EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Υπ.Εργασίας: Με 50 ένσημα η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Την παροχή ασφαλιστικής ικανότητας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με 50 ένσημα, αντί για 100 που προβλέπει ο σχετικός νόμος, στους ασφαλισμένους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας.

Περιλαμβάνει επίσης την παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης σε ανέργους και ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Η ίδια απόφαση προβλέπει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των υπερηλίκων, ανασφάλιστων και ομογενών, στους οποίους η προηγούμενη κυβέρνηση είχε περικόψει τις συντάξεις του ΟΓΑ, ύψους 360 ευρώ το μήνα.

«Υλοποιούμε κατά γράμμα τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, προστατεύουμε τους ανασφάλιστους και τα μέλη των οικογενειών τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Η εγκύκλιος εκδόθηκε για να διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι έως την ολοκλήρωση της σχετικής νομοθετικής διαδικασίας, την οποία έχει εξαγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης και δεδομένου ότι την 28η Φεβρουαρίου λήγει η ασφαλιστική ικανότητα πολλών ασφαλισμένων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι πλέον ο νέος Πρόεδρος.

Πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας...

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι πλέον ο νέος Πρόεδρος.

Δείτε τους ψήφους που πήρε ο κάθε υποψήφιος:

Προκόπης Παυλόπουλος 233
Νίκος Αλιβιζάτος 30
Παρών 32 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η μεγάλη ευρωπαϊκή «μας οικογένεια»

Αρθρογράφος: Νίνα Γεωργιάδου

Όταν ο Μέτερνιχ έλεγε πως οι «οι λαοί  είναι σαν μικρά παιδιά ή σαν γυναίκες που πιστεύουν στα φαντάσματα», στήριζε, με ακόμη ένα αξίωμα, την αναγκαιότητα της σκληρής μοναρχικής ηγεμονίας και το τσάκισμα κάθε λαϊκού, εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, με δεδομένο ότι οι λαοί είναι ανώριμες, ανήμπορες κι ανόητες μάζες.
 

Όταν σήμερα ο Σόιμπλε δηλώνει ότι
 
«λυπάται τον ελληνικό λαό» και η Handelsblat – ακόμη πιο κυνικά – ότι «ο ελληνικός λαός είναι ηλίθιος» αποφεύγουν, ευθαρσώς, υπαινιγμούς κι ευφημισμούς και, με τρόπο που ταιριάζει μόνο σε πατρική μεγαθυμία κι ευρωπαϊκή ευγένεια, δηλώνουν την άποψη και τις προθέσεις τους.

Είναι, κατ’ αρχήν, εντυπωσιακό το γεγονός πως μέσα από το αφυδατωμένο και μυτερό κουφάρι του Σόιμπλε αναδύθηκε ένα συναίσθημα και μάλιστα αυτό της λύπης. Αυτό διαψεύδει κατηγορηματικά τους ανθρωπολογικούς ισχυρισμούς πως πρόκειται για μούμια του κόμη Δράκουλα ή μετάλλαξη του Αδόλφου Μέτερνιχ.

Ο εν λόγω πολιτικός αποδεικνύεται περίτρανα πως είναι ένας ζωντανός οργανισμός με ενεργό και φορτισμένο θυμικό.

Βέβαια το συναίσθημα της λύπης δεν τροφοδοτήθηκε από τους αυτοκτονημένους,
τα παιδιά που λιποθυμούν από πείνα, τους νεόφτωχους, τους νεοάστεγους, όσους γενικά ξέβρασε στα πεζοδρόμια η κρίση. Σημασία έχει ότι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εμείς γίναμε το αντικείμενο της συναισθηματικής του αναζωογόνησης και της άγριας κανιβαλικής του συμπόνιας.

Αν τώρα αντιστρέψουμε τον τίτλο του ομώνυμου άρθρου της Handelsblat, βγάζουμε αβίαστα το συμπέρασμα ότι δεν θα ήμασταν ηλίθιοι, άρα θα ήμασταν έξυπνοι, αν:

α) είχαμε επιλέξει, με σταθερή αφοσίωσή, τη μνημονιακή μας ανασκολόπιση και
β) ναι μεν ψηφίζαμε αντιμνημονιακά (αφού το άρθρο δεν γράφτηκε αμέσως μετά τα εκλογικά αποτελέσματα) αλλά, μετεκλογικά, φρόνιμα και πειθήνια, ξαναγυρνούσαμε στη θαλπωρή των μνημονίων.

Αυτός θα ήταν ο ορισμός του αντιηλίθιου, τον οποίο, προσωπικά, αδυνατώ να παρακολουθήσω και απλά συνάγω, από τα συμφραζόμενα, πως μπορεί και οι δούλοι να ψηφίζουν, φτάνει να αποδέχονται το γεγονός ότι είναι και παραμένουν δούλοι.

Γενικό συμπέρασμα, η μεγάλη ευρωπαϊκή μας οικογένεια είναι συναισθηματικά στο πλευρό μας, και μάλιστα με την ιδιαίτερη ευαισθησία που η γονική μέριμνα επιφυλάσσει στα πιο αδύναμα – εν προκειμένω – ηλίθια παιδιά της.

Αυτή η άρρωστη, αιμομικτική οικογένεια, που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να την ονομάζει «Ευρώπη των λαών ή μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια», φέρνει στο μυαλό τη ρήση της αλήστου μνήμης κυράτσας του νεοφιλελευθερισμού, Θάτσερ, «Δεν υπάρχουν κοινωνίες. Υπάρχουν μόνο οικογένειες και επιχειρήσεις».

Σ’ αυτή, λοιπόν, την άρρωστη, αιμομικτική οικογένεια του Κυνόδοντα πρέπει να αποδεχτούμε το ρόλο της κόρης που την πηδάει ο διεστραμμένος μπαμπάς, να πληρώνουμε μέχρι ενδέκατης γενεάς τα χρέη που έχουμε ήδη αποπληρώσει, να φορτωνόμαστε νέα για τη σωτηρία των τραπεζών, να αρνηθούμε τα 2 ευρώ τη μέρα, που σημαίνει η 13η σύνταξη στο χαμηλοσυνταξιούχο, το ρεύμα στα 300 χιλιάδες σκοτεινά σπίτια και το συσσίτιο στα παιδιά που λιποθυμούν. Δεν επιτρέπεται να ικανοποιηθούν ούτε καν αυτές οι χαμηλές προσδοκίες του εκλογικού σώματος. Το μικρό παιδί του Μέτερνιχ πρέπει να πάψει να πιστεύει στα φαντάσματα..

Πρέπει, όπως και στην αγία οικογένεια του Κυνόδοντα, όταν λέμε «θάλασσα» να εννοούμε τη δερμάτινη πολυθρόνα στην οποία στρογγυλοκάθεται ο θεσμικός επενδυτής των παραλιών.

Όπως και στον Κυνόδοντα, να αποδεχτούμε ότι αντί για παιδιά θα γεννάμε ψωραλέους αδέσποτους σκύλους που θα ζητιανεύουν το ξεροκόμματο και θα γρυλίζουν παραπονεμένα στην κλωτσιά.

Μπορούμε, κλεισμένοι μέσα στη μεγάλη, περιφραγμένη, μισαλλόδοξη ευρωπαϊκή μας οικογένεια, να παρακολουθούμε το βιασμό μας, να τον ευχαριστιόμαστε κιόλας για να μη δίνουμε λαβές να μας λένε ηλίθιους.

Να ευγνωμονούμε για τις αγροτικές επιδοτήσεις διάλυσης της αγροτικής οικονομίας και το μαζικό ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς.

Να γέρνουμε για να ταιριάζουμε με τα μπαταρισμένα υποβρύχια.

Να αποποιούμαστε τις γερμανικές αποζημιώσεις και μαζί σύμπασα την άγρια ναζιστική θηριωδία, τους νεκρούς μας και την ιστορία.

Να ακούμε το Γιούνκερ, Νο 1 στα σκάνδαλα φοροαποφυγής μέσα από τις πολυεθνικές του Λουξεμβούργου, να μας κάνει μαθήματα καλής φορολογικής συμπεριφοράς.

Να υποφέρουμε το Σόιμπλε, του διαπιστωμένου κομματικού χρηματισμού επί Κολ και θωπευτή της φωτοδότρας Ζήμενς να μας κουνάει το δάχτυλο για τη διαπλοκή.

Να ακούμε και τον εξάδελφο Ραχόι, του υποσυνόλου των «γουρουνιών του Νότου», να μας επιτιμά γιατί δεν ικανοποιούμε τις δεσμεύσεις μας.

Να αυτοενοχοποιούμαστε γιατί φεσώσαμε, λέει, το Γερμανό φορολογούμενο όταν η κρίση μας αποδείχτηκε η πιο προσοδοφόρα μπίζνα του αρχιτοκογλύφου της μεγάλης ευρωπαϊκής μας φαμίλιας.

Και, όταν τα παίρνουμε στο κρανίο, όπως στην αγία, αιμομικτική οικογένεια του Κυνόδοντα, να ουρλιάζουμε ή και να γαυγίζουμε αλλά ποτέ να μη διανοούμαστε να φύγουμε.

Γιατί, όπως λέει ο μπαμπάς Κυνόδοντας, έξω καραδοκεί η «γάτα». Ή όπως έλεγε ο άλλος αλήστου μνήμης εγχώριος πρόδρομος του νεοφιλελευθερισμού και μέντορας του Σαμαρικού κουτσαβακισμού, Αβέρωφ, «Εξω απ’ το μαντρί, το τρώει ο λύκος το πρόβατο».

Μένουμε λοιπόν γιατί δεν είμαστε ηλίθιοι. Προτιμάμε να μας φάει ο τσοπάνης ή να μας κρεμάσει τεμαχισμένους στο τσιγκέλι, «με το ματάκι παιχνιδιάρικο πάνω στον πάγκο του χασάπη».

Και πραγματικά νοιώθω ως η ηλίθια της Handelsblat όταν αδυνατώ να συλλάβω τη βουκολική εικόνα ενός πρόβατου που διαπραγματεύται «καλύτερες συνθήκες σφαγής» εν μέσω αλυχτούντων λύκων.

 


Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μεγάλη κομπίνα σε εστιατόριο-καφέ: Από το 2009 έκοβαν μόνο «μαϊμού» αποδείξεις

Τέλος σε μία απίστευτη κομπίνα έβαλε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας καθώς συνέλαβε τον διαχειριστή και ομόρρυθμο μέλος εστιατορίου – καφετέριας στην Αθήνα για μη έκδοση αποδείξεων μεγάλης αξίας.

Όπως διαπιστώθηκε για το διάστημα από τέλη 2009 έως αρχές 2014 η επιχείρηση εξέδιδε μέσω ειδικά διαμορφωμένου ηλεκτρονικού υπολογιστή παράνομες αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, τις οποίες εκτύπωναν σε θερμικό χαρτί, όμοιο με τo προβλεπόμενο, ώστε ο πελάτης να πείθεται ότι έλαβε το νόμιμο παραστατικό. Μάλιστα διαπιστώθηκε ότι είχαν εκδοθεί περισσότερες από 15.500 αποδείξεις.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας συμπεριλαμβάνεται και ο αδερφός του, επίσης διαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος της επιχείρησης

Η ελεγχόμενη εταιρεία απέφυγε την απόδοση Φ.Π.Α., το ύψος του οποίου θα προσδιοριστεί από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και υπολογίζεται σε χιλιάδες ευρώ

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθη προχθές (16-02-2015) το πρωί, 55χρονος ημεδαπός, διαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος εταιρείας, που λειτουργεί ως εστιατόριο – καφετέρια στην Αθήνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ποινικές και διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα για μη έκδοση μεγάλου αριθμού αποδείξεων λιανικών συναλλαγών μεγάλης αξίας.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνεται και ο 51χρονος αδερφός του συλληφθέντα, επίσης διαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος της επιχείρησης.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της επιχείρησης, από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, εντοπίστηκαν δύο νόμιμες σε χρήση ταμειακές μηχανές και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, που εξέδιδε παράνομες – εικονικές αποδείξεις, οι οποίες προσομοίαζαν με τις προβλεπόμενες.

Πως είχε στηθεί το κόλπο

Ως προς τον τρόπο έκδοσής τους, διαπιστώθηκε ότι με τη χρήση κατάλληλα διαμορφωμένου λογισμικού, οι ληφθείσες παραγγελίες καταχωρούνταν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στη συνέχεια οι παράνομες αποδείξεις εκτυπώνονταν σε θερμικό χαρτί, όμοιο με αυτό των προβλεπόμενων αποδείξεων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πελάτης που λάμβανε την συγκεκριμένη απόδειξη να πείθεται ότι έλαβε το νόμιμο παραστατικό.

Από την εμπεριστατωμένη ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων που αφορούσαν ολοκληρωμένες παραγγελίες του καταστήματος και από την αντιπαραβολή στοιχείων μεταξύ ολοκληρωμένων παραγγελιών και νόμιμων αποδείξεων που είχαν εκδοθεί, για την χρονική περίοδο από 28-12-2009 έως και 22-02-2014, προέκυψε φοροδιαφυγή μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι από τον εν λόγω μηχανισμό είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 15.573 αποδείξεις συνολικής αξίας τουλάχιστον 28.031,40 ευρώ (υπολογιζόμενες με την ελάχιστη αξία κάθε μίας απόδειξης, δηλαδή 1,80 ευρώ).

Μέσω της μη έκδοσης παραστατικών, η ελεγχόμενη επιχείρηση απέφυγε την απόδοση Φ.Π.Α., το ύψος του οποίου αναμένεται να προσδιοριστεί από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., υπολογίζεται όμως σε χιλιάδες ευρώ.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τις διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας που διαπιστώθηκαν, θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.



Πηγή



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο μύθος του Φαέθωντα

Ο Φαέθοντας που τον λένε και Φαέθωνα, ήταν ένας ωραίος και τολμηρός νέος που ζούσε με τη μητέρα του την Κλυμένη στη γή. Θαύμαζε τον πατέρα του και το ωραίο του έργο και πάντα ονειρευόταν να ..βρει μια…ευκαιρία να πετάξει ψηλά στον ουρανό με το ολόχρυσο άρμα του Ήλιου. Μια μέρα ο Έπαφος, ο γιος του Δία και της Ιώς, της βασιλοπούλας του Άργους, πρόσβαλε το γιο της Κλυμένης.Πολύ υπερηφανευόταν ο Έπαφος για την καταγωγή του και για να πειράξει τον Φαέθοντα, είπε:

– Ψέμματα σου λέει η μάνα σου. Δεν είσαι γιος του Ήλιου. Και το χειρότερο είναι πως ποτέ δε θα μπορέσεις να μάθεις ποιανού θνητού πατέρα είσαι γιος. Για τον νεαρό γιο της Κλυμένης η προσβολή ήταν αβάσταχτη. «Καλύτερα μια σαϊτιά στο στήθος παρά τα λόγια που άκουσα», ψιθύρισε με πόνο κι αμέσως έτρεξε στη μητέρα του και της είπε για τα προσβλητικά λόγια που του πέταξε ο Έπαφος.

- Δε θα το ‘χα ποτέ για ντροπή να είμαι γιος ενός θνητού.
Μα ντρέπομαι αφάνταστα στη σκέψη πως μ’ έχει κοροϊδέψει η ίδια μου η μάνα.

- Παιδί μου, τι είναι αυτά που λες! Μπορούσα εγώ ποτέ να σε γελάσω;
Πήγαινε απόψε κιόλας στο παλάτι του πατέρα σου, του Ήλιου, για να στο πει και μόνος του, να μη στενοχωριέσαι, γιε μου.

Έτρεξε ο Φαέθοντας στα ολόχρυσα παλάτια του φωτεινού θεού και μόλις βλέπει τον πατέρα του, του λέει:

– Ήλιε λαμπρέ, πατέρα σ’ έλεγα πάντα, μα δεν ξέρω αν πρέπει να σε λέω έτσι κι από δω κι εμπρός.
Και του είπε για την υποψία που σφηνώθηκε στο νου του.

- Ποιός είναι αυτός που σου ΄πε τέτοια λόγια; Και θα τον κάψω αμέσως για να δουν όλοι πως δεν μπορεί κανένας να προσβάλλει το γιο του Ήλιου!

- Δε θέλω να τον κάψεις πατέρα, μα θέλω να μου δώσεις αποδείξεις που θα βουλώσουν το στόμα αυτουνού του παλιο-Έπαφου.

- Χα, χα, χα, έκανε ο Ήλιος, ο Έπαφος, ο χωρατατζής. Μα αξίζει να σκας για ένα αστείο του Έπαφου;

- Δεν ήταν αστείο, πατέρα. Μιλούσε σοβαρά. Δεν μπορώ πια να τον ξαναντικρίσω.
Καλύτερα να χαθώ για πάντα, παρά να με χλευάζουνε και να μου λένε πως ποτέ δε θα μπορέσω να μάθω ποιανού πατέρα είμαι γιος.

- Να το φωνάζεις σ’ όλους πως είσαι γιος μου και μάνα σου η Κλυμένη. Αυτό να κάνεις.

- Ναι, αλλά εμένα ποιος θα με πιστέψει;

- Και τι μπορώ να κάνω για να σε βοηθήσω; Λέει με πόνο ο Ήλιος στο παιδί του.

- Ορκίσου πρώτα πως θα μου κάνεις όποια χάρη σου ζητήσω.

- Δεν πιστεύω πως αξίζει να ορκιστώ, μα σε βλέπω τόσο ταραγμένο και για να ηρεμήσεις, ναι, στ’ ορκίζομαι.

Ορκίζομαι στα ιερά νερά της Στύγας πως θα κάνω ό,τι μου ζητήσεις. Και τότε ο τολμηρός νέος είπε:

- Θέλω να οδηγήσω μια μονάχα μέρα το άρμα σου μέσα απ’ τον ουράνιο δρόμο. – Ω! Τι μου ζήτησες, Φαέθοντα, παιδί μου! Ούτε ο ίδιος ο Δίας, που είναι ο πιο δυνατός απ’ όλους τους θεούς, δεν μπορεί να οδηγήσει αυτό το άρμα. Ό,τι άλλο θέλεις ζήτησέ μου.Μη μου γυρεύεις όμως το χαμό σου.

- Δε ζητώ το χαμό μου. Να πετάξω θέλω κι ορκίστηκες πως θα μ’ αφήσεις.

- Ναι, ορκίστηκα. Κι απλή υπόσχεση να είχα δώσει δε θα μπορούσα να την πάρω πίσω.
Πώς λοιπόν να πάρω πίσω τον όρκο που έδωσα πάνω στα ιερά νερά της Στύγας; Μα άλλο σου λέω.
Άλλαξε εσύ αυτό που ζητάς. Χιλιάδες είναι τα δώρα που θα μπορούσα να σου κάνω κι εσύ διάλεξες αυτό που είναι η καταστροφή σου και το τέλος σου.

- Δεν έχω τίποτ’ άλλο να ζητήσω. Αν είμαι γιος σου δώσε μου το άρμα να πετάξω ψηλά στον ουρανό, τον κόσμο να φωτίσω κι ήλιος να γίνω, έστω και μια μέρα μόνο. Κι ύστερα, αυτό είναι σίγουρο, κανένας δε θα τολμήσει πια να με προσβάλει.

- Έχεις ορμή και τόλμη, γιέ μου, μα είσαι παιδί και θα χαθείς, και είναι κρίμα. Στο λέω ξανά.
Δεν είναι αργά. Άλλαξε γνώμη! Δε σ’ ακούνε αυτά τ’ άλογα. Κατάλαβέ το!
Τέρατα απαίσια θα σε τρομάξουν και σαν λοξοδρομήσεις θα τελειώσουν όλα.


Μα ο Φαέθοντας έπεσε κλαίγοντας στα γόνατα του πατέρα του και τον παρακαλούσε.
Κι εκείνος, που’χε δώσει όρκο ιερό, κατάλαβε πως δε μπορούσε πια να κάνει τίποτ’ άλλο παρά μόνο να συντρέξει, αλίμονο, στο χαμό του γιου του.

Αν και δεν πίστευε πως υπάρχει τρόπος να τον σώσει, πήρε μια μαγική αλοιφή κι άλειψε όλο το σώμα του παιδιού του για να μη μπορούν να του κάψουν οι φλόγες το κορμί κι ύστερα, απελπισμένος είπε:
- Σφιχτά να κρατάς τα χαλινάρια, μην καταλάβουν τ’ άλογα πως έχουν αδύναμο αναβάτη. Μη χρησιμοποιήσεις καθόλου το μαστίγιο και τ’ αγριέψεις.

Οδήγησέ τα μέσα από τις αρματοτροχιές που θα δεις στον ουρανό. Πρόσεχε όταν θ’ ανεβαίνεις, μη λοξοδρομήσεις και χαθείς. Σαν φτάσεις ψηλά, μην κοιτάς κάτω και ζαλιστείς. Και στον κατήφορο τράβα δυνατά τα χαλινάρια μην κατρακυλήσει το άρμα σου και συντριβεί στη γη. Μα ανώφελα λόγια είναι όλα τούτα σου λέω. Άσε να οδηγήσω εγώ το άρμα. Ήρθε η ώρα να φωτίσουμε τη γη. Να, η Ηώ άνοιξε την πόρτα. Γρήγορος όμως ο Φαέθοντας πηδάει στο άρμα, αρπάζει τα χαλινάρια και τα τραβάει με δύναμη.

Αποχαιρετά βιαστικά τον πατέρα του, ενώ τ’ άλογα ανοίγουν τα λευκά φτερά τους κι αλαφροπατώντας βγαίνουν απ΄τη μεγάλη πύλη των παλατιών του Ήλιου. – Πού πας, Φαέθοντα, παιδί μου! Φωνάζει τρέχοντας πίσω του ο ΄Ηλιος. Φαέθοντα! γύρνα πίσω! θα χαθείς! Αχ, νιάτα, παράτολμα νιάτα! Πως σας τραβάει το άγνωστο, το βάθος τ’ ουρανού, το φως του ήλιου! Ω, πόσο είναι άδικο μια τέτοια τόλμη να χαθεί μέσα στον κατασκότεινο Άδη! Φαέθοντα! Φαέθοντα! Μ’ ακούς; Γύρνα πίσω! Εκείνος όμως δεν τον ακούει πια. Τ΄άλογα αρχίζουν ν’ ανεβαίνουν στον ουρανό και η χαρά του δε λέγεται. Ο
Έπαφος δε θα τολμήσει ποτέ να τον ξαναπροσβάλει! Μα γι’ αυτό δε νοιάζεται πια. Για κάτι άλλο που έχει πιο μεγάλη αξία τον νοιάζει τώρα καθώς το φωτεινό άρμα αφήνει τη γη και οι χρυσές αχτίδες του ήλιου χαρίζουν στον κόσμο φως, ζεστασιά, ζωή. «Αλήθεια, πόσο σπουδαίο πράγμα είναι να μπορείς να κάνεις το καλό», σκέφτεται ο Φαέθοντας.

«Αχ, ας γινόταν να οδηγούσα πιο συχνά αυτό το άρμα!»

Αλλά μ’ αυτές τις σκέψεις ο γιος του Ήλιου ξεχάστηκε.. Τ΄άλογα νιώσαν ακυβέρνητα.
Κατάλαβαν πως το άρμα είναι πιο ελαφρύ κι άρχισαν να τρέχουν καλπάζοντας και βγήκαν απ’ το δρόμο τους.

Έχασε ο Φαέθοντας τις αρματοτροχιές από τα μάτια του και τότε κατάλαβε τι κίνδυνος τον απειλούσε.
Προσπάθησε ν’ άλλάξει την πορεία του, μα τ’ άλογα δεν τον ακούν και τρέχουν για το άγνωστο.
Ξαφνικά ένας τεράστιος σκορπιός σαλεύει στον ουρανό.

Ο Φαέθοντας τα χάνει και τρομαγμένος αφήνει τα χαλινάρια, κι αυτό ήταν η αρχή του τέλους.
Τ΄άλογα λεύτερα τρέχουν όπου θέλουν. Πότε κατεβαίνουν χαμηλά και τότε η γη αρπάζει φωτιά, πότε ανεβαίνουν ψηλά και τότε πυρπολείται ο ουρανός.



Ο παράτολμος νέος πνίγεται καθώς αναπνέει τον πυρωμένο αέρα. Τίποτα πια δε μπορεί να κάνει. Ούτε το δρόμο ξέρει, ούτε τ’ άλογα μπορεί να δαμάσει. Μετανοεί πικρά που δεν άκουσε τις συμβουλές του πατέρα του, μα είναι πια πολύ αργά. Τώρα όλη η πλάση είναι μια κόλαση. Η γη κάτω καίγεται. Οι φλόγες τυλίγουν τον δίκορφο Παρνασσό. Πήρε φωτικά ήδη η Ίδη και το ισκιωμένο Πήλιο.
Καίγεται ο δασωμένος Ελικώνας και ο ψηλός Ταϋγετος. Πυρπολίζεται κι ο Καύκασος μ’ όλα τα δάση της Ασίας. Αφανίζονται πολιτείες και λαοί.
Ξεραίνονται οι πηγές και τα ρυάκια, κι οι νύμφες τρέχουν να κρυφτούν στις πιο βαθιές σπηλιές. Κοχλάζουν και τα πιο μεγάλα ποτάμια, ακόμα κι αυτός ο Νείλος κι ο Ευφράτης. Όλη η θάλασσα βράζει κι η γη ξεραίνεται και σχίζεται βαθιά, τόσο βαθιά που οι φλογερές αχτίδες του ήλιου φτάνουν και σ’ αυτόν τον κατασκότεινο Άδη.
Σηκώνεται τότε η θεά Γη, η μητέρα όλων και βροντοφωνάζει στον Όλυμπο:
– Δία βασιλιά, εσύ που κυβερνάς αυτόν τον κόσμο, δε βλέπεις τη φωτιά που τύλιξε τη γη!
Πρέπει να χαθώ κι εγώ με τα ποτάμια και τα ισκιωμένα δάση! Πρέπει να χαθούν όλες οι φυλές των ανθρώπων κι ό,τι ζωντανό τρέφεται στα χώματά μου! Θέλεις να βασιλέψει πάλι το χάος το πρωταρχικό, κι ό,τι έγινε ως τώρα να χαθεί: γη κι ουρανός, θεοί και άνθρωποι, ζωή κι αγάπη!
Δία τρανέ, κυρίαρχε του κόσμου, σώσε τώρα τη γη απ’ τη φωτιά, γιατί σε λίγο θα είναι πια πολύ αργά. Και ξαφνικά ξεπροβάλλει πάνω από ένα σύννεφο ο μεγάλος Δίας.

Και σηκώνοντας το δεξί του χέρι, αμολάει μια αστραπή, που έσβησε αμέσως την πυρκαγιά σ’ ολόκληρη τη γη. Ύστερα ρίχνει έναν κεραυνό που χτυπά το άρμα του Φαέθοντα και το κάνει συντρίμμια.
Σαν πεφταστέρι τινάζεται ο γιος του Ήλιου και με τα μαλλιά να φλέγονται πέφτει στον ποταμό Ηριδανό στην άκρη του κόσμου.

Με αβάσταχτο πόνο οι θεές Εσπερίδες τρέξανε και μάζεψαν τον νεκρό Φαέθοντα και με κλάματα τον θάψανε στην ακροποταμιά.
Την άλλη μέρα ο λαμπερός Ήλιος δε φάνηκε στον ουρανό.
Θρηνούσε το γιο του που ήθελε να πετάξει ψηλά και χάθηκε γιατί δεν πίστεψε πως του έλειπε η δύναμη να το κάνει.
Μα ο μεγάλος θεός έχει και μια κρυφή περηφάνεια. Αν ο Φαέθοντας πέθανε, η ανάμνησή του θα μείνει για πάντα στην καρδιά των ανθρώπων.
Ο θεός Ήλιος ξέρει πως χάρη στους τολμηρούς και τους άφοβους έγινε ό,τι καλό υπάρχει σ’ αυτή τη γη. Μα αν ο Ήλιος άντεχε τον πόνο του, η μάνα του Φαέθοντα θρηνούσε απαρηγόρητα.
Σαν τρελή έψαχνε να βρει το κουφάρι του γιου της. Κάποτε βρήκε τον τάφο του κι απάνω εκεί έκλαψε απελπισμένα. Οι κόρες της, οι Ηλιάδες, οι αδελφές του Φαέθοντα, θρηνούσαν κι αυτές με δάκρυα πικρά πλάι στον τάφο του αδερφού τους κι εκεί κλαίγανε ατέλειωτα μερόνυχτα, ώσπου οι θεοί τις λυπήθηκαν και τις μεταμόρφωσαν σε ιτιές.
Οι ιτιές – Ηλιάδες ρίζωσαν στην ακροποταμιά και γείραν τα κλαδιά τους πάνω από τις όχθες του Ηριδανού για να στάζουν τα δάκρυά τους στο ποτάμι. Κι είναι από τότε που αυτά τα δέντρα ονομάζονται κλαίουσες ιτιές.
Αυτός είναι ο μύθος του Φαέθοντα, του τολμηρού νέου που χάθηκε γιατί δεν άκουσε τη συμβουλή του πατέρα του, του παντογνώστη Ήλιου.
Αν τύχει όμως και ξαναδιαβάσετε κάπου αλλού αυτόν τον μύθο, μπορεί εκεί να δείτε πως μητέρα του Φαέθοντα δεν ήταν η Κλυμένη, αλλά η Ρόδη.
Μα αυτό δεν έχει καμιά σημασία γιατί όλοι οι μύθοι αλλάζουν λίγο ή πολύ από τόπο σε τόπο και η Ρόδος είχε κάθε λόγο να έχει ένα δικό της μύθο για τον Ήλιο.

Η Ρόδη ήταν μια νύμφη που ο Ήλιος τη γνώρισε και την αγάπησε στο νησί που αργότερα πήρε τ’ όνομά της.
Τη Ρόδο. Με τη Ρόδη ο Ήλιος έκανε πολλά παιδιά.
Ένα από αυτά, μερικοί λέγανε, πως ήταν κι ο Φαέθοντας. Τρεις εγγονοί του Ήλιου και της Ρόδης ήταν ο Λίνδος, ο Ιαλυσός και ο Κάμειρος που έχτισαν τις τρεις ροδίτικες πόλεις που έχουν τα ονόματά τους.

Στη Ρόδο, ο Ήλιος λατρευόταν όσο κανένας άλλος θεός. Στην πόλη της Ρόδου του έχτισαν ολόλαμπρο ναό και για να τον δοξάσουν έκαναν κάθε πέντε χρόνια μεγάλες γιορτές: τα Ηλίεια με αθλητικούς αγώνες, αρματοδρομίες και καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς.

Ο περίφημος κολοσσός της Ρόδου, που ήταν το μεγαλύτερο άγαλμα που υπήρχε στην Ελλάδα, παρίστανε το θεό ΄Ηλιο. Ήταν έργο του Χάρη από τη Λίνδο και θεωρήθηκε ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου.

Με άλλα λόγια, η Ρόδος ήταν ένα νησί αφιερωμένο στο μεγάλο θεό της ημέρας.
Ο Ήλιος κέρδισε τη Ρόδο κάπως περίεργα.
Όταν οι θεοί μοίρασαν τον κόσμο, εκείνος έλειπε και ξέχασαν να του βγάλουν μερίδιο.
Μα ο θεός που σκορπά τη ζεστασιά στον κόσμο δεν κακοκάρδισε.
- Δεν πειράζει, είπε. Σήμερα, όταν ήμουν μεσοστρατίς στον ουρανό, είδα ένα νέο νησί να βγαίνει από τη θάλασσα.
Αν μου το δώσετε, θα μείνω πολύ ευχαριστημένος.
Οι θεοί φυσικά του το έδωσαν πρόθυμα, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να ξανακάνουν διανομή.
Το νησί αυτό είναι η σημερινή μαγευτική και ηλιόλουστη Ρόδος.

Ο αστεροειδής 3200 Φαέθων (3200 Phaethon), που ανακαλύφθηκε το 1983 και πλησιάζει πολύ τον Ήλιο, πήρε το όνομά του από τον μυθικό αυτό γιο του Ηλίου.




Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Καθαρισμός του παχέος εντέρου φυσικά, με αποτελεσματικότητα Φτιαγμένο με μόνο με 3 συστατικά, Την…κατάργηση της βλέννας, τα παράσιτα κοπράνων από τα έντερα σας μπορεί να αποτρέψει και να θεραπεύσει την υγεία

Για 70 χρόνια τα έντερα μας η διατροφή μεχρι και 100 τόνοι τροφίμων και 40 000 λίτρα υγρών, η οποία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι περίπου 15 κιλά παραμένουν στα κόπρανα και σε τοξικά απόβλητα που συσσωρεύονται στο στομάχι. Θα βρομίσει το αίμα μας και θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό.

Η συχνή δυσκοιλιότητα, οι διαταραχές του μεταβολισμού, ο διαβήτης, η υπερβολική ή ανεπαρκή αύξηση του σωματικού βάρους, των νεφρών και της ηπατικής νόσου, της ακοής και σε προβλήματα όρασης, του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών, καθώς και άλλες ασθένειες, ΠΟΥ κυμαίνονται ΑΠΌ ΤΗΝ αρθρίτιδα εως ΤΟΝ καρκίνο ΕΙΝΑΙ μόνο μερικά ΑΠΌ ΤΑ σημάδια Ότι τα έντερα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Καθαρά.

Το κλύσμα μπορεί να καθαρίσει μόνο ένα μικρό μέρος του παχέος εντέρου – 40-50 εκατοστά, και η θεραπεία με κλύσματα καθαρισμού με ειδικό εξοπλισμό είναι δαπανηρή, χρονοβόρα και επηρεάζει την εντερική μικροχλωρίδα.

Η κατανάλωση 1-3 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο σε σκόνη για τρεις εβδομάδες μπορεί να καθαρίσει εντελώς τα έντερα από τη βλέννα και τις καταθέσεις των κοπράνων, ή τα παράσιτα, ενώ διατηρεί πλήρως την εντερική μικροχλωρίδα!

Αυτή η μέθοδος παρέχει ταχεία ομαλοποίηση του βάρους και την καύση του λίπους. Έχει μια θετική επίδραση στη ρύθμιση του μεταβολισμού των λιπιδίων.Ο Λιναρόσπορος σε σκόνη μπορεί να απορροφήσει και να εξαλείψει τις τοξίνες από το σώμα και να μειώσει το επίπεδο χοληστερόλης στο αίμα.

Ενδείξεις:

φλεγμονώδεις καταστάσεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, γαστρεντερικού ΣΩΛΗΝΑ
γαστρίτιδα, κολίτιδα, ΤΟΥ στομάχου ΚΑΙ ΤΟΥ δωδεκαδακτύλου έλκος
παθήσεις ΤΟΥ ουροποιητικού συστήματος, λοιμώξεις, κυστίτιδα, πυελονεφρίτιδα
υπερβολικό σωματικό βάρος, διαταραχές μεταβολισμού ΤΟΥ Των λιπιδίων

Συνταγή

Αντί για πρωινό καταναλώνουν αυτό το μίγμα για 3 εβδομάδες:

Εβδομάδα 1: 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο σκόνη και 100 ml κεφίρ
ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2: 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο σκόνη και 100 ml κεφίρ
ΕΒΔΟΜΑΔΑ 3: 3 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο σκονη και 150 ml κεφίρ

Καταναλώστε αυτό το μείγμα αντί για πρωινό. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται εάν πίνετε νερό με λιγο μέλι.

Η διαδικασία καθαρισμού θα πρέπει να εφαρμόζεται μία φορά το χρόνο.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Έξυπνο τυφέκιο» βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας για τον καναδικό στρατό

Βγαλμένο απευθείας από ταινία ή ηλεκτρονικό παιχνίδι επιστημονικής φαντασίας μοιάζει να είναι το νέο concept τυφεκίου εφόδου που αναπτύσσουν η Defence Research and Development Canada (DRDC) και η Colt Canada για τις καναδικές ένοπλες δυνάμεις.

Το πρωτότυπο, που άρχισε να αναπτύσσεται το 2009 στο πλαίσιο του προγράμματος Soldier Integrated Precision Effects Systems (SIPES), περιλαμβάνει έναν μηχανισμό πυρός για τη χρήση ελαφρών τηλεσκοπικών βλημάτων, ένα επιπρόσθετο εξάρτημα για αυξημένη ισχύ πυρός και σύστημα ΝΑΤΟϊκών προδιαγραφών για την ενσωμάτωση επιπλέον επιπρόσθετων όπως ηλεκτροοπτικά συστήματα στόχευσης και αισθητήρες θέσης.

Για να υποστηρίζεται ο πολλαπλού ρόλου χαρακτήρας του όπλου, το επιπρόσθετο εξάρτημα για επιπλέον ισχύ πυρός περιλαμβάνει δυνατότητα εγκατάστασης είτε εκτοξευτή βομβίδων των 40 χιλιοστών είτε καραμπίνα 12-gauge. Όταν τελειοποιηθεί, το πρωτότυπο θα ζυγίζει λιγότερο από ό,τι ένα C7 με εκτοξευτή βομβίδων Μ203.



Μεσοπρόθεσμα, αυτό το concept όπλου αντιπροσωπεύει μια «θανατηφόρα, ευέλικτη πλατφόρμα γενικής χρήσης» σημειώνει ο αντισυνταγματάρχης Σερτζ Λαπουάντ, του Soldier Systems group στο Director Land Requirements – Soldier Systems (DLR 5) του καναδικού στρατού. «Θα είναι σε θέση να επιχειρεί σε όλα τα θέατρα επιχειρήσεων, στα πιο πολύπλοκα τερέν, περιλαμβανομένων αστικών περιοχών, βουνών, ζουγκλών, ερήμων και την Αρκτική».

Για τους σκοπούς της ανάπτυξής του αναλύθηκαν τεχνολογίες προηγμένων υλικών με σκοπό την αντικατάσταση του μετάλλου που χρησιμοποιείται στα βαρύτερα εξαρτήματα.

Τα ελαφρά τηλεσκοπικά πυρομαχικά δοκιμάστηκαν εκτενώς, ενώ η ακρίβεια του όπλου αυξάνεται χάρη σε τεχνολογία που επιτρέπει τον αυτόματο εντοπισμό στόχων και βοηθά στη στόχευσή τους.

Επίσης, διερευνήθηκαν ζητήματα γύρω από τους αισθητήρες που απαιτούνται για το ακριβέςgeolocation στόχων και τον διαμοιρασμό των δεδομένων αυτών.

Η ενσωμάτωση ηλεκτρονικών εξαρτημάτων θα επιτρέπει στους στρατιώτες να παράγουν ή να δέχονται δεδομένα από το κέντρο διοικήσεως και ελέγχου, ενώ στην επόμενη φάση ανάπτυξης η έρευνα θα επικεντρωθεί πάνω στον αυτόματο εντοπισμό στόχων και την παροχή βοήθειας/ συνδρομής κατά χρήση πυρών εναντίον τους.



naftemporiki.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΑΜΑΡΑΣ-SIEMENS “ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ” 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής «Ελλήνων Πολιτείας»
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευθεί προεκλογικά ως Αξιωματική αντιπολίτευση για την σαθρότητα και την παρανομία του εξωδικαστικού συμβιβασμού Δημοσίου – Siemens. Τότε, την 22η Αυγούστου 2012 που ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υπέγραφε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού Δημοσίου με την πολυεθνική γερμανική εταιρεία Siemens, ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, έπαιρνε θέση και δήλωνε στα ΜΜΕ: «Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της ελληνικής κυβέρνησης με τη Siemens, που υπογράφηκε σήμερα μετά από πεντάμηνη καθυστέρηση και περίεργες μεθοδεύσεις, είναι ένα ακόμη σκάνδαλο μέσα στο μέγα σκάνδαλο….ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ομόφωνη εκτίμηση της Εξεταστικής Επιτροπής και βολεύει τα συνένοχα κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που οργάνωσαν το κουκούλωμα και τον συμψηφισμό και τώρα βάζουν την οριστική ταφόπλακα…».

Από την 25η Ιανουαρίου 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ – μαζί με τους ΑΝ.ΕΛ – είναι κυβέρνηση. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, είναι σήμερα ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Προ ημερών λοιπόν, ο κ. Παπαδημούλης κατάθεσε ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο με θέμα: Εφαρμογή εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Siemens. Σε αυτή την ερώτηση, καλούσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει τη νομιμότητα της συμφωνίας, σχετικά με τη συμβατότητα του δικαίου της ΕΕ περί δημοσίων συμβάσεων. Η απάντηση υπήρξε άμεση από την Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας Elzbieta Bienkowska, περί εξακρίβωσης με την ελληνική κυβέρνηση για το αν η συμφωνία είναι σύννομη με το δίκαιο της ΕΕ περί δημοσίων συμβάσεων.

Άλλωστε, επί δυόμιση χρόνια είμαστε οι μόνοι που με ατράνταχτα στοιχεία αποδείξαμε παρατυπίες και παρανομίες του συγκεκριμένου εξωδικαστικού συμβιβασμού που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο, τουλάχιστον 2 δις ευρώ. Καταγγείλαμε επανειλημμένως την ανακρίτρια Μαρία Νικολακέα, η οποία επιφορτισμένη με την υπόθεση της Siemens, χρονοτρίβησε επικίνδυνα και δεν κάλεσε τους πλέον αξιόπιστους μάρτυρες που θα έφερναν στην επιφάνεια, αλήθειες που τελικά ενταφιάστηκαν. Οσονούπω, η νέα κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ανοίξει εκ νέου το “φάκελο Siemens”, με τη σύσταση νέας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, όπου θα πρέπει να αναζητηθούν και οι ευθύνες όλων των πρώην Πρωθυπουργών, για τις ευθύνες τους στο διαχρονικό οικονομικό έγκλημα κατά του ελληνικού δημοσίου.

Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες των υπουργών Οικονομικών των τριών τελευταίων κυβερνήσεων. Της Προέδρου της αρμόδιας Επιτροπής Εποπτείας του υπουργείου κας Παγώνη, αλλά και των υπολοίπων μελών της Επιτροπής που ήταν επιφορτισμένα με την παρακολούθηση της τήρησης του εξωδικαστικού συμβιβασμού από την γερμανική εταιρεία. Και η οποία Επιτροπή, ποίησε τη νύσσα επί σειρά ετών και άφησε στο απυρόβλητο ευθυνών τη Siemens. Που δεν περιφρούρησε το δίκαιο και το συμφέρον του ελληνικού λαού. Αλλά πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, όταν η κ. Παγώνη ενεργούσε στο κλίμα που της υπαγόρευαν οι προϊστάμενοί της;

Όμως, από πολύ καλές πληροφορίες μας, έχει περιλούσει κρύος ιδρώτας την κ. Παγώνη, αλλά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Siemens Πάνο Ξυνή, γιατί επίκειται αντικατάσταση της Επιτροπής Εποπτείας του υπουργείου Οικονομικών. Και θα αποδειχθεί εν τοις πράγμασι, πως δεν τηρήθηκε κανένας από τους όρους του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Θα αποδειχθεί πως τα μέλη της Επιτροπής είναι επίορκα και ο Πάνος Ξυνής με την ανοχή των προηγούμενων κυβερνήσεων, κοροϊδεύει ασύστολα τον ελληνικό λαό. Δεν τήρησε, ούτε τον όρο εξασφάλισης των θέσεων εργασίας, και από 600 άτομα, σήμερα στην Siemens απασχολούνται περί τα 280. Είναι ένα από τα σημεία της ανάπτυξης του κ. Σαμαρά!!

Πληροφορούμαστε επίσης, πως μπροστά σ΄ αυτόν τον τρόμο ο κ. Ξυνής “τρέχει” για τα μάτια του κόσμου, μαζί με την Πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), Έφη Μπάσδρα να κλείσει το πρόγραμμα “υποτροφιών μεταπτυχιακών σπουδών” αξίας 100 εκ. ευρώ. Το οποίο αποτελούσε άλλον ένα ανεκπλήρωτο όρο του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Να σημειωθεί πως η κ. Μπάσδρα, όλως τυχαίως, είναι Επικεφαλής της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, Σαμαράς και Siemens «εκτελούνται» στις 10 Μαρτίου 2015. Και δε θα έχει καμιά μα καμιά δικαιολογία ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, εάν δε στήσουν στο απόσπασμα όλους τους εμπλεκόμενους στο μεγαλύτερο μεταπολεμικό οικονομικό σκάνδαλο, που διέφθειρε το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Πιο συγκεκριμένα: Στις 10 Μαρτίου 2015, εκδικάζεται στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, που κατέθεσαν “οι Έλληνες Φορολογούμενοι”. Μια συζήτηση που αναβλήθηκε τρεις φορές (17/9/2013, 14/6/2014 και 23/9/2014). Αναβλήθηκε γιατί, άκουσον-άκουσον: Το Ελληνικό Δημόσιο δεν κατέθετε προτάσεις και δεν προσερχόταν στο Δικαστήριο!!! Η απόλυτη ενοχή της προηγούμενης κυβερνήσεως!!!
Συνεπώς, από τη στιγμή που αυτή η εκδίκαση της 10ης Μαρτίου γνωστοποιήθηκε από τις 10 Φεβρουαρίου 2015 – αρ.πρωτ. Δ147 – στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα γίνουν από πλευράς κυβέρνησης τα δέοντα, προκειμένου να σπάσει το σπυρί της διαφθοράς; Προκειμένου να εξευρεθούν μέρος των ισοδύναμων χρημάτων για να μην επιβληθούν άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις;
ΣΗΜ.: Συνημμένη η επιστολή της μη κυβερνητικής οργάνωσης “Έλληνες Φορολογούμενοι”.


2015-02-17_160004 2015-02-17_160105 2015-02-17_160126



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!