EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Φάρατζ: Έλληνες αντισταθείτε και ο ελεύθερος κόσμος θα σας χειροκροτήσει … ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Ο Νάιτζελ Φάρατζ επέλεξε να βγάλει τα «κάστανα» από την «φωτιά» και να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας και της  Ελληνικής κυβέρνησης, υπερασπιζόμενος τα αυτονόητα που η ΕΕ έχει «ξεχάσει», την Ελευθερία και την Δημοκρατία..

Ο λόγος για τον πρόεδρο του αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος για μια ακόμα φορά, υπερασπίστηκε την Ελλάδα μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και μάλιστα με ιδιαίτερα θερμό τρόπο…

Και όπως πάντα «ξεβράκωσε» στην κυριολεξία τους «ευρωηγέτες», δείχνοντας πως είναι πιο Έλληνας από αρκετούς Έλληνες που εύχονται παραμονή της χώρας στη φυλακή της Ευρώπης των ομοσπονδιών και της κατάργησης των Εθνών-Κρατών…


Η ΕΕ θα συντρίψει και τα εθνη αλλά και την Δημοκρατία, άλλωστε όπως έχει πει και ο Μπαρόζο, η ΕΕ είναι ένα μόνο βήμα προς την Παγκόσμια διακυβέρνηση (Νέα Τάξη Πραγμά


Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πως όσοι πολιτικοί/πολιτικάντηδες τάσσονται υπέρ στην ΕΕ της παγκοσμιοποίησης, αυτομάτως τάσσονται υπέρ και στην κατάργηση των εθνών κρατών, την υποστολή των σημαιών και στην εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας..
Ευτυχώς που υπάρχουν πολιτικοί σαν τον Νάιτζελ Φάρτζ για να ξυπνούν συνειδήσεις.

Ancient King


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μιλάνε τώρα…όλα τα κομματικά πρόβατα που ψήφιζαν ΝΑΙ σε όλα..

Ακούγονται διάφορες πολύ, μα πολύ «έξυπνες» απόψεις κομματικών στελεχών της ΝΔ, τέως πειθήνιων οργάνων του Αντωνάκη.

«Αν επιτύχει», λένε, «η διαπραγμάτευση της Εθνικής κυβέρνησης, τότε θα πρέπει ο Αντωνάκης να αντικατασταθεί»

Όχι κύριοι, δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα που μετράει.
Είναι το ότι η Εθνική μας κυβέρνηση τόλμησε και διαπραγματεύεται.

Και όπως λέει και ο Καβάφης:

Αυτοί που δεν διαπραγματεύτηκαν είχαν μέσα στη ψυχή τους..

«Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι, τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρείς, αν μέν” η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει. Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις, αν δεν τους κουβαλείς μες στην ψυχή σου, αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου …»
Αυτά δήθεν πνευματικέ άνθρωπε.

Εσύ που είπες «το αν πετύχουν οι διαπραγματεύσεις κτλ».

Που τα τελευταία χρόνια, έδειξες τα «επικοινωνιακά» σου προσόντα.

Υπέρ του εγκληματία Αντωνάκη. Και που τώρα.

Ανεξάρτητα από τα εγκλήματα του Αντωνάκη που ήσουν πειθήνιο του όργανο.

Σαν Ιούδας του Αντωνάκη ομιλείς.

Το κυριότερο όμως κύριοι της ΝΔ.

Για το οποίο ο Αντωνάκης θα έπρεπε «χθες» να είχε εξαφανιστεί.

Είναι τα εγκλήματα του Αντωνάκη εις βάρος του Ελληνισμού.

Που τα ψήφιζαν ως κομματικά πρόβατα.

Όσοι σήμερα ομιλούν για την διαπραγμάτευση.

Και που εύχονται να αποτύχει η διαπραγμάτευση.

Για να δικαιωθούν ως άθλια νομίζουν κομματικά.

Οι άθλιοι Καραγκούνηδες.

Και οι λοιποί, ως προς την προσωπικότητα τους βιασθέντες από τον Αντωνάκη.

Ή οι ομοϊδεάτες του εγκληματίες.

Και εξέπληξε, μάλλον δεν εξέπληξε το «ξέσπασμα».

Του σαφώς διχασμένης προσωπικότητας εκ Κρήτης ευρωβουλευτή,της ΝΔ του Αντωνάκη.

Που δείχνει «μεταλλαχθείς» ήδη επί το φασιστικότερο από τον νεοταξικό Γιούνκερ.

Και μεταλλαχθείς από το ΕΛΚ της Μέρκελ.

Που ούτε ο Θεός μπορεί να το κάνει λαϊκό.

Άλλος λέει:

Ένας πρωθυπουργός της ΝΔ, χάνει πρέπει να φεύγει αξιοπρεπώς … .

Σωστό. Αλλά δεν «μιλάει για την ταμπακέρα».

Που είναι τα εγκλήματα του Αντωνάκη και της ΝΔ, εις βάρος του Ελληνισμού.

Που να μην θυμίσω ποιοι βάζοντας το κόμμα πάνω από το Ελληνικό Έθνος.

Τα υποστήριζαν εδώ και πάνω από 5 χρόνια.

Χωρίς σωστή αυτοκριτική και κάθαρση, αυτή η ΝΔ τέλος.

Ευριπίδης Μπίλλης
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τελεσίγραφο έως την Παρασκευή στην Ελλάδα

Χρονικό περιθώριο ως την Παρασκευή έδωσε το Eurogroup στην Ελλάδα προκειμένου να ζητήσει η Ελλάδα επέκταση του τρέχοντος προγράμματος, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» και το επόμενο βήμα μπορεί να γίνει μόνο από την Αθήνα.

Η επέκταση, όπως ξεκαθάρισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενέχει περιθώρια ευελιξίας, αλλά συνεπάγεται δεσμεύσεις.

Ο επικεφαλής της Ευρωομάδας δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης ότι «σε γενικές γραμμές υπάρχει αίσθηση απογοήτευσης» για το πώς πήγαν οι διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο και διαπιστώθηκε ότι «δεν υπάρχει κοινό έδαφος για το πώς» θα είναι το πρόγραμμα.

Ο κ. Ντάισελμπουμ τόνισε ότι έγινε συζήτηση για τα βήματα μπροστά και «η αίσθηση είναι ότι το καλύτερο είναι να ζητηθεί επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος». Απλά χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο ώστε να μας δώσει περιθώριο κάποιων μηνών μήνες να κάνουμε διευθετήσεις, πρόσθεσε.

Ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το αίτημα επέκτασης του προγράμματος συνεπάγεται δεσμεύσεις. Συμπλήρωσε όμως ότι υπάρχει εντός του προγράμματος δυνατότητα ευελιξίας, χωρίς μονομέρειες κινήσεις, ούτε ακύρωση ήδη ληφθέντων μέτρων, ενώ τα όποια νέα μέτρα θα πρέπει να είναι πλήρως χρηματοδοτημένα.

Στο πλαίσιο -ευελιξίας με δεσμεύσεις- αυτό θα μπορούσε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, τόνισε ο Ντάισελμπουμ, τονίζοντας ότι πλέον εναπόκειται στους έλληνες να αποφασίσουν αν θέλουν μία τέτοια επέκταση.

«Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη εβδομάδα, αλλά αυτό είναι όλο» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup, συμπληρώνοντας ότι το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα μπορούσε να συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή, αλλά αυτό θα αποφασιστεί αργότερα.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΡΟΜΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ...Άι Σιχτίρ ευρωζώνη...ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ !!!!!

Ένα δραματικό μιούζικαλ, που πρέπει να δουν, όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά και οι Ευρωπαίοι...



Οικονομολόγοι και Συνταγματολόγοι που σήμερα είναι στελέχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτουν αλήθειες που μας αφήνουν άφωνους...!!!! Αλήθειες οι οποίες μετά τις Εκλογές του Ιανουαρίου 2015 έχουν μπει στο περιθώριο…

Στο "Άι Σιχτίρ ευρωζώνη" ουσιαστικά, αναδεικνύεται το γιατί δεν πρέπει απλώς να στηρίξουμε την Κυβέρνηση, αλλά να την πιέσουμε να διεκδικήσει τα πραγματικά δικαιώματα της Ελλάδας και όχι 
συμβιβασμούς που θα μας οδηγήσουν σε νέες Εθνικές περιπέτειες....

Αυτό ουσιαστικά προτείνει και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο τέλος του βίντεο, της οποίας τα λόγια πραγματικά συγκλονίζουν..!!!!

Πρωταγωνιστούν (με τη σειρά που εμφανίζονται): Μέρκελ, Τσίπρας, Κατρούγκαλος, Λαπαβίτας, Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου.

Προσεχώς και σε μετάφραση...

         



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το σχέδιο της κυβέρνησης που φέρνει φοροελαφρύνσεις σε μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και ακίνητα

Σε κατάργηση της των υφιστάμενων φορολογικών κλιμάκων, για μισθωτούς- συνταξιούχους, εισοδήματα από ενοίκια και ελεύθερους επαγγελματίες, αναμένεται προχωρά η κυβέρνηση. Έτσι τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων που θα αποκτηθούν μέσα στο 2015 θα φορολογηθούν με ενιαία κλίμακα.

Για τους περισσότερους φορολογουμένους, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του νέου οικονομικού επιτελείου, θα μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση, με το βάρος να μεταφέρεται στους έχοντες υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τη νέα φορολογική κλίμακα, παρά το γεγονός ότι αφορά τα εισοδήματα του τρέχοντος έτους. Επίσης, δεν έχει καταστήσει σαφές τι εννοεί λέγοντας υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα. Το μόνο που έχει γνωστοποιηθεί είναι ότι το αφορολόγητο όριο θα ανέλθει για όλα τα φυσικά πρόσωπα στις 12.000 ευρώ.

Οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος καθώς και στη φορολογία ακινήτων (μετά την κατάργηση του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων - ΕΝΦΙΑ) θα χρηματοδοτηθούν, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από το οικονομικό επιτελείο, από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ειδικότερα και με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα:

-  Μισθωτοί συνταξιούχοι. Σήμερα το έμμεσο αφορολόγητο όριο ανέρχεται στα 9.550 ευρώ. Το πρώτο φορολογικό κλιμάκιο έχει συντελεστή 22% για τα πρώτα 25.000 ευρώ, 32% για τα επόμενα 17.000 ευρώ, από τις 25.001 έως τις 42.000 ευρώ και 42% για το επιπλέον ποσό, πέραν των 42.000 ευρώ. Ωστόσο, ο φόρος που προκύπτει με βάση την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων μειώνεται:

α) Για εισόδημα μέχρι και 21.000 ευρώ κατά 2.100 ευρώ.

β) Για εισόδημα πάνω από 21.000 ευρώ το ποσό μείωσης των 2.100 ευρώ περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος και μέχρις εξαντλήσεως του ποσού των 2.100 ευρώ.

Για παράδειγμα, σε φορολογούμενο με εισόδημα 9.550 ευρώ αναλογεί φόρος ύψους 2.100 ευρώ. Μετά την αφαίρεση της έκπτωσης των 2.100 ευρώ, ο τελικός φόρος μηδενίζεται.
Με τη θέσπιση της νέας κλίμακας που θα προβλέπει αφορολόγητο όριο 12.000, θα μηδενισθεί ο φόρος για επιπλέον 600.000 φορολογουμένους. Συνολικά 3 εκατ. φορολογούμενοι δεν θα πληρώσουν φόρο στο ελληνικό Δημόσιο. Με την υφιστάμενη κλίμακα οι 600.000 με εισοδήματα έως 12.000 ευρώ πλήρωσαν στην εφορία το ποσό των 550 ευρώ. Το όφελος δηλαδή γι’ αυτούς θα ανέλθει στα 550 ευρώ.

-  Ελεύθεροι επαγγελματίες. Το μεγάλο στοίχημα για το οικονομικό επιτελείο είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Και αυτό διότι βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις φοροδιαφυγής. Προφανώς η φοροδιαφυγή δεν συντελείται από τα μπλοκάκια των 500 ευρώ που ουσιαστικά υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία, αλλά από επαγγέλματα όπως γιατροί, δικηγόροι και όσοι εμπλέκονται με την οικοδομή.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν και αυτοί αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα αναζητηθούν δικλίδες ασφαλείας προκειμένου να μην εμφανισθούν συνήθειες των προηγούμενων χρόνων, που ήθελαν το εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών να διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος τους αφορολόγητου ορίου. Σήμερα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26% για εισοδήματα έως 50.000 και 33% για πάνω από 50.000 ευρώ. Με τις επερχόμενες αλλαγές ελεύθερος επαγγελματίας για εισόδημα 12.000 ευρώ δεν θα πληρώσει φόρο στο ελληνικό Δημόσιο. Μία από τις ασφαλιστικές δικλίδες πιθανόν να αποτελέσουν τα τεκμήρια διαβίωσης.

-  Εισοδήματα από ενοίκια. Τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνται σήμερα αυτοτελώς με συντελεστή 11% για εισοδήματα έως 12.000 και 33% για εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ. Δηλαδή για εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ τον χρόνο καταβάλλεται στην εφορία σήμερα το ποσό 1.320 ευρώ. Με τις αλλαγές που θα επέλθουν ο φόρος μηδενίζεται για εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ.

Νέος φόρος και νέες αντικειμενικές

Μειωμένους φόρους για τα ακίνητα που κατέχουν θα πληρώσουν το 2015 περίπου 3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο νέος Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα υπολογιστεί με τις νέες μειωμένες αντικειμενικές αξίες (κατά 30%-35%) που θα εφαρμοσθούν από τον προσεχή Ιούνιο. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η πρώτη κατοικία θα είναι αφορολόγητη για την πλειονότητα των φορολογουμένων, με εξαίρεση όσους έχουν στην κατοχή τους πρώτη κατοικία μεγάλης αξίας. Κάτι που σημαίνει ότι οι τελευταίοι θα πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο για την πρώτη κατοικία, καθώς και για τις υπόλοιπες που διαθέτουν.
Κερδισμένοι θα είναι όσοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία αξίας έως το αφορολόγητο όριο, καθώς δεν θα πληρώνουν φόρο, ενώ με τον ΕΝΦΙΑ πληρώνουν από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και το πρώτο ευρώ της αξίας της περιουσίας τους. Με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που ισχύουν σήμερα, στους κερδισμένους του νέου φόρου θα είναι:

-  2.769.177 φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους μικρή ακίνητη περιουσία που η αξία της δεν υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ.

-  1.356.081 φορολογούμενοι που διαθέτουν κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα αξίας από 50.000 έως 100.000 ευρώ.

-  881.698 φορολογούμενοι που έχουν ακίνητη περιουσία από 100.000 έως 200.000 ευρώ.

-  Αντίθετα, 600.000 φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα άνω των 200.000 ευρώ θα πληρώσουν υψηλότερους φόρους.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποκάλυψη βόμβα με αποδείξεις που τινάζει τα πάντα στον αέρα σε Ελλάδα και Γερμανία!

Την ώρα που... τα λαμόγια και τα κάθε λογής φερέφωνα διέδιδαν ότι το ποσόν των Ελληνικών απαιτήσεων από τη Γερμανία ανέρχεται σε 11 δις...


Η κυριακάτικη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» αποκαλύπτει πως ή νόμιμη διακδίκηση της Ελλάδας ανέρχεται στο ποσόν των 311 δις.

Μετά από αυτή την εξέλιξη τα δεδομένα διαμορφώνονται ως εξής:...

Το ποσόν πρέπει να εγγραφεί άμεσα στον κρατικό προϋπολογισμό και έτσι.......... να μηδενιστεί και λογιστικά η συνολική οφειλή της Ελλάδας έναντι παντός τρίτου...

Οι κυβερνήσεις των «εταίρων και δανειστών» οφείλουν να προστρέξουν στην μανδάμ Μέρκελ γι ανα πάρου τα ρέστα.

Το ίδιο το δημόσιο χρέος της χώρας ως προϊόν συμμοριακών και μαφιόζικων
συναλλαγών πρωτίστως με τις γερμανικές εταιρείες αμφισβητείται μονομερώς από τη χώρα μας.

 
Η απαίτηση των 311 δις ωστόσο παραμένει ισχυρή λόγω και του χαρακτήρα των αιτιών που τη διαμόρφωσαν.

Οι πρωταγωνιστές του προδοτικού PSI συλλαμβάνονται και οδηγούνται σε δίκη παραδειγματική.

Την ίδια στιγμή η μαφιόζικου τύπου συμφωνία με την οποία διεσώθησαν οι Γερμανικές τράπεζες και φορτώθηκαν οι λαοί της Ευρώπης με χρέη έναντι αλλήλων αποκαλύπτεται,καταγγέλεται και ταυτόχρονα οργανώνεται διεθνής εκστρατεία που αποκαλύπτει το μέγεθος και το χαρακτήρα αυτής της πρωτοφανούς διακρατικής απάτης...

Και φυσικά η συνέχεια... στα πεζοδρόμια για την υπεράσπιση της πατρίδας, της αξιοπρέπειάς μας,και την καθολική αποδόμηση του κατοχικού κεκτημένου, με την κοινωνια εγγυητή και καταλύτη των εξελίξεων.

 



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στοιχεία Ισπανών ακαδημαϊκών: Η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα περισσότερα από το ελληνικό χρέος

Η Γερμανία χρωστά χρήματα στην Ελλάδα και, σύμφωνα με αρκετούς υπολογισμούς, το ποσόν αυτό ανέρχεται σχεδόν στα διπλά χρήματα από αυτά που έχει λάβει η Αθήνα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, αποφαίνεται σε σημερινό της δημοσίευμα η ισπανική ηλεκτρονική εφημερίδα El Publico.

Επικαλούμενη στοιχεία από μελέτες γνωστών και καθ' όλα έγκριτων Ισπανών ιστορικών κι οικονομολόγων, η αριστερών αποκλίσεων εφημερίδα δημοσιεύει, υπό τον τίτλο «Το χρέος της ναζιστικής Γερμανίας ξεπερνά όσα ζητούν οι Μέρκελ και ΕΕ από την Αθήνα» έναν εκτενή απολογισμό των γεγονότων από την επιβολή από το χιτλερικό καθεστώς του αναγκαστικού δανείου, ισοδύναμου με 3 δισ. ευρώ, τη συνδιάσκεψη του 1953 για τη διαγραφή του 63% του συνολικού εξωτερικού χρέους της Γερμανίας, έως τη συμφωνία των «Δύο συν Τέσσερις» του 1990 για τη μη πληρωμή των επανορθωτικών υποχρεώσεων του Βερολίνου, ενόψει της ενοποίησης των δύο Γερμανιών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ιστορίας Εδμούνδο Φαγιάνας Εσκουέρ, εάν για το κατοχικό δάνειο «ισοδύναμο με 3 δισεκ. ευρώ», «εφαρμοσθεί ως σημείο αναφοράς το μέσο επιτόκιο των αμερικανικών ομολόγων, το ποσόν που θα έπρεπε σήμερα να καταβάλει η Γερμανία θα ήταν 163,800 δισ. ευρώ».

Ποσό που ουδέποτε καταβλήθηκε, υπενθυμίζει από την πλευρά του κι ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Παν/μιο Κομπλουτένσε της Μαδρίτης Κάρλος Σάνθ Ντίαθ, «μολονότι η Κατοχή στην Ελλάδα ήταν μία από τις ωμότερες στην Ευρώπη» επισημαίνοντας τις μεγάλες απώλειες, από πείνα και κακουχίες, μεταξύ του πληθυσμού τις χώρας και τις καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία της Ελλάδας.

«Ο υπολογισμός της καταστροφής» εκτιμά ο Φαγιάνας Εσκουέρ «ποικίλει ανάλογα με τις διάφορες εκτιμήσεις, που την ανάγουν σε έως και 300 δισ. ευρώ. Ποσό που ο Γάλλος οικονομολόγος και πρώην σύμβουλος του Νικολά Σαρκοζί, Ζακ Ντεπλά, ανεβάζει ακόμη και στα 575 δισ. ευρώ» υπογραμμίζεται στο ίδιο άρθρο. «Είναι σαφές πως με αυτά τα ποσά, η Ελλάδα όχι απλώς θα είχε λύσει το πρόβλημα του χρέους, αλλά θα της περίσσευαν και χρήματα» προσθέτει ο ίδιος καθηγητής.
Μάλιστα η εφημερίδα σημειώνει ιδιαίτερα, πως οι αποζημιώσεις, που αξιώνουν οι Έλληνες, δεν φθάνουν ούτε καν στα πραγματικά χρηματικά ύψη που πρέπει να τους δοθούν: «162 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογισθούν τα επιτόκια από την εποχή της Κατοχής (….) τα 108 δισ. αντιστοιχούν στις καταστροφές των υποδομών, ενώ τα υπόλοιπα στο καταναγκαστικό δάνειο της δοσίλογης κυβέρνησης».

Αναφορικά με τη δυσαρέσκεια της γερμανικής κυβέρνησης για τη μετεκλογική στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο θέμα των επανορθώσεων, αλλά και στον παραλληλισμό που «τόλμησε» ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο Βερολίνο με την κατάσταση που οδηγεί στην άνοδο των νεοναζί στην Ελλάδα, ο καθηγητής στο UCM Κάρλος Σανθ Ντίαθ δηλώνει πως «δεν ήταν μία αναιδής στάση. Κανένα άλλο έθνος δεν μπορεί να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση στην Ελλάδα. Η Ευρώπη οφείλει να διδαχθεί το μάθημα πως, όταν φέρνουν έναν λαό στην απογοήτευση και την ταπείνωση, ο δρόμος προς τον εξτρεμισμό ανοίγει διάπλατα».

Ο Σανθ Ντίαθ επιπλέον υπενθυμίζει πως η «Γερμανία πέτυχε από την Ευρώπη συμφωνία ότι πάνω απ’ όλα δεν πρόκειται να αποζημιώσει τις χώρες της Νότιας Ευρώπης», για τις «βοήθειες» εν είδει άλλου «Σχεδίου Μάρσαλ» που τις εξανάγκασε να της δώσουν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Συμφωνία που, όπως υπογράμμισε ο Γερμανός οικονομολόγος του London School of Economics Άλμπρεχτ Ριτσλ (σε συνέντευξή του στο Der Spiegel το 2011), καθιστά τη Γερμανία στον μεγαλύτερο χρεώστη του 20ου αιώνα, αλλά ακόμη και σε όλη την σύγχρονη χρηματοοικονομική ιστορία, καθώς ήταν πρωταγωνιστής στις πιο βαριές εθνικές χρεοκοπίες».

Κατά τον Σανθ Ντίαθ, η Ελλάδα έχει όλους τους καλούς λόγους και τα ιστορικά δεδικασμένα για να αξιώσει μία επίλυση του χρέους της... à la Γερμανικά, υπογραμμίζοντας πως χάρις σ’ αυτές τις χαριστικές συμφωνίες μπόρεσε να επανεκκινήσει το σημερινό γερμανικό οικονομικό θαύμα, να τεθούν οι βάσεις για τη σημερινή ανάπτυξή της. Καταλήγοντας σχολιάζει: «Η Γερμανία ήταν η χώρα που επωφελήθηκε όσο καμία άλλη από την ΕΕ, συνεπώς είναι εκείνη που περισσότερο απ’οποιονδήποτε άλλο οφείλει να φροντίσει γι αυτήν». Το άρθρο ολοκληρώνεται με την παρατήρηση του ίδιου καθηγητή, πως ψίχουλα που έδωσε η Γερμανία οιονεί επανορθώσεων στην Ελλάδα μεταπολεμικά, «ήταν μία αρχική δόση εν αναμονή της διαπραγμάτευσης για την καταβολή των αποζημιώσεων μετά τη (γερμανική) ενοποίηση. Όμως, τα πάντα παρέμειναν σ’ αυτό το σημείο και μάλλον θα παραμείνουν εκεί, εάν ο Τσίπρας δεν βγάλει την Μέρκελ από την οικονομική της αμνησία».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
και εδω 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κυβέρνηση: Οι Ευρωπαίοι ζητούν επιστροφή στο Μνημόνιο – Χάνουν το χρόνο τους

Διαβάστε το κείμενο που παρουσίασαν οι Ευρωπαίοι και απέρριψε ο Βαρουφάκης  

- «Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα» απάντησε η ελληνική πλευρά – Η Αθήνα καταγγέλει τους Ευρωπαίους για υπαναχώρηση από τη συμφωνία Τσίπρα-Ντάισελμπλουμ

Σε αδιέξοδο οδηγείται η σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Eurogroup παρουσιάστηκε ως βάση συζήτησης ένα κείμενο που -σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση- ισοδυναμεί με εφαρμογή του Μνημονίου από την κυβέρνηση του Αέξη Τσίπρα.
 

«Η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το Μνημόνιο είναι παράλογη και μη αποδεκτή. Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος «έφυγε» από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα» αναφέρουν ανώτατα κυβερνητικά στελέχη.

Σε non paper που διακινείται από την κυβέρνηση για την συνεδρίαση του Eurogroup αναφέρεται:  
«Στο Eurogroup παρουσιάστηκε ως βάση συζήτησης ένα κείμενο που αποτελεί ριζική υπαναχώρηση από την κοινή ανακοίνωση του κ. Ντάισελμπλουμ με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Πέμπτη.
 

Η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το Μνημόνιο είναι παράλογη και μη αποδεκτή. Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος «έφυγε» από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους.
Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα».

   




protothema.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΕΠΕΔΩΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Ι.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Λίγο πριν από το κρίσιμο Eurogroup στο οποίο η Ελλάδα διαπραγματεύεται με τους εταίρους ζητώντας τη διακοπή του Μνημονίου κι ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα, οι δημοσιογράφοι Μάκης Βραχιολίδης και Γιάννης Παπαζήσης επέδωσαν ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Κύριο Ιωάννη Βαρουφάκη.
 
Στην επιστολή αυτή καταδεικνύεται η κλοπή σε βάρος του λαού από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σε συμπαιγνία με τις 4 συστημικές τράπεζες, προτείνοντας παράλληλα λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί! Λύση η οποία θα είναι σωτήρια για τη χώρα. Ελπίζουμε ότι η επιστολή και η λύση που προτείνεται, θα φανεί πολύτιμη στον κ. Βαρουφάκη.

 
 Ιδού η επιστολή:
Οι δημοσιογράφοι Μάκης Βραχιολίδης, Γιάννης Παπαζήσης που
απέστειλαν την επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών
 Κύριε υπουργέ, γνωρίζουμε το μέγεθος της επιστημοσύνης σας αλλά και τις προθέσεις σας με την ανάληψη των καθηκόντων σας, όπως επίσης και το εύρος των δραστηριοτήτων σας, εδώ και 2 εβδομάδες που αναλάβατε το δύσκολο αυτό έργο. Εμείς λοιπόν θέλουμε με την παρούσα επιστολή να σας βοηθήσουμε για το καλό της πατρίδος διότι εάν αποτύχετε αυτό θα έχει συνέπειες δραματικές για όλους μας.
 
Με τη δημοσιογραφική μας ιδιότητα ήρθαμε σε επαφή με σημαντικά πρόσωπα και τα στοιχεία που συλλέξαμε από τις συνεντεύξεις που πήραμε πιστεύουμε ότι θα σας είναι χρήσιμα για να φέρετε σε πέρας το υπερμεγέθους δυσκολίας έργο που αναλάβατε στην πολύ δύσκολη αυτή στιγμή για το έθνος και κάθε δυνατή βοήθεια από όπου και αν προέρχεται, πιστεύουμε ότι θα σας φανεί χρήσιμη.
Επί της ουσίας λοιπόν σας γνωστοποιούμε ότι οι 4 πρώην πρωθυπουργοί δανείστηκαν από το εξωτερικό 233 δις ευρώ και τα έδωσαν όλα στις 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση αυτών και τα χρέωσαν στον ελληνικό λαό, με συνέπεια σήμερα να εμφανίζονται ότι δεν χρεωστάνε αυτές στους δανειστές της χώρας μας αλλά εμείς, ο ελληνικός λαός!!! Αυτό 
Κύριε υπουργέ έγινε μέσω των ΦΕΚ νο250 της 9-12-2008
 
 
Ν. 3723/08 , ΦΕΚ νο 65 την 6-5-2010
 
 
Ν. 3845/10, ΦΕΚ νο 148 την 3-9-2010 ,
 
 
 Ν. 3872/10, ΦΕΚ νο 256 την 9-12-2011
 
 
Ν. 4031/11 και ΦΕΚ νο 94 την 11-9-2012.
 
 
Στα παραπάνω ΦΕΚ και στους αντίστοιχους Νόμους θα δείτε ότι οι προκάτοχοί σας έβαλαν ως εγγύηση το ίδιο το κράτος και το μέλλον όλων μας το υποθήκευσαν στο αγγλικό δίκαιο, πράγμα απαράδεκτο! Δανείστηκαν χωρίς λόγο 233 δις ευρώ, τα έδωσαν στις τράπεζες και έβαλαν ως εγγυητή το κράτος, δηλαδή όλους μας, δίνοντας ως εγγύηση ομόλογα του ελληνικού κράτους τα οποία υποχρεωνόμαστε να πληρώσουμε εμείς επειδή δεν πληρώνουν οι τράπεζες. Οι τραπεζίτες, με την ανοχή και εγγύηση του κρατικού μηχανισμού επειδή αρνούνται να τα πληρώσουν, καλούμαστε όλοι μας να πετύχουμε το ακατόρθωτο, να πληρώσουμε δηλαδή ως λαός 233 δις ευρώ συν τους τόκους, χωρίς να τα έχουμε πάρει εμείς αυτά τα δάνεια!
 
Ρωτούμε λοιπόν, είναι ή δεν είναι ιδιωτικές εταιρείες όλες οι ελληνικές τράπεζες; Έπρεπε οι μέτοχοί τους να αναλάβουν την ανακεφαλαιοποίησή τους με δικά τους έξοδα; Πού έχει ξανασυμβεί το κράτος να αναλαμβάνει την ανακεφαλαιοποίηση ιδιωτικών εταιρειών; Είναι ή δεν είναι παράνομο αυτό;
Καλείστε λοιπόν να ερευνήσετε το όλο θέμα με τα στοιχεία που σας δώσαμε, να ζητήσετε τα χρήματα αυτά να καταβληθούν από τις 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες που τα έχουν στα χρηματοκιβώτιά τους ή σε off shore εταιρείες τους και αν δεν τα επιστρέψουν, να περάσουν από δίκη άπαντες όσοι συνέργησαν σε αυτό το ασύλληπτου μεγέθους οικονομικό έγκλημα που έγινε σε βάρος όλων μας. Μόλις επιστρέψουν τα χρήματα στα κρατικά ταμεία οι τράπεζες, με οποιοδήποτε τρόπο είτε δια της μεταξύ σας συνεννοήσεως είτε δια της δικαστικής οδού (που δεν θα πρέπει να καθυστερήσει καθόλου), τότε να επιστραφούν στους δανειστές μας για να ανακουφιστεί η χώρα και οι πολίτες από αυτό το πραγματικά τεράστιο και πρωτοφανές πρόβλημα. Αμέσως μετά να ακυρωθούν τα μνημόνια εις το ελληνικό κοινοβούλιο διότι ψηφίστηκαν αντισυνταγματικώς ως προσχέδια νόμων και όχι ως δανειακές συμβάσεις στα μνημόνια 2 και 3 και η απόδειξη βρίσκεται στο ΦΕΚ της 14-2-2012 Ν. 4046
 
 

 
 
ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΕΚ 240 ΤΗΣ 12-12 2012
 
Το δε μνημόνιο Νο1 το πέρασαν μόνοι τους από την βουλή οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντινου. Επί αυτών μάλιστα απεφάνθη και ο κύριος Κατρούγκαλος ως έξης: «Καμία από τις τρεις δανειακές συμβάσεις, κανένα από τα Μνημόνια δεν ήρθε να κυρωθεί στη βουλή με τον τρόπο που προβλέπει το Σύνταγμα δηλαδή ως υπογραμμένη Συνθήκη και μάλιστα με την πλειοψηφία των 3/5. Η πρώτη δανειακή σύμβαση κατατέθηκε και αποσύρθηκε και η δεύτερη και Τρίτη ψηφίστηκαν ως σχέδια και μάλιστα με το τέχνασμα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Αρχικά εγκρίθηκαν τα σχέδια όχι οι συμβάσεις και μετά κυρώθηκαν . Δεν επιδιώχθηκε η ακύρωσή τους διότι δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε συνταγματικό δικαστήριο που να επιτρέπει τον έλεγχο αυτών των πραγμάτων . Το ΣτΕ ελέγχει μόνο την νομιμότητα Διοικητικών πράξεων, όχι διεθνών συμβάσεων και ο Άρειος Πάγος δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα. Όσο δεν έχουν Συνταγματικό Δικαστήριο αυτές οι πολιτικές πράξεις δεν μπορούν να έχουν έλεγχο. Στο δεν Διεθνές Δικαστήριο πάλι δεν υπάρχει δικαστήριο που να ελέγχει ένα τέτοιο εσωτερικό ζήτημα».
 
Πιστεύουμε ότι έγινε αντιληπτό το μέγεθος του εγκλήματος που συντελέστηκε σε βάρος του ελληνικού λαού.
 
Παίρνετε λοιπόν πίσω τα 233 δις από τις τράπεζες, που τα έδωσε αναίτια το κράτος, ακυρώνετε τα μνημόνια, δίνετε τα χρήματα πίσω στους δανειστές μας και ησυχάζουμε άπαξ δια παντός.
Αυτή είναι η πιο ασφαλής οδός Κύριε Υπουργέ και δι’ αυτής της οδού δεν θα χρειαστεί να έρθετε σε ρήξη με κανένα ευρωπαϊκό κράτος ούτε να ζητήσετε βοήθεια από κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος. Αν πράξετε αυτό τότε μπορείτε να πάτε την Γερμανία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να μας αποδώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις και όσα μας οφείλει από το κατοχικό δάνειο τα οποία ξεπερνούν συνολικά τα 500 δις ευρώ συμφώνα με τον κύριο Μανώλη Γλέζο. Έτσι την «τινάζετε» στον αέρα για να μην μπορέσει ξανά να σας υποδείξει ποιος είναι ο έντιμος και ποιος όχι αλλά και ποιος χρωστάει τελικά σε ποιον Κύριε Υπουργέ.
 
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας.
 
Μετά τιμής
 
Ιωάννης Παπαζήσης δημοσιογράφος- συγγραφέας
Μάκης Βραχιολίδης δημοσιογράφος-εκδότης τοπικής εφημερίδος
 



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

El Economista: Οκτώ χώρες της Ευρωζώνης θα έχουν χρέος άνω του 100% του ΑΕΠ στο τέλος του έτους

Οκτώ χώρες της Ευρωζώνης, περιλαμβανομένης της Ισπανίας, θα έχουν χρέος άνω του 100% του ΑΕΠ στο τέλος του 2015, σύμφωνα με δημοσίευμα της El Economista που επικαλείται στοιχεία της Eurostat.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στοιχεία από το δεύτερο τρίμηνο του 2014 υποδεικνύουν 133,8% του ΑΕΠ για την Ιταλία, με την Πορτογαλία στο 129,4% και 116,7% για την Ιρλανδία.

Επίσης, στη λίστα (πέραν της Ελλάδας) περιλαμβάνεται η Κύπρος, με 112,2% του ΑΕΠ και το Βέλγιο (105,1%), ενώ, αναμένεται να μπουν στο «κλαμπ» η Ισπανία και η Γαλλία, σύμφωνα με τις προβλέψεις των κυβερνήσεων Ραχόι και Ολάντ.

Στην περίπτωση της Ισπανίας, θεωρείται βέβαιο, αναφέρεται στο δημοσίευμα, ότι θα ανέλθει από το 97% στο 100,3% ως το τέλος του έτους και θα συνεχίσει να αυξάνεται το 2016, φτάνοντας στο 101,5%. Όσον αφορά στη Γαλλία, αναμένεται να φτάσει στο 100% μέσα στο 2015 και να συνεχίσει να αυξάνεται.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένταλμα σύλληψης για πρώην υπάλληλο της πρεσβείας των ΗΠΑ για τις υποκλοπές επί Καραμανλή

Τη σύλληψη πρώην υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας διατάσσει με ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και άλλων προσώπων.

Ο ανακριτής της υπόθεσης Δημήτρης Φούκας, εξέδωσε το μεσημέρι ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 65χρονου πρώην υπαλλήλου της Πρεσβείας των ΗΠΑ (με αρχικά W.B.) για την κατηγορία της κατασκοπείας, καθώς από τα στοιχεία της έρευνας που διενεργεί, φαίνεται πως ο Αμερικανός -κατηγορούμενος πλέον- είναι ο πρωταγωνιστής στο μεγάλο σκάνδαλο υποκλοπών τηλεφωνημάτων.

Τα πλήρη στοιχεία του κατηγορουμένου Αμερικανού αναμένεται να δοθούν εντός των επόμενων ημερών στην δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής διαθέτει σοβαρά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η σύζυγος του πρώην υπαλλήλου της πρεσβείας των ΗΠΑ, τον Ιούνιο του 2004, αγόρασε από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στον Πειραιά τα περίφημα "καρτοκινητά-σκιές".

Το επίμαχο διάστημα, μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης, τον Μάρτιο του 2005, ο κατηγορούμενος έκανε πολλά ταξίδια στην Αμερική.

Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου φαίνεται να προκύπτει ότι μια από τις επίμαχες τηλεφωνικές συνδέσεις ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή, στην οποία ακολούθως ενεργοποιήθηκε και δεύτερη σύνδεση με στοιχεία συνδρομητή «Πρεσβεία ΗΠΑ Βασ. Σοφίας 91».

Ο ανακριτής έχει, επίσης, στα χέρια του στοιχεία για κτίριο στα Νότια Προάστια όπου είχε τοποθετηθεί κεραία από τους δράστες των υποκλοπών, σημείο μάλιστα όπου φαίνεται να λειτουργούσε στο παρελθόν και δεύτερη κεραία, η οποία ήταν -όπως εκτιμάται- κεραία υποδοχής πληροφοριών.

Ο κατηγορούμενος, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών, φέρεται να απομακρύνθηκε από την Ελλάδα για ένα μικρό διάστημα και να επανήλθε τον Αύγουστο του 2005 με διπλωματική πλέον ιδιότητα, ως πρώτος γραμματέας της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Βάσει στοιχείων της ανάκρισης ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε συνεργασία με τις ελληνικές υπηρεσίες, κυρίως σε θέματα αντιμετώπισης τρομοκρατίας, με πλέον χαρακτηριστική τη συμμετοχή του σε επιχείρηση με την κωδική ονομασία «δίχτυ» η οποία αφορούσε στην απομάκρυνση μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών από την πρεσβεία του Ιράκ το 2003.

Ο κ. Φούκας ελέγχει, παράλληλα, αν ο συγκεκριμένος πολίτης των ΗΠΑ, που φαίνεται να υπηρετούσε από το 1990 σε μυστικές υπηρεσίες της πατρίδας του και να ήταν επιχειρησιακό στέλεχος στην Αθήνα από το 1990, έχει ή όχι εμπλοκή στο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, δικογραφία που ερευνά ο ανακριτής, με κατηγορίες κατά αγνώστων δραστών.

Πριν λίγους μήνες, ο κατηγορούμενος Αμερικανός δια του συνηγόρου του είχε διαμηνύσει στον ανακριτή ότι προτίθεται να συνεργαστεί και ότι θα προσέλθει στο ανακριτικό γραφείο ώστε να δώσει πληροφορίες για την υπόθεση.

Ωστόσο, η υπόσχεσή του δεν τηρήθηκε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
πηγη






ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταργείται η πολιτική επιστράτευση

Την κατάργηση του θεσμού της πολιτικής επιστράτευσης αποφάσισαν ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Εξαιρούνται τα έκτακτα περιστατικά και θέματα υγείας.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε εξέλιξη το κρίσιμο Eurogroup

Σε εξέλιξη βρίσκεται στις Βρυξέλλες το κρίσιμο Eurogroup με τις προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας να είναι ιδιαίτερα χαμηλές και τις πιθανότητες να υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις των εταίρων με την ελληνική κυβέρνηση, να μην φαίνονται στον ορίζοντα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως προσερχόμενος στο Eurogroup ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε, τόνισε πως «Από όσα έχω ακούσει μέχρι τώρα, δεν έχει ενισχυθεί η αισιοδοξία μου. Φαίνεται πως δεν έχουμε μέχρι στιγμής αποτελέσματα».




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ραγίζει καρδιές το δράμα των καναλαρχών… Σπαρακτικό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος για το 20% φόρου που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!

«Μας πήρανε χαμπάρι παιδιά….»
Μαθαίνουμε -με ικανοποίηση- ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να ακυρώσει την εγκύκλιο της κ.Σαββαϊδου (ΦΕΚ Β΄115/21-1-2015), με την οποία έδινε -με πολύ πονηρό τρόπο- μια ακόμη…
αναβολή στην εφαρμογή του πολυθρύλητου φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων, μετά την αποκάλυψη του makpress. Έτσι, η τηλεοπτική και διαφημιστική αγορά, που είχε εφησυχάσει από την πονηρή μεθόδευση της προηγούμενης κυβέρνησης, να μεταθέσει τον χρόνο πληρωμής από την 20η Φεβρουαρίου 2015, στην 20η Ιανουαρίου 2016 -«μέχρι τότε ποιός ζει ποιός πεθαίνει» έλεγαν οι υπόχρεοι, ελπίζοντας σε μια νέα νομοθετική ρύθμιση- ψάχνει τώρα τρόπους να λύσει το «πρόβλημα».
Επανέρχονται τα επιχειρήματα καναλιών και διαφημιστικών εταιρειών, ότι ο φόρος είναι άδικος και θα πλήξει μια ήδη συρρικνωμένη αγορά, ενώ θα οδηγήσει σε απολύσεις.

Τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα έχουν βέβαια ΟΛΕΣ οι επαγγελματικές τάξεις στις οποίες επεβλήθησαν διάφορα χαράτσια. Τι να πουν και οι οικοδομικές επιχειρήσεις; Τι να πουν οι έμποροι αυτοκινήτων; Τι να πουν οι διακινητές πετρελαίου θέρμανσης; Κι αυτοί ούρλιαζαν ότι με τους φόρους και τα χαράτσια στον κλάδο τους θα αφανιζόταν, αλλά κανείς δεν τους έδωσε σημασία. Και οι «αυτοκινητάδες» υπέβαλλαν δεκάδες υπομνήματα στο Υπουργείο Οικονομικών, λέγοντας ότι ο φόρος πολυτελείας Ι.Χ. θα σκότωνε τον κλάδο, αλλά τα αγνόησαν παντελώς οι αρμόδιοι.

Το θέμα δεν είναι αν οι «απειλές απολύσεων» των ΜΜΕ είναι λογικές. Είναι! Είναι το ίδιο ακριβώς λογικές με όλων των υπόλοιπων κλάδων. Μόνο, που από τα 500 αιτήματα κλάδων για αναβολή εφαρμογής κάποιου φόρου, που «θα οδηγούσε σε απολύσεις», οι κυβερνήσεις πέταξαν στα σκουπίδια τα 499 και αποδέχθηκαν μόνο μια αναβολή: αυτή του φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν έχουν ή δεν έχουν λογική τα επιχειρήματα της διαφημιστικής αγοράς. Ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα ανέπτυξαν και 499 ακόμη κλάδοι. Κάποτε, πρέπει να εξηγήσουν οι κυβερνήσεις σε αυτούς τους 499 κλάδους, για ποιό λόγο τους έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και αποδέχθηκαν τα αιτήματα, μόνο του ενός από τους 500 κλάδους.
Κάνει «κρα» η ανισονομία δηλαδή, αν καταλαβαινόμαστε.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά προσβλητική τακτική του κράτους, που δείχνει να σέβεται ως φορολογούμενο μόνο έναν κλάδο, επειδή αφορά «διαπλεκόμενα» με την πολιτική συμφέροντα.

Σημερινό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, που αναφέρεται στις «ανησυχίες» του κλάδου:





Το ψέμα των διαφημιστών και των καναλαρχών

Το βασικότερο επιχείρημα του κλάδου είναι ότι «η αγορά συρρικνώνεται». Πράγμα που είναι ψευδές, σε ό,τι αφορά τη νέα χρονιά!

Αύξηση 30,93% για τη διαφημιστική δαπάνη στα Κανάλια τον Ιανουάριο του 2015
Αυξημένη κατά 12,38% ήταν η διαφημιστική δαπάνη στα ΜΜΕ στον πρώτο μήνα του 2015, με την τηλεόραση να συνεχίζει την ισχυρή άνοδο και τις εφημερίδες και τα περιοδικά να δέχονται σημαντικές πιέσεις.

Η μικρή οθόνη μάλιστα παρουσίασε τα καλύτερα νούμερα των τελευταίων δέκα ετών, τόσο από πλευράς μεριδίου όσο και από πλευράς μεταβολής, καθώς οι εκλογές έδωσαν σημαντική ώθηση στα νούμερα. Συγκεκριμένα η τηλεόραση, σύμφωνα με τα στοιχεία της media services, πήρε το 60,87% της πίτας καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 30,93%. Θετική πορεία σημείωσε και το ραδιόφωνο με αύξηση 2,88%, καθώς πήρε το 5,59% της πίτας, ενώ στο χορό των μειώσεων κινήθηκαν οι εφημερίδες και τα περιοδικά.





Από τα νούμερα προκύπτει ότι το ποσό του φόρου 20% , την αναβολή είσπραξης του οποίου μεθόδευσε η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ το μήνα.
Θα συνεχίσει να αρνείται την είσπραξη 10 εκατομμυρίων ευρώ το μήνα και η νέα κυβέρνηση;


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Buzzfeed: Οι 25 λόγοι που δεν πρέπει να επισκεφθείτε την Ελλάδα!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!!

Με τελείως ανορθόδοξο τρόπο αποθεώνει η ιστοσελίδα τις ομορφιές, τον πολιτισμό, τα τοπία και τις γεύσεις της Ελλάδας σε ένα αριστουργηματικό αφιέρωμα που πρέπει να δείτε.

Σε μια εποχή που πολλοί θέλουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα καταστροφολογίας διακινώντας εσχατολογικά σενάρια για την τύχη της Ελλάδας λόγω της οικονομικής κρίσης, το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι ακόμη ένα δυσφημιστικό δημοσίευμα που μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στον τουρισμό, δηλαδή την θεωρούμενη ως «βαριά» βιομηχανία της χώρας.

Αν κάποιος δει επιφανειακά τον τίτλο της ανάρτησης στην ιστοσελίδα buzzfeed, είναι πιθανό να εξοργιστεί. Ενδεχομένως να κλείσει το παράθυρο στον υπολογιστή του χωρίς να μπει στον κόπο να διαβάσει γιατί τόσο... μίσος για την Ελλάδα.

Αν όμως κάποιος δείξει επιμονή και δεν αρκεστεί στα φαινόμενα, θα εκπλαγεί. Και η φράση «όχι, θα μείνω σπίτι» που γράφει με τρόπο προβοκατόρικο η συντάκτρια Nia Alavezos θέλοντας να δείξει ότι προτιμά το cocooning από ένα ταξίδι στην Ελλάδα είναι ένας ακόμη ευφημισμός που δείχνει ότι κάποιος που κατέχει τις αρετές του storytelling μπορεί να κάνει θαύματα ακόμη κι αν φαινομενικά θέλει να παρουσιάσει το ξύδι σαν... γλυκάδι.

Οι 25 φωτογραφίες της καλοκαιρινής Ελλάδας μέσα στο καταχείμωνο, γεμίζουν τον αναγνώστη νοσταλγία και τον σπρώχνουν να επιδιώξει ένα ταξίδι στην Ελλάδα για να εξερευνήσει τις μοναδικές ομορφιές της. Με ένα τελείως ανορθόδοξο τρόπο, το buzzfeed αποθεώνει την Ελλάδα. Τι να πρωτοδιαλέξεις; Τις Σπαθιές στη Χαλκιδική, τον Μύρτο στην Κεφαλονιά, την Αμμουλιανή απέναντι από το Άγιον Όρος, την Αμοργό, τη Μήλο, την Σίφνο, την Αντίπαρο ή τα Χανιά; Το μοναδικό παγκοσμίως Μουσείο της Ακρόπολης, την Σαντορίνη, την Ρόδο, το Μοναστηράκι, το Παναθηναϊκό Στάδιο ή τον Παρθενώνα;

1. Κάποιοι φαίνεται ότι πιστεύουν πως η Ελλάδα είναι ένα όμορφο μέρος. Χαλκιδική.



2. Και ότι έχουν κάποιες από τις πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο. Παραλία Σπαθιές.



3. Αλλά αυτό δεν βγάζει νόημα... Αμμουλιανή.



4. Επειδή, στην πραγματικότητα, οι παραλίες τους κινούνται στο μέσο όρο -στην καλύτερη περίπτωση. Χαλικιδική.



5. Το νερό είναι τόσο βρώμικο που δεν μπορείς καν να δεις τα δελφίνια που κολυμπούν. Αιγαίο Πέλαγος.



6. Η Ελλάδα απλώς δεν έχει πράσινο. Καβάλα.



7. Και όλη η χώρα έχει πρόβλημα υπερπληθυσμού. Κεφαλονιά (Μύρτος).



8. Παντού επικρατεί ένας πυρετός όλες τις ώρες. Ανεμόμυλοι στην Αμοργό.



9. Η χώρα δεν έχει καν ιστορία. Παρθενώνας.



10. Τίποτα δεν έχει συμβεί εκεί ποτέ. Παναθηναϊκό Στάδιο.



11. Καλή προσπάθεια, όμως η αρχιτεκτονική δεν είναι αυθεντική. Ναός της Αθηνάς Νίκης.



12. Δεν υπάρει τίποτα το ιστορικό σε αυτά τα «παλαιά» κτίρια. Ρόδος.



13. και η Αθήνα στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Πλατεία Μοναστηρακίου.



14. Τα Μουσεία είναι απογοητευτικά. Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης.



15. Η Τέχνη είναι κατηγορηματικά κοινότοπη. Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης.



16. Η ελληνική σαλάτα είναι απολύτως υπερτιμημένη



17. Και ποιος θα έτρωγε... γύρο;



18. Σ' αυτή τη χώρα δεν υπάρχει πουθενά ίσχνος πολιτισμού ή θρησκείας. Σίφνος.



19. Αυτό το αποκαλείς αγιογραφία; Ελα, Ελλάδα, σε παρακαλώ! Μονή Οσίου Λουκά.



20. Αλήθεια, σε ικανοποιεί αυτή η θέα; Μήλος.



21. Κι αυτό; Νίσυρος, Νικειά.



22. Ναι. απολύτως όχι. Χανιά.



23. Αυτα τα ηλιοβασιλέματα είναι τόσο βαρετά. Αντίπαρος.



24. Αυτή η θέα κραυγάζει μετριότητα. Μεσσηνία.



25. Σοβαρά τώρα, γιατί να θέλει κάποιος να επισκεφθεί την Ελλάδα; Σαντορίνη






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!