EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι συγκεντρώσεις συμπαράστασης στις πλατείες όλου του κόσμου με τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να οργανώνονται και να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα και την κρίσιμη μάχη της φαίνεται να αλλάζουν το κλίμα που επικρατούσε τόσα χρόνια. 

Για να παρακολουθήσετε την εξέλιξη των συγκεντρώσεων μπορείτε να μεταβείτε στο tweeter και το Hashtag #mazi.


new1

 new3
 new

 new4

 new2

 new5

 mazi4

 mazi1

 mazi2

 mazi3

 mazi5




newsbomb.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Βank run σε όλη την Ευρώπη από πιθανό Grexit»

Σοβαρές συνέπειες, όπως bank run, θα μπορούσε να έχει για άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προειδοποιεί ο Αμερικανός οικονομολόγος Μπάρι Άιχενγκριν, με συνέντευξή του στην «Welt am Sonntag».

Σημειώνει δε ότι οι κυβερνήσεις των κρατών – μελών της Ευρωζώνης δείχνουν κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων να έχουν μάλλον υποτιμήσει αυτές τις συνέπειες.

«Οι συνέπειες θα επεκταθούν και σε άλλες χώρες. Όταν οι πορτογαλικές οικογένειες ή οι Ισπανοί επιχειρηματίες δουν πώς τα ευρώ γίνονται πάλι δραχμές, θα πάρουν τα χρήματά τους από τους λογαριασμούς. Αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί σε bank run.

Οι επενδυτές θα έκαναν εικασίες για τον επόμενο υποψήφιο για έξοδο.

Αυτό θα μπορούσε τελικά να αποτελέσει κίνδυνο για ολόκληρο το εγχείρημα του ευρώ», δηλώνει ο κ. Άιχενγκριν και προσθέτει ότι όχι μόνο η πολιτική, αλλά και οι αγορές υποφέρουν από λάθος εκτίμηση της κατάστασης, ενώ οι αξίες των μετοχών δίνουν μια υπερβολικά θετική εικόνα.

«Η εμπειρία μου ως ιστορικού του χρήματος μου έχει διδάξει ότι οι αγορές εμφανίζονται πάντα χαλαρές, μέχρι που ξαφνικά δεν είναι πλέον (χαλαρές)», τονίζει και υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα αέρας να αναπνεύσει.

«Αυτό είναι και προς το συμφέρον των δανειστών. Θα ζητούσα να συνδεθούν οι πληρωμές των τόκων των δανείων με την οικονομική ανάπτυξη», καταλήγει.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανοίγουν τον φάκελο της Siemens

Του Πέτρου Κουσουλού

Στα άδυτα της συμφωνίας του Ελληνικού Δημοσίου με τον γερμανικό κολοσσό Siemens που υπογράφτηκε στις 22 Αυγούστου 2012 πολλά χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου και τις αποκαλύψεις για την συμμετοχή στελεχών της εταιρείας σε μίζες και διακίνηση μαύρου χρήματος, εισβάλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων. Στο μικροσκόπιο θα μπουν οι όροι και οι ρήτρες της σύμβασης και κατά πόσο είναι συμβατοί με το κοινοτικό δίκαιο.

Η συγκεκριμένη κίνηση ανοίγει, ουσιαστικά, τον ασκό του Αιόλου και προσθέτει νέα δεδομένα στην πλέον πολυσυζητημένη υπόθεση των τελευταίων ετών καθώς μια τυχόν ακύρωση της επίμαχης σύμβασης-συμβιβασμού επαναφέρει το θέμα της ζημίας του ελληνικού Δημοσίου στην πρώτη γραμμή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η εντολή ελέγχου της σύμβασης δόθηκε πριν από λίγο καιρό. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες της Κομισιόν περί πολύ σημαντικών συστημικών παραβάσεων που παρατηρούνται.

Συγκεκριμένα από μελέτη του φακέλου προκύπτει ότι ενώ η επίμαχη σύμβαση προέβλεπε την καταβολή 90 εκατομμυρίων ευρώ ως συνεισφορά της εταιρείας σε δράσεις κατά της. διαφθοράς (σε βάθος πενταετίας), εντούτοις αντί να δοθούν χρήματα δόθηκε ή θα δοθεί μόνο «είδος», δηλαδή προϊόντα της γερμανικής εταιρίας. Το αποτέλεσμα είναι η διαιώνιση της σχέσης του ελληνικού Δημοσίου και του γερμανικού κολοσσού καθώς, όπως είναι αναμενόμενο, η εταιρεία θα καρπωθεί και τις εργασίες συντήρησης αλλά και οτιδήποτε άλλοτε προκύψει.

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση», σχολίασε ανώτατη πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το προσεχές διάστημα οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής (επικεφαλής της οποίας είναι ο άτεγκτος δικαστικός λειτουργός, κ. Δημήτρης Ράϊκος) αναμένεται να κάνουν φύλλο και φτερό τους όρους της σύμβασης αλλά και αυτοψία στα. έργα προκειμένου να διαπιστωθεί τι έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Σύμβαση ή κουκούλωμα;

Ως γνωστόν πριν από, περίπου, τρία χρόνια η Βουλή των Ελλήνων στην τελευταία συνεδρίαση πριν τη διάλυσή της, στις 11 Απριλίου 2012, ψήφισε το Νόμο 4072 ο οποίος με το άρθρο 324 ενέκρινε το «Σχέδιο Συμφωνίας Συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών Siemens AG και Siemens ΑΕ» και έδωσε την εξουσιοδότηση στον Υπουργό Οικονομικών να την υπογράψει σε μεταγενέστερο χρόνο. Η σύμβαση υπογράφτηκε στις 22 Αυγούστου 2012 από τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα και επικρίθηκε πολύ έντονα από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς θεωρήθηκε ως απόπειρα κουκουλώματος του μεγαλύτερου, ίσως, σκανδάλου της μεταπολίτευσης. Μάλιστα ο νυν πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, είχε αντιδράσει έντονα τότε και είχε δεσμευτεί για την ακύρωση της συμφωνίας. Οι υποχρεώσεις της γερμανικής εταιρείας ήταν να παρέχει 90 εκατομμύρια ευρώ για μία περίοδο 5 ετών, για τους συγκεκριμένους φορείς:

1. Οργανισμούς που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και έχουν ως σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος στην Ελληνική Δημοκρατία.
 

2. Σχεδίων και προγραμμάτων, περιλαμβανομένων προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, που στοχεύουν στην καταπολέμηση της διαφθοράς, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος στην Ελληνική Δημοκρατία.
 

3. Πανεπιστημιακών και άλλων επιστημονικών ερευνητικών προγραμμάτων στην Ελληνική Δημοκρατία, που αποσκοπούν να βελτιώσουν τη γνώση και την εξειδίκευση στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της αστικής ανάπτυξης.
 

4. Προγραμμάτων υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της αστικής ανάπτυξης μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) της Ελληνικής Δημοκρατίας. Κάθε έτος θα εξασφαλισθεί η δυνατότητα παροχής μέχρι 100 τέτοιων υποτροφιών.
 

5. Παροχή ιατρικού εξοπλισμού (συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης, εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού αυτού) που θα ζητηθεί για τα Δημόσια Νοσοκομεία, με έμφαση στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Ελληνικής Δημοκρατίας, μετά από εκτίμηση των σχετικών αναγκών από το Υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με την Επιτροπή Εποπτείας, και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Παράλληλα στο τρίτο μέρος της σύμβασης αναφερόταν ότι η SIEMENS θα εξετάσει την πραγματοποίηση επενδύσεων διαφόρων τύπων και μορφών στην Ελληνική Δημοκρατία. Σε αυτές περιλαμβανόταν και η κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα για ένα έργο αξίας άνω των 60 εκατομμυρίων Ευρώ που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων.

Ωστόσο μόλις τον περασμένο Οκτώβριο αποκαλύφθηκε ότι οι συγκεκριμένες δράσεις είχαν παραπέσει στις καλένδες των. υπευθύνων καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, το Δημόσιο δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από την εταιρία. Ιδιαίτερα δε, για το εργοστάσιο παραγωγής προέκυπτε πως όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία αλλά δεν υλοποιήθηκε καν η στήριξη της θυγατρικής BSH (50%-50% με την BOSCH) και η μεταφορά και επέκταση της μονάδας από το Ρέντη στη Μαγούλα, ενώ η εταιρία έχει προχωρήσει και σε περικοπές προσωπικού!

Στην υπόθεση είχαν παρέμβει και 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς με ερώτηση που είχαν καταθέσει προς τον υπουργό Οικονομικών ανέφεραν πως «άκόμη και η απαίτηση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά να δοθεί το 1,5 εκατ. ευρώ για να αγοραστούν λάπτοπ για τους δικαστές δεν έχει  μέχρι στιγμής ικανοποιηθεί. Επιπλέον, παρά τη ρητή δέσμευση της εταιρείας να δώσει τα 2/5 από τα 90 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη φορέων κατά της διαφθοράς και τη χρηματοδότηση προγραμμάτων κατά της διαφθοράς, η νεοσύστατη αρχή υπό τον Ι. Τέντε, δεν έχει εισπράξει ούτε ευρώ».
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η υπογραφή της σύμβασης είχε προκαλέσει την αντίδραση του Συλλόγου 
«Έλληνες Φορολογούμενοι», μέλη του οποίου είχαν καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η υπόθεση έχει αναβληθεί τρεις φορές, επειδή το Ελληνικό Δημόσιο (η «αντίπαλος» πλευρά) δεν προσερχόταν στο Δικαστήριο για να καταθέσει προτάσεις. Η υπόθεση έχει προγραμματισθεί να εκδικασθεί την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015.

40 σαρωτικοί έλεγχοι σε συμβάσεις και προμήθειες

Εκτός από τη Siemens ο πρόεδρος της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, κ. Ράϊκος, έδωσε εντολή για τη διενέργεια 40 συνολικά ελέγχων που αφορούν δημόσιες συμβάσεις και προμήθειες, δέκα από τους οποίους θα διενεργήσει η ίδια η Αρχή. Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί έλεγχοι αφορούν τις προμήθειες και τις διαγωνιστικές διαδικασίες που ακολοθούνται στα Νοσοκομεία καθώς υπάρχουν καταγγελίες για πολλές παρατυπίες ακόμη και στην προμήθεια των αναλώσιμων υλικών. Την ίδια στιγμή μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός ζωτικής σημασίας για τον τομέα των προμηθειών ο οποίος θα έχει ορίζοντα 10ετίας, ενώ άμεσα ξεκινά η εκπαίδευση όλων των Φορέων της Κεντρικής και της Περιφερειακής Διοίκησης στον τομέα των συμβάσεων με στόχο να υπάρχει επίσημη πιστοποίηση σε τουλάχιστον 300 Φορείς. Παράλληλα αναμένεται η ενσωμάτωση όλων των κοινοτικών οδηγιών στο ελληνικό Δίκαιο αλλά και ο διεθνής διαγωνισμός για την τεχνογνωσία, την εποπτεία και την αξιολόγηση όλων των εποπτικών οργάνων που ελέγχουν δημόσιες συμβάσεις.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αναβολή- σοκ στη δίκη Λαυρεντιάδη

Του Δημήτρη Πανόπουλου

Εντύπωση ακόμα και σε έμπειρους νομικούς  προκάλεσε η αναβολή της πολύκροτης δίκης Λαυρεντιάδη για την απόπειρα ανρθωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη που σημειώθηκε στις 15 Ιουνίου 2012.

Παρά το γεγονός ότι η δίκη έφτασε στο στάδιο της ανάγνωσης εγγράφων και οι μαρτυρικές καταθέσεις είχαν ολοκληρωθεί, η ασθένεια ενός εκ των κατηγορουμένων στάθηκε η αφορμή για να αναβληθεί η δίκη επ αόριστον.

Το δικαστήριο μετά από 3 διακοπές που αποφάσισε λόγω της απουσίας του κατηγορούμενου που επικαλούνταν προβλήματα υγείας, όρισε πραγματογνώμονα. Σύμφωνα με τον ιατρό (και όχι ιατροδικαστή) που ανέλαβε την εξέταση του κατηγορούμενου, ο Θ. αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιακό πρόβλημα.

Έτσι όταν οριστεί νέα δικάσιμος, η δίκη θα ξεκινήσει απ” την αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Δεκέμβρη, παρήλθε το 18μηνο όριο της προφυλάκισης και όλοι οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

«Το πίεζαν μέχρι την παρέλευση του 18μηνου»

Ανώτεροι δικαστικοί κύκλοι σχολιάζοντας την εξέλιξη της πολύκροτης δίκης, στάθηκαν ιδιαίτερα στον γεγονός ότι η έδρα φάνηκε να πιέζει πολύ την εκδίκαση της υπόθεσης μέχρι την στιγμή της παρέλευσης του 18μηνου. «Διέκοπταν για μια μέρα και η δίκη συνεχιζόταν. Πολλές φορές μάλιστα γνώριζαν οτι θα αναγκαστούν να διακόψουν ξανά. Μετά την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων, που ήταν δεδομένη, υπήρξε διαφορετική αντιμετώπιση» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι.

Βάσει της δικογραφίας, ο υπόδικος μεγαλοεπιχειρηματίας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, έκρηξη και βαριά σωματική βλάβη. Εκτός από τον Λαυρεντιάδη κατηγορούνται έξι ακόμη πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και μια 27χρονη γυναίκα η οποία έστειλε το δώρο-βόμβα στο σπίτι του Ανδριαδάκη.

Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει σε νομικούς κύκλους η μαρτυρική κατάθεση του Αθηναγόρα Ανδριαδάκη στο δικαστήριο αλλά και η δήλωση του  (12 Φεβρουαρίου 2014) με την οποία ουσιαστικά ανακάλεσε όσα είχε αναφέρει για την εμπλοκή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει ανάμειξη ή σχέση με οποιονδήποτε τρόπο με την σε βάρος του επίθεση και ότι δεν είχε κανένα λόγο να τον βλάψει.

Μάλιστα για να δικαιολογήσει τον ισχυρισμό του στηρίχθηκε σε γεγονότα που ακολούθησαν μετά την επίθεση και αποδείκνυαν την φιλική σχέση μεταξύ «θύτη» και θύματος. Ωστόσο, σε πλήρη αντίθεση με την δήλωση αυτή έρχονται όσα είχε ισχυριστεί ο επιχειρηματίας μετά την επίθεση καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, «ο παθών στον κρίσιμο χρόνο μετά την σε βάρος του επίθεση εξέθεσε βεβαιωμένα γεγονότα ύπαρξης σχέσης του ιδιου του Ανδριαδάκη με τη σύζυγο του Λ. Λαυρεντιάδη, την οποία είχαν αποκρύψει από τον κατηγορούμενο».

Η κινηματογραφική απόπειρα ανθρωποκτονίας

 Η υπόθεση που απασχόλησε όλα τα Μέσα και δημιούργησε πολλά ερωτήματα εκτείνεται χρονικά στον Ιούνιο του 2012. Το πρωινό της 15ης Ιουνίου ο Ανδριαδάκης παρέλαβε στην είσοδο του σπιτιού του, ένα φυτό σε γλάστρα, ένα δέμα περιτυλιγμένο με συσκευασία δώρου και ένα λευκό φάκελο, από υπάλληλο ανθοπωλείου.

Μόλις ο Ανδριαδάκης μπήκε στο διαμέρισμα, άφησε τη γλάστρα και τη συσκευασία δώρου στο τραπέζι του σαλονιού και άνοιξε τον φάκελο που περιείχε μια κάρτα στην οποία αναγραφόταν: »Χαθήκαμε, ελπίζω να σου αρέσει το δώρο μου. Αν θέλεις κάλεσε με».

Στη συνέχεια, πήρε τη συσκευασία από το τραπέζι, ξετύλιξε το περιτύλιγμα δώρου, έσκισε την χάρτινη συσκευασία που περιείχε ένα μεταλλικό κουτί και όταν το άνοιξε άκουσε έναν ήχο. Αμέσως πέταξε το κουτί στο τραπέζι του σαλονιού και αυτό εξερράγη τραυματίζοντας τον.

Στον περιμετρικό χώρο γύρω από το σπίτι του θύματος της επίθεσης βρισκόταν ο Τ.Χ. ο οποίος δήλωσε ότι εργαζόταν ως συνοδός ασφαλείας στον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη και βρισκόταν εκεί για να δει τι είχε γίνει.

Από την προανάκριση όπως αναφέρεται στη δικογραφία προέκυψε ότι μία 27χρονη γυναικά είχε πάει στο ανθοπωλείο από το οποίο εστάλη το δέμα.

Αφού πρώτα διάλεξε μια γλάστρα, στη συνέχεια ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να τα μεταφέρει και να τα παραδώσει στον Ανδριαδάκη Αθηναγόρα. Την κάρτα μάλιστα την έγραψε ο ιδιοκτήτης καθώς η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι δεν είχε κάλο γραφικό χαρακτήρα. Επίσης ζήτησε να παραδοθεί το φυτό με το δέμα μέχρι τις 10 ενώ αρνήθηκε να δώσει στοιχεία επικοινωνίας.

Στις 10:19 η γυναίκα τηλεφώνησε στο ανθοπωλείο για να ρωτήσει αν παραδόθηκαν τα πράγματα και ο ιδιοκτήτης την ενημέρωσε ότι η παράδοση είχε γίνει κανονικά.

Οι Αρχές θεώρησαν από την πρώτη στιγμή ότι οι δράστες ήθελαν τον Ανδριαδάκη νεκρό. Πώς όμως έφτασαν στο πρόσωπο του Λαυρεντιάδη;

Τηλεφωνικές συνδέσεις σε ονόματα αλλοδαπών

Στα πλαίσια της έρευνας το τμήμα εκβιαστών Αττικής, προχώρησε σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του αριθμού που κάλεσε το ανθοπωλείο αλλά και των συνδέσεων που λειτουργούσαν το πρωί της επίθεσης στην γύρω περιοχή.

Από την άρση προέκυψε ότι πίσω από τα τηλέφωνα που έγιναν μεταξύ των δραστών κρύβεται και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος μάλιστα για να μην γίνει αντιληπτός χρησιμοποιούσε αριθμούς που ήταν δηλωμένοι σε ονόματα αλλοδαπών. Στον υπόδικο επιχειρηματία αποδίδεται ότι την ημέρα της έκρηξης επικοινώνησε τρεις φορές με τον κατηγορούμενο Κ.Θ μέσω SMS. Οι επικοινωνίες έγιναν στις 9.35 το πρωί, στις 12.16 και στις 12.26.

Η σύζυγος

Στην πολυσέλιδη δικογραφία της υπόθεσης, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη σχέση που είχε το θύμα με τη σύζυγο του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, με την οποία φέρεται να γνωρίστηκε μέσω του διαδικτύου…

Η γνωριμία φέρεται να έγινε το φθινόπωρο του 2011. Η ίδια αρχικά είχε συστηθεί με το επώνυμο «Μακρή», ενώ μετά από λίγο καιρό του αποκάλυψε τα πραγματικά της στοιχεία. Μάλιστα συνέστησε τον Ανδιραδάκη και στον Λαυρεντιάδη και ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις.

Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι το γεγονός ότι η σύζυγος του επιχειρηματία φέρεται να είχε εκδηλώσει στον Ανδρεαδάκη την επιθυμία της να χωρίσει με τον Λαυρεντιάδη επειδή ήθελε να είναι μαζί του.

Μάλιστα μετά την επίθεση σε βάρος του Ανδριαδάκη συνοδευόμενη πάντα από άνδρες της προσωπικής της ασφάλειας, που εργάζονταν για λογαριασμό του συζύγου της, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, επισκεπτόταν τον Κρητικό επιχειρηματία στα Νοσοκομεία όπου νοσηλευόταν.

Η συνεργασία Λαυρεντιάδη- Ανδριαδάκη που ναυάγησε

Τον Φεβρουάριο του 2012 και ενώ η δικαστική έρευνα που είχε ως αποτέλεσμα ο Λαυρεντιάδης να καταλήξει στη φυλακή εκείνος πρότεινε στον Ανδριαδάκη να συνεργαστούν επαγγελματικά και συγκεκριμένα να αναλάβει μια φαρμακευτική εταιρεία ΑLAPIS.

Ο Ανδριαδάκης προχώρησε σε οικονομικό έλεγχο της εν λόγω εταιρείας και διαπίστωσε ότι υπήρχαν αρκετές οφειλές με αποτέλεσμα να απορρίψει την πρόταση που του είχε γίνει.

Προς το τέλος Μαρτίου 2012 ο Ανδριαδάκης πληροφορήθηκε ότι υπάλληλοι της φαρμακευτικής εταιρείας διέδιδαν συκοφαντίες σε βάρος του πατέρα του, με αποτέλεσμα να έρθει σε ρήξη με τον Λαυρεντιάδη. Έκτοτε η μεταξύ τους επικοινωνία γινόταν σε τυπικά πλαίσια ενώ η τελευταία φορά που συνομίλησαν ήταν έναν μήνα πριν την φονική επίθεση.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το σχέδιο διάσωσης των ασφαλιστικών Ταμείων

Μπροστά στη δραματική μείωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων η κυβέρνηση επεξεργάζεται εναλλακτικούς τρόπους για την ενίσχυσή τους.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», μεταξύ των προτάσεων που ήδη έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης και μπορούν να αποδώσουν άμεσα είναι:

-Η επιβολή κοινωνικής ρήτρας στα δημόσια έργα ως ποσοστό επί της αξίας του αναλαμβανομένου έργου με το οποίο θα επιβαρύνεται ο εργολήπτης σε κάθε περίπτωση συμβάσεων παραχώρησης δημοσίων έργων και συμβάσεων κρατικών προμηθειών.

-Να δίνεται στα ταμεία τμήμα των φορολογικών εσόδων και μέρος από τα πρόστιμα που επιβάλουν οι εφορίες, η επιτροπή ανταγωνισμού, η τροχαία αλλά και άλλες ανεξάρτητες αρχές, όπως ΡΑΕ, ΕΣΡ, ΑΑΔΑΕ και ΕΕΤΤ.

-Χρήση των πόρων του ΑΚΑΓΕ, δηλαδή του κουμπαρά των ταμείων που έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια.

Επιπλέον σχεδιάζεται ένας νέος πυλώνας στήριξης του ασφαλιστικού συστήματος στα πρότυπα της Νορβηγίας με τη δημιουργία του Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης, στο οποίο θα μεταφερθεί όλη η εμπορεύσιμη κινητή και ακίνητη περιουσία του κράτους και τα δικαιώματα επί του φυσικού και του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Το ταμείο αυτό θα αναλάβει και την αξιοποίηση της περιουσίας και των αποθεματικών των Ταμείων, με επενδύσεις χαμηλού ρίσκου.



Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δύο διαφορετικές κινητοποιήσεις στις Σκουριές Χαλκιδικής - Μία υπερ των μεταλλείων και μία κατά

Ομαλά εξελίσσονται οι κινητοποιήσεις στις Σκουριές Χαλκιδικής, με τους εργαζομένους στα μεταλλεία να παραμένουν εντός του εργοταξίου και τους διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για την ύπαρξή τους, να βρίσκονται συγκεντρωμένοι στον δρόμο στο Χοντρό Δέντρο.

Σημειώνεται ότι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν κλείσει για περισσότερο από μία ώρα τη διασταύρωση που οδηγεί στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος των εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων στα μεταλλεία χρυσού, Γιώργος Χατζής, ξεκαθάρισε ότι στη σημερινή κινητοποίηση δεν προβαίνουν μόνο ως εργαζόμενοι στην εταιρεία, αλλά και «ως κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που επιθυμούμε την ανάπτυξη στον τόπο». Όπως σημείωσε, οι εργαζόμενοι σήμερα ανέρχονται σε 1.986 άτομα, ενώ όταν η επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί, υπολογίζεται ότι αυτοί θα φθάσουν μέχρι και τους 5.500.

Επιπλέον, ανέφερε «συνάδελφοι επιστήμονες, μηχανικοί και περιβαλλοντολόγοι, αναρτούν διαρκώς επικαιροποιημένα στοιχεία στο διαδίκτυο, από τα οποία και δεν προκύπτουν επιβλαβείς συνέπειες στο περιβάλλον από τη μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή».

Μεταξύ άλλων, είπε ότι θα παραμείνουν στο εργοτάξιο για όσο χρειαστεί.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΣΕΠ: Πού θα γίνουν 11.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Έρχονται 11.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσα στο 2015, με διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, ανοικτούς σε όλους όσους έχουν τα προσόντα για τις ζητούμενες ειδικότητες. Ο αριθμός αυτός προκύπτει από τις δηλώσεις του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργου Κατρούγκαλου, που βασίζονται στον προϋπολογισμό του 2015 και δεν απέχουν πολύ και από τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2014-2019.

Ειδικότερα, ο υπουργός μίλησε για 15.000 προσλήψεις, που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν με βάση τα διαθέσιμα κονδύλια. Αν όμως αφαιρεθούν οι 3.500 περίπου επαναπροσλήψεις απολυμένων, για τις οποίες δεσμεύεται η κυβέρνηση με τις προγραμματικές της δηλώσεις και οι θέσεις των διαγωνισμών του 2014 που δεν ολοκληρώθηκαν λόγω προεκλογικής περιόδου, οι «καθαρές» προσλήψεις με νέους διαγωνισμούς το 2015 θα είναι λίγο πάνω από 11.000.

Ο στόχος αυτός είναι ρεαλιστικός και αποδεκτός απ' όλους καθώς είναι σύμφωνος με τις ανάγκες των υπηρεσιών και λαμβάνει υπόψη τις αναλογίες προσλήψεων - αποχωρήσεων που είχαν οριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και σ' αυτές στηρίχθηκε ο καθορισμός των σχετικών κονδυλιών του προϋπολογισμού. Ο συνολικός αριθμός των αποχωρήσεων το 2015 εκτιμάται σε 20.470.

Ετσι σύμφωνα με το Έθνος η προβλεπόμενη κατανομή των 11.000 θέσεων που αντιστοιχούν στις αποχωρήσεις έχει ως εξής:

• Σε υπουργεία και περιφέρειες (ΟΤΑ β' βαθμού) θα γίνουν 3.500 προσλήψεις.

• Σε δήμους (ΟΤΑ α' βαθμού) 240.

• Σε ασφαλιστικά ταμεία 120. Ας σημειωθεί ότι το 2014 κενές οργανικές θέσεις καλύφθηκαν από διορισμένους παλαιών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

 • Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που εποπτεύονται από υπουργεία, 100.

• ΔΕΚΟ (16 επαναταξινομημένες) 120.

• Ενστολο προσωπικό για το οποίο ισχύει η αναλογία 1 προς 1, λόγω υποχρεωτικών αποχωρήσεων 6.940.

Η παραπάνω κατανομή είναι ασφαλώς γενική και ενδεικτική. Για έναν πιο συγκεκριμένο προγραμματισμό θα γίνει σύντομα εξειδίκευση με βάση τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης για τη θεσμική ανασυγκρότηση. Πάντως, για έναν μεγάλο αριθμό προσλήψεων, που κρίθηκαν από τις υπηρεσίες αναγκαίες, εκδόθηκαν ήδη οι ειδικές ΠΥΣ (Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου) και υποβλήθηκαν τα σχετικά αιτήματα στο ΑΣΕΠ.

Μάλιστα, πολλά από τα αιτήματα εντάχθηκαν στον προγραμματισμό της Ανεξάρτητης Αρχής και ορισμένα είναι σε ώριμο στάδιο για να αποτυπωθούν σε προκηρύξεις. Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότερες νέες προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν στους τομείς Υγείας, Εκπαίδευσης, είσπραξης δημοσίων εσόδων, Προστασίας του πολίτη, Δικαιοσύνης και Αυτοδιοίκησης.

Διαγωνισμός εκπαιδευτικών

Στον τομέα της Παιδείας οι μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού θα εμφανιστούν τη νέα σχολική χρονιά 2015-2016 στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς απορροφήθηκαν όλοι σχεδόν οι διοριστέοι του νέου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και τα κενά μεγαλώνουν λόγω του κύματος αποχωρήσεων, λόγω συνταξιοδότησης.

Ετσι καθίσταται αναγκαία η άμεση διεξαγωγή νέου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, καθώς χρειάζεται χρόνο για να ολοκληρωθεί και τα κενά της νέας χρονιάς θα κληθούν να καλύψουν σχεδόν καθ' ολοκληρίαν αναπληρωτές και ωρομίσθιοι χωρίς αξιόλογη διδακτική εμπειρία.

Οι μεγαλύτερες ελλείψεις εντοπίζονται στην ειδική αγωγή (ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης) όπου είχαν εγκριθεί 300 προσλήψεις, αλλά τον διαγωνισμό «εξαφάνισε» το μνημόνιο.

Επίσης, έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό χρειάζεται για τον θεσμό της «παράλληλης στήριξης μαθητών» όπου οι ανάγκες δεν καλύπτονται ούτε κατά το 1/3.

Ενστολο προσωπικό

Οι προσλήψεις ένστολου προσωπικού που έχουν προγραμματιστεί για το 2015 εντοπίζονται στις εξής υπηρεσίες:

Λιμενικό: «Τρέχει» ο διαγωνισμός για 49 λιμενοφύλακες προερχόμενους από το Εμπορικό Ναυτικό και τις Ειδικές Δυνάμεις και απομένει να προκηρυχθούν άλλες 200 θέσεις για αποφοίτους Λυκείου.

Πυροσβεστική: Μετά την ένταξη στο μόνιμο προσωπικό των τελευταίων 600 επιτυχόντων του διαγωνισμού του 2011 αναμένεται η διεξαγωγή νέων διαγωνισμών για πυρονόμους και πυροσβέστες. Στο Σώμα όπως αναφέρεται στο «Στρατηγικό Πρόγραμμα 2015-2020» θα ισχύσει η αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε αποχώρηση. Μάλιστα, αναμένεται η υπογραφή των Υπουργικών Αποφάσεων κατ' επιταγήν του Ν. 4249/2014 για την αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Ελληνική Αστυνομία: Με τον Ν. 4249/2014 έχουν συσταθεί 300 νέες οργανικές θέσεις αστυνομικού προσωπικού ειδικών καθηκόντων και θέσεις ειδικών φρουρών (35 στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και 30 στη ΣΤΑΣΥ), οι οποίες δεν έχουν προκηρυχθεί.

Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Δημόσια έσοδα

Νομικοί και οικονομολόγοι με εμπειρία και μεταπτυχιακή εκπαίδευση πρόκειται να προσληφθούν άμεσα για την είσπραξη δημοσίων εσόδων, τομέα στον οποίο δίνει ιδιαίτερο βάρος η νέα κυβέρνηση. Το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται ήδη την προκήρυξη 500 θέσεων.

Δικαιοσύνη

Ως άμεση ανάγκη θεωρείται η πρόσληψη 100 πτυχιούχων Πληροφορικής στα δικαστήρια. Ταυτόχρονα σχεδιάζεται η πρόσληψη ειδικών εμπειρογνωμόνων στην Εισαγγελία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Τα δικαστήρια θα ενισχυθούν επίσης με τους αποφοίτους της Εθνικής Σχολικής Δικαστικών Λειτουργών, η οποία θα προκηρύξει και νέο εισαγωγικό διαγωνισμό.

Αυτοδιοίκηση

Στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως στις Περιφέρειες υπάρχει ανάγκη πρόσληψης επιστημονικού προσωπικού για να εργαστεί στην υλοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Στους δήμους, επίσης, θα προσλαμβάνονται μόνο πτυχιούχοι ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Δημόσια Υγεία

Οι δραματικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό καθιστούν αναγκαία την άμεση κάλυψη θέσεων τουλάχιστον στα νοσοκομεία. Οι διαπιστωμένες ανάγκες αφορούν 3.000 θέσεις νοσηλευτικής, επισκεπτριών, μαιών, 300 θέσεις παραϊατρικού προσωπικού και 200 διαφόρων ειδικοτήτων ψυχικής υγείας. Οσον αφορά το ιατρικό προσωπικό θα εξαρτηθεί από το αν θα διευθετηθεί το θέμα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.



ΠΗΓΗ



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

"Βόμβες" Μαρκαριάν στην Εθνική!

Επιλογές που θα προκαλέσουν πολλές συζητήσεις ετοιμάζει ο Ουρουγουανός κόουτς στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ποιον διεθνή επαναφέρει και ποιον αναμένεται να κόψει;

Έτοιμος να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό του είναι ο Σέρχιο Μαρκαριάν. Ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει διαφορετικές απόψεις με τον Κλαούντιο Ρανιέρι και γι΄ αυτό σκοπεύει να προβεί σε προσθαφαιρέσεις στο υπάρχον ρόστερ της γαλανόλευκης. Δεν αναμένεται, δηλαδή, ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού να εμπιστευτεί τις επιλογές του προηγούμενου ομοσπονδιακού τεχνικού και προτίθεται να διαφοροποιήσει τις κλήσεις ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας στα προκριματικά του Euro.

Τι έχει στο μυαλό του ο Σέρχιο; Καταρχήν, σε πρώτη φάση, σκέφτεται πολύ σοβαρά να επαναφέρει στην Εθνική ομάδα τον Κώστα Κατσουράνη. Ο 70χρονος κόουτς πιστεύει ότι στα προηγούμενα παιχνίδια της γαλανόλευκης έλειπε η παρουσία έμπειρων παικτών και θεωρεί ότι ο ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου μπορεί να βοηθήσει πολύ την ομάδα τόσο αγωνιστικά, όσο και στα αποδυτήρια.

Ο Μαρκαριάν εκτιμάει ότι η Εθνική αυτή τη στιγμή στερείται ενός αρχηγού και είναι πολύ πιθανό να δώσει αυτόν τον ρόλο στον Κατσουράνη που είναι γνωστό ότι διαθέτει ηγετικά χαρίσματα. Πάντως, για να λέμε την αλήθεια, το ενδεχόμενο επιστροφής του "Κατσούρ", ενδέχεται να φέρει πολλές αντιδράσεις, καθώς μπορεί θεωρηθεί πισωγύρισμα και να ζήσουμε ξανά ...μέρες Μουντιάλ.
Την ίδια στιγμή, πάντως, ο Ουρουγουανός τεχνικός θεωρεί ότι κάποιοι παίκτες δεν έχουν αυτή τη στιγμή θέση στην Εθνική. Είναι της γνώμης, δηλαδή, ότι έχουν ξεπεραστεί και πως δεν μπορούν να προσφέρουν πια τα αναμενόμενα. Σε αυτή την κατηγορία φαίνεται ότι ανήκει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Ο Μαρκαριάν δεν έχει και την καλύτερη γνώμη για τον άσο του ΠΑΟΚ παρόλο που σε κάθε ματς της Εθνικής δίνει τα πάντα. Είναι, λοιπόν, πιθανό να τον παροπλίσει και στη θέση του να πάρει κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή με εμπειρία αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Βέβαια, και αυτή η απόφαση μπορεί να προκαλέσει πολλά σχόλια απ΄ αυτούς που θα υποστηρίξουν ότι δεν αξίζει ένα τέτοιο τέλος σε έναν "πιστό στρατιώτη" της Εθνικής ομάδας.





πηγη
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι Ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις θα παραλάβουν ένα ολοκαίνουργιο σύστημα προσγείωσης.

Το σύστημα αναμένεται να προσδώσει μια  πλήρως κατά προσέγγιση  αυτόματη  προσγείωση που θα επιλύσει διάφορα προβλήματα με την προσγείωση σε κακές καιρικές συνθήκες.

Η Ρωσία θα αναπτύξει ένα   φορέα μεγάλης ακρίβειας  στο   σύστημα αυτόματης προσγείωσης για τις Αερο  Ναυτικές Δυνάμεις, σύμφωνα με το διοικητή των αεροναυτικών δυνάμεων  Υποπτέραρχο  Ιγκόρ Kozhin.


"Επί του παρόντος, σχεδιάζουμε ένα σύστημα που αναμένεται να προσφέρει την ακρίβεια του  ενός μέτρου κοντά στο σημείο προσγείωσης. Η ανάπτυξή του έχει ήδη αρχίσει, και σίγουρα θα πρέπει να ολοκληρωθεί", δήλωσε ο Kozhin.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι το σύστημα αναμένεται να παραδώσει μια  πλήρως  κατά   προσέγγιση αυτόματη προσγείωση που θα επιλύσει διάφορα προβλήματα με την προσγείωση σε κακές καιρικές συνθήκες.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο "Ασκός του Αιόλου". Tο Ελληνικό ντοκιμαντέρ που βραβεύθηκε στο φεστιβάλ της Αγγλίας

Ο "Ασκός του Αιόλου" είναι ένα ντοκιμαντέρ που ερευνά όλες τις γνωστές και άγνωστες πτυχές της διαχείρισης της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα αφορά στην πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, καθώς και των εθνικών και πολυεθνικών εταιριών να δημιουργήσουν αιολικά πάρκα στα βουνά όλης της χώρας. Θα αφορά, επίσης, στην αντίσταση που προβάλουν στην παραπάνω πολιτική και συμφέροντα οι τοπικές κοινωνίες και στο κατά πόσο, τελικά, η προώθηση ή μη της “Πράσινης Ανάπτυξης” γίνεται με όρους ευνοϊκούς προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι η σφαιρική, εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση των πολιτών για το τι είναι η αιολική ενέργεια, ποιες είναι οι θυσίες που αυτή απαιτεί, ποιο είναι το οικονομικό παρασκήνιο και τι θα σημάνει για τις τοπικές κοινωνίες και τα οικοσυστήματα η δημιουργία αιολικών πάρκων.

Η ταινία μας ευελπιστεί, εν τέλει, να ξεπεράσει μια απλοϊκή απάντηση με μαθηματικούς όρους στον λόγο οικονομικό συμφέρον/οικολογική ευαισθησία, αλλά την ενδιαφέρει να θέσει στο επίκεντρο την εύρυθμη διαιώνιση της φύσης καθεαυτής: τη διαλεκτική δηλαδή σχέση μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος.

Διανύουμε μια περίοδο όπου η ανθρώπινη επέμβαση στο περιβάλλον έχει επιβαρύνει ανεπανόρθωτα τον πλανήτη.

Σ' αυτή τη βάση, θεωρούμε ότι η συζήτηση για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα έπρεπε να λαμβάνει χώρα καθημερινά στον δημόσιο διάλογο και η ενημέρωση των πολιτών να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική. Αντ' αυτού, πιστεύουμε, ότι ο κοινωνικός διάλογος όχι μόνο είναι επιφανειακός, αλλά και εσκεμμένα διαστρεβλωμένος, ειδικά, όταν μιλάμε για την μετάβαση από τις εχθρικές προς τη φύση και τον άνθρωπο μορφές ενέργειας προς τις ηπιότερες και περιβαλλοντικά ευνοϊκότερες.

Αντιλαμβανόμαστε ότι μέσα σε ένα πλαίσιο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης είναι εύκολο, διάφορα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, να συμπαρασύρουν την “κοινή γνώμη” προς μια κατεύθυνση που αυτά επιθυμούν: επιχειρηματολογώντας είτε προς όξυνση των οικονομικών, είτε προς εκμετάλλευση των οικολογικών κοινωνικών αντανακλαστικών.

Απέναντι σ' αυτή τη συνθήκη, η δικιά μας βούληση είναι να σταχυολογήσουμε την κοινωνική αναγκαιότητα για εναλλακτικές μορφές ενέργειας, αλλά ταυτόχρονα να ενημερώσουμε και για το πώς το παραπάνω μετατρέπεται σε μια έντεχνη “φίλο-οικολογική” ρητορική προς επίρρωση των συγκεκριμένων συμφερόντων.


Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ

        


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τί εννοείτε grexit;..

Δηλαδή τί ακριβώς είναι αυτό το grexit με το οποίο μας απειλούνε από τους νεοφασίστες Βησιγότθους, μέχρι τους καλοταϊσμένους καναλάρχες;

Είναι κάτι σοβαρότερο από το προσωπικό exit που βιώνουμε καθένας ως άτομο και ως οικογένεια;
Σοβαρότερο από το κοινωνικό, εργασιακό, ανθρωπιστικό exit που έχει εγκατασταθεί στην χώρα τα τελευταία χρόνια και απορροφά όχι χρήμα και περιουσίες,
 
..αλλά ανθρώπινες ζωές, την νεολαία στην μετανάστευση, την ορφάνια των γονιών χωρίς τα παιδιά τους, την ληστεία της μικρής καθημερινής ευτυχίας, το χαμόγελο γύρω απ” το λιτό (έτσι κι αλλιώς κύριε υπουργέ) τραπέζι, την απελπισία του παππού που με άλλη υπόσχεση από το κράτος δούλεψε (δεν έκλεψε) τόσα χρόνια και άλλα βλέπει να του παρέχονται (από συντάξεις μέχρι ασφαλιστικές καλύψεις και πρόσβαση στην Υγεία),  
..τον κόπο και μόχθο του μικρού και μεσαίου επιχειρηματία που βλέπει το όνειρο της ζωής και το μέσον επιβίωσής του να κλείνει,  
..αφού δεν λέγεται εθνικός προμηθευτής, εργολάβος και καναλάρχης, και άρα δεν μπορεί να έχει πρόσβαση βοήθειας στις συστημικές τράπεζες,  
..όχι για θαλασσοδάνεια όπως οι παραπάνω απατεώνες, αλλά για μικρό δανεισμό, ανάσα ζωής, της χειμαζόμενης εξ αιτίας των διαπλεκόμενων, οικονομίας;

Όλοι εμείς που βιώνουμε καθημερινά όλα αυτά τα exit, τί ακριβώς να φοβηθούμε;
 

Αυτοί να φοβούνται και να τρέμουν!
 

Αυτοί θα χάσουν.

Εμπρός σκοτώστε την χήνα που σας κάνει τα χρυσά αυγά!
 

Διώξτε την αγελάδα που αρμέγετε!  
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΦΟΒΕΡΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, και τα αποτελέσματα τώρα τα λούζεστε!
 

Εμπρός! Φοβερίστε μας!  
Στον τάφο που βιώνουμε, ο,τιδήποτε άλλο, για μας είναι σωτηρία!
Μαζί θα σας πάρουμε, και στα κορμιά σας πάνω θα σκαρφαλώσουμε για να πάρουμε αέρα!  
Εμπρός λοιπόν! GREXIT!
 

ΑΝ ΣΑΣ ΒΑΣΤΑΕΙ!..


πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στα άκρα είναι αποφασισμένοι να το πάνε οι Γερμανοί. Ας είμαστε έτοιμοι για όλα, αλλιώς θα δούμε ποταμοβούβαλους στην εξουσία.

Οι γερμανοι γνωρίζουν πολύ καλά οτι τυχόν επιτυχία μιας ρηξικέλευθης κυβέρνησης, θα φέρει ντόμινο που θα συμπαρασύρει τα ψευτολαϊκά και σοσιαλελιτίστικα καθεστώτα της Ευρώπης. Αυτα που έχτισε με κόπο και διαφθορά η Γερμανία τις τελευταίες δεκαετίες δηλαδή.

Το ότι η Ελληνική κυβέρνηση ζητά τα απολύτως αυτονόητα για μια αστική, ελεύθερη και δημοκρατική οικονομία, δεν παίζει κανέναν ρόλο για τους δυνάστες της Ευρώπης. Το ευρωπαικο ιδεώδες έχει δηλητηριαστεί ανεπανόρθωτα από το γερμανικό δόγμα του ζωτικού χώρου. Η προνομιακή αντιμετώπιση των παραδοσιακών συμμάχων του ράιχ τις δυο τελευταίες δεκαετίες, είναι η τρανταχτή απόδειξη. Η πολιτική της Γερμανιας λαμβάνει διαστάσεις εκδίκησης σε όσες δυνάμεις τόλμησαν να της στερήσουν την παντοκρατορία. Το αίμα των Σέρβων ή των νεορώσων αλλά και το μαρτύριο του Ελληνικού λαού, δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες.

Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στα θέματα των εξεταστικων επιτροπών και στην τιμωρία των ενόχων, είναι ακόμα μια αιτία που η Γερμανια την βλέπει ως θανάσιμη απειλή. Πως ειναι δυνατόν να επιτρέψουν τους ντόπιους συνεργούς της να οδηγηθούν σιδεροδέσμιοι και να γκρεμιστεί ο πυλώνας του συστήματος εξουσίας που είχαν δομήσει από την εποχή Σημίτη;

Γι’ αυτό και οι ποταμοβούβαλοι του πολιτικού συστήματος δήλωσαν «ΠΑΡΩΝ». Για να δώσουν κοινοβουλευτική υπόσταση στην υποταγή.

Η κυβέρνηση την Δευτέρα θα πρεπει να περιμένει τα χειρότερα. Και το plan B το έχει έτοιμο, με τον λαό στο πλευρό της για να το υποστηρίξει.

Σε αυτό το ραντεβου με την ιστορία, απέναντι στους δυνάστες  και τους ντόπιους προθύμους, η εκκωφαντική επιβεβαίωση της λαϊκής βούλησης είναι το καθήκον κάθε Έλληνα.

Για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του Ελληνικού λαού, ας εγγυηθουμε οτι δεν θα υπάρξουν άλλες. Από την στιγμή που δεν ειστε σε καμμία λιστα εκβιασμού, πράξτε το καθήκον σας και εμεις το δικό μας.



ΠΗΓΗ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς θα ρυθμίζονται τα κόκκινα δάνεια

Όλο το πλαίσιο για την ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» νοικοκυριών και επιχειρήσεων αλλά και για την μόνιμη προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς αποκαλύπτει με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης δηλώνει αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους, διαβεβαιώνει για την εφαρμογή των προγραμματικών εξαγγελιών, ενώ ψηλά στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων που θα μπουν στο νέο συμβόλαιο με την ΕΕ είναι, όπως κάνει γνωστό, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής από τις τριγωνικές συναλλαγές των επιχειρήσεων και της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των νοικοκυριών, τα οποία βρίσκονται στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας, θα διαχειριστεί δημόσιος φορέας που θα συσταθεί με νόμο τους προσεχείς μήνες. Μέσω του ίδιου φορέα θα αναδιαρθρωθούν στο σύνολό τους τα δάνεια. Έως ότου δημιουργηθεί ο νέος φορέας, θα κατατεθεί νόμος, που θα απαγορεύει τους πλειστηριασμούς.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομίας, για τα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών θα προβλέπεται και διαγραφή για όσους αντικειμενικά αποδεικνύεται ότι αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Θα υπάρχει δε, επιμήκυνση και απομείωση επιτοκίων ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη. Αναφερόμενος στην προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς επισημαίνει: «Θα θέσουμε κριτήρια με βάση τη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, το μηνιαίο εισόδημα και τις τραπεζικές καταθέσεις, έτσι ώστε επί της ουσίας να κλείσουμε το οποιοδήποτε θεσμικό περιθώριο για πλειστηριασμούς».

Για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια ο κ. Σταθάκης εξαγγέλλει τροποποιήσεις του νόμου με ενίσχυση του εξωδικαστικού συμβιβασμού και δημιουργία νέων κανόνων διευθέτησης και ξεκαθαρίζει ότι με τις ρυθμίσεις «θα γίνεται συμψηφισμός των οφειλών προς το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θα μπει ένα αθροιστικό όριο για τη μηνιαία δόση, το οποίο δεν θα υπερβαίνει το 40% επί των κερδών των επιχειρήσεων».



Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιστήμονας του Harvard: “Σταματήστε τώρα αμέσως να πίνετε γάλα με Χαμηλά Λιπαρά!”

Ενώ το φυσικό γάλα παρέχει πληθώρα ωφελειών για την υγεία, ένας παιδίατρος και ειδικός του Harvard υποστηρίζει ότι το συνηθισμένο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα του εμπορίου είναι δίχως άλλο ζημιογόνα για την υγεία και την ευημερία μας – εξαιτίας των γλυκαντικών ουσιών.

Όπως ανέφερε ο David Ludwig στην ερευνητική του έκθεση, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ένωσης (σ.σ. pentapostagma.gr – Journal of the American Medical Association Pediatrics), υπάρχουν αναρίθμητες αποδείξεις για τον αρνητικό αντίκτυπο των αναψυκτικών αλλά και του γάλακτος ως αποτέλεσμα των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών.

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης συνδέεται με την αύξηση βάρους, την ανάπτυξη διαβήτη και πολλές ακόμη παθήσεις.

Εξαιτίας ακριβώς του αρνητικού αντίκτυπου της ζάχαρης στην υγεία μας, ακόμη και φορείς όπως το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, και η Παιδιατρική Ακαδημία Αμερικής καθώς και πολλοί ακόμη οργανισμοί σε ολόκληρο τον κόσμο συνιστούν με πυγμή την αποφυγή πρόσληψης θερμίδων μέσω ζαχαρούχων ροφημάτων.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το pentapostagma.gr,το μοναδικό ρόφημα που περιέχει θερμίδες μέσω γλυκαντικών ουσιών και που οι φορείς υγείας συνεχίζουν να συνιστούν προς κατανάλωση είναι το γάλα με χαμηλά λιπαρά (συνιστώμενη κατανάλωση τριών ποτηριών ημερησίως).

Αυτή η «εξαίρεση» προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Ludwig:

“Η συγκεκριμένη σύσταση για την κατανάλωση τριών φλιτζανιών γάλακτος ημερησίως αποτελεί πιθανώς η πιο «επίμονη» συμβουλή που δίδεται στην Αμερικανική κοινή γνώμη σχετικά με ζητήματα διατροφής τον τελευταίο περίπου μισό αιώνα. Ως αποτέλεσμα, οι Αμερικανοί καταναλώνουν δισεκατομμύρια λίτρα γάλατος κάθε χρόνο, πολύ πιθανώς υπό την σκέψη ότι τα κόκκαλα τους θα «διαλυθούν» δίχως αυτό”, λέει χαρακτηριστικά ο David Ludwig.

Το σημαντικότερο σημείο ανησυχίας για τον Ludwig έχει να κάνει με την σύσταση των φορέων για την κατανάλωση γάλακτος με χαμηλά λιπαρά – είναι μη-ηθελημένη η σύσταση κατανάλωσης ενός προϊόντος με βλαβερές για την υγεία τεχνητές γλυκαντικές ουσίες;

Η ίδια η αντικατάσταση των υψηλών λιπαρών με προϊόντα γάλακτος χαμηλών λιπαρών δεν οδηγεί σε κανένα ευεργετικό αποτέλεσμα: τα λιπαρά στην πραγματικότητα αντικαθίστανται με πολύ επικίνδυνα για την υγεία γλυκαντικά συστατικά..

“Η χειρότερη περίπτωση είναι αυτή του σοκολατούχου γάλακτος μειωμένων λιπαρών: αν μειώσεις τα λιπαρά, είναι πιο νόστιμο. Έτσι, για να μπορέσεις να κάνεις τα παιδιά να πιούν τρία ποτήρια την ημέρα, καταλήγεις με αυτό το ρόφημα που είναι γεμάτο με ζάχαρη” προειδοποίησε ο Ludwig.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ούτε ένα ευρώ φόρος για α’ κατοικία έως 200.000 ευρώ – Ποιοι πληρώνουν το νέο φόρο ακινήτων

Φοροελαφρύνσεις για περίπου τρία εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να φέρει ο νέος Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ. Μάλιστα, ο νέος φόρος θα συνοδευθεί με μείωση, μέχρι τον Ιούνιο, των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 30% – 35%.

Αυτό σημαίνει ότι ο ΦΜΑΠ θα υπολογιστεί επί σημαντικά μειωμένων φορολογητέων αξιών σε πολλές περιοχές της χώρας. Με το νέο φορολογικό καθεστώς πολύ λιγότεροι φορολογούμενοι θα πληρώνουν φόρο για τα ακίνητα που κατέχουν, ενώ αρκετοί από όσους θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν θα επιβαρύνονται με μειωμένα ποσά, σε σύγκριση με αυτά που τους επιβάλλονται τώρα με τον ΕΝΦΙΑ.

Η πρώτη κατοικία, όπως δήλωσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, θα είναι αφορολόγητη για την πλειονότητα των φορολογούμενων, με εξαίρεση όσους έχουν στην κατοχή τους πρώτη κατοικία μεγάλης αξίας.

Έτσι κερδισμένοι των αλλαγών στη φορολογία των ακινήτων θα είναι όσοι έχουν στην κατοχή τους μια κατοικία (α΄κατοικία) έως το αφορολόγητο όριο, καθώς δεν θα πληρώνουν φόρο, ενώ με τον ΕΝΦΙΑ πληρώνουν από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και το πρώτο ευρώ της αξίας του ακινήτου τους. Στον αντίποδα, χαμένοι αναμένεται να είναι όσοι έχουν σημαντική ακίνητη περιουσία, καθώς για να προκύψει διαχειρίσιμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα οι ανώτατοι οριακοί συντελεστές μπορεί να φθάσουν σε υψηλά επίπεδα π.χ. 2% ή 3% της αξίας.

Πιο αναλυτικά, το σχέδιο που έχουν αρχίσει και επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει:

1. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Με την πληρωμή της έκτης και τελευταίας δόσης του φόρου στις 27 Φεβρουαρίου, ο ΕΝΦΙΑ θα αποτελεί παρελθόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου είχαν εισπραχθεί από τον ΕΝΦΙΑ 1,9 δισ. ευρώ και για να επιτευχθεί ο στόχος των 2,65 δισ. ευρώ που είχε τεθεί για το 2014 θα πρέπει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να έχουν εισρεύσει στα δημόσια ταμεία περίπου 850 εκατ. ευρώ. Ήδη η κ. Βαλαβάνη έχει καλέσει τους φορολογούμενους να πληρώσουν τις δυο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ μέχρι το τέλος του μήνα.

2. Θέσπιση νέου Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Ο νέος φόρος θα έχει ατομικό αφορολόγητο όριο που θα κυμαίνεται στα επίπεδα των200.000 ευρώ. Για να περιοριστούν οι απώλειες εσόδων από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ εξετάζεται το αφορολόγητο όριο να εφαρμοστεί μόνο για την πρώτη κατοικία. Στην περίπτωση που υιοθετηθεί το σενάριο αυτό τότε τα φορολογικά βάρη θα σηκώσουν όσοι διαθέτουν εκτός από πρώτη κατοικία και άλλα ακίνητα όπως οικόπεδα, αγροτεμάχια, δευτερεύουσες κατοικίες.

3. Ο νέος φόρος θα υπολογίζεται με προοδευτική κλίμακα. Όσο μεγαλύτερη είναι η ακίνητη περιουσία του φορολογούμενου, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η φορολογική επιβάρυνση.

Με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που ισχύουν σήμερα:

Ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων ή 2.769.177 φορολογούμενοι έχουν στην κατοχή τους μικρή ακίνητη περιουσία που η αξία της δεν υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ. Η συνολική αξία των ακινήτων που έχουν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι ανέρχεται σε 63,56 δισ. ευρώ με τη μέση αξία να φθάνει τις 22.954,80 ευρώ.

1.356.081 φορολογούμενοι διαθέτουν κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα αξίας από 50.000 έως 100.000 ευρώ. Το συνολικό ύψος της περιουσίας τους φθάνει τα 96,83 δισ. ευρώ ή 71.404,53 ευρώ κατά μέσο όρο.

881.698 φορολογούμενοι έχουν ακίνητη περιουσία από 100.000 έως 200.000 ευρώ.
Η απώλεια εσόδων που θα προκύψει με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ θα είναι άνω του 1 δισ. ευρώ και όπως είπε η κ. Βαλαβάνη θα καλυφθεί από τα έσοδα που θα φέρει στα ταμεία του Δημοσίου η πάταξη της φοροδιαφυγής. Βέβαια αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Να γιατί η Ελλάδα είναι πάμπλουτη και δυστυχώς, οι μόνοι που δεν το ξέρουν είναι οι Έλληνες!!!

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση, όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Απαιτείται δύο ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πάει κάποιος από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάς, δηλαδή, από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.

5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου.

6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία, είμαστε έτσι πρώτοι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες, 5οι στον κόσμο.

8. Είμαστε δεύτεροι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, τρίτοι στις ελιές, τρίτοι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.

9. Είμαστε πρώτοι στον κόσμο σε νικέλιο, πρώτοι σε λευκόλιθο, πρώτοι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, πρώτοι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), δεύτεροι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), πρώτοι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), πρώτοι και σε χρωμίτη, πρώτοι και σε ψευδάργυρο, πρώτοι και σε αλουμίνα.


10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι Τ11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το τρίρο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας, αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη, τα τρία μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι… κρατηθείτε… 10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ!!! όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ας μη κοιμηθούμε τον ύπνο του αφελούς (σχόλιο για τα περί τέλους μνημονίων και τρόικας)

Του Παναγιώτης Μαυροειδής

Τελικά η συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των «εταίρων» έχει ως φαίνεται δρομολογηθεί, αν και ο δρόμος είναι στρωμένος με αγκάθια για τους εμπνευστές της.
Για πολλούς ήταν έκπληξη.

 

Μα τι έγινε ξαφνικά; Πώς από τη «μεγάλη ρήξη» της Τετάρτης, την Πέμπτη το απόγευμα μάθαμε από τα τιτιβίσματα του Ντάισενμπλουμ στο twitter ότι οι ίδιοι τροϊκανοί – με άλλο όμως κοστούμι πλέον, αυτό των εκπροσώπων των θεσμών ΕΚΤ, ΕΕ, ΔΝΤ!
- πιάνουν ήδη δουλειά, προετοιμάζοντας οριστικοποίηση της συμφωνίας για νέο πρόγραμμα στη συνάντηση της ερχόμενης Δευτέρας ή αργότερα;

Ας δώσουμε το λόγο στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος ήταν, σε αυτή την περίπτωση, αρκετά κατατοπιστικός:

«Το βράδυ του Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν που προέβλεπε επέκταση τρέχοντος προγράμματος. Αυτό έγινε και για λόγους πρακτικούς. Αυτή η πολιτική δεν δουλεύει είναι μια παγίδα που ανατροφοδοτεί την κρίση» σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι απορρίψαμε το κοινό ανακοινωθέν δημιούργησε πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση. Μας είπανε πάτε σε ρήξη. Αντί να γίνει αυτό υπήρξε άμεση επαφή και από τον κ. Ντάισελμπλουμ και άλλα επίπεδα για να βρεθεί μια καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα. Και αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις του Ντάισελεμπλουμ που αντί να μιλάει για συνέχιση τρέχοντος, είπε πως πρέπει να βρεθεί μια λύση ανάμεσα στο τρέχον πρόγραμμα και τις θέσεις της ελληνική κυβέρνησης».

Κοντολογογίς: Μια κουβέντα είπαμε, δεν ήταν και ρήξη. Περισσότερο ήταν πρακτικό τεχνικό ζήτημα. Το θέμα λύθηκε μέσω Ντάισελμπλουμ…

Και συνεχίζει ακόμη πιο αφοπλιστικά μιλώντας για το περίφημο 70%-30% του Μνημονίου και τι ακριβώς περιλαμβάνει το ποσοστό εκείνο που αποδέχεται η σημερινή ελληνική κυβέρνηση:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε συμφωνία που θα συνεχίζει την πολιτική του μνημονίου και του mail Χαρδούβελη. Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που προφανώς θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε, όπως η ολοκλήρωση του κτηματολογίου, η ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, η αποτελεσματική διοίκηση, το περιουσιολόγιο και το φορολογικό σύστημα. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι από τη δική μας την πλευρά θα κάνουμε τα πάντα να πετύχουμε τα πάντα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ελληνικού λαού. Εχουμε τις κόκκινες γραμμές μας, έχουν γίνει ξεκάθαρες στους δανειστές μας. Εχουμε ισοδύναμα πάνω σε αυτά θα γίνουν από σήμερα οι διαπραγματεύσεις».

Με απλά λόγια: Συμφωνούμε στο 70% των παλιών «μεταρρυθμίσεων» που παρουσιάζονται περίπου σαν ουδέτερες και σε ότι αφορά το 30% που διαφωνούμε, θα προτείνουμε ισοδύναμα μέτρα. Αθάνατη ΔΗΜΑΡ!

Η δυνατότητα αυτή θα προκύψει αυστηρά με αναδιανομή μέσα στα εργατικά στρώματα και μόνο.


Ας δούμε ένα παράδειγμα αυτής της λογικής:

Η καταβολή 13ης σύνταξης έχει κόστος 543 εκ. Θα το καταβάλει η κυβέρνηση εξοικονομώντας (για τη διετία 2015-2016) 655 εκ από την αναίρεση και αυτής ακόμη της δέσμευσης Σαμαρά για μείωση κατά 30% της Εισφοράς Αλληλεγγύης στους μισθωτούς (το γνωστό χαράτσι στους μισθούς σε ποσοστό 1% έως 3%).

Μετά και από αυτή την αναίρεση η συνολική αιμοδότησή του προϋπολογισμού από αυτό το χαράτσι, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο Κράτους, θα είναι (για τη διετία 2015-2016) 2,185 δις!

Η εγκατάλειψη της παλιότερης θέσης του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης, που αφορά όλους τους μισθωτούς, είναι που δίνει εν μέρει τη δυνατότητα για μη περαιτέρω μείωση των επικουρικών συντάξεων, για την οποία περηφανεύεται η κυβέρνηση.

Θυμίζουμε εδώ ότι το έδαφος για εγκατάλειψη της θέσης για κατάργηση αυτού του άγριου χαρατσιού το είχε προετοιμάσει παλιότερα ο Γ. Σταθάκης (‘’ Σταθάκης: «Τεχνική λεπτομέρεια» η εισφορά αλληλεγγύης ‘’) και φυσικά το είχε διαψεύσει ο Π. Λαφαζάνης (Π. Λαφαζάνης: «Θα καταργήσουμε την εισφορά αλληλεγγύης»). Τώρα υπάρχει σιωπή και από τους δύο.

Όλη η επεξεργασία των νέων μέτρων και νομοθετημάτων της κυβέρνησης θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση, συνδυάζοντας αθετήσεις μέτρων, ανταλλαγές και μεταφορές κονδυλίων, καθώς και χρονικές μεταθέσεις.

Το αποτέλεσμα, πρέπει να είναι σταθερό: Ότι χωράει μέσα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής που επέφεραν τα προηγούμενα μνημόνια και φυσικά χωρίς ανατροπή όχι των ισοσκελισμένων απλά, αλλά των πλεονασματικών αιματηρών προϋπολογισμών.

Φυσικά τα παραπάνω κάθε άλλο παρά σημαίνουν ότι έχουν διευθετηθεί τα θέματα ή ότι μπαίνουμε σε συμφωνημένη ομαλότητα.

Τι θα γίνει με την χρηματοδότηση, από τη στιγμή που το μονοπώλιο του νομίσματος και της ρευστότητας το κρατάει η ΕΚΤ;

Ο λεγόμενος ισοσκελισμένος (πλεονασματικός) τελικά προϋπολογισμός, δεν λαμβάνει υπόψη την εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεων του ληστρικού χρέους. Συνεπώς, όχι μόνο υπάρχουν τρύπες, αλλά είναι μεγάλες και κατάμαυρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ ακριβώς είναι που έκανε τη μεγάλη παράδοσή του: Δε θέτει πλέον θέμα διαγραφής του (μεγαλύτερου έστω μέρους) του χρέους. Το θέμα αυτό βρίσκεται μπροστά, με όλα τα όπλα πλέον να είναι στα χέρια της ευρωζώνης και των δανειστών/εταίρων.

Η χρηματοδότηση μέσω ΕLA είναι προσωρινή, περιορισμένη, ειδικής χρήσης, ακριβή και φυσικά ανά πάσα στιγμή υπό αίρεση.

Η κάλυψη των κενών, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα καλυφθεί με νέα δανειοδότηση, φυσικά με σκληρούς μνημονιακούς όρους, αλλά και εποπτεία, όπως πάντα.

Το πρώτο που είναι αναγκαίο είναι να βλέπουμε την πραγματικότητα και όχι το εικονικό κακέκτυπό της.
 

Στο εξής, η νέα συμφωνία κυβέρνησης και eurogroup και η πολιτική ορθότητα που παράγει, επιτάσσουν:

Αντί για συνέχιση του παλιού μνημονίου, θα λέμε «γέφυρα με τις παλιές δεσμεύσεις»
Αντί για νέο μνημόνιο, θα λέμε «νέο πρόγραμμα»
Αντί για μνημονιακά μέτρα, θα μιλάμε για «μεταρρυθμίσεις»
Αντί για τρόικα, θα λέμε «θεσμικά όργανα». Τα πρόσωπα των «θεσμικών φορέων».


Στις συζητήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι τα ίδια: Ο κ. Ντ, Κοστέλλο από την Κομισιόν, ο κ. Κ, Μαζούχ από την ΕΚΤ και ο κ. Ρ. Γκογιάλ από το ΔΝΤ (δηλαδή οι επικεφαλής της Τρόικα).

Είναι πραγματικά πολύ τραγικό για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κρεμούν την όλη ρητορική τους στο αστείο σχήμα του τέλους της τρόικας.


Στο κυβερνητικό non paper που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την έκτατη υπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στις 13/2, αναφέρεται πανηγυρικά:
«Η τρόικα έχει τελειώσει ως μοντέλο εποπτείας, επιτήρησης και επιβολής πολιτικών. Το ρολόι για την τρόικα σταμάτησε στις 25 Ιανουαρίου».

Έτσι είναι;

Να θυμίσουμε ότι από το προηγούμενο καλοκαίρι και μετά, τη φλυαρία αυτή την είχε ξεκινήσει ο …Σαμαράς, όταν έλεγε «η τρόικα φεύγει, το μνημόνιο τελειώνει».

Αυτός ο ισχυρισμός σχετιζόταν οπωσδήποτε με το τέλος του προγράμματος με ΕΕ-ΕΚΤ στις 31/12/2014, αλλά και με άλλα σοβαρότερα πράγματα.

Γράφαμε σχετικά στις 28/10/2014:

«Η νέα πραγματικότητα της λεγόμενης ‘’μετα-μνημονιακής εποχής’’, έχει επομένως ως εξής: Τα μνημόνια και οι ‘’τρόικες’’ ανά χώρα αντικαθίστανται από το συνολικό πανευρωπαϊκό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής με τη γενική θεσμική εποπτεία των επίσημων μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρακτικά υπό τις διαταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα υπόλοιπα είναι απλά ψεύδη και δημαγωγία. Μαζί και αυταπάτες, μιλώντας για την περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θεωρεί ότι με το να μη συνομιλεί ‘’με υπαλλήλους της τρόικας’’, αλλά με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, θα λυθεί το πρόβλημα» (Από τα ‘’μνημόνια’’ ανά χώρα, στο ευρωπαϊκό υπερ-πρόγραμμα μόνιμης δημοσιονομικής προσαρμογής).

Όχι επειδή ήμασταν προφήτες ή επειδή είχαμε ειδικές πληροφορίες… Αλλά, πολύ απλά, επειδή ακόμη και αν διάβαζε κανείς την εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού της Βουλής, θα εύρισκε τα ίδια πράγματα, με περισσότερες λεπτομέρειες:

«Σύμφωνα με τη νέα οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), όλες οι οικο¬νομίες των κρατών-μελών της ΕΕ, υπόκεινται πλέον σε ενισχυμένη εποπτεία και υποχρεώ¬σεις, οι οποίες απορρέουν από την υιοθέτηση του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, καθώς και τους κανονισμούς (six-pack και two-pack) για την ενίσχυση του Συμφώνου Σταθερότητας και Α¬νάπτυξης και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο (fiscal pact) που τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2013. Το νέο σύστημα διακυβέρνησης, πέρα από τις δημοσιονομικές στοχεύσεις, περιλαμβά¬νει πλέον και την παρακολούθηση των γενικότερων μακροοικονομικών ανισορροπιών. Κάθε κράτος-μέλος αξιολογείται με βάση έναν κατάλογο δεικτών (scoreboard) για την εξέλιξη των αγορών, των πιστώσεων προς τον ιδιωτικό τομέα, της ανεργίας, του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, του κόστους, των τιμών κ.λπ.
Το νέο πλαίσιο δημοσιονομικής πειθαρχίας καθορίζει τις υποχρεώσεις κάθε κράτους-μέλους, οι οποίες περιλαμβάνουν:
• την τήρηση του κανόνα του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού (χρυσός κανόνας),
• τη διαμόρφωση μεσοπρόθεσμων στόχων (Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής),
• την εφαρμογή πολιτικών που οδηγούν σε διατηρήσιμα αποτελέσματα (μεταρρυθμίσεις),
• την πρόβλεψη για μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης τυχόν αποκλίσεων από τους δημοσι¬ονομικούς στόχους,
• την προληπτική εποπτεία του εθνικού προϋπολογισμού (διαδικασία «ευρωπαϊκού εξαμή¬νου»),
• τον έλεγχο του προϋπολογισμού και των μακροοικονομικών προβλέψεων από ανεξάρτη¬τες εθνικές αρχές (Δημοσιονομικό Συμβούλιο),
• την υπαγωγή σε καθεστώς «ενισχυμένης εποπτείας» και τη σύναψη μνημονίου συνεννό¬ησης όταν προσφεύγει στη χρηματοδοτική στήριξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήρι¬ξης (ΕΜΣ)».


Το παιχνίδι με τις λέξεις και η μεταμφίεση των πραγμάτων,
μπορεί να καλύπτει την κυβερνητική στροφή, μπορεί να βολεύει λίγο στην προσπάθεια να μην δικαιώνονται τα παπαγαλάκια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν ήδη αρχίζει να καγχάζουν, αφοπλίζει όμως το λαϊκό κίνημα και τις ζωντανές του δυνάμεις.

Είναι και αυτή η καταραμένη σύμπτωση: Χτες ήταν η επέτειος της υπογραφής της συμφωνίας της Βάρκιζας..

Ας θέσουμε το ερώτημα της στάσης μας:

Τι θα ζητούν άραγε οι πλατείες την Κυριακή που μας έρχεται;

Μήπως να υπογραφεί αμέσως η νέα συμφωνία των ποσοστώσεων 70%-30% και της διατήρησης της χρεομηχανής; Θα είναι σαν να είμαστε σε κηδεία και να φωνάζουμε «πέντε πέντε την ημέρα και εκατό την εβδομάδα»

Το λαϊκό συμφέρον, είναι αντίθετο και συμπυκνώνεται στη θέση:

Όχι στη νέα συμφωνία – γέφυρα προς το νέο μνημόνιο!



ΠΗΓΗ



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«ΠΑΡΤΙ» ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 86 ΣΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ (PHOTO)

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ 60 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Ελληνικό  χρώμα έχει ο κατάλογος με τα 86 άτομα τα οποία δεν συμπεριελήφθησαν στην αρχική λίστα Λαγκάρντ.

Ο νέος κατάλογος δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» και περιλαμβάνει 86 εγγραφές που δεν περιέχονταν στη λίστα Λαγκάρντ, η οποία δημοσιοποιήθηκε το 2010.

Η εφημερίδα αναφέρει πως από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει πως 8 καταθέτες μοιράζονται σχεδόν 185 εκατομμύρια δολάρια. Το μεγαλύτερο ποσό που εντοπίστηκε σε λογαριασμό ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια.

        lista lagard

Το σύνολο των χρημάτων με τα οποία συνδέονται, ανέρχονται σε περίπου 270 εκατομμύρια ευρώ, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι κάποιοι καταθέτες μοιράζονται τους ίδιους λογαριασμούς, εμφανίζοντας ακριβώς τα ίδια ποσά.

Στη συγκεκριμένη έρευνα, που ονομάστηκε swiss leaks συμμετείχαν περισσότεροι από 140 δημοσιογράφοι από 45 διαφορετικές χώρες και τουλάχιστον 90 Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!