δικό σας μαλακτικό θα χρειαστείτε δυόμισι φλιτζάνια ζεστό νερό, μισό φλιτζάνι μηλόξιδο, ένα πολύ μικρό κλαδάκι δεντρολίβανο και ένα σακουλάκι από το αγαπημένο σας τσάι, έτσι για το άρωμα.

Αναμείξτε τα παραπάνω υλικά, αφήστε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα και έπειτα χρησιμοποιείστε το. Κάθε φορά που θα χρειάζεστε μαλακτικό, ανακινείστε καλά το μπουκάλι, στο οποίο το έχετε αποθηκεύσει

οδοντόκρεμα που θα φτιάξετε μόνοι σας....

Συστατικά, (απλά-απλούστατα!)
• Πέντε κουταλάκια διττανθρακική (μαγειρική) σόδα
• Ένα κοφτό κουταλάκι αλάτι επιτραπέζιο
• Πέντε κουταλάκια φυτική γλυκερίνη (τη βρίσκετε στο φαρμακείο, κι έχει πάρα πολλές εφαρμογές)
• Δέκα σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας, ή ευκάλυπτου, ή δυόσμου, ανάλογα με το άρωμα που σας αρέσει.

Αν θέλετε να φτιάξετε παιδική οδοντόκρεμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο αιθέριο έλαιο μέντας, και λίγο από φράουλα ή άλλο φρούτο.

Η διαδικασία είναι απλή:

Αναμειγνύετε τα υλικά σας σ'ένα μπωλάκι χρησιμοποιώντας τη γλυκερίνη για να πετύχετε την υφή της οδοντόκρεμας, και αποθηκεύετε σε μπουκαλάκι με στόμιο σταγονόμετρου, το οποίο θα κόψετε στο πάχος του στομίου του κλασικού σωληναρίου οδοντόκρεμας.

Αν τώρα το πρόβλημά σας είναι το υπόλευκο χρώμα του σμάλτου σας, καλό είναι να μην καταφύγετε σε αμφίβολες τεχνικές λεύκανσης αν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε με λιγότερο τοξικούς τρόπους. Αποφύγετε δια ροπάλου να φέρετε σε επαφή χυμό λεμονιού με το σμάλτο των δοντιών σας. Το λεμόνι λευκαίνει, αλλά αν ρίξετε μια σταγόνα μέσα σε φρέσκο γάλα, θα διαπιστώσετε αυτό που προκαλεί και στα δόντια: Καταστρέφει το ασβέστιο!

Εναλλακτικά, μπορείτε δυο φορές την εβδομάδα να βουρτσίζετε τα δόντια σας με ένα μείγμα διττανθρακικής σόδας, με 2-3 σταγόνες υπεροξείδιο υδρογόνου. Το γνωστό μας οξυζενέ, δηλαδή, από το φαρμακείο. Προσοχή! Δεν αναφέρομαι στο οξυζενέ που αραιώνει τις βαφές μαλλιών.Αυτό δεν μπορείτε να το αποθηκεύσετε γιατί ξεθυμαίνει, αλλά μπορείτε να έχετε ένα βαζάκι σόδα δίπλα σ΄ένα μπουκαλάκι οξυζενέ, στο ντουλάπι του μπάνιου σας. Απλά βάλτε σόδα στην οδοντόβουρτσά σας, και στάξτε πάνω της οξυζενέ.

Αν το πρόβλημά σας είναι η πέτρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαλυμα που θα περιέχει 50% μηλόξυδο, και 50% νερό. Μπορεί να μην είναι η "'εκρηξη δροσιάς" που βλέπετε στις διαφημίσεις, αλλά δεν προκαλεί και τις ζημιές που προκαλούν οι εκρήξεις..


ΠΗΓΗ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!