EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ξεκινάει περιοδεία σε Ευρώπη ο Βαρουφάκης: Στο τραπέζι και η διεθνής διάσκεψη χρέους

Με περιοδεία στην Ευρώπη για συναντήσεις με τους ομολόγους του ξεκινάει από την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, στις επαφές που θα έχει ο κ. Βαρουφάκης θα επισημανθεί και το ζήτημα μιας διεθνούς διάσκεψης για το χρέος.

Ειδικότερα, όπως έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών θα ταξιδέψει για το Λονδίνο, όπου θα συναντηθεί με τον Άγγλο ομόλογό του, Τζόρτζ Όσμπορν. Τη Δευτέρα θα ταξιδέψει στο Παρίσι για συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ενώ την Τρίτη θα επισκεφτεί τη Ρώμη και τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας, Πιέρ Κάρλο Παντοάν. Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα του Γιάννη Βαρουφάκη δεν προβλέπεται κάποια συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον πρόεδρο του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ στην Αθήνα. Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν πως ο Γιάννης Βαρουφάκης εκτός από το πρόγραμμα και τις προτάσεις της κυβέρνησης, θα θέσει και το ζήτημα του χρέους, ωστόσο επισημαίνεται πως σχέδιο της ελληνικής πλευράς είναι να μην πληγούν όσο είναι δυνατόν οι φορολογούμενοι άλλων κρατών.

Σήμερα ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει συσκέψεις με τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών για διοικητικά θέματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θέλει να μελετήσει όλα τα οικονομικά στοιχεία για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας: τα τραπεζικά, τα ταμειακά διαθέσιμα και τα στοιχεία του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκρηξη σε μαιευτήριο στο Μεξικό – Επτά νεκροί & δεκάδες τραυματίες (φωτό)

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε σε μαιευτήριο και νοσοκομείο παίδων στην Πόλη του Μεξικού, καθώς από έκρηξη έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ενώ δεκάδες έχουν τραυματιστεί.





7

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου από βυτιοφόρο που βρισκόταν έξω από το μαιευτήριο, κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού φιάλων στη μαιευτική πτέρυγα, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες είναι και πολλά παιδιά. Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, η έκρηξη σημειώθηκε στο νοσοκομείο παίδων στην περιοχή Κουατζιμάλπα.

5
Ο
ι πρώτες εικόνες από το σημείο, μεταφέρουν ένα σκηνικό απόλυτης καταστροφής, με μεγάλο τμήμα του νοσοκομείου -που βρίσκεται στα δυτικά της πόλης- να έχει καταρρεύσει, και τα σωστικά συνεργεία να δίνουν μάχη με το χρόνο, προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν τους τυχόν επιζώντες. Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, τουλάχιστον το 40% του κτιρίου έχει καταστραφεί.

8

1

Μιλώντας νωρίτερα σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο δήμαρχος της πόλης, Μιγκέλ Ανγκέλ Μαντερά, είχε επιβεβαιώσει ότι η σορός μίας γυναίκας βρέθηκε μέσα στο νοσοκομείο και ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιού.

3

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της περιοχής, Αντριάν Ρουμπαλκάβα, σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter έκανε λόγο για «σοβαρή κατάσταση», επισημαίνοντας πως οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται δυναμικά για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει.

2

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες που φτάνουν από το σημείο κάνουν λόγο για επτά νεκρούς, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, και 54 τραυματίες, εκ των οποίων 22 είναι παιδιά. Επίσης, όπως έχει γίνει γνωστό, 37 άτομα έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ανυπολόγιστος αριθμός ανθρώπων έχει θαφτεί κάτω από τα συντρίμμια.

4

6

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ούτε σε Μπανανία! Η Ελλάδα κατέθεσε κατά του δημοσίου συμφέροντος και υπέρ της Ελληνικός Χρυσός!

Κι όμως! Χθες, 28 Ιανουαρίου, συζητήθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφυγή της Ελλάδας με την οποία ζητά να ΜΗΝ επιστραφούν στο ελληνικό δημόσιο 15,34 εκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός!

Για να το κάνω απολύτως λιανά, το ελληνικό δημόσιο υποστήριξε, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, προσφυγή κατά του εαυτού του!

Και αυτό γιατί, πέρα από κάθε λογική, ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση της Κομισιόν με την οποία διατάσσει να επιστραφεί από την Ελληνικός Χρυσός στο ελληνικό δημόσιο ποσό 15,34 εκατομμυρίων ευρώ, πλέον τόκων, που χορηγήθηκε ως παράνομη κρατική ενίσχυση.

Η προσφυγή που συζητήθηκε χθες και είχε κατατεθεί από την τότε κυβέρνηση το 2011 αμέσως μετά την απόφαση της Κομισιόν, αποτελεί ακόμα μια μαύρη σελίδα στην σκανδαλώδη ιστορία της πώλησης στις 12 Σεπτεμβρίου 2003 των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός έναντι ευτελούς ποσού όπως η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε.

Η πώληση έγινε έναντι 11 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με την απόφαση της Κομισιόν:

-το ποσό ήταν χαμηλότερο από την πραγματική αγοραία αξία των μεταλλείων

-η πώληση έγινε χωρίς προηγούμενη εκτίμηση των στοιχείων ενεργητικού

-η πώληση έγινε χωρίς ανοιχτό διαγωνισμό

-η εταιρεία απαλλάχθηκε από την καταβολή οιουδήποτε φόρου.

Οι ελληνικές αρχές υποστήριξαν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι το μέτρο αποσκοπούσε στην εξεύρεση ιδιοκτήτη πρόθυμου να διατηρήσει σε λειτουργία τα μεταλλεία, ώστε να προστατευτούν η απασχόληση και το περιβάλλον (!) και στη δημιουργία κινήτρου για υποψήφιους αγοραστές διότι η αξία των Μεταλλείων ήταν αρνητική.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναμένεται το επόμενο διάστημα.

ΥΓ: Την ίδια ημέρα συζητήθηκε και η προσφυγή της Ελληνικός Χρυσός κατά της Κομισιόν που επίσης ζητά να ακυρωθεί η απόφαση και να μην επιστρέψει τα 15,34 εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο. Η προσφυγή της εταιρείας ήταν αναμενόμενη. Του ελληνικού δημοσίου όμως;

Της Βάλιας Μπαζού από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποινές φυλάκισης σε 85 άτομα για πλαστά διπλώματα οδήγησης

Ποινές φυλάκισης έως και έξι ετών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 85 κατηγορούμενους.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι και υπάλληλοι της διεύθυνσης συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης και ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, που παραπέμφθηκαν σε δίκη για υπόθεση έκδοσης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης.

Η υπόθεση έγινε γνωστή από την υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, ύστερα από έρευνα που προηγήθηκε σε δεκάδες διπλώματα τα οποία είχαν εκδοθεί τη διετία 2009-2010 από την διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Όπως διαπιστώθηκε, περισσότερα από 80 διπλώματα οδήγησης ήταν «μαϊμού» και δόθηκαν στους υποψήφιους οδηγούς χωρίς αυτοί να πάρουν μέρος στις εξετάσεις.

Πολλοί εκ των υποψηφίων ήταν αλλοδαποί, που, σύμφωνα με τη δικογραφία, πλήρωσαν κατά περίπτωση από 200 έως και 3.300 ευρώ για να τα αποκτήσουν.

Τρεις εκ των κατηγορουμένων, στους οποίους επιβλήθηκε η ανώτερη ποινή (6 έτη) ήταν κατά το επίμαχο διάστημα υπάλληλοι στην διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει τις ποινές τους προς 5 ευρώ την ημέρα.

Οι υπόλοιποι καταδικασθέντες, μεταξύ αυτών ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι σχολών οδήγησης, αλλά και υποψήφιοι οδηγοί, καταδικάστηκαν σε ποινές από 13 μήνες έως 3 χρόνια, με 3ετή αναστολή.

Σε αντίθεση με τους παραπάνω, που μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου αφέθηκαν ελεύθεροι, το Πλημμελειοδικείο αθώωσε τέσσερα άτομα, ανάμεσα στα οποία και δύο γιατρούς.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ομάδα Σούπερ Λιγκ η ΑΕΚ δίκαια στους "8"

Με εμφάνιση ομάδας Σούπερ Λίγκας η ΑΕΚ μπήκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση με γκολ από Μάνταλο και Αραβίδη καθάρισε την Κέρκυρα στο Ολυμπιακό Στάδιο (2-0), και σε συνδυασμό με το 1-1 από το πρώτο παιχνίδι πήρε την πρόκριση.

Ιδιαίτερα κεφάτη μπήκε στο ματς η ΑΕΚ. Οι παίκτες του Δέλλα πήραν από τα πρώτα λεπτά τα ηνία του ματς, δείχνοντας πως δεν θέλουν να αφήσουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην Κέρκυρα. Η Ένωση ήταν συνεχώς στην επίθεση (67% - 33% κατοχή) και έψαχνε το γρήγορο γκολ.

Με τον Κουτζαβασίλη να κρατάει όρθια την ομάδα του στο σουτ του Ανάκογλου στο 25ο λεπτό, η ομάδα του Γρηγορίου κατάφερε να περιορίσει σημαντικά την ΑΕΚ, που έδειχνε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην τελική πάσα. Η Κέρκυρα ανέβασε πολύ τις γραμμές και πήρε ανάσες στα μετόπισθεν, ενώ έκανε και τους παίκτες του Δέλλα ιδιαίτερα προσεκτικούς. Τελικά το ημίχρονο έκλεισε με τους κιτρινόμαυρους να ανακτούν την κατοχή και να αγγίζουν το γκολ με τον Μπαρμπόσα στο 44ο λεπτό.

Αυτό που κυνηγούσε για σχεδόν 45λεπτά, πέτυχε μέσα σε διάστημα 6’ στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ. Ο Μπαρμπόσα κέρδισε πέναλτι από τον Γκόμεζ, ο Μάνταλος ευστόχησε στην εκτέλεση και ο δρόμος της πρόκρισης άνοιξε στο 51’.

Η εικόνα στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν άλλαξε ούτε και με το πέρασμα των λεπτών. Η Ένωση συνέχισε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο παιχνίδι. Από την μεριά τους οι Φαίακες, αναγκάστηκαν να βγουν μπροστά και λίγο έλειψε από μια σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα να φτάσουν στην ισοφάριση όμως ο Μαρκόβσκι στο 81’ είδε τον Αραβίδη να σώζει στη γραμμή την κεφαλιά του.

Στο επόμενο λεπτό, όλα τελείωσαν. Ο Αραβίδης έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια από πάσα του Μπαρμπόσα έκανε το 2-0 και έστειλε την ΑΕΚ εύκολα στους «8» της διοργάνωσης.
Το σκορ θα μπορούσε ν' ανέβει και άλλο στο 84', αλλά η σέντρα σουτ του Μπακάκη κατέληξε στο δοκάρι.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης (84’ Πεταυράκης), Γιόχανσον, Ανάκογλου (88’ Ντακόλ), Πλατέλλας (77’ Μπρέσεβιτς) Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης.

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κόντος (46’ Χαβίτο), Παρασκευαΐδης (57’ Βενέτης), Ντιμιτρόφσκι, Σιόντης, Ανδρεόπουλος, Καρντόζο (57’ Μαρκόφσκι), Γκόμεζ, Ζορμπάς, Ταβάρες, Καϊκούτ.

Πηγή: Filathlos.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εργασιακά και ασφαλιστικό: Οι δεσμεύσεις για μισθούς και συντάξεις [λίστα]

Ασφαλιστικό και εργασιακά είναι δύο κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τους Ελληνες πολίτες οι οποίοι περιμένουν να από τις νέες ηγεσίες των υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων την επαναφορά του κατώτατου μισθού και τις 13ης σύνταξης.

Τόσο ο Πάνος Σκουρλέτης, όσο και ο Δημήτρης Στρατούλης έδωσαν το στίγμα των κινήσεων τους από την πρώτη ημέρα ανάληψης των νέων τους καθηκόντων.

Τι είπε ο Πάνος Σκουρλέτης για τα Εργασιακά
  1. Επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων
  2. Επαναφορά των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας
  3. Επαναφορά της προστατευτικής νομοθεσίας για τις απολύσεις
  4. Κατάργηση του νόμου για την επιστράτευση
  5. Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
  6. Εξέταση επαναλειτουργίας των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εστίας (ΟΕΕ) που έχουν κλείσει.
Τι είπε ο Δημήτρης Στρατούλης για το Ασφαλιστικό
  1. Κατάργηση οποιασδήποτε ρύθμισης που εισάγει κεφαλαιοποιητικό χαρακτήρα στην κοινωνική ασφάλιση
  2. Κατάργηση διατάξεων που μειώνουν συντάξεις (κύριες και επικουρικές) και αυξάνουν όρια ηλικίας συνταξιοδότησης
  3. Κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και της ρήτρας θανάτου στις επικουρικές συντάξεις
  4. Επανεξέταση του μαθηματικού τύπου για τον υπολογισμό των εφάπαξ
  5. Σταδιακή αποκατάσταση των συντάξεων - Ως πρώτο δείγμα επανέρχεται η 13η σύνταξη (δώρο Χριστουγέννων) σε όσους συνταξιούχους έχουν μηνιαίο εισόδημα 700 ευρώ
  6. Καταβολή της σύνταξης στους ανάπηρους έως ότου περάσουν από τα Κέντρα Ελέγχου Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και επανεξέταση της λειτουργίας των ΚΕΠΑ
  7. Επαναφορά της σύνταξης των 360 ευρώ στους ανασφάλιστους υπερήλικες
  8. Άρση της προσωποκράτησης για χρέη προς τον ΟΑΕΕ
  9. Αύξηση του προβλεπόμενου ορίου των 20.000 ευρώ που ισχύει σήμερα, για τη δυνατότητα λήψης σύνταξης στην περίπτωση των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν οφειλές προς το ταμείο
  10. Πιθανή βελτίωση της δυνατότητας που δίνεται στους ελεύθερους επαγγελματίες να επιλέξουν κατώτερη ασφαλιστική κλίμακα
  11. Σταδιακή κάλυψη των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων από το κούρεμα των ομολόγων
  12. Ανάκληση των διαθεσιμοτήτων ή των απολύσεων στο υπουργείο Εργασίας, τους οργανισμούς και τα ασφαλιστικά ταμεία
  13. Προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την ενίσχυση των υπηρεσιών ελέγχου και της ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η εφορία επιστρέφει προσαυξήσεις – Ποιοι δικαιούνται χρήματα

Υποβάλλατε δήλωση ΦΠΑ και επιλέξατε να πληρώσετε το ποσό σε δύο μηνιαίες δόσεις. Το «σύστημα» σας φόρτωσε προσαυξήσεις 2% για το 50% του ποσού επειδή δεν το πληρώσατε με τη λήξη του πρώτο μήνα. Έγινε λάθος. Και εσείς, δικαιούστε να πάρετε πίσω τα χρήματα των προσαυξήσεων

Αυτό ξεκαθαρίζει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με την οποία, όσοι έχουν υποστεί αυτή τη συμπεριφορά, καλούνται να κάνουν αίτηση στην εφορία για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ είναι σαφής: «Όσοι φορολογούμενοι έχουν επιβαρυνθεί από 1/1/2014 με ποσοστό 2% επί της δεύτερης δόσης του χρεωστικού υπολοίπου ΦΠΑ μπορούν με αίτησή τους προς την αρμόδια για τη φορολογία τους Δ.Ο.Υ. να ζητήσουν την άμεση επιστροφή του ποσού αυτού. Αυτό προβλέπει διευκρινιστική εγκύκλιος που υπέγραψε η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου. Στην εγκύκλιο, επισημαίνει ότι με τον ν. 4254/2014 καταργήθηκε αναδρομικά και από 1/1/2014 η επιβάρυνση του 2% που υπολογιζόταν στη δεύτερη δόση του χρεωστικού υπολοίπου των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ»

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ευρώ φτιάχτηκε για να καταστρέψει χώρες και να υποδουλώσει λαούς!


Οι ελληνικές εκλογές, λόγω της δυνητικής σημασίας τους για την εύθραυστη ευρωπαϊκή και διεθνή οικονομία, έδωσαν μια χωρίς προηγούμενο διεθνή προβολή στην δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και αποκάλυψαν ένα ευρύτατο κύμα συμπάθειας και συνηγορίας για τον δυναστευόμενο ελληνικό λαό. 
Το συναίσθημα αυτό – για την ύπαρξη του οποίου ήσαν ανύποπτοι οι εντεταλμένοι εθνικοί «δέκτες»- δεν είναι προφανώς άμικτο και της υποβόσκουσας αντιπάθειας για την «τιμωρό» Δύναμη, που θεωρείται η κατ’ εξοχήν υπεύθυνη για το ελληνικό πάθος. Εντυπωσιακός αριθμός άρθρων καί εγκρίτων οργάνων του διεθνούς Τύπου –εκτός του Γερμανικού- υπερασπίσθηκαν τις ελληνικές θέσεις, συχνά χωρίς επιφύλαξη.
Ως δείγμα μαχητικής υπεράσπισης της Ελλάδας, αλλά και για την αποκάλυψη που περιέχει με την προσωπική εξομολόγηση του γεννήτορα του ευρώ, τού Αμερικανού καθηγητή Robert Mundell, εμπνευστή του Θατσερισμού και των Ρηγκανόμικς, παραθέτουμε το άρθρο του Αμερικανού συγγραφέα Greg Palast, δημοσιευμένο την παραμονή των εκλογών.

Εισαγωγή/Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού
Greek Elections and the Euro Leper Colony
Του Γκρέκ Παλάστ

 Η Ευρώπη έχει μείνει ξερή και οι τραπεζίτες άναυδοι με τα γκάλοπ να δείχνουν πως το νέο κόμμα της Αριστεράς, ο Σύριζα, θα κερδίσει την κοινοβουλευτική εξουσία στις εκλογές της Κυριακής.
Ο Σύριζα υπόσχεται πως άν εκλεγεί θα θεραπεύσει την Ελλάδα από τη λέπρα. Περίεργο ότι ο Σύριζα υπόσχεται επίσης πως θα παραμείνει στην αποικία των λεπρών. Δηλαδή, ο Σύριζα θέλει να απαλλάξει την Ελλάδα από την βαρβαρότητα της λιτότητας που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά επιμένει να μείνει στην Ευρωζώνη. 
Το πρόβλημα είναι ότι ο αφηνιασμός της λιτότητας είναι μόνο το σύμπτωμα μιας αρώστειας.
Η αρώστεια είναι το Ευρώ!
Ο πατέρας του Ευρώ παρουσιάζει τον μπάσταρδό του

Ο ηγέτης του Σύριζα Αλέξης Τσίπρας, θα ήθελε να πιστεύει πως η λιτότητα και το ευρώ είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Προφανώς είναι ένας μακάριος απληροφόρητος της ιστορίας του ευρώ. Η φρίκη της λιτότητας δεν είναι η συνέπεια της ελληνικής ασωτείας: ήταν σχεδιασμένη μέσα στο πρόγραμμα του ευρώ από την αρχή.

Αυτό μου το εξήγησε ο ίδιος ο πατέρας του ευρώ, ο οικονομολόγος Robert Mundell του πανεπιστημίου της Κολούμπια. ( Εσπούδασα οικονομικά με τον φιλαράκο του Μαντέλ, τον Μίλτον Φρίντμαν) Ο Μαντέλ δεν επινόησε μόνο το ευρώ, ήταν επίσης ο γεννήτορας της συφοριασμένης πολιτικής της Θάτσερ και τού Ρέϊγκαν, γνωστής ως «οικονομίας της προσφοράς» – ή, όπως την αποκάλεσε ο Τζωρτζ Μπούς ο πρεσβύτερος, «οικονομίας βουντού». Οικονομία της προσφοράς ή βουντού είναι η από καιρό χρεωκοπημένη θεωρία πως εάν ένα έθνος συντρίψει την δύναμη του συνδικαλισμού, τσεκουρέψει τους φόρους των επιχειρήσεων, καταργήσει τους κρατικούς κανονισμούς και την δημόσια ιδιοκτησία βασικών υπηρεσιών πρώτης ανάγκης, θα ανθήσει η οικονομική ευημερία.

Το ευρώ είναι απλά η άλλη πλευρά του νομίσματος της οικονομίας της προσφοράς. Όπως μου εξήγησε ο Μαντέλ, το ευρώ είναι το όργανο με το οποίο Κογκρέσο και Κοινοβούλια μπορούν να απογυμνωθούν από κάθε εξουσία πάνω στη νομισματική και τη φορολογική πολιτική. Η παρενοχλητική Δημοκρατία εκτοπίζεται από το οικονομικό σύστημα. «Χωρίς φορολογική πολιτική»- μου είπε ο Μαντέλ-«ο μόνος τρόπος που μια χώρα μπορεί να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας είναι με την ανταγωνιστική μείωση των κανονισμών για τις επιχειρήσεις».

Η Ελλάδα, για να επιζήσει σε μια οικονομία του ευρώ, μπορεί μόνο να ξαναζωντανέψει την απασχόληση περικόπτοντας τους μισθούς. Και πράγματι η πρόσφατη μικροσκοπική αύξηση της απασχόλησης είναι σημάδι πως οι ΄Ελληνες σιγά-σιγά αποδέχονται ένα μόνιμο μέλλον μικρού μεροκάματου πωλητών πίτσας σε Γερμανούς τουρίστες κρουαζιέρας.

Ακούγεται το επιχείρημα πως η Ελλάδα χρωστάει στη Γερμανία, στο ΔΝΤ και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα δισεκατομμύρια της διάσωσης. Ανοησίες. Κανένα από τα δισεκατομμύρια των δανείων διάσωσης δεν πήγε σε ελληνικές τσέπες. ΄Ολα πήγαν για την διάσωση της Ντώϋτσε Μπάνκ και των άλλων ξένων δανειστών. Τα θησαυροφυλάκια της Ε.Ε. κατάπιαν τα 90% των ομολόγων των ιδιωτών τραπεζιτών της. Η Γερμανία διέσωσε την Γερμανία, όχι την Ελλάδα.

Και πάρ’ όλα αυτά η Ελλάδα πρέπει να εξοφλήσει την Γερμανία, κ. Τσίπρα, άν, φυσικά, επιμένετε να χρησιμοποιείτε το γερμανικό νόμισμα.
Υπάρχει ζωή μετά το ευρώ 
Σε όλα τα πέντε τελευταία χρόνια στούς ΄Ελληνες έλεγαν: Αν απαλλαγείς από την αρώστεια σου, εάν εγκαταλείψεις το ευρώ, θα πέσει ο ουρανός να σε πλακώσει. Φαντάζομαι πως δεν θα το παρατηρήσατε, ο ουρανός είναι πεσμένος ήδη. Με την ανεργία στο 25% (σημ. Οι στατιστικές του έχουν αραχνιάσει), με γιατρούς και δασκάλους να πεινούν, δεν μπορεί να πέσει πιο χαμηλά.
Αναρωτηθείτε; Είχε δίκιο η Τρόϊκα;Στην Αμερική υπάρχει ένα ρητό: Κορόϊδεψέ με μια φορά, ντροπή σου. Κορόϊδεψέ με δυο φορές, ντροπή μου.
Μπορεί η Ελλάδα να επιζήσει χωρίς το ευρώ; Η Ελλάδα είναι ήδη νεκρή, αλλά οι Γερμανοί δεν ενδιαφέρονται ούτε για να θάψουν το πτώμα. Λένε στους ΄Ελληνες πως αν εγκαταλείψουν το ευρώ και καταγγείλουν τα χρέη τους, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου. Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα δέν μπορεί να προσφύγει στις διεθνείς αγορές τώρα. Κανείς δεν δανείζει ένα πτώμα.
Υπάρχει επιστροφή εντεύθεν του Αχέροντα, αλλά όχι με βάρκα το ευρώ.
Πολλά έθνη τα καταφέρνουν μια χαρά χωρίς το ευρώ. Η Σουηδία, η Δανία και η Ινδία τα καταφέρνουν χωρίς ευρώ. Το ίδιο και η Τουρκία, που είχε την τύχη να μήν την δεχτούν. ‘Οσο οι Τούρκοι μένουν στη λίρα, ακόμη και ο φρενο-βλαμμένος ισλαμοφασίστας πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν καταφέρνει να καταστρέψει την οικονομία τους.
Μπορεί η Ελλάδα απλά να πηδήξει έξω από το ευρώ; Η Αργεντινή ήταν κάποτε δεμένη με το δολάριο, όπως η Ελλάδα με το ευρώ.Το 2000 οι Αργεντίνοι, πεινασμένοι και εξαγριωμένοι, επαναστάστησαν. Η Αργεντινή τελικά ανέτρεψε την δικτατορία του δολαρίου, τις διαταγές του ΔΝΤ και τις απειλές των δανειστών και κήρυξε στάση πληρωμών των ομολόγων της σε δολάρια.
Ελεύθερη επί τέλους, η οικονομία της πήρε τ’ απάνω της επί μια δεκαετία. Ναι, σήμερα η Αργεντινή υφίσταται επίθεση από τους γύπες, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή έγινε έτσι δελεαστικά πλούσια.
΄Ημουνα στη Βραζιλία όταν ο πρόεδρος Λούλα ντα Σίλβα είπε στο ΔΝΤ να πάει στον αγύριστο – και απέρριψε την ιδιωτικοποίηση των κρατικών τραπεζών και της κρατικής εταιρείας πετρελαίου, απέρριψε την περικοπή των συντάξεων και τις άλλες ανοησίες λιτότητας. Αποτέλεσμα: 

Η Βραζιλία όχι μόνο επέζησε, αλλά άνθησε κατά την διάρκεια της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρισης του 2008-10. Παρά τις πιέσεις, η Βραζιλία ποτέ δεν εκχώρησε τον έλεγχο του νομίσματός της. (Είναι τραγική ειρωνία ότι η οικονομία της τώρα μόνο παραπατάει. Γι’ αυτό φταίει μόνο η διάδοχος του Λούλα, η Πρόεδρος Ντίλμα Ρούσσεφ, που αρχίζει να χορεύει την σάμπα της λιτότητας).

Η Λιτότητα: Θρησκεία, όχι Οικονομική Επιστήμη 

Το ευρώ είναι απλώς το γερμανικό μάρκο με μερικά αστεράκια επάνω του. Η Ελλάδα δεν μπορεί να υιοθετήσει το νόμισμα της Γερμανίας χωρίς να υιοθετήσει και τον υπουργό των Οικονομικών της Γερμανίας, τον Βόλφγκαγκ Σώϋμπλε ως δικό της υπουργό των Οικονομικών.

Και ο Σόιμπλε είναι αποφασισμένος πως η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί. ΄Οπως τονίζει ο οικείος μου Πωλ Κρούγμαν, δεν υπάρχει αξιόπιστη οικονομική θεωρία που να λέει πως η λιτότητα -δηλαδή περικοπές κρατικών δαπανών, περικοπές μισθών, περιορισμός της καταναλωτικής ζήτησης- μπορεί με κάποιο τρόπο να βοηθήσει μιαν οικονομία σε ύφεση. Σε αποπληθωρισμό. Γι’ αυτό το λόγο, το 2009, ο Ομπάμα διέταξε να δοθεί τονωτικό, όχι υπνωτικό χάπι.
Η λιτότητα δεν έχει καμιά σχέση με την οικονομική επιστήμη. Είναι θρησκεία: η πίστη από τους Λουθηρανούς Γερμανούς πως οι ΄Ελληνες διασκέδασαν πολύ, ξόδεψαν πολλά λεφτά και χαράμησαν πολύ τον χρόνο τους στον ήλιο- και τώρα οι ΄Ελληνες πρέπει να πληρώσουν το τίμημα για τις αμαρτίες τους.
Το περίεργο είναι πως ακούω αυτές τις αυτομαστιγωτικές αηδίες και από τους ίδιους τους ΄Ελληνες: είμαστε τεμπέληδες. Μας αξίζει η τιμωρία. Μωρολογίες. Ο μέσος ΄Ελληνας δουλεύει περισσότερες ώρες τον χρόνο από οποιονδήποτε άλλο εργαζόμενο στα 34 κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ. Πολύ περισσότερες από τους Γερμανούς.
Ελλάδα: Γκόλντμαν - Σακουλωμένη  
Η καταστροφή της Ελλάδας άρχισε με έναν μυστικό, απατηλό χειρισμό ανταλλαγής νομισμάτων (currency swaps), σχεδιασμένο από την Γκόλντμαν Σακς, για την απόκρυψη ελληνικών ελλειμμάτων, που υπερέβαιναν το όριο 3% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης. Όταν η αλήθεια μαθεύτηκε, οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων κατάλαβαν πως είχαν εξαπατηθεί. 
Αυτοί οι ομολογιούχοι αξίωσαν τότε υπέρογκα κερδοσκοπικά επιτόκια (ή, αν προτιμάτε, μεγάλα «spread») για να εξασφαλισθούν έναντι μελλοντικής εξαπάτησης. Η επισώρευση αυτών των κερδοσκοπικών επιτοκίων γονάτισε το ελληνικό έθνος. Με άλλα λόγια, τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν για την είσοδο και την παραμονή στο ευρώ και όχι η ελληνική σπατάλη προκάλεσαν την κρίση.
Οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Κίνα γλύτωσαν την οικονομική κρίση, επειδή είχαν τον έλεγχο του νομίσματός τους, της προσφοράς χρήματος, των κρατικών δαπανών και της συναλλαγματικής ισοτιμίας –κρίσιμων εργαλείων, που η Ελλάδα παρέδωσε για να μπεί στο ευρώ.
Ακόμη χειρότερα: Μόλις η Δούρεια νεκροφόρα του ευρώ μπήκε στην Αθήνα, ο Τουρισμός, βασική βιομηχανία της Ελλάδας, ρουφήχτηκε από την Τουρκία, όπου ξενοδοχεία και αναμνηστικά δώρα διατιμώνται με την φτηνή λίρα. Αυτό επέτρεψε στην αμείλικτη μηχανή του καθηγητή Μαντέλ, στο ευρώ, να εκτελέσει τον προορισμό της, κατεβάζοντας τα ημερομίσθια, αναγκάζοντας την Ελλάδα να απογυμνώνει όλη την τάξη των εργαζομένων από συντάξεις και διαπραγματευτική δύναμη. Η Ελλάδα πεσμένη στά γόνατα, δεν είχε άλλη επιλογή από το να παρακαλέσει τη Γερμανία για έλεος.
 
Αλλά δεν υπάρχει έλεος.΄Οπως ο Γερμανός Σώυμπλε επιμένει, η δημοκρατία, η ψήφος της Κυριακής, δεν σημαίνει τίποτα. « Οι νέες εκλογές-δηλώνει- δεν αλλάζουν τίποτα στις συμφωνίες που έχουν γίνει με την ελληνική κυβέρνηση.» (Οι ΄Ελληνες) δεν έχουν εναλλακτική επιλογή».
Και όμως έχουν κ. Σώυμπλε. Μπορούν να σου πουν να πάρεις το ευρώ σου και να τό χώσεις… στον Μέρκελ σου.
Πιστή μετάφραση επί λέξει, από τον αμερικανικό ιστότοπο «Intrepid Report» («Ατρόμητη Αναφορά») του άρθρου του Greg Palast, ερευνητή δημοσιογράφου και συγγραφέα των βιβλίων που ανακηρύχθηκαν Βestsellers από τους Τάϊμς της Ν. Υόρκης «Δισεκατομμυριούχοι και Ληστές της Κάλπης», « Πίκνικ Γυπαετών», «Οχυρωμένο Φρενοκομείο» και « Η Καλύτερη Δημοκρατία που Μπορείς να Αγοράσεις».      



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Έμπολα μεταλλάσσεται και γίνεται πιο μολυσματικός

Μετάλλαξη του Έμπολα αναφέρουν ερευνητές που παρακολουθούν την πορεία της επιδημίας στη Γουΐνέα.

Ειδικότερα, επιστήμονες του Ινστιτούτου Παστέρ στη Γαλλία, που εντόπισε πρώτο το ξέσπασμα της επιδημίας τον προηγούμενο Μάρτιο, διερευνούν το εάν ο ιός θα μπορούσε να γίνει πιο μολυσματικός.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, πάνω από 22.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί και 8.795 έχουν πεθάνει στη Γουϊνέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία.

Επιστήμονες αναλύουν εκατοντάδες δείγματα αίματος από ασθενείς στο Λιβερία, παρακολουθώντας το πώς ο ιός αλλάζει και προσπαθώντας να διαπιστώσουν εάν είναι ικανός να μεταδίδεται ευκολότερα από άτομο σε άτομο.

«Ξέρουμε ότι ο ιός αλλάζει πολύ» αναφέρει ο Δρ. Αναβάζ Σακουνταμπχάι, γενετιστής. Οι μεταλλάξεις στους ιούς δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο. Ο Έμπολα είναι ιός RNA, όπως ο HIV και η γρίπη, που έχουν υψηλούς ρυθμούς μετάλλαξης. Αυτό καθιστά έναν ιό ικανότερο να προσαρμόζεται και πιθανώς να γίνεται πιο μεταδοτικός.
«Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις που δεν υπάρχουν καθόλου συμπτώματα, ασυμπτωματικές περιπτώσεις» αναφέρει ο Σακουνταμπχάι. «Αυτοί οι άνθρωποι ίσως να είναι φορείς που μπορούν να εξαπλώσουν καλύτερα τον ιό, αλλά δεν το ξέρουμε ακόμα αυτό. Ένας ιός μπορεί να αλλάξει έτσι ώστε να είναι λιγότερο θανατηφόρος, αλλά πιο μεταδοτικός και αυτό είναι κάτι που το φοβόμαστε».

Ωστόσο ο καθηγητής Τζόναθαν Μπολ, ιολόγος του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, αναφέρει ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι που δεν εμφανίζουν συμπτώματα σε αυτό το ξέσπασμα, εν συγκρίσει με παλαιότερα. «Ξέρουμε ότι υπάρχουν ασυμπτωματικές μολύνσεις...αλλά το αν βλέπουμε περισσότερες στην παρούσα επιδημάι είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί».

Προηγούμενη παρόμοια μελέτη στη Σιέρα Λεόνε έδειξε ότι ο Έμπολα είχε μεταλλαχθεί σημαντικά στις πρώτες 24 ημέρες της επιδημίας, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αφορολόγητο 12.000 ευρώ για τους αγρότες

Τελετή που δείχνει πολιτικό πολιτισμό χαρακτήρισε την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Π. Λαφαζάνης, υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απευθυνόμενος στους απερχόμενους, υπουργό Γεώργιο Καρασμάνη και αναπληρωτή υπουργό Πάρι Κουκουλόπουλο.

Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για συνολικότερη αλλαγή προσανατολισμού στον αγροτικό τομέα. «Αυτός ο τομέας μπορεί να γίνει το όχημα για την ανασυγκρότηση και τη διέξοδο από την κρίση», σημείωσε, ώστε να οικοδομηθεί μια σύγχρονη βιομηχανία με εξαγωγικό προσανατολισμό.

«Το κύριο πρόβλημα της χώρας μας είναι η παραγωγική ερήμωση και διάλυσή της και πρώτα απ’ όλα θα λέγαμε η υποβάθμιση της πρωτογενούς παραγωγής της Ελλάδας. Ολα τα προηγούμενα χρόνια μεγάλες και αναπτυγμένες χώρες έχουν αναβαθμίσει την πρωτογενή τους παραγωγή και την έχουν καθετοποιήσει. Και εκεί στηρίζουν πολλές χώρες από τις αναπτυγμένες και προηγμένες χώρες την προοπτική, το μέλλον τους και την απασχόλησή τους», συνέχισε, αναφέροντας ως παραδείγματα την Ελβετία και την Ολλανδία.

Ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια μείωσης του κόστους των αγροτικών προϊόντων και φορολογική ελάφρυνση των αγροτών με τη θεσμοθέτηση των 12.000 ευρώ ως αφορολόγητο, καθώς και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Κλείνοντας ο κ. Λαφαζάνης απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους και τους υπαλλήλους του υπουργείου δήλωσε: «Θα δώσουμε μια μεγάλη μάχη κατά των διαπλοκών μεγάλων και μικρών, και κατά των πελατειακών σχέσεων. Σας βλέπουμε στα μάτια χωρίς να κάνουμε πολιτικές διακρίσεις. Εμείς σας βλέπουμε πρώτα απ’ όλα σαν συμμέτοχους μιας μεγάλης προσπάθειας».

Ο υφυπουργός Ευάγγελος Αποστόλου τόνισε ότι πρέπει να επενδύσουμε στην προστιθέμενη αξία των παραδοσιακών προϊόντων μας αλλά παράλληλα προσέθεσε ότι «επιβάλλεται να διασφαλίσουμε της αγροτοδιατροφικές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών μας».

Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Nέος νόμος για τα «κόκκινα» δάνεια με μοντέλο Ιρλανδίας

Με βάση το «ιρλανδικό μοντέλο» αναμένεται να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση τα «κόκκινα» δάνεια.
Στα επιχειρηματικά, στόχος είναι η διευθέτηση να μην είναι τόσο «τραπεζοκεντρική» αλλά να επιλέγεται μια λύση πιο ισορροπημένη, υπό την έννοια της διασφάλισης αφενός της βιωσιμότητας της επιχείρησης και αφετέρου της αποπλήρωσης των οφειλών προς όλους τους πιστωτές.

Προς αυτήν την κατεύθυνση μελετάται η ενίσχυση του ρόλου διαμεσολαβητή. Σε ό,τι αφορά τα στεγαστικά δάνεια, εξετάζεται η σύσταση δημοσίου ενδιάμεσου φορέα που θα διαχειρίζεται τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες και θα ελέγχει την εφαρμογή ρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δανειοληπτών και των τραπεζών.

Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιες κατηγορίες ωφελούνται από την αύξηση του βασικού μισθού

Η επικείμενη αύξηση του  βασικού μισθού από τα 586 ευρώ για τους άνω των 25 ετών και από τα 511 ευρώ για τους κάτω από 25 στα 751 ευρώ αναμένεται να ωφελήσει χιλιάδες εργαζόμενους που αμείβονται στην συγκεκριμένη μισθολογική κλίμακα. Ωφελούμενοι όμως δεν θα είναι μόνο οι παραπάνω αφού σύμφωνα με την νομοθεσία συμπαρασύρονται προς τα πάνω και τα επιδόματα ανεργίας που χορηγεί ο ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για το 2014, η αύξηση αυτή αφορά 741.900 εργαζόμενους που εργάζονται ως μισθωτοί. Πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ οι 137.113 εργαζόμενοι με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου αμείβονται αυτή τη στιγμή με μισθό που κινείται μεταξύ των 501 ευρώ έως 600 ευρώ, ενώ άλλοι 137.376 αμείβονται με μισθό που κυμαίνεται από 601-700 ευρώ. Επίσης στους παραπάνω προστίθενται και οι 467.411 που αμείβονται με αμοιβές μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης και οι οποίοι εργάζονται από 1 έως 35 ώρες εβδομαδιαίως.

Όλοι αυτοί οι μερικώς και εκ περιτροπής απασχολούμενοι κατά βάση αμείβονται με τον κατώτατο μισθό. Όσο αφορά τα επιδόματα ανεργίας όπως δημοσιεύσαμε χθες η αναπροσαρμογή στον βασικό μισθό συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ απο τα 359 ευρώ που είναι σήμερα στα 461 ευρώ αφού σύμφωνα με τη νομοθεσία το επίδομα ανεργίας, φθάνει στο 55% του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.

Η μείωση στα επιδόματα ανεργίας είχε γίνει με 6η Πραξη ΥΣ. και εφαρμόστηκε στις 19/3/2012 με ΚΥΑ των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και είχε μειωθεί κατά 22% ενώ αφορούσε και τα 14 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος ανεργίας. Επίσης αύξηση θα προκύψει και στα εποχικά επιδόματα του ΟΑΕΔ, όπως το ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, το επίδομα για τους αποφυλακιζόμενους, το επίδομα επίσχεσης – διακοπής εργασιών , το επίδομα μητρότητας και το επίδομα μακροχρόνια ανέργων. Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, έκανε λόγο χθες για άμεση αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας αφού σύντομα θα πέσουν στην αγορά τους πρώτους 12 μήνες μετά την αύξηση περί τα 360 εκατ. ευρώ.

πηγή: dikaiologitika.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Bloomberg: Γιατί θα υποχωρήσει τελικά η Γερμανία

Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι καταστροφική και για τις δύο πλευρές, υποστηρίζει ο αρθρογράφος Clive Crook. Ο  συμβιβασμός είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Αθήνα αλλά και για το Βερολίνο. Πού μπορούν να τα βρουν οι δύο πλευρές για χρέος και λιτότητα.

«Μία πρόβλεψη: η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μοιράσουν τις διαφορές τους στη διαμάχη για την ελάφρυνση του χρέους. Αυτό που δεν είναι ακόμη βέβαιο είναι πώς θα δικαιολογήσουν οι αντίστοιχες κυβερνήσεις τη νέα συμφωνία και πόσο μεγάλη ζημιά θα προκαλέσουν η μία στην άλλη μέχρις ότου αποδεχθούν το αναπόφευκτο». Αυτό υποστηρίζει το πρακτορείο Bloomberg στο σχετικό άρθρο που υπογράφει ο Clive Crook.

«Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με τη Γερμανία στο τιμόνι, δηλώνουν ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφής χρέους. Τα χρέη είναι χρέη λένε» αναφέρει το δημοσίευμα και συμπληρώνει: «Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για δημοσιονομικό εικονικό πνιγμό και δηλώνει ότι η χώρα του αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση. Η κυβέρνησή του δεν θα πληρώσει και ζητά να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους. Καμία πλευρά δεν υποχωρεί».

Το άρθρο, όμως, αμφισβητεί τις θέσεις και των δύο πλευρών.

«Τα χρέη είναι χρέη; Σας παρακαλώ!», αναφέρει σχεδόν ειρωνικά και θυμίζει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν ήδη κουρέψει το ελληνικό χρέος, που βρισκόταν στα χέρια των ιδιωτών. «Το σχέδιο, όμως, δεν λειτούργησε. Ο υφιστάμενος διακανονισμός έχει αποτύχει. Χρειάζεται λοιπόν να αναθεωρηθεί» και για αυτό «δεν χρειάζεται κάποια επαναστατική ιδέα».

Υπάρχουν βεβαίως μειονεκτήματα σε μία νέα ελάφρυνση του χρέους, παραδέχεται το Bloomberg, σημειώνοντας πως έτσι δίνεται το λάθος μήνυμα σε άλλες χώρες. Υποστηρίζει, όμως, ότι αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί βάζοντας «προϋποθέσεις για υπεύθυνη συμπεριφορά». «Οι πιθανές επιπτώσεις από την άρνηση της Ε.Ε. να υποχωρήσει θα είναι πολύ χειρότερες» προειδοποιεί το άρθρο.

 Χαρακτηρίζει καταστροφική και για τις δύο πλευρές ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδο της χώρας από το ευρώ. «Εάν όμως, η Ε.Ε. δεν προσφέρει τίποτα στον Τσίπρα, τότε έτσι θα εξελιχθούν τα πράγματα» υποστηρίζει και συμπληρώνει: «Έτσι, στο τέλος, η Ε.Ε. κάτι θα προσφέρει. Οι συζητήσεις, πάντως, για έναν πιθανό συμβιβασμό πρέπει να ξεκινήσουν γρήγορα. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Τσίπρας και η Ε.Ε. μπορεί να βρεθούν στο χειρότερο σενάριο που και οι δύο θέλουν να αποφύγουν».

Το άρθρο επισημαίνει ότι και οι δύο πλευρές είναι εγκλωβισμένες στις δεσμεύσεις που έχουν κάνει στο εκλογικό τους σώμα. «Η ελάφρυνση του χρέους μπορεί να έρθει, όμως, με πολλούς άλλους τρόπους» σημειώνει το άρθρο και επαναλαμβάνει προτάσεις που ακούγονται από πολλά στόματα τον τελευταίο καιρό όπως παράταση των λήξεων, μείωση επιτοκίων,  moratorium πληρωμών, ακόμη και ρήτρα ανάπτυξης στις πληρωμές.

«Η Ε.Ε. θα μπορούσε επίσης να συμφωνήσει μετατροπές στο εποπτευόμενο πρόγραμμα λιτότητας» αναφέρει το Bloomberg και συμπληρώνει: «Μέρος από το προβλεπόμενο πρωτογενές πλεόνασμα μπορεί να επιστρέψει στους Έλληνες ψηφοφόρους με τη μορφή κοινωνικών δαπανών».
Από την πλευρά του, «ο Τσίπρας πρέπει να γίνει λιγότερο δημαγωγός και περισσότερο πραγματιστής. Να αναγνωρίσει την ανάγκη για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να προσφέρει δεσμεύσεις σε αντάλλαγμα για την ελάφρυνση του χρέους».

«Αξίζει η Ελλάδα αυτήν τη νέα στήριξη; Το ερώτημα είναι εύλογο, αλλά δεν υπάρχει εύκολη απάντηση, ενώ, σε μεγάλο βαθμό, η συζήτηση αυτή είναι εκτός θέματος. Ο νέος συμβιβασμός είναι το καλύτερο εφικτό αποτέλεσμα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά επίσης και για τη Γερμανία και την Ε.Ε.», καταλήγει το Bloomberg.

ΠΗΓΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κηδεύονται οι δύο σμηναγοί του μοιραίου F-16 Βαρύ πένθος στην πολεμική αεροπορία και στις οικογένειες των αξιωματικών

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι η νεκρώσιμος ακολουθία του Σμηναγού Παναγιώτη Λάσκαρη θα τελεστεί σήμερα, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στις 12:00 στον Ιερό ναό Αγίου Αντωνίου στη Ριζούπολη Αττικής.

Αθήνα Στην Αττική σήμερα, Πέμπτη, το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν οι κηδείες των δύο άτυχων χειριστών του F-16 που συνετρίβη στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.

Οι ανωτέρω Αξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στο δυστύχημα της 26ης Ιανουαρίου 2015, στο Albacete της Ισπανίας.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΦΘΟΝΟ ΡΕΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ… – ΣΤΗΝ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ «ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ»!

Ιδιαίτερα σκληρές μάχες διεξάγονται αυτή την στιγμή στην λεγόμενη Ανατολική Ουκρανία, όπου οι ρωσόφωνοι έχουν ανακηρύξει στις περιφέρειες του Ντονμπάς κai του Λουγκάνσκ την Λαϊκή Δημοκρατία της Νέας Ρωσίας.

Πληροφορίες από την περιοχή της Horlivka αναφέρουν ότι κλείνει ο θύλακας βόρεια, βόρειο-ανατολικά της πόλης παγιδεύοντας σε έναν στενό διάδρομο μια ισχυρή ουκρανική δύναμη 7.000 ανδρών.

Οι Νεορώσοι εφαρμόζοντας μια κλασική κίνηση-τανάλια φαίνεται ότι καταφέρουν να σφραγίσουν την περιοχή στον στρατηγικό άξονα Lzovoy-Novogrigorovka και απειλούν με εξόντωση τις ουκρανικές μονάδες.

Συνολικά δέκα ουκρανικά Τάγματα με μισθοφόρους και νεοναζιστές πολιτοφύλακες με βαρύ οπλισμό, περίπου 50 άρματα μάχης, 100 αυτοκινούμενους εκτοξευτές BM-21 και 30 αυτοκινούμενα πυροβόλα, έχουν παγιδευτεί σε μία θανάσιμη λαβίδα από κάπου 10.000 Νεορώσους οι οποίοι έχουν αποκόψει όλες τις οδούς ανεφοδιασμού με αποτέλεμσα να μην είαι δυνατόν ο ανεφοδιασμός τους σε τρόφιμα και πυρομαχικά.

Σε επικοινωνία με τις ουκρανικές μονάδες οι διοικητές των Νεορώσων τους καλούν να παραδοθούν σε διαφορετική περίπτωση θα εξαπολύσουν μπαράζ πυροβολικού και εν συνεχεία θα προελάσουν στο εσωτερικό του θύλακα.

Ηδη μερικές μονάδες έχουν συμφωνήσει να παραδοθούν αύριο το πρωί, ενώ υπάρχουν δεκάδες Ουκρανοί που αυτομολούν στις τάξεις των Νεορώσων και ορκίζονται πίστη τη νεορωσική σημαία.
Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναβιβάζουν τους νεκρούς Ουκρανούς σε πάνω από 150 μόνο κατά την χθεσινή ημέρα…

Πριν λίγο o αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ Eduard Basurin δήλωσε «μερική κατάληψη της πόλης Debaltseve».

 Πολιτοφυλακές έλεγχουν τα βόρειο-ανατολικά προάστια της πόλης που αποτελούσε προπύργιο των ουκρανικών δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή χαρακτηριστικό της δυτικής υστερίας για «εισβολή» της Ρωσίας σε κράτη του ΝΑΤΟ είναι τα εγχειρίδια που μοιράστηκαν στα σχολεία σχετικά με τη συμπεριφορά που πρέπει να υιοθετήσουν οι πολίτες σε περίπτωση που εισβάλλουν στην χώρα ρωσικές δυνάμεις!

Τα εγχειρίδια τα διένειμε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας του κρατιδίου της Λιθουανίας την Τετάρτη σε… σχολεία, καθώς το Βίλνιους δεν κρύβει την ανησυχία του για τις στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Από τότε που η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία, οι Λιθουανοί άρχισαν να διερωτώνται για το τι θα έπρεπε να κάνουν στην περίπτωση μιας παρόμοιας κατάστασης στην χώρα τους» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Άμυνας Γιουόζας Όλεκας.

Στο εγχειρίδιο αυτό η Ρωσία δεν αναφέρεται ονομαστικά ως ο επιτιθέμενος, όμως ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι αυτές οι οδηγίες γράφτηκαν λόγω της στρατιωτικής επέμβασης της Μόσχας στην Ουκρανία.

Στη σελίδα 98 του εγχειριδίου περιλαμβάνονται πρακτικές πληροφορίες για τον τρόπο που πρέπει οι πολίτες να αντιδράσουν σε έκτακτες περιπτώσεις ή σε συνθήκες πολέμου, για παράδειγμα πώς να προφυλαχθεί κανείς σε υπόγεια καταφύγια ή να απομακρυνθεί από την εμπόλεμη ζώνη.
«Εάν δεν καταφέρετε να απομακρυνθείτε, πρέπει να έχετε μαζί σας ένα όπλο προκειμένου να προστατευτείτε από τους άρπαγες» επισημαίνεται σε αυτό το εγχειρίδιο.

Οι οδηγίες, που έχουν επίσης αναρτηθεί στον ιστότοπο του υπουργείου, προειδοποιούν για το ειδικό καθεστώς των αμάχων σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος. «Εάν τους δείξετε ξεκάθαρα ότι είστε άμαχοι, είναι σχεδόν απίθανο να θελήσουν να σας σκοτώσουν» εξηγεί.

Στην περίπτωση κατοχής της χώρας, το εγχειρίδιο επιβίωσης προτείνει στους Λιθουανούς να απεργούν ή συνειδητά να μην αντεπεξέρχονται στα επαγγελματικά τους καθήκοντα.

Έως σήμερα, 2.000 αντίτυπα του εγχειριδίου έχουν διανεμηθεί σε λύκεια και μια δεύτερη έκδοση αναμένεται σύντομα να διανεμηθεί σε πανεπιστήμια και σε δημόσιες βιβλιοθήκες σε αυτήν την χώρα των 3 εκατομμυρίων κατοίκων.

defencenet.gr
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πόλεμος κυβέρνησης-τραπεζιτών: Η κυβέρνηση τους στέλνει στον εισαγγελέα κι αυτοί ρίχνουν το Χρηματιστήριο!

Ακαριαία ήταν η αντίδραση της νέας κυβέρνησης στο βρώμικο παιχνίδι που παίζουν οι νεοδημοκράτες τραπεζίτες και τα κερδοσκοπικά fund του – έτσι ή αλλιώς πρακτικά ανύπαρκτου χρηματιστηρίου: Με δήλωση-βόμβα ο νέος Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής αιτείται την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των εντεταλμένων δικαστικών και διοικητικών αρχών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετά τις δηλώσεις του Γ.Γ Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα για την υπόθεση των 23 δισ. ευρώ κριθέντων ως ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.

Συγκεκριμένα το αίτημα εστιάζεται στα 23 δισ. ευρώ κόκκινων επιχειρηματικών δανείων και ειδικότερα στα δάνεια που αφορούν δανειολήπτες επιχειρηματίες που μπορεί να περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, στη λίστα Νικολούδη και σε όλες τις άλλες λίστες όπου αναφέρονται καταθέσεις Ελλήνων στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Ζητείται η άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των εντεταλμένων δικαστικών και διοικητικών αρχών για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», προκειμένου άμεσα να διερευνηθούν και να δημοσιοποιηθούν τα ακόλουθα:

• α) Ποιοι επιχειρηματίες δανειολήπτες των συγκεκριμένων δανείων που κρίνονται ανείσπρακτα έχουν καταθέσεις στις παραπάνω λίστες, β) εάν έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό και εσωτερικό και γ) εάν έχουν καταβάλει τους οφειλόμενους φόρους.

• Για την ουσιαστική προστασία του δημόσιου συμφέροντος, να ερευνηθούν όλα τα ονόματα των ως άνω δανειοληπτών, των μελών των διοικήσεων των επιχειρήσεών τους και των μελών των οικογενειών τους που έχουν καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα του εσωτερικού και εξωτερικού.

• Να ενημερωθεί η κοινή γνώμη, τα κόμματα και το Κοινοβούλιο για τις εσωτερικές διαδικασίες των τραπεζών και των υπευθύνων που ενέκριναν τη χορήγηση των εν λόγω δανείων, είτε αυτά αφορούν επιχειρηματικά πάσης μορφής (κεφαλαίου κίνησης-παγαιοποιήσεων κ.λπ.), είτε δάνεια προς τους φορείς των ως άνω επιχειρήσεων για αγορά μετοχών (μετοχοδάνεια), ανεξαρτήτως εάν αυτά προορίζονταν για συμμετοχή σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των επιχειρήσεών τους ή για αγορά μετοχών άλλων επιχειρήσεων.

• Να κατατεθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και στη Βουλή τα σχετικά εισηγητικά σημειώματα αξιολόγησης των αιτημάτων – πρακτικά έγκρισης, χορήγησης και εκταμίευσης των ως άνω κόκκινων δανείων ανά πελάτη και τράπεζα καθώς και η σημερινή διασφαλιστική αξία των εμπραγμάτων και λοιπών εξασφαλίσεων που τυχόν ελήφθησαν για τη χορήγησή τους.

• Για τις εμπορικές τράπεζες που έχουν προσφύγει στο ΤΧΣ για την άντληση κεφαλαίων στήριξης (δηλαδή έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου) να ερευνηθούν και να δημοσιοποιηθούν: τα στοιχεία από το έτος 2000 έως σήμερα που αφορούν σε έκτακτες παροχές (μπόνους) επίτευξης στόχων (είτε με καταβολή μετρητών, είτε με προσφορά προς αγορά ιδίων μετοχών σε προνομιακές τιμές, είτε λοιπές διευκολύνσεις) προς τα μέλη των διοικήσεών τους και τα στελέχη τους που εμπλέκονται/ευθύνονται με οποιονδήποτε τρόπο ως αρμόδιοι στην έγκριση/χορήγηση των υπόψη ύψους 23 δισ. ευρώ ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.

• Να ερευνηθεί το πόθεν έσχες των ΔΣ και των στελεχών των τραπεζών που ενέκριναν τα παραπάνω ακάλυπτα δάνεια καθώς και των μελών των οικογενειών τους, πριν και μετά τις ως άνω επισφαλείς εγκρίσεις των 23 δισ. ευρώ ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.

Η απάντηση των τραπεζιτών (που όλοι είναι «χωμένοι μέχρι το λαιμό» σε αυτή την ιστορία) ήταν να ρίξουν με μαζικές πωλήσεις σήμερα το Χρηματιστήριο (βουτιά πάνω από το 6,7%) και να προκαλέσουν δραματική εκτίναξη των spreads στο 3ετές και στο 10ετές ομόλογο.

Το ξεπούλημα τραπεζικών χαρτιών (πρέπει τάχιστα να κάνει πράξη την εξαγγελία για εθνικοποίηση των τραπεζών η κυβέρνηση, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από το 2008) έχει φυσικά «ονοματεπώνυμο»: Τις ηγεσίες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών που ελέγχονται από το ΤΧΣ, ουσιαστικά.

Τις δύο πρώτες ημέρες κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι απώλειες στο ΧΑ ξεπερνούν τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ και βέβαια έχουν να κάνουν με μια εκδικητική συμπεριφορά από την πλευρά των τραπεζιτών. προς τον ελληνικό λαό που ψήφισε αυτή την κυβέρνηση και τρίτο κόμμα τον Λαϊκό Σύνδεσμο, ενώ έβαλε και ισχυρούς τους ΑΝΕΛ στη Βουλή,

Nα δούμε στο τέλος ποιος θα νικήσει: Θα τους βάλει φυλακή ο Α.Τσίπρας ή θα προλάβουν να τον ρίξουν;

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ… ΛΟΥΚΕΤΑ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου μπήκε με το… δεξί στη διακυβέρνηση της Ελλάδας και από την πρώτη κιόλας ημέρα έσπευσε με δύο καίριες παρεμβάσεις να αποδείξει πως δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω, έναντι των όσων υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό και που είχαν ως αποτέλεσμα να της προσφέρει την εξουσία.

Το μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας ενημέρωση πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης, με αφορμή την ανακοίνωση κατά της Ρωσίας για την κρίση στην Ουκρανία και το τέλος στην αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ που με κατηγορηματικό τρόπο έθεσε ο Θεόδωρος Δρίτσας ήταν απλά και μόνο τα… προειδοποιητικά πυρά.

Ένα από τα πιο μεγάλα στοιχήματα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι, βέβαια, το «ξεκαθάρισμα» στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ηδη, οι «νταβατζήδες» έχουν κάνει την κωλοτούμπα του αιώνα και εκεί που… έφτυναν και έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να αποτρέψουν την άνοδο του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία, τώρα «γλύφουν» και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποτρέψουν το άνοιγμα των σκοτεινών φακέλων που έχουν στα συρτάρια τους…

Το άνοιγμα των βρώμικων υποθέσεων με τα θαλασσοδάνεια και πάνω απ” όλα το άνοιγμα του μεγαλύτερου σκανδάλου όλων των εποχών στο χώρο των Media, με τη… δωρεά στις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών και την εκχώρηση των ψηφιακών συχνοτήτων στην Digea.

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Πάνος Καμμένος έχουν δεσμευτεί δημόσια ενώπιον του ελληνικού λαού πως το πάρτι των μεγαλοεκδοτών τελείωσε την Κυριακή. Στις 25 Ιανουαρίου «κλείδωσε» ένα συμβόλαιο τιμής για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που πλέον ως συνεργαζόμενοι στη νέα κυβέρνηση θα κληθούν να επιλέξουν ένα και μόνο δρόμο.
Το δρόμο της νομιμότητας και τίποτα, μα τίποτα άλλο. Άλλωστε ο κ. Τσίπρας είχε προειδοποιήσει από την Πάτρα τους «νταβατζήδες» των ΜΜΕ που επί σειρά ετών ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις, σύμφωνα με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και μόνο… «Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα», τους είπε και ήρθε η ώρα να ξεκινήσει αυτή η απόλυτα δημοκρατική διαδικασία.
Άρχισαν τους εκβιασμούς…

Η πρώτη μεγάλη παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στα Media δεν θα είναι άλλη, από τη δρομολόγηση της διαδικασίας για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την κατάργηση του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ. Ωστόσο, τα δύσκολα για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο είναι μπροστά. Ηδη, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης, στο ενδεχόμενο και μόνο της δημιουργίας ενός πλαίσιου νομιμότητας για την αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ, αφού η ιδιωτική ραδιοτηλεόραση λειτουργεί υπό ένα καθεστώς… προσωρινής αδειοδότησης, μετά από συνεχείς κυβερνητικές «χάρες» από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί δισεκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά ταμεία.

Οι «νταβατζήδες» ανησυχούν και εκβιάζουν πως αν η νέα κυβέρνηση τολμήσει να ανοίξει το μέτωπο της κατάληψης των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων, θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των καναλιών και των ραδιοφωνικών σταθμών που ελέγχουν, με αποτέλεσμα να χαθούν θέσεις εργασίας. Τώρα, οι καναλάρχες εκβιάζουν τον Αλέξη Τσίπρα, αν και φρόντισαν στο φινάλε της προεκλογικής περιόδου να ρίξουν γέφυρες επικοινωνίας για το άνοιγμα ενός διαλόγου, με στόχο να αποφύγουν τα χειρότερα γι” αυτούς, αποτρέποντας τα καλύτερα για τον ελληνικό λαό από τα κρατικά έσοδα που θα έρθουν από το διαγωνισμό για την απόκτηση των ψηφιακών αδειών…

Ιδιωτικές επιχειρήσεις «εκβιάζουν» την κυβέρνηση πως θα απολύσουν τους εργαζομένους τους και θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους επειδή λειτουργούν παράνομα και ο νέος πρωθυπουργός θέλει στην Ελλάδα να λειτουργούν όλα με καθεστώς απόλυτης διαφάνειας και νομιμότητας;

Ας τα κλείσουν, λοιπόν, τα «πειρατικά» τους κανάλια που τους προσέφεραν κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ λειτουργώντας εκτός νομικού πλαισίου με… προσωρινές άδειες χαρισμένες από το ελληνικό κράτος και ας συνειδητοποιήσουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος δεν έχουν την πολυτέλεια να κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω σε σχέση με την υλοποίηση των προεκλογικών τους δεσμεύσεων.

Η περίοδος της… αβάντας τελείωσε για όλους. Η νομιμότητα πρέπει να τηρηθεί και όσοι θέλουν να δηλώνουν ιδιοκτήτες καναλιών να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους και όχι στα αποθεματικά των κρατικών, μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους με χρήματα του λαού, τραπεζών.

Η ΕΡΤ έκλεισε σε μια νύχτα, καθώς εκεί ο… καναλάρχης Σαμαράς εκτέλεσε το σχέδιο της Μέρκελ και άφησε στο δρόμο 2.800 εργαζομένους.

Ήρθε η ώρα για τους «νταβατζήδες» να πληρώσουν. Και δεδομένων των αποφάσεων που έχει στα χέρια του ο Αλέξης Τσίπρας για το καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών ΜΜΕ μέχρι σήμερα και βέβαια, την «καθαρή εντολή» που του έδωσε ο ελληνικός λαός, θα πρέπει να κινηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, για την πλήρη αποκατάσταση της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα.

Το πάρτι στην πλάτη του ελληνικού λαού τελείωσε…

Καμία διαπραγμάτευση, κανένας συμβιβασμός ανάμεσα στη νέα κυβέρνηση και τους «νταβατζήδες»…

Ταράξτε τους στη νομιμότητα…

Το έχετε υποσχεθεί…

πηγη
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οδηγός ταξί χρέωνε διαδρομές «με το κεφάλι»

Στη σύλληψη ενός 56χρονου οδηγού ταξί προχώρησε εχτές το μεσημέρι το τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, καθώς βρέθηκε να μεταφέρει μια γυναίκα από την Κομοτηνή προς το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, χωρίς να έχει ενεργοποιήσει το ταξίμετρο, αλλά χρεώνοντας «με το κεφάλι».

Ο οδηγός συνελήφθη κατηγορούμενος για υποκλοπή μεταφορικού έργου, ενώ αναζητείται η 45χρονη ιδιοκτήτρια του ταξί.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προαγωγές και μεταθέσεις στο δικαστικό κλάδο

Τις προαγωγές και τις μεταθέσεις στο δικαστικό κλάδο ανακοίνωσε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της 27ης Ιανουαρίου 2015:

Ανώτατο Δεκαπενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο:

Α)Προάγονται στο βαθμό του αρεοπαγίτη, οι Πρόεδροι Εφετών Αθηνών:

1)Διονυσία Μπιτζούνη του Ιωάννη και
2)Γεώργιος Χοϊμές του Ιωάννη.


Β)Προάγονται στο βαθμό του προέδρου εφετών, οι Εφέτες Αθηνών:

1)Κωνσταντίνος Παναρίτης του Ηλία και
2)Αλεξάνδρα Σιούτη του Αναστασίου.


Γ)Προάγεται στο βαθμό του εισαγγελέα εφετών ο Αντεισαγγελέας Εφετών Πειραιώς, Βασίλειος Παππαδάς του Χρήστου.

Ανώτατο Ενδεκαμελές Δικαστικό Συμβούλιο:

A)Μετατίθεται στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιώς, η Εισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας Αργυρώ Χουδετσανάκη του Νικολάου.

B)Τοποθετείται στην Εισαγγελία Εφετών Καλαμάτας ο νεοπροαχθείς Εισαγγελέας Εφετών Βασίλειος Παππαδάς του Χρήστου.

Γ)Προάγονται στο βαθμό του εφέτη, οι Πρόεδροι Πρωτοδικών:

1)Θεσσαλονίκης, Μαρία Προσφιλίδου του Αποστόλου,
2)Αθηνών, Νικόλαος Μήλιος του Παναγιώτη,
3)Κατερίνης, Μαριέττα Μαυρή του Γαβριήλ,
4)Θεσσαλονίκης, Ελένη Τζιουβάρα του Αγγέλου,
5)Ηρακλείου, Ευσεβία Νεονάκη του Γεωργίου.


Δ)Προάγεται στο βαθμό του αντεισαγγελέα εφετών η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Ζωγράφου του Δημητρίου.

Ε)Μετατίθεται στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιώς η Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών Χρυσούλα Παπαταξιάρχη του Φρίξου.

ΣΤ)Τοποθετείται στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών η νεοπροαχθείσα Αντεισαγγελέας Εφετών Ιωάννα Ζωγράφου του Δημητρίου.

Ζ)Προάγεται στο βαθμό του εισαγγελέα πρωτοδικών ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Αντώνιος Παπαματθαίου του Ιωάννη.

Η)Μετατίθενται οι παρακάτω Εισαγγελείς Πρωτοδικών ως εξής:

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
Μυτιλήνης, Αικατερίνη Καραγιαννακίδου του Γεωργίου
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Γρεβενών
Αθηνών, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος του Κωνσταντίνου
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης
Κατερίνης, Χρήστος Καραγιάννης του Θεοδώρου
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης
Γρεβενών, Στυλιανός Γαλιατσάτος του Ηλία


Θ)Τοποθετείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης ο νεοπροαχθείς Eισαγγελέας Πρωτοδικών Αντώνιος Παπαματθαίου του Ιωάννη.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΥΣΩΔΙΑ ΤΑΙΠΕΔ! Είχαν καθορίσει στα €350 εκ. το «χαρισμα» του ΑΔΜΗΕ !

Στα €350 εκ. είχαν καθορίσει το τίμημα πώλησης του ΑΔΜΗΕ !
Αυτό αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην Ιταλική οικονομική ιστοσελίδα “albertonosari.it” ο κ. Matteo Del Fante επικεφαλής της TERNA S.A., δηλαδή του Ιταλικού Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΑΔΜΗΕ Α.Ε. αποτελεί θυγατρική του ομίλου ΔΕΗ Α.Ε. και είναι ο ιδιοκτήτης και Διαχειριστής του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Η λογιστική αξία του ΑΔΜΗΕ αποτιμάται άνω του €1,4 δις ενώ η πραγματική του αξία (κόστος αντικατάστασης) είναι άνω των €8 δις.

Παρά τις μεγάλες αντιδράσεις, η πώληση του ΑΔΜΗΕ ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου (Ν. 4237/2014) και προβλέπονταν να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2015. Ο διαγωνισμός για την πώληση του ΑΔΜΗΕ φρέναρε αρκετές φορές εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας και σταμάτησε στη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών (due diligence) χωρίς να φθάσει στη δημοσιοποίηση των οικονομικών προσφορών, οι οποίες αναμένονταν στις αρχές Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, http://albertonosari.it/new/2015/01/26/terna-possibile-stop-alla-vendita-della-rete-greca/ , ο κ. Del Fante εμφανίζεται προβληματισμένος με το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η παλαιότερη προσωπική δέσμευση του νέου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι δε θα αναγνωρίσει την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ καθώς και καμία ιδιωτικοποίηση του Ομίλου ΔΕΗ «καθιστά δυσχερή την απόκτηση του 66% του ΑΔΜΗΕ». Παρόλα αυτά, το ενδιαφέρον της TERNA για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του ΑΔΜΗΕ δεν αλλάζει μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, αν και «οι πιθανότητες υλοποίησης της πώλησης είναι σημαντικά μικρότερες σε σχέση με αυτές που θα ήταν με νίκη του Σαμαρά».

Σύμφωνα με την Ιταλική ιστοσελίδα, η Ιταλική TERNA είχε στη διάθεσή της €350 εκ. όλα κι όλα για την αγορά του 66% του ΑΔΜΗΕ και «βρίσκονταν σε αναζήτηση χρηματοοικονομικού εταίρου». Εντούτοις, μέχρι και πριν τις πρόσφατες εκλογές, η Ιταλική TERNA S.A. θεωρούνταν ως ο πλέον πιθανός αγοραστής του πλειοψηφικού πακέτου του ΑΔΜΗΕ ενώ άλλοι ανταγωνιστές που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του ήταν η αντίστοιχη (κρατική) εταιρία του Βελγίου ELIA, η (επίσης κρατική) Κινεζική State Grid Corporation και το (υπό δημόσιο έλεγχο …) συνταξιοδοτικό ταμείο των ενστόλων του Καναδά PSP Investments, το οποίο έχει ήδη εξαγοράσει το 26,7% του μετοχικού κεφαλαίου του αεροδρομίου της Αθήνας από την Hochtief !

Το ευτελές του (προβλεπόμενου  τιμήματος πώλησης του ΑΔΜΗΕ φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία των οικονομικών καταστάσεων που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΑΔΜΗΕ :

Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ήταν € 325εκ. για το 2012, € 347 για ο 2013 ενώ για το 2014 εκτιμώνταν σε περίπου € 400 εκ. ! Τα αντίστοιχα κέρδη (μετά τους φόρους) ήταν €25 εκ. το 2012, €55 εκ. το 2013 και η εκτίμηση για το 2014 τα ανέβαζε στα +€60 εκ. ! Μόνο ο προϋπολογισμός της ηλεκτρικής σύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό Σύστημα, που υπογράφηκε με τυμπανοκρουσίες το φθινόπωρο του 2014, έρχονταν σε € 240εκ. ενώ ο προϋπολογισμός των προγραμματισμένων από τον ΑΔΜΗΕ και εγκεκριμένων από τη ΡΑΕ έργων για την επόμενη δεκαετία υπερβαίνει τα € 2 δις !

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!