EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία 17 μεγαλοκαταθετών

Τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων 17 φυσικών προσώπων έχει διατάξει ως τώρα ο οικονομικός εισαγγελέας, με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουν προκύψει από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) κατά τους ελέγχους που πραγματοποιεί σε μεγαλοκαταθέτες.

Οι έλεγχοι αφορούν συνολικά 49 φυσικά πρόσωπα και στηρίζονται σε στοιχεία από τις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών της περιόδου 2000-2012.

Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, πρόκειται για τα πρώτα στοιχεία ελέγχων που διενεργούνται από το ΚΕΦΟΜΕΠ στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού στόχου για τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.

Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε:

Με βάση στοιχεία κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών μεγαλοκαταθετών -φυσικών προσώπων- περιόδου 2000-2012, έχουν εκδοθεί 49 εισαγγελικές παραγγελίες για διακρίβωση τέλεσης αδικήματος φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και τα σχετικά ηλεκτρονικά αρχεία παραδόθηκαν στους ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ σε ηλεκτρονική μορφή (CD) προς περαιτέρω έλεγχο και επεξεργασία.

Για τις υποθέσεις αυτές έχουν ήδη ειδοποιηθεί 26 φορολογούμενοι προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία.

Με βάση τις πρώτες ενδείξεις και ύστερα από σχετικά ενημερωτικά σημειώματα του ΚΕΦΟΜΕΠ, ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος έχει μέχρι σήμερα εκδώσει 17 διατάξεις δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων φυσικών προσώπων, βάσει των διατάξεων του άρθρου 17α παρ. 8 του Ν.2523/1997.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μυστηριώδεις χαμένες Ατλαντίδες

Θρυλικές πατρίδες που άνοιξε η γη και τις κατάπιε!

Έχει άραγε αλλάξει τόσο πολύ ο παγκόσμιος γεωγραφικός άτλας που κομμάτια γης και ήπειροι ολόκληρες έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης;Αν είναι να πιστέψουμε τις λαϊκές παραδόσεις και τους θρύλους, τότε σίγουρα ναι!

Κι αν η δική μας χαμένη Ατλαντίδα παραμένει εδώ σταθμός εξαφανισμένης έκτασης, δεν είναι στα σίγουρα η μόνη, καθώς έχει πολύ παρέα εκεί στις εσχατιές του χωροχρόνου που ενδεχομένως κρύβεται.

Άλλες εξαφανίστηκαν εξαιτίας λέει φυσικών φαινομένων, όπως το λιώσιμο των πάγων ή η κίνηση των τεκτονικών πλακών, άλλες πάλι ήταν αποτέλεσμα κακής πλοήγησης μπερδεμένων θαλασσοπόρων εκεί στην πρώιμη ναυσιπλοΐα, το γεγονός ωστόσο παραμένει: η ιστορία χαμένων πατρίδων έρχεται και επανέρχεται στα παγκόσμια χρονικά με μια εμμονή σχεδόν ψυχαναγκαστική.

Αναγκάζοντας ιστορική ανάλυση και επιστήμη να ασχοληθούν στα σοβαρά μαζί τους, παρά το γεγονός ότι ζούμε στη λεγομένη εποχή της πληροφόρησης και θα πίστευε κανείς ότι θα μπορούσαμε να διακρίνουμε πια καθαρά τον μύθο από την πραγματικότητα.

Ένα όμως είναι σίγουρο: πολλές οι μυστηριώδεις εκτάσεις που εμφανίζονται να έχουν καταποντιστεί, συντηρώντας παραδόσεις που δεν φαίνονται να ξεθωριάζουν στο φως του επιστημονικού πνεύματος και του ορθού λόγου…

Mayda



Επίσης γνωστή ως Νησί του Μαμ, η Mayda είναι ένα νησί-φάντασμα του Ατλαντικού Ωκεανού, στα ανοιχτά της νοτιοδυτικής Ιρλανδίας.

Οι ναυτικοί που έζησαν στην εποχή των μεγάλων εξερευνήσεων τη θεωρούσαν εξαιρετικά επικίνδυνη γη, περικυκλωμένη από δράκους και θαλάσσια τέρατα, όπως υποδεικνύουν ναυτικοί χάρτες ήδη από το 1397 μ.Χ.

Οι κίνδυνοι για όποιον κοντοζύγωνε τις ακτές του νησιού ήταν πελώριοι, γι’ αυτό και οι βρετανοί θαλασσοπόροι το απέφευγαν με κάθε κόστος.

Το μυστηριώδες νησί εμφανιζόταν συχνά στους μεσαιωνικούς χάρτες της εποχής και συνέχισε να εμφανίζεται και στα κατοπινά χρόνια, πάντοτε σε σχήμα ημισελήνου.

Ακόμα και σε χάρτη του 1906 σημειώθηκε για τελευταία φορά, παρά το γεγονός ότι τίποτα δεν υπάρχει στη νοτιοδυτική γωνιά της Ιρλανδίας…

Cantref Gwaelod



Σύμφωνα με τον κέλτικο θρύλο, το πανέμορφο ουαλικό βασίλειο ήταν εκεί που είναι σήμερα ο Κόλπος του Κάρντιγκαν (μεταξύ των νήσων Ramsey και Bardsey).

Καθώς κειτόταν κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, ένα πελώριο ανάχωμα το προστάτευε από τα μανιασμένα νερά, μέχρι να κάνει τουλάχιστον την εμφάνισή του ένας επισκέπτης βασιλιάς και να ξελογιάσει την πανώρια κόρη που ήταν επιφορτισμένη με το κλείσιμο του αναχώματος τις νύχτες.

Το ανάχωμα έμεινε λοιπόν ανοιχτό και το βασίλειο θάφτηκε κάτω από το νερό, παραμένοντας στον υγρό τάφο του μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014, όταν καταιγίδα στον Κόλπο του Κάρντιγκαν αποκάλυψε κάτω από την άμμο ένα δάσος από απολιθωμένους κορμούς και μια σειρά από αρχαίους διαδρόμους.

Την ίδια στιγμή, στα ανοιχτά των ακτών εντοπίστηκε ένας σωρός από πέτρες και βράχους που θύμιζαν ερειπωμένο κτίριο. Παρά το γεγονός ότι κανείς δεν ξέρει αν είναι τα απομεινάρια του Cantref Gwaelod ή απλά προϊστορικά ερείπια, ο θρύλος του χαμένου βασιλείου αναζωπυρώθηκε…

Lyonesse




Άλλη μια χαμένη βρετανική γη, αυτή ήταν ένα νησάκι στα ανοιχτά των ακτών της Κορνουάλης. Στους θρύλους του Αρθούρου, ήταν περίφημη ως το σπίτι του Τριστάνου, αν και αργότερα απέκτησε φήμη εξαιτίας της μυστηριώδους εξαφάνισής της.

Σύμφωνα με την παράδοση, η γη εξαφανίστηκε μέσα σε μια νύχτα ως τιμωρία για τα κρίματα των κατοίκων της. Μόνο ένας άντρας γλίτωσε από τον καταποντισμό του νησιού στα έγκατα της θάλασσας, ξεφεύγοντας από την πλημμύρα με τη βοήθεια του λευκού αλόγου του.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ο μύθος αναφέρεται σε κάτι αγγλικά νησάκια που ήταν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και υπήρχαν ακόμα και κατά τη ρωμαϊκή κατάκτηση της Βρετανίας, αν και αργότερα καταποντίστηκαν από την άνοδο της στάθμης των νερών εξαιτίας της τήξης των πάγων.
Καταδυτικές αποστολές έχουν αποκαλύψει αρκετά απομεινάρια αρχαίων οικισμών και καταβυθισμένων νήσων στην ευρύτερη περιοχή…

Mu



Πολύ μεγαλύτερη από νησί, η Mu ήταν μια ολόκληρη ήπειρος που βυθίστηκε στο μέσο του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η τεράστια έκταση υποτίθεται ότι κατοικούταν από έναν πανάρχαιο πολιτισμό που διασκορπίστηκε στην Ευρασία, τη Βόρεια Αφρική και την αμερικανική ήπειρο. Αυτό εξηγεί -ισχυρίζονται οι υποστηρικτές της θεωρίας- το πώς πανάρχαιοι πολιτισμοί όπως οι Αιγύπτιοι, οι Ιάπωνες και οι Μάγια εξελίχθηκαν τόσο.

Η επιστήμη φαίνεται ωστόσο να έχει αντίθετη γνώμη, καθώς η εξαφάνιση μιας ολόκληρης ηπείρου χωρίς να έχει αφήσει ίχνη μόνο συχνό φαινόμενο δεν είναι. Αν και υποβρύχια μυστήρια και ανωμαλίες του βυθού συντηρούν ακόμα τον μύθο της χαμένης ηπείρου.

Ορόσημο εδώ είναι το λεγόμενο Μνημείο Yonaguni, τα απομεινάρια αυτού που φαίνεται δηλαδή να είναι ένας πανάρχαιος ναός στον πυθμένα των γιαπωνέζικων νήσων Yaeyama, για το οποίο οι σκεπτικιστές διατείνονται ότι πρόκειται για φυσικούς σχηματισμούς και οι πιστοί της θεωρίας το παραθέτουν ως αποστομωτική απόδειξη για την ύπαρξη της Mu. Φαίνεται ότι η ερμηνεία του υποθαλάσσιου γρίφου είναι και πάλι θέμα γούστου…

Kumari Kandam



Ο προφορικός θρύλος της φυλής των Ταμίλ της ινδικής χερσονήσου θέλει το Kumari Kandam να είναι το λίκνο του πολιτισμού τους.

Το βασίλειο απλωνόταν στον Ινδικό Ωκεανό και συνέδεε τη Μαδαγασκάρη, την Ινδία, τη Σρι Λάνκα και την Αυστραλία. Ήταν ένας ακμαίος και ειρηνικός πολιτισμός, μέσα στον οποίο άνθησαν η ποίηση και τα γράμματα, αν και σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση ο πολιτισμός χάθηκε πέφτοντας θύμα του «kadatkol», που στην πανάρχαια γλώσσα των Ταμίλ σημαίνει «η θάλασσα καταβροχθίζει τη στεριά».

Στη γραμματεία μάλιστα της φυλής συναντάμε μακροσκελή ποιήματα που απεικονίζουν το πώς χάθηκαν βουνά και πολιτισμοί από τα μανιασμένα νερά, αν και κανείς δεν ξέρει αν αναφέρονται σε νησάκια που καταποντίστηκαν απλώς κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ή σε ολόκληρη ήπειρο που χάθηκε μια για πάντα στον υγρό της τάφο.

Mauritia



Φαίνεται ότι μια ολόκληρη καταβυθισμένη ήπειρος που συνέδεε άλλοτε Ινδία και Μαδαγασκάρη δεν είναι εντελώς απίθανη, καθώς το 2013 εξερευνητική ομάδα φάνηκε να βρίσκει σχετικά ευρήματα στα ανοιχτά του Μαυρίκιου.

Η μικροήπειρος -όπως τη λένε λόγω του μεγέθους της- Mauritia πιστεύεται ότι ήταν κάποτε τμήμα της χερσαίας έκτασης που συνέδεε Ινδία, Μαδαγασκάρη, Αυστραλία και Ανταρκτική και πλέον κείται στα βάθη των ωκεανών θαμμένη κάτω από μάζες ηφαιστειακής δράσης.

Η διαφορά της χαμένης ηπείρου Mauritia από μυθικά ανάλογα όπως η Ατλαντίδα ή η Kumari Kandam εδράζεται στο ότι αυτή η υπόθεση συγκεντρώνει επιστημονικά ερείσματα, κάνοντας αρκετές θεωρίες να μιλούν να καταποντισμό της μικροηπείρου εξαιτίας της κίνησης των τεκτονικών πλακών που κατέληξαν στον κατακερματισμό των υπερηπείρων πριν από 85 εκατ. χρόνια…

Hy-Brasil




Άλλο ένα νησάκι που εμφανιζόταν στα ανοιχτά των ακτών της Ιρλανδίας κατά τη διάρκεια της εποχής των μεγάλων ανακαλύψεων. Δεν πρέπει ωστόσο να το συγχέουμε με το νησί της Mayda, καθώς αυτό έχει το δικό του σχήμα και είναι κυκλικό.

Για αιώνες, οι ναυτικοί της περιοχής επέστρεφαν σπίτια τους διηγούμενοι ιστορίες για τα μυστηριώδη εδάφη της Hy-Brasil, που ξεπρόβαλαν μέσα από την ομίχλη και φιλοξενούσαν ειρηνικούς πολιτισμούς που υποδέχονταν τους απρόσκλητους επισκέπτες πάντα με δώρα, ασήμια και χρυσάφια.

Μετά τον 19ο αιώνα όμως η Hy-Brasil εξαφανίζεται μαγικά από τους επίσημους χάρτες του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς το γεωγραφικό της στίγμα δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί.

Παρά το γεγονός ότι το νησάκι ενδέχεται να είχε σχέση με τον σχεδόν προϊστορικό ιρλανδικό μύθο του Bresal, ενός μυστηριώδους νησιού γεμάτο νεράιδες και βασιλιάδες που εμφανιζόταν μια φορά κάθε 7 χρόνια, έχουν ήδη ανακαλυφθεί υποθαλάσσια νησάκια στα ανοιχτά της Ιρλανδίας, αν και η ανάλυση αποδεικνύει ότι πρέπει να είχαν βυθιστεί πριν από την εποχή του ανθρώπου. Όσοι πιστεύουν στον θρύλο όμως αντιγυρνούν ότι με βάση τα ευρήματα, δεν θα ήταν απίθανο οι αρχαίοι ναυτικοί να έχουν σκοντάψει πράγματι πάνω σε ένα τέτοιο νησί…

Θούλη



Την ύπαρξη του μυστηριώδους τόπου του Βορρά που ονομάστηκε από τον ίδιο Θούλη την πληροφορούμαστε από τον αρχαίο έλληνα έμπορο και εξερευνητή του 4ου αιώνα π.Χ. Πυθέα (Πυθεύς ο Μασσαλιώτης), ο οποίος περιέγραψε στο ταξίδι του στα βόρεια της Μεγάλης Βρετανίας έναν παγωμένο και ομιχλώδη τόπο στα βόρεια της Κορνουάλης.

Στο σύγγραμμά του «Γης περίοδος ή τα περί του Ωκεανού» ισχυρίζεται ότι έφτασε στις εσχατιές του Βορρά, όπου αντίκρισε τη Θούλη, στην οποία πολλοί αναλυτές αναγνωρίζουν την Ισλανδία. Οι αναφορές στο μυθικό νησί συνεχίζονται κατόπιν και συναντώνται ακόμα και στον Βιργίλιο, αν και ο Στράβων αμφιβάλει πολύ για το περίφημο ταξίδι.

Παρά ταύτα, η Θούλη απέκτησε τη δική της ζωή αναγκάζοντας μέχρι και τον Κολόμβο να ισχυριστεί ότι τη συνάντησε κατά τον πηγαιμό του στον Νέο Κόσμο. Οι αναφορές του Πυθέα, αν είναι αληθινές, υποδεικνύουν ότι πρέπει να έβλεπε τη Σκανδιναβία ή την Ισλανδία, ενώ δεν αποκλείεται να επρόκειτο ακόμα και για τη Σκοτία…

Iram




Άλλη μια μοναδική χαμένη γη, αυτή δεν πνίγηκε στα νερά αλλά στην καυτή άμμο της ερήμου. Αναφέρεται για πρώτη φορά στο Κοράνι και σύμφωνα με το ιερό κείμενο του Ισλάμ, ήταν ένα κραταιό βασίλειο στην αραβική χερσόνησο ο βασιλιάς του οποίου θέλησε να το μετατρέψει στον πιο μεγαλοπρεπή πολιτισμό που θα έβλεπε ποτέ ο κόσμος.

Η ματαιοδοξία του όμως έφερε τη μήνη του Αλλάχ, ο οποίος έστειλε τιμωρία με τη μορφή αμμοθύελλας. Για αιώνες, οι ακαδημαϊκοί αναλυτές πίστευαν ότι επρόκειτο απλώς για θρύλο, αν και αρχαιολογική ανασκαφή αποκάλυψε το 1992 στο Ομάν τα απομεινάρια μιας αρχαίας πόλης θαμμένης κάτω από τόνους άμμου.

Τεχνουργήματα που ανασύρθηκαν χρονολογήθηκαν από το 2000 π.Χ., την ίδια ώρα που το μοτίβο της καταστροφής της τεράστιας πόλης υποδεικνύει ότι πιθανότατα έπεσε θύμα κατακλυσμιαίας αμμοθύελλας, κάτι που έφερε στο Iram τον τίτλο της «Ατλαντίδας της Άμμου»…

Shambhala



Τη Shambhala την πρωτοσυναντάμε στο περίφημο ινδουιστικό ποίημα Μαχαμπαράτα και αργότερα σε πολλά ιερά κείμενα των βουδιστών.

Και στις δύο παραδόσεις, το κρυμμένο βασίλειο είναι μια πανέμορφη και ειρηνική κοιλάδα οι πάνσοφοι κάτοικοι της οποίας ζούσαν χιλιάδες χρόνια χωρίς να αρρωσταίνουν ή να γεράζουν. Η Shambala έγινε γνωστή στον δυτικό κόσμο το 1933, από το μυθιστόρημα του James Hilton «Lost Horizon», στο οποίο περιγράφεται ο επίγειος παράδεισος Shangri-La που βασίζεται στον μύθο της Shambala.

Την ώρα που οι πιστοί την πίστευαν αληθινό μέρος και οι επιστήμονες αμφέβαλλαν πολύ γι’ αυτό, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως το 2007 στο Νεπάλ μια σειρά από σπήλαια και κοιλάδες που περιείχαν έναν ολόκληρο θησαυρό από αρχαία κείμενα και κειμήλια, που χρονολογούνται πριν από τη μεταστροφή των Θιβετιανών στον βουδισμό.

Η ιερή γη των βουδιστών στην κεντρική Ασία ενδέχεται λοιπόν να μην είναι εντελώς μύθος…




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτο: Άντρας έβριζε τους Έλληνες μέσα σε λεωφορείο και μία γυναίκα τον… ξυλοφόρτωσε!!!

To επεισόδιο σημειώθηκε σε λεωφορείο της γραμμής Αθήνα - Πρέβεζα, με τα όσα έγιναν μέσα να είναι σίγουρο πως θα μείνουν αξέχαστα σε όσους τα έζησαν...

Αιτία ο μονόλογος ενός άντρα, αναφορικά με τους Έλληνες και κυρίως τις Ελληνίδες γυναίκες, ο οποίος έκανε το τραγικό λάθος να εκφράσει τις σκέψεις του δυνατά. Στο λεωφορείο βρίσκονταν περίπου 25 επιβάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους έγιναν μάρτυρες του περιστατικού, χωρίς ωστόσο να συμμετέχουν, μιας και δύο γυναίκες ανέλαβαν να βάλουν στην θέση του τον 60χρονο άντρα, ο οποίος αναγκάστηκε στο τέλος να ζητήσει συγνώμη, μετά την παρέμβαση και του οδηγού του λεωφορείου, αφού προηγουμένως έφαγε μερικές από την μια γυναίκα!

Σύμφωνα με το pamepreveza, το λεωφορείο βρίσκονταν κοντά στο Αγρίνιο όταν η συζήτηση του άντρα στο τηλέφωνο τον εξόργισε και άρχισε να βρίζει και να απειλεί, άγνωστο ποιους, τόσο δυνατά που ήθελαν δεν ήθελαν, τουλάχιστον όσοι βρίσκονταν στα κοντινά καθίσματα τον άκουγαν. Κλείνοντας το τηλέφωνο, εμφανώς εκνευρισμένος, ο αγενής άντρας άρχισε να μονολογεί και να εκφράζει τις σκέψεις του μιλώντας με τον εαυτό του.

«Γ…μ….. Έλληνες καλά σας κάνουν οι Γερμανοί… οι γυναίκες είναι π…...'' ήταν μερικές από τις λέξεις που ξεστόμισε. Και όχι μία φορά. Συνέχισε για μερικά δευτερόλεπτα. Κάτι το οποίο εξόργισε μια νεαρή γυναίκα που καθόταν μερικές θέσεις πίσω του. «Σας παρακαλώ κύριε…» είπε η κοπέλα, «μπορείτε να μην φωνάζετε τις σκέψεις σας;» συνέχισε.

Για να λάβει την απάντηση «Άι στο διάολο και εσύ μωρή κότα…». Αυτό ήταν και το κερασάκι στην τούρτα που έκανε έξαλλη άλλη γυναίκα που καθόντανε σχεδόν δίπλα στον 60χρονο στο απέναντι κάθισμα, η οποία προφανώς «φόρτωνε» τόση ώρα με τα λεγόμενα του άντρα.

Αφού του έριξε ένα χαστούκι του είπε «σε ακούμε τόση ώρα, έβρισες την κοπέλα, βρίζεις τις γυναίκες, είπες αυτά που είπες για τους Έλληνες, βρίζεις εθνικότητες… ζήτα αμέσως συγνώμη εδώ μπροστά σε όλους αλλιώς θα φας και άλλες…»,

Οι επιβάτες του λεωφορείο, έβλεπαν τα όσα διαδραματίζονταν μέχρι που την όλη φασαρία αντιλήφθηκε και ο οδηγός, ο οποίος ζήτησε να μάθει τι συμβαίνει, ενώ προσπαθούσε να βρει μέρος να σταματήσει το όχημα κάτι το οποίο και έγινε. «Ή τον συμμορφώνεις ή τον ταράζω στο ξύλο» είπε η γυναίκα στο οδηγό. «Θα φάει της χρονιάς του. Μέχρι να φτάσουμε στην Πρέβεζα, θα τον βαράω και θα καλέσω και την αστυνομία» είπε, απαιτώντας επίμονα να ζητήσει συγνώμη για όσα είχε νωρίτερα ξεστομίσει.

Μετά την προτροπή και την παράκληση του οδηγού, ο άντρας ζήτησε συγνώμη και το συμβάν σταμάτησε εκεί.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρεις εβδομάδες αναστολή πρωταθλημάτων

Τη βούληση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε 20ήμερη αναστολή των πρωταθλημάτων μεταφέρει αυτή την ώρα ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στους διοικούντες ΕΠΟ, Super League και Football League. Στη συνάντηση ο κ. Κοντονής απαιτεί άμεσα τη λειτουργία τουρνικέ ηλεκτρονικών εισιτηρίων και των καμερών ασφαλείας όπως προβλέπει ο νόμος. Αν δεν πάρει εγγυήσεις (πράγμα απίθανο μέχρι το Σαββατοκύριακο) θα προχωρήσει στην αναβολή των πρωταθλημάτων για τρεις εβδομάδες με πιθανότητα να επαναρχίσουν στις δύο εβδομάδες.

Ερωτηματικό πάντως παραμένει τι θα προσφέρει το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης όταν στα τελευταία επεισόδια των οποίων γίναμε μάρτυρες (και δεν αναφερόμαστε μόνο στη Λεωφόρο) υπάρχουν κοντινά πλάνα όσων τα προκάλεσαν χωρίς να συλληφθεί ουδείς.

Πάντως, ο Υφυπουργός Αθλητισμού έχει πάρει το «OK» από τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε δραστικές αποφάσεις.


πηγή: pamesports.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τραγωδία: Μάνα και γιος πήδηξαν από τον πέμπτο στο κενό

Οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκίδα. Μητέρα και γιος πήδηξαν από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν. Το περιστατικό καταγράφηκε στις 9 σήμερα το πρωί στην οδό Σαμαρτζή 59 στη Χαλκίδα, όταν η 63χρονη γυναίκα κι 27χρονος γιος της που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, έπεσαν στο κενό από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας που διέμεναν στον ακάλυπτο χώρο του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάνα και γιος έπεσαν με διαφορά ενός λεπτού, χωρίς οι αστυνομικοί να γνωρίζουν ποιος έπεσε πρώτος κι ακολούθησε ο δεύτερος. Η 63χρονη έχασε τη ζωή της επιτόπου, ενώ ο 27χρονος γιος της σχεδόν 2,5 ώρες αργότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου είχε μεταφερθεί.

Σύμφωνα με γείτονες, τα οικονομικά προβλήματα προέκυψαν, όταν για άγνωστο λόγο το 2011 κόπηκε η αναπηρική σύνταξηπου λάμβανε η 63χρονη. Η μητέρα για τουλάχιστον 3,5 χρόνια δεν είχε τη δυνατότητα πληρωμής του ενοικίου με τους ιδιοκτήτες παρόλα αυτά να ανέχονται την κατάσταση και να βοηθούν μαζί με τους γείτονες οικονομικά και με παροχή φαγητού. Τους είχε προκαλέσει εντύπωση, ότι η «περήφανη», όπως τη χαρακτηρίζουν γυναίκα, δεν τους έδινε τα τηλέφωνα των δύο άλλων γιων της που μένουν στην Αθήνα, προκειμένου να τους ειδοποιήσουν για την κατάστασή της.
«Είτε δεν ήθελε να τους στενοχωρήσει, είτε δεν είχαν καλές σχέσεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γείτονες.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί κάνουν λόγο για προσχεδιασμένη ενέργεια, καθώς μες στο διαμέρισμα βρήκαν ιδιόχειρο σημείωμα που αναφερόταν στους υπαιτίους που τους οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα, κάνοντας αναφορά σε κάποια δικαστική διαμάχη που πιθανότατα αφορούσε τη διακοπή της αναπηρικής σύνταξης.


                                      xalkida keno


                                      xalkida keno 2


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

'Ενα "μπορντέλο" , προστατεύει τις "πόρνες" του ! ! !

Βουλευτική ασυλία, ευθυνόφοβοι πολιτικοί νάνοι και δικαιοσύνη, στην διεφθαρμένη χώρα με το κράτος- "μπ⓪ρντέλ⓪"

"Τιμητικό" γιά την τηλεοπτική, διεφθαρμένη, την αποκαλούμενη και ελληνική "δημοκρατία", το γεγονός ότι το "μπ⓪ρντέλ⓪" στην "πλατεία Συντάγματος", αποφασίζει αν θα κάνει "άρση ασυλίας βουλευτών". 'Ενα "μπ⓪ρντέλ⓪" , προστατεύει τις ''π⓪ρν€ς'' και ελέγχει την αποκαλούμενη και "Δικαιοσύνη", με τους "νταβατζήδες" του...

Το γεγονός αυτό, "ξεχωρίζει" την χρεοκοπημένη, διεφθαρμένη χώρα, που προοδεύει μεταξύ τριτοκοσμικής και τεταρτοκοσμικής κατάταξης. Αναμενόμενο σε μιά χώρα κρατικοδίαιτων αρπακτικών, με πολιτικές-κομματικές οργανωμένες συμμορίες, οι βολεμένοι βολευτές να είναι υπεράνω νόμων και να αποφασίζουν αυτοί, ως...
δικαστές, αν πρέπει ή αν θέλουν, να διώκονται, να δικάζονται.

Στην υποανάπτυκτη μικρο-χώρα που ζούμε (ΗΠΑ), την αποκαλούμενη και "υπερδύναμη", ΔΕΝ υπάρχει ασυλία, βουλευτική ή άλλη... Εδώ "η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, υπάρχει διαχωρισμός της από κράτος. 'Ολοι ίσοι έναντι νόμων και Συντάγματος". Και δεν χρειάζονται "άδεια" Κογκρέσσου γιά σύλληψη ή άρση ασυλίας μελών του γιά δίκη, ούτε καν "ενημέρωση" Κογκρέσσου γίνεται.

Αυτά μόνο σε διεφθαρμένες χώρες συμβαίνουν, με υποβαθμισμένη και ελεγχόμενη Δικαιοσύνη. Στις ΗΠΑ, προηγείται κατηγορία ή σύλληψη -κανονικά και με το νόμο- ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ και ακολουθεί δίκη σε 90-180 ημέρες. Είναι και θέμα στοιχειώδους αξιοπρέπειας, ισονομίας, δημοκρατίας, σεβασμού του πολίτη, αφού όλοι είναι ίσοι έναντι του νόμου, κάτι που λείπει από την χώρα- "μπανανία", με τους ευθυνόφοβους μικρο-πολιτικούς νάνους (που σαν κοριτσάκια κρύβονται πίσω από την "βουλευτική ασυλία").

Σημ.: Να πούμε τι στους Αμερικανούς συμπολίτες μας "προβάλοντας" την Ελλάδα; 'Οτι "300 ευθυνόφοβοι πολιτικοί νάνοι", της ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας κλπ, "αποφασίζουν" -καταργώντας την Δικαιοσύνη- αν θα δικάζονται, βάζοντας το άτομό τους υπεράνω των νόμων;

Ρομπέρτο Αντάμπασης
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλαγές στο Δημόσιο -Το νέο μισθολόγιο και το ψαλίδι στα επιδόματα

Σημαντικό κομμάτι της «λίστας Βαρουφάκη» αποτελεί εκείνο που αναφέρεται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο. Το μενού περιλαμβάνει αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο, περικοπές πρόσθετων επιδομάτων, μείωση της γραφειοκρατίας και αναδιάρθρωση του Δημοσίου και της κατανομής πόρων.

Για το «καυτό» θέμα των προσλήψεων και συγκεκριμένα της ανάκλησης των απολύσεων που έγιναν μέσω της διαθεσιμότητας δεν υπάρχει ούτε λέξη στην επιστολή Βουραφάκη.

Ενιαίο μισθολόγιο

Μια από τις προτεραιότητες που θέτει η ελληνική κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τη λίστα Βαρουφάκη, είναι η κατάρτιση ενός νέου μισθολογίου στο Δημόσιο χωρίς δημοσιονομικές επιπτώσεις. Στόχος της κυβέρνησης είναι να αναδιαρθρωθεί το ενιαίο μισθολόγιο έτσι ώστε να εξισωθούν πλήρως οι αποδοχές υπαλλήλων με τις ίδιες δεξιότητες και την ίδια παραγωγικότητα. Ολο αυτό θα γίνει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μη μειωθούν τα κατώτατα όρια των μισθών και χωρίς να αυξηθεί το συνολικό μισθολογικό κόστος.

Περικοπές πρόσθετων επιδομάτων

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η κυβέρνηση με τη λίστα Βαρουφάκη δεσμεύεται και για σημαντικές περικοπές σε όλες τις πρόσθετες παροχές προς τους εργαζομένους του Δημοσίου, δηλαδή στα λεγόμενα «μη μισθολογικά επιδόματα», που είναι τα εξής:
  • Αποζημιώσεις για υπερωριακή απασχόληση.
  • Δαπάνες εκτέλεσης υπηρεσίας.
  • Μετακινήσεις εκτός έδρας.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πάντως, εκτός από τις περικοπές των επιδομάτων αυτών, στο στόχαστρο φαίνεται πως μπαίνουν και επιδόματα για τα οποία δεν καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές και στα οποία ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια.

Τι θα γίνει με τις επαναπροσλήψεις

Οσον αφορά τώρα το θέμα των προσλήψεων και συγκεκριμένα της ανάκλησης των απολύσεων που έγιναν μέσω διαθεσιμότητας, παραλείπεται από τη λίστα Βαρουφάκη. Ωστόσο, αρμόδιες πηγές, μιλώντας στην «Καθημερινή», εξηγούσαν ότι «δεν κρίθηκε αναγκαίο το μέτρο να συμπεριληφθεί καθώς οι επαναπροσλήψεις θα καλυφθούν μέσω των 15.000 προσλήψεων που προβλέπονται για το 2015. Θα το λύσουμε εσωτερικά».

Την ίδια ώρα όμως, και όπως σημειώνει η ίδια πηγή, για το εν λόγω θέμα φαίνεται να έχουν αντίρρηση οι Βρυξέλλες, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «μονομερή ενέργεια», καθώς και ότι θα υπάρξουν προβλήματα, αφού αρκετές θέσεις αυτών που απολύθηκαν έχουν καταργηθεί και δεν συμπεριλαμβάνονται στα νέα οργανογράμματα, με τα αρμόδια στελέχη από την ελληνική πλευρά να ανταπαντούν πως «δεν πρόκειται για μονομερή ενέργεια» και να συμπληρώνουν ότι υπάρχει σχέδιο για την αντιμετώπιση των «κενών» που θα σημειωθούν στα οργανογράμματα.

Η Αθήνα σχεδιάζει να λύσει το θέμα με την ανασύσταση οργανικών θέσεων, προκειμένου να επαναπροσληφθούν κατηγορίες όπως οι σχολικοί φύλακες, οι καθηγητές και οι καθαρίστριες, ενώ, όπου αυτό δεν είναι εφικτό, οι συγκεκριμένοι δημόσιοι υπάλληλοι θα προσληφθούν σε προσωποπαγείς θέσεις του αρμόδιου υπουργείου.

Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι για τις καθαρίστριες, όπως και να έχει, η επαναπρόσληψή τους παγώνει μέχρι τον Οκτώβριο, καθώς για τότε αναβλήθηκε από τον Αρειο Πάγο, με τη σύμφωνη γνώμη του Δημοσίου, η εκδίκαση της υπόθεσης για την επαναπρόσληψή τους. Στόχος του Δημοσίου είναι μέχρι τότε να έχουν προωθηθεί οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την πρόσληψή τους και να μην υπάρχει αντικείμενο ενώπιον του δικαστηρίου.

Αναδιάρθρωση του Δημοσίου

Ζητούμενο, επίσης, παραμένει και η αναδιάρθρωση του Δημοσίου, αλλά και η κατάρτιση νέων οργανογραμμάτων, καθώς τα υπουργεία έχουν πλέον μειωθεί σε 13. Στόχος είναι η βελτίωση της αποδοτικότητας των τμημάτων και των μονάδων της κεντρικής κυβέρνησης αλλά και των ΟΤΑ, με έλεγχο των προϋπολογιστικών διαδικασιών, αναδιάρθρωση της διοίκησης και ανακατανομή των πόρων, όπως σημειώνει η «Καθημερινή». Παράλληλα, στον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνονται οι αλλαγές στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η κινητικότητα, αλλά και η μείωση της γραφειοκρατίας.
 
 
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ;;;

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Τα τοκογλυφικά επιτόκια του επονείδιστου χρέους είναι το μικρό μόνο κεφάλαιο του λογιστικού ελέγχου.

Το μεγάλο κεφάλαιο είναι τα υπερτιμολογημένα έργα και οι μίζες του επαχθούς χρέους της μεταπολίτευσης, που φορτώθηκε επί 40 ολόκληρα χρόνια στις πλάτες μας για να εισρεύσει στις τσέπες εθνικών εργολάβων και ξένων προμηθευτών !!!

Αυτό το χρέος μπορούμε να το διαγράψουμε χωρίς να ζημιωθούν οι δανειστές !!

 

Image

Όταν από ένα μόνο έργο των 800.000.000 ευρώ, προκύπτει υπερτιμολόγηση τουλάχιστον 500.000.000 ευρώ, δηλαδή πάνω από το 50% του έργου, τότε ας συσταθεί επί τέλους η επιτροπή λογιστικού ελέγχου για να υπολογιστεί με ακρίβεια πόσες εκατοντάδες δις ήταν συνολικά οι υπερτιμολογήσεις και οι μίζες όλων μαζί των έργων και των προμηθειών του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΔΕΚΟ !!!

 

Όταν προμηθευτές και εργολάβοι μοίραζαν μίζες δεκάδων δις στους επίορκους Έλληνες κρατικούς λειτουργούς, το έκαναν για να τσεπώνουν, οι ίδιοι και οι εταιρείες τους, υπερπολλαπλάσια δις από τις υπερτιμολογήσεις προμηθειών και έργων !!!


πηγη

 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επικήρυξη ρεκόρ από το FBI για Ρώσο χάκερ

Το FBI και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν αμοιβή τριών εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες οι οποίες θα οδηγήσουν στη σύλληψη ή την καταδίκη του Ρώσου Εβγκένι Μπογκάτσεφ, τον οποίο οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν ότι διηύθυνε ένα δίκτυο ονόματι GameOver Zeus το οποίο διεξήγαγε επιθέσεις και έκλεψε πάνω από 100 εκατ. δολάρια από τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω Διαδικτύου.

Στελέχη του FBI επισήμαναν πως το ποσό της αμοιβής για την οποία επικηρύχθηκε ο Μπογκάτσεφ, που πιστεύεται ότι παραμένει στη Ρωσία, είναι το υψηλότερο το οποίο έχει προσφερθεί από τις αμερικανικές αρχές για μια υπόθεση ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Το FBI επίσης γνωστοποίησε ότι είναι ενήμερο για την ύπαρξη 60 διαφορετικών ομάδων οι οποίες απειλούν τις αμερικανικές ψηφιακές υποδομές και διατηρούν σχέσεις με έθνη κράτη, όπως δήλωσε σήμερα ένα ανώτερο στέλεχός του.

Ο Εβγκένι Μπογκάτσεφ έχει κατηγορηθεί από τις ομοσπονδιακές αρχές του Πίτσμπουργκ για συνωμοσία, ηλεκτρονική πειρατεία, τραπεζική απάτη, ηλεκτρονική απάτη και ξέπλυμα χρήματος σε σχέση με το φερόμενο ρόλο του ως διαχειριστής του GameOver Zeus. Αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για απάτη σε ομοσπανδιακή τράπεζα στο Όμαχα της Νεμπράσκα. Αξιωματούχοι του FBI δήλωσαν στον Guardian ότι ροσοπιστεύουν ότι ο Εβγκένι Μπογκάτσεφ βρίσκεται ακόμα στη Ρωσία.

Ο Τζόζεφ Ντεμάρεστ, επικεφαλής της διεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος του FBI, δήλωσε επίσης ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία επιβολής του νόμου έμαθε μέσα σε ένα μήνα από τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στη Sony Pictures ότι για αυτήν ευθυνόταν η Βόρεια Κορέα.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Περισσότερα από 4 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα εντόπισαν οι αρχές στην Ηγουμενίτσα

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, που εντοπίστηκαν σε φορτηγό, κατάσχεσαν οι λιμενικές αρχές της Ηγουμενίτσας.

Τα λαθραία τσιγάρα ήταν κρυμμένα σε έξι κυλιόμενους διάδρομους μεταφοράς αντικειμένων μέσα στο φορτηγό, το οποίο βρισκόταν σε πλοίο με κατεύθυνση την Ιταλία. Σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές,  η ποσότητα λαθραίων τσιγάρων  ανέρχεται σε4.012.600 εκατομμύρια τεμάχια , δηλαδή 200.630 πακέτα των 20 τσιγάρων.

Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ο 37χρονος οδηγός του οχήματος, ενώ το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται σε 734.236,78 χιλιάδες ευρώ.

Η ανωτέρω ποσότητα κατασχέθηκε από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας και παραδόθηκε στην αρμόδια Τελωνειακή Αρχή.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πού υπάρχει κίνδυνος αύξησης του ΦΠΑ

Σε 1 δισ. ευρώ ανέρχεται το κόστος των απαλλαγών του ΦΠΑ.

Πρώτο στη λίστα των νέων δεσμεύσεων της κυβέρνησης απέναντι στους πιστωτές της χώρας βρίσκεται το θέμα της αναπροσαρμογής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Η κυβέρνηση δεσμεύεται να προχωρήσει σε εξορθολογισμό του συστήματος ΦΠΑ σε σχέση με τους συντελεστές, με τρόπο που θα μεγιστοποιεί τα πραγματικά έσοδα χωρίς αρνητική επίπτωση στην κοινωνική δικαιοσύνη, και με σκοπό να περιοριστούν οι εξαιρέσεις, εξαλείφοντας ταυτόχρονα τις παράλογες εκπτώσεις.

Επί της ουσίας, η κυβέρνηση δεσμεύεται να αναπροσαρμόσει τους χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου, στον τουρισμό, στα φάρμακα και στα ξενοδοχεία κ.λπ. Προφανώς δεν θα αλλάξουν οι συντελεστές σε όλους αυτούς τους τομείς αλλά ενδεχομένως στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης να βρεθούν οι μειωμένοι συντελεστές στα ξενοδοχεία (όφελος με βάση τις προηγούμενες εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών 250 εκατ. ευρώ), καθώς και στα νησιά του Αιγαίου (όφελος 347 εκατ. ευρώ).

Το θέμα του εξορθολογισμού του συστήματος ΦΠΑ είναι ενταγμένο στο Μνημόνιο και μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις απέφευγαν να το ανοίξουν. Ωστόσο, τον περασμένο Νοέμβριo και προκειμένου να ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση, η κυβέρνηση δέχτηκε να αυξηθεί ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ στη διαμονή από 6,5 στο 13%. Οι εκλογές «πάγωσαν» την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ και πλέον το θέμα επανέρχεται, με την κυβέρνηση να δεσμεύεται να προχωρήσει στον εξορθολογισμό των συντελεστών ΦΠΑ.

Ειδικότερα σύμφωνα με την Καθημερινή:

1. Φάρμακα, διαμονή σε ξενοδοχεία, εφημερίδες και περιοδικά εντάσσονται στον πολύ χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6,5%. Το κόστος του προϋπολογισμού ή διαφορετικά η απώλεια εσόδων, ανέρχεται στα 528,2 εκατ. ευρώ. Στην περίπτωση που αυξηθεί ο ΦΠΑ στη διαμονή στο 13% το όφελος υπολογίζεται στα 250 εκατ. ευρώ. Ειδικά για τα φάρμακα, μια αύξηση του ΦΠΑ θα έχει ως συνέπεια την αύξηση του κόστους φαρμακευτικής περίθαλψης για εκατομμύρια πολίτες, κυρίως συνταξιούχους, καθώς επίσης και την επιβάρυνση των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών Ταμείων με σημαντική αύξηση δαπανών για φαρμακευτική περίθαλψη.

2. ΦΠΑ στα νησιά. Από 6,5%-13%-23% οι συντελεστές έχουν μειωθεί στο 5%-9%-16%. Η απώλεια εσόδων ανέρχεται στα 347 εκατ. ευρώ. Το ειδικό καθεστώς στα νησιά δημιουργήθηκε προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών τους και ως αντιστάθμιση του αυξημένου κόστους μεταφοράς των αγαθών στα νησιά. Αν και τις προηγούμενες μέρες η κυβέρνηση ενέτασσε το ειδικό αυτό καθεστώς στις «κόκκινες» γραμμές, όπως φαίνεται, είναι πλέον στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Σημειώνεται ότι η τρόικα ζητεί στις τελευταίες τις εκθέσεις την κατάργηση όλων των ειδικών καθεστώτων κυρίως των συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν σήμερα στα νησιά.




Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Η φοροδιαφυγή δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα»

Την άποψη ότι η φοροδιαφυγή δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει μέσα σε ένα βράδυ Σουηδία, εκφράζει ο Γκούντραμ Βολφ, διευθυντής του Ινστιτούτου Bruegel στις Βρυξέλλες. Τονίζει επίσης ότι στις προσπάθειες κατά της φοροδιαφυγής χρειάζεται τη βοήθεια της ΕΕ.

Σε συνέντευξη του στην Deutsche Welle, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Bruegel σχολιάζει τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως αυτές περιγράφονται στη λίστα Βαρουφάκη, και λέει: «Η φοροδιαφυγή είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι επίσης ότι οι φορολογικές δαπάνες βαρύνουν κατά κύριο λόγο τη μεσαία τάξη και όχι τους ισχυρούς. Για το λόγο αυτό είναι μια σωστή απόφαση».

Ο ίδιος μάλιστα θεωρεί πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δει στα σοβαρά τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα ως προς την πάταξη της φοροδιαφυγής: «Η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε με μισή καρδιά να το πετύχει, αλλά διαρκώς αποτύγχανε, διότι η πίεση από τους ισχυρούς ήταν πολύ μεγάλη αλλά και γιατί εν μέρει χρηματοδοτούνταν από τους ολιγάρχες. Με τη νέα κυβέρνηση τα πράγματα είναι διαφορετικά διότι διαθέτει μια ευρεία συναίνεση για να κάνει κάτι τέτοιο. Είναι ένα δύσκολο θέμα. Είναι σημαντικό όμως να συνεργαζόμαστε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η φοροδιαφυγή δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα αλλά ευρωπαϊκό».

Σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει ότι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Αθήνα να εντοπίσει πλούσιους Έλληνες που φοροδιαφεύγουν, ο Βολφ απαντά: «Ναι, νομίζω πως κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είναι μέρος του πακέτου. Εν μέρει βέβαια οι λογαριασμοί είναι στην Ελβετία. Αλλά και εκεί αλλιώς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το θέμα συνολικά η ΕΕ και διαφορετικά η Ελλάδα μόνη της».


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεκινά η ολοκλήρωση στα έργα του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Αθήνας

Σε πεδίο διόρθωσης της απαράδεκτης εικόνας "εργοταξίου" είναι ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Αθήνας. Ο διαγωνισμός για την ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης και ηλεκτροκίνησης περιλαμβάνει και την αποπεράτωση των έργων του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της Αθήνας, γνωστού ως "Σταθμός Λαρίσης" είναι σε διαγωνιστική διαδικασία. Τα έργα τα εκτελεί η ΕΡΓΟΣΕ ως ο φορέας υλοποίησης των σιδηροδρομικών έργων της χώρας.

Ανάδοχος των έργων είναι η Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ και εφόσον δεν έχουμε προβλήματα τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι. Ένα από τα αγκάθια είναι η έλλειψη τοποθέτησης Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου και συνολικά διοίκησης. Αυτή τη χρονική περίοδο υπάρχει πρόεδρος και Δ.Σ, (ο κος Βαρελάς), ο οποίος όμως δεν μπορεί να υπογράψει σύμβαση τέτοιου ύψους καθώς δεν έχει σχετική αρμοδιότητα.

Ωστόσο ο χρόνος υπογραφής της σύμβασης είναι κρίσιμος καθώς όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν στο ypodomes.com υπάρχουν συνεχείς φθορές και κλοπές στη ήδη εγκατεστημένη υποδομή που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την συνολική εκτίμηση του κόστους του έργου (που έχει υπολογιστεί σε 22,7εκ.ευρώ χωρίς ΦΠΑ) αλλά και του φυσικού αντικειμένου του έργου.

ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΘΗΝΩΝ
Για τον Κεντρικό Σταθμό της Αθήνας που σήμερα η εικόνα μόνο κολακευτική δεν είναι περιλαμβάνονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση των ημιτελών τριών νέων αποβαθρών και των πέντε νέων σιδηροδρομικών γραμμών του Σ.Σ Αθηνών οι οποίες είχαν κατασκευαστεί με την προηγούμενη εργολαβία.

Θα κατασκευαστούν επιτέλους, κυλιόμενες σκάλες αλλά και ανελκυστήρες για την διακίνηση των επιβατών. Θα εγκατασταθεί νέος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός (ηλεκτροφωτισμός, ανελκυστήρες, αντλιοστάσια κ.α). Μέσα στο έργο και πέριξη του σταθμού έχει προβλεφθεί η απαραίτητη αναμόρφωση του κυκλοφοριακού ιστού της γύρω περιοχής του σταθμού με την κατασκευή, έργων οδοποιίας, υδραυλικών έργων, έργων πρασίνου, καθαιρέσεων, αποκατάσταση εγκαταστάσεων και κτιρίων ώστε να παραδοθεί με την παρούσα εργολαβία ένα αυτοτελές και λειτουργικό έργο.

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός πως θα υπάρξει και "τακτοποίηση" και συμπλήρωση του τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Σταθμού Ρουφ και εισόδου Σταθμού Αθηνών ώστε να ολοκληρωθεί το εν λόγω τμήμα με διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή.

Στο τμήμα Πειραιάς-Αθήνα (η εργολαβία φτάνει μέχρι την έξοδο του σταθμού ΑΘΗΝΑ) θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης, τοποθέτηση αντιθορυβικών πετασμάτων σε συγκεκριμένες θέσεις, ατασκευή έργων οδοποιίας, υδραυλικών έργων, καθαιρέσεων, έργων πρασίνου και περίφραξης της σιδηροδρομικής γραμμής κ.α

ΕΡΓΟ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ
Να θυμίσουμε πως αυτά τα έργα αποτελούσαν αντικείμενο παλαιότερης εργολαβίας του ΟΣΕ από το 2004 που όμως διαλύθηκε (κακώς λένε πολλοί) το 2011. Από τότε χρειάστηκαν 3 χρόνια για να μπορέσει το έργο να βρει χρηματοδότηση και να μπορέσει να το δημοπρατήσει. Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί σε 10 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης ενώ η χρηματοδότηση καλύπτεται από το ΠΕΠ Αττικής (για το διάστημα των έργων εντός του 2015) και εθνικούς πόρους (για το 2016).

Η σημερινή εικόνα του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Πρωτεύουσας μόνο κολακευτική δεν είναι καθώς από τη μία υπάρχουν τα ημιτελή έργα, η εικόνα δεκαετίας  του 60 του σταθμού ενώ στη διαδρομή Πειραιάς-Αθήνα, κάτω από τη γέφυρα στην είσοδο του σταθμού υπάρχουν διάσπαρτα τόνοι απορριμμάτων που δίνουν μία αλγεινή εντύπωση για τη φύλαξη και την ίδια την εικόνα του δικτύου αλλά και του σταθμού.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σιδηροδρομική γραμμή συνδέει την Ισπανία με την Κίνα

Η μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή στον κόσμο είναι γεγονός και συνδέει την Κίνα με την Ευρώπη και συγκεκριμένα την Ισπανία.

Η νέα γραμμή που εγκαινιάστηκε σε πανηγυρικό κλίμα, έχει μήκος 16.156 μιλίων και έχει ως αφετηρία της τις ακτές της Κίνας στον Ειρηνικό Ωκεανό, στην πόλη Γιβού.

Διατρέχει το Καζακστάν, φτάνει στη Ρωσία όπου «σταθμεύει» στη Μόσχα και συνεχίζει για τη Λευκορωσία και την Πολωνία, διασχίζει τη Γερμανία και τη Γαλλία, και καταλήγει στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Μαδρίτη.

Ο πρώτος συρμός που πραγματοποίησε το ταξίδι με επιστροφή, χρειάστηκε διάστημα τεσσάρων μηνών και μετέφερε 82 εμπορευματοκιβώτια, τα οποία περιείχαν κυρίως φθηνά χριστουγεννιάτικα δώρα.



Η σιδηροδρομική σύνδεση της Κίνας με την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο αγορών, οι οποίες ανέρχονται ήδη στο ένα δισ. ευρώ την ημέρα.


www.tribune.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φοροαπαλλαγές για ιατρικές δαπάνες, νοσήλια και φάρμακα

Η μείωση του φόρου για δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, για δωρεές προς συγκεκριμένους φορείς καθώς και λόγω αναπηρίας, ισχύει όχι μόνο γι τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αλλά για όλους τους φορολογούμενους ανεξαρτήτως της κατηγορίας εισοδήματος που αποκτούν, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει το νομοθετικό πλαίσιο.

Αυτό διευκρινίζει σε εγκύκλιο της η Γενικής Γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου. Ειδικότερα, με την εγκύκλιο προβλέπεται ότι:

1. Τη μείωση φόρου κατά διακόσια ευρώ δικαιούνται όλοι οι φορολογούμενοι, ανεξαρτήτως πηγής εισοδήματος, εφόσον οι ίδιοι ή και τα εξαρτώμενα μέλη τους εμπίπτουν σε κάποια από τις κατηγορίες που αναφέρονται στο νόμο. Ειδικά για τα πρόσωπα με αναπηρία τουλάχιστον 67% διευκρινίζεται ότι για την απόδειξη της αναπηρίας απαιτείται γνωμάτευση από ΚΕΠΑ ή ΑΣΥΕ. Επισημαίνεται ότι γίνονται δεκτές και οι ήδη πριν την έναρξη λειτουργίας του ΚΕΠΑ εκδοθείσες γνωματεύσεις από τις υγειονομικές επιτροπές των νομαρχιών καθώς και αυτές από τις υγειονομικές επιτροπές του Ναυτικού (ΑΝΥΕ), Αεροπορίας (ΑΑΥΕ) και Ελληνικής Αστυνομίας (ΑΥΕ της Ελληνικής Αστυνομίας), έστω και αν δεν κατονομάζονται ρητά στο νόμο.

2. Τη μείωση φόρου για ιατρικές δαπάνες δικαιούνται όλοι οι φορολογούμενοι, ανεξαρτήτως πηγής εισοδήματος, εφόσον οι ίδιοι ή και τα εξαρτώμενα μέλη τους έχουν δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, είτε στην ημεδαπή είτε στην αλλοδαπή και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου.

Στην έννοια των εξόδων ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης περιλαμβάνονται:

– Οι αμοιβές που καταβάλλονται σε γιατρούς και ιατρικά κέντρα όλων των ειδικοτήτων για ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις και θεραπείες,

– Τα έξοδα νοσηλείας που καταβάλλονται σε νοσηλευτικά ιδρύματα, ιδιωτικές κλινικές και οι δαπάνες που καταβάλλονται για τη διαρκή κάλυψη ιατρικών αναγκών, όπως π.χ. συνδρομές σε επιχειρήσεις που παρέχουν διαρκή ιατρική κάλυψη,

– Έξοδα για ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη γενικά,

– Αμοιβές που καταβάλλονται σε νοσηλευτές για την παροχή υπηρεσιών σε ασθενή κατά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο ή κατ” οίκον,

– Η δαπάνη για την αντικατάσταση μελών σώματος με τεχνητά μέλη και η δαπάνη αγοράς και τοποθέτησης οργάνων όπως ακουστικά βαρηκοΐας, γυαλιά οράσεως, βηματοδότες κλπ,

– Έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης καθώς και δαπάνη για δίδακτρα ή τροφεία σε ειδικές για την πάθησή τους σχολές, ιδρύματα ή οργανισμούς, τέκνων με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 40%, εφόσον το ετήσιο εισόδημα των τέκνων αυτών δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ,

– Ποσό ίσο με το 50% της δαπάνης που καταβάλλεται σε επιχειρήσεις περίθαλψης ηλικιωμένων.

Τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης μειώνουν το φόρο του έτους στο οποίο καταβλήθηκαν, έστω και αν οι υπηρεσίες παρασχέθηκαν το προηγούμενο έτος. Σε περίπτωση που οι δαπάνες αυτές καταβάλλονται από τον ίδιο τον φορολογούμενο όμως τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται στον εργοδότη ή σε ασφαλιστικό ταμείο ή σε ασφαλιστική επιχείρηση για την κάλυψη από αυτούς μέρους του ποσού της δαπάνης, για την απόδειξη του υπολοίπου ποσού της δαπάνης απαιτείται σχετική βεβαίωση του εργοδότη ή ασφαλιστικού ταμείου ή ασφαλιστικής επιχείρησης.

3. Τη μείωση φόρου για δωρεές προς συγκεκριμένους φορείς, δικαιούνται όλοι οι φορολογούμενοι, ανεξαρτήτως πηγής εισοδήματος, εφόσον οι δωρεές αυτές υπερβαίνουν στη διάρκεια του φορολογικού έτους τα 100 ευρώ.. Για τη μείωση του φόρου φυσικού προσώπου λαμβάνεται υπόψη και η αξία των ιατρικών μηχανημάτων και ασθενοφόρων αυτοκινήτων που μεταβιβάζονται λόγω δωρεάς στα κρατικά και δημοτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και τα νοσοκομεία που αποτελούν ΝΠΙΔ και επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.




Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιταλία: Άνοιξε ο δρόμος, να επιλέγουμε ελεύθερα μεταρρυθμίσεις, χωρίς τρόικα

Ο Ιταλός υφυπουργός αρμόδιος για τις υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σάντρο Γκότζι δήλωσε, μιλώντας σε ιταλική εφημερίδα,  πως θα πρέπει οι χώρες να δρουν απαλλαγμένες από την τρόικα και να αποφασίζουν μόνες τους για τις μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόζουν ώστε να υλοποιούν τους στόχους της νομισματικής ένωσης.

«Βοήθειες και μεταρρυθμίσεις, αλλά χωρίς την τρόικα», είναι ο τίτλος της συνέντευξης του Σάντρο Γκότζι.

«Η συμφωνία που επετεύχθη με την Ελλάδα, μετά από μια περίοδο σοβαρών λαθών που οφείλονται πρώτα απ’ όλα σε όποιον κυβέρνησε τη χώρα και στη συνέχεια και στη μέθοδο της τρόικας, είναι ένα μήνυμα προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Οδεύουμε προς την κατεύθυνση, δηλαδή, της αρχής βάσει της οποίας αν μια χώρα θέλει να είναι μέλος της νομισματικής ένωσης και συμμερίζεται τους στόχους, είναι ελεύθερη να διαλέξει την πορεία με την οποία να τους πετύχει», ανέφερε.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις των προηγούμενων ημερών, ο Σάντρο Γκότζι σημείωσε: «Θεωρώ ότι στις διαπραγματεύσεις όλοι έβαλαν τον πήχη πολύ υψηλά. Και συχνά, όταν είναι ο πήχης τόσο ψηλά, κανείς πρέπει να περάσει, τελικά, από κάτω. Η διαπραγμάτευση, απ’ ό,τι διαρρέει, φαίνεται πως ήταν σκληρή, αλλά νομίζω πως οδήγησε σε μια ρεαλιστική και θετική λύση για όλους».

Σύμφωνα με τον Ιταλό πολιτικό «αλλάζει η όλη προσέγγιση. Δεν πρόκειται, πλέον, για την τρόικα, η οποία δίνει οδηγίες που δεν μπορούν να συζητηθούν - μια ιδέα που βασίσθηκε σε λογική εκτάκτου ανάγκης και η οποία παρήγαγε πολλά λάθη. Τώρα ακούμε τη χώρα που αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες και συναποφασίζουμε. Είναι ένα βήμα προόδου. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πάντα στα χέρια των τεχνικού χαρακτήρα διαπραγματεύσεων. Προκύπτει με σαφήνεια ότι στην περίπτωση της Ελλάδας υπήρξαν υπερβολές, μέτρα τα οποία δεν ήταν βιώσιμα».

«Η Ευρώπη εγκαταλείπει τον μυθολογικό μονόκερο της λιτότητας»

Η Ευρώπη εγκαταλείπει τον μυθολογικό μονόκερο της λιτότητας χάρη στην Ελλάδα, υποστηρίζει ο Ιταλός οικονομολόγος Τζούλιο Σαπέλι, σε σημερινή του ανάλυση στην εφημερίδα Il Messaggero. «Οι Γερμανοί, και στη διαπραγμάτευση αυτή, δεν δίστασαν να φορέσουν αμέσως το προσωπείο του μονόκερου και να στείλουν αμέσως το τελεσίγραφο: ισχύουν οι συμφωνίες με την τρόικα», αναφέρει ο Σαπέλι, εκτιμώντας πως «το παλιό αυτό προσωπείο αποσυντίθεται, ο κύκλος ζωής του έχει τελειώσει».

Σύμφωνα με τον Ιταλό οικονομολόγο και κοινωνιολόγο, αυτό αποδεικνύεται από το ότι «παρά την εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες η Ευρώπη, το ΔΝΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναγκάσθηκαν να δώσουν στην Ελλάδα άλλους τέσσερις μήνες για να επεξεργασθεί ένα σχέδιο διάσωσης. Η δε ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που δεν είναι εκείνες που ευχόταν ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Η ελληνική κυβέρνηση έχει στο νου της «κάθε άλλο παρά ένα σχέδιο αιματηρών θυσιών και περικοπών, όπως θα ήθελε ο μονόκερος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τζούλιο Σαπέλι. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι έχει σημασία το πολιτικό περιεχόμενο της δράσης αυτής, που φέρνει μια «ουσιαστική αλλαγή στις σχέσεις ανάμεσα σε οικονομικό και πολιτικό κύκλο στην Ευρώπη» διότι «μέχρι την ελληνική εξέγερση, γιατί γι’ αυτό πρόκειται, ο πολιτικός κύκλος δεν υπήρχε, είχε παγώσει από τον οικονομικό και από τη στήριξη της γερμανικής τεχνοκρατικής ολιγαρχίας».



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αρχίζει στο ειδικό δικαστήριο η δίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες του ειδικού δικαστηρίου, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζει τα κακουργήματα της νόθευσης εγγράφου και της απόπειρας απιστίας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της θητείας του επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, έσβησε τα ονόματα τριών συγγενών του από την επίμαχη λίστα των φοροφυγάδων, την οποία παρέλαβε το 2010 από τη Γαλλίδα τότε ομόλογό του Κριστίν Λαγκάρντ.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου με πλειοψηφία 4-1 έκρινε πως «ο κατηγορούμενος Γ. Παπακωνσταντίνου, με την ενέργειά του, αφ' ενός απέβλεπε στην αποφυγή βλάβης της πολιτικής του εικόνας, ως υπουργού Οικονομικών, η οποία θα μπορούσε να επέλθει με την αποκάλυψη ότι συγγενείς του αναφέρονταν ως δικαιούχοι λογαριασμών στην επίμαχη λίστα και αφ' ετέρου επιδίωκε την εξυπηρέτηση των εν λόγω συγγενών του, με την αποτροπή φορολογικού ελέγχου εις βάρος τους».

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός αρνείται ότι παρενέβη στην αρχική λίστα ή ότι υπήρξε συμφωνία με τους συγγενείς του να αφαιρέσει τα ονόματά τους, ενώ θα στηριχθεί στην άποψη του αρεοπαγίτη που μειοψήφισε. Επιχείρημα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι η κατάθεση του εισαγγελέα Διώτη ότι κατέστρεψε το υλικό που βρισκόταν στο στικάκι που ήταν περασμένη η λίστα.

«Το ενδεχόμενο της νόθευσης του αντιγράφου USB από τον κατηγορούμενο Γιώργο Παπακωνσταντίνου εξασθενίζει σοβαρά, εάν ληφθούν υπ' όψη οι παλινωδίες του Γιάννη Διώτη, οι μετακινήσεις του αντιγράφου USB μεταξύ τριών υπολογιστών, η πρόνοια να καταστραφεί το περιεχόμενό του όσο και τα αντίγραφα, επί των οποίων θα μπορούσαν να ανιχνευτούν ίχνη διαγραφής των τριών αρχείων, εφόσον η διαγραφή είχε γίνει επ' αυτών» ανέφερε η άποψη της μειοψηφίας στο βούλευμα.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα δικαστεί από επτά δικαστές και έναν αντεισαγγελέα από τον Άρειο Πάγο και έξι από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πρόκειται για τη δεύτερη ανάλογη δίκη, μετά την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου για την υπόθεση Κοσκωτά.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!