EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ρωσία: Ενέκρινε το θεσμικό πλαίσιο για την χρηματοδότηση της Ελλάδας – «ΟΚ» από την Δούμα για τα πρώτα 100 δισ. $ της τράπεζας των BRICS

Στην πρώτη πράξη της ενεργοποίησης της αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS, ως ανιστάθμισμα του ΔΝΤ, προχώρησε η ρωσική Δούμα εγκρίνοντας το  ποσού ύψους 100 δισ.$ για την τράπεζα, το οποίο προέρχεται και από τις πέντε χώρες που απαρτίζουν το νέο αυτό οικονομικό γίγαντα.

Απ΄π αυτή τη τράπεζα θα υπάρχουν χρηματοδοτοδοτήσεις χωρών όπως η Ελλάδα, οι οποόιες θέλουν να μην βρίσκονται υπό τον θανατηφόρο εναγκαλισμό και τα «λ’αθη» του Ταμείου που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Μετά από αυτή την αποφαση υπάρχει και τυπικά το νομικό πλαίσιο για την άμεση εναρξη δανειοδότησης της Ελλάδας και άλλων χωρών φυσικά.

Κύριος σκοπός της τράπεζας είναι η χρηματοδότηση έργων ανάπτυξης  τα οποία αρχικά θα αφορούν στις χώρες μέλη των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) στη συνέχεια όπως πρόκειται να επεκταθούν και σε χώρες που δεν είναι μέλη της συμφωνίας.

Η αναπτυξιακή τράπεζα που ίδρυσαν οι πέντε χώρες της συμφωνίας των BRICS, πρόκειται να αναδειχθεί ως μια  εναλλακτική λύση απέναντι σε χρηματοπιστωτικά  ιδρύματα της Δύσης όπως το ΔΝΤ ή η παγκόσμια τράπεζα επενδύσεων  επιτρέποντας  σε χώρες να γίνονται λιγότερο εξαρτημένες από το παγκόσμιο σύστημα χρηματοδότησης,

Όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ η τράπεζα πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία της στα τέλη του 2015, με την Ρωσία να έχει συμφωνήσει να καταβάλει 2 δισ. $ από τον κρατικό της προϋπολογισμό για ττα πρώτα λειτουργικά έξοδα της νέας τράπεζας στα επόμενα 7 χρόνια.

Η απόφαση για τη δημιουργία του αποθεματικού βάσης ύψους 100 δισ. $ ελήφθη τον Ιούλιο του 2014 και κάθε μέλος της συμφωνίας των BRICS πρόκειται να συνεισφέρει ισόποσα στο ποσό εκκίνησης το οποίο ανέρχεται στα 50 δισ. $ και το οποίο πρόκειται στη συνέχεια να επεκταθεί στα 100 δισ. $.

Όπως αναφέρεται ο στόχος η αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS να λειτουργήσει ως εναλλακτική του ΔΝΤ κάνοντας τις υπόλοιπες λιγότερο εξαρτημένες, τέθηκε επίσημα το 2012 στην συνάντηση κορυφής των BRICS το 2012.

Το 2014 το βασικό πλαίσιο δημιουργίας της τράπεζας που εγκρίθηκε ήταν για ένα «ένα σύστημα ενεργειών το οποίο θα αποτρέπει την οικονομική παρενόχληση χωρών οι οποίες δεν συμφωνούν με ορισμένες από τις αποφάσεις σε γεωστρατηγικό επίπεδο που λαμβάνουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους».

Η τράπεζα θα έχει τρεις βασικούς πυλώνες διοίκησης: Το συμβούλιο των διοικητών, το διοικητικό συμβούλιο ενώ μια χώρα από τις πέντε θα έχει την προεδρία εκ περιτροπής.

Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη συνεδρίασή του τον ερχόμενο Απρίλιο στην πόλη Ufa της Ρωσίας, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Anton Siluanov αναμένεται να γίνει ο πρώτος πρόεδρος του συμβουλίου των διοικητών  όπως ανέφερε ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών Sergei Storchak μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Russia 24 TV.

Το κέντρο της διοίκησης της τράπεζας πρόκειται να είναι στην Σαγκάη, η Ινδία πρόκειται πρόκειται να προεδρεύσει για την πρώτη θητεία που θα είναι 5 έτη, ενώ ο πρώτος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου θα προέρχεται από την Βραζιλία.

Όπως είναι φυσικό η έγκριση του ποσού των 100 δισ.$ από τη ρωσική Δούμα, (παρόμοιες εγκρίσεις θα ακολουθήσουν και από τις άλλες χώρες μέχρι το τέλο της άνοιξης), που βάζει σε τροχιά υλοποίησης το σημαντικότερο τραπεζικό και οικονομικό γεγονός στη δεκαετία που διανύουμε  πρόκειται να απολέσει την αφετηρία για σημαντικότατες εξελίξεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Εξελίξεις οι οποίες δεν αφήνουν σε καμία περίπτωση και τη χώρα μας. Από το τέλος του 2015 και μετά θα είναι η πρώτη φορά στα οικονομικά χρονικά από το τέλος του Β΄ΠΠ και εμτά που μια αναπτυξιακή τράπεζα που δεν ανήκει στην σφαίρα επιρροής της Δύσης θα μπορεί να χρηματοδοτεί αναπτυσσόμενες και όχι μόνο χώρες που σε άλλη περίπτωση θα έπεφταν στην οικονομικού κυριαρχία του ΔΝΤ και επομένως της Δύσης,

Το πώς και εάν η Ελλάδα θα εκμεταλλευθεί το νέο αυτό σκηνικό στο πλαίσιο των σημαντικών επαφών που έχει τόσο με την Κίνα όσο και με τη Ρωσία είναι ένα θέμα που μένει να δούμε. Η ευκαιρία όμως είναι εδώ.

    


πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ… ΑΛΕΞΗ, ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ…

Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και σχέσεις… ειρήνης και συνεργασίας με το εφοπλιστικό κεφάλαιο δεν συνδυάζονται.

Ενας μήνας συμπληρώνεται από την εκλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι στιγμής κανένα από τα μέλη της δεν έχει κατορθώσει να  ψελλίσει το παραμικρό για την άρση της ασυλίας των εφοπλιστών σε σχέση με τη σκανδαλώδη απαλλαγή επί των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του αναζητούν λεφτά για να καταφέρουν να πείσουν την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ότι μπορούν να φέρουν εις πέρας ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, ικανό να βάλει τέλος στη λιτότητα των μνημονίων.

Δεδομένης της κρισιμότητας των στιγμών και της απώλειας της παραμικρής πίστωσης χρόνου που θα μπορούσε να επικαλεστεί η νέα κυβέρνηση, καθώς δανειστές και… σύμμαχοι της έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό, ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να αφήσει στην άκρη την παραμικρή διάθεση… συμβιβασμού με το κατεστημένο και να προχωρήσει σε όσα έχει υποσχεθεί προεκλογικά.

Ρήξη με το κατεστημένο, εφαρμογή της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα για την καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς και άρση όλων των χαριστικών διατάξεων που επί σειρά ετών απολαμβάνουν οι Έλληνες εφοπλιστές, εις βάρος των υπολοίπων επιχειρηματιών του τόπου και φυσικά των απλών πολιτών που οδηγήθηκαν στην απόλυτη εξαθλίωση, τη φτώχεια και την ανεργία.

Αλέξη, τα ψέματα έχουν τελειώσει και ήρθε η ώρα να βγεις μπροστά και να κοιτάξεις στα μάτια τον ελληνικό λαό, ακριβώς με τον τρόπο που το έκανες προεκλογικά και κέρδισες (δικαιολογημένα) την ψήφο των Ελλήνων, οι οποίοι -σου θυμίζουμε- επέλεξαν να ψηφίσουν Αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ και όχι… κεντροδεξιά ή το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. Και αναφέρουμε τον Σημίτη, διότι ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ…

Γνωρίζεις καλά ότι με την άνεση που έλαβες τη διακυβέρνηση της χώρας, ενδέχεται να οδηγηθείς και πάλι στο 4% αν δεν δρομολογηθούν όλα όσα έχεις υποσχεθεί στους Έλληνες, υποκύπτοντας και εσύ στους τροϊκανούς ή τους θεσμικούς παράγοντες, όπως πλέον θέλετε να τους αποκαλείτε.

Ενα μήνα μετά τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι πολίτες περιμένουν να δουν την απονομή δικαιοσύνης.

Και αν σε ποινικό επίπεδο, προκειμένου να λογοδοτήσουν όσοι οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια, απαιτείται χρόνος και παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης, σε ηθικό και πρακτικό επίπεδο, μπορείς με δύο κινήσεις να φέρεις τα πάνω κάτω και να γίνεις ο απόλυτος κυρίαρχος της εξουσίας για πολλές τετραετίες.

Αλέξη, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και το γνωρίζεις καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον…
Ήρθε η ώρα να ρίξεις τη γροθιά σου στο μαχαίρι, να ανοίξεις επιτέλους τα μάτια σου και να δεις πόσα χάνει η πατρίδα από το αίσχος στη δήθεν φορολόγηση των Ελλήνων εφοπλιστών.

Η μη άρση της ασυλίας και της απαλλαγής τους θα σε καταστήσει υπόλογο έναντι όσων σε εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους στις 25 Ιανουαρίου.

Εκτός…

Εκτός, αν σχεδιάζεις να εφαρμόσεις για όλους τους Έλληνες φορολογούμενους τα ίδια προνόμια, καθιστώντας… εθελοντική τη φορολόγησή τους.

Γνωρίζοντας, βέβαια, ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στις προθέσεις σου, ελπίζουμε να τολμήσεις και να πράξεις το αυτονόητο.

Χωρίς αστερίσκους, Αλέξη...
Κανένα ημίμετρο.

Φορολόγηση των εφοπλιστών με τους ίδιους κανόνες που φορολογούνται όλοι οι Έλληνες επιχειρηματίες. Δεν πρόκειται ουδείς να ανεχτεί άλλη κοροϊδία σε αυτό το επίπεδο.
Ακριβώς, όπως τα είχες υποσχεθεί προεκλογικά.

Ελπίζουμε στην αποκάλυψη των μεταρρυθμίσεων που ετοιμάζεστε να στείλετε στην τρόικα – θεσμούς, η άρση της εθελοντικής φορολόγησης των εφοπλιστών να είναι η πρώτη στη λίστα.



πηγη
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΣΥΛΙΑ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Το θράσος του μιντιακού συστήματος και των καναλαρχών στην Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως όριο. Αφού επί σειρά ετών απολάμβαναν «οικονομική ασυλία» για τις τηλεοπτικές και τις ραδιοφωνικές άδειες τις οποίες κατείχαν παράνομα και χαριστικά επί 20ετίας, χωρίς να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ στα δημόσια ταμεία, τώρα απειλούν τη νέα κυβέρνηση που τους ζητάει να πληρώσουν τα προβλεπόμενα, με το «βρώμικο» όπλο των ομαδικών απολύσεων.
Μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει την καταβολή του διαρκώς αναβαλλόμενου ειδικού φόρου διαφημίσεων στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ισχυρίζονται (αν είναι δυνατόν) ότι δεν τα φέρνουν βόλτα και θα αναγκαστούν να πάνε σε ομαδικές απολύσεις και να στείλουν στην ανεργία ακόμα περισσότερους εργαζόμενους, στους οποίους ούτως ή άλλως έχουν επιβάλλει μνημονιακές περικοπές άνω του 40%.

Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να «εκβιάσουν» τη νέα κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της νομιμότητας. Δεν έχουν καταλάβει όμως, πως αυτή τη φορά ό,τι και να κάνουν, όσα και να σκαρφιστούν, όπως και να απειλήσουν, οι νόμοι αυτού του κράτους θα εφαρμοστούν και οι ολιγάρχες θα πληρώσουν για να συνεχίσουν να διατηρούν τον έλεγχο των κρατικών συχνοτήτων.

Και το ιδανικό θα είναι να πληρώσουν και αναδρομικά, για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα στα δημόσια έσοδα από τις… χάρες που έκαναν στους καναλάρχες οι προηγούμενες κυβερνήσεις

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η δράση των γνωστών μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών που διαμορφώνουν επί δεκαετίες την πολιτική ατζέντα στην Ελλάδα κατά πώς θα διασφαλίζονται καλύτερα τα συμφέροντά τους και μόνο είναι γνωστή, όπως επίσης και οι σχέσεις διαπλοκής που είχαν με μια μεγάλη μερίδα του πολιτικού προσωπικού, κυρίως από τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ).

Σε μια προσπάθεια να σπάσει το απόστημα και το τρίγωνο της διαπλοκής (ΜΜΕ – Επιχειρηματίες – Πολιτικοί) που ταλαιπωρεί την ενημέρωση του ελληνικού λαού ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πρώτος το χέρι στη φωτιά και υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα διαλύσει όλο αυτό το θολό τοπίο.

Οι επιθέσεις που δέχθηκαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο Τσίπρας από τους μεγαλοεργολάβους της ενημέρωσης ήταν σφοδρότατες.

Κυρίως για δύο εξαγγελίες τους που μετεκλογικά είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν άμεσα:

1ον Ότι θα ζητήσουν χρήματα για τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές άδειες, τις οποίες θα ξαναμοιράσουν από την αρχή με διαφανείς διαδικασίες και διαγωνισμούς και

2ον- Ότι θα σταματήσουν τη χορήγηση «θαλασσοδανείων» χωρίς όρους και εγγυήσεις, τα οποία είχαν συνηθίσει να λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Για τους παραπάνω λόγους, κατά την προεκλογική περίοδο, άσκησαν σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα φτάνοντας στο σημείο να προπαγανδίζουν αθλιότητες περί… δραχμής, περί διάλυσης της χώρας, περί ενδεχόμενου bank run και διάφορα άλλα τρομοκρατικά σενάρια.

Ενέσπειραν το φόβο στην ελληνική κοινωνία επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είπε το αυτονόητο: να πληρώνουν τους νόμιμους φόρους όσοι έχουν κανάλια και ραδιόφωνα και να παίρνουν δάνεια με τις διαδικασίες που παίρνουν όλοι οι επιχειρηματίες.

Ένα ακόμα σημείο που αποθράσυνε τους μεγαλοεκδότες – που επί σειρά ετών «σάρωναν» όλα τα δημόσια έργα με υπερτιμολογήσεις και όχι μόνο – είναι ο ειδικός φόρος επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων που έπρεπε τα κανάλια να καταβάλουν στο κράτος από το 2010!!!

Κι όμως με το μνημονιακό νόμο 3845/10 έπρεπε εδώ και 5 χρόνια τα κανάλια να καταβάλλουν φόρο επί των διαφημίσεων και δεν το έκαναν, ενώ δεν τους ασκήθηκε έλεγχος και δεν πιέστηκαν από καμία υπηρεσία προς αυτή την κατεύθυνση.

Ενώ, δηλαδή, όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις κυνηγούσαν και έστελναν στη φυλακή όσους μισθωτούς ή συνταξιούχους χρωστούσαν στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία δεν έκαναν το ίδιο για τους εργολάβους της ενημέρωσης.

Πώς στα αλήθεια μπορεί να εξηγηθεί η «υπερβολική ευαισθησία» των προηγούμενων κυβερνήσεων στην απαρέγκλιτη εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, κυρίως αυτών που αφορούσαν την κατάργηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και τη μείωση μισθών και συντάξεων, παραβιάζοντας ακόμα το νομικό πλαίσιο της ΕΕ;

Γιατί κανείς δεν απαντά πόσα χρήματα έχει χάσει το κράτος από αυτούς τους φόρους που δεν καταβάλλονται;

Σήμερα λοιπόν, η νέα κυβέρνηση, λέει και είναι έτοιμη να πράξει το αυτονόητο: να εφαρμόσει τους νόμους…

Και το «σύστημα» βγήκε ήδη από τα «ρούχα» του.

Η δικαιολογία των γνωστών «τζαμπατζήδων» της ενημέρωσης είναι έτοιμη:

«Ο φόρος αυτός μειώνει τα έσοδα από τις διαφημίσεις και άρα θα πάμε σε περικοπές προσωπικού για να ζήσουμε» είναι το εκβιαστικό μήνυμα που στέλνουν προς την κυβέρνηση.

Εχουν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια σε ένα κούνημα και μόνο του δακτύλου τους, Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος να χτυπούν προσοχές και ελπίζουν ότι το ίδιο θα κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας…

Άραγε τι ακριβώς προσπαθούν να μας πουν οι μεγαλοσχήμονες της ενημέρωσης;

Ότι τα προηγούμενα χρόνια συντηρούσαν τους ομίλους τους από τις διαφημίσεις; Αυτά ήταν τα έσοδα που τους επέτρεπαν να έχουν κανάλια, εφημερίδες και ραδιόφωνα για να καθορίζουν την κοινή γνώμη και να ισχυροποιούν τη θέση τους με στόχο να κυριαρχούν σε όλες τις μεγάλες μπίζνες;

Η κατάντια των επιχειρημάτων τους προκαλεί θλίψη.

Δυστυχώς για αυτούς η κυβέρνηση διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω…

Αλλωστε, για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ προέχει η νομιμότητα. Και η δέσμευση ενώπιον του λαού, των 2.5 εκατομμυρίων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και του 1.2 εκατομμυρίου ανέργων πολιτών.

Ας κλείσουν όλοι οι παράνομοι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί και ας ανοίξουν ξανά με το καθεστώς της απόλυτης διαφάνειας και της νομιμότητας, έχοντας λάβει πληρώνοντας και όχι χαριστικά τις προβλεπόμενες άδειες.

Ασυλία για τους ολιγάρχες της διαπλοκής και των Media, τέλος…



ΠΗΓΗ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πάτρα – Τώρα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Αλισσό – Ι.Χ συγκρούστηκε με λεωφορείο

Τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον εγκλωβισμό ενός ακόμα, είχε ως... αποτέλεσμα σοβαρά τροχαίο που σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά, στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών Πύργου στο ύψος του Αλισσού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του patratora.gr, πρόκειται για μετωπική σύγκρουση Ι.Χ αυτοκινήτου με λεωφορείου, στο ρεύμα προς Πύργο.

Στο σημείο σπεύδει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται στον κόμβο της βιομηχανικής περιοχής.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μαδρίτη: Καθαίρεσαν το διευθυντή ασφαλείας του μετρό για ομοφοβική συμπεριφορά

Καθαιρέθηκε από τα καθήκοντά του ο επικεφαλής της ασφάλειας στο μετρό της Μαδρίτης, καθώς αποκαλύφθηκε εσωτερικό έγγραφο με το οποίο δινόταν εντολή στους φύλακες του μετρό, να ελέγχουν κατά προτεραιότητα τους ομοφυλόφιλους, τους επαίτες και τους μουσικούς που επιβιβάζονται στους συρμούς.

Όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση του μετρό, μετά από εσωτερική έρευνα με αφορμή «το αξιοθρήνητο μήνυμα που έστειλε ένας υπάλληλος μιας εταιρίας ασφαλείας, η διεύθυνση του μετρό αποφάσισε να επιβάλει πειθαρχικά μέτρα εναντίον δύο υπαλλήλων και να καθαιρέσει από τα καθήκοντά του τον επικεφαλής της ασφάλειας στη Μαδρίτη». Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη διεύθυνση του μετρό, ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας θα έπρεπε να αποτρέψει την αποστολή αυτού του εγγράφου.

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων που προκάλεσε η είδηση, ο γενικός διευθυντής του μετρό θα συναντηθεί με εκπροσώπους συλλόγων προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και των αστέγων «για να τους εξηγήσει τι μέτρα θα ληφθούν ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες θλιβερές καταστάσεις στο μετρό της Μαδρίτης».

Από την πλευρά της, η ομοσπονδία Λεσβιών, Ομοφυλοφίλων και Διαφυλικών της Μαδρίτης εξέφρασε «κατάπληξη και αγανάκτηση» για τις οδηγίες που δίνονταν στους φύλακες ασφαλείας, οι οποίες προσβάλλουν «την ισότητα που διασφαλίζεται από το Σύνταγμα».



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο Νοσοκομείο εσπευσμένα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Στο Ωνάσειο εισήχθη εσπευσμένα την Καθαρά Δευτέρα με καρδιολογικά προβλήματα ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο κ. Κουρουμπλής υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις τύπου «στεντ».

Νεώτερα για την κατάσταση της υγείας του υπουργού αναμένονται εντός της ημέρας.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Είχαν εξαπατήσει τη μισή Ελλάδα: Πωλούσαν «μαϊμού» ρούχα και αξεσουάρ μεγάλων οίκων -Πώς δρούσαν

Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα, τρεις άντρες και μία γυναίκα, για πλαστογραφία, απάτη και παραβάσεις της νομοθεσίας για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών, την προστασία σημάτων, καθώς και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Οι τρεις άντρες και η γυναίκα, ηλικίας 32 έως 45 ετών, διακινούσαν μέσω διαδικτύου επώνυμα απομιμητικά προϊόντα υψηλού κόστους ως γνήσια, μέσω διαφόρων τεχνικών. Μετά από καταγγελίες των αγοραστών, ακολούθησε πολύμηνη, ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι εντόπισαν συγκεκριμένα προφίλ χρηστών του διαδικτύου και ταυτοποίησαν την εμπλοκή των παραπάνω τεσσάρων ατόμων.

Πώς δρούσαν

Οι δράστες δημιουργούσαν διάφορα προφίλ σε ιστοσελίδες δημοπρασιών και σε διαδικτυακές αγγελίες ειδικού τύπου και στη συνέχεια παρουσίαζαν ως γνήσια και διέθεταν προς πώληση απομιμητικά προϊόντα, όπως είδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, επώνυμων εταιρειών του εξωτερικού, σε ιδιαίτερα χαμηλές και ελκυστικές τιμές, παραπλανώντας έτσι τους υποψήφιους αγοραστές.

Λόγω της πρωτότυπης πρακτικής επικοινωνίας των δραστών με τους αγοραστές-θύματά τους, τα οποία πίστευαν ότι αγόραζαν γνήσια προϊόντα, κατάφεραν να προσελκύσουν στις διάφορες ιστοσελίδες τους χιλιάδες διαδικτυακούς αγοραστές. Αποτέλεσμα της παράνομης δράσης τους είναι οι θιγόμενες επώνυμες εταιρείες να έχουν υποστεί απώλεια εσόδων αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο να έχει σημαντική απώλεια από τη μη είσπραξη φόρων.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικές έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, προχθές στις οικίες των δραστών, σε Αθήνα και Βόλο, όπου εντοπίστηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους εκατοντάδες απομιμητικά προϊόντα, υψηλού κόστους.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Βόλο, εντοπίστηκαν αποθηκευτικοί χώροι με εκατοντάδες απομιμητικά προϊόντα υψηλού κόστους ενώ κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις και πλήθος παραστατικών αποστολών δεμάτων, φορητός υπολογιστής και 4 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

 
 



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτό είναι το Armata, το νέο καμάρι του ρωσικού στρατού (Βίντεο)

Παραδόθηκαν, σε ειδικές μονάδες του ρωσικού στρατού, τα πρώτα πρωτότυπα του νέου υπερεξελιγμένου τεθωρακισμένου Armata, το οποίο αναμένεται τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά των μηχανοκίνητων μάχιμων μονάδων της Ρωσίας.

Μέχρι στιγμής 20 Armata έχουν παραδοθεί για εκπαίδευση, ενώ αναμένεται να κάνουν την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους στην μεγάλη παρέλαση Νίκης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 9 Μαΐου στην Κόκκινη Πλατεία.

Τα ακριβή χαρακτηριστικά του άρματος παραμένουν απόρρητα, ωστόσο η κάθε μονάδα μπορεί να λειτουργήσει σαν συμβατικό άρμα μάχης, βαρύ τεθωρακισμένο άρμα μεταφοράς προσωπικού, πυροβολικό μάχης και εκτοξευτής πυραύλων, ενώ υπάρχει δυνατότητα εξέλιξης σε αμιγώς ρομποτικό επιθετικό άρμα.

Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, ο ρωσικός στρατός θα παραλάβει σε πρώτη φάση περίπου 2.300 άρματα.


          
  


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο εδώλιο για κακούργημα ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος

«Εδώλιο» δείχνει ο εισαγγελέας Εφετών για τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της απιστίας.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κ. Σπυρόπουλος φέρεται ότι ζημίωσε τον ασφαλιστικό φορέα, καθώς με απόφασή του έγινε άρση της κατάσχεσης λογαριασμών μεγάλης επιχείρησης ( σούπερ μάρκετ στη Βέροια) παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης χρωστούσε στο ΙΚΑ 18 εκατομμύρια ευρώ.

Μαζί του στο εδώλιο και οι Χαρίλαος, Νικόλας και Γεώργιος Αρβανιτίδης για ηθική αυτουργία στην απιστία.

Το γραφείο ΙΚΑ της Βέροιας είχε προχωρήσει τον περασμένο Οκτώβριο σε εντολή κατασχέσεων χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας, αφού προηγουμένως παρείχε 15νθήμερη προθεσμία στον επιχειρηματία να υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών. Τότε ο κ. Σπυρόπουλος έδωσε εντολή για άρση της κατάσχεσης, στην οποία δεν προχώρησε ο τοπικός διοικητής του οργανισμού, καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν έστεκε νομικά αφού είχε δοθεί ήδη ευκαιρία στον επιχειρηματία να υπαχθεί σε ρύθμιση.

Το αίτημα του κ. Σπυρόπουλου είχε υποβληθεί προκειμένου η εταιρεία «να προχωρήσει σε πληρωμή προσωπικού, ρύθμιση οφειλών κ.λπ.» και, εν συνεχεία, αν δεν ανταποκρινόταν, το ΙΚΑ να προέβαινε σε κατάσχεση. Ο κ. Σπυρόπουλος επανήλθε με νέο αίτημα, το οποίο αυτή τη φορά έγινε δεκτό. Η κατάσχεση πάγωσε για ένα μήνα, διάστημα στο οποίο φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκαν σημαντικές κινήσεις ποσών στους λογαριασμούς, που - σύμφωνα με τη δίωξη- θα έπρεπε να είχαν καταλήξει στα ταμεία του ΙΚΑ. Η δίωξη σε βάρος του διοικητή του ΙΚΑ αφορά την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία με ζημία άνω των 150.000 ευρώ, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου.

Ο διοικητής αρνείται την κατηγορία, και υποστηρίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει εφαρμόσει αυτήν την τακτική, διασφαλίζοντας 1700 θέσεις εργασίας.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Daily Mail: Ετοιμαστείτε να αγοράσετε φτηνή Ελλάδα

Οι Βρετανοί πάντα είχαν μια ιδιαίτερη προτίμηση στις ομορφιές της Ελλάδας και το αποδεικνύουν κάθε χρόνο, κάθε καλοκαίρι, όταν συρρέουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στα νησιά μας.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα ολοένα και περισσότεροι Βρετανοί επιλέγουν να επενδύσουν σε ακίνητα στην Ελλάδα, στη συντριπτική τους πλειονότητα εξοχικά ακίνητα και ενίοτε ακίνητα αξιώσεων, πολυτελή και μέχρι πρότινος πανάκριβα.

Μέχρι πρότινος καθώς η κρίση είχε με τη σειρά της επιπτώσεις στην αγορά ακινήτων, με τις τιμές των εξοχικών κατοικιών και δη αυτών που ξεφεύγουν του μέσου όρου σε πολυτέλεια και συνεπακόλουθα σε αγοραία αξία, να έχουν υποχωρήσει κατά τουλάχιστον 35% μόνο τον τελευταίο χρόνο και πάνω από 60% την τελευταία πενταετία.

Η εφημερίδα Daily Mail φιλοξενεί αφιέρωμα στις ευκαιρίες που έχουν αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα στην ελληνική αγορά ακινήτων και χαρακτηριστικά τονίζει πως αυτή η εποχή είναι η κατάλληλη για όποιους ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον παράδεισο των ελληνικών νησιών για να αποκτήσουν μοναδικής ομορφιάς, αρχιτεκτονικής και πολυτέλειας βίλες σε τιμές μικρότερες τουλάχιστον κατά το ήμισυ σε σχέση με τις αρχικές τιμές προ διετίας ή πενταετίας.

Στο αφιέρωμα γίνεται εκτενής αναφορά σε συγκεκριμένα παραδείγματα γνωστών κατοικιών που πωλούνται εδώ και καιρό και διαφημίζονται σε διεθνή μεσιτικά έντυπα αξιώσεων, ενώ παράλληλα μιλάει στην εφημερίδα γνωστός Έλληνας μεσίτης που εξομολογείται την κατακρήμνιση των τιμών των πολυτελών κατοικιών που εκποιούνται σε Μύκονο, Σαντορίνη, Σπέτσες και Κρήτη, αλλά και στην ηπειρωτική χώρα, συνήθως βίλες επωνύμων που τους έχει γονατίσει η κρίση.

Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο πάντως στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ είναι το ερώτημα που θέτει η εφημερίδα κατά πόσον δηλαδή είναι τελικά τώρα η ώρα για να αποκτήσει κανείς κοψοχρονιά ένα πολυτελές οίκημα στην Ελλάδα ή πρέπει να «ποντάρει» σε μια ενδεχόμενη επιστροφή της χώρας στη δραχμή, σε ένα Grexit, για να αγοράσει αυτές τις ίδιες βίλες ίσως και κατά 50% πιο φτηνά κι απ΄ όσο έχουν σήμερα...

villa_1.jpg

villa_2.jpg

villa_3.jpg  


villa_4.jpg

villa_5.jpg

villa_6.jpg

villa_7.jpg


villa_8.jpg

villa_9.jpg
 


ΠΗΓΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

SWISSLEAKS: Όταν ο λύκος φυλάει τα πρόβατα της HSBC

Πρόσφατα έγγραφα που έρχονται στη δημοσιότητα από την βρετανική εφημερίδα Guardian δείχνουν ότι ο Stuart Gulilver, ο άνθρωπος που ανέλαβε να αναμορφώσει την HSBC μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, έκρυβε εκατομμύρια λίρες σε ελβετικό λογαριασμό και δηλώνει ακόμα και σήμερα φορολογική έδρα στο Χονγκ Κονγκ.

Ο Gulliver θα παρουσίαζε αύριο την ετήσια αναφορά για την τράπεζα εν μέσω της κρίσης που προκάλεσε η περαιτέρω δημοσίευση εγγράφων της HSBC μέσω της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων, ωστόσο τώρα ίσως θα πρέπει να εξηγήσει γιατί ήταν ανάμεσα στους πελάτες που βοηθούσε η τράπεζα με έδρα τη Γενεύη να φοροαποφεύγει. Στο λογαριασμό του βρέθηκαν 5 εκατομμύρια λίρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  ο επικεφαλής της τράπεζας ήταν κρυφός ιδιοκτήτης λογαριασμού της εταιρίας Worcester Equities Inc, μιας Α.Ε. με έδρα τον Παναμά η οποία το 2007 στον ισολογισμό της παρουσίαζε κεφάλαια 7,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Σε αυτή την εταιρία φαίνεται ότι κατέληγαν και τα bonus του τραπεζίτη μέχρι το 2003. Η έρευνα βρήκε και δεύτερο λογαριασμό του Gulliver στο όνομα του Worcester Foundation, το οποίο έκλεισε πριν το 2007.

Επιπλέον παρά την μόνιμη παραμονή του στην Αγγλία, όπου η HSBC διατηρεί τα κεντρικά της γραφεία ο τραπεζίτης δηλώνει κάτοικος του Χονγκ Κονγκ προκειμένου να απολαμβάνει ευνοϊκότερης νομικής και φορολογικής αντιμετώπισης.

Ο Gulliver είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε να αντιμετωπίσει την κρίση στην HSBC όταν ο Εβρέ Φαλστιανι, πρώην υπάλληλος της τράπεζας, αποκάλυψε το δίκτυο που είχε στήσει η Ελβετική τράπεζα προκειμένου να βοηθάει τους πελάτες της να φοροαποφεύγουν μέσω υπεράκτιων εταιριών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αναλάμβανε και την απόκρυψη των πραγματικών τους στοιχείων, ακόμα και για εμπόρους όπλων και δικτάτορες για τους οποίους υπήρχαν εντολές παγώματος ή κατάσχεσης των κεφαλαίων από διεθνείς οργανισμούς. Μάλιστα ο ίδιος ο Gulliver υπόγραψε την «επιστολή συγνώμης» που δημοσιεύτηκε πριν από τρεις εβδομάδες στις μεγαλύτερες εφημερίδες της Βρετανίας, στην οποία απολογούταν για τις κακές τραπεζικές πρακτικές. Σε αυτή την επιστολή ο τραπεζίτης ισχυριζόταν ότι τα τραπεζικά στάνταρτ της εταιρίας είχαν αλλάξει από την αποκάλυψη και μετά.

Φαίνεται ότι μετά τις σημερινές αποκαλύψεις του Guardian αυτή η επιστολή αποκτάει ένα νέο χρώμα ειρωνείας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα από εισαγγελέα και αναμένεται σύντομα να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

To ΣΔΟΕ ψάχνει και τους πρώην – Έλεγχος στον πρώην γ.γ., Ιωάννη Καπελέρη

Του Πέτρου Κουσουλού

Έρευνα η οποία ακουμπάει ακόμη και πρώην,ανώτατα, στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ. Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών έχει μπει, μεταξύ άλλων, και ο πρώην γενικός γραμματέας του Σώματος, κ.Ιωάννης Καπελέρης καθώς και μέλη της οικογένειάς του.

Η έρευνα αφορά την περιουσιακή κατάσταση του πρώην ισχυρού άνδρα του ΣΔΟΕ αλλά και των παιδιών του ενώ η εντολή ελέγχου δόθηκε στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του erperport.gr ο έλεγχος αναμένεται να είναι εξονυχιστικός ενώ οι ελεγκτές αναμένεται να προχωρήσουν και σε άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών αλλά και διασταύρωση των περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων.

Η συγκεκριμένη έρευνα πάντως δεν σχετίζεται με την πρόθεση της κυβέρνησης να πραγματοποιηθεί αναδρομικός έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης στελεχώνρώην και νυν- του ελεγκτικού μηχανισμού της χώρας όπως προϊστάμενοι του ΣΔΟΕ,Οικονομικοί Επιθεωρητές, κλπ, καθώς πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση η οποία εκκρεμεί.  

Η εμπλοκή στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ και η απαλλαγή


Το όνομα του Ιωάννη Καπελέρη όπως και εκείνο του Ιωάννη Διώτη ενεπλάκη στην διαβόητη υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

Μετά την αποκάλυψη για το «θάψιμο» της πρώτης λίστας και της χαρακτηριστικής αδράνειας από μέρους των ελεγκτικών μηχανισμών σε βάρος του κ. Καπελέρη ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία.

Συγκεκριμένα του καταλογιζόταν ότι δεν αξιοποίησε το υλικό της επίμαχης λίστας και δεν μερίμνησε, ώστε να διενεργηθούν έλεγχοι των οικονομικών στοιχείων των 2.062 προσώπωνκαταθετών στην HSBCΕλβετίας, που περιλαμβάνονταν στο αρχείο.

Απολογούμενος στους ανακριτές Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο κ. Καπελέρης υποστήριξε ότι δεν είχε λάβει εντολή από τον τότε πολιτικό του προϊστάμενο, υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, να προβεί σε φορολογικό έλεγχο όλων των καταθετών της λίστας, την ύπαρξη της οποίας αρχικώς δεν γνώριζε, πλην της εντολής να ελέγξει το φορολογικό προφίλ 10 προσώπων, χωρίς να του αναφερθεί τίποτε άλλο για τα πρόσωπα αυτά.

Φέρεται, επίσης, να ισχυρίστηκε στους ανακριτές πως σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί 24.1.2011 με τη συμμετοχή και του τότε υπουργού ο κΠαπακωνσταντίνου -για τον οποίο έχει σχηματιστεί δικογραφία βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών- ο υπουργός είχε αναφέρει πως θα γίνει έλεγχος και πως θα τους ενημέρωνε εκείνος για το ποια υπηρεσία θα τον διεξάγει.

Σε υπόμνημα που παρέδωσε στην ανάκριση ο κ. Καπελέρης, δια των συνηγόρων του Μαρίας Παπαμιχαλοπούλου και Γιάννη Μαντζουράνη,υποστήριζε ότι «…έγινε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών παρουσία του υπουργού και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων,όπου εκεί για πρώτη φορά άκουσα για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ. Εκεί αποφασίστηκε να ελεγχθούν όλα τα ονόματα της σχετικής λίστας. Ο υπουργός, όμως,είπε ότι θα αποφασίσει ποια υπηρεσία θα διενεργήσει τον έλεγχο, αν δηλαδή θα είναι το ΣΔΟΕ, Ειδικά κλιμάκια Ελέγχου, ή η Εφορία μεγάλου πλούτου».

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, έως και τον Μάρτιο του 2011, που ο ίδιος αποχώρησε από το ΣΔΟΕ, δεν του δόθηκε εντολή για το θέμα της λίστας.

Τελικά τον Ιανουάριο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών πρότεινε την απαλλαγή του κ. Καπελέρη καθώς οι δικαστές έκριναν ότι ουδέποτε έλαβε όλη τη λίστα αλλά και την εντολή να διενεργήσει έλεγχο.Σε αντίθεση πρότειναν την παραπομπή του κ. Διώτη.

Το γραφείο των επιτυχιών

Μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Καπελέρης ιδιώτευσε ασχολούμενος ενεργά με το λογιστικό του γραφείο. Από την μία όχθη πέρασε στην άλλη καθώς η μεγάλη πλειοψηφία υποθέσεων που ανέλαβε και αναλαμβάνει αφορούν πρόσωπα στα οποία καταλογίστηκαν ιδιαίτερα μεγάλα οικονομικά ποσά κατά τη διάρκεια των ελέγχων.
Μάλιστα το λογιστικό γραφείο του κ.Καπελέρη θεωρούνταν ως ένα από τα πλέον πετυχημένα στο ποσοστό επίλυσης των διαφορών που κατέληγαν στην διαβόητη επιτροπή 70Α.

«Θα ελεγχθούν όλοι»

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως είχε αποκαλύψει το ereportaz.gr στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι ο σαρωτικός έλεγχος όλων των στελεχών των ελεγκτικών μηχανισμών αλλά και των υπαλλήλων των φορολογικών αρχών. Είναι ενδεικτικό ότι οι «δράσεις κατά της διαφθοράς» προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την δημιουργία μόνιμου ηλεκτρονικού μητρώου φορολογικών ελεγκτών, τη συνεχή παρακολούθηση και τεκμηρίωση των υποθέσεων που επιλέγονται για έλεγχο, καθώς και το«Πόθεν έσχες» σε όσους εμπλέκονται στον καταλογισμό και την είσπραξη της φορολογητέας ύλης.

Μάλιστα με την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος γ.γ. του ΣΔΟΕ, κ. Παναγιώτης Δάνης, ζήτησε και έλαβε στο γραφείο του όλους τους φακέλους με τους ελέγχους του τελευταίου διαστήματος ενώ σε καθημερινή βάση πραγματοποιεί πολύωρες συναντήσεις με στελέχη και ελεγκτές του ΣΔΟΕ θέλοντας να διακριβώσει ποιες υποθέσεις χειρίζονται αλλά και σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έλεγχοι.

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε και στην εφημερίδα «Παρασκήνιο»
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η μεγαλύτερη γιορτή του Χόλιγουντ… Όσκαρ – Νικητές και χαμένοι

Με τη συνήθη λαμπρότητα ολοκληρώθηκε η τελετή απονομής Όσκαρ με το «Birdman (Η απρόσμενη αρετή της αφέλειας)» να είναι ο μεγάλος νικητής της βραδιάς.

Η ταινία του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου κέρδισε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και πρωτότυπου σεναρίου.

Οι νικητές της 87ης  απονομής των βραβείων Όσκαρ:

1) Καλύτερης Ταινίας: Birdman (Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας)

2) Καλύτερης Σκηνοθεσίας: Αλεχάντρο Ινιαρίτου, Birdman

3) Α΄ Γυναικείου Ρόλου:  Τζούλιαν Μουρ, Still Alice

4) Α΄ Ανδρικού Ρόλου: Έντι Ρέντμεϊν, Η Θεωρία των Πάντων

5) Β΄ Ανδρικού Ρόλου: Τζ. Κ. Σίμονς, Whiplash

6) Β΄ Γυναικείου Ρόλου: Πατρίσια Αρκέτ, Μεγαλώνοντας (Boyhood)

7) Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας: Ida (Πολωνία)

9) Κινουμένων Σχεδίων: Big Hero 6

10) Φωτογραφίας: Εμανουέλ Λουμπέζκι, Birdman

11) Κοστουμιών: The Grand Budapest Hotel

12) Καλύτερου μακιγιάζ: The Grand Budapest Hotel

13) Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης: The Grand Budapest Hotel

14) Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους- ντοκιμαντέρ: Crisis Hotline: VeteransPress 1

15) Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους: The Phone Call

15) Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων: Festin

16) Καλύτερου ηχητικού μιξάζ: Whiplash

17) Καλύτερου ηχητικού μοντάζ: American Sniper

18) Καλύτερων ειδικών εφέ: Interstellar

19) Καλύτερου μοντάζ: Τομ Κρος, Whiplash

20) Καλύτερου ντοκιμαντέρ: Citizenfour

21) Καλύτερου τραγουδιού: Glory, Selma

22) Καλύτερης πρωτότυπης μουσικής : Αλεξάντρ Ντεσπλά, The Grand Budapest Hotel

23) Καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου: Birdman

24) Καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου: The Imitation Game



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «αγρίεψε» και κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να προετοιμαστούν για πόλεμο

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να προετοιμάζονται για πόλεμο ενόψει των ετήσιων στρατιωτικών γυμνασίων που διεξάγουν από κοινού οι αμερικανικές και οι νοτιοκορεατικές δυνάμεις.

Κατά τη διάρκεια μιας «ιστορικής» ομιλίας ενώπιον της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κόμματος Εργατών της Κορέας ο Κιμ ζήτησε από το γενικό επιτελείο του Λαϊκού Στρατού της Κορέας (APC) να «προετοιμαστεί προκειμένου να απαντήσει σε οποιαδήποτε μορφή πολέμου που θα κηρύξει ο εχθρός» μετέδωσαν σήμερα τα επίσημα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Η σύγκληση της επιτροπής ακολουθεί τη διεξαγωγή την περασμένη εβδομάδα μιας στρατιωτικής άσκησης- υπό την επίβλεψη του Κιμ- με σενάριο την επίθεση εναντίον μιας νήσου της Νοτίου Κορέας στην Κίτρινη Θάλασσα.

Τα γυμνάσια της Βορείου Κορέας προέβλεπαν ότι μονάδες πυροβολικού θα αναπτύσσονταν στις νήσους Μου και Τζανγκτζάε, ένα «σημαντικό θερμό μέτωπο» πλησίον των συνόρων με την Νότια Κορεά, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο της Πιονγιάνγκ Korean Central News Agency (KCNA).

Όπως κάθε χρόνο, η ένταση κλιμακώνεται πριν από τα στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ - Νοτίου Κορέας, που αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Μαρτίου.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι εννοούμε λέγοντας Κούλουμα

Τα κούλουμα από τόπο σε τόπο γιορτάζονται διαφορετικά, με διάφορες εκδηλώσεις. Παντού, όμως, επικρατεί κέφι, χορός και τραγούδι.

Για την ετυμολογία της λέξης κούλουμα υπάρχουν πολλές εκδοχές. Κατά τον Νικόλαο Πολίτη, πατέρα της ελληνικής λαογραφίας, η λέξη προέρχεται από το λατινικό Cumulus (κούμουλους) που σημαίνει σωρός, αφθονία αλλά και το τέλος. Εκφράζει δηλαδή το τέλος, τον επίλογο της Απόκριας.
Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, προέρχεται από μία άλλη λατινική λέξη, τη λέξη «κόλουμνα», δηλαδή «κολώνα». Κι αυτό, επειδή το πρώτο γλέντι της Καθαράς Δευτέρας στην Αθήνα έγινε στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Σύμφωνα με την wikipedia με την ονομασία κούλουμα χαρακτηρίζεται ο υπαίθριος πανηγυρισμός της «Καθαρής Δευτέρας». Δεν έχει εξακριβωθεί η αρχαία προέλευση της εορτής αυτής που αποτελεί θρησκευτική εορτή κατά την οποία εορτάζεται η αμέσως μετά της Αποκριάς έναρξη της Τεσσαρακοστής. Οι γιορτάζοντες τα «Κούλουμα» τρώνε άζυμο άρτο «λαγάνες» ενώ καταναλώνουν κυρίως νηστίσιμα φαγητά λεγόμενα σαρακοστιανά όπως π.χ. ταραμά, ταραμοσαλάτα, θαλασσινά, ελιές, κρεμμύδια, διάφορα λαχανικά, χαλβά κ.ά..
Γενικά

Η γιορτή αυτή είναι πανελλήνια και κατ΄ άλλους έχει αθηναϊκή καταγωγή, ενώ κατ΄ άλλους βυζαντινή. Στην Κωνσταντινούπολη γιορταζόταν έντονα από πλήθος κόσμου που συνέρρεε σε ένα από τους επτά λόφους της πόλης και συγκεκριμένα σ΄ εκείνο του ελληνικότατου οικισμού των «Ταταούλων».

Στην Αθήνα από πολλές δεκαετίες προ του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου τα Κούλουμα γιορταζόταν στις πλαγιές του λόφου του Φιλοπάππου όπου οι Αθηναίοι «τρωγόπιναν» καθισμένοι στους βράχους από το μεσημέρι μέχρι τη δύση του Ήλιου. Οι περισσότεροι χόρευαν από τους ήχους πλανόδιων μουσικών, κατά παρέες, είτε δημοτικούς είτε λαϊκούς χορούς υπό τους ήχους «λατέρνας».

Το σούρουπο όλοι οι Ρουμελιώτες γαλατάδες της Αθήνας έστηναν λαμπρό χορό κυρίως τσάμικο γύρω από τους στύλους του Ολυμπίου Διός παρουσία των Βασιλέων και πλήθους κόσμου.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

CNBC: Γιατί η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ξεπληρώσει ποτέ το χρέος της

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα πρέπει να αποδεχθούν ότι η Ελλάδα πιθανόν δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπληρώσει το χρέος των σχεδόν 320 δισ. ευρώ, ακόμη κι αν η προβληματική της οικονομία εξασφαλίσει σήμερα κι επίσημα την τετράμηνη παράταση του προγράμματος διάσωσης.
Αυτό υποστήριξαν προ ολίγου στο αμερικανικό δίκτυο CNBC μεγάλοι οικονομικοί αναλυτές από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Το ελληνικό χρέος αγγίζει αυτή τη στιγμή που μιλάμε το 175% του ΑΕΠ. Είναι πιο υψηλό από τότε που ξεκίνησε η όλη επιχείρηση (διάσωσης)» δήλωσε ο Kίνσλεϊ Τζόουνς, ιδρυτής και γενικός διευθυντής της συμβουλευτικής επενδυτικής εταιρείας Jevons Global.
«Πάρτε για παράδειγμα την Ιαπωνία. Εχει ένα δημόσιο χρέος που με γοργούς ρυθμούς πλησιάζει το 300% του ΑΕΠ. Μια μέρα, αυτό το χρέος απλά θα καταρρεύσει. Δεν είναι ποτέ δυνατόν να αποπληρωθεί, όπως φυσικά και το ελληνικό χρέος. Δεν υπάρχει καμία χρησιμότητα να εμμείνουμε στο ηθικό του πράγματος» υποστήριξε ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής.

Οπως άλλωστε γράφει και η Nyshka Chandran στο CNBC, το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης απαιτεί από την Αθήνα να μειώσει το χρέος της κάτω από το 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022. Και μπορεί να συμφωνήθηκε το πρόγραμμα να παραταθεί για ακόμη τέσσερις μήνες την Παρασκευή, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να επιτύχει διαγραφή χρέους, προεκλογική υπόσχεση που συνετέλεσε στη νίκη του στις εθνικές εκλογές. Πάντως, η δημοσιογράφος επισημαίνει ότι το οριστικό τέλος της απόφασης για τετράμηνη επέκταση θα ληφθεί σήμερα, όταν οι Ευρωπαίοι εταίροι δεχθούν τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση.

Οι Ευρωπαίοι θέτουν μη ρεαλιστικούς όρους στην Ελλάδα

Ο Τζόουνς υποστηρίζει μιλώντας στη δημοσιογράφο Nyshka Chandran ότι οι Ευρωπαίοι θέτουν στην Ελλάδα μη ρεαλιστικούς όρους και αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν πρόκειται ποτέ να πάρουν τα λεφτά τους. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Οι όροι της τρέχουσας συμφωνίας λίγο πολύ απαιτούν από την Ελλάδα να προσπαθήσει να τηρήσει έναν προϋπολογισμό πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 4% για πάνω από μία δεκαετία... Καμία χώρα με προβληματική οικονομία δεν κατάφερε ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο. Ετσι, θεωρούμε ότι οι υφιστάμενοι όροι που απαιτούνται από την Ελλάδα είναι ειλικρινά μη ρεαλιστικοί».
Δεν υπάρχει άλλη λύση για την Ελλάδα εκτός από διαγραφή χρέους
Κι ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δεν απαιτεί πλέον κούρεμα, δεδομένου της περιορισμένης διαπραγματευτικής του ισχύος, σχολιάζει η δημοσιογράφος του CNBC, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτήν, αν επιθυμούν η Ελλάδα να παραμείνει εντός ευρωζώνης, την ώρα που τα δημοσιονομικά της είναι πολύ αδύναμα.

«Αυτό που πρέπει να αποδεχθεί το Eurogroup είναι ότι η Ελλάδα είναι δεν μπορεί να αποπληρώσει και πως χρειάζεται ένα πραγματικό κούρεμα. Πρέπει να το είχαν κάνει από το 2010, αλλά επέλεξαν να δώσουν στην Ελλάδα κι άλλα δανεικά και να απωθήσουν το πρόβλημα» δηλώνει ο Νίκολα Φέρες στο CNBC, διευθυντής επενδύσεων της επενδυτικής εταιρείας Eastspring Investments.

«Η Ελλάδα είχε ένα 30% μείωση της παραγωγής της, μείωση που ισοδυναμεί με τη Μεγάλη Υφεση της δεκαετίας του 1930, και απλώς η λιτότητα δεν είναι βιώσιμη» πρόσθεσε ο Φέρες.
Ωστόσο, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί από ό,τι φαίνεται επιμένουν να απορρίπτουν την επιλογή ενός κουρέματος και αντ' αυτού θέλουν η Ελλάδα να καταφέρει να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της, υποστήριξε από την πλευρά του ο Ιβάν Λούκας, στρατηγικός αναλυτής των αγορών στη βρετανική εταιρεία IG. Μάλιστα, δηλώνει ότι οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να κάνουν την οποιαδήποτε παραχώρηση στην Ελλάδα εκτός από το κούρεμα.

Μεγάλος ο κίνδυνος Grexit

Οι αναλυτές θεωρούν ότι ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αυξάνεται και πως η συμφωνία της Παρασκευής, που προέκυψε έπειτα από 11 ώρες διαπραγματεύσεων, δεν έδωσε ελπίδες για μία μόνιμη λύση.
Την Παρασκευή η Ελλάδα δεν πήρε τίποτα και η Γερμανία πήρε τα πάντα
Ο Λούκας δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο πως «αν κοιτάξετε προσεκτικά τη συμφωνία της Παρασκευής, η Ελλάδα δεν πήρε τίποτα και η Γερμανία πήρε τα πάντα και τώρα είμαστε στο χείλος μιας ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη».
Ο Λούκας στρατηγικός αναλυτής της IG αναμένει πως η οποιαδήποτε συμφωνία που θα προκύψει σήμερα θα αποδυναμώσει το πολιτικό έρεισμα του ΣΥΡΙΖΑ και θα αυξήσει την πιθανότητα των πρόωρων εκλογών, κάτι που θα επιδεινώσει το ρίσκο για οποιαδήποτε ύπαρξη συμφωνία με τα ευρωπαϊκά όργανα.

Barclays: O κίνδυνος Grexit είναι πιο υψηλός από ποτέ

Η δημοσιογράφος του CNBC αναφέρει ότι η Barclays εξέφρασε μια παρόμοια προοπτική, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι η πιθανότητα να εγκαταλείψει η Ελλάδα την κοινή νομισματική ένωση είναι πιο υψηλή από ποτέ. «Οι ελληνικές αρχές μάλλον έχουν αρχίσει να αισθάνονται την πίεση της εγχώριας κοινής γνώμης, που τους οδηγεί στη χαλάρωση της επιβαλλόμενης πολιτικής την ώρα που οι διεθνείς πιστωτές πιθανότατα δεν επιθυμούν να ανεχθούν περαιτέρω ολίσθηση από το πρόγραμμα».

Τέλος, η Morgan Stanley βάζει τις αυξάνει τις πιθανότητες ενός Grexit στο 25% για τους επόμενους τρεις έως έξι μήνες.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ολιγαρχία που λέγαμε… 576 Έλληνες έχουν περιουσία 88 δισ. δολαρίων

Καθώς οι αυξανόμενες ανισότητες στην κατανομή του πλούτου αποτελούν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της εποχής μας, με την Oxfam να προβλέπει μάλιστα ότι το πλουσιότερο 1% του πληθυσμού του πλανήτη θα αποκτήσει μέσα στο 2016 περισσότερο πλούτο από το υπόλοιπο 99%, δεν είναι να απορεί κανείς που το κλειστό κλαμπ των δισεκατομμυριούχων στο οποίο ανήκει ένας στα 3 εκατομμύρια κατοίκους αποκτά συνεχώς νέα μέλη.

Σύμφωνα με την καταγραφή των κροίσων από τη Wealth-X, μια εξειδικευμένη εταιρεία που συγκεντρώνει πληροφορίες για τους κροίσους αυτού του κόσμου για λογαριασμό και των τμημάτων αξιοποίησης περιουσίας των μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών αλλά και της ελβετικής τράπεζας UBS, σήμερα στον κόσμο υπάρχουν 211.275 εκατομμυριούχοι με κινητή περιουσία άνω των 30 εκατ. Δολαρίων, ενώ την ερχόμενη πενταετία εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 23% ξεπερνώντας τις 260.000.

Από τη λίστα αυτή το 1% περίπου αφορά απλώς τους δισεκατομμυριούχους, οι οποίοι από 2.325 το 2014 αναμένεται εφέτος να αυξηθούν κατά 183 φθάνοντας τους 2.508, με πρόβλεψη να ξεπεράσουν τους 3.800 την ερχόμενη πενταετία.

Στις λίστες ελβετικών τραπεζών και εξειδικευμένων εταιρειών που συγκεντρώνουν πληροφορίες για τους πλούσιους αυτού του κόσμου (με περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων) υπάρχουν και 576 Έλληνες που διαθέτουν περιουσία 88 δισ. δολαρίων, γράφει Το ΒΗΜΑ της Κυριακής.

tribune.gr
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1

Από την μία ο Παναθηναϊκός ήθελε μόνο τη νίκη για να έχει ελπίδες για κατάκτηση του τίτλου, από την άλλη ο Ολυμπιακός θα ήταν ευχαριστημένος ακόμα και με ισοπαλία. Όπως μας έχει διδάξει το ποδόσφαιρο, η ομάδα που πηγαίνει μόνο για ένα αποτέλεσμα, στο τέλος καταφέρνει και το παίρνει. Αυτό έγινε και στην Λεωφόρο, με τους εντυπωσιακούς στο δεύτερο μέρος «πράσινους» να κάνουν ότι ήθελαν στους «ερυθρόλευκους» και να παίρνουν μια σημαντική νίκη με 2-1 με αυτογκόλ του Μαζουακού και σουτ του Πέτριτς, ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε στο τελευταίο λέπτό των καθυστερήσεων ο Ντομίνγκες.

Ένα σκορ που θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερο, μιας και στο γήπεδο υπήρχε μόνο μία ομάδα και αυτή φορούσε το τριφύλλι. Πλέον η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες μειώθηκε στους τρεις βαθμούς. Ο κακός Ολυμπιακός, μετά το Κίεβο συνέχισε τις κακές του εμφανίσεις, χάνοντας την ευκαιρία να εξασφαλίσει από τώρα τον τίτλο.

Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θύμισαν στον απόλυτο βαθμό την παροιμία «φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη». Οι «πράσινοι» και οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στην Λεωφόρο με μοναδικό σκοπό να μην δεχθούν γκολ και το κατάφεραν, αλλά μέχρι εκεί. Χαρακτηριστικό του κακού θεάματος, είναι πως στα πρώτα 45 λεπτά δεν υπήρξε ούτε ένα κόρνερ, με τις φάσεις συνολικά να είναι μετρημένες στα δάκτυλα.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, έχοντας περισσότερο στα πόδια τους την μπάλα (52-48 η κατοχή), κάνοντας 4 σουτ έναντι 1, ενώ είχαν δύο καλές στιγμές να ανοίξουν το σκορ. Καλές στιγμές, κακές επιλογές Καλές στιγμές για τον Παναθηναϊκό αναφορικά με την δημιουργία, γιατί στην εκτέλεση οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου είχαν κάκιστες επιλογές.
Αρχικά στο 34' ο Καρέλης μετά από κόντρα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, είδε την μπάλα στα πόδια του, όμως έχοντας δίπλα του τον Σαντάνα, έκανε κακό κοντρόλ και με αδύναμο πλασέ έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Ρομπέρτο, σπαταλώντας την ευκαιρία να απειλήσει. Τρία λεπτά αργότερα οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» έχασαν μια ακόμα σημαντική ευκαιρία με τον Ζέκα από το ύψος της μικρής περιοχής και πλάγια, έκανε κακό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.

Σε αυτό το διάστημα οι Πειραιώτες το μόνο που είχαν κάνει ήταν ένα σουτ στο ξεκίνημα από τον Μανιάτη με την μπάλα να κοντράρει και τον Στιλ να μπλοκάρει με άνεση. Αυτό ήταν και το μοναδικό σουτ των φιλοξενούμενων οι οποίοι όπως φάνηκε ξεκάθαρα στο πρώτο μέρος, είχαν το μυαλό τους στο να μην δεχθούν γκολ και όχι στο να βγουν μπροστά και να κάνουν ευκαιρίες.

Γρήγορος ρυθμός στο ξεκίνημα της επανάληψης

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, στο δεύτερο οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ πιο δυνατά, δείχνοντας ξεκάθαρα διάθεση να παλέψουν για να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά οι «πράσινοι» είδαν τον Μπεργκ να κάνει επιθετικό φάουλ στον Σαντάνα και να μην απειλεί, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 48' για τον Ολυμπιακό με τον Ντοσεβί να βρίσκει τον Ντουρμάζ, αυτός να μπαίνει στην περιοχή και με πλασέ να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Αυτογκόλ Μαζουακού και... φωτιά στην Λεωφόρο

Όπως αναφέραμε στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν σαφώς καλύτερος και στο 49' οι προσπάθειες των γηπεδούχων απέδωσαν καρπούς.

Ο Νάνο βρήκε ωραία τον Πράνιτς αυτός γύρισε και ενώ όλα έδειχναν πως ο Μαζουακού θα έδιωχνε εύκολα, η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό να κάνει το 1-0 και την Λεωφόρο να πιάνει... φωτιά. Μπροστά και για το δεύτερο οι «πράσινοι» Το αυτογκόλ του Μαζουακού ανέβασε την ψυχολογία των «πράσινων» στα ύψη και δύο λεπτά αργότερα (51') ο Λαγός έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να κοντράρει σε πόδια «ερυθρολεύκων» και να βγαίνει κόρνερ. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βγουν μπροστά, αλλά δεν έφταναν με αξιώσεις στην εστία του Στιλ.

Όταν μάλιστα το έκαναν με τον Μήτρογλου στο 53', το τελείωμα του επιθετικού του Ολυμπιακού ήταν τραγικό με τον τερματοφύλακα του «τριφυλλιού» να μπλοκάρει με άνεση.

Μόνο Παναθηναϊκός στο γήπεδο

Η ευκαιρία του Μήτρογλου ήταν και η μοναδική για τους φιλοξενούμενους μέχρι και το 70'. Στο διάστημα αυτό στο γήπεδο βρισκόταν μόνο ο Παναθηναϊκός με τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου να πιέζουν και για δεύτερο γκολ, όμως στο 64' είδαν τον Ρομπέρτο να βγαίνει γρήγορα και να πέφτει στα πόδια του Πέτριτς διώχνοντας, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μπεργκ αστόχησε με κεφαλιά. Ο Σουηδός στο 69' αστόχησε και πάλι με κεφαλιά από κοντά και ένα λεπτό αργότερα οι Πειραιώτες έχασαν την μεγαλύτερή τους ευκαιρία με τον Μήτρογλου να στέλνει με δική του κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι του Στιλ.

Νέο λάθος και ο Πέτριτς δεν μπορούσε να το χάσει!

Το... σφυροκόπημα των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 78' ο Πέτριτς έδειξε για ακόμα μία φορά πόσο μεγάλος σκόρερ είναι. Ο Κροάτης πήρε το... δώρο από τον Μιλιβόγεβιτς που γύρισε τραγικά την μπάλα στην περιοχή του και με εξαιρετικό σουτ έκανε μέσα σε αποθέωση το 2-0, δίνοντας προβάδισμα νίκης στην ομάδα του. Αντέδρασαν αλλά ήταν αργά... Μετά το 2-0 οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν διάθεση να αντιδράσουν και σε έναν βαθμό το έκαναν, όμως ήταν πλέον αργά, με τους «πράσινους» να κρατάνε εξαιρετικά πίσω, έχοντας σε φοβερή μέρα τους Ταυλαρίδη και Σίλντενφελντ οι οποίοι δεν έχασαν την παραμικρή... μάχη μέσα, αλλά και έξω από την περιοχή του Στιλ.

Τσόρι και... κομπιουτεράκια 

Όπως αναφέραμε ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε καν να αντιδράσει, όμως στην τελευταία φάση του αγώνα ο Τσόρι Ντομίνγκες με εκτέλεση φάουλ μπορεί να μην γλίτωσε την ήττα για την ομάδα του, όμως κάνοντας το 2-1, δεν δίνει το δικαίωμα πλεονεκτήματος στον Παναθηναϊκό σε περίπτωση πιθανής ισοβαθμίας στο τέλος της σεζόν!

MAN OF THE MATCH: Ήταν ένα παιχνίδι που περίμενε μια ζωή και τελικά κάνει το ματς της ζωής του! Ο Στάθης Ταυλαρίδης ήταν ανίκητος. Στον αέρα, στο έδαφος, πρώτος σε όλες τις μονομαχίες. Τεράστια εμφάνιση από τον έμπειρο στόπερ που κατέθεσε μαθήματα στην θέση του στόπερ. Δεν επέτρεψε στον Μήτρογλου να φανεί ούτε στιγμή.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μλάντεν Πέτριτς. Ο Κροάτης στράικερ είναι ποδοσφαιριστής υψηλής κλάσης. Για αυτό ο Αναστασίον προτίμησε να αλλάξει τον Καρέλη, την ώρα που ο Κροάτης δεν έκανε την διαφορά. Ο Έλληνας προπονητής πόνταρε την ποιότητα του και εκείνος τον δικαίωσε. Στο 78' κάνει ιδανικό διαγώνιο τελείωμα και δεν αφήνει κανένα περιθώριο στο Ρομπέρτο. Ο Πέτριτς... καθάρισε το ματς!

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού αποδείχθηκε ανεπαρκής. Μετά την Ουκρανία και στην Λεωφόρο, τα μετόπισθεν των «ερυθρολεύκων» ήταν η αχίλλειος πτέρνα ττης ομάδας του Περέιρα, παρά το γεγονός ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έπαιξε ανοιχτά. Στο πρώτο γκολ ο Μαζουακού κάνει το «τσαφ», στο δεύτερο ο Πέτριτς... εκτελεί μόνος του.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μαζουακού κάνει λάθος ερασιτεχνικού επιπέδου και... κρεμάει την ομάδα του. Ο νεαρός μπακ στο 48' βρίσκει την μπάλα με αριστερό, με το δεξί και την στέλνει στα δίχτυα του Ολυμπιακού. Καμία πίεση δεν είχε στην φάση και πραγματικά είναι ενέργεια που δεν συναντάς σχεδόν ποτέ σε ντέρμπι υψηλού επιπέδου.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σιδηρόπουλος έκανε σε γενικές γραμμές μια καλή διαιτησία. Στο πρώτο μέρος έκανε μεγάλη χρήση καρτών, στο δεύτερο άφησε το ματς να έχει ρυθμό. Μπορεί να μην του βγήκε η... δύσκολη φάση, αλλά για ένα τέτοιο σημαντικό ντέρμπι με τόσα πολλά νεύρα τα έβγαλε πέρα με επιτυχία. Στο ύψος τους και οι βοηθοί του.

 
 
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!