EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η Νέα Τάξη χτυπά στην Βρετανία: Νομιμοποιούν τα «μωρά με τρεις γονείς»

Η Βρετανία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε τα αποκαλούμενα «μωρά από τρεις γονείς». Τη σχετική έγκριση έδωσε η Βουλή των Λόρδων παρά τις αντιδράσεις από την εκκλησία και οργανώσεις πολιτών.

Η επίμαχη γενετική τεχνική επιτρέπει σε ένα ζευγάρι να χρησιμοποιήσει μιτοχόνδρια που έχει δωρίσει μια τρίτη γυναίκα, σε περιπτώσεις όπου η φυσική μητέρα έχει στο DNA της κληρονομήσει ανίατες γενετικές (μιτοχονδριακές) νόσους, που μπορεί να αποβούν ακόμη και θανατηφόρες για το παιδί της.

Οι αντίπαλοι της μεθόδου αντιτείνουν ότι η έγκριση δόθηκε βιαστικά και προειδοποιούν ότι ανοίγει το δρόμο για τη γέννηση μωρών με συγκεκριμένες προδιαγραφές, κάτι που παραπέμπει στην ευγονική.

Η σχετική νομοθεσία για τα «μωρά από τρεις γονείς» είχε ήδη εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων και ήλθε η σειρά της Βουλής των Λόρδων να δώσει την έγκρισή της (με ψήφους 280 έναντι 48), σύμφωνα με το BBC και τις βρετανικές «Ιντιπέντεντ» και «Γκάρντιαν».

Η έγκριση δόθηκε με το σκεπτικό ότι χιλιάδες γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, οι οποίες έχουν μιτοχονδριακές παθήσεις, θα μπορέσουν πλέον να αποκτήσουν παιδί, με τη συμβολή μιας τρίτης γυναίκας (του λεγόμενου «τρίτου γονιού»). Η τεχνική θα αρχίσει να εφαρμόζεται στις βρετανικές κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής από φέτος το φθινόπωρο.

Ένας από τους λόρδους της Βουλής, ο λόρδος Γουίνστον του Εργατικού κόμματος, ο οποίος συμβαίνει να είναι και ειδικός σε θέματα γονιμότητας, παραδέχτηκε ότι στην αρχή η εφαρμογή της νέας μεθόδου θα είναι «ένα βήμα στο σκοτάδι». Όμως επεσήμανε πως το ίδιο έχει συμβεί κάθε φορά που υπήρξε ένα άλμα στην αναπαραγωγική τεχνολογία, η οποία όμως στη συνέχεια καθιερώθηκε.

«Μερικές φορές μας κατηγορούν ότι παίζουμε τον Θεό. Δεν προσπαθούμε να Τον υποκαταστήσουμε, απλώς προσπαθούμε να επαυξήσουμε τα έργα Του», πρόσθεσε.

Τα μιτοχόνδρια είναι τα ενεργειακά «εργοστάσια» του κυττάρου. Οι μιτοχονδριακές νόσοι συμβαίνουν εξαιτίας γενετικών σφαλμάτων στο DNA των μιτοχονδρίων. Επειδή μόνο οι μητέρες περνούν τα μιτοχόνδρια στα παιδιά τους, αυτές οι νόσοι κληροδοτούνται μόνο από τη μητέρα και όχι από τον πατέρα.

Η θεραπεία των «τριών γονιών» αντικαθιστά το ελαττωματικό DNA με υγιές μιτοχονδριακό DNA από άλλη ανώνυμη γυναίκα, η οποία έτσι κατά κάποιον τρόπο γίνεται και αυτή μητέρα, αφού το γενετικό υλικό της περνά στο παιδί που θα γεννηθεί. Το μωρό θα έχει έτσι τρεις βιολογικούς γονείς, αν και το γενετικό υλικό της δωρήτριας θα είναι μόλις το 0,2% του DNA του παιδιού, ενώ το 99,8% θα προέρχεται από τους δύο φυσικούς γονείς του.

πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε δύο χρόνια η πρώτη μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού!

Η πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση ανθρωπίνου κεφαλιού σε ένα σώμα μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσα στην επόμενη διετία.
 
Αν το δει κανείς από την αντίστροφη οπτική γωνία, θα πρόκειται για την πρώτη μεταμόσχευση ενός ολόκληρου ακέφαλου σώματος σε ένα κεφάλι. Αυτό είναι το τολμηρό σχέδιο του ιταλού χειρούργου Σέρτζιο Καναβέρο, ο οποίος ήδη προγραμματίζει να πάρει το κεφάλι ενός ζωντανού ανθρώπου και να το τοποθετήσει στο σώμα ενός δωρητή.

Ο γιατρός από το Τορίνο ισχυρίζεται ότι, από τεχνικής πλευράς, οι δυνατότητες για μια τέτοια επέμβαση σχεδόν υπάρχουν. Ο ίδιος σκοπεύει να δημιουργήσει μια ερευνητική ομάδα, ξεκινώντας από το ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευροχειρουργών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, σύμφωνα με το "New Scientist" και τις βρετανικές «Ιντιπέντεντ» και «Γκάρντιαν».

Ο Σέρτζιο Καναβέρο εδώ και χρόνια έχει δηλώσει ότι θέλει να προχωρήσει σε μια τέτοια θεαματική μεταμόσχευση, αλλά πολλοί συνάδελφοί του βλέπουν τις ιδέες του με δυσπιστία, αν όχι τρόμο. Ο ίδιος όμως επιμένει και φαίνεται αποφασισμένος να βάλει τις ιδέες του σε εφαρμογή.

Ο στόχος του είναι ηθικός, όπως λέει, καθώς αποσκοπεί στο να χαρίσει τη ζωή σε ανθρώπους που είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν λόγω κάποιας ασθένειας όπως ο καρκίνος ή που είναι παράλυτοι από τον λαιμό και κάτω. Στην περίπτωσή τους, το κεφάλι του ασθενούς θα μπορούσε να αποκοπεί και να προσκολληθεί στο νεκρό (αλλά κατά άλλα υγιές) σώμα κάποιου άλλου δότη.

«Αν η κοινωνία δεν θέλει κάτι τέτοιο, δεν θα το κάνω. Αλλά, αν οι άνθρωποι δεν το θέλουν στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα γίνει κάπου αλλού. Προσπαθώ να το κάνω με τον σωστό τρόπο, αλλά προτού πας στο φεγγάρι, θέλεις να σιγουρευτείς ότι οι άνθρωποι θα σε ακολουθήσουν», δήλωσε ο Σέρτζιο Καναβέρο.

Πέρα από τις όχι αμελητέες δυσκολίες να διατηρηθεί σώος ο εγκέφαλος σε ένα αποκομμένο κεφάλι, το οποίο μετά θα πρέπει να «συναρμολογηθεί» σωστά σε ένα ξένο σώμα, ανακύπτουν ουκ ολίγα ζητήματα βιοηθικής. Είναι πολύ αμφίβολο, κατ’ αρχήν, αν θα δινόταν ποτέ η άδεια να γίνουν τέτοια πειράματα με κομμένα κεφάλια σε πιθήκους (πολύ περισσότερο σε ανθρώπους...)

Επίσης, αποτελεί ασφαλώς αχαρτογράφητη περιοχή από ψυχολογική πλευρά, το πώς θα μπορούσε να νιώσει ένας άνθρωπος, όταν ξυπνήσει από την αναισθησία του χειρουργείου και δει το κεφάλι του πάνω σε ένα άγνωστο σώμα.

Όμως, ο τολμηρός (αν αυτή είναι η σωστή λέξη) ιταλός γιατρός επιδιώκει να πυροδοτήσει ένα δημόσιο διάλογο πάνω στην πρότασή του, επισημαίνοντας πως «το πραγματικό εμπόδιο είναι ηθικής φύσης».

Ένα σχετικό πείραμα είχε αποτολμηθεί από τον Ρόμπερτ Γουάιτ το 1970, στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve του Κλίβελαντ των ΗΠΑ, όπου είχε επιχειρηθεί η μεταμόσχευση του κεφαλιού μιας μαϊμούς στο σώμα μιας άλλης. Όμως η προσπάθεια είχε μείνει ημιτελής, καθώς δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά του νωτιαίου μυελού, με συνέπεια το άτυχο πειραματόζωο να μην μπορεί να κινήσει το σώμα του. Σε εννέα ημέρες το ζώο πέθανε, καθώς το κεφάλι απορρίφθηκε από το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος.

Πέρυσι, εξάλλου, ερευνητές στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Χαρμπίν της Κίνας άρχισαν παρόμοια πειράματα με ποντίκια, με την ελπίδα, όπως είπαν, να τελειοποιήσουν τη διαδικασία «για να σώσουν εκατομμύρια ανθρώπους».

Όμως, πολλοί νευροεπιστήμονες θεωρούν ότι υπάρχουν αξεπέραστες δυσκολίες, προς το παρόν τουλάχιστον, για να γίνει επιτυχής μεταμόσχευση κεφαλιού ή ολόκληρου σώματος.

Το κυριότερο εμπόδιο είναι ότι κανείς δεν ξέρει ακόμη πως να συνδέσει σωστά τα νεύρα της σπονδυλικής στήλης με το κεφάλι, ώστε να λειτουργούν κανονικά. Ο Σέρτζιο Καναβέρο πάντως αισιοδοξεί ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο. 
 
 

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η οικονομική ολιγαρχία της χώρας πρέπει να χάσει τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας.

Μέσα από τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις που είχαμε τα τελευταία πέντε χρόνια της χρεοκοπίας της χώρας, οι Έλληνες δηλώνουν συνεχώς τη βούλησή τους να μην φύγουμε από το ευρώ. Αυτό φυσικά δένει τα χέρια σε οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση και ταυτόχρονα εκχωρεί την εθνική μας κυριαρχία στα κέντρα λήψης αποφάσεων των Βρυξελλών.

Είναι βέβαιο πως το εθνικό νόμισμα θα έδινε περισσότερη ευελιξία αντιμετώπισης μια οικονομικής κρίσης. Όμως, έτσι όπως εμείς συνεχίζουμε να πορευόμαστε, ούτε με ευρώ ούτε με δραχμή μπορούμε να σταθούμε. Ζούμε σε μια τεράστια παγκόσμια αγορά και αν δεν έχουμε ανταγωνιστικό προϊόν να πουλήσουμε, απλά θα εξαφανιστούμε. Χρειάζεται λοιπόν να καθίσουμε και να δούμε τι ανταγωνιστικό προϊόν μπορούμε να παράγουμε και να πουλήσουμε στην παγκόσμια αγορά. Για κάθε προϊόν υπάρχει και ο αντίστοιχος αγοραστής. Απλά εμείς δεν παράγουμε, αλλά και ό,τι παράγουμε το κάνουμε εντελώς απρογραμμάτιστα με τεράστιο κόστος και στο τέλος είτε δεν κερδίζουμε τίποτα είτε τα κέρδη είναι πενιχρά.

Υπάρχει κάποιος φταίχτης γι’ αυτό; Ναι, είναι η ελληνική οικονομική ολιγαρχία η οποία ελέγχει και την πολιτική εξουσία. Είναι παρασιτική και αρπακτική χωρίς εθνικό ή έστω λαϊκό προσανατολισμό. Αυτό με ένα τρόπο μόνο διορθώνεται. Με άνοιγμα του πολιτικού συστήματος στο λαό ώστε να χάσει τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας η ελληνική οικονομική ολιγαρχία. Πως όμως να το κάνεις όταν αυτό πρέπει να γίνει μέσα από το πολιτικό σύστημα, το οποίο όμως ελέγχεται από την οικονομική ολιγαρχία; Φαύλος κύκλος που μας τραβάει διαχρονικά στον πάτο.

Αν και τώρα, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν ανοίξει το πολιτικό σύστημα στο λαό, τότε μέλλον δεν πρόκειται να υπάρξει γι’ αυτόν εδώ τον τόπο.



πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι BMW και … τα μυστικά κονδύλια

Επειδή στην κυβέρνηση, με εντολή του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα θέλουν να πουλήσουν τις δύο αλεξίσφαιρες και αλεξίβομβες (μνημονιακές) BMW, το αρμόδιο για τα κρατικά αυτοκίνητα υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρεί εδώ και δύο εβδομάδες να μάθει ποιος τις αγόρασε, πόσο ακριβώς στοίχισαν, ώστε να τις κοστολογήσει.

Προς μεγάλη του έκπληξη ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει πουθενά ούτε εντολή για την αγορά τους ούτε τιμολόγια ούτε καμία απόδειξη για την παραλαβή τους. Κατά τον υπουργό οι BMW είναι για το κράτος… αόρατες, δεν υπάρχουν σε κανένα κρατικό έγγραφο. Επειδή πάλι τέτοια πράγματα δεν γίνονται σε ένα σοβαρό κράτος όπως είναι η χώρα μας, οι ελεγκτές έκαναν φύλλο και φτερό όλα τα αρχεία με τα κρατικά αυτοκίνητα και πάλι δεν βρήκαν τίποτε.

Υστερα απ” αυτό συμπεραίνουν ότι τα δύο αυτά πανάκριβα αυτοκίνητα αγοράστηκαν από τα… μυστικά κονδύλια της κυβέρνησης. Ως γνωστόν, στα μυστικά κονδύλια δεν ζητούνται αποδείξεις. Τι είδους μυστικά θα ήταν; Από την άλλη όμως, οι «Μπέμπες» φαίνονται και προκαλούσαν…




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ… ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC στρέφει και πάλι το ενδιαφέρον της στην Ελλάδα και παρουσιάζει την πραγματική τραγωδία για την χώρα μας… Αποκαλύπτοντας στοιχεία που σοκάρουν και προκαλούν οργή και θλίψη για αυτούς που οδήγησαν αυτή την τόσο πλούσια γωνιά του πλανήτη στην οικονομική καταστροφή…

«Η πραγματική τραγωδία για την Ελλάδα, η οποία παραβλέπεται από πολλούς οικονομολόγους, είναι η φυγή εγκεφάλων», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Όπως σημειώνεται, «τα στατιστικά στοιχεία για το άρθρο προέρχονται από την έρευνα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συγγραφέα Λόη Λαμπριανίδη.

«Οι μισοί από τους 160.000 με 180.000 αποφοίτους πανεπιστημίων που έχουν φύγει από την Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, είναι κάτοχοι διδακτορικού» όπως σημειώνεται. Επιπλέον, αντλούνται στατιστικά στοιχεία από την έρευνα της Endeavor Greece και τη σχετική έκθεσή της, «σύμφωνα με την οποία, 200.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ελλάδα από την αρχή της κρίσης, πριν από πέντε χρόνια».

Τονίζεται πως «ένα από τα πλέον ανησυχητικά στοιχεία είναι ότι η τάση για μετανάστευση δεν έχει υποχωρήσει, ενώ το 46% των Ελλήνων που ζουν στη χώρα σκοπεύουν να εγκατασταθούν στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Λαμπριανίδη, «η φυγή εγκεφάλων έχει τεράστιες συνέπειες για την Ελλάδα. Οι νέοι με υψηλή μόρφωση που εγκαταλείπουν τη χώρα δεν μπορούν να παραμείνουν στην Ελλάδα γιατί η οικονομία ακόμη βυθίζεται και δεν έμεινε κανείς που να δημιουργεί προϊόντα ή υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας. Είναι ένας φαύλος κύκλος».

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, «τη στιγμή που η ΕΕ θέλει την Ελλάδα να ανορθωθεί και να αναδιαρθρώσει την οικονομία της, η δύναμη της φαιάς ουσίας, που απαιτείται για τη μεταμόρφωση αυτή, φεύγει από τη χώρα», ενώ σε άλλο σημείο, επισημαίνεται ότι «σημαντικός παράγοντας για τη φυγή εγκεφάλων είναι ψυχολογικός, σύμφωνα με τον Αλέξη Πανταζή, συνιδρυτή της Hellas Direct».

Επίσης, αναφέρεται ότι «αυτή η αβεβαιότητα έχει εμποδίσει πολλούς ανθρώπους από διάφορους τομείς» και «υπάρχει μια αίσθηση παράλυσης και τα πράγματα έχουν χειροτερέψει μετά τις εκλογές» όπως είπε ο Χάρης Μακρυνιώτης, διευθύνων σύμβουλος της Endeavor Greece.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «όπως εξήγησε (ο κ. Μακρυνιώτης), όλοι περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η τετράμηνη παράταση του νέου σχεδίου διάσωσης της ΕΕ και αν η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ».

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι «η επίπτωση στην καθημερινή ζωή μπορεί να γίνει αισθητή από όλους» και ότι «οι τράπεζες δεν δανείζουν, κρατώντας τις εγκρίσεις σε αναμονή. Αυτό σημαίνει ότι για ένα μικρομεσαίο επιχειρηματία δεν υπάρχει κεφάλαιο κίνησης, τώρα. Και αν είστε ένας επιχειρηματίας που ψάχνει για κεφάλαια εκκίνησης, οι επενδυτές δεν ανοίγουν το πορτοφόλι τους. Αντ” αυτού, περιμένουν να δουν τι θα συμβεί με το ευρώ, δεδομένου ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα επηρεάσει τις αποτιμήσεις.

Είναι η αβεβαιότητα αναφορικά με τη σύγκλιση αριθμού παραγόντων που κρατά τη χώρα στο σημείο εκείνο που θα γείρει η πλάστιγγα. Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν το πώς η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα εργαστεί για να δώσει κίνητρα για ξένες επενδύσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις, να μεταρρυθμίσει το φορολογικό κώδικα και τις προϋποθέσεις αδειοδότησης των επιχειρήσεων, την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας, της κυβερνητικής διαφθοράς και της γραφειοκρατίας».




hellasforce.com


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας …


 Όπως ο Σαμαράς με τα Ζάπεια

Του Γ. Γ


tseΔεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε
η εποχή, τα βάρη, οι συνθήκες
κι άλλοι την πάθανε που τότε είπαν το ναι
και δεν ακούσανε των παλιών τις υποθήκες.

Μανώλης Αναγνωστάκης

Ο τίτλος της ανάρτησης είναι δανεισμένος από το βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, και περιγράφει ιδανικά την σημερινή κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα.

Εμείς αυταπάτες για την πολιτική που θα ακολουθούσε ο Σύριζα βρισκόμενος στην κυβέρνηση δεν είχαμε ποτέ. Αλλωστε και το κόμμα της Κουμουνδούρου  ποτέ δεν έκρυψε τον πολιτικό προσανατολισμό του.
 

Πέρα από τις βαρύγδουπες κορώνες του ηγέτη του και κάποιων στελεχών του (να μην θυμηθούμε τώρα δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα που έλεγε ότι με έναν νόμο θα έστελνε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας μνημόνια και μεσοπρόθεσμα προγράμματα) ο Σύριζα δεν έκρυψε ποτέ την ευρωλαγνεία του για το «κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι» και το μόνο που αποζητούσε είναι το εκλογικό σώμα να του αναθέσει την διακυβέρνηση της χώρας. Πράγμα που έγινε.

Η επιδίωξη όμως του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε αφού πρώτα ο Α. Τσίπρας και το επιτελείο του σερβίρισαν στο λαό το λεγόμενο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» (Όπως ο Σαμαράς με τα Ζάπεια).


 Και ερχόμαστε στο «δια ταύτα». Εχει καμιά σχέση η στάση που κρατάει το κυβερνών κόμμα στις διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους» με αυτά που είχε υποσχεθεί προεκλογικά στον ελληνικό λαό; 
Δεν θα απαντήσουμε εμείς αλλά .. η Α.  Μέρκελ  « Η Ελληνική κυβέρνηση σιγά – σιγά αποδέχεται την πραγματικότητα», ενώ το  Γερμανικό Οικονομικό Ινστιτούτο χαιρετίζει με ικανοποίηση την τελευταία συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα στο Eurogroup χαρακτηρίζοντας τις ελληνικές προτάσεις «σοφές και στοχευμένες».
 

Αν σε κολακεύει ο αντίπαλος σου κοίτα τι λάθος έχεις κάνει λέει ο λαός μας …

Θα αντιτείνει τώρα κάποιος: Δεν είχε την διάθεση η νέα ελληνική κυβέρνηση να μας απαλλάξει από το κρεματόριο που μας έχουν οδηγήσει οι προηγούμενες μνημονικές πολιτικές των απερίγραπτων τύπων της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου; Καμιά αντίρρηση. Αλλωστε όπως λέει και η ρήση «ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις».
 

Το θέμα όμως είναι από ποια αφετηρία ξεκινάς. Ακόμα αν θέλετε και από σημειολογική άποψη.o Σύριζα είναι φάουλ. Τι πάει να πει οι «εταίροι» -όπως ονομάζει τους τοκογλύφους δανειστές του ελληνικού κράτους- να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού; Ο ελληνικός λαός δεν έκανε καμιά «θυσία». Γιατί θυσία σημαίνει να κάνεις κάτι με επιλογή σου. Εμάς μας επέβαλλαν να αιμορραγήσουμε στην κυριολεξία για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών.

Ο σύριζα δεν έχει εμπιστοσύνη στον λαϊκό παράγοντα και γι’ αυτό μόνο φραστικά τον επικαλείται. Σαν αστικό κόμμα που είναι πιστεύει (;)  ότι σε γήπεδο  με πληρωμένο διαιτητή και στημένη εξέδρα μπορεί να κερδίσει. Το ζήτημα είναι ότι τις αυταπάτες του θα τις πληρώσει πάλι ο εργαζόμενος λαός.

Τι περιμένετε; Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα σας κάνουν; Κι ότι οι αχόρταγοι κάτι θε να σας δώσουν! Οι λύκοι θα σας ταΐσουνε αντί να σας καταβροχθίσουν! Από φιλία.
 

Θα σας προσκαλέσει η τίγρη να της βγάλετε τα δόντια, τέτοια περιμένετε!
 Μπέρτολτ Μπρεχτ


πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιστροφή στο 2012

Την ώρα που οι εσωκομματικές αμφισβητήσεις φουντώνουν – παρότι στην κοινοβουλευτική ομάδα τείνουν να ελεγχθούν – και τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπόσχονται να… ψηφίσουν τη νέα συμφωνία, ώστε να εκθέσουν την κυβέρνηση ότι ακολουθεί τον ίδιο μνημονιακό δρόμο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το Μέγαρο Μαξίμου καταβάλλει έντονη προσπάθεια για να αναδείξει τις διαφορές του νέου πλαισίου με το περιβόητο email Χαρδούβελη.

Υπάρχουν βέβαια πολλές ομοιότητες, όχι μόνο με το mail του πρώην υπουργού Οικονομικών αλλά και με τα μέτρα και μεταρρυθμίσεις που προσπαθούσε να επιβάλει η τρόικα στην Ελλάδα απο το 2012.

Συγκεκριμένα, η τρόικα με έκθεση της που είχε σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών, τον Σεπτέμβριο του 2012 έκανε λόγο για κακότεχνες περικοπές, που έρχονται να ισοσκελίσουν την πανθομολογούμενη αδυναμία ενίσχυσης των κρατικών ταμείων μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής, χαρακτηρίζει το υπάρχον σύστημα φορολογικής διοίκησης ελάχιστα αποδοτικό και προτείνει τη διάλυσή του και τη δημιουργία (από τον Απρίλιο του 2013) μιας νέας φορολογικής, διαχειριστικής, ανεξάρτητης Αρχής, η οποία θα διευθύνεται από υπερκομματικό στέλεχος και θα στελεχωθεί από τους πλέον έμπειρους και ικανούς ελεγκτές.

«Δημιουργήστε μια νέα Αρχή»

Μέσω του μυστικού πορίσματος, οι ελεγκτές της τρόικας χαρακτήριζαν ως αναγκαία τη σύσταση και λειτουργία ενός νέου διοικητικού πλαισίου για τον χειρισμό των φορολογικών θεμάτων, θέτοντας συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και παρουσιάζοντας τον ακριβή τρόπο λειτουργίας της νέας Αρχής.
Σκοπός των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων  ήταν η λειτουργία μιας νέας ανεξάρτητης και ικανής διαχειριστικής Αρχής μέχρι τον Απρίλιο του 2013.
Σύμφωνα με τους ελεγκτές της τρόικας, η συγκεκριμένη Αρχή έπρεπε:

1) να είναι ενισχυμένη με όλες τις απαιτούμενες και σαφώς καθορισμένες εξουσίες και αρμοδιότητες, ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται και να επιβάλλει τους φορολογικούς νόμους, ενώ θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στους κύριους εθνικούς φόρους (όπως ο φόρος εισοδήματος, φόρος κεφαλαίου, Φ.Π.Α. και φόρος κατανάλωσης)

2) να διοικείται από έναν μη πολιτικά διορισμένο διευθύνοντα σύμβουλο, διορισμένο για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια που δεν θα συνδέεται με τη θητεία της εκάστοτε κυβέρνησης και ο οποίος θα είναι επιφορτισμένος με το έργο ολόκληρου του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου και του δικτύου των αποκεντρωμένων φορέων του, και

3) να έχει επαρκή αυτονομία, ώστε να διαχειρίζεται τόσο το αντικείμενο της θέσης της όσο και τα θέματα διοικητικής λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρωπίνων πόρων, στη βάση της ανάθεσης εξουσίας, όρων, αρμοδιοτήτων και διαφάνειας.

Εν κατακλείδι, η πρόταση των ξένων ειδικών αναφέρεται στη δημιουργία μιας αυτόνομης φορολογικής, διαχειριστικής Αρχής με τη μορφή ενός ενοποιημένου ημιαυτόνομου οργάνου ή ενός αντίστοιχου οργάνου που θα έχει ένα διοικητικό συμβούλιο.

«Ενδυνάμωση» του μηχανισμού

Παράλληλα, το σχέδιο του ΔΝΤ – Ε.Ε. προβλέπει τη στελέχωση του συγκεκριμένου οργανισμού με 40 νέους ελεγκτές στο γραφείο με τον μεγαλύτερο αριθμό φορολογουμένων, την άμεση ανάθεση σε επιπλέον 150 υπαλλήλους στον τομέα συλλογής οφειλών σε γραφεία εντός Αττικής (με επέκταση της ανάθεσης σε ακόμα 300 υπαλλήλους μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2012) και την πρόσληψη ακόμη 500 ελεγκτών εντός Αττικής μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012.

Τέλος, γίνεται λόγος για αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής της νέας Αρχής με κλιμάκωση της τεχνικής υποστήριξης που θα έχει ως σκοπό την αύξηση των εσόδων από φορολογία κατά 1.5% του Α.Ε.Π., την κρατική μεταρρύθμιση σε οργανωτικό επίπεδο αλλά και την αναβάθμιση των βασικών λειτουργιών της φορολογικής διαχείρισης.

 Η ΓΓΔΕ, το ΣΔΟΕ και το πλάνο Βαρουφάκη

Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, στην επιστολή του προς τον προέδρο του Eurogroup δεσμεύεται για την ενίσχυση της διαφάνειας στον τρόπο λειτουργίας και στον τρόπο διορισμού του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, καθώς και στην ενίσχυση της ανεξαρτητοποίησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ακόμα και μέσω περαιτέρω νομοθεσίας με στόχο να μην υπάρχουν παρεμβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο η τρόικα είχε ζητήσει αλλαγές στη ΓΓΔΕ, κάνοντας λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις. Στο κείμενο των μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα δεσμεύεται ότι θα εκσυγχρονίσει τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση επωφελούμενη της διαθέσιμης τεχνικής βοήθειας.

Από αυτήν την άποψη, η Ελλάδα θα:

• Ενισχύσει τη διαφάνεια και διεθνή εμβέλεια της διαδικασίας με την οποία διορίζεται, παρακολουθούνται οι επιδόσεις, και αντικαθίσταται ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

• Ενισχύσει την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων -εάν είναι απαραίτητο μέσω περαιτέρω νομοθεσίας- από όλων των ειδών τις παρεμβάσεις (πολιτικές ή άλλες), εγγυώμενη ταυτόχρονα την πλήρη ευθύνη και διαφάνεια των δραστηριοτήτων της. Για τον σκοπό αυτό, η κυβέρνηση και η ΓΓΔΕ θα κάνουν πλήρη χρήση της διαθέσιμης τεχνικής βοήθειας.

• Επανδρώσει επαρκώς, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, τη ΓΓΔΕ και ιδιαίτερα τις μονάδες υψηλού πλούτου και μεγάλων οφειλετών της διοίκησης εσόδων και θα διασφαλίσει πως διαθέτει ισχυρές ερευνητικές και διωκτικές εξουσίες, και πόρους που θα βασίζονται στις δυνατότητες του ΣΔΟΕ, έτσι ώστε να στοχεύονται αποτελεσματικά η φορολογική απάτη και οι φορολογικές οφειλές των κοινωνικών ομάδων υψηλών εισοδημάτων. Θα εξετάσει το πλεονέκτημα της ενσωμάτωσης του ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μάρδας: Από σήμερα η δόση για το επίδομα θέρμανσης

Ξεκινά από σήμερα η καταβολή της δόσης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, όπως διευκρίνισε στην πρωινή εκπομπή του Ant1 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης

-Κάθε άγαμος φορολογούμενος με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ.

-Κάθε ζευγάρι εγγάμων με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

-Κάθε μονογονεϊκή οικογένεια με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 43.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

-Για κάθε προστατευόμενο τέκνο του ενδιαφερόμενου το εισοδηματικό όριο των 40.000 ή 43.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αδεια τα ταμεία του κράτους - Χρειαζόμαστε νέα χρηματοδότηση από τους δανειστές λέει το Υπ. Οικονομικών

Αδυναμία να τα καταφέρει η χώρα μας χωρίς χρηματοδότηση, μέσα στο τετράμηνο, να ανταπεξέλθει στην κάλυψη των υποχρεώσεών της εξέφρασε κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομίας υπογραμμίζοντας ότι το δημοσιονομικό κενό έχει εκτοξευτεί στα 5-7 δισ. ευρώ αντί των 2,5 δισ. ευρώ που προβλεπόταν πριν τις εκλογές.

Στο μεταξύ, το χρηματοδοτικό κενό απασχολεί την κυβέρνηση και όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης εξερχόμενος της συντονιστικής σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, και τόνισε ότι διαπραγματευόμαστε με τους εταίρους και το επόμενο διάστημα θα γίνει συζήτηση για να καλυφθεί ομαλά και ασφαλώς η χρηματοδότηση.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την υστέρηση των εσόδων σχολίασε ότι θα πρέπει να έχουμε υπομονή δύο με τρεις μήνες και δεν θα υπάρχει κενό.

Στο μεταξύ, για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών, μέχρι τον Ιούνιο, όπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομίας, η κυβέρνηση εξετάζει μεταξύ άλλων την έκδοση εντόκων και τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τα ομόλογα που δεν κουρεύτηκαν.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας και ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γ. Σταθάκης.

πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δικαίωση της κρυφής κάμερας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας, αποτελεί η απόφαση – σταθμός του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες δύναται να χρησιμοποιηθεί η κρυφή κάμερα.

Στην απόφαση με την οποία καταδικάζουν την προσπάθεια της Ελβετίας να εμποδίσει την άσκηση της συγκεκριμένης πρακτικής, οι δικαστές αποφάνθηκαν πως λόγοι δημόσιου συμφέροντος επιτρέπουν τη χρήση μέσων καταγραφής. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης δικαίωσε τέσσερις δημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι στην Ελβετία και κλήθηκαν να καταβάλουν χρηματικά πρόστιμα λόγω ενός τηλεοπτικού ρεπορτάζ με κρυφή κάμερα το 2003, μέσω του οποίου κατήγγειλαν τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στον τομέα των ασφαλίσεων.

Η ετυμηγορία του ΕΔΑΔ έρχεται στον απόηχο του σκανδάλου στη Βρετανία, όπου δημοσιογράφοι της εφημερίδας Daily Telegraph και του τηλεοπτικού δικτύου Channel 4 αποκάλυψαν, μέσω κρυφής κάμερας, τη δράση δύο βουλευτών, οι οποίοι δέχτηκαν να μεσολαβήσουν -έναντι αδράς αμοιβής- για την προώθηση επιχειρηματικών σχεδίων ψεύτικης κινεζικής εταιρείας. Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα συνεχίζεται η απαγόρευση της χρήσης κρυφής κάμερας, ενός μέσου που είχε βοηθήσει κατά το παρελθόν να έρθουν στη δημοσιότητα πολλές περιπτώσεις διαφθοράς στο Δημόσιο.

Στην Ελλάδα, χάρη στον τυποκτόνο νόμο για την κρυφή κάμερα, απλά θα κατακρίναμε την παράνομη λήψη των αποδεικτικών στοιχείων που αφορά σε διαφθορά πολιτικού προσώπου…



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΣΕΠ: Αναστέλλεται η διάθεση προσωπικού σε «κινητικότητα»

Σε συνέχεια της έκδοσης από το ΑΣΕΠ την 25η Φεβρουαρίου 2015 πινάκων διάθεσης προσωπικού, στο πλαίσιο της διαδικασίας της «κινητικότητας», ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ανακοίνωσε, ότι κάθε περαιτέρω σχετική διαδικασία αρμοδιότητας της διοίκησης αναστέλλεται, ενόψει επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης του ζητήματος.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφασίσθηκαν απόψε έπειτα από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε τα εξής:
  • Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ παραμένει ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.
  • Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΣ τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, μέχρι σήμερα Διοικητής της 1ης Στρατιάς.
  • Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΝ παραμένει ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης Π.Ν.
  • Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΑ τοποθετείται ο Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαϊτσης, μέχρι σήμερα Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας.
  • Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του, προάγεται στο βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΣ.
  • Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του, προάγεται στο βαθμό του Πτεράρχου εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΑ.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το σχέδιο για «κόκκινα δάνεια» και πλειστηριασμούς

Το πάγωμα των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας θα είναι το πρώτο βήμα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος των “κόκκινων” δανείων φυσικών και νομικών προσώπων.

Η διάταξη θα κατατεθεί ο αμέσως προσεχές διάστημα και διαρκεί έως το τέλος του χρόνου και θα αφορά κοινωνικά στρώματα που έχουν αδυναμία αποπληρωμής. Τα κριτήρια θα είναι διευρυμένα, σε σχέση με την περσινή μεταβατική διάταξη και θα αφορά αντικειμενική αξία ακινήτου πρώτης κατοικίας έως 300.000 ευρώ.
Επίσης, όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ, για να ενταχθούν στη διάταξη, θα πρέπει να καταβάλλουν το 10% του μηνιαίου εισοδήματός τους ως δόση αποπληρωμής των δανείων, ενώ για όσα νοικοκυριά το οικογενειακό εισόδημα ξεπερνά τις 25.000 ευρώ - και έως 50.000 ευρώ - τότε το αντίστοιχο ποσοστό θα προσδιορίζεται στο 20%. Τα νοικοκυριά με οικογενειακό εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ δεν θα μπορούν να ενταχθούν στη διάταξη. 

Ειδικότερα τα κριτήρια για ένταξη στη διάταξη είναι:
  • Οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ
  • Καταθέσεις έως 50.000 ευρώ
  • Αντικειμενική αξία ακινήτου πρώτης κατοικίας έως 300.000 ευρώ
  • Συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 500.000 ευρώ
Για τα "κόκκινα δάνεια"

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το δεύτερο στάδιο ρύθμισης που προωθείται αφορά 100.000 δανειολήπτες που βρίσκονται στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας και κόκκινα δάνεια ύψους 3 δισ. ευρώ. Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, θα συσταθεί ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης στον οποίο θα μεταφερθούν τα προβληματικά δάνεια από τις τράπεζες. Τα δάνεια θα πωληθούν από τις τράπεζες στο 50% της αξίας τους και στη συνέχεια ο δανειολήπτης θα πληρώσει στο φορέα μέρος της οφειλής ενώ ένα τρίτο μέρος θα καλυφθεί από το δημόσιο.

Τέλος σχετικά με τα επιχειρηματικά δάνεια και αυτά θα ρυθμιστούν σε δύο φάσεις. Η μία θα αφορά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα ακολουθηθεί ένα ανάλογο μοντέλο με τα στεγαστικά και η δεύτερη αφορά στα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια. Στόχος του υπουργείου, όπως είπε ο κ. Σταθάκης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι να βρεθεί η χρυσή τομή, σε ότι αφορά στα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια, ώστε και οι τράπεζες να μην χάσουν από την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων και οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Κι αυτό γιατί χρειάζεται αλλαγή του πτωχευτικού νόμου, όμως η πρόταση των τραπεζών - εάν εφαρμοζόταν αυτή - θα οδηγούσε τις μισές επιχειρήσεις στον έλεγχό τους.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιτυχής διαχωρισμός σιαμαίων τους προσφέρει μια «νέα ζωή»! (φωτό)

Οι σιαμαίες Knatalye Hope και Adeline Faith Mata γεννήθηκαν ενωμένες στην κοιλιά και το στήθος, και μέχρι σήμερα ποτέ δεν ήταν σε θέση να καθίσουν μόνες τους, να μπουσουλήσουν ή να περπατήσουν.

Ωστόσο, δέκα μήνες μετά τη γέννησή τους, τα δύο κοριτσάκια μπορούν να κάνουν μια καινούργια αρχή, αφού μετά από περίπου 26 ώρες στο χειρουργείο και με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων του Τέξας, ο διαχωρισμός τους ήταν επιτυχής!

2

3

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη επιτυχής εγχείρηση διαχωρισμού σιαμαίων που ήταν ενωμένα στην κοιλιά και το στήθος, με το εγχείρημα να διακρίνεται από μεγάλη δυσκολία καθώς τα δύο κοριτσάκια μοιράζονταν ζωτικά όργανα, όπως πνεύμονες, συκώτι, λεπτό και παχύ έντερο καθώς και λεκάνη. Την επέμβαση διαχωρισμού τους πραγματοποίησε μία ομάδα 12 χειρουργών, 6 αναισθησιολόγων και 8 νοσηλευτών.

4

5

Πλέον τα κοριτσάκια βρίσκονται σε μονάδα ειδικής θεραπείας, στο στάδιο της ανάκαμψης, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς τους ενδέχεται να χρειαστούν και άλλες επεμβάσεις, όμως το σημαντικότερο είναι ότι και οι δύο κατάφεραν να παραμείνουν στη ζωή.

6


«Είμαστε τόσο ευγνώμονες σε όλους τους χειρουργούς και όλους όσους φρόντισαν τις κόρες μας και τους έδωσαν την ευκαιρία να ζήσουν ξεχωριστές ζωές», δήλωσε συγκινημένη η μητέρα των κοριτσιών.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εισαγγελική έρευνα για ζημιές σε «πάρτι αγνώστων» στο ΑΠΘ

Προκαταρκτική έρευνα για τις σοβαρότατες ζημιές που προκλήθηκαν σε χώρους της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, στη διάρκεια πάρτι που διοργάνωσαν άγνωστοι τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, παρήγγειλε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα διερευνηθεί το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς. Η έρευνα θα δώσει απάντηση σε ερωτήματα που συνδέονται με το είδος της εκδήλωσης, τους διοργανωτές της, το ζήτημα της χορήγησης ή μη σχετικής άδειας κ.ά. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα κληθούν να καταθέσουν τα όργανα της Σχολής.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!