EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έρχονται μειώσεις σε φυσικό αέριο και ΔΕΗ

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρόεδρο των Ελληνικών Πετρελαίων, Γιάννη Παπαθανασίου και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Κωστόπουλο.

Στη συνάντηση ο υπουργός έθεσε θέμα μείωσης των τιμών των καυσίμων. Παράλληλα, όπως ανέφερε, τις προσεχείς εβδομάδες θα υπάρξει μείωση των τιμών του φυσικού αερίου κατά 20% σε δύο δόσεις (λόγω της μείωσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου), ενώ έκανε λόγο και για μείωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε πως προς το παρόν δεν τίθεται θέμα μείωσης των φόρων στα καύσιμα, ενώ έριξε το βάρος στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου λέγοντας ότι είναι πολύ εκτεταμένο και η αντιμετώπισή του συλλογικά από τα συναρμόδια υπουργεία - με μέτρα που θα εξειδικευθούν και στο πλαίσιο των πργραμματικών δηλώσεων - είναι κρίσιμης σημασίας για τα έσοδα του Δημοσίου.

Αναφερόμενος στα Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ ο υπουργός επανέλαβε ότι το ποσοστό των μετοχών που ελέγχει το κράτος (35 %) θα επιστρέψει "από το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ" στο Δημόσιο, το οποίο θα αξιοποιήσει το κρίσιμο και στρατηγικό αυτό ποσοστό για να παίξει θετικό ρόλο στα ΕΛΠΕ. Όπως είπε, τα ΕΛΠΕ είναι ένας γίγαντας για τα μέτρα της Ελλάδας που μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο για την ασφάλεια, την επάρκεια και τη μείωση των τιμών των πετρελαιοειδών.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα διαμορφώσει νέα ενεργειακή στρατηγική, η Ελλάδα θα σταματήσει να είναι δορυφόρος οποιουδήποτε και θα χαράξει την πολιτική της με βάση τις αναπτυξιακές και παραγωγικές της προτεραιότητες. «Θα ασκήσουμε ενεργειακή στρατηγική πολυδιάσταση και πολυεπίπεδη, θα έχουμε ενεργειακές σχέσεις τεσσάρων οριζόντων» είπε.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απόφαση «βόμβα» από τον Άρειο Πάγο: Συνυπαίτιος ο συνοδηγός αν γνωρίζει ότι ο οδηγός είναι μεθυσμένος

Ο συνοδηγός που γνωρίζει ότι ο οδηγός είναι μεθυσμένος και παρ΄ όλα αυτά δέχεται να επιβιβαστεί, είναι συνυπαίτιος κατά 30% σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, αποφάνθηκε ο Άρειος Πάγος.

Κατ΄ αρχάς, οι αρεοπαγίτες ξεκαθάρισαν ότι από τη ασφαλιστική κάλυψη εξαιρούνται οι οδηγοί που τελούν υπό την επίδραση οινοπνεύματος ή τοξικών ουσιών.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) ο οδηγός θεωρείται ότι βρίσκεται υπό την επίδραση οινοπνεύματος όταν το ποσοστό του οινοπνεύματος στον οργανισμό του είναι από 0,50 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος και άνω (0,50 gr/1) μετρούμενο με την μέθοδο της αιμοληψίας ή 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα και άνω, στις περιπτώσεις που η μέτρηση γίνεται με συσκευή αλκοολομέτρου.

Η μη ασφαλιστική κάλυψη του οδηγού λόγω μέθης, δεν απαλλάσσει ωστόσο την ασφαλτική εταιρεία από την υποχρέωση να αποζημιώσει τους ζημιωθέντες τρίτους και να αξιώσει στην συνέχεια το ποσό που θα καταβάλει από τον οδηγό.

Στην προκειμένη περίπτωση παρέα τεσσάρων ατόμων μετά από φαγητό και την κατανάλωση οινοπνεύματος (κρασί) μπήκαν σε αυτοκίνητο για να μεταβούν στην Σητεία της Κρήτης.

Στο 16ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου – Σητείας λίγο πριν την γέφυρα Φρουζή ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και εισήλθε στο αυλάκι των ομβρίων υδάτων στα δεξιά του ρεύματος της πορείας του.

Αφού προσέκρουσε με δύναμη στο σιδερένιο προστατευτικό κιγκλίδωμα, έκανε πλήρη περιστροφή γύρω από τον άξονα του και κατέληξε στο οδόστρωμα με το εμπρόσθιο τμήμα αυτού προς Σητεία.

Η περιστροφή του οχήματος οφείλεται στην πρόσκρουση του με μεγάλη ταχύτητα σε σταθερό σημείο και συγκεκριμένα στο τσιμεντένιο έρεισμα του προστατευτικού κιγκλιδώματος.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης, πλέον των υλικών ζημιών, υπήρξε ο τραυματισμός του συνοδηγού ο οποίος υπέστη κακώσεις στο θώρακα και την κοιλιά. Οι κακώσεις αυτές προκάλεσαν εσωτερική αιμορραγία και εξ αιτίας αυτής επήλθε ο θάνατος του.

Όπως αναφέρει η απόφαση του Αρείου Πάγου από τα πραγματικά περιστατικά προκύπτει ότι «ο θανών, γνώριζε ότι ο οδηγός είχε καταναλώσει οινόπνευμα, ενώ επίσης μπορούσε να γνωρίζει ότι εξ αυτού του λόγου είχε πλέον μειωμένη ικανότητα για οδήγηση».

Έτσι, το γεγονός ότι παρά ταύτα ο συνοδηγός δέχθηκε να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο και να μεταφερθεί από τον οδηγό, «θεμελιώνει συντρέχον πταίσμα».

Κατά συνέπεια, «το ποσοστό συνυπαιτιότητας του θανόντος συνοδηγού στη ζημία που υπέστη εξαιτίας του ατυχήματος λόγω αυτοδιακινδυνεύσεως, πρέπει να προσδιορισθεί σε 30%».

Οι συγγενείς του συνοδηγού διεκδίκησαν την καταβολή αποζημίωσης για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν και τα έξοδα κηδείας του άτυχου συνοδηγού, αλλά κρίθηκε ότι η αποζημίωση πρέπει να είναι μειωμένη κατά 30%.

πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μάνδρα Αττικής: Χάκερς διέγραψαν τα χρέη όλων των δημοτών προς την ΕΥΔΑΠ!

«Κυβερνοεπίθεση» στα ηλεκτρονικά συστήματα του δήμου Μάνδρας Αττικής πραγματοποίησαν άγνωστοι χάκερς, διαγράφοντας τα χρέη όλων των δημοτών σε λογαριασμούς ύδρευσης!

Σύμφωνα με τη Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την υπόθεση προηγήθηκε η υποβολή σχετικής έγκλησης, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι προέβησαν σε παραποίηση των λογαριασμών ύδρευσης που είχαν εκδοθεί, και συγκεκριμένα σε μηδενισμό προηγούμενων οφειλών προς το δήμο.

Στη συνέχεια, εξειδικευμένοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν ελέγχους στα υπολογιστικά συστήματα του δήμου Μάνδρας, και ανακάλυψαν ότι στους υπολογιστές του δικτύου είχαν εγκατασταθεί λογισμικά προγράμματα απομακρυσμένης διαχείρισης, μέσω των οποίων οι χάκερς – καλοί Σαμαρείτες διέγραφαν τα χρέη των δημοτών προς την ΕΥΔΑΠ!

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται και το προανακριτικό υλικό που θα συγκεντρωθεί θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι ήρεμες θάλασσες δε φτιάχνουν επιδέξιους ναύτες

Γράφει ο Διογένης Κυνικός*

Υπάρχει μεγαλύτερη αλήθεια από αυτή την αφρικανική παροιμία, ναι, αφρικανική όχι Ελληνική παροιμία, ότι δηλαδή «οι ήρεμες θάλασσες δε φτιάχνουν επιδέξιους ναύτες»;

Στην χώρα μας όμως, η οποία φημίζεται για την ναυτική της παράδοση, δείχνουμε να αγνοούμε την παροιμία αυτή.  Στην χώρα που ακούστηκε για πρώτη φορά πριν από πολλούς αιώνες το «παν μέτρον άριστον», έχει χαθεί κάθε έννοια του μέτρου. Και σε αυτή τη χώρα, σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της ζει σε συνθήκες οι οποίες είναι το ολιγότερο απαράδεκτες για ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που θυμίζουν όχι 21ο αιώνα αλλά άλλες εποχές!

Θα περίμενε κανείς ότι με το που τελείωσαν οι εκλογές και ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, η αντιπολίτευση και ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση θα κρατούσε μια στάση αναμονής μέχρι να δει προς τα πού πηγαίνει το «καράβι». Αυτό όχι μόνον δεν συνέβη, αλλά αντιθέτως, σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στα ΜΜΕ και στα σύγχρονα media, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σαμαράς φέρεται να δηλώνει σε συνεργάτες του ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα δε 2-3 μήνες θα είναι πάλι πίσω στην εξουσία.

Η στάση που κρατούν στην Νέα Δημοκρατία αλλά και αυτού του είδους οι δηλώσεις δείχνουν μόνον αλαζονεία.  Δείχνουν ότι οι πολιτικοί αυτοί δεν έχουν αντιληφθεί το γιατί έχασαν τις εκλογές.  Μάλιστα όπως διαβάσαμε από την έρευνα της Κάπα Research προκύπτει ότι στα διάφορα επαγγέλματα το κόμμα της Συγγρού ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές σε μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς που ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ μόνον οι επιχειρηματίες (ΝΔ 37,5% έναντι ΣΥΡΙΖΑ 30,8%) και οι συνταξιούχοι (ΝΔ 33,3% έναντι ΣΥΡΙΖΑ 31,6%)!!!  Σε όλες τις άλλες επαγγελματικές κατηγορίες ήτοι δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, οικιακά, άνεργους, φοιτητές κλπ ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από την Νέα Δημοκρατία! Με λίγα λόγια η Νέα Δημοκρατία έχασε την βάση της, έχασε την μεσαία τάξη την οποία κυριολεκτικά εξαφάνισε με τα πρωτοφανή φορομπηχτικά μέτρα που έλαβε…

Η νέα κυβέρνηση, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποφασίσει να φτιάξει ομελέτα… Και ως γνωστόν κανείς δεν μπορεί να φτιάξει ομελέτα χωρίς να σπάσει αυγά.  Οι περισσότεροι από τους υπουργούς είναι «ναύτες» χωρίς υπουργική πείρα, και δεν ξέρουν ακόμη από φορτούνες… Θα μάθουν όμως… Και όπως είπε και ο Βίκτωρ Ουγκώ «Το να πέσεις δεν είναι τρομερό, το να μη θέλεις όμως να σηκωθείς είναι ολέθριο»… Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν προτιμήσει να επιβιώσουν πέφτοντας στο έδαφος και παραμένοντας εκεί, προτιμώντας την πολιτική των «καλών παιδιών» έναντι των δανειστών μας… Ο Ελληνικός λαός όμως, η πλειοψηφία του, στις πρόσφατες εκλογές αποφάσισε η χώρα να ακολουθήσει ένα διαφορετικό δρόμο.  Και αυτό οφείλουν να το σεβαστούν όλοι!  Μα όλοι…
Κριτική στα λάθη που θα γίνουν ή και μπορεί να έχουν γίνει είναι υποχρέωση όλων μας να κάνουμε, αλλά να σταματήσουν όμως από την κριτική ορισμένων οι δεύτερες και τρίτες σκέψεις… Κάτι περί επανόδου στην εξουσία μετά από μερικούς μήνες δηλαδή και τα παρόμοια.  Δυστυχώς όμως η κριτική που γίνεται αυτή την στιγμή στην κυβέρνηση δεν γίνεται για το καλό της χώρας, αλλά για το καλό των ολίγων!  Και θα εξηγήσουμε τι εννοούμε.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η πρωτοφανής αυτή οικονομική κρίση στην Ελλάδα είμαστε από εκείνους που υποστηρίξαμε με θέρμη ότι η κρίση δεν είναι οικονομική!  Η κρίση στην Ελλάδα είναι θεσμική, έχει να κάνει με την διαφθορά, την διαπλοκή, την σήψη… Οι Έλληνες έχουν να παλέψουν στην πραγματικότητα με μια νέα Λερναία Ύδρα… Τα συμφέροντα των ολίγων είναι τόσο καλά ριζωμένα σε αυτή την χώρα, που αυτοί οι ολίγοι τρελαίνονται και μόνο στο άκουσμα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σε αυτή την χώρα!

Εξ ού και οι μέχρι σήμερα αντιδράσεις… Την «έντονη ανησυχία» του εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το γεγονός ότι «το έργο που έγινε στη Δημόσια Διοίκηση τους τελευταίους 18 μήνες βρίσκεται στη διαδικασία της γρήγορης αποδόμησης»… Δηλαδή η εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, ο σεβασμός των θεσμών, είναι αποδόμηση της μεταρρύθμισης;  Και αν η μεταρρύθμιση του κυρίου Μητσοτάκη ήταν απλά για εκείνον κάποια νούμερα απολύσεων που έπρεπε να συμπληρώσει για να είναι αρεστός στην τρόικα, αυτό ήταν μεταρρύθμιση;  Όχι, ήταν «εκτέλεση»…

Ως εκπρόσωπο του “οικονομικού και βρετανικού οικονομικού λόμπι” παρουσίασε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ν. Κακλαμάνης, ο οποίος σήμερα είναι στέλεχος πρώτης γραμμής για το κόμμα της Συγγρού και μέχρι πρότινος ήταν αποδιοπομπαίος τράγος…  Υποστήριξε ότι ο κ.Βαρουφάκης εξυπηρετεί τα συμφέροντα ΗΠΑ και Βρετανίας που θέλουν πτώση του ευρώ και πρόσθεσε ότι “όταν θα γίνει ο έντιμος συμβιβασμός κάποιοι θα κερδίσουν δισεκατομμύρια”! Πολύ ωραία λογική!!! Σήμερα που η Γερμανία βγάζει δισεκατομμύρια ευρώ από την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει σε ολόκληρη την Ευρώπη, που έχει καταστρέψει εκατομμύρια ανθρώπους στις χώρες του Νότου, αυτό άραγε δεν ενοχλεί καθόλου τον κύριο Κακλαμάνη; Αν ρωτήσουμε έναν απλό άνθρωπο αν θέλεις να πεινάς και να βγάζει δις κέρδη η Γερμανία ή να περνάς αξιοπρεπώς και να βγάζει δις κέρδη οι ΗΠΑ και η Μεγ. Βρετανία, για παράδειγμα, τι λέτε να προτιμήσει ο άνθρωπος αυτός κύριε Κακλαμάνη;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι τόσο οι διαπραγματεύσεις με τους ξένους δανειστές.  Εκεί θα βρεθεί λύση…  Θα είναι η προσπάθεια της να κόψει τα κεφάλια της ολιγαρχίας, της διαπλοκής, της διαφθοράς, της Λερναίας Ύδρας. Νομίζει κανείς ότι όλοι αυτοί οι Τραπεζίτες, αλήθεια τι έχει γίνει με όλες τις εκθέσεις της BlackRock και γιατί ποτέ δεν μάθαμε την αλήθεια για τις τράπεζες, τα δάνεια που έδιναν, οι ολιγάρχες που νέμονται την δημόσια περιουσία, θα πέσουν αμαχητί;  Θα προτιμήσουν να ρίξουν ακόμη και «πυρηνικές βόμβες» στην Ελλάδα έστω και αν πρόκειται να επιβιώσουν μόνον οι ίδιοι και κανένας άλλος…  Και εκεί θα παιχτεί το «παιχνίδι», και εκεί θα δείξει αν θα κερδίσει η κυβέρνηση αυτή.  Γιατί την προηγούμενη την είδαμε τι έκανε με τους μεγαλο-φοροφυγάδες, την διαπλοκή…

Ας μην ξεχνάμε δε όλοι μας ότι «Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα» (Albert Einstein).  Ας ελπίσουμε, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, για το καλό των πολλών και όχι των ολίγων, ότι αυτή η κυβέρνηση θα πράξει.  Δεν θα κοιτάζει απλά…

*Διογένης ο Κυνικός, αρθρογράφος


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σούρλας προς Θεοχάρη: Μετά από πιέσεις εξέδωσες εγκύκλιο για μη είσπραξη προστίμων από offshore;

Ερωτήματα για εγκύκλιο που εξέδωσε ο πρώην ΓΓ Εσόδων και νυν βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης διατυπώνει ο ΓΓ Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας μετά τις καταγγελίες του πρώτου ότι δέχθηκε απειλές κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο κ. Σούρλας αναρωτιέται αν «μετά από τέτοιες πιέσεις εξέδωσε στις 21.8.2013, δέκα περίπου μήνες πριν την παραίτησή του, την ΠΟΛ 1198 εγκύκλιό του με την οποία προσπαθούσε, μεταξύ άλλων, να ερμηνεύσει κατά τέτοιο τρόπο το νόμο ώστε να μην εισπραχθούν φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για τις χρήσεις 2010 και 2011, που είχαν επιβληθεί σε εταιρείες που δραστηριοποιούνταν με τριγωνικές συναλλαγές μέσω off shore εταιρειών;»

Και τα ερωτήματα του κ. Σούρλα συνεχίζονται καθώς αναρωτιέται «δεν γνώριζε άραγε ότι μια εγκύκλιος, όπως η δική του, δεν παράγει δίκαιο και, ασφαλώς, δεν θα μπορούσε να τροποποιήσει τις ισχύουσες τότε διατάξεις νόμου;» ενώ παράλληλα σημειώνει με νόημα ότι η έκδοση της επίμαχης εγκυκλίου αποτέλεσε την βάση για την ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Σούρλα έχει ως εξής:

Σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων και νυν βουλευτή του «Ποταμιού» Χ. Θεοχάρη, ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων του για την είσπραξη των φόρων «δεχόταν απειλές» και ότι «αντιστάθηκε μέχρι ενός σημείου, αλλά μετά έπρεπε να φύγει», ο Γ. Σούρλας ερωτά:

Μήπως εννοεί ότι μετά από τέτοιες πιέσεις εξέδωσε στις 21.8.2013, δέκα περίπου μήνες πριν την παραίτησή του, την ΠΟΛ 1198 εγκύκλιό του με την οποία προσπαθούσε, μεταξύ άλλων, να ερμηνεύσει κατά τέτοιο τρόπο το νόμο ώστε να μην εισπραχθούν φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για τις χρήσεις 2010 και 2011, που είχαν επιβληθεί σε εταιρείες που δραστηριοποιούνταν με τριγωνικές συναλλαγές μέσω off shore εταιρειών;

Δεν γνώριζε άραγε ότι μια εγκύκλιος, όπως η δική του, δεν παράγει δίκαιο και, ασφαλώς, δεν θα μπορούσε να τροποποιήσει τις ισχύουσες τότε διατάξεις νόμου; Άλλωστε, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο η συγκεκριμένη εγκύκλιός του δεν έγινε δεκτή από τις ελεγκτικές και εισπρακτικές υπηρεσίες.
Ωστόσο, η εγκύκλιός του αυτή αποτέλεσε την αφετηρία για την προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων, μέσα από αλλεπάλληλες προσπάθειες με τροπολογίες.

Δυστυχώς, παρά τις επισημάνσεις της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας ότι όχι μόνον δεν έπρεπε να ψηφιστούν αυτές οι ρυθμίσεις, αλλά αντιθέτως έπρεπε να επανέλθουν οι σχετικές διατάξεις του ν. 3842/2010 για να τεθεί τέρμα στο αμαρτωλό καθεστώς των τριγωνικών συναλλαγών, «διαγράφηκαν» τελικά φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνεχίζεται και το αμαρτωλό αυτό καθεστώς των τριγωνικών συναλλαγών με off shore εταιρείες.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Πούτιν δίνει στην Ελλάδα 10 δισ. δολάρια εδώ και τώρα

Επίσημη πρόταση για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας με το ποσό των 10 δισ. δολαρίων κατέθεσε η Ρωσία με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν. Το αν θα αξιοποιηθεί η προσφορά της Μόσχας από την ελληνική κυβέρνηση εναπόκειται στις σχέσεις που θέλει να κρατήσει η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους εταίρους της έως ότου βρεθεί λύση στο θέμα της χρηματοδότησης και του χρέους.

Η πρόταση πάντως από πλευράς Ρωσίας είναι ότι «μπορούμε να σας δώσουμε 10 δισ. εδώ και τώρα» και έρχεται σε συνέχεια των αναγκών που έχει η Ελλάδα για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της μέχρι να διασφαλιστεί ο απαραίτητος χρόνος και ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Το ποσό των 10 δισ. ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στις συναντήσεις που είχε με τον Γάλλο ομόλογο του Μισέλ Σαπέν αλλά και τον Επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι με σκοπό να εκδοθούν έντοκα γραμμάτια και να καλυφθούν χρηματοδοτικές ανάγκες.

Τη Ρωσική βοήθεια στην Ελλάδα είχε προαναγγείλει ουσιαστικά ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov με τη συνέντευξη του στο CNBC μετά την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στο να επιβληθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση νέες κυρώσεις στη Ρωσία. Το «βέτο» της Ελλάδας είχε ως αποτέλεσμα ακόμη και αυτές που είχαν αποφασιστεί να περιοριστούν όσον αφορά στη χρονική τους διάρκεια.

Ερωτηθείς για μία οικονομική συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας ο κ. Siluanov είχε δηλώσει πως «εάν μία τέτοια αίτηση (εννοούσε οικονομική) υποβληθεί στη ρωσική κυβέρνηση, θα το εξετάσουμε σίγουρα, αλλά θα λάβουμε υπόψιν όλους τους παράγοντες των διμερών μας σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας».

Οι εξελίξεις φαίνεται πώς έτρεξαν και η Ρωσία δηλώνει πλέον έτοιμη να συνδράμει οικονομικά την Ελλάδα. Αυτό είναι άλλωστε που έχει προκαλέσει πανικό τόσο στην Ευρώπη, με τη Γερμανία να δηλώνει πώς η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει χρήματα από τη Ρωσία, όσο και στις ΗΠΑ, οι οποίες σπεύδουν να στείλουν επιτροπή στη χώρα μας για να διερευνήσουν τα περιθώρια οικονομικής συνεργασίας.

Μετά τις δηλώσεις στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Μπάρακ Ομπάμα έδωσε εντολή να σταλεί στην Αθήνα επιτροπή αποτελούμενη από ανώτερα στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που έχουν γνώση του χρέους και συμμετείχαν σε προηγούμενες αποστολές με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού.

Η αμερικανική ομάδα επρόκειτο να αναλάβει την μεσολάβηση μεταξύ της Αθήνας και των Βρυξελλών, για να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση, ώστε να τερματιστεί η κρίση του χρέους και η αντιπαράθεση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της.
Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν πώς το ενδεχόμενο να αλλάξει η Ελλάδα στρατόπεδο και να προσεγγίσει την Ρωσία, αποδεχόμενη οικονομική βοήθεια, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε Ευρώπη και ΗΠΑ που σπεύδουν τώρα να το… ξανασκεφτούν.

defencenet.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων

Αναστέλλεται η εφαρμογή του νόμου Λοβέρδου-Κουτρουμάνη (Ν. 3863/2010) που προβλέπει νέο τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων, με βασική και αναλογική σύνταξη, κάτι που μεταφράζεται σε μειώσεις στις συντάξεις.

Παράλληλα, το κυβερνητικό επιτελείο «παγώνει» κάθε διάταξη που οδηγεί στην αλλαγή της φυσιογνωμίας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης από διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό.

Το «ξήλωμα» του νόμου 3863 αποτελεί, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας στην Κοινωνική Ασφάλιση, κεντρικό στόχο, παράλληλα με την κατάργηση κάθε διάταξης που προβλέπει την εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», το ετήσιο δημοσιονομικό κόστος από το «ξήλωμα» του εν λόγω νόμου και την προώθηση διατάξεων για καταβολή 13ης σύνταξης και κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις ξεπερνά τα 850 εκατ. ευρώ, την ώρα που η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία πρόβλεψη για ισοδύναμα μέτρα. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το κενό σκοπεύει να το καλύψει μέσω της αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ αύξηση εσόδων αναμένεται και από την προώθηση νέας βελτιωμένης ρύθμισης χρεών προς τα ταμεία.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Από το 2004 το "θέατρο" ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας για την άνοδο του ΓΑΠ στην εξουσία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Σίγουρα μια μακρά δημοσιογραφική πορεία στον ελληνικό τύπο κρύβει πολλές εκπλήξεις, αλλά έχει και το προνόμιο άμεσης επαφής με τους διάφορους πρωταγωνιστές της ελληνικής ενημέρωσης και με τον ρόλο τους στην ελληνική πολιτική ζωή. Θα αναφερθώ σε προσωπική εμπειρία που καταδεικνύει και το θέατρο της ελληνικής πολιτικής σε επώνυμα ΜΜΕ, που οδήγησε την Ελλάδα στην σημερινή μνημονιακή καταστροφή της. Ίσως βέβαια όλα αυτά να μην έπαιξαν κάποιο ρόλο, λέω ίσως, είναι όμως πολύτιμο δείγμα λειτουργίας του συστήματος της ελληνικής ενημέρωσης.

Παραμονές πολύ κρίσιμων εκλογών του 2004. Η Ελλάδα βάδιζε προς το μεγάλο σκάνδαλο της κατασπατάλησης των ολυμπιακών αγώνων, ενώ πριν από τρία χρόνια είχε φροντίσει ο γερμανόφρων κ. Σημίτης να αλυσοδέσει την ελληνική οικονομία με διάφορα κόλπα στο ευρώ. Η μιντιακή ναυαρχίδα τότε της νεοδημοκρατικής παράταξης ήταν η εφημερίδα Απογευματινή. Εγώ εργαζόμουν τότε στο ελεύθερο ρεπορτάζ κυρίως με θέματα που έχουν σχέση με την Τουρκία.


Παρακολουθώντας παράλληλα την ελληνική και τουρκική επικαιρότητα και ενώ στο ΠΑΣΟΚ τότε είχε επικρατήσει το νέο ανερχόμενο πολιτικό «αστέρι», ο κ. ΓΑΠ, που μετά από λίγα χρόνια θα έριχνε την χώρα στον γκρεμό, άξιος, διάδοχος του κ Σημίτη, θέλησα να κάνω μια ενημέρωση για αυτόν τον κύριο κινούμενος από τα στοιχεία που συγκέντρωνα από την άλλη πλευρά του Αιγαίου και τα οποία μαρτυρούσαν τις άγριες μειοδοτικές διαθέσεις του. Και τότε δοκίμασα μια οδυνηρή έκπληξη. Διαπίστωνα πως κάθε απόπειρα μου στην λεγόμενη τότε «ναυαρχίδα της δεξιάς» που κρατούσε τα σκήπτρα του προεκλογικού αγώνα κατά του ΠΑΣΟΚ, να θίξω τον κ. ΓΑΠ, λογοκρίνονταν αμέσως και τα κείμενα μου ρίχνονταν στον… κάλαθο των αχρήστων.

Τρία σημαντικά αποκαλυπτικά κείμενα μου με αποκλειστικές πληροφορίες σχετικά με την μειοδοτική δραστηριότητα του νέου τότε αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, κύριου ΓΑΠ, κόβονταν αμέσως προκαλώντας μου στην αρχή έκπληξη και στη συνέχεια το γνωστό ρητό, «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα».

Συγκεκριμένα στις 13 Ιανουαρίου του 2004 έστειλα ένα κείμενο με τον τίτλο: ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΑΜΠΑΧ «ΠΡΟΦΗΤΕΥΕ» ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. Ο κ. ΓΑΠ, όπως ισχυρίζονταν η τουρκική εφημερίδα, έχει την συμπαράσταση για την κατάληψη της θέσης αυτής και από άλλες χώρες όπως η Γαλλία, Αγγλία και Ιταλία. Εκτός των άλλων σύμφωνα με την Σαμπάχ, ο κ ΓΑΠ είχε κριθεί (από τους Τούρκους) σαν ο πιο κατάλληλος για να προωθήσει την επίλυση των σημαντικών ελληνοτουρκικών προβλημάτων, όπως το Αιγαίο και το Κυπριακό, τα οποία άλλωστε όπως επεσήμανε και ο τότε ακόμα πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Σημίτης, θα κυριαρχήσουν στην πολιτική σκηνή το 2004.
Το εντυπωσιακό ήταν ότι όλα αυτά είχαν γραφτεί από την τουρκική εφημερίδα σε μια περίοδο που ο κ. Σημίτης ακόμα επέμενε πως αυτός θα οδηγήσει στην χώρα σε εκλογές που θα γίνονταν στις 7 Μαρτίου. Εύλογα γεννιόνταν το ερώτημα: από ποιες πηγές η Σαμπαχ είχε αποκτήσει τον ρόλο του «προφήτη» των ελληνικών πολιτικών εξελίξέων;.

Στις 19 Ιανουαρίου είχα γράψει ένα άλλο θέμα πάλι σχετικό με τον κ ΓΑΠ, με τον τίτλο: Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ… ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ «ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ» ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ. Στο άρθρο αυτό ανέφερα τους πανηγυρισμούς των Τούρκων από την ομολογία του κ. ΓΑΠ σε προεκλογική του περιοδεία στην Δ. Θράκη, ότι η «τουρκική» μειονότητα υφίσταται… πογκρόμ από την ελληνική πολιτεία. Χαρακτηριστικοί ήταν οι τίτλοι των περισσοτέρων τουρκικών εφημερίδων που σκιαγραφούσαν και το πλαίσιο της «καταδικαστικής», κατά τους Τούρκους, ελληνικής ομολογίας, για την χρόνια πολιτική άγριας «καταπίεσης» κατά των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης. Έτσι η Μιλιέτ έγραψε, «Ομολογία Παπανδρέου», η Σαμπάχ, «Κάναμε πολλά λάθη στους Τούρκους» (από τον ΓΑΠ) και πρόσθεσε ενδεικτικά «Η Δυτική Θράκη δεν μπορεί να γίνει Κύπρος»!!! Η Σταρ, «Πέρασαν πολλά στο παρελθόν οι Δυτικοθρακιώτες». Η Ακσάμ «Η τουρκική μειονότητα πέρασε πολλά στο παρελθόν». Η Τούρκιγιε «Κάναμε πολλά… βασανιστήρια στους Τούρκους». Η Γιενή Σαφάκ, « Η ομολογία Παπανδρέου: Οι δυτικοθρακιωτες πέρασαν πολλές άσχημες στιγμές». Η Τερτζουμάν, «Πέρασε πολλά κακά η τουρκική μειονότητα» και τέλος η Ζαμάν, «Ο Παπανδρέου ομολόγησε. Η Δυτική Θράκη πέρασε πολλά στο παρελθόν». Η μειοδοσία στο πολύ ευαίσθητο αυτό θέμα στο μεγαλείο της από ένα υποψήφιο τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Τέλος στις 1 Φεβρουαρίου επανήρθα στον κ. ΓΑΠ και έγραψα ένα άρθρο με τον τίτλο: Η ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ «ΣΚΟΤΕΙΝΑ» ΣΗΜΕΙΑ. Στο άρθρο αυτό αποκάλυπτα με στοιχεία από την τουρκική πλευρά την καθαρά μειοδότικη πολιτική του κ. ΓΑΠ σχετικά με τα ελληνοτουρκικά προβλήματα, ενώ παρουσίαζα και το σκάνδαλο της περίπτωσης του πρέσβη, κ. Κοραντή. Ο εν λόγω τότε πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα παρά τις επίσημες θέσεις του κ. Παπανδρέου ότι όλα βαίνουν καλώς με την Τουρκία, είχε τολμήσει να περιγράψει με σαφήνεια και ειλικρίνεια την πραγματικότητα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την τουρκική απειλή. Μάλιστα είχε τολμήσει να αναφέρει τις παραβιάσεις που γίνονταν στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων από τουρκικά πολεμικά, ενώ (!!!), ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία συνεχίζει την επεκτατική της πολιτική κατά της Ελλάδας και ότι σκοπεύει στην συνεκμετάλλευση του Αιγαίου καθώς και στην συνδιοίκηση στην Δυτική Θράκη. Μόλις ο κ ΓΑΠ έμαθε για την έκθεση αυτή έγινε… Τούρκος και ξέσπασε η οργή του κατά του πρώην πια στενού του συνεργάτη. Έτσι ο κ Κοραντής αποπέμφθηκε κακήν κακώς από την Άγκυρα, ενώ οι Τούρκοι ωρύονταν γι αυτή την έκθεση. Χαρακτηριστικά η Μιλιέτ είχε επικρίνει έντονα την έκθεση της ελληνικής πρεσβείας, ενώ είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι συντάκτες αυτής της έκθεσης είναι… «μπερδεμένα κεφάλια».

Και τα τρία αυτά κείμενα που αποκάλυπταν τον μειοδοτικό ρόλο του κ. ΓΑΠ και έθιγαν πολύ ευαίσθητα εθνικά θέματα, κόπηκαν άμεσα από την «ναυαρχίδα της Δεξιάς», προς μεγάλη μου απογοήτευση, καθώς είχα την ψευδαίσθηση ότι η προεκλογική μάχη γίνονταν με καθαρά πολιτικούς όρους.
Φαίνεται πως από τότε είχε σχηματιστεί μια άτυπη συμμαχία προώθησης του μεγαλυτέρου καταστροφέα πολιτικού της Ελλάδας, που μετά από λίγα χρόνια και μετά από την «παρένθεση» του κ. Καραμανλή με τα γνωστά γεγονότα της υπονόμευσής του από «συμμαχικές» πηγές, μας έφτασε στην αποφράδα μέρα της 23ης Απριλίου του 2010.
Το πολιτικό θέατρο στο διαχρονικό μεγαλείο του.

Πηγή NikosXeiladakis και
και εδω


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

H Ανάσταση των Σπαρτιατών στην Ελλάδα

Η έκπληξη της ριζικής πολιτικής ανατροπής στην Ελλάδα δεν προκάλεσε μόνο οιμωγές, κατάρες και απειλές στο ατλαντικό στρατόπεδο των Δυτικών Συμμάχων.

Ακόμη και σε μιντιακές επάλξεις της διεθνούς χρηματοπιστωτικής υπερδύναμης (Φινάνσιαλ Τάϊμς, Ουάσιγκτων Ποστ) και σε πειθήνια φερέφωνά της ( Χάφιγκτων Ποστ, Γκάρντιαν, Λιμπερασιόν), αρθρογράφοι υπέκυψαν σε προσωπικές παρορμήσεις για να συνταχθούν με τις ελληνικές θέσεις και να στιγματίσουν τή γερμανική δυναστική μεταχείριση της Ελλάδος.

Στο πολύ ευρύτερο, ελεύθερο και πολυσύχναστο πεδίο των «κοινωνικών μέσων», αδέσμευτης εναλλακτικής ενημέρωσης, ξεδιπλώθηκε μια εντυπωσιακή εικόνα συμπάθειας και ηθικής συμπαράστασης για τον ελληνικό λαό στον αγώνα που ψήφισε να αποδυθεί, για τη σωτηρία της ζωής και της υπόληψής του. Αναρρίθμητα άρθρα και βίντεο, ακόμη και σε καθαρά οικονομικές ιστοσελίδες, όπως η εγκυρότητα αμερικανική του Τάϋλερ Ντάρντεν.

Αποκαλύφθηκε έτσι η ύπαρξη μιας πολύ μεγάλης δεξαμενής αλληλεγγύης και συναισθήματος κοινής μοίρας (που πρόβαλε αγωνιστικά σε ευρωπαϊκές πρωτευουσες και συγκλονιστικό στη Μαδρίτη), φαινόμενο που δικαιώνει τον χαρακτηρισμό «σεισμός»,στο άρθρο του Σερζ Χαλιμί, διευθυντή της Μοντ Ντιπλοματίκ.

Επίγνωση αυτής της πραγματικότητας κοινωνικού ηλεκτρισμού στην Ευρώπη πρέπει να αποτελεί ελιξήριο αποφασιστικότητας και αντοχής της νέας κυβέρνησης στο bras de fer με τους Ευρωκράτες, όσο και άν στο εσωτερικό δεν αφοπλίζει την κομματική τυφλότητα προ του εθνικού συμφέροντος.

Ένα δείγμα του κοχλασμού συναισθήματος που προκαλούν οι εξελίξεις στην Αθήνα είναι το πιο κάτω άρθρο του Αμερικανού καθηγητή, συγγραφέα, διαπρεπούς οικονομολόγου και τέως υπουργού Οικονομικών επί Ρέϊγκαν, Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς.


Εισαγωγή/μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού

H Ανάσταση των Σπαρτιατών στην Ελλάδα

Paul Graig Roberts, Foreign Journal, January 30,2015

Eίχα γράψει προ ημερών πως η Ελλάδα χρειάζεται τους Σπαρτιάτες για να επικρατήσει επί των δανειστών της και επί της Ε.Ε. Η νέα ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει δείγματα πως είναι Σπαρτιάτες. Ακούστε αυτά τα λόγια από τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδος, τον Αλέξη Τσίπρα: « Δεν θα πρέπει να δεχθούμε ή να αναγνωρίσουμε την κυβέρνηση νεο-Ναζί στην Ουκρανία.» «Η Ε.Ε. δεν έχει Δημοκρατία και οι πολίτες της δεν πιστεύουν ότι η ψήφος τους μπορεί να αλλάξει την εφαρμοζόμενη πολιτική».

Η νέα ελληνική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε για την τελευταία καταγγελία της Ρωσίας από την ΕΕ, δηλώνοντας ότι η επίθεση κατά της Ρωσίας αναφέρθηκε στα ΜΜΕ ως ομόφωνη απόφαση, ενώ στην πραγματικότητα η Ελλάδα, η Σλοβακία, η Ουγγαρία και η Αυστρία είχαν αντιρρήσεις. Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν επιβλήθηκαν.

Ο νέος υπουργός των Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκος Κοτζιάς δήλωσε πως η πρόβλεψη επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, διαγράφτηκε από τις προτάσεις, με επιμονή της Ελλάδος, κατά τη συνάντηση. Η Ελλάδα επίσης επέμεινε στο ανακοινωθέν να μην αποδίδονται ευθέως στη Ρωσία ευθύνες για την σύρραξη στην Ουκρανία.

Φαίνεται ότι ο Γερμανός υπουργός των Εξωτερικών Σταϊνμάγιερ κραύγαζε πως η ΕΕ θα πρέπει να μαστιγώσει τη Ρωσία με δριμύτερη φρασεολογία, εάν οι αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας εξαπολύσουν επίθεση εναντίον των ηττημένων δυνάμεων που έλαβαν μέρος στην τελευταία επίθεση του Κιέβου στις ρωσικές επαρχίες της Ουκρανίας. Το κράτος-μαριονέτα της Ουάσιγκτων στην Ουκρανία κινδυνεύει να καταρρεύσει εάν η Ρωσία έδινε στις αυτονομιστικές επαρχίες ελευθερία δράσεως.

Δεν μπορεί παρά να αναρωτιέται κανείς για πόσο καιρό οι αξιωματούχοι της ΕΕ, η Μέρκελ και ο Κάμερον θα μπορούν να υπερασπίζονται την επιβολή της στέρησης στους λαούς της Ευρώπης προτού βρεθούν κρεμασμένοι στους φανοστάτες. Το είδος της λιτότητας που αξιώνεται από την Ελλάδα και από τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς είναι αυτό που παράγει επαναστάσεις.

Εάν η νέα ελληνική κυβέρνηση μείνει προσηλωμένη στο παράδειγμα των Σπαρτιατών και οι ευρωληστές δεν λυγίσουν, τότε η Ελλάδα μπορεί να στραφεί στη νέα (Διεθνή) Τράπεζα των BRICS για την άντληση πιστώσεων και να γυρίσει τη πλάτη της στην Ε Ε. Οι άλλες νοτιο-ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν σειρά για να λεηλατηθούν, θα ακολουθήσουν το ελληνικό παράδειγμα. Αδιαλλαξία της ΕΕ και των δανειστών της Ελλάδας θα μπορούσε να ελευθερώσει τις Άρπυες, με δυνητικό αποτέλεσμα τη διάλυση της ΕΕ και κατά προέκταση και του ΝΑΤΟ. Η ειρήνη θα εγκαθίστατο σε μια γη λεηλατημένη και σπαραγμένη από πολέμους.

Εάν η απληστία και η βλακεία των δανειστών της Ελλάδος και η ακαμψία της Γερμανίας και της ΕΕ συνεχισθεί πεισματικά, η ευρωπαϊκή αυτοκρατορία της Ουάσιγκτων θα καταρρεύσει.

Οι Αθάνατοι αποδείχτηκε πως ήσαν πιο αθάνατοι από ότι το Εξαιρετικό έθνος* αποδείχθηκε εξαιρετικό. Κάποιοι λίγοι Σπαρτιάτες μπορούν να διαλύσουν τους πάντες.

Ας ελπίσουμε πως η Ελλάδα θα προχωρήσει στο έργο…

«Εξαιρετικό Έθνος» (με εξαιρετικά δικαιώματα) είχε χαρακτηρίσει η Μάργκαρετ Ώλμπράϊτ τις ΗΠΑ, την εποχή των βομβαρισμών της Γιουγκοσλαβίας.
Το επανέλαβε ο Ομπάμα προ μηνών, σε ομιλία του σε αποφοίτους στρατιωτικής ακαδημείας.

Πηγή και εδω

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!