EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παύθηκε νοσηλεύτρια έπειτα από δέκα χρόνια… κοπάνας!

Το ιδιότυπο καθεστώς της ατιμωρησίας που επικρατούσε μέχρι πρότινος στο δημόσιο τομέα, με πειθαρχικά συμβούλια «φιλικά» προς τους ελεγχόμενους υπαλλήλους, με συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων για χρόνια ολόκληρα και με ποινές – «χάδια», αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά μέσα από μία κοινότοπη εκ πρώτης όψεως απόφαση παύσης εργαζόμενης από τα καθήκοντά της σε ένα μικρό περιφερειακό νοσοκομείο, όπως αυτή αναρτήθηκε πρόσφατα στη Διαύγεια.

Η νοσηλεύτρια Β.Ζ. του νοσοκομείου Αιγίου παύθηκε οριστικά από τα καθήκοντα της τρία χρόνια μετά την επίσημη γραπτή αναφορά της διευθύντριας Νοσηλευτικής υπηρεσίας στους ανωτέρους της και δέκα (!) ολόκληρα χρόνια μετά την αδικαιολόγητη και προκλητική απουσία της από το νοσοκομείο Αιγίου.

Η…κοπανατζού νοσηλεύτρια ήταν κοινό μυστικό στο μικρό νοσοκομείο της Αχαϊας την τελευταία δεκαετία. Κοινό μυστικό, όμως, ήταν, λένε στο protothema.gr πηγές του νοσοκομείου, και η κάλυψη που είχε από τους υπεύθυνους για μεγάλο διάστημα στην προκλητική συμπεριφορά της.

«Από το 2004 άρχισε να απουσιάζει συστηματικά για μεγάλα διαστήματα, που ξεπερνούσαν τις νόμιμες άδειες που δικαιούταν, π.χ. αναρρωτικές, εκπαιδευτικές, με ή άνευ αποδοχών, ό,τι άδεια υπήρχε γράφονταν στα βιβλία για τη συγκεκριμένη νοσηλεύτρια. Κατά καιρούς της γίνονταν επιπλήξεις και συστάσεις, ωστόσο στην καλύτερη περίπτωση εμφανιζόταν στη θέση της δυο τρεις ώρες της βάρδιας της» λέει στέλεχος της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η νοσηλεύτρια είχε αρχίσει να «πολιτογραφείται» ως ένα ιδιόρρυθμο άτομο, που δεν επιδεχόταν παρατηρήσεων και συστάσεων, εμφανιζόταν κατά το δοκούν στο νοσοκομείο και αγνοούσε επιδεικτικά φιλικές συστάσεις, αλλά και προφορικές υπηρεσιακές εντολές σχετικά με τη συμμόρφωσή της στο ωράριο.

Σύμφωνα με εργαζόμενους, στο πλαίσιο της κακώς εννοούμενης αλληλεγγύης και συναδελφικότητας, οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του νοσοκομείου φρόντιζαν να την μετακινούν από κλινική σε κλινική ώστε να μην αποκαλυφθεί η δυσλειτουργία που προκαλούσε η νοσηλεύτρια με τη συμπεριφορά της. Μάλιστα, η Β.Ζ. φέρεται να ελέγχθηκε και για τυχόν ψυχική διαταραχή, σε μια προσπάθεια να εξηγηθεί η συμπεριφορά της. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν άλλαζε: Η Β.Ζ. απουσίαζε αδικαιολόγητα και συστηματικά από τα υπηρεσιακά της καθήκοντα.

Τελικά, το θέμα της επί μακρόν και αδικαιολογήτως απουσίας της νοσηλεύτριας τέθηκε στο ΔΣ του νοσοκομείου τον Αύγουστο του 2012, και το συμβούλιο αποφάσισε να το παραπέμψει στο πειθαρχικό συμβούλιο, επειδή το παράπτωμα υπερέβαινε τις αρμοδιότητες του. Η πειθαρχική διαδικασία δρομολογήθηκε και ολοκληρώθηκε τρία χρόνια αργότερα, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015 οδηγώντας την Β.Ζ. εκτός ΕΣΥ.







ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

20:52 Χαμός στον σταθμό της Νερατζιώτισσας

Ένα απίστευτο συμβάν συνέβη πριν λίγα λεπτά στην στάση τoυ προαστιακού σιδηρόδρομου της Νερατζιώτισσας.

Ένας νεαρός άνδρας χωρίς κανένα λόγο άρχισε να γρονθοκοπεί μια ανυποψίαστη κοπέλα για λίγα δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά άρχισε να τρέχει για να ξεφύγει -και ενώ ο συρμός ήταν ακινητοποιημένος- χτυπώντας με όλη τη του τη δύναμη όποιον έβρισκε μπροστά του.

Τελικά, με την επέμβαση άλλων επιβατών του συρμού κατάφερε να... περιοριστεί η δράση του και τα... θύματά του τον εγκλώβισαν για να τον οδηγήσουν στους άνδρες ασφαλείας του Mall και από εκεί στην Αστυνομία.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συλλήψεις τριών ατόμων για χρέη 2 εκ. ευρώ στο Δημόσιο

Συνολικά σε δύο εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα οφειλόμενα χρέη προς το Δημόσιο, τριών ατόμων που συνελήφθησαν στις Σέρρες και το Αμύνταιο Φλώρινας.

Ειδικότερα, στο Αμύνταιο, ένας 59χρονος συνελήφθη με οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 750.469 ευρώ, ως διευθύνων σύμβουλος κατασκευαστικής εταιρείας. Στις Σέρρες συνελήφθησαν δύο άτομα, μια 68χρονη και ένας 63χρονος για χρέη 472.320 ευρώ και 623.588 ευρώ αντίστοιχα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς των περιοχών σύλληψης τους.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταγγελία ΟΦΗ κατά Παναθηναϊκού στο ΣΔΟΕ: Άλλη τιμή γράφουν τα εισιτήρια, άλλη πληρώνουν οι φίλαθλοι

Η διοίκηση του ΟΦΗ, δίνοντας συνέχεια στη σύγκρουση με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, προχώρησε σε καταγγελία στο ΣΔΟΕ και τη διοργανώτρια αρχή της Super League για “παραβιάσεις της αθλητικής και φορολογικής νομοθεσίας” ως “έχοντες έννομο συμφέρον και για λόγους υγιούς ανταγωνισμού”.

Το σχετικό έγγραφο παρουσιάζει η εφημερίδα “Άποψη”. Στην καταγγελία που υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς, γίνεται λόγος για φοροδιαφυγή με τη μη καταβολή ΦΠΑ και απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Μάλιστα η διοίκηση του ΟΦΗ κατηγορεί και τη νομική υπηρεσία της Super League.

“Με δεδομένο ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επί σειρά ετών υποχρεώνει τους φιλάθλους της για την αγορά εισιτηρίων να καταβάλλουν διπλάσιο ποσό από το αναγραφόμενο στο σώμα (του εισιτηρίου), για δε το ποσόν αυτό να χορηγεί απλά αθεώρητη απόδειξη, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει ζημία στο κράτος ύψους 13% (ΦΠΑ), στα ερασιτεχνικά σωμωτεία (10%), στη Super League (4%), στην ΕΠΟ (4,5%) και στα ποσοστά 15% (χρήση γηπέδου), ΦΠΑ 23% (ποσό που αφορά το κόστος χρήσης γηπέδου) και για ΕΤΕΧ-ΤΑΥΑΠ (5%)” αναφέρεται στην καταγγελία και σημειώνεται: “Την κυρίως ευθύνη φέρει η νομική υπηρεσία της Super League και η οποία για λόγους προσωπικής ‘’πολιτικής’’ δεν ήλεγξε επί σειρά ετών τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός''.

Παράλληλα με επιστολή προς τη διοργανώτρια του πρωταθλήματος η ΠΑΕ ΟΦΗ ζητεί να μπει προς συζήτηση το θέμα των εισιτηρίων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο διοικητικό συμβούλιο της Δευτέρας.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διαβάστε τι αναφέρει Ισλαμική προφητεία για την Αγιά Σοφιά

Μετά τα γεγονότα μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας με την κατάρριψη ενός τουρκικού μαχητικού,τότε ο Σεΐχης Ν. Imran Hosein εξέδωσε μια επείγουσα έκκληση υπενθυμίζοντας τα ισλαμικά και πολιτικά «μέσα και έξω» της τρέχουσας κατάστασης στη Συρία με τη προοπτική της «μελλοντικής επανα-κατάκτησης που προφήτευσε ο Προφήτης Μωάμεθ, Ειρήνη και Χαιρετισμοί σε Αυτόν».

«Βρισκόμαστε στο σημείο που προαναγγείλαμε προ καιρού, ήτοι, μια επίθεση από τη Τουρκία κατά της Συρίας υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ για να διαλύσουν το σημερινό καθεστώς της Συρίας και να το αντικαταστήσουν κατά το μοντέλο της Λιβύης με ένα λεγόμενο ισλαμικό καθεστώς.

Πώς θα μπορούσε το Ισραήλ να προσποιηθεί ότι από δω και στο εξής απειλείται από τέτοια «ανάδυση του Ισλάμ», ότι είναι περικλεισμένο από ένα δυσοίωνο Ισλάμ και συνεπώς ότι πρέπει να προβεί σε προληπτικό πόλεμο, προκειμένου να επιβιώσει;

Πως θα μπορούσε το Ισραήλ να ..αντικαταστήσει τις ΗΠΑ ως το μελλοντικό κράτος-ηγεμόνα έκτος αν ξεκινήσει μεγάλους πολέμους και ιδιαίτερα κατά των Αράβων γειτόνων του που περιβάλλουν το σιωνιστικό κράτος;

Η τουρκική κυβέρνηση υπέρ του ΝΑΤΟ και συνεπώς φιλο-σιωνιστική, φαίνεται έτοιμη να διαπράξει την υπέρτατη πράξη παραφροσύνης, διεκδικώντας ότι το τουρκικό μαχητικό που καταρρίφθηκε από τη Συρία, αποτελεί Casus Belli που θα δικαιολογούσε μια τουρκική στρατιωτική εισβολή της Συρίας. Η τουρκική στρατιωτική εισβολή δεν θα ήταν με κανένα λόγο εκδίκηση για την απώλεια του αεροσκάφους και των δύο πιλότων. Αντίθετα, ο κύριος στόχος δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από την αλλαγή του συριακού καθεστώτος.

Αυτή η στρατιωτική περιπέτεια θα είναι μια πράξη ακραίας τρέλας για τους ακόλουθους λόγους.

Η υψηλή κατάσταση επιφυλακής που εφαρμόζεται στη Συρία εδώ και αρκετό καιρό, σε αναμονή εξωτερικής επέμβασης ( με τον τρόπο της λιβυκής Τζαμαχιρίας), για την υποστήριξη της ένοπλης εξέγερσης που ενορχηστρώθηκε και οπλίζεται από τους Σιωνιστές, έχει μέχρι στιγμής αποτύχει να πάρει τον έλεγχο της χώρας. Ωστόσο, ένα τουρκικό πολεμικό αεροπλάνο που παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Συρίας δεν θα έπρεπε να αναμένεται σε τέτοια περίπτωση, να αντιμετωπιστεί ως ένας αθώος κατά λάθος περαστικός!

Αν η Ρωσία και η Κίνα απαντούν, σε υποστήριξη της Συρίας, στη τουρκική στρατιωτική εισβολή, αυτό θα προκαλέσει τελικά την Malhama Al-Kobra (τον μεγάλο Πόλεμο) που προφήτευσε ο Προφήτης (sallalahu‘alaihi wa sallam). Η Malhama Al-Kobra θα είναι τόσο μεγάλη, ώστε οι δύο πρώτοι παγκόσμιοι πόλεμοι μαζί θα μοιάζουν με πόλεμο για φιστίκια!

Η τουρκική κυβέρνηση θα έπρεπε να θυμηθεί ότι ο Προφήτης ( sallalahu ‘alaihi wa sallam) προφήτευσε επίσης ότι η Malhama Al-Kobra ή Μεγάλος Πόλεμος θα οδηγήσει στην κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης και δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός στους Μουσουλμάνους για να συνειδητοποιήσουν ότι η τουρκική «κατάκτηση» της Κωνσταντινούπολης, που πραγματοποιήθηκε το 1453 από τον Σουλτάνο Μωάμεθ Αλ-Φατίχ, δεν είχε καμία σχέση με την προφητεία.

Έτσι, μετά την προδοσία της τερατώδους φιλο-σιωνιστικής κυβέρνησης τους, οι Τούρκοι Μουσουλμάνοι θα ξυπνήσουν και στη συνέχεια θα εισέλθουν σε ένα εμφύλιο πόλεμο που θα τελειώσει με τη πραγματοποίηση της προφητείας.

Επομένως, μία τουρκική στρατιωτική εισβολή στη Συρία θα οδηγήσει τελικά σε ένα τουρκικό εμφύλιο πόλεμο και την απελευθέρωση της πόλης της Κωνσταντινούπολης από τον δηλητηριώδη έλεγχο του ΝΑΤΟ!

Και δεδομένου ότι η Ρωσία αναπόφευκτα θα μπει στο πόλεμο για να υπερασπίσει τη Συρία, η τουρκική στρατιωτική εισβολή στη Συρία θα οδηγήσει επίσης στην εκπλήρωση μιας άλλης προφητείας του Προφήτη Μωάμεθ (sallalahu ‘alaihi wa sallam): «εσείς (οι μουσουλμάνοι) θα συμμαχήσετε με τους Ρουμ (Ρωμιούς)».

Η λέξη «Ρούμ» στο Κοράνι αναφέρεται στη Χριστιανική Βυζαντινή Αυτοκρατορία της Ανατολής, της οποίας η Μόσχα έγινε πρωτεύουσα, μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453.

Ο σκοπός αυτής της δήλωσης είναι να προειδοποιήσει τους μουσουλμάνους να μη κατηχηθούν από την Τζιχάντ του σιωνιστικού προτεσταντικού Ισλάμ, ούτε από την αναπόφευκτη προπαγανδιστική εκστρατεία του CNN και της Al-Jazeerah που δεν θα αργήσει να πλημμυρίσει την ανθρωπότητα.»

Alliance With Rum & Conquest of Constantinople: Sheikh Imran Hosein’s Interview By Morris 4 May 2012

Πρόκειται περι μιας πολύ ενδιαφέρουσας προφητείας μιας και προσφέρεται από την αντίπερα όχθη.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η πτώχευση του 1932 . ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ !

Του Παντελή Καρύκα
Συγγραφέα

Η οικονομική κρίση της Ελλάδας και η πτώχευση του 1932, ήταν αποτέλεσμα ενός συνδυασμού εσωγενών και εξωγενών παραγόντων. Οι σημαντικότεροι αυτών ήταν η οικονομική κρίση
του 1929, αλλά και η σύνδεση της Ελλάδας, μέσω της πολιτικής Βενιζέλου με τη Γαλλία και την εμμονή του στην τήρηση του κανόνα του χρυσού. Έτσι την ώρα που οι άλλες οικονομίες άρχιζαν να ανακάμπτουν από το μεγάλο κραχ του 1929, η Ελλάδα και η Γαλλία μόλις έμπαιναν στο μάτι του κυκλώνα. Επίσης σημαντικός παράγοντας ήταν, για μια ακόμα φορά, ο υπερβολικός δανεισμός και ο ρόλος των τραπεζών.

Μετά το 1922, όλες οι κυβερνήσεις είχαν στραφεί στον εξωτερικό δανεισμό, λαμβάνοντας, μεταξύ των ετών 1922-32, συνολικά πάνω από 15,5 δις δραχμές, θεωρητικά. Γιατί στα κρατικά ταμεία έφτασαν τα 13,5 δις. Τα υπόλοιπα έγινα προμήθειες εντός και εκτός. Το μέσο ονομαστικό επιτόκιο ήταν 7%, ενώ το μέσο πραγματικό επιτόκιο ανερχόταν τουλάχιστον στο 8%. Ο μέσος χρόνος απόσβεσης των δανείων ήταν τα 33 έτη. Το 67,42% του ποσού αυτού προήλθε από Βρετανούς κεφαλαιούχους, το 9,88% από τις ΗΠΑ, το 7,5 % από τη Γαλλία και τα υπόλοιπα από άλλες πηγές. Παράλληλα όμως ελήφθησαν και δάνεια από το εσωτερικό ύψους 2 δις, 200 εκ. δραχμών.

Το αποτέλεσμα ήταν να επιβαρυνθεί δραματικά ο κρατικός προϋπολογισμός. Το δε συνολικό δημόσιο χρέος της χώρας, στα μέσα του 1931, εκτοξεύτηκε στα 44 δις δραχμές. Άμεση συνέπεια του υπερβολικού δανεισμού ήταν το γεγονός ότι διογκώθηκαν τα ελλείμματα και ειδικά το δημόσιο χρέος. Ουσιαστικά, η ετήσια εξυπηρέτηση των δανείων απαιτούσε το 81% των συναλλαγματικών διαθεσίμων της χώρας. Το σύνολο των ετησίων πληρωμών προς το εξωτερικό από το 1,56 δις δραχμές το 1923, έφτασε τα 2 δις το 1925/6 και από το 1929 εκτοξεύτηκε πάνω από τα 3 δις ετησίως.

Ειδικά, την περίοδο 1928-1932, η Ελλάδα είχε εισπράξει από δάνεια 10,3 δις δραχμές και είχε καταβάλλει για την εξυπηρέτηση του χρέους 13,9 δις, δηλαδή 35% περισσότερα χρήματα απ’ όσα είχε τελικά εισπράξει.

Μια άλλη σημαντική συνέπεια του υπερδανεισμού της χώρας ήταν η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού που με δυσκολία μπορούσε να ισοσκελιστεί. Τα αποτελέσματα αυτού του υπέρογκου δανεισμού εκδηλώθηκαν το 1932, οπότε η Ελλάδα, αδυνατώντας ν’ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της στο εξωτερικό κήρυξε πτώχευση, δηλαδή αναστολή πληρωμών των δανείων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Τελικά, η κρίση χτύπησε και τις ελληνικές τράπεζες.

Από τη στιγμή δε που αναγγέλθηκε από το ελληνικό δημόσιο η αναστολή πληρωμών, δημιουργήθηκε αναστάτωση στους δανειστές του εξωτερικού που άρχισαν να πιέζουν τις κυβερνήσεις τους να λάβουν μέτρα κατά της Ελλάδας.

Οι πρέσβεις της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και των ΗΠΑ επέδωσαν (28 Απριλίου 1932) κοινή διαμαρτυρία κατά της Ελλάδας, την οποία όμως οι ίδιοι υπέρ-δάνειζαν, και τότε, αν και γνώριζαν ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων. Υπολόγιζαν, ειδικά οι Βρετανοί, σε άλλα ανταλλάγματα, τα οποία και κέρδισαν τελικά, με την Ελλάδα να προσδένεται ασφυκτικά στο βρετανικό άρμα, από το 1935 και έπειτα.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Aνακάλυψε κρυμμένο θησαυρό ο Νικολούδης

Για 2,5 δισεκ. ευρώ που θα εισέλθουν μέχρι το καλοκαίρι στα δημόσια ταμεία από τον έλεγχο 3.500 υποθέσεων Ελλήνων που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό κάνει λόγο με δηλώσεις του στους New York Times ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την πάταξη της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης.

Ο κ. Νικολούδης αναφέρει ότι υπάρχει σημαντικός αφορολόγητος πλούτος εκτός Ελλάδας, οπού συνολικά βρίσκονται 120 δισεκ. ευρώ.

Σύντομα, είπε ο υπουργός, θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και για άλλες 22.000 υποθέσεις, ύψους αρκετών δισ. ευρώ, τα οποία και θα αναζητηθούν.

Ο υπουργός περιγράφει στην αμερικανική εφημερίδα παραδείγματα Ελλήνων που δηλώνουν «άνεργοι» ή ότι έχουν «πολύ χαμηλά εισοδήματα» και διαθέτουν καταθέσεις απο 300 χιλιάδες έως 1,5 δισεκ. ευρώ.

Ο υπουργός σημείωσε ότι ένας από τους τομείς, όπου υπάρχει διαφθορά και θέλει να στοχοποιήσει η κυβέρνηση, είναι ο τομέας της ενέργειας. Μόνο από το λαθρεμπόριο καυσίμων εκτιμάται πως χάνονται ετησίως φορολογικά έσοδα 3 δισ. ευρώ.

Λέγοντας πως δεν είναι θαυματοποιός, ο κ. Νικολούδης παραδέχεται πως θα ήταν συνετό να παραμείνει ρεαλιστής. Έδωσε, όμως, μία νότα αισιοδοξίας, δηλώνοντας: «Αν ο κόσμος δει ότι είμαι καθαρός και ότι ο πρωθυπουργός είναι καθαρός και πως αυτοί που δεν είναι καθαροί στο τέλος θα πάνε στη φυλακή, θέλω να ελπίζω πως αυτό θα εμπνεύσει μια αλλαγή στην ελληνική κοινωνία».

Στο ίδιο ρεπορτάζ ο πρώην γγ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης θυμάται πώς εξαφανίστηκε πρόστιμο ύψους 5 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε πλούσιο Έλληνα. Αυτός προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, όπου η υπόθεση, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, «θάφτηκε», καθώς ο δημόσιος κατήγορος δεν εμφανίστηκε στη δίκη…



kourdistoportocali.com


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 140 εκατομμύρια πλιάτσικο με «μυστικά κονδύλια» από την συμμορία Παπανδρέου!

Αλυσιδωτές οι αποκαλύψεις μετά την «μαύρη τρύπα» που αποκαλύφθηκε πίσω από την αγορά των θωρακισμένων λιμουζινών. Η έρευνα προχωρά βαθύτερα και τα πρώτα δείγματα αποκαλύπτουν σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων. Για την ακρίβεια φαίνεται πως τις μαύρες εποχές του καθεστώτος Παπανδρέου έχει συντελεσθεί ένα πλιάτσικο άνευ προηγουμένου, με την σκανδαλώδη μέθοδο των «απόρρητων κονδυλίων». Έναν νόμο, απομεινάρι της χούντας που φαίνεται πως εξυπηρέτησε τις άνομες μεθοδεύσεις της παρέας Παπανδρέου, την στιγμή μάλιστα που υποτίθεται πως «λεφτά δεν υπήρχαν» και ήμασταν «τιτανικός».

Ενώ ο προϋπολογισμός για αυτά τα «απόρρητα κονδύλια» δεν υπερέβαινε τα 18 εκ ανά έτος, η συμμορία Παπανδρέου φαίνεται να έχει εκταμιεύσει το ιλιγγιώδες ποσό των 190 εκ. Ευρώ! Μονομερώς και πραξικοπηματικά, την στιγμή που έκοβαν μισθούς και συντάξεις.

Τι έγιναν αυτά τα λεφτά;

Εδώ ακριβώς είναι το ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο, αφού δεν υπάρχουν παραστατικά δαπανών! Δηλαδή μιλάμε ακόμα και για περιπτώσεις όπου γινόταν εκταμίευση μετρητών και απλά τα λεφτά χάνονταν.

Εδώ φαίνεται να προκύπτει ένα κολοσσιαίο σκάνδαλο που εάν επιβεβαιωθεί, θα οδηγήσει σε ακόμα μία εξεταστική επιτροπή για την σκοτεινή διακυβέρνηση του μνημονίου. Ίσως βεβαίως ο κύριος Βενιζέλος που έκανε χρήση της BMW, θα μπορούσε να διαφωτίσει το πως ακριβώς αγοράστηκε, αφού ο άνθρωπος δεν ήταν μουσαφίρης αλλά υπήρξε υπουργός οικονομικών. Δεν είχε καταλάβει τι γινόταν με τα απόρρητα κονδύλια; Σαν την λίστα δηλαδή;


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Xέρι χέρι» τραπεζίτες και εφοπλιστές «ξεφορτώνονται» τα θαλασσοδάνεια

Με τρόπους που θα ζήλευε ακόμα και η ιταλική μαφία, τραπεζίτες και εφοπλιστές βρήκαν τρόπο να ξεφορτωθούν και να κουρέψουν τα επισφαλή ναυτιλιακά δάνεια.


Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters περιγράφεται ακριβώς ο «χειρουργικός» τρόπος με τον οποίο οι ελληνικές τράπεζες επιχειρούν να ξεφορτωθούν τα «θαλασσοδάνεια» που οι ίδιες έδωσαν σε Έλληνες εφοπλιστές και τα οποία υπολογίζονται σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια .

Το πώς ακριβώς δινόντουσαν χωρίς εγγυήσεις όλα αυτά τα δυσθεώρητα δάνεια, το έχουμε αποκαλύψει με λεπτομέρειες στο Newsbomb.gr.

Τώρα το Reuters έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως όλα τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Newsbomb, αφού περιγράφει όλες αυτές τις υπόγειες συναλλαγές μεταξύ των ισχυρών λόμπι που ρυθμίζουν εν κρυπτώ τα δικά τους προβλήματα ρευστότητας, αλλά αρνούνται να δουν με κοινωνική ευαισθησία τα χρέη και τις οφειλές των μισθωτών και των μεροκαματιάρηδων τους οποίους κυνηγούν μέχρις εσχάτων.

Εν μέσω χρηματοδοτικού κενού, η κυβέρνηση αναζητεί εναγωνίως ζεστό χρήμα για τα κρατικά ταμεία και είναι απορίας άξιον για πιο λόγο δεν βάζει το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων. Άραγε τι άλλο πρέπει να γίνει;

Πόσα ακόμα δημοσιεύματα πρέπει να γραφτούν για να πάρει γενναίες αποφάσεις το υπουργείο Οικονομικών και ο Αλέξης Τσίπρας; 

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους ότι οι ίδιοι κλάδοι της οικονομίας που επι σειρά ετών «τακτοποιούσαν» εν κρυπτώ και παραβύστω τις υποθέσεις τους χωρίς να πληρώνουν δεκάρα τσακιστή, θα συνεχίσουν να το κάνουν και με κυβέρνηση της αριστεράς!!!


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επέκταση δανειακής συνθήκης χρέους και μνημονίου με 265 ψήφους υπέρ;

Παναγιώτης Μαυροειδής

Περίεργα πράγματα αυτές τις μέρες…
Ρώτησαν τον Νίκο Φίλη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και Διευθυντή της ΑΥΓΗΣ, σε τηλεοπτική εκπομπή:
 

"Τι έγινε τελικά στην κοινοβουλευτική ομάδα; Υπήρξαν πολλές διαφωνίες στη συμφωνία της κυβέρνησης με το Eurogroup;"
Και η απάντηση:


«Κάτι λίγοι ήταν. Δεν μετρήσαμε…»

Μετά όμως έρχονται και άλλες ερωτήσεις σε άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ:

«Θα έρθει στη Βουλή η συμφωνία;»


«Δεν ξέρουμε, θα σας πούμε αργότερα», απαντάει η κυβέρνηση. «Πάντως, υποχρεωμένοι δεν είμαστε…»

Ίσως, λένε, να μην την φέρουν. Όχι επειδή φοβούνται τις διαρροές βουλευτών, καθότι όποιοι καταψήφισαν (άγνωστοι πόσοι και ποιοι), υποτίθεται ότι στη Βουλή θα πειθαρχήσουν (ο δρόμος της ήττας και της υποταγής, πάντα ήταν στρωμένος από πληθώρα εικονικών νικών ευλογημένων από την κομματική πειθαρχία. Ο λογαριασμός ερχόταν λίγο αργότερα και τον πλήρωναν άλλοι…).

Αλλά, διότι –λένε- «αν ψηφιστεί στη Βουλή, αυτό θα αποτελεί δέσμευση απέναντι στους δανειστές».

Μάλιστα! Μα δεν την ενέκρινε δια βοής και «ανατάσεως της χειρός» η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ως επιτυχία και ωφέλιμο βήμα;

Κάπως έτσι πάνε τα πράγματα.

Μέχρι τώρα είχαμε τις τρεις μεγάλες, για πολλούς απότομες και ανεξήγητες, κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ, που η γρήγορη εξέλιξή τους, στην αρχή έκανε τις γεμάτες πλατείες βουβές και αμήχανες και στη συνέχεια τις άδειασε. Τουλάχιστον από κόσμο που είχε πιστέψει στο ΣΥΡΙΖΑ…

Η κατάργηση των μνημονίων, καταργήθηκε από την αποδοχή του 70% και πρακτικά του υπάρχοντος προγράμματος με ολίγον από ήδη ξεχασμένα ισοδύναμα μέτρα για το 30%.

Το αίτημα για διαγραφή του χρέους, διαγράφηκε πανηγυρικά.

Και, τέλος, το λεγόμενο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», με τα ελαχιστότατα εκείνα μέτρα, από πρόγραμμα άμεσης παρέμβασης και αφετηρίας, έγινε ταβάνι και οροφή με τετράχρονο πλάνο αμφισβητούμενης υλοποίησης.

Αυτές οι μεγάλες μετατοπίσεις,
που ακυρώνουν σημαντικά το φορτίο που εκπροσώπησε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα εργατικά και λαϊκά στρώματα, δεν πραγματοποιήθηκαν έτσι ξαφνικά και στον αέρα, αλλά σε ένα συγκεκριμένο έδαφος: Σε αυτό της συντριβής της αφετηριακής πολιτικής υπόθεσης του ΣΥΡΙΖΑ ότι η λαϊκή σωτηρία μπορεί και οφείλει να πραγματοποιηθεί μέσα και με την άδεια και συμφωνία της ευρωζώνης.

Τελικά, η τίγρη δεν αποδείχτηκε χορτοφάγος…

Παράλληλα, δοκιμάστηκε και ηττήθηκε και η μέθοδος, ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτός συμπυκνώθηκε στο ακατανόητο «ούτε ρήξη, ούτε υποταγή».

Ο τρίτος δρόμος δεν υπήρξε. Ο κύκλος δεν τετραγωνίστηκε…

Το δια ταύτα από όλα τούτα, η συνολική κατάληξη, σχηματίζεται γοργά μπροστά στα μάτια μας.

Που βρισκόμαστε;

Ας δώσουμε το λόγο στον πλέον «αρμόδιο» για τα οικονομικά, δηλαδή στον Υπουργό Γ. Βαρουφάκη:

«Είναι σίγουρο ότι μέσα στον Μάρτιο θα έχουμε αδυναμία πληρωμής της δόσης για το ΔΝΤ και μέσα στον Ιούλιο της δόσης για την ΕΚΤ».

Την ίδια μέρα, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ξεκινούσαν από εκεί που σταματούσε ο έλληνας υπουργός:

«Το καλοκαίρι, μόλις το χρηματοδοτικό κενό θα έχει γιγαντωθεί, θα είναι απαραίτητο ένα τρίτο πρόγραμμα/μνημόνιο. Φυσικά με τους αντίστοιχους όρους…»

Άρα;

Ο γνωστός κύκλος χρέος-δάνειο-μνημόνια, στον οποίο τελικά υποτάσσεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζεται.


Σχεδιαστής, επόπτης και φύλακας-άγγελός αυτού του εφιαλτικού κύκλου, είναι η ευρωζώνη και η ΕΕ.

Συνεταίροι είναι οι αστικές τάξεις σε κάθε χώρα και οι κυβερνήσεις τους. Το δόγμα για αυτούς απλό:


«Κάλιο πρώτοι στο χωριό, (με υποταγμένη την εργατική τάξη και διαλυμένη την οικονομία και κοινωνία), παρά δεύτερη στην πόλη (δηλαδή μένοντας εκτός εξουσίας έχοντας χάσει τη στήριξη των ευρωπροστατών)».


Το ερώτημα είναι πώς θα σπάσει αυτός ο κύκλος. Αυτός είναι ο στόχος της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής αριστεράς και συγχρονίζεται με το ευρύτερο εργατικό και λαϊκό συμφέρον.

Μόνο μια στάση πληρωμών χρέους για το 2015 αυτό θα σήμαινε όφελος 22,37 δις, δηλαδή θα χωρούσαν δύο προγράμματα Θεσσαλονίκης.

Προς το παρόν, η χρεομηχανή ξανα-λαδώνεται με νέα υλικά, αλλά και με τον κίνδυνο να αλέθει τον κιμά, δηλαδή την κοινωνική πλειοψηφία, ακόμη πιο αποτελεσματικά και πανηγυρικά, καθώς βρισκόμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο, αν η νέα συμφωνία- μνημόνιο δεν περάσει και αυτή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) στα μουλωχτά, να κάνει ρεκόρ υποστήριξης στη Βουλή από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, σπάζοντας και αυτό ακόμη το πρωτοφανές σκορ της εκλογής του Π. Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αν αυτό συμβεί, τέτοια συναίνεση θα έχουμε να δούμε από την εποχή της οικουμενικής Ζολώτα το 1990…

Σε αυτή την περίπτωση,
-και αφού φυσικά η έγκριση ή απόρριψη της συμφωνίας συνέχισης των μνημονίων με δημοψήφισμα θεωρείται μέγα ατόπημα και ..εκτροπή από τις δυνάμεις της ευρωυποταγής!- θα φτάσουν κάποιοι να θεωρήσουν την ΠΝΠ ως ευλογία θεού!


 

ΠΗΓΗ
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πολ Κρούγκμαν: Κι όμως, η Ελλάδα νίκησε …

Με νέο άρθρο του στους New York Times, o Νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκαν – ένα έντονα επιδραστικό πρόσωπο και ένθερμος θιασώτης των περισσότερων ελληνικών θέσεων, δηλώνει πως η Ελλάδα δεν είναι η μεγάλη χαμένη της συμφωνίας που επιτεύχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Υπό τον τίτλο: «Τι κέρδισε η Ελλάδα» αναλύει τους τομείς που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιχαίρει, αλλά τους άλλους για τους οποίους δέχεται έντονη κριτική. Γράφει συγκεκριμένα: «Την περασμένη εβδομάδα, μετά από πολύ δράμα, η ελληνική κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές της. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι Έλληνες συμπλήρωσαν κάποιες λεπτομέρειες για το πώς σκοπεύουν να εκπληρώσουν τους όρους. Αν πιστέψουμε τα δελτία ειδήσεων και την αρθρογραφία των ημερών, θα πρέπει να σκεφτούμε πως συνέβη μια καταστροφή ή μια παράδοση από πλευράς της νέας κυβέρνησης. Ακόμη και ορισμένες παρατάξεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ το πιστεύουν. Κι όμως, όχι! Η Ελλάδα τα πήγε πολύ καλά στις διαπραγματεύσεις, αν και οι μεγάλες μάχες δεν έχουν έρθει ακόμη. Πιστεύω πως η Ελλάδα έκανε μια χάρη στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Το κύριο θέμα της έριδος

Εξηγεί ο Κρούγκμαν: «Για να καταλάβουμε τι συνέβη θα πρέπει να κατανοήσουμε το κύριο θέμα της έριδος. Αφορά μόνο έναν αριθμό: το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος. Είναι αυτό που μετράει τους πόρους που μεταφέρει στην πραγματικότητα η Ελλάδα προς τους πιστωτές της. Για την Ελλάδα της ύφεσης το να τρέξει ένα μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα, είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα που χρειάζεται όμως απίστευτες θυσίες. Παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε σαφές πως επιδιώκει να τρέξει ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα. Εάν είστε θυμωμένοι ότι οι διαπραγματεύσεις δεν ανέστρεψαν πλήρως τη λιτότητα και δεν έγινε μια στροφή προς τα Κεϋνσιανά δημοσιονομικά κίνητρα, απλώς δεν δώσατε μεγάλη προσοχή».

Γράφει εν συνεχεία ο Κρούγκμαν: «Η προηγούμενη κυβέρνηση συμφώνησε σε ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου το πρωτογενές πλεόνασμα θα τριπλασιαστεί μέσα στα επόμενα χρόνια, με ένα τεράστιο κόστος για την οικονομία της χώρας και του λαού. Για να συμφωνήσει μια κυβέρνηση με αυτό; Λόγω φόβου. Ουσιαστικά, οι διαδοχικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες με ανάλογα προβλήματα δεν τόλμησαν να αμφισβητήσουν τις ακραίες απαιτήσεις των πιστωτών υπό το φόβο ότι θα τιμωρηθούν – ότι οι πιστωτές θα κόψουν τις ταμειακές ροές ή, ακόμη χειρότερα, θα προκαλέσουν ζημιά στο τραπεζικό σύστημα και θα οδηγήσουν σε πιο βάναυσες περικοπές στον προϋπολογισμό. Η τωρινή κυβέρνηση δεν δέχθηκε αυτό το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος. Στην πραγματικότητα κέρδισε νέα ευελιξία για το τρέχον έτος και μια ασαφή «γλώσσα» για το πλεόνασμα στο μέλλον. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πολλά και τίποτα».

Οι πιστωτές δεν τράβηξαν το βύσμα

Από την άλλη, σημειώνει ο Κρούγκαν, οι πιστωτές δεν τράβηξαν το βύσμα από την Ελλάδα. Αντιθέτως, έκαναν διαθέσιμη τη χρηματοδότηση της χώρας για τους επόμενους μήνες. Αυτό σημαίνει πως της έβαλαν ένα κοντό λουρί και ότι η μεγάλη μάχη θα έρθει στο μέλλον. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν ενέδωσε και αυτό είναι ένα είδος νίκης προς το μέρος της». Λέει και για την αρνητική κριτική: «Γιατί δέχθηκε κριτική; Δεν είναι μόνο η δημοσιονομική πολιτική το θέμα. Έχει να κάνει με τις ιδιωτικοποιήσεις που οι ΣΥΡΙΖΑ είχε πει πως θα πάρει πίσω, με κάποιες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που παραμένουν και με τη συλλογή φόρων από τους φοροφυγάδες που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι είναι ήττα για μια αριστερή κυβέρνηση.

Μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Ο Κρούγκμαν ασκεί κριτική στις αριστερές φωνές που καταφέρονται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και λέει πως έχουμε να κάνουμε με μια ανίερη συμμαχία αριστερών τάσεων που έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες και που αρέσκεται να να μιλάει για ελληνική πανωλεθρία γιατί αυτό θα έπρεπε να συμβεί με τους αλαζόνες πιστωτές. Προς το παρόν, σημειώνει, η Ελλάδα φαίνεται να έχει τελειώσει με τον κύκλο της άγριας λιτότητας.

Για να καταλήξει: «Όπως είπα, η Ελλάδα έκανε χάρη στην υπόλοιπη Ευρώπη. Θυμηθείτε, στο παρασκήνιο του ελληνικού δράματος υπάρχει μια ευρωπαϊκή οικονομία με αποπληθωριστικές παγίδες. Η Ευρώπη στο σύνολό της χρειάζεται απεγνωσμένα να τελειώσει την τρέλα της λιτότητας και αυτή την εβδομάδα υπήρξαν -ελαφρώς- κάποιες θετικές ενδείξεις. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην επιβάλει πρόστιμο στη Γαλλία και την Ιταλία για την υπέρβαση των στόχων για το έλλειμμα τους. Εντωμεταξύ, ο πρώτος πραγματικός οφειλέτης εξεγέρθηκε κατά της λιτότητας, έκανε ένα αξιοπρεπές ξεκίνημα, αν και ακόμη κανένας δεν το πιστεύει. Είναι σαν να λέει η Ελλάδα: »Μείνετε ψύχραιμοι, συνεχίζουμε»».



iefimerida.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτό είναι το σχέδιο για την ΕΡΤ – Επιστρέφουν οι εργαζόμενοι

Στις 5 Μαρτίου θα καταθέσει η κυβέρνηση το Σχέδιο Νόμου για την ίδρυση της ΕΡΤ ΑΕ.
Με το σχέδιο Νόμου:

• Προβλέπεται η επιστροφή στην εργασία των απολυμένων της 11ης Ιουνίου 2013 που το επιθυμούν.

• Διασφαλίζεται η λειτουργία της ΕΡΤ πάνω σε θεμέλιο δημοκρατίας με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου ενημερωτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού προγράμματος.

•Δεν δημιουργείται δημοσιονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό και συνεπώς δεν καθίσταται αντικείμενο της υπό εξέλιξη διαπραγμάτευσης. Αντίθετα την τροφοδοτεί με το επιχείρημα της ουσιαστικής ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης και της καλής νομοθέτησης.

• Η ντροπή ΔΤ- ΝΕΡΙΤ εξέθεσε τη χώρα διεθνώς. Τα όσα σχολιάζονται και φημολογούνται αποτελούν μέρος της γενικότερης προσπάθειας διαστρέβλωσης του κυβερνητικού έργου, κυρίως όσων επιθυμούν, με προσωπική ιδιοτέλεια, να παραμένουν εραστές του ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ που η κοινωνία τελικά ουδέποτε εμπιστεύθηκε. Το ίδιο το σχέδιο νόμου θα δώσει την απάντηση της αλήθειας σε όσους συνεχίζουν να μετατρέπουν το δημόσιο διάλογο σε πολιτικά άναρθρη σπέκουλα.

• Ρυθμίζεται επαρκώς το νέο εργασιακό πλαίσιο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις επίλυσης των δικαστηριακών εκκρεμοτήτων, με σεβασμό στον πολύμηνο αγώνα των απολυμένων, ταυτόχρονα όμως χωρίς ρεβανσισμούς προς τους εργαζόμενους που νομίμως εργάζονται στο σημερινό φορέα.

• Δημιουργείται το αναγκαίο πλαίσιο επίλυσης των ζητημάτων διαδοχής, αλλά και ελέγχου των οικονομικών στοιχείων και πεπραγμένων με σκοπό την εύρυθμη και ταυτόχρονα εξορθολογισμένη λειτουργία της ΕΡΤ.

• Προβλέπεται ένα απαραίτητο ετήσιο πλαίσιο ανασυγκρότησης κατά τη διάρκεια του οποίου θα επιλυθούν συνολικώς τα ζητήματα διοίκησης, λειτουργίας, οργάνωσης του προσωπικού και εκπομπής του προγράμματος, προκειμένου να μεταβούμε στη νέα εποχή της πραγματικά ανεξάρτητης και πολυφωνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να την καταστήσει ξανά εργαλείο πολιτικής βούλησης ή θύμα στο βωμό σκοπιμοτήτων.

Ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τα θέματα ΜΜΕ, έχει ξεκινήσει καθημερινή διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πρόσωπα, προκειμένου η ΕΡΤ να λειτουργήσει άμεσα.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας σε επιχείρηση ενδυμάτων

Στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας και την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, σήμερα το πρωί, διενεργήθηκε έλεγχος σε επιχείρηση κατασκευής και εμπορίου έτοιμων ενδυμάτων με το σύστημα «φασόν», η οποία στεγάζεται σε τριώροφο κτίριο, στην περιοχή του Κολωνού Αττικής.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του συντονισμένου ελέγχου που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) και με τη συνδρομή της Ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.», κατελήφθη γυναίκα, ως προσωρινά υπεύθυνη της επιχείρησης να απασχολεί χωρίς ασφάλιση 21 αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 12 δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια εργασίας.

Επίσης, στο πλαίσιο του ελέγχου, προέκυψε ότι έξι από τους παραπάνω εργαζόμενους αλλοδαπούς διέμεναν παράνομα στη χώρα μας, για τους οποίους έχει κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους.

Για τις παραβάσεις της ανασφάλιστης εργασίας, επιβλήθηκαν άμεσα από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) οι ανάλογες διοικητικές κυρώσεις, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο έλεγχος συνεχίζεται για τον καταλογισμό των εργοδοτικών εισφορών και τη διαπίστωση τυχόν άλλων φορολογικών παραβάσεων.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!