EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ανάσα Αναξιοπρέπειας

Όταν «κολλάει» η ουσία στο πώς θα γραφτεί ή θα ειπωθεί η οικονομική κατοχή και αν αυτός που θα βάλει την υπογραφή πάνω σε αυτό το «αξιοπρεπές» κωλόχαρτο θα είναι δεξιάς ή αριστερής κυβέρνησης τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα να κατανοήσουμε τι ακριβώς έχει πάθει η Ελλάδα.

Στο Γιουρογκρούπ που έλαβε χώρα αυτό που πήραμε ήταν η πρώτη πικρή γεύση των υπαλλήλων συμφερόντων που πήραν τον τίτλο Υπουργός Ελλάδας και που κάνουν σκηνοθετημένα νάζια δίνοντας ελπίδα σε έναν λαό ότι όλα θα αλλάξουν. Η παραλίγο ρήξη με τους δανειστές δεν ήταν τίποτε παραπάνω από ένα πολιτικάντικο τρικ ότι η νέα κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω. Η αλήθεια όμως είναι ότι η κυβέρνηση κάνει συνεχώς όπισθεν βάζοντας στους όρους της δανειακής σύμβασης λίγο ζάχαρη να γλυκαθεί το πικραμένο χειλάκι ενός απογοητευμένου λαού που θέλει από κάπου να πιαστεί.

Είναι γελοιοδέστερο του γελοίου η κυβέρνηση να θέτει όρο η Τρόικα να μην ανακατεύεται στην διαχείριση της ελληνικής διακυβέρνησης και από την άλλη να μπαίνουν από πόρτες και παράθυρα υπάλληλοι Ινστιτούτων, Τραπεζών και Παγκόσμιων Οργανισμών ως «συμβουλάτορες». Στο κάτω-κάτω η Τρόικα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα όργανο που εκπροσωπεί τους ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους θεσμούς που η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ως μεγάλους πυλώνες δημοκρατίας και ανάπτυξης, δηλαδή την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ. Δηλαδή αν η Τρόικα έχει από αύριο το πρωί συμβουλευτικό ρόλο και όχι επεμβατικό όλα θα είναι μέλι-γάλα; 

Η κυβέρνηση για το θεαθήναι θέλει πάση θυσία να βγάλει από το λεξιλόγιο τις λέξεις «έλεγχος», «μνημόνιο», «υπάλληλοι». Έτσι λοιπόν, θα έχουμε τους νέους όρους όπως «συμβουλές», «πρόγραμμα - γέφυρα» και «εταίρους». Αυτό φάνηκε άλλωστε από την επικείμενη συμφωνία που πρόκειται να υπογράψει ο πρωθυπουργός με τον ΟΟΣΑ. 
 
Δόθηκαν τα χέρια με τον πρόεδρο Γκουρία, να μάς βοηθήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός να αναπτυχθούμε με την δημιουργία μιας Εθνικής Τράπεζας Ανάπτυξης όπως αυτές που λειτουργούν σε όλες τις εξαθλιωμένες χώρες του πλανήτη. Θα έρθει, δηλαδή, μία οικονομική Unicef να μας δίνει χαρτζιλίκι να την βγάζουμε ενώ αυτή θα είναι ο καλός Σαμαρείτης που συμβουλευτικά θα μάς «αναπτύσσει».
 
Μεγάλη η επιτυχία της "αριστεράς" στην Ελλάδα να φέρει για δεύτερη φορά τον ΟΟΣΑ, ο οποίος "έσωσε" μια φορά την χώρα από το 1948 μέχρι το 1952 με Πλαστήρες και λοιπούς δημοκράτες.
 
Λες και αυτό το οικονομικό λόμπι δεν γεννήθηκε το 1948 ως Οργανισμός Ευρωπαϊκής Οικονομικής Συνεργασίας που σκοπό είχε να διαχειριστεί το Σχέδιο Μάρσαλ για την ανασυγκρότηση της Ευρώπης μεταπολεμικά. Λες και αυτό το φίδι δεν εκκολάφτηκε από το ίδιο αυγό με την Ε.Ε. Σιαμαίοι οργανισμοί με τόπο καταγωγής τις Βρυξέλλες. Με έναν από τους δημιουργούς του τον Γάλλο Robert Marjolin. Έναν από τους δημιουργούς της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ένωσης.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι ένας λαός πριν 15 ημέρες ψήφισε τα μυαλά που θα βγάλουν την χώρα από το τέλμα και τα μυαλά προσέλαβαν υπαλλήλους οικονομικών παγκόσμιων λόμπι να τους συμβουλέψουν. Τις συμβουλές που έδινε η υπάλληλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Έλενα Παναρίτη, στον Γιώργο Παπανδρέου για το πώς θα μπει στο Μνημόνιο, τώρα τις δίνει στον υπουργό Βαρουφάκη για το πώς θα αλλάξει όνομα το Μνημόνιο.
 
Πολιτικές μαριονέτες οικονομικών φόρουμ κατάντησαν οι εκλεγμένοι από τον λαό εκπρόσωποι, ενώ ο λαός σηκώνει σε πλατείες πλακάτ που γράφουν «Ανάσα Αξιοπρέπειας». Πάρε ανάσα για όσο διαρκέσουν οι δήθεν ρήξεις και διαφωνίες γιατί μετά έχεις να κάνεις μεγάλο μακροβούτι στον ίδιο βόθρο που ήσουν. Οι επικοινωνιολόγοι της «αριστεράς» ξέρουν γιατί έβαλαν στο σλόγκαν «ανάσα» και όχι αναπνοή διότι μία ανάσα θα πάρεις και τελικά μόνο αυτό ζητάς.

Ήρθε και η στιγμή που οι πολιτικοί σου εκπρόσωποι κάνουν ότι δεν γνωρίζουν το ύψος του χρέους επί του ΑΕΠ και εκεί που περίμενες ότι το «κούρεμά» του θα ξεκινούσε από το 175% του ΑΕΠ, έρχεται ο υπουργός Μάρδας και σου πετάει: «Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Λεβί στο τέλος του χρόνου το χρέος θα φθάσει στο 205% του ΑΕΠ». Να είμαστε ήσυχοι, λοιπόν, ότι ακόμα και αν οι δανειστές κουρέψουν το χρέος και το φθάσουν πάλι στο 175% του ΑΕΠ, η κυβέρνηση θα πανηγυρίζει ότι υλοποίησε την προεκλογική της εξαγγελία και ο λαός θα γράφει στα πλακάτ «πήραμε Ανάσα Αξιοπρέπειας».

Αυτό που κατάφερε η αλλαγή κυβέρνησης είναι να μπουκάρουν στην Ελλάδα νέοι πλιατσικολόγοι από τα βαριά λόμπι του πλανήτη να μοιραστούν την πίτα με τους ήδη μόνιμους κυβερνήτες της χώρας που είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι. Στα Γιουρογκρούπ που θα γίνονται από εδώ και στο εξής η τελευταία που θα έχει τον λόγο θα είναι η ίδια η Ελλάδα. Θα είναι ως παλιάτσος ντυμένος με ριχτά πουκάμισα και εξαντρίκ κασκόλ διορισμένος να φτιάχνει την διάθεση των θεατών με ανούσιες πολιτικές ατάκες ενώ τα λιοντάρια θα μοιράζουν τον λαϊκό μεζέ μέσα σε ξεκλείδωτα κλουβιά.

lazarou yiannis




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άθλιοι και βρωμεροί

Απορούν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στη ΝΔ, γιατί δεν τους θέλει πια ο λαός! Γιατί τους έχουν σιχαθεί οι πάντες… 

Φανερώνοντας, για μια ακόμη φορά, πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκονται αυτά τα άτομα, πόσο απόμακροι από την ελληνική κοινωνία και την καθημερινότητά της είναι. Άτομα εξωπραγματικά, άσχετα με τη ζωή μας, που ζουν μέσα σε «γυάλινα πυργάκια», έτοιμα να καταρρεύσουν ανά πάσα στιγμή κάτω από το βάρος της αλητείας και της απάτης που διέπρατταν όλα αυτά τα χρόνια οι άθλιοι τύποι του (πρώην) δικομματισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Αυτό δεν δείχνει τώρα η αναζωπύρωση της υπόθεσης με τη «λίστα Λαγκάρντ»; Όπου εμπλέκονται ΚΑΙ πολιτικά πρόσωπα, εν ενεργεία μάλιστα, όπως ο Γιωργάκης Παπανδρέου και η… μανούλα του (!), ο Ιούδας της Δεξιάς Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βουβουζέλος, ο Παπακωνσταντίνου και μερικοί ακόμη όμοιοι των προηγούμενων. Και ρωτούμε εμείς: γιατί, πολιτικάντηδες του άλλοτε ισχυρού δικομματισμού, κρατήσατε τόσα χρόνια «επτασφράγιστη» και «θεόκλειστη» τη «λίστα Λαγκάρντ»; Γιατί ποτέ, όταν δεν σας συμφέρει (π.χ. «φάκελος της Κύπρου»), δεν βγάζετε την ΠΛΗΡΗ αλήθεια ενώπιον του ελληνικού λαού;

Χρέος λοιπόν της νέας κυβέρνησης, εάν θέλει να είναι έντιμη και ελληνική, είναι να ανοίξει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ όλες αυτές τις υποθέσεις, που όχι απλώς προκάλεσαν τεράστια ζημία στη χώρα για να ικανοποιηθούν οι αρρωστημένες ορέξεις των διαφόρων βουβουζέλων, αλλά και καταχρέωσαν τη χώρα για δεκάδες χρόνια, υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων ελληνικών γενεών! Εάν βεβαίως εξακολουθούν να γεννιούνται Έλληνες σε μια χώρα, στην οποία αδυνατεί πια ένας νέος άνθρωπος να ζήσει, να εργαστεί και να παράγει…

Και προκαλεί θλίψη και αηδία που μερικά ανθρωπάκια, όπως π.χ. οι σάπιοι στην ψυχή και το μυαλό ακροδεξιοί φίλοι του Ιούδα Σαμαρά, συνεχίζουν να υπερασπίζονται όλο αυτό το φαύλο και διεστραμμένο παρελθόν, επειδή «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κακός»!... Το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κακός ή όχι, ανόητοι, θα το κρίνουν οι Έλληνες πατριώτες (στους οποίους εσείς δεν ανήκετε)!

Και οι Έλληνες πατριώτες και μόνο θα αντιμετωπίσουν το Μυστικό Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το εκθέσαμε αναλυτικά πριν από τις εκλογές μέσα από τις σελίδες της «Ε.Ω.»! Μην ονειρεύεστε λοιπόν «επιστροφές» του ειδώλου σας, του Σαμαρά και της πασοκικής παρέας του. Τα όνειρά σας άρχισαν από τις 25 Ιανουαρίου και μετά να μετατρέπονται για εσάς σε εφιάλτη! Κι ας μην το καταλάβατε, μες στη βλακεία και τον φανατισμό που σας βολοδέρνει…


Ησαΐας Κωνσταντινίδης


elora.gr
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Πύργος του Tέσλα αποκαλύπτεται: Mπορεί να παράγει ενέργεια για όλη την Ρωσία [Βίντεο]

Καλά κρυμμένος μέσα στα πυκνά δάση έξω από τη Μόσχα, ο μυστηριώδης «Πύργος του Τέσλα» αποκαλύπτεται για πρώτη φορά από ψηλά, από το ελικοπτεράκι του RT.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ερευνητικό κέντρο της σοβιετικής εποχής, που αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως.

Κατασκευασμένος τη δεκαετία του 1970, ο Πύργος κατασκευάστηκε αρχικά με σκοπό την έρευνα για τις συνέπειες του χτυπήματος από κεραυνό στα αεροσκάφη, καθώς και για την κατασκευή ηλεκτρομαγνητικών όπλων.

Με ύψος που ξεπερνάει τα 150 μέτρα και εμφάνιση που θυμίζει… ταινία επιστημονικής φαντασίας, ο Πύργος που πήρε το όνομα του από τον διάσημο Σέρβο επιστήμονα θα μπορούσε επίσης να παράγει ενέργεια, ικανή να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρης της Ρωσίας!

Όπως αναφέρει το RT, ο Πύργος του Τέσλα δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ, καθώς έρευνες και πειράματα διεξάγονται εκεί μέχρι και σήμερα, με τις τελευταίες δοκιμές να αφορούν στην προστασία του πολεμικού αεροσκάφους Sukhoi από τους κεραυνούς…

            


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Les Echos: Και μόνο τα λάθη του ΔΝΤ προς την Ελλάδα επαρκούν για την επανεξέταση που ζητά ο Τσίπρας.

Ανάλυση για την Ελλάδα, την οποία υπογράφει η Κατρίν Σατινιού, διευθυντικό στέλεχος της εφημερίδας, δημοσιεύει σήμερα η οικονομική «Les Echos».

Το άρθρο φιλοξενείται στις σελίδες «Ιδέες και Αναλύσεις» υπό τον τίτλο «Η ένοχη ισχυρογνωμοσύνη του ΔΝΤ έναντι της ελληνικής κρίσης» και συνοδεύεται από σκίτσο του Pinel, όπου απεικονίζονται τρεις υπάλληλοι του ΔΝΤ με τα γράμματα του οργανισμού στις μπλούζες τους, που κάθονται σταυροπόδι, με φόντο πίσω τους μια ελληνική σημαία. Ο ένας κλείνει τα αυτιά, ο άλλος τα μάτια και ο τρίτος το στόμα με το ένα χέρι και με το άλλο σπρώχνει προς τα πάνω την καμπύλη της ανεργίας.

Ο πλαγιότιτλος του άρθρου είναι: «Ευθύς εξαρχής, από τα πρώτα σχέδια διάσωσης της Ελλάδας, πολλές φωνές υψώθηκαν στο εσωτερικό του ΔΝΤ, προειδοποιώντας κατά της υπερβολικής αυστηρότητας των μέτρων που επέβαλαν σε μια χώρα που όλοι ήξεραν ότι ήταν σε κατάσταση πτώχευσης. Αυτό ακριβώς είναι το θέμα που τίθεται σήμερα».

Με την ανάλυσή της η Κατρίν Σατινιού κάνει αναφορά στα λάθη του ΔΝΤ που τα ίδια τα στελέχη του Ταμείου έχουν αναγνωρίσει, για να υπογραμμίσει το «σημαντικότερο όλων» -κατά τη γνώμη της- την ομολογία του Ρέζα Μογκαντάμ (Reza Moghadam), πρώην διευθυντή του ΔΝΤ στον τομέα Ευρώπης, στις 25 Ιανουαρίου στους Financial Times, σύμφωνα με την οποία «τα σημερινά προγράμματα για να φτάσουν το πρωτογενές πλεόνασμα από 1,5% στο 4,5% το 2016, με στόχο τη γρήγορη αποπληρωμή του χρέους, θα μπορούσαν να απειλήσουν την κοινωνική συνοχή και να εκμηδενίσουν κάθε δυνατότητα οικονομικής ανάκαμψης, πράγμα που πολιτικά είναι αδύνατον». Ο ίδιος σήμερα προτείνει «το κούρεμα του χρέους κατά το ήμισυ» κάτι που δεν έκανε, όταν είχε τα ηνία στο ΔΝΤ (επέβλεπε από την Ουάσιγκτον τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση έως τον Ιούλιο του 2014) υπογραμμίζει η Κ. Σατινιού.

Πάντως σήμερα ο Μογκαντάμ «αναγνωρίζει στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ μια "παρθενικότητα" στην πολιτική, που θα μπορούσε να κάνει τη νέα κυβέρνηση πιο αποτελεσματική στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής και της διοικητικής μεταρρύθμισης» αναφέρει το δημοσίευμα.

Σχετικά με τα λάθη του παρελθόντος του ΔΝΤ η συντάκτης σημειώνει πως τον Ιούλιο του 2012 ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης είχε αποκαλύψει στην εφημερίδα ΝΥΤ τον έντονο προβληματισμό στο εσωτερικό του Οργανισμού για τη βιωσιμότητα ή μη του ελληνικούς χρέους.

«Γνωρίζαμε ευθύς εξαρχής ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί» σημείωνε, ιδιαίτερα λόγω του γεγονότος ότι η Ελλάδα ως μέλος του ευρώ δεν μπορούσε να προβεί σε υποτίμηση του νομίσματος. Το ΔΝΤ μάλιστα χρειάσθηκε να τροποποιήσει το καταστατικό του, προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα, παρακάμπτοντας τους κανόνες του, που απαιτούσαν να παρέχεται η βοήθεια, μόνον εάν είναι εξασφαλισμένη η φερεγγυότητα της χώρας.

Επιπλέον, τον Οκτώβριο του 2012 ο επικεφαλής των οικονομολόγων του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ, αναγνώρισε λάθη στον υπολογισμό των πολλαπλασιαστών. Εκείνη τη χρονιά η Ελλάδα είχε μια ύφεση της τάξης του 6,6% και παρ΄ όλα αυτά δεν υπήρξε αλλαγή της οικονομικής πολιτικής. Μάλιστα στις τελευταίες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση Σαμαρά, η τρόικα ζητούσε να μειωθεί κι άλλο το επίπεδο των συντάξεων, ώστε να επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, όπως προβλέπονταν στο μνημόνιο, τονίζει η συντάκτης.

«Η απλή και μόνο αναγνώριση από το ΔΝΤ των πολλαπλών λαθών, είναι επαρκής για να εξετασθεί εκ νέου και από την αρχή, το πρόγραμμα υποστήριξης της Ελλάδας, όπως ζητά ο Αλέξης Τσίπρας. Έστω και εάν κάτι τέτοιο υποχρεώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες σε μια επώδυνη αυτοκριτική συνειδήσεως» καταλήγει η Κ. Σατινού.


πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα ψεύδη του Κυριάκου… Στις 614.000 κυμαίνεται συνολικά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων

Στις 614.000 κυμαίνεται συνολικά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων.

ΟΟΣΑ: Στοιχεία που «καίνε» την κυβέρνηση για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που παραθέτει ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) σε σχέση με το μέγεθος του δημοσίου τομέα αλλά και του ποσοστού των δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με το σύνολο του εργατικού δυναμικού για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε χθες, Government at a Glance 2013, η Ελλάδα έχει ένα από τα μικρότερα ποσοστά δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με όλες τις χώρες μέλη του Οργανισμού. Συγκεκριμένα, μέχρι και το 2011 – δηλαδή χωρίς να προσμετρόνται οι απολύσεις και οι αποχωρήσεις των τελευταίων δύο ετών – στη χώρα μας οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στον δημόσιο τομέα, αντιστοιχούν στο 8% του συνολικού εργατικού δυναμικού! Τρίτη από το τέλος δηλαδή, ανάμεσα στις 34 χώρες του οργανισμού.

Προχθές ο Κυριάκος, ο σερβιριζόμενος ως νέος αρχηγός της Νέας (νεοταξικοφασιστικής) Ελλάδας,

- Ο εκτελεστής των καθαριστριών και λοιπών δημοσίων υπαλλήλων, ο θαυμαζόμενος από τον επίορκο Πρόεδρο Παπούλια, έκανε συνειδητά και εν γνώσει του άλλη μία αθλιότητα.

Σε ομιλία του στη βουλή, επανέλαβε το λεχθέν πρώτα από τον σπαραξικάρδιο του δεν υπάρχει σάλιο. Που είχε πει τότε το άθλιο προκειμένου να τους «δολοφονήσει», το ψευδές απόφθεγμα, ότι «1.000.000 δημόσιοι υπάλληλοι, καταδυναστεύουν 9.000.000 Έλληνες».

Ο σερβιριζόμενος ως νέος αρχηγός της Νέας (νεοταξικοφασιστικής) Ελλάδας, Κυριάκος, είπε προχθές εν γνώσει του προφανώς ως αρμόδιος, το άθλιο ψεύδος, Ότι ο αριθμός των υπαλλήλων του δημοσίου ήταν 900.000.

- Ενώ ήταν από την αρχή, 600.000 περίπου χιλιάδες.

- Μαζί με, τους ιερείς, τους δασκάλους, τους Καθηγητές των γυμνασίων και Λυκείων, τους Καθηγητές των ΑΕΙ , το ιατροφαρμακευτικό προσωπικό των νοσοκομείων κτλ, τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, την αστυνομία μας κτλ., την πυροσβεστική μας, τους υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης, κτλ.

Αυτό το ψεύδος είπε ο θρασύς υπάλληλος της τρόικας, ο ανάλγητος «δολοφόνος» των δημοσίων υπαλλήλων και των οικογενειών τους.

Δυστυχώς ο νέος υπουργός δεν γνώριζε προφανώς την πραγματικότητα για να κολλούσε αυτοστιγμή το κακέκτυπο αυτό αρχηγού της ΝΔ, στον τοίχο.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο δωσιλογισμός και οι πολιτικές παρωπίδες του Σαμαρά

Ο δωσιλογισμός του Σαμαρά είναι δίχως όρια και αναστολές. Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση, με νωπή την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, διαπραγματεύεται με τους ληστές και δημίους της ΕΕ, βγαίνει ο Σαμαράς ΑΝΟΙΚΤΑ και ΚΥΝΙΚΑ, να στηρίξει όχι την ελληνική κυβέρνηση, αλλά τους τοκογλύφους και τους δημίους του 4ου Ράιχ.

Ο Σαμαράς, σαν άθλιος γερμανοτσολιάς ευθυγραμμίζεται πλήρως με τα «επιχειρήματα» της γερμανικής κακουργίας και τα ψεύδη των τοκογλύφων: Ότι δηλαδή με τα Μνημόνια η Ελλάδα …σώθηκε(!!!), μπήκε σε τροχιά …ανάπτυξης(!!!), μειώθηκε η ανεργία(!!!) κ.λπ…

Ο Σαμαράς και ως Πρωθυπουργός και ως Αντιπολίτευση διαπράττει, κατ’ εξακολούθηση, ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ εσχάτης προδοσίας…

Ακόμα και ο Μπαλτάκος διαχωρίζεται από το Σαμαρά και στηρίζει την κυβέρνηση στο έργο της διαπραγμάτευσης.




Ο δωσιλογισμός του Σαμαρά έχει πάρει τέτοιες υστερικές μορφές που τον τυφλώνουν εντελώς και τον καθιστούν ανίκανο να σκεφτεί στοιχειωδώς πολιτικά. Να αντιληφτεί αυτά που αντιλαμβάνονται ακόμα και οι ακροδεξιοί, σαν τον Μπαλτάκο.

Χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα:

«Αν η ΝΔ αυτή τη στιγμή δεν ακολουθήσει την ορθή στάση, και νομίζω ότι αυτό που λέω εγώ είναι το ορθό, εάν πάει να παίξει πάνω στην καταστροφολογία θα βγει εκτός πολιτικού σκηνικού για δεκαετίες. Εάν δηλαδή, πιστεύει η ΝΔ ότι σε τρεις μήνες, θα καταστραφεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνουν εκλογές και η ΝΔ θα θριαμβεύσει, πρόκειται για μεγίστη πλάνη. Ο κόσμος θα αντιδράσει με μανία και με λύσσα σε αυτήν την περίπτωση. Γι' αυτό το λόγο η ΝΔ τώρα, πρέπει να συμπράξει στον άξονα, και ο άξονας είναι η διαπραγμάτευση, και να χτυπήσει στις πτέρυγες που είναι τα ασθενή σημεία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η λαθρομετανάστευση, η αθεΐα, ο όρκος κτλ. Αυτό είναι το σωστό. Αν η ΝΔ, το ξαναλέω, προσπαθήσει τώρα να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ ή να θριαμβολογήσει αν τυχόν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορέσει να κάμψει τους Γερμανούς, τότε, η ΝΔ θα βγει εκτός πολιτικού σκηνικού».



πηγη 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ!! Κουρεύονται οι καταθέσεις ύψους 250 δις ευρώ Ελλήνων σε τράπεζες της Ευρώπης;

H ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους που έχουν έτοιμη οι Σόιμπλε-Γιουνκέρ και Ντάισεμπλουμ κι αυτή δεν είναι άλλη από το κούρεμα των καταθέσεων των Ελλήνων σε τράπεζες της Ε.Ε.-με εξαίρεση την Ελλάδα,όπως διαβάζουμε στο kourdistoportokali.gr.

Το αντίθετο δηλαδή από αυτό που συνέβη με την Κύπρο.

Οι επικεφαλής της Ε.Ε. έχουν στα χέρια τους τις σχετικές εκθέσεις των κεντρικών τραπεζιτών των χωρώς της Ε.Ε. οι οποίες ανεβάζουν το ύψους του συνολικού αθροίσματος των καταθέσεων των συμπολιτών μας στα 250 δις ευρώ.

Μόνο στο διάστημα Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου πάνω από 14 δις ευρώ εγκατέλειψαν τις ελληνικές τράπεζες για αντίστοιχες της Ευρώπης.

Το ποσοστό του κουρέματος δεν έχει αποφασισθεί ακόμη.

Στην συνέχεια για να μην υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη η φερεγγυότητα του ευρωπαικού τραπεζικού συστήματος θα επιχειρηθεί εκ των υστέρων η επικοινωνιακή αιτιολόγηση της απόφασης με σημείο αναφοράς την τιμωρητική διάθεση απέναντι στους Ελληνες φοροφυγάδες.

Τα μεγαλύτερα ποσά βρίσκονται σε τράπεζες της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Γαλλίας και του Λουξεμβούργου. Θυμηθείτε πόσες φορές στην διάρκεια των πρόσφατων ταξιδιών Τσίπρα-Βαρουφάκη στην Ευρώπη οι συνομιλητές τους-με πρώτο και καλύτερο τον Βόλφαγκ Σόιμπλε-εξέφρασαν την επιθυμία να συνδράμουν την Ελλάδα στο κυνήγι των φοροφυγάδων.

Φαίνεται πως η Σολομώντειος Λύση  είναι και δίκαιη και σχεδόν μαγική.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πού πήγαν τα λεφτά που πήραμε με τα μνημόνια;

Εκτενείς συζητήσεις έχουν γίνει στην Ελλάδα, για το που  καταλήγουν τελικά τα χρήματα που φτάνουν στη χώρα μας, μέσω τον δανείων που προβλέπει το μνημόνιο. Παρατηρώντας τους αριθμούς, φαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων, λίγο μετά την παραλαβή τους... φεύγουν πάλι από την χώρα.

Τα δεδομένα περιγράφει σε πρόσφατο άρθρο του και ο γνωστός αρθρογράφος των Financial Times, Μάρτιν Γούλφ. «Μόνο το 11% των δανείων χρηματοδότησε απευθείας κυβερνητικές δραστηριότητες. Αλλο ένα 16% διατέθηκε για την πληρωμή των τόκων. Και τα υπόλοιπα σε διάφορες κεφαλαιακές ανάγκες: τα χρήματα έφθαναν κι έφευγαν πάλι», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο ίδιος στην ανάλυση του.

Στη συνέχεια, ο Μάρτιν Γούλφ, εξηγεί: «Πράγματι τα δάνεια που έδωσε η ευρωζώνη και το ΔΝΤ έφθασαν συνολικά το τεράστιο ποσό των 226,7 δισ. ευρώ, που είναι περίπου τα 2/3 του συνολικού κρατικού χρέους του 175% του ΑΕΠ. Αλλά αυτό το ποσό ως επί το πλείστον διατέθηκε όχι προς όφελος του ελληνικού λαού, αλλά για να αποφευχθεί η διαγραφή των κακών δανείων προς την Ελληνική κυβέρνηση και τις Ελληνικές τράπεζες».

Υπάρχουν επίσης δυο θεωρίες που, κατά πολλούς αναλυτές, έχουν δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις, αναφορικά με την Ελλάδα. Πρώτον, υπάρχει η άποψη που λέει ότι η χώρα μας έχει δανειστεί όλα αυτά τα χρήματα και έτσι πρέπει να τα ξεπληρώσει με κάθε τρόπο. Η αλήθεια εδώ είναι όμως, ότι οι πιστωτές -όπως σε όλες τις περιπτώσεις- πρέπει να δανείζουν με σοφία κάποιον. Σε ότι αφορά την Ελλάδα, το μέγεθος του αυξανόμενου εξωτερικού ελλείμματος της ήταν ολοφάνερο. Όπως και ο τρόπος λειτουργίας του ελληνικού κράτους. Ωστόσο, οι πιστωτές συνέχιζαν να δίνουν χρήματα.

Η δεύτερη ανακριβής θεωρία, λέει ότι από τότε που ξέσπασε η κρίση, η υπόλοιπη ευρωζώνη είναι εξαιρετικά γενναιόδωρη με την Ελλάδα. Οι παραπάνω αριθμοί όμως -που δείχνουν που κατευθύνονται τα χρήματα των δανείων- αποδεικνύουν ότι οι πιστωτές μάλλον νοιάζονταν... περισσότερο για το δικό τους καλό. Και όχι για τους Έλληνες πολίτες.

Σε όλο αυτό το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και μερικά ακόμα δεδομένα. Μπορεί πλέον επίσημα η Ελλάδα να βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, αλλά την ίδια στιγμή η ανεργία βρίσκεται σταθερά πάνω από το 25%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους νέους φτάνει το 50%. Παράλληλα, το ΑΕΠ της χώρας είναι μειωμένο περίπου κατά 26% σε σύγκριση με τα προ κρίσης επίπεδα.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πως να προστατευτείτε από την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων...

Προστατευτείτε από την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων με δεντρολίβανο...

Τα κινητά τηλέφωνα μας εκθέτουν σε επίπεδα ακτινοβολίας επιβλαβή για την υγεία. Η μακροχρόνια έκθεση στην ακτινοβολία προκαλεί καρκίνο, βλάβες στο DNA και αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι βλάβες του DNA επηρεάζουν τη φυσιολογική ανάπτυξη των κυττάρων και την παραγωγή πρωτεϊνών.

Το 2011, ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) δήλωσε ότι η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων στην πραγματικότητα είναι «πιθανόν καρκινογόνος για τον άνθρωπο».

Μελέτες έχουν δείξει ότι η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων μπορεί να αλλάξει και να βλάψει το DNA σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε μια μελέτη διάρκειας 6 ετών διαπιστώθηκε ότι η έκθεση του αίματος στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων αύξησε κατά 300% τις γενετικές βλάβες με τη μορφή των μικροπυρήνων. Η ίδια μελέτη έδειξε επίσης ότι αυτό το είδος ακτινοβολίας είναι πιο επικίνδυνο από το κάπνισμα και τον αμίαντο.

 Η ακτινοβολία επηρεάζει την υγεία προκαλώντας τα παρακάτω προβλήματα:

• χρόνια κόπωση

• κατάθλιψη

• πεπτικά προβλήματα

• προβλήματα μνήμης

• χρόνιο στρες

• αϋπνία

• αίσθημα καρδιακών παλμών

• πονοκεφάλους / ημικρανίες

Η χρήση δεντρολίβανου προστατεύει από την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων

Το δεντρολίβανο και το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου είναι μια από τις πολλές φυσικές μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μειώσετε την ακτινοβολία. Το δεντρολίβανο διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που αποδεδειγμένα είναι αποτελεσματικές ενάντια στις βλάβες από την ακτινοβολία.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2009, το ερευνητικό περιοδικό «British Journal of Radiology» ανέφερε ότι οι λιποδιαλυτές ουσίες καρνοσόλη και καρνοσικό οξύ που βρίσκονται στο δεντρολίβανο «διαθέτουν εξαιρετικά υψηλή προστατευτική και αντιμεταλλαξιογόνο δράση».

Το ροσμαρινικό οξύ που υπάρχει στο δενδρολίβανο έχει προστατευτική δράση. Δρα ως σαρωτής ελευθέρων ριζών και ενισχύει τους ενδογενείς μηχανισμούς άμυνας του σώματος. Επίσης, το ροσμαρινικό οξύ καθυστερεί την παραγωγή τοξινών. Η προστασία που προσφέρει είναι 3,34 φορές μεγαλύτερη από αυτή άλλων ενώσεων που εξετάστηκαν στις δοκιμές μικροπυρήνων.

Τρόποι χρήσης δεντρολίβανου

Φτιάξτε λίγο τσάι δεντρολίβανου.

Συστατικά:

• 2 φλιτζάνια βραστό νερό

• 2-3 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο

Παρασκευή

Βάλτε το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο σε ένα φλιτζάνι με βραστό νερό κι αφήστε το να μουλιάσει για 5-10 λεπτά.

Πίνετε τσάι δεντρολίβανου καθημερινά.

Ο συνδυασμός αιθέριου ελαίου δεντρολίβανου και ελαίων βάσης (τζοτζόμπα, καρύδας ή λάδι αβοκάντο) είναι επίσης αποτελεσματικός. Απλώστε το μείγμα στα πέλματά σας τακτικά ή και καθημερινά, αν είναι δυνατόν. Μπορείτε επίσης να εισπνεύσετε αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου. Βάλτε μερικές σταγόνες σε ένα πανί κι αν είναι δυνατόν χρησιμοποιήστε έναν διαχύτη αρώματος ή ψεκαστήρα.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι στήριξαν και ποιοι όχι την Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής

Η συζήτηση για την Ελλάδα δεν είχε μεγάλη διάρκεια στην χθεσινή σύνοδο κορυφής. Διήρκεσε λίγο, δεν μπήκε σε λεπτομέρειες και συμπυκνώθηκε κυρίως στην παρουσίαση των 3 αξόνων της ελληνικής πρότασης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ακόμη κι αυτή η μικρή διάρκεια, όμως, ήταν αρκετή για να καταγραφούν συμμαχίες, στρατόπεδα και εντάσεις. Εντάσεις, που προήλθαν κυρίως – όπως και αναμενόταν, άλλωστε – από την πλευρά του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι και την εμφανή αγωνία του για πιθανή επιτυχή κατάληξη των ελληνικών διεκδικήσεων.

Ο κ. Ραχόι τάχθηκε συνολικά και κατηγορηματικά κατά των ελληνικών προτάσεων, υπενθυμίζοντας στους εταίρους για πολλοστή φορά ότι «όλοι οφείλουν να υπακούουν στους ίδιους κανόνες».
 Ήταν τόση, δε, η ένταση της αγωνίας του, που οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα να πει λίγη ώρα αργότερα στην συνέντευξη Τύπου: «Ο κ. Ραχόι ήταν λίγο ανήσυχος για το θέμα της Ελλάδας. Και θα ήθελα να του το πω κι από κοντά, ότι κανείς δεν δικαιούται να εξωτερικεύει τις εσωτερικές του πολιτικές ανησυχίες και σκοπιμότητες, γιατί με τον τρόπο αυτόν θέτει σε κίνδυνο την ενότητα της Ευρώπης».

Η αντίθεση Ραχόι στην όποια παραχώρηση προς την Ελλάδα έχει εκφραστεί ηχηρά από την πρώτη στιγμή των διαπραγματεύσεων, καθώς μετά από τα καταιγιστικά μέτρα λιτότητας που έχει εφαρμόσει ο Ισπανός πρωθυπουργός φοβάται πως η όποια νίκη Τσίπρα στην Ευρώπη θα σημάνει και την τελική, ολοκληρωτική επικράτηση των Podemos και στη χώρα του.

Σε αντίθεση, πάντως, με την ισπανική «αντίσταση», τον Έλληνα πρωθυπουργό στήριξαν στη χθεσινή σύνοδο ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, ο Κύπριος Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Βέλγος Πρωθυπουργός Σάρλ Μισέλ.

«Αποχρώσα» συμπάθεια έδειξε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ο οποίος μετά τη λήξη της συνόδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εάν η λαϊκή βούληση δεν επέφερε αλλαγές, τότε δεν θα έπρεπε να κάνουμε εκλογές».





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

MIKEL: Εργάζονται 8ωρα και πληρώνονται 4ωρα

Τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στα καταστήματα MIKEL καταγγέλλουν εργαζόμενες στο τμήμα παραγωγής προϊόντων της αλυσίδας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Λάρισας, οι εργαζόμενες κατήγγειλαν ότι δεν τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις όροι εργασίας που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Συνδικάτο:


Ενώ οι εργαζόμενοι είχαν υπογράψει σύμβαση για 4ωρη, πενθήμερη εργασία, εργάζονταν 8ωρο, με τα ένσημά τους να παραμένουν μισά και αντίστοιχα οι άδειες, τα δώρα, τα επιδόματα αδείας, να δίδονται με βάση 4ωρη εργασία.
Ενώ εργάζονταν, νύχτες, Κυριακές, Αργίες ουδέποτε καταβλήθηκαν οι αντίστοιχες προσαυξήσεις (25% για νυχτερινή εργασία, 75% για Κυριακές-Αργίες).
Επίσης μεταφέρουν τις βάσιμες ανησυχίες τους για την πορεία του συγκεκριμένου τμήματος, αφού το τελευταίο διάστημα υπολειτουργεί, και οι ίδιες εργάζονται για ένα μεροκάματο το δεκαπενθήμερο, με όλες τις συνέπειες που αυτό έχει στη ζωή τους και στις οικογένειές τους.

Σε παρέμβαση που έκανε το Συνδικάτο, εκπρόσωπος της εργοδοσίας δεσμεύτηκε:

Να καταβάλλει τις διαφορές σε εργαζόμενες που κατήγγειλαν το γεγονός (όχι σε όλους)
Ότι εντός του μήνα θα λυθεί το πρόβλημα του συγκεκριμένου τμήματος και δεν θα υπάρξουν απολύσεις.
Ότι οι εργαζόμενες θα δουλεύουν κανονικά 8ωρο, πενθήμερο με όλες τις νόμιμες αποδοχές
Ότι δεν θα υπάρξει καμία απειλή – πίεση απέναντι στην εργαζόμενη που διεκδικεί τα δικαιώματα της.

Παρά όμως τις διαβεβαιώσεις, η εργοδοσία έκανε καθαρές τις προθέσεις της:

Διαμήνυσε στην εργαζόμενη πως για να κρατήσει την δουλειά της πρέπει να σταματήσει να διεκδικεί.
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία για τις πρακτικές της και προειδοποιούμε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους.

«Καλούμε τους συναδέλφους στην αλυσίδα να οργανωθούν στο Συνδικάτο τους για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την επίθεση της εργοδοσίας στα δικαιώματα τους που έχει στόχο την εξασφάλιση και την αύξηση της κερδοφορίας της»



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε ταξιδάκι στην Αμερική ο γελοίος Παναγόπουλος

Προσαρμοζόμενοι σαν χαμαιλέοντες στο νέο πολιτικό σκηνικό, και ενστερνιζόμενοι την μόδα των δύο τελευταίων εβδομάδων, να αλλάζουν οι λέξεις που περιγράφουν το ίδιο περιεχόμενο, οι ξεπουλημένοι αστογραφειοκράτες της ΓΣΕΕ αποφάσισαν να διοργανώσουν ένα ταξιδάκι στην Αμερική.

Ο αρχηγος της ντόπιας εργατικής – παρασιτικής γραφειοκρατίας του συνδικαλισμού δεν εντάχει τις Ελλάδες, τους Τσίπρες και τις ανακατατάξεις. Τρέχει να αρπάξει ότι μπορεί από το ταμείο πριν τον σουτάρουν απότ ο παράθυρο. Θαυμάστε παρακάτω για πιό λόγο πήγε ταξιδάκι εκεί.

Σκοπός, να συνεισφέρουν στην «κοινωνική σωτηρία» συζητώντας μεταξύ τυρού και αχλαδιού με τα αρπακτικά του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας για το μέλλον 1,5 εκατομμυρίου ανέργων και εκατοντάδων χιλιάδων απλήρωτων, των σύγχρονων σκλάβων του 21ου αιώνα, των εκατοντάδων που έχουν αναγκαστεί να μετατρέψουν  σε τραπεζαρίες τους κάδους των σκουπιδιών.

Προηγουμένως βέβαια εξασφάλισαν ότι μία από τις λίγες φιλολαϊκές εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης, η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751, πριν ακόμα μετατεθεί στις ελληνικές καλένδες (σε βάθος διετίας), δεν θα εφαρμοστεί, έχοντας υπογράψει ΕΓΣΣΕ με όρο «ότι, εάν κατά τη διάρκεια ισχύος της παρούσας ΕΓΣΣΕ, με οποιοδήποτε τρόπο αρθεί οποιαδήποτε περιοριστική διάταξη, που έχει επιβληθεί με νομοθετική παρέμβαση στο περιεχόμενο της ΕΓΣΣΕ 2010-2011-2012, τότε θα ξεκινήσουν άμεσες διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των μισθολογικών όρων της ΕΓΣΣΕ, με βάση το πλαίσιο που θα έχει τυχόν διαμορφωθεί». 

Οχι μόνο όρος, πρόκειται για κανονικό άρθρο, ενώ προηγήθηκε σαν απλός όρος στην προηγούμενη συλλογική σύμβαση. Θυμίζουμε πως η σύμβαση ακόμα και σήμερα αφορά μέλη των εργοδοτικών συνδικαλιστικών ενώσεων, ενώ τα μη μέλη πληρώνουν ότι ναναι και ότι θέλουν, γεγονός που αποδέχτηκε αυτό το γουρούνι που παριστάνει τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ.

Δεν έχει περάσει εξάλλου καιρός απ’ όταν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, έκανε τις ακόλουθες προκλητικές δηλώσεις, με αφορμή τη ρητορεία για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ:
«Και εάν βρισκόταν κάποιος κι έλεγε να κάνουμε 1.000 ευρώ τον κατώτερο μισθό, θα τον πλήρωνε η αγορά; Και σήμερα που είναι 510 για τους νέους μέχρι 24 ετών και 586 από κει και παραπάνω, ξέρετε ότι έχουμε διαρκείς καταγγελίες, ότι δεν τα πληρώνουν οι εργοδότες; Άρα δεν είναι ένας νομικός βολονταρισμός η λύση, η λύση είναι να μπορέσουμε να βρούμε το πραγματικό επίπεδο ισορροπίας που θα δίνει και ανάσα στους εργαζόμενους και θα διατίθενται και πόροι προς την κατανάλωση, αλλά βεβαίως να μπορεί και η αγορά να τους πληρώνει χωρίς να καταστρέφουμε την παραγωγική διαδικασία» (πηγή). 
Ούτε λέξη για τα αφεντικά, που αυτούς εξυπηρετεί το καθεστώς χαμηλών αμοιβών, ώστε να συνεχίσουν να τα κονομάνε.

Μετά απ’ όλα αυτά, δεν κοστίζει τίποτα στον Παναγόπουλο να γράψει δυο αράδες με αερολογίες εναρμονισμένες με το πνεύμα των ημερών:
«Η ΓΣΕΕ συνεχίζοντας τον αγώνα και σε διεθνές επίπεδο ώστε να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές που εξαθλίωσαν την Ελληνική κοινωνία και οικονομία και με συμμάχους συνδικαλιστικούς ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο, θα ζητήσει για ακόμη μία φορά αλλαγή της πολιτικής λιτότητας.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί τη Συνομοσπονδία στη διάσκεψη, να θέσει στον επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας και στα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την επιτακτική αναγκαιότητα να δοθεί στη χώρα μας ο απαιτούμενος χρόνος ώστε να εφαρμοστεί ένα νέο μοντέλο πολιτικής, που θα οδηγήσει στην ανάσχεση της ύφεσης και θα στοχεύει στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις και στην απασχόληση.
Η ΓΣΕΕ θα έχει συνάντηση και με τα Αμερικανικά συνδικάτα, ενώ ήδη η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία εκδίδει ψήφισμα αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό, καλώντας τους διεθνής χρηματοπιστωτικούς θεσμούς και τις Ευρωπαϊκές αρχές, να σεβαστούν τη δημοκρατική βούληση του Ελληνικού λαού και να διερευνήσουν με τη νέα κυβέρνηση κάθε δυνατότητα, ώστε οι διαπραγματεύσεις να αντικαταστήσουν τα διατάγματα και να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για την αναζωογόνηση της Ελληνικής οικονομίας.» 
Αυτό λέγεται και «εγινα συριζαίος » αφού ακριβώς αυτό μας σέρβιρε ο Στρατούλης πρόσφατα για τον βασικό μισθό.

Ας ευχηθούμε λοιπόν στον Γιάννη Παναγόπουλο καλό ταξίδι και… καλή επιτυχία στις σκληρές του διαπραγματεύσεις.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιά ποιά διαγραφή χρέους συζητοῦν ὅταν οὐσιαστικῶς ΔΕΝ ὑπάρχουν χρέη;

Τὸ μοναδικὸ ἐρώτημα, γιὰ τὸ ὁποῖον ὅλοι ὅταν ἐρωτῶνται, ἀν τὶ ἀπαντήσεως, τὸ …ῥίχνουν στὸν τσάμικο, εἶναι τὸ ἐὰν  ὑπάρχῃ χρέος, τὸ ὕψος του καὶ τὸ ἐὰν καὶ τὶ θὰ πληρώσουμε.

Διότι, ἐπισήμως, ἀπὸ Σημίτη καὶ μετά, (ἀνεπισήμως ἀπὸ ἀρχῆς ὑπάρξεως τοῦ Ἑλλαδοκαφριστᾶν) ὅλα τὰ ὑποτιθέμενα δάνεια, ἀνεγνωρίζοντο ὡς δάνεια, ἀλλὰΟΥΔΕΠΟΤΕ ἔφθαναν στὰ ταμεῖα τοῦ δημοσίου. Ἁπλὸ καὶ σημαντικότερο παράδειγμα, αὐτὸ ποὺ καταδεικνύει τὸ «ἡ καλὴ ἡμέρα ἀπὸ τὸ πρωΐ φαίνεται», ἦσαν ἐκεῖνα τὰ ὑποτιθέμενα δάνεια τοῦ Ὁρλάνδου, τὰ ὁποῖα μόλις …ἀποπληρώσαμε, ἀλλὰ ποὺ ΟΥΔΕΠΟΤΕ εἰσπράξαμε!!!

Ποιός ζητᾶ διαγραφή τοῦ «χρέους» ἐφ΄ ὅσον ΔΕΝ ἔχει διενεργηθεῖ ἔλεγχος;

Κι ἐπεὶ δὴ κατὰ πῶς ἔμαθαν ἀπὸ τὴν ἀρχή, ἔτσι κι ἐπορεύοντο, ὅλες οἱ κυβερνήσεις (;;;) τὸ δίκαιον, τὸ λογικόν, τὸ ἠθικὸν θὰ ἦταν νὰ έλεγχθοῦν ΟΛΑ τὰ δάνεια καὶ νὰ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ὅσα ἀπὸ αὐτὰ ἦσαν προϊόντα ἀπάτης καὶ …διαπροσωπικῶν συμφωνιῶν, καθὼς ἐπίσης κι ὅλες οἱ συμφωνίες ποὺ ὑπεγράφησαν, γιὰ ὁποιοδήποτε ζήτημα, ἀπὸ ἀρχῆς ἐνάρξεως λειτουργίας τοῦ Ἑλλαδοκαφριστάν, καὶ ἐμπεριεῖχαν τοὐλάχιστον ἕνα …«μικρὸ δωράκι» πρὸς οἱονδήποτε κυβερνητικὸ παράγοντα!!!.
Μὰ αὐτά, ἄν καὶ λογικά, τὰ σκεπτόμεθα καὶ τὰ ὑποστηρίζουμε ΟΛΟΙ ἐμεῖς ποὺ ΔΕΝ μάθαμε στὴν κομπίνα, στὴν ῥεμούλα καὶ στὴν μίζα καὶ ποὺ θεωροῦμε τὰ δημόσια ταμεῖα, καθὼς καὶ τὴν δημοσία περιουσία, ΚΟΙΝΟ κτῆμα ΟΛΩΝ τῶν Ἑλλήνων κι ὄχι τσιφλίκι μας. Πρὸς τοῦτο καὶ μόνον ὁ ἔλεγχος εἶναι κι ἀναγκαῖος καὶ ἐπιβάλλεται. Κι ὄχι ἔλεγχος ἀπὸ στρατιὲς Βαρουφάκηδων καὶ Στρατάκηδων (βᾶλτε ὅποιο ὄνομα θέλετε ἐσεῖς, ἔτσι κι ἀλλοιῶς ἔχουμε ἀφθονία!!!) ἀλλὰ ἀπὸ πολῖτες ποὺ ΔΕΝ ἔχουν κάτι ἱερότερον πέραν τῆς Πατρῖδος καὶ τῆς ἐλευθερίας.

Καὶ ΝΑΙ, ὑπάρχουν τέτοιοι ἀρκετοί, ποὺ ΔΕΝ χρειάζονται χρηματοδοτήσειςγιὰ νὰ πράξουν τὸ χρέος τους.

Καὶ ΝΑΙ, ΔΕΝ θὰ τοὺς ἀναζητήσουν ΠΟΤΕ τὰ διάφορα λαμόγια, ποὺ ἔμαθαν στὴν ἁρπακτὴ καὶ στὸν διαρκὴ πλουτισμό, μόνον καὶ μόνον διότι ἔμαθαν νὰ γλείφουν καὶ νὰ σέρνονται στὰ κάτουρα τῶν τοκογλύφων.

Καὶ ΝΑΙ, οὔτε αὐτὴ ἡ κυβέρνησις εἶναι ἱκανὴ νὰ ξεκαθαρίσῃ διὰ παντὸς τὸ τοπίον καὶ νὰ καθάρῃ τὴν χώρα, ἀποδίδοντας εὐθύνες σὲ ὅσους τὶς ἔχουν. Ἀλλά μέ ποιά δικαιοσύνη; Τήν …τυφλή;
Ἄλλως τὲ ἔχω δηλώσει ἤδη πὼς ὅλο αὐτὸ τὸ σκηνικό, τῆς …«ἐπαναστάσεως», ποὺ μᾶς παρουσιάζουν πὼς …«κερδίσαμε», δὲν εἶναι τίποτα περισσότερο, ἤ λιγότερο, ἀπὸ ἕνα σκηνικὸ ποὺ ἔστησαν οἱ ΜΚΟ τοῦ Soros  καὶ τῶν  Rothschild στὴν χώρα μας, ὅπως ξέρουν νὰ στήνουν ἐδῶ κι αἰῶνες, σὲ κάθε χώρα, ποὺ μπαίνει στὸ στόχαστρό τους.

Ποιός θά εἶναι ὁ ἐπόμενος Πρόεδρος;

Καί τί κάνουμε τώρα;
Σηκώνουμε τά χέρια ψηλά καί περιμένουμε τόν βέβαιό μας θάνατο;

Ἤ ἐξακολουθοῦμε τόν ἀγῶνα;

Τὸ δεύτερο. Ὁ Ἀγὼν συνεχίζεται ἔως τῆς ὁριστικῆς κι ἀπολύτου ἀπελευθερώσεως ἀπὸ τὰ τσογλάνια μὲ τὶς γραβᾶτες, τὰ σακίδια καὶ τὰ ζιβάγκα. Ἡ Ἑλλὰς ΔΕΝ εἶναι τσιφλίκι τους καὶ παραμάγαζό τους. Ἡ Ἑλλὰς εἶναι ἡ Πατρὶς ΟΛΩΝ τῶν Ἑλλήνων καὶ τώρα πιά, ἰδίως μετὰ τὰ τελευταῖα καραγκιοζιλίκια, εἶναι ἀκόμη πιὸ ἐπιτακτικὸ τὸ νὰ τὴν ἀπελευθερώσουμε.
Καὶ θὰ τὸ κάνουμε διότι οἱ γέφυρες πίσω μας κατέῤῥευσαν… Εἶναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!!!

Ὁ δικός μας μονόδρομος.

Τέλος, ἐπεὶ δὴ πασχίζουν νὰ ἀνταλλάξουν κάτι ὑπαρκτὸ μὲ κάτι ἀνύπαρκτον, ἄς ἐπανεξετάσουμε τὰ ὅσα ἡ ἀντίληψίς μας μᾶς ἐπιτρέπει νὰ κατανοήσουμε. Γιὰ παράδειγμα, τὸ κατοχικὸ δάνειον, οἱ πολεμικὲς ἀποζημιώσεις καὶ οἱ ζημίες ἐπὶ γερμανικῆς κατοχῆς εἶναι κάτι πραγματικὸ καὶ ἀνεγνωρισμένο ἀπὸ ΟΛΟΥΣ τοὺς διεθνεῖς ὀργανισμούς.

Ἀντιθέτως τὰ «δάνεια» τῆς μεταπολιτεύσεως (κι ὄχι μόνον αὐτὰ φυσικά) εἶναι ἀποτέλεσμα ἐξαπατήσεως καὶ μόνον. Δῆλα δὴ ἀνύπαρκτα. Κατ’ ἐπέκτασιν εἶναι ἀέρας κοπανιστός, ὅπως ἀέρας κοπανιστὸς εἶναι καὶ ΟΛΑ τὰ εὐρόπουλα, ποὺ ὑποτίθεται κρατᾶμε στὰ χέρια μας. Οὔτε γιὰ κ@λόχαρτα δὲν κάνουν, ἐφ΄ ὅσον ΔΕΝ ἔχουν ἀντίκρυσμα σὲ χρυσό..
 
Παρὰ ταὔτα τὰ τσογλάνια τοῦ κάθε Soros καὶ Rothschild ἑτοιμάζονται γιὰ τὴν μεγαλυτέρα ἀπάτη τῆς ζωῆς τους: νὰ ἀνταλλάξουν κάτι πραγματικὸ μὲ κάτι ἀνύπαρκτον. Οὔτε κἄν μὲ χάνδρες, γιὰ τοὺς ἰθαγενεῖς. Μόνον ἀέρα κοπανιστό. Μόνον!!!
Προσοχὴ λοιπὸν Ἕλληνες.

Ὅ,τι κι ἐὰν ὑπογράψουν, ὅ,τι κι ἐὰν προτείνουν, ὅ,τι κι ἐὰν μᾶς τάζουν, ἐφ΄ ὅσον δὲν περιλαμβάνονται οἱ εἰσαγγελεῖς ποὺ θὰ παρέμβουν γιὰ νὰ ἐλέγξουν τὰ αὐτονόητα, εἶναι ἄκυρον! Ἐμεῖς ΔΕΝ ἀναγνωρίζουμε κάποιαν ἀπόφασιν ἤ ὑπογραφή τους. 

Ἔως σήμερα μᾶς ἐξαπατοῦσαν (καὶ μᾶς ἐξαπατοῦν), πρὸ κειμένου νὰ μᾶς κρατοῦν δουλοποιημένους. Ἔως σήμερα εἶτε μὲ καροτάκια («λεφτὰ ὑπάρχουν») εἶτε μὲ ψέμματα (πάταξις τῆς διαφθορᾶς), εἶτε μὲ ἐκβιασμούς (ἀπειλὴ κομμουνιστικοποιήσεως), κατάφερναν (καὶ καταφέρνουν) νὰ  μᾶς ἀλλοιώνουν τὶς προσλαμβάνουσες πληροφορίες καὶ νὰ μᾶς διατηροῦν ἐν καταστολῇ, πρὸ κειμένου νὰ ἐξακολουθοῦν τὰ νομομαγειρέματα, κατ’ ἐντολὴς τῆς νέας τάξεως πραγμάτων.
Ἐμπρός μας εἶναι μακρὺς ἀγών.

Δύσκολος… Αἱματηρός… Σηκώνουμε τὰ μανίκια καὶ πέφτουμε μὲ τὰ μοῦτρα στὴν δουλειά.
 
Ξέρουμε τὶ πρέπει νὰ κάνουμε καὶ θὰ τὸ κάνουμε.

Φιλονόη

Υ.Γ. Διὰ τοῦ λόγου τὸ ἀληθὲς τῆς διαρκοῦς ἐξαπατήσεως, ἄς δοῦμε καὶ τὸν…«καλὸ ΟΗΕ», ποὺ στηρίζει, ἀντιπροσωπεύει καὶ ἐπιβάλλει τὴν νέα τάξιν πραγμάτων, τὸ πόσο ὡραῖα παρακάμπτει κρατικὲς συμφωνίες καὶ περνᾶ σὲ νέες, δικές του πολιτικές, τέτοιες ποὺ φαινομενικῶς μὲν ἀπαλλάσουν τοὺς λαοὺς ἀπὸ χρέη, ἀλλὰ ποὺ οὐσιαστικῶς τοὺς δένουν σὲ πραγματικὰ δεσμὰ κι ἄνευ ὁρίων σκλαβιά. Νέο παραμῦθι θὰ μᾶς σερβίρουν σὲ λίγο. Μαζὺ μὲ τὴν καταστροφὴ τῆς Γερμανίας καὶ τῆς Εὐρώπης, (ὄχι φυσικὰ τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως, ποὺ εἶναι δικό τους δημιούργημα) καταστρέφουν ὅλες τὶς χῶρες καὶ τὶς ἁλυσοδένουν σὲ «συμφωνίες» τέτοιες, ποὺ γιὰ νὰ μπορέσουν οἱ λαοὶ νὰ τὶς ἀκυρώσουν, πρέπει νὰ λύσουν τὸ κάθε «συμβόλαιο» μὲ τὸ αἷμα τους.

Έγγραφο του ΟΗΕ: Είναι ΟΛΑ προ-συμφωνημένα για το Χρέος κι εμείς θα νομίζουμε ότι νικήσαμε!

Γιά ποιά διαγραφή χρέους συζητοῦν ὅταν οὐσιαστικῶς ΔΕΝ ὑπάρχουν χρέη;1

Χθες απεκαλύφθη  έγγραφο του ΟΗΕ με ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου 2014, το οποίο αναγράφει στην εισαγωγή του τα εξής:«Λύση που υιοθετήθηκε από την Γενική Συνέλευση στις 9 Σεπτεμβρίου 2014

68/304. Για την καθιέρωση μιας πολύπλευρης εντός νομικού πλαισίου συμφωνίας για ηγεμονικές διαδικασίες αποδομήσεως του χρέους.

Η Γενική Συνέλευση,
Επικαλούμενη της Διακήρυξη της 2ης Χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών, υϊοθετημένης στις 8 Σεπτεμβρίου 2000, και την υψηλόβαθμη συνάντηση της ολομέλειας της Γενικής Συνελεύσεως για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της 2ας Δεκαετίας και το αποτέλεσμά της, βεβαιώνουν με έγγραφο πως
[…]»
Τα υπόλοιπα ακολουθούν. Αυτό που ενδιαφέρει εμάς και τις ημέρες που διανύουμε είναι ότι είναι ΟΛΑ προ-συμφωνημένα! Και μάλιστα από την έναρξη της χιλιετίας του 2000. Συνεδριάζει γι’ αυτό όχι το ΔΝΤ, όχι η Ε.Ε., όχι άλλος παγκόσμιος οργανισμός, αλλά ο ΟΗΕ, ένας υποτιθέμενα ειρηνικός οργανισμός! Συνεδριάζει για το Σχέδιο Αναπτύξεως του Millenium και αποδομήσεως του Χρέους, όταν θα έχουν μαζευτεί αρκετά κέρδη! Εμείς απλά παρακολουθούμε ένα σίριαλ από (όποια) κυβέρνηση και ΜΜΕ, το οποίο σε εμάς προκαλεί από αγωνία μέχρι… περιπετειώδη διάθεση, ενώ αυτοί πασπαλίζουν με λίγο σασπένς το ήδη εφαρμοσμένο σχέδιό τους, με εμάς στο τέλος να νομίζουμε ότι… νικήσαμε!
Όπως φαίνεται πάντως, θα συνεχίσουμε να έχουμε χώρα, και όχι μόνο αυτό, αλλά να κρατιόμαστε χεράκι-χεράκι με τους εταίρους μας, τεχνικά ξαλαφρωμένοι από όλο αυτό που ζούμε εδώ και ΠΕΝΤΕ αγωνιώδη, καταστροφικά, ψυχοβγαλτικά, βασανιστικά, εκμεταλλευτικά χρόνια!
Άντε, πότε θα γίνει είπαμε το έκτακτο Eurogroup με «λαμπερές παρουσίες» ΜΟΝΟ για την Ελλάδα;
Καληνύκτα Κεμάλ. Μην ανησυχείς. Αυτός ο κόσμος δεν πρόκειται να καταρρεύσει ποτέ!
Λόγιος Ἑρμῆς

Σημείωσις

Ἡ Θέμις, θεὰ τῆς Δικαιοσύνης, ΔΕΝ εἶναι τυφλή. Ἔχει σκεπασμένα τὰ μάτια.

Γιά ποιά διαγραφή χρέους συζητοῦν ὅταν οὐσιαστικῶς ΔΕΝ ὑπάρχουν χρέη;3

Ἐμεῖς ὀφείλουμε νὰ τὰ φέρουμε ὅλα στὸ φῶς.

Γιά ποιά διαγραφή χρέους συζητοῦν ὅταν οὐσιαστικῶς ΔΕΝ ὑπάρχουν χρέη;2


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΛΛΑΞΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΤΕ ΤΟ ΡΑΙΧ ΤΩΡΑ

Νομίζουμε ότι η Ελληνική κυβέρνηση, αυτό που οφείλει να κάνει επειγόντως, είναι να αλλάξει θέση   και ρόλο σ αυτή τη ιδιότυπη σκακιέρα, στο άθλιο παζάρι που επιμένει να ποδηγετεί το βηματισμό της χώρας…
 
 
Η αλλαγή θέσης και ρόλου συνίσταται πρωτίστως στην ανάγκη να αξιοποιηθεί στρατηγικά, η συγκεκριμένη συγκυρία έτσι ώστε μέσα στις επόμενες κιόλας ώρες, να μην αρκεστούμε αυτάρεσκα στο γεγονός ότι η Ελλάδα έγινε κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα της Ευρώπης, αλλά να επιχειρηθεί μέσα από συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό, να προσδιορίσει η Ελλάδα πια, την κυρίαρχη ατζέντα της Ευρώπης. Και ο λόγος είναι απλός…
 
Αν Η Ελλάδα αρκεστεί στην πρώτη επιλογή, τότε απλά θα παραμείνει στην οδυνηρή θέση του αμυνόμενου, και θα αποτελεί το πρώτο θέμα στην Ευρώπη. Αν μεταπηδήσει σε επιθετική στρατηγική, τότε αναγορεύεται σε πραγματικό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.
 
Η φοβική και άτολμη προσέγγιση αυτού του ζητήματος, ενσωματώνει συνέπειες που δε θα αργήσουν να κάνουν καταλυτική την παρουσία τους στις εξελίξεις. 
  • Τα φώτα της ράμπας κάποια στιγμή θα σβήσουν.
  • Τα κονταροκτυπήματα που εξαντλούνται σε επίπεδο διατυπώσεων, κοντολογίς θα εκτονωθούν, σ αυτό που κάποιοι – και όχι άσκοπα – αποκάλεσαν έντιμο συμβιβασμό.
Και η Ελληνική κοινωνία, μπορεί αυτή τη στιγμή να έχει αφοσιωθεί στα «θεάματα», αλλά στην προοπτική τους οι κοινωνίες τρέφονται μόνο με άρτο, και δικαιούνται να εξαργυρώσουν τα «θεάματα», σε αξιοπρέπεια μετρήσιμη, θεσμοθετημένη, μη αμφισβητήσιμη και…
απόλυτα χειραφετημένη, στην προσωπική και την εθνική τους καθημερινότητα.
 
Οι εξελίξεις που μεσολάβησαν, ήταν αναγκαίες, διότι τόνωσαν πραγματικά συναισθήματα αυτού του λαού, και επί της ουσίας αποκάλυψαν  δύο πράγματα:
  • Ότι ο Ευρωπαϊκός Γολιάθ δεν είναι αλώβητος. Και…
  • Ότι τα ελληνόφωνα ανδρείκελα που έφεραν τον τόπο σ αυτή την κατάντια, υπήρξαν, άβουλα, προσκυνημένα, πολλαπλώς εκτεθειμένα σε μηχανισμούς του συμμοριακού καθεστώτος που τους έχουν δεμένους χειροπόδαρα, και λειτούργησαν σε τελευταία ανάλυση στα όρια της Εθνικής προδοσίας, και αυτό δεν πρέπει να συγκαλύπτεται, στο όνομα κανενός αμφιλεγόμενου «πολιτικού πολιτισμού».
Κι αυτό το «κίνημα της αξιοπρέπειας», που ενδεχομένως δεν έχει και πολύ ξεκάθαρο στο μυαλό του επακριβώς τι αποδέχεται, τι απορρίπτει και ποια όρια δεν είναι διατεθειμένο να επιτρέψει να υπερκεραστούν, για ένα και μόνο πράγμα διψά. Για την απόλυτη δικαίωση.
 
Είναι καιρός λοιπόν αυτή η κυβέρνηση, να μεταπηδήσει από τη μάχη των συμβολισμών, στη μάχιμη πολιτική στάση, για να μην εκφυλίσει ούτε το περιεχόμενο των συμβολισμών, ούτε τις προσδοκίες που καλλιέργησε, ούτε το καθολικό αίτημα αυτού του λαού, για την απόλυτη ανατροπή του κατοχικού κεκτημένου.
 
Αν η μάχη λοιπόν συνεχίσει να δίνεται και κυρίως να εξαντλείται στο επίπεδο των πολιτικών διατυπώσεων, τότε είναι βέβαιο πως ο εκφραστικός πλούτος θα ανακαλύψει τη «μαγική διατύπωση» που θα τους κάνει όλους ευτυχισμένους.
 
Όμως σ αυτή τη μάχη για την απόλυτη ανάκτηση της εθνικής αξιοπρέπειας, δε μπορούν να είναι ταυτόχρονα κερδισμένη ΚΑΙ η κατοχική διοίκηση, ΚΑΙ η κατεχόμενη χώρα.
Οτιδήποτε λοιπόν εμφανιστεί ως «έντιμος συμβιβασμός», που θα διευκολύνει και τους δύο να πλασάρονται ως «νικητές», δε θα αποτελεί έντιμο συμβιβασμό αλλά ακόμη μια ταπεινωτική εθνική ήττα.
  • Η κυβέρνηση λοιπόν οφείλει να δραπετεύσει από το καναβάτσο του κατηγορούμενου, και ν αναρριχηθεί στο βάθρο του κατηγόρου.
  • Η κυβέρνηση αυτή οφείλει, να μη ζητιανέψει λίγο λασκάρισμα στη θηλιά που έχουν περάσει στο λαιμό της χώρας, αλλά να επιστρέψει έχοντας αποσπάσει από τα δόντια των τεράτων, το σύνολο της εθνικής μας κυριαρχίας, που ούτε τεμαχίζεται, ούτε αποσπάται τμηματικά.
  • Η κυβέρνηση αυτή οφείλει να επιστρέψει όχι με κουρέλια στις αποσκευές της που θα έχουν φροντίσει να της τα συσκευάσουν σε συσκευασία εορταστική, αλλά με μια Ελλάδα ολάκερη, με εθνική κυριαρχία πλήρως ανακτημένη, και με αξιοπρέπεια που δε θα φυλακίζεται πλέον στις συμπληγάδες της κατοχής.
Η κυβέρνηση αυτή οφείλει να τσακίσει άμεσα… τώρα, τα ελληνόφωνα θρασίμια του δωσιλογισμού, που τολμούν να απειλούν πως «δε θα επιτρέψουν να οδηγηθεί η χώρα σε πορεία σύγκρουσης κλπ κλπ κλπ».
  • Ποιοι είναι αυτοί που «δε θα επιτρέψουν»???
  • Με τι μέσα θα τολμήσουν αυτοί να εμποδίσουν???
  • Τι προσέφεραν αυτοί σ αυτή την πατρίδα εκτός από προδοσία και ταπείνωση στην άθλια διαδρομή τους???
Κανένας «έντιμος συμβιβασμός» λοιπόν, δε μπορεί να υπάρξει με τις συμμορίες των εκβιαστών που απειλούν να δολοφονήσουν τη χώρα.
Ο μοναδικός πραγματικά έντιμος συμβιβασμός, είναι να τιμήσετε τις προσδοκίες αυτού του λαού και τη σαφέστατη απαίτησή του:
  • Ταπεινώστε τώρα το Ράιχ…
  • Φέρτε τώρα πίσω την πατρίδα ολόκληρη και την αξιοπρέπεια αυτού του λαού ατσαλάκωτη.
  • Μετατρέψτε τώρα την Ελλάδα από πρώτο θέμα στην ατζέντα τους, σε πρωταγωνιστή που θα τους αναγκάσει να γίνουν αυτοί πρώτο θέμα στην ατζέντα της Ελλάδας.

Φροντίστε λοιπόν από τώρα, με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο να μάθουν πως θα αντιμετωπιστούν ως δωσίλογοι από την Ελληνική πολιτεία, όλοι όσοι τους υπηρέτησανμέσα από τις μνημονιακές – κατοχικές πολιτικές, και μη γυρίσετε πίσω αν δε φέρετε την πατρίδα ακέραια και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις στην αξιοπρέπεια της.
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΡΓΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ! Δίναμε στους γερμανούς εκατομμύρια την ωρα που ρήμαζαν την υγεία!

«Oι Γερμανοί μας δανείζουν και μας τα ξαναπαίρνουν πίσω μέσω τέτοιων συμβολαίων»

Χρυσές απεδείχθησαν για τους Γερμανούς εμπειρογνώμονες και την περιβόητη την Task Force οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε υπογράψει κατά τη διάρκεια της θητείας του χρυσή συμφωνία με την Task Force για την εκπόνηση μελετών για τις αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν στην ΠΦΥ και στον ΕΟΠΥΥ.

Μελέτες που όμως είχε ζητήσει ταυτόχρονα από Έλληνες επιστήμονες οι οποίες βεβαίως δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ.

Η συμφωνία κλείσθηκε και η Task Force εισπράττει. Μάλιστα κατά τις σχετικές αποκαλύψεις την τότε περίοδο για το χρυσό συμβόλαιο Άδωνι με τους Γερμανούς από τη εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο κ.Γεωργιάδης εμφανίστηκε μαινόμενος κατά της εφημερίδας.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριζε ότι πρόκειται για ανοικτό διαγωνισμό, σύμφωνα με τον οποίο, όποιος κερδίσει και εργαστεί για την ανασυγκρότηση του συστήματος θα εισπράξει και τα χρήματα. Βέβαια η αλήθεια απείχε παρασάγγας. Η συμφωνία είχε ήδη κλειστεί και το ρευστό είχε συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Όμως αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε βρήκε στα συρτάρια του υπουργείου κανέναν σχέδιο δια χειρός Γερμανών και ελάχιστες πρόχειρες μελέτες.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρει μάλιστα πως αυτά που δόθηκαν θα μπορούσαμε απλά ως χώρα να τα ζητήσουμε δωρεάν από τη Γερμανική κυβέρνηση και να μας τα δώσει.

Άγνωστο παραμένει πως θα ενεργήσει το υπουργείο Υγείας στην αποκάλυψη αυτή καθώς ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εμφανίζεται εξαγριωμένος λέγοντας σε στενούς του συνεργάτες πως «οι Γερμανοί μας δανείζουν και μας τα ξαναπαίρνουν πίσω μέσω τέτοιων συμβολαίων.»

Να σημειωθεί πως με βάση έγγραφο που υπέγραφε ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης, είχε αποφασισθεί σε πρώτη φάση για το έργο της ΠΦΥ και του νέου ΕΟΠΥΥ να διατεθούν μόνο για την πρώτη φάση 1 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά για την όλη τεχνική υποστήριξη των Γερμανών εμπειρογνωμόνων θα δίνονταν 4,5 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, άλλα 10 εκατ. είχε αποφασιστεί να διοχετευθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Υγεία εν δράσει» πρόγραμμα που ήταν υπό τον έλεγχο Γερμανών ειδικών με επικεφαλής τον Χ.Ράιχενμπαχ.

Με βάση την απόφαση που είχε ληφθεί, τα μέλη της Task Force θα αναλάμβαναν τη «διοικητική και τεχνική υποστήριξη της Διεύθυνσης ΠΦΥ του Υ.Υ. στο πλαίσιο της υλοποίησης/εφαρμογής των τιθέμενων στόχων στο πρόγραμμα του Κυβερνητικού Εργου, καθώς και των προτεινόμενων δράσεων στο πρόγραμμα Health in Action. Το έργο προωθείται υπό τις ανωτέρω αυστηρές προϋποθέσεις και έχει διάρκεια 24 μήνες».

Η πρώτη σύμβαση που προβλέπει την πρώτη…δόση στους Γερμανούς ύψους 1 εκατ. ευρώ

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου
medispin
Avantipopolo.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

κ. Βαρουφάκη διαβάστε τις αποκαλύψεις μας και ξεσκεπάστε τους…

Άλλο Ιρλανδία, Πορτογαλία και άλλο Ελλάδα…
Όλα αυτά τα γράφουμε γιατί σύμφωνα με πληροφορίες στο χθεσινό Eurogroup,μεταξύ των χωρών που φέρεται να διαφωνούν είναι η Πορτογαλία και η Ιρλανδία..
Αυτό που δεν μας λένε και αυτό στο οποίο θα πρέπει να σταθεί ο κ. Βαρουφάκης αλλά και ο πρωθυπουργός είναι ότι το μνημόνιο και τα μέτρα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας…ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με τα δικά μας…

Καμιά σχέση δεν έχουν η συμφωνία και τα μέτρα της Πορτογαλίας, με τα δικά μας….

 Δείτε τις βασικές αρχές της συμφωνίας της Πορτογαλίας με την Τρόικα:

- Επιτόκιο 3,25% για 3 χρόνια έναντι 5,2% της Ελλάδας
- Δεν θα θιγεί ο 13ος και 14ος μισθός, ούτε θα αναπληρωθεί με ομόλογα
- Δεν θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των μισθών του δημόσιου τομέα

- Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός
- Δεν θα υπάρξει αναθεώρηση του συντάγματος
Δεν θα υπάρχουν απολύσεις στη δημόσια διοίκηση
- Δεν θα υπάρξει καμία καταχρηστική απόλυση
- Δεν θα υπάρξει καμία ιδιωτικοποίηση της Caixa Geral de Depósitos
- Εξακολουθούν να παρέχονται δωρεάν οι Εθνικές Υπηρεσίες Υγείας
- Παραμένει δημόσιο το σχολείο

- Και δεν θα υπάρξει καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, ή προσαρμογής των εισφορών, ή αλλαγές στο όριο ηλικίας, χάρη στη μεταρρύθμιση της Κοινωνικής Ασφάλισης του 2007.


                              
                            

Σε γενικές γραμμές, οι πιο σημαντικές διαφορές είναι:

- Το ελληνικό μνημόνιο είναι 81 σελίδες ενώ το αντίστοιχο ιρλανδικό μόνο 22.

- Σε αντίθεση με το ελληνικό, το ιρλανδικό μνημόνιο δεν είναι λεπτομερές, αλλά γενικόλογο.

- Η έμφαση και εστίαση στο ιρλανδικό μνημόνιο είναι στις αποφάσεις που πρέπει να πάρει η ιρλανδική κυβέρνηση για την ικανοποίηση των απαιτήσεων του μνημονίου.

- Το γεγονός αυτό έχει σαν συνέπεια την μεγαλύτερη αυτονομία και την λήψη των αποφάσεων από την Ιρλανδική κυβέρνηση. Προφανώς η Ιρλανδία ως σοβαρή χώρα, δεν απεδέχθη την συγκυβέρνηση με την τρόικα και διαπραγματεύεται ένα πιο ευέλικτο και «χαλαρό» μνημόνιο.

Υπάρχει ακόμα και το προηγούμενο των Ιρλανδών: Οι οποίοι πέτυχαν αρχικά να διαπραγματευθούν – χωρίς «πιστόλια στο τραπέζι» κι άλλα πολιτικά παραμύθια – πολύ καλύτερους όρους στο δικό τους Μνημόνιο, διατηρώντας πολύ χαμηλούς τους φορολογικούς συντελεστές τους, στο 12,5%. Κι έτσι η χώρα τους σήμερα ανακάμπτει!

Να σας θυμίσουμε ότι όλα τα πιο πάνω τα έλεγε πριν τις εκλογές του 2012 στα Ζάππεια ο Σαμαράς…

Δείτε το σχετικό βίντεο..

         

 πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όταν ο όμιλος Λάτση «θυμήθηκε» τη Δημοκρατία

Για τους Έλληνες «ολιγάρχες» η Δημοκρατία δουλεύει μια χαρά όταν υπάρχουν κυβερνήσεις που τους δίνουν –με νόμο πάντα- «φιλέτα» του δημοσίου στις τιμές που εκείνοι επιθυμούν. Όταν αυτό αλλάζει και κάποιος επιχειρήσει να υπερασπισθεί και να διαφυλάξει το συμφέρον του δημοσίου, τότε έχουμε έλλειψη δημοκρατικού πνεύματος.  

Χθες, η εταιρεία Lamda Development του ομίλου Λάτση εξέδωσε ανακοίνωση, αντιδρώντας στις προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Λαφαζάνη ότι «η εξαγορά του Ελληνικού υπήρξε σκανδαλώδης, τα σχέδια για την αξιοποίηση είναι ακραία αντιπεριβαλλοντικά» και ότι «εμείς θα επανεξετάσουμε αυτή την σκανδαλώδη εξαγορά με στόχο την ακύρωσή της».

Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η αναφορά σε «σκανδαλώδη εξαγορά» αγνοεί μία καθόλα νόμιμη διαδικασία, που ακολουθήθηκε στη βάση του σχετικού νόμου. Και ότι «το δημοκρατικό πνεύμα, από το οποίο η νέα κυβέρνηση αναμφίβολα διαπνέεται θα επέβαλε τη συζήτηση και τη διαβούλευση και όχι μονομερείς τοποθετήσεις όπως αυτή».

 Πράγματι, ο όμιλος Λάτση είχε μάθει να συζητά και να διαβουλεύεται με άλλους όρους… Πιο χαρακτηριστική περίπτωση, αυτή του Mall προ δεκαετίας, του μεγαλύτερου αυθαιρέτου της Ευρώπης. Γιατί στην περίπτωση του Mall, το «δημοκρατικό πνεύμα» επέβαλλε να γίνει η Βουλή πολεοδομικό γραφείο, ψηφίζοντας νόμους για την ανέγερσή του και τους συντελεστές δόμησης, για να αποφύγει η Lamda Development εμπλοκές από δημόσιες υπηρεσίες και διοικητικά δικαστήρια. Για την ιστορία, οι «δημοκρατικοί» νόμοι έφεραν τις υπογραφές των τότε υπουργών Βάσως Παπανδρέου και  Ευάγγελου Βενιζέλου.

Με «δημοκρατικό» τρόπο και εξίσου «δημοκρατικό» τίμημα είχε πάρει τότε η Lamda από τον ΟΕΚ και το οικόπεδο στο οποίο έχει χτιστεί το εμπορικό κέντρο: το 2001 ο δήμος Αμαρουσίου –μέσω δημοτικής επιχείρησης- είχε συνάψει σύμβαση με τον ΟΕΚ προκειμένου να του παραχωρηθεί το οικόπεδο έκτασης 43 στρεμμάτων για την ανέγερση του Χωριού Τύπου όπου θα διέμεναν το 2004 οι ξένοι δημοσιογράφοι που θα κάλυπταν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η δημοτική επιχείρηση… πουλήθηκε στην Lamda, τα σπίτια έγιναν σε άλλο οικόπεδο (κάτω από τις γραμμές του ΗΣΑΠ) και στο οικόπεδο του ΟΕΚ χτίστηκε το Mall άνω των 75.000 τ.μ., αντί για ένα πολύ μικρότερο που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες των… δημοσιογράφων.

Τελικά, και αφού το εμπορικό κέντρο είχε ανεγερθεί και βρισκόταν σε λειτουργία, η Lamda κατέβαλλε το 2006 στον ΟΕΚ 38 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του οικοπέδου. Δηλαδή, στην τιμή ξεφτίλα των 895 ευρώ ανά τετραγωνικό (σ.σ. λίγους μήνες μετά ο ΟΕΚ αγόρασε οικόπεδο στα Πευκάκια με 1.040 ευρώ ανά τ.μ.).

Το 2009 ο 6ος τακτικός ανακριτής άσκησε δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος εναντίον των μελών του Δ.Σ. του ΟΕΚ που είχε εγκρίνει την μεταβίβαση στην Lamda, υπολογίζοντας τη ζημιά για τον οργανισμό σε 294 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση, που αναλυτικά μπορείτε να δείτε στο fact the mall, με… «δημοκρατικό» τρόπο μπήκε στο αρχείο χωρίς να ακουστεί το παραμικρό στα μέσα ενημέρωσης.

Η υπόθεση του Ελληνικού έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με αυτή του Mall: το καλύτερο «φιλέτο» του δημοσίου η Lamda το παίρνει με μόλις 150 ευρώ ανά τ.μ. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζης έχει αναφέρει σχετικά ότι το τίμημα αντιστοιχεί σε παραλιακό οικόπεδο στο Βραχάτι Κορινθίας και τον Άγιο Βασίλειο και ότι όταν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός δεν ήταν γνωστό ότι ο «νικητής» θα μπορούσε να φτιάξει και καζίνο…



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χρέος-τέρας 324 δισ. ευρώ ή 181% του ΑΕΠ απειλεί να «σκοτώσει» την Ελλάδα – Για ποια βιωσιμότητα μιλάνε;

Το χρέος είναι βουνό ή τοξικό όπως το λέει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και απειλεί να καταστρέψει την Ελλάδα καθ’ ότι η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου φρόντισε μετά την υπογραφή του μνημονίου και του PSI επι Γιώργου Παπανδρέου να μετακυλίει τόκους για τα επόμενα χρόνια φορτώνοντας τους στο αρχικό κεφάλαιο.

Εξ’ ου και η «βόμβα» που έριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων ότι το χρέος έχει ξεπεράσει το 180% του ΑΕΠ. Συγκεκριμένα, από τα τρέχοντα στοιχεία προκύπτει πώς το χρέος σήμερα αγγίζει τα 324 δισ. ευρώ, δηλαδή φθάνει το 181% επί του ΑΕΠ.

Αντί να μειώνεται όπως δήθεν είχε προβλέψει η τρόικα και η κυβέρνηση (όπως άλλωστε μιλούσαν και για ανάπτυξη η οποία ποτέ δεν ήρθε) αυτό αυξάνεται δραματικά και θα συνεχίσει όσο η χώρα είναι σε ύφεση και οι Ευρωπαίοι πιέζουν για μνημονιακές πολιτικές.

Με τη συμφωνία δε του 2012, η τρόικα υποχρέωσε την Ελλάδα, κυριολεκτικά, να «κρύβει τόκους κάτω από το χαλί». Συγκεκριμένα, να μην καταβάλλει τώρα τόκους για τα δάνεια του EFSF μέχρι και το 2021. Αντί λοιπόν το 2015 να πληρωθούν τόκοι ύψους 9,2 δισ. ευρώ, θα πληρωθούν μόνο 6,1 δισ. ευρώ, και το ποσό των 3,1 δισ. ευρώ μεταφέρεται στην επόμενη δεκαετία.

Αποτέλεσμα αυτού είναι το 2022 μόνο οι τόκοι να φτάνουν σε 24,5 δισ. ευρώ και το 2023 σε 17,6 δισ. ευρώ! Τραγικό αδιέξοδο δηλαδή και χρέος μη βιώσιμο που μετακυλίεται στις επόμενες γενιές χωρίς να υπάρχει καμία πιθανότητα αποπληρωμής.

Είναι κάτι σαν τα περίφημα swap του Κώστα Σημίτη, η διακυβέρνηση του οποίου ήταν και η καταστροφή της χώρας. Τώρα, αντί να είναι στη φυλακή για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και για πολλά ακόμη έχει το θράσος να δίνει και συμβουλές.

Τα δε πρωτογενή πλεονάσματα ήταν ένα ακόμη τρίκ της κυβέρνησης και της τρόικας που βύθισαν ακόμη πιο βαθιά τη χώρα στο τούνελ του αδιεξόδου το οποίο ακούει στο όνομα χρέος. Ενδεικτικό είναι πώς βάσει του ισχύοντος μνημονίου, η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα φέτος 3% του ΑΕΠ ή 5,7 δισ. ευρώ.

Για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, τα πλεονάσματα θα πρέπει να ανέλθουν στο 4,5% του ΑΕΠ ή σε περίπου 9 δισ. ευρώ. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτευχθούν οι συγκεκριμένοι στόχοι, εκτός και εάν κάθε χρόνο επιβάλλονται εισπρακτικά μέτρα και μειώνονται μισθοί και συντάξεις συντάξεις.

Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 1,5% του ΑΕΠ και να δωθεί χώρος και χρόνος στην Ελλάδα να αναπνεύσει και να αυξήσει το ΑΕΠ της που έχει συρρικνωθεί δραματικά στα χρόνια του μνημονίου.

Οι δανειστές ωστόσο δεν θέλουν να ακούσουν για «κούρεμα» του χρέους, που είναι και η μόνη ρεαλιστική λύση, αλλά δεν θέλουν να διορθώσουν και τα τεράστια λάθη που διέπραξαν στο ελληνικό πρόγραμμα δίδοντας επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους με χαμηλότερα επιτόκια και μία περίοδο χάριτος μερικών χρόνων. Αυτό ζητάει η κυβέρνηση.

Οι Ευρωπαίοι ωστόσο το αρνούνται γιατί δεν θεωρούν πώς έκαναν λάθος στο πρόγραμμα. Αντιθέτως πέτυχαν το στόχο τους. Να αλυσοδέσουν την Ελλάδα και κάθε φορά που θα τίθεται θέμα χαλάρωσης της λιτότητας σε κάποια άλλη χώρα του Ευρωπαικού Νότου να τραβάνε τις αλυσίδες ως παράδειγμα προς αποφυγήν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν καλείται τώρα να σπάσει τα δεσμά αυτά και να ελευθερώσει τους Έλληνες πολίτες από το χρέος-τέρας. Γι΄αυτό έχει εντολή. Το αν θα συμβεί ή σε τι βαθμό μένει να του δούμε. Κυριακή κοντά γιορτή που λέει και ο λαός…



defencenet.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!