EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο – Τι ανακοίνωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Του Θάνου Πασχάλη

Στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ένα έως ενάμιση μήνα, θα προβλέπονται όλες οι διαδικασίες για την επαναπρόσληψη 3.900 υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι απολύθηκαν ή βρίσκονται σήμερα σε καθεστώς  διαθεσιμότητας.

Ειδικότερα, με το σχέδιο νόμου θα προβλέπεται η ανάκληση 1.065 απολύσεων, η επαναφορά στη θέση τους 1.825 υπαλλήλων που βρίσκονται σήμερα σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ 1.038 οι οποίοι επανήλθαν στην υπηρεσία τους με δικαστικές αποφάσεις θα παραμείνουν στη θέση που κατείχαν πριν απολυθούν. Για τις περιπτώσεις αυτές θα προβλεφθεί μίνι εθελοντική κινητικότητα η οποία θα κινηθεί σε δύο βάσεις: Η πρώτη θα δίνει το δικαίωμα στους απολυμένους να επανέλθουν στη θέση που κατείχαν, ενώ με η δεύτερη θα έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν αλλαγή θέσης με βάση πίνακα κενών θέσεων σε διάφορα υπουργεία (π.χ. σχολικοί φύλακες θα μπορούν εάν το επιθυμούν να τοποθετηθούν ως αρχαιοφύλακες στο υπ. Πολιτισμού). Το συνολικό κόστος των επαναπροσλήψεων και της παραμονής των διαθέσιμων στις θέσεις τους υπολογίζεται σε 32,3 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στην επιλογή προϊσταμένων, με το ίδιο νομοσχέδιο θα θεσπίζεται διάταξη με βάση την οποία θα συνυπολογίζονται ως κριτήρια για την προαγωγή υποψήφιων υπαλλήλων τα τυπικά τους προσόντα και η προφορική συνέντευξη. Στο ίδιο νομοσχέδιο θα αίρονται αντισυνταγματικές ρυθμίσεις στο πειθαρχικό δίκαιο των υπαλλήλων (υπέρβαση τεκμηρίου αθωότητας, κατάργηση αυτόματης θέσης σε αργία, άσκηση διώξεων για συνδικαλιστική ή κοινωνική δράση κλπ).

Για τους περίπου 6.000 αδιόριστους – επιτυχόντες του ΑΣΕΠ πριν από το 2009, στόχος του υπουργείου είναι η σταδιακή αποκατάστασή τους και με κύριο κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες και τα κενά προσωπικού σε διάφορα υπουργεία.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπλ. υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, στις σκέψεις του υπ. Εσωτερικών είναι η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, τις οριστικές όμως αποφάσεις θα λάβει ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών.

Παράλληλα θα συνεχιστεί ο έλεγχος, χωρίς αυτό να αποτελεί «κυνήγι μαγισσών», για όσους υπαλλήλους προσελήφθησαν με πλαστά δικαιολογητικά (πτυχία, διδακτορικά, ξένες γλώσσες κλπ.), ενώ παγώνει ο έλεγχος που διενεργούσε το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τους συμβασιούχους οι συμβάσεις των οποίων – ορισμένου χρόνου ή έργου – μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, κυρίως με το Π.Δ. Παυλόπουλου.

Για το ερχόμενο εξάμηνο το πλάνο για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης περιλαμβάνει πλήρη καταγραφή αναγκών και επανακαθορισμό τους ανά υπουργείο, περιγράμματα θέσεων για τους υπαλλήλους, αλλά και νέο σύστημα αξιολόγησης, το οποίο όπως ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος θα είναι επιβραβευτικό και όχι τιμωρητικό, και δε θα συνδέεται με τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων αλλά ούτε με απολύσεις.

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως σχεδιάζει να συνεχίσει τη συνεργασία με την task force, ενώ θα αναπτύξει στενή συνεργασία με σπουδαστές της εθνικής σχολής Δημόσιας Διοίκησης αλλά και με ειδικευμένους επιστήμονες, γνώστες διοικητικών θεμάτων της δημόσιας διοίκησης, οι οποίοι θα προέρχονται εκτός του χώρου της αριστεράς.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αντάρτικο στον Κουρουμπλή από τους γαλάζιους Διοικητές Νοσοκομείων! Δεν αφήνουν τις καρέκλες!

Τα πρώτα προβλήματα για το νέο Υπουργό Υγείας έκαναν την εμφάνισή τους αφού οι διοικητές των νοσοκομείων απαντάνε με «αντάρτικο» στην παραίτηση που τους ζητήθηκε. Δεν θέλουν ή φοβούνται;

Ο κ.Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέθεσε στους Περιφερειάρχες Υγείας να ζητήσουν προφορικά τις παραιτήσεις από τους διοικητές και υποδιοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας, ζητώντας τους να τον διευκολύνουν και να παραιτηθούν. Όμως οι περισσότεροι εξ αυτών που διορίστηκαν από την προηγούμενη συγκυβέρνηση απαντάνε «“οχι″.

Η πρωτοβουλία του υπουργείου να κινηθεί προφορικά δεν είναι τυχαία. Αφού επικράτησε η ανησυχία μήπως προσφύγουν στα δικαστήρια και αξιοποιηθεί νομικά το όποιο επίσημο έγγραφο σταλεί. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί στο παρελθόν. Αρκετοί διοικητές που είχαν διορισθεί στα δημόσια νοσοσκομεία το 2000 και απομακρύνθηκαν το 2004 με την αλλαγή της κυβέρνησης προσέφυγαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν εισπράττοντας χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση.

Μήπως κρύβεται κάτι πίσω απ” αυτή την αντάρτικη κίνηση των «Μάνατζερ Υγείας»?
Πληροφορίες λένε πως η άρνησή τους δε φαίνεται να στηρίζεται μόνο στην πιθανότητα δικαίωσης αλλά σχετίζεται κυρίως με τη » γραμμή» που έχει περάσει η λεωφόρος Συγγρού.

Η Ν.Δ. διαμήνυσε, στα δικά της παιδιά, διοικητές των νοσοκομείων να μη δώσουν τις παραιτήσεις τους ώστε να υπάρχει πίεση στη νέα κυβέρνηση.

Επίσης τα γαλάζια παιδιά πιστεύουν ακράδαντα ότι και να ισχύσουν οι παραιτήσεις, πάλι η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου θα έχει σκοτούρες διότι θεωρούν ότι δεν υπάρχουν πρόσωπα με προσόντα για να καλύψουν τις θέσεις που στρογγυλοκάθονταν τα δικά τους παλικάρια!!!

Οψόμεθα Κύριοι…

πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ήρθε το νέο εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας. Σώζει ζωές μικρών παιδιών αλλά… δεν συνταγογραφείται

Τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο πολύτιμο από τη ζωή μικρών παιδιών ειδικά όταν αυτά προσβάλλονται από την πολύ επικίνδυνη μηνιγγίτιδα. Ένα νέο εμβόλιο έρχεται για να δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά δεν συνταγογραφείται και δεν αποζημιώνεται από τα ταμεία. Κοστίζει η μία μόνο δόση από τις τρεις που είναι απαραίτητες 105 ευρώ όπως τονίζει η εταιρεία παραγωγής του. Κάθε χρόνο στη χώρα μας παρουσιάζονται 60 με 70.000 κρούσματα που μένουν σταθερά για δέκα και πλέον χρόνια και η αντίδραση της πολιτείας είναι ότι εφόσον δεν παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, είναι θέμα της οικογένειας αν θέλει να το παράσχει στο παιδί και όχι της πολιτείας. Μέχρι τώρα, έχουν ήδη παρουσιαστεί 12 κρούσματα μηνιγγιτιδόκοκου κατά τον μήνα Ιανουάριο και δυστυχώς τα 2 από αυτά έχουν καταλήξει (αγόρι 4 ετών στα Χανιά και 3 ετών στην Κομοτηνή) και 1 νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση (αγόρι 13 ετών Τρίκαλα).

Το εμβόλιο μπορεί να γίνει από ηλικία 0 έως 18 ετών.

Ωστόσο, όλες οι ηλικιακές ομάδες μπορούν να προσβληθούν από τη μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο, με τα βρέφη, νήπια, έφηβους και νεαρούς ενήλικες να αποτελούν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς. Τo βακτήριο (Neisseria Meningitidis ή μηνιγγιτιδόκοκκος) που προκαλεί τη μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο διακρίνεται σε πέντε οροομάδες (Α, B, C, W-135 και Y). Η οροομάδα τύπου Β (MenB) ευθύνεται για την πλειοψηφία των περιστατικών (περίπου 90%) στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Η εξέλιξη της νόσου είναι ταχύτατη και μπορεί να επιφέρει το θάνατο σε διάστημα 24 – 48 ωρών από την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων, τα οποία συχνά μοιάζουν με αυτά της γρίπης, όπως ο πυρετός, ο έμετος και η κεφαλαλγία.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), περίπου 1 στα 10 άτομα που προσβάλλονται καταλήγει παρά τη θεραπεία. Επιπλέον, 1 στα 5 άτομα που επιβιώνουν εμφανίζει σοβαρές μόνιμες αναπηρίες, όπως εγκεφαλική βλάβη, επιληπτικούς σπασμούς, απώλεια της ακοής και μαθησιακές δυσκολίες, ενώ είναι δυνατό να υποστεί και ακρωτηριασμό άκρων.
Το 50% των κρουσμάτων μηνιγγίτιδας είναι τύπου C στην οποία οι τρεις δόσεις του εμβολίου ενσωματώθηκαν σε 1.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Υποχρεωτικού Εμβολιασμού προβλέπει το εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου της οροομάδας C, όχι όμως και της οροομάδας Β.

Το εμβόλιο ενδείκνυται για την προστασία όλων των ηλικιακών ομάδων, από την ηλικία των 2 μηνών και άνω. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 1.000.000 δόσεις παγκοσμίως. Σημειώνεται ότι για τα νεογνά από 2 έως 6 μηνών απαιτούνται 4 δόσεις του εν λόγο εμβολίου, για τα παιδιά από 6 μηνών έως 2 χρονών 3 δόσεις, ενώ για τα παιδιά από δύο ετών και άνω απαιτούνται δύο δόσεις του εμβολίου.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

BBC: Μύθος ο «τεμπέλης Έλληνας»

Δημοσίευμα του BBC καταρρίπτει τον μύθο που θέλει τους Έλληνες να είναι «οι τεμπέληδες της Ευρώπης », κατατάσσοντας δέκα ευρωπαϊκές χώρες σε μια λίστα ανάλογα με τις ώρες που δουλεύουν οι εργαζόμενοί της.

«Η κρίση στην Ευρωζώνη έχει κάνει εμφανείς τους διαχωρισμούς στην ευρωπαϊκή οικογένεια, και ειδικά η Ελλάδα έχει γίνει στόχος έντονης κριτικής. Ζει η Ελλάδα με περισσότερα λεφτά από όσα έχει; Είναι οι Έλληνες τεμπέληδες; Για αυτή τη δεύτερη άποψη, τα στατιστικά στοιχεία λένε μια ιστορία που εκπλήσσει», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, τονίζει το BBC, οι Έλληνες δεν έχασαν τον δρόμο τους λόγω τεμπελιάς, αφού αν κοιτάξουμε τον μέσο όρο των ωρών που δουλεύει ο κάθε εργαζόμενος, τότε οι Έλληνες «δείχνουν να είναι πάρα πολύ σκληρά εργαζόμενοι.»

Το άρθρο χρησιμοποιεί ως απόδειξη για αυτό του το ... αναπάντεχο συμπέρασμα τα νούμερα του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα οποία ο μέσος Έλληνας δουλεύει 2.017 ώρες κάθε χρόνο, αφήνοντας τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πίσω του, μόνος και καταϊδρωμένους. Σε σχέση μάλιστα και με τα 35 μέλη του Οργανισμού, η Ελλάδα βρίσκεται μόλις δύο θέσεις πίσω από τη Βόρεια Κορέα.

Από την άλλη πλευρά, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το άρθρο, ο μέσος Γερμανός εργαζόμενος. «ο οποίος θεωρείται η επιτομή της βιομηχανοποίησης», φτάνει μόλις τις 1,408 ώρες τον χρόνο. Ο μέσος Έλληνας δουλεύει λοιπόν κατά 40% περισσότερο από τον μέσο Γερμανό.

                       

Ποιος είναι όμως ο λόγος που υπάρχει αυτή η σημαντική διαφορά;

Σύμφωνα με την Πασκάλ Μαριάννα, στατιστικός του ΟΟΣΑ, υπάρχουν δύο εξηγήσεις: Πρώτον, ότι στην Ελλάδα δουλεύουν πολλά άτομα που είναι αυτοπασχολούμενοι ή έχουν τις δικές τους επιχειρήσεις, όπως αγρότες και ιδιοκτήτες καταστημάτων. Δεύτερον, ότι σε κάθε χώρα υπάρχει ένας διαφορετικός αριθμός ατόμων που είναι μερικώς απασχολούμενα.

Επομένως, συμπεραίνεται στο δημοσίευμα, «επειδή οι δύο αγορές εργασίας είναι διαφορετικά δομημένες, είναι δύσκολο να τις συγκρίνεις ως όμοιες.»

Ωστόσο, συνεχίζει, ακόμα και αν κάποιος αφαιρέσει αυτές τις διαφορές, τότε οι Έλληνες δουλεύουν και πάλι κατά 10% περισσότερο από τους Γερμανούς. Και αυτό επειδή οι Γερμανοί παίρνουν περισσότερη άδεια λόγω ασθενείας ή μητρότητας, αλλά έχουν και περισσότερες διακοπές – όλα αυτά μαζί μας κάνουν τέσσερις εβδομάδες περισσότερο «καθισιό» σε σύγκριση με τους Έλληνες.

«Τότε γιατί η Ελλάδα χρειάζεται οικονομική βοήθεια και όχι η Γερμανία;», διερωτάται η αρθρογράφος.

Και δίνει την εξής απάντηση: Πάρτε το ΑΕΠ της χώρας και διαιρέστε το με τον αριθμό των εργαζόμενων της.

Κατά βάση, λέει το δημοσίευμα, ο μέσος Γερμανός εργάτης είναι πιο παραγωγικός από τον μέσο Έλληνα. Η Γερμανία βρίσκεται στις οκτώ πιο παραγωγικές χώρες του ΟΟΣΑ ανά εργαζόμενο, ενώ η Ελλάδα είναι 24η.

Σύμφωνα με την κα Μαριάννα, αυτό συμβαίνει επειδή η Γερμανία επειδή έχει έναν πολύ αποτελεσματικό βιομηχανικό τομέα. Ωστόσο, όπως τονίζει, οι αριθμοί προκύπτουν από εθνικά στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν ανάλογα με τους μεθόδους συλλογής και σύνθεσης που έχουν οι αρμόδιες αρχές της κάθε χώρας.



Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βαρουφάκης: Όταν το χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί, πάμε σε κούρεμα.

Με τίτλο «Δεν μπορούμε να σας αποπληρώσουμε στο άμεσο μέλλον», το γερμανικό περιοδικό «Stern» δημοσιεύει την Τετάρτη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος επισημαίνει ότι το κούρεμα του χρέους είναι αναπόφευκτο, όταν αυτό δεν μπορεί να αποπληρωθεί.


«Για χρόνια λέω το ίδιο πράγμα. Ένα μη βιώσιμο χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί και άρα οδηγεί σε κούρεμα. [...] Είμαστε μια άπειρη κυβέρνηση και δεν πήραμε λίγο χρόνο για να συνηθίσουμε τη δουλειά των υπουργείων μας. Μιλώντας με αυστηρούς όρους, χρειαζόμαστε λίγες εβδομάδες για να διαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι η κάννη ενός όπλου. Πηγαίνοντας από συνάντηση σε συνάντηση και μετά από άγρυπνες νύχτες, αποδεικνύεται πως η κρίση έχει δοκιμάσει την ακεραιότητα και τη ψυχή της Ευρώπης», επισημαίνει στη συνέντευξή του προς το «Stern».


Ο Γ. Βαρουφάκης σημειώνει πως οι χώρες της ευρωζώνης επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, αλλά εν τέλει πετυχαίνουν το αντίθετο. «Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε μια ύφεση σαν των ΗΠΑ τη δεκαετία του '30 ή σε μια περίοδο αποπληθωρισμού όπως είναι η σημερινή», ξεκαθαρίζει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.


Εξάλλου, στην ίδια συνέντευξη, ο ίδιος εξαίρει την προσωπικότητα τόσο της Άνγκελα Μέρκελ όσο και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και δηλώνει: «Η Α. Μέρκελ είναι η πιο έξυπνη πολιτικός της Ευρώπης. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι΄αυτό. Ο Β. Σόιμπλε είναι ίσως ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική ουσία. Είναι γνήσια δεσμευμένος στην Ευρώπη. Το βασικό ζήτημα είναι το πώς θέλουμε εμείς οι ίδιοι να βγούμε από την κρίση. Αντιμετωπίζουμε ένα πολιτικό πρόβλημα. Χρειαζόμαστε περισσότερη διαβούλευση και συντονισμό. Πολλοί πολιτικοί στην Ευρώπη είναι πολύ φοβισμένοι για να βγουν από το κοπάδι».


Αναφερόμενος στους Γερμανούς τονίζει: «Νομίζω ότι οι Γερμανοί είναι πολύ καλοί Ευρωπαίοι, ακόμη περισσότερο από ό,τι οι Γάλλοι ή οι Έλληνες. Πολλοί Γερμανοί θεωρούν την Ευρώπη ως μέσο για την αποφυγή του έθνους-κράτους. Είναι μία από τις συνέπειες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Αλλά νομίζω ότι το να δείχνεις με το δάχτυλο είναι μια πολύ ηλίθια άσκηση. Θα πρέπει να σκεφτούμε ως Ευρωπαίοι και όχι με εθνικούς όρους».


Μιλώντας για την κρίση χρέους, ο υπουργός αναφέρει ότι ο ίδιος το 2011 είχε δεχθεί απειλές, όταν προσπάθησε να βοηθήσει κάποιους δημοσιογράφους να αποκαλύψουν συγκεκριμένα τραπεζικά σκάνδαλα. «Με είχαν απειλήσει τηλεφωνικά με το παιδί μου και ότι θα έπρεπε να σταματήσω την έρευνα. Δεν φοβήθηκα ποτέ και δεν έμαθα ποιοι ήταν πίσω από αυτές τις απειλές», λέει.


Υπάρχουν όλοι οι τρόποι και οι όροι για να το περιγράψει κανείς αυτό και η ελληνική και η γερμανική γλώσσα είναι πλούσιες. Ωστόσο, το ζητούμενο είναι ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί σύντομα. Το 2010 είχαμε έναν ακόμα όρο για την περικοπή του χρέους. Εκείνη την εποχή η Ελλάδα είχε πάει σε πτώχευση, αλλά η Ευρώπη υποκρίθηκε πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Οι Έλληνες φορολογούμενοι επωμίστηκαν το βάρος των ζημιών των τραπεζών, ως αποτέλεσμα της περικοπής του χρέους. Αυτό ήταν κυνικό. Αυτά που μας δάνεισαν οι Ευρωπαίοι δεν πήγαν στην αλληλεγγύη, αλλά στις τράπεζες. Αυτό είναι που θέλουμε τώρα να αλλάξουμε. Θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος για τους φορολογούμενους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη».


Ερωτηθείς, τέλος, για το τι θα πράξει η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στις «ολιγαρχικές ελίτ» που επωφελήθηκαν από την κρίση, ο Γ. Βαρουφάκης απαντά: «Θα τους διαλύσουμε. Δεν ξέρω ακόμα πώς, αλλά θα τους σταματήσουμε. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των Γερμανών. Είμαστε η πρώτη ελληνική κυβέρνηση που θέλει πραγματικά να διαλύσει τα καρτέλ της χώρας. Η προηγούμενη κυβέρνηση υποκρινόταν πως ενδιαφέρεται για μεταρρυθμίσεις, αλλά δείτε τους φορολογικούς νόμους. Φορολογούνταν άνθρωποι που είχαν φορολογική ασυλία. Είναι σαν να ζητάμε από τις γαλοπούλες αν θέλουν να σφάζονται τα Χριστούγεννα».




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανάπτυξη.

Ανάπτυξη για την Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει, έτσι όπως την ορίζουν οι δανειστές. Για να γίνει αυτό που συστήνουν οι δανειστές θα πρέπει αφενός οι μισθοί και οι συνθήκες εργασίας να κατέβουν σε επίπεδο Κίνας, διαφορετικά επενδύσεις δεν πρόκειται να γίνουν, αφετέρου η ελληνική φύση να μετατραπεί σε χαβούζα της Ευρώπης. Η δε δημόσια περιουσία να εκποιηθεί έναντι πινακίου φακής.

Ακόμα όμως και τότε, καμία ανάπτυξη δεν θα αφορά την Ελλάδα και τους Έλληνες, που θα δουλεύουν μαζί με τους εδώ αλλοδαπούς απλά για να φυτοζωούν, αλλά τους διεθνείς ολιγάρχες επενδυτές και τα ντόπια τσιράκια τους, οι οποίοι θα αισχοκερδίσουν σε βάρος των ζωών και των ονείρων μας.

Μην σκεφτόμαστε λοιπόν τέτοιου είδους ανάπτυξη. Απλά δεν υπάρχει. Μόνο με εθνικό νόμισμα, πραγματική δημοκρατία και αναγκαστική εκ των έσω ανάπτυξη, θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τον πάτο.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

To Spiegel το παραδέχεται: η βοήθεια δεν πήγε στους Ελληνες.

Μία ψυχρή αποτίμηση της κατάστασης στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια μνημονίων επιχειρεί σήμερα το γερμανικό περιοδικό στην αγγλόφωνη ηλεκτρονική εκδοσή του, την ώρα που όπως αναφέρει η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωζώνη βρίσκονται αντιμέτωπες στο θέμα του χρέους, με πολλά να χάσουν και οι δύο.
«Ποιος έχει δίκιο;», αναρρωτιέται το Spiegel και ξεκινά με αναφορές ως προς το «πού πήγαν τα λεφτά». «Ενας από τους μύθους για την ελληνική βοήθεια είναι ότι τα δισ. των ευρώ βοήθησαν τις τράπεζες και όχι την χώρα και τους πολίτες ... δεν διασώθηκε η Ελλάδα αλλά γερμανικές τράπεζες και ασφαλιστικές», αναφέρει το σχετικό άρθρο. «Αυτό δεν είναι λάθος, αλλά δεν είναι και τελείως σωστό. Είναι αλήθεια ότι μόνο το μικρότερο μέρος της βοήθειας μπήκε στον προϋπολογισμό της Αθήνας για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της. Το μεγαλύτερο χρησιμοποιήθηκε κατ' ευθείαν για αποπληρωμή χρεών ... ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, κυρίως τράπεζες, ασφαλιστικές και επενδυτικά fund ήταν οι κυριότεροι ωφελημένοι».

«Ποιοι έχασαν τα περισσότερα;», είναι η επόμενη ερώτηση που διατυπώνεται, για να ακολουθήσει άμεσα η απάντηση. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» του 2012, έδωσαν την ευκαιρία σε κατόχους ελληνικών ομολόγων να τα πουλήσουν, έστω και με σημαντική ζημία. Ετσι, όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, οι γερμανικές τράπεζες και άλλα ιδρύματα, που κατείχαν περίπου 20 δισ. ευρώ ελληνικών ομολόγων, ήταν από αυτούς που ζημιώθηκαν περισσότερο. Μόνο η «κακή τράπεζα» FMS Wertmanagement που φτιάχθηκε για να «καθαρίσει» η κρατικοποιημένη Hypo Real Estate, έχασε πάνω από 9 δισ. ευρώ. Η αντίστοιχη που συνδέεται με την West LB και πολλές τράπεζες κρατιδίων έχασε εκατοντάδες εκατ. ευρώ, ενώ η Commerzbank, και αυτή μερικώς κρατική, διέγραψε στοιχεία 2,2 δισ. Ευρώ.

Οπως τονίζει ωστόσο στο περιοδικό γερμανός οικονομολόγος, «ήταν οι Ελληνες φορολογούμενοι αυτοί που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος των απωλειών, ενώ χωρίς το κούρεμα, «είναι πιθανό ότι οι τράπεζες και τα άλλα ιδρύματα θα έχαναν ακόμη περισσότερα ... Τελικά, οι διαγραφές χρέους και η αναδιάρθρωση μαζί με τα προγράμματα βοήθειας της τρόικας βοήθησαν τους ιδιώτες να περιορίσουν τις ζημίες τους στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρωζώνης».
 

Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

FTimes: Αυτό είναι το κείμενο που δεν υπεγράφη στο Eurogroup

Το κείμενο της συμφωνίας που... δεν υπεγράφη χθες μετά το έκτακτο Eurogroup δημοσιεύουν σήμερα οι Financial Times. Στο σχετικό δημοσίευμα μάλιστα – το υπογράφει ο Πίτερ Σπίγκελ - αναφέρεται ότι ο Γιάννης Δραγασάκης είχε υπογράψει αρχικά το κείμενο και απέσυρε την υπογραφή του όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης τηλεφώνησε στην Αθήνα και «κυβερνητικοί αξιωματούχοι» απέρριψαν το κοινό ανακοινωθέν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σήμερα το πρωί διέψευσε πάντως τα περί υπογραφής Δραγασάκη.

Το ανακοινωθέν που δεν υπεγράφη όπως το δημοσιεύουν οι Times

«Σήμερα το Eurogroup προέβη σε απολογισμό της τρέχουσας κατάστασης στην Ελλάδα και της κατάστασης του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής. Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup ενεπλάκη σε εντατικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές.

Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους σε μια ευρύτερη και ισχυρότερη διαδικασία μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την κατηγορηματική δέσμευσή τους στις οικονομικές υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους.

Σε αυτή τη βάση, θα αρχίσουμε τώρα την τεχνική εργασία για την περαιτέρω αξιολόγηση των σχεδίων μεταρρύθμισης στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τα θεσμικά όργανα να διερευνήσουν τις δυνατότητες για την επέκταση και την επιτυχή ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας κυβέρνησης.

Αν αυτή είναι επιτυχής αυτό θα γεφυρώσει το χρονικό διάστημα για τις ελληνικές αρχές και το Eurogroup, ώστε να εργαστούν σε ενδεχόμενες νέες συμβατικές ρυθμίσεις. Εμείς θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας στην επόμενη συνάντησή μας την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου».

Τι υποστηρίζει ο Σπίγκελ – Τι απαντά η ελληνική πλευρά

Σύμφωνα με τον Πίτερ Σπίγκελ που υπογράφει το δημοσίευμα των FT: «η κατάρρευση των συνομιλιών την Τετάρτη το βράδυ ανάμεσα στην Ελλάδα και τους άλλους 18 υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης συνέβη κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, όταν πολλοί από τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση του Eurogroup – συμπεριλαμβανομένου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του ισχυρού Γερμανού υπουργού Οικονομικών – είχαν ήδη εγκαταλείψει το κτίριο».

»Σύμφωνα με αρκετούς αξιωματούχους που εμπλέκονται στις συνομιλίες, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννης Βαρουφάκης, είχε συμφωνήσει σε μια κοινή δήλωση με τους συναδέλφους του, μια δήλωση που είχε ακόμη υπογραφτεί από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος ήταν επίσης στις Βρυξέλλες για τη συνάντηση.

»Μόλις εγκρίθηκε, η συνεδρίαση του Eurogroup διαλύθηκε και ο Σόιμπλε με αρκετούς από τους συναδέλφους του, αποχώρησαν. Αλλά αξιωματούχοι ανέφεραν, ότι ο Βαρουφάκης έκανε μια τελευταία κλήση πίσω στην Αθήνα για να ενημερώσει για το τι είχε μόλις συμφωνηθεί – και κυβερνητικοί αξιωματούχους απέρριψαν την ανακοίνωση».

Πάντως σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης διέψευσε ότι πριν απορριφθεί το ανακοινωθέν το είχε υπογράψει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

«Με ενόχλησαν τα δημοσιεύματα, γιατί ξέρω τι έγινε. Η ελληνική πλευρά δεν υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν γιατί δεν μπορεί να δεχθεί κάποιες διατυπώσεις που δείχνουν ότι υπάρχει μια εμμονή σε μια παλιά πολιτική. O κ. Βαρουφάκης και ο κ. Δραγασάκης δεν είχαν δεχθεί σε καμία περίπτωση το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος. Eίχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό απλά για τον ενημερώσουν και προφανώς να ζητήσουν την άποψή του και τη συμβουλή του. Όταν έγινε το τηλεφώνημα στον πρωθυπουργό και οι δύο ήταν εξαιρετικά σκεπτικοί και αρνητικοί και αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απάντηση μέσω twitter από Βαρουφάκη

Απάντηση στον Πίτερ Σπίγκελ μέσω twitter έδωσε ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης: «Μήπως να απέφευγες τους αμφίβολους ισχυρισμούς οι οποίοι είναι βασισμένοι σε ακόμα πιο αμφίβολες διαρροές; Είναι μάλλον άστοχοι».


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πόσο κόστιζαν τα πολυτελή βουλευτικά αυτοκίνητα. Ανάμεσά τους και οι δύο θωρακισμένες BMW

«Αυλαία» πέφτει για τα βουλευτικά αυτοκίνητα, τα οποία εδώ και πολλά χρόνια είχαν καθιερωθεί, έτσι ώστε να μετακινούνται οι εκάστοτε βουλευτές. Αυτό ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και φαίνεται ότι κάπως έτσι παύει ένα προνόμιο που -πέρα από τους συμβολισμούς- κόστιζε αρκετά χρήματα τα οποία προέρχονταν από τον προϋπολογισμό της Βουλής.

Μέχρι τα μισά της δεκαετίας του 1980, οι βουλευτές δικαιούνταν να αγοράσουν αφορολόγητα αυτοκίνητα μέχρι 2000 κ. εκ. Τα προηγούμενα χρόνια, μπορούσαν να προμηθεύονται Ι.Χ σε τιμές προσιτές από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού, (ΟΔΔΥ)ο οποίος διέθετε έναν υπολογίσιμο στόλο κατασχεμένων αυτοκινήτων.

Επί Προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη, η Βουλή κατέφυγε στη λύση της μίσθωσης μέσω Leasing, παρέχοντας Ι.Χ με συμβάσεις τριετείς, ενώ με παρέμβαση του επόμενου Προέδρου Φ. Πετσάλνικου, συμφωνήθηκε να δίνονται αυτοκίνητα 1.400 κ. εκ. για τους βουλευτές της Αθήνας και 1.800 κ. εκ. για τους Επαρχιώτες.

Η τελευταία σύμβαση, έληξε τον Οκτώβριο του 2014, αλλά, με απόφαση του απερχόμενου Προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη παρατάθηκε μέχρι το τέλος του 2015.

                      bmw security

Σύμφωνα με τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι τώρα, οι βουλευτές Α΄, Β΄ Αθηνών, Πειραιά και Υπολοίπου Αττικής δικαιούνταν αυτοκίνητο ως 1399 κ.εκ. το οποίο κόστιζε μέχρι 750 ευρώ μηνιαία.

Οι βουλευτές των υπολοίπων περιφερειών δικαιούνταν αυτοκίνητο ως 1.799 κ. εκ. το οποίο κόστιζε μέχρι 1.200 ευρώ μηνιαία. Στα ποσά αυτά συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ. Χαρακτηριστικό της σπατάλης που υπήρχε, είναι το γεγονός ότι τα ποσά αυτά μειώθηκαν το 2011. Το αρχικό μηνιαίο ποσό ήταν ακόμα μεγαλύτερο και ανερχόταν σε 1.500 ευρώ. Η διανομή των αυτοκινήτων γινόταν με κλήρωση.

Πόσοι είχαν αρνηθεί τα βουλευτικά αυτοκίνητα το 2012

Λίγο μετά τις εκλογές του 2012 μοιράστηκε στους βουλευτές ο καθιερωμένος φάκελος, ο οποίος εμπεριέχει τις αναλυτικές οδηγίες για τα προνόμια που δικαιούνται από την Βουλή. Με μια διαφορά: για πρώτη φορά, υπήρχε και σχετικό έγγραφο για αυτούς που δεν επιθυμούν να πάρουν το βουλευτικό αυτοκίνητο.

Oι τολμηροί... βουλευτές όμως ήταν λίγοι. Μόλις 35 από τους συνολικά 300 βουλευτές της τότε Βουλής αρνήθηκαν να παραλάβουν το βουλευτικό αυτοκίνητο που τους αναλογεί. Οι 11 από αυτούς ήταν νεοεισερχόμενοι στο κοινοβούλιο και οι 24 «παλιοί».

Οι δύο θωρακισμένες BMW

Πολύ συζήτηση έχει γίνει για την θωρακισμένη μαύρη BMW που χρησιμοποιούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σημειώνεται, ότι η βουλή διαθέτει 2 «δίδυμα» αυτοκίνητα αυτού του τύπου. Το δεύτερο ήταν τυπικά στη διάθεση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος όμως δεν το χρησιμοποιούσε σχεδόν πότε για τις μετακινήσεις του.

Ποια είναι όμως τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτών των πολυτελών αυτοκινήτων; Η BMW 7 Series High Security, - το μοντέλο των δύο βουλευτικών οχημάτων- αποτελεί τη ναυαρχίδα των αυτοκινήτων ασφαλείας της BMW. Είναι το πρώτο θωρακισμένο μοντέλο παγκοσμίως που φέρει πιστοποίηση επιπέδου B7 και για τα κρύσταλλα.

                       bmw security 
                                            Η BMW 7 Series High Security

Εσωτερικά το αυτοκίνητο μπορεί να προσφέρει όλες τις ανέσεις στον κάτοχό του. Δερμάτινα καθίσματα, τηλεοράσεις και δορυφορικά συστήματα, είναι μερικές μόνο από τις ανέσεις που απολαμβάνει ο κάτοχός τους.

Ωστόσο, για να φτάσει η αξία ενός τέτοιου αυτοκινήτου στις 750.000 ευρώ, χρειάζονται ακόμα περισσότερα έξτρα, τα οποία προστίθενται στις παραπάνω προδιαγραφές.

Η 7 Series, είναι σχεδιασμένη ώστε να αντέχει σε επιθέσεις κάθε τύπου οπλοπολυβόλων. Αυτό επιτυγχάνεται με την «πανοπλία» του, αποτελείται από έναν εξαιρετικά ισχυρό χάλυβα, και χρησιμοποιεί το αμάξωμα ως ένα δεύτερο επίπεδο προστασίας.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δύο θωρακισμένες BMW βρίσκονται προς πώληση, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί μέχρι τώρα κάποιο αγοραστής.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ρήξη στο Eurogroup

Λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση
Tο κλίμα μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Eurogroup, μετά τη ρήξη μεταξύ των Ευρωπαίων και της ελληνικής πλευράς.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Τετάρτης, αλλά οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν ύστερα από δύο ώρες και αυτό γιατί η κυβέρνηση εμφανίστηκε ανένδοτη στο θέμα παράτασης του Μνημονίου, κάτι που αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τους Ευρωπαίους εταίρους.

“Σήμερα είχαμε ένα έκτακτο Eurogroup για να συζητήσουμε με τους Έλληνες συναδέλφους τα σχέδια της κυβέρνησης. Εποικοδομητική συζήτηση όχι επαρκής πρόοδος. Θα συνεχίσουμε τη Δευτέρα και τις συνομιλίες στο θέμα της Ελλάδας και μελλοντικής συνεργασίας. Δεν υπάρχουν πραγματικά συμπεράσματα. Περισσότερη υπομονή και θα συνεχίσουμε τη Δευτέρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη συνέντευξη Τύπου.

Και συνέχισε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων: «Συζητήσαμε τη δυνατότητα παράτασης του προγράμματος. Δεν καταλήξαμε σε συμφωνία. Οι θεσμοί κατέστησαν σαφές ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με την Ελλάδα, άρα έχουμε χρόνο μπροστά μας. Θα έχουμε τη συνάντηση της Δευτέρας και εκεί ελπίζουμε να γίνει το επόμενο βήμα προόδου για να συμφωνήσουμε. Δεν μπήκαμε σε διαπραγματεύσεις του περιεχομένου του προγράμματος, προσπαθήσαμε να εργαστούμε για να υπάρξει πρόοδος τη Δευτέρα».

Από την πλευρά του, ο Πιερ Μοσκοβισί, ανέφερε ότι: «Η σημερινή συνάντηση ήταν χρήσιμη και για την Ελλάδα. Για να καταλάβει πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση τα κράτη – μέλη. Σεβαστήκαμε το εκλογικό αποτέλεσμα και η κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της».


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο «μικροσκόπιο» της Κομισιόν το «συγχωροχάρτι» στη Siemens

Τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ της Siemens και της ελληνικής κυβέρνησης του 2012 (Νόμος 4072/2012), με τον οποίο δίνεται «συγχωροχάρτι» στη γερμανική εταιρεία, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τόσο, σχετικά τη συμβατότητά του με το «δίκαιο της ΕΕ περί δημοσίων συμβάσεων», όσο και αναφορικά με πιθανή εμπλοκή κοινοτικών πόρων. Αυτό προκύπτει από απάντηση που έδωσε η Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας, Elzbieta Bieńkowska, στον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην ερώτησή του, αφού μνημόνευε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ Ελλάδας και Siemens, «σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα παραιτείται από αστικές και διοικητικές αξιώσεις έναντι της εταιρείας, με αντάλλαγμα συγκεκριμένες οικονομικές παροχές», όπως «80 εκατ. ευρώ για συμψηφισμό απαιτήσεων συγκεκριμένων δημόσιων έργων, 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών και άλλων δραστηριοτήτων για την καταπολέμηση της διαφθοράς, καθώς και επένδυση 100 εκατ ευρώ στην Ελλάδα, μέσω των δραστηριοτήτων της», ρωτούσε την Κομισιόν εάν «γνωρίζει κατά πόσο εφαρμόζεται εύρυθμα από την εταιρεία Siemens ο παραπάνω εξωδικαστικός συμβιβασμός», «ποια ήταν τα δημόσια έργα για τα οποία πραγματοποιήθηκε συμψηφισμός απαιτήσεων μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Siemens και πόσα από αυτά αφορούσαν έργα συγχρηματοδοτούμενα από κοινοτικούς πόρους», καθώς επίσης, κατά πόσο «έχει ξεκινήσει η Επιτροπή έρευνες για τυχόν παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων από την εταιρεία Siemens».

Στην απάντησή της η Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, αφού σημειώνει ότι η Κομισιόν «δεν γνωρίζει αν η Siemens και/ή το ελληνικό κράτος πληρούν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τη συμφωνία συμβιβασμού», τονίζει με έμφαση ότι «Η Επιτροπή αυτή τη στιγμή εξακριβώνει με τις ελληνικές αρχές αν η συμφωνία είναι σύμφωνη με το δίκαιο της ΕΕ περί δημοσίων συμβάσεων και κατά πόσον εμπλέκεται τυχόν συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο στην παρούσα συμφωνία».

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση και απάντηση:

Ερώτηση προς την Επιτροπή
Dimitrios Papadimoulis (GUE/NGL)

Θέμα:  Εφαρμογή εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Siemens.
Το ελληνικό δημόσιο και η γερμανική εταιρεία Siemens υπέγραψαν, το 2012, εξωδικαστικό συμβιβασμό (Νόμος 4072/2012), σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα παραιτείται από αστικές και διοικητικές αξιώσεις έναντι της εταιρείας, με αντάλλαγμα συγκεκριμένες οικονομικές παροχές.
Ειδικότερα, η Siemens οφείλει να καταβάλει στο ελληνικό δημόσιο 80 εκατ. ευρώ για συμψηφισμό απαιτήσεων συγκεκριμένων δημόσιων έργων, 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών και άλλων δραστηριοτήτων για την καταπολέμηση της διαφθοράς, καθώς και να επενδύσει 100 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, μέσω των δραστηριοτήτων της.
Ερωτάται η Επιτροπή:
  • Γνωρίζει κατά πόσο εφαρμόζεται εύρυθμα από την εταιρεία Siemens ο παραπάνω εξωδικαστικός συμβιβασμός; Ποια ήταν τα δημόσια έργα για τα οποία πραγματοποιήθηκε συμψηφισμός απαιτήσεων μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Siemens και πόσα από αυτά αφορούσαν έργα συγχρηματοδοτούμενα από κοινοτικούς πόρους;
  • Έχει ξεκινήσει η Επιτροπή έρευνες για τυχόν παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων από την εταιρεία Siemens; Εάν ναι, για ποια συγκεκριμένα έργα και για ποιες χώρες;
Απάντηση της κ. Bieńkowska εξ ονόματος της Επιτροπής (5.2.2015)

Η Επιτροπή κατανοεί ότι όλες οι ερωτήσεις του κ. βουλευτή παραπέμπουν και αφορούν τη συμφωνία συμβιβασμού που σύναψαν η Ελλάδα και η Siemens το 2012.

Η Επιτροπή θα ήθελε να πληροφορήσει τον κ. βουλευτή ότι δεν γνωρίζει αν η Siemens και/ή το ελληνικό κράτος πληρούν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τη συμφωνία συμβιβασμού.

Η Επιτροπή αυτή τη στιγμή εξακριβώνει με τις ελληνικές αρχές αν η συμφωνία είναι σύμφωνη με το δίκαιο της ΕΕ περί δημοσίων συμβάσεων και κατά πόσον εμπλέκεται τυχόν συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο στην παρούσα συμφωνία.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο μικροσκόπιο οι σκαφάτοι φοροφυγάδες -Εκαναν βόλτες στο Αιγαίο και τα δήλωναν αγκυροβολημένα

Ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής απολάμβαναν τις βόλτες τους στις ελληνικές θάλασσες, αλλά την ίδια στιγμή είχαν «ξεχάσει» να τα δηλώσουν στην Εφορία, αφού στους υπολογιστές των ΔΟΥ αυτά εμφανίζονταν ως αγκυροβολημένα.

Περισσότεροι από δέκα ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής φέρονται ότι στις φορολογικές τους δηλώσεις των τελευταίων ετών δήλωναν πως τα σκάφη τους βρίσκονταν σε ακινησία προκειμένου να τύχουν φοροαπαλλαγών.

Οπως αναφέρει και ο ΣΚΑΪ λιμενικοί που πραγματοποίησαν μπαράζ ελέγχων σε μαρίνες, πάρκινγκ σκαφών και άλλους ιδιωτικούς χώρους, διαπίστωσαν περιπτώσεις κατά τις οποίες τα σκάφη πραγματοποιούσαν κανονικά ταξίδια αναψυχής. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, κατά τους ελέγχους, τα δύο τελευταία έτη διαπιστώθηκαν 13 περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων,για ακινητοποιημένα σκάφη.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, διέταξε έρευνα, την οποία ανέθεσε σε πταισματοδίκη, ώστε να διαπιστωθεί εάν οι ελεγχόμενοι ιδιοκτήτες διέπραξαν το αδίκημα της απάτης



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Samsung: Προσοχή μην μιλάτε μπροστά στην έξυπνη τηλεόραση.

Η Samsung προειδοποίησε τους καταναλωτές να αποφεύγουν να συζητούν για προσωπικά ζητήματά τους μπροστά στην «έξυπνη» τηλεόρασή τους, όταν είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα αναγνώρισης φωνής και φωνητικού ελέγχου της συσκευής, γιατί σε αυτή την περίπτωση η τηλεόραση ακούει και καταγράφει ό,τι λέγεται.
Η προειδοποίηση, σύμφωνα με το BBC, αφορά μόνο τους  καταναλωτές που ελέγχουν τη συσκευή τους, όχι από το τηλεχειριστήριο, αλλά με τη φωνή τους. Όταν αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη, η τηλεόραση μπορεί να ακούσει -εκτός από τις φωνητικές εντολές- κάθε άλλη συζήτηση και μετά μπορεί να μοιραστεί τις πληροφορίες με την εταιρεία ή με άλλες εταιρείες (όπως αυτή που παρέχει στη Samsung τη δυνατότητα διαδικτυακής φωνητικής αναζήτησης).

Ακτιβιστές από μη κερδοσκοπικές Οργανώσεις, όπως το ίδρυμα Electronic Frontier Foundation (EFF), που αγωνίζονται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, δήλωσαν στο Twitter πως η συγκεκριμένη τεχνολογική δυνατότητα θυμίζει τις οθόνες στο βιβλίο ‘1984' του Όργουελ, οι οποίες κατασκόπευαν τους πολίτες.

Μετά τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε, η Samsung τόνισε, ότι η ίδια θέλει να είναι διαφανής, έτσι ώστε να ενημερώσει σωστά τους κατόχους των τηλεοράσεων προκειμένου να αποφασίσουν εκείνοι κατά πόσο θα χρησιμοποιήσουν ορισμένες δυνατότητες της «έξυπνης» τηλεόρασής τους, ενώ υπογράμμισε ότι παίρνει «πολύ σοβαρά» την προστασία της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών.

Οι οδηγίες της εταιρείας προς τους καταναλωτές αναφέρουν, ότι όταν ενεργοποιηθεί ο φωνητικός έλεγχος, η συσκευή θα ακούει όλους τους ανθρώπους μέσα στο δωμάτιο και θα προσπαθεί να καταλάβει αν λέγεται κάποια εντολή που την αφορά. Όπως προειδοποιεί η εταιρεία, «αν οι λέξεις περιλαμβάνουν προσωπικές ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, αυτές οι πληροφορίες θα είναι ανάμεσα στα δεδομένα που συλλέγονται (από την τηλεόραση) και μεταδίδονται σε ένα τρίτο μέρος».

Η εκπρόσωπος του EFF Κορίν ΜακΣέρι δήλωσε, ότι «αν εγώ ήμουν πελάτης, θα ήθελα να ξέρω ποιό είναι αυτό το τρίτο μέρος και σίγουρα θα ήθελα να μάθω αν τα λόγια μου μεταφέρονται σε ασφαλή (σ.σ. δηλαδή κωδικοποιημένη) μορφή».

Η κορεατική εταιρεία διευκρίνισε, ότι όταν ο χρήστης ενεργοποιεί τη δυνατότητα αναγνώρισης φωνής της διασυνδεμένης στο διαδίκτυο «έξυπνης» τηλεόρασής του, τότε τα φωνητικά δεδομένα στέλνονται διαδικτυακά σε ένα τρίτο (μη κατονομαζόμενο) μέρος, ο κεντρικός υπολογιστής (server) του οποίου αναλαμβάνει να κάνει αναζήτηση σχετικά με τη φωνητική εντολή που δόθηκε από τον χρήστη και, στη συνέχεια, επιστρέφει στην τηλεόραση το αποτέλεσμα της αναζήτησης.

Η Samsung διαβεβαίωσε ότι ούτε διακρατούνται σε κάποιον υπολογιστή αρχεία φωνητικών δεδομένων, ούτε πωλούνται σε τρίτους σχετικά δεδομένα. Επιπλέον, επεσήμανε, ότι ο χρήστης της τηλεόρασης γνωρίζει πότε έχει ενεργοποιήσει τη φωνητική δυνατότητα, γιατί εμφανίζεται η εικόνα ενός μικροφώνου στην οθόνη της συσκευής του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
Από: newsit.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανακάλυψαν επιστήμονες το χάπι της μακροζωίας.

Το χάπι της μακροζωίας υποστηρίζει ότι ανακάλυψε πρώην καθηγητής του ΜΙΤ της Βοστόνης , με την βοήθεια πέντε βραβευμένων με Νόμπελ επιστημόνων.
Πρόκειται για το συμπλήρωμα διατροφής Βasis, οι πωλήσεις του οποίου άρχισαν μέσω διαδικτύου από αυτή την  εβδομάδα στις ΗΠΑ, ώστε να γίνει
 έρευνα με «δείγμα» στους καταναλωτές.
Μέχρι στιγμής έχει δοκιμαστεί μόνο σε πειραματόζωα και έχει δώσει ενθαρρυντικά αποτελέσματα καθώς επιμήκυνε τον μέσο όρο ζωής τους.
Το προϊόν δημιούργησε η εταιρεία Εlysium Health του πρώην πανεπιστημιακού καθηγητή Λέοναρντ Γκουαρέντε.
Στους νομπελίστες του επιστημονικού δυναμικού περιλαμβάνεται ο 85χρονος Μάρτιν Κάρπλους .
Το Βasis βασίζεται στην χημική ένωση δινοκλεοτιδίου νικοτιναμίδης – αδενίνης (ΝΑD) , η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στον μεταβολισμό των κυττάρων.
Με την πάροδο του χρόνου η παραγωγή της μειώνεται τόσο στα ζώα όσο και στον άνθρωπο, επισπεύδοντας έτσι τον θάνατο των κυττάρων.
Οι δημιουργοί του σκευάσματος υποστηρίζουν ότι με το χάπι μπορούν να αναπληρώσουν στον οργανισμό την ποσότητα που λείπει.
Αυτός είναι ο τρόπος για να εξασφαλιστεί η μακροζωία, λένε επικαλούμενοι σειρά από έρευνες.
Διευκρινίζουν πάντως ότι εκκρεμεί να αποδειχτεί αν το χάπι είναι το ίδιο το αποτελεσματικό στους ανθρώπους οσο και στα πειραματόζωα .
Θα χρειάζονταν αρκετά χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν τα πειράματα, υποστηρίζει ο Λέονταρντ Γκουαρέντε.
Για αυτό αποφάσισαν να το διαθέσουν στην αγορά ως συμπλήρωμα διατροφής και να παρακολουθήσουν τους χρήστες, ώστε να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα του.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρώνουν περίπου 50 ευρώ τον μήνα για κάθε συσκευασία και να παίρνουν δυο χάπια την ημέρα.
Οι υπεύθυνοι της Elysium Ηealth σπεύδουν να επισημάνουν ότι κατά την διαδικασία παραγωγής  του χαπιού θα ακολουθηθούν όλες οι προδιαγραφές που προβλέπονται για τα φάρμακα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λέοναρντ Γκουαρέντε δοκιμάζει τα συμπληρώματα διατροφής για την επιμήκυνση της ζωής. Παλιότερα είχε δημιουργηθεί εταιρεία που εμπορευόταν τη ρεσβερατρόλη, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.
 

Πηγή: paraskhnio.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλειστα θα παραμεινουν τα σχολεια του Δημου Παλληνης και την Πεμπτη 12 Φεβρουαριου 2015

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου Παλλήνης την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015, μετά από νεώτερη απόφαση του Δημάρχου Παλλήνης κ.Αθανάσιου Ζούτσου, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Η λειτουργία των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Βρεφονηπιακών Σταθμών αναστέλλεται για την Πέμπτη και στις τρεις δημοτικές ενότητες, Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης.

Η απόφαση αφορά και στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που εδρεύουν στα όρια του Δήμου Παλλήνης.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θυσιαστήκαμε για να γλιτώσουν οι τράπεζες και οι ευρωπαϊκοί λαοί

Ήρθε η ώρα να δοθεί τέλος στις ανθρωποθυσίες και την καταστροφή της Ελλάδας. Δεν πάει άλλο...!


O ελληνικός λαός θυσιάστηκε και το ελληνικό κράτος έγινε αποικία χρέους των ευρωπαϊκών κρατών, προκειμένου να διασωθούν οι ιδιωτικές τράπεζες των κρατών αυτών. Εφόσον φυσικά υποθέσουμε ότι η Ελλάδα πράγματι χρεοκόπησε στα τέλη το 2009 με χρέος 125% του ΑΕΠ και ότι δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα πλην της τρόϊκας και των μνημονίων και μόνο με αυτή την προϋπόθεση. Η εξεταστική επιτροπή που υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας, θα μας λύσει αυτή την απορία.

Αν αυτό δεν γινόταν (και πάντα με την πιο πάνω προϋπόθεση) τότε θα έπρεπε οι αντίστοιχοι λαοί των ευρωπαϊκών κρατών να διασώσουν μόνοι τους τις τράπεζές τους, προκειμένου να μην χρεοκοπήσουν τα κράτη τους, έπειτα από την αδυναμία της χώρας μας να εξοφλήσει τα χρέη της.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πίεσαν το ψοφοδεές ελληνικό πολιτικό σύστημα να φορτωθεί ο ελληνικός λαός αυτό το βάρος όλων των άλλων λαών. Υποχρέωσαν τον ελληνικό λαό να σηκώσει στις πλάτες του όλες τις ζημιές των ευρωπαϊκών τραπεζών, με τη μορφή χρέους πλέον προς τα ευρωπαϊκά κράτη, τα κοινοβούλια των οποίων σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα και μας κουνούν το δάκτυλο.

Προσπαθήσαμε φιλότιμα όσο μπορούσαμε, εξαθλιωθήκαμε, ταπεινωθήκαμε, αλλά αποτέλεσμα δεν βγαίνει. Ο δρόμος αυτός έγινε αδιέξοδο. Τιμωρούνται οι τίμιοι πολίτες ενώ την έχουν γλιτώσει τα λαμόγια.

Ζητάμε λοιπόν από τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς να καλύψουμε από κοινού τις ζημιές των ιδιωτικών ευρωπαϊκών τραπεζών (οι οποίες δεν είναι άμοιρες του επιχειρηματικού τους κινδύνου) και όχι μόνοι μας. Δεν μπορούμε άλλο.

Ζητάμε επιπλέον από τους άλλους λαούς να μας συνδράμουν να πιάσουμε τα λαμόγια που διασπάθισαν το ελληνικό χρήμα, το οποίο όμως τώρα είναι παρκαρισμένο στις δικές τους τράπεζες.

Ζητάμε πολλά;

ΥΓ1. Ναι τα χρήματα αυτά τα δανείστηκε το ελληνικό κράτος και έπρεπε να τα επιστρέψει. Μιλάμε φυσικά για το 125% του ΑΕΠ που ήταν το 2009 και όχι για τα μετέπειτα "λάθη" της τρόϊκας που έφτασαν το χρέος σήμερα στο 180% του ΑΕΠ. Όμως όσοι Έλληνες αισθάνονται ότι είναι λαμόγια, ότι δηλαδή έφαγαν από τα δάνεια της χώρας μας, χωρίς τα χρήματα αυτά να τα αποκτήσουν με την εργασία τους, αυτοί μόνο «δικαιούνται» να διαφωνήσουν με το πιο πάνω αίτημα. Όσοι όμως ό,τι απέκτησαν ήταν νόμιμη αμοιβή τους, αυτοί έχουν καθαρή τη συνείδηση για να στηρίξουν το πιο πάνω αίτημα.
Το μόνο για το οποίο ευθυνόμαστε όλοι μας και για το οποίο έχουν δίκιο εδώ οι ευρωπαϊκοί λαοί είναι ότι ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε ανίκανοι να πετάξουμε από πάνω μας ένα κλεπτοκρατικό σύστημα, το οποίο ακόμα και σήμερα συνεχίζει να κερδίζει σε βάρος της ζωής μας.

ΥΓ2. Τα δάνεια που μας έδωσαν, όπως και κάθε δάνειο, είναι αέρας κοπανιστός. Είναι μια φούσκα η οποία με το δάνειο αποκτά υλική διάσταση και μπαίνει στην αγορά. Όλοι, Έλληνες και λοιποί Ευρωπαίοι είμαστε πάνω σ΄ αυτή τη φούσκα, την οποία αν τη σκάσουμε θα σκάσουν όλοι μαζί. Φρόντισαν βέβαια, με τη συνεργασία των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων, να την περιορίσουν τις συνέπειες του σκασίματος μόνο σε μας, αλλά όλα είναι ανοικτά και κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Έτσι και μεταδοθεί το πρόβλημα και σκάσει στη συνέχεια και μια δεύτερη φούσκα, όλα θα καταρρεύσουν. 

Πηγή



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!