EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Λοιπόν έχουμε πόλεμο»;

 Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Η ιστορική αυτή φράση του Μεταξά προς τον Ιταλό Πρεσβευτή Γκράτσι το 1940 είναι πιο επίκαιρη από ποτέ! Όχι, γιατί είμαστε στα πρόθυρα πολέμου με κάποια ξένη χώρα, δόξα τω Θεώ, αλλά γιατί το εγχώριο κατεστημένο, οι ολιγάρχες δηλαδή, αντιδρά σφοδρά και από την πρώτη στιγμή σε αυτά που διαισθάνεται ότι θα ακολουθήσουν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ…

Δεν νομίζουμε ότι έχει ξαναγίνει αυτό που συμβαίνει σήμερα, δηλαδή να ζητούν κάποιοι τον λόγο από την, ή να κρίνουν μια, κυβέρνηση η οποία έχει ζωή μόλις ολίγων ημερών στην εξουσία.  Και μάλιστα μια κυβέρνηση που προέρχεται κυρίως από ένα κόμμα, που αναλαμβάνει για πρώτη φορά τα ηνία της χώρας!

Τα προβλήματα της κυβέρνησης πολλά και διάφορα… Αρχίζουν από το «μέγα» θέμα που βασανίζει τους κκ Βενιζέλο και Παπανδρέου ως προς το ποιος θα πάρει το καλύτερο γραφείο στην Βουλή… Ακολουθεί κατά βήμα η απαίτηση του κ. Σαμαρά για να έχει δύο γραφεία και αυτός στην Βουλή, ένα ως πρώην πρωθυπουργός και ένα ως αρχηγός της ΝΔ!!! Προφανώς οι κύριοι αυτοί είχαν λύσει όλα τα άλλα προβλήματα όταν συγκυβερνούσαν ή κυβερνούσαν την χώρα, οπότε δεν τους απασχολούν τα τρέχοντα θέματα που βασανίζουν όλους εμάς τους άλλους όμως.

Αλλά γιατί να μην αντιδρά έτσι το εγχώριο κατεστημένο όταν παίρνει θάρρος ή βλέπει συμμάχους από την συμπεριφορά Ευρωπαίων θεσμικών αξιωματούχων;  Μια συμπεριφορά η οποία είναι το λιγότερο απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη!  Και αναφερόμαστε στον κ. Σούλτς, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στα όσα ακολούθησαν την επίσκεψη του και τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Τσίπρα.  Γιατί μετά τον κ. Τσίπρα συναντήθηκε με τους κκ Σαμαρά, Βενιζέλο και Θεοδωράκη.

Ο κ. Σούλτς κατά την επίσκεψη του στον αρχηγό του κόμματος ΠΟΤΑΜΙ, δηλαδή στον κύριο Θεοδωράκη, δήλωσε ότι «Για μένα θα ήταν προτιμότερο ο κ. Τσίπρας να είχε συνεργαστεί με το Ποτάμι και όχι με το κόμμα ΑΝΕΛ, πράγμα το οποίο έπραξε. Αλλά πρέπει να σεβαστούμε τα πράγματα όπως διαμορφώθηκαν»!!! Που ακούστηκε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να δηλώνει σε επίσημη επίσκεψη του σε μια ξένη χώρα, μέλος της ΕΕ, ποια κόμματα θα επιθυμούσε να συγκυβερνούσαν μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα, που λέει ο λόγος, έτσι όπως κατάντησαν την Ελλάδα τα «υπάκουα παιδιά» που την κυβερνούσαν; Στην Ουκρανία νομίζει ότι ήλθε; Πάλι καλά που δεν ζήτησε ο κ. Σούλτς να συγκυβερνά την χώρα και το κόμμα «ΠΗΓΑΣΟΣ», «ΔΟΛ», λέμε τώρα, αν υπήρχαν κόμματα με τέτοια ονόματα…  Και ας μην πούμε στον εν λόγω κύριο τι κάνει ο Ελληνικός λαός για την προτίμηση του αυτή…

Εκτός και αν ο Γερμανός (ας μην το ξεχνάμε αυτό) αυτός πολιτικός δεν έκανε  τις συγκεκριμένες δηλώσεις ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά με το «καπέλο» του Αρχηγού των σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο… Οπότε έτσι εξηγείται και η …αγάπη του προς τον κ. Βενιζέλο και η δήλωση του ότι τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Σαμαράς «υπηρέτησαν τα ελληνικά συμφέροντα και την πατρίδα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»!!!  Λέτε κύριε Σουλτς να μην το γνωρίζουμε αυτό; Για αυτό άλλωστε οι Έλληνες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητους Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, το Κόμμα των Κεντρώων.  Και οποία δικαίωση για τους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο να τους δίνει τα εύσημα ένας Γερμανός πολιτικός!!! Τέλος θα επισημάνουμε στον κ. Σούλτς ότι ο ρόλος του δεν είναι να ενημερώνει τα άλλα κόμματα για τις θέσεις της κυβέρνησης και ειδικά του κ. Τσίπρα.  Αυτό το κάνουν οι πολιτικοί μας από μόνοι τους…. Δεν έχουν ανάγκη έναν Γερμανό υπήκοο για τον ρόλο του ταχυδρόμου… Εκτός και αν «κάρφωνε» σε αυτούς τον κ. Τσίπρα!!!

Αυτά βλέπουν μετά τα δικά μας τα παιδιά, τα εγχώρια μπουμπούκια, και ρίχνουν το χρηματιστήριο, ειδικά τις μετοχές των Τραπεζών, φέρνουν την καταστροφή με τις συντάξεις του κοσμάκη και δημοσιεύουν στα Ελληνικά ΜΜΕ αλλά και σε κάποια ξένα, ότι άλλο μαύρο και άραχνο μπορεί να φανταστεί κανένας. Καλύτερη απόδειξη για τον πανικό που τους διακατέχει δεν μπορεί να υπάρξει…  Έφυγαν δυστυχώς από την εξουσία τα «φιλαράκια τα καλά» και ήρθαν οι «άλλοι».  Και άμα δεν προλάβουν να τους …στρώσουν, να τους διαφθείρει η εξουσία ή οι ίδιοι, τι θα γίνει;  Θα «πληρώσουν» τελικά τον λογαριασμό αυτοί που πρέπει, δηλαδή οι ολιγάρχες, οι τραπεζίτες, αυτοί που «ανθράκευσαν» στους λογαριασμούς τους σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού κλεμμένα, μίζες, επιχειρηματικά δάνεια που δεν αποπληρώθηκαν, αλλά ούτε και χρησιμοποιήθηκαν για τις επιχειρήσεις τους, τα κέρδη τους από την δημόσια περιουσία που απέκτησαν αντί πινακίου φακής;

Α, δεν πάμε καλά σε αυτό τον τόπο, θα λένε όλοι τους.  Στρωμένη δουλειά εδώ και δεκαετίες ολόκληρες, όχι λίγα χρόνια, και θα τους χαλάσει την μανέστρα κάποιος Τσίπρας και η παρέα του ΣΥΡΙΖΑ; Άντε και ο «ηλίθιος» Ελληνικός λαός που τους ψήφισε; Όλα και όλα.  Κάπως θα πρέπει να αντιδράσουν και αυτοί… Είπαμε, δείγματα έχουμε πάρει ήδη με το Χρηματιστήριο και τα δημοσιεύματα, τις αναλύσεις των «ειδικών» κλπ.  Δόξα τω Θεώ λεφτά έχουν, και πολλά, και τα έβγαλαν και ακούραστα, οπότε οι λογικοί άνθρωποι αυτής της χώρας ξέρουν τι θα επακολουθήσει.

Η τοποθέτηση του κ. Νικολούδη της Αρχής για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος στην θέση του Υπουργού Επικρατείας κατά της Διαφθοράς είναι μια ένδειξη για το τι έρχεται.  Για όσους έχουν μνήμη ή κρατούν καλά αρχεία, όταν ήταν ακόμη στην Ανεξάρτητη Αρχή ο κύριος Νικολούδης είχε πει την μεγαλύτερη αλήθεια που θα μπορούσε να πει κανείς στην Ελλάδα για την διαφθορά.  Ότι δηλαδή «Αυτοί οι εγκληματίες δεν έχουν καλάσνικοφ και μάσκες, άλλα ΜΜΕ. Καθένας απ´ αυτούς ή είχε δικό του ΜΜΕ -εφημερίδα ή κανάλι- ή είχε μισθώσει ΜΜΕ. Παντού υπάρχει διαφθορά και παντού υπάρχει διαπλοκή. Όσον αφορά τη διαπλοκή στις άλλες χώρες το τρίγωνο είναι οικονομική ελίτ, πολιτική ελίτ και ΜΜΕ. Εδώ είναι ανάποδα: οικονομική ελίτ, ΜΜΕ και τρίτη η πολιτική ελίτ. Τα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής παίζουν μειωμένο ρόλο. Τα πολιτικά πρόσωπα παίζουν τριτεύοντα ρόλο στη διαπλοκή»!!!!

Με λίγα λόγια έλεγε ότι οι ολιγάρχες κάνουν ότι γουστάρουν, ανεβάζουν και κατεβάζουν με τα ΜΜΕ τους κυβερνήσεις, και οι πολιτικοί προσπαθούν να επιβιώσουν και αυτοί, να βγάλουν το ψωμάκι τους ακολουθώντας τις εντολές τους… Και να μην ξεχάσουμε και κάτι άλλο σημαντικό που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και τις αντιδράσεις εναντίον της κυβέρνησης που θα πηγάζουν χωρίς να φαίνεται από τους «τραπεζίτες».  Ο κύριος Νικολούδης είχε μιλήσει στην Βουλή και είχε αναλύσει στους βουλευτές και τον τρόπο που λειτουργούσαν οι τράπεζες που χορηγούσαν «κόκκινα» δάνεια…. Ιστορία μου, αμαρτία μου, λάθος μου μεγάλο(;;;)…. που λέει και το λαϊκόν άσμα!!! Γνωρίζει δηλαδή ο κύριος υπουργός όσο κανένας άλλος και τι γινόταν και πως γινόταν η δουλειά.  Δεν έβαλε δηλαδή ο κ. Τσίπρας έναν άσχετο στην θέση αυτή…

Αν δε ο κύριος Τσίπρας αρχίζει να εφαρμόζει είτε τα 22 μέτρα φωτιά όπως τα διαβάσαμε σήμερα στο ereportaz.gr είτε αρχίσει επιτέλους από τις δικαστικές αρχές η διερεύνηση των καταγγελιών του ΓΓ Διαφάνειας κ. Σούρλα, όπως έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη ο νέος υπουργός Υγείας κ. Π. Κουρουμπλής, για τα «παστωμένα» περίπου 10 δις ευρώ στο εξωτερικό από τα κόκκινα δάνεια, ή για το λαθρεμπόριο/νοθεία καυσίμων και όλα τα άλλα, τότε δεν θα δούμε απλά εκφοβιστικές ενέργειες από πλευράς των θιγομένων ολιγαρχών με πτώση του Χρηματιστηρίου, δημοσιεύματα κλπ, αλλά ένα πραγματικό «πόλεμο».  Πόλεμο για την επιβίωση τους…  Και ο κύριος Τσίπρας θα πρέπει να είναι έτοιμος από τώρα για να τους πει και αυτός με την σειρά του όπως έκανε κάποιος άλλος το 1940: «Λοιπόν έχουμε πόλεμο»… Έτσι, ή θα καθαρίσει επιτέλους κάποιος την Κόπρο του Αυγεία σε αυτή τη χώρα και οι Έλληνες θα ζήσουν και πάλι ελεύθεροι ή θα πνιγεί η Ελλάδα μας και εμείς μαζί της στον βόθρο της διαφθοράς, της σήψης και των μνημονίων.  Άλλη επιλογή δεν υπάρχει!

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο»

Σαν σήμερα, 67 χρόνια πριν, δολοφονείται από φανατικό ομόθρησκό του ο άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα ενάντια στη βία, τις φυλετικές διακρίσεις και την αποικιοκρατία.
Επιμέλεια: Μυρτώ Αρετάκη

«Φίλοι και σύντροφοι, το φως έφυγε από τη ζωή μας και υπάρχει σκοτάδι παντού. Δεν ξέρω τι να σας πω, ή πώς να σας το πω. Ο αγαπημένος μας ηγέτης, ο Μπαπού, όπως τον αποκαλούσαμε, ο πατέρας του Έθνους μας, δεν υπάρχει πια. Ίσως να κάνω λάθος που θα το πω αυτό. Πάντως, δεν θα τον ξαναδούμε ποτέ, όπως τον βλέπαμε τόσα χρόνια, δε θα τρέξουμε σε αυτόν για συμβουλές ή για να βρούμε λύσεις. Αυτό είναι ένα τεράστιο χτύπημα, όχι μόνο για μένα, αλλά και εκατομμύρια και εκατομμύρια σε αυτή τη χώρα»

Τζαβαχαρλάλ Νεχρού, πρωθυπουργός της Ινδίας

Στις 30 Ιανουαρίου του 1948, ο Ινδός ηγέτης Μαχάτμα Γκάντι δολοφονείται από τον ομόθρησκό του, Ναθουράμ Γκόντσε. Ένα χρόνο πριν, είχε υπογραφεί το σχέδιο Μαουντμπάτεν (3 Ιουνίου 1947), οι Βρετανοί αποχωρούσαν από την Ινδία και δύο νέα κυρίαρχα κράτη ιδρύονταν, εκείνα της Ινδίας και του Πακιστάν (15 Αυγούστου 1947).

Οι εξελίξεις είχαν προκάλεσαν τότε μεγάλη απογοήτευση στον Γκάντι, ο οποίος προσπάθησε μάταια να συμβιβάσει τις δύο πλευρές. Στην απόφασή του να αποδεχθεί την ιδέα της διαίρεσης της χώρας του συνέβαλε καθοριστικά η κλιμάκωση της βίας, η οποία θα αποτελούσε μια ανοιχτή πληγή, που σύμφωνα με την πολιτική του φιλοσοφία, ήταν πιθανό να φέρει μεγαλύτερα δεινά στον ινδικό λαό.

Αυτή ακριβώς η κλιμάκωση της βίας, ενός μέσου επίτευξης πολιτικών στόχων του οποίου υπήρξε πάντα πολέμιος, έμελλε να του στοιχίσει την ίδια του τη ζωή.

Ο δολοφόνος του Γκάντι υπήρξε μέλος μιας εξτρεμιστικής ινδουιστικής οργάνωσης που θεωρούσε την πολιτική του Γκάντι ως πολιτική κατευνασμού προς τους μουσουλμάνους της χώρας, υπεύθυνη για τη δημιουργία μουσουλμανικού κράτους σε ινδουιστικό έδαφος, με τη διαίρεση της Ινδίας και τη χορήγηση κονδυλίων στο νεοσύστατο Πακιστάν να κρίνονται γεγονότα προδοτικά.




«Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς»

Ο Μοχάντας Καραμτσάντ Γκάντι γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1869 στο Πορμπαντάρ της υπό αγγλική κυριαρχία Ινδικής επαρχίας Γκουτζαράτ. Έμεινε γνωστός ως «Μαχάτμα» («Μεγάλη Ψυχή» στα σανσκριτικά), χαρακτηρισμό που φέρεται να του απέδωσε το 1915 ο συμπατριώτης του νομπελίστας ποιητής και στοχαστής, Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ.

Γιος του Καραμτσάντ Γκάντι, κυβερνήτη σ’ ένα από τα πριγκιπάτα του Γκουτζαράτ, μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον, που λάτρευε τον θεό Βισνού και ήταν έντονα επηρεασμένο από το θρησκευτικό κίνημα των Ζαϊνιστών, οι οποίοι αρνούνταν να σκοτώσουν ακόμη και μυρμήγκι. Οι οικογενειακές αρχές της χορτοφαγίας, του μη τραυματισμού οποιουδήποτε ζώντος οργανισμού, της νηστείας ως μεθόδου αυτοκάθαρσης και της ανοχής προς το διαφορετικό, επηρέασαν βαθιά τον Γκάντι.

Ως έφηβος, έζησε μία περίοδο κατά την οποία δήλωνε άθεος, επιδιδόταν σε μικροκλοπές, κάπνιζε κρυφά και έτρωγε ακόμη και κρέας. Μετά το σχολείο, θα φύγει στην Αγγλία για σπουδές, όπου και θα γίνει αντικείμενο χλευασμού από τους συμφοιτητές του λόγω χορτοφαγίας. Εκεί θα ξεπεράσει την εσωστρέφειά του και λίγο αργότερα θα γίνει μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Συλλόγου Χορτοφάγων του Λονδίνου, στην οποία ανήκε και ο θεατρικός συγγραφέας Τζορτζ Μπέρναρντ Σο. Ο Γκάντι θα μελετήσει εκεί ποικίλα θρησκευτικά έργα και πραγματείες, μεταξύ των οποίων και η Βίβλος. Από κει και πέρα στη ζωή του κυριάρχησε ο σεβασμός για κάθε θρησκεία αλλά και για την προσωπική θρησκευτική επιλογή.

Μετά την επιστροφή του στην Ινδία το 1891, ο Γκάντι θα δυσκολευτεί  να βρει δουλειά, γι’ αυτό και θα δεχτεί με ανακούφιση μία πρόταση να εργαστεί σε ινδική εταιρεία στη Νότια Αφρική.

Ο Γκάντι με τους ηγέτες της κίνησης παθητικής αντίστασης στη Ν. Αφρική

«Αυτά που έκανε εκείνος για τη Νότια Αφρική ήταν λιγότερο σημαντικά απ’ ό,τι έκανε η Νότια Αφρική για εκείνον»

Η παραπάνω ρήση ανήκει σε βιογράφους του, οι οποίοι περιγράφουν πώς από δικηγόρος ο Γκάντι μετεξελίχθηκε σε πολιτικό ηγέτη, μέσα από τις σκληρές εμπειρίες του στην έντονα ρατσιστική νοτιοαφρικανική κοινωνία.
Αφού ξυλοκοπήθηκε από τον λευκό οδηγό μιας άμαξας, επειδή αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση του σ’ έναν λευκό επιβάτη, αφού αποχώρησε από την αίθουσα ενός δικαστηρίου, επειδή ο λευκός δικαστής απαίτησε να βγάλει το τουρμπάνι του, αποφάσισε ότι έκτοτε δεν θα δεχόταν την αδικία.

Επί πολλά χρόνια, αγωνίστηκε υπέρ των δικαιωμάτων των Ινδών μεταναστών στη Νότια Αφρική και εμπνεύστηκε την πολιτική της μη βίας ως μέσο αντίστασης στους καταπιεστές. Αξίζει να σημειωθεί πως το 1914 η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής παραχώρησε αρκετά από αυτά που ζητούσε ο Γκάντι, όπως την αναγνώριση των ινδικών γάμων και την κατάργηση του κεφαλικού φόρου.




«Δεν κρατούν υπόδουλη την Ινδία τα βρετανικά όπλα, αλλά οι ατέλειες των ίδιων των Ινδών»

Ο Γκάντι επέστρεψε στην Ινδία το 1915 και έκτοτε εγκατέλειψε τη χώρα του μόλις μια φορά, για ένα σύντομο ταξίδι στην Ευρώπη το 1931. Μέσα σε 5 χρόνια αναδεικνύεται σε κυρίαρχη πολιτική φυσιογνωμία της Ινδίας, ενώ επί των ημερών του Ινδικό Εθνικό Κόμμα μετατρέπεται σε μια μαζικότατη πολιτική οργάνωση.

Ο Γκάντι γίνεται γρήγορα ο απόλυτος κήρυκας του ινδικού εθνικισμού και της ειρηνικής άρνησης συνεργασίας με τους αποικιοκράτες.

Ο Ινδός ηγέτης επισκέπτεται ολόκληρη τη χώρα, πρωτοστατώντας σε αλλεπάλληλες εξεγέρσεις του ινδικού λαού, πάντοτε χωρίς τη χρήση βίας, με στόχο την ανεξαρτησία. Παράλληλα, επιχειρεί να αλλάξει αρκετές από τις κοινωνικές συνήθειες των Ινδών, όπως ο γάμος σε πολύ μικρή ηλικία (τον ίδιο τον είχαν παντρέψει οι γονείς του στα 13 του χρόνια με ένα ακόμη μικρότερο κορίτσι).

Όταν το 1919 το Βρετανικό Κοινοβούλιο μέσω της πράξης του Rowlatt παραχώρησε στις αποικιακές δυνάμεις έκτακτες εξουσίες για την αντιμετώπιση του κινήματος που είχε εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, η τακτική της παθητικής αντίστασης αποκτά γρήγορα εκατομμύρια θιασώτες. Μία διαδήλωση εναντίον της πράξης του Rowlatt στην πόλη Αμριτσάρ θα καταλήξει τότε σε λουτρό αίματος από τις βρετανικές δυνάμεις.

Το 1920 ο Γκάντι προωθεί μία οργανωμένη εκστρατεία μη συνεργασίας. Ινδοί κρατικοί αξιωματούχοι παραιτούνται, οι πολίτες αρνούνταν τη συμμετοχή σε κρατικούς οργανισμούς και τα παιδιά αποχωρούν από τα κρατικά σχολεία.

Το 1922 φυλακίζεται για πρώτη φορά από τους Βρετανούς αποικιοκράτες. Μετά την απελευθέρωσή του ο Γκάντι επικεντρώνεται, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, στο να φέρει πιο κοντά τους ινδουιστές με τους μουσουλμάνους της χώρας, που σταδιακά και με την κατάλληλη «ενθάρρυνση» από τους Βρετανούς άρχισαν να αλληλοαντιμετωπίζονται με καχυποψία.

Το φθινόπωρο του 1924, σε μία από τις πλέον γνωστές «δημόσιες νηστείες» του, ο Γκάντι έκανε απεργία πείνας τριών εβδομάδων για να τους παροτρύνει να ακολουθήσουν τον δρόμο της ειρηνικής συνύπαρξης.


O Γκάντι στην «Πορεία του Αλατιού»
«Η Πορεία του Αλατιού» και η μάχη για την ανεξαρτησία

Το 1930 ο Γκάντι πρωτοστατεί στην «Πορεία του Αλατιού», κατά την οποία χιλιάδες Ινδοί περπάτησαν απόσταση σχεδόν 200 μιλίων προς τη θάλασσα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το μονοπώλιο των Βρετανών σε ένα τόσο σημαντικό και πρώτης ανάγκης προϊόν όπως το αλάτι.

Ο ρόλος του στο συγκεκριμένο περιστατικό θα οδηγήσει στη νέα σύλληψη και φυλάκισή του από τους Βρετανούς. Στη φυλακή ο Γκάντι θα ξεκινήσει ακόμη μία απεργία πείνας για να αποκτήσουν δικαιώματα οι «παρίες», που ήταν σε θέση χειρότερη και από εκείνη της χαμηλότερης κάστας.

Σε αντίθεση με εκείνα που ευελπιστούσαν οι δικαστές του, η φυλάκιση του Γκάντι θα οδηγήσει σε περαιτέρω αντιδράσεις προς τους Βρετανούς αποικιοκράτες, οι οποίοι τελικά θα αναγκαστούν να τον ελευθερώσουν και, έπειτα από σχετικές συνομιλίες μαζί του, να χαλαρώσουν σε κάποιο βαθμό τους σχετικούς κανονισμούς που αφορούσαν την παραγωγή αλατιού.

Το 1931, εκπροσωπώντας το Ινδικό Εθνικό Κογκρέσο, ο Γκάντι θα βρεθεί στο Round Table Conference στο Λονδίνο, με θέμα συζήτησης την ενδεχόμενη παραχώρηση συνταγματικών ελευθεριών στους κατοίκους της Ινδίας.

Το συνέδριο όχι μόνο δεν κατέληξε σε θετικά αποτελέσματα, αλλά ενίσχυσε και τις εντάσεις ανάμεσα στους ινδουιστές και τους μουσουλμάνους της Ινδίας. Παράλληλα, η κατάσταση στη χώρα χειροτέρεψε, με την αποικιακή κυβέρνηση να σκληραίνει τη συμπεριφορά της προς τους Ινδούς και τον Γκάντι να συλλαμβάνεται και να φυλακίζεται για ακόμη μια φορά.


«Ο οφθαλμός αντί οφθαλμού καταλήγει να κάνει όλο τον κόσμο τυφλό»

Στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μπαίνουν πλέον οριστικά τα θεμέλια της ανεξαρτησίας την Ινδίας.  Η δύσκολη θέση στην οποία θα βρεθεί το Λονδίνο έπειτα από τις σημαντικές νίκες των Ιαπώνων θα αναγκάσει τους Βρετανούς να ζητήσουν τη βοήθεια των Ινδών. Σταθερός στη θέση του πως η βία δεν μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα, ο Γκάντι θα πρωτοστατήσει - καταρχήν - στον αγώνα για να αρνηθεί η Ινδία την οποιαδήποτε παροχή στρατιωτικής βοηθείας. Για την στάση του, θα φυλακιστεί ξανά. Στην ουσία, ωστόσο, η συμμετοχή των Ινδών θα εξασφαλιστεί με αντάλλαγμα το οριστικό τέλος της βρετανικής αποικιοκρατίας.


Ο Γκάντι με τον Muhammad Ali Jinnah, που θεωρείται ιδρυτής του Πακιστάν (Βομβάη, 1944)

«Ο αδύναμος δεν μπορεί ποτέ να συγχωρήσει. Η συγχώρεση είναι το χαρακτηριστικό του ισχυρού»

Ο δολοφόνος του Γκάντι, Ναθουράμ Γκόντσε, τον πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος, την ώρα που εκείνος περπατούσε με τις δυο ανιψιές του, με προορισμό του ένα τόπο προσευχής.

Η δίκη διήρκησε περίπου ένα χρόνο. Στις 8 Νοεμβρίου του 1948, ο Γκόντσε καταδικάστηκε σε θάνατο και η ποινή του εκτελέστηκε μια εβδομάδα αργότερα.

Στο διάστημα αυτό, ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Τζαβαχαρλάλ Νεχρού, και οι δύο γιοι του Γκάντι, επεδίωξαν να δοθεί χάρη στον δολοφόνο.

Θεωρούσαν πως η εκτέλεση της θανατικής ποινής, θα ήταν προσβολή στη μνήμη του ανθρώπου που πάλεψε όσο κανείς άλλος, εναντίον κάθε μορφής βίας.

«Μια ουγκιά δράσης αξίζει περισσότερο από ένα τόνο διδασκαλίας», είχε πει ο Μαχάτμα Γκάντι. Η δράση του, όσο και ο λόγος του, δεν παύουν να εμπνέουν μέχρι σήμερα ακτιβιστές και κινήματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

        

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι τυπώνουν και ποιοι διαχειρίζονται τα χρήματα στον κόσμο

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο και να προσέξουμε πως το αμερικανικό μοντέλο έχει εφαρμοστεί και στην Ευρώπη…Δήλωση του Αβραάμ Λίνκολν κατά την διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου:

«Έχω δυο μεγάλους εχθρούς. Το στρατό των Νοτίων μπροστά μου και το στρατό των τραπεζιτών πίσω μου. Από τους δυο αυτούς εχθρούς ο χειρότερος είναι ο πίσω μου.»Πότε έκανε αυτή τη δήλωση ο Λίνκολν ;Όταν κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου οι τραπεζίτες που δάνειζαν το κράτος με 24% τόκο προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να τους δίνει τόκο 36%. (!!)Τι έκανε ο Λίνκολν; Απλά ενεργοποίησε το δικαίωμα που έχει κάθε κράτος να εκδίδει χρήμα. Έτσι ο Λίνκολν θαρραλέα άρχισε να τυπώνει δολάρια για τη χρηματοδότηση του πολέμου, σώζοντας τη χώρα του από τις μελλοντικές πληρωμές των υπέρογκων τόκων προς τις τράπεζες.

Και όλοι γνωρίζουμε τι απέγινε ο Λίνκολν λίγο καιρό μετά. Δολοφονήθηκε. Μετά τη δολοφονία του Προέδρου Λίνκολν το 1865 κανένας άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τόλμησε να αρνηθεί να δανειστεί η χώρα από τους τραπεζίτες και να μη τους πληρώνει τόκο.Ή για να ακριβολογούμε, ένας ακόμα Πρόεδρος των ΗΠΑ τόλμησε 100 χρόνια μετά τον Λίνκολν να το ξανακάνει, δηλαδή να μη δανειστεί η χώρα από τις τράπεζες αλλά να εκδώσει χρήμα χωρίς τόκο, και ο οποίος και αυτός είχε την ίδια κατάληξη με τον Λίνκολν. Δολοφονήθηκε και αυτός λίγο καιρό μετά την απόφασή του. Ήταν ο Τζον Κένεντι. Αλλά για να καταλάβουν οι αναγνώστες μας πώς ακριβώς οι μεγαλοτραπεζίτες καταδυναστεύουν τις χώρες και τις οικονομίες πρέπει να τους εξηγήσουμε τα παρακάτω απίστευτα (ΝΑΙ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ) αλλά απόλυτα αληθινά πράγματα.

Ενώ το Σύνταγμα των ΗΠΑ δίνει το δικαίωμα στο Κογκρέσο να εκδίδει χρήμα, η Αμερικανική Κυβέρνηση έχει μεταφέρει το δικαίωμα της έκδοσης του χρήματος και μάλιστα με επιτόκιο στο ‘Federal Reserve’ το οποίο δεν είναι κρατικό αλλά ένα όργανο των μεγάλων τραπεζών που είναι και οι μέτοχοί του. Έτσι λοιπόν το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τυπώνει στα πιεστήριά του το χρήμα που χρειάζεται η χώρα. Αμέσως μετά το δίνει στο ‘Federal Reserve’ δηλαδή στους τραπεζίτες, το οποίο Federal Reserve το δανείζει πίσω στο Αμερικανικό κράτος με τόκο(!!!)Έτσι για να καταλάβετε: Μόνο ο τόκος που πληρώνουν οι ΗΠΑ στις τράπεζες του Federal Reserve για το Αμερικανικό χρέος φθάνει το χρόνο τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια !!!Προσέξτε: Πληρώνουν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι 400 δισεκατομμύρια δολάρια τόκο στους τραπεζίτες για χρήματα που έχει τυπώσει το Αμερικανικό κράτος και τα έχει δώσει δωρεάν στους τραπεζίτες (και οι οποίοι τους τα δανείζουν πίσω με τόκο) (!!!) Βλέποντας ο Πρόεδρος Κένεντι αυτήν την εξόφθαλμη αδικία για τον Αμερικανικό λαό, αποφασίζει το 1963 με το νόμο Νο:11110 να πάρει πίσω τις εξουσίες του ‘Federal Reserve’ και να τυπώσει και διανείμει χρήμα το ίδιο το κράτος παρακάμπτοντας τους τραπεζίτες.

Τύπωσε δισεκατομμύρια δολάρια για τα οποία το Αμερικανικό Δημόσιο δεν πλήρωνε κανένα τόκο στο Federal Reserve. Μάλιστα τα χαρτονομίσματα του Κένεντι έγραφαν επάνω UNITED STATES NOTE αντί του FEDERAL RESERVE NOTE που γράφεται πάντα. Αυτά τα UNITED STATES NOTE χαρτονομίσματα αποτέλεσαν θανάσιμη απειλή για το Federal Reserve System και τους τραπεζίτες αφού τους αφαιρούσαν δισεκατομμύρια δολάρια τόκους. Πέντε (5) μήνες μετά το τύπωμα των άτοκων δολαρίων ο Πρόεδρος Κένεντι δολοφονήθηκε.

Μετά την δολοφονία του Κένεντι κανένας άλλος Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τόλμησε να κάνει χρήση του νόμου Κένεντι παρ’ότι ο νόμος αυτός ισχύει μέχρι σήμερα(!!) Δηλαδή με το νόμο του Κένεντι θα μπορούσαν οι ΗΠΑ τα περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια που τύπωσαν τα τελευταία 4 χρόνια να τα τύπωναν και να τα χρησιμοποιούσαν χωρίς καθόλου τόκο. Αντίθετα όμως τα τύπωσαν, τα έδωσαν στο Federal Reserve (δηλαδή στους τραπεζίτες), για να τα δανειστούν στη συνέχεια με τόκο (!!!)

Και για όσους είναι ακόμα δύσπιστοι ας μάθουν τι έλεγε ένας άλλος μεγάλος Αμερικανός Πρόεδρος, ο Τόμας Τζέφερσον (από τους δημιουργούς του Αμερικανικού θαύματος – του τότε, του αληθινού): «Εάν ποτέ στο μέλλον ο Αμερικανικός λαός επιτρέψει στους τραπεζίτες να ελέγξουν την έκδοση του χρήματος, οι χρηματοδοτικοί οργανισμοί που θα γιγαντωθούν, πρώτα με πληθωρισμό και μετά με ύφεση, θα στερήσουν από τους ανθρώπους την ιδιοκτησία τους έως ότου τα παιδιά τους ξυπνήσουν άστεγα στη γη που οι πατεράδες τους κατέκτησαν».

Και για την ιστορία: Οι δολοφόνοι και του Λίνκολν (John Wilkes Booth) και του Κένεντι (Lee Harvey Oswald) δολοφονήθηκαν και οι δυο πριν προλάβουν να δικαστούν.

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν και στην Κύπρο να αναλογιστούμε το εξής: το ευρωπαϊκό νόμισμα (euro) τυπώνεται και διαχειρίζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Το Διοικητικό Συμβούλιο, τον Πρόεδρο και τα Μέλη της τα διορίζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (οι σύνοδος των ηγετών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΕΕ). Στην ΕΚΤ συμμετέχουν όλες οι κεντρικές «εθνικές» τράπεζες των κρατών μελών της ΕΕ. Μία από αυτές της Τράπεζες είναι και η Τράπεζα της Ελλάδος, της οποίας τον Διευθυντή ορίζει η εκάστοτε κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κανονισμό.
ΟΜΩΣ!!!

Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι μόνο κατ’ όνομα τράπεζα της χώρας μας. Ο Διοικητής και οι δύο Υποδιοικητές διορίζονται με Προεδρικό Διάταγμα με εξαετή θητεία.

Φυσικά και δεν ανήκει στο Κράτος και στη Χώρα μας. Αντίθετα τα προνόμια και οι αρμοδιότητες είναι πρόκληση στη λογική μας και επιβεβαίωση όσων αναφέρονται πιο πάνω σχετικά με την Αμερική. Στο Καταστατικό της στο Άρθρο 5Α αναφέρονατι τα εξής: «κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, η Τράπεζα της Ελλάδος και τα μέλη των οργάνων της, δεν ζητούν ούτε δέχονται οδηγίες από την Κυβέρνηση ή οργανισμούς». Γιατί;

Γιατί απλούστατα η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι ελληνική. Εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μετόχων της και αναλαμβάνει σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΚΤ την έκδοση του κοινού νομίσματος (ευρώ). Στο άρθρο 72 του ίδιου καταστατικού αναφέρεται πως για την Τράπεζα της Ελλάδος ΔΕΝ εφαρμόζονατι οι διατάξεις περί ανωνύμων εταιριών και οι νόμοι περί Τραπεζών!!! Και επίσης στο άρθρο 73 αναφέρεται πως η Τράπεζα της Ελλάδος απαλλάσεται από παντός φόρου ή τέλους!!!

Ό,τι συμβαίνει στην Αμερική κατάφεραν να το εφαρμόσουν και στην Ευρώπη… Δυστυχώς.
Δείτε το παρακάτω βίντεο που αναλύει ολόκληρη την ιστορία πίσω από την τρέχουσα οικονομική κρίση και το πώς ο στόχος για παγκόσμιο οικονομικό έλεγχο κρύβεται πίσω από μια πολύ μικρή αλλά παρόλα αυτά πανίσχυρη «συμμορία» τραπεζιτών η οποία δρα ανενόχλητη πέρα από κάθε νόμο και κάθε κυβέρνηση.

Δείτε σχετικό βίντεο


       

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΔΕΗ

Την απόφαση για άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις εταιρείες ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ ΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ υπέγραψε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, η άρση της πολιτικής επιστράτευσης στις παραπάνω εταιρείες έγινε έπειτα από εισήγηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Επίσης, χθες η ΓΕΝΟΠ ζήτησε από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη την άμεση άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΔΕΗ, εκφράζοντας με ανακοίνωσή της την ικανοποίησή της για τις δηλώσεις του υπουργού περί διακοπής της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μεγάλη κινητικότητα και αλλαγές στο δικαστικό σώμα

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στο δικαστικό σώμα και οι εξελίξεις στην ιεραρχία είναι ραγδαίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kontranews.gr, στο βαθμό του αρεοπαγίτη προάγονται με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου οι Πρόεδροι Εφετών Αθηνών, Διονυσία Μπιτζούνη και Γεώργιος Χοϊµές. Επίσης, σε πρόεδροι Εφετών προάγονται οι Εφέτες Αθηνών, Κωνσταντίνος Παναρίτης και Αλεξάνδρα Σιούτη.

Αντίστοιχα, στο βαθμό του εισαγγελέα Εφετών ανεβαίνει ο Αντεισαγγελέας Εφετών Πειραιώς, Βασίλειος Παππαδάς.

Σε ότι αφορά στις μετακινήσεις δικαστικών λειτουργών, στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιώς μετατίθεται η Εισαγγελέας Εφετών Καλαµάτας, Αργυρώ Χουδετσανάκη, ενώ τοποθετείται στην Εισαγγελία Εφετών Καλαµάτας ο νεοπροαχθείς Εισαγγελέας Εφετών Βασίλειος Παππαδάς.

Ακόμη, στο βαθμό του εφέτη προάγονται, οι Πρόεδροι Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Μαρία Προσφιλίδου και Ελένη Τζιουβάρα , Αθηνών, Νικόλαος Μήλιος, Κατερίνης, Μαριέττα Μαυρή, και Ηρακλείου, Ευσεβία Νεονάκη.

Αντίστοιχα σε αντιεισαγγελέας Εφετών προβιβάζεται η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Ζωγράφου ενώ μετατίθεται στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιώς η Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, Χρυσούλα Παπαταξιάρχη.

Στο βαθμό του εισαγγελέα Πρωτοδικών προάγεται ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Αντώνιος Παπαµατθαίου και μετατίθενται οι παρακάτω Εισαγγελείς Πρωτοδικών ως εξής:

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από τη Μυτιλήνη, η Αικατερίνη Καραγιαννακίδου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Γρεβενών από την Αθήνα, ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από την Κατερίνη, ο Χρήστος Καραγιάννης, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης από τα Γρεβενά, ο Στυλιανός Γαλιατσάτος.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης τοποθετείται ο νεοπροαχθείς Eισαγγελέας Πρωτοδικών, Αντώνιος Παπαµατθαίου και στο Εφετείο Αθηνών οι επίσης νεοπροαχθέντες Πρόεδροι Εφετών, Κωνσταντίνος Παναρίτης και Αλεξάνδρα Σιούτη.

Ακόμη, προάγονται στο βαθμό του προέδρου Πρωτοδικών οι Ταρσίτσα Μπέκα, Αργύριος Εκκλησίαρχος, Ελένη Κεχαγιά στο Πρωτοδικείο Αθηνών, η Φωτεινή Λιάρα στο Πρωτοδικείο Κεφαλληνίας και η Αικατερίνη Αναστασιάδου στο Πρωτοδικείο Σύρου.

Επιπροσθέτως οι παρακάτω Εφέτες μετατίθενται ως εξής:

Στο Εφετείο Αθηνών οι Εφέτες: Δήµητρα Κεχαγιά, Αθηνά Μίξιου, Ευτέρπη Καραχάλιου, στο Εφετείο Θεσσαλονίκης η Ευαγγελία Μήλιου, στο Εφετείο Θράκης ο Ηλίας Τουλίγκος, στο Εφετείο Λάρισας η Μαρία Γουλιανού και στο Εφετείο Πειραιώς οι Γιαννούλα Γεωργούλια και Ελένη Βαµβακά.

Στο Εφετείο Ναυπλίου η Εφέτης Μαρία Προσφιλίδου, στο Εφετείο Ευβοίας η Ελένη Τζιουβάρα και στο Εφετείο Πατρών οι Νικόλαος Μήλιος, Μαριέττα Μαυρή και Ευσεβία Νεονάκη.

Τέλος, μετατίθενται οι παρακάτω Πρόεδροι Πρωτοδικών: Στο Πρωτοδικείο Βέροιας ο Γεώργιος Μιχαλόπουλος, στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου η Ανδρονίκη Αθανασιάδη, στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η Κωνσταντία Συροπούλου και η Αλεξάνδρα Πολύζου.

Στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, ο Ιωάννης Κοσµάτος, στο Πρωτοδικείο Καβάλας η Δέσποινα Ευκαρπίδου, στο Πρωτοδικείο Καστοριάς ο Γεώργιος Δηµητρόπουλος, στο Πρωτοδικείο Κατερίνης η Χριστίνα Ζαπάρτα και στο Πρωτοδικείο Πειραιώς ο Ιωάννης Μαλλούχος.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποινική δίωξη σε βάρος 11 υπαλλήλων του δήμου Θεσσαλονίκης

Έντεκα υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πράξη που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και συνδέεται με την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης των 17,9 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του δήμου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για υπαλλήλους που το επίμαχο διάστημα της υπεξαίρεσης υπηρετούσαν σε οικονομικές υπηρεσίες του δήμου και κάποιοι εξ αυτών παραπέμφθηκαν σε δίκη και αθωώθηκαν για την υπόθεση.

Ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος, παρήγγειλε από την βοηθό του, εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά, την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των 11 υπαλλήλων για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Η δίωξη ασκείται ύστερα από πολυετή έρευνα και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών από την επιθεωρήτρια του Υπουργείου Οικονομικών Αναστασία Τσεμπερά, που διενήργησε και την έρευνα για την υπεξαίρεση.

Από την άρση του τραπεζικού απορρήτου προέκυψε ότι στους λογαριασμούς τους βρέθηκε «αδικαιολόγητο» ποσό που συνολικά ξεπερνάει τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ανάλογα με την περίπτωση, σε καθέναν απ' αυτούς βρέθηκαν ποσά από 55 έως 416 χιλιάδες ευρώ, την προέλευση των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο θάνατος της κομματοκρατίας...

Γιάννης Σαρλάς

Ο κύβος ερρίφθη!.......Ο Ελληνικός λαός εψήφισε και αψήφισε τον φόβο, γκρεμίζοντας  την χειρότερη (κεκαλυμμένη) χούντα των υπο-ταγμένων (στην εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας) μνημονιολάγνων παπαγάλων της συγκυβέρνησης, των
οποίων τα (από)κόμματα δημιούργησαν αυτήν την κατάντια, που σήμερα βιώνουμε! Την νύχτα των εκλογών και αφού…κλείδωσε η συντριβή της Ν.Δ.,  ο αποχωρήσας μετά πολλών…φασκέλων από την Κυβέρνηση, τέως πλέον Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με έκδηλη την πικρία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, όσο και αν επεχείρησε να την μακιγιάρει ρίχνοντας κανα δυο…Χολιγουντιανά χαμόγελα, (γελώ τώρα που γράφω για Hollywood διότι Σαμαράς και Γιωργάκης Παπανδρέου συναγωνίζονται για το…αγαλματίδιο του πιο ανίκανου Πρωθυπουργού στην νεότερη Ελληνική ιστορία) είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Παραδίδουμε στον Αλέξη Τσίπρα μιαν Ελλάδα χωρίς ελλείμματα». Προφανώς, εννοούσε το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα, στο όνομα του οποίου εισήλθε στον…αποχυμωτή ένας ολόκληρος λαός και στραγγίχτηκε μέχρι ξεζουμίσματος (δίχως να πάρουν τα…ζουμιά κανέναν από τα τέως Κυβερνητικά στελέχη) σε αντίθεση με τον λαθρέμπορο καυσίμων, τον κάτοχο off-shore εταιρείας και το μέλος της λίστας Λαγκάρντ, ο οποίος ούτε καν...αγγίχτηκε!

Συγχαρητήρια λοιπόν στον Αντώνη Σαμαρά για την Ελλάδα δίχως ελλείμματα, την οποίαν παραδίδει! Το μόνο έλλειμμα, που ίσως υφίσταται είναι αυτό σε…νόηση, ως απόρροια της ατροφίας του (αν)εγκεφάλου του, το έλλειμμα της συναίσθησης των πραγμάτων μα κυρίως το έλλειμμα συνείδησης, που εμφανίζει!

Διότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος άνοιξε τα σύνορα και παρυσέφρυσε  η μισή Αλβανία στην Ελλάδα το 1990, ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος έριξε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και μάλιστα για όσους ενθυμούνται, το έπραξε την κρίσιμη χρονική στιγμή, κατά την οποίαν η χώρα μας άρχιζε να δρέπει τους καρπούς των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων του προγράμματος Μητσοτάκη το 1993, ο ίδιος άνθρωπος, που επανέφερε στην εξουσία το πολιτικό πτώμα του Ανδρέα Παπανδρέου, ο ίδιος άνθρωπος, που προετοίμασε το έδαφος για να έρθει στην εξουσία ο πολιτικός νάνος Σημίτης, ο ίδιος άνθρωπος, που έσκιζε τα μνημόνια το 2011 και που δεν θα συνεργάζονταν με το…εθνοκτόνο ΠΑΣΟΚ το 2012, ο ίδιος άνθρωπος, που ετήρησε ουδεμία προεκλογική δέσμευση των Ζαππείων και ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος συρρίκνωσε την παράταξη της κεντροδεξιάς σε...μαγαζάκι της γειτονιάς! Είναι τέλος, ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος έβαλε άλλους ανθρώπους στην φυλακή δίχως στοιχεία, κατ’ εντολήν…άνωθεν, όπως απέδειξε το μέχρις στιγμής οπτικοακουστικό υλικό, οι παρεμβάσεις του απελθόντα Υπουργού Δικαιοσύνης Αθανασίου στην...ίδια την δικαιοσύνη μα πάνω από όλα, όπως κατέδειξε η καθαρή (και αφελής) ομολογία του στο τηλεοπτικό...show του MEGAλου Πρετεντέρη!

 
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ANTONIS ΠΟΥ ΕΦΕΡΕΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Παρόλα αυτά, όπως έχω γράψει κατ’ επανάληψη, στις μέρες μας έχουν εκλείψει οι παραδοσιακοί όροι αυτοπροσδιορισμού των κομμάτων, (αριστερός, δεξιός, κεντρώος) σε συνάρτηση με την ιδεολογική τους ταυτότητα και με το εάν αυτά προάγουν τον κρατισμό ή την ελεύθερη οικονομία. Στην σημερινή εποχή, το κριτήριο διαφοροποίησης των κομματικών σχηματισμών σε Παγκόσμια κλίμακα γίνεται με βάση το εάν τα προγράμματά τους στηρίζουν ή απορρίπτουν τα σχέδια, τα οποία απεργάζονται και...βυσσοδομούν τα αφεντικά του πλανήτη για τον έλεγχο των λαών και την εγκαθίδρυση μιας Παγκόσμιας διακυβέρνησης, φαινόμενα, που συνοψίζονται με τον όρο Παγκοσμιοποίηση.

Η δε Αριστερά, αποτελεί μιαν άλλη μορφή διεθνιστικής παγκοσμιοποίησης. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, αν και απαρτιζόμενη από έναν ετερόκλητο συνασπισμό (για να θυμηθούμε και το προηγούμενο όνομα του νικητή των εκλογών) ανθρώπων, εν τούτοις προσβλέπει σε έναν ομοιογενή, ταξικό ολετήρα του έθνους. Για την ακρίβεια, στοχεύει σε μία και μόνο κοινωνική τάξη! Αυτή των πειναλέων!! Προφανώς, οι υμνητές της δεν θα περνούσαν κανονικά τις...τάξεις τους στα μαθητικά τους χρόνια μιας και το αγαπημένο τους μάθημα ήταν το...διάλειμμα!! Συνεπώς, πολύ φοβούμαι, ότι λίαν συντόμως θα περάσουμε σε μιαν άλλη, καινούρια κεκαλυμμένη χούντα των διεθνιστών-κρατιστών έως ότου έρθει η...αυθεντική (αυτή των όπλων) για να...στανιάρουμε και να μπει επιτέλους ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!!

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω μιαν επισήμανση. Ο φόβος του Ισλαμικού κινδύνου, τόσο σε επίπεδο εθνολογικής και φυλετικής αλλοίωσης του πληθυσμού της Ελλάδος, μέσω της υπογεννητικότητας και της λαθρομετανάστευσης όσο και σε επίπεδο διεθνούς τρομοκρατίας είναι για την χώρα μας περισσότερο υπαρκτός από ποτέ. Την συγκεκριμένη περίοδο της πολιτικής ιστορίας της χώρας μας, οι συνθήκες είναι οι πλέον κατάλληλες ούτως ώστε να λάβει σάρκα και οστά το απευκταίο σενάριο ενός καινούριου εμφυλίου πολέμου, όπου Αριστεροί και λαθρομετανάστες θα  επιχειρήσουν να καταλύσουν την αστική δημοκρατία και να μετατρέψουν την Ελλάδα σε…Βουλγαρία, (η οποία έχει ένα Ισλαμικό κόμμα του 20%). Κρατήστε το αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού σας με την ευχή να μην έρθει ποτέ στο μπροστά!!

Πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό, ότι όλα τα πολιτεύματα είτε αυτά ονομάζονται δημοκρατικά είτε ολιγαρχικά είτε τυραννικά έχουν σαν στόχο να υπηρετούν την πατρίδα και...ουχί η πατρίδα να υπηρετεί το πολίτευμα, κάτι που δυστυχώς γίνεται εξόχως οφθαλμοφανές στους καιρούς μας! Κατά συνέπεια, η δημοκρατία δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλά το όχημα, που θα μεταφέρει το έθνος και τον λαό προς το...γενικό καλό.  Όταν ένα πολίτευμα (όπως η σημερινή ψευτοδημοκρατία των εγχώριων οικονομικών νταβατζήδων) επιφέρει στο έθνος περισσότερη ζημία από όφελος τότε πρέπει να παίρνει την άγουσα προς...απόσυρση και αντικατάσταση! Η επιβίωση και διαιώνιση του Ελληνικού έθνους και της Ελληνικής φυλής ήταν, είναι και θα είναι η ενσάρκωση του Ελληνισμού, ο οποίος αποτελεί τον εξανθρωπισμό όλων των φυλών του κόσμου και την ανύψωση της συνειδήσεως της ανθρωπότητας! Η δημοκρατία είναι ένα αρκετά καλό σύστημα διακυβέρνησης για τους πολίτες, υπό την προϋπόθεση, ότι το εκλογικό σώμα διαθέτει την αναγκαία και απαιτούμενη Παιδεία. Εάν το τελευταίο δεν είναι εφικτό τότε εμφανίζονται κρούσματα σήψης και διαφθοράς, ανάλογα των ημερών μας, όπου το Ελληνικό κράτος κείται εναντίον του Ελληνικού Έθνους!

Μην νομίζετε όμως, ότι τα παραπάνω φαινόμενα γίνονται έκδηλα μόνο σε δημοκρατικά καθεστώτα. Από μοναρχίες έως και κληρονομούμενες διαρχίες (βλέπε αρχαία Σπάρτη) υπήρχαν...φατρίες, λαοπλάνοι και δημαγωγοί, οι οποίοι ξεσήκωναν τον λαό για ίδια προσωπικά οφέλη. Θα σας μεταφέρω εν συντομία στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία του Ιουστινιανού, ο οποίος αν και Αυτοκράτορας δεν μπορούσε να καταργήσει την αντίστοιχη κομματοκρατία της εποχής. Τω καιρώ εκείνω, οι Δήμοι της Κωνσταντινούπολης είχαν αναπτύξει κάποιες οργανώσεις φιλάθλων του ιπποδρόμου της Βασιλεύουσας, τους πράσινους και τους βένετους (γαλάζιους). Συν τω χρόνω, οι τελευταίοι, άρχισαν να αναπτύσσουν πολιτική δύναμη και να διαθέτουν σημαντική επιρροή. (Θαυμαστές οι σημειολογικές...συμπτώσεις, δεν βρίσκετε;;) Κάποια στιγμή, τα εν λόγω...κομματόσκυλα,  συνεπικουρούμενοι  από μια μερίδα συγκλητικών, εξεγέρθησαν οπλισμένοι εναντίον του Αυτοκράτορα για να τον ανατρέψουν. Ήταν η περίφημη "Στάση του Νίκα". Ο Ιουστινιανός αφού συνήλθε από το αρχικό σοκ, διέταξε τους στρατηγούς του Βελισάριο και Μούνδο να αναλάβουν δράση και να καταστείλουν την εξέγερση. Πράγματι, αυτοί ενεκλώβισαν τους στασιαστές στον Ιππόδρομο και τους κατέσφαξαν! Έτσι, με αυτό τον τρόπο σώθηκε η Πόλη και η Αυτοκρατορία από την...κομματοκρατία! Αλήθεια, ποιος πιστεύετε, ότι πρέπει να παίξει τον ρόλο του Ιουστινιανού στις μέρες μας;;; Ακριβώς.

Τα σέβη μου.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Κατρούγκαλος βγάζει στο σφυρί την θωρακισμένη BMW του Βενιζέλου !

Φορτσάτος μπαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο νέος αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος. Μια από τις πρώτες ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να
προβεί, μετά φυσικά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα είναι η πώληση μεγάλου μέρους του στόλου των κρατικών και υπουργικών αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρεται στον ΒΗΜΑτοδότη το πρώτο αυτοκίνητο που αναμένεται να τεθεί προς πώληση είναι η αλεξίσφαιρη, αλεξίβομβη και με δορυφορική πλοήγηση BMW (η λεγόμενη και «μνημονιακή Μπε Εμ Βε»), αξίας 750.000 ευρώ, που ως σήμερα την κυκλοφορούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παράλληλα στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο ίδιος διαθέτει ένα συλλεκτικό κάμπριο MG, για το οποίο, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζει λόγω παλαιότητας, δηλώνει υπερήφανος. Λέει μάλιστα ότι οι υπουργοί δεν χρειάζονται κρατικά αυτοκίνητα, ήδη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης μετακινείται με... ταξί, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης με ένα παλιό ΙΧ, όπως και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Δημήτρης Στρατούλης, ενώ ο Πρωθυπουργός με ένα μαύρο Audi με πινακίδες Θεσσαλονίκης. 

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι δουλειά έχουν οι υπουργοί στα πρωινάδικα;

Αυτή η ιστορία να παρατάνε πρωί – πρωί τα γραφεία τους ορισμένοι υπουργοί και μάλιστα από αυτούς που ο πρωθυπουργός τους έχει φορτώσει 3-4 κρίσιμα υπουργεία, θα πρέπει αμέσως να σταματήσει.

Είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που έχουν αναλάβει να λύσουν όλοι οι σημερινοί υπουργοί προκειμένου να κτυπηθεί η ανεργία, να αρχίσει να «κουνιέται» η ανάπτυξη και να βελτιωθεί έστω και λίγο η οικονομική κατάσταση του ελληνικού λαού που εδώ και 5 χρόνια, εκατομμύρια συμπολίτες μας ζουν με το φάσμα της πείνας, οπότε οι υπουργοί μαζί με τους συνεργάτες τους πρέπει να βρίσκονται στα γραφεία τους, 15-16 ώρες την ημέρα για να μελετούν με πολύ προσοχή όλα τα προβλήματα και στη συνέχεια να επιλύουν τα πλέον σοβαρά και επείγοντα, διαφορετικά θα αποτύχουν και θα γίνουν ρεζίλι και αυτοί και εμείς που τους πιστέψαμε και τους ψηφίσαμε.

Άλλωστε οι πιο πολλοί από καλεσμένους που πάνε στα «πρωινάδικα» των πουλημένων καναλιών πάνε για… πλάκα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων των πρωινάδικων εξακολουθούν το παλιό βιολί τους, να «δουλεύουν» δηλ. υπέρ της τρόικας και της μακαρίτισσας Ν.Δ. και να προσπαθούν να στραπατσάρουν όλους τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης που τους προσκαλούν στο στούντιο ή στα παράθυρά τους.

Μάλιστα για να γίνεται πιο σίγουρο το στραπατσάρισμα των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, φροντίζουν οι μπαγάσηδες και προσκαλούν και άλλους 5-6 βουλευτές, «τεχνοκράτες» ή πολιτικάντηδες από τους πιο θρασείς και σκληρούς μνημονιακούς και καταστροφολόγους.

Νομίζουμε, ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να δώσει εντολή στους υπουργούς να ΜΗΝ πηγαίνουν ποτέ στα πρωινάδικα, γιατί εκείνη την ώρα, στα μεγάλα κανάλια είναι η ώρα για ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ και… γκομενιλίκι και όχι για πολιτική!

Οι υπουργοί όταν έχουν κάτι σοβαρό να πουν θα πρέπει να καλούν στο γραφείο τους, όλους τους δημοσιογράφους, να τους ανακοινώνουν αυτά που θέλουν και μετά να δέχονται και 5-6 ερωτήσεις, δημοσιογράφων. χωρίς σόου και αηδίες. Οι ανακοινώσεις των υπουργών, δηλ. της κυβέρνησης, πρέπει να γίνονται με πολύ σοβαρό τρόπο για να τις παίρνουν στα σοβαρά και οι πολίτες.

Όταν δε κάποιος υπουργός θέλει να εμφανιστεί σε κάποιο κανάλι, να φροντίζει να μην πηγαίνει πάντα στο ίδιο και να απαιτεί να είναι μόνο ο τηλεπαρουσιαστής και άλλος ένας, σοβαρός πολιτικός από την αντιπολίτευση για να μπορεί να γίνεται έτσι, σοβαρή κουβέντα και να καταλαβαίνουν και οι πολίτες για το τι κουβεντιάζουν, γιατί όταν 5-6 αντιπολιτευόμενοι και συνήθως γραφικοί πολιτικάντηδες την πέφτουν όλοι μαζί, μαζί με τους τηλεπαρουσιαστές στον Συριζαίο υπουργό ή βουλευτή, αυτό ούτε δημοκρατικό είναι, ούτε και σωστή ενημέρωση γίνεται.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρευνα: Γιατί οι κάτοικοι της Αθήνας προτιμούν το λεωφορείο από το ι.χ για τις μετακινήσεις τους

Το λεωφορείο είναι πρώτο αστικό μέσο μεταφοράς στη χρήση γενικά αλλά και ως κύριο μέσο μετακίνησης των κατοίκων της Αττικής και ακολουθούν το ΙΧ αυτοκίνητο, το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (γραμμή 1 – Ηλεκτρικός, 2 και 3), σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησαν οι Συγκοινωνίες Αθηνών.

Ειδικότερα, με βάση τα αποτελέσματα οι γυναίκες προτιμούν το λεωφορείο αντί του ΙΧ τους, ενώ οι άνδρες χρησιμοποιούν το ΙΧ πολύ συχνότερα από τις γυναίκες στις μετακινήσεις τους.
Οι βασικοί λόγοι που οι πολίτες χρησιμοποιούν αστικά μέσα μεταφοράς είναι:
  • για το 51% επειδή είναι οικονομικά (φθηνό εισιτήριο, οικονομικό μέσο, αξίζει τα λεφτά του)
  • για το 45% επειδή είναι κοντινή η πρόσβαση σε αυτά και ακολουθούν άλλοι λόγοι, όπως διευκόλυνση, ταχύτητα, ασφάλεια.
Ο κύριος λόγος που δεν χρησιμοποιούν αστικά μέσα μεταφοράς είναι ότι σε μεγάλο βαθμό τους βολεύει το αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο ότι τα αποφεύγουν γενικά ή ότι δεν είναι κοντά τους (πρόσβαση) ή γρήγορα μέσα μετακίνησης (ταχύτητα). Σε σχέση με τη μετεπιβίβαση περίπου οι μισοί χρήστες (47%) των αστικών μέσων μεταφοράς απαντούν ότι συνήθως χρησιμοποιούν περισσότερα από ένα μέσα στις μετακινήσεις τους, ποσοστό που φθάνει το 74% για τις ηλικίες 18-24.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 16% των ερωτώμενων δήλωσε ότι πραγματοποιεί μετεπιβιβάσεις πιο συχνά, γεγονός ελπιδοφόρο αν λάβει κανείς υπόψη του ότι οι αλλαγές ισχύουν μόλις 3 μήνες.

Επιπλέον, όπως επισημαίνουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών, σε σχετική ανακοίνωση, η έρευνα καταγράφει ένα θετικό κλίμα και ότι οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το Σεπτέμβριο (εισιτήριο/μηνιαία κάρτα) φαίνεται ότι είχαν θετική επίδραση στην προσλαμβάνουσα εικόνα και την χρήση των μέσων. «Οι επιβάτες θεωρούν ότι τα νέα κόμιστρα, αλλά και η αναδιοργάνωση του δικτύου των λεωφορείων για την καλύτερη διασύνδεσή τους με κομβικούς σταθμούς του μετρό θα αυξήσουν τη συνδυασμένη χρήση των μέσων μεταφοράς και τον αριθμό των μετεπιβιβάσεων» αναφέρουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών και προσθέτουν πως οι επιβάτες είναι ικανοποιημένοι με τη νέα τιμολογιακή πολιτική των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Μάλιστα , βάσει των στοιχείων της έρευνας, σε ποσοστό 61% οι χρήστες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον τρόπο οργάνωσης/συνδυασμού των μέσων μεταφοράς ενώ σημαντική μερίδα των χρηστών (47%) θεωρεί ότι οι αλλαγές θα τους επηρεάσουν θετικά στη συχνότητα χρήσης των μέσων, ενώ το σύνολο των ερωτώμενων σε ποσοστό 69% πιστεύει ότι οι αλλαγές θα έχουν θετική επίδραση γενικότερα στις μετακινήσεις.

«Οι Συγκοινωνίες Αθηνών καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης και με τις νεότερες πρωτοβουλίες τους, όπως είναι το mobile ticketing, προσδοκούν και προσβλέπουν στην ακόμη θετικότερη ανταπόκριση του επιβατικού κοινού» επισημαίνουν τέλος στην ανακοίνωσή τους.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

PRAKTIKER ΕΛΛΑΣ – Καταγγελίες για νέες μειώσεις ενόψει επαναφοράς στα 751 ευρώ

«Η εταιρία PRAKTIKER ΕΛΛΑΣ, η οποία επέβαλε εις βάρος των εργαζομένων της όλες τις μνημονιακές επιταγές, θορυβημένη από τις πρόσφατες εξαγγελίες του νέου Υπουργού Εργασίας, περί επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, καθώς και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, έσπευσε να ζητήσει και νέα μείωση σε ποσοστό 15% με 20% από τους παλιούς κυρίως εργαζόμενους της, αλλά και όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και οι αποδοχές τους κυμαίνονται από 1.400 ευρώ μικτά και άνω» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην «Praktiker ΕΛΛΑΣ».

Στην ανακοίνωση του Σωματείου, η οποία κοινοποιήθηκε από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος ( ΟΙΥΕ ), «η μείωση αυτή του μισθού που επιχειρείται σήμερα ακολουθεί τη μείωση που επέβαλε η επιχείρηση τον περασμένο Γενάρη μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας και σε ποσοστό 7% σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους της, οι οποίοι μετά από πίεση αναγκάστηκαν να την αποδεχτούν, προκειμένου να μην απολυθούν και οδηγηθούν στην ανεργία».

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην «Praktiker ΕΛΛΑΣ»

«Η εταιρία PRAKTIKER εν μέσω κρίσης αποκόμισε μεγάλα κέρδη που ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ και κατόρθωσε να ηγείται και να αποτελεί για άλλη μια χρονιά τον leader στο λιανεμπόριο.

Είναι αδιανόητο για μια κερδοφόρα εταιρεία να μοιράζει για τρίτο μήνα bonus στους εργαζόμενους της και παράλληλα να ζητάει συναίνεση για να μειώσει τους μισθούς κυρίως των παλιών εργαζομένων της, που τη στήριξαν επί σειρά ετών και την κατέστησαν μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου.

Καταγγέλλουμε την παράνομη και αλλοπρόσαλλη αυτή ενέργεια της εταιρείας που στόχο έχει να αυξήσει τα υπέρογκα κέρδη της και παράλληλα να μειώσει το λειτουργικό της κόστος εις βάρος των εργαζομένων της

Ζητάμε από τον Υπουργό Εργασίας την άμεση παρέμβασή του και τον έλεγχο από τις οικείες Επιθεωρήσεις Εργασίας».

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μέλος των Illuminati αποκαλύπτει τα σχέδια των σκοτεινών ιερατείων για τον Γ” Παγκόσμιο Πόλεμο (βίντεο)


Περνώντας στο τελικό στάδιο του σχεδίου τους, οι Illuminati σκοπεύουν να ρίξουν ολόκληρη τη Μέση Ανατολή στις «φλόγες», μέσω επαναστάσεων, κοινωνικών αναταραχών και πολέμων.

Τα όσα συμβαίνουν στη Συρία είναι η τελική φάση πριν την έναρξη του «μεγάλου πολέμου», ο οποίος θα έχει ως στόχο το Ιράν.




                    ταινια

«Είμαι Ιρανός εξόριστος στις ΗΠΑ, σκηνοθέτης και Μασόνος 32ου βαθμού στην Μεγάλη Στοά της Σκωτίας. Σας διαβεβαιώνω ότι αν υπάρχουν μασονικές στοές στις ΗΠΑ, δεν έχω εμπλακεί», δήλωνε ο Bahman Nassiri, ο οποίος μέσω της ταινίας του «Το χρυσό πέπλο» αποκάλυψε τη συνωμοσία που οδήγησε στην Ιρανική Επανάσταση, ενώ προέβλεψε τα όσα εκτυλλίσονται σήμερα στη Συρία.

       

πηγη

 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κρούγκμαν: «θέλετε να παίξουμε ένα στοίχημα;»

Οι αγορές πανικοβάλλονται. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτό δεν αποτελεί ετυμηγορία των αγορών επί της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ή εν πάση περιπτώσει όχι μόνο επί της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Οι αγορές κρίνουν ότι ο κίνδυνος της μη επίτευξης συμφωνίας και η άτακτη κατάρρευση της μέχρι σήμερα διαδικασίας είναι υψηλός. 

Νομίζω ότι είναι σημαντικό να είμαστε όσο πιο ξεκάθαροι μπορούμε για τα στοιχήματα και τα πραγματικά συμφέροντα προκειμένου να μην σκοντάψει κανείς και επέλθει μια καταστροφή που γίνεται και πρέπει να αποφευχθεί. Ακολουθούν μερικά σημεία σχετικά με το πού βρισκόμαστε.

1. Δεν συζητάμε για το αν η Ελλάδα θα ξεπληρώσει το χρέος της. Όπως προσπάθησα να εξηγήσω και πριν μερικές ημέρες το ύψος και το νούμερο του ελληνικού χρέους είναι λίγο-πολύ χωρίς σημασία. Το πραγματικό ερώτημα είναι πόσο από αυτό θα μεταφέρει στους πιστωτές της μέσω των πρωτογενών πλεονασμάτων – και ναι, σε αυτή την χρονική στιγμή αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα οι πιστωτές να προσφέρουν περισσότερους πόρους στην Ελλάδα.

2. Αν η Ελλάδα τηρούσε πλήρως τους όρους του προηγούμενου προγράμματος για τα επόμενα πέντε χρόνια θα είχε πληρώσει περίπου το 20% του ετήσιου Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ). Για αυτό το ποσό μιλάμε. Από τη σκοπιά των πιστωτών είναι ασήμαντο. Από τη σκοπιά της Ελλάδας ωστόσο είναι ζωτικής σημασίας. Η διαφορά μεταξύ ενός πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξης του 4,5% του ΑΕΠ και, ας πούμε, του 1,5% του ΑΕΠ για την ελληνική οικονομία και την ευημερία των πολιτών της είναι τεράστιο. Ο μόνος λόγος για τους πιστωτές να τηρήσουν σκληρή στάση θα ήταν για να καταστήσουν την Ελλάδα παράδειγμα και να αποθαρρύνουν άλλους οφειλέτες από το να προσπαθήσουν μια αντίστοιχη διαπραγμάτευση για ανακούφιση.

3. Αν οι πιστωτές κρατήσουν σκληρή γραμμή, ο μοχλός πίεσής τους δεν θα είναι η άρνηση νέων δανείων προς την ελληνική κυβέρνηση. Με την Ελλάδα να τρέχει με ένα πρωτογενές πλεόνασμα όλα τα νέα δάνεια θα πάνε στην αποπληρωμή κεφαλαίων και τόκων των παλαιών δανείων και κάτι λιγότερο από το τίποτα θα φτάσει στους Έλληνες. Υπήρξε μια μέτρια de facto βοήθεια προς την Ελλάδα την περίοδο 2010-2012 αλλά τώρα δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται.

4. Αντιθέτως, η εξουσία των πιστωτών στην Ελλάδα έρχεται μέσω της δυνατότητάς τους να συντρίψουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τη δυνατότητά του να δανείζεται σε ώρες ανάγκης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Αν διακοπεί αυτή τη στήριξη, η Ελλάδα θα υποστεί τραπεζική κατάρρευση. Ναι λοιπόν, οι πιστωτές έχουν ένα ισχυρό όπλο να χρησιμοποιήσουν απέναντι σε μια απείθαρχη Ελλάδα. Αλλά στα αλήθεια, θέλουν να το κάνουν αυτό; Σε μια ένωση που υποτίθεται ότι διαπνέεται από τα δημοκρατικά ιδεώδη; Στην πραγματικότητα θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν η ΕΚΤ, που σίγουρα αντιλαμβάνεται τους κινδύνους, είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι, θα περίμενα τον Ντράγκι να κάνει κάποια δήλωση προκειμένου να καθησυχάσει τις αγορές ότι η διακοπή χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών δεν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

5. Αν αφήσουμε έξω τα ευρωπαϊκά ιδεώδη, οι επιπτώσεις ενός σκληρού παιχνιδιού με την Ελλάδα για τις τράπεζες θα μπορούσαν πολύ εύκολα να αποδειχτούν τεράστιες. Μέχρι τώρα το ευρώ έχει αποδειχτεί πολύ ανθεκτικό, σε μεγάλο βαθμό, όπως τόνισε και ο Barry Eichengreen, εξαιτίας του ότι αν μια χώρα απλά υπαινισσόταν ότι θα φύγει από το ευρώ θα αντιμετώπιζε την μητέρα όλων των bank-run.  Αλλά, όπως φοβόμουν πριν από λίγο καιρό, αυτό το επιχείρημα καθίσταται άνευ σημασίας αν το τραπεζικό σύστημα έχει ήδη καταρρεύσει. Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ (GREXIT), η οποία έχει πολλές φορές μέχρι σήμερα προβλεφθεί χωρίς να έχει γίνει, μπορεί να γίνει πραγματικότητα αν οι Ευρωπαίοι πιστωτές προσπαθήσουν να ασκήσουν πίεση αφαιρώντας το δίχτυ ασφαλείας των ελληνικών τραπεζών.

6. Και αν η Ελλάδα αφήσει πραγματικά το ευρώ, αν αποδειχτεί δηλαδή ότι το ενιαίο νόμισμα δεν είναι μη αναστρέψιμο, πιστεύετε πραγματικά ότι αυτό δεν θα γίνει μεταδοτικό; Θέλετε να παίξουμε ένα στοίχημα;

7. Ειδικότερα σκεφτείτε τι θα συμβεί αν η Ελλάδα αφήσει το ευρώ και στη συνέχεια καταφέρει να βρει το βηματισμό της, μετά από πιθανότατα 1-2 χαοτικά χρόνια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να το αποτρέψει αυτό αν σκόπιμα υπονόμευε την ελληνική μετα-ευρώ οικονομία. Αλλά αυτό θα ήταν άλλη μια προδοσία των ευρωπαϊκών αρχών.

8. Επί του παρόντος η Γερμανία μιλάει σαν αν πρόκειται να ακολουθήσει τη στρατηγική του Michael Corleone. Αλλά στα αλήθεια πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε -ή και θα μπορούσε- να υποχωρήσει με την ουρά του κάτω από τα σκέλια αμέσως μόλις κέρδισε μια δραματική εκλογική νίκη; Ξανά, θέλετε να παίξουμε ένα στοίχημα;

Ο Daniel Davies μας λέει ότι «οι ευρωπαίοι ηγέτες που χαράζουν την πολιτική δεν είναι ηλίθιοι», λένε πάντως ηλίθια πράγματα, μιλώντας ακόμα για επέκταση της λιτότητας και αντιμετωπίζοντας ακόμα το χρέος ως ένα καθαρά ηθικό ζήτημα. Μπορούν να γίνουν ρεαλιστές και να αποδεχτούν ότι δεν γίνεται να βγάλεις αίμα από μια πέτρα, ούτε ακόμα και με 4,5% ανάπτυξης, προκειμένου να αποτρέψουν την γενική καταστροφή;

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γερμανικές τράπεζες δανειστές και τζογαδόροι στα ομόλογα

Πούλησαν και ξαναγόρασαν στις καλύτερες τιμές, Άγγλοι, Γερμανοί κι Αμερικανοί. Σε γερμανικά χέρια 10,2 δις ελληνικών ομολόγων. Ποιοι έχουν τα άλλα ομόλογα.

Του Νίκου Κωτσικόπουλου

Με ελληνικά ομόλογα 10,2 δις ευρώ στα «αμπάρια» τους, οι γερμανικές τράπεζες είναι από τους μεγαλύτερους κατόχους ελληνικών ομολόγων και αυτές τις ημέρες υποφέρουν, μαζί με αγγλικές και αμερικανικές τράπεζες, από την πίεση που ασκούν οι αγορές στο ελληνικό χρέος. Οι αποδόσεις (επιτόκια) των ομολόγων ποικίλλουν ανάλογα με το ομόλογο από το 8,22% μέχρι και λίγο πάνω από 14%, ενώ η ονομαστική αξία τους είναι μεταξύ 50% και 72% της τιμής τους.

Τα ελληνικά ομόλογα δεν είναι πολλά. Φθάνουν συνολικά τα 68 δις ευρώ τώρα και οι γερμανικές τράπεζες, με τα 10,2 δις ευρώ, έχουν περίπου το 1/7 των ομολόγων. Είναι οι μεγαλύτεροι δανειστές στα ομόλογα λοιπόν… Πράγμα που κάνει τις ξένες τράπεζες, να χάνουν διπλά αυτή την περίοδο, πέρα δηλαδή από την πτώση της τιμής στα ομόλογα.

Γιατί διπλά; Επειδή οι κάτοχοι ομολόγων (κι όχι το δημόσιο), είναι αυτοί που χάνουν από την πρόσφατη απόφαση της ΕΚΤ και του Ντράγκι, ο οποίος δεν θα αγοράζει ομόλογα μέχρι τον Ιούνιο. Το δημόσιο δεν εκδίδει ομόλογα, αλλά κάποιοι έχουν ήδη, τα παλιά…

Μέχρι να επέλθει μία συμφωνία Ελλάδας και δανειστών, η τιμή αυτών των περιουσιακών στοιχείων τους, δύσκολα θα ανέβει, αφού δεν υπάρχει ο αγοραστής- καταφύγιο, δηλαδή η ΕΚΤ. Για να ανέβει η τιμή, πρέπει να υπάρχει αγοραστής και είναι δύσκολο να βρεθεί άλλος. Δύσκολο όμως είναι να βρεθεί και πωλητής. Όταν χάνεις, όπως οι γερμανικές τράπεζες αλλά έχεις ελπίδα να κερδίσεις (μετά από μια συμφωνία), κάνεις υπομονή έστω κι αν κάθεσαι σε αναμμένα κάρβουνα…

Μαζί με τους Γερμανούς, στην ίδια μοίρα, είναι οι βρετανικές και αμερικανικές τράπεζες, σύμφωνα με στοιχεία που μόλις δημοσιοποίησε το Bruegel. Οι τράπεζες από το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν ελληνικά ομόλογα 10 δις ευρώ. Οι αμερικανικές έχουν άλλα 8 δις ευρώ. Συνολικά, οι τράπεζες αυτές, έχουν τα 28 δις ευρώ από τα 68 δις ευρώ του χρέους σε ομόλογα.

Οι άλλες ξένες τράπεζες πάντως μειώνουν την παρουσία τους στα ελληνικά ομόλογα. Με τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα (Σεπτεμβρίου 2014), το Bruegel δίνει τα εξής στοιχεία για τις ξένες τράπεζες με ελληνικά ομόλογα:
  • Αυστρία 96.6 εκατ. ευρώ
  • Βέλγιο έχει 29,4 εκατ. ευρώ (και μόλις προχθές και η Τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας Raiffeisen Bank έγινε γνωστό πως έχει προβλήματα λόγω μεγάλων δανείων σε ελβετικό φράγκο.
  • Γαλλία μόλις 1,368 δις ευρώ, (από 60 δις ευρώ το 2009!!!)
  • Ιρλανδία 55.9 εκατομμύρια ευρώ
  • Ιταλία 800 εκατομμύρια ευρώ
  • Ολλανδία 923 εκατομμύρια
  • Πορτογαλία 263 εκατ. ευρώ
  • Ισπανία 301 εκατ. ευρώ
Ποιοι πούλησαν και ξαναγόρασαν ομόλογα στις καλύτερες τιμές

Εν συντομία, οι Γερμανοί, οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι, που όλοι τους έχουν τώρα το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών ομολόγων. Ειδικότερα, μια προσεκτική εξέταση των στοιχείων, δείχνει, πως οι γερμανικές και άλλες τράπεζες, πρόλαβαν και πούλησαν ελληνικά ομόλογα την καλύτερη περίοδο. Αυτό δεν το λέει μόνον το Bruegel. Το λένε όλοι.

Τώρα όμως, η τελευταία ανάλυση από αυτό, το σημαντικότερο think tank της Ευρωζώνης, δίνει στοιχεία χωρίς να σχολιάζει που δείχνουν και κάτι άλλο…
Γερμανοί, Αμερικανοί και Βρετανοί, δεν πούλησαν μόνο αλλά και αγόρασαν ξανά, στην καλύτερη περίοδο. Μετά, οι τιμές των ομολόγων ανέβηκαν. Τώρα βέβαια, πάλι πέφτουν…

Οι γερμανικές, όπως άλλωστε και οι αγγλικές και αμερικανικές τράπεζες, έχουν αγοράσει φθηνά τα ελληνικά ομόλογα, αν συγκρίνουμε τις ημερομηνίες που τα απέκτησαν σε σχέση με τα γεγονότα που έχουν συμβεί. Αρκεί να ξέρεις πότε οι τιμές ήταν πεσμένες και πότε αυξήθηκαν.

Οι τιμές λοιπόν έπεσαν με το κούρεμα του Φεβρουαρίου του 2012 και έμειναν χαμηλά, γιατί η Ελλάδα ήταν τεχνικά χρεοκοπημένη, αφού κούρεψε χρέος. Η εμπιστοσύνη χάθηκε και πολλοί από τους ραντιέρηδες ή θεσμικούς, πούλησαν είτε από έλλειψη εμπιστοσύνης, είτε από ανάγκη για ρευστό, είτε τέλος, κάποιοι θεσμικοί, από ξένα Ταμεία, γιατί τους απαγορεύεται να επενδύουν σε χρεοκοπήμένα ομόλογα από τα καταστατικά τους.

Αλλά οι γύπες των hedge funds καραδοκούσαν. Και αγόραζαν τότε, καθώς αναμενόταν η ενεργοποίηση της επαναγοράς ομολόγων, το δεύτερο PSI. Μαζί τους και οι γερμανικές, αμερικανικές και βρετανικές τράπεζες, άδραξαν την ευκαιρία…

Όπως αποδεικνύεται, όχι μόνον κατάφεραν να πουλήσουν ελληνικά ομόλογα την κατάλληλη περίοδο πριν το κούρεμα, αλλά και κατάφεραν και να ξαναγοράσουν την καλύτερη περίοδο δηλαδή σε φθηνές τιμές, ταυτόχρονα ή λίγο μετά, από το λεγόμενο και δεύτερο PSI, δηλαδή την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων που έκανε η Ελλάδα με μέρος του δανείου, μετά το κούρεμα.

Η επαναγορά των ελληνικών ομολόγων που πολλοί λησμονούν, έγινε τον Δεκέμβριο του 2012. Είχε ως αποτέλεσμα να αποσύρει από την κυκλοφορία ομόλογα που σβήστηκαν, ανεβάζοντας έτσι με την αγορά τους τις τιμές για τα άλλα, αφού υπήρχε αγοραστής ενώ ταυτόχρονα όσα απέμεναν έγιναν σπανιότερα άρα και ευκολότερο θεωρητικά, να εξοφληθούν.

Τα στοιχεία που μόλις δημοσίευσε το Bruegel, είναι αποκαλυπτικά, για όλα τα παραπάνω. «Οι γερμανικές τράπεζες, είχαν ομόλογα αξίας 32 δις ευρώ το 2010 και η έκθεσή τους έπεσε χαμηλά στα 3,9 δις ευρώ μέχρι το τέλος του 2012. Μέχρι τον Ιούνιο του 2014, ανέβηκε ξανά γύρω στα 10 δις ευρώ, αλλά παραμένει μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2014, χαμηλότερα από το ιστορικό τους επίπεδο».

Αλλά οι πιο γρήγοροι στις φθηνές αγορές ήταν άλλοι. Η ίδια ανάλυση αναφέρει: «Κατά τρόπο ενδιαφέροντα, έχει αυξηθεί και πάλι η έκθεση σε ελληνικά ομόλογα από τράπεζες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου από το Μάρτιο του 2013, επανερχόμενες σε επίπεδα που δεν απέχουν πολύ από αυτά του 2009- 2010». Αυτές οι τράπεζες αγόρασαν ξανά πάλι, με καλύτερο συγχρονισμό. Στις φθηνότερες  τιμές…

«Η έκθεση των αμερικανικών τραπεζών στην Ελλάδα από τον Σεπτεμβρίου 2014 ήταν στην πραγματικότητα 8 δις ευρώ (κάτω από 13 δις ευρώ, τον Ιούνιο) και η έκθεση των τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν 10 δις ευρώ».
Σύμφωνα με την έκθεση «οι τράπεζες της ζώνης του ευρώ, έχουν συμπεριφερθεί πολύ διαφορετικά και η συνολική έκθεση στην Ελλάδα στην πραγματικότητα συνεχίζει να μειώνεται από όλες σχεδόν τις χώρες. Κατά τρόπο ενδιαφέροντα, η μόνη χώρα όπου τράπεζες συνεχώς αυξάνουν την έκθεσή τους στην Ελλάδα από το 2013, είναι η Γερμανία».

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ SIEMENS ΛΟΓΩ ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής «Ελλήνων Πολιτείας»
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Ο απελθών Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εκβιαζόμενος από τη Σιδηρά Κυρία της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, με την απειλή της ματαίωσης του πρώτου ταξιδιού του στη Γερμανία – ως Πρωθυπουργός – στις 24 Αυγούστου 2012, υποχρέωσε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να υπογράψει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με την γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens στις 22 Αυγούστου 2012, δηλαδή δυο μόλις ημέρες πριν την επίσημη συνάντησή του στο Βερολίνο με τη γερμανίδα Καγκελάριο. Ήταν τότε, που έτσι ξαφνικά και με το έτσι θέλω, η απόφαση της αποζημίωσης προς τον Ελληνικό λαό των 2 δις της ομόφωνης απόφασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής – για τα μαύρα ταμεία της Siemens προς πολιτικά πρόσωπα – μετατράπηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά σε αποζημίωση περί τα 200 εκ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν στο σύνολό τους μετρητά (Νόμος 4072/2012).

Όμως, κύλησε το νερό στο αυλάκι και αισίως φτάσαμε στην 25η Ιανουαρίου 2015. Ημέρα διεξαγωγής των Εθνικών εκλογών που προκάλεσε η μη εκλογή Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας από την απελθούσα πλέον Βουλή. Το αποτέλεσμα υπήρξε συντριπτικό για τη ΝΔ του Σαμαρά που υποχώρησε στη δεύτερη θέση της επιλογής του Ελληνικού λαού. Θριαμβευτής, ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Και ενώ αναμένουμε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων, θα επιχειρήσουμε να βάλουμε από νωρίς στα βαθιά αυτήν την κυβέρνηση. Θα θυμίσουμε την καταγγελία – δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική αντιπολίτευση στο ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού Δημοσίου – Siemens. Δηλαδή, την ίδια ημέρα (22/8/2012) που ο κ. Στουρνάρας υπέγραφε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Δημοσίου με τη Siemens, ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωνε στα ΜΜΕ: «Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της ελληνικής κυβέρνησης με τη Siemens, που υπογράφηκε σήμερα μετά από πεντάμηνη καθυστέρηση και περίεργες μεθοδεύσεις, είναι ένα ακόμη σκάνδαλο μέσα στο μέγα σκάνδαλο. Η εξέλιξη αυτή ευνοεί τη Siemens, που δίνει ψίχουλα και μάλιστα σε είδος και βγαίνει λάδι για ένα τεράστιο σκάνδαλο που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ομόφωνη εκτίμηση της Εξεταστικής Επιτροπής και προσθέτει ότι βολεύει τα συνένοχα κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που οργάνωσαν το κουκούλωμα και τον συμψηφισμό και τώρα βάζουν την οριστική ταφόπλακα. Αυτή η συμφωνία ζημιώνει κατάφορα το ελληνικό δημόσιο και προσβάλλει βάναυσα την πάνδημη λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι των σκανδάλων και να επιστραφούν τα κλεμμένα. Η κυβερνητική σπουδή, να υπογραφεί η συμφωνία με τη Siemens τρεις ημέρες πριν από τη συζήτηση της σχετικής επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής, υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο την απαράδεκτη κυβερνητική μεθόδευση, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναπτύξει αναλυτικά τις απόψεις και τις προτάσεις του τη Δευτέρα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής».

Ιδού λοιπόν για τη νέα κυβέρνηση “δόξης πεδίον λαμπρόν”. Γιατί, ο Ελληνικός λαός δεν μπορεί να δώσει ούτε μια ημέρα χάρη και δεν μπορεί να επιδείξει την όποια υπομονή – παρ΄ ότι η νέα κυβέρνηση θα το δικαιούταν – από τη στιγμή που του έχουν εξαντληθεί οι αντοχές. Ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ πρωτίστως απέτυχαν γιατί τις δεσμεύσεις τους και τις εξαγγελίες τους ως Αξιωματική αντιπολίτευση, τις ξέχασαν τοποθετώντας τες στο χρονοντούλαπο και συντάχθηκαν απόλυτα με την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Σε μια μόλις ημέρα ξέχασαν το Ζάππειο Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και έγιναν Μνημονιακότεροι των Μνημονιακών.

Πόσο μάλλον, όταν η αλαζονική πολιτική της Siemens έχει γράψει και αυτόν τον κακέκτυπο εξωδικαστικό συμβιβασμό στα παλαιότερα των υποδημάτων της, μη τηρώντας κανένα από τους συμφωνηθέντες όρους. Όταν ο Πάνος Ξυνής – Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας – λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έδινε Σαμαρική κατεύθυνση στα στελέχη της εταιρείας. Όπως, της αλήστου μνήμης εποχή Χριστοφοράκου, που καλούνταν πριν από τις εκλογές στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, Βερελής και Μαντέλης για να μιλήσουν στα στελέχη του. Αλλά βεβαίως, πως θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς, όταν ο πρώτος στην τάξη σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά επί εξωτερικών θεμάτων της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο Σταύρος Παπασταύρου, πρόσφατα παντρεύτηκε την υπεύθυνη Επικοινωνίας της Siemens, Μαρία Αγαλιώτου.

Ωστόσο, η άμεση εκπλήρωση της δέσμευσης της αναψηλάφησης της υπόθεσης των χρημάτων που διοχετεύονταν σε πολιτικά πρόσωπα από τα “μαύρα ταμεία” της Siemens, από την νέα κυβέρνηση, είναι επιβεβλημένη και για το πολιτικό της πρεστίζ. Πιο συγκεκριμένα:

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στα τέλη του 2014, θέλοντας να διαπιστώσει “ιδίοις όμμασι” αν εκπληρώνεται συγκεκριμένος όρος του εξωδικαστικού συμβιβασμού, από την πλευρά της Siemens, που έκανε λόγο για επένδυση στο εργοστάσιο 60 εκατομμυρίων ευρώ και 700 νέων θέσεων εργασίας, εκδήλωσε το ενδιαφέρον να επισκεφτεί τη Siemens στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Η Siemens δεν τον δέχτηκε και του ζήτησε το αίτημα να σταλεί εγγράφως με ένα fax ή ένα e-mail στη διεύθυνση της επιχείρησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, έκανε δεκτό το αίτημα της Siemens και απέστειλε επίσημα αυτό το e-mail. Η απάντηση της Siemens άκρως προσβλητική και απαξιωτική για το κόμμα (τότε) της Αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον που δείχνετε για την εταιρεία. Πάγια όμως, τακτική της επιχείρησής μας είναι να μη συνδιαλέγεται με μεμονωμένα κόμματα ή πολιτικές κινήσεις».

Όλα τα αποδεικτικά στοιχεία κατατέθηκαν στα πρακτικά της Βουλής από τον κ. Λαφαζάνη στις 6 Δεκεμβρίου 2014!!

Όμως, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση και δεν είναι το “όποιο κόμμα” ή η “όποια πολιτική κίνηση”. Γι΄ αυτό σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, έχει κυριεύσει κρύος ιδρώτας τον Πάνο Ξυνή και τα επιτελικά στελέχη της Siemens. Θα αναμένουμε λοιπόν, τις άμεσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα, σε υλοποίηση των δεσμεύσεών της.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

BREAKING NEWS: Oι πρώτες σκηνές μετά την ολοκλήρωση των εκλογών

Αμέσως μετά της εκλογές . Η ταράτσα του Μεγάρου Μαξίμου


 
 
 
 
Nεαρή οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ στo περίπτερο στα Προπύλαια:
                                           FvgIELe

O Άδωνις Γεωργιάδης ξεκινά το μεγάλο ταξίδι προς το άγνωστο:
                                Kon-Tiki stort

Nεαρή οπαδός της Νέας Δημοκρατίας στο περίπτερο στο Σύνταγμα:
                               kLpC2jm

Ο Γιώργος Σταθάκης στα κεντρικά του κόμματος:
                                          ZloGqpj

H Ραχήλ Μακρή υλοποιεί τις προεκλογικές υποσχέσεις της και κόβει ΧΡΗΜΑ:
                                      IkD0dlX

Ξεκινούν για την προσφυγιά οι τελευταίοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ:
                               rKlr3ND

Η είσοδος της Ιπποκράτους:
                                4wXzJfm

Πολιτοφύλακας του ΣΥΡΙΖΑ περιπολεί στα περίξ της πλατείας Αγίας Ειρήνης:
                                               lgpDNzN 

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς η ΕΥΔΑΠ διέγραψε οφειλή ιδιοκτήτη ακινήτου

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου είχε καταθέσει προηγουμένως προσφυγή στην Ανεξάρτητη Αρχή, διαμαρτυρόμενος για τον καταλογισμό της προσαύξησης των 214 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ, λόγω εκπρόθεσμης καταβολής της οφειλής του, που αφορούσε σε παροχή σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του, το οποίο δεν κατοικείτο.

Ειδικότερα, ο ιδιοκτήτης είχε κληρονομήσει το διαμέρισμα, και για αυτό τον λόγο το 2011 υπέβαλε αίτηση στην ΕΥΔΑΠ, μέσω του δήμου Κηφισιάς, ζητώντας την αλλαγή του ονόματος του ιδιοκτήτη της παροχής, καθώς και της διεύθυνσης για την αποστολή των λογαριασμών στην κατοικία του.

Κατά την αποστολή της αίτησης µέσω fax από το ΚΕΠ, εκ παραδρομής δεν εστάλη η δεύτερη σελίδα στην οποία αναγραφόταν η νέα διεύθυνση επικοινωνίας του ιδιοκτήτη, µε αποτέλεσμα να µη λάβει τις ειδοποιήσεις για την εξόφληση των λογαριασμών ύδρευσης.

Έτσι, το 2013 ο αναφερόμενος, πληροφορήθηκε, ότι εκκρεμεί στο όνομά του οφειλή προς την ΕΥΔΑΠ και προχώρησε σε διακανονισμό της, παράλληλα, όμως ζήτησε να απαλλαγεί από τις προσαυξήσεις για την εκπρόθεσμη καταβολή, καθώς αυτή δεν προήλθε από δική του υπαιτιότητα.

Η απάντηση που έλαβε στο αίτημά του ήταν αρνητική, διότι, αν και η ΕΥΔΑΠ αναγνώρισε, ότι η μη αποστολή της δεύτερης σελίδας της αίτησής του οφείλεται σε παράλειψη του ΚΕΠ, εντούτοις θεώρησε, ότι η εταιρία δεν έφερε ευθύνη.

Ο Συνήγορος επισήμανε, ότι η επιβάρυνση του καταναλωτή με το παραπάνω ποσό, τη στιγμή που αναγνωρίζεται η έλλειψη υπαιτιότητάς του, αντιβαίνει στην καλή πίστη και τα χρηστά συναλλακτικά ήθη.

Τελικώς, η ΕΥΔΑΠ αποδέχθηκε τις απόψεις του Συνηγόρου, ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης για τη μη σύννομη διαχείριση του αιτήματος και δικαίωσε τον ιδιοκτήτη.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!