EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

€71εκ για συντήρηση ολοκαίνουργιων ελικοπτέρων που δεν πετάνε!

Στο στόχαστρο της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ 20 τουλάχιστον εξοπλιστικές συμβάσεις οι οποίες ερευνώνται και από την Δικαιοσύνη. Το ίδιο ισχύει και για τα ολοκαίνουργια ελικόπτερα NH-90, για τα οποία ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος αποκάλυψε στην Βουλή  ότι από τα 11 πετάνε μόνο δύο! Και παρόλα αυτά ζητούν 71 εκατομμύρια ευρώ για συντήρηση! Να υπενθυμίσουμε ότι το ένα από τα δύο ελικόπτερα NH-90,με το οποίο ο ΥΕΘΑ πήγε στα Ίμια και μετά στην Κρήτη…εμεινε από βλάβη!

Τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος στην Βουλή κατά την διάρκεια της ομιλίας του για τις προγραμματικές δηλώσεις προκαλούν προβληματισμό.

Για τα NH-90 είπε:

“Δεν είναι δυνατόν να προμηθευόμαστε σύγχρονα ελικόπτερα -αναφέρομαι στα περίφημα NH-90, που θα έπρεπε να είχαμε παραλάβει είκοσι στον αριθμό από το 2003 κι έχουμε παραλάβει τα έντεκα- και από τα καινούργια έντεκα να πετάνε μόνο τα δύο και μάλιστα το ένα «έμεινε» πριν από λίγες μέρες στην Κρήτη.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ήθελα να σας πω ότι μόνο γι’ αυτήν την υπόθεση μου έφεραν να υπογράψω συμβόλαιο συντήρησης 71 εκατομμυρίων ευρώ και συμβόλαιο καταβολής και συμβόλαιο πληρωμής για τα ελικόπτερα που παραλάβαμε -τα καινούργια και δεν πετάνε- 110 εκατομμύρια ευρώ.
Δεν πρόκειται να υπογραφεί καμία σύμβαση, εάν δεν ενεργοποιήσουν από την αρχή τα υλικά τα οποία παραλαμβάνουμε”.

Για τους ελέγχους σε συμβάσεις εξοπλισμών:

“Δεν θα σταματήσει εδώ ο έλεγχος. Θα αποδώσουμε ευθύνες και θα επιδοθούν πρόστιμα για όλες τις παραβιάσεις των εξοπλιστικών συμβάσεων απ’ όπου κι αν προέρχονται. Τέρμα το πάρτι, τέρμα η ασυδοσία, όπου κι αν βρίσκονται. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται θα πληρώσουν εκείνοι που χρησιμοποίησαν το χρήμα του ελληνικού λαού.

Ήδη με τους συναδέλφους, Αναπληρωτή Υπουργό και Υφυπουργό, προχωρήσαμε και δρομολογήσαμε τη συγκρότηση Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που έχει ψηφίσει η Βουλή, αλλά παρέμενε στα συρτάρια του Υπουργείου, μια Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων που θα έχει πλήρη δικαιοδοσία ελέγχου σε κάθε μονάδα και σε κάθε περίπτωση. Τους έδωσα εντολή να ελέγξουν πρώτα το Γραφείο μου και έχουν εντολή να ανοίγουν τα συρτάρια των Υπουργών για να ψάχνουν τα πάντα. Ήδη από αύριο θα βρίσκονται στη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών.

Θα ήθελα να σας πω ότι υπάρχει ήδη έγγραφο, το οποίο δεν γνωρίζαμε, από τον Εισαγγελέα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης που έχει αποσταλεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και αναφέρεται σε πάνω από είκοσι περιπτώσεις παρανομιών στα εξοπλιστικά και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Θα ζητήσω σύντομα από τη Βουλή την αναβάθμιση της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, ώστε να μπορεί να ψάχνει υποθέσεις άνω των 150.000 ευρώ”.
Για την αμυντική βιομηχανία:

“Προχωράμε στην ανασυγκρότηση της Αμυντικής Βιομηχανίας. Η ΕΑΒ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η ΕΛΒΟ, τα κρατικά εργοστάσια όχι απλώς θα μπουν μπρος, αλλά θα υπογράψουν όλες τις συμβάσεις συνεργασίας με όλες τις χώρες του κόσμου.

Θα ήθελα εδώ να σας αναφέρω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι βρήκαν στα συρτάρια τεράστιες προσφορές συνεργασίας για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα από χώρες του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και εκτός χωρών του ΝΑΤΟ και κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί προκειμένου να μπει μπροστά η Αμυντική Βιομηχανία. Η Αμυντική Βιομηχανία, λοιπόν, θα λειτουργήσει κι όχι απλώς θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά θα αποτελέσει και εξαγωγική δύναμη, δύναμη ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις”.

Για την αμυντική συνεργασία και με την Ρωσία:

“… σάς ζητώ τη συνεργασία σας στην αμυντική διπλωματία. Η Ελλάδα είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βεβαίως τις συμμαχικές μας υποχρεώσεις θα τις υπηρετήσουμε με το παραπάνω, αλλά δεν θα σταματήσουμε να συνεργαζόμαστε και να έχουμε σχέσεις και με χώρες εκτός συμμαχίας. Δεν είναι δυνατόν να αποκόψουν την Ελλάδα και τους δεσμούς της με χώρες φιλικές, όπως είναι η Ρωσία ή άλλες χώρες.

Θα υπάρχουν συμβάσεις, οι οποίες θα υπογραφούν. Ήδη σας λέω ότι μέσα στα επόμενα ταξίδια τα οποία οργανώνει η πολιτική ηγεσία θα είναι η Ινδία, η οποία έχει ζητήσει από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα υπογραφή τεράστιας συμβάσεως για τη δημιουργία νέου αντιαεροπορικού συστήματος.

Σ’ αυτήν την προσπάθεια σύμμαχο και αρωγό θα συνεχίσουμε να έχουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό ελληνισμό, στου οποίου την ασφάλεια είμαστε αμετάκλητα δεσμευμένοι. Μαζί θα αναπτύξουμε πολιτικές συνεργασίες με τα κράτη της περιοχής, με σκοπό τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας, οικονομικών ευκαιριών και συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, κόντρα στις αντιξοότητες της περιοχής”.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτό που θα διαβάσετε είναι ασύλληπτο. Που πάνε οι εισπράξεις από τα διόδια;

Από πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m, το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ, δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανηγμένο σε m2 τροποποιείται σε…200ευρώ/m2.

Αν διπλασιάσουμε το συνολικό κόστος για απρόβλεπτα και διάφορα ειδικά έργα το συνολικό κόστος τροποποιείται σε 400 ευρώ/m2.

Αυτό σημαίνει ότι για την κατασκευή ενός χιλιομέτρου απαιτείται κόστος 400Χ20Χ1000 = 8.000.000 ευρώ /km.Επίσης από πρόχειρους υπολογισμούς τα έσοδα σε ετήσια βάση από τις εισπράξεις των διοδίων ανέρχονται σε περίπου 2.177.000.000 δίς ευρώ.

Τα τμήματα του εθνικού μας δικτύου που μπορούν να ενώσουν ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια είναι:

1. ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ = 220km (εισπράξεις 10.000Χ6Χ366 = 110.000.000 ευρώ)
2. ΚΟΡΙΝΘΟΣ- ΚΑΛΑΜΑΤΑ = 250km (εισπράξεις 20.000Χ8Χ366 = 58.000.000 ευρώ)
3. ΠΑΤΡΑ-ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ = 150km (εισπράξεις 20.000Χ4Χ366 = 30.000.000 ευρώ )
4. ΡΙΟ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ = 225km (εισπράξεις 40.000Χ18Χ366 = 263.000.000 ευρώ)
5. ΕΓΝΑΝΤΙΑ( ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΑΛΕΞ/ΛΗ) = 566km (εισπράξεις 100.000Χ6Χ366 = 219.000.000 ευρώ)
6. ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ = 502km (εισπράξεις 150.000Χ23Χ366 = 1.262.000.000 ευρώ)
7. ΛΑΡΙΣΣΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ = 189km
8. ΛΑΜΙΑ-ΑΝΤΙΡΙΟ = 170km
9. ΧΑΝΙΑ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ = 202km
10. ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ = 45km (εισπράξεις 200.000Χ4Χ366 = 235.000.000 ευρώ)

Το συνολικό μήκος του παραπάνω δικτύου είναι 2.519km

Αν δεχθούμε ότι στη χώρα μας τα ΙΧ επιβατηγά και φορτηγά που κυκλοφορούν είναι περίπου 8.000.000 με ένα μέσο όρο 200 ευρώ το χρόνο που πληρώνουν για τέλη κυκλοφορίας, το κράτος εισπράττει 8.000.000Χ200 = 1.600.000.000 δίς ευρώ.

Με τους παραπάνω υπολογισμούς συγκεντρώνονται περίπου 3,77 δίς ευρώ το χρόνο για την «συντήρηση» των δρόμων.

Αν δεχθούμε ότι δαπανάται ένα ποσόν περίπου 20% για την συντήρηση και την λειτουργία των δρόμων, δηλαδή 770.000.000 ευρώ περισσεύουν 3δίς ευρώ.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

1. Για την κατασκευή ολοκλήρου του εθνικού δικτύου εκ του μηδενός απαιτούνται 2.519Χ8.000.000 = 20.152.000.000 δίς ευρώ.

2. Με τις παραπάνω εισπράξεις σε 7 χρόνια έχει ανακατασκευαστεί το εθνικό δίκτυο εξ, ολοκλήρου.

3. Γιατί σταμάτησαν οι εργασίες συνέχισης των δρόμων και ανακοινώνουν προγράμματα ΕΣΠΑ για την συνέχιση τους;

4. Γιατί αυξήθηκαν οι εισφορές στα διόδια;

5. Γιατί με την κατάργηση διοδίων η χώρα μας πλήρωσε πρόστιμο σε εργολάβους 7.000.000 ευρώ, και πως υπολογίστηκε η ανταποδοτικότητα;

6. Πόσα χρήματα έβαλαν οι εργολάβοι για την κατασκευή των οδών που ελέγχουν;

7. Γιατί το κόστος κατασκευής στην Ελλάδα είναι τριπλάσιο από αυτό των Ευρωπαϊκών χωρών;

8. Ποιος θα πληρώσει την ζημιά για την κακοτεχνία στο τμήμα ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ που δεν λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια και ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ σαν κόστος και άλλα 100 εκατομ. περίπου από στέρηση εσόδων από τα διόδια, δηλαδή συνολικά 300.000.000 ευρώ.;

9. Πού πήγαν οι εισπράξεις περίπου 15 δίς ευρώ την τελευταία πενταετία που δεν έχει κατασκευασθεί ούτε ένα μέτρο δρόμου ενώ αυτές γίνονται κανονικά;

10. Πόσα χρήματα πρέπει να προσθέσουμε στα παραπάνω που έχουν εισπραχθεί από την Ευρώπη από εθνικά προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ κλπ;

11. Πόσο μήκος δρόμου έχει κατασκευαστεί τα τελευταία 5 χρόνια και με ποιό κόστος;


Του Τ. Παναγιωτόπουλου (πολ. μηχανικού)

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο μπαμπάς αυτού του κοριτσιού, της έλεγε ψέμματα κάθε μέρα

Όταν είδα γιατί.........

Ίσως ένα από τα καλύτερα και βαθύτερα σε νόημα που κυκλοφόρησαν......ελπίζω να συμφωνήσετε μαζί μου, γι'αυτό και διάλεξα να σας το δείξω...

Τα παιδιά αξίζουν κάθε θυσία από τους γονείς και αυτό βίντεο το αποδεικνύει περίτρανα...


        




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτό, κύριοι, λέγεται… προδοσία!

Γράφει ο Γεράσιμος Ταυρωπός

Το υποπτευόμασταν, αλλά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Και ήρθε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, με τον πιο επίσημο τρόπο, στην παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, να το επιβεβαιώσει. Εξ όσων μάλιστα γνωρίζουμε, το απόσπασμα αυτό της ομιλίας του δεν έχει μόνο επικοινωνιακή αξία, αλλά θα μας απασχολήσει ξανά στο επόμενο διάστημα – κυρίως όμως απασχολεί και θα απασχολήσει με ακόμη πιο ενοχλητικό τρόπο τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο.

Το παραθέτουμε λοιπόν αυτούσιο:

“Το δυστύχημα είναι ότι η απερχόμενη κυβέρνηση φρόντισε φεύγοντας να κάψει τα σπαρτά και να γκρεμίσει τις γέφυρες. Φρόντισε να δημιουργήσει, με απολύτως δική της ευθύνη, ασφυκτικά πλαίσια διαπραγμάτευσης για τη νέα Κυβέρνηση, ώστε να εξαναγκάσει τη χώρα να ξαναμπεί σε περιπέτειες και σε βαθύ μνημόνιο.

Και αυτό σας το λέω πια μετά λόγου γνώσεως, αφού από τις επαφές μου με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημερώθηκα ότι αρχική επιλογή των εταίρων μας ήταν η εξάμηνη τεχνική παράταση του προγράμματος και κατόπιν ελληνικής επιμονής προσδιορίστηκε το χρονικό όριο της 28ης Φεβρουαρίου.

Έτσι, αποκαλύπτεται πλέον σε όλους μας ποιος ήταν και ποιος παραμένει ο στόχος της προηγούμενης μνημονιακής κυβέρνησης και των μνημονιακών δυνάμεων στην πατρίδα μας. Ήταν και παραμένει τα ασφυκτικά χρονικά όρια, ο εκβιασμός της Ελλάδας και, εν τέλει, η αποτυχία της νέας ελληνικής Κυβέρνησης, δηλαδή -προσέξτε- η αποτυχία της Ελλάδας, προκειμένου οι ίδιοι να δικαιωθούν”.

Ύστερα από το 2012, είχε αποκαλυφθεί ότι πολλά από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που νομοθετούνταν, ήταν ελληνικής έμπνευσης και για λόγους “πολιτικής διευκόλυνσης” παρουσιάζονταν σαν “κόκκινες γραμμές” της τρόικας. Για του λόγου το αληθές, τυπική απόδειξη αυτού παραμένει ο “καβγάς” του Ευάγγελλου Βενιζέλου και του πρώην προέδρου του ΣΕΒ για τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22,5% (από 751 ευρώ σε 586 ευρώ) στο πλαίσιο του δεύτερου μνημονίου. Τότε, ο κ. Βενιζέλος και ο πρόεδρος του ΣΕΒ αλληλοκατηγορήθηκαν για το ποιος είχε την έμπνευση για αυτή τη μείωση του κατώτατου μισθού, αποδίδοντας την ιδέα και την πρόταση ο ένας στον άλλο – ενώ το μέτρο είχε υλοποιηθεί επειδή υποτίθεται ήταν απαρέγκλιτη απαίτηση της τρόικας!

Αυτό είναι ήδη πράξη εξαπάτησης και πολιτιλής ανεντιμότητας. Όμως, τώρα μιλάμε για μια πράξη που είναι άλλης κλίμακας. Το να αιτείται ελληνική κυβέρνηση, σε προεκλογικό χρόνο, την επιβολή ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος με στόχο να υποστεί «ασφυξία» η επόμενη κυβέρνηση της χώρας, δεν συνιστά απλώς πολιτική απάτη και πολιτική ανεντιμότητα: είναι πράξη προδοσίας κατά της πατρίδας! Και είναι προϊόν πολιτικού ξεπεσμού και παρακμής!

Από τη στιγμή που αποκαλύπτεται με τον πλέον επίσημο τρόπο, αυτή η πράξη δεν μπορεί να περάσει «στα ψιλά», δεν μπορεί απλώς να αποτελέσει αντικείμενο κοινοβουλευτικών διαξιφισμών, δεν μπορεί να ξεχαστεί. Το άγος της θα συνοδεύει τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο για πάντα, αποτελώντας ντροπιαστική στιγμή όχι μόνο για τους ίδιους ως πολιτικά πρόσωπα, αλλά και για το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του.

Και μη βιαστεί κανείς να πει πει ότι όλα θα τελειώσουν απλώς με τον επιμερισμό πολιτικών και ηθικής τάξεως ευθυνών…




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συγκλονιστικές Αποκαλύψεις : «Ο Πούτιν, μέσω των BRICS, Χρηματοδοτεί την Ελλάδα και… Διαλύει την Ε.Ε. – Ευρωπαϊκή Δούλα η Νέα Δημοκρατία»

Σόκαρε με τις δηλώσεις του ο Δρ Paul Craig Roberts… Ο πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, εξέπληξε όταν ανέφερε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση «μπορεί να δολοφονηθεί: επειδή το διακύβευμα είναι τόσο υψηλό». Τώρα, ο παγκόσμιας εμβέλειας οικονομολόγος, Alan Greenspan έρχεται να επιβεβαιώσει αυτήν την αποκάλυψη και παράλληλα προειδοποιεί πως η «Παγκόσμια Κατάρρευση βρίσκεται προ των πυλών με την Ελλάδα να είναι ο καταπέλτης που ρίχνει στον καιάδα τον υπόλοιπο κόσμο». Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, έχοντας μπροστά της έκτακτες ευρωπαϊκές συνεδριάσεις, έχει απορρίψει όλα τα πακέτα διάσωσης που της έχουν προταθεί με αποτέλεσμα να απειλείται το ευρώ. Με αυτό το χαοτικό σκηνικό, η ελληνική καταστροφή είναι τώρα έτοιμη να εκτοξεύσει τον κόσμο σε μια παγκόσμια κατάρρευση.



Alan GreenspanΑναφέρει λοιπόν ο Greenspan: «Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε επίσημα πως η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να έρθει σε μια «καταστροφική σύγκρουση» με τους πιστωτές της και προσβλέπει σε αποδεκτή βελτίωση των παράλογων όρων που επιβάλλονται στην Ελλάδα, προκειμένου η χώρα να μπορεί να δώσει κάποια ικανοποίηση στους ιδιώτες τραπεζικούς πιστωτές της και να αποφύγει έτσι την κοινωνική, πολιτική και οικονομική αστάθεια. Παρόλα αυτά η προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σαφής: «Καμιά παραχώρηση, καμιά ελάφρυνση. Το πρόγραμμα πρέπει να συνεχίσει ως έχει».




                            Greenspan

Συνεχίζοντας ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος αναφέρεται και στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Η Ελλάδα διαθέτει σούπερ-πλούσιος δούλους. Αυτή είναι η «Νέα Δημοκρατία». Πρόκειται για αναβίωση της παλαιάς φεουδαρχικής τάξης. Λίγοι σούπερ-πλούσιοι αριστοκράτες και όλοι οι άλλοι δουλοπάροικοι όφειλαν να υποστηρίξουν την άρχουσα τάξη. Η λεηλασία ξεκίνησε στην Ελλάδα έχει εξαπλωθεί στην Ουκρανία, και ποιος ξέρει ποιος είναι ο επόμενος;


                     Παγκόσμια Κατάρρευση... Καταπέλτης για τον Πλανήτη η Ελληνική Καταστροφή 2

Στη συνέχεια επικαλείται τις δηλώσεις του Paul Craig Roberts και κάνει αναφορά στην παρουσία της Ρωσίας του Βλαντιμιρ Πούτιν

«Υπάρχει η δυνατότητα για την ανάπτυξη μιας άλλης μεγάλης δύναμης, εξαιτίας της ελληνικής κρίσης και την εκλογή της νέας κυβέρνησης. Αυτή θα ξεδιπλωθεί αν οι γερμανικές τράπεζες, οι πιστωτές της Ελλάδας και οι πολιτικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρνηθούν να καλύψουν τις νόμιμες ανάγκες της ελληνικής κυβέρνησης. Οι Έλληνες πρέπει να επαναδιαπραγματευτούν κάτω από τις σκληρές συνθήκες έχουν τεθεί για τη χώρα τους, προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα του δημόσιου χρέους τους. Η τρέχουσα συμφωνία, όπως αυτή ισχύει, είναι αφόρητη για τους Έλληνες και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αλλά αν οι Γερμανοί δεν συμφωνούν, θα μπορούσατε να δείτε μια συμμαχία μεταξύ των Ελλήνων και των Ρώσων.


                        Παγκόσμια Κατάρρευση... Καταπέλτης για τον Πλανήτη η Ελληνική Καταστροφή3

Και οι αποκαλύψεις συνεχίζονται: «Οι χώρες που αποτελεί τους BRICS διαθέτουν πλέον τη δική τους τράπεζα που έρχεται να σπάσει το κατεστημένο του ΔΝΤ και είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει με 100 δις δολάρια. Ο Πούτιν βλέπει τώρα πως έχει την ευκαιρία να απομακρύνει τους Έλληνες από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η τράπεζα BRICS θα παρέμβει και θα βοηθήσει τους Έλληνες με τα προβλήματα εξυπηρέτησης του χρέους τους. Αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή του ξηλώματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Θα πρέπει να θυμόμαστε τι έκαναν η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία και θα πρέπει να παρακολουθούμε αυτή την κατάσταση με την Ελλάδα πολύ προσεκτικά. Αυτές οι χώρες αντιμετωπίζουν την ίδια απειλητική κατάσταση και ότι εφαρμόζεται ότι και στην Ελλάδα. Έτσι, αν οι χώρες αυτές ενώσουν τις δυνάμεις απέναντι στην Ευρώπη, τα προγράμματα λιτότητας της οποίας δεν βελτιώνουν τις κακουχίες τους, θα στραφούν προς τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία – των χωρών BRICS. Και τότε θα δείτε μια πλήρη κατάρρευση του συστήματος της ΕΕ. Ενός συστήματος όπου οι τράπεζες φορτώνουν τις χώρες στο χρέος και στη συνέχεια τις στείλουν στο ΔΝΤ για να τους επιβάλει τη λιτότητα».

                  Παγκόσμια Κατάρρευση... Καταπέλτης για τον Πλανήτη η Ελληνική Καταστροφή4

«Οι πελάτες της Τράπεζας στη συνέχεια αγοράζουν τα περιουσιακά στοιχεία τους με απαράδεκτες συνθήκες. Πρόκειται για μια διαδικασία λεηλασίας. Αυτό είναι ό, τι συνέβη στην Ελλάδα. Συνέβη στην Ιρλανδία. Έτσι, αν οι ευρωπαϊκές χώρες συνειδητοποιούν συγκεντρωτικά πως λεηλατούνται, τότε θα αποδεχθούν την προσφορά του Πούτιν και θα έχουν συμμάχους τους Ρώσους και τους Κινέζους. Η BRICS μπορεί να βοηθήσει εύκολα τους Έλληνες.

Τότε αυτές οι χώρες θα εγκαταλείψουν τη Γερμανία, την Ουάσιγκτον και το ΔΝΤ, οι οποίοι επιβάλλουν όλες τις δυσκολίες τους και, ως εκ τούτου λεηλασία των χωρών τους. Έτσι, υπάρχει η δυνατότητα για την απόλυτη καταστροφή εδώ εάν η Δύση παραμείνει ανόητη και αρκετά αλαζονική ώστε να μην λυγίσει. Αυτό θα σήμαινε το ξήλωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ».




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ισπανία εξασφάλισε 34,8 δις από την πάταξη της φορολογικής απάτης

Στα 34,8 δισεκατομμύρια ανήλθαν οι πόροι που κατάφερε να συγκεντρώσει η Ισπανία από το 2012 μέσω ενός προγράμματος πάταξης της φορολογικής απάτης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τη Δευτέρα από το υπουργείο Προϋπολογισμού της χώρας, μόνο το περασμένο έτος οι φορολογικές αρχές συγκέντρωσαν 12,3 δισ. ευρώ. Το εν λόγω ποσόν είναι αυξημένο κατά 12,5% σε σύγκριση με το 2013. Το 2011 η κυβέρνηση Ραχόι ξεκίνησε ένα πρόγραμμα εντατικών φορολογικών ελέγχων, περίοδος κατά την οποία η χώρα βυθιζόταν στην οικονομική ύφεση.

Επίσης, το ίδιο έτος απαγόρευσε τις πληρωμές και τις συναλλαγές σε μετρητά από τις επιχειρήσεις άνω των 2.500 ευρώ.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το νέο 20ευρω (φώτο)

Στις 24 Φεβρουαρίου 2015 θα παρουσιάσει επισήμως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ της σειράς «Ευρώπη», στο οποίο έχουν ενσωματωθεί βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ είναι το τρίτο τραπεζογραμμάτιο της σειράς «Ευρώπη», μετά τα τραπεζογραμμάτια των 5 και των 10 ευρώ, που πρόκειται να τεθεί σε κυκλοφορία.

Η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ θα παρουσιάσουν επίσημα το νέο τραπεζογραμμάτιο και θα ανακοινώσουν την ακριβή ημερομηνία εισαγωγής του στις 24 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την ΕΚΤ, η σειρά «Ευρώπη» τίθεται σταδιακά σε κυκλοφορία με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της ακεραιότητας των τραπεζογραμματίων ευρώ και το συνεχές προβάδισμα έναντι των παραχαρακτών.

Δείτε παρακάτω τα χαρακτηριστικά του νέου χαρτονομίσματος:

O αριθμός 20 του νέου χαρτονομίσματος είναι το πρώτο χαρακτηριστικό ασφαλείας. Τοποθετημένος στην κάτω αριστερή γωνία, αλλάζει χρώματα -γίνεται πράσινος και βαθύ μπλε- όταν ο κάτοχος κουνήσει το χαρτονόμισμα στο φως.

                           image

Δεύτερο χαρακτηριστικό ασφαλείας, η κάθετη λωρίδα με την μορφή της Ευρώπης που έχει αντληθεί από την ελληνική μυθολογία. Με την κίνηση του νομίσματος, εκτός από το ολόγραμμα αποκαλύπτεται και η αξία του χαρτονομίσματος δηλαδή ο αριθμός 20.

     image

Το τρίτο χαρακτηριστικό ασφαλείας είναι η εικόνα της Ευρώπης. Αν κοιτάξεις το χαρτονόμισμα στο φως εμφανίζεται το ολόγραμμα το οποίο είναι ορατό και από τις δύο πλευρές.



                            image



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Την Τετάρτη όλοι στο Σύνταγμα και σε όλες τις πλατείες της χώρας

Την ημέρα του έκτακτου Eurοgroup να στείλουμε το δικό μας μήνυμα, του μήνυμα του ελληνικού λαού στην Ευρώπη.

“Τότε θυμάσαι που μου λες: Ετελείωσεν ο πόλεμος!
Όμως ο Πόλεμος δεν τελείωσεν ακόμα
Γιατί κανένας πόλεμος δεν τελείωσε ποτέ!”
Mανώλης Αναγνωστάκης

 Ζούμε ιστορικές στιγμές.
Στις συνταρακτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, την τελευταία λέξη και σφραγίδα, την έβαλε ο ελληνικός λαός.
Δεν έκανε ανάθεση ευθύνης.
Έκανε κατάθεση ψυχής.

Δεν εξουσιοδότησε κανέναν.
Πήρε την τύχη στα χέρια του.


Δεν καταψήφισε.
Τίμησε τις προηγούμενες γενιές που αντιστάθηκαν και αναστήσανε αυτόν τον τόπο και αποταμίευσε ελπίδα για τις γενιές που έρχονται.

Δεν αψήφησε απλά τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα.
Όρθωσε το ανάστημά του.
Σε αυτόν τον λαό αξίζει μόνο σεβασμός.
Του αξίζει να περπατά περήφανος, του αξίζει να ζει με αξιοπρέπεια.

Η σημερινή κυβέρνηση μπορεί απλά να είναι η φωνή αυτού του λαού.

Στην τιμή, στην ιστορία και το πολιτισμό που κουβαλά αυτός ο λαός στις αποσκευές του, εμείς μόνο η θέλησή του μπορούμε να είμαστε.
Για αυτό και δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την ιστορία μας.
Για αυτό και δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την αξιοπρέπεια του λαού.
Αυτά είναι ιερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες.


Είμαστε σάρκα από την σάρκα αυτού του λαού, ερχόμαστε μέσα από τις σελίδες της ιστορίας αυτού του λαού, αυτόν τον λαό θα υπηρετήσουμε.

 

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επέλαση του χιονιά – Προβλήματα σε δρόμους, λιμάνια και σχολεία

Στην «κατάψυξη» έχει μπει η χώρα σήμερα, Τρίτη, με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες να κάνουν την εμφάνιση τους. Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, αναμένονται χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν ανατολικά και νότια. Επίσης, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με τους ανέμους να πνέουν 6 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ. Στην Αττική θα υπάρξουν χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και στις νότιες παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο. Τα έντονα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης. Και στην συμπρωτεύουσα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα κοπάσουν από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου

Ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα δυτικά και βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: τα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα 8 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -4 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις και βροχή ή χιονόνερο στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ. Εξασθένηση των ανεμών από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο. Οι χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές σταδιακά από το απόγευμα θα ασθενήσουν.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νοτιά 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 8 με 10 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νοτιά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά στα βόρεια.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Στα νοτιά αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλοφοριακό…black out στους δρόμους της Αττικής

Σε πολλούς κεντρικούς δρόμους παρατηρείται μποτιλιάρισμα και μεγάλες καθυστερήσεις από το έντονο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τις τελευταίες ώρες την Αττική.

Δεμένα τα πλοία



Λόγω των ισχυρών ανέμων δεν πραγματοποιούνται από το λιμάνι του Πειραιά, τα δρομολόγια των πλοίων για το βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, ενώ τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου και κατά κρίση πλοιάρχου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού.

Τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια γίνονται κανονικά ενώ η γραμμή Μέγαρα Σαλαμίνα είναι κλειστή.

Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα- Νέα Στύρα, Βόλος-Σποράδες,Καβάλα-Πρίνος.Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένας Θάσου, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα Λευκίμμη. Τα δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη γίνονται κατά κρίση πλοιάρχου.

Κλειστές είναι οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά. Ανοιχτή είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντίρριου.

Το ΛΣ συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδεύσουν, πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.

Κλειστά σχολεία

sxoleio-xioni

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία σε περιοχές που πλήττει η κακοκαιρία.
Συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθιας εκπαίδευσης στους εξής δήμους:
Κοζάνης, Εορδαίας Κοζάνης, Φλώρινας, Δομοκού, Μακρακώμης, Θήβας, Καρπενησίου , Αγράφων, Υπάτης (μόνο το γυμνάσιο), Πολύδροσο Δελφών, Επτάλοφο Δελφών, Τρίπολη, Πεντέλη, Νέα Πεντέλη.
Με καθυστέρηση θα ανοίξουν τα σχολεία στις εξής περιοχές: Καστοριάς (μιας ώρας), Άργους Ορεστικού Καστοριάς (μιας ώρας), Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Αμφίκλειας (τις δύο πρώτες ώρες).

Θερμαινόμενοι χώροι στην Αττική

Θερμαινόμενους χώρους σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής έχει ανοίξει η Περιφέρεια Αττικής από το πρωί της Δευτέρας, οι οποίοι θα παραμείνουν ανοιχτοί σήμερα και αύριο, Τετάρτη, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες των επόμενων ημερών.
Συγχρόνως, έχουν κινητοποιηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διατηρήσουν προσβάσιμο το οδικό δίκτυο, που βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, και να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες των πολιτών.
Δείτε αναλυτικά τους θερμαινόμενους χώρους που θα λειτουργήσουν ανά Περιφερειακή Ενότητα, στον Βόρειο και Νότιο Τομέα και στη Δυτική Αθήνα.

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ:

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
1. Α΄ΚΑΠΗ Χρυσοστόμου Σμύρνης 2 τηλ. 210-9703330 ώρες λειτουργίας από 07.00 – 19.00
2. Β΄ΚΑΠΗ Ρούμελης 24 τηλ.210-9930211 ώρες λειτουργίας από 07.00 – 19.00
3. Γ΄ΚΑΠΗ Ολύμπου 36 τηλ.210-9933429 ώρες λειτουργίας από 07.00 – 19.00
4. Δ΄ΚΑΠΗ Θεσσαλίας 10 τηλ. 210-9755163 ώρες λειτουργίας από 07.00 – 19.00
5. Ε΄ΚΑΠΗ Τενέδου 9 τηλ. 210-9349420 ώρες λειτουργίας από 07.00 – 19.00
6. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Αγ. Δημητρίου 55 τηλ. 213-2007726 ώρες λειτουργίας από 07.00 – 22.00

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΙΜΟΥ
Α’ & Β’ ΚΑΠΗ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από κατοίκους και δημότες, οι οποίοι το έχουν ανάγκη (από 08:00-20:00).
Υπεύθυνη: κυρία Τζανίκου Άννα (τηλ. 6974918820)

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
O Δήμος Γλυφάδας ανακοινώνει ότι κατά τις ημέρες της έντονης κακοκαιρίας το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), που βρίσκεται επί της οδού Αρχιπελάγους στον Άγιο Τρύφωνα στην Τερψιθέα θα παραμείνει ανοικτό, εφόσον χρειάζεται, για να υποδεχθεί άστεγους και αναξιοπαθούντες.

Το γραφείο πολιτικής προστασίας και εθελοντισμού του Δήμου Γλυφάδας, οι εθελοντές πολιτικής προστασίας και οι υπάλληλοι των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα και θα προστρέξουν σε όποιον άστεγο χρειαστεί βοήθεια, προσφέροντας ζεστά σκεπάσματα και ζεστό ρόφημα, φαγητό και μεταφορά-φιλοξενία στον παραπάνω θερμαινόμενο χώρο.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Πολιτική Προστασία: 210-8949986, 210-9643280, 6944832336
Δημαρχείο: 213-2025200

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, εν όψει των ακραίων καιρικών φαινομένων στα πλαίσια ετοιμότητας για την προστασία των δημοτών θα φιλοξενεί – προστατέψει πολίτες στο:
Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, έναντι Μητροπολιτικού Ιατρείου (πρώην Αμερικάνικη Βάση)
Τηλ. Δημαρχείου: 213-2018702 , Γραφείο πολιτικής προστασίας: 210- 9618630 213-2026000-1
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος: Kρητικός Βασίλης 6944257035 Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής: Mηνόπουλος Κων/νος 6944730863

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Ο Δήμος Καλλιθέας θα φιλοξενεί τους άστεγους στο Δημαρχείο Καλλιθέας Ματζαγριωτάκη 76.
Υπεύθυνος χώρου: Φύλακας δημαρχείου
Υπεύθυνος δράσης: Παπαθανασίου Χρυσούλα, Αναπληρωτής: Τσώνου Γεωργία (Κοινωνική Λειτουργός) τηλ. Επικοινωνίας 210-9532712-17.

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Το Δημοτικό κατάστημα του Δήμου επί των οδών Κοραή & Αγ. Γερασίμου (ο χώρος του ισογείου) στη Δ.Κ Μοσχάτου και το κτίριο (πρώην δημαρχείο Ταύρου) στην Δ.Κ Ταύρου επί των οδών Πειραιώς και Επταλόφου (ο χώρος του ισογείου) θα παραμείνουν ανοιχτοί από 9 π.μ έως 9 μ.μ
ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ

Το Β΄ΚΑΠΗ του Δήμου Νέας Σμύρνης (Σταδίου 32-34 τηλ.210 9373533) θα παραμείνει ανοιχτό σε 12ωρη βάση από τις 20:00-8:00 της επόμενης ημέρας
ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

Το Γ’ Κ.Α.Π.Η επί της οδού Σειρήνων 1-3 και Άτλαντος από σήμερα 09/02/2015 και ώρα 08:00 π.μ έως αύριο 10/02/2015 και ώρα 08:00 για την προσωρινή φιλοξενία αστέγων .

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

1. Κος ΚΟΡΟΜΗΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Αρωγής & Αθλητισμού τηλ.6974483190
2. Κος ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, υπεύθυνος πολιτικής προστασίας, τηλ.6973307196
ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ:
Στην διάθεση του κοινού βρίσκονται οι εξής θερμαινόμενοι χώροι στο Βόρειο Τομέα Αθηνών:

Δήμος Μελισσίων-Πεντέλης
ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ 2α, 2132050000
ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΚΑΠΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ & ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ, 2108040994
ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 22, 2132140500
ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ ΚΑΠΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ 7, 2106131690
ΠΕΝΤΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΗΓ. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 2, 2132140601
ΠΕΝΤΕΛΗ ΚΑΠΗ ΗΓ. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 2, 2108044855

Δήμος Μεταμόρφωσης
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΣΟΓΕΙΟ (8ΠΜ-10ΜΜ) Ι. ΡΑΛΛΗ & ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ 1, 2132012900
Β ΚΑΠΗ (8 ΠΜ-8 ΜΜ) ΠΕΥΚΩΝ & Π. ΜΕΛΑ, 2132850235
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ (8ΠΜ-8ΜΜ) ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 21, 2102853596

Δήμος Παπάγου-Χολαργού
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ Λ. ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ 55, 2132002801 ΑΠΟ 7:00πμ έως 8:00μμ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΠΑΓΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ 90, 2132027100, ΑΠΟ 7:00πμ έως 8:00μμ
ΚΑΠΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΟΣ 4 2106549407-2106545608 ΑΠΟ 8:00πμ έως 8:00μμ

Δήμος Χαλανδρίου
ΚΑΠΗ Δνση Ιλιάδος 23, Χαλάνδρι, 2106878788 (24ωρη λειτουργία)

Δήμος Ηρακλείου
1ο ΚΑΠΗ Δνση Πολυτεχνείου κ Ελπίδος (Ηράκλειο) 210 2825 202

Δήμος Νέας Ιωνίας
1ο ΚΑΠΗ Δνση Φιλελλήνων 1 κ Διονυσίου Σολωμού (Ελευθερούπολη) 2102794733
2ο ΚΑΠΗ Δνση Γρεβενών 1 κ Μακεδονίας (Περισσός) 2102524096
3ο ΚΑΠΗ Δνση Βοσπόρου 121 (Καλογρέζα) 2102799949
4ο ΚΑΠΗ Δνση Ικαρίας 14 (Κέντρο Νέας Ιωνίας) 2102770774

Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού
Δημοτικό Κτίριο της Α Πλατείας Ψυχικού (πρώην Blue Bell) 210 6773 475
Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού (Ρήγα Φεραίου κ Μπουμπουλίνας) 210 6728 043

Δήμος Αμαρουσίου
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δημαρχείο Αμαρουσίου Δνση Βας. Σοφίας 9 κ Δημητρίου Μόσχα 213 2038 160-165/213 2038 100
Κεντρικό ΚΑΠΗ Δνση Περικλέους 22, Μαρούσι 210 6142 248

Δήμος Βριλησσίων
1ο ΚΑΠΗ Δνση 25ης Μαρτίου κ Λεωφ Πεντέλης 210 8043 732

Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Δημαρχείο Δνση Ελευθερίου Βενιζέλου 15 210 6145 100

Δήμος Αγίας Παρασκευής

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής Δνση Μεσογείων 415-417 τηλ 2132004500 έως τις 11 το βράδυ

Δήμος Κηφισιάς

Δημαρχείο Κηφισιάς (Αίθουσα Β. Γκατζόπουλος) Δνση Διονύσου κ Μυρσίνης 213 2007 100



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο αδερφός του Άδωνι στο video clip «γλειφιτζούρι» με την Πέπη Τσεσμελή (video)

Στο διαδίκτυο βιντεοκλίπ του νέου τραγουδιού «Γλειφιτζούρι» στο οποίο πρωταγωνιστεί ο μεγαλύτερος αδερφός του Άδωνι και του Λεωνίδα, Αλέξανδρος Γεωργιάδης, μαζί με τη σύντροφό της ζωής του Πέπη Τσεσμελή.

Οι δημιουργοί χτίζουν ένα κολασμένο electro υπόβαθρο, πάνω στο οποίο αναδεικνύονται οι (ξεκάθαρα Πεπή-σιοι) στίχοι «τζούρι-τζούρι-τζούρι/ το νέο μου αγόρι είναι μούρη/ γλειφιτζούρι»:

           


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εισαγγελική έρευνα για υπεξαίρεση σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε καταγγελία για υπεξαίρεση σε βάρος του ΕΟΠΥΥ. Η έρευνα για κακοδιαχείριση και ατασθαλίες γίνεται έπειτα από την καταγγελία της προϊσταμένης του Τμήματος Παροχών στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αναφορά της, κατά τη νοσηλεία ασφαλισμένων σε παθολογικές, Νευρολογικές και Ψυχιατρικές Κλινικές της Θεσσαλονίκης, οι ασθενείς υποχρεώθηκαν να πληρώσουν, εκτός από τη συμμετοχή τους στον ΕΟΠΥΥ, και επιπλέον από 300 έως 700 ευρώ για τα νοσήλια. Αυτό όμως, όπως αποκαλύπτει η ίδια, είναι παράνομο.

Επίσης, η καταγγελία κάνει λόγο και για λειτουργία Παθολογικών ή Νευρολογικών Κλινικών ως κλινικές χρόνιων παθήσεων, χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητη άδεια, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να πληρώνει νοσήλια χρόνιων παθήσεων προς όφελος της Κλινικής και σε βάρος του Δημοσίου.

Ελεγχοι που έγιναν αποκάλυψαν αποκλίσεις στα τιμολόγια των κλινικών προς τον ΕΟΠΥΥ και υπερκοστολογήσεις φαρμάκων -σε μία περίπτωση έως και εκατό φορές πάνω από την κανονική τιμή- σε δημόσιο νοσοκομείο, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία.

Η ίδια υποστηρίζει ότι ελέγχθηκε πειθαρχικά από το αρμόδιο συμβούλιο του υπουργείου Υγείας και τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία, μετά από τις πολυετείς οχλήσεις της προς την κεντρική διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας, παρήγγειλε στο ΣΔΟΕ τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, με τη μορφή του κατ” επείγοντος. Στην παραγγελία που έδωσε ζητά να διερευνηθεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, όπως επίσης της συνέργειας στις παραπάνω πράξεις.



Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απειλή για κατασχέσεις σε 400.000 οφειλέτες του ΙΚΑ

Πρόσβαση στις φορολογικές δηλώσεις και στα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών του αποκτά το ΙΚΑ με στόχο να ελέγχει μέσω εφορίας αν αποδίδονται στο σύνολό τους οι ασφαλιστικές εισφορές τις οποίες παρακρατούν από τους μισθούς των εργαζομένων, αλλά και να έχει πλήρη εικόνα των περιουσιακών τους στοιχείων ώστε να προχωρά ακόμη και σε δέσμευσή τους έναντι χρεών!

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το Ιδρυμα ενεργοποιεί σχετική εγκύκλιο που είχε εκδώσει στις 4 Απριλίου του 2013 ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων (και νυν βουλευτής με το Ποτάμι) Χάρης Θεοχάρης, σύμφωνα με την οποία θα έχει πλήρη πρόσβαση στις δηλώσεις απόδοσης του φόρου που παρακρατείται στο εισόδημα από μισθωτή εργασία, καθώς και στην Οριστική Δήλωση Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών προκειμένου να διενεργηθούν οι σχετικοί έλεγχοι και διασταυρώσεις που αποβλέπουν στον ορθό προσδιορισμό των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών.

Ταυτόχρονα, όμως, το ΙΚΑ επικαιροποιεί παλαιότερες οδηγίες του και καλεί τις υπηρεσίες του να τις εφαρμόσουν «κατά γράμμα», προκειμένου να αναζητούν τα πλήρη περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών του και να προβαίνουν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των εισφορών.

Στην πράξη με τα δύο αυτά μέτρα, πάνω από 400.000 οφειλέτες του θα βρεθούν στο στόχαστρο των ελέγχων στο επόμενο διάστημα. Αφενός για να διαπιστωθεί μέσω των δηλώσεων Ε1 και Ε3 αν έχουν αποδώσει στο σύνολό τους τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν παρακρατήσει με το φόρο μισθωτών υπηρεσιών και αφετέρου για να εντοπίζει μέσω του Ε9 τα περιουσιακά τους στοιχεία και κυρίως ποια από αυτά θα μπορούν να δεσμεύονται έναντι χρεών από βεβαιωμένες εισφορές για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί απόφαση ρύθμισης!

Στις νέες οδηγίες όμως που απέστειλε χθες η αρμόδια διεύθυνση σε όλα τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ αναφέρει ότι «μέσω των αρμοδίων οργάνων του για τον έλεγχο, τη βεβαίωση και την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών, μπορεί να ζητά από τις δημόσιες ή δημοτικές και κοινοτικές αρχές, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, τις τράπεζες, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά από κάθε οργάνωση επαγγελματική, εμπορική βιομηχανική, γεωργική κ.λπ. οποιεσδήποτε πληροφορίες θεωρεί αναγκαίες», ενώ, όπως τονίζει, «ειδικά για τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες, οι πληροφορίες που μπορούν να ζητούν τα παραπάνω όργανα είναι μεταξύ άλλων και αυτές που περιέχονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος των εργοδοτών και αφορούν τα πάσης φύσεως περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτήν ή συνυποβάλλονται με αυτήν»!

Ανά πάσα στιγμή δηλαδή το ΙΚΑ θα χρησιμοποιεί τις εφορίες για να παίρνει σε πραγματικό χρόνο το Ε1, το Ε3 και το Ε9 των οφειλετών του, για να βλέπει τι έχουν κρατήσει από ασφαλιστικές εισφορές, τι έχουν αποδώσει και ποια είναι τα περιουσιακά τους στοιχεία που θα μπορούσαν να δεσμευτούν όταν υπάρχουν μεγάλα και κυρίως αρρύθμιστα χρέη!



Πηγή



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!