EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ – Πρώην Βρετανός διπλωμάτης αποκαλύπτει: «Η Ευρώπη φοβάται πολύ ότι η Ελλάδα θα κάνει καλύτερο deal με τις χώρες BRICS»

Συγκλονιστικές Αποκαλύψεις : «Ο Πούτιν, μέσω των BRICS, Χρηματοδοτεί την Ελλάδα και… Διαλύει την Ε.Ε. – Ευρωπαϊκή Δούλα η Νέα Δημοκρατία».

Η Ελλάδα έχει μόνο λίγες ημέρες είτε για να συμφωνήσει σε ένα εκτεταμένο πακέτο διάσωσης της ΕΕ, ή να αποχωρήσει από τους Ευρωπαίους εταίρους της και να αναζητήσει άλλη βοήθεια, ενδεχομένως τη Ρωσία, ή την Κίνα, ή άλλες χώρες των BRICS.

Οι συνομιλίες μεταξύ της ΕΕ και Ελλάδας συνεχίζουν να πέφτουν στο κενό. Τη Δευτέρα η Ελλάδα απέρριψε ένα προσχέδιο της ΕΕ να επεκτείνει τις τρέχουσες συνθήκες διάσωσης της χώρας για έξι μήνες πριν από την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η ελληνική αντιπροσωπεία απέρριψε το σχέδιο ως «παράλογο» και «μη λογικό».

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν με τον Έλληνα ομόλογό τους, Γιάννη Βαρουφάκη την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, είτε για να επεκτείνουν το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης, είτε για να υπογράψουν μια νέα συμφωνία. Εάν δεν σημειωθεί πρόοδος, η Ελλάδα θα μπορούσε να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ.

Η ΕΕ είναι νευρική που η Ελλάδα ψάχνει αλλού για να πάρει μια καλύτερη συμφωνία, σύμφωνα με τον πρώην Βρετανό διπλωμάτη William Mallinson.

«Φοβούνται πάνω από όλα, ότι η Ελλάδα πάει όλο και πιο κοντά στη Ρωσία, όπως θα έπρεπε να ιστορικά σε κάθε περίπτωση. Διότι στο τέλος της ημέρας, ξέρουν πολύ καλά ότι είναι δυνατόν να υπάρξει ένα δάνειο από τις χώρες BRICS, ίσως ρωσο-κινεζική βοήθεια, με πολύ χαμηλότερα επιτόκια», είπε ο Mallinson στο RT.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας έχει προσκληθεί στην Κίνα από τον Κινέζο πρωθυπουργό Li Keqiang για επίσημη επίσκεψη.

Τόσο το υπουργείο οικνομικών της Ρωσίας, όσο και το υπουργείο εξωτερικών, δήλωσαν ότι η Μόσχα δεν απέκλεισε την παροχή της Αθήνας με χρήματα. Ωστόσο, η φορολογικα εύθραυστη χώρα δεν έχει ζητήσει από τη Ρωσία δάνειο.

Μια κίνηση προς την Κίνα, ή τη Ρωσία θα διεύρυνε το χάσμα μεταξύ της Αθήνας και της υπόλοιπης ΕΕ, λέει ο Mallinson και προσθέτει πως κάθε χώρα της ΕΕ που θα ερχόταν σε βοήθεια της Ελλάδας, θα μπορούσε επίσης να απομονωθεί οικονομικά.

«Ή, ποιος ξέρει, ακόμη και ένας συμβιβασμός με ρωσική βοήθεια και κάποιων μεμονωμένων χωρών της Ευρώπης», αναφέρει.

Ωστόσο, το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς το δημόσιο χρέος εξακολουθεί να υποτιμάται. Οι ελληνικές τράπεζες εξαρτώνται πολύ από τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όσο η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η ΕΚΤ παρέχει επείγουσα χρηματοδότησης για τις τράπεζες αξίας € 65 δισεκατομμυρίων, αλλά αν δεν μπορεί να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, η Ελλάδα θα χάσει την επείγουσα βοήθεια στο τέλος του μήνα.

Η Ελλάδα έχει χρέος πάνω από 317 δισεκατομμύρια € και δανείστηκε € 240 από την Τρόικα των δανειστών- την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι θλιβεροί ραγιάδες, γερμανοτσολιάδες…

Θορυβήθηκαν οι δωσίλογοι από την «αντίσταση» της κυβέρνησης στους νέους αποικιοκράτες της γερμανικής «σιδερένιας φτέρνας»!!!
Θορυβήθηκαν, επειδή η κυβέρνηση ΔΕΝ έφτασε στα έσχατα όρια του δωσιλογισμού και εξευτελισμού: Να πέσει στα τέσσερα και να γλείψει τις μπότες των αποικιοκρατών!!!

 

Τα είχε σχεδόν αποδεχτεί ΟΛΑ η κυβέρνηση,
αλλά αρνήθηκε να γλείψει τις μπότες και οι Έλληνες δωσίλογοι, οι θλιβεροί ραγιάδες, γερμανοτσολιάδες θορυβήθηκαν!!!

Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, το υπαλληλάκι του Μπόμπολα (Σταύρος), όλη η σάρα και η μάρα του ραγιαδισμού και του κυβερνητικού δωσιλογισμού, συνασπίστηκε εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, …θορυβημένη για το ναυάγιο του Eurogroup…

ΟΛΟΙ αυτοί και τα αηδιαστικά παπαγαλάκια τους (οι δημοσιογραφικές πόρνες) θρηνούν, με αναφιλητά γιγάντιας υποκρισίας, για την Ελλάδα που την οδηγεί ο Τσίπρας στα βράχια.


Θανάσης Μαυρίδης.
Από τα νέα "αστέρια"
του ραγιαδισμού...


Και ποια είναι η διέξοδος και η πορεία πλεύσης για να μην οδηγηθεί η Ελλάδα στα βράχια;

ΟΧΙ βέβαια στο γενναίο και βροντώδες «ΟΧΙ» στο 4ο Ράιχ, τους τοκογλύφους και τους αυθάδεις εκβιασμούς τους, ΟΧΙ στα φασιστικά τελεσίγραφα των νέων αποικιοκρατών, αλλά στο να συρθούμε, σαν σκουλήκια, στις μπότες των δημίων μας και να τις γλείψουμε…

Αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΝ οι άθλιοι γερμανοτσολιάδες, διότι κατά τα άλλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει γονατίσει, σχεδόν, σε ΟΛΑ…

Απλώς δεν έχει φιλήσει (ακόμα) τις μπότες των δημίων μας!!!

Τέτοια ανατριχιαστική φρενοβλάβεια ραγιαδισμού και κακοήθεια δωσιλογισμού από τα πρώην κυβερνητικά ανδρείκελα και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους: Απαιτούν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να φιλήσει και τις μπότες των αποικιοκρατών…

Μόνο έτσι, για αυτά τα ελεεινά απανθρωπάρια του ραγιαδισμού ΔΕΝ θα πέσει η Ελλάδα στα βράχια…

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ του φρενοβλαβούς ραγιαδισμού και της δωσίλογης κακοήθειας




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποινή φυλάκισης 29,5 ετών στον οδηγό της νταλίκας για τη φονική καραμπόλα στην Εγνατία

Συνολική ποινή φυλάκισης 29,5 ετών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος του 40χρονου Ρουμάνου οδηγού, που παραπέμφθηκε σε δίκη, κατηγορούμενος για το πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, στην Εγνατία οδό, κοντά στον κόμβο της Βέροιας. Ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος ήταν έξι νεκροί και 31 τραυματίες.

Ο οδηγός κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Επειδή όμως τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε είναι σε βαθμό πλημμελήματος, η ανώτερη εκτιτέα ποινή είναι τα 10 χρόνια (από τα οποία εξέτισε ήδη 4,5 μήνες ως προσωρινά κρατούμενος). Το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την εκτιτέα ποινή προς πέντε ευρώ ημερησίως, πράγμα που σημαίνει ότι εφόσον συγκεντρώσει και καταβάλει τα χρήματα θα αφεθεί ελεύθερος, καθώς η έφεση αποφασίστηκε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ούτε βήμα πίσω...

Αρθρογράφος: Κλειώ Ιωάννου  

Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι η συμμορία των Βρυξελλών έχει πάρει απόφαση να δώσει ένα σκληρό χτύπημα σε αυτούς που σήκωσαν ανάστημα στην αφεντιά της και τόλμησαν να αμφισβητήσουν την παντοκρατορία της.
 

Αφού πρώτα ρήμαξαν τη χώρα μαζί με τους εκλεκτούς της υπαλλήλους, υπογράφοντας συμφωνίες που υποθήκευσαν το μέλλον της μετατρέποντάς τη σε αποικία χρέους, παρακάμπτοντας τη δημοκρατία και τους θεσμούς.

Αφού παρέδωσαν στους τραπεζίτες τον ιδρώτα ενός ολόκληρου λαού και στους βιομηχάνους όλα τα εργασιακά δικαιώματα.

Αφού ξερίζωσαν την αξιοπρέπεια και την κοινωνική πρόνοια, ξεπουλώντας γη και ύδωρ, συνθλίβοντας μισθούς και συντάξεις φτωχοποιώντας τον μισό πληθυσμό.

Επιχειρούν να ταπεινώσουν το λαό για ακόμα μια φορά, ζητώντας συναίνεση στο να διαπραχθεί ένα οικονομικό και πολιτικό πραξικόπημα άνευ προηγουμένου.


Ζητούν από μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που ακόμα δεν έχει κλείσει μήνα, να αναιρέσει το πολιτικό και οικονομικό της πρόγραμμα και να ταυτιστεί με τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης τις οποίες μαύρισε ο ελληνικός λαός.

Ζητούν από μια κυβέρνηση που θέλησε να δώσει μια χείρα βοηθείας στην εξαθλιωμένη και καταφρωνεμένη πλειοψηφία της κοινωνίας, να την αφήσει να βυθιστεί στην άβυσσο της αιώνιας λιτότητας και φτώχειας.
Ζητούν να αποδεχτούμε την υποτέλεια και το σκύψιμο μέχρι να αποπληρώσουμε ένα χιλιο-πληρωμένο και επαχθές χρέος καταδικάζοντας τις επόμενες γενιές στην ανεργία και την ανασφάλεια.

Φτάνει πια!

Είναι χρέος αυτής της κυβέρνησης να μην λησμονήσει τους λόγους για τους οποίους εκλέχθηκε. Να μην υποχωρήσει και να μην υποταχθεί. Είναι χρέος όλων μας να μην δεχτούμε τον φόβο και τους εκβιασμούς. Να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στους δρόμους, πιο μαχητικά και πιο επίμονα.

Ίσως ήρθε η ώρα να σηκώσουμε στις πλάτες μας το βαρύ φορτίο της ρήξης με όλους όσους μας καταδυνάστευαν και μας απειλούσαν όλα αυτά τα χρόνια μια και καλή.

Το μήνυμα της ανυπακοής να γίνει όπλο στα χέρια όλων των λαών της Ευρώπης και καταλύτης για ένα πανευρωπαϊκό ξέσπασμα αλληλεγγύης αλλά και ευρύτερης αμφισβήτησης των πολιτικών της παντοδυναμίας των τραπεζών και της τρομοκρατίας των αγορών.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον συμβιβασμό στη συνέχιση της κοινωνικής θηριωδίας, σβήνοντας τη σπίθα της αμφισβήτησης που σιγοκαίει και έχει τις δυνατότητες να φουντώσει.

Είναι τώρα, που πιο πολύ από ποτέ το δίκαιο πνίγει και τον πιο δύσπιστο δημιουργώντας συνθήκες για μια πραγματική αλλαγή που θα βάζει τις ανάγκες και τα δικαιώματα της κοινωνίας πάνω από όλα.

Έσπειραν ανέμους να θερίσουν θύελλες...


ΠΗΓΗ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παυλόπουλος: Η νέα ψυχρολουσία…

Η κυβέρνηση Τσίπρα εναγωνίως αγωνίζεται:
 

α). Να παγώσει το λαϊκό αίσθημα αισιοδοξίας και ενθουσιασμού, να σπείρει την απογοήτευση και την αδράνεια…
 

β). Να αποδείξει ότι η «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συναινετική συνταγή των καιρών για τη διάσωση του καθεστώτος και την απορρόφηση των λαϊκών κραδασμών…

Σε αυτούς τους «αριστερούς» στόχους ανταποκρίνεται η πρόταση του Τσίπρα για το νέο Πρόεδρο: Μια πρόταση που έχει όλα τα ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά, καθώς και τους συμβολισμούς που αναλύσαμε στο άρθρο:
 

«Ο Αβραμόπουλος θα είναι επιλογή ΠΑΓΩΝΙΑΣ του ελληνικού λαού»
 

Ο Παυλόπουλος είναι και αυτός μια επιλογή ΠΑΓΩΝΙΑΣ που έρχεται σε κατάφορη αντίθεση με τη λαϊκή ΕΝΤΟΛΗ: Εντολή εναντίον των δωσίλογων μνημονιακών δυνάμεων της κυβερνούσας Δεξιάς…

Ο Παυλόπουλος είναι μια επιλογή «Συναίνεσης»: Το ευαγγέλιο του κεφαλαίου και των μαφιών του χρήματος.

«Συναίνεση»: Το νανούρισμα της πολιτικής ύπνωσης και ισοπέδωσης μέσα από την ιδεολογική ομοιομορφία…

«Συναίνεση»: Συμφωνία και επιστράτευση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για να επιβιώσουν τα κέρδη του κεφαλαίου, να διασωθεί το σύστημα, να παροπλιστούν (ιδεολογικά και πολιτικά) οι εργατικές και λαϊκές μάζες και να προσδεθούν στο άρμα του κεφαλαίου

Αυτή τη «συναίνεση» σηματοδοτεί και …εκλιπαρεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση Παυλόπουλου…

Αυτή η συναινετική ιδεολογία διαπερνάει τον «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις μεγάλες ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ της παραδοσιακής αριστεράς…


Ο παραλογισμός; Αυτές τις κληρονομιές των μεγάλων και αιματοβαμμένων προδοσιών, ο Τσίπρας, ο δραματικά ακατάρτιστος ιστορικά, τις πρόβαλε και τις εξήρε σαν τις «μεγάλες στιγμές της Αριστεράς»!!!

Κατάλαβε, αλήθεια, τι είπε ο Τσίπρας; Ότι οι συμφωνίες του Λιβάνου, της Καζέρτας και της Βάρκιζας ήταν «μεγάλες στιγμές της Αριστεράς»…

Η συγκυβέρνηση Τζανετάκη ήταν κι αυτή μια «μεγάλη στιγμή της Αριστεράς»…

Τέτοιες στιγμές σηματοδοτεί και η πρόταση Παυλόπουλου…

Αλήθεια οι «αριστερές πλατφόρμες» τι λένε; Στα λόγια πιθανότατα να ψελλίσουν κάποια πράγματα, στην ΠΡΑΞΗ θα νομιμοποιήσουν τη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ και θα παράσχουν το αναγκαίο αριστερό άλλοθι: Όπως ΠΑΝΤΑ…

Μόνο που οι αυταπάτες σήμερα γκρεμίζονται ταχύτατα, ιδιαίτερα οι «αριστερές» αυταπάτες όταν αυτές κυβερνούν…



πηγη
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ο εκλεκτός του Αλέξη Τσίπρα για ΠτΔ. «Ο Σόιμπλε να σέβεται τους λαούς που σηκώνουν το κεφάλι»

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι το πρόσωπο που πρότεινε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα χθεσινά δρώμενα στο Eurogroup, δηλώνοντας ότι ο κ. Σόιμπλε «καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό. Να μη λυπάται τους λαούς που σηκώνουν το κεφάλι περήφανα. Αυτούς τους λαούς να τους σέβεται, εκτιμά και θαυμάζει, να μην τους λυπάται».

Διαβάστε το βιογραφικό του κ. Παυλόπουλου.

Ο πρωθυπουργός ήταν επικριτικός απέναντι στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, λέγοντας ότι χθες έχασε την ψυχραιμία του, όχι γιατί καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης αλλά γιατί εκφράστηκε υποτιμητικά απέναντι στον ελληνικό λαό. Παράλληλα, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης όσον αφορά στη διαπραγμάτευση, τονίζοντας ότι «δεν βιαζόμαστε και δεν συμβιβαζόμαστε» και ότι «δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος και διαχειριστές των μνημονίων».

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αισθάνονται περήφανοι και αξιοπρεπείς»

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι μπορεί οι άνεργοι να παραμένουν άνεργοι και εκατομμύρια πολίτες να τα φέρνουν πολύ δύσκολα σε πέρας, όμως αυτό που άλλαξε ριζικά στο συναίσθημα του ελληνικού λαού είναι ότι δεν αισθάνεται πια εξευτελισμό «Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αισθάνονται περήφανοι και αξιοπρεπείς» τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν μπορούν πια κάποιοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν να είναι αποικία και στους Έλληνες σαν να είναι οι παρίες της Ευρώπης. Στη συνέχεια, έκανε λόγο για πρωτοφανή στη σύγχρονη ιστορία οργανική ενότητα του λαού με την κυβέρνησή του, η οποία «μας γεμίζει δύναμη και αντοχή» και ταυτόχρονα δίνει ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη.

«Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας για πρώτη φορά λένε όχι και το εννοούνε»

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα βγει από την παγίδα χρέους όπου βρέθηκε με τις «καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων», εκτιμώντας ότι «κάποιοι θέλουν την Ελλάδα παγιδευμένη, άβουλη και άφωνη» και τονίζοντας ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν απειλεί και δεν απειλείται, δεν θέτει και δεν αποδέχεται όρους, δεν διαλέγεται με τελεσίγραφα. «Διαπραγματεύεται ως ισότιμος εταίρος» σημείωσε, κάτι που συνιστά την πρώτη χειροπιαστή πραγματική αλλαγή που πολλοί μέσα και έξω από τη χώρα «δυσκολεύονται να κατανοήσουν και αντιμετωπίσουν».

«Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά fora για πρώτη φορά λένε όχι και το εννοούνε» τόνισε, κάτι που «μπορεί κάποιους να τους ενοχλεί και να τους εκνευρίζει».
Στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος. Έχουμε εντολή, τη σωτηρία του τόπου και του λαού. Μας ζητούν να παρατείνουμε το λάθος. Κάποιοι δανειστές και κάποιοι άλλοι εντός της χώρας μας προτρέπουν να βιαστούμε. Δεν βιαζόμαστε και δεν συμβιβαζόμαστε. Εργαζόμαστε σκληρά για μια έντιμη και αμοιβαία επωφελή συμφωνία».

«Κύκλοι στην Ευρωζώνη θέλουν να υπονομεύσουν την ελληνική κυβέρνηση»

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι αυτό που θέλει η κυβέρνηση είναι λύση και όχι ρήξη. Το ότι τέθηκε προς συζήτηση το έγγραφο που απορρίφθηκε, είναι απόδειξη ότι υπάρχουν κύκλοι στην Ευρωζώνη που θέλουν να υπονομεύσουν την ελληνική κυβέρνηση, παίζοντας με το μέλλον της Ευρώπης. H διαπραγμάτευση με τους εταίρους δεν είναι τεχνική, αλλά βαθύτατα πολιτική, με γεωπολιτικές προεκτάσεις, τόνισε. «Η λύση θα προκύψει από τις πολιτικές ηγεσίες και όχι από τους τεχνοκράτες. Χθες φτάσαμε στο παραπέντε. Σήμερα είμαστε αισιόδοξοι».

Η επιλογή του προσώπου του νέου ΠτΔ δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ανεξάρτητη από τη συγκυρία και τις επιτακτικές της ανάγκες, σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Άκουσα την εύλογη πρόταση για εκλογή αριστερού Προέδρου της Δημοκρατίας...ξέρετε αυτή η πρόταση είναι εύλογη γιατί δεν υπήρξε ποτέ στη χώρα αριστερός πρόεδρος...όμως η Αριστερά στις πιο κρίσιμες στιγμές δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική απέναντι στην ιστορία» δήλωσε, πριν ανακοινώσει το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου, τονίζοντας ότι πρόκειται για άτομο που μπορεί με τη δημοκρατική του συνείδηση και την πατριωτική του ευθύνη να βοηθήσει τον λαό και τη χώρα.

        


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μαξίμου: Η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην αναζήτηση επωφελούς λύσης και δεν δέχεται τελεσίγραφα

Ένα non paper με αφορμή τις εξελίξεις στο χθεσινό Eurogroup, έδωσε στη δημοσιότητα το Μαξίμου.
Η κυβέρνηση σημειώνει ότι παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην αναζήτηση αμοιβαία επωφελούς λύσης με τους ευρωπαίους εταίρους προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να δεχτεί τελεσίγραφα.

Το κείμενο αναφέρει:

1. Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην αναζήτηση αμοιβαία επωφελούς λύσης με τους ευρωπαίους εταίρους, μέσω της συνέχισης των διαπραγματεύσεων. Η διαμόρφωση μιας τέτοιας λύσης είναι απολύτως εφικτή.

2. Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί τελεσίγραφα. Είναι αποφασισμένη να τιμήσει τη λαϊκή εντολή και την ιστορία της δημοκρατίας στην Ευρώπη.

3. Το Μνημόνιο έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση κι έχει οδηγήσει την οικονομία σε πλήρες αδιέξοδο. Τον άμεσο τερματισμό του δεν τον υπαγορεύει μόνο το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά η ίδια η κοινή λογική.

4. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις επισημάνσεις του νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν (New York Times):

«Στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι κρίσιμης σημασίας για τους ηγέτες της Ευρώπης να φέρουν στη μνήμη τους τη σωστή ιστορία. Εάν δεν το πράξουν το ευρωπαϊκό σχέδιο για την ειρήνη και τη δημοκρατία μέσω της ευημερίας δεν θα επιβιώσει (…) Όσον αφορά την καταβολή των αποζημιώσεων από τη νεοϊδρυθείσα Γερμανική Δημοκρατία μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτή αντιμετωπίζονταν τότε όχι ως ένας εν δυνάμει εταίρος, αλλά ως ένας ηττημένος εχθρός από τον οποίο υπήρχε η απαίτηση να αποκαταστήσει τις πολεμικές ζημιές που υπέστησαν οι σύμμαχοι (…).

Η απαίτηση των δανειστών για την πλήρη αποπληρωμή των χρεών τους από κατεστραμμένες από την ύφεση οικονομίες (το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 26% από το 2007 ως το 2013, ενώ αντίστοιχα το γερμανικό είχε μειωθεί κατά 29% από το 1913 ως το 1919), καταστρέφουν την οικονομία των χωρών αυτών (…) .

Η επίτευξη μεγαλύτερων πρωτογενών πλεονασμάτων από την Ελλάδα θα την οδηγούσε σε βαθειά ύφεση. Για να επιτύχει επιπλέον αύξηση του πλεονάσματος αυτού κατά 3%, θα κοστίσει στην οικονομία της χώρας όχι 3%, αλλά 8% του ΑΕΠ».

5. Στο κείμενο που κατάθεσε στο Eurogroup o κ. Γ. Ντάισελμπλουμ υπήρχαν σημεία που δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά από την ελληνική κυβέρνηση:

** «Οι ελληνικές αρχές κατέστησαν σαφές ότι σκοπεύουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπ” όψιν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης.

** Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την σταθερή τους δέσμευση να απέχουν από κάθε μονομερή δράση ή ενέργεια και θα εργαστούν, σε στενή συμφωνία με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους, ιδιαίτερα στον τομέα της φορολογικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων, των μεταρρυθμίσεων της αγοράς εργασία, στον οικονομικό τομέα και στο συνταξιοδοτικό.

** Σε αυτή τη βάση οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ζητήσουν 6μηνη τεχνική παράταση του τρέχοντος προγράμματος σαν ένα μεταβατικό βήμα.

6. Το κείμενο, που θα αποτελούσε τη βάση συζήτησης στο Eurogroup, και στο οποίο η ελληνική πλευρά ήταν καταρχήν θετική, υπήρχαν προωθητικά σημεία. Όπως:

** Η ελληνική κυβέρνηση (…) ανακοίνωσε την πρόθεσή της να λάβει έκτακτες δράσεις για να διασφαλίσει ένα δικαιότερο και αποτελεσματικότερο φορολογικό σύστημα και να περιορίσει την ανθρωπιστική κρίση.

** Μέτρα για τον περιορισμό του βάρους του χρέους και για να επιτευχθεί μια περαιτέρω βιώσιμη μείωση της ελληνικής αναλογίας χρέους ανά ΑΕΠ πρέπει να υπολογιστούν παράλληλα με τις δεσμεύσεις του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012.

** Τα παραπάνω σχηματίζουν μια βάση για μια επέκταση της τρέχουσας δανειακής σύμβασης, που θα μπορούσε να λάβει τη μορφή ενός [τετράμηνου] ενδιάμεσου προγράμματος, ως μεταβατικό στάδιο προς ένα νέο σύμφωνο για την ανάπτυξη για την Ελλάδα, που θα εξαχθεί και ολοκληρωθεί σε αυτή την περίοδο.

7. Ο Πρωθυπουργός θα ενημερώνει για τις εξελίξεις όποιον πολιτικό αρχηγό το επιθυμεί.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στα άκρα οι σχέσεις Κουρουμπλή και Ιατρικού Συλλόγου – Mπήκαν οι διαχωριστικές κόκκινες γραμμές

Της Άννας Σταυράκη

Να πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και να μπουν άμεσα οι υπογραφές για τις συλλογικές συμβάσεις των ιατρικών συλλόγων με το υπουργείο Υγείας, απαίτησαν στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό οι εκπρόσωποι του συλλόγου. «Είναι κρίσιμα πλέον τα ζητήματα που αφορούν την υγεία του λαού και δεν παίρνουν αναβολή» ανέφερε ο πρόεδρος κ. Πατούλης, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι ο κλάδος συνεχώς φθίνει. Σε λίγο καμία ιατρική πράξη δε θα γίνεται χωρίς αμοιβή και κανένα βιβλιάριο υγείας δε θα έχει αντίκρισμα αν δεν πληρωθούν οι γιατροί για τις υπηρεσίες τους.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, τόνισε ότι υγεία χωρίς γιατρούς δε νοείται και έθεσε ως αξίωμα την ελεύθερη επιλογή γιατρού για όλους τους πολίτες. Η άμεση πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων υπό την αιγίδα του ΠΙΣ, η στελέχωση των νοσοκομείων και η επίλυση των προβλημάτων των γιατρών του ΕΣΥ, η διευθέτηση του ζητήματος των γιατρών του ΠΕΔΥ, η στήριξη των νέων γιατρών, αποτελούν μεταξύ άλλων αδιαπραγμάτευτες θέσεις του ΙΣΑ.

Ο Υπουργός Υγείας ανταποκρίθηκε στο αίτημα για άμεση συνάντηση με τον ΕΟΠΥΥ και τους εκπροσώπους των ασφαλιστικών ταμείων για να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι θα ξεκινήσει διαδικασία για την χορήγηση ΕΣΠΑ για νέους γιατρούς, ιατρεία και ιατρικές εταιρίες. Δεσμεύθηκε για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με τους ειδικευόμενους στα νοσοκομεία, για την πρόσληψη νέων γιατρών ενώ εξέφρασε θετική στάση για την επαναπρόσληψη των γιατρών του ΠΕΔΥ. Ο κ. Κουρουμπλής εξήρε το έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και δήλωσε ότι προτίθεται να βραβεύσει τους εθελοντές γιατρούς του.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, ξεκαθάρισε ότι ο ιατρικός κόσμος δεν πρόκειται να ανεχτεί να απαξιώνεται το ιατρικό σώμα και να μη μπορεί να εξυπηρετηθεί ο ασθενής. Ο γιατρός της γειτονιάς όπως και ο γιατρός του ΕΣΥ στήριξαν το σύστημα σε αντίξοες συνθήκες και σήκωσαν όλο το βάρος για να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς.

Ειδικότερα τα ζητήματα που έθεσε ο ΙΣΑ στον υπουργό υγείας είναι τα εξής:

1) Όσον αφορά στους ελευθεροεπαγγελματίες και τον ΕΟΠΥΥ είναι επιτακτική η ανάγκη για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων υπό την αιγίδα του ΠΙΣ, και η ελεύθερη επιλογή γιατρού κατά πράξη και περίπτωση, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης του ασθενή στον ειδικό γιατρό.

2) Για τους Ιατρούς του ΕΣΥ είναι αναγκαία :

Η έγκαιρη πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών σε ειδικευμένους και ειδικευόμενους γιατρούς.
Διαφάνεια και αξιοκρατία στα όργανα επιλογής και αξιολόγησης των γιατρών.
Ανανέωση του Ε.Σ.Υ. μέσα από νέες προσλήψεις για κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

Το μισθολόγιο των ιατρών του ΕΣΥ είναι πολύ χαμηλό, οι ειδικευόμενοι δε λαμβάνουν άνω των 1000 ευρώ μηνιαίως, ενώ ο αγροτικός ιατρός μόλις 800 ευρώ.

Οι συνθήκες λόγω της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι άθλιες , οι ιατροί που εργάζονται στο ΕΣΥ αναγκάζονται να ξεπερνούν κατά πολύ τις 5 εφημερίες μηνιαίως, οι οποίες τις περισσότερες φορές δεν τους καταβάλλονται.

Τοποθέτηση των ήδη κριθέντων 2.000 γιατρών προς κάλυψη των υφιστάμενων κενών.
Οι επιπλέον εφημερίες (υπερβάσεις ή πρόσθετες) που υποχρεώθηκαν να εκτελέσουν οι Ιατροί, προκειμένου να προκύψει ασφαλές πρόγραμμα για το Νοσοκομείο, πρέπει να αναγνωρίζονται διότι παραμένουν απλήρωτες μέχρι σήμερα.

3) Για τους γιατρούς των μονάδων ΕΟΠΥΥ νυν ΠΕΔΥ:

Ο ΙΣΑ είχε καταθέσει στην προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου τροπολογία για την αξιολόγηση των γιατρών που εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ. Παραμένει η θέση μας αυτή, καθώς ενόψει των συνταγματικών αρχών της ισότητας και της χρηστής διοίκησης, δεν θα πρέπει να υπάρχει ουδεμία διαφοροποίηση στην διαδικασία αξιολόγησης της προϋπηρεσίας των ιατρών που εντάσσονται στο ΠΕΔΥ σε σχέση με την προϋπηρεσία που αξιολογείται για την εξέλιξη στον κλάδο των ήδη υπηρετούντων συναδέλφων τους στο ΕΣΥ.

4) Για το ΤΣΑΥ πρέπει να προωθηθεί:

Η Άμεση ασφάλιση των ΝΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ στο ΤΣΑΥ και άμεση έναρξη του χρόνου συνταξιοδότησης με τριετή προθεσμία χάριτος.

Απόδοση στο ΤΣΑΥ των οφειλομένων από το Κράτος προς αυτό.
Αναπλήρωση των απολεσθέντων λόγω PSI αποθεματικών του ΤΣΑΥ και άμεση αντιμετώπιση της λειτουργικής του κατάρρευσης.

5) Σχετικά με το ζήτημα της ανεργίας πρέπει να ληφθούν :

Μέτρα για την ανεργία και υποαπασχόληση των γιατρών
Χορήγηση ΕΣΠΑ και επιδοτήσεων για τους νέους ιατρούς αλλά και για τα ιατρεία, πολυιατρεία και ιατρικές εταιρίες.

Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη Δημόσια Υγεία, στα πλοία, σε αθλητικούς χώρους, στα σχολεία, στις τουριστικές περιοχές και αλλού.

6) Ιατροί σε άγονες γραμμές : παροχή κινήτρων για εγκατάσταση εξειδικευμένων γιατρών σε άγονες και παραμεθόριες περιοχές

Εκπόνηση και θεσμοθέτηση προγραμμάτων πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης που θα οδηγήσουν σε σημαντική μείωση τις δαπάνες της Υγείας, μέσα από την πρόληψη, την αποφυγή της νόσησης και όχι τη θεραπεία της ασθένειας.

7) Αναφορικά με τον ΕΟΠΥΥ:

Άμεση υλοποίηση των εκκαθαρίσεων για τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ ποσά.
Υπογραφή νέων συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ με τους γιατρούς που επιθυμούν να συμβληθούν.
Δημιουργία επιτροπής που να παρακολουθεί την υλοποίηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ με εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου.

Εφαρμογή οδηγιών συνταγογράφησης που έχει παραδώσει ο ΙΣΑ και δημιουργία διαρκούς επιτροπής παρακολούθησης στην εφαρμογή τους και τροποποίηση όταν χρειάζεται. (ανεξάρτητες επιτροπές από τα Θεραπευτικά πρωτόκολλα που θα παραδώσουν οι επιστημονικές εταιρείες και έχουν καθαρά επιστημονικό χαρακτήρα).

Οι οδηγίες συνταγογράφησης και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα πρέπει να αποτελούν τα μόνα κριτήρια ελέγχου των ιατρών και όχι τα λογιστικά κριτήρια μέσων όρων που εφαρμόζει ο ΕΟΠΥΥ.

Σχετικά με τα ληξιπρόθεσμα ασφαλιστικών ταμείων

Το ΤΣΑΥ οφείλει ληξιπρόθεσμα ποσά στους γιατρούς από το έτος 2010 (!), ενώ εξακολουθεί να υφίσταται το ζήτημα με το factoring και τα δάνεια, καθώς και κούρεμα 50% των δαπανών που έχουν καταβληθεί από τον ΕΟΠΥΥ.

Η επιτροπή παρακολούθησης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ πρέπει να έχει παράλληλη αρμοδιότητα και το θέμα της πορείας εξόφλησης ληξιπρόθεσμων

Επίσης ζητήθηκε:

Θεσμοθέτηση της απαγόρευσης χορήγησης οποιουδήποτε φαρμάκου χωρίς ιατρική συνταγή.
Απαγόρευση συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας και υποκατάστασης της φαρμακευτική αγωγής του Θεράποντος Ιατρού από τον Φαρμακοποιό στην επιλογή των ιδιοσκευασμάτων, πράξη που συνιστά μετάθεση της ιατρικής ευθύνης σε μη γιατρούς και αντιποίηση του ιατρικού λειτουργήματος, ενώ παράλληλα επισύρει τεράστιο πρόβλημα στη δημόσια υγεία, σε οποιαδήποτε επιπλοκή, παρενέργεια ή αλληλεπίδραση φαρμάκου.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αμετάβλητα τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ

Αμετάβλητα παραμένουν τα κριτήρια για τη χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η οποία αφορά όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης εκτός του ΟΓΑ.

Στην απόφαση αναφέρεται, επίσης, ότι ο έλεγχος που διενεργείται για τους 200.000 περίπου χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι λαμβάνουν το ΕΚΑΣ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πληρούν ή όχι το εισοδηματικό κριτήριο της χορήγησής του, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 30 Απριλίου κάθε έτους.

Ειδικά για το εισοδηματικό κριτήριο, που αφορά το ύψος της καταβαλλόμενης ακαθάριστης μηνιαίας, κύριας και επικουρικής, σύνταξης, και δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 850 ευρώ, διευκρινίζεται ότι για όσους είναι ήδη συνταξιούχοι η συνδρομή του συγκεκριμένου κριτηρίου θα εξετασθεί κατά τη διάρκεια του μήνα κατά τον οποίο δημοσιεύτηκε η απόφαση, ενώ για όσους καταστούν συνταξιούχοι μετά τη δημοσίευση της απόφασης θα εξετασθεί κατά τον πρώτο πλήρη μήνα συνταξιοδότησής τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, με την απόφαση αυτή αποτρέπεται η αυστηροποίηση των εισοδηματικών ορίων και κατά συνέπεια η μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, που είχε δρομολογήσει για το 2015 η προηγούμενη κυβέρνηση.



Πηγή



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παρέμβαση εισαγγελέα για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Έρευνα για τις σημαντικές καθυστερήσεις που καταγράφονται κατά την τελευταία οκταετία στην κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε στο ΣΔΟΕ, ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αργύρης Δημόπουλος.

Εκτός από τα αίτια για τον "εκτροχιασμό" των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης του Μετρό, ο αντεισαγγελέας Εφετών ζητά να ερευνηθούν οι ενέργειες που έγιναν προκειμένου να "ξεκολλήσει" το έργο, όπως επίσης εάν ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο από ενδεχόμενη υποχρέωσή του να καταβάλλει αποζημιώσεις "μαμούθ", εξαιτίας ενεργειών, πράξεων ή παραλείψεων φυσικών ή νομικών προσώπων.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ερευνάται εάν τελέστηκε το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου (με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50, περί καταχραστών του Δημοσίου), και όποιες άλλες πράξεις προκύψουν από την έρευνα.

Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκε επώνυμη καταγγελία από ορκωτό ελεγκτή, ο οποίος, στο πλαίσιο της έρευνας, θα κληθεί να καταθέσει ενόρκως τα όσα καταγγέλλει.

Χαρακτηριστικό των όσων αναφέρει είναι ότι ενώ έχει παρέλθει το 90% του χρόνου αποπεράτωσης του έργου (με αφετηρία το έτος 2006) εντούτοις έχει υλοποιηθεί μόνο το 23% των εργασιών. Ένορκες καταθέσεις θα δώσουν, επίσης, ένας δημοσιογράφος, αλλά και οι υπεύθυνοι της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και της αναδόχου κοινοπραξίας ΑΕΓΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ καλούνται να διερευνήσουν εάν έγιναν ενέργειες ή παραλείψεις από πλευράς δημοσίων λειτουργών, που συνέτειναν στην καθυστέρηση του έργου, όπως επίσης εάν υφίστανται παρελκυστικές αιτήσεις ακυρώσεων και -εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο- εάν το Δημόσιο έχει προσφύγει στα δικαστήρια, σχετικά με ζημιά που υπέστη, από τέτοιου είδους ενέργειες τρίτων.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Νόμος και τάξη» του 4ου Ράιχ

Η Ευρώπη ματώνει από τα ανελέητα χτυπήματα της Μέρκελ 
Μέσα από την καταπάτηση των βασικών ανθρώπινων και πολιτικών δικαιωμάτων γεννιέται ένα πολιτικό τέρας που απειλεί τους ευρωπαϊκούς λαούς

Γράφει ο Παναγιώτης Μαυρουδής

Η πολιτική της Ευρώπης μεταλλάσσεται ραγδαία και μεταμορφώνεται σε ένα πολιτικό έκτρωμα που βιάζει συστηματικά τις βασικές αρχές δημιουργίας της ενωμένης Ευρώπης, τα ευρωπαϊκά ιδεώδη και την ίδια την δημοκρατία. Όλα αυτά συμβαίνουν δια χειρός της Γερμανίας της Μέρκελ και της ασφυκτικής οικονομικής πολιτικής που καταστρέφει χώρες με την βοήθεια πολιτικών νάνων, ανίκανων να υπερασπιστούν τους λαούς των χωρών που εκπροσωπούν και λακέδων ενός γερμανικού συστήματος που (χωρίς όπλα αυτά τη φορά, αλλά με οικονομικά μέτρα) επιχειρεί να καθυποτάξει την Ευρώπη στις εντολές του γερμανικού ευρω-ιερατείου.


Η «ηγεσία» της ευρωζώνης, η κυρία Μέρκελ, ανησυχεί ιδιαίτερα για την ενίσχυση των αποσχιστικών διαθέσεων, την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών, των ακροδεξιών αλλά και των… «λαικίστικων» κομμάτων. Ανησυχεί για τους podemos και την Λεπέν… και την διάβρωση της θέσης της. Σε λίγο είναι πιθανόν να μην… υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού θα έχει όλους τους λαούς απέναντι της, ενώ οι συνομιλητές της θα είναι η Λεπέν και οι podemos.

Το παράδειγμα της Ισπανίας και του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση Ραχόι (ναι, αυτού που έφερε προεκλογικά ο Σαμαράς στην Ελλάδα για να ενισχύσει το… ευρωπαϊκό του προφίλ), είναι χαρακτηριστικό των διαθέσεων του εκτρωματικού πολιτεύματος και της αντιμετώπισης των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ευρωπαϊκών λαών.

Μέσα, λοιπόν, στον ελληνικό πανικό των εκλογών μία σημαντική είδηση πέρασε μάλλον απαρατήρητη. Την καταθέτω με την ελπίδα να την προσέξετε και κυρίως να μην υιοθετηθεί από άλλες κυβερνήσεις: Νέος Ισπανικός νόμος ασφάλειας στην αντιμετώπιση των διαδηλωτών σε ολόκληρη τη χώρα…

Ο νέος τραγικός νόμος ονομάστηκε «ΦΙΜΩΤΡΟ» και παραπέμπει σε άλλες δεκαετίες και σε άλλα καθεστώτα. Η ειρωνεία είναι ότι αυτός ο νόμος - ντροπή ψηφίστηκε μόλις μία ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εν μέσω ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ στην Ισπανία, μία χώρα από την οποία 250.000 άνθρωποι μεταναστεύουν ΚΑΘΕ χρόνο, μία χώρα που η εμπιστοσύνη στο ευρωπαϊκό ιδεώδες έχει πέσει στο 31% από 64% που ήταν το ’07, με ανεργία στο 24% και 54% στους νέους.

Τι λέει, λοιπόν, αυτός ο νόμος;

- Αν φωτογραφήσεις αστυνομικό… ακόμα και αν εκείνος δείχνει «υπερβάλλοντα ζήλο» ασκώντας άσκοπη βία, κινδυνεύεις με πρόστιμο έως 30.000 ευρώ (δηλαδή απαγορεύεται η καταγραφή της κυβερνητικής βίας).

- Το ίδιο πρόστιμο, 30.000, επιβάλλεται και για «ανυπακοή στην εξουσία» ΑΚΟΜΑ και αν είναι ειρηνική (απαγορεύεται η οποιαδήποτε μορφή αντίστασης στην κυβερνητική βία).

- Αν διαμαρτυρηθείς χωρίς «άδεια», την οποία προφανώς θα πρέπει να έχεις πάρει από την… κυβέρνηση κατά της οποίας θα στρέφεται η διαμαρτυρία (!) άλλα 30.000 (απαγορεύεται να διαμαρτύρεσαι χωρίς έγκριση της κυβέρνησης, η οποία απαγορεύει ακόμη και το να διαμαρτύρεσαι!).

- Αν διαμαρτύρεσαι μπροστά από το Κογκρέσο… 30.000 (απαγορεύεται να ενοχλείς ακόμη και με την εμφάνισή σου εκείνους που σου καταστρέφουν την ζωή).

- Αν συμμετέχεις σε διαδήλωση και κριθεί ότι «παραβιάζεις την ειρήνη» το πρόστιμο μπορεί να φτάσει τις 600.000 (απαγορεύεται να διαδηλώνεις, γιατί η κυβέρνηση μπορεί να ισχυριστεί ότι παραβιάζεις την «ειρήνη» όπως η ίδια την αντιλαμβάνεται).

- Αν η κυβέρνηση κρίνει ότι διαταράσσεται η ειρήνη μπορεί να απαγορεύει κατά βούληση την δυνατότητα διαμαρτυρίας, επικαλούμενη την τάξη (απαγορεύεται να κάνεις οτιδήποτε που μπορεί να χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση ως παραβίαση του νόμου και της τάξης).

- Η «απόπειρα αποτροπής κατάσχεσης» ή η παρεμπόδιση έξωσης, άλλα 30.000 (απαγορεύεται να συμπαραστέκεσαι στον συμπολίτη σου που έχει πέσει θύμα της κυβερνητικής πολιτικής).

- Η «προσβολή αστυνομικού» ο οποίος πλέον θα έχει την δυνατότητα άσκησης σωματικού ελέγχου κατά την κρίση του, τιμωρείται επίσης με πρόστιμο (απαγορεύεται να μιλάς ή να ζητάς τον λόγο της οποιασδήποτε αστυνομικής ενέργειας εναντίον της προσωπικότητάς σου).

Η ανικανότητα των ηγεσιών της ΕΕ, που έχουν χάσει πλέον τον έλεγχο, είναι απαράμιλλη και δεν αγγίζει αλλά προσπερνά ακόμη και την ηλιθιότητα. Η ευρωζώνη μπαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Κάνει βήματα, ή μάλλον άλματα, προς τα πίσω. Είναι… γνωστό πλέον, ότι αν είσαι χρεοκοπημένος δεν πρέπει να πολυ-κάνεις εκλογές «πλήττοντας έτσι την σταθερότητα». Οι εκλογές κάνουν κακό στην ανάπτυξη... Οι αποφάσεις της καγκελάριου και των κυβερνήσεων της πλάκας της κάνουν καλό; Αλλά κάτι έπρεπε να γίνει και με τις διαμαρτυρίες που έχουν ενταθεί και «χαλάνε την τάξη».

Η κυβέρνηση θα απαγορεύει κατά βούληση τις διαμαρτυρίες στο όνομα της «τάξης»;
Μα όλες οι διαδηλώσεις, ειδικά οι ογκώδεις, διαταράσσουν την «τάξη» , γι αυτό εξάλλου γίνονται. Αν φωτογραφίσω έναν αστυνομικό που ασκεί περιττή βία, όπως έχουμε δει συγκλονισμένοι σε περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο, κινδυνεύω εγώ με πρόστιμο;


Ούτε "αγανακτισμένος" είμαι, ούτε κουκουλοφόρος, ούτε συμμετέχω σε διαδηλώσεις, φυσικά είμαι 1.000% ενάντια στο κάψιμο σημαίας στο οποίο επίσης αναφέρεται ο νόμος, ούτε υποστηρίζω ότι καλώς 15 άτομα μπορούν να κλείνουν τον δρόμο σε χιλιάδες πολίτες, διαμαρτυρόμενοι. Αλλά η διαδήλωση και η διαμαρτυρία είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ σε ΟΛΟΥΣ τους χώρους και για ΟΛΟΥΣ τους λόγους και όταν κάποιος παρεκτρέπεται πρέπει να αντιμετωπίζει αυστηρές ποινές, οι οποίες όμως ΗΔΗ καθορίζονται, ΠΑΝΤΟΥ. Οι ισορροπίες, ανάμεσα στο δικαίωμα στην διαμαρτυρία που ΔΕΝ παραβιάζει τα δικαιώματα των υπολοίπων και την επιβολή του Νόμου, είναι λεπτές. Ο Νόμος πρέπει να σέβεται το αναφαίρετο δικαίωμα στην διαμαρτυρία ΕΙΔΙΚΑ μπροστά στο Κογκρέσο, διαμαρτυρία για την οποία δεν θα απαιτείται υποκριτικά «ειδική άδεια».

Πρόκειται σαφώς για μία προσπάθεια φίμωσης, για μία συγκεκαλυμμένη εκφοβιστική τακτική στο όνομα της «τάξης» με βαριά πρόστιμα αλλά και ασαφείς έννοιες όπως "παραβίαση της ειρήνης" , "προσβολή αστυνομικού" ή «ανυπακοή στην εξουσία». Πως οριοθετείται η προσβολή του αστυνομικού και το κυριότερο ΠΩΣ ΟΡΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ η παραβίαση ειρήνης;

Για παράδειγμα, ο νομοθέτης, προφανώς και δεν έχει στόχο να διασφαλίσει το ότι θα γίνει τελικά η κατάσχεση, η οποία θα γίνει ούτως ή άλλως. Είναι εντελώς ηλίθιο να απειλείς με πρόστιμο έναν απελπισμένο, χρεοκοπημένο πολίτη που χάνει τα πάντα και αντιδρά ανθρώπινα και αντανακλαστικά.

Αν όμως προχωρά μία κατάσχεση και εγώ διαδηλώνω εναντίον της ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα θεωρηθεί "απόπειρα αποτροπής της κατάσχεσης"; Αν εγώ αυτό το... φοβάμαι, ΠΩΣ θα διαδηλώσω;

Εκείνος που θέλει απλά να συμμετέχει σε μία διαμαρτυρία και ΔΕΝ θέλει να παραβιάσει την ειρήνη αλλά απλά να διαμαρτυρηθεί, δεν θα συμμετέχει τελικά σε μία τέτοια διαδήλωση και θα κάτσει στα αυγά του, γιατί κανείς δεν θα του εγγυηθεί πως δεν θα συμβάλλει δήθεν με την διαμαρτυρία του στην ΑΣΑΦΗ «παραβίαση της ειρήνης και της τάξης».

Ξαναλέω εγώ ΔΕΝ είμαι ο "αγανακτισμένος διαδηλωτής", αλλά αυτός που… είναι, θα κινδυνεύει με πρόστιμα; Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ να ξελαρρυγγιαστεί μέχρι να γίνει μωβ, ως το πρωί, οπουδήποτε, ειδικά έξω από το Κογκρέσο και όχι στο… Μπερναμπέου.

Κύριε Ραχόι, ετοιμαστείτε για τεράστια ήττα, πολύ μεγαλύτερης έκτασης από αυτή του φίλου σας, Αντώνη Σαμαρά. Όταν η πολιτική σου έχει αποτύχει παταγωδώς, όταν η αποτυχία σου είναι μνημειώδης, τότε αφού πλέον έχεις χάσει τον έλεγχο οφείλεις να αλλάξεις πολιτική και όχι να την επιβάλλεις φιμώνοντας και εκφοβίζοντας τους πολίτες που διαμαρτύρονται, παραβιάζοντας κατάφορα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αν ο στόχος ήταν να φιμώσετε τα στόματα που διαμαρτύρονται πετύχατε το ακριβώς αντίθετο. Να μην εκπλαγείτε αν με τέτοιους γελοίους αλλά και επικίνδυνους νόμους στρέψετε τους πάντες εναντίον σας, αγνοώντας (προφανώς ηθελημένα) πως οι ανίκανες πολιτικές ηγεσίες (όπως αυτή της Ισπανίας του Ραχόι και της Ελλάδας του Σαμαρά) επί της ουσίας εργάζονται για να παραποιήσουν την έννοια της δημοκρατίας μέσα από μια μαζική παραβίαση των ανθρωπίνων και των πολιτικών δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών, στρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για μία Γερμανική Ευρώπη που δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτε την βομβαρδισμένη και αιματοκυλισμένη Ευρώπη του Τρίτου Ράιχ!

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ευρώπη αποδεικνύεται εθνική καταστροφή

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Είναι πολλοί στην χώρα μας που θεωρούν την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ στην αρχή και στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα στην Ευρωζώνη, ότι ήταν το μεγαλύτερο μεταπολεμικό επίτευγμα στην ελληνική ιστορία.

Σήμερα, που η Ελλάδα έφτασε στο πιο έσχατο σημείο με ένα λαό να αυτοκτονεί, με χιλιάδες παιδιά της να ξενιτεύονται απελπισμένα στο εξωτερικό, με μια οικονομία να έχει διαλυθεί και με μια κοινωνία να έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό, οι απόψεις αυτές μάλλον θα πρέπει να ιδωθούν κάτω από ένα διαφορετικό και ρεαλιστικό πρίσμα.

Ο σκοπός δεν είναι να κάνουμε στείρα αντίευρωπαϊκή πολιτική, αλλά η Ευρώπη αυτή όπως εξελίχτηκε, αποδείχτηκε πως είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας, σε σημείο να απειλεί ακόμα και την ίδια την ταυτότητας μας, την ύπαρξη του έθνους και της πατρίδας μας.

Και για να αναφερθούμε με πιο αναλυτικά στοιχεία. Από τότε που μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταστράφηκε ολοσχερώς η ελληνική βιομηχανία καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν ήθελαν με τίποτα ελληνικά βιομηχανικά προϊόντα να ανταγωνίζονται τα δικά τους. Να θυμηθούμε κάποιες γνωστές φίρμες όπως, Πίτσος, Ιζόλα, Πειραϊκή-Πατραϊκή, μόνο πολύ λίγα από τα αμέτρητα παραδείγματα που θα μπορούσε να αναφέρει κάνεις σε αυτό το μεγάλο κυριολεκτικά οικονομικό ολοκαύτωμα. Όλα στον βωμό της ένταξης μας!

Καταστράφηκε ολοσχερώς η μεταποιητική βιοτεχνία που ήταν ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς κολοσσούς μας και τροφοδοτούσε πολλές χώρες με τα ελληνικά προϊόντα. Την δεκαετία του ογδόντα ακόμα στην Θεσσαλονίκη, όπου έχω προσωπική εμπειρία, υπήρχαν εκατοντάδες βιοτεχνίες και απασχολούσαν χιλιάδες εργαζόμενους. Σήμερα το μόνο που τις θυμίζει είναι τεράστιες άδειες και αραχνιασμένες αίθουσες στον «βωμό» της ευρωπαϊκής μας πορείας. Καταστράφηκε η αγροτική παράγωγη μας.

Ενώ στην αρχή παραπλάνησαν τους αγρότες με τις επιδοτήσεις, στη συνέχεια τους έστειλαν στον καιάδα και πολλά προϊόντα απαγορεύτηκαν να παράγονται στην Ελλάδα που θα έπρεπε να είναι ο παράδεισος της διατροφικής αγροτικής παραγωγής. Έτσι σήμερα τρώμε πατάτες Αιγύπτου, ντομάτες και λεμόνια Τουρκίας, φιστίκια Ινδίας και δεν… συμμαζεύεται. Τέλος καταστράφηκε το μικρό εμπόριο που ήταν ένας από τους πιο μαζικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Τα μεγάλα ευρωπαϊκά πολυκαταστήματα, τελείως ανεξέλεγκτα και ασύδοτα λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης, σάρωσαν την ελληνική αγορά και έκλεισαν χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις, το βασικό κύτταρο της ελληνικής οικονομίας, στέλνοντας χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και στην απόγνωση.


Εκτός όμως από την οικονομία υπάρχει και η εθνική διάσταση. Στην μεγαλύτερη εθνική κρίση που πέρασε η χώρα μετά την ένταξη μας στην Ενωμένη Ευρώπη, στην κρίση των Ιμίων, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ξεπούλησαν κυριολεκτικά.

Αδιαφόρησαν τελείως για την εθνική εξ ανατολών διαχρονική απειλή, ενώ «τρίβουν» τα χέρια τους όταν μας ξεπουλούν όλα τα άχρηστα οπλικά τους συστήματα. Αλλά να ήταν μόνο αυτό!

Εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια μας έχουν υποχρεώσει να είμαστε η «αποθήκη» όλου αυτού του «χειμάρρου» των απελπισμένων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που έρχονται μαζικά εξ ανατολών και με την προδοτική συνθήκη του Δουβλίνου 2, που μας υποχρέωσαν να υπογράψουμε, όλοι αυτοί έχουν μπλοκαριστεί στο έδαφος μας σαν μια εκρηκτική πυριτιδαποθήκη που απειλεί να τινάξει στον αέρα την ίδια την εθνική μας ύπαρξη.

Τέλος να μην αναφερθούμε στα μνημόνια της προδοσίας και της ολοκληρωτικής καταστροφής της χώρας. Οι προδότες έχουν όνομα και κάποτε θα πρέπει να δώσουν λόγο για την «ευρωπαϊκή καταστροφή» και λεηλασία που επέφεραν σε αυτόν τον τόπο.

Μετά από όλα αυτά τα λίγα και όχι αναλυτικά που αναφέραμε, αναρωτιέται κάνεις σε τι μας ωφέλησε η ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που κάποιοι την θεωρούν πανάκεια για όλες τις «ασθένειες» τους;

Αλήθεια σε τι μας ωφέλησε μια άθεη και αντιχριστιανική Ευρώπη;
Μια Ευρώπη που στην κυριολεξία μισεί κάθε τι το ελληνικό και το ελληνορθόδοξο;
Μια Ευρώπη που θεωρεί την επέκταση ενός βάρβαρου Ισλάμ σαν μεγάλη «πρόοδο»;
Μια Ευρώπη που «καίγεται» για την προώθηση της ομοφυλοφιλίας την ιδία ώρα που χιλιάδες άνεργοι αυτοκτονούν και σέρνονται χωρίς στέγη στους δρόμους των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων;
Μια Ευρώπη που «λιβανίζει» τους τραπεζίτες και τα χρηματιστηριακά ληστρικά fund, αδιαφορώντας αν καταστρέφονται εθνικές οικονομίες και αν πτωχεύουν ολόκληρα κράτη;
Μια Ευρώπη που ο φασισμός όταν την εξυπηρετεί είναι καλός και «άγιος» και όταν δεν την εξυπηρετεί τότε τον καταδιώκει αμείλικτα ;

Αυτή η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη που γεννήθηκε από ελληνικά ιδανικά. Αυτή η Ευρώπη είναι ο εχθρός μας και θα πρέπει να την καταδιώξουμε με όλα μας τα μέσα αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν έθνος κα σαν λαός!
Αλλιώς;




 
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ...

Σε Ευρωκοινοβούλιο προάσπισης γερμανικών συμφερόντων προσπαθούν να μετατρέψουν τον κατ΄εξοχήν δημοκρατικό θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι επικεφαλής των πολιτικών Ομάδων των Σοσιαλιστών- Δημοκρατών, των Πρασίνων, των Χριστιανοδημοκρατών και των Φιλελευθέρων.

Μόλις η νέα ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων έφερε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων επισήμως στο δημόσιο διάλογο, κάνοντας αναφορά και στις προγραμματικές δηλώσεις, οι Ευρωπαίοι φίλοι της Άνγκελα Μέρκελ, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, έσπευσαν να δηλώσουν αλληλεγγύη στο Βερολίνο.

Με ευκαιρία τη Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, οι επικεφαλής των Σοσιαλιστών- Δημοκρατών, των Πρασίνων, των Χριστιανοδημοκρατών και
των Φιλελευθέρων εκδήλωσαν -σε απόλυτη σύμπνοια- την έντονη δυσαρέσκειά τους, για το γεγονός ότι η Ελλάδα επιμένει στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, στις ξεχωριστές ..........συνεντεύξεις Τύπου που παραχώρησαν.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών- Δημοκρατών Τζάνι Πιτέλα, δήλωσε ότι «το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν θα πρέπει να τίθεται κατά τέτοιον τρόπο και ότι ο σκοπός δεν είναι να δημιουργηθούν μηχανισμοί αντιπαραθέσεων μεταξύ των κρατών- μελών της ΕΕ, αλλά να βρεθούν λύσεις και να μην να υποσκάπτονται τα θεμέλια της ΕΕ μέσω "εθνικών εγωισμών"».

Ο συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων κ. Λάμπερτς θεώρησε ότι «τέτοιου είδους δηλώσεις δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουν οι συζητήσεις» εκτιμώντας ότι η συζήτηση για συμφωνίες του παρελθόντος δεν βοηθάει στη διευθέτηση της τρέχουσας κατάστασης, καθώς θα πρέπει να γίνουν αμοιβαίες παραχωρήσεις, χωρίς «ριζοσπαστικοποίηση της ατμόσφαιρας» που δεν προσφέρει τίποτα επί της ουσίας.

Ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφστατ, σχολιάζοντας το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί «καλή στρατηγική» το να οπισθοδρομούμε ενασχολούμενοι με το παρελθόν, αλλά, αντ' αυτού, πρέπει να προχωράμε μπροστά, μεριμνώντας για το μέλλον.

Τέλος, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Βέμπερ είπε ότι «θα πρέπει να κοιτάμε το μέλλον και την αντιμετώπιση της κρίσης και όχι θέματα που έχουν παρέλθει εδώ και πολλές δεκαετίες».

Η μάχη της Ελλάδας ενάντια στην ηγεμονία του Βερολίνου στην ΕΕ, ακόμα και για το αυτονόητο αίτημα των γερμανικών αποζημιώσεων που βρίσκει υποστηρικτές και μέσα στην ίδια τη Γερμανία, αναμένεται να είναι σκληρή. 

Με ενδιαφέρον, ωστόσο, αναμένονται οι τοποθετήσεις τωνΕλλήνων ευρωβουλευτών, τα κόμματα των οποίων συμμετέχουν στις συγκεκριμένες ομάδες. 

Θα πειθαρχήσουν στις φιλογερμανικές απόψεις ή θα υποστηρίξουν το συμφέρον της χώρας τους;



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο μύθος του γερμανού φορολογούμενου που πληρώνει για την Ελλάδα.

Επειδή νεοφιλελέδες και κρυπτονεοφιλελέδες έχουν πάθει μία εμμονή με τον Ευρωπαίο (και ειδικά τον γερμανό φορολογούμενο) που πληρώνει εμάς τους αναίσχυντους κι εμείς οι μπαταχτσήδες θέλουμε να του φορέσουμε φέσι, να τους θυμίσουμε τα εξής:

– Ο Γερμανός φορολογούμενος για την Ελλάδα δεν έχει πληρώσει δεκάρα τσακιστή.

Έχει πληρώσει τις τράπεζες του όταν το χρέος της Ελλάδας προς αυτές έγινε χρέος της Ελλάδας προς τα κράτη- μέλη.

Ο Έλληνας πολίτης έχασε από το 30% μέχρι......... το σύνολο του εισοδήματος του.

Το χρέος της Ελλάδας μετά από τη «βοήθεια» αυξήθηκε, μάντεψε γιατί.
Γιατί ο Έλληνας φορολογούμενος χρεώθηκε για να ανακεφαλαιωθούν οι ελληνικές τράπεζες.

Αμφότεροι λοιπόν και έλληνες και Γερμανοί φορολογούμενοι φεσώθηκαν δια την σωτηρίαν και την μακροημέρευσιν των πιστωτικών ιδρυμάτων.

– Η Γερμανία- προς το παρόν- από την κρίση είναι θεαματικά κερδισμένη. Οι πιο συντηρητικές εκτιμήσεις μιλάνε για 40 δισ. κέρδος οι λιγότερο συντηρητικές για 80 δισ. Τα ομόλογα που εκδίδει έχουν αρνητικό επιτόκιο.

Πληρώνεται λοιπόν η Γερμανία από τους επενδυτές για να κρατήσει τα λεφτά τους και δεν τους πληρώνει τόκο, όπως εμείς οι δεύτερης κατηγορίας Ευρωπαίοι πολίτες.

– Ο δανεισμός δεν είναι μια λόξα κάποιων κρατιστών, αριστερόστροφων αντιαναπτυξιακών. Είναι το οξυγόνο του συστήματος που δημιούργησε τα θηριώδη δημόσια και ιδιωτικά χρέη, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά ανά τον κόσμο.

Γι αυτό άλλωστε το μέτρο της «υγείας» της ελληνικής οικονομίας είναι το πότε θα είναι έτοιμη να βγει στις αγορές για να δανειστεί.

Γι αυτό και το χρέος της Ελλάδας δεν μειώνεται, αλλά ανατροφοδοτείται μέσω δανεικών που εξυπηρετούν δανεικά.


Και επιτέλους αγαπητοί εγχώριοι φιλελέδες, αυτή η άποψη για το Γερμανό φορολογούμενο που πληρώνει τους ανώριμους νότιους είναι επιχείρημα της γερμανικής ελίτ.


Βρείτε ένα δικό σας. Αλλά μάλλον ακόμα και στα επιχειρήματα είστε εξαρτημένοι από το δανεισμό.

Dimitris Soultas


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!