EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Για…μισό ρε σείς…Γιατί ποιό ακριβώς πράμα, μας εκβιάζει ο Σοιμπλε;

Ένα άγριο έθιμο, πιο αρχαίο και από τη θρησκεία, κρατάει μέχρι σήμερα ομήρους εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο

Επιμέλεια: Μυρτώ Αρετάκη

140.000.000 γυναίκες παγκοσμίως έχουν υποστεί μέχρι σήμερα την άγρια πρακτική της κλειτοριδεκτομής, με σκοπό να παραμείνουν «καθαρές» και να μπορέσουν να παντρευτούν. Κάθε λεπτό, 6 κορίτσια ακρωτηριάζονται για να διώξουν την κατάρα.

Η πρακτική εφαρμόζεται σε 28 χώρες της Αφρικής, αλλά και σε χώρες της Ασίας. Τον Ιούλιο του 2014, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους διέταξαν ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων σε όλες τις γυναίκες από ηλικίες 11 έως 46 χρονών στην πόλη της Μουσούλης στο Ιράκ. Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις του ΟΗΕ, 4 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια ενδέχεται να επηρεαστούν από το διάταγμα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κλειτοριδεκτομής, στρέφουμε το βλέμμα μας στο μαρτύριο αναρίθμητων γυναικών.

Η «παράδοση» της κλειτοριδεκτομής

Η κλειτοριδεκτομή εμφανίζεται να είναι στην Αφρική πιο αρχαία από τη θρησκεία, με την καταγωγή της να χάνεται κάπου ανάμεσα στην σημιτική και την αιγυπτιακή παράδοση.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον 5ο αιώνα π.Χ, ο Ηρόδοτος αναφέρει πως οι Χετταίοι, οι Αιθίοπες και οι Φοίνικες πραγματοποιούσαν κλειτοριδεκτομή στα κορίτσια, ενώ παράλληλα, ιστορικοί και ανθρωπολόγοι έχουν μελετήσει την πρακτική σε περιοχές της Αφρικής, σε φυλές του Αμαζονίου, στις Φιλιππίνες, στους Ίνκας του Μεξικού και στους Αβορίγινες της Αυστραλίας.

Αν και πολλοί ιμάμηδες και πιστοί μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι η κλειτοριδεκτομή είναι υποχρεωτική από το Κοράνι, προκειμένου η γυναίκα να καθίσταται «καθαρή» (κάτι που μάλιστα δεν ισχύει), διαπιστώνεται πως αφενός η πρακτική είναι εξίσου διαδεδομένη μεταξύ των πιστών και άλλων θρησκειών, και αφετέρου δεν εφαρμόζεται σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Ιράν και το Ιράκ, που αποτελούν επί της ουσίας τον «σκληρότερο» πυρήνα του Ισλάμ.



Η ενοχοποίηση της γυναικείας φύσης

Σε πολλές κοινότητες, η πρακτική της κλειτοριδεκτομής συνδέεται με πολιτιστικά ιδεώδη περί της γυναικείας φύσης, μεταξύ των οποίων και η ιδέα ότι τα κορίτσια πρέπει να είναι «καθαρά» και «όμορφα», κάτι που μπορεί να γίνει μέσω της αφαίρεσης τμημάτων του σώματος.
Στις κοινότητες αυτές, η κλειτορίδα θεωρείται εδώ και αιώνες πηγή και φορέας κακών. Οι άνδρες νομίζουν ότι θα μεγαλώσει, όπως το πέος, και φοβούνται να την αγγίξουν για να μη μείνουν σεξουαλικά ανίκανοι, ενώ οι γυναίκες πιστεύουν πως αν στη γέννα το κεφάλι του μωρού αγγίξει την κλειτορίδα, το παιδί θα πεθάνει.

Ενδιαφέρον έχει ένας μύθος της φυλής των Ντογκόν στο Μάλι της Δυτικής Αφρικής: Σύμφωνα με αυτόν, το παιδί όταν έρχεται στο κόσμο είναι προικισμένο και με τα δύο φύλα. Η κλειτορίδα είναι το ανδρικό στοιχείο στο κορίτσι, ενώ η ακροβυστία το γυναικείο στοιχείο στο αγόρι. Η μυθολογία των Ντογκόν λέει ότι ο ανώτερος θεός Αμά, όταν έφτιαξε τη γη, ζούσε ολομόναχος. Καθώς δεν είχε σύζυγο, μεταμόρφωσε τη γη σε σύζυγό του. Δυστυχώς, εκείνη την εποχή η γη ήταν γεμάτη από φωλιές τερμιτών και εξογκώματα, και έτσι δεν μπορούσε να ζευγαρώσει μαζί της για να γεννήσει τα παιδιά του. Έτσι άρχισε να κόβει τις φωλιές των τερμιτών..

Την ίδια ώρα, όμως, η κλειτοριδεκτομή αποτελεί κι ένα «απαραίτητο στοιχείο για τη σωστή ανατροφή ενός κοριτσιού, αλλά και έναν τρόπο για να προετοιμαστεί για την ενηλικίωση και τον γάμο», καθώς, όπως φαίνεται, η σεξουαλική απόλαυση συνιστά ακόμη έναν φορέα δεινών.

Σύμφωνα με αυτή τη θεώρηση, μέσω της κλειτοριδεκτομής, οι γυναίκες έχουν σωστή σεξουαλική συμπεριφορά και μειωμένη επιθυμία για ερωτικές συναναστροφές, και έτσι παραμένουν πιστές στο μεγάλωμα των παιδιών και στον σύζυγό τους. Η γυναίκα που δεν έχει κάνει κλειτοριδεκτομή δυσκολεύεται να βρει σύζυγο, καθώς εικάζεται πως παραμένει ανικανονοποίητη και έχει διαρκώς σεξουαλικές ορέξεις.



Το βασανιστήριο της κλειτοριδεκτομής

Η κλειτοριδεκτομή πραγματοποιείται ομαδικά συνήθως σε κορίτσια παιδικής και εφηβικής ηλικίας, ενώ περιστασιακά και σε ενήλικες γυναίκες. Πραγματοποιείται χωρίς αναισθησία, με μαχαίρι ή ξυράφι, ενώ απαιτείται από τα κορίτσια να μην κλάψουν και να μην διαμαρτυρηθούν. Επιφορτισμένες με το έργο της κλειτοριδεκτομής είναι κάποιες γυναίκες μεγάλης ηλικίας, οι οποίες μάλιστα πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους. Μετά τον ακρωτηριασμό, οι γυναίκες αυτές πλένουν τα κορίτσια με κάποιο «παραδοσιακό φάρμακο» για «να φυλαχτούν από τα κακά πνεύματα».

Υπάρχουν 4 τύποι κλειτοριδεκτομής:

·    H αφαίρεση μέρους ή όλης της κλειτορίδας

·    Η αφαίρεση της κλειτορίδας και των μικρών χειλέων

·    Η εκτομή των μικρών και μεγάλων χειλέων και το ράψιμο του κόλπου

·    Αταξινόμητες περιπτώσεις που περιλαμβάνουν τρύπημα, τομή ή καυτηριασμό της κλειτορίδας, κόψιμο ή γδάρσιμο του κόλπου κ.α.

Ο πόνος που βιώνει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια αυτή της βάναυσης πρακτικής είναι ανείπωτος, ενώ παράλληλα ακολουθεί τέτοια αιμορραγία, που μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγικό σοκ και θάνατο.

Οι συνθήκες υγιεινής είναι συνήθως πλημμελείς, ενώ συχνό φαινόμενο αποτελούν οι επιμολύνσεις, που οδηγούν σε μακροχρόνιες δυσλειτουργίες, αλλά και οι τραυματισμοί άλλων οργάνων. Παράλληλα, παρατηρείται συχνά και μετάδοση του ιού του AIDS, καθώς αν ένα κορίτσι είναι φορέας, μολύνονται στη συνέχεια και τα υπόλοιπα.

Για μια γυναίκα που έχει υποστεί κλειτοριδεκτομή είναι πιο δύσκολο να μείνει έγκυος, ενώ καθίσταται τρομερά επώδυνος και επικίνδυνος ο τοκετός. Με τα γεννητικά της όργανα κατεστραμμένα, αυξάνονται οι πιθανότητες η γυναίκα να μην τα καταφέρει, και να πεθάνει η ίδια ή/και το παιδί στη γέννα.

Πέρα από την αυτονόητη απουσία οποιασδήποτε απόλαυσης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, για πολλά κορίτσια η πρώτη επαφή σημαίνει να τις ανοίξει με μαχαίρι ο σύζυγός τους.



Εκτός νόμου

Από το 1997 έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να σταματήσει η πρακτική της κλειτοριδεκτομής. Το 2010 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μαζί με τον ΟΗΕ δημοσίευσε μία παγκόσμια στρατηγική για να σταματήσει αυτή η βάναυση πρακτική, ενώ το 2012 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα σχετικά με τη εξάλειψη του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων της γυναίκας.

Από το 2013, πάλι, η κλειτοριδεκτομή είναι παράνομη σε 26 αφρικάνικες χώρες.

Ο νόμος, ωστόσο, φαίνεται πως εξακολουθεί να μην εφαρμόζεται, αναδεικνύοντας την ενημέρωση ως μοναδικό όπλο.



Κλειτοριδεκτομές στην Ευρώπη

Αν και στην Ευρώπη η κλειτοριδεκτομή θεωρείται έγκλημα και διώκεται ποινικά, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο ακρωτηριασμός φαίνεται πως έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, η Πορτογαλία, η Σουηδία, αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πριν ένα χρόνο, η εφημερίδα Guardian ξεκίνησε καμπάνια κατά της κλειτοριδεκτομής στη Βρετανία, όπου κάθε χρόνο υποβάλλονται σε αυτήν εκατοντάδες νεαρά κορίτσια.

Όπως υποστηρίζουν, μάλιστα, αναφορές της Οργάνωσης Agency for Culture and Change Management, αρκετά μέλη μειονοτήτων καλούν εξειδικευμένους «κόφτες» να εφαρμόσουν την πρακτική στο Λονδίνο, το Μπρίστολ και άλλες περιοχές της χώρας.

Μόνο το 2013, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν γιατροί, σε Αγγλία και Ουαλία είχαν υποστεί το μαρτύριο του ακρωτηριασμού των γεννητικών τους οργάνων, 66.000 γυναίκες και 24.000 κορίτσια μικρότερα των 15 ετών.

Και στη Γαλλία, όμως, αρκετές υποθέσεις που έχουν φτάσει στη δικαιοσύνη, μαρτυρούν πως η βάναυση αυτή πρακτική έχει μεταναστεύσει εδώ και καιρό στην Ευρώπη.
Ενδεικτικά, σημειώνεται πως τα τελευταία επίσημα στοιχεία για τη χώρα αναφέρονται πίσω στο 2004 και μιλούν για ακρωτηριασμό 50.000 κοριτσιών και γυναικών.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή εκστρατεία END FGM «μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την κλίμακα εξάπλωσης του προβλήματος στην Ευρώπη». Ωστόσο, οι ερευνητές εκτιμούν πως το πιθανότερο είναι ότι «τα νεαρά κορίτσια που ζουν στην Ευρώπη συνήθως υποβάλλονται σε ακρωτηριασμό στις χώρες καταγωγής τους κατά τη διάρκεια των διακοπών. Το 2009, πάντως, σύμφωνα με στοιχεία του END FGM, 500.000 κορίτσια και γυναίκες στην Ευρώπη είχαν υποστεί κλειτοριδεκτομή.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αντισυνταγματική η μη καταβολή σύνταξης σε καταδικασμένους υπαλλήλους

Αντισυνταγματική είναι σύμφωνα με το ελεγκτικό συνέδριο η μη καταβολή της σύνταξης σε περίπτωση που ο δημόσιος υπάλληλος που την δικαιούται έχει καταδικαστεί.

Επιπλέον η μη καταβολή της σύνταξης είναι αντίθετη στην αρχή της αναλογικότητας ενώ πρόκειται για δυσανάλογο μέτρο που δεν τελεί σε δίκαιη σχέση ισορροπίας με τον επιδιωκόμενο σκοπό.

Αυτό έκρινε το ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο δίνοντας το πράσινο φως σε εφοριακό για την χορήγηση της σύνταξης του.

Το ιστορικό

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) απέρριψε αίτηση εφοριακού υπαλλήλου που ζητούσε να του χορηγηθεί σύνταξη με την αιτιολογία ότι έχασε το συνταξιοδοτικού του δικαίωμα λόγω αμετάκλητης καταδίκης του για το αδίκημα της δωροδοκίας. Αμεςως μετα αρχιςαν οι διαδικασίες για την χορήγηση σύνταξης στα μέλη της οικογένειας του (σύζυγο και δύο κόρες).

Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο έκρινε ότι η οριστική απώλεια της σύνταξης και όχι μόνο ποσοστού της, «αναξαρτήτως του γεγονότος ότι μέρος της σύνταξης αντιστοιχεί σε καταβληθείσες από τον υπάλληλο εισφορές», καθώς και της απώλεια όλων των παροχών κοινωνικής ασφάλισης, περιλαμβανομένων και των παροχών ασφαλίσεως, λόγω ασθενείας, «συνιστά μέτρο ιδιαίτερα επαθχές για τον εξελθόντα από την ενεργό υπηρεσία δημόσιο υπάλληλο που τον ακολουθεί μέχρι το πέρας του βίου του, στερώντας από αυτόν τα στοιχειώδη μέσα για την αντιμετώπιση των βιοτικών του αναγκών, σε μία ηλικία κατά την οποία η δυνατότητα αναπλήρωσης της σύνταξης του μέσω άλλων πόρων είναι σε μεγάλο βαθμό αβέβαιή, αν όχι ανύπαρκτη».

Εξάλλου, συνεχίζουν οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά του υπαλλήλου, αναξέρτητα αν είναι πλημμεληματικού ή κακουργηματικόυ χαρακτήρα, «δεν τελεί σε άμεση σχέση με το συνταξιοδοτικό καθεστώς» έτσι ώστε να μπορεί να καταστεί κριτήριο για την απώλεια του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, αλλά σχετίζεται άμεσα με την υπηρεσιακή του κατάσταση δυναμένη να οδηγήσει στην απόλυση του υπαλλήλου».

Η Ολομέλεια του Ε.Σ. κατέληξε ότι οι δυσμενείς αυτές συνέπειες της απώλειας του συνταξιοδοτικού δικαιώματος είναι δυσανάλογες προς τον επιδιωκόμενο σκοπό δημοσίου συμφέροντος, ενώ η κύρωση επεκτείνεται και μετά την έκτιση της ποινής που του επιβλήθηκε, με συνέπεια να προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενώ πλήττει το δικαίωμα ανάπτυξης της προσωπικότητας.



Πηγή



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρώην χάκερ ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Ενα πρόσωπο-έκπληξη, ο 35χρονος Παναγιώτης Δάνης, απόφοιτος του MIT, πρώην χάκερ, ο οποίος έχει δουλέψει στην αμερικανική IRS, έρχεται να αντικαταστήσει τον καλαματιανό μπάρμπα-Στασινόπουλο στην ηγεσία του ΣΔΟΕ.

Ο νεαρός Παναγιώτης Δάνης διαθέτει πλούσιο βιογραφικό και έχει βραβευθεί από το αμερικανικό κράτος για την εξειδίκευση του στον εντοπισμό του ίχνους που αφήνει ηλεκτρονικά η διακίνηση του μαύρου χρήματος.

Ενα διάστημα βρέθηκε στο πλευρό του Στηβ Τζομπς, τον οποίο και βοήθησε στην τελειοποίηση του λογισμικού για το πρώτο iPad.

Με τον 35χρονο Παναγιώτη Δάνη(photo) στο τιμόνι του ΣΔΟΕ οι φοροφυγάδες έχουν ήδη αρχίσει να τρέμουν και στα σύνορα παρατηρείται μποτιλιάρισμα καθώς νταλίκες με μαύρο χρήμα επιστρέφουν στην χώρα.


kourdistoportocali



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σοκ στην «υψηλή κοινωνία»! Ο Πανούσης ανακαλεί 2000 αστυνομικούς που φυλούσαν «Αντουανέτες»!

Τέρμα τα χημικά σε διαδηλώσεις «χαμηλού κινδύνου», χρήση κανονικά όταν οι διαδηλωτές ασκούν βία.

Τη θέση του ότι η παρουσία και ο ρόλος των αστυνομικών στις διαδηλώσεις πρέπει να αλλάξει εξέφρασε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Ειδικότερα, για τους αστυνομικούς και τις διαδηλώσεις δήλωσε: «Νομίζω ότι αυτά πρέπει να τελειώσουν.

Για να ρίξεις χημικά, σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε μια ακραία μορφή, όπου και οι άλλοι χρησιμοποιούν διάφορων ειδών όπλα, από μάρμαρα μέχρι οτιδήποτε άλλο. Τότε, να το εξετάσει κάποιος. Αλλά τα χημικά δεν είναι για να κυνηγάς συνταξιούχους ή εκπαιδευτικούς. Εάν έχεις μια πληροφορία ή το απρόβλεπτο, προφανώς η Αστυνομία θα είναι πέριξ του γηπέδου, αλλά όχι με όπλα. Μόνο αν γίνει κάτι ή αν υπάρχει μια πληροφορία ότι ετοιμάζονται να κάνουν κάτι. Αλλά αν είναι να έχουμε Αστυνομία επειδή μαζεύεται 10.000-15.000 κόσμος, τότε πρέπει να έχουμε Αστυνομία στην πλατεία, στη γωνία, στο γραφείο. Παντού».

Για τις περιπολίες της Αστυνομίας και τον αστυνομικό της γειτονιάς, είπε: «Ο αστυνομικός της γειτονιάς και πεζές περιπολίες προφανώς θα υπάρχουν και η Άμεση Δράση που θα περιπολεί. Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα υπάρξει μια ελάφρυνση της φρούρησης προσώπων. Από εκεί και πέρα, 1.500-2.000 άτομα εύκολα μπορούν να αποδεσμευτούν».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως υπάρχει δυνατότητα να αποδεσμευθούν άμεσα 1.500 – 2.000 αστυνομικοί από τη φρούρηση προσώπων.


Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το μεγάλο «ελληνικό» παιχνίδι στην τελική ευθεία και μυρίζει… υδρογονάνθρακες

«…Νομίζω ότι αναγνωρίζει η Γερμανία και άλλοι ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, από το να βρεθεί έξω από αυτή. Είναι μία κατάσταση που στις Αγορές δεν αρέσει». (Μπ. Ομπάμα 2.2.2015).

«…Η εμπλοκή μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζ. Όζμπορν (2.2.2015).

Η δεύτερη ανάγνωση αυτών των φράσεων υπονοεί ότι άρχισαν τα όργανα.

Το μεγάλο παιχνίδι μπαίνει στην τελική ευθεία. Η Ελλάδα, ή θα πάρει μια μεγάλη ανάσα ή θα γονατίσει τελεσίδικα προς παραδειγματισμό και των υπολοίπων.

Σ’ όποια πλευρά της υδρογείου κι αν βρίσκεται κανείς η κατάσταση είναι ρευστή, τεταμένη και επικίνδυνη όσο ποτέ άλλοτε.

Οι ισορροπίες ιδιαιτέρως εύθραυστες. Τα συμφέροντα, συμπλεκόμενα, διαπλεκόμενα, αντιμαχόμενα και συγκρουόμενα.

Το κουβάρι είναι μπλεγμένο. Μέσα από την Ελλάδα διασταυρώνονται πολλαπλές διαδρομές και επιδιώξεις.

Οι ώμοι του νυν πρωθυπουργού, ο οποίος ξεκίνησε να παίζει επιθετικά από το πρώτο λεπτό του αγώνα, υπό δοκιμή.

Σε δέκα ημέρες συνέβησαν τόσα πολλά και ενδιαφέροντα στο πολιτικό σκηνικό που από κάθε άποψη έχουν κεντρίσει το θυμικό και την φαντασία Ελλήνων και ξένων.

Ο πρωθυπουργός, σαν έτοιμος από καιρό, κινήθηκε με εκπληκτική ταχύτητα από το βράδυ των εκλογών.

Ξεκίνησε να κυβερνάει πριν ακόμα ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

Η κυβέρνηση έδειξε μια ετοιμότητα πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα. (Ακόμη αγνοούμε το όνομα του μαέστρου που οργάνωσε τόσο αριστοτεχνικά τις κινήσεις του πρώτου δεκαημέρου της νέας κυβέρνησης).

Σε κάθε περίπτωση η ηγετική ομάδα της νέας κυβέρνησης δείχνει ότι θέλει να παίξει σοβαρά, κι αυτό το γεγονός ενθουσίασε το ελληνικό κοινό και όχι μόνον.

Ενθουσίασε και το καταδυναστευόμενο από τη λιτότητα κοινό, όλων των ευρωπαϊκών χωρών, δημιουργώντας ένα φιλικό ρεύμα που είναι χρησιμότατο γιατί υποστηρίζει τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Πέρα φυσικά από την «ύποπτη» αγγλοσαξωνική υποβοήθηση, ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού που χτυπάει μια στο καρφί και μια στο πέταλο, πάντοτε κατά το δοκούν.

Άρχισαν τα όργανα και μάλιστα παίζουν σκληρό ροκ.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση κερδίζοντας από το πρώτο λεπτό το επικοινωνιακό παιχνίδι έχει όλο τον ελληνικό λαό με το μέρος της και δεν μπορεί να κάνει πίσω.

Οι Γερμανοί πολύ δύσκολα θα πεισθούν σε υποχώρηση. Οι Αμερικανοί έχουν κάθε λόγο να παίξουν το ρόλο του διαιτητή, επιθυμώντας την Ε.Ε. υπό γερμανική επικυριαρχία και τη Γερμανία υπό αμερικανική κυριαρχία, σύμφωνα με το δόγμα Ομπάμα που διατυπώθηκε στη δεύτερη θητεία του (2012).

Όλοι οι δυτικοί πάντως, επιθυμούν να επικυριαρχούν στην Ελλάδα.

Η Ρωσία θέλει να μετακομίσει ο αγωγός φυσικού αερίου που περνά μέσω Ουκρανίας και να περάσει από την Ελλάδα.

Οι Αμερικανοί δεν δείχνουν να επιθυμούν μια τέτοια εξέλιξη ενώ οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να ελέγξουν μια τέτοια εξέλιξη.

Τα υπερατλαντικά συμφέροντα (απ’ όποιους κι αν εκπροσωπούνται) επιθυμούν αποκλειστικότητα στους ελληνικούς υδρογονάνθρακες (Ελλάδος και Κύπρου) και στον γεωλογικό πλούτο (σπάνιες γαίες).

Η Γερμανία (η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν έχει επικυρώσει τις διεθνείς συμβάσεις Περί Διαφθοράς) ελέγχει το Ελληνικό Δημόσιο, τις ελληνικές αγορές και τις τράπεζες) επιθυμεί να επεκτείνει την επικυριαρχία της, χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Η Ρωσία, επιθυμεί με κάθε δυνατό τρόπο να αποκτήσει προσβάσεις στον ελλαδικό χώρο και η Κίνα να σταθεροποιήσει και να επεκτείνει τις εμπορικές της συμφωνίες για καλύτερη πρόσβαση στην Ευρώπη.

Με λίγα λόγια, λίγο απέχουμε από το να καταλήξουμε «τσιριγώτικο μερτικό».

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό ο νέος και φέρελπις πρωθυπουργός προσπαθεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων δι’ εμβολίζοντας πρόσωπα και πράγματα, ξεκαθαρίζοντας δια-θέσεις και προθέσεις, έχοντας στο πλευρό του την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού (τον οποίο δεν μπορεί να τον ταΐζει φρούδες ελπίδες) την συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κοινωνικών ομάδων που είναι κατά της λιτότητας και των μνημονίων και, νομοτελειακά απέναντί του, το κατεστημένο των μνημονιακών δυνάμεων. (Η σύγκρουση είναι σαφέστατη).

Συνυπολογίζοντας την γεωοικονομία και την γεωπολιτική δυναμική του ελλαδικού χώρου, έχει ολοκάθαρα το ειδικό βάρος της πατρίδας μας την δεδομένη χρονική στιγμή.

Εκτός από αυτά που αναφέραμε, έχει στα χέρια του αρκετά ακόμα όπλα, που μπορεί να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Οι τακτικές που θα χρησιμοποιήσει, η ευελιξία του ανάμεσα στα παγκοσμίως αντιμαχόμενα συμφέροντα, τα οποία ορίζουν και τη δυναμική του νέου πρωθυπουργού και η ικανότητα διαπραγμάτευσης, θα δώσουν το μέτρο της επιτυχίας ή αποτυχίας, στη δεύτερη αυτή μεγάλη μάχη που έχει να δώσει.

Την πρώτη μάχη (της επικοινωνίας) την κέρδισε με μεγάλη επιτυχία. Τ’ χείλι των Ελλήνων ξαναγέλασε και όλοι παρακολουθούν με μεγάλη αγωνία το ντέρμπι.

Το παιχνίδι όσο πάει και δυναμώνει. Όλα δείχνουν ότι το τελευταίο ημίχρονο θα παιχθεί στην Ουάσιγκτον και θα μυρίζει υδρογονάνθρακες … Σε κάθε περίπτωση αδέλφια δεν θα πλήξουμε!

Υ.Γ.

Η σιωπή του Βασ. Μαρκεζίνη, περί τα τεκταινόμενα, είναι ανησυχητική!
Κωνσταντίνος Κούρος


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λαφαζάνης: Μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, άμεση επαναλειτουργία του ΙΓΜΕ.

Την δυνατότητα μείωσης του κόστους ηλεκτροπαραγωγής κατά 20-40 %, με ανάλογη επίπτωση στα τιμολόγια τόσο για τους οικιακούς… καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις έφερε στο προσκήνιο μελέτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Η μελέτη αυτή παρουσιάστηκε στην συνάντηση που είχε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης με τη διοίκηση της Αρχής.

«Είναι μια πολύ σημαντική μείωση του κόστους η οποία, εφόσον επιτευχθεί, θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τη μείωση των τελικών ενεργειακών τιμών. Στη βάση των μελετών της ΡΑΕ και με άλλα δεδομένα θα σχεδιάσουμε πολύ γρήγορα το επόμενο διάστημα σημαντικές μειώσεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι οι μειώσεις στις τελικές τιμές εκ των πραγμάτων ποσοστιαία θα είναι μικρότερες από τη μείωση του κόστους παραγωγής καθώς στις λιανικές τιμές περιλαμβάνονται και άλλα κόστη (μεταφοράς, διανομής, λειτουργικά κλπ.)

Στους παράγοντες μείωσης του κόστους ηλεκτροπαραγωγής περιλαμβάνονται σύμφωνα με αρμόδιες πηγές ο περιορισμός των αποζημιώσεων ορισμένων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής μέσω των Αποδεικτικών Διαθεσιμότητας Ισχύος, οι οποίες προβλέπεται να μειωθούν ενδεχομένως και κάτω από 200 εκατ. ευρώ ετησίως, από 500 εκατ. σήμερα, καθώς και η μείωση των τιμών του πετρελαίου.

«Θα στηρίξουμε με όλα τα δυνατά μέσα τη βιωσιμότητα των μικρών ανεξαρτήτων παραγωγών που δοκιμάζεται από τις μνημονιακές πολιτικές. Οι μεγάλες μονάδες έχουν τον δικό τους ρόλο, διαμορφώθηκαν σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και πρέπει να πορευτούν σε αυτό για να έχουν μια προοπτική. Δεν θα παίζουμε μεροληπτικό ρόλο υπέρ των ιδιωτικών μεγάλων συμφερόντων στο χώρο της ενέργειας, θα στηρίξουμε τη δημόσια ΔΕΗ, το δημόσιο ρόλο στην ηλεκτροπαραγωγή και τη θέσπιση κανόνων και πλαισίων που θα υποβοηθούν την ανάπτυξη, θα υποστηρίζουν την κοινωνία και θα έχουν οικολογικές κατευθύνσεις», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι θα επανεξεταστεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΡΑΕ ώστε να περιοριστούν οι αρμοδιότητές της στα πλαίσια που ρητά προβλέπονται από τις Κοινοτικής Οδηγίες με στόχο την ενίσχυση του ρόλου του Δημοσιου στη διαμόρφωση της ενεργειακής πολιτικής. Η διοίκηση της ΡΑΕ πρόκειται να αλλάξει το προσεχές διάστημα.

Ο κ. Λαφαζάνης ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επανασύσταση του ΙΓΜΕ, ως βασικού εργαλείου ανάπτυξης για τη χώρα.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Project Santorini...Να πως η Deutsche Bank και η Μέρκελ..έχουν δεμένο τον Ντράγκι..

17/1/2013
Η γερμανική τράπεζα με ένα παράγωγο βοήθησε την υπό κατάρρευση ιταλική τράπεζα Banca Monte dei Paschi di Siena SpA να κρύψει ζημίες, προκειμένου να αποφύγει την κρατική στήριξη, αν και τελικά δεν το πέτυχε, σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg.

Πρόκειται για ένα ακόμα σκάνδαλο κατά της γερμανικής τράπεζας, η οποία έχει κατηγορηθεί τους τελευταίους μήνες για σωρεία παραβάσεων. Οι FT έγραψαν ότι έκρυψε χρέος 12 δις ευρώ για να αποφύγει την κρατικοποίηση τα προηγούμενα χρόνια, ενώ οι φόροι των ρύπων έφεραν εισαγγελείς και αστυνομία στα κεντρικά γραφεία της.





 

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα δάνεισε στη Monte Paschi περίπου 1,5 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2008 μέσω της συγκεκριμένης συναλλαγής (με τίτλο Project Santorini), σύμφωνα με τα έγγραφα της συμφωνίας που βρίσκονται στην κατοχή του Bloomberg News. Η συναλλαγή βοήθησε τη Monte Paschi να μετριάσει τον αντίκτυπο από τη ζημιά των 367 εκατ. ευρώ από παλαιότερο παράγωγο που είχε συνάψει με την Deutsche Bank.
 

Ποιος είπαμε ήταν τότε Κεντρικός Τραπεζίτης στην Ιταλία..;;;



 

Nαι ο Ντράγκι...ο οποίος όχι μόνο δεν πήγε φυλακή ή απολύθηκε.. έγινε στην συνέχεια ο επικεφαλής της ΕΚΤ...


 

Καταλάβατε τώρα γιατί ο Ντράγκι, κάθεται σούζα στην Μέρκελ και την Deutsche Bank που μόνο και μόνο απ αυτό το σκάνδαλο θα έπρεπε.. η ΕΚΤ να την έχει κλέισει..
 


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νεοναζί παρέα με τη Μέρκελ – Το «ξεμπρόστιασμα» από τους Anonymous (φωτο)

Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες που δημοσίευσαν στο Facebook οι Anonymous, ισχυριζόμενοι ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έκανε παρέα με νεοναζί στα νιάτα της.

Μάλιστα τα σχόλια που συνοδεύουν τις φωτογραφίες που ανήρτησαν οι Anonymous δεν είναι καθόλου κολακευτικά αφού όπως γράφουν χαρακτηριστικά: «Πρώτα μέλος των FDJ, μετά κατάσκοπος του Ανατολικού Βερολίνου, στη συνέχεια παρέα με τους skinheads και τώρα καγκελάριος της Γερμανίας. Αυτό που λέμε μετεωρική καριέρα κυρία Μέρκελ».

Άνγκελα Μέρκελ

Άνγκελα Μέρκελ



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα 25 μέτρα-φωτιά για τη διαπλοκή και τη διαφθορά

Με φορολογικές παρεμβάσεις – σοκ για έχοντες και κατέχοντες δίνει η κυβέρνηση το στίγμα της πολιτικής που θέλει να ακολουθήσει. Το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ετοιμάζει 25 μέτρα – φωτιά που στοχεύουν κυρίως τις κατηγορίες των υψηλών εισοδημάτων και τη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Ακόμη στο στόχο θα μπουν οι ιδιοκτήτες μεγάλων μέσων ενημέρωσης της χώρας.

Οι ενέργειες της κυβέρνησης ξεκινούν με τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών που θα «ξεσκονίσουν» όλα τα σκάνδαλα από το 2000 και μετά.

Το «Πρώτο Θέμα» δημοσιεύει τα 25 πρώτα μέτρα που αναμένεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η νέα κυβέρνηση:

Θα δεσμεύονται από το Δημόσιο για όσους φορολογούνται στην Ελλάδα καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία εφόσον έρχονται από αδήλωτα εισοδήματα. Θα κατάσχονται τα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τη φορολογική δήλωση. Ειδική υπηρεσία ελέγχου για το πόθεν έσχες και αυστηρά πρόστιμα σε όσους έβγαλαν μεγάλα ποσά τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό. Δυνατότητα για εκούσια αναπροσαρμογή εισοδήματος των 15 τελευταίων ετών με πληρωμή φόρου. Άμεση ενίσχυση και ολοκλήρωση μη δηλωθέντων ποσών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Άμεσος έλεγχος ακινήτων και μετοχών offshore, πόθεν έσχες αύξησης κεφαλαίου offshore – ιδιοκτήτες ακινήτων. Άμεση μετατροπή των στοιχείων πόθεν έσχες σε εκθέσεις ελέγχου και πρόστιμα για αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας. Έλεγχος από την Τράπεζα της Ελλάδας ή τους εισαγγελείς για την προέλευση της χρηματοδότησης των ΜΜΕ. Επανεξέταση όλων των τηλεοπτικών συχνοτήτων από μηδενική βάση. Ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί και έντυπα μίντια έχουν υποχρέωση ειδικής δήλωσης για την ιδιοκτησιακή τους κατάσταση. Υποχρεωτική ανακεφαλαιοποίηση των επί πολλά χρόνια ζημιογόνων επιχειρήσεων. Καθιέρωση περιουσιολογίου για όλους τους φορολογουμένους. Η φορολογική δήλωση αντικαθιστά οποιαδήποτε υπάρχουσα δήλωση πόθεν έσχες για οποιονδήποτε. Οι τράπεζες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι θεματοφύλακες επενδυτικών προϊόντων κλπ υποχρεώνονται να ενημερώνουν ηλεκτρονικά σε καθημερινή βάση τις φορολογικές υπηρεσίες για τα υπόλοιπα των τραπεζικών καταθέσεων τους. Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης καθίσταται γενικός επόπτης και συντονιστής όλων των ελεγκτικών σωμάτων. Το Κοινοβούλιο θα έχει πρωτεύονται ελεγκτικό ρόλο στις προμήθειες αμυντικού υλικού. Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα εξετάζει και θα αξιολογεί τις δημόσιες συμβάσεις. Δημιουργία Δικαστικής Αστυνομίας για την προανακριτική διαδικασία. Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος. Σύσταση εξεταστικών επιτροπών στη Βουλή για τη διερεύνηση σκανδάλων και την παραπομπή των εμπλεκομένων στη Δικαιοσύνη. Οι διατάξεις του Πειθαρχικού και Ποινικού Δικαίου που ισχύουν για τους εφοριακούς, θα ισχύουν και για βουλευτές και υπουργούς και διοικητές οργανισμών. Κατάργηση του φορολογικού απορρήτου όλων προς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Εφορίας. Δημιουργία μόνιμου ηλεκτρονικού μητρώου φορολογικών ελεγκτών. Συνεχής παρακολούθηση και τεκμηρίωση των υποθέσεων που επιλέγονται για έλεγχο. Πόθεν έσχες σε όσους εμπλέκονται στον καταλογισμό και την είσπραξη φορολογητέας ύλης.



Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ακούτε κύριε Σόιμπλε… Να μας στείλετε τους ειδικούς κατά της… διαφθοράς και του… λαδώματος!!!

Αντί των 500 εμπειρογνωμόνων που προσφέρατε στον Βαρουφάκη… Και προστάτης της            SIEMENS ο Σόιμπλε, που υποτίθεται ότι είναι τόσο δίκαιος και έντιμος, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Και είναι τόσο σκληρός πολέμιος της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, που προσφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Βαρουφάκη να βοηθήσει την Ελλάδα στον αγώνα κατά της διαφθοράς στέλνοντάς μας ένα… σύνταγμα από 500 ειδικούς εμπειρογνώμονες.

Έχετε, όμως, πολύ ικανότερους και πάρα πολύ πετυχημένους, που εξελίχθηκαν σε εξπέρ στο κλέψιμο και στο λάδωμα. Θα προτιμούσαμε να μας στείλετε αυτούς, οι οποίοι έχουν αποδείξει στην πράξη ότι αξίζουν χίλιες φορές περισσότερο από τους 500. Εννοούμε, αγαπητέ κύριε Σόιμπλε, τους προστατευόμενούς σας, τον… εντιμότατο κ. Χριστοφοράκο και τον άλλο λεβέντη σας, τον Σίκατσεκ, τα μακριά χέρια της Ζήμενς σας, που μοίραζαν τις μίζες (κουζίνες, τηλεοράσεις, υπολογιστές, μέχρι και λεμονοστύφτες) σε υπουργούς – πρώτα ονόματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και έχουν τόσο υψηλές προσβάσεις στην καγκελαρία σας, που τους αρπάξατε και τους δύο πριν τους συλλάβει ο Εισαγγελέας. Το ότι παρά τα επανειλημμένα αιτήματα των ελληνικών δικαστικών αρχών αρνείστε να τους εκδώσετε στην Ελλάδα, όχι μόνο για να δικαστούν αλλά και για να δώσουν τον κατάλογο με τα ονόματα των πολιτικών και των δημοσιογράφων που τους έστελναν το αντίτιμο για τις… δουλειές που έδιναν στη Ζήμενς, η οποία από τη δεκαετία του ’60 αρμέγει τη χώρα μας, δείχνει ότι φοβάστε μη μιλήσουν και για τους Γερμανούς που εμπλέκονται στις μίζες.

Οι δεσμοί της κυβέρνησης της Γερμανίας είναι τόσο στενοί με τη μαμά Ζήμενς, που ο Σόιμπλε δεν τόλμησε να απαντήσει στην καυτή ερώτηση του δημοσιογράφου του Mega και της «Εφημερίδας των Συντακτών» Παντελή Βαλασόπουλου (μπράβο για την τόλμη σας, κάτι που δεν έκαναν άλλοι ανταποκριτές), που είχε ως εξής: «Κύριε Σόιμπλε, μιλάτε συχνά για διαφθορά στην Ελλάδα. Στο 90% των περιπτώσεων διαφθοράς στην Ελλάδα εμπλέκεται μια γερμανική εταιρεία. Και αναφέρω μόνο την περίπτωση της Ζήμενς του κ. Χριστοφοράκου. Πώς το σχολιάζετε;». Αμήχανος, ο γερμανός υπερυπουργός απάντησε με το ρητό «ο καθένας πρέπει να κοιτάει τη δική του πόρτα», που ουσιαστικά ήταν -έστω και έμμεσα- ομολογία ότι οι εταιρείες τους λαδώνουν για να παίρνουν δουλειές.

Να θυμίσουμε ότι ο ισχυρός άνδρας της Ζήμενς έχει καταθέσει στη Γερμανική Δικαιοσύνη ότι η Ζήμενς λάδωσε με 100.000.000 ευρώ τα δύο κυβερνητικά κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ). Έχει κατατεθεί επίσης από τον Χριστοφοράκο ότι έδωσε από 1.000.000 ευρώ στο ΠΑΣΟΚ (το έχει παραδεχθεί ο Τσουκάτος) και στη ΝΔ.

Επίσης, είχε γραφτεί ότι: «Η πλευρά του κ. Χριστοφοράκου απειλεί ξανά τον πολιτικό κόσμο της χώρας με τα CD στα οποία -όπως υποστηρίζει- έχει καταχωρίσει όλες τις λεπτομέρειες και τις αποδείξεις για τα «δωράκια» του προς 153 βουλευτές και 12 πρώην και νυν υπουργούς. Για την ώρα, τα στοιχεία αυτά μένουν καλά κλειδωμένα σε δύο συμβολαιογραφικά γραφεία του Μονάχου, αφήνουν να διαρρεύσει οι γερμανοί συνήγοροί του, που από την άλλη πλευρά παίζουν το παιχνίδι της βόμβας που είναι έτοιμη να απασφαλιστεί με την πρώτη «στραβή»



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Podemos και στην Πορτογαλια

Η εκλογική νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αλλά και η Ισπανία της λιτότητας που ανεβάζει στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων το κόμμα των πλατειών, τους Podemos, φαίνεται να εγκαινιάζει μία νέα πολιτική εποχή για την Ευρώπη που ακολουθεί... Τη σκυτάλη παίρνει η Πορτογαλία με το κίνημα Juntos Podemos, που σημαίνει «μαζί μπορούμε», με σύνθημα την αντίσταση στη λιτότητα, να επιχειρεί τη ρήξη με τις παραδοσιακές πολιτικές δομές και να φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε κόμμα.
Βαδίζοντας στα χνάρια του ισπανικού Podemos το πορτογαλικό αντίστοιχο κίνημα ξεπήδησε πριν από 4 χρόνια, όταν ο ένας εκ των ηγετικών φυσιογνωμιών του, Ζοάο Λαμπρίντσα, απηύθυνε μέσω διαδικτύου κάλεσμα διαμαρτυρίας, στο οποίο ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες του.

Το πορτογαλικό Podemos ακολουθεί τον μεγάλο αδελφό του, το ισπανικό και στις δομή του. Πιο συγκεκριμένα πρόσταγμα του πορτογαλικού κινήματος διαμαρτυρίας είναι η αντίσταση κατά της λιτότητας, ενώ μεταξύ άλλων υποστηρίζει τις ανοιχτές διαδικασίες και τη διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα. Έτσι όλες οι οργανωτικές συνεδριάσεις του νέου αυτού κινήματος μεταδίδονται ζωντανά στο διαδίκτυο, από όπου άλλωστε μπορούν να συμμετάσχουν και οι υποστηρικτές του.

Το επόμενο στοίχημα για το Juntos Podemos είναι η συλλογή 7.500 υπογραφών που θα του δώσουν τη δυνατότητα για υποβολή αιτήματος ίδρυσης πολιτικού κόμματος στο συνταγματικό δικαστήριο της Πορτογαλίας.

Ο 31χρονος Ζοάο Λαμπρίντσα χαρακτηρίζει την πολιτική ως «ανεξερεύνητη γη». Όπως λέει ο ίδιος, στην Deutsche Welle: «Θέλουμε να γίνουμε κόμμα μόνο επειδή ο νόμος δεν μας δίνει άλλη επιλογή. Αντιλαμβανόμαστε όμως τους εαυτούς μας ως κίνημα, μία δύναμη της κοινωνίας των πολιτών, η οποία θέλει να είναι πολιτικά ενεργή. Ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει, για παράδειγμα διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Και αυτό μας διαφοροποιεί από τα παραδοσιακά κόμματα, τα οποία είναι ιεραρχικά οργανωμένα και με δομή πυραμίδας».

Στο δρόμο για την ενδυνάμωση του κινήματος, οι Juntos Podemos επικύρωσαν και την πρώτη τους συμμαχία. Σε πρόσφατη διαδήλωση κατά της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει η συντηρητική κυβέρνηση του Πέδρο Πάσος Κοέλιο συμμετείχε και ο Μανουέλ Αλφόνσο, μέλος ενός μικρού τροτσκιστικού κόμματος που ένωσε τις δυνάμεις του με το Juntos Podemos. «Αυτό το νέο εγχείρημα θέλει να συνενώσει μικρές ομάδες και κόμματα στη βάση ορισμένων θεμελιωδών αρχών, οι οποίες εκπροσωπούνται στην Ισπανία από το Podemos και στην Ελλάδα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει πάνω από όλα αντίσταση κατά της πολιτικής λιτότητας στην Ευρώπη. Θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να σπάσουμε το μονοπώλιο των καθιερωμένων κομμάτων, όπως το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και όπως θα μπορούσε να κάνει το Podemos στην Ισπανία», λέει στην Deutsche Welle, ο Μανουέλ Αλφόνσο.

Την ίδια στιγμή μιλώντας στο γερμανικό μέσο η πολιτική επιστήμονας Πάουλα Ζιλ αμφιβάλλει ότι το νέο κίνημα θα γνωρίσει αντίστοιχη επιτυχία με το ισπανικό Podemos. Όπως υποστηρίζει τόσο η ίδια όσο και συνάδελφοι της, το σύστημα των παραδοσιακών κομμάτων πάντα προσέλκυε ψηφοφόρους διαμαρτυρίας – κυρίως το ισχυρό κομμουνιστικό κόμμα. Μια σειρά μικρών κομμάτων, που πασχίζουν να κερδίσουν ψήφους, δεν επιδεικνύουν διάθεση να ενωθούν με το Juntos Podemos, εκτιμούν.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τολμήστε να ρίξετε την κυβέρνηση...

Γράφει ο Κλεισθένης.

Η εποχή της παντοκρατορίας του φόβου πέρασε ανεπιστρεπτί. Οι εκλογές δεν ανέδειξαν μόνο την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ αλλά απομάκρυναν και τον φόβο. Οι Έλληνες δεν εκβιάζονται πλέον, στηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση επειδή πιστεύουν ότι είναι η μόνη που διαπραγματεύεται σκληρά ενώ όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις απλά υπάκουαν στις έξωθεν εντολές.

Οι δημοσκοπήσεις φέρουν την μέγιστη πλειοψηφία των Ελλήνων να δηλώνουν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους τοκογλύφους δανειστές. Τίθεται θέμα εθνικής επιβίωσης.

Τα δημοσκοπικά ευρήματα αποδεικνύουν ότι ο Έλληνας έπαψε να φοβάται. Το φόβητρο του Grexit με το οποίο απειλούσε οι κυβέρνηση της συμφοράς, Σαμαρά-Βενιζέλου, το αποκλείουν ακόμη και οι αξιωματούχου της Ε.Ε καθώς και πλήθος έγκριτων οικονομολόγων.

Οι απειλές που εκτόξευαν τα μνημονιακά δουλικά για δήθεν καταστροφή αν πάμε σε εθνικό νόμισμα δεν απασχολούν πλέον τους Έλληνες, όλο και περισσότεροι εύχονται την επιστροφή στην αγαπημένη μας δραχμή.

Αν τα γεράκια της Ε.Ε με πρωτοστάτες τους Γερμανούς επιλέξουν την ρήξη με την Ελληνική κυβέρνηση τότε υπάρχουν δύο πιθανές εξελίξεις.


Προκήρυξη εκλογών ή δημοψήφισμα.

Στην περίπτωση προκήρυξης εκλογών κάτω απ' αυτό το κλίμα είναι σίγουρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκτιναχτεί σε πολύ υψηλά ποσοστά καταφέρνοντας να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία και την αυτοδυναμία, τα δε μνημονιακά κόμματα θα εξαφανιστούν απ' τον πολιτικό χάρτη. Αν τολμούν ας ρίξουν την κυβέρνηση.

Στην περίπτωση δημοψηφίσματος το ερώτημα θα είναι αμείλικτο, εντός ή εκτός της Ε.Ε και της ευρωζώνης. Μέχρι προ λίγων μηνών οι Έλληνες πολίτες υπό το κράτος του φόβου δήλωναν ότι επιθυμούν την παραμονή μας στην Ε.Ε και το ευρώ. Σήμερα όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται τι σημαίνει νεοφιλελεύθερη και φασίζουσα Ε.Ε. Επιπλέον πληθαίνουν οι φωνές για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Οι εξελίξεις θάναι τόσο ραγδαίες που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την δημοψηφική απόφαση των Ελλήνων. Είναι παρακινδυνευμένο για το ευρωιερατείο να προχωρήσει σε ρήξη με την Ελληνική κυβέρνηση ρισκάροντας με την αποφασιστικότητα των Ελλήνων που προ αυτών που διαδραματίζονται σήμερα μπορεί να τους οδηγήσει σε υπερψήφιση της απεμπλοκής της χώρας απ' την Ε.Ε και την ευρωζώνη.

Τολμήστε το ρε φασιστόφραγκοι !!!



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Μυστικό σύμφωνο»: Το εγχειρίδιο των Illuminati για την παγκόσμια υποδούλωση! (βίντεο)

Στο αποκαλυπτικό βίντεο αναφέρονται η προέλευση και οι επιπτώσεις του μυστηριώδους εγγράφου που είναι γνωστό ως το «μυστικό σύμφωνο».

Το έγγραφο εστάλη ανώνυμα στο email του bankindex.com τον Ιούνιο του 2002.

Τα όσα αναφέρονται για τα μυστικά σχέδια των Illuminati είναι συγκλονιστικά.

Για την Νέα Τάξη Πραγμάτων, η εγκαθίδρυση μίας παγκόσμιας κυβέρνησης θα είναι μόνο η αρχή. Απώτερος στόχος είναι η απόλυτη υποδούλωση της ανθρωπότητας.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

        



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΤΡΟΠΗ… Ασθενείς στη Σκόπελο βγάζουν ακτινογραφίες σε… κτηνιατρείο!

Ενα από τα πολλά ευτράπελα του συστήματος Υγείας βιώνουν οι κάτοικοι της Σκόπελου, που τις τελευταίες ημέρες αναγκάζονται να βγάλουν ακτινογραφίες σε κτηνιατρείο, αφού ο μοναδικός χειριστής του ακτινολογικού μηχανήματος στο κέντρο Υγείας λείπει σε άδεια.

Καθότι ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο δεν λειτουργεί στο νησί και η μόνη λύση για τους ασθενείς είναι το κτηνιατρείο, με τη διεύθυνση του Κέντρου Υγείας να ζητεί επιπλέον στελέχωση της θέσης ακτινολόγου, προκειμένου να εξυπηρετούνται κάτοικοι και επισκέπτες.

Ταυτόχρονα σε περίπου ένα μήνα φεύγουν οι δύο αγροτικοί γιατροί από το Κέντρο Υγείας και θα παραμείνουν τρεις συνολικά, δύο αγροτικοί και ο διευθυντής. Ουσιαστικά το Κέντρο Υγείας θα στελεχώνεται από δύο γιατρούς, καθώς ο ένας αγροτικός μεταβαίνει για πέντε μέρες την εβδομάδα στην Αλόνησο για τις εξετάσεις των ασθενών του νησιού.

Η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας δηλώνει αδυναμία, διότι κανείς από το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν ξέρει να χειριστεί το ακτινολογικό μηχάνημα.

«Εμείς δεν συστήνουμε στους ασθενείς να μεταβαίνουν σε κτηνιατρείο για ακτινογραφίες, ωστόσο πηγαίνουν με δική τους πρωτοβουλία, όταν ο μοναδικός παρασκευαστής του Κέντρου Υγείας απουσιάζει σε κανονική άδεια. Τι μπορούμε να κάνουμε; Διαθέτουμε έναν και μοναδικό παρασκευαστή, ο οποίος είναι εργαζόμενος και δικαιούται να πάρει την άδειά του. Πρόβλεψη για δεύτερο που να τον αναπληρώνει δεν υπάρχει δυστυχώς. Όταν ο μοναδικός παρασκευαστής απουσιάζει σε άδεια οι ασθενείς με δική τους πρωτοβουλία βγάζουν ακτινογραφίες σε κτηνιατρείο. Ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο δεν λειτουργεί στο νησί και εμείς στο Κέντρο Υγείας δεν γνωρίζουμε να χειριζόμαστε το ακτινολογικό μηχάνημα» επισημαίνει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου κ. Γ. Τριανταφύλλου

«Σε ένα μήνα φεύγουν από το Κέντρο Υγείας δύο αγροτικοί γιατροί και δεν υπάρχει προοπτική για αναπλήρωσή τους. Θα παραμείνουμε τρεις συνολικά, δύο αγροτικοί και ο διευθυντής. Στην ουσία, όμως, θα είμαστε δύο, γιατί ο ένας αγροτικός γιατρός εναλλάξ μεταβαίνει πέντε μέρες την εβδομάδα στην Αλόννησο για τους εκεί ασθενείς. Δεν είναι Υγεία αυτά, είναι ρημαδιό η κατάσταση. Απαιτείται άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας με γιατρούς. Λένε για 1.000 προσλήψεις γιατρών; Ποιες προσλήψεις; Δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα. Η Υγεία είναι ρημαδιό. Είναι πρόσφατες οι δεσμεύσεις για στελέχωση των νησιών με γιατρούς. Δεν τους έχουμε δει ακόμα. Το πρόβλημα είναι έντονο και λύνεται μόνο με πολιτική απόφαση» προσθέτει.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!