EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πως η Χειραγώγηση Ελέγχει τις Διαπροσωπικές Σχέσεις

Μήπως οι γύρω σου σε χειραγωγούν; Διάβασε παρακάτω τις τακτικές τους

Η χειραγώγηση είναι μια μορφή συναισθηματικής κακοποίησης. Τα άτομα που την δέχονται συνήθως δεν έχουν συνειδητή επίγνωση των κινήτρων πίσω από την συναισθηματική καταπίεση που δέχονται. Θεωρούν ότι με λογικά επιχειρήματα και με γνώμονα την ελπίδα και τις καλές προθέσεις θα αλλάξουν τον άλλο.

Αυτό που συμβαίνει όμως είναι ακριβώς το αντίθετο. Κάθε επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά δημιουργεί μοτίβα και επιμέρους φαύλους κύκλους. Ένα είδος εθισμού προς τον συναισθηματικό βασανιστή μας.

Η χειραγώγηση είναι αποτελεσματική επειδή εφαρμόζεται ακριβώς πάνω στις αδυναμίες μας, στις ανασφάλειες και τους φόβους μας. Αντιθέτως, τα κίνητρα των χειραγωγών, παρόλο που στηρίζονται στον φόβο και την ανασφάλεια δεν επικεντρώνονται στους ίδιους αλλά εκφράζονται ως μια μορφή επιθετικής έκφρασης και κυριαρχίας προς τον στόχο που ασκούν χειραγώγηση.

Τα άτομα που χειραγωγούν δεν βιώνουν με τον ίδιο τρόπο τις συναισθηματικές εντάσεις. Παρόλο που ένα φυσιολογικό άτομο στεγνώνει ενεργειακά και συναισθηματικά, τα άτομα αυτά τρέφονται από αυτές.

Τακτική Δικαιολόγησης

Ο επίσημος όρος γι’ αυτή τη μορφή χειραγώγησης είναι rationalization. Διαφέρει από την Φροϋδική εξήγηση πως οι άνθρωποι υποσυνείδητα υπερασπίζουν τον εαυτό τους λόγω άγχους επειδή οι πράξεις τους παραβίασαν κάποιο προκαθορισμένο όριο ή κανόνα.

Αντιθέτως, όταν τα άτομα που ασκούν χειραγώγηση παραβιάζουν τα λογικά όρια που τίθενται κάθε φορά, δεν υπερασπίζονται υποσυνείδητα την θέση τους για να ηρεμήσουν συναισθήματα άγχους. Προσπαθούν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να έχουν την δυνατότητα να παραβιάζουν διαρκώς τις συμφωνίες που κάνουν μαζί σου, οποιεσδήποτε και αν είναι αυτές.

Συνήθως, το μοτίβο που ακολουθείται είναι το εξής:

1. Παραβίαση κανόνων. Σε αυτό το στάδιο είτε δεν τηρούν κάποια υπόσχεση ότι θα αλλάξουν ή επαναλαμβάνουν συμπεριφορές όπου κυρίως σου προκαλούν συναισθηματική ένταση.

2. Διαστρέβλωση πραγματικότητας. Σε αυτό το στάδιο ο τρόπος που θα δικαιολογήσουν τον εαυτό τους περιλαμβάνει εξαιρετική ποικιλομορφία. Ανάλογα με τον τύπο του χειραγωγού υπάρχει περίπτωση:

Να στρέψει την ενοχή προς το πρόσωπο σου και να σε πείσει πως εσύ ευθύνεσαι για την συμπεριφορά του. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με ψευδείς δηλώσεις ή να σου θυμίσει μια παρελθοντική σου συμπεριφορά που είναι παρόμοια με την δική του.
Να διακόψει την συζήτηση είτε με έκφραση θυμού, είτε με αύξηση σεξουαλικού ενδιαφέροντος ή κάνοντας χιούμορ.
Σε κάνουν πιστέψεις πως αντιδράς υπερβολικά ή είσαι επικριτικός/η. Αυτή η αντίδραση είναι πολύ συνηθισμένη και έχει ως σκοπό να αλλάξει τις ισορροπίες ισχύος. Αντί να σκέφτεσαι το τι έκανε εκείνος αναρωτιέσαι για την ποιότητα της δική σου συμπεριφοράς.
3. Επανάληψη της παραβίασης των κανόνων. Αργά ή γρήγορα οι συμπεριφορές που σου προκαλούν ηφαιστειακή έκρηξη επαναλαμβάνονται.

Προσοχή: Η χειραγώγηση στηρίζεται στην απόσπαση της προσοχής και στην δημιουργία συναισθημάτων ενοχής και ντροπής

Σκοπός του είναι να μετατοπίσει την προσοχή σου από αυτόν και να την στρέψεις στον εαυτό σου. Αργά ή γρήγορα θα αρχίσεις να προβληματίζεσαι για το αν τελικά φταίει εκείνος ή εσύ. Η απόλυτη ψευδαίσθηση!

Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί πως η έκθεση μας σε τέτοιου είδους συμπεριφοριστικές συνθήκες δημιουργεί προγραμματισμό. Ο εγκέφαλος έχει την τάση να δημιουργεί μοτίβα για να μην εφαρμόζει συνεχώς συνειδητή προσπάθεια.

Όταν βιώνουμε ένα είδος συναισθήματος, ανάλογα με την προσωπικότητα μας, το εκφράζουμε με συγκεκριμένο τρόπο. Όταν ο χειραγωγός συνεχώς μας πείθει ότι οι απόψεις μας ήταν λανθασμένες μας εκπαιδεύει στο να είμαστε πιο επιεικείς στις μελλοντικές του επιθέσεις ή παραβιάσεις. Όσο επιτρέπουμε τέτοιου είδους μοτίβα να μας επηρεάζουν τόσο περισσότερο θα αισθανόμαστε φόβο να εκφραστούμε όταν αυτές οι συμπεριφορές επανεμφανιστούν. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στον χειραγωγό να γίνει πιο θρασύς!

Όταν κάποιος μας δημιουργεί συναισθήματα ενοχής επειδή εκφράσαμε την δυσαρέσκεια μας για κάποια συμπεριφορά του θα το σκεφτούμε διπλά να το επαναλάβουμε

Το κάθε είδος ατόμου που χειραγωγεί έχει υψηλά επίπεδα ελκυστικότητας. Γνωρίζει πολύ καλά, ειδικά στην αρχή της σχέσης/επαφής, πώς να βγάζει τον καλύτερο μας εαυτό. Σε μελλοντικά άρθρα θα αναλύσουμε τις Διαταραχές Προσωπικότητας που κρύβονται πίσω από την χειραγώγηση αλλά και πώς να τα αναγνωρίζουμε γρήγορα και έγκαιρα .
 
Πηγή: Humanadvanced.com και εδω

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκπτώσεις στις τιμές στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και στα ΚΤΕΛ λόγω εκλογών – Ολες οι λεπτομέρειες

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής αναμένονται μετακινήσεις ψηφοφορών στην επαρχία για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Στο πλαίσιο αυτό τόσο τα εισιτήρια του ΚΤΕΛ όσο και αυτά για την γέφυρα Ρίο-Αντίρριο θα έχουν εκπτώσεις, όπως ανακοινώθηκαν αρμοδίως.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, δίδονται οδηγίες προς τα ΚΤΕΛ για την άμεση προτεραιότητα εξυπηρέτησης των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και των εφόρων τους, στους τόπους διορισμού τους, καθώς και για 25% έκπτωση επί της τιμής των κανονικών εισιτηρίων στους επιβάτες, το διάστημα από 23 έως 27 Ιανουαρίου.

Επίσης, αναφορικά με την γέφυρα Ρίο-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» θα ισχύσει η 10ωρη εκπτωτική κάρτα «ΜΑΖΙ», για το προσεχές Σαββατοκύριακο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιος οδηγός να περάσει από την γέφυρα και μέσα σε 10 ώρες να επιστρέψει για να ξαναπεράσει πληρώνοντας 13.50 ευρώ συνολικά. Η κανονική τιμή για την διέλευση στην γέφυρα είναι στα 13.20 ευρώ για επιβατικά αυτοκίνητα.

                              


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το νέο προεκλογικό σποτ της ΟΝΝΕΔ για τους δημοσίους υπαλλήλους που άναψε φωτιές στη ΔΑΚΕ [βίντεο]

«Φωτιές» στη γαλάζια συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ, άναψε το νέο τηλεοπτικό σποτ της ΟΝΝΕΔ ενόψει των εκλογών της Κυριακής, όπου περιγράφεται η άρνηση δημοσίων υπαλλήλων να αξιολογηθούν.

Υπό τον τίτλο «Ο Βασιλάκης στη δουλειά» το προεκλογικό σποτ δείχνει έναν δημόσιο υπάλληλο να αρνείται την αξιολόγηση.

Πίνοντας φραπέ, διαβάζοντας σταυρόλεξο και με την καρέκλα... κυριολεκτικά κολλημένη επάνω του, διερωτάται με ύφος... πολλά βαρύ: «Εμένα θα αξιολογήσεις; Κάποιο λάθος κάνεις. Εσύ αξιολογήθηκες για να αξιολογήσεις εμένα;».

                            

Το τηλεοπτικό μήνυμα καταλήγει με τον «Βασιλάκη» να σηκώνεται από το γραφείο του με την καρέκλα κολλημένη επάνω του, ενώ ακούγεται: «Τι δεν καταλαβαίνεις Βασιλάκη; Παντού σε όλο τον κόσμο αξιολογούνται».

                            

Δεκάδες στελέχη από την συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία «βράζουν» καθώς θεωρούν ότι το εν λόγω σποτ θίγει την εικόνα των δημοσίων υπαλλήλων με το στερεότυπο της πεπατημένης αντίληψης των «αραχτών» που δεν δουλεύουν. Γαλάζια συνδικαλιστικά στελέχη και όχι μόνο, έχουν κάνει διαβήματα με τα οποία ζητούν την απόσυρση του τηλεοπτικού σποτ προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αντιδράσουν δημόσια.

Δείτε το επίμαχο τηλεοπτικό σποτ:

           


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ε, ναι λοιπον! ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ! Δείτε το σποτ της δεκαετίας!

Ε, ναι λοιπον! ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ! Δείτε το σποτ της δεκαετίας!
ΘΡΥΛΙΚΟ! ΑΠΟΛΥΤΟ! ΑΛΗΘΕΣ!








              

ΠΗΓΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

1 τρισ. ευρώ μας χρωστούν οι Γερμανοί!

Και αν η γερμανική κυβέρνηση απαντάει με περισσό θράσος ότι “το θέμα έχει κλείσει” και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παίζει με τη νοημοσύνη μας λέγοντας ότι… έχει χαθεί ο φάκελος στα συρτάρια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, εμείς αναζητούμε την αλήθεια. Και οφείλουμε να την αναζητούμε σαν ελάχιστο φόρο τιμής στους χιλιάδες Έλληνες που θυσιάστηκαν για να είναι σήμερα όλοι οι Ευρωπαίοι (κι όχι μόνο) ελεύθεροι.

Ας έρθουμε λοιπόν στα χρωστούμενα.

Τα στοιχεία που σας παραθέτουμε πιο κάτω προέρχονται από ενδελεχή έρευνα , καθώς και στοιχεία και από Γερμανούς επιστήμονες.

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, η μικρή και αδύναμη Ελλάδα έδωσε, στη δυσκολότερη καμπή της ιστορίας της, δάνειο στην πανίσχυρη Γερμανία (και χωρίς να της στείλει την… Τρόικα). Το δάνειο όμως δεν ξεπληρώθηκε ποτέ.

Όχι επειδή κρίθηκε έκνομο ή επειδή υπήρχε αδυναμία. Απλώς, οι Γερμανοί έκαναν ότι ξέχασαν και οι Έλληνες πολιτικοί φοβήθηκαν να το ζητήσουν.

Ο λόγος για το περίφημο κατοχικό δάνειο, το οποίο παραμένει ανεξόφλητο κάτι παραπάνω από μισό αιώνα μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους ναζί. Το ποσό το οποίο υποχρεούται σήμερα να μας επιστρέψει η Γερμανία κυμαίνεται από 54 έως 170 δισ. ευρώ.

Το “54″, αφορά την επιστροφή του δανείου χωρίς τόκους. Το δεύτερο ποσό, με τόκους. Τώρα, στα παραπάνω ας προσθέσουμε και τις πολεμικές αποζημιώσεις που δεν πλήρωσε ποτέ η Γερμανία (ήταν η μοναδική χώρα που δεν αποπληρώθηκε από τους Γερμανούς), το χρέος της προς την Ελλάδα ξεπερνά το 1 τρισ. ευρώ!

Και για να ξέρουμε τι λέμε: Η Γερμανία ποτέ δεν βοήθησε στην ανοικοδόμηση της Ελλάδας που (απρόκλητα) κατέστρεψε. Οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Ρωσία, ναι. Η Γερμανία όμως, ποτέ.

Και αν η Γερμανία κάνει λεονταρισμούς στο ταπεινωμένο ελληνικό κράτος, δεν θα μπορέσει να κάνει το ίδιο και σε ομάδα Ελλήνων επιστημόνων, υπό τον διδάκτορα Κοινωνιολογίας Τάσο Ηλιαδάκη, που προτίθεται να διεκδικήσει (επιτέλους) την επιστροφή του δανείου που πεισματικά και παράνομα αρνείται η Γερμανία.

Το δάνειο

Ο γεννημένος στη Βιέννη καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χάγκεν Φλάισερ πιστεύει ότι το οφειλόμενο ποσό είναι πολύ μικρότερο: περίπου 5 δισ. ευρώ. Όμως, όπως λέει, το σημαντικό, το οποίο τον κάνει να ντρέπεται για την πρώτη του πατρίδα, τη Γερμανία, είναι το γεγονός ότι η ναζιστική Γερμανία αναγνώριζε το χρέος της προς την Ελλάδα ενώ η δημοκρατική όχι. Ας δούμε πώς δημιουργήθηκε αυτό το χρέος:

Τον Απρίλιο του 1941 οι Γερμανοί εισβάλλουν στην εξουθενωμένη (από τον ταυτόχρονο πόλεμο με Ιταλία-Γερμανία-Αλβανία- Βουλγαρία) Ελλάδα και καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της λεηλατώντας τον ελληνικό λαό και εξαρθρώνοντας την οικονομία (τυπώνοντας καθημερινά δραχμές για τα κατοχικά στρατεύματα και δημιουργώντας πληθωρισμό- ρεκόρ).

Τα πτώματα των χιλιάδων νεκρών κείτονται στους δρόμους. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των νεκρών υπό τον ζυγό των Γερμανών ανήλθε στους 350.000 (δεν συμπεριλαμβάνονται τα θύματα από τροχαία ατυχήματα στο κέντρο της Αθήνας, αφού οι Γερμανοί στρατιώτες πάταγαν για… πλάκα με τα στρατιωτικά οχήματα εξαθλιωμένους Έλληνες πεζούς).

Ήταν η εποχή που στην Ελλάδα η στρατιωτική δύναμη του κατακτητή αριθμούσε 300.000 άνδρες. Το δάνειο ήταν “ιδέα” των Ιταλών οι οποίοι ήθελαν να βάλουν ένα όριο στα ποσά που αντλούσε κάθε μήνα η γερμανική διοίκηση για να καλύψει τα έξοδα κατοχής. Τις υπέρογκες δαπάνες κατοχής συνοδεύει η λεηλασία παντός είδους αγαθού.

Η σχετική δανειακή συμφωνία θα υπογραφεί στις 14 Μαρτίου του 1942 από τους πληρεξούσιους της Γερμανίας και της Ιταλίας ερήμην ακόμη και της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση, την οποία η Ελλάδα πληροφορήθηκε εννέα μέρες μετά, έπρεπε να καταβάλλει κάθε μήνα 1,5 δισ. δραχμές ως έξοδα κατοχής.

Οι δε αναλήψεις άνω του ποσού αυτού από την Τράπεζα της Ελλάδος θα ήταν άτοκο δάνειο. Έτσι, εν καιρώ πολέμου η Τράπεζα της Ελλάδος αναγκάστηκε να δανείσει στους ναζί κατακτητές 476 εκατ. γερμανικά μάρκα, δηλαδή 3,5 εκατ. δολάρια, αγοραστικής αξίας του 1938.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, όπως και τους υπολογισμούς του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, το κατοχικό δάνειο σήμερα ανέρχεται στα 54 δισ. ευρώ χωρίς τους νόμιμους τόκους! Άλλοι ιστορικοί, καθηγητές και επιστήμονες έχουν εκτιμήσει ότι το ποσό κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα, όμως συνεχίζει να είναι ένας υπέρογκος ανεξόφλητος λογαριασμός. Με το πέρασμα 65 χρόνων και τις μετατροπές που έχουν επέλθει, το χρέος των Γερμανών αγγίζει τουλάχιστον τα 200 δισ. ευρώ.

Οι όροι του δανείου ήταν εξοντωτικοί για την Ελλάδα, η οποία φυσικά και δεν ρωτήθηκε για τη σύμβαση. Ο πληρεξούσιος της Γερμανίας, Άλτενμπουργκ, ανακοίνωσε ότι πλέον η Ελλάδα θα είχε δανειακές αναλήψεις, με τη μορφή μηνιαίων προκαταβολών.

Όμως το ύψος και η διάρκεια του δανείου δεν προσδιοριζόταν, όπως και το πότε θα άρχιζε η εξόφλησή του, ωστόσο οριζόταν ότι ήταν άτοκο και σε δραχμές. Οι δόσεις του περίφημου κατοχικού δανείου δεν ήταν σταθερές. Για παράδειγμα, τον Αύγουστο του 1941 η ΤτΕ δάνεισε συνολικά 3.997.200 δραχμές, ενώ τον Δεκέμβριο το ίδιου έτους το ύψος του δανείου άγγιξε τα 20.061.100 δραχμές. Τον Δεκέμβριο του 1942 το δάνειο των Γερμανών από την ΤτΕ έφτασε τα 205.881.000 δραχμές, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 1943 βάσει της σύμβασης ο δανεισμός ανήλθε στα 804.649.000 δραχμές.

thumb
Οι καταστροφές
Εκτός από το ανεξόφλητο κατοχικό δάνειο, η γερμανική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να μας δώσει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για τις καταστροφές στις υποδομές κατά την περίοδο της κατοχής.
Συγκεκριμένα, έχουν… ανοίξει λογαριασμό με το Δημόσιο, όπου και χρωστάνε 7,1 δισ. δολάρια αγοραστικής αξίας του 1938.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, έως το Μάρτιο του 2010 το ποσό μεταφράζεται σε 108,43 δισ. ευρώ, πάλι χωρίς τους τόκους.
Αν υπολογίσουμε το ελάχιστο επιτόκιο του 3% σε τιμές του 1938, σήμερα η τιμή του χρέους υπερβαίνει το 1 τρισ. ευρώ.

Στη σύμβαση αναγραφόταν ως όρος ότι η επιστροφή των χρημάτων θα γινόταν αργότερα, κίνηση που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε από τους Γερμανούς.

Το ψέμα της κ. Μέρκελ

Όπως κάνει τώρα και η κυρία Μέρκελ, όλες οι κυβερνήσεις της Γερμανίας αποποιούνται την ευθύνη. Όμως το ποσό δεν έχει παραγραφεί, ούτε μπορεί να παραγραφεί. Απόδειξη; Το δάνειο αυτό υπολογίζεται κάθε χρόνο τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και από τη γερμανική κεντρική τράπεζα.

Εκτός αυτού, η Γερμανία έχει αναγνωρίσει ότι παρέλαβε το κατοχικό δάνειο, καθώς έχει πληρώσει τις δύο πρώτες δόσεις. Συγκεκριμένα, λίγο καιρό πριν απελευθερωθεί η χώρα μας και επιστρέψουν στην πατρίδα τους τα χιτλερικά στρατεύματα, η Γερμανία αποπλήρωσε τη δεύτερη δόση.

Οι οφειλές της Γερμανίας προς τη χώρα μας είναι αναγνωρισμένες με διεθνείς συμφωνίες, όπως και με διεθνείς συμβάσεις. Άλλωστε, η υπογεγραμμένη σύμβαση μεταξύ άλλων ανέφερε:

• Σύμφωνα με το άρθρο 2 η κυβέρνηση της Ελλάδος είναι υποχρεωμένη κάθε μήνα να καταβάλλει τα έξοδα κατοχής, τα οποία ανέρχονταν σε 1,5 δισ. δραχμές.
• Σύμφωνα με το άρθρο 3 οι αναλήψεις από την ΤτΕ άνω του ποσού αυτού θα χρεώνονται στις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Ιταλίας άτοκα σε δραχμές, ως δάνειο της Ελλάδας προς αυτές.
• Σύμφωνα με το άρθρο 4 η επιστροφή του δανείου θα γινόταν αργότερα.
• Σύμφωνα με το άρθρο 5 η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Γερμανίας είχε αναδρομική ισχύ.
Με το πρόσχημα ότι για 45 χρόνια ήταν χωρισμένη σε Ανατολική και Δυτική, η Γερμανία δεν εξοφλούσε την Ελλάδα.

Το 1990 πραγματοποιήθηκε η επανένωση, όμως με ένα περίτεχνο τέχνασμα η Γερμανία κατάφερε να αποφύγει την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου.

Ύστερα, ισχυρίστηκε ότι έχει εξοφλήσει το χρέος της προς την Ελλάδα όταν έδωσε 115 εκατ. ευρώ (αυτό το ποσό θα ήταν αστείο μόνο και μόνο για το Δίστομο!) στις 21 Σεπτεμβρίου του 1961.

Αργότερα, τον Νοέμβριο του 1995, η Ελλάδα ζήτησε να αποπληρωθεί το χρέος, θέτοντας ρηματική διακοίνωση. Η Γερμανία όμως σταθερά απορρίπτει το αίτημα, επικαλούμενη ότι το δάνειο εντάσσεται στη συμφωνία του Λονδίνου, ενώ με θράσος απάντησε ότι οι Έλληνες δεν δικαιούνται να έχουν τέτοιες απαιτήσεις ύστερα από την πάροδο 50 χρόνων.

Η Γερμανία, ακολουθώντας πρόταση των Αμερικανών για εξόφληση του χρέου, ζήτησε να μας αποπληρώσει σε είδος. Μας έδωσε 38 πλοία, τα οποία πριν γίνουν περιούσια μας ήταν δεμένα στο λιμάνι του Αμβούργου για τέσσερα χρόνια, ενώ η εργοστασιακή δομή ήταν παλιάς τεχνολογίας.

Τελικά η «σκουριασμένη» περιουσία που μας παραχώρησαν πουλήθηκε ως παλιοσίδερα, και φυσικά δεν αποτελούσε ούτε μικρό μέρος της αποπληρωμής των χρεών.

Ελλάδα: Η μόνη χώρα που δεν αποζημιώθηκε

H Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που μέχρι σήμερα δεν πήρε καμία απολύτως αποζημίωση για τις ανθρώπινες και υλικές ζημίες που προξένησαν τα στρατεύματα κατοχής. Άλλοτε οι διαδικασίες παρέμεναν ανολοκλήρωτες και άλλοτε η κυβέρνηση έδειχνε πλήρη αδιαφορία.
Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί ανά πάσα στιγμή να ζητήσει την αποπληρωμή του διογκωμένου χρέους .

Αν η γερμανική κυβέρνηση αρνηθεί εκ νέου να καταβάλει το οφειλόμενο ποσό, η Ελλάδα θα μπορούσε να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια, όπου και θα δικαιωνόταν παμψηφεί.
Όμως κανένας κόμμα εξουσίας δεν διεκδίκησε με τον πιο σύντομο, εύκολο και σίγουρο τρόπο τα νόμιμα.

Η Ελλάδα από το 1945 στο Παρίσι διαχώρισε το κατοχικό δάνειο από τις επανορθώσεις και τις πολεμικές αποζημιώσεις και ζητούσε την επιστροφή του. Το 1964 ο καθηγητής Α. Αγγελόπουλος, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, συμμετείχε στις πρώτες επαφές με τους Γερμανούς ώστε να μας επιστρέψουν το δάνειο που πήραν από την ΤτΕ βάζοντάς μας το πιστόλι στο κρόταφο.

Το 1965 τον λόγο πήρε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, του οποίου οι προσπάθειες αποδείχτηκαν άκαρπες, ενώ το 1966 στις τότε ελληνογερμανικές συνομιλίες στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν κάποιες συζητήσεις, επίσης χωρίς αποτέλεσμα.

Τότε η Γερμανία ισχυρίστηκε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε υπογράψει πως παραιτείται και δεν ζητάει οι Γερμανοί να αποπληρώσουν το χρέος που έπρεπε. Το «πανηγυράκι» των Γερμανών συνεχίστηκε όταν επικαλέστηκαν παραίτηση πρωθυπουργού.
Έγινε έρευνα για να βρεθεί το σχετικό έγγραφο και αφού δεν βρέθηκε, το 1967 η Γερμανία παραδέχτηκε ότι ουδέποτε παραιτήθηκε πρωθυπουργός της χώρας μας από τα δικαιώματα του δανείου.

Στην αντιπολίτευση, το 1975 το θέμα του δανείου ανακινήθηκε από τον καθηγητή Ξενοφώντα Ζολώτα. Περίπου 26 χρόνια μετά, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς έθεσε το θέμα ανεπίσημα στον Γερμανό ομόλογό του, ενώ στις 14 Νοεμβρίου του 1995 το έθεσε με ρηματική διακοίνωση.

Ο Χίτλερ αναγνώριζε το δάνειο

Ο Γερμανός τη καταγωγή καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χάγκεν Φλάισερ, γράφει ότι ακόμα και ο Χίτλερ “ντράπηκε” να αποποιηθεί το δάνειο:

“Στο γερµανοϊταλικό Εµπιστευτικό Πρωτόκολλο της Ρώµης, καθώς και στις επακόλουθες τριµερείς συµφωνίες, είχε συµφωνηθεί η αποπληρωµή των ποσών που είχαν εισπραχθεί πέραν των ισόποσων κατά µήνα καταβλητέων πληρωµών -δηλαδή των δικαιολογήσιµων σύµφωνα µε το διεθνές δίκαιο-των αυτών καθαυτών εξόδων κατοχής: «Διά των ποσών τούτων θα χρεώνονται υπό της Τραπέζης της Ελλάδος εις νέους ανοιχθησοµένους ατόκους [sic] λογαριασµούς η Γερµανική και Ιταλική Κυβέρνησις [sic] εις δραχµάς αναλόγως των υφ’ εκατέρων των δύο στρατευµάτων κατοχής αναλαµβανοµένων ποσών».

Εποµένως, για την επιστροφή του «δανείου» αυτού -έστω µε κάποια φραστική επιφύλαξη- οι δύο δυνάµεις κατοχής µέσω υψηλόβαθµων αξιωµατούχων των δύο υπουργείων Εξωτερικών είχαν δεσµευτεί ρητά απέναντι στο Ελληνικό Δηµόσιο.

H γερµανική πλευρά µάλιστα αναγνώριζε την υποχρέωση αυτή όχι µόνο µε την ενδοϋπηρεσιακά χρησιµοποιούµενη ορολογία, αλλά και έµπρακτα, όταν ήδη από το 1943 άρχισε (παράλληλα µε την είσπραξη νέων δανειοληπτικών ποσών) την αποπληρωµή των παλαιοτέρων χρεώσεων σε µηνιαίες δόσεις.

Η τελευταία από αυτές µάλιστα, ύψους 300 τρισ. (πληθωριστικών!) δραχµών, καταβλήθηκε έξι µέρες πριν από την αποχώρηση της Βέρµαχτ από την Αθήνα!

Ένα µήνα πριν από την οριστική κατάρρευση του Τρίτου Ράιχ, το άλλοτε οικονοµικό επιτελείο της γερµανικής πρεσβείας στην Αθήνα υπέβαλε µια ογκωδέστατη τελική έκθεση στον πρόεδρο της κρατικής τραπέζας (Reichsbank), µε κοινοποίηση προς το γερµανικό ΥΠΕΞ (και τον Χ. Νόιµπαχερ, ειδικό πληρεξούσιο για τη ΝΑ Ευρώπη), στην οποία διευκρινιζόταν ότι το «δάνειο» αποτελούσε «πολιτικό χρέος απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση».

Για τον προσδιορισµό του ύψους του «γερµανικού χρέους προς την Ελλάδα» («Reichsverschuldung gegenuber Griechenland»), οι συντάκτες κατέβαλαν φιλότιµες προσπάθειες και τελικά -βέβαια όχι µε πρόθεση να… αδικήσουν τη Γερµανία- το υπολόγισαν στο ποσό των 476 εκατ. γερµανικών µάρκων, µε σηµερινή αξία περισσότερο από 5.000.000.000 ευρώ, χωρίς τόκους εννοείται. Από την ελληνική πλευρά κυκλοφορούν και πολύ υψηλότερες εκτιµήσεις.

Με δεδοµένο ότι η έκθεση των Γερµανών εµπειρογνωµόνων συντάχθηκε «για µελλοντική χρήση», θα µπορούσε να αποτελέσει τη βάση ελληνογερµανικών διαπραγµατεύσεων.

Να τεθεί δηλαδή τέρµα σε µια παράλογη κατάσταση, που σφραγίζεται από το γεγονός ότι οι επίσηµοι εκπρόσωποι του ναζιστικού Ράιχ είχαν έµπρακτα αναγνωρίσει το συγκεκριµένο γερµανικό χρέος, για το οποίο το δηµοκρατικό διάδοχο κράτος της Οµοσπονδιακής Δηµοκρατίας τηρεί µέχρι σήµερα σιγήν ιχθύος: δεν παραλαµβάνει καν τα σχετικά έγγραφα, επικαλούµενο ρήτρα σε παλαιά γερµανοελληνική «σύµβαση περί αµοιβαίας δικαστικής αντιλήψεως» επί καθεστώτων Χίτλερ – Μεταξά”.

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

1941
Ποσά σε δραχμές προς τους Γερμανούς Ποσά σε δραχμές προς τους Ιταλούς Σύνολο
  • Αύγουστος 2.467.200 1.500.000 3.967.200
  • Σεπτέμβριος 3.393.600 1.500.000 4.893.600
  • Οκτώβριος 2.052.000 500.000 2.552.000
  • Νοέμβριος 925.400 750.000 1.675.400
  • Δεκέμβριος 3.602.900 3.340.00 6.942.900
1942
Ποσά σε δραχμές προς τους Γερμανούς Ποσά σε δραχμές προς τους Ιταλούς Σύνολο
  • Ιανουάριος 4.396.000 1.030.000 5.426.000
  • Φεβρουάριος 4.589.000 1.200.000 5.789.000
  • Μάρτιος 5.430.000 1.300.000 6.730.000
  • Απρίλιος 6.705.000 1.750.000 8.455.000
  • Μάιος 12.500.000 1.750.000 14.250.000
  • Ιούνιος 14.720.000 5.050.000 19.770.000
  • Ιούλιος 15.750.000 2.969.000 18.719.000
  • Αύγουστος 20.750.000 5.183.100 25.913.100
  • Σεπτέμβριος 16.007.500 6.166.700 23.074.200
  • Οκτώβριος 14.091.700 8.047.800 22.139.500
  • Νοέμβριος 4.750.000 5.134.500 9.884.500
  • Δεκέμβριος 13.750.000 11.001.600 24.751.600
1943
Ποσά σε δραχμές προς τους Γερμανούς Ποσά σε δραχμές προς τους Ιταλούς Σύνολο
  • Ιανουάριος 20.000.000 14.000.000 34.00.000
  • Φεβρουάριος 20.000.000 12.500.000 32.5000.000
  • Μάρτιος 12.000.000 8.000.000 20.000.000
Μανώλης Γλέζος: Οι Γερμανοί μας οφείλουν 1,5 τρισ. ευρώ από τις αποζημιώσεις.
imerisia_LARGE_t_1061_41286822_type12128
Θέμα πολιτικής βούλησης είναι να διεκδικήσει η Ελλάδα τις αποζημιώσεις που της οφείλει το Γερμανικό Δημόσιο τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Γλέζος.

Σημείωσε επίσης ότι οι Γερμανοί έμμεσα «ομολογούν» ότι μας οφείλουν και απόδειξη είναι ότι στο Μνημόνιο έχει μπει όρος που προβλέπει ότι δεν συμψηφίζεται το νέο δάνειο με άλλες αξιώσεις της Ελλάδας.

Ως άλλη απόδειξη ανέφερε επίσης ότι η Γερμανία δεν έχει υπογράψει Συνθήκη Ειρήνης με την Ελλάδα γιατί με την υπογραφή της Συνθήκης ξεκινά αυτόματα από τα Διεθνή Δικαστήρια η διεκδίκηση των αποζημιώσεων.

Συνεκτιμώντας τις αποζημιώσεις, το κατοχικό δάνειο και τη ζημιά που υπέστη η ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, ο Μανώλης Γλέζος είπε πως το ποσό ανέρχεται στα 1,5 τρισ. ευρώ.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιο Σύνταγμα και ΟΑΚΑ – Στο κλειστό του Tae Kwon Do η κεντρική ομιλία Α.Σαμαρά μήπως και γεμίσει

Ποιο Σύνταγμα και ποιο ΟΑΚΑ. Στο κλειστό του Tae Kwon Do του Φαλήρου θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή την κεντρική της προεκλογική συγκέντρωση η ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε τελικά να μην «αυτοκτονήσει» με μία ομιλία στο άδειο Σύνταγμα, όπως το 2014 και το 2012, αλλά να μαντρώσει 2.000-3.000 δικούς του ψηφοφόρους στο κλειστό του Φαλήρου και να περιμένει μετά την καταδίκη του εκλογικού αποτελέσματος.

Αν αυτό δεν είναι ηττοπάθεια και ένδειξη του τι επρόκειτο να συμβεί στις 25 Ιανουαρίου τι ακριβώς είναι; Από το Μέγαρο Μαξίμου και τη λεωφόρο Συγγρού καλλιέργησαν τις προηγούμενες ημέρες ένα κλίμα ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν φοβάται να κάνει την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση σε ανοιχτό χώρο, όπως η πλατεία Συντάγματος, ενώ λίγο πριν είχε ακουστεί και το κλειστό του ΟΑΚΑ και τώρα το πήραν άρον άρον πίσω.

Οργάνωσαν τελικά (όπως ανακοινώθηκε επισήμως χθες βράδυ) την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο κλειστό του Tae Kwon Do του Φαλήρου, χωρητικότητας περίπου 3.000 ανθρώπων, που είναι απέναντι από τα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, οπότε μπορούν να μεταφερθεί σε μία δύσκολη κατάσταση και όλο το προσωπικό του κόμματος για δύο λόγους.

Όταν ξεκίνησαν τα τηλέφωνα σε τοπικές οργανώσεις και σε άλλους φορείς να στείλουν κόσμο για να γεμίσει το Σύνταγμα σε μία προεκλογική συγκέντρωση με παλμό και συσπείρωση για τους ψηφοφόρους της ΝΔ εισέπραξαν μαζικά «Όχι». Αυτό τους έκανε να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

Ένα άλλο στοιχείο ήταν πώς την προηγούμενη ημέρα, την Πέμπτη θα έκανε στο Σύνταγμα την προεκλογική του συγκέντρωση το ΚΚΕ, ενώ στην Ομόνοια θα μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Μία σύγκριση των συγκεντρώσεων των δύο αριστερών κομμάτων με αυτή της ΝΔ σε ένα πιθανότατα άδειο Σύνταγμα κινδύνευε να ισοπεδώσει κάθε ελπίδα να διασωθεί το κόμμα με την μικρότερη δυνατή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη και από την επιλογή του σημείου για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος φαίνεται πώς ο πανικός για το επερχόμενο αποτέλεσμα των εκλογών είναι μεγάλος στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά. Καταδεικνύει δε πώς αυτοί που περιστοιχίζουν τον πρόεδρο της ΝΔ, βλέπε Ανδρέας Παπαμιμίκος, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Νομίζουν πώς βρισκόμαστε στις εποχές του ’90 ή πώς οι ψηφοφόροι της ΝΔ έχουν τη διάθεση να βγουν στο δρόμο και να κουνάνε σημαίες γιατί ο Αντώνης Σαμαράς τους τσάκισε στους φόρους. Οι περισσότεροι από αυτούς που θα τον ψηφίσουν θα το κάνουν γιατί απλά έχουν πέσει θύματα της κινδυνολογίας που έχει καλλιεργήσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τα ΜΜΕ πώς αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.

Η Κυριακή ωστόσο κοντά γιορτή που λέει και ο λαός…

defencenet.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νόμιμες οι υπηρεσίες torrent στην Ελλάδα, με απόφαση δικαστηρίου

Tην απόφαση να επιτρέπεται η πρόσβαση για τους Έλληνες χρήστες σε υπηρεσίες torrent, πήρε η ελληνική δικαιοσύνη, απορρίπτοντας το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλλει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), απαιτώντας από τους παρόχους να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε υπηρεσίες torrent.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση (αριθμός 13478/22 Δεκ. 2014) όπως τη δημοσιεύει το void.gr, το δικαστήριο έκρινε ότι το αίτημα της ΑΕΠΙ παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, είναι δηλαδή υπερβολικό μέτρο.

Παράλληλα, με τα μέτρα που ζητούσε η ΑΕΠΙ θα καταστέλλονταν «όχι μόνο παράνομες αλλά και νόμιμες πράξεις», δεδομένου του ότι η τεχνολογία torrent επιτρέπει την ανταλλαγή όχι μόνο πειρατικών ταινιών και μουσικής αλλά και νόμιμων αρχείων.

Ως εκ τούτου, τα αιτούμενα μέτρα κρίθηκε ότι παραβιάζουν την ελευθερία της πληροφόρησης, το δικαίωμα συμμετοχής στην κοινωνία της πληροφορίας και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ακόμα, το δικαστήριο σημειώνει ότι τα αιτούμενα μέτρα δεν πληρούν το «κριτήριο της καταλληλότητας» επειδή απλούστατα δε θα ήταν αποτελεσματικά: οι υπηρεσίες torrent που υπήρχαν στη «μαύρη λίστα» της ΑΕΠΙ, όπως το δημοφιλές Pirate Bay, λειτουργούν πλέον σε διαφορετικές διαδικτυακές διευθύνσεις (IP) και θα παρέμεναν προσβάσιμες για τους χρήστες.

Επίσης, το αίτημα της ΑΕΠΙ κρίθηκε ότι παραβιάζει τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Συγκεκριμένα, παραβιάζει το δικαίωμα των παρόχων στην επιχειρηματικότητα, καθώς και την αρχή της διαδικτυακής ουδετερότητας, η οποία προβλέπει ότι όλες οι πληροφορίες πρέπει να διακινούνται χωρίς διακρίσεις.

Το δικαστήριο, τέλος, σχολιάζει ότι τα παραβιαζόμενα πνευματικά δικαιώματα «αφορούν όλο και λιγότερο τους ίδιους τους δημιουργούς και περισσότερο τα συμφέροντα των ίδιων των εταιριών της πολιτιστικής βιομηχανίας».

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι νοσηλευτές θα συνταγογραφούν και φάρμακα -Οι νέες τους αρμοδιότητες

Τα καθήκοντα των νοσηλευτριών περιγράφονται στη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Ετσι, και σύμφωνα με την απόφαση στην οποία περιγράφονται  με ακρίβεια οι λεπτομέρειες για την άσκηση των καθηκόντων τους ως επαγγελματιών υγείας τόσο σε νοσοκομεία όσο και σε κατ’ οίκον νοσηλείες, οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες θα μπορούν να συνταγογραφούν ήπια αναλγητικά, να αξιολογούν τους ασθενείς στα εφημερεύοντα και να κάνουν τοπικές αναισθησίες.

Σημειώνεται ότι ο καθορισμός των αρμοδιοτήτων του νοσηλευτικού κλάδου αποτελούσε πάγιο αίτημα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) την τελευταία δεκαετία.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πότε θα εξαρθρωθούν και οι άλλες εγκληματικές οργανώσεις στην Ελλάδα;

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Στην Ελλάδα όλα ξαφνικά γίνονται και σε προεκλογική περίοδο… Ξαφνικά συνελήφθη ο Ξηρός και διάφοροι συνεργοί του.  Ξαφνικά συνελήφθη ολόκληρη εγκληματική οργάνωση που δρούσε σε αγαστή συνεργασία με τους τρομοκράτες.  Ξαφνικά τώρα δένεται η υπόνοια που υπήρχε εδώ και καιρό και έλεγε για στενούς δεσμούς τρομοκρατών με ποινικούς.  
 
Ξαφνικά μαθαίνουμε για έναν φυλακισμένο πρώην υπουργό που είχε δώσει εντολή για βομβιστικές ενέργειες εναντίον συγγενών πρώην κολλητού του, γιατί του έφαγε χρήματα από τις μίζες… Α, και γιατί όπως είπε ο εν λόγω κρατούμενος πρώην υπουργός, ο συγκρατούμενος του έχει 500.000.000 ευρώ σε χρυσό στην Ελβετία … Άραγε θα ασχοληθεί κανείς με αυτό το «θεματάκι»; 

Αλήθεια που ζούμε; Στην χώρα «Καμόρα»; Τελικά ο Γεώργιος Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος πια σε ένα πράγμα είχε δίκιο. Όταν είπε ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα…  Μόνο που ξέχασε να μας πει ότι και ο ίδιος ήταν υπεύθυνος για την διαφθορά αυτή, και ότι δεν έκανε ποτέ του τίποτα για να την καταπολεμήσει.  Είδαμε και πως λειτουργούσε και το ταμείο του ΠΑΣΟΚ.  Για να μην πούμε το από πού προερχόντουσαν τα χρήματα αυτά που διαχειριζόταν! 

Αυτά που μαθαίνουμε είναι απίστευτα.  Βλέπεις κανείς με πόση ευκολία ευυπόληπτοι πολίτες, πολιτικοί, αξιωματούχοι, οικονομικοί παράγοντες αυτής χώρας που μέχρι από λίγο καιρό έλυναν και έδεναν, να γίνονται χειρότεροι και από τον χειρότερο εγκληματία… Γιατί ο εγκληματίας του κοινού ποινικού δικαίου δεν είπε ποτέ του ότι είναι κύριος, ότι είναι σεβάσμιος… Κάνει αυτό που πιστεύει, και αν τον πιάσουν τον έπιασαν..  Οι άλλοι όμως;  Που τους «προσκυνάει» κιόλας ο λαός γιατί είναι ο κύριος τάδε…. Υπουργός σου λέει…  Τραπεζίτης σου λέει… Επιχειρηματίας σου λέει… 

Δυστυχώς όμως για τον Ελληνικό λαό η εγκληματική αυτή οργάνωση που εξαρθρώθηκε δεν ήταν και η τελευταία.  Συμβόλαια θανάτου γίνονται ακόμη…  Και χειρότερα από αυτά που μαθαίνουμε.  Γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με συμβόλαια θανάτου όχι εναντίον μεμονωμένων ατόμων, αλλά εναντίον ενός ολόκληρου λαού.  Είμαστε από εκείνους που πιστεύουμε ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα από την εμφάνιση της 17Ν και μετά, μεταλλάχθηκε και στην πραγματικότητα έγινε ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τον μανδύα της κάλυψης της τρομοκρατίας.  Η «δουλειά» έτσι ήταν πιο καθαρή… Μπορεί να δει δε κανείς στους στόχους που είχαν επιλεγεί από την τρομοκρατική οργάνωση και δολοφονήθηκαν, ανθρώπους που ήταν «διαμάντια» και που θα περίμενε κανείς ότι θα ήταν οι τελευταίοι που θα αποτελούσαν στόχο για τρομοκράτες… 

Η άλλη εγκληματική οργάνωση (λόγω αποτελεσμάτων) που συνεχίζει το έργο της ανεμπόδιστα είναι η Τρόικα, με τους ντόπιους συνεργάτες της… Είναι κρίμα, γιατί πιστεύαμε ότι η τρόικα θα μπορούσε να προσφέρει έργο στην Ελλάδα, από οργανωτικής πλευράς, τεχνογνωσίας, μεταρρυθμίσεων κλπ, αν δεν έκανε ολέθρια σφάλματα.  Τα οποία πιστεύουμε ότι έχουν γίνει με την βοήθεια ντόπιων συνεργατών, συνεργών, πώς να τους αποκαλέσει κανείς. Για τα οποία έχει ζητήσει και συγνώμη…  Τι να την κάνουμε όμως την συγνώμη; Δεν πληρώνεις λογαριασμούς, ούτε γεμίζεις το άδειο σου στομάχι με αυτές… 
Όπως και με την εγκληματική οργάνωση, που τα μέλη της συνελήφθησαν τώρα, είχες διαφορές με κάποιον;  Αντί να φανεί αυτό καθαρά, ξεκαθάρισμα λογαριασμών δηλαδή, προχωρούσαν σε μια τρομοκρατική επίθεση, με βόμβες ή οποιοδήποτε άλλο μέσο και καθάριζαν!!!  Έτσι και οι ντόπιοι ολιγάρχες… Θέλεις βρε παιδάκι μου να αλλάξεις ένα νόμο;  Θέλεις να καταργήσεις εργατικά δικαιώματα; Θέλεις να μειώσεις μισθούς; Να απολύσεις κόσμο και κοσμάκη χωρίς να σου κοστίσει και πολλά χρήματα;  Κανένα πρόβλημα… Η Τρόικα είναι εδώ!!! 

Σου περνάνε ένα νόμο, όχι για να εξυπηρετηθούν οι ολιγάρχες, οι άπληστοι των απλήστων δηλαδή, φυσικά η χώρα μας έχει και επιχειρηματίες που διαπρέπουν, και κοσμούν την χώρα, και επιθυμούν τον γνήσιο και υγιή ανταγωνισμό, αλλά γιατί έτσι θα γίνει η οικονομία ανταγωνιστική!!!!  Αν σου έλεγαν ότι το κάνουμε γιατί μας το είπε ο άλφα ή ο βήτα ολιγάρχης θα γινόταν ο χαμός.  Ενώ τώρα και οι βουλευτές μας ψηφίζουν αυτούς τους νόμους για να σώσουν την χώρα όπως μας εξηγεί και ο κ. Άδωνις μας… Είπαμε άλλο τρομοκρατική πράξη, άλλο ποινική… Αλλιώς ακούγεται «προσωπικό συμφέρον, απληστία» και αλλιώς «ανταγωνιστικότητα»…  Τόσο απλά είναι τα πράγματα. 

Η δε εκστρατεία του τρόμου που έχει εξαπολυθεί προς τον Ελληνικό λαό για να μην ψηφίσει «λάθος» σε αυτές τις εκλογές είναι πρωτοφανής.  Αλλά τελικά θα οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν οι πολιτικοί «τρομοκράτες»… Το έχουμε «πει» και το ξαναλέμε.  Ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται… Ο άφραγκος δεν φοβάται τα «μέτρα σοκ του ΣΥΡΙΖΑ» για το ασφαλιστικό όπως γράφουν κάποιες ιστοσελίδες σήμερα… Ότι δηλαδή μπορεί να εφαρμοστεί εισφορά, η οποία θα επιβάλλεται -είτε ως ποσοστό είτε ως ποσό- σε αναλήψεις, καταθέσεις, εμβάσματα, πληρωμές λογαριασμών, καρτών, δανείων, αγορές ειδών μέσω τραπεζικών χρεωστικών και πιστωτικών καρτών κλπ, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ έχει καταθέσεις, ΔΕΝ στέλνει εμβάσματα, ΔΕΝ έχει κάρτες, ΔΕΝ έχει να φάει...  Και δεν μιλάμε για πέντε και δέκα ανθρώπους… Μιλάμε για εκατομμύρια που τους αποτελούν οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, όσοι είναι κάτω από ή στο όριο της φτώχειας, που ζουν με δανεικά από συγγενείς…  Τι να φοβηθούν γελοίοι «τρομοκράτες» όλες αυτοί οι άνθρωποι;  Μην τους πάρουν τις περιουσίες;  Αφού ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ… Πρόλαβε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και τους τις κατέστρεψε… 

Η μόνη περίπτωση για να φοβηθεί ο λαός τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνον από τις ανόητες δηλώσεις κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.  Που ανοίγουν το στόμα τους και δεν ξέρουν τι λένε.  Μας θυμίζει λίγο η κατάσταση εκλογές του 1981 και ΠΑΣΟΚ.  Τι είχαν υποσχεθεί τότε οι υποψήφιοι και πως εξελίχθηκαν τα πράγματα μετά.  Και οι δηλώσεις αποτελούν μεγάλο πρόβλημα όχι τόσο γιατί πιστεύει ο κόσμος ότι θα γίνουν τα όσα λέει ο ένας και ο άλλος, αλλά γιατί βλέπουν ένα κόμμα που ο καθένας κάνει ότι θέλει… Μόνο αυτό μπορεί να φοβηθούν, αν φοβούνται κάτι! 

Ο κόσμος, και αυτό ας το καταλάβουν όλοι, θέλει ένα πράγμα.  Θέλει επιτέλους να δει λίγη δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Σε όλους τους τομείς. Να δει επιτέλους να πληρώνουν όλοι ότι τους αναλογεί. Να δει επιτέλους εγκληματίες του λευκού κολλάρου να «πληρώνουν» ποικιλοτρόπως.  Και με κατάσχεση περιουσιών και με φυλακίσεις.  Δεν μπορεί ο άλλος να κλέβει λέμε 250 εκ. ευρώ από το δημόσιο, να επιστρέφει, λέμε 100 εκ. ευρώ και να περιμένει η δικαιοσύνη να τον κεράσει και γλυκό νερατζάκι γιατί έτσι ψήφισαν κάποιοι ένα νόμο!!! 

Επειδή δε όπως δείχνουν τα πράγματα για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα κερδίσει αριστερό κόμμα τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια επιπλέον ευθύνη, πέρα από το να βγάλει από το τέλμα την χώρα και τον λαό της.  Να μην διαψεύσει τουλάχιστον τους ανθρώπους αυτούς που μια ζωή πίστευαν στις αριστερές ιδέες…

πηγη 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Και εάν ο Σαμαράς δεν παραδώσει την κυβέρνηση στον Τσίπρα;

Μπορεί ο Σαμαράς να επιλέξει πολιτική ανωμαλία για να μην παραδώσει την εξουσία στον Τσίπρα;

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Το ερώτημα φαντάζει εξωφρενικό, αφού εάν συμβεί κάτι τέτοιο έχουμε αυτόματα κατάπτωση του πολιτεύματος, μείζον πολιτειακό ζήτημα και επί της ουσίας μία πολιτική δικτατορία.
Όμως, με δεδομένο ότι ο νικητής των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν ο Σαμαράς τολμήσει να μην παραδώσει την κυβέρνηση στον Αλέξη Τσίπρα, θα πρέπει να έχει «γερές πλάτες» από την Ευρώπη, η οποία ενδεχομένως θα προφασιστεί πως «προτιμά να καταπατήσει το Ελληνικό Σύνταγμα και την βούληση των Ελλήνων πολιτών, από το να παραδώσει την Ελλάδα στο οικονομικό χάος που ενδεχομένως θα απειλήσει βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα και την ίδια την Ευρωζώνη».

Υπάρχουν, στοιχεία, έστω και με την μορφή άτυπων ενδείξεων, που να κατατείνουν σε μία τέτοια ενέργεια από την πλευρά του Σαμαρά;
Δυστυχώς, υπάρχουν!

Σκόρπιες πρόσφατες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων που λένε πως «θα σεβαστούν το αποτέλεσμα των εκλογών της Ελλάδας», καταδεικνύουν μία διαφοροποίηση από μία άλλη ενδεχόμενη «τάση» που κυκλοφορεί υπογείως στο διευθυντήριο των Βρυξελλών. Υπάρχει άραγε τρόπος να μην δεχτεί η Ευρώπη το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών; Η λογική λέει πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, εκτός εάν η Ελλάδα δεν υπολογίζεται επισήμως σαν χώρα, αλλά σαν αποικία και οι Έλληνες πολίτες έχουν μειωμένα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Κάτι τέτοιο, μέχρι στιγμής, δεν ισχύει, αν και υπάρχουν πλήθος ενδείξεων πως η Ελλάδα εδώ και αρκετό καιρό δεν αντιμετωπίζεται σαν χώρα από τους ευρωπαίους «εταίρους» της.

Επίσης, μία δήλωση του Αντώνη Σαμαρά από την πρόσφατη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, ήταν αρκούντος ύποπτη σχετικά με τις προθέσεις του «πρωθυπουργού» της Ελλάδας σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές. Τι είπε, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς στις Βρυξέλλες προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

"Δεν θα επιτρέψω, ούτε το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίξει με τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού" (Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σαμαρά, από την ιστοσελίδα του πρωθυπουργού)

«During the third quarter of this year in the Eurozone, Greece had the fastest growing economy with the best, highest structural surplus. This spectacular comeback is due to an unprecedented sacrifice of all the Greek people. I am not going to allow- and the political system in Greece is not going to allow- anyone to gamble with these sacrifices, to gamble with these accomplishments. Therefore, I believe that political uncertainty in Greece will soon be resolved. Thank you». Πώς προτίθεται, δηλαδή, ο κ. Σαμαράς, να απαγορεύσει –και σε ποιους- να παίξουν με τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού;
Τι ακριβώς προτίθεται να πράξει για να αποτρέψει μία άλλη πολιτική δύναμη να υλοποιήσει το πρόγραμμά της που αντιτίθεται στο κυβερνητικό έργο του κ. Σαμαρά;

Η συγκεκριμένη δήλωση – βούληση του κ. Σαμαρά κατά πόσο αντίθετη είναι με το Σύνταγμα της χώρας και κατά πόσο πιθανώς μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με την λαϊκή βούληση όπως αυτή θα αποτυπωθεί μέσα από εκλογές;

Δεν είναι όμως μόνο ο κ. Σαμαράς που άφησε υπονοούμενα για μία «διαφορετικού τύπου» πολιτική αντιμετώπιση και αλλαγή στην διαχείριση της ελληνικής κρίσης. Είναι και οι λίαν πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βορίδη, ο οποίος σε ομιλία του στον Ασπρόπυργο στις 18/1/2015 δήλωσε με έμφαση: «Δε θα παραδώσουμε τη χώρα στην Αριστερά ό,τι και αν χρειαστεί»…

Δηλαδή, τι προτίθεται να κάνει ο κ. Βορίδης, ό,τι κι αν χρειαστεί, για να μην παραδώσει την κυβέρνηση στην Αριστερά;

Η συγκεκριμένη δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί ως απειλή για σεβασμό στην εκλογική διαδικασία, στο πολίτευμα και στο Σύνταγμα της χώρας;
Επειδή οι καιροί είναι πονηροί, επειδή οι κάλπες εγκυμονούν και ενίοτε γεννούν πολιτικά εκτρώματα, αλλά κι επειδή είναι πλέον πολλοί εκείνοι οι πολιτικοί που φοβούνται πως θα καταλήξουν ισοβίως στην φυλακή, ποιος μπορεί να αποκλείσει μία ακραία πολιτική ενέργεια από την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία θα τύχει της εύνοιας τόσο των Βρυξελλών όσο και του Βερολίνου;

Ίσως, όσο ακραίο και αν είναι ένα τέτοιο σενάριο, μέσα στην γενικότερη πολιτική ανωμαλία που ζούμε, θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε και για τα χειρότερα...

Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος ανθρώπου από γενετικά μεταλλαγμένη τροφή.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Carlos III στη Μαδρίτη επιβεβαίωσαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα ανθρώπου από πρόσληψη γενετικά μεταλλαγμένης τροφής.

Πρόκειται για τον 31χρονο Χουάν Πέδρο Ράμος, ο οποίος πέθανε στις 7 Ιανουαρίου απόαναφυλακτικό σοκ, αφού έφαγε πρόσφατα γενετικά τροποποιημένες ντομάτες που περιείχαν γονίδια ψαριών.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η τροφή προκάλεσε στον Ράμος μια «βίαιη και θανάσιμη αλλεργική αντίδραση». Όπως ανέφεραν, η υγεία του νεαρού είχε αρχίσει να χειροτερεύει με καλπάζοντα ρυθμό, όταν στις αρχές Ιανουαρίου εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα αλλεργίας. Του χορηγήθηκαν αμέσως φάρμακα προκειμένου να σταματήσουν το αναφυλακτικό σοκ, αλλά αυτά αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά. Η ομάδα των ειδικών υποστηρίζει ότι μπόρεσε να εντοπίσει την αιτία της αλλεργικής αντίδρασης: ο νεαρός είχε φάει για μεσημεριανό γενετικά τροποποιημένες ντομάτες, οι οποίες του προκάλεσαν αναφυλαξία και οδήγησαν στο θάνατό του.


Ο Ράμος εργαζόταν ως αποθηκάριος στη Μαδρίτη. Στις 7 Ιανουαρίου κι ενώ βρισκόταν στη δουλειά, ένιωσε αδιαθεσία αμέσως μετά το μεσημεριανό. Αμέσως, άρχισε να έχει τα πρώτα συμπτώματα: έντονο κνησμό, σοβαρό πρήξιμο στο λαιμό και δραστική πτώση στην πίεση του αίματος. Ο 31χρονος, ο οποίος γνώριζε ότι ήταν αλλεργικός, αμέσως έκανε μια ένεση επινεφρίνης στον εαυτό του, αλλά η κατάσταση της υγείας του εξακολουθούσε να χειροτερεύει.
Ο νεαρός άντρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα από συναδέλφους του στο νοσοκομείο, αλλά το ιατρικό προσωπικό δεν μπόρεσε να εντοπίσει εγκαίρως την αιτία της αλλεργικής αντίδρασης, ενώ καμία από τις γνωστές ιατρικές θεραπείες δεν μπόρεσε να φέρει αποτέλεσμα. Ο θάνατος του Ράμος επιβεβαιώθηκε μία μόλις ώρα μετά την άφιξή του στο νοσοκομείο.

Οι ιατρικοί ερευνητές και οι ιατροδικαστές του νοσοκομείου Carlos III έπρεπε να διεξαγάγουν πολλά τεστ και αναλύσεις προτού καταλήξουν στο τι οδήγησε στο θάνατο του Ράμος συνέπεια μιας αλλεργικής αντίδρασης στα θαλασσινά, αφού το μόνα που εκείνος είχε καταναλώσει ήταν ένα σάντουιτς με μπέικον, μαρούλι και ντομάτα και ένα αναψυκτικό διαίτης. Έμειναν έκπληκτοι, όταν διαπίστωσαν ότι η ντομάτα που είχε φάει, όχι μόνον περιείχε αλλεργιογόνα σχετιζόμενα με τα ψάρια, αλλά και μερικά γονίδια ανθεκτικά στην αντιβίωση, τα οποία απέτρεψαν τα λευκά αιμοσφαίρια στο αίμα του Ράμος να καταπολεμήσουν την αλλεργία και να τον σώσουν.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Για την Ελλάδα δεν ισχύει το ευρωπαϊκό δίκαιo και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Κομισιόν «ξαναχτυπά»: Εκτός ευρωπαϊκου δικαίου η Ελλάδα και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες!

«Νίπτει τας χείρας της» η Κομισιόν για την παραβίαση θεμελιωδών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με τη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82 και ειδικότερα στις διατάξεις για την κήρυξη απεργίας, αλλά και με την επαναφορά της ανταπεργίας (λοκ-άουτ)…. Απαντώντας σε ερώτηση των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλου και Κ. Κούνεβα για τις προωθούμενες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, ο κ. Moscovici, εξ ονόματος της Επιτροπής, παραδέχεται ότι οι χώρες που έχουν υπαχθεί σε μνημόνια αποτελούν «ειδικές οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές ζώνες», όπου δεν ισχύει το ευρωπαϊκό δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μας υπενθυμίζει, λοιπόν, ότι ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ αποτελεί αδειανό πουκάμισο για τις υπερχρεωμένες χώρες:

«Το μνημόνιο συνεννόησης δεν αποτελεί πράξη της ΕΕ, αλλά πράξη που συμφωνήθηκε διμερώς μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της. ..Κατά την εφαρμογή μέτρων στο πλαίσιο μιας τέτοιας διακυβερνητικής ρύθμισης, οι αρχές του οικείου κράτους μέλους δεν εφαρμόζουν το δίκαιο της ΕΕ.
Επαφίεται συνεπώς στις εθνικές κυβερνήσεις να διασφαλίζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα με βάση την εθνική τους νομοθεσία και τις διεθνείς τους δεσμεύσεις».

Eίναι προφανές ότι οι παραπάνω εξηγήσεις του Επιτρόπου της Κομισιόν, που στην ουσία δεν στοιχειοθετούν απάντηση, αλλά υπεκφυγή, αφού με διαδικαστικούς και νομικίστικους όρους επαναλαμβάνεται το στερεότυπο: άλλο ενωσιακό δίκαιο και άλλο διακυβερνητικές συμφωνίες. Αποσιωπάται έτσι, όμως, από κορυφαίο θεσμικό όργανο της ΕΕ, ότι οι προβλέψεις του Μνημονίου εντάχθηκαν, ρητά στην δικαιοδοσία της ΕΕ με την Απόφαση του Συμβουλίου της 10ης Μαΐου 2010, την 2010/320/ΕΕ, ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία ως προς την υπαγωγή τους στο ενωσιακό δίκαιο.

Ακολουθούν η πλήρης ερώτηση και απάντηση:

Ερώτηση προς την Επιτροπή
George Katrougalos (GUE/NGL) και Kostadinka Kuneva (GUE/NGL)

Θέμα: Oι επικείμενες ανατροπές στον συνδικαλιστικό νόμο

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, προκειμένου να ολοκληρώσει την τρέχουσα αξιολόγηση των μνημονιακών υποχρεώσεων, η Τρόικα πιέζει την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε τροποποίηση του βασικού συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982 «Για τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις επιφέρουν μεταξύ άλλων βασικές αλλαγές ιδίως στην άσκηση του δικαιώματος απεργίας καθιστώντας δυσχερέστερη για τους εργαζόμενους τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ συγχρόνως κατοχυρώνουν το δικαίωμα του εργοδότη για ανταπεργία (λοκάουτ), το οποίο μέχρι σήμερα απαγορεύεται ρητά από το άρθρο 22 παράγραφος 2 του ίδιου νόμου. Συνολικά οι νομοθετικές αλλαγές που προωθούνται αναμένεται, εφόσον υιοθετηθούν, να πλήξουν τον πυρήνα του δικαιώματος απεργίας καθιστώντας επί της ουσίας απαγορευτική την άσκησή του και να ανατρέψουν έτσι οριστικά τη σχετική διαπραγματευτική ισορροπία που εξασφάλιζε η προστασία αυτού του δικαιώματος στις σχέσεις εργατικής και εργοδοτικής πλευράς.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η Επιτροπή:


1. Θεωρεί ότι τέτοιες ρυθμίσεις είναι συμβατές με τις διατάξεις του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ που κατοχυρώνουν το δικαίωμα στην απεργία και τα λοιπά συνδικαλιστικά δικαιώματα;

2. Eίναι σύμφωνη με το ενωσιακό δίκαιο η παρέμβαση της, μέσω της συμμετοχής στην Τρόικα για την επιβολή τέτοιων ρυθμίσεων;

3. Συμφωνεί με τον Επίτροπο κ. Katainen ότι κατά την εκπλήρωση των μνημονιακών υποχρεώσεων της Ελλάδας δεν εφαρμόζεται το ενωσιακό δίκαιο;

Η απάντηση του κ. Moscovici εξ ονόματος της Επιτροπής (7.1.2015)

Ο εκσυγχρονισμός των εργασιακών σχέσεων γίνεται στο πλαίσιο του εν εξελίξει 2ου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα και αποτελεί μέρος ευρύτερης προσπάθειας ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των κοινωνικών εταίρων στη χώρα. Οι εθνικές αρχές συνεργάζονται με τους κοινωνικούς εταίρους, με την υποστήριξη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) στο εν λόγω ζήτημα.

Η Επιτροπή έχει δεσμευθεί να διασφαλίσει την τήρηση των δικαιωμάτων που κατοχυρώνονται στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, καθώς και των θεμελιωδών αρχών και δικαιωμάτων στην εργασία που περιλαμβάνονται στις διεθνείς δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει η ΕΕ. Η Επιτροπή μεριμνά ιδιαίτερα για τη διασφάλιση της συνοχής μεταξύ του μνημονίου συνεννόησης, αφενός, και της ενωσιακής νομοθεσίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, αφετέρου.
Επιδιώκει να διασφαλίσει ότι τα μέτρα στον τομέα των εργασιακών κινητοποιήσεων, τα οποία ενδέχεται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση βάσει των συμφωνηθέντων όρων του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, συμμορφώνονται με το δίκαιο της Ένωσης και τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι οι διατάξεις του Χάρτη της ΕΕ απευθύνονται στα κράτη μέλη μόνον όταν εφαρμόζουν το δίκαιο της Ένωσης. Δεν υπάρχει νομοθεσία της Ένωσης που να προβλέπει ειδικά το δικαίωμα απεργίας και ανταπεργίας ή τις προϋποθέσεις ασκήσεώς τους. Το μνημόνιο συνεννόησης δεν αποτελεί πράξη της ΕΕ αλλά πράξη που συμφωνήθηκε διμερώς μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της. Το Δικαστήριο έχει αποφανθεί ότι, κατά την εφαρμογή μέτρων στο πλαίσιο μιας τέτοιας διακυβερνητικής ρύθμισης, οι αρχές του οικείου κράτους μέλους δεν εφαρμόζουν το δίκαιο της ΕΕ . Σε θέματα που δεν εμπίπτουν στο δίκαιο της ΕΕ και στις διεθνείς δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΕ εναπόκειται στις εθνικές αρχές να διασφαλίζουν την τήρηση των υποχρεώσεων, όσον αφορά τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, που προκύπτουν από την εθνική τους νομοθεσία και τις διεθνείς τους δεσμεύσεις.

πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτά είναι τα καταστήματα για τα δωρεάν λαπτοπ ή tablet (Λίστα)

Τα εμπορικά καταστήματα που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Ψηφιακή Αλληλεγγύη προκειμένου να παρέχουν δωρεαν λαπτοπ ή tablet και internet σε 289.300 δικαιούχους που έλαβαν το Κοινωνικό Μέρισμα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα e-inclusion.gr.

Η κοινοποίηση των καταστημάτων αφορά εμπορικές επιχειρήσεις που είτε έχουν ενταχθεί μεμονομένα είτε είναι καταστήματα Franchisee αλυσίδων πώλησης ηλεκτρονικών ειδών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος Ψηφιακή Αλληλεγγύη e-inclusion.gr, με το Πρόγραμμα «Ψηφιακές Υπηρεσίες Αλληλεγγύης στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης» ανακοινώνεται η ένταξη των Παρόχων, οι οποίοι μετά από έλεγχο των αιτήσεών τους κρίθηκαν ότι πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

Οι Πάροχοι αυτοί έχουν δικαίωμα υποβολής των προσφορών τους μέχρι 23 Ιανουαρίου 2015 όπως ορίζεται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της 5ης Ιανουαρίου 2015 με αρ. Πρωτ: 267 που δημοσιεύτηκε από το ΤΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι εγκεκριμένοι Πάροχοι για τη συμμετοχή τους στη δράση υποχρεούνται να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που υπέβαλλαν σε ηλεκτρονική μορφή, πρωτότυπα ή νομίμως θεωρημένα στο ΤΕΕ, στη διεύθυνση Νίκης 4, 105 63, Αθήνα, 2ος όροφος (Κεντρικό Πρωτόκολλο) το αργότερο εντός 10 εργάσιμων ημερών από την αποδοχή της αίτησης και ένταξής τους στο Μητρώο, ήτοι μέχρι το αργότερο την 31η Ιανουαρίου 2015 και ώρα 15:00.

Ο φάκελος των δικαιολογητικών θα πρέπει να φέρει την ειδική Ετικέτα Φακέλου, η οποία είναι διαθέσιμη προς εκτύπωση από το ΠΣ της δράσης.

Τα καταστήματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιστρέφουν 100 εκ . από τα 250 εκ. που έκλεψαν και όλα μέλι γάλα !!! Εσύ για 300 ευρώ χρέος πας φυλακή !!!

«Αυτή είναι η δημοκρατία τους: αρκείται στην επιστροφή μόλις του ενός τρίτου των κλεμμένων από Energa-Hellas Power»

«Το θράσος της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και των συνεργατών της δεν έχει όρια. Αφού οι ιδιοκτήτες της Energa και της Hellas Power έκλεψαν το ελληνικό δημόσιο και τους πολίτες παρακρατώντας εκατοντάδες εκατομμύρια από λογαριασμούς ρεύματος, τώρα εμφανίζονται «πρόθυμοι» να επιστρέψουν μόλις το ένα τρίτο από αυτά για να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων που η… κυβέρνηση θέσπισε γι αυτούς.

Το λεγόμενο «σπάσιμο του κρατικού μονοπωλίου», η δημιουργία «ελεύθερου ανταγωνισμού», η «ενίσχυση της επιχειρηματικότητας» είναι μια τεράστια απάτη στο στόμα των Σαμαρά-Βενιζέλου. 

Αφού μετέτρεψαν τη ΔΕΗ σε ένα φορομπηχτικό μηχανισμό, πανηγυρίζοντας για τη διάσπαση και ιδιωτικοποίησή της, έδωσαν τις υποδομές της σε συνεργάτες τους (κάποιοι είναι κομματικά στελέχη της ΝΔ) για να λεηλατήσουν νόμιμα το δημόσιο πλούτο. Αυτοί , κάνοντας δήθεν «υγιή ανταγωνισμό», κρατούσαν σε προσωπικούς λογαριασμούς (αλήθεια, ποιος έβγαλε τα «λεφτά στο εξωτερικό» είπατε;) χωρίς να τα αποδίδουν ποτέ στο δημόσιο και στους δήμους.

Φυσικά, περίοδος προφυλάκισης δεν υπήρξε. Παρά το τεράστιο ποσό της κλοπής, οι κατηγορούμενοι απόλαυσαν κανονικά τις διακοπές τους σε ελληνικά νησιά, την ώρα που 18χρονοι ξυλοκοπούνταν άγρια από τη «λεβέντικη» ελληνική αστυνομία και οι ΔΕΛΤΑ μαζί με τα ΜΑΤ ήταν συνεχής απειλή για τη ζωή των πολιτών.

Τώρα που ήρθε η ώρα της δίκης, η συγκυβέρνηση φροντίζει για τους ανθρώπους της. Αρκείται στην επιστροφή του 1/3 των κλεμμένων για να έχουν «ευεργετικές επιπτώσεις» στη δίκη.

Αυτή είναι η δημοκρατία τους. Σκληρή για τους αδύναμους, «συνεργάσιμη» με τους απατεώνες του «επιχειρηματικού κόσμου». Κατακεραυνώνει τους εργαζόμενους που παλεύουν για το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ΔΕΗ και χαϊδεύει όσους πλουτίζουν σε βάρος του ελληνικού λαού».

Την παραπάνω ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ.

           original


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΟ «ΠΕΡΙΦΗΜΟ» ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ…

Γράφει ο Σπύρος Βροντινός
ΕΚΛΟΓΕΣ 2015… Το σημερινό σύστημα ‘υπερ-ενίσχυσης του πρώτου’, είναι προσανατολισμένο στην δικομματική εναλλαγή εξουσίας μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, με προτεραιότητα την ευκολότερη δημιουργία αυτοδύναμης κυβέρνησης και όχι την ευρύτερη δημοκρατική συμμετοχή ή πολυφωνία, μέσω δίκαιης αντιπροσώπευσης εδρών-κομματικών απόψεων, όπως φαίνεται και στα παρακάτω (πηγή http://el.wikipedia.org/wiki/Ελληνικό_εκλογικό_σύστημα):

1. ΛΕΥΚΑ ή ΑΚΥΡΑ δεν βοηθούν απολύτως κανέναν, απλά απορρίπτονται
Στην εκλογή εδρών προσμετρούνται αποκλειστικά τα ΕΓΚΥΡΑ ψηφοδέλτια που συνήθως αποτελούν το 95% του συνόλου. Απορρίπτονται πλήρως, χωρίς καμιά απολύτως επιρροή, όλα τα ΛΕΥΚΑ και ΑΚΥΡΑ (σημαδεμένα, μουτζουρωμένα φάκελα ή ψηφοδέλτια, φάκελα χωρίς ψηφοδέλτια, κλπ).

2. Έδρες κερδίζουν μονάχα κόμματα με ποσοστό έγκυρων ψήφων στην Επικράτεια ίσο ή άνω του 3%.

Κάθε εντός Βουλής κόμμα, πρέπει να έχει στον παρακάτω λόγο, τιμή ίση ή μεγαλύτερη του 0,03, δηλαδή να έχει λάβει τουλάχιστον το 3% των έγκυρων ψήφων της Επικράτειας.

Αρχικό ποσοστό για πρόκριση κάθε κόμματος, είναι λοιπόν ο λόγος:
(Συνολικό άθροισμα ΕΓΚΥΡΩΝ ψήφων του κόμματος αυτού στην επικράτεια) /
(Συνολικό άθροισμα όλων των ΕΓΚΥΡΩΝ ψήφων όλων των κομμάτων της επικράτειας, ανεξαιρέτως εάν μπαίνουν ή όχι στην Βουλή)

Π.χ. εάν οι πολίτες έδωσαν 7 εκατομμύρια έγκυρους ψήφους σε όλα συνολικά τα κόμματα, ένα κόμμα που έλαβε 2,6 εκατομμύρια έγκυρους ψήφους, έχει στον παραπάνω λόγο 2,6/7 =0,3714 και άρα προκρίνεται άνετα με ποσοστό 37,14%.

Ανάποδα επίσης μπορούμε να υπολογίσουμε και τους ελάχιστους αναγκαίους ψήφους για να μπει στην Βουλή ένα κόμμα: π.χ. για σύνολο 7 εκατομμύρια έγκυρων ψήφων, ένα μικρό κόμμα που μπαίνει στην Βουλή με το ελάχιστο ποσοστό του 3%, θα πρέπει να λάβει τουλάχιστον (7.000.000 έγκυρες ψήφους Χ 0,03=) 210.000 έγκυρες ψήφους.

Έτσι, όσο μεγαλύτερη η γενική αποχή, ή γενικότερα όσο λιγότερες οι συνολικές έγκυρες ψήφοι των κομμάτων, τόσο ολιγότερες έγκυρες ψήφους προς αυτό χρειάζεται ένα μικρότερο κόμμα για να μπει στην Βουλή.

Κόμματα που δεν προκρίθηκαν, διαγράφονται ως ‘πολιτικός κονιορτός’ (κακώς για την δημοκρατία), ενώ οι έδρες που αυτά ‘έχασαν’ μεταφέρονται στα προκριθέντα.

3. Έδρες που κερδίζει ένα κόμμα στην Επικράτεια

Στην συνέχεια, όσα κόμματα έλαβαν ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 3%, προκρίνονται και μοιράζονται αναλογικά μόνο 250 από τις 300 έδρες, ή το 83,33% (250/300=0,8333) του ποσοστού των συνολικών εδρών. Οι υπόλοιπες 50 έδρες, ή ποσοστό 16,67% του συνόλου, αποτελούν έδρες ‘μαϊμού’, που αυθαίρετα χαρίζονται ως προίκα ή bonus, αποκλειστικά στο ΠΡΩΤΟ, έστω και για διαφορά μίας ψήφου, σε έγκυρους πάντα ψήφους κόμμα.

Το αυθαίρετο, τεχνητά ενισχυμένο ή ‘ενισχυμένο αναλογικό’ σύστημα εκλογής, χαρίζει λοιπόν από χέρι το 16,67% των εδρών στο πρώτο κόμμα, ενώ ‘κανιβαλίζει’ τα μη προκριθέντα κόμματα, μοιράζοντας ‘τα ιμάτια τους’ σε όσα προκρίθηκαν.

Στην Α’ κατανομή, η μοιρασιά των 250 εδρών ανά κόμμα, γίνεται σύμφωνα με τον παρακάτω λόγο:
[ (250 έδρες) Χ (Συνολικό άθροισμα ΕΓΚΥΡΩΝ ψήφων του κόμματος στην επικράτεια) ] / (Συνολικό άθροισμα ΕΓΚΥΡΩΝ ψήφων στην επικράτεια όσων κομμάτων μπαίνουν στην Βουλή)
Π.χ. εάν από 7 εκατ. έγκυρους ψήφους, μπαίνουν στην Βουλή κόμματα που συνολικά έλαβαν 5,98 εκατομμύρια ψήφους, το προηγούμενο κόμμα με 2,6 εκατομμύρια ψήφους, λαμβάνει: 250 έδρες Χ (2,6 / 5,98) = 108,70 έδρες, που στρογγυλευμένο προς τα κάτω καταλήγει στις 108 έδρες.

Όσα λοιπόν προκρίθηκαν, ενισχύονται αρκετά πέραν των αρχικών ποσοστών τους. Π.χ. το κόμμα του προηγουμένου παραδείγματος με αρχικό ποσοστό μόλις 37,14% (δες παράγραφο 2), παίρνει τώρα, στην μοιρασιά των 250 εδρών, ποσοστό 43,48% (2,6/5,98=0,4348).
Τέλος, τα συνολικά μικρο-υπόλοιπα εδρών που απέμειναν από την Α’ κατανομή, ξαναμοιράζονται αναλογικά σε έδρες στην λεγόμενη Β’ κατανομή.

Όσο περισσότερες ψήφοι ‘χαθούν’ προς μη προκριθέντα κόμματα, τόσο μειώνεται το σύνολο έγκυρων ψήφων των προκριθέντων (παρανομαστής της μοιρασιάς των 250 εδρών) και άρα τόσο περισσότερες έδρες ‘βλέπουν’ όσα απέμειναν-προκρίθηκαν.

Σημ. Υπάρχει, θεωρητικά τουλάχιστον, και πιθανότητα μονοκομματικής Βουλής. Π.χ. ένα κόμμα του 22% ‘κλέβει’ και τους 300 βουλευτές, εάν λόγω διασποράς ψήφων κάτω του 3%, όλα τα υπόλοιπα δεν προκριθούν (πρέπει να συμμετέχουν κάπου 26 κόμματα, ώστε 26 Χ 2.999%=77,99% των ψήφων εκτός).

4. Ελάχιστες ψήφοι για αυτονομία του Πρώτου κόμματος

Λόγω της τεχνητής ενίσχυσης του κατά 50 έδρες, το πρώτο κόμμα χρειάζεται τελικά από την μοιρασιά των 250 εδρών μόνο 101 έδρες, ή ποσοστό 40,4% (101/250=0,404 ή 40,4%),αρκετό για να λάβει συνολικά (101 από μοιρασιά + 50 bonus =) 151 έδρες, ή μια εύθραυστη αυτονομία με απλή πλειοψηφία κατά 1 έδρα.

Αυτοδυναμία επιτυγχάνεται οπωσδήποτε εάν το πρώτο κόμμα ψηφιστεί τουλάχιστον από το 40,4% των πολιτών, ή εάν μείνουν εκτός Βουλής αρκετές ψήφοι μικρών κομμάτων, αυξάνοντας στο 40,4% τα όποια ποσοστά είχε αρχικά το πρώτο.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

Για να γίνει η πολύ-καθυστερημένη, πολύ-συζητημένη μεγάλη ρήξη, που θα εξουδετερώσει τα κύρια αίτια της χρόνιας εθνικής παρακμής μας, θεωρώ απαραίτητα:

α) ένα νέο σύστημα πατριωτικής αναλογικής διακυβέρνησης με υποχρεωτικά υψηλότατη-απεριόριστη Διαφάνεια στην Πληροφόρηση, σε όλα τα Δημόσια πράγματα, εξαιρώντας μόνο όσα αφορούν την εθνική ασφάλεια,

β) δημιουργία προϋποθέσεων απρόσκοπτης δημόσιας αντιπαράθεσης απόψεων, με ευρεία λαϊκή συζήτηση-διάλογο επί κάθε κρίσιμων και μεγάλων εθνικών και τοπικών αποφάσεων,

γ) λήψη αποφάσεων με όρους Άμεσης Δημοκρατίας, που συνεργάζεται, συμπληρώνει και εγγυάται μια αρμονική-πετυχημένη διαρκή Διαφάνεια στα κοινά, στην βάση μάλιστα του Ελβετικού πρότυπου, που σήμερα θεωρείται ως το καλύτερο διεθνώς σύστημα διοίκησης, τότε,                                         ίσως πετύχουμε επιτέλους και:

-εξάλειψη της επιρροής της ολιγαρχίας και των ελίτ στην λήψη αποφάσεων, με παράκαμψη και ακύρωση των οδών δράσης τους (ΜΙΖΕΝΣ και άλλους λακέδες) που καθιέρωσαν εδώ παραπληροφόρηση και καταστροφή μας, προς δικό τους όφελος,

-σταθερή αξιοκρατική διακυβέρνηση με πραγματικές αντί για τεχνητές πλειοψηφίες των ολίγων, χωρίς πια λευκή εντολή που προάγει άσκοπες ιδιοτελείς ενέργειες και διαρκείς τριβές και χωρίς τις συνηθισμένες πια κολοτούμπες υπέρ των ελίτ, από την επόμενη μέρα των εκλογών,

-μετατροπή των πολιτών σε μόνιμα ενεργούς-ενημερωμένους, που θα ξέρουν ότι οι κρίσιμες αποφάσεις λαμβάνονται μόνιμα από αυτούς, μειώνοντας δραστικά και τα σημερινά άνω του 30% ποσοστά αποχής,

-πραγματική διοικητική και οικονομική αποκέντρωση, με τους πολίτες να λαμβάνουν δια ψήφου αποφάσεις που τους αφορούν άμεσα, όπως για τοπικά μοντέλα ανάπτυξης, επενδύσεις με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, έγκριση όρων δόμησης και σχεδίων πόλεως, ποια είναι τα αναγκαία δημόσια έργα, εάν θέλουν διόδια, κλπ

Επιτέλους δεν μπορεί ακόμα και οι αγράμματοι Έλληνες να διαπρέπουν συστηματικά και παραδειγματικά σε συντριπτικό ποσοστό ΠΑΝΤΟΥ εκτός Ελλάδος, αλλά εδώ στην πατρίδα τους, να απαξιώνονται πλήρως, αρχής γινομένης με ένα αδιαφανές, αναποτελεσματικό, ανάρμοστο, ανεξέλεγκτο σύστημα εκλογής-διοίκησης…

Εφαρμόζουμε λοιπόν ένα ισοπεδωτικό σύστημα διακυβέρνησης-διοίκησης ασύμβατο με τις πλέον επιτυχείς πτυχές του Έλληνα, το οποίο καταπνίγει-αδρανοποιεί τις έμφυτες πραγματικές του δυνάμεις ή συγκριτικά πλεονεκτήματα του έναντι άλλων λαών, όπως ένα ευρύτατο φάσμα-πλούτο διαφορετικών απόψεων και ιδεών ανά πολίτη, αλλά και την εφευρετικότητα και το διεθνώς ξακουστό δαιμόνιο επιχειρείν του.

Φτάσαμε έτσι στην ομορφότερη, πλέον πλούσια σε ιστορία διαλογισμού και πολιτισμού χώρα της Ευρώπης, να πεθαίνουν οι πολίτες μας άρρωστοι χωρίς νοσοκομεία, να παραμένουν χρόνια άνεργοι ή με εισοδήματα πείνας, υπό καθημερινό κρατικά ενορχηστρωμένο διωγμό, τρομοκρατία και ξενική κατοχή.

Επιπλέον βλέπουμε καθημερινά τις μόνιμα διαπλεκόμενες υποτακτικές κυβερνήσεις της μειοψηφίας, να ξεπουλούν-απομυζούν νομιμοφανώς τις τεχνητά απαξιωμένες δημόσιες ή ιδιωτικές περιουσίες μας, ως λάφυρα προς τις πάντα αχόρταγες μα ήδη υπέρ-χορτάτες με δημόσιο χρήμα, μιζοελίτ-τράπεζες και άλλα λαμόγια που μας πλασάρουν ως δήθεν ‘επενδυτές’ ή ως δανειστές της χώρας…

Άραγε αυτό και μόνο αξίζουμε πια σήμερα;

Εάν θέλετε ένα τέλος, δεν δικαιολογείται πια ούτε αποχή, ούτε λευκή, ούτε καν άκυρη ψήφος! Πάψτε από τώρα να είστε απλοί θεατές του δράματος μας και πηγαίνετε να ‘διεκδικήσετε-ψηφίσετε την καλυτέρευση της ζωής μας’!

Σπύρος Βροντινός, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

CNBC - «Καλύτερα η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή»

«Θα ήταν η διαγραφή ελληνικού χρέους πράγματι τόσο μεγάλο κακό;» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού CNBC, με αφορμή το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή μέρους του χρέους.

Το δημοσίευμα αναφέρει αρχικά τις χθεσινές δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία προειδοποίησε ότι μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα ήταν χωρίς συνέπειες. «Το χρέος είναι χρέος και είναι ένα συμβόλαιο. Η στάση πληρωμών, η αναδιάρθρωση, η αλλαγή των όρων έχει συνέπειες στην υπογραφή και στην εμπιστοσύνη στην υπογραφή» τόνισε η κ. Λαγκάρντ. Το CNBC σημειώνει στη συνέχεια ότι «δεν πιστεύουν όλοι πως μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν τόσο τρομερή για τις προοπτικές της οικονομίας ή τον πληθυσμό της υπερχρεωμένης Ελλάδας».

Την Δευτέρα, αναφέρει το δίκτυο, το κίνημα Jubilee Debt Campaign, που μάχεται κατά των «άδικων χρεών», ανέφερε ότι η ανάλυση των στοιχείων του ΔΝΤ δείχνει πως σχεδόν το σύνολο των δανείων που δόθηκαν στην Ελλάδα από το Ταμείο και την Ευρώπη χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή «ριψοκίνδυνων τραπεζών, με λιγότερο από το 10% να πηγαίνει στους Έλληνες» δήλωσε ο οικονομολόγος του κινήματος Τιμ Τζόουνς, προσθέτοντας: «Το χρέος πρέπει να ακυρωθεί και χρειαζόμαστε μία νέα διαδικασία αντιμετώπισης των κρίσεων χρέους, ώστε να μη διασώζονται οι τράπεζες, αφήνοντας το κόστος στον κόσμο και δίνοντας κίνητρα για πιο ριψοκίνδυνο δανεισμό και αναταραχή».

Οι πιστωτές της Ελλάδας ανησυχούν για ενδεχόμενες τεράστιες ζημιές, εάν γίνει και άλλο «κούρεμα» του χρέους της χώρας, σημειώνει το δημοσίευμα. «Υπάρχει ακόμη ανησυχία ότι οι διαπραγματεύσεις μετά τις εκλογές μπορεί να μην καταλήξουν σε συμφωνία και η Ελλάδα θα μπορούσε τελικά να φύγει – ή να αναγκασθεί να φύγει – από την Ευρωζώνη, εάν δεν συμμορφωθεί με τους όρους του προγράμματος διάσωσης. Αν επιτραπεί στην Ελλάδα να αναδιαρθρώσει το χρέος της, θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει προηγούμενο και για άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες».

Ορισμένοι, αναλυτές, συνεχίζει το CNBC, πιστεύουν ότι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα μπορούσε να είναι η έξοδος από την πληττόμενη από αποπληθωρισμό Ευρωζώνη και η εισαγωγή νέου νομίσματος ή η επιστροφή στη δραχμή. «Τρία από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας, ένα τεράστιο χρέος του ιδιωτικού τομέα και η περιορισμένη πολιτική στήριξη στη συνεχή λιτότητα», ανέφεραν σε σημείωμά τους οι οικονομολόγοι Μπεν Μέι και Τομ Ρότζερς της εταιρείας Oxford Economics.

«Χωρίς διαγραφή χρέους, είναι δύσκολο να λυθούν τα θέματα αυτά εντός τη Ευρωζώνης (και) φεύγοντας από την Ευρωζώνη και επιτρέποντας στο νέο νόμισμα να υποτιμηθεί, η Ελλάδα θα αποκαθιστούσε γρήγορα την ανταγωνιστικότητα» πρόσθεσαν οι οικονομολόγοι.

www.kontranews.gr
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!