EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Θέμα φορολόγησης των εφοπλιστών ανοίγει η νέα κυβέρνηση

Λίγους μόλις μήνες μετά την «ειρήνευση» μεταξύ κυβέρνησης και εφοπλισμού, η άνοδος στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει πυροδοτήσει σωρεία συναντήσεων, διαβουλεύσεων και αναλύσεων όσο αφορά τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης σε θέματα ναυτιλιακής πολιτικής.

Η τοποθέτηση στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας του Θοδωρή Δρίτσα, που είναι βουλευτής Πειραιά, πυροδοτεί εξελίξεις σε θέματα φορολόγησης της ποντοπόρου ναυτιλίας, στα λιμάνια, στην ακτοπλοΐα και στα εργασιακά.

Ο νέος υπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική ναυτιλία, «ως ο πλέον επιτυχημένος κλάδος της χώρας, θα αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος για να ξεπεραστεί η παρούσα οικονομική κρίση». Θέση την οποία στελέχη της ελληνικής ναυτιλίας εκλαμβάνουν ως προαναγγελία για επανεξέταση της οικειοθελούς συνεισφοράς των Ελλήνων πλοιοκτητών ναυτιλίας που ισχύει από το 2014 και αύξηση της φορολόγησής τους.

Σαφής είναι η άποψη του Θοδωρή Δρίτσα για τη φορολογική πολιτική που ισχύει για τη ναυτιλία, την οποία έχει καταθέσει επισήμως στη Βουλή: «Η φορολογία με βάση το tonnage δεν συγκεντρώνει παραπάνω από 80 εκατομμύρια ετησίως, ποσό δηλαδή μικρότερο από τα παράβολα των μεταναστών. Και μπροστά σε αυτές τις συνθήκες που ζει η χώρα μας και ο ελληνικός λαός, στην κραυγαλέα εύνοια και στην κραυγαλέα παραβίαση του Συντάγματος που λέει ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες συμμετέχουν στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους, ερχόμαστε να δούμε ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες και η φοροδοτική ικανότητα του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου για να συνεισφέρει σε αυτήν την κρίση».

Ο Πειραιώτης υπουργός θα βάλει στο μικροσκόπιο και τα «περίεργα», όπως τα χαρακτήρισε, funds, που τοποθετούνται στη ναυτιλία και περιορίζουν τις ανταγωνιστικές δυνατότητες των παραδοσιακών πλοιοκτητών επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να παρέμβει στο ζήτημα αυτό.

ΕΕΕ.

Για την πιθανή αύξηση του φορολογικού πλαισίου που διέπει την ελληνική ναυτιλία ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θόδωρος Βενιάμης, δήλωσε πρόσφατα στη διάρκεια ναυτιλιακού συνεδρίου: «Η ελληνική ναυτιλία είναι διατεθειμένη να προσφέρει περισσότερα στην οικονομία, υπό μια αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση. Τον σεβασμό από όλους του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας, το οποίο της επιτρέπει να παραμένει ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο». Θέση πήρε μιλώντας σε διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο και ο διευθύνων σύμβουλος της Stealhtgas Χάρης Βαφειάς: «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητήσει κάτι λογικό η πλειοψηφία των εφοπλιστών νομίζω ότι θα το δώσουμε, δεδομένου ότι αγαπάμε τη χώρα μας και δεν θέλουμε να φύγουμε απ' αυτήν».

ΛΙΜΑΝΙΑ.

Όσο αφορά τις επενδύσεις στα λιμάνια και κυρίως στην παρουσία της Cosco στον Πειραιά αλλά και την επικείμενη πώληση του 67%, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της κρατικής εποπτείας και όχι της ιδιωτικοποίησης. Δεν είναι τυχαίο ότι τις πρώτες ώρες παρουσίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, το επισκέφθηκεο Κινέζος πρέσβης Τζόου Σιαολί, ραντεβού το οποίο δεν είχε ανακοινωθεί.

Ο Θοδωρής Δρίτσας έχει δηλώσει: «Η σύμβαση με την Cosco έχει γίνει, έχει διανύσει ένα χρονικό διάστημα μεγάλο, έχουμε και την πρόσφατη ψήφιση του φιλικού διακανονισμού. Όλα αυτά έχουν γίνει αλλά δεν βοηθούν. (…) Βοηθούν σε μια κερδοφορία της εταιρείας αλλά δεν προσδίδουν προστιθέμενη αξία στην ελληνική παραγωγική διαδικασία. Άρα χρειάζεται επανεξέταση των πάντων. Προφανώς υπάρχουν πολλά περιθώρια σ' αυτή την κατεύθυνση» είναι η θέση του για το θέμα.

Τα «αγκάθια» της ακτοπλοΐας και των εργασιακών

Ο ΣΥΡΙΖΑ κυριάρχησε εκλογικά στο Αιγαίο και αυτό είναι απόρροια και της πολιτικής φιλοσοφίας του για καλύτερες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, χωρίς να αποκλείει τον κρατικό παρεμβατισμό. Η νέα κυβέρνηση κινείται στη λογική, όπως την έχει εκφράσει ο Θοδωρής Δρίτσας, ότι «οφείλει να προστατεύει το γενικότερο δημόσιο συμφέρον αλλά και να επενδύει σε δημόσιες επιχειρήσεις, ειδικά σε αγορές και περιοχές όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία αδυνατεί ή αδιαφορεί να επενδύσει». Η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε το υπουργείο Ναυτιλίας να παραμείνει απλός διεκπεραιωτής εφοπλιστικών αιτημάτων»…

Στα εργασιακά υπάρχει θέμα με τις ατομικές συμβάσεις , που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση για να κάνει πιο ανταγωνιστική την ελληνική σημαία μειώνοντας το λειτουργικό κόστος του πλοίου.
Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας έκανε λόγο για «κοινοβουλευτικό και νομοθετικό πραξικόπημα υπέρ των εφοπλιστών και εναντίον των ναυτεργατών». Εν κατακλείδι η φιλοσοφία του Θ. Δρίτσα είναι ότι «νησιώτες, ναυτικοί, στελέχη του Λ.Σ.- Ε.Α., ο κόσμος της ναυτιλίας, παρακολουθούν τον ΣΥΡΙΖΑ καιρό τώρα και γνωρίζουν καλά τις θέσεις του. Με διάλογο και σοβαρή διαβούλευση, μια νέα εποχή ανοίγει μετά τις 25 Ιανουαρίου».

ΠΗΓΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καμία αύξηση στο Δημόσιο για φέτος

Την πρώτη τους συνάντηση γνωριμίας είχαν την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Ο κ. Κατρούγκαλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, αφού χαρακτήρισε ουσιαστικό το διάλογο με τους εκπροσώπους των δημοσίων υπαλλήλων, τόνισε ότι «χρειαζόμαστε ένα νέο κράτος πιο δημοκρατικό πιο ανοικτό στην κοινωνία, πιο αποτελεσματικό και δεν μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το νέο κράτος χωρίς τους δημοσίους υπαλλήλους».

Σημειώνοντας πως «ο προηγούμενο διάστημα συνέβη μια δαιμονοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων», ο αναπληρωτής υπουργός, δίνοντας το στίγμα της νέας κυβέρνησης, ανέφερε ότι «κάθε καθεστώς που θέλει να δικαιολογήσει κάποιου είδους μιζέριας κατασκευάζει την εικόνα του δημοσίου υπαλλήλου ως εσωτερικού εχθρού που δήθεν φταίει για τα περισσότερα προβλήματα» και τόνισε: 

«Πρόκειται να αλλάξουμε αυτήν την εικόνα. Θα συνεργαστούμε με τον δημόσιο υπάλληλο, αλλάζοντας, όμως, και τον ίδιο τον δημόσιο λειτουργό στα πλαίσια του κράτους που θέλουμε να αλλάξουμε. Επομένως θα έχουμε εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες δυνάμεις της δημόσιας διοίκησης, θα έχουμε εμπιστοσύνη και στους εκπροσώπους της, αλλά δεν θα αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν».

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως εξήγησε στην ΑΔΕΔΥ ότι «δεν υπάρχει περιθώριο αυτή την χρονιά για οποιαδήποτε μισθολογική βελτίωση της κατάστασης, μολονότι αναγνωρίζουμε πόσο σοβαρά έχουν θίγει και αυτοί από την μνημονιακή λαίλαπα».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Κουτσιουμπέλης, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, ανέφερε ότι «κάθε φορά που γινόταν διάλογος με τους δανειστές οι δημόσιοι υπάλληλοι στέλνονταν ως Ιφιγένεια στο βωμό της θυσίας» και πως ελπίζει «αυτή η στοχοποίηση να ανατραπεί ώστε να έχουμε έναν γόνιμο διάλογο».

«Για μας πρέπει να σκουπιστεί το τραπέζι από τις 10.500 απολύσεις. Είναι προαπαιτούμενο και φυσικά πρέπει να σταματήσουν οι υπόλοιπες για να εκπληρωθούν οι στόχοι του μνημονίου, και να οικοδομηθεί η μεταξύ μας η εμπιστοσύνη» τόνισε.

Επίσης, ο κ. Κουτσιουμπέλης, χαρακτήρισε την αξιολόγηση «κατάπτυστη», ενώ σχετικά με τη βελτίωση των μισθών είπε ότι «δεν πιστεύαμε ότι θα ανακτούσαμε αμέσως τις απώλειές μας αλλά ζητήσαμε τουλάχιστον το ξεπάγωμα των ωριμάνσεων από το μισθολόγιο του 2011» και συμπλήρωσε: «Προς τιμήν του ο υπουργός μας είπε ότι για το 2015 ο κουμπαράς είναι άδειος και δεν προβλέπει κάτι. Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που ήταν εφ όλης της ύλης, ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης θα ανακληθούν όλοι παράνομα απολυμένοι από το Δημόσιο. 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατεί μία σύγχυση σχετικά με τους ακριβείς αριθμούς, καθώς άλλοι έχουν απολυθεί, άλλοι βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, άλλοι έχουν επιστρέψει με προσωρινές διαταγές και υπάρχει και μία κατηγορία υπαλλήλων που δεν διεκδίκησαν την επιστροφή τους στο δημόσιο.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι θα καταργηθεί ο Ν. 4250 για την αξιολόγηση, και ζήτησε τις προτάσεις της ΑΔΕΔΥ, μέσα σε ένα μήνα. Δεσμεύτηκε δε ότι η όποια αξιολόγηση των υπαλλήλων στο μέλλον δεν θα συνδέεται με τη μισθολογική εξέλιξη, ούτε με δεξαμενές απολύσεων, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν κίνητρα για τους άριστους δημόσιους λειτουργούς.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποκάλυψη Κουρουμπλή: Δίναμε 4 εκ. ευρώ το χρόνο για κτήριο 32 χιλ. τετραγωνικών που στέγαζε 15 άτομα

Ο νέος υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι το υπουργείο πληρώνει 4 εκατ. Ευρώ το χρόνο για ένα κτίριο 32.000 τετραγωνικών που στεγάζει 15 άτομα.

«Έδωσα ένα μήνυμα χθες σε κάποιους ότι τώρα υπουργός είμαι εγώ. Σε όλα αυτά τα συμφέροντα που έχουν αλωνίσει αυτόν τον χώρο τόσα χρόνια. Το Εθνικό σύστημα είναι γερασμένο», σχολίασε και ένας από τους λόγους που αναγκάστηκε να το πει είναι η παρακάτω αποκάλυψη που έκανε:

«3,5 με 4 εκατομμύρια τον χρόνο πληρώνουμε για ένα κτίριο 32.000 τετραγωνικών μέτρων όπου στεγάζεται μια υπηρεσία 15 υπαλλήλων. Εγώ δεν λέω ότι είχε κάποιον λόγο κανένας, αλλά οι συμβάσεις. Η ιστορία του ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να ανοίξει. Το πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ το κτίριο αυτό σε μία τράπεζα, με δέσμευση να το νοικιάζουμε για 30 χρόνια, με 4 εκατ. ευρώ και τη συντήρηση δική μας».

«Θα αποδειχθούμε πάρα πολύ ικανοί και ας είμαστε νέοι στην κυβέρνηση. Ούτε αυτοκτονικές τάσεις έχουμε, ούτε λιγότερη αγάπη για τον τόπο, είπε μεταξύ άλλων ο Π. Κουρουμπλής και πρόσθεσε:
«Θα ήταν πολιτικός τυχοδιωκτισμός να έχεις την ευθύνη μιας χώρας και να έχεις τη λογική του τσαμπουκά».

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, της μίζας και της αρπαχτής

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής της 25ης Ιανουαρίου 2015, σχηματίστηκε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”.    Έμελλε λοιπόν στον Πάνο Καμμένο, Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. να αναλάβει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε μια πολύ θλιβερή ημέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας. Η οποία θρηνεί δυο υπερασπιστές της. Τους σμηναγούς Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανάσιο Ζάγκα που έχασαν τη ζωή τους στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, όταν κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ, συνετρίβη το διθέσιο ελληνικό F-16.

Κρατούμε και οφείλουμε να επισημάνουμε από την τελετή παράδοσης του Υπουργείου στον Πάνο Καμμένο, το παρακάτω απόσπασμα από όσα είπε ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.: «…Με σεβασμό στους πεσόντες ήρωες και προσευχόμενοι στην “Υπερμάχω Στρατηγώ” στους προστάτες των Ενόπλων Δυνάμεων και υποκλινόμενοι στις Σημαίες των Όπλων θα συνεχίσουμε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε τα πάντα για να διευκολύνουμε  το έργο σας για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας…».

Άλλωστε, η θωράκιση της Άμυνας της Πατρίδος μας είναι υποχρέωση της εκάστοτε κυβερνήσεως προς τη χώρα και το λαό της! Δυστυχώς όμως, αυτή την υποχρέωση δεν θα έλεγα πως αισθάνθηκε ως αναγκαία η δικομματική Μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Δεν αισθάνθηκε ποτέ τις τεράστιες ευθύνες της απέναντι στον Ελληνικό λαό, μη αντιλαμβανόμενη επιπρόσθετα τις ραγδαίες εξελίξεις στη «γειτονιά» μας, εγκλωβισμένη στη δύνη των Μνημονίων και της απόλυτης υποταγής της στην πολιτική της ΕΕ.

Και προφανώς πως ήταν δυνατόν να πράξει τα δέοντα, από τη στιγμή που το πλέον αμφιλεγόμενο πολιτικό πρόσωπο, μετείχε αυτής της κυβερνήσεως; Ήταν δυνατόν ο Αντώνης Σαμαράς να βάλει τα χεράκια του και να βγάλει τα ματάκια του; Ήταν δυνατόν να διερευνήσει τις πολιτικές αλλά και τις ποινικές ευθύνες του Ευάγγελου Βενιζέλου για το σκάνδαλο Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, από τη στιγμή που ήταν το στήριγμα επί δυόμιση χρόνια της Πρωθυπουργίας του;

Έτσι, θα πρέπει σήμερα να αναζητηθεί, γιατί οι Ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010 και μετά, όχι μόνο δεν κατάφεραν να διαχειρισθούν ένα τόσο περίπλοκο και σύνθετο πρόγραμμα, απόλυτα απαραίτητο για την αμυντική θωράκιση της Πατρίδας μας, αλλά ενέπλεξαν την χώρα σε δικαστικές και οικονομικές περιπέτειες, ίσως από επιπολαιότητα, ίσως από άγνοια των πραγματικών αναγκών της εξαιρετικά μεγάλης  θαλάσσιας επικράτειας της Ελλάδος, ίσως από άλλους λόγους  που μας είναι άγνωστοι. Πάντως, το καλοκαίρι του 2010, η Ελληνική κυβέρνηση  ψήφισε το νόμο 3885/2010 με τον οποίον – μεταξύ άλλων – εξουσιοδοτούσε τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας  Ευάγγελο Βενιζέλο να υπογράψει  επέκταση της αρχικής Σύμβασης προμήθειας  των τεσσάρων (4) υποβρυχίων Τύπου 214 (Παπανικολής, Πιπίνος, Ματρώζος και Κατσώνης).  Η νέα Σύμβαση αφορούσε την προμήθεια άλλων δύο (2) υποβρυχίων Τύπου 214, όμοιων με τα προαναφερθέντα και προέβλεπε τμηματικές πληρωμές στους νέους ιδιοκτήτες των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που εκπροσωπούσε ο Λιβανέζος επιχειρηματίας  Ίσκαντερ Σάφα, μέχρι και το 2018. Λίγους μήνες όμως, μετά την λήψη της αρχικής πληρωμής της καταβολής, δηλαδή του ποσού  των 320 εκατομμυρίων ευρώ, η διοίκηση των Ναυπηγείων σταμάτησε την οποιαδήποτε δραστηριότητα στις εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά, έκλεισε τα γραφεία των Ναυπηγείων και απήλθε εκτός Ελλάδος , χωρίς να μας είναι γνωστοί οι λόγοι της αποχώρησής της και ο τόπος της μετεγκατάστασής της!

Οσονούπω, θεωρούμε πως υπήρξε πραγματικά άθλια η εικόνα των τεσσάρων πανάκριβων πολεμικών πλοίων, σημερινής αξίας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία ήταν εγκαταλελειμμένα επί μακρόν διάστημα στην κακή τους τύχη,  στα γυμνά κρηπιδώματα του Σκαραμαγκά. Αυτό και μόνο το γεγονός υπονόμευσε την Ασφάλεια της Ελλάδος και αποτέλεσε το σκάνδαλο των σκανδάλων, που πρέπει να διερευνηθεί από τη νέα κυβέρνηση.

Θα θυμίσουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική αντιπολίτευση είχε καταθέσει στη Βουλή, πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά για τα υποβρύχια και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Μια πρόταση που η τότε κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου την τοποθέτησε στο αρχείο. Επίσης, θα θυμίσουμε πως έκλεισε την ομιλία του ο Υπουργός ΥΕΘΑ εκείνης της Μνημονιακής κυβερνήσεως, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο οποίος συντασσόταν με την απόφαση της υπόλοιπης δικομματικής κυβέρνησης για τη μη διερεύνηση ευθυνών της πολύκροτης αυτής υπόθεσης Εθνικής μειοδοσίας:
«Γι’ αυτόν τον λόγο, αγαπητοί συνάδελφοι, πιστεύω ότι η κατάθεση της πρότασης για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, τούτη την ώρα, δεν γίνεται πραγματικά για να βοηθήσει και γι’ αυτό η παράταξη μας και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να την στηρίξει».

Θα περιμένουμε λοιπόν, η σημερινή κυβέρνηση και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, να ασχοληθούν επιμελώς με αυτήν την πράξη της Εσχάτης Προδοσίας, από τη στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου υπονόμευσε την Εθνική Άμυνα της χώρας και την Ασφάλεια του Ελληνικού λαού. Θα πρέπει κάποια στιγμή να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά!

Ήταν προεκλογική τους δέσμευση και πρέπει να τηρηθεί!!!

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παραπέμπονται για κακουργήματα 5 στελέχη της Τράπεζας Κύπρου

Πέντε πρώην ηγετικά στελέχη της Τράπεζας Κύπρου, αλλά και η ίδια η τράπεζα ως νομικό πρόσωπο παραπέμπονται στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο για την υπόθεση της κατάρρευσης της τράπεζας το 2013.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι οι πρώην πρόεδροι του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, Θεόδωρος Αριστοδήμου και Αντρέας Αρτέμης, οι πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι Ανδρέας Ηλιάδης και Γιάννης Κυπρή και ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και υπεύθυνος για τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα, Γιάννης Πεχλιβανίδης.

Τα πρώην στελέχη της τράπεζας αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα κακουργήματα της συνωμοσίας για καταδολίευση, κατά παράβαση του άρθρου 302 του ποινικού κώδικα και της χειραγώγησης της αγοράς κατά παράβαση των άρθρων 19, ως εξειδικεύεται από το άρθρο 20(2) του περί πράξεων προσώπων που κατέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες και Πράξεων Χειραγώγησης της Αγοράς (κατάχρηση αγοράς) Νόμου του 2005 και του άρθρου 4(δ) της σχετικής οδηγίας 116-2005-03 του 2011 του άρθρου 20 του ποινικού κώδικα, κεφ. 154.

Η δίκη θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στους δρόμους οι Podemos «δείχνουν» την κυβέρνηση των πολιτών

Με την Ισπανία να έχει μπει ήδη σε προεκλογική τροχιά, αν και οι επικείμενες τοπικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο, οι Podemos καλούν σήμερα σε συγκέντρωση στη Μαδρίτη, έχοντας γεμίσει τους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας από πολίτες που ζητούν την αλλαγή. Η Ελλάδα στο επίκεντρο των ομιλιών των στελεχών των Podemos.

«Δεν κάνουμε αυτή τη συγκέντρωση για να ζητήσουμε κάτι από την κυβέρνηση, αλλά για να πούμε ότι το 2015 θα υπάρχει μια κυβέρνηση των πολιτών» είναι το μήνυμα του ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, για τη διαδήλωση.

Οι τοπικές εκλογές του Μαΐου θα αποτελέσουν και το πρώτο τεστ σε πραγματικές συνθήκες για τη δυναμική του ισπανικού κινήματος πολιτών που ξεκίνησε από τις πλατείες και έφτασε να είναι πρώτο στις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το Podemos προηγείται στην πρόθεση ψήφου, καταφέροντας να διεισδύσει σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Στην τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα El Pais, το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας συγκεντρώνει το 28,2%, με το σοσιαλιστικό PSOE να ακολουθεί με 23,5%, και το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 19,2%.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για προσλήψεις προστατευόμενων στο Δημόσιο

Ξεκινάει πάλι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις 14 αρμόδιες Επιτροπές Πανελλαδικά του Ν.2643/98 κατόπιν έκδοσης της σχετικής προκήρυξης του ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις προσλήψεις του ΟΑΕΔ που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου (ΑΜΕΑ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, ΤΕΚΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΕΜΜΕΣΗ ΑΜΕΑ, ΤΕΚΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ) και διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για τις θέσεις αυτές, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Τα έντυπα των αιτήσεων-υπέυθυνων δηλώσεων αλλά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν εκδώσει έως και 3/03/05 αναφέρονται στο Β' Τεύχος ΦΕΚ με αριθμό 3408/18-12-2014.

Για την εξυπηρέτηση των προστατευομένων, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ βρίσκονται αναρτημένα το έντυπο της αίτησης, το παραπάνω αναφερόμενο ΦΕΚ, οι προκηρύξεις των 14 αρμόδιων Επιτροπών όπως και οι διευθύνσεις τους.

Επίσης μετά από έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, δίνονται επιπλέον δικευκρινίσεις σχετικά με τις θέσεις που προκηρύσσονται.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τaxibeat εναντίον Uber: Μαίνεται ο πόλεμος των προσφορών στα ταξί

Αυξάνεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρίες ταξί, μετά και την έλευση της Uber στην Ελλάδα.

Το Τaxibeat που συνεχίζει την επέλαση του σε χώρες της Ευρώπης αλλά και στην αγορά της Βραζιλίας, έρχεται με μια νέα προσφορά για τους έλληνες πελάτες της, προσφέροντας έκπτωση -20% σε κάθε διαδρομή ταξί που εξοφλείται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα Visa, από σήμερα και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Η προσφορά ισχύει για όλους τους επιβάτες του Taxibeat που χρησιμοποιούν την τελευταία έκδοση της εφαρμογής (7.8), σε όλα τα σημεία που είναι διαθέσιμη η υπηρεσία του Taxibeat, 24 ώρες το 24ωρο.

Η αντεπίθεση της Taxibeat απέναντι στην Uber

Η νέα προσφορά της Τaxibeat έρχεται ως απάντηση στην Uber, τη νέα υπηρεσία που έχει φτάσει στην Ελλάδα και έχει δημιουργήσει πολλές έριδες (όπως άλλωστε και σε πολλές άλλες χώρες που δραστηριοποιείται) προκαλώντας εκτός από την οργή του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) και την παρέμβαση του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Η Uber, η οποία όμως δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμη το αθηναϊκό επιβατικό κοινό, στο πρότυπο λειτουργίας της και στις άλλες πόλεις του εξωτερικού, χρησιμοποιεί και στην Αθήνα «επιθετικές» προωθητικές προσφορές, προκειμένου να αποκτήσει μερίδιο αγοράς και χρήστες. Απευθείας με το λανσάρισμά της προσέφερε για επ” αόριστο χρονικό διάστημα έκπτωση 20% ευρώ στις κούρσες κάθε χρήστη, εκπτώσεις για την πρώτη κούρσα, εκπτώσεις για τη μεταφορά από και προς εκδηλώσεις και θεάματα, εκπτώσεις σε χρήστες που θα φέρουν νέους χρήστες στην υπηρεσία κοκ.

H απάντηση της Τaxibeat στην προσφορά της Uber αφορά τους χρήστες κάρτας Visa οι οποίοι με το πάτημα ενός κουμπιού κερδίζουν χρήματα.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή

Ο χρήστης της εφαρμογής καταχωρεί την κάρτα του στο Taxibeat μία φορά και στη συνέχεια ταξιδεύει χωρίς να πρέπει να έχει μαζί του μετρητά, πορτοφόλι, ούτε κάν την ίδια την κάρτα. Το μόνο που χρειάζεται για να πληρώσει τη διαδρομή του είναι η συσκευή κινητού τηλεφώνου ή ταμπλέτα με την οποία έχει ήδη καλέσει Taxibeat. Μόλις ο επιβάτης ενεργοποιήσει την πιστωτική ή χρεωστική Visa κάρτα του ως τρόπο πληρωμής στην εφαρμογή, ο οδηγός του Taxibeat θα γνωρίζει ότι δεν πρέπει να ζητήσει μετρητά. Στο τέλος της διαδρομής, ο οδηγός καταχωρεί το ποσό που αναγράφεται στο ταξίμετρο μαζί με τυχόν πρόσθετα (αποσκευές, διόδια κλπ.) και η εξόφληση γίνεται ηλεκτρονικά.

Με την ασφάλεια και την ευκολία των πληρωμών με Visa, το Taxibeat επιβραβεύει όσους επιλέγουν διαδρομές με την άνεση της online πληρωμής. Σημειώνεται ότι οι οδηγοί ταξί δεν επιβαρύνονται από τη συγκεκριμένη έκπτωση, καθώς πιστώνονται κανονικά το 100% του κομίστρου της διαδρομής, ενώ η έκπτωση καλύπεται από τη Visa.

Ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής Visa Europe για Ελλάδα, Κύπρο & Βουλγαρία, σχολιάζει: «Στη Visa επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες θέτοντας ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και των επιχειρήσεων. Στα πλαίσια αυτά, συνεργαζόμαστε με το Taxibeat και παρέχουμε τη δυνατότητα στους επιβάτες να πληρώνουν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις με την ευκολία και την ασφάλεια που προσφέρουν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές».

«Το Taxibeat λάνσαρε στην Ελλάδα την online πληρωμή του ταξί πριν έναν ακριβώς χρόνο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έκτοτε διαπιστώνουμε ότι ολοένα και περισσότεροι χρήστες της εφαρμογής αντιλαμβάνονται τα οφέλη της ηλεκτρονικής συναλλαγής. Με τη συνεργασία μας με τη Visa, δίνουμε σε όλους τους επιβάτες ταξί ένα επιπλέον κίνητρο ώστε να μετακινηθούν στην πόλη με τον πιο σύχρονο τρόπο», συμπληρώνει ο Νίκος Δρανδάκης, CEO του Taxibeat.


Τι πρέπει να κάνει ο επιβάτης για να πληρώνει -20% φθηνότερα τις διαδρομές ταξί;

•Ο επιβάτης πρέπει να εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση (7.8) της εφαρμογής του Taxibeat ή νεότερή της. Η προσφορά δεν ενεργοποιείται σε προηγούμενες εκδόσεις της εφαρμογής.

•Μόλις ο επιβάτης ανοίξει την εφαρμογή, ένα μήνυμα θα τον ενημερώσει για την προσφορά και θα του δείξει τα βήματα για σύνδεση και πληρωμή μέσω κάρτας Visa.

•Μόλις o χρήστης συνδέσει και ορίσει τη Visa του ως τρόπο πληρωμής, μπορεί να καλέσει κανονικά Taxibeat και θα πληρώνει -20% φθηνότερα τις διαδρομές του με Visa μέχρι 28/02/2015.

•Διευκρινίζεται ότι η έκπτωση δεν ισχύει για κλήσεις ταξί από υπολογιστή, ισχύει μόνο μέσω της εφαρμογής του Taxibeat για κινητές συσκευές.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτη ξεφτίλα… Το ποτάμι στο πλευρό του Ντάισελμπλουμ και δανειστών (Φωτό)

Αποκαλύφθηκε πολύ σύντομα ο πραγματικός ρόλος που ήθελαν το Ποτάμι να είναι η μόνη επιλογή σχηματισμού κυβέρνησης με τον Σύριζα.Όσοι δεν ήθελαν τους ΑΝΕΛ ας σκεφτούν τι θα γινόταν αν έμεναν εκτός βουλής.

Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος, υποψήφιος με το Ποτάμι στις πρόσφατες εκλογές, πήρε θέση υπέρ του Γέρουν Ντάισελμπλουμ στην κόντρα με την ελληνική κυβέρνηση και τον Υπουργό, Γιάνη Βαρουφάκη. Μάλλον όμως, το παράκανε…

Ο καθηγητής κ. Λιαρόπουλος, μοιάζει να ενθουσιάστηκε με τη στάση του προέδρου του Eurogroup απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και τη γραμμή της και δεν δίστασε να το δείξει (τουλάχιστον όχι αρχικά). Ο υποψήφιος στη Β” Αθήνας, μιλούσε στην αρχή για bullshits (μ@λ@κίες στα ελληνικά) του υπουργού Οικονομικών, κάτι όμως που άλλαξε και στη θέση του μπήκε η λέξη «εξυπνάδες»… topontiki

Το ποτάμι στο πλευρό του Ντάισελμπλουμ και δανειστών1


to-potami-sto-pleyro-toy-ntaiselmploym-kai-daneiston.1
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αντιδράσεις … «κυράτσας»!

Κινδυνολογία,πανικός και ...επίκληση των θείων από Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι μετά την συνέντευξη Νταισελμπλουμ - Βαρουφάκη.

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του!». «Δεν ξέρει πού βρίσκεται, δεν ξέρει τι διαχειρίζεται, δεν καταλαβαίνει τι πάει να κάνει»! «Η κατάσταση είναι επικίνδυνη»!

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Αυτές οι ατάκες δεν προέρχονται από κάποια αμόρφωτη, φοβισμένη κυριούλα, που μόλις άκουσε στο ραδιόφωνο τον Άρη Πορτοσάλτε να της λέει ότι «θα βγούμε από ευρώ», «θα καταστραφεί η χώρα», «θα χαθούν συντάξεις» και «τα ATM δεν θα έχουν λεφτά». Είναι φράσεις (και η κοινή συνισταμένη) των ανακοινώσεων που εξέδωσαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και ο φερόμενος ως υποψήφιος διάδοχος του Αντώνη Σαμαρά, Νϊκος Δένδιας, μετά την κοινή συνέντευξη Γέρουν Νταίσελμπλουμ και Γιάννη Βαρουφάκη.

Μία συνέντευξη (που προέκυψε μετά από απανωτές συναντήσεις του εκπροσώπου του Γιουρογκρουπ με την ελληνική πολιτική ηγεσία) στην οποία απλά …ξεκίνησε η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές. Ουσιαστικά παρατάχθηκαν δημοσίως τα επιχειρήματα των δύο πλευρών ενώ είχαμε κινήσεις αναγνωριστικού χαρακτήρα και από τις δύο πλευρές.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση εξέφρασε τις …πασίγνωστες θέσεις της για το θέμα του πώς επιθυμεί να  γίνει η διαπραγμάτευση ενώ ο Γ.Ντάισελμπλουμ ήταν επίσης σαφέστατος δηλώνοντας ότι «είναι διττός ο στόχος της επίσκεψής μου, δηλαδή να ακούσω τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και να εξηγήσω τις απαιτήσεις της ευρωζώνης».

Δύο πράγματα μπορούν να εξηγήσουν το φαινόμενο των αντιδράσεων που προαναφέραμε: Είτε οι συγγραφείς των ανακοινώσεων δεν έχουν δει ποτέ στην ζωή τους διαπραγμάτευση, είτε πολύ συνειδητά επιθυμούν να δημιουργήσουν κλίμα πανικού.

Μάλλον ισχύουν και τα δύο. Γιατί το Ποτάμι ουδέποτε συμμετείχε σε κυβερνητικό σχήμα έως τώρα, ενώ η Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ λειτούργησαν τα τελευταία 6 χρόνια ως εντολοδόχοι της Τρόικα. Γι αυτό άλλωστε και καταποντίστηκαν εκλογικά.
Μόνο που σε αυτή την περίπτωση η περίφημη θεωρία περί «αναγκαίων συναινέσεων» για την αναζήτηση των καλύτερων λύσεων στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας – που ευαγγελίζονται και η Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι- αποδεικνύεται υποκρισία πρώτου μεγέθους.

Φυσικά υπάρχει και η «εξ αριστερών» κριτική από την πλευρά του ΚΚΕ, που επισημαίνει ότι «ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να ματώνει, όσο αυτοί που τον κυβερνούν συζητούν με τα ξένα κέντρα εξουσίας» ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχει επισημάνει ότι «η σύνθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η προγραμματική της βάση εκφράζουν την λογική «συνέχειας του κράτους». Απόψεις που ανεξαρτήτως αν κάποιος συμφωνεί ή όχι είναι εμφανώς …ψύχραιμες.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το στραπάτσο των ευρω-αποικιοκρατών…

Και μόνο το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση στραπατσάρισε την στραταρχική αυθάδεια των αξιωματούχων της ευρω-χούντας είναι ιστορικός σταθμός και μέγιστη εθνική κατάκτηση…
 

Ο Σουλτς και ο Ντάισελμπλουμ ήρθαν στην Ελλάδα με την αλαζονεία του αποικιοκράτη και με την πεποίθηση ότι και η νέα κυβέρνηση, παρά τη συντριβή των δωσίλογων ανδρεικέλων, θα συνεχίσει στα ίδια βήματα του ραγιαδισμού…

Τα έχασαν οι αλαζόνες από την υποδοχή. Πίστευαν ότι θα εποπτεύσουν στο προτεκτοράτο τους και ότι θα δηλώσουν υποταγή και οι νέοι κυβερνητικοί διαχειριστές, αλλά αυτοί …στασίασαν: Τους πέταξαν στα μούτρα ότι δεν αναγνωρίζουν τρόικες και Μνημόνια…

Και ακόμα ότι τα «προγράμματά τους τα απέρριψε ο ελληνικός λαός»!!!  

Ο δε Ντάισελμπλουμ δεν άντεξε το θράσος μας: Από τα πολλά, ηχηρά και υστερικά «ΝΑΙ» των Σαμαρά-Βανιζέλου, ξαφνικά του πέταξε κατάμουτρα ο Βαρουφάκης ένα βροντερό «ΟΧΙ»…

Ήταν καιρός να πούμε και κανένα ΟΧΙ στους ληστές και δημίους μας…

Το πρόβλημα και τον ΤΡΟΜΟ τον έχουν αυτοί και όχι εμείς.

Τα ΟΧΙ των λαών είναι αυτά που γεμίζουν τρόμο τους δυνάστες και τους νέους αποικιοκράτες, ιδιαίτερα σε εποχές μεγάλων καπιταλιστικών κρίσεων: Κρίσεων αποσύνθεσης και κατάρρευσης του συστήματός τους…


πηγη  

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!