EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η κακοκαιρία γκρέμισε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας στην Αρτα [εικόνες]

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Ηπειρο κατέστρεψαν το ονομαστό Γεφύρι της Πλάκας, ένα από τα γνωστότερα πέτρινα γεφύρια στην Ελλάδα που θεωρούνταν η ωραιότερη γέφυρα των Βαλκανίων και η τρίτη στην Ευρώπη.

Το γεφύρι που έχτισε ο πρωτομάστορας Κωνσταντίνος Μπέκας το 1866, για τους Ηπειρώτες αποτελούσε το κόσμημα του Νομού, με μεγάλη ιστορική σημασία, αφού εκεί λειτουργούσε το τελωνείο της Ελεύθερης Ελλάδας με τη σκλαβωμένη Ήπειρο και εκεί έγινε, στις 29 Φεβρουαρίου 1944, η συμφωνία της Πλάκας-Μυρόφυλλου ανάμεσα στον ΕΔΕΣ, τον ΕΛΑΣ την ΕΚΚΑ και των εκπροσώπων του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής και της Ελληνικής Στρατιωτικής Διοίκησης, του Αμερικανού ταγματάρχη Ουάινς και του Βρετανού συνταγματάρχη Γουντχάους.





 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόστιμο 145.000 ευρώ στον ΟΤΕ για την ευθύνη του σε περιστατικά υποκλοπών

Το ποσό των 145.000 ευρώ για τη μη λήψη μέτρων ασφαλείας με αφορμή τρία παλαιότερα κρούσματα υποκλοπών, καλείται να καταβάλει ο ΟΤΕ με απόφαση του ΣτΕ.

Η ποινή είχε επιβληθεί από την Αρχή Προστασίας Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) καθώς είχε κρίνει πως δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας στα ΚΑΦΑΟ για την αποφυγή παραβιάσεων του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και για μη έγκαιρη ενημέρωση της Αρχής για τρία συμβάντα υποκλοπών.

Η ΑΔΑΕ επέβαλε πρόστιμο 145.000 ευρώ στον ΟΤΕ για παραβάσεις της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεφωνικών υποκλοπών και συγκεκριμένα για:

1) Ελλιπή μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών και
2) Μη ενημέρωση της ΑΔΑΕ, με αποτέλεσμα να μην παρίστανται εκπρόσωποι της Αρχής κατά τον χρόνο κατάσχεσης των αντικειμένων παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών (κοριών, κ.λπ.) που βρέθηκαν σε όλες τις περιπτώσεις τηλεφωνικών υποκλοπών.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ πως «σε περιπτώσεις ευρημάτων υποκλοπών ο τηλεπικοινωνιακός φορέας έχει υποχρέωση από την νομοθεσία να ενημερώνει αμέσως την Αρχή, προκειμένου υπάλληλός της να είναι παρών κατά την αφαίρεση των κοριών και κατά την διενέργεια των ανακρίσεων, είτε αυτές γίνονται από την Αστυνομία είτε από την Εισαγγελία».

Ο ΟΤΕ από την πλευρά του, υποστήριξε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι δεν έχει την υποχρέωση να ενημερώνει για τα περιστατικά υποκλοπών την Αρχή, αλλά και αν ακόμα υποτεθεί ότι ο νόμος προβλέπει την υποχρέωση να παρίσταται εκπρόσωπος της ΑΔΑΕ κατά τις ανακριτικές πράξεις, αυτός που πρέπει να ενημερώσει την Αρχή είναι η Αστυνομία ή η Εισαγγελία και όχι ο ΟΤΕ.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπααα δεν μπορεί . Συνωνυμία είναι, η …εσκεμμένη παράβλεψη;

Αντώνης Σαμαράς στην θέση 417 της λίστας ΛΑΓΚΑΡΝΤ !!!!  
Είναι πιθανό να πρόκειται για …συνωνυμία. 
 

Όμως δείτε ΕΔΩ όλη τη ΛΙΣΤΑ.
 

Εάν διαβάσετε αναλυτικά ένα προς ένα τα ονόματα, θα καταλάβετε γιατί θάφτηκε. Πολλές «συνωνυμίες» ρε γαμώτο .
Οι Φάκελοι – φωτιά με τα «βαριά» ονόματα από την λίστα στα χέρια του υπουργού Διαφάνειας Παναγιώτη Νικολουδη.
 

Στο στόχαστρο του μπαίνουν χρηματιστηριακές εταιρείες, ΜΜΕ και ιδρύματα με κατηγορίες για  φοροδιαφυγή και δάνεια – μαϊμού.
 

Ίσως υπάρξει κατάργηση του φορολογικού απορρήτου, Δέσμευση καταθέσεων, και κατάσχεση όλων των ποσών που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις τους 


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς θα είναι το υπερσύγχρονο τραμ «Russian One»

Το Russian One είναι το νέο ρωσικό τραμ που λόγω της απίστευτης τεχνολογίας και του μοντέρνου design του, μοιάζει σαν να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Τα φουτουριστικά χαρακτηριστικά του τραμ, όπως ο LED φωτισμός της καμπίνας, η επένδυση υφάσματος στις θέσεις, τα ξύλινα κιγκλιδώματα και οι συρόμενες πόρτες που λειτουργούν με οθόνη αφής, το καθιστούν το πιο υπερσύγχρονο τραμ στον κόσμο.

Ο φωτογράφος Ilya Varlamov ήταν σε θέση να βγάλει μερικές φωτογραφίες από την έκθεση που έγινε η παρουσίαση του νέου ρωσικού τραμ, τις οποίες παρουσιάζει το Business Insider.

Το Russian One καλύπτεται από γυάλινη επιφάνεια.

The Russia One is covered in stunning glass paneling.

Αυτός είναι σχεδιαστής του τραμ, Alexei Maslov.

This is the tram's designer, Alexei Maslov.

Το εσωτερικό του τραμ είναι απίστευτα όμορφο.

The interior of the tram is incredibly beautiful.

Ο φωτισμός LED κρατά το εσωτερικό πολύ φωτεινό το πρωί και ισχνό τη νύχτα.

The overhead LED mood lighting keeps the interior quite bright in the morning, and dim at night.

Μια πιο προσεκτική ματιά στα ξύλινα κιγκλιδώματα, τις κολόνες αλουμινίου και τα ξύλινα δάπεδα γυαλισμένα με λινέλαιο.

A closer look at the wooden handrails, aluminum poles, and linoleum floors.

Οι ευρύχωροι καναπέδες σας δίνουν αφθονία χώρου ώστε να μπορείτε να χαλαρώσετε.

Spacious sofas give you plenty of leg room so you can relax.

Οι θέσεις καλύπτονται από καλό ύφασμα.

The seats are covered in gorgeous felt.

Το Russian One είναι ηλεκτρικό και μπορεί να διανύσει 50 μίλια.

The Russian One is electric and can run for 50 miles.

Τα εξωτερικά φώτα LED του τραμ μπορούν να αλλάζουν χρώμα.

The tram's exterior LED lights can change color.

Κάμερες έχουν ενσωματωθεί στο σώμα τροφοδοσίας του τραμ σε μια οθόνη στην καμπίνα του οδηγού.

Cameras integrated into the body of the tram feed into a display in the driver's cabin.

Κάθε κομμάτι του Russian One, εκτός από τους συνδέσμους ακορντεόν και το μηχανισμό της πόρτας, σχεδιάστηκε από τον κατασκευαστή UralVagonZavod.

Every piece of the Russian One, other than the accordion connectors and door mechanism, was designed by manufacturer UralVagonZavod.

Η λεπτομέρεια του άψογου σχεδιασμού.

The attention to design really shows.

Οι οπές αερισμού οροφής για κλιματισμό λειτουργούν επίσης και ως ομιλητές.

The ceiling vents for air conditioning also double as speakers.

Μια άποψη της καμπίνας του οδηγού. Η θέα 180 μοιρών βοηθά στη μείωση αυτού που οι οδηγοί αποκαλούν «νεκρή ζώνη».

A view of the driver's cabin. The 180-degree view helps decrease what drivers call the "dead zone."

Το κάθισμα του οδηγού έχει επένδυση από τεχνητό σουέτ.

The driver's seat, which is covered in artificial suede.

Αυτό είναι το ταμπλό του οδηγού. Υπάρχει μια θύρα USB 3.0 για τη φόρτιση τηλεφώνου.

This is the driver's dashboard, pre-installation. There's a USB 3.0 port for charging their phone.

Οι πόρτες είναι συρόμενες και λειτουργούν με οθόνη αφής.

The doors slide open and are operated by a touch screen.

Μια πιο προσεκτική ματιά στο μηχανισμό της πόρτας.

A closer look at the door mechanism.

Το τμήμα πρώτης κατηγορίας του Russian One διαθέτει ατομικές καρέκλες με καναπέδες στο πίσω μέρος.

The first-class portion of the Russian One features individual chairs with sofas in the rear.

Η παραγωγή του Russian One ξεκίνησε αυτό το φθινόπωρο. Οι ρωσικές πόλεις Αικατερινούπολη, Ομσκ και η Μόσχα ενδιαφέρονται για την αγορά του τραμ, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

The Russian One is slated to begin production this fall. Russian cities Yekaterinburg, Omsk, and Moscow are currently interested in purchasing the tram, which will be released early next year.

From overhead, the Russian One almost looks like a traditional tram. Almost.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Guardian: Για να δραπετεύσει από την οικονομική "κόλαση" η Ελλάδα πρέπει να απειλήσει με Grexit

Για να ξεφύγει από την οικονομική "κόλαση" ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να μείνει αμετακίνητος στις θέσεις του, ακόμα και να απειλήσει με έξοδο από το ευρώ, για να κάνουν πίσω οι Ευρωπαίοι εταίροι του, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε δημοσίευμά της την Κυριακή.

Στη στήλη Business Leader, όπου οι οικονομικοί συντάκτες της βρετανικής εφημερίδας σχολιάζουν τα γεγονότα της εβδομάδας, προβάλλει το θέμα της Ελλάδας και οι τακτικές που θα ακολουθήσουν οι δύο πλευρές κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.

Η εφημερίδα συγκρίνει το θέμα της Ελλάδας με το μαρτύριο του Σισύφου, τον βασιλιά της Κορίνθου που τιμωρήθηκε από τους θεούς να μείνει για πάντα στον Άδη προσπαθώντας να ανεβάσει έναν ογκόλιθο στην κορυφή ενός βουνού. Κάθε φοά που ο Σίσυφος πλησίαζε ο ογκόλιθος έπεφτε και ο Σίσυφος έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή.

Έτσι και η Ελλάδα, με χρέος 175% του ΑΕΠ της προσπαθεί να δραπετεύσει από τον οικονομικό... Άδη που βρίσκεται τα τελευταία πέντε χρόνια.

"Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δίκιο να απαιτεί μια ελάφρυνση του χρέους. Το εκπληκτικό στην Ελλάδα δεν είναι ότι οι Έλληνες ψήφισαν υπερ της ριζοσπαστικής αριστεράς έναντι του status quo, αλλά το γεγονός ότι υπέμειναν στωικά τόσα χρόνια" υποστηρίζει ο Guardian.

Βέβαια, η δουλειά του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι εύκολη καθώς οι Έλληνες θέλουν, σε μεγάλη πλειοψηφία, να παραμείνουν στο ευρώ, κι αυτό σημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει εν τέλει να συμφωνήσει με την Άνγκελα Μέρκελ.

Πώς θα γίνει αυτό;

"Η Μέρκελ και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θα πουν ότι αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ και επιθυμεί τη στήριξη των τραπεζών από την ΕΚΤ θα πρέπει να δεχτεί τους όρους των δανειστών της, ίσως με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις. Αλλά η καλύτερη πιθανότητα του Αλέξη Τσίπρα για να αποφύγει μια ταπεινωτική υποχώρηση της κυβέρνησης είναι να σκληρύνει τη στάση του και να απειλήσει να φύγει από το ευρώ εάν δεν δεχτούν μια μείωση 50% του ελληνικού χρέους" υποστηρίζει ο Guardian.

"Για να έχει διαλέξει να συμμαχήσει με το ακροδεξιό, αντιγερμανικό κόμμα των ΑΝ.ΕΛ, είναι μάλλον προετοιμασμένος να κάνει κάτι τέτοιο", εκτιμά.

"Ύστερα από αυτό η διαπραγμάτευση θα κυλήσει ως εξής: Η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να μπει στο ευρώ, αλλά η Ευρωζώνη συμφώνησε σε αυτό. Η Ευρωζώνη και η Γερμανία επέτρεψαν στην Ελλάδα να ζήσει πέρα από τις δυνατότητές της. Εκτός του ευρώ δεν θα είναι εύκολα αλλά θα δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα να κάνει υποτίμηση και στάση πληρωμών. Θα υπάρξουν μεγάλα ρίσκα μετάδοσης της κρίσης. Το θέλει αυτό η Ευρωζώνη; Αν όχι τότε πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους.

Σε κάτι τέτοιο η Μέρκελ και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι μπορεί να απαντήσουν: φύγετε λοιπόν. Αλλά αυτό σχεδόν σίγουρα δεν θα γίνει. Για τον Τσίπρα, λοιπόν, αξίζει να πάρει αυτό το ρίσκο" καταλήγει.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η πρώτη ειρηνική επανάσταση στην Ιστορία της ανθρωπότητας ;

Όλες οι επαναστάσεις έχουν τρία κοινά κύρια χαρακτηριστικά. Το πρώτο ότι η κοινωνική κατάσταση, την ώρα που η επανάσταση ξεσπάει, έχει φτάσει, από την αδικία, την διαρκή κλεψιά, την φτώχεια το ψέμα και την απελπισία, στο απροχώρητο. Το δεύτερο ότι το σύστημα που κλέβει τους πάντες αισθάνεται πανίσχυρο να συνεχίσει να το κάνει με τον όποιο τρόπο ενάντια σε όλους και όλα. Τρίτο ότι μετά την επανάσταση η διαφορά είναι δραματική προς το καλύτερο, σαν να έχουμε ξεριζώσει ένα τεράστιο παράσιτο. 

Αν είτε οι πολίτες «αντέχουν ακόμη» λίγη κλεψιά, είτε, μόλις δεν αντέχουν, οι κλέφτες πουν «εδώ δεν μας παίρνει άλλο, πάμε να φύγουμε» απλά επανάσταση δεν γίνεται. Επίσης δεν νοείται επανάσταση αν, αφού αυτή υποτιθέμενα έχει γίνει, τίποτα στην ουσία δεν έχει αλλαξει.  

Η κατάσταση πριν την 25η Γενάρη, διέθετε τα δυο πρώτα κύρια χαρακτηριστικά. Ήρθε όμως η ψήφος και ευτυχώς «έφυγε» το παράσιτο χωρίς την κλασσική επανάσταση. Ο κόσμος δικιολογημένα πανηγυρίζει με την αναγγελία και μόνο των νόμων που θα προτείνει η νέα κυβέρνηση. ΣΥΣΑΧΘΕΙΑ κατ’ αρχήν (και με το παραπάνω) αφού απαλλάσσονται από κατάσχεση όλα τα σπίτια έως 200,000 και πρώτες κατοικίες έως 350,000. Αφοπλισμός των ΜΑΤ, σημαντικό. «ΟΧΙ» στην τρόικα, που ακούστηκε σε όλο τον κόσμο πιο ηχηρά και από το ΟΧΙ του 1940, και πολλά άλλα, σε επίπεδο δηλώσεων. Τόσα πολλά που ναι, ισοδυναμούν με επανάσταση. Αν γίνουν πράξη.



Διότι για να γίνει πραγματική ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ θα πρέπει η απαλλαγή να είναι μόνιμη. Όχι να πρέπει ο κόσμος να ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ ας πούμε δέκα τετραετίες ώστε να ισχύει. Θα πρέπει λοιπόν, όμορφα και ωραία, όπως τέσσερα χρόνια οι τράπεζες μας τα έπαιρναν, διαμέσου των μνημονιακών κυβερνήσεων και των άθλιων νομοσχεδίων τους, τώρα να δώσουν, στους οφειλέτες που καλύπτουν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, ένα χαρτί που να γράφει ότι ο πολίτης δεν οφείλει ΤΙΠΟΤΑ στις τράπεζες για την πρώτη κατοικία του. Τότε ναι, οι πολίτες θα έχουν την κατοικία τους, σαν δημοκρατικό και αναφαίρετο κοινωνικό δικαίωμα,  θα αποζημιωθούν για την έως σήμερα τετραετή ληστεία δια των νομοσχεδίων και θα έχει γίνει ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ. Εξ άλλου με τα δικά μας λεφτά, αυτή τη στιγμή οι τράπεζες στην ουσία είναι κρατικές αφού  ανήκουν στο ΤΧΣ.

Το ίδιο με το διάσημο ΟΧΙ Βαρουφάκη. Δεν έχουμε πάρει τις πολεμικές αποζημιώσεις. Όλος ο πλανήτης μιλάει για τήρηση διεθνών συμφωνιών όταν όλοι ξέρουν, εδώ και 70 χρόνια, τι έκαναν οι Γερμανοί εδώ, και πόσα έκλεψαν, χωρίς ουδέποτε να αποζημιώσουν. Και όλοι μιλούν μόνο για το μανιπουλαρισμένο χρέος που έχουμε εμείς. Όταν το περιοδικό Forbes, το μεγαλύτερο περιοδικό για το χρήμα παγκοσμίως, λέει ότι στην πραγματικότητα έχουμε συντριπτικά μικρότερο χρέος από τουλάχιστον άλλες 5 Ευρωπαϊκές χώρες. Που είναι αυτές που μας κουνάνε τώρα το δάκτυλο.

Τα ψέματα, σε κάθε δικτατορία, πολύ πριν από τα ΜΑΤ και τους στρατούς, ήταν πάντα το πυρηνικό τους οπλοστάσιο. Κι επειδή, όπως όλοι έχουμε δει στις ταινίες, οι εγκληματίες οι απατεώνες και οι κλέφτες μόνο με το ξύλο, όταν τους ανακρίνουν, ξερνάνε την αλήθεια, γι’ αυτό γίνονταν παντα οι επαναστάσεις βίαιες. Αν τώρα τελείωσαν τα ψέματα πριν αρχίσει το ξύλο τότε ναι, έχει γίνει η πρώτη ειρηνική επανάσταση.

Όμως η μη παράδοση από τον Σαμαρά του μεγάρου Μαξίμου, δεν δείχνει να καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν τον έλεγχο, ούτε να σέβονται ότι κέρδισε ο λαός τις εκλογές, κι ας ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Οι τράπεζες καραδοκούν για να δημιουργήσουν κρίση ρευστότητας. Οι προδότες, κανονικοί σύγχρονοι δοσίλογοι, βγαίνουν δημοσίως, χωρίς καν κουκούλα αυτή τη φορά, και επαινούν τον κάθε Νταισεμπλουμ –προφανώς θεωρώντας τον εκπρόσωπο των «αγορών»- που υποτίθεται «τάπωσε» τον Βαρουφάκη. Για να μη μιλήσουμε για το κανονικό παρακράτος που δούλευε υπερωρίες όλα αυτά τα 4 χρόνια. Που βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες Γκιόλια, Παυλου Φυσσα και των δυο στο Ν. Ηράκλειο και ποιός ξέρει πόσων ξυλοδαρμών, τρομοκρατίας και εκβιασμών. Που αυτά τα τέσσερα χρόνια, ένεκα η πείνα, ακριβώς όπως στην κατοχή, στρατολόγησε πόσους άραγε για να εκβιάζουν κόσμο και κοσμάκη. 

Δεν γίνεται μια τόσο πλούσια χώρα σαν την Ελλάδα ρημαδιό χωρίς μια πραγματική και στυγνή δικτατορία. Πολύ κακώς οι Έλληνες περιμένανε να ακούσουνε για φάλαγγες, ΕΑΤ-ΕΣΑ και να δούνε κάποιον στρατόκαυλο, επιτρέψτε μου την έκφραση, για να καταλάβουν ότι είχαμε δικτατορία. Που σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους συνειδητότατα και καθόλου κατά λάθος. Ο Αδωνης και ο Λοβερδος ήξεραν πολυ καλά πόσες χιλιάδες θα πέθαιναν αμεσα όταν έκοψαν τα φάρμακα απο τα νοσοκομεία. Πέραν των οικονομικών ρυθμίσεων  που οδήγησαν χιλιάδες στην αυτοκτονία. Το μέγεθος του ανθρωπιστικού εγκλήματος που επιτελέστηκε στην χώρα μας αυτά τα 5 χρόνια, πέρα από τη ληστεία, είναι ασύλληπτο. Και δεν έχει την παραμικρή σχέση όχι με την Χούντα που όλοι ξέρουμε σαν αντιπροσωπευτικό στερεότυπο της δικτατορίας, αλλά ούτε με Χούντες σαν του Πινοσέτ ή του κανίβαλου Αμίν Νταντά . 

Αυτοί οι άνθρωποι, που έτρωγαν συμπολίτες μας ζωντανούς όλα αυτά τα 4 χρόνια, και όλοι όσοι τους βοηθούσαν να το κάνουν κυκλοφορούν ανάμεσα μας ακόμη. Υπεράνω πάσης υποψίας, διότι, απλά, υποτίθεται, έγινε η πρώτη ειρηνική επανάσταση στην Ιστορία της Ανθρωπότητας. Αυτή θα έχει γίνει μόνον όταν και στην πράξη σταματήσουν οι ψεύτες τον πόλεμο. Στα ΜΜΕ, στο Ιντερνετ, στις τράπεζες και βέβαια τη νύχτα. Που όλοι μας κοιμόμαστε ήσυχοι και ενθουσιασμένοι για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την αρχή της επανάστασης

Σίγουρα είναι μια τεράστια επιτυχία που η αρχή της επανάστασης έγινε χωρίς ταραχές. Είναι επίσης μια παγκόσμια ιστορική πρωτοπορεία της χώρας μας λαμπρή όσο και η δημιουργία της Δημοκρατίας τότε. Όμως για να είναι ειρηνική και η συνέχεια της επανάστασης, και να γίνουν τα λόγια έργα, ώστε η επανάσταση να είναι πράγματι τέτοια, δηλαδή απόλυτη ανατροπή της κοινωνικής αδικίας, πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση. Διότι οι αντίπαλοι δεν έχουν ακόμη συνθηκολογήσει όπως πρέπει.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένα νέο είδος ανθρώπου

Είμαι ένα νέο είδος ανθρώπου. Σε λίγο όλοι θα είναι σαν κι εμένα. Αν δεν γίνουν, σε λίγο όλα θα γίνουνε στάχτες.

Δεν είμαι κάτι ιδιαίτερο, ίσα ίσα, κατ’ αρχήν είμαι τυπικά άνεργος όπως εκατομμύρια άλλοι. Περνάω τη μέρα μου δουλεύοντας 2-3 ώρες το πολύ με κάποια αναγκαστική εργασία για τα απαραίτητα. Γιατί δεν υπάρχει αρκετή δουλειά για να δουλεύουμε όλοι 8 και 12 ώρες, σαν τους σκλάβους. Έχω όμως πολύ ελεύθερο χρόνο.

Τον κάνω λοιπόν Ανάπτυξη. Όχι αυτή που ξέραμε όλοι. Που πρέπει να περιμένω να την φέρει κάποια κυβέρνηση. Πως θα βγάλω περισσότερα λεφτά για να αγοράσω περισσότερα άχρηστα πράγματα από κάποιο σούπερ μάρκετ. Όλες οι κυβερνήσεις στον κόσμο υπόσχονται ότι θα την φέρουν αυτή. Εγώ δεν την περιμένω γιατί ξέρω ότι είναι ένα τεράστιο ψέμα.

Αφού για να βρω εγώ περισσότερα λεφτά θα πρέπει στα ράφια του σούπερ μάρκετ να προκύψουν ακόμη περισσότερα είδη. Για να δουλεύουν κάποιοι σαν κι εμένα να τα παράγουν και όλοι μαζί να τα αγοράζουμε. Όμως εγώ καταναλώνω το πολύ 100-200 είδη και μια φορά που ρώτησα στο λογιστήριο ενός σουπερ μάρκετ μου είπαν ότι πουλούσαν 12,500 !

Ενημερώνομαι λοιπόν διαβάζοντας δεκάδες ή και εκατοντάδες σελίδες καθημερινά γύρω από την Ενέργεια, το κύριο θέμα με το οποίο ασχολούμαι. Θα μπορούσε να είναι και μια επιστήμη ή ξένες γλώσσες. Ασχολούμαι πολλές ώρες με την τέχνη που έχω επιλέξει και αγαπώ, γράφω. Κάνω μεγάλους περίπατους στη φύση, φυσικές δραστηριότητες και αθλητισμό όσο μπορώ. Τέλος συμμετέχω καθημερινά στα κοινωνικά δίκτυα όπου μοιράζομαι τις ιδέες, τα συναισθήματα τις σκέψεις και τις γνώσεις που αποκομίζω. Κι έτσι κάπως περνάω τη μέρα μου.

Αν όλοι οι άνεργοι κάναμε τα ίδια, στον ελεύθερο χρόνο που ολοένα περισσότεροι έχουμε, προφανώς θα οδηγούμασταν αντί στην απόλυτη απελπισία σε μια έκρηξη της επιστημονικής γνώσης και έρευνας on line, του αθλητισμού, της πολυπολιτισμικής επικοινωνίας και των τεχνών. Αν συμμετέχουμε σε συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, με ένα σύστημα on line δημοσκοπήσεων, θα μπορούμε εύκολα να αποφασίσουμε από κοινού για σημαντικά θέματα, οπότε χωρίς κοινωνικές προστριβές και προβλήματα. Χωρίς τις παλαιού τύπου κυβερνήσεις που στην πλειοψηφία τους θα αποφάσιζαν μόνο για το συμφέρον τους. Και τότε η κοινή λογική θα αποφάσιζε το κοινό καλό. Λέγεται «άμεση δημοκρατία» και εφαρμόζεται εδώ και καιρό στην Ελβετία.

Δεν ξέρω πότε θα έχουμε εδώ νέου είδους κυβερνήσεις ή on line δημοψηφίσματα. Είναι πολύ περίπλοκη αυτή τη στιγμή η παγκόσμια κατάσταση. Επιλέγω λοιπόν το μόνο που εξαρτάται από εμένα, όπως έλεγε και ο Μαντέλα, «μόνον εγώ είμαι κύριος της ψυχής μου». Αν θα γίνω νέου είδους άνθρωπος. Αλλιώς, όσο η άλλη ανάπτυξη δεν θα έρχεται, η ανεργία θα αυξάνει, και θέλω δεν θέλω όλο και περισσότεροι θα έχουμε όλο και περισσότερο ελεύθερο χρόνο, πώς θα βοηθήσω κι εγώ να αλλάξει ποτέ όλο αυτό; Παραμένοντας το παλιό είδος ανθρώπου; Που όλον αυτό το χρόνο θα σκέφτομαι τι ή ποιόν να σκοτώσω κι εγώ, για να βγάλω μερικά λεφτά; Αφού μόνον έτσι βγαίνουν πλέον τα άτιμα τα λεφτά.

Είμαι ένα νέο είδος ανθρώπου, ή τουλάχιστον προσπαθώ να γίνω. Σε λίγο όλοι θα είναι σαν κι εμένα, κυβερνήσεις και κοινοί θνητοί. Φτιάχνοντας ένα κόσμο που αντί να ξοδεύει την ώρα του πως θα κατασκευάσει, θα πουλήσει και μετά θα αγοράσει την επόμενη άχρηστη ανοησία, θα παράγει ολοένα περισσότερη γνώση, επιστήμη, κάλος, φιλία, σοφία. Ένα νέο είδος κόσμου. Αν δεν γίνουμε, σε λίγο θα γίνουνε όλα στάχτες.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!