EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η «Νέα Εποχή» του… Chip-ra επί σκηνής;;;

Γράφει ο Κωστής Χαλάτσης

Μήπως έφτασε η ώρα για τους «ανυπόταχτους» και «ανυπάκοους» Έλληνες, κατά τους δυτικούς της Ευρώπης και της Αμερικής (βλέπε από Σόιμπλε σήμερα μέχρι και Κίσινγκερ τότε) να γίνουν επιτέλους … «νομοταγείς» και ηθικότατοι πολίτες της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του πλανήτη, δια της πλαγίας οδού, ή ίσως και δια της… κοιλίας οδού, για να είμαστε και ρεαλιστές, αφού επ’άρτον μόνον ζήσεται ο σημερινός άνθρωπος και δυστυχώς και ο Έλληνας στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Η λεγόμενη «Νέα Εποχή», (το παγκόσμιο κοινωνικό μοντέλο της Νέας Τάξης) των μεγάλων μεταρρυθμίσεων (και για την Ελλάδα) έχει ξεκινήσει από χρόνια, από τη συνθήκη Σέγκεν ακόμα, ωστόσο οι

Έλληνες δεν είχαν και ούτε έχουν ακόμα προφανώς την «ωριμότητα», σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης ευρώ-φραγκοκρατίας, για καθολικές εφαρμογές της.

Μια κυρίαρχη εξ αυτών και η επιβολή της ηλεκτρονικής ταυτότητας ή στην πρώην ΠΑΣΟΚική διάλεκτο, της «Κάρτας του Πολίτη» (η κολακευτική της ονομασία) ή για τους πολλά και επιφυλακτικώς σκεπτόμενους και ουχί συνωμοσιαζόμενους ,της «Κάρτας Φακελώματος του Πολίτη»!

Δεν αμφισβητεί κανείς την εμφανέστατη αλλαγή του επικοινωνιακού κώδικα διαπραγματεύσεων της νέας Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα που δείχνει να έχει δύο κατευθύνσεις στην αριστερή αλλά και φιλοευρωπαϊκή της προοπτική, την ανθρωπιστική πολιτική και τον ισότιμο εκσυγχρονισμό, με συγχρονισμό της χώρας με τους διεθνείς τρόπους και κανόνες συναλλαγών.




Arthrografia Chalatsis2 ChiprasΟ νέος ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκης, μόλις μια εβδομάδα πριν τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015, αρθρογραφούσε προαναγγέλλοντας την πρότασή του για μια… ηλεκτρονική πολυκάρτα φορολογικών και άλλων συναλλαγών του πολίτη με τη δημόσια διοίκηση, ενώ ένα μήνα και δέκα μέρες μετά, δηλαδή χθες 27 Φεβρουαρίου, ο νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε αμέσως μετά την εξαγγελία των πρώτων πέντε νομοσχεδίων άμεσης ανακούφισης πολιτών και φορέων από την δεξιά μνημονιακή εποχή (από Α’ Κατοικία μέχρι ΕΡΤ), ότι από την επόμενη κιόλας εβδομάδα θα ξεκινήσει η προετοιμασία για την τεχνική προετοιμασία δημιουργίας της κάρτας του πολίτη που θα εμπεριέχει όλες τις πληροφορίες που θα απαιτούνται για τις συναλλαγές με τη δημόσια διοίκηση.

Ένας πρώην καλοζωισμένος, σε μεγάλη μερίδα της μεσαίας τάξης, έξυπνος αλλά και επαναστατικός στο DNA του, λαός κατά τα άλλα, που ο τράχηλός του ζυγό δεν υπομένει, δύσκολα θα δεχόταν να δώσει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στη διάθεση μιας άγνωστης (για τον κάτοχο της ταυτότητας) τεχνολογίας, όπως αυτής του Chip που θα αποτελεί τον πυρήνα πληροφοριών και του λειτουργικού συστήματος της κάρτας.

Ένας όμως νυν κακοπαθημένος, οικονομικά εξουθενωμένος, και κυριολεκτικά πεινασμένος λαός, που έτσι τον κατάντησε ένα σύστημα που θέλει μια παγκόσμια διακυβέρνηση και τη θέλει εδώ και τώρα, δε θα εκχωρούσε απλώς την εθνική κυριαρχία του, την προσωπική ελευθερία του αλλά και την ίδια την ψυχή του – ίσως – προκειμένου να επιστρέψει στην προ 2009 οικονομική κατάσταση της μερικής ευμάρειας.

Το «Ελευθερία ή Θάνατος» των μη προσκυνημένων στη Δύση προγόνων μας ίσως είναι… ψιλά γράμματα στις συνειδήσεις των νέων γενεών Ελλήνων, και εν προκειμένω, για να μιλάμε με παραδείγματα, ο Έλληνας Πολίτης θα μπορούσε να είναι και ευχαριστημένος μάλιστα, όταν, λαμβάνοντας, μαζί με τα 751 ευρώ κατώτατο μισθό (όταν και αν), 13η και 14η σύνταξη, προνοιακά και άλλα επιδόματα που κατάπιαν τα πρώην μνημόνια κλπ, την ηλεκτρονική ταυτότητα, ή «Κάρτα του Πολίτη», και αφού θα έχει έτσι συμβάλει και στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, δια του ηλεκτρονικού ελέγχου (που δε θα ξεφεύγει καρφίτσα),

Δεν θα τον ένοιαζε, ας πούμε, αν δια των ηλεκτρονικών συναλλαγών του, το Κράτος αλλά και η Ε.Ε., θα μπορεί να ξέρει δυνητικά, δια των καταχωρημένων στην κάρτα προσωπικών δεδομένων (στα οποία ο κάτοχος δε θα έχει πρόσβαση), τι, πώς, πόσο κι από πού ψώνισε από ντομάτες και αγγούρια μέχρι… αξεσουάρ seχ shop, ή πραγματοποίησε τις τάδε ιατρικές εξετάσεις, επεμβάσεις κλπ, για το τάδε σοβαρό ζήτημα υγείας, που ενώ με τη βοήθεια του Θεού (που λέγανε κάποτε οι γιαγιάδες μας) και της επιστήμης ασφαλώς, μπορεί να είναι υπό πλήρη ίαση, ο εν δυνάμει εργοδότης που θα ήθελε να προσλάβει τον υποψήφιο υπάλληλό του, δια της κάρτας, θα αποφύγει να δώσει ψωμί σε έναν ίσως υποτροπιάζοντα στο μέλλον πρώην ασθενή και άνεργο.

Αυτά για να μην μας προσάψουν γενικολογίες και συνωμοσιολογίες επιστημονικής φαντασίας.

Arthrografia Chalatsis 4Chipras

Το νου μας, γιατί ποιότητα ζωής δεν είναι μόνον ένα γεμάτο, στομάχι ή πορτοφόλι αλλά και μια γεμάτη και προπαντός ελεύθερη ψυχή. Και αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, χωρίς την προϋπόθεση της ελευθερίας και της αυτονόητης διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων του ιδιωτικού βίου, είναι μισή δουλειά και η αγάπη για τον πολίτη μισή αλήθεια.

Θα μπορούσε ίσως η Κυβέρνηση, εάν πραγματικά θέλει άμεσα, ζεστά και δίκαια έσοδα, να τα πάρει από τους κραυγαλέα πλούσιους, εφοπλιστές, μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και Βιομηχάνους.
Αλλά όταν ο ΣΕΒ… ΣΕΒΕΤΑΙ μια αριστερή Κυβέρνηση και παροτρύνει μάλιστα για τη στήριξή της, αυτό είναι λόγος ανησυχίας.

Είναι σαν να μας παροτρύνει ο Διάβολος να κάνουμε προσευχή στο ΘΕΟ, τόσο ασύμβατο στην κοινή λογική!


πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ! ΠΑΡΑΛΙΓΟ «ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ» ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ!

Τα επιχειρηματικά και τραπεζικά παράκεντρα που έλεγχαν επί σειρά ετών τις τύχες της χώρας, επιχείρησαν με πραξικοπηματικές μεθόδους να εγκλωβίσουν τον πρωθυπουργό σε μνημονιακές δεσμεύσεις.

Παράλληλα, τα ίδια συμφέροντα, εμποδίζουν την κυβερνηση να προχωρήσει σε αλλαγές στον τραπεζικό τομέα.

Το Newsbomb παρουσιάζει όλο το βρώμικο παρασκήνιο. Θα παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις και αν χρειαστεί θα αποκαλύψουμε με ονόματα και διευθύνσεις το βρώμικο πόλεμο του μνημονιακου μπλοκ κατα της κυβέρνησης.

Ο νέος πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με την ομιλία του στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκτενείς αναφορές στα εμπόδια και στις προβοκάτσιες που στήνουν στην κυβέρνηση κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας.

Για λόγους προφανώς στρατηγικής ο πρωθυπουργός δεν προέβη σε ορισμένες αποκαλύψεις που δείχνουν τη λυσσαλέα αντίσταση που προβάλλουν συγκεκριμένα μνημονιακα κέντρα τα οποία ακόμα λειτουργούν στον κρατικό μηχανισμό, σε αγαστή –φυσικά- συνεργασία με κέντρα εκτός Ελλάδας…
Το Newsbomb.gr θα αποκαλύψει σήμερα ότι στα πλαίσια ακριβώς αυτής της λυσσώδους αντίδρασης σε πολύ συγκεκριμένες κυβερνητικές πράξεις:

Την Τετάρτη το βράδυ με επιδέξιες, στρατηγικές κινήσεις, αντιμετωπίστηκε εν τη γενέσει του ένα μίνι «πραξικόπημα» σε βάρος της κυβέρνησης από συγκεκριμένο μνημονιακό θύλακα του κράτους, που πιστεύει ότι ακόμα κυβερνούν τα μνημόνια.
Είμαστε δεσμευμένοι να μην αποκαλύψουμε ακόμα όλο το παρασκήνιο, με ονόματα και… διευθύνσεις. Θα το κάνουμε, αλλά στον κατάλληλο χρόνο, επειδή ακόμα υπάρχει κάποια «ουρά» στο μείζον θέμα που δημιουργήθηκε…

Αυτό που σήμερα μπορούμε να κάνουμε, είναι να επισημάνουμε ότι σε κάποια στιγμή ήταν τόσο κρίσιμα τα πράγματα, ώστε ο Αλ. Τσίπρας αποφάσισε να κάνει έκτακτη σύγκληση του Υπουργικού Συμβουλίου, αργά το βράδυ, να καταγγείλει το «πραξικόπημα» και να προχωρήσει σε αστραπιαίες κινήσεις!

Τελικά με επιδέξιες κινήσεις και πρωτοβουλίες, με συμμετοχή των «κατάλληλων» ανθρώπων, το πρόβλημα ξεπεράστηκε…

Επίσης απολύτως αρμόδιοι κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν στο Newsbomb.gr, ότι δεν είναι άσχετη με αυτές τις αντιδράσεις που σημειώνονται σε βάρος της κυβέρνησης η άρνηση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΚΤ να εγκρίνει τα δύο πρόσωπα που προτάθηκαν για την ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας!

Συγκεκριμένα ενώ «πέρασε» το interview η προτεινόμενη ως πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Λούκα Κατσέλη,«έκοψαν» τον προτεινόμενο ως διευθύνοντα σύμβουλο κ.Μιχελή και παράλληλα ζήτησαν να μην τοποθετηθεί στη νέα της θέση η κ. Κατσέλη μέχρι η κυβέρνηση να προτείνει νέο διευθύνοντα σύμβουλο και να τον εγκρίνουν, ώστε να αναλάβουν καθήκοντα «πακέτο»!

Έγκυροι κύκλοι της κυβέρνησης θεωρούν αυτή την εξέλιξη ως μία πίεση παρασκηνίου, ώστε η κυβέρνηση να αναγκαστεί να προτείνει ως διευθύνοντα σύμβουλο ένα στέλεχος της αρεσκείας και του ελέγχου του τραπεζικού κατεστημένου, αφού η Λούκα Κατσέλη έτσι κι αλλιώς δεν ελέγχεται…
Μάλιστα εκτιμούν, ότι σε αυτή την εξέλιξη διαδραμάτισε κομβικό ρόλο και ανώτατος τραπεζικός παράγοντας της χώρας, καθώς και ορισμένοι άλλοι, εκ των συστημικών τραπεζών…

Το ζήτημα είναι, αν θα υποκύψει η κυβέρνηση σε αυτό τον εκβιασμό ή αν θα προχωρήσει αγνοώντας τον…



πηγη
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Περίεργα παιχνίδια με το Σύνταγμα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, και συνιστούν κατοχικό πραξικόπημα σε βάρος της χώρας.

Και οι πρωταγωνιστές της αθλιότητας, είναι και ξεφωνημένα ανδρείκελα του πολιτικού προσωπικού που προσκύνησαν την Κατοχή και παρέδωσαν την Εθνική κυριαρχία της χώρας…

 του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αλλά κάθε λογής αβανταδόρικα φερέφωνα στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ που φλυαρολογούν σχετικά με το αν και κατά πόσο θα έρθει στη Βουλή το προσκυνόχαρτο που προσυπέγραψε με τους δανειστές η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Στον επίκεντρο αυτής της φλυαρολογίας, βρίσκεται η ίδια η διαδικασία για τη συζήτηση ή μη του εκτρώματος στη Βουλή, η οποία και αλληλοδιαπλέκεται με τα προβλεπόμενα του άρθρου 28, παρ. 2 του Συντάγματος, που επιζητεί πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών για ζητήματα που σχετίζονται με την εκχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας.
 
Οι προβλέψεις του άρθρου 28, από την μέν κυβέρνηση χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα μιας δήθεν πατριωτικής πολιτικής, πίσω το οποίο όμως επιχειρεί να συγκαλύψει τα πολιτικά ρήγματα που υπέστη, εξ αιτίας του προσκυνόχαρτου της ταπείνωσης.
 
Ενώ από το συνονθύλευμα της προσκυνημένης σαβούρας (Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ), χρησιμοποιείται ως εργαλείο για την έστω και μεταχρονολογημένη νομιμοποίηση του πολιτικού πραξικοπήματος και του κατάπτυστου δωσιλογισμού.
 
Ποια είναι όμως η αλήθεια???
 
Μεταχρονολογημένη νομιμοποίηση όπως και κανενός είδους νομιμοποίηση πολιτικού πραξικοπήματος σε βάρος της χώρας, δεν μπορεί να υπάρξει επ ουδενί. Το έγκλημα είναι εθνικό… το έγκλημα είναι διαρκές… στο έγκλημα προσμετρώνται και θύματα…
 
Και επειδή συντρέχουν όλα αυτά…οι πρωταγωνιστές του μια μόνο μοίρα δικαιούνται να έχουν. Την παραπομπή τους για βιασμό του Συντάγματος και φυσικά για Εσχάτη Προδοσία.
 
Από την άποψη αυτή…
 
Το προσκυνόχαρτο φυσικά και πρέπει να έρθει για συζήτηση στη Βουλή, και αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποκλείσει και τυπικά κάθε περιθώριο παρερμηνείας της Συνταγματικής πρόβλεψης, μπορεί απλά να συμπεριλάβει με τρόπο ρητό και αδιαμφισβήτητο μια απλή φράση που θα αποσαφηνίζει απλά πως: «Η με όποια πλειοψηφία υπερψήφιση του παρόντος, δε συνιστά σε καμία περίπτωση μεταχρονολογημένη νομιμοποίηση, του πολιτικού πραξικοπήματος που συντελέστηκε στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια» .
 
Πέραν όλων των άλλων, με αυτή την προσθήκη θα υπάρξουν κα τα εξής επιπρόσθετα ωφελήματα:
  • Δε θα αυτοεγκλωβιστεί σε «τετελεσμένα» η διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια που η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να συγκροτήσει. Και…
  • Το μήνυμα που θα σταλεί στη μαφία των εκβιαστών της Ευρώπης, θα είναι τόσο σαφές που δε επιδέχεται παρερμηνείας.
 
Αυτή η συζήτηση…
 
Θα αποσαφηνίσει επ ακριβώς το τι έχει υπογραφεί, τι δεσμεύεται να τηρήσει και τι υπόσχεται ρητά και κατηγορηματικά να μη πραγματοποιήσει η νέα κυβέρνηση.
 
Θα αποκαλύψει την πραγματική φυσιογνωμία της κυβερνητικής πολιτικής και φυσικά θα ξεβρακώσει τους ανέλπιστους «συμμάχους» της που θα υπερψηφίσουν αυτό το πολιτικό ανοσιούργημα.
 
Και εν τέλει θα αξιοποιηθεί για να αποκαλυφθεί… Καταγγελθεί… και φυσικά επαναβεβαιωθεί η απόφαση της Ελληνικής Βουλής να κατεδαφίσει το κατοχικό κεκτημένο που εδραιώθηκε από τη συμμορία του Καστελόριζου και εντεύθεν.
 
Ιδού η Ρόδος λοιπόν κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Γιατί όσο κρύβεστε πίσω από προσχηματικές επικλήσεις, η ώρα για το πήδημα δε θα αργήσει. Και πιστέψτε με αυτό το πήδημα έχετε κάθε λόγο να το φοβάστε…
 
 
 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπ. Δικαιοσύνης: Παραπάνω από όσα ξέρουμε τα προβλήματα στη Δικαιοσύνη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος όχι μόνο συμφώνησε απόλυτα, αλλά υπερθεμάτισε τον κατάλογο των προβλημάτων που απασχολούν τόσο τη Δικαιοσύνη όσο και τους δικαστές.

Τον κατάλογο των προβλημάτων παρουσίασε σήμερα η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Ειρήνη Γιανναδάκη κατά την ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης, ενώ δεν πέρασαν απαρατήρητες οι αιχμές που άφησε η κυρία Γιανναδάκη για τα δρώμενα στο χώρος της Δικαιοσύνης και της πολιτικής.

Παράλληλα, η κυρία Γιανναδάκη, τόνισε ότι από τη Μεταπολίτευση (1975) μέχρι σήμερα, δηλαδή σε 40 χρόνια, ψηφίσθηκαν 250 φορολογικά νόμοι, 3.450 νόμοι και 115.000 υπουργικές αποφάσεις, όταν στην Αμερική μέσα σε 250 χρόνια ψηφισθήκαν 10 φορολογικοί νόμοι.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι τα παραδείγματα και τα προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης που ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Ειρήνης Γιανναδάκη είναι αντιπροσωπευτικά της καταστάσεως που επικρατεί στη Δικαιοσύνη. Μάλιστα, επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης στα προβλήματα που αναφέρθηκαν έχουν προστεθεί και νέα.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι στο Κοινοβούλιο θα κυριαρχήσουν οι αρχές της διαβούλευσης και ακρόασης, όπως και ο διάλογος. Ακόμη, η κυρία Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι πυξίδα της Βουλής θα είναι η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών. Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού της η πρόεδρος της Βουλής, τόνισε ότι δεν επιτρέπεται και δεν θα προωθηθούν πολιτικές που θα αποφέρουν πλήγματα στον πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από την πλευρά τής Νέας Δημοκρατίας ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου εξέφρασε τις αντιρρήσεις του κόμματός του, αλλά και του ίδιου, για τις εξαγγελίες κατάργησης των φυλακών υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ΄) και την τροποποίηση του ρατσιστικού νόμου.
Παράλληλα, ο κ. Αθανασίου εξέφρασε την αντίθεσή του για το σημείο εκείνο των προγραμματικών δηλώσεων του διαδόχου υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλου, που αναφέρει ότι: «Θα γίνει διάλογος με όλους, ακόμα και με τους κουκουλοφόρους, γιατί χωρίς διάλογο έρχεται βία».
Επίσης, κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης απήφθηναν χαιρετισμό από το Ποτάμι ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής και από τους ΑΝΕΛ ο Νίκος Μαυραγάνης.

Από την πλευρά των δικαστών και των δικηγόρων χαιρετισμό απήφθηναν, μεταξύ των άλλων, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιος Ράντος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, η γενική επίτροπός των Διοικητικών Δικαστηρίων Ελένη Διακομανώλη-Ανδρειωτέλλη, ο πρόεδρος της Ένωσης Μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος.

Τα προβλήματα


Η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Ειρήνη Γιανναδάκη, μεταξύ των άλλων, επισήμανε: «Κρίσιμα προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης εξακολουθούν να είναι επώδυνα ανοικτά και πιεστικά. Παρά τα βήματα που έγιναν, δεν λύθηκαν πολλά από τα βασικά προβλήματα που συνθέτουν ένα αναποτελεσματικό σύστημα δικαιοσύνης, το οποίο αντανακλά στο δικαζόμενο πολίτη».

Το γεγονός και μόνο ότι από τον προϋπολογισμό του 2015 μόνο 561 εκατ. ευρώ (0,36%) αντιστοιχούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ανέφερε η κυρία Γιανναδάκη, «προκαλεί ερωτηματικά και έντονη ανησυχία για την πορεία της Δικαιοσύνης στη χώρα μας, η οποία βρίσκεται σε αδυναμία στην πιο δύσκολη στιγμή να λειτουργήσει αποτελεσματικά» και συνέχισε η πρόεδρος της Ένωσης: «Αν όμως σε ένα κράτος δικαίου, ο πολίτης δικαιούται να απαιτεί και να έχει αποτελεσματική δικαιοσύνη. Αν η Δικαιοσύνη ήταν και παραμένει αναπόσπαστη από τη Δημοκρατία. Αν η αποτελεσματικότητα του δικαστικού συστήματος είναι και διακηρύσσεται ως προϋπόθεση για την οικονομική μεταρρύθμιση και ανάπτυξη στη χώρα μας, τότε, η υιοθέτηση από την Πολιτεία μας, αλλά και από τους δανειστές της των μέχρι σήμερα προσεγγίσεων που αφορούν στις διαστάσεις του προβλήματος, φαίνεται ότι αποτελεί πλέον τακτική υψηλού κινδύνου».

Πολυνομία

Ειδική αναφορά έκανε η κυρία Γιανναδάκη για την πολυνομία που υπάρχει στην Ελλάδα και έκανε ένα ενδιαφέροντα παραλληλισμό με τα τεκταινόμενα στην Αμερική που δείχνει μια χαώδη διαφορά.
Συγκεκριμένα η πρόεδρος της Ένωσης τόνισε: «Η εκάστοτε κυβέρνηση φαίνεται να εξαντλεί τη δύναμη της σε μια ακατάπαυστη παραγωγή νόμων, υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων, που κάποτε δεν εφαρμόζονται καθόλου, συχνά εφαρμόζονται για λίγο και μετά καταργούνται και συνήθως όταν εφαρμόζονται ευνοούν κάποια μερίδα πολιτών αλλά ταυτόχρονα βλάπτουν άλλη. Στη χώρα μας γνωστοί κανόνες του παιχνιδιού είναι μάλλον άγνωστοι ή τουλάχιστον αλλάζουν και πολλαπλασιάζονται τόσο συχνά που είναι το ίδιο σαν να είναι άγνωστοι. Διάβαζα ότι στις ΗΠΑ από το 1775 που σήμανε η ανεξαρτησία μέχρι σήμερα, δηλαδή μέσα σε 250 χρόνια, ψηφίσθηκαν και εφαρμόσθηκαν μόνο 10 φορολογικοί νόμοι. Στην Ελλάδα από το 1975 που σήμανε η μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, δηλαδή μόνο σε 40 χρόνια, ψηφίσθηκαν 250 φορολογικά νομοθετήματα και τροπολογίες μαζί με άλλους 3.450 νόμους και 115.000 υπουργικές αποφάσεις. Τους τελευταίους 30 μήνες έχουν ψηφιστεί έξι αμιγώς φορολογικοί νόμοι με 177 άρθρα και 17 νόμοι στους οποίους συμπεριλήφθηκαν 71 νέες φορολογικές διατάξεις. Για τις διατάξεις αυτές εκδόθηκαν 111 υπουργικές αποφάσεις και 138 διευκρινιστικές εγκύκλιοι».

Σε άλλο σημείο, η κυρία Γιανναδάκη, τόνισε: «Με τροπολογίες καταργήθηκαν απροσχημάτιστα αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων και αμφισβητήθηκαν αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Εξοργίστηκαν υπουργοί οικονομικών επειδή «οι δικαστικές αποφάσεις έχουν δημοσιονομικές συνέπειες» και μας διευκρίνισαν ότι «η Δικαιοσύνη δεν ασκεί δημοσιονομική πολιτική», συνειδητά παραγνωρίζοντας ότι οι πράξεις της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας συνέχονται κατ΄ ανάγκη με το συνταγματικό έλεγχο και τον έλεγχο νομιμότητας που είναι έργο της δικαστικής λειτουργίας.
Εμείς τουλάχιστον έτσι ξέρουμε ότι λειτουργεί στις δημοκρατίες η διάκριση των λειτουργιών. Αν έχει κανείς καλύτερη ιδέα να την καταθέσει».

Εκκρεμείς υποθέσεις

Όπως ανέφερε η κυρία Γιανναδάκη στα Διοικητικά πρωτοδικεία, μέχρι τη 31-12-2014 οι εκκρεμείς υποθέσεις ήταν 356.498 από τις οποίες οι φορολογικές, που φαίνεται να έχουν δημοσιογραφικό ενδιαφέρον είναι 67.678.

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας λόγω της μνημονιακής υποχρέωσης για τον κατά προτίμηση προσδιορισμό των φορολογικών υποθέσεων, μεγάλος αριθμός υποθέσεων με άλλα αντικείμενα εκκρεμούν από το 2009.

Στα Εφετεία την ίδια ημερομηνία οι εκκρεμείς υποθέσεις ήταν 47.593 από τις οποίες οι 13.382 είναι φορολογικές.

Κλείνοντας η κυρία Γιανναδάκη επισήμανε: «Ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων είναι μεγάλος. Η αποσυμφόρηση όμως των δικαστηρίων δεν επιτυγχάνεται με δικονομικές αλλαγές όπως η μεταφορά αρμοδιοτήτων από τριμελή σε μονομελή σύνθεση ή με αυταρχικές αλλαγές στους κανονισμούς των δικαστηρίων».


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!