EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ημέρες Ελευθέρας Εισόδου:

6 Μαρτίου - Μνήμη Μελίνας Μερκούρη

18 Απριλίου - Διεθνής Ημέρα Μνημείων

18 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα Μουσείων

5 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Άλλες ημερομηνίες:

- Το τελευταίο Σαββ/κο Σεπτεμβρίου κάθε έτους (Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς)

- Οι Κυριακές κατά το διάστημα από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου

- Οι επίσημες αργίες

- Η πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, πλην των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου (όταν η πρώτη Κυριακή είναι αργία, ως ημέρα εισόδου καθορίζεται η δεύτερη Κυριακή)

- 27 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Λογισμικό κατασκοπείας της NSA κρύβεται βαθιά στον σκληρό δίσκο

Αδύνατο να εκριζωθεί από το firmware

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) είχε βρει τρόπο να φυτεύει λογισμικό κατασκοπείας σε δημοφιλείς μάρκες σκληρών δίσκων όπως η Western Digital, η Seagate και η.... Toshiba, και είχε έτσι τη δυνατότητα να παρακολουθεί μια πληθώρα στόχων, από κυβερνήσεις μέχρι οργανώσεις τζιχαντιστών

Την αποκάλυψη έκανε η Kaspersky Lab, γνωστή ρωσική εταιρεία υπολογιστικής ασφάλειας, χωρίς όμως να κατονομάζει την κυβέρνηση των ΗΠΑ ως υπεύθυνη -περιορίστηκε να βαφτίσει τους δημιουργούς του λογισμικό «Equation Group».

Ωστόσο πηγές των μυστικών υπηρεσιών επιβεβαίωσαν στο Reuters ότι το λογισμικό είναι προϊόν της NSA.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Kaspersky, τα εργαλεία κατασκοπείας που εντοπίστηκαν «ξεπερνούν οτιδήποτε ήταν γνωστό ως σήμερα ως προς την πολυπλοκότητα των τεχνικών».

Ένα από τα εργαλεία ήταν «το πρώτο κακόβουλο λογισμικό με την ικανότητα να μολύνει σκληρούς δίσκους». Ο κακόβουλος κώδικας κρύβεται στο firmware του σκληρού δίσκου, το βασικό λογισμικό της συσκευής που ενεργοποιείται μόλις ανοίξει ο υπολογιστής.

Το κατασκοπευτικό λογισμικό είναι πρακτικά αδύνατο να εκριζωθεί, δεδομένου ότι το firmware δεν διαγράφεται ακόμα και αν ο χρήστης φορμάρει τον σκληρό δίσκο και εγκαταστήσει εκ νέου το λειτουργικό σύστημα.

Η Kaspersky αναφέρει ότι εντόπισε μολυσμένους υπολογιστές Windows σε 30 χώρες, με τα περισσότερα κρούσματα να καταγράφονται στο Ιράν, την Ρωσία, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Κίνα, το Μάλι, τη Συρία, την Υεμένη και την Αλγερία.

Η λίστα των στόχων περιλαμβάνει κυβερνήσεις, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, τράπεζες, εταιρείες ενέργειας, ιδρύματα πυρηνικής ενέργειας και ισλαμιστικές οργανώσεις.

Η Kaspersky διαπίστωσε ακόμα ότι το λογισμικό της NSA παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες με το Stuxnet, τον διαβόητο ιό που χρησιμοποιήθηκε για σαμποτάζ σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, και θεωρείται ευρέως προϊόν συνεργασίας των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Τόσο το Stuxnet όσο και ο ιός στους σκληρούς δίσκους αξιοποιούσαν δύο κενά ασφάλειας στα Windows που δεν είχαν εντοπιστεί ως τότε από τη Microsoft.

H Kaspersky εντόπισε και άλλα εργαλεία κατασκοπείας των Equation Group, ανάμεσά τους ο ιός Funny που εξαπλωνόταν αυτόνομα στα δίκτυα των στόχων. Σύμφωνα με τη ρωσική εταιρεία, το Funny δεν αποκλείεται να αναγνώριζε ευπαθείς στόχους στους οποίους θα μπορούσε στη συνέχεια να επιτεθεί το Stuxnet.

Στην περίπτωση του malware που κρυβόταν σε σκληρούς δίσκους, παραμένει άγνωστο πώς η NSA κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα του firmware ώστε να τον τροποποιήσει.

Ο ιός πάντως μπορούσε να λειτουργεί σε σκληρούς δίσκους από δέκα και πλέον κατασκευαστές, καλύπτοντας σχεδόν ολόκληρη την αγορά σκληρών δίσκων. Στη λίστα περιλαμβάνονται οι εταιρείες Western Digital, Seagate, Toshiba, IBM, Micron Technology και Samsung Electronics.

Οι Western Digital, Seagate και Micron δήλωσαν ότι δεν είχαν επίγνωση του θέματος. Η Toshiba και η Samsung αρνήθηκαν να σχολιάσουν, και η IBM δεν απάντησε στα αιτήματα του Reuters.

Σύμφωνα με αναλυτές που μίλησαν στο πρακτορείο, η αποκάλυψη θα μπορούσε όχι μόνο να βλάψει την NSA αλλά και να επηρεάσει τις εξαγωγές αμερικανικών συσκευών σε καχύποπτες χώρες όπως η Κίνα.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ… ΧΡΕΟΣ ΑΠΑΤΗ… Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ΤΙΠΟΤΑ…

Διαβάστε αυτό το άρθρο και θα καταλάβετε πολλά…  

«Το ελληνικό χρέος δεν είναι ως επί το πλείστον ελληνικό χρέος. Το χρέος το οποίο η Γερμανία και άλλες χώρες απαιτούν να πληρώνεται αφορούν χρήματα που οι Έλληνες δεν πήραν! Έτσι, οι Έλληνες δεν οφείλουν αυτά τα χρήματα. Πρόκειται για απάτη, γιατί οι Έλληνες δεν επιβαρύνονται με το χρέος».

Lyndon LaRouche

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι Αμερικανοί για την Ελλάδα και «το χρέος της» είναι πως η νέα ελληνική κυβέρνηση ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει να τη διοικεί μέσω Wall Street-Λονδίνου και να κάνει δυνατή την οικονομική ανάπτυξη και πάλι στην Ευρώπη. Αν αυτό δεν συμβεί, η επιδείνωση και τελικά η πτώχευση του συνόλου του υπερατλαντικού τραπεζικού συστήματος θα συνεχιστεί, όπως και οι αντιπαραθέσεις με τις μεγάλες δυνάμεις της Ρωσίας και της Κίνας… Και η απειλή του Παγκοσμίου Πολέμου θα γίνει πραγματικότητα…

Η υπόλοιπη Ευρώπη, μέχρι στιγμής, αρνείται να κλείσει η αισχροκερδής Wall Street αισχροκέρδειας και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew υποστηρίζει την άρνηση, μεταξύ άλλων και με απειλητικά τηλεφωνήματα προς τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη.

Τι απαιτούν Ομπάμα, Μέρκελ και λοιποί εξουσιαστές να κάνει η Ελλάδα, αντί για τερματισμό αυτής της πανευρωπαϊκής απάτης από τις τράπεζες; Θέλουν να… τρέξει ένα δημοσιονομικό πλεόνασμα ύψους 4,5% της ετήσιας οικονομίας της, αποκλειστικά και μόνο για να πληρώσει το «ελληνικό χρέος.» Γνωρίζετε τι θα σήμαινε αυτό αν προωθούνταν ως λύση για τις Ηνωμένες Πολιτείες; Να… τρέξουν ένα φορολογικό πλεόνασμα 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο, προκειμένουν η κυβέρνηση να πληρώσει το χρέος της. Δεν θα ακούσετε τον Ομπάμα ή τον υποτακτικό του, Lew να μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία… Γιατί;ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΊ…

Το «ελληνικό χρέος» είναι μια απάτη ίδια με τη διάσωση TARP εδώ στις ΗΠΑ. Γίνεται εκτύπωση των $ 4 τρισεκατομμυρίων σε νέα κεφάλαια για να καλύψουν τα χρέη της Wall Street. Και δράστες είναι οι ίδιες οι συστημικές τράπεζες.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι μεγάλες τράπεζες πήραν τα εκατομμύρια και τα μετέτρεψαν σε τοξικά χρεόγραφα που ανατίναξαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και το σύνολο της οικονομίας το 2008. Η κυβέρνηση τους γλίτωσε την ίδια ώρα που το βιοτικό επίπεδο των πολιτών βυθίστηκε.
Στην Ευρώπη, οι τράπεζες αγόρασαν τα χρεόγραφα ενυπόθηκων δανείων από τις τράπεζες των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα έκαναν εκατομμύρια unrepayable subprime δάνεια των δικών τους – όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες σπιτιού, αλλά και για τις κυβερνήσεις, χωρίς τα μέσα για να τα εξοφλήσουν, όπως εκείνες της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ουγγαρίας και άλλων.

Μεγάλες τράπεζες της Wall Street είχαν εμπλακεί, ιδίως η Goldman Sachs, η οποία δημιούργησε τα «μαγικά» παράγωγα: Το «Πάρτε ένα τραπεζικό δάνειο για την Ελλάδα», το κάνουν να μοιάζει με ένα απλό «νόμισμα ανταλλαγής» και όχι ένα χρέος – αλλά δέκα χρόνια αργότερα το μετατρέπουν σε ένα πολύ μεγαλύτερο χρέος.

Η κρίση χρέους στις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες ξέσπασε το 2009, ένα χρόνο αργότερα από την κρίση που σημειώθηκε στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα.

Τότε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες ήταν εξίσου υπερχρεωμένες, δημιούργησαν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), το αντίστοιχο δηλαδή TARP (Troubled Asset Relief Program), ύψους 1 τρισ. δολαρίων. Διέσωσαν τους τραπεζικούς κολοσσούς, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, χρησιμοποιώντας «μόνο» τα 600 δισ. για να πληρώσουν τα ανεξόφλητα χρέη των κυβερνήσεων. Τα 275 δισ. δολάρια καταβλήθηκαν για την αποπληρωμή του «ελληνικού χρέους».
Αυτή η τεράστια τραπεζική διάσωση εγκρίθηκε από την ελληνική, την ιρλανδική και άλλες κυβερνήσεις και πέρασε κατευθείαν στις τράπεζες που υπήρξαν οι subprime δανειστές τους.

«Πρέπει να τονίσουμε ότι αυτό το γεγονός είναι πρωταρχικής σημασίας για τις ΗΠΑ. Μπορεί να βυθιστεί η Wall Street εξαιτίας του. Αν υποβαθμιστεί η ελληνική απάτη, θα ξεκινήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση του διεθνούς υπερατλαντικού συστήματος, όπως το σύστημα της Wall Street, το βρετανικό κ.α.  Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλεται το χρέος και όχι στους Έλληνες»~ Lyndon LaRouche

Η απάτη με το ελληνικό χρέος είναι κλασικό κόλπο. Το 2009 το χρέος στην Ελλάδα ήταν 300 δισ. δολάρια. Στη συνέχεια, η χώρα έλαβε δύο τεράστια πακέτα διάσωσης για το 2010 και το 2012, περίπου 140 δισεκατομμύρια δολάρια το καθένα. Λιγότερο από το 10% των εν λόγω 275 δισεκατομμυρίων δολαρίων έμεινε στην Ελλάδα και χρησιμοποιήθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση. Τουλάχιστον το 90% των χρημάτων αυτών πήγε κατευθείαν και άμεσα στην Deutsche Bank, την HSBC, την JPMorgan Chase, καθώς και στους υπόλοιπους καρχαρίες, ενώ αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου δόθηκαν στα hedge funds.

Η πρώην υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη έχει προσκομίσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι στην πραγματικότητα η ελληνική κυβέρνηση έλαβε μόνο το 3% των 275 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι μόνες τράπεζες που αναγκάστηκαν να διαγράψουν το «ελληνικό χρέος» ήταν οι ελληνικές. Οι τράπεζες της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου διατήρησαν το τοξικό χρέος στο «ενεργητικό» τους, εγγυημένο 100% από την ευρωπαϊκή απάτη διάσωσης.

Όλο αυτό οδήγησε στη χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών, αναγκάζοντας την ελληνική κυβέρνηση να δανειστεί άλλα 50 δισ. δολάρια για να τις διασώσει. Έτσι, αντί να μειώνεται, το ελληνικό χρέος αυξανόταν. Μία απόλυτη απάτη!

Στη συνέχεια, από το 2010 μέχρι και σήμερα, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, κλπ υποχρεώθηκαν να πληρώσουν το «λογαριασμό» για τη διάσωση των τραπεζών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Επέβαλαν τόσο σκληρά μέτρα λιτότητας που οι πολίτες τους μετανάστευσαν, τα ποσοστά θνησιμότητας αυξήθηκαν, οι γεννήσεις μειώθηκαν και η αιθαλομίχλη έπνιξε τις πόλεις, αφού οι κάτοικοι δεν μπορούσαν πλέον να πληρώσουν για τη θέρμανσή τους. Μετά από πέντε χρόνια «τιμωρίας» και αφού 250 δισ. δολάρια δόθηκαν στις τράπεζες, το χρέος της Ελλάδας από τα 300 αυξήθηκε στα 350 δισ…



ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ... ΧΡΕΟΣ ΑΠΑΤΗ... Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ΤΙΠΟΤΑ...1


ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ... ΧΡΕΟΣ ΑΠΑΤΗ... Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ΤΙΠΟΤΑ...2



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

To Παρακράτος στέλνει μήνυμα στο Μαξίμου


ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ



To πελατειακό παρακράτος κρατικοδίαιτων ανδρών των μυστικών υπηρεσιών, σε συνεργασία με ποινικούς-χούλιγκανς και μπράβους πάσης φύσεως απειλεί τον Αλέξη Τσίπρα.

Οσα συνέβησαν στην Πανεπιστημίου είναι μια πρώτη επίδειξη δύναμης του συστήματος και όχι των πραγματικών αντιεξουσιαστών.

Αυτού του είδους το σκληρό test drive θα δοκιμάσει τόσο την αντοχή όσο και την οξυδέρκεια των υπουργών Πανούση-Παρασκευόπουλου οι οποίοι πήραν το βάπτισμα του πυρός με την δολοφονία του Αρχιφύλακα.





ΠΗΓΗ



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ελλάδα παγιδευμένη στα μνημόνια – Η ΝΔ με δόλο οδήγησε σε χάος και ο ΣΥΡΙΖΑ από απειρία κατέληξε σε ιστορικό φιάσκο

Η Ελλάδα είναι παγιδευμένη στα μνημόνια. 
Από το 2010 έως το 2016 έως 2017 η Ελλάδα θα βρίσκεται στα μνημόνια, παγιδευμένη στα μνημόνια, εξαρτημένη από τα δάνεια της Τρόικα (μετονομάστηκε σε θεσμοί) η Ελλάδα εξαρτημένη από προγράμματα χρηματοδότησης.
 
Η Ιρλανδία χρεοκόπησε αλλά πλέον δανείζεται στην 10ετία στο 0,99%, η Πορτογαλία χρεοκόπησε αλλά δανείζεται στο 1,99% λίγο υψηλότερα από την Ισπανία και Ιταλία και η Ελλάδα στο 9% στην 10ετία όταν η Γερμανία σημειώνει το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο.
 
Η Γερμανία δανείζεται στην 10ετία στο 0,29% και από τα 18 κυριότερα ομόλογα της τα 10 έχουν αρνητικές αποδόσεις.
 
Η Ευρώπη έχει ανακάμψει αλλά η Ελλάδα παραμένει παγιδευμένη στα μνημόνια, παγιδευμένη στην λιτότητα, παγιδευμένη στα νέα μέτρα, παγιδευμένη στην πιστωτική ασφυξία.
 
Το 2014 αποδείχθηκε χαμένη χρονιά αλλά και το 2015 θα αποδειχθεί χαμένη χρονιά.
Το 2014 όταν η διακυβέρνηση της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συνειδητοποίησαν ότι χάνουν την εξουσία άφησαν όλα να καταρρεύσουν, σχεδίασαν με δόλο το αδιέξοδο και η λογιστική απάτη των εικονικών πλεονασμάτων κατέρρευσε.
 
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απέτυχαν να διαχειριστούν την κρίση, το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο της Ελλάδος σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην λογική πλεκτάνης, στην λογική εγκλωβισμού του πολιτικού αντιπάλου.
 
Αντί να αφήσουν την εξουσία με τέτοιους όρους ώστε η νέα κυβέρνηση να έχει τα εφόδια να αποδώσει, παρέδωσαν την εξουσία με στρατηγική να εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να αποτύχει.
Η ΕΕ βλέπει την εικόνα χάους, διάλυσης, πολιτικής αντιπαλότητας και ηττοπάθειας που κυριαρχεί και προφανώς θεωρούν ότι οι έλληνες δεν βάζουν μυαλό θέλουν μόνο μνημόνιο για να στρώσουν.
 
Ο διασυρμός της Ελλάδος στο παρελθόν δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.
Η κοινωνία εκδίωξε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία και έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ ήθελε η κοινωνία να δοκιμάσει την αριστερή διακυβέρνηση.
 
Από τα πρώτα δείγματα γραφής παταγώδης αποτυχία στην κυριολεξία.
Τι έχει η Ελλάδα σήμερα λίγες μέρες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;
 
1)Έχει μνημόνιο με χειρότερους όρους από το προηγούμενο.
Πριν είχε η Ελλάδα; μνημόνιο με χρηματοδότηση, σήμερα η Ελλάδα έχει μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση.
 
2)Όλοι συγκλίνουν στην άποψη ότι μετά τον Ιούνιο την 4μηνη παράταση η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο μνημόνιο 18 – 20 ή 30 δισεκ. ευρώ.
Νέο μνημόνιο σημαίνει ακόμη δύο χρόνια  λιτότητας έως το 2017 που σημαίνει νέα ήττα της κοινωνίας.
 
3)Η διαπραγμάτευση της Ελλάδος στην ΕΕ υπό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν απλά μια αποτυχία.
Είτε αρέσει είτε όχι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε ιστορική αναδίπλωση.
Πρώτη φορά αριστερά έλεγε το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Το σύνθημα αυτό μετεξελίχθηκε σε πρώτη φορά μνημόνιο με αριστερά.
Η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε ανεπαρκής και αποδείχθηκε φιάσκο.
 
4)Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μας έχει οδηγήσει σε πιστωτική ασφυξία και σε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας στον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν καταφέρει να ξεπεράσει τον σκόπελο της ρευστότητας – που θα τα καταφέρει – διαχειρίζεται μια οικονομία χειρότερη από αυτή που παρέλαβε σε ελάχιστες εβδομάδες.
Μόνο και μόνο ότι οι χάθηκαν 25 δισεκ. καταθέσεις υποχωρώντας στα 140 δισεκ. σε ελάχιστες εβδομάδες δείχνει το μέγεθος της επιδείνωσης.
Η πιστωτική επέκταση για 6 χρονιά θα είναι αρνητική, ας ξεχάσουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2015.
Οι τράπεζες παγιδευμένες σε δανειακά κεφάλαια και σε δανεική ρευστότητα.
 
5)Πρώτη φορά αριστερά στην διακυβέρνηση και πρώτη φορά που η αριστερά δεν μπορεί να επικρίνει αλλά καλείται να διαχειριστεί.
Η απειρία είναι εμφανής, παρά την πολιτική εμπειρία που διαθέτουν πολιτικοί της αριστεράς, στο κεφάλαιο διαχείριση της εξουσίας έχουν αποτύχει.
 
6)Είναι εξοργιστικό να μιλούν για το τέλος των μνημονίων όταν 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν την δανειακή σύμβαση που την χαρακτήρισαν μνημόνιο.
Είναι εξοργιστικό να μιλούν για το τέλος του μνημονίου όταν ξέρουν ότι πέτυχαν μόνο την μετονομασία του μνημονίου και της Τρόικα.
 
7)Η στάση της Γερμανίας δείχνει ότι θέλουν την Ελλάδα όμηρο, πειραματόζωο, φόβητρο και αντικίνητρο για όλη την Ευρώπη.
Η Γερμανία το 2008 δανειζόταν στο 4,6% και το 2015 δανείζεται στα 10 χρόνια στο 0,29%.
Η Γερμανία ευεργετήθηκε από την κρίση εις βάρος της Ελλάδος και των ελλήνων.
Η λιτότητα, τα μνημόνια στην παγιδευμένη οικονομικά Ελλάδα είναι το όφελος της Γερμανίας και για τον λόγο αυτό θα μας επιβάλλουν και τρίτο μνημόνιο.
 
8)Η Ελλάδα είναι αδύνατο να δανειστεί από τις αγορές το 2015.
Άρα θα χρειαστεί και τρίτο πρόγραμμα δηλαδή τρίτο μνημόνιο.
Η εξέλιξη αυτή θα είναι η πολιτική ήττα της αριστεράς εμπρός στην Γερμανική κυριαρχία.
Η 4μηνη παράταση που πέτυχε η Ελλάδα δεν ήταν η ήττα αλλά το νέο μνημόνιο που θα υποχρεωθεί να υπογράψει η Ελλάδα μετά τον Ιούνιο του 2015.
Η αριστερή ιδεολογία δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώνεται να εφαρμόσει μια φιλελεύθερη συνταγή και κυρίως θα πρέπει να πείσει τους αριστεριστές βουλευτές που δεν πιστεύουν στον φιλελευθερισμό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παγιδεύτηκε γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με δόλο σχεδίασαν την ήττα του πολιτικού τους αντιπάλου δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην εθνική οικονομία.
 
 9)Κάποιοι άρχισαν να γράφουν ότι με την αριστερά έρχονται καλύτερες ημέρες.
Θα διαψευστούν έρχονται το ίδιο δύσκολες μέρες που βίωσε η Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια.
Η Ελλάδα βρίσκεται παγιδευμένη στα μνημόνια και θα παραμείνει παγιδευμένη.
Η Αριστερά στην Ελλάδα ποτέ δεν είχε κυβερνήσει και παρά τις φιλότιμες πρωτοβουλίες που λαμβάνει θα αποτύχει.
Η Αριστερά στην Ελλάδα θα είναι το Βατερλό των δυνάμεων που αντιδρούν, απέναντι στην κυρίαρχη Γερμανία.
Είτε μας αρέσει, είτε όχι, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, η αριστερά θα ηττηθεί ιδεολογικά.
 
10)Το διακύβευμα παραμένει η Ελλάδα στο τέλος θα διασωθεί;
 
Η Ελλάδα παραμένει στην εντατική και οι θεράποντες ιατροί όταν ερωτούνται απαντούν….η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά …ο Θεός πλέον αναλαμβάνει.
 
Όμως στην Αριστερά…πιστεύουν στον Θεό;;;; www.bankingnews.gr

Δημοσιογράφος

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Siemens,Ραϊμένταλ και Eurocopter τέλος από διαγωνισμούς στην Ελλάδα» – «Βόμβες» Ήσυχου

Siemens,Rheinmetall και Eurocopter θα είναι οι τρεις πρώτες εταιρείες που η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται όχι  μόνο να τις αποκλείσει από μελλοντικούς ελληνικούς διαγωνισμούς,αλλά να φέρει θέμα αποκλεισμούς τους στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ο ΑΝΥΕΘΑΚώστας Ήσυχος στην συνέντευξή του στο Onalert.gr είπε ότι το θέμα των εταιρειών που έχουν αποδεδειγμένα εμπλακεί σε αθέμιτες συναλλαγές θα τεθεί από την Ελλάδα στο ευρωκοινοβουλίο.

Ο Κώστας Ήσυχος ήρθε στο στούντιο του Onalert.gr έχοντας μαζί του τον φάκελο των NH-90,τον οποίο μελετά από χθες το πρωί. Και τον άνοιξε δίδοντας κάποια από τα στοιχεία που τον έχουν εντυπωσιάσει.

Δείτε τι είπε στο απόσπασμα της συνέντευξης. Όλη την συνέντευξη μπορείτε αν την παρακολουθήσετε ΕΔΩ






πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ηλεκτρονικό μάτι από την εφορία. Τι θα ελέγχει, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Ξεκινάει μεγάλο κυνήγι σε φορολογούμενους το 2015. Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου βάζει στο «παιχνίδι» πάταξης της φοροδιαφυγής νέα ηλεκτρονικά εργαλεία.

Πλέον θα μπορεί να έχει πρόσβαση εκτός από τα στοιχεία των καταθέσεων των φορολογουμένων και στα στοιχεία δανείων.

Το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, το ηλεκτρονικό μάτι των ελεγκτών στις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών σχεδιάζεται επεκτείνεται και σε συναλλαγές δανειακών προϊόντων, σφίγγοντας τον κλοιό έναντι των φοροφυγάδων.

Σύμφωνα με τους στόχους που περιγράφονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΓΓΔΕ το ηλεκτρονικό μάτι θα επεκταθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 σε όλες τις δανειακές συναλλαγές και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 και σε όλα τα χρηματιστηριακά προϊόντα.

Παράλληλα, έως το τέλος του έτους ενεργοποιείται και το Μητρώο των off shore εταιρειών ενώ προωθείται και η ενεργοποίηση αυτοματοποιημένου συστήματος διαχείρισης και είσπραξης οφειλών.

Μάλιστα μέσα στο έτος θα χτυπήσει τηλέφωνο περισσότερους από 100.000 φορολογούμενους για να τους υπενθυμίσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ενώ σχεδιάζεται και αυτοματοποιημένο σύστημα μηνιαίας υπενθύμισης «υποχρεώσεων» μέσω e mail.

Η εφορία μεταξύ άλλων θα ελέγξει:

400 πλήρεις και 500 μερικοί έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις. Το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων έχει στόχο να βεβαιώσει έσοδα πάνω από 2,925 δισ. ευρώ φέτος.

-900 ελέγχοι φορολογουμένων μεγάλου πλούτου στους οποίους περιλαμβάνονται υποθέσεις φορολογουμένων με εμβάσματα, μεγάλη ακίνητη περιουσία, οφ σορ και άλλοι «μεγάλοι» οι οποίοι βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής. Το ΚΕΦΟΜΕΠ ( Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου) στόχο έχει να βεβαιώσει φόρους αυξημένους κατά 30% σε σχέση με το 2014, επομένως περισσότερα από 325 εκατ. ευρώ και να εισπράξει περισσότερα από 77 εκατ. ευρώ.

-2.000 έλεγχοι φορολογίας κεφαλαίου από τις Δ.Ο.Υ

-15.000 έλεγχοι πρόληψης από τις Δ.Ο.Υ σε κλάδους ή επιχειρήσεις με υψηλή παραβατικότητα

-5.000 προληπτικοί έλεγχοι από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων με διαφορές προς καταλογισμό τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ

Παράλληλα επιδιώκεται ολοκλήρωση τουλάχιστον 200 υποθέσεων έρευνας φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου από την ΥΕΔΔΕ από τις οποίες 40 να αφορούν απάτη ΦΠΑ και αύξηση κατά 400% των εντοπιζομένων διαφυγόντων εσόδων από τη διενέργεια ερευνών της ΥΕΔΔΕ σε σχέση με το 2014.

-Η ΓΓΔΕ θέτει στόχο είσπραξης τουλάχιστον 1,7 δισ. ευρώ από τις συσσωρευμένες οφειλές έως το 2014 και επιπλέον 25% από τα νέα ληξιπρόθεσμα που θα δημιουργηθούν φέτος.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σοβαρά προβλήματα από τις βροχές σε Μάνδρα Αττικής και Ζάκυνθο (Φωτό)

Προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη σε όλη τη χώρα.

Μεγάλες πλημμύρες σημειώθηκαν στη Μάνδρα Αττικής από την νεροποντή που «έπνιξε» την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το κέντρο της πόλης είναι σχεδόν αδιάβατο από τα νερά, ενώ η Πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει δύο ηλικιωμένα άτομα από τα σπίτια τους και ένα άτομο από το ΙΧ αυτοκίνητό του.



Πλημμύρες και εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκαν το βράδυ και σε δεκάδες χωριά της Ζακύνθου μετά από πολύωρες βροχοπτώσεις.

Δύο γυναίκες κινδύνεψαν όταν τα οχήματά τους εγκλωβίστηκαν στην περιοχή Λαγανά και χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να τις σώσει.



Το ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη πλημμύρισε στο ύψος του αεροδρομίου Ζακύνθου με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Ζακύνθου - Κερίου και χρειάσθηκε να παρέμβουν ερπυστριοφόρα οχήματα του Δήμου.

Από τις βροχές πλημμύρισαν διάφορες περιοχές σε Μουζάκι, Καταστάρι, Λαγανά, Αγγερικό, Άγιο Σώστη Λαγοπόδο, Πηγαδάκια, Αλυκανά και αλλού.



Από τους κεραυνούς μετασχηματιστές της ΔΕΗ υπέστησαν βλάβες με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο σκοτάδι δεκάδες χωριά.

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία

Κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Στερεά και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 17 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 9 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 11 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις αλλά σταδιακά και από το Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί.

Aναλυτικά η πρόγνωση του πρόγνωση του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Άνεμοι: στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αλλά βαθμιαία και από τα βόρεια θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αλλά βαθμιαία από το απόγευμα θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία στα νότια θα γίνουν νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πλανήτης πνιγμένος στα χρέη

Ασχολίαστη δημοσιεύθηκε από τις περισσότερες οικονομικές εφημερίδες και ιστοσελίδες η πρόσφατη έκθεση καταπέλτης της εταιρείας συμβούλων McKinsey, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, προειδοποιεί για τα δυσθεώρητα ύψη χρέους που έχουν συσσωρευτεί παγκοσμίως και τα οποία εγκυμονούν την επόμενη χρηματοπιστωτική κρίση.

Η εφημερίδα Financial Times παρουσιάζοντας προ ημερών την έκθεση της εν λόγω εταιρείας, χρησιμοποίησε μάλιστα τον εύγλωττο τίτλο «Η συσσώρευση χρέους δημιουργεί φόβους για μια νέα κρίση».

Η έκθεση της McKinsey  είναι ιδιαιτέρως διαφωτιστική καθώς τονίζει ότι ο πλανήτης και ιδιαίτερα οι αναπτυγμένες χώρες χρωστάνε σήμερα περισσότερα από όσα πριν ξεσπάσει η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση το 2008. Συγκεκριμένα η έκθεση αναφέρει ότι το παγκόσμιο χρέος αυξήθηκε κατά 57 τρισ. δολάρια από το 2007 και έχει φθάσει σχεδόν στα 200 τρισ. δολάρια-ξεπερνώντας κατά πολύ την υπάρχουσα οικονομική ανάπτυξη. Ως προς ποσοστό του ΑΕΠ, το χρέος παγκοσμίως έχει αυξηθεί από 270% σε 286%.

Αυξήθηκε το δημόσιο χρέος

Το δημόσιο χρέος έχει αυξηθεί από το 2007 κατά 25 τρισ. δολάρια(!). Το 75% της αύξησης αυτής αφορά τις αναπτυγμένες οικονομίες και σε δέκα χώρες ξεπερνά το 100% του ΑΕΠ, με την McKinsey να προβλέπει ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται στην Ευρώπη και την Ιαπωνία.

 Με άλλα λόγια ούτε η σκληρή λιτότητα της made in Germany Ευρώπης, αλλά ούτε οι πολιτικές άπλετης ρευστότητας μέσω των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης(έμμεσο τύπωμα χρήματος) σε ΗΠΑ, Βρετανία, Ιαπωνία, ούτε τα πακέτα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την τόνωση της οικονομίας στην Κίνα, κατάφεραν να τιθασεύσουν το σύγχρονο Μινώταυρο του χρέους. Ένα χρέος που διογκώθηκε από τις φούσκες της νεοφιλελεύθερης ανάπτυξης την τελευταία εικοσαετία, οι οποίες στηρίχτηκαν στη μείωση των πραγματικών εισοδημάτων, την απορρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της αγοράς εργασίας-το δεύτερο με προφανή στόχο και αποτέλεσμα τη μείωση του εργατικού κόστους άρα και του διαθέσιμου εισοδήματος-και στην κυριαρχία των αγορών.

 Ας δούμε όμως  ορισμένα επί μέρους ενδιαφέροντα στοιχεία της προαναφερθείσας έκθεσης, η οποία αφορά το χρέος σε 47 κράτη, αναπτυγμένες και υπό ανάπτυξη οικονομίες.
 «Συνολικά το χρέος σε σχέση με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν(ΑΕΠ) είναι τώρα υψηλότερο στις περισσότερες χώρες από ότι ήταν πριν την κρίση», γράφει η έκθεση της McKinsey. «Τα υψηλότερα επίπεδα χρέους δημιουργούν ερωτηματικά για την χρηματοοικονομική σταθερότητα».

 Στην έκθεση επισημαίνεται ακόμη ότι το ήμισυ σχεδόν του παγκόσμιου χρέους από το 2007 βρίσκεται σε αναπτυσσόμενες οικονομίες. Υπάρχει όμως και ένα τρίτο περίπου το οποίο είναι αποτέλεσμα του υψηλότερου δημόσιου χρέους σε αναπτυγμένες οικονομίες. Επίσης έχει αυξηθεί το χρέος των νοικοκυριών σε αρκετές χώρες, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτά των ΗΠΑ και της Ιρλανδίας.

 Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά της McKinsey στην υπερχρέωση της Κίνας, της οποίας το χρέος έχει τετραπλασιαστεί από το 2007, παρουσιάζοντας αύξηση 83%, φθάνοντας στο 282% του ΑΕΠ(!). Το κινεζικό χρέος είναι μεγαλύτερο από αυτό των ΗΠΑ. Η McKinsey  προειδοποιεί για τους κινδύνους που εγκυμονούν για την Κίνα  ο τομέας των ακινήτων, η χρηματοδότηση των τοπικών κυβερνήσεων και η ταχύτατα αυξανόμενο «σκιώδες» τραπεζικό σύστημα.

Λιτότητα και υπερχρέωση

Ενώ οι πολιτικές σκληρής λιτότητας,  οι οποίες υποβλήθηκαν ιδιαίτερα στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου μέσω των γνωστών πακέτων διάσωσης, αποσκοπούσαν υποτίθεται στο να αντιμετωπιστεί το υπέρογκο χρέος, τα στοιχεία της McKinsey  διαψεύδουν τον ισχυρισμό αυτό, αφού διαπιστώνουν μεγάλη αύξηση του χρέους. Στην Ελλάδα για παράδειγμα το χρέος αυξήθηκε συνολικά μεταξύ 2007-2014 κατά 103%(!). Από αυτό το 70% αφορά το δημόσιο χρέος-το οποίο ως γνωστόν έχει φθάσει πλέον στο 185% του ΑΕΠ- 13% το εταιρικό και 20% το χρέος των νοικοκυριών.

Στην Ιρλανδία το χρέος αυξήθηκε την προαναφερθείσα περίοδο 172%(93% το δημόσιο, 90% το εταιρικό), στην Πορτογαλία 100%(83% το δημόσιο, 19% το εταιρικό), στην Ισπανία 72%, στη Γαλλία 66%, στην Ιταλία 55%, στην Ολλανδία 62% και στην Ιταλία 55%. Στην Γερμανία αυξήθηκε μόνο 8%.
Η έκθεση προσφέρει επίσης επιχειρήματα σε όσους υποστηρίζουν την ανάγκη να συγκροτηθεί ανεξάρτητη επιτροπή λογιστικού ελέγχου για το δημόσιο χρέος. Γράφει μεταξύ άλλων στο εισαγωγικό της σημείωμα: «Το χρέος παραμένει σημαντικό εργαλείο για τη χρηματοδότηση της οικονομικής ανάπτυξης.  Το πως όμως δημιουργήθηκε το χρέος, χρησιμοποιήθηκε, παρακολουθήθηκε και όταν χρειάστηκε απορρίφθηκε, χρήζει βελτίωσης».

Στις «νέες προσεγγίσεις» που η εταιρεία προτείνει για την αντιμετώπιση του χρέους, προκειμένου να προληφθούν μελλοντικές κρίσεις, συγκαταλέγονται η επιμήκυνση ακόμη και διαγραφή του χρέους που έχουν αγοράσει οι κεντρικές τράπεζες μέσω των προγραμμάτων «ποσοτικής χαλάρωσης». ΔΝΤ, ΕΚΤ ακούς;

* Ο Μωυσής Λίτσης είναι δημοσιογράφος- Οικονομικός Αναλυτής


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα σημάδια του bullying σε συνοδεύουν

Αγγελική Δημοπούλου

Οι καταγγελίες για bullying στην υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη επαναφέρουν με κρότο ένα ζήτημα που παραμένει πάντα επίκαιρο. Βία και εκφοβισμός. Θύμα και θύτης. Συχνά και τα δυο. Μέχρι που μπορεί να φτάσει το bullying; «Ο εκφοβισμός στις ακραίες μορφές του μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς σωματικούς τραυματισμούς ή και θάνατο. Ενώ όμως τα σωματικά τραύματα είναι ορατά, το αντίθετο συνήθως ισχύει για τα σοβαρά ψυχικά τραύματα που προκαλεί ο εκφοβισμός. Οι επιπτώσεις τους στην ψυχική υγεία συνοδεύουν τα άτομα και στην ενήλικη ζωή» εξηγεί στο tvxs.gr, η Άννα Κοκκέβη, Ψυχολόγος, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα περιστατικά

«Τον είχαν ακινητοποιήσει σε καρέκλα, τον τραμπούκιζαν, τον έφτυναν και τον χλεύαζαν με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και σχόλια». «Είχαν κάνει τον Βαγγέλη… τζουκ μποξ! Τον είχαν κλείσει σε ντουλάπα και έριχναν… κέρματα προκειμένου εκείνος να τραγουδήσει τα άσματα που υποδείκνυαν για να τον ελευθερώσουν». «Έκλεισαν το νερό και τον άφησαν για ώρα με τις σαπουνάδες». Αυτά ανέφεραν σε καταθέσεις τους συμφοιτητές του 20χρονου φοιτητή από την Κρήτη που εξαφανίστηκε από την εστία όπου διέμενε στην πόλη των σπουδών του, τα Ιωάννινα.

Λίγες ημέρες μετά ένας 15χρονος ξυλοκοπήθηκε άγρια από επτά επίσης ανήλικους σε κεντρική πλατεία στα Τρίκαλα. Το παιδί υπέστη σοκ μετά το περιστατικό. Μόλις τον προηγούμενο μήνα ακόμη μία καταγγελία. Εννιάχρονος μαθητής έπεσε θύμα bullying από συμμαθητές του. Τον κρέμασαν στην μπασκέτα του σχολείου. Δεν παρενέβη κανείς. Το παιδί τραυματίστηκε.Τα περιστατικά αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά είναι απλώς ενδεικτικά. «To φαινόμενο του bullying έχει αρκετά μεγάλη έκταση στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΠΙΨΥ της πανελλήνιας έρευνας στους μαθητές εφηβικής ηλικίας (2010), έχουν υπάρξει θύματα εκφοβισμού το 16% των μαθητών. Κοντά ένας στους δέκα αναφέρουν πως υφίστανται εκφοβισμό τουλάχιστον 2-3 φορές τον μήνα, ενώ ένας στους έξι ότι εκφοβίζουν εξίσου συχνά άλλους μαθητές» τονίζει η Άννα Κοκκέβη επιστημονική υπεύθυνη της έρευνας HBSC/WHO για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των εφήβων μαθητών του ΕΠΙΨΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής).
  • Οι τρόποι εκφοβισμού που αναφέρονται συχνότερα από τους εφήβους είναι, κατά σειρά, τα λεκτικά πειράγματα, τα πειράγματα/ χειρονομίες σεξουαλικού περιεχομένου, η διάδοση φημών και συκοφαντιών και τα πειράγματα/ενοχλήσεις μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και κινητού τηλεφώνου.
Θύματα και θύτες

«Οι έφηβοι που υφίστανται εκφοβισμό είναι συνήθως άτομα συνεσταλμένα, χωρίς αυτοπεποίθηση, που δεν αντιδρούν στις προκλήσεις ή αντιδρούν με ακατάλληλο τρόπο που μπορεί να επιτείνει τον εκφοβισμό. Η φτωχή εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους δημιουργεί προβλήματα γενικότερα στις σχέσεις με τους συμμαθητές τους» αναφέρει η Άννα Κοκκέβη.
  • Οι μαθητές - θύτες εκφοβισμού και λιγότερο τα θύματα αναφέρουν σε υψηλότερο ποσοστό συγκριτικά με τους υπόλοιπους μαθητές ότι δεν τους αρέσει το σχολείο. Επίσης, οι θύτες αναφέρουν ότι απουσιάζουν συχνά από αυτό και τα θύματα ότι δεν έχουν καλές σχέσεις με τους συμμαθητές τους.

Τόσο οι μαθητές θύτες όσο και τα θύματα «εμφανίζουν συχνότερα από τους άλλους μαθητές συμπτώματα ψυχολογικών διαταραχών. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν επίσης ότι οι έφηβοι που προέρχονται από οικογένειες χαμηλού οικονομικού επιπέδου υφίστανται εκφοβισμό συγκριτικά σε υψηλότερο ποσοστό από εκείνους που προέρχονται από πιο εύπορες οικογένειες». Πάντως «υπάρχουν αρκετά κοινά στοιχεία στην ψυχολογικά του θύτη και του θύματος. Αρκετοί έφηβοι - μπορεί και ένας στους τρεις - είναι συχνά θύματα και θύτες».

Το οικογενειακό και το σχολικό περιβάλλον παίζουν, σύμφωνα με την κ. Κοκκέβη, το δικό τους ξεχωριστό ρόλο. «Οι μαθητές - θύματα εκφοβισμού αναφέρουν ότι έχουν δυσκολίες στην επικοινωνία με τους γονείς τους και ότι έχουν αυταρχικούς γονείς σε υψηλότερο ποσοστό από τους άλλους μαθητές. Δυσκολίες επικοινωνίας με τους γονείς αναφέρονται και από τα θύματα. Τόσο η οικογένεια όσο και το σχολείο που δεν δίνουν αρκετή προσοχή στο παιδί που νιώθει ανασφάλεια και που έχει αρνητική εικόνα για τον εαυτό του αποτελούν παράγοντες κινδύνου».
  • Οι έφηβοι που υφίστανται εκφοβισμό αναφέρουν σε υψηλότερα ποσοστά ότι έχουν κακή υγεία κι ότι είναι δυσαρεστημένοι από την εξωτερική τους εμφάνιση, συγκριτικά με τους εφήβους που δεν υφίστανται εκφοβισμό.

Τα θύματα του bullying δεν μιλούν

«Το παιδί θύμα εκφοβισμού συχνά δεν μιλάει για τον εκφοβισμό που υφίσταται στους γονείς και πολύ περισσότερο στους καθηγητές του. Ο γονιός, εφόσον βρίσκεται συναισθηματικά κοντά στο παιδί, μπορεί να διακρίνει συμπτώματα που σηματοδοτούν πως κάτι δεν πηγαίνει καλά (ακεφιά, εκνευρισμό, κλείσιμο στον εαυτό). Χωρίς αυτά τα συμπτώματα να είναι απαραίτητα συνδεδεμένα με bullying, δηλώνουν ότι το παιδί βιώνει ψυχική δυσφορία για την οποία, αν δεν μπορούν οι ίδιοι να προσεγγίσουν μέσα από τον διάλογο με το παιδί τις αιτίες, καλό είναι να συζητήσουν με ένα ειδικό» σημειώνει η κ. Κοκκέβη.

Τα σημάδια

«Οι καθηγητές από την άλλη μπορούν αρκετά εύκολα να διακρίνουν τον μαθητή που δεν έχει φίλους, δεν συμμετέχει σε ομαδικές δραστηριότητες, μένει απομονωμένος, τον περιγελούν συχνά οι άλλοι. Συχνά ο μαθητής αυτός έχει χαμηλή σχολική απόδοση. Ο καθηγητής για να μπορέσει να βοηθήσει, θα πρέπει να έχει «τεντωμένες τις αντένες» προκειμένου να χειριστεί κατάλληλα τόσο το θύμα όσο και τους θύτες, σε συνεργασία και με τους γονείς».
  • Οι μαθητές - θύματα εκφοβισμού αναφέρουν ότι έχουν δύσκολη επικοινωνία με τους γονείς τους σε υψηλότερο ποσοστό, συγκριτικά με τους συνομηλίκους τους και οι μαθητές - θύτες αναφέρουν σε υψηλότερο ποσοστό ότι έχουν αυστηρούς/ αυταρχικούς γονείς.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μαντόνα: Νιώθω τρόμο μπροστά στη μισαλλοδοξία της Ευρώπης - Μου θυμίζει ναζιστική Γερμανία

H Μαντόνα δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι νιώθει τρόμο μπροστά στο «επίπεδο της μισαλλοδοξίας» στη Γαλλία και την Ευρώπη και επισήμανε ότι αυτή «η παράλογη εποχή που διανύουμε» την «κάνει να σκέφτεται τη ναζιστική Γερμανία» σε μια συνέντευξη που παραχώρησε αποσπάσματα της οποίας μετέδωσε στον ιστότοπό του το γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Η διάσημη τραγουδίστρια της ποπ μουσικής, το νέο άλμπουμ της οποίας θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με τίτλο "Rebel Heart", είχε προκαλέσει σάλο όταν κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης περιοδείας της, το 2012, προβαλλόταν επί σκηνής ένα βιντεοκλίπ στο οποίο η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν εμφανιζόταν με μια σβάστικα στο μέτωπό της.
Στη συναυλία της στο Παρίσι τον Ιούλιο του 2012 δεν είχε προβληθεί το αμφιλεγόμενο βίντεο επί σκηνής, ενώ η τραγουδίστρια είχε εξάρει τους Γάλλους για την «ανεκτικότητα» που επιδείκνυαν.

«Είχα παρατηρήσει (τότε) ότι η Γαλλία ήταν η χώρα που είχε πρώτη αποδεχθεί τους ανθρώπους με διαφορετικό χρώμα δέρματος, που είχε φιλοξενήσει καλλιτέχνες όπως η Τζοζεφίν Μπέικερ, ο Τσάρλι Πάρκερ, συγγραφείς, ζωγράφους... Εν συντομία θυμόμουν ότι η Γαλλία υπήρξε μια χώρα που προσέφερε άσυλο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους (...) και ότι δυστυχώς αυτό το πνεύμα είχε πλήρως χαθεί» εξήγησε η Μαντόνα σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στα αγγλικά – και μαγνητοσκοπήθηκε πριν από την πτώση της, που πήρε μεγάλη δημοσιότητα, κατά τη διάρκεια της ερμηνείας της στα Brit Awards.

«Έκανα αυτές τις δηλώσεις πριν από δύο χρόνια, όμως είναι και σήμερα επίκαιρες σε αυτήν την παράλογη εποχή που διανύουμε και που με κάνει να σκέφτομαι τη ναζιστική Γερμανία» συνέχισε η τραγουδίστρια, σύμφωνα με τη μετάφραση του ραδιοφωνικού σταθμού που μετέδωσε ένα απόσπασμα της συνέντευξης.

Ολόκληρη η συνέντευξη θα μεταδοθεί αύριο στις 07:45 (09:45 ώρα Ελλάδας) από το Europe 1.

«Αυτό το επίπεδο μισαλλοδοξίας είναι τρομακτικό, και αυτό δεν αφορά μόνο τη Γαλλία, αυτό είναι αλήθεια για ολόκληρη την Ευρώπη, όμως κυρίως για τη Γαλλία. Ο αντισημιτισμός, το τροπάριο περί Αρίας φυλής, αυτός ο τρόπος ύπαρξης, σκέψης, δράσης σε ένα κλίμα ακραίου φόβου... Όλα αυτά με τρομοκρατούν», πρόσθεσε η Μαντόνα.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλητεύεται η γραμματέας του Ευάγγελου Βενιζέλου στη δίκη Παπακωνσταντίνου

Το Ειδικό Δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τις ευθύνες του στη λίστα Λαγκάρντ αποφάσισε να κλητεύσει ως μάρτυρα τη γραμματέα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, τη Σοφία Μπέλμπα.

Είχε προηγηθεί αίτημα της εισαγγελέως της έδρας, το οποίο βασίστηκε στην κατάθεση στην κατάθεση της ειδικής συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών Σοφίας Ρίτσου.

Επίσης θα κλητευθεί ο πρώην πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Φωκίων Γεωργακόπουλος. Ωστόσο, το δικαστήριο επιφυλάχτηκε για τον Παναγιώτη Νικολούδη, νυν υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Τα δύο τελευταία πρόσωπα συνιστούν αίτημα της υπεράσπισης.

Για τη δίκη του Γ.Παπακωνσταντίνου, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Τα θέματα που αφορούν τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ και τη διεξαγόμενη δίκη του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εξαντλήθηκαν στην διαδικασία ενώπιον της σχετικής κοινοβουλευτικής επιτροπής. Αυτά που συνέβησαν όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου ως Υπουργός οικονομικών παρέλαβε από τη Γαλλία το σχετικό CD, δεν έχουν καμία σχέση με τους διαδόχους του στο υπουργείο οικονομικών. Οι ημερομηνίες είναι πολύ σαφείς».




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έλληνας εφοπλιστής αγοράζει περιφερειακά κανάλια

Νέος παίχτης έκανε την εμφάνισή του στο Θεσσαλικό τηλεοπτικό τοπίο και μάλιστα εξαγοράζοντας την πλειοψηφία των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού TRT, που είναι ο πρώτος που εξέπεμψε σήμα στην Θεσσαλική επικράτεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει site και δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί από την Διοίκηση του καναλιού, ο βασικός μέτοχος και εκ των ιδρυτών του καναλιού, Βολιώτης στην καταγωγή, Άγγελος Αντωνίου, μεταβίβασε το σύνολο των μετοχών που κατείχε (ποσοστό 84%) σε άγνωστους, προς το παρόν, αγοραστές, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για εξωχώρια εταιρεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πίσω από τη νέα εταιρεία βρίσκεται Έλληνας εφοπλιστής, ο οποίος, κατά την τελευταία διετία, επιδίδεται σε εξαγορές περιφερειακών τηλεοπτικών δικτύων, τα οποία θα συντονίζονται και θα εκπέμπουν, ως ένα ποσοστό, κοινό πρόγραμμα.

Επικεφαλής του πρότζεκτ εμφανίζεται ο παλιός διευθυντής της ΕΡΤ, γνωστός δημοσιογράφος, Γιάννης Παπουτσάνης.

Στο μετοχολόγιο της TRT παραμένουν ακόμη ο Λαρισαίος επιχειρηματίας Στέργιος Τσαγκούλης (Intercomm) με ποσοστό 13% καθώς και δύο ακόμα μικρομέτοχοι που κατέχουν το υπόλοιπο 3%.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ολυμπιακός – Ντνίπρο 2-2

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν δυνατά με τον Μήτρογλου στο 14' να σκοράρει, στην πορεία του ημιχρόνου έχασαν τον ρυθμό τους δέχθηκαν την ισοφάριση και στο δεύτερο ημίχρονο η κόκκινη του έβαλε τέλος στην πρόκριση. Ο Τσόρι στο 90' ευστόχησε από την άσπρη βούλα και ο Κάλινιτς δύο λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το τελικό 2-2...

Πίεση ψηλά και 1-0

Ο Ολυμπιακός παρότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν ιδιαίτερα βαρύς από την έντονη βροχόπτωση στην Αθήνα και στον Πειραιά προσπάθησε να πιέσει την Ντνίπρο, να φτάσει πρώτος στο γκολ και να κυνηγήσει όσες πιθανότητες έχει για να ανατρέψει το εις βάρος του 2-0 που αποκόμισε από το πρώτο αγώνα στο Κίεβο. Η πρώτη φάση για τους πρωταθλητές Ελλάδας ήρθε στο 10', όταν ο Ντομίνγκεζ βρέθηκε από τα δεξιά, έβγαλε μπαλιά στον Μήτρογλου πάρε – βάλε, όμως ο Έλληνας διεθνής επιθετικός δεν μπόρεσε από το μισό μέτρο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στην επόμενη κλασική ευκαιρία ο Μήτρογλου ευστόχησε. Συγκεκριμένα τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μιλιβόγεβιτς... ντύθηκε Τσόρι, έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Μήτρογλου, εκείνος την άφησε να περάσει μπροστά, άφησε πίσω του και τον αμυντικό των Ουκρανών και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Πίσω στην πραγματικότητα

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να κρατήσουν ψηλά την απόδοσή τους και επέστρεψαν στον παλιό καλό εαυτό, με τα κενά στην άμυνα και την στασιμότητα των ποδοσφαιριστών και όπως είναι απολύτως λογικό, μια ομάδα του επιπέδου της Ντνίπρο δεν θα άφηνε το γεγονός αυτό ανεκμετάλλευτο και στο 22' ο Φέντορτσουκ ξεχάστηκε από την άμυνα του Ολυμπιακού και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο, που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν άλλη μια ευκαιρία για το δεύτερο γκολ με τον Ρομπέρτο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Κονοπλιάνκα.

Κόκκινη ο Μιλιβόγεβιτς και... τέλος

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε απλά για να τα δώσει όλα και ό, τι καταφέρει, όμως την όλη προσπάθεια χάλασε ο Μιλιβόγεβιτς στο 51' ο οποίος στην προσπάθειά του να ανακόψει τον Ματέους που έβγαινε στην κόντρα τον «κλάδεψε« από πίσω και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον Ολλανδό ρέφερι της αναμέτρησης. Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτούσε το τέλος της διεκδίκησης της πρόκρισης. Παρόλα αυτά οι πρωταθλητές Ελλάδας προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, τουλάχιστον για να πάρουν τη νίκη στο ματς και στο 90' ο Τσόρι κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος και έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, δύο λεπτά, όμως, αργότερα ο Κάλινιτς βγήκε μόνος του απέναντι από τον Ρομπέρτο, πέρασε τον Ισπανό και σε κενό τέρμα έφερε το ματς πάλι στα ίδια διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 και το 4-2 (συνολικό σκορ) υπέρ τωνΟυκρανών.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Ντουρμάζ (65' Ντοσεβί), Αφελάι (65' Φορτούνης), Ντομίνγκες, Μήτρογλου.

Ντνίπρο: Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Εζίντιο, Φεντορτσούκ (84' Μπέζους), Κάνκαβα, Ροτάν, Ματέους (77' Γκάμα), Κονοπλιάνκα, Ζοζούλια (62' Κάλινιτς).


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

"Άδειασε" τον Παπακωνσταντίνου ο στενός του συνεργάτης!

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, στενος συνεργάτης του πρώην υπουργού οικονομικών κατέθεσε σήμερα στη δίκη του Γ. Παπακωνσταντίνου. 

Στον μάρτυρα είχε παραδώσει ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός το cd για να το ερευνήσει και να τον ενημερώσει για το ποια ήταν τα είκοσι μεγαλύτερα ποσά της λίστας.

Πρόεδρος (Νικος Πάσσος): Ποια ήταν η μεγαλύτερη κατάθεση που είδατε;

Μάρτυρας: Πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια.

Πρόεδρος: Οι άλλοι τι καταθέσεις είχαν ;

Μαρτυρας: 20.000.000

Πρόεδρος: Α φτωχάδακια ήταν...

Την επίμαχη λίστα ο Γιώργος Αγγελοπουλος είπε ότι του την έδωσε ο πρώην υπουργός το τελευταίο διάστημα του 2010 και συγκεκριμένα στο τέλος του χρόνου. Οταν τον ενημέρωσε για τα ποσά έκανε ένα φάκελλο με τους 20 μεγάλοκαταθέτες και έβαλε μέσα το cd και το άφησε στον φοριαμό. Οπως είπε μετά ο πρώην υπουργός του είπε: «ο,τι έκανες στο σκληρό δίσκο διάγραψέ το».

Όπως είπε ο μάρτυρας Αγγελόπουλος εκείνη την εποχή δεν γνώριζε τίποτα για λίστα Λαγκάρντ. Συνέδεσε τη δουλειά που είχε κάνει μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο μάρτυρας μάλιστα ήταν κατηγορηματικό ότι επέστρεψε το πρωτότυπο cd,  το οποίο όπως είναι γνωστό δεν υπάρχει πλέον στη δικογραφία.

Εισαγγελέας: Ο υπολογιστής σας τι έγινε;
Μάρτυρας: Ο χώρος είχε αλλάξει πολύ. Πήγα με έναν εισαγγελέα και έναν υπάλληλο από το ΣΔΟΕ και υπέδειξα δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές που ήταν ίδια μάρκα με τον δικό μου.

Εισαγγελέας (Ξένη Δημητρίου Βασιλοπούλου): Αν είχε βρεθεί ο υπολογιστής εκείνος θα λύνονταν τα πάντα. Θα βρίσκαμε τι είχε μέσα το cd. Με προβληματίζει το χρήμα που έχει δώσει η Πολιτεία για να γίνει αυτή η δίκη. Πολλά λεφτά.

Αρεοπαγίτης (Κωνσταντινος Τσόλας): Αν σας φέρουμε το cd που μας έστειλαν οι Γάλλοι θα μπορέσετε να καταλάβετε αν υπάρχουν διαφορές με αυτό που είδατε εσείς; Οσο εσείς ψάχνατε το cd σας ενόχλησε κανείς;

Μάρτυρας: Οχι

Αρεοπαγίτης: Στο στικάκι που αντιγράφηκε το cd μπορεί να υπάρχουν ηλεκτρονικά ίχνη της δικής σας επεξεργασίας;

Μάρτυρας: Δεν είμαι και CSI. Το θεωρώ πιθανό. Στην πληροφορική όλα γίνονται.

Αρεοπαγίτης: Εμείς πάσχουμε να βρούμε την αλήθεια. Ελέγχουμε τα πάντα. Και τα υπέρ και τα κατά.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επεισόδια από αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας – Φωτιές στη Στουρνάρη(Φωτό)

Ζημιές σε καταστήματα και καταστροφές σε στάσεις λεωφορείων και αυτοκίνητα προκάλεσε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας ομάδα διαδηλωτών, στα πρώτα επεισόδια με τη νέα κυβέρνηση. Αναλυτικότερα, περίπου 300 άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή, με κάποιους εξ αυτών να παρεκτρέπονται, και να προκαλούν ζημιές σε καταστήματα στη Βουκουρεστίου και στην Πανεπιστημίου, ενώ έσπασαν και έκαψαν σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε δύο κοσμηματοπωλεία στην οδό Βουκουρεστίου, σε μια στάση λεωφορείου και σε μια καφετέρια, ενώ έσπασαν τη βιτρίνα ενός καταστήματος, ένα αυτοκίνητο και ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Πανεπιστημίου.

Αυτή την ώρα η συγκέντρωση συνεχίζεται, με τους διαδηλωτές να βρίσκονται στην οδό Στουρνάρη, όπου έχουν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, δημιουργώντας οδοφράγματα.

Λίγο μετά τις 20:30 αναρχικοί επιτέθηκαν σε άντρες των ΜΑΤ, ρίχνοντας εναντίον τους βόμβες μολότοφ, στην οδό Τζωρτζ, στην Πλατεία Κάνιγγος.

Επί τόπου βρίσκονται άντρες των ΜΑΤ, σε διακριτική απόσταση από τους διαδηλωτές.







πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!